Dat was de oude Whilhelminakazerne in Bergen op Zoom. In Ossendrecht had je later ook een Whilhelminakazerne liggen, en ook een depot van de Artillerie.quote:
quote:Op dinsdag 4 januari 2011 21:45 schreef AchJa het volgende:
[..]
Bord, schaal, bak omhoog houden en je kreeg nieuw.
Dat was natuurlijk onderdeel van jullie training als "Bikkels".quote:Op dinsdag 4 januari 2011 21:49 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
![]()
Mazzelaar, wij kregen er maar 1 stukje vlees, kon je hoog of laag springen, nee, "1 will do".
Apart, heb dat in Seedorf, Weert en Ede nog meegemaakt.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 21:49 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
![]()
Mazzelaar, wij kregen er maar 1 stukje vlees, kon je hoog of laag springen, nee, "1 will do".
Over de KLu en eten? Perfect geregeld ja. Was "dipli".quote:Op dinsdag 4 januari 2011 21:48 schreef Cobra4 het volgende:
[..]
Ik praat over de KL. Toen ik in 93' bij de KLu kwam moest men al zelf betalen voor het eten.
Ik op de OK en de Saks.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 21:50 schreef AchJa het volgende:
[..]
Apart, heb dat in Seedorf, Weert en Ede nog meegemaakt.
Maakt niet uit, de Cie's-bar was toch altijd openquote:Op dinsdag 4 januari 2011 21:49 schreef Cobra4 het volgende:
[..]
Dat was natuurlijk onderdeel van jullie training als "Bikkels".
Langemannshof, ook al een tijdje dicht...quote:Op dinsdag 4 januari 2011 21:47 schreef Pumatje het volgende:
Achja! wat een geweldige foto.
Waar was dit?>
Met die bonnen kon je vroeger onbeperkt eten. Ik heb me ooit eens misselijk gegeten aan de broodjes kroket, die maakten ze ook zelf.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 21:42 schreef Cobra4 het volgende:
[..]
Bon inleveren bij de ingang van de eetzaal en eten maar. Of, in de Kpl mess, aan tafel zitten, de bon aan de hofmeester geven en alles laten serveren. Tweede biefstuk? Geen probleem!
Wij als gewone "pax" nog nooit, was toch echt 1 stukje vlees. Voor de rest kon je wel verder opscheppen aan de balie. Melk was btw ook gratis.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 21:50 schreef AchJa het volgende:
[..]
Apart, heb dat in Seedorf, Weert en Ede nog meegemaakt.
Ah, okee. Maar zal ondertussen wel dicht en gesloopt zijn?quote:Op dinsdag 4 januari 2011 21:49 schreef Clan het volgende:
[..]
Dat was de oude Whilhelminakazerne in Bergen op Zoom. In Ossendrecht had je later ook een Whilhelminakazerne liggen, en ook een depot van de Artillerie.
Of het P-,H- of KMT.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 21:50 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
Over de KLu en eten? Perfect geregeld ja. Was "dipli".
KL 1996 (bij ons dan) nog steeds die bonnetjes die je bij de Admeur kon kopen.
Juist, jij snapt hetquote:
Nou ik heb nooit van Paresto gevroten, dus ik kan en mag geen waarde oordeel geven.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 21:58 schreef Erasmo het volgende:
Gisteren voor het eerst weer bij Paresto gegeten, en gelijk ook voor het laatst...
Koude halfgare boerenkool met een gehaktbal die naar mijn idee uit meer soja dan vlees bestond. O en natuurlijk 30 cent aftikken voor dat lepeltje jus![]()
Vandaag opvoer nieuwe stijl gehad ivm wacht, was redelijk te nassen
Ik had natuurlijk een "vorstelijke" buitenlandtoelage in Seedorf!quote:Op dinsdag 4 januari 2011 21:59 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
Juist, jij snapt het
Echter het soldij was niet genoeg dat elke dag te doen
Het zijn vaak nog dezelfde koks. Maar de regels van Paresto verneuken het.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 22:00 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
Nou ik heb nooit van Paresto gevroten, dus ik kan en mag geen waarde oordeel geven.
Maar als ik het zo lees, subiet terug naar de oude stijl. Dus gewoon dat de BEVO-koks weer echt gaan koken in de keukens!!
Paresto kom ik al een tijdje niet meer, stelletje laaienlichters dat het zijn.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 21:58 schreef Erasmo het volgende:
Gisteren voor het eerst weer bij Paresto gegeten, en gelijk ook voor het laatst...
Koude halfgare boerenkool met een gehaktbal die naar mijn idee uit meer soja dan vlees bestond. O en natuurlijk 30 cent aftikken voor dat lepeltje jus![]()
Vandaag opvoer nieuwe stijl gehad ivm wacht, was redelijk te nassen
Zuipen was dan wel weer goedkoop, in de kantine, of Cie's bar.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 22:00 schreef AchJa het volgende:
[..]
Ik had natuurlijk een "vorstelijke" buitenlandtoelage in Seedorf!
En kon belastingvrij roken en zuipen!
In Seedorf kreeg je ook een NAVO plaat op de wagen.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 22:00 schreef AchJa het volgende:
[..]
Ik had natuurlijk een "vorstelijke" buitenlandtoelage in Seedorf!
En kon belastingvrij roken en zuipen!
Houden zo.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 22:00 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
Nou ik heb nooit van Paresto gevroten, dus ik kan en mag geen waarde oordeel geven.
Maar als ik het zo lees, subiet terug naar de oude stijl. Dus gewoon dat de BEVO-koks weer echt gaan koken in de keukens!!
In Seedorf was een liter jenever goedkoper dan een liter ruitensproeivloeistof. Dus de gemiddelde Nederlandse militair sproeide zijn ruiten schoon met jenever.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 22:02 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
Zuipen was dan wel weer goedkoop, in de kantine, of Cie's bar.
Geloof dat toendertijd in de Rode Bef een biertje 30 (gulden) cent koste. Op de OK later 60 gulden cent.
Dat is bijzonder triest.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 22:02 schreef Cobra4 het volgende:
[..]
Het zijn vaak nog dezelfde koks. Maar de regels van Paresto verneuken het.
Bah wat vies.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 22:03 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Houden zo.
Echt alles is prefab tot aan de gesnipperde uien op je frikandel toe. Kan niet wachten tot mijn kombuis weer open gaat
Nah aan zakken doen wij niet bij de KMquote:Op dinsdag 4 januari 2011 22:02 schreef AchJa het volgende:
[..]
Paresto kom ik al een tijdje niet meer, stelletje laaienlichters dat het zijn.
Nieuwe stijl? Die zilveren zakken?
hahaha ja dat zei je eens in die PMTquote:Op dinsdag 4 januari 2011 22:05 schreef AchJa het volgende:
[..]
In Seedorf was een liter jenever goedkoper dan een liter ruitensproeivloeistof. Dus de gemiddelde Nederlandse militair sproeide zijn ruiten schoon met jenever.
Brunssum ook, en dan had je die zwarte plastic kokers JPS sigaretten, normaal rookte ik shag, maar toen alleen maar filtersigaretten.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 22:05 schreef AchJa het volgende:
[..]
In Seedorf was een liter jenever goedkoper dan een liter ruitensproeivloeistof. Dus de gemiddelde Nederlandse militair sproeide zijn ruiten schoon met jenever.
Gelukkig weten ze aan boord van de schepen nog wel wat koken isquote:Op dinsdag 4 januari 2011 22:06 schreef Clan het volgende:
[..]
Bah wat vies.
Als ze vroeger een groentensoep maakte in die grote pannen, gingen daar hele preien, tomaten, wortels in, en die werden er via de zeef uitgevist en dan in stukken gesneden. Alles vers.
Klopt, de BFG plaat. Kon je lekker belastingvrij rondkarren en brandstofbonnen scoren.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 22:03 schreef Clan het volgende:
[..]
In Seedorf kreeg je ook een NAVO plaat op de wagen.
Dat waren ook echte Indonesiërs die dat klaarmaakten, lekker met verse kroepoek erbij.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 22:08 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Gelukkig weten ze aan boord van de schepen nog wel wat koken is![]()
Zeeuwse rijsttafelBlauwe hap
Madiwodosoep
Lekker!!!!quote:Op dinsdag 4 januari 2011 22:11 schreef Clan het volgende:
[..]
Ik heb heel erg lekker gegeten vandaag, maar ik krijg ineens zin in Javaanse bami met kip.
Die plaat ja, die had ik ook op de wagen zitten, en wij werden qua loon ook deels in Dollars uitbetaald.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 22:09 schreef AchJa het volgende:
[..]
Klopt, de BFG plaat. Kon je lekker belastingvrij rondkarren en brandstofbonnen scoren.
[ afbeelding ]
Jou moeke is Indisch?quote:Op dinsdag 4 januari 2011 22:13 schreef Thaboel het volgende:
Idd! Morgen moeders maar eens vragen of ze zelf spekkoek wilt maken
quote:Op dinsdag 4 januari 2011 22:13 schreef Thaboel het volgende:
Idd! Morgen moeders maar eens vragen of ze zelf spekkoek wilt maken
Ook zo lekker, al een hele tijd niet meer gegeten.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 22:13 schreef Thaboel het volgende:
Idd! Morgen moeders maar eens vragen of ze zelf spekkoek wilt maken
Mijn moeke is molluksquote:
Verse kroepoek hoort er ook gewoon bij. Nu krijg je voor 40 cent oid een klein zakje oude fabriekskroepoek. Je moet zelfs voor de gebakken uitjes en pinda's dokken ffs.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 22:10 schreef Clan het volgende:
[..]
Dat waren ook echte Indonesiërs die dat klaarmaakten, lekker met verse kroepoek erbij.
Ha kijkquote:
Zijn dat dezelfde bakken als die ze in Uruzgan hadden? (fabriek uit Lelystad volgens mij)quote:Op dinsdag 4 januari 2011 22:06 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Nah aan zakken doen wij niet bij de KM
We krijgen zo'n bak die vergelijkbaar is met wat je in het vliegtuig krijgt, laatst zijn ze op een ander bedrijf overgestapt. Maar het is prima te eten, beter dan paresto iig.
In de Raaf kun je goed knagen.quote:Tegenwoordig ga ik meestal eten in de raaf of haal ik een pingmaaltijd bij de appie.
Geloof me, de koks willen echt wel.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 22:17 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Verse kroepoek hoort er ook gewoon bij. Nu krijg je voor 40 cent oid een klein zakje oude fabriekskroepoek. Je moet zelfs voor de gebakken uitjes en pinda's dokken ffs.
Hoeveel moeite kan het nou zijn om de frituur aan te gooien en er een paar plakken in te doen?
Dat meen je nietquote:Op dinsdag 4 januari 2011 22:17 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Verse kroepoek hoort er ook gewoon bij. Nu krijg je voor 40 cent oid een klein zakje oude fabriekskroepoek. Je moet zelfs voor de gebakken uitjes en pinda's dokken ffs.
Hoeveel moeite kan het nou zijn om de frituur aan te gooien en er een paar plakken in te doen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |