abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 4 februari 2011 @ 17:13:40 #101
131304 Game_Error
Vol verwachting...
pi_92331915
Ik wil dat no knead bread ook wel eens proberen, echter heb ik geen braadpan. Daar zijn zeker geen alternatieven voor?
ff wachten nog
pi_92332054
Ik heb ook geen braadpan, alleen een simpele van aluminium. Dus ik denk dat ik een springvorm op z'n kop op m'n pizzasteen ga zetten als alternatief :')
pi_92333866
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 17:13 schreef Game_Error het volgende:
Ik wil dat no knead bread ook wel eens proberen, echter heb ik geen braadpan. Daar zijn zeker geen alternatieven voor?
Ik gebruik een ronde hoge ovenschaal. Het maakt volgens mij niet zoveel uit als het de hitte maar aan kan en er een deksel op kan.
3x links is ook rechts
When a yawn turns beautiful: https://www.youtube.com/watch?v=GZlJo4Bvzt4
pi_92339183
Zonet eens geroken aan m'n zuurdesem. Gisteravond dus de eerste verversing, maar het ruikt nu wel héél smerig. Klopt dat?
  vrijdag 4 februari 2011 @ 20:11:02 #105
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_92340379
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 16:41 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Nou als ik zo de foto's van Miss Hobje vergelijk, die ziet er mooi droog uit. Mijne had wel een mooie luchtigheid, maar leek wat 'vettig' ofzo. Net een oliebol structuur als het ware....
Dat had ik in het begin ook, maar ik gebruik inmiddels iets minder water , dat het deeg ook meer een deeg is en niet zo mega slap zeg maar, en moet zeggen, dat komt het geheel wel ten goede.
En de rijstijd is minstens een rijstijd van 18 uur daarvan merk ik ook dat het een betere structuur krijgt als bv met 12 uur rijzen wat ik in het begin deed.
En na het vormen laat ik het deeg ruim 1,5 tot 2 uur liggen, daar ga ik de vlg keer mee stoeien of daar nog verschil in uitmaakt..
Kortom nog genoeg in te ontdekken :P
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  vrijdag 4 februari 2011 @ 20:16:10 #106
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92340631
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 20:11 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Dat had ik in het begin ook, maar ik gebruik inmiddels iets minder water , dat het deeg ook meer een deeg is en niet zo mega slap zeg maar, en moet zeggen, dat komt het geheel wel ten goede.
En de rijstijd is minstens een rijstijd van 18 uur daarvan merk ik ook dat het een betere structuur krijgt als bv met 12 uur rijzen wat ik in het begin deed.
En na het vormen laat ik het deeg ruim 1,5 tot 2 uur liggen, daar ga ik de vlg keer mee stoeien of daar nog verschil in uitmaakt..
Kortom nog genoeg in te ontdekken :P
Ah kijk! Hier kan ik wel wat mee. Ik had wel de rijstijden keurig aangehouden (18 uur - 3 uur)
maar wat minder water zal ik proberen de volgende keer. En niet het gist en zout tegelijk bij het meel mikken :@
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 4 februari 2011 @ 20:20:07 #107
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_92340839
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 20:16 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Ah kijk! Hier kan ik wel wat mee. Ik had wel de rijstijden keurig aangehouden (18 uur - 3 uur)
maar wat minder water zal ik proberen de volgende keer. En niet het gist en zout tegelijk bij het meel mikken :@
Och van dat zout, ik gooi het zout eerst goed door het meel en dan de droge gist erdoor en uiteindelijk water, dus tja...
Oh en ik gebruik tegenwoordig een ons of 3 bloem, en de rest vul ik aan met85% gebuild tarwe bloem en wat rogge meel.. wat lijnzaad en hups zie resultaat vandaag :9
(ik neem het niet heel nauw en werk op gevoel) denk dat ik wel 2 gram aan droge gist heb want die 1 gram pakt mijn weegschaal net niet en 2 dan weer wel :o!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  vrijdag 4 februari 2011 @ 20:21:42 #108
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_92340923
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 20:16 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Ah kijk! Hier kan ik wel wat mee. Ik had wel de rijstijden keurig aangehouden (18 uur - 3 uur)
maar wat minder water zal ik proberen de volgende keer. En niet het gist en zout tegelijk bij het meel mikken :@
wat voor meel gebruik je ?
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  vrijdag 4 februari 2011 @ 20:24:22 #109
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92341072
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 20:21 schreef MissHobje het volgende:

[..]

wat voor meel gebruik je ?
Ik had voor nu gewoon ff witte bloem gebruikt. Maar ik heb laatst volkoren tarwemeel gehaald, misschien is dat beter?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  vrijdag 4 februari 2011 @ 20:30:11 #110
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_92341369
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 20:24 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Ik had voor nu gewoon ff witte bloem gebruikt. Maar ik heb laatst volkoren tarwemeel gehaald, misschien is dat beter?
uitproberen dus ;) beetje half half lekker
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_92355466
Ik heb daarnet no-knead deeg gemaakt, staat nu te rijzen, morgenochtend de oven in. Ga me nu maar eens precíes aan het recept houden van dat filmpje, hopelijk lukt ie net zo goed!
  zaterdag 5 februari 2011 @ 10:10:56 #112
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92362519
Hmmm, ik heb het deeg nu voor het eerste rondje aan het rijzen maar er gebeurt niet erg veel :')
Ik heb het gevoel dat dat door de olijfolie komt, dat die zo zwaar is ofzo...
Ik heb er wel wat tzatziki kruiden aan toegevoegd.
Voordat ik het deeg in de pannetjes ga doen ga ik de pannetjes een klein beetje opwarmen, ik hoop dat dat het rijzen wat bevordert, maar ook omdat de pannetjes hartstikke koud zijn.

Ben heel erg benieuwd.
Een keertje zal het toch wel lukken? :')

kleine edit: Ik had even een reddingspoging gedaan met de eerste rijs d.m.v. het deeg wat zachter te kneden met wat water en dan weer ff een half uurtje rijzen. Dat hielp op zich wel. Ik had de pannetjes al even warm gemaakt in de oven en na nog een keer kneden verdeeld over 4 pannetjes.


Nu een uurtje later rijst de boel letterlijk de pan uit! :o


en het is nog steeds aan het rijzen....we zullen zien hoe dit alfoopt.

[ Bericht 17% gewijzigd door Puckzzz op 05-02-2011 11:31:04 ]
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 5 februari 2011 @ 12:31:57 #113
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_92365722
Ziet er wel kjoet uit Puckzzz :o
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_92366156
Ik heb het idee dat het weer naar alcohol ruikt?
Terwijl er deze keer maar ongeveer 1 gram gist in zit ipv 7.
pi_92366947
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 12:46 schreef _Loki het volgende:
Ik heb het idee dat het weer naar alcohol ruikt?
Terwijl er deze keer maar ongeveer 1 gram gist in zit ipv 7.
Dan moet je voor de gein eens proberen een zuurdesem starter te maken. Heb er nu een schaaltje van staan, maar ik kan er niet aan ruiken zonder onpasselijk te worden :{w
  zaterdag 5 februari 2011 @ 14:27:16 #116
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_92369841
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 12:31 schreef MissHobje het volgende:
Ziet er wel kjoet uit Puckzzz :o
Ja he? Die pannetjes zijn uberschattig. Ook heel geschikt om voorgerechtjes in te maken en serveren.
De broodjes zitten nu in de oven, ze zijn nog een flink stuk gerezen maar niet over de rand gezakt. het ruikt iig heerlijk!
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  † In Memoriam † zaterdag 5 februari 2011 @ 14:29:25 #117
91830 MaximusTG
pi_92369922
@Freddeh: Het kan ook zijn dat de verkeerde bacterie in je zuurdesem is gaan groeien. Die zorgt voor een onaangename geur, maar zorgt wel voor rijzen/lucht in je starter, en doet je denken dat de starter de goede kant opgaat. Probeer anders eens de Pineapple Juice solution, uit het boek van Peter Reinhart.
Staat ook hier beschreven:

http://uitdekeukenvanarde(...)on-zuurdesemers.html

Simpel gezegd gebruik je de eerste 2 dagen ongezoet ananassap ipv water, om een zure omgeving te creëren waardoor die ongewenste bacterie minder snel groeit.

Maar misschien doet je zuurdesem het wel gewoon goed in hou je niet zo van die geur :P. Ik vond mijn zuurdesem best wel 'lekker' ruiken :P.
pi_92370862
Er staat hier een deeg te rijzen, ben superbenieuwd hoe het gaat worden. Ik heb dit recept gebruikt:
http://www.italianchef.com/nokneadbread.html
Work hard, play harder.
pi_92371159
He nee ik heb een hekel aan zuurdesem :')
Brood ligt in de oven, ben heel benieuwd hoe hij wordt. Hoop dat het nu niet weer naar alcohol ruikt, anders weet ik het echt niet meer ;(
pi_92383756
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 14:29 schreef MaximusTG het volgende:
@Freddeh: Het kan ook zijn dat de verkeerde bacterie in je zuurdesem is gaan groeien. Die zorgt voor een onaangename geur, maar zorgt wel voor rijzen/lucht in je starter, en doet je denken dat de starter de goede kant opgaat. Probeer anders eens de Pineapple Juice solution, uit het boek van Peter Reinhart.
Staat ook hier beschreven:

http://uitdekeukenvanarde(...)on-zuurdesemers.html

Simpel gezegd gebruik je de eerste 2 dagen ongezoet ananassap ipv water, om een zure omgeving te creëren waardoor die ongewenste bacterie minder snel groeit.

Maar misschien doet je zuurdesem het wel gewoon goed in hou je niet zo van die geur :P. Ik vond mijn zuurdesem best wel 'lekker' ruiken :P.
Nee, ik vind het echt een funky geurtje. Inmiddels volgende verversing, morgenochtend kan ik het verder gaan verwerken in een eerste brood. Eens kijken wat daar uit komt. Als het niets is duik ik daarna wel in de pineapple juice methode, ziet er in ieder geval goed uit. Fijne site ook die je doorlinkte :)
pi_92401324
Het is zover, alles zit bij elkaar, moet nu nog 8 uur rijzen dus die gaat zo de magnetron in voor 8 uur. De geur is nu heel anders dan een paar dagen terug. In plaats van het rotte eieren geurtje is het nu een beetje een nootachtig geurtje, waar ik best goed aan ruiken kan zonder te kokhalzen ;)
pi_92411819
Net m'n eerste brood van het nieuwe deeg gebakken, ik ben zeer tevreden met het resultaat:


De korst was goed aan het knisperen toen hij uit de oven kwam, zo gezellig. Inmiddels heb ik het aangesneden en de binnenkant is ook helemaal mooi.
Work hard, play harder.
pi_92412253
Mijn 1e echte brood staat in de oven :D
Het is een recept met veel-granen mix (ik heb de abdijmix genomen die de Albert Heijn verkoopt) met daardoor gefruite geraspte ui, beetje suiker en witbier ipv water. Ohja en wat komijn (eigenlijk kwarijzaad, maar dat was ik vergeten te kopen). Geen 'gewoon' brood dus, maar volgens mij erg smakelijk bij de uiensoep die ik ga maken straks :)

Als hij lukt maak ik een foto voor jullie ;)
pi_92414491
Nou, experiment geslaagd :9 Beetje aan de donkere kant, volgende keer de oven iets minder warm dan gaat het prima.

na de laatste rijs:


net uit de oven, rechts iets te hard gegaan:


en aangesneden om te proeven:


erg lekker :9
  zondag 6 februari 2011 @ 19:11:56 #125
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_92422525
Ik had vanmorgen een brood dat gewoon compleet NIET wou rijzen. Echt heel raar. We hadden niks anders gedaan dan anders, maar er gebeurde niks. Het was de helft van een pak broodmix waarvan het eerdere brood prima gelukt was, dus daar kon het ook niet aan liggen. Gist met handwarm water gedaan en zo, net als anders. We hebben 'm nog een uur in de oven laten rijzen bij 40 graden, maar het bleef een vieze kleine deegbal.
Later dus maar een tweede geprobeerd, die is als vanouds mooi geworden.
En de kapotte broodbakmachine heeft al het kneedwerk gedaan, hehe. ;)
pi_92425407
Vandaag dus geleerd dat zuurdesem niets voor mij is. De eerste hap, lekker zout :) Na 4x kauwen, hm... dat zurige is niets voor mij :{
Experimentje zuurdesem dus geslaagd, en meteen geleerd dat ik het niet weer doe.

Nu maar een tarwebroodje bakken :D
pi_92425736
quote:
Op zondag 6 februari 2011 20:06 schreef Freddeh het volgende:
Vandaag dus geleerd dat zuurdesem niets voor mij is. De eerste hap, lekker zout :) Na 4x kauwen, hm... dat zurige is niets voor mij :{
Experimentje zuurdesem dus geslaagd, en meteen geleerd dat ik het niet weer doe.

Nu maar een tarwebroodje bakken :D
Als je de smaak in principe wel lekker vindt, maar wel te sterk/zuur, zou je ook wat minder zuurdesemcultuur kunnen gebruiken en daarbij normale gedroogde gist in het brood doen. Dan krijg je een wat minder sterke zuurdesemsmaak.

Waar heb je je cultuur bewaard? In de koelkast of bij kamertemperatuur? Melkzuurbacteriën kunnen namelijk beter tegen kou dan gisten. Als je de cultuur in de koelkast bewaart, gaat de verhouding tussen melkzuurbacteriën en gisten wat meer richting de bacteriën, waardoor het brood zuurder wordt en iets minder goed rijst. Bewaart op kamertemperatuur zijn de bacteriën en gisten wat beter in evenwicht.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_92432869
Ik heb het bewaard op kamertemperatuur. Zal morgen nog eens eentje in de oven gooien met minder zuurdesem en met wat gewone gist. Eens kijken hoe dat is.
pi_92500635
Vandaag ook maar weer eens een bolletje deeg in de oven gegooid, na een uurtje kwam hij er zo uit:

  † In Memoriam † donderdag 10 februari 2011 @ 19:53:42 #130
91830 MaximusTG
pi_92603139
Ik ben op zoek naar een goede zuurdesemcultuur. Heb er een tijdje terug zelf een gekweekt, maar die rijst niet echt geweldig. Nu had ik het plan vanmiddag om er een te halen bij de natuurwinkel, maar die bleek uitverkocht. Gelukkig wist ik nu het merk, en volgens mij kan je dat spul helemaal niet meer verwerken tot een levende cultuur. Iemand een internetadresje waar je een goede cultuur kunt bestellen? Liefst in NL, kan nl. alleen buitenlandse webshops vinden.
pi_92603679
quote:
Op donderdag 10 februari 2011 19:53 schreef MaximusTG het volgende:
Ik ben op zoek naar een goede zuurdesemcultuur. Heb er een tijdje terug zelf een gekweekt, maar die rijst niet echt geweldig. Nu had ik het plan vanmiddag om er een te halen bij de natuurwinkel, maar die bleek uitverkocht. Gelukkig wist ik nu het merk, en volgens mij kan je dat spul helemaal niet meer verwerken tot een levende cultuur. Iemand een internetadresje waar je een goede cultuur kunt bestellen? Liefst in NL, kan nl. alleen buitenlandse webshops vinden.
Wat voor bloem heb je gebruikt om je eigen cultuur te maken?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  † In Memoriam † donderdag 10 februari 2011 @ 20:06:13 #132
91830 MaximusTG
pi_92603912
Heb 'the pineapple juice' methode gebruikt. Die begint met eerste dag ananassap+ roggemeel, dan verversen met ananassap en tarwebloem, en daarna verder met tarwebloem en water.
pi_92604394
quote:
Op donderdag 10 februari 2011 20:06 schreef MaximusTG het volgende:
Heb 'the pineapple juice' methode gebruikt. Die begint met eerste dag ananassap+ roggemeel, dan verversen met ananassap en tarwebloem, en daarna verder met tarwebloem en water.
Ik bedoel meer wel of geen volkoren (dat geldt zowel voor de tarwe als de rogge). Op de vliesjes die in volkoren zitten natuurlijke gistcellen, die je mist als je witte bloem gebruikt.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  † In Memoriam † donderdag 10 februari 2011 @ 20:25:42 #134
91830 MaximusTG
pi_92605093
Hmm, de rogge iig wel volkoren, de bloem niet volgens mij. Dat geeft het recept ook aan; roggemeel en tarwebloem.
pi_92609012
Ik heb in m'n Jamie Oliver kookboek een mooi recept voor desembrood staan (wel een kleine week voor uittrekken ivm desem). Ik zal kijken of ik eens zin heb om die over te tikken.

Gisteren een lekkere focaccia gemaakt voor bij de sla, lekker met een ei erdoor voor de stevigheid en gevuld met kruiden, stukken olijf en gedroogde tomaatjes en verkruimeld zeezout op de bovenkant.
Wie 't recept wil moet 't even melden, dan tik ik die ook over.
Wel even een logistiek probleempje aangezien m'n speltbrood (die deze keer tot gigantisch formaat is is gerezen!) door verkeerd inplannen op hetzelfde moment de oven in moest. Paste nčt :)
  † In Memoriam † vrijdag 11 februari 2011 @ 11:31:59 #136
91830 MaximusTG
pi_92629635
Naja, misschien probeer ik nog wel een keer een desem te maken. Gaat alleen zoveel tijd inzitten.. En dan weet je nog niet welke gist je hebt 'gevangen'. Daarom wou ik een goede kopen :).
Daarnet eens uitgeprobeerd of je met no-knead brooddeeg ook kleine broodjes kan bakken. Dat kan ;). Alleen is laten rijzen in een vorm handiger denk ik.. Dit zijn 4 broodjes, van de helft van het deeg (recept waar ik eerder al naar linkte):

  † In Memoriam † zondag 13 februari 2011 @ 21:40:10 #137
91830 MaximusTG
pi_92739926
Zo, nu heb ik vanmiddag dus de andere helft van het deeg voor de broodjes hierboven genomen (dat had ik in de koelkast bewaard) en het no-knead deeg gebruikt om wat nieuws te maken:
Ik noem het 'no-touch' deeg :+ . Als je het no-knead deeg maakt, en het na het rijzen licht omvouwt met een spatel in de kom, en het dan in een broodvorm laat 'lopen', het dan laat rijzen en bakt heb je een brood zonder ooit met een vinger het deeg te hoeven aanraken ;).
  † In Memoriam † donderdag 17 februari 2011 @ 17:08:38 #138
91830 MaximusTG
pi_92922600
Laat ik nog maar eens posten dan, anders bloedt dit topic helemaal dood ;). Ben weer een nieuwe desem begonnen maandag, met versgeperst sinaasappelsap en volkoren roggemeel. Tweede dag volkoren tarwemeel erbij en sinaasappelsap. Gisteren water en volkorentarwe. Nu zou het vandaag al flink gerezen moeten zijn, maar daar is nog niks van te zien.Heb er dus maar alleen wat extra tarwemeel bijgedaan, zodat ie iets dikker is. Dan kan je beter zien of ie gaat rijzen. Morgen ga ik em gewoon weer verversen, en de dag daarna niet, en dan zondag wel weer. Daarna ga ik verversen met tarwebloem en water.
  donderdag 17 februari 2011 @ 18:19:21 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92925284
quote:
1s.gif Op donderdag 17 februari 2011 17:08 schreef MaximusTG het volgende:
Laat ik nog maar eens posten dan, anders bloedt dit topic helemaal dood ;). Ben weer een nieuwe desem begonnen maandag, met versgeperst sinaasappelsap en volkoren roggemeel. Tweede dag volkoren tarwemeel erbij en sinaasappelsap. Gisteren water en volkorentarwe. Nu zou het vandaag al flink gerezen moeten zijn, maar daar is nog niks van te zien.Heb er dus maar alleen wat extra tarwemeel bijgedaan, zodat ie iets dikker is. Dan kan je beter zien of ie gaat rijzen. Morgen ga ik em gewoon weer verversen, en de dag daarna niet, en dan zondag wel weer. Daarna ga ik verversen met tarwebloem en water.
Waarom doe je er tarwemeel bij?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 18 februari 2011 @ 01:02:37 #140
91830 MaximusTG
pi_92949457
Tja, bij mijn eerste poging had ik als start roggemeel gebruikt,en daarna tarwebloem. Dat werd niet echt wat, en nu werd me hierboven dus "aangeraden" volkoren te gebruiken. Nu weet ik wel dat tarwemeel minder rijst, maar zag verder weinig reden om het niet te proberen. Uiteindelijk is je zuurdesem zo omgebouwd naar welke meel/bloem/graansoort je wilt.
pi_92958088
Ik ga kijken of ik vanmiddag biologisch roggemeel kan kopen bij de boer, dat schijnt 't beste te zijn om te beginnen met desem. Ik ben gek op de zurige smaak ervan, dus ik hoop dat het me eindelijk eens gaat lukken. :)
  † In Memoriam † zondag 20 februari 2011 @ 14:05:49 #142
91830 MaximusTG
pi_93054780
Nog mensen met een goed (als in getest) recept voor pide ?
pi_93056382
Nee, heb wel een echte pide ooit gemaakt tijdens een vakantie in Turkije :9 Was leuk :Y
Maar aan dit antwoord heb je niks :P

Er gaat zo hier weer een maisbrood de oven in, alleen stellen we de oven nu iets anders in : hete lucht en dan 10% minder heet. Wel even lang.. eens kijken hoe dat gaat worden.
  zondag 20 februari 2011 @ 14:40:41 #144
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93056540
Met circulatie neem ik aan?

Brood voor morgen is alweer lekker aan het rijzen. Ik ben er straks een paar dagen niet, als ik een stukje deeg achter wil houden voor het volgende brood, hoe kan ik dat het beste in leven houden?
  zondag 20 februari 2011 @ 14:42:12 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93056614
quote:
1s.gif Op zondag 20 februari 2011 14:40 schreef Erasmo het volgende:
Met circulatie neem ik aan?

Brood voor morgen is alweer lekker aan het rijzen. Ik ben er straks een paar dagen niet, als ik een stukje deeg achter wil houden voor het volgende brood, hoe kan ik dat het beste in leven houden?
Door het regelmatig wat vers gemaakt deeg bij te voeren, met eventueel een beetje suiker erin.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93056649
quote:
1s.gif Op zondag 20 februari 2011 14:40 schreef Erasmo het volgende:
Met circulatie neem ik aan?

Brood voor morgen is alweer lekker aan het rijzen. Ik ben er straks een paar dagen niet, als ik een stukje deeg achter wil houden voor het volgende brood, hoe kan ik dat het beste in leven houden?
in de koelkast of in de vriezer?

Hier staat ook deeg op de vensterbank te rijzen, een simpel witbrood met een beetje volkorenmeel erdoorheen. Lekker straks bij de boeuf bourgignon, met wat boter en zout...
  zondag 20 februari 2011 @ 14:43:31 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93056689
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 01:02 schreef MaximusTG het volgende:
Tja, bij mijn eerste poging had ik als start roggemeel gebruikt,en daarna tarwebloem. Dat werd niet echt wat, en nu werd me hierboven dus "aangeraden" volkoren te gebruiken. Nu weet ik wel dat tarwemeel minder rijst, maar zag verder weinig reden om het niet te proberen. Uiteindelijk is je zuurdesem zo omgebouwd naar welke meel/bloem/graansoort je wilt.
Het hele idee van zuurdesem is voor rogge bedacht omdat rogge geen gluten heeft en je het anders niet aan het rijzen krijgt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 februari 2011 @ 14:44:35 #148
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93056755
quote:
1s.gif Op zondag 20 februari 2011 14:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Door het regelmatig wat vers gemaakt deeg bij te voeren, met eventueel een beetje suiker erin.
Dat is wat ik normaal doe ja, maar als je er niet bent dan gaat dat wat moeilijk ;)

quote:
1s.gif Op zondag 20 februari 2011 14:42 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

in de koelkast of in de vriezer?

Hier staat ook deeg op de vensterbank te rijzen, een simpel witbrood met een beetje volkorenmeel erdoorheen. Lekker straks bij de boeuf bourgignon, met wat boter en zout...
Zouden ze de kelder overleven? Ik vrees dat als ik het in de vriezer doe mijn cultuur doodvries :P
  zondag 20 februari 2011 @ 14:46:51 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93056884
quote:
1s.gif Op zondag 20 februari 2011 14:44 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Dat is wat ik normaal doe ja, maar als je er niet bent dan gaat dat wat moeilijk ;)

Klopt, dat wordt lastig, maar je kan altijd weer een nieuwe preferment maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 februari 2011 @ 14:50:32 #150
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93057048
quote:
1s.gif Op zondag 20 februari 2011 14:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klopt, dat wordt lastig, maar je kan altijd weer een nieuwe preferment maken.
Ik ga het gewoon proberen in de kelder met wat suiker als rantsoen, doosje afsluiten of niet?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')