quote:Op woensdag 19 januari 2011 13:51 schreef Orea het volgende:
Ik ben 2 weken te laat maar ben het wel inmiddels!
Wup haha leia stroomt ook over!! Lang leve de dom ;-)
quote:Op woensdag 19 januari 2011 13:54 schreef pessie het volgende:
Hier lekker nog helemaal niets op gang gekomen!
Hoop dat het nog lang duurt...
Ik heb bij Tobias links eerst aangelegd en daar was rechts de 'betere' borst.quote:Op woensdag 19 januari 2011 19:11 schreef Orea het volgende:
Wat ik me afvroeg hè... Ik heb Leia na de geboorte rechts het eerst en het langs aangelegd gehad... Rechts is ook de borst waar ik soms zo 150 cc in 1 keer uithaal. Links is pas langer na de geboorte aangelegd geweest en blijft ook achter...
Zou dat daar aan kunnen liggen of is dat verkeerd gedacht?
Het klonk me best logisch ergensquote:
Goed idee!quote:Op woensdag 19 januari 2011 19:55 schreef Orea het volgende:
Hehehe! En dan die 3e keer een tweeling zeker die tegelijk ieder aan een borst worden aangelegd en dan maar zien
Eerlijk gezegd heb ik me hetzelfde afgevraagd; ik heb Soneal eerst links aangelegd en dat is de borst die het meest lekt....quote:
De "melken" moeten dezelfde temperatuur hebben, dan mag je ze bij elkaar gooien.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 12:08 schreef pessie het volgende:
Oh ja, ik heb een vraagje mbt kolfmelk.
Als ik vandaag 100cc kolf en morgen ook 50cc kolf. Mag dat dan in 1 flesje morgenavond mee naar de oppas? Wanneer de oppas het niet gebruikt kan ik het dan bewaren in de koelkast tot de volgende dag om het dan te geven? Of is dit allemaal niet verstandig ivm bacteriën?
Als je toch niet zeker bent of de oppas hem wel alles zal geven, waarom zou je het dan bij elkaar doen?quote:Op vrijdag 21 januari 2011 12:08 schreef pessie het volgende:
Oh ja, ik heb een vraagje mbt kolfmelk.
Als ik vandaag 100cc kolf en morgen ook 50cc kolf. Mag dat dan in 1 flesje morgenavond mee naar de oppas? Wanneer de oppas het niet gebruikt kan ik het dan bewaren in de koelkast tot de volgende dag om het dan te geven? Of is dit allemaal niet verstandig ivm bacteriën?
Jemig, pessie, dat klinkt heel zwaar, zo vaak per dag nakolven. Heb je dat lang gedaan, of was het omslagpunt snel bereikt? En vind je het nu niet te belastend voelen om elke dag nog te kolven zodat je iets na kunt geven aan het einde van de dag?quote:Op vrijdag 21 januari 2011 13:16 schreef pessie het volgende:
Eerst kwam Nathan niet goed aan, kwam vermoedelijk eerst door overproductie waardoor Nathan lui werd waardoor mijn productie te laag werd (ik ben slecht begeleid door de lk van het cb). Toen ben ik op advies van mn eigen lk 6 keer per dag gaan nakolven om de productie een boost te geven. Nu kolf ik nog sowieso 50cc per dag wat Nathan na de laatste voeding krijgt. Omdat het me lukt om 100cc per dag te kolven ben ik langzaam een beetje een voorraadje aan het opsparen.
Het afbouwen van het tepelhoedje kwam eigenlijk meer 'toevallig' op hetzelfde moment. Niet heel handig gekozen van Nathan maar we gebruiken nu al heel lang geen tepelhoedje meer, en het is zo makkelijk zonder!
Vooral het 's nachts nakolven vond ik het heftigst. Ik heb een week lang 6 keer per dag nagekolfd. Daarna ben ik gestopt 's nachts te kolven. Ik kolf nu al bijna 2 maanden. Op een gegeven moment heb ik de medela symphony opgehaald, met een handkolfje werd het echt even te heftig. Nu kolf ik wel weer gewoon met de hand. Nu Nathan bijvoeding krijgt hoop ik binnenkort niet meer te hoeven kolven. Het punt is gewoon dat ik absoluut nog niet bereid was om flesvoeding bij te gaan geven. Ook nu wil ik graag proberen een jaar lang bv te geven.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 17:12 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Jemig, pessie, dat klinkt heel zwaar, zo vaak per dag nakolven. Heb je dat lang gedaan, of was het omslagpunt snel bereikt? En vind je het nu niet te belastend voelen om elke dag nog te kolven zodat je iets na kunt geven aan het einde van de dag?
Ik heb hier overwogen om in ieder geval één keer per dag te blijven kolven zodat ik een voorraadje op kon bouwen, maar ik ben er toch maar vanaf gestapt. Ik vrees dat ik er anders weer zo geforceerd mee omga. Eerst relaxen! En oh wat is liggend voeden toch heerlijk.
Haha, ik kan me voorstellen dat dat een vreemde gewaarwording is. Ik heb er altijd vrede mee gehad dat ik met Ivan vrij vroeg ben gestopt, maar nu ik Lena voed merk ik wel weer hoezeer ik het gemist heb.quote:Op zondag 23 januari 2011 00:19 schreef WupWup het volgende:
Welkom terug Claudia! Vreemde gewaarwording dat jij alweer je tweede kindje aan de borst hebt, terwijl ik nog met de eerste bezig benHoe was het wegen?
Kobus sliep vaak in zijn wiegje naast ons bed, en dan halverwege de nacht kwam hij tussen ons in te liggen. Bij een volgend kindje zouden we denk ik meteen besluiten om het in ons bed te leggen.quote:Uit onderzoek blijkt dat wel of niet samen slapen van moeder en kind invloed heeft op de aard van de wekprikkel, aantal en duur van de borstvoedingen, de slaaphouding van de baby en de frequentie van het toezicht van de moeder. Er werden beduidende verschillen gevonden. Samen slapen ging samen met een grotere hoeveelheid wekprikkels en een frequentere wisseling van actieve slaap en diepe slaap (REM en non-REM). Baby's die samen sliepen werden vaker (kort) wakker. Samen slapende moeders en baby's bevonden zich doorgaans in hetzelfde slaapstadium, terwijl baby's die apart sliepen langere periodes van diepe slaap hadden.
Bij analyse van video-opnamen van slapende, borstvoedende moeder en kind-paren bleek dat:
-zij de meeste tijd met het gezicht naar elkaar toe sliepen (72-99%);
-de frequentie van borstvoedingen verdrievoudigde, terwijl de gemiddelde voedingstijd juist halveerde;
-de moeders gemiddeld tussen de 10% en 27% wekprikkels bij de baby activeerden, terwijl de baby's meer dan de helft van de wekprikkels van de moeder activeerden
-de moeders vier keer vaker de toestand van de baby inspecteerden door bijvoorbeeld de deken opnieuw te schikken, de houding van de baby te veranderen of op andere wijze in te grijpen
-het directe lichamelijk contact, door borstvoeding geven en actief of passief omarmen en aanraken, varieerde van 28% tot 99%. Bij apart slapende moeders en baby's was dit tussen de 2% en 14% per nacht.
Op basis van deze gegevens zou alleen slapen een risicoverhogende factor genoemd kunnen worden. Maar omdat in onze samenleving alleen slapen de norm is geworden, wordt er niet als zodanig door onderzoekers naar gekeken. In alle onderzoeken lijkt alleen slapen een gegeven, en wordt voorbijgegaan aan de culturele bepaaldheid ervan.
Ook 'doorslapen' lijkt een risicoverhogende factor. Doordat we op grote schaal baby's zijn gaan voeden met kunstvoeding en alleen te slapen zijn gaan leggen, is de opvatting van natuurlijk babygedrag en slaapgedrag veranderd. Het idee dat baby's alleen moeten slapen en moeten 'leren' doorslapen behoren tot die veranderde opvatting. De meeste gevallen van wiegendood vinden plaats rond de leeftijd van twee tot vier maanden; de leeftijd waarop veel baby's gaan 'doorslapen'.
Wetenschappers zijn het erover eens dat een 'verstoord slaapritme' een risicoverhogende factor is voor wiegendood. Alleen slapen, 'leren' doorslapen, en het geven van kunstvoeding zouden weleens in belangrijke mate kunnen bijdragen aan de verstoring van het natuurlijk slaapritme van baby's.
Borstvoeding geven wordt door sommigen nog wel eens een 'lifestyle choice' genoemd; een keuze voor een bepaalde levensstijl. Wie het belang van borstvoeding bij het verlagen van het risico op wiegendood inziet, zou tot de conclusie kunnen komen dat borstvoeding niet alleen een 'lifestyle choice' is, maar zelfs een 'lifesaving choice' kan zijn, een levensreddende keuze.
Ze ligt in de wieg. Omdat ons bed nog verhoogd is, is het niet handig de cosleeper nu al te installeren. Ik wilde even kijken of de wieg deze keer niet toch beter beviel. Tot nog toe hebben we één krampjesnacht gehad en was de wieg toen wel vervelend, maar vooralsnog gaat het prima. Toch gaan we morgen de cosleeper opzetten, als de kraamhulp weg is en het bed omlaag kan. Ik wil haar gewoon naast me hebben.quote:Op zondag 23 januari 2011 10:40 schreef oeke het volgende:
Slaapt Lena in de co-sleeper? Hoe bevalt het?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |