Je hebt zeker een goed punt. Maar ik denk dat mijn punt van toepassing is, zodra iemand in de loop der jaren minder mooi begint te worden en dus niet meer opvalt als zijnde 'opvallend mooí'. Ik denk dat die mensen op dat moment minder goed met tegenslagen om kunnen gaan en daardoor netto niet per definitie een gelukkiger leven leiden dan de doorsnee mens. Maar goed, dat wat ik zeg heeft meer betrekking op het leven na het mooi zijn en valt grotendeels ook buiten de stelling zie ik nu:)quote:Op woensdag 12 januari 2011 12:29 schreef Techno het volgende:
[..]
Mwah, er is anders redelijk wat wetenschappelijk onderzoek omtrend dit onderwerp gedaan en dat heeft juist aangetoond dat mooie mensen vriendelijker, sociaal vaardiger en intelligenter geacht worden dan lelijke mensen. Mooie mensen hebben ook betere promotiekansen en worden over het algemeen positiever bejegend en zulks.
Mooi is dat ja: dus ongeacht of ze die verwachting waarmaken, worden ze toch zo gezien.quote:Op woensdag 12 januari 2011 12:29 schreef Techno het volgende:
Mwah, er is anders redelijk wat wetenschappelijk onderzoek omtrend dit onderwerp gedaan en dat heeft juist aangetoond dat mooie mensen vriendelijker, sociaal vaardiger en intelligenter geacht worden dan lelijke mensen.
Aan de andere kant kan dat ook enorm meevallen: als je je leven lang al het vertrouwen hebt gehad (en steeds versterkt) in de goede afloop, wat denk ik wel hoort bij een mooie persoon, zul je misschien juist goed met een tegenslag om kunnen gaan.quote:Op woensdag 12 januari 2011 12:43 schreef rozecroc het volgende:
Ik denk dat die mensen op dat moment minder goed met tegenslagen om kunnen gaan en daardoor netto niet per definitie een gelukkiger leven leiden dan de doorsnee mens.
Een mooie redenatie. Toch vraag ik mij af of zo iemand niet extra moeite heeft met afwijzing op punten waarop diegene nooit gewaardeerd is.quote:Op woensdag 12 januari 2011 12:50 schreef Garisson72 het volgende:
Aan de andere kant kan dat ook enorm meevallen: als je je leven lang al het vertrouwen hebt gehad (en steeds versterkt) in de goede afloop, wat denk ik wel hoort bij een mooie persoon, zul je misschien juist goed met een tegenslag om kunnen gaan.
Het zal van geval tot geval verschillen ongetwijfeld, maar over het algemeen heb je misschien wel gelijk.quote:Op woensdag 12 januari 2011 13:05 schreef rozecroc het volgende:
Een mooie redenatie. Toch vraag ik mij af of zo iemand niet extra moeite heeft met afwijzing op punten waarop diegene nooit gewaardeerd is.
Bijvoorbeeld; een lelijk iemand is communicatief erg vaardig en wordt door 100 mensen daarom geprijst. Één iemand vindt hem echter slecht. Ik denk dat in dit geval, deze persoon niet van zijn stuk gebracht is door die ene criticus.
Een knap iemand die altijd gewaardeerd is geweest om zijn uiterlijk is op dit moment niet meer opvallend knap. Ook hij wordt nu aangesproken op zijn communicatieve vaardigheden. Hij is daar echter nooit eerder om gewaardeerd door anderen.
Ik vermoed dat de laatste persoon het slechtst met deze situatie om kan gaan. Eerlijk gezegd ben ik ook nergens zeker van, alleen wil ik er niet gewoon maar vanuitgaan dat mooie mensen het per definitie beter hebben.
In mijn optiek heb je een gemakkelijker leven omdát je het als gemakkelijker ervaart. Je hebt zelden tegenslag, en dus krijg je een basishouding die zegt: ik heb de wind in de rug, alles komt altijd goed. Als dat je leven lang al zo is, straalt dat af op alles wat je doet.quote:Ik denk ook dat er een groot verschil zit in een makkelijker leven hebben en dit daadwerkelijk ook als makkelijker ervaren.
Ik kan mij goed vinden in wat je zegt over de basishouding, waarmee je een soort onoverwinnelijkheid kan uitstralen.quote:Op woensdag 12 januari 2011 13:13 schreef Garisson72 het volgende:
In mijn optiek heb je een gemakkelijker leven omdát je het als gemakkelijker ervaart. Je hebt zelden tegenslag, en dus krijg je een basishouding die zegt: ik heb de wind in de rug, alles komt altijd goed. Als dat je leven lang al zo is, straalt dat af op alles wat je doet.
Kan ook komen door een andere levensinstelling misschien? En zo ja, is die instelling denk je een gevolg van het verschil in uiterlijke bevestiging tussen hun en jou? Of krijgen zij meer bevestiging omdat zij positiever in het leven staan en daardoor als 'knapper'' worden ervaren?quote:Op woensdag 12 januari 2011 13:16 schreef Arolsen het volgende:
Helaas wel
Ik ben zelf niet bijzonder knap of lelijk. Maar je merkt wel dat mijn knappe leeftijdsgenoten het altijd net even gemakkelijker hadden. Hadden leuke vriendinnetjes, leukere banen en meer vrienden.
Ah, zijn topmodellen en filmsterren daarom zo populair, vanwege hun gemiddelde vertrouwde uiterlijk?quote:Op woensdag 12 januari 2011 15:47 schreef Captain_Maximum het volgende:
Ik denk eigenlijk dat mensen met een gemiddeld uiterlijk vooral succes kunnen krijgen, omdat een gemiddeld uiterlijk toch wel meest 'vertrouwelijke' en bekende is.
Ze zijn eigenlijk alleen populair omdat ze worden gepromoot door verschillende media. Ik ben van mening dat mensen zich juist net iets veiliger voelen bij iemand met een gemiddeld uiterlijk omdat ze zich dan niet zo onzeker over zichzelf voelen. Iemand met een zogenaamd perfect uiterlijk kan heel veel onzekerheid opwekken daardoor, wat wel een minpunt is. Ik zou me persoonlijk toch prettiger voelen bij iemand die ook gewoon foutjes heeft, net zoals ik.quote:Op woensdag 12 januari 2011 17:00 schreef Northside het volgende:
[..]
Ah, zijn topmodellen en filmsterren daarom zo populair, vanwege hun gemiddelde vertrouwde uiterlijk?
In je persoonlijke directe omgeving misschien. Idolen, de mensen die wij als voorbeeld nemen, zijn over het algemeen niet 'gemiddeld' te noemen.quote:Op woensdag 12 januari 2011 17:02 schreef Musyn het volgende:
Ze zijn eigenlijk alleen populair omdat ze worden gepromoot door verschillende media. Ik ben van mening dat mensen zich juist net iets veiliger voelen bij iemand met een gemiddeld uiterlijk omdat ze zich dan niet zo onzeker over zichzelf voelen. Iemand met een zogenaamd perfect uiterlijk kan heel veel onzekerheid opwekken daardoor, wat wel een minpunt is. Ik zou me persoonlijk toch prettiger voelen bij iemand die ook gewoon foutjes heeft, net zoals ik.
Niet gemiddeld als ze zo'n voorbeeldfunctie hebben, maar dat betekent niet dat ze als idool beschouwd worden omwille van hun uiterlijk. Goede zangers, sporters, wetenschappers en dergelijke kunnen ook iemands idool zijn zonder dat ze een bovengemiddeld uiterlijk hebben, maar ze zijn dan een idool omwille van hun prestaties.quote:Op woensdag 12 januari 2011 17:05 schreef Northside het volgende:
[..]
In je persoonlijke directe omgeving misschien. Idolen, de mensen die wij als voorbeeld nemen, zijn over het algemeen niet 'gemiddeld' te noemen.
Het mes snijdt dan ook aan twee kanten. Zoals ik al zei, mooie mensen zullen nooit weten of hun succes door hun acties komt of door hun looks. En als ze die looks kwijt raken, door b.v. een ongeluk, wat zijn ze dan nog?quote:Op woensdag 12 januari 2011 17:36 schreef Karina het volgende:
Ik denk dat het ook in je nadeel kan werken, als je heel mooi bent.
Stel je bent een hele mooie blonde vrouw met een goed figuur en je bent manager. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die dan denken "ja ik ga een beetje doen wat dat domme blondje me vertelt" of ze denken "ja ik weet wel hoe zij aan haar baan is gekomen..."
Mwah, dat gebeurt sowieso wel bij vrouwen in hogere functies ongeacht hun uiterlijk.quote:Op woensdag 12 januari 2011 17:36 schreef Karina het volgende:
Ik denk dat het ook in je nadeel kan werken, als je heel mooi bent.
Stel je bent een hele mooie blonde vrouw met een goed figuur en je bent manager. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die dan denken "ja ik ga een beetje doen wat dat domme blondje me vertelt" of ze denken "ja ik weet wel hoe zij aan haar baan is gekomen..."
Dat denk ik wel. En omdat ze ambitieus zijn.quote:Op woensdag 12 januari 2011 17:00 schreef Northside het volgende:
[..]
Ah, zijn topmodellen en filmsterren daarom zo populair, vanwege hun gemiddelde vertrouwde uiterlijk?
Los van het feit dat mooi en lelijk gek genoeg toch ter discussie staat... De extremen daargelaten.quote:Op woensdag 12 januari 2011 21:10 schreef Sander het volgende:
Zowel lelijke als mooie mensen worden overigens ontzettend over één kam geschoren hier
Maar wel begeerlijk en dat telt zwaar in de ogen van velen zoniet allen.quote:Op woensdag 12 januari 2011 17:08 schreef MelR het volgende:
Als je een kut karakter hebt, kun je mooi of lelijk zijn, je hebt nog steeds een kutkarakter...
Wat gek. Zo voel ik me wel. En je kunt aan de buitenkant bv. ook niet zien dat iemand een slechte verliezer is die moeilijk gaat doen bij het verliezen van een kaartspel of knikkeren.quote:Op dinsdag 11 januari 2011 15:52 schreef Daniel1976 het volgende:
Grappig. Blijven we hier toch in de christelijke traditie steken.
Er is geen binnenkant of buitenkant. Jij bent binnenkant en buitenkant. Jij bent je lijf. Je bent niet een of andere geest gevangen in een lijf.
Jij en dan je karakter wordt gevormd door alles wat je mee maakt (en klein deel genetisch). Wat je uiterlijk is heeft dus grote invloed op je karakter en hoe je bent.
Ergo uiterlijk is innerlijk.
Wat is er precies "christelijke traditie" aan mensen op hun uiterlijk beoordelen?quote:Op dinsdag 11 januari 2011 15:52 schreef Daniel1976 het volgende:
Grappig. Blijven we hier toch in de christelijke traditie steken.
Er is geen binnenkant of buitenkant. Jij bent binnenkant en buitenkant. Jij bent je lijf. Je bent niet een of andere geest gevangen in een lijf.
Jij en dan je karakter wordt gevormd door alles wat je mee maakt (en klein deel genetisch). Wat je uiterlijk is heeft dus grote invloed op je karakter en hoe je bent.
Ergo uiterlijk is innerlijk.
Ik ken hele mooie mensen die het moeilijk hebben ik ken ook hele lelijke mensen die het moeilijk hebben. Ik ken mooie mensen die heel goed in hun vel zitten en ik ken lelijke mensen die heel goed in hun vel zitten.
Goed uiterlijk helpt wel op bepaalde gebieden. Maar knap of lelijk, wereld beroemd of anoniem in een getto in amerika, mensen hebben dezelfde onzekerheden, dezelfde imperfecties.
Dat beweerde Daniel toch helemaal niet?quote:Op woensdag 12 januari 2011 22:43 schreef Sander het volgende:
Wat is er precies "christelijke traditie" aan mensen op hun uiterlijk beoordelen?
Dat meende ik er uit op te maken, maar zo hoef je het niet te lezen idd.quote:Op donderdag 13 januari 2011 01:01 schreef Techno het volgende:
[..]
Dat beweerde Daniel toch helemaal niet?
of je merkt het juist minder juist omadt je alleen met mooie mensen omgaat. Het wordt normaal dat zoiets zo is.quote:Op woensdag 12 januari 2011 23:33 schreef Zana het volgende:
Ik denk trouwens dat het op jongere leeftijd een grotere rol speelt dan wanneer je ouder bent.
Dan moet je je namelijk bij je leeftijdsgenoten bewijzen, de juiste vrienden hebben, op een eventuelle partner indruk maken. Hoe ouder je wordt des te meer wordt je je bewust (eventueel door tegenslagen) dat andere dinge belangrijker zijn. Natuurlijk zijn er ook veel oudere mooie mensen, maar dan speelt schoonheid misschien nog een grote rol bij representatieve banen of als je na een scheiding weer iemand tegenkomt.
Een "gewoon" iemand heeft misschien ook vaak geen weet van wat die mist, tenzij zo iemand vaak met mooie mensen omgaat. Want je beleving
van de dagelijkse dingen zie je als normaal, en je bemerkt misschien pas een verschil wanneer je met een mooie vriendin ergens naartoe gaat en zij alle aandacht krijgt.
Gaarne toelichting hierop?quote:Op donderdag 13 januari 2011 07:21 schreef Salvad0R het volgende:
Ja
Lelijkheid is onnatuurlijk. Gevolg van domesticatie van de mensheid etc.
Ligt aan wat je wil bereiken. Denk maar niet dat je als fotomodel zomaar even professor kan worden op de universiteit.quote:Op donderdag 13 januari 2011 07:03 schreef Kandijfijn het volgende:
Het leven van iemand die mooi is niet persé makkelijker. Het helpt wel degelijk met veel dingen zoals vele onderzoeken al lang hebben uitgewezen.
hm, denk toch dat een gewoon iemand zich bewuster van isquote:Op donderdag 13 januari 2011 07:01 schreef jstrike het volgende:
[..]
of je merkt het juist minder juist omadt je alleen met mooie mensen omgaat. Het wordt normaal dat zoiets zo is.
lelijkheid is relatief...als je ervan uitgaat dat mooiere mensen zich makkelijker en meer voortplanten, en dat de mensheid nu dus gemiddeld genomen mooier is dan vroeger, dan is de norm daarmee verschoven...wat nu lelijk is, was dat vroeger minder of niet...quote:
Jij vertikt oook gewoon te begrjipen he? ''niet persé makkelijker. Het helpt wel degelijk''quote:Op donderdag 13 januari 2011 08:19 schreef jstrike het volgende:
[..]
Ligt aan wat je wil bereiken. Denk maar niet dat je als fotomodel zomaar even professor kan worden op de universiteit.
ik spreek je toch niet tegen?quote:Op donderdag 13 januari 2011 08:33 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Jij vertikt oook gewoon te begrjipen he? ''niet persé makkelijker. Het helpt wel degelijk''
quote:Op dinsdag 11 januari 2011 16:28 schreef Hanoying het volgende:
[..]
Te triest gewoon. Wat een kneus ben jij zeg...![]()
![]()
Onzin. Genoeg mensen die liegen, roddelen, stelen, bedriegen en tóch hardstikke mooi zijn. Jij doelt gewoon op je geloof: de islam, daar geloven ze dat op die manier. Hoe jij je gedraagt, heeft niks te maken met hoe jij eruit ziet. Een mens straalt als die gelukkig is!quote:Op vrijdag 14 januari 2011 00:13 schreef Chief-Patron het volgende:
In mijn optiek word iedereen mooi geboren, maar wat betreft de uitstraling, dat heb je als mens zelf in de hand.
Om een goede uitstraling te krijgen moet je goed proberen te leven dit betekent dingen zoals rodelen, liegen, stelen, bedriegen, etc. vermijden.
Goed en gezond eten is ook belangrijk omdat dit je huid een mooie gloed geeft.
Wanneer een mens goed is voor anderen zal die dit uitstralen ongeacht of die er ''mooi'' uitziet voor de standaarden van de modebladen. Als je goed leeft en je netjes gedraagt zul je beginnen te stralen, er zal licht van je afkomen en je gezicht zal er mooi doorbloed uitzien met een mooie roze tint op je wangen.
Nee ik wou alleen interesse tonen, en niet perse vóór haar, maar ook omdat ik zelf wel geinteresseerd ben in geloven.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 00:30 schreef Eclaire84 het volgende:
Haha wats gebeurd TS...eerst wou je je nog bekeren tot Islam toch vanwege die meid?
Ik mis die topicsquote:Op vrijdag 14 januari 2011 00:30 schreef Eclaire84 het volgende:
Haha wats gebeurd TS...eerst wou je je nog bekeren tot Islam toch vanwege die meid?
quote:Op vrijdag 14 januari 2011 00:36 schreef iwannabehigh het volgende:
[..]
Nee ik wou alleen interesse tonen, en niet perse vóór haar, maar ook omdat ik zelf wel geinteresseerd ben in geloven.
Niet nodig, wat denk jij: is het leven makkelijker als je mooi bent? Heb je het zwaar als je lelijk bent?quote:Op vrijdag 14 januari 2011 00:37 schreef Eclaire84 het volgende:
[..]
Neem je moeder in de maling aap. Ik ga even die quote zoeken waarin je letterlijk zegt voor haar te willen bekeren.
En nu je 100% zeker weet dat je haar nooit zal krijgen, ga je opeens haten op de Islam. Zwak hoor
Makkelijker om met de buitenwereld om te gaan in ieder geval. Mensen zijn oppervlakkig genoeg om zich door middel van slechts uiterlijk te laten imponeren.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 00:41 schreef iwannabehigh het volgende:
[..]
Niet nodig, wat denk jij: is het leven makkelijker als je mooi bent? Heb je het zwaar als je lelijk bent?
quote:Op dinsdag 28 december 2010 02:34 schreef iwannabehigh het volgende:
Ik vind haar echt geweldig. Ik had me verdiept in de Islam en ik zei dat ik voor haar wel moslim wil worden, en als we gaan trouwen dat onze kinderen dan ook zo opgevoed mogen worden.
Dus jij denkt dat iemand 24/7 gelukkig kan zijn? ECHT stralen heeft weinig met geluk te maken, het heeft met vrede te maken, vrede met jezelf, vrede met waar je voor staat, vrede voor waarin je gelooft.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 00:30 schreef iwannabehigh het volgende:
[..]
Onzin. Genoeg mensen die liegen, roddelen, stelen, bedriegen en tóch hardstikke mooi zijn. Jij doelt gewoon op je geloof: de islam, daar geloven ze dat op die manier. Hoe jij je gedraagt, heeft niks te maken met hoe jij eruit ziet. Een mens straalt als die gelukkig is!
Ja, doe maarquote:Op vrijdag 14 januari 2011 00:47 schreef Spartacus911 het volgende:
Hoe gaat het nu iwannabehigh, mag ik je ook bij je echte naam noemen op dit forum?
dat zei men van menig oplichter ook... "en het was zo'n aardige man..."quote:Op vrijdag 14 januari 2011 00:47 schreef Chief-Patron het volgende:
en erachteraan de woorden hoor: ''Je ziet er zo betrouwbaar uit'' of ''Ik mag je uitstraling wel'' etc.
Tuurlijk heeft stralen met geluk te maken. Blij zijn met jezelf ook, vrede met jezelf ook, maar ik vind dat dat valt onder geluk. Je ''straalt'' als je gelukkig bent: dat kunnen mensen aan je zien. Nou, ik krijg toevallig ook heel vaak te horen: je bent echt ontwapenend, je bent echt eerlijk. Laatst zei iemand tegen mij, toen ik me erg rot voelde: is er iets, je ogen stralen niet meer (echt waar!). En nu komt de clue: ik heb wel eens gelogen tegen mijn dierbaren, heb mensen bedrogen (1 iemand heel erg/echt) en heb geroddeld en soms doe ik gewoon ''foute'' waar andere mensen de dupe van worden (en ja, heb van alles heel erg spijt) maar dat valt dus niet aan mijn uiterlijk te zien.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 00:47 schreef Chief-Patron het volgende:
[..]
Dus jij denkt dat iemand 24/7 gelukkig kan zijn? ECHT stralen heeft weinig met geluk te maken, het heeft met vrede te maken, vrede met jezelf, vrede met waar je voor staat, vrede voor waarin je gelooft.
Ik ben zeker niet de knapste persoon die rondloopt op deze aardbol maar je moest is weten hoeveel dingen ik gedaan krijg in dit leven en erachteraan de woorden hoor: ''Je ziet er zo betrouwbaar uit'' of ''Ik mag je uitstraling wel'' etc.
Geloof wat je wilt, maar ik geloof dat de handelingen van een mens zeer zeker effect hebben op zijn ''gloed''.
You wish you did.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 00:51 schreef Spartacus911 het volgende:
[..]
Ik heb met je meid nu al wat facebook pm's erop zitten... ik heb nu al msn
Doel je nu op je zusje wiens privacy je had geschonden door de chatbericht met B op haar telefoon te lezen?quote:Op vrijdag 14 januari 2011 00:53 schreef iwannabehigh het volgende:
[..]
heb mensen bedrogen (1 iemand heel erg/echt)
Ach, hou die situatie er toch een keer buiten. Nee natuurlijk niet, heb ''ergere'' dingen gedaan.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 00:56 schreef Eclaire84 het volgende:
[..]
Doel je nu op je zusje wiens privacy je had geschonden door de chatbericht met B op haar telefoon te lezen?
Blijf vooral dromen.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 01:02 schreef Spartacus911 het volgende:
[..]
het zou wel leuk zijn toch
stel we komen elkaar tegen... ik heb haar ontmoet via jou
en laat je karakter nu net voor een groot deel bepaald worden door je omgeving. dus opvoeding en hoe andere mensen je benaderen e.d. spelen hier zeker een belangrijke rol.quote:
Dat is een misvatting. Je karakter ligt voor een belangrijk deel al vast bij de geboorte en wordt nog gevormd tijdens je eerste levensjaren. Wat jij beweert is een vrij achterhaald idee.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 01:26 schreef Regnat_Populus het volgende:
[..]
en laat je karakter nu net voor een groot deel bepaald worden door je omgeving. dus opvoeding en hoe andere mensen je benaderen e.d. spelen hier zeker een belangrijke rol.
niet volgens de literatuur waar ik bekend mee ben. en wat jij niet zegt klopt toch niet? dat zou betekenen dat je na je eerste levensjaren niet meer zou (kunnen) veranderen. en dan kunnen alle vormen van therapie en andere psychologische en psychatrische behandelmethoden ook wel overboord gegooid worden.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 01:29 schreef Arbeitslos het volgende:
Dat is een misvatting. Je karakter ligt voor een belangrijk deel al vast bij de geboorte en wordt nog gevormd tijdens je eerste levensjaren. Wat jij beweert is een vrij achterhaald idee.
Dan vraag ik me af op welke literatuur jij je baseert. Jouw verhaal staat zo'n beetje haaks op dat van een autoriteit op dit gebied als Dick Swaab. Ik zou zeggen, zoek eens op wie hij is en wat hij te vertellen heeft over het karakter en de ontwikkeling van onze hersenen.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 01:35 schreef Regnat_Populus het volgende:
[..]
niet volgens de literatuur waar ik bekend mee ben. en wat jij niet zegt klopt toch niet? dat zou betekenen dat je na je eerste levensjaren niet meer zou (kunnen) veranderen. en dan kunnen alle vormen van therapie en andere psychologische en psychatrische behandelmethoden ook wel overboord gegooid worden.
Speelt ze in porno's?quote:Op vrijdag 14 januari 2011 01:02 schreef vronie het volgende:
Voor mijn dochter heeft het vele deuren geopend
Met haar mooi zijn,en karakter.
Goed bezig. Dat is inderdaad veel belangrijker dan uiterlijk. Veel wat mensen denken dat puur uiterlijk is heeft meer te maken met lichaamstaal en "uitstraling" door een positieve houding.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 02:40 schreef Vanillekwark het volgende:
Ik denk toch dat het door een combinatie van de twee gaat. Ik ben zelf, als ik mezelf zou moeten beoordelen 'normaal' uitziend. Niet lelijk, niet knap. Ik hang in die grijze massa van 'gewoon' uitziende mensen.
Ik heb een tijd lang heel erg aan mezelf getwijfeld m.b.t. uiterlijk e.d. en dit kwam er ook wel op sociaal vlak uit (ik kon heel goed ouwehoeren, maar zodra ik iemand op romantisch vlak wel zag zitten begon ik ontiegelijk aan mezelf te twijfelen/klapte ik dicht e.d.)
Tijdje terug is er een schakelaar omgegaan (toen ik besloot dat ik toch best wel een toffe peer was), en ik merkte ook dat andere mensen (zowel hetzelfde als het andere geslacht) meteen heel anders op me begonnen te reageren. Het is echt een houdingkwestie denk ik. Je straalt iets uit, en andere mensen pikken dat op (want ook mensen waar ik niet mee sprak -> meiden in een cafe/club of iets dergelijks, reageerden heel anders op me dan ik van pakweg anderhalf jaar geleden gewend was. En ik zie er eigenlijk nog identiek uit als anderhalf jaar geleden, dus daar zal 't niet aan liggen
)
Wat ik wel denk is dat je zelfbeeld heel erg snel overslaat naar je houding. Als je je erg onzeker voelt over jezelf, merken andere mensen dat ook heel erg snel.
Dat dus. Ik zie vaak fysiek aantrekkelijke mensen waar ik totaal geen interesse heb, en 'minder' (want dit is uiteraard ontiegelijk relatief) uitziende mensen die ik om de een of andere reden ronduit fascinerend vind.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 02:49 schreef Premium_Quality het volgende:
[..]
Goed bezig. Dat is inderdaad veel belangrijker dan uiterlijk. Veel wat mensen denken dat puur uiterlijk is heeft meer te maken met lichaamstaal en "uitstraling" door een positieve houding.
Dat is een heel groot deel ook een nature nurture kwestie. Verder is het dan ook nog de vraag wat je onder karakter gaat verstaan. Want ik ken ook onderzoeken die zien dat als je in een ander land gaat wonen, je deels ook de karaktereigenschappen van de lokale bevolking gaat overnemen.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 01:37 schreef Arbeitslos het volgende:
[..]
Dan vraag ik me af op welke literatuur jij je baseert. Jouw verhaal staat zo'n beetje haaks op dat van een autoriteit op dit gebied als Dick Swaab. Ik zou zeggen, zoek eens op wie hij is en wat hij te vertellen heeft over het karakter en de ontwikkeling van onze hersenen.
Het idee van maakbaarheid was populair in de jaren '60 en '70..
Dat je je gedrag deels kunt aanpassen, betekent niet dat je karakter grondig verandert. Het woord zegt het al.. Karakter; het is ingeslepen. Dat houd je voor een groot deel de rest van je leven en het wordt hoofdzakelijk in de vroege ontwikkeling vastgelegd in ons brein.
In dat geval heb je het over gewoontes overnemen, maar dat is wat anders dan dat een karakter ook noemenswaardig zal veranderen, wanneer je bijv op je 20e zal verhuizen.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 03:39 schreef jstrike het volgende:
[..]
Dat is een heel groot deel ook een nature nurture kwestie. Verder is het dan ook nog de vraag wat je onder karakter gaat verstaan. Want ik ken ook onderzoeken die zien dat als je in een ander land gaat wonen, je deels ook de karaktereigenschappen van de lokale bevolking gaat overnemen.
Oneens. Elke significante verandering in omgeving kan een persoon fundamenteel veranderen.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 03:49 schreef Arbeitslos het volgende:
[..]
In dat geval heb je het over gewoontes overnemen, maar dat is wat anders dan dat een karakter ook noemenswaardig zal veranderen, wanneer je bijv op je 20e zal verhuizen.
Je karakter - dat vrijwel onveranderbaar is - is deels bepaald door de genen en wordt gevormd tijdens de vroege ontwikkeling in de baarmoeder en de 1e levensfase na de geboorte. Dan zijn er echt al heel veel dingen vastgelegd. Je zou kunnen zeggen ingeslepen in ons brein. Ons brein dat bepaalt wie wij zijn.
Ja, "vroeger" dacht men inderdaad dat een bepaalde gebeurtenis het karakter grondig kon veranderen. Vaak ook mensen die er een hele merkwaardige definitie van karakter erop nahielden btw. Zoals gezegd: het woord zegt het al.. karakter; erin geslepen.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 03:51 schreef Vanillekwark het volgende:
[..]
Oneens. Elke significante verandering in omgeving kan een persoon fundamenteel veranderen.
Twin studies geven toch wel aan dat er een significant omgevings component is.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 03:53 schreef Arbeitslos het volgende:
[..]
Ja, "vroeger" dacht men inderdaad dat een bepaalde gebeurtenis het karakter grondig kon veranderen. Vaak ook mensen die er een hele merkwaardige definitie van karakter erop nahielden btw.
Als ik die gedachtegang moet volgen, veranderd iemand die na z'n 20e pas op zichzelf gaat wonen amper. Iets als mezelf gaan wonen heeft mijn karakter echt ontiegelijk veel beinvloed. Volgens jouw gedachtegang zou dat na mijn 20e amper invloed hebben op mijn karakter?quote:Op vrijdag 14 januari 2011 03:53 schreef Arbeitslos het volgende:
[..]
Ja, "vroeger" dacht men inderdaad dat een bepaalde gebeurtenis het karakter grondig kon veranderen. Vaak ook mensen die er een hele merkwaardige definitie van karakter erop nahielden btw. Zoals gezegd: het woord zegt het al.. karakter; erin geslepen.
Iemand kan wel bijvoorbeeld wel zelfstandiger worden door zo'n move, maar dat betekent niet dat je karakter noemenswaardig is veranderd. Je kunt gerust stellen dat zo'n move een verwaarloosbare verandering teweeg brengt in iemands karakter.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 03:55 schreef Vanillekwark het volgende:
[..]
Als ik die gedachtegang moet volgen, veranderd iemand die na z'n 20e pas op zichzelf gaat wonen amper. Iets als mezelf gaan wonen heeft mijn karakter echt ontiegelijk veel beinvloed. Volgens jouw gedachtegang zou dat na mijn 20e amper invloed hebben op mijn karakter?
Dan moet je kijken hoe zo'n studie is opgezet en wat er exact wordt beweerd over het karakter. En wanneer ze zijn gescheiden etc en op welke leeftijd er dan nog sprake zou zijn van verandering etc.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 03:54 schreef jstrike het volgende:
[..]
Twin studies geven toch wel aan dat er een significant omgevings component is.
Wat is je punt nu precies? Veelal zijn twin studies heel specifiek. Dus ze doen geen uitspraken over karakter als geheel maar over een specifiek onderdeel.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 04:04 schreef Arbeitslos het volgende:
[..]
Dan moet je kijken hoe zo'n studie is opgezet en wat er exact wordt beweerd over het karakter. En wanneer ze zijn gescheiden etc en op welke leeftijd er dan nog sprake zou zijn van verandering etc.
Dan snap ik niet waarom je die studies aanhaalt en daarmee denkt "aan te tonen" dat de omgeving van grote invloed is op de karaktervorming of 'verandering' (dat was de discussie namelijk). Dat is simpelweg een achterhaald idee.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 04:25 schreef jstrike het volgende:
[..]
Wat is je punt nu precies? Veelal zijn twin studies heel specifiek. Dus ze doen geen uitspraken over karakter als geheel maar over een specifiek onderdeel.
Waarom is dat een achterhaald idee? Tonen studies dat aan?quote:Op vrijdag 14 januari 2011 04:39 schreef Arbeitslos het volgende:
[..]
Dan snap ik niet waarom je die studies aanhaalt en daarmee denkt "aan te tonen" dat de omgeving van grote invloed is op de karaktervorming of 'verandering' (dat was de discussie namelijk). Dat is simpelweg een achterhaald idee.
Niemand kan uitpsraken doen over Karakter als geheel. Echter over karaktereigenschappen. en over karaktereigenschappen gaan veel twin studies ook. En daar komt naar voren dat niet alleen genetica een rol speelt. maar ook de gedeelde en unieke omgeving.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 04:39 schreef Arbeitslos het volgende:
[..]
Dan snap ik niet waarom je die studies aanhaalt en daarmee denkt "aan te tonen" dat de omgeving van grote invloed is op de karaktervorming of 'verandering' (dat was de discussie namelijk). Dat is simpelweg een achterhaald idee.
Een lidquote:Op dinsdag 11 januari 2011 16:20 schreef VorkMesLepel het volgende:
Ik heb een tijdje contact gehad met een lid van hierHet was super leuk. Sinds een paar dagen hebben we elkaars foto gezien. Frequentie contact is niet veranderd
Dus, het klikt al zonder uiterlijk. Binnenkort date
Je kunt wel degelijk uitspraken doen over de karaktervorming in algemene zin. Te weten dat de genetische informatie een belangrijke rol speelt en de vroege ontwikkeling in de baarmoeder zeer bepalend is. En daarnaast de ontwikkeling in de eerste levensjaren. Wat jou daar vreemd in de oren aan klinkt is mij een raadsel.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 05:00 schreef jstrike het volgende:
Niemand kan uitpsraken doen over Karakter als geheel. Echter over karaktereigenschappen. en over karaktereigenschappen gaan veel twin studies ook. En daar komt naar voren dat niet alleen genetica een rol speelt. maar ook de gedeelde en unieke omgeving.
De literatuur staat vol van voorbeelden waar gebeurtenissen het karakter noemenswaardig verandert. Een heel extreem voorbeeld (en wellicht ok niet helemaal fair, maar wel echt een gebeurtenis) is het geval van Phineas Gage. Die een ongeluk gehad heeft en daarbij totaal van persoonlijkheid is veranderd.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 05:56 schreef Arbeitslos het volgende:
Wat hier aan de orde was, is dat sommige mensen beweren dat bepaalde gebeurtenissen op latere leeftijd het karakter nog noemenswaardig veranderen en dat bestrijd ik. Een expert als Dick Swaab zal jou exact hetzelfde vertellen en anders luister maar eens naar hem:
Ik doe niets met VPRO blogs. Daarin wordt het voor de "leek" uitgelegd en wordt elke nuance uit het onderzoek gehaald.quote:
Het doet overkomen alsof het totaal genetisch is. Ik wil daar enkel nuance in brengen dat de omgeving daarin ook een belangrijke rol speelt. Daarbij wil ik dus heel specifiek zeggen dat genetica bij sommige karaktereigenschappen een grote invloed hebben en bij sommige een hele kleine. Net als eigenschappen in de physieke sfeer. Huidskleur zal bijvoorbeeld meer beinvloed worden door genetica, terwijl zoiets als lengte ook zeer zeker door voeding (dus omgeving) beinvloed wordt.quote:Niemand beweert dat de omgeving geen enkele rol speelt, maar waar het mij om gaat is dat veel mensen de rol van de omgeving enorm overschatten.
Woman please. je doet al verliefd voordat je em ooit hebt gezien irlquote:Op dinsdag 11 januari 2011 16:39 schreef VorkMesLepel het volgende:
Dat maakt hem ook zo speciaal. Hij begrijpt het. Dat vormt ons klik![]()
Kijk, ik hoor al jaren hoe mooi, leuk, aantrekkelijk, sexy, hot, etc etc ik ben. Ik ben het spuugzat. Ik wil dat een man helemaal gek op me is, maar hij hoeft het niet zo slijmerig te uiten. Ik vind het alles behalve oprecht overkomen. Ik wil niet dat hij me aanbidt, maar me laat lachen. We het leuk hebben. En, het is leuk om elkaar uit te maken voor kast, tafel, vrachtwagen en verschillende soorten dieren en insecten.
op de libelle en de viva en dergelijke.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 01:37 schreef Arbeitslos het volgende:
Dan vraag ik me af op welke literatuur jij je baseert. Jouw verhaal staat zo'n beetje haaks op dat van een autoriteit op dit gebied als Dick Swaab. Ik zou zeggen, zoek eens op wie hij is en wat hij te vertellen heeft over het karakter en de ontwikkeling van onze hersenen.
nee hoor, maakbaarheid is nog steeds een populair en haalbaar ideaal onder de aanhangers van "linkse" partijen danwel ideologieenquote:Het idee van maakbaarheid was populair in de jaren '60 en '70..
je gedrag is anders een wezenlijk onderdeel van je karakter. een automatisme, gebaseerd op dat ingeslepen (en aangeleerde) gedragquote:Dat je je gedrag deels kunt aanpassen, betekent niet dat je karakter grondig verandert. Het woord zegt het al.. Karakter; het is ingeslepen. Dat houd je voor een groot deel de rest van je leven en het wordt hoofdzakelijk in de vroege ontwikkeling vastgelegd in ons brein.
Nee moeilijker, van mooie meiden hoor ik vaker dat ze dingen bereiken omdat mannen vallen voor hun uiterlijk waardoor ze bv makkelijker doorstromen, niet om wie ze zijn.quote:Is het leven makkelijker als je mooi bent?
Ja.quote:Op zaterdag 15 januari 2011 12:34 schreef sneeuwuil het volgende:
Als je niet heel mooi bent, ook niet lelijk, maar gewoon gemiddeld en goed verzorgd, telt dat ook als knap?
Dus, naar het gezicht kijkend, zijn er vrij weinig mannen die lelijk zijn? (tenzij je bijvoorbeeld een bijzonder grote/korte afstand tussen je ogen hebt of een asymmetrische neus?)quote:
Nee, dan ben je gemiddeld.quote:Op zaterdag 15 januari 2011 12:34 schreef sneeuwuil het volgende:
Als je niet heel mooi bent, ook niet lelijk, maar gewoon gemiddeld en goed verzorgd, telt dat ook als knap?
Dat was echt een flut onderzoek, wat ik er van begreep was dat ze foto's meestuurden met sollicitaties terwijl dat daar ongebruikelijk was. En er stond ook bij dat de meeste sollicitaies werden afgehandeld door vrouwen, dus eigenlijk kan je die conclusie niet zo breed door trekken, maar ja tegenwoordig wordt wel vaker creatief omgegaan met onderzoeksdata om "intrigerende" stellingen te kunnen genereren of wilde speculaties als " het resultaat" te kunnen verkopen.quote:Op vrijdag 14 januari 2011 07:09 schreef ssebass het volgende:
Het schijnt dat mooie mannen betere kansen hebben bij sollicitatie en mooie vrouwen minder. Laatste waarschijnlijk omdat deze als minder slim worden ervaren of door andere vrouwen als een bedreiging.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |