Ik hou zelf erg van wat meer chewy caramel, daarvoor is dit recept echt een aanrader, vind ik.quote:Op maandag 13 december 2010 13:10 schreef minilot het volgende:
Dit, maar dan zonder de chocoladelaag:
http://thepioneerwoman.com/cooking/2010/12/lias-butter-toffee/
(Recept mét instructiefoto's)
Vertel daar meer over! Meer!quote:
Ik heb dat laatst ook eens gemaakt, en hoewel het recept erg simpel, kort en makkelijk is, en zelfs de uitkomst erg lekker, vond ik toch iets wat een beetje lastig is. Want bij mij gingen de brokken honeycomb gigantisch plakken zodra ik ze in een schaaltje had gedaan en een half uurtje ofzo in de kamer had. Lijkt wel of ze vocht aantrekken, en suiker + vocht = plakzooi. Had jij dat ook? Enig idee hoe het te voorkomen?quote:Op maandag 13 december 2010 14:37 schreef ColdFeet het volgende:
Foto's heb ik er niet van, maar het principe is supersimpel: je maakt simpele caramel en gooit vervolgens een schepje bicarbonaat bij de loeihete vloeistof, die daardoor enorm gaat bruisen en bubbelen. Snel erdoor 'whisken' en op een ingevette bakplaat gieten. Dan krijg je dus caramel met een dunne egale boven- en onderlaag en daartussen een centimeter of twee prachtig brosse, luchtige caramel.
Echt: suikerthermometer, beste aanschaf ooit
Van deze webshop: http://www.dailydelisshop.nl/ (in de categorie 'Mexicaanse producten' uiteraard).quote:Op maandag 13 december 2010 16:56 schreef Ilse86 het volgende:
En minilot, waar haal je die chipotlesaus vandaan?
Die tweede is een rotolo (pasta), gevuld met romige spinazie en rivierkreeftjes, op een botersaus met witte wijn. Het recept staat in het heel erg toffe boek 'Home Made' van Yvette van Boven, maar die heb ik momenteel niet bij de hand.quote:Op maandag 13 december 2010 17:21 schreef MoChe het volgende:
[..]
Wat zijn de recepten voor deze twee?
Oeps, te laat zeker? Sorry!quote:Op dinsdag 14 december 2010 11:52 schreef rhubarb het volgende:
Minilot, zie je kans het recept vandaag op te zoeken? Of als je toevallig uit je hoofd weet wat je door de spinazie hebt gedaan om het romig te maken is het ook goed (scheutje koksroom toevallig). Botersaus met witte wijn moet me nog wel lukken. Ga vanmiddag naar de markt om verse zalm te halen (ipv de rivierkreeftjes, kan denk ik ook wel goed), en ik heb nog bloem, eieren en een pastamachine om de rotolo te maken.
Edit: Even Googlen leert dat de rotolo van Yvette van Boven semolina bevat. Is dit echt zo essentieel of kan ik ook de doorsnee tarwebloem uit de supermarkt gebruiken voor de rotolo?
Wat ontzéttend tof!quote:Op dinsdag 14 december 2010 20:32 schreef ColdFeet het volgende:
Van het marshmallowexperiment even een snelle flitsfoto; blokken oranje marshmallow bestoven met een mengsel van maizena, poedersuiker en dextrose om het enorme kleven tegen te gaan.
[ afbeelding ]
Superleuk, het smaakt echt naar spekkies
Ja, mijn antieke philips-handmixertje had het er nogal zwaar mee.quote:Op donderdag 16 december 2010 12:05 schreef RobinOok het volgende:
Gaaf, die marshmellows! Die staan hier ook al een hele tijd op de to-do-list. Of eigenlijk, op de "daarom-moet-ik-een-kitchenaid-list".
Ik vind de afwisseling wel leuk. Die "kookboekplaatjes" zijn vaak prachtig. Maar de naturel snapshots zonder opsmuk hebben vaak ook wel wat.quote:Op maandag 20 december 2010 15:13 schreef Aphrodyte het volgende:
Mijn foto's stellen niet zo veel voor in vergelijking met jullie, maar ik doe mn best om beter te worden.
Dankjequote:Op maandag 20 december 2010 15:19 schreef Gert het volgende:
[..]
Ik vind de afwisseling wel leuk. Die "kookboekplaatjes" zijn vaak prachtig. Maar de naturel snapshots zonder opsmuk hebben vaak ook wel wat.
Iemand voelt zich aangesproken?quote:
Maar jij moet toch iets van belichting en een witte doos gebruiken? Anders heb je wel heel veel werk aan je Photoshopquote:
Lijkt me ook, ik snap niet hoe ze het doet.quote:Op maandag 20 december 2010 15:36 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Maar jij moet toch iets van belichting en een witte doos gebruiken? Anders heb je wel heel veel werk aan je Photoshop
quote:Op donderdag 16 december 2010 11:35 schreef minilot het volgende:
[..]
Oeps, te laat zeker? Sorry!
Even uit mijn hoofd, want boek is nog niet terug van uitleenadres.. Fijngesneden sjalotten en knoflook fruiten in olijfolie, hier rauwe spinazie in laten slinken. Dat laten uitlekken, vocht er zoveel mogelijk uitdrukken, fijnhakken en mengen met flink wat crème fraîche, wat nootmuskaat en peper en zout naar smaak.
Ik heb het al drie keer gemaakt, dus ik ben er vrij zeker van dat het klopt.
Onze Albert Heijn heeft trouwens volgens mij wel semolina/griesmeel, hoor. Al lukt het vast ook wel zonder.
Wat leuk, voor het huisje op de rand van de glas!!quote:Op vrijdag 24 december 2010 21:16 schreef De_Taartjesfee het volgende:
In kerstsfeer; een peperkoektafereeltje
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 24 december 2010 22:33 schreef DesertRose het volgende:
[..]
Wat leuk, voor het huisje op de rand van de glas!!
Zo zeg... Dat ziet er niet onaardig uit!quote:Op zondag 2 januari 2011 18:22 schreef minilot het volgende:
Wat gaaf, dat mini-peperkoekhuisje!![]()
Tevens hongerigmakende mousse, en pita! Puik!![]()
Hier een paar dagen griep gehad, dus een vitaminerijk hapje gemaakt vanmiddag:
[ afbeelding ]
Minneola met venkel (met vinaigrette), honing en zwarte peper.
Wat enig.quote:Op vrijdag 24 december 2010 21:16 schreef De_Taartjesfee het volgende:
In kerstsfeer; een peperkoektafereeltje
[ afbeelding ]
Nou, het koste precies drie minuten om te maken, dus laat dat je vooral niet tegenhouden.quote:
Best goed! Het was een restjepizzadeeg van kerst. Maar het hadwat minder lang moeten staan want je proefde de gist te sterkquote:Op zondag 2 januari 2011 23:43 schreef FutureFairytale het volgende:
en hoe smaakte die? was het deeg lekker?
Ik vind dat juist heerlijk, van dat zurige, gistachtige deeg van een paar dagen oud!quote:Op maandag 3 januari 2011 00:00 schreef LieLie het volgende:
[..]
Best goed! Het was een restjepizzadeeg van kerst. Maar het hadwat minder lang moeten staan want je proefde de gist te sterk
Ah, dank je... Is al gerepareerd, en de beveiliging van de ftp-server blijkt te werken...quote:Op donderdag 6 januari 2011 22:03 schreef RobinOok het volgende:
"Enter username and password for ftp://www.wideweirdworld.com", zegt ie, Stavromulabeta.
quote:Op donderdag 6 januari 2011 22:35 schreef RobinOok het volgende:
Hm, lijkt niet erg op veldsla. Ik zou eerder denken: winterpostelein.
Die garnalen versie moet ik echt een keer proberen.quote:Op donderdag 13 januari 2011 02:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Knapperige tofuvellen gevuld met pittig varkensgehakt
Oh man oh man, nu heb ik dus nog maar net een frituurpannetje en heb meteen al de neiging om elke dag van dit soort snacks te maken. Helemaal niet moeilijk en zoooo lekker. De versie hierboven met gehakt is robuust (oa door de sambal) en zou volgens mij zo in een snackbar verkocht kunnen worden. Die hieronder met garnalen is delicaat en lieflijk. Oooooh man, hoe kan een mens ooit nog op gewicht komen met zo'n hobby als koken?
Er zijn gewoon teveel leuke dingen om klaar te maken en uit te proberen!
[ link | afbeelding ]
Crispy tofusheets met garnalenvulling
Moet je zeker doen, want het was echt zooo ongelofelijk lekker.quote:Op donderdag 13 januari 2011 10:46 schreef n0a het volgende:
[..]
Die garnalen versie moet ik echt een keer proberen.
Ziet er echt weer heerlijk uitquote:Op donderdag 13 januari 2011 02:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Knapperige tofuvellen gevuld met pittig varkensgehakt
Oh man oh man, nu heb ik dus nog maar net een frituurpannetje en heb meteen al de neiging om elke dag van dit soort snacks te maken. Helemaal niet moeilijk en zoooo lekker. De versie hierboven met gehakt is robuust (oa door de sambal) en zou volgens mij zo in een snackbar verkocht kunnen worden. Die hieronder met garnalen is delicaat en lieflijk. Oooooh man, hoe kan een mens ooit nog op gewicht komen met zo'n hobby als koken?
Er zijn gewoon teveel leuke dingen om klaar te maken en uit te proberen!
[ link | afbeelding ]
Crispy tofusheets met garnalenvulling
lijkt op schnitzel! ziet er heerlijk uitquote:Op woensdag 19 januari 2011 21:56 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tonkatsu met Tonkatsu saus
Japans eten heeft de naam licht en gezond te zijn.
Yeah, sure. Behalve al die gefrituurde zut als tonkatsu of tempura. ;-)
Wel lekker! Dat wel.![]()
quote:Op vrijdag 21 januari 2011 17:13 schreef RobinOok het volgende:
![]()
![]()
![]()
Cool!!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
Inclusief de bonito vlokken, kewpie mayonaise, okonomiyaki, the works! Helemaal echt! Leuk!
En had je ook de nagaimo gevonden?
Zijn dat die sesamzaadjes in langwerpige strooipotjes die er in allerhande kleuren zijn?quote:Op maandag 24 januari 2011 16:02 schreef RobinOok het volgende:
Vooral die rokerige sesamzaadjes deden het hem. Ik had ze door het ene burgertje gemixt en dat was een succes, maar op deze had ik het er overheen gestrooid (nadat de foto al gemaakt was) en dat was ook lekker. Dat ga ik echt onthouden en vaker doen. (zal er ook binnenkort eens over bloggen, over die sesamzaadjes met een smaakje)
Yum!quote:Op maandag 24 januari 2011 15:12 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Had nog wat simpele biefstukjes over die op moesten, dus hup door de gehaktmolen en aangemaakt met:
2 eetl fijngehaktje sjalot
2 eetl fijngehakte koriander
1 lenteuitje in ringetjes
1 knoflookje, geraspt
1 eierdooier
0,5 theel citroenrasp
0,5 theel shichimi togarashi
1 theel zout
1 theel grofgemalen peper
1 eetl sesamzaadjes met rooksmaakje (kun je door 't vlees mengen of later erop strooien)
Op een ciabattaatje, ook even gegrilld naast de hamburger
Plakjes tomaat, rode ui, nog wat koriander voor de kleur en dan Tonkatsu saus en Kewpie mayonaise
Was zomaar een experimentje, maar erg lekker.
Ziet er ook super uit!quote:Op maandag 24 januari 2011 16:31 schreef Chemiu het volgende:
Ik heb weer eens wat zoets gebakken: chocolade-caramel repen. Officieel met hazelnoten, maar daar had ik geen zin meer in. Recept staat erbij als je op de link klikt.
[ afbeelding ]
Ja, die! Heb er toch maar meteen even een blogpostje over geschreven ook. Valt toch niet veel over te zeggen en de foto's lagen eigenlijk al klaar, dus zo gepiept.quote:Op maandag 24 januari 2011 16:27 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Zijn dat die sesamzaadjes in langwerpige strooipotjes die er in allerhande kleuren zijn?
Ze komen hier zo vaak voorbij, ik ben om, ik ga ze ook een keer maken.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 16:09 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Niet zo'n mooie foto met mn telefoon, maar wel lekker: snickerdoodles!
ohhh wat is dit toch een verukkuluk topic!quote:Op donderdag 3 februari 2011 18:52 schreef DarkElf het volgende:
Niet de mooiste foto ter wereld maar jammer dan even want amai wat was dit lekker!
Mijn zelfgebakken focaccia (doorgesneden en gegrild vandaar de grilmarks) met Italian style tuna melt: bosuitje met kleine stukjes rode paprika en knoflook paar minuutjes zachtjes bakken. fijngesneden tomaat met een blikje tonijn en zwarte peper erbij, wat oregano erdoor... dat paar minuten bakken.
Op t brood, parmezaanse kaas erover en onder de grill. Kleine caprese erbij met buffelmozzarella en zelfgemaakte basilicumpesto.
[ afbeelding ]
hij was niet geschift hoor! dit is de gecarameliseerde bovenlaag, die gaat bubbelen bij t bakken en dan krijg je allemaal kleine belletjes erop die knappen en bruin worden... de binnenkant was silky smooth, als een ehhh ja, hele luxe boterkoek... ik blijf erbij dat t daar t meeste op leek.quote:Op donderdag 3 februari 2011 20:37 schreef RobinOok het volgende:
Leuk! Ik had er vorig weekend ook 2 gebakken, alletwee mislukt, alletwee geprobeerd te redden, de tweede voordat ie de oven in ging (smurrie er weer uit en flink opgeklopt), de eerste nadat ie de oven al in was geweest, dus bodem en smurrie door elkaar, haha. En je raad het al, die compleet mislukte bleek het lekkerst.
Maar verder was ik er ook niet zo kapot van en ik vermoed dat als ik beter me best zou doen (nu snap ik tenminste wat de bedoeling is) en hij wel wordt zoals ie hoort ik er ook niet veel aan zal vinden.
In ieder geval zal ik een volgende keer echt wel de helft zoveel maken. Dat is me al teveel.
Trouwens, de jouwe ziet er ook wel enigzins geschift uit. Zoals wel meer crackpies die ik op google voorbij zag komen. Geen foto met dwarsdoorsnede gemaakt?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |