Minimale transactiegrootte: 3400 euroquote:Op woensdag 15 december 2010 19:49 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ok. Maak maar over dan, wie het kleine niet eert...
De mensen die niet te vertrouwen zijn, zijn de mensen van Postagold. Die proberen jouw je mooie glimmende goud afhandig te maken in ruil voor een handje waardeloze euro's (gedekt door.. Ja, waardoor eigenlijk). Dit is net andersom.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
Omdat onder het papiertje van de bakker geen koppeling met goud ligt. Als er dus veel inflatie optreedt dan is dat niks meer waard. Dat goud blijft zijn waarde behouden. Je krijgt er gewoon een gewicht aan goud voor terug.quote:Op woensdag 15 december 2010 20:11 schreef Resistor het volgende:
Waarom zou een papiertje met een getal wat een hoeveelheid goud zou vertegenwoordigen meer waarde hebben dan een papiertje waar een getal op staat, maar waarvoor ik bij de bakker nog steeds een aantal broden kan kopen?
Ja, daar moet wel goed afgesproken zijn natuurlijk.quote:Jij kan over 5 jaar zeggen 'papiertjes waar het gewicht in grammen op staat accepteer ik niet, ik wil de gewichten in ounces hebben', en daar zit ik dan, met mijn waardeloze papiertjes.
Nee, het is toch een faire deal? Ik verwacht dat de goudprijs daalt. Alleen kan ik dit niet zomaar shorten, alleen met constructies. Iemand die verwacht dat goud (altijd) blijft stijgen kan van deze deal profiteren (als hij gelijk heeft). Er is geen enkel addertje onder het gras. Nu handel ik toch ook in putopties e.d., die aandelen koop ik toch ook als ze uitgeoefend worden?quote:Op woensdag 15 december 2010 20:12 schreef Snuf. het volgende:
Volgens mij zit er een addertje onder het gras
Mijn systeem is nét even anders. Bij mij hoef je niet je mooie goud in te leveren dat dan een akelige smeltoven in gaat. Bij mij krijg je juist goud!!quote:Op woensdag 15 december 2010 20:23 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
er is al 1,5% geboden
http://www.financialexpre(...)old-deposits/594149/
virtueel goudquote:Op woensdag 15 december 2010 20:26 schreef LXIV het volgende:
[..]
Mijn systeem is nét even anders. Bij mij hoef je niet je mooie goud in te leveren dat dan een akelige smeltoven in gaat. Bij mij krijg je juist goud!!
Ik dacht dat in jouw link het goud omgesmolten werd en opgeslagen. Raar dat ze daar dan 1,5% op kunnen geven.quote:Op woensdag 15 december 2010 20:29 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
virtueel goud
of een IOU papiertje van de State Bank of India.
Same same...
Maar er is inderdaad iets anders: hier hoeft je tegenpartij niets te investeren. Of wel? Gaat er geld over op het initiele investeringsmoment in jouw model?
Ik houd altijd 20% aan. Dus stel goud stijgt heel sterk. Ik zit 100.000 euro short in goud. Ik houd 120.000 euro aan als margin. stijgt het goud naar 110.000 euro, maar ik kan geen 12000 euro bijstorten in de marginpot. Dan default ik.quote:Op woensdag 15 december 2010 20:30 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
en nog een vraag, die 20% margin, als die gehit wordt, wat betaal jij dan precies?
dan kan ik beter 1 kg goud kopen en die in mijn autorishaw naar SBI brengenquote:Op woensdag 15 december 2010 20:33 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik dacht dat in jouw link het goud omgesmolten werd en opgeslagen. Raar dat ze daar dan 1,5% op kunnen geven.
Bovendien ben ik kredietwaardiger dan de bank van India en houd ik meer marge aan.
Dit is wel degelijk anders. Mijn tegenpartij moet wel degelijk investeren! Kijk, jij stort bijvoorbeeld 35.000 euro op mijn rekening. Op het moment dat ik dit geld binnen heb stuur ik je een mailtje met deze jpeg:
[ afbeelding ]
Na vijf jaar krijg je dan 1,065 kg goud tegen de dan geldende marktprijs (in euro;s}
Mhhm ja. Maar hoe die SBI rente geeft op dat fysieke goud dat snap ik dus niet. Dat is wel heel ponzi-achtig. Ik heb gewoon een 100% logisch en onderbouwd systeem.quote:Op woensdag 15 december 2010 20:36 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
dan kan ik beter 1 kg goud kopen en die in mijn autorishaw naar SBI brengen![]()
Heb ik 0,5% meer intrest
Over kredietwaardigheid zullen we het maar niet hebben.
da's toch niet zo moeilijk? SBI beleent dat goud weer (dwz krijgt een lening met als onderpand het goud), en denkt met de centen die ze daarvoor lenen meer rendement dan 1,5% per jaar + de rente die ze betalen te maken.quote:Op woensdag 15 december 2010 20:37 schreef LXIV het volgende:
[..]
Mhhm ja. Maar hoe die SBI rente geeft op dat fysieke goud dat snap ik dus niet. Dat is wel heel ponzi-achtig. Ik heb gewoon een 100% logisch en onderbouwd systeem.
Uiteindelijk had de eerste leverancier beter aan de uiteindelijke nemer kunnen verkopen en het geld op de bank kunnen zetten.quote:Op woensdag 15 december 2010 20:42 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
da's toch niet zo moeilijk? SBI beleent dat goud weer, en denk met de centen die ze daarvoor lenen meer rendement dan 1,5% per jaar te maken.Die lenen drie rupees uit aan Bharath zodat die daarmee een riskshaw kan kopen.
Da's weer wat anders dan speculeren
Counterparty risk natuurlijk. Normaal is de prijs van een future gedefinieerd als F=Spotprijs * (1+liborrente+opslagkosten) met margins van ongeveer 5%. De deal is dus dat TS ongeveer 15% meer margin aanhoudt en geen opslagkosten rekent. Ik snap ook niet waarom hij denkt dat deze strategie zo goed is aangezien een shortpositie op de markt meer geld oplevert. In feite gaat hij in backwardation op de reeele futuresprijs en speculeert hij op stijgende rentekoersen (is immers een parameter voor dalende goudkoersen).quote:Op woensdag 15 december 2010 20:30 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
en nog een vraag, die 20% margin, als die gehit wordt, wat betaal jij dan precies?
neen, want de eerste leverancier wil graag het prijsrisco behouden, en dat heeft ie niet meer als ie het verpatstquote:Op woensdag 15 december 2010 20:45 schreef LXIV het volgende:
[..]
Uiteindelijk had de eerste leverancier beter aan de uiteindelijke nemer kunnen verkopen en het geld op de bank kunnen zetten.
Ik zet het geld tegen 5% weg, keer 1% uit, houd 4% over en ga gratis short op de goudprijs.
Ik bedoel de bank als tussenpersoon (wat het feitelijk is) weglaten. Dus meteen aan de koper leveren, tegen de voorwaarden van de bank.quote:Op woensdag 15 december 2010 20:47 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
neen, want de eerste leverancier wil graag het prijsrisco behouden, en dat heeft ie niet meer als ie het verpatst
tsja, geldt dat niet voor alle producten van banken?quote:Op woensdag 15 december 2010 20:50 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik bedoel de bank als tussenpersoon (wat het feitelijk is) weglaten. Dus meteen aan de koper leveren, tegen de voorwaarden van de bank.
Het geval is natuurlijk ook hypothetisch om als casus te dienen. Ik denk niet dat iemand een relatief anonieme fokker 35.000 euro stuurt in ruil voor een in 10 seconden getekend j-pegje. Hoop ik althans.quote:Op woensdag 15 december 2010 20:47 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Counterparty risk natuurlijk. Normaal is de prijs van een future gedefinieerd als F=Spotprijs * (1+liborrente+opslagkosten) met margins van ongeveer 5%. De deal is dus dat TS ongeveer 15% meer margin aanhoudt en geen opslagkosten rekent. Ik snap ook niet waarom hij denkt dat deze strategie zo goed is aangezien een shortpositie op de markt meer geld oplevert. In feite gaat hij in backwardation op de reeele futuresprijs en speculeert hij op stijgende rentekoersen (is immers een parameter voor dalende goudkoersen).
Als ik een goldbug was en TS voldoende te vertrouwen zou zijn dan had ik deze kans zeker aangegrepen.
Helemaal waar. Daarom zijn het dan ook financiële dienstverleners, denk ik. Je betaalt voor een dienst.quote:Op woensdag 15 december 2010 20:52 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
tsja, geldt dat niet voor alle producten van banken?
schrijf een callquote:Op woensdag 15 december 2010 20:52 schreef LXIV het volgende:
[..]
Het geval is natuurlijk ook hypothetisch om als casus te dienen. Ik denk niet dat iemand een relatief anonieme fokker 35.000 euro stuurt in ruil voor een in 10 seconden getekend j-pegje. Hoop ik althans.
Een shortpositie op de markt kan ik niet zo simpel innemen, ik moet toch eerst een couterpart vinden? Het geld dat ik krijg stop ik in obligaties, dus stijgende rentes zijn juist killing voor mijn margin!
En ik wil laten zien hoe makkelijk goud van papier te maken is.
ik denk dat Middelkoop en cornuiten dat prima doorhebbenquote:Op woensdag 15 december 2010 20:53 schreef LXIV het volgende:
[..]
Helemaal waar. Daarom zijn het dan ook financiële dienstverleners, denk ik. Je betaalt voor een dienst.
Het hele idee achter futures is ook dat alles gedefinieerd en geregeld is en de counterpart op je bid kan ingaan op de markt. Hetgeen dat jij voorstelt is namelijk een forward en daar is inderdaad moeilijk een koper voor te vinden.quote:Op woensdag 15 december 2010 20:52 schreef LXIV het volgende:
Een shortpositie op de markt kan ik niet zo simpel innemen, ik moet toch eerst een couterpart vinden?
Je kunt geen calls op de naakte goudprijs schrijven. Iig niet bij Alex. Anders is het hetzelfde.quote:
maar in ieder geval wel op (Amerikaanse) goud ETF's, toch?quote:Op woensdag 15 december 2010 21:06 schreef LXIV het volgende:
[..]
Je kunt geen calls op de naakte goudprijs schrijven. Iig niet bij Alex. Anders is het hetzelfde.
Weet ik niet. Maar dan moet ik weer hedgen tegen de dollar. Bovendien schrijf ik door short te gaan een call vanaf de 0-prijs. Dus relatief veel geld voor weinig risico als de prijs stijgt. Bij een short krijg ik verhoudingsgewijs veel minder geld voor veel risico. En aangezien ik het toch van de rente moet hebben is dat minder gunstig.quote:Op woensdag 15 december 2010 21:07 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
maar in ieder geval wel op (Amerikaanse) goud ETF's, toch?
Hij kan het natuurlijk standaardiseren en aanbieden bij een future exchangequote:Op woensdag 15 december 2010 21:01 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Het hele idee achter futures is ook dat alles gedefinieerd en geregeld is en de counterpart op je bid kan ingaan op de markt. Hetgeen dat jij voorstelt is namelijk een forward en daar is inderdaad moeilijk een koper voor te vinden.
ik zeg eerlijk dat ik geen zak begrijp van optie constucties. Maar kun je dit uitleggen, hoe komen die pecunia's cash wise naar jou toe?quote:Op woensdag 15 december 2010 21:05 schreef LXIV het volgende:Maar wat de doorslag gaf was dat ik las dat KPN ieder jaar voor ca 1 miljard aandelen inkocht. Al jaren op rij. Dat komt overeen met het uitkeren van 60 cent rendement dividend (ook aan de verkoper van een put!)!
Er is natuurlijk geen cashflow. Maar KPN heeft de afgelopen 8 jaar het aantal aandelen gereduceerd van 2.5 miljard naar 1.7 miljard. Naar verwachting (heb je het al) gaan ze daarmee de komende tijd door.quote:Op woensdag 15 december 2010 21:12 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
ik zeg eerlijk dat ik geen zak begrijp van optie constucties. Maar kun je dit uitleggen, hoe komen die pecunia's cash wise naar jou toe?
Grappig, de LIBOR rente is al 1.5% voor 12 maanden (risk free rate) en zij geven 1.5% voor 5 jaar. Duitse 10-jaars staatsobligaties geven het dubbele en ten tijde van het uitkomen van het bericht 50% meer geloof ik. Best innovatief die financiele markt!quote:Op woensdag 15 december 2010 20:23 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
er is al 1,5% geboden
http://www.financialexpre(...)old-deposits/594149/
owkee, nou begrijp ik het. Je eerste post suggereerde dat je iets 'verdiende', maar de facto krijg je niks, alleen denk je dat je minder snel nat gaat op je put omdat de inkoop de aandelenkoers stutquote:Op woensdag 15 december 2010 21:18 schreef LXIV het volgende:
[..]
Er is natuurlijk geen cashflow. Maar KPN heeft de afgelopen 8 jaar het aantal aandelen gereduceerd van 2.5 miljard naar 1.7 miljard. Naar verwachting (heb je het al) gaan ze daarmee de komende tijd door.
Feitelijk is het een omgekeerde claim-emissie. Want KPN kan kiezen om bijv. 1,20 aan dividend uit te keren, of voor de helft van het geld aandelen in te kopen.
In het laatste geval komt dit overeen met het uitkeren (op de koerswaarde) van 60 cent dividend. Logisch gezien moet een kpn-aandeel (bij een gelijkblijvende marketcap) dan 60 cent stijgen.
Het is een buffer onder koersdalingen.
Ja. Misschien hoop ik zelfs op een gelijkblijvende marketcap van KPN, dan maak ik een winstje.quote:Op woensdag 15 december 2010 21:42 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
owkee, nou begrijp ik het. Je eerste post suggereerde dat je iets 'verdiende', maar de facto krijg je niks, alleen denk je dat je minder snel nat gaat op je put omdat de inkoop de aandelenkoers stut
Iets is pas een goede deal als ie geclosed is en resultaat heeftquote:Op woensdag 15 december 2010 21:05 schreef LXIV het volgende:
Shorten en rente trekken is trouwens wel iets wat ik graag doe nu.
Ik heb aardig wat puts KPN verkocht, deep in the money, expiratiedatum 2014. Daarvan obligaties ASR gekocht. Die leveren tot die tijd 45% rente op!
Als je ziet hoe relatief weinig KPN daalde tijdens de kredietcrisis, vaak gaat het juist vrij tegengesteld aan de AEX wat een beetje hedge biedt voor mijn eigen margin.
Maar wat de doorslag gaf was dat ik las dat KPN ieder jaar voor ca 1 miljard aandelen inkocht. Al jaren op rij. Dat komt overeen met het uitkeren van 60 cent rendement dividend (ook aan de verkoper van een put!)!
Dus bij een volledig gelijkblijvende waardering (marketcap) van het bedrijf verdien ik:
Put @7,10
Aan rente: 2,73
Aan verwachtingswaarde: 1,10
Aan teruggekochte aandelen: 2,40.
Dan moet KPN al tot 3,77 dalen (relatief tov marketcap natuurlijk).
Goede deal toch? Al zijn er 1001 manieren waarop hij fout kan gaan uiteraard. Maar de verhouding risico-rendement vond ik heel goed. Met een investering van 0 euro, alleen wat minder ruimte op mijn marginverplichting.
Een monetaire grondstof bestaat niet.quote:Op vrijdag 17 december 2010 14:27 schreef GoudIsEcht het volgende:
Het hele idee is waardeloos. Leuk voor papierschuivers, maar de reden dat veel mensen goud kopen is omdat er tegenwoordig door mensen als Berbanke zoveel met papier en schulden geklierd wordt dat men het liever in eigen hand nemen door aanschaf van een monetaire grondstof waaraan geen schulden of claims vastzitten.
Als je dan toch weer van de onafgeronde deals gaat lopen sluiten (de betaling door de ts moet immers nog maar volgen) dan spreek je in principe bovenstaand verhaal tegen.
Voor papierbugs als piepeloi misschien geweldig, maar niet voor mensen die de systemische schuld orgie die we financieel systeem noemen wat minder vertrouwen.
Iets dat er op papier mooi uitziet blijft toch op papier...
Tijd voor een kleine geschiedenis les:quote:Op vrijdag 17 december 2010 14:27 schreef GoudIsEcht het volgende:
Het hele idee is waardeloos. Leuk voor papierschuivers, maar de reden dat veel mensen goud kopen is omdat er tegenwoordig door mensen als Berbanke zoveel met papier en schulden geklierd wordt dat men het liever in eigen hand nemen door aanschaf van een monetaire grondstof waaraan geen schulden of claims vastzitten.
Als je dan toch weer van de onafgeronde deals gaat lopen sluiten (de betaling door de ts moet immers nog maar volgen) dan spreek je in principe bovenstaand verhaal tegen.
Voor papierbugs als piepeloi misschien geweldig, maar niet voor mensen die de systemische schuld orgie die we financieel systeem noemen wat minder vertrouwen.
Iets dat er op papier mooi uitziet blijft toch op papier...
En goud leidt tot heviger recessies en booms dan papiergeld.quote:Op vrijdag 17 december 2010 16:05 schreef Virgil het volgende:
[..]
Tijd voor een kleine geschiedenis les:
Goud en silver munten werden vroeger gebruikt als geld eenheid. Dit omdat goud en zilver zeldzaam en niet makkelijk te vinden zijn. Maar wel relatief eenvoudig te bewerken. (Omsmelten naar munten van verschillend gewicht en grootte, iets wat met diamanten bijvoorbeeld niet gaat.)
Echter bleek al snel dat mensen 'fraude' pleegden door kleine beetjes van de munten afteschaven en dit weer tot extra nieuwe munten omsmelten. Hierdoor moest eigenlijk iedereen constant een weegschaal bij zich dragen.
Door verschillende uitvindingen was papier geld mogelijk wat deze problemen niet had. (Natuurlijk wel weer nieuwe problemen zoals vervalsing.)
Het idee dat goud==geld is, is fout. Het is een ruilmiddel maar wel een ruilmiddel wat handiger is als vele andere. Zes koeien bij je dragen is nu eenmaal niet zo handig.
Mijn punt is dat ik deze hele obsessie voor goud wat overdreven vind. We zouden het net zo goed over cacao kunnen hebben.
Vooral grappig als je dat ongefundeerd als oneliner neerkwakt.quote:En goud leidt tot heviger recessies en booms dan papiergeld.
dat is het grappige. goud is helemaal niet goed voor een samenleving.
Dus jij garandeert volgend jaar goud voor 40. 000 dollar per kilo??quote:Enorme tekorten
Maar snel terug naar het nieuwsbericht. Wat blijkt: de Amerikaanse regering heeft in de maand november twee keer zoveel uitgegeven als er aan belastingen, binnen kwam. Wie dat probleem thuis of in zijn bedrijf heeft, weet dat dat absoluut niet vol te houden is. Er kwam in november slechts $149 miljard binnen terwijl er $300 miljard werd uitgegeven! Als we dit begrotingstekort annualiseren komen we uit op, reken maar even mee, 12 x 150 = $1800 miljard per jaar. Mijn vrienden konden en wilden het niet geloven. Daarom zocht ik een paar slides die ik al tijdje gebruik in mijn argumentatie dat de VS snel op weg ik richting hyperinflatie.
Zal ik het maar even onderbouwen met historische dataquote:Op vrijdag 17 december 2010 16:47 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Vooral grappig als je dat ongefundeerd als oneliner neerkwakt.
Je weet dat goud nu al $44.000 per kilo doet?quote:Op vrijdag 17 december 2010 17:22 schreef michaelmoore het volgende:
http://www.rtl.nl/%28/fin(...)ng_hyperinflatie.xml
Dus jij garandeert volgend jaar goud voor 40. 000 dollar per kilo??
Zolang iedereen overtuigd is van de waarde van een tegoedbon is het ok, als men echter die tegoedbonnen volop gaat printen dan gaat met twijfelen aan de waarde ervan en kiest men een schuilhaven tegen hyperinflatiequote:Op vrijdag 17 december 2010 18:03 schreef superpiet het volgende:
[..]
En de laatste vraag: kan het niet zo zijn, dat op dit moment in de geschiedenis voor het eerst de goudstandaard permanent wordt losgelaten, omdat dit simpelweg beter is?
Voordeel was wel dat het een redelijk zelfcorrigerende standaard was. Te harde economische groei leidde al snel tot deflatie (geldvoorraad staat immers vast) wat weer leidde tot daling van de groei met recessie als gevolg, waardoor inflatei de kop opstaak en consumeren en produceren weer interessant werd ad infinitum.quote:Op vrijdag 17 december 2010 16:33 schreef superpiet het volgende:
[..]
En goud leidt tot heviger recessies en booms dan papiergeld.
dat is het grappige. goud is helemaal niet goed voor een samenleving.
Er is geen "de" goudstandaard, en het huidige systeem met één wereldreserve- en handelsmunt (de dollar) blijkt inmiddels ook niet houdbaar. Wanneer de fiatmunten van nu tenondergaan door de ongebreidelde kredietverstrekking (m.n. aan overheden!) is er grote kans dat een volgend systeem mede weer om goud zal draaien, omdat dat het enige resterende onderdeel van de monetaire reserves van landen en instellingen (IMF,BIS,FED,ECB, etc) is dat ter dekking van een nieuwe munt gebruikt kan worden en het duidelijk is dat alleen een daadwerkelijke harde dekking voor de vereiste discipline in geldcreatie en kredietverstrekking kan zorgen. Dat impliceert echter niet dat onder zo'n nieuwe standaard geld weer voor goud inwisselbaar wordt. Wat wel te verwachten is, is dat landen die een wereldreservemunt uitgeven hun handelstekorten (met andere woorden: wat ze teveel aan eigen geld in het buitenland in omloop gebracht hebben) in goud zullen moeten verrekenen met de andere landen, om te voorkomen dat ze weer, zoals de VS nu al 40 jaar doet, alle welvaart ter wereld naar zichzelf toetrekken zonder er ook maar iets aan waarde voor terug te geven.quote:Op vrijdag 17 december 2010 18:03 schreef superpiet het volgende:
kan het niet zo zijn, dat op dit moment in de geschiedenis voor het eerst de goudstandaard permanent wordt losgelaten, omdat dit simpelweg beter is?
Er wordt altijd net gedaan alsof de dollar een soort van internationale standaard is waar men zich gedwongen naar moet schikken. De werkelijkheid is echter precies het omgekeerde: veel exporterende landen (China, Taiwan, Japan, etc) leggen dit zichzelf op, tegen de wil van de Amerikanen! Op die manier kunnen ze hun munt kunstmatig laag houden.quote:Op vrijdag 17 december 2010 19:33 schreef michaelmoore het volgende:
Er moet weer een onafhankelijke rekeneenheid komen die de plaats van de dollar inneemt en waar iedere valuta aan gekoppeld kan worden.
Dus eigenlijk terugkeer naar de ruilhandel, de standaard kan dan bestaan uit 30% Olie, 10% goud, 20% Zilver en 30% Graan en 10% suiker, zodat de waarde voor ieder is te berekenen en te betalen in iedere valuta.
De Wheat, Oil, Gold, Silver ofwel WOGS eenheden
laat dan mijn salaris maar berekenen in die internationale standaard vanaf morgen
Ik denk niet dat dat zou werken. Het lijkt me ook heel riskant. Een van de redenen waarom vroeger altijd voor goud als geld gekozen werd, is juist dat goud nauwelijks nut heeft en daardoor ook geen belangrijke zelfstandige rol speelt in de echte (niet-financiële) economie. Economische onevenwichtigheden en fluctuaties in het aanbod van grondstoffen zouden met een dergelijke grondstoffeneenheid tot grote problemen voor m.n. arme landen kunnen leiden, bijvoorbeeld wanneer speculatie of natuurrampen de waarde van sommige grondstoffen omhoogdrijft of wanneer producerende landen het aanbod gaan manipuleren.quote:Op vrijdag 17 december 2010 19:33 schreef michaelmoore het volgende:
Dus eigenlijk terugkeer naar de ruilhandel, de standaard kan dan bestaan uit 30% Olie, 10% goud, 20% Zilver en 30% Graan en 10% suiker, zodat de waarde voor ieder is te berekenen en te betalen in iedere valuta.
tikkeltje kort door de bocht,quote:Op vrijdag 17 december 2010 23:55 schreef LePetitColonel het volgende:
kom op mensen, goud is voor negers die houden van bling bling.
de huidige bubble is nergens op gebaseerd, goud is nergens voor nodig en wat eerder al genoemd is je kunt net zo goed schelpen gebruiken als standaard.
ik vraag me af hoe lang het duurt voordat goud crashed.
stelletje goudtokkies
200!! Welke strike?quote:Op dinsdag 1 februari 2011 14:03 schreef Blandigan het volgende:
Zojuist 200 opties call juli 2011 zilver gekocht.
laat maar komen ......
$ 40.quote:Op dinsdag 1 februari 2011 14:09 schreef LXIV het volgende:
[..]
200!! Welke strike?
Succes ermee in ieder geval.
Hoeveel kosten die dan? E 30.000 of zoiets? Met zulke bedragen durf ik niet te beleggen in derivaten.quote:
Perfect instapmomentquote:Op dinsdag 1 februari 2011 12:17 schreef LXIV het volgende:
Achteraf bezin was de timing (15-december) nagenoeg perfect. Goud had zijn ATH op 7 december en een week later was het nog ongeveer net zo hoog.
Als je toen 10 kilo virtueel goud van mij gekocht had voor 333.650 euro was die nu 310.800 euro waard geweest. Een winst van mij van 23.000 euro. Aan rente had ik ondertussen zo'n 3000 euro ontvangen.
Ook nu wil ik die deal gerust sluiten hoor!
Toch geen comex opties mag ik hopen? Die hebben namelijk een onderliggende waarde van 5000 oz. per optiecontract. Op een strike van $40 per ounce betaal je dus $0.263 premie voor de 2011 call in juli. Je zult ongetwijfeld weten wat het bedrag is dat je er voor betaald hebt maar ik schrijf het toch even op.quote:Op dinsdag 1 februari 2011 14:03 schreef Blandigan het volgende:
Zojuist 200 opties call juli 2011 zilver gekocht.
laat maar komen ......
Dat is helemaal waar hoor. Maar de factor emotie/karakter valt niet uit te sluiten. Als er te verdienen valt dan moet er verdiend worden, true.quote:Op donderdag 3 februari 2011 15:51 schreef harry83 het volgende:
LXIV, een kwestie van karakter zorgt voor emotionele beslissingen, waar je weinig baat bij hebt. Je kunt bull zijn, maar als goud een opwaardse trend geeft, dan koop je goud. Laag kopen, hoog dumpen. En weer verder met de fondsen...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |