abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_89871529
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. :Y) We zijn alweer toe aan het zesde deel!

Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten!
Fok-Foodgawkers! Deel 2
Fok-Foodgawkers! Deel 3
Fok-Foodgawkers! Deel 4
Fok-Foodgawkers! Deel 5

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Een random greep uit het vorige topic!

Darkelf:


HAL9000S


Chemiu:


RobinOok:


Ikzelf >:) :


Game on!

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 13-12-2010 13:42:00 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_89871897
Kan TS misschien in de OP er bij zetten wat het is?
Edit: Maar even in de edit er bij om het topic niet te zeer te vervuilen: Ik vraag ook niet op de TT te wijzigen maar de OP. Dit moet toch gaan want zie er net een nieuwe foto bij staan? In ieder geval wel lekker allemaal. Dat vlees?

[ Bericht 70% gewijzigd door Hydrogeny op 13-12-2010 13:55:28 ]
pi_89872012
Nope, TS kan topictitel helaas niet aanpassen. :)
Misschien wil een modje wel zo lief zijn om er even 'Fok-Foodgawkers Deel 6 - post hier foto's van je kookkunsten!' van te maken.
Let me see you stripped down to the bone
pi_89872779
quote:
1s.gif Op maandag 13 december 2010 13:10 schreef minilot het volgende:
Dit, maar dan zonder de chocoladelaag:
http://thepioneerwoman.com/cooking/2010/12/lias-butter-toffee/
(Recept mét instructiefoto's)
Ik hou zelf erg van wat meer chewy caramel, daarvoor is dit recept echt een aanrader, vind ik.

Ik ben dol op experimentjes met zelfgemaakt snoep, gister honeycomb gemaakt - leuk :D
pi_89873099
Wat zachtere karamel is natuurlijk óók heel lekker, ja. En dat recept is inderdada erg goed! Sowieso altijd goed, die recepten van David Lebovitz!

quote:
1s.gif Op maandag 13 december 2010 14:09 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

gister honeycomb gemaakt - leuk :D
Vertel daar meer over! Meer! :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_89873925
Foto's heb ik er niet van, maar het principe is supersimpel: je maakt simpele caramel en gooit vervolgens een schepje bicarbonaat bij de loeihete vloeistof, die daardoor enorm gaat bruisen en bubbelen. Snel erdoor 'whisken' en op een ingevette bakplaat gieten. Dan krijg je dus caramel met een dunne egale boven- en onderlaag en daartussen een centimeter of twee prachtig brosse, luchtige caramel.

Echt: suikerthermometer, beste aanschaf ooit O+
pi_89874343
Ja, ik ken het principe wel ja, maar nog nooit zelf geprobeerd..Goed te horen dat het niet zo moeilijk was!

Suikerthermometer, die heb ik niet meer. Ging stuk. Maar wél handig om toch eens een nieuwe te halen... Steeds die druppels karamel op een koud bord om te kijken hoe ver het is, dat schiet niet op. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_89874377
Edit: dubbel
Let me see you stripped down to the bone
pi_89874483
Ik heb ook nog niet de perfecte thermomenter, maar allez ;) Vanavond ga ik proberen marshmallow te maken met een recept van James Martin. Ik ben benieuwd!
pi_89876497
Oe, ik wilde eens rozenwatermarshallows maken! Mislukt. Niet goed opgelet, even de keuken uitgegaan en toen was de karamel te ver en het had de pan verlaten. Ben een avond bezig geweest om de donkerbruine suikerlaag van mijn gasformuis te krabben. :')

Ontopic, geen mooie foto, wél erg lekker: mijn lunch vandaag.



Eigengemaakte knoflooknaan met pittige chipotlehummus en wat zure room.

Naanrecept: http://www.seasaltwithfood.com/2009/04/leavened-oven-brean-naan.html (maar dan met knoflook).
Voor hummus gewoon een blik kikkererwten, een schep chipotlesaus, een ui, knoflook, citroensap, tahin, komijn, zout en peper in de keukenmachine gegooid.

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 13-12-2010 16:07:56 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_89877199
Chipotlehummus. O+
pi_89879647
quote:
1s.gif Op maandag 13 december 2010 14:37 schreef ColdFeet het volgende:
Foto's heb ik er niet van, maar het principe is supersimpel: je maakt simpele caramel en gooit vervolgens een schepje bicarbonaat bij de loeihete vloeistof, die daardoor enorm gaat bruisen en bubbelen. Snel erdoor 'whisken' en op een ingevette bakplaat gieten. Dan krijg je dus caramel met een dunne egale boven- en onderlaag en daartussen een centimeter of twee prachtig brosse, luchtige caramel.

Echt: suikerthermometer, beste aanschaf ooit O+
Ik heb dat laatst ook eens gemaakt, en hoewel het recept erg simpel, kort en makkelijk is, en zelfs de uitkomst erg lekker, vond ik toch iets wat een beetje lastig is. Want bij mij gingen de brokken honeycomb gigantisch plakken zodra ik ze in een schaaltje had gedaan en een half uurtje ofzo in de kamer had. Lijkt wel of ze vocht aantrekken, en suiker + vocht = plakzooi. Had jij dat ook? Enig idee hoe het te voorkomen?

En minilot, waar haal je die chipotlesaus vandaan? :)
pi_89879758
Dingen met suiker zijn altijd wat hygroscopisch ja (trekken dus water aan). Ik verpak dingen in boterhampapier om dat tegen te gaan. Of gewoon dooreten :P
pi_89880552
quote:
HAL9000S
[ afbeelding ]

Ikzelf >:) :
[ afbeelding ]

Wat zijn de recepten voor deze twee?
пусть всегда будет солнце
pi_89881211
quote:
1s.gif Op maandag 13 december 2010 16:56 schreef Ilse86 het volgende:

En minilot, waar haal je die chipotlesaus vandaan? :)

Van deze webshop: http://www.dailydelisshop.nl/ (in de categorie 'Mexicaanse producten' uiteraard).
Ik heb ook wel gehoord dat heel ruim gesorteerde toko's ook chipotlesaus hebben, maar daar heb ik er geen van vlakbij. Wellicht kun je eens naar een toko bij je in de buurt bellen?
Ik zal binnenkort ook eens bij wat groothandels kijken, zodra ik daar een pasje van heb gevonden.. >:)
Let me see you stripped down to the bone
pi_89881267
quote:
1s.gif Op maandag 13 december 2010 17:21 schreef MoChe het volgende:

[..]

Wat zijn de recepten voor deze twee?
Die tweede is een rotolo (pasta), gevuld met romige spinazie en rivierkreeftjes, op een botersaus met witte wijn. Het recept staat in het heel erg toffe boek 'Home Made' van Yvette van Boven, maar die heb ik momenteel niet bij de hand.
Let me see you stripped down to the bone
pi_89911991
Minilot, zie je kans het recept vandaag op te zoeken? Of als je toevallig uit je hoofd weet wat je door de spinazie hebt gedaan om het romig te maken is het ook goed (scheutje koksroom toevallig). Botersaus met witte wijn moet me nog wel lukken. Ga vanmiddag naar de markt om verse zalm te halen (ipv de rivierkreeftjes, kan denk ik ook wel goed), en ik heb nog bloem, eieren en een pastamachine om de rotolo te maken.
Edit: Even Googlen leert dat de rotolo van Yvette van Boven semolina bevat. Is dit echt zo essentieel of kan ik ook de doorsnee tarwebloem uit de supermarkt gebruiken voor de rotolo?

[ Bericht 18% gewijzigd door rhubarb op 14-12-2010 12:03:08 ]
pi_89932500
OK, ik heb weer een enorme suiker-experimenteerfase. Vooral dingen met caramel. Afgelopen weekend caramel pots de creme en honeycomb, gister marshmallows en vandaag creme caramel.

Van het marshmallowexperiment even een snelle flitsfoto; blokken oranje marshmallow bestoven met een mengsel van maizena, poedersuiker en dextrose om het enorme kleven tegen te gaan.


Superleuk, het smaakt echt naar spekkies :D
pi_89992833
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 december 2010 11:52 schreef rhubarb het volgende:
Minilot, zie je kans het recept vandaag op te zoeken? Of als je toevallig uit je hoofd weet wat je door de spinazie hebt gedaan om het romig te maken is het ook goed (scheutje koksroom toevallig). Botersaus met witte wijn moet me nog wel lukken. Ga vanmiddag naar de markt om verse zalm te halen (ipv de rivierkreeftjes, kan denk ik ook wel goed), en ik heb nog bloem, eieren en een pastamachine om de rotolo te maken.
Edit: Even Googlen leert dat de rotolo van Yvette van Boven semolina bevat. Is dit echt zo essentieel of kan ik ook de doorsnee tarwebloem uit de supermarkt gebruiken voor de rotolo?
Oeps, te laat zeker? Sorry!

Even uit mijn hoofd, want boek is nog niet terug van uitleenadres.. Fijngesneden sjalotten en knoflook fruiten in olijfolie, hier rauwe spinazie in laten slinken. Dat laten uitlekken, vocht er zoveel mogelijk uitdrukken, fijnhakken en mengen met flink wat crème fraîche, wat nootmuskaat en peper en zout naar smaak.
Ik heb het al drie keer gemaakt, dus ik ben er vrij zeker van dat het klopt. :)

Onze Albert Heijn heeft trouwens volgens mij wel semolina/griesmeel, hoor. Al lukt het vast ook wel zonder.
Let me see you stripped down to the bone
pi_89992844
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 december 2010 20:32 schreef ColdFeet het volgende:
Van het marshmallowexperiment even een snelle flitsfoto; blokken oranje marshmallow bestoven met een mengsel van maizena, poedersuiker en dextrose om het enorme kleven tegen te gaan.
[ afbeelding ]

Superleuk, het smaakt echt naar spekkies :D
Wat ontzéttend tof! O+
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 16 december 2010 @ 12:05:25 #21
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_89993722
Gaaf, die marshmellows! Die staan hier ook al een hele tijd op de to-do-list. Of eigenlijk, op de "daarom-moet-ik-een-kitchenaid-list". ;)
pi_90012095
quote:
1s.gif Op donderdag 16 december 2010 12:05 schreef RobinOok het volgende:
Gaaf, die marshmellows! Die staan hier ook al een hele tijd op de to-do-list. Of eigenlijk, op de "daarom-moet-ik-een-kitchenaid-list". ;)
Ja, mijn antieke philips-handmixertje had het er nogal zwaar mee.

Maar denk je de mogelijkheden eens in wat betreft kleuren en vooral smaken!
  zondag 19 december 2010 @ 00:42:55 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90107111

Momofuku's ontbijtspek dashi met krieltjes in de schil en vongole

Het had wel wat, maar de aardappels deugden niet. Soms heb je aardappeltjes die gewoon zoooo lekker van zichzelf zijn en dat waren deze niet. En het waren nog wel "posh" aardappelen van de makro: Ratte. Pfff, de krietjes in de schil van appie zijn meestal nog lekkerder dan deze waren. Grrr.

Maar verder was het leuk om weer eens te koken uit het Momofuku kookboek
pi_90178914
Mijn foto's stellen niet zo veel voor in vergelijking met jullie, maar ik doe mn best om beter te worden.

Mijn eerste eigen zelfgebakken cake en brood ooit:


Bosbessen-Citroencake


Focaccia met feta, rode peper, rozemarijn en zwarte olijven.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  Moderator maandag 20 december 2010 @ 15:19:06 #25
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_90179203
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 15:13 schreef Aphrodyte het volgende:
Mijn foto's stellen niet zo veel voor in vergelijking met jullie, maar ik doe mn best om beter te worden.
Ik vind de afwisseling wel leuk. Die "kookboekplaatjes" zijn vaak prachtig. Maar de naturel snapshots zonder opsmuk hebben vaak ook wel wat.
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
pi_90179301
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 15:19 schreef Gert het volgende:

[..]

Ik vind de afwisseling wel leuk. Die "kookboekplaatjes" zijn vaak prachtig. Maar de naturel snapshots zonder opsmuk hebben vaak ook wel wat.
Dankje :)

Ach, bij mij weet je tenminste zeker dat ik ze écht zelf heb gemaakt :P
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  maandag 20 december 2010 @ 15:30:01 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90179809
Wat insinueer jij daar?! o|O
pi_90180011
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 15:30 schreef RobinOok het volgende:
Wat insinueer jij daar?! o|O
Iemand voelt zich aangesproken? O~)

Joh ik maak maar een grapje :P

})
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_90180161
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 15:30 schreef RobinOok het volgende:
Wat insinueer jij daar?! o|O
Maar jij moet toch iets van belichting en een witte doos gebruiken? Anders heb je wel heel veel werk aan je Photoshop :o
pi_90180228
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2010 15:36 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Maar jij moet toch iets van belichting en een witte doos gebruiken? Anders heb je wel heel veel werk aan je Photoshop :o
Lijkt me ook, ik snap niet hoe ze het doet.

Hoe doe jij dat eigenlijk, Robin? Zulke mooie foto's maken?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  maandag 20 december 2010 @ 15:55:55 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90213076
Project van vanavond: kouign amann, bretons gistgebak met hysterisch veel boter en suiker. Wat een levensgevaarlijk deeg is dat. Om mee te werken, bedoel ik. Ik plak tot aan mijn ellebogen :o

Afijn, lekker is het wel (zoals jullie kunnen zien, er viel een stukje af en dat heb ik toen maar geproefd :+ ).

pi_90216716
Yep, het was entrecote met rode portsaus geworden (geen foto van gemaakt helaas). Ik hoop het boek homemade binnenkort voor m'n verjaardag te krijgen. Staat bovenaan m'n verlanglijstje na jouw postieve verhalen!

quote:
1s.gif Op donderdag 16 december 2010 11:35 schreef minilot het volgende:

[..]

Oeps, te laat zeker? Sorry!

Even uit mijn hoofd, want boek is nog niet terug van uitleenadres.. Fijngesneden sjalotten en knoflook fruiten in olijfolie, hier rauwe spinazie in laten slinken. Dat laten uitlekken, vocht er zoveel mogelijk uitdrukken, fijnhakken en mengen met flink wat crème fraîche, wat nootmuskaat en peper en zout naar smaak.
Ik heb het al drie keer gemaakt, dus ik ben er vrij zeker van dat het klopt. :)

Onze Albert Heijn heeft trouwens volgens mij wel semolina/griesmeel, hoor. Al lukt het vast ook wel zonder.
pi_90407562
Tagliatelle met kerstomaatjes en gremolata

Recept
  vrijdag 24 december 2010 @ 20:26:16 #35
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90408255
Lekker! :9
(al zou ik de gremolata een stuk fijner hebben gehakt.)
  vrijdag 24 december 2010 @ 21:16:33 #36
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_90410739
In kerstsfeer; een peperkoektafereeltje :)

I`m not weird. I`m limited edition.
pi_90411659
In één woord: WOWWWW!!
pi_90415224
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 21:16 schreef De_Taartjesfee het volgende:
In kerstsfeer; een peperkoektafereeltje :)

[ afbeelding ]
Wat leuk, voor het huisje op de rand van de glas!! :D
pi_90415415
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 22:33 schreef DesertRose het volgende:

[..]

Wat leuk, voor het huisje op de rand van de glas!! :D
pi_90488653
Kersttoetje:

frambozenmousse & witte chocolademousse, chocoladecake, ijsbonbons (die had ik niet zelf gemaakt, maar van de lidl).
  maandag 27 december 2010 @ 13:34:56 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90491593
Dat is mooi gelukt. Was het net zo lekker als het eruit ziet?

Ik heb geen foto's van mijn kerstdiner. Had eigenlijk niks nieuws gemaakt en de foto's bij mijn ouders thuis mislukken toch altijd. (lelijk licht, lelijk tafelkleed, lelijk servies, van die dingen)
  donderdag 30 december 2010 @ 15:36:28 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90631410

Pitabroodje lam

Pita broodje, gevuld met left-over lam van gisteravond (lamsschouder, gekruid met ras el hanout, knoflook, thijm en rosemarijn, 5 uur in de oven) met rucola, griekse yoghurt met limoensap, koriander, peper, zout. En voor de kleur wat dunne reepjes tomaat. Rauwe, rode ui was ook vast lekker geweest maar bedacht ik pas nadat het al op was.
pi_90631676
lekker!! :9
Ja doei.
pi_90632273
Dat ziet er heerlijk uit Robin :9
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  donderdag 30 december 2010 @ 15:54:06 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90632345
Dankjewel. Ik vond het ook erg geslaagd ja. :-)
Alleen volgende keer geen pita maar ciabatta of zo.
  donderdag 30 december 2010 @ 17:27:51 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90637337
Ik vind van die ingelegde groene pepers (peperoni) altijd erg lekker op dat soort broodjes,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 30 december 2010 @ 17:44:37 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90638063
Zal ze eens in huis halen en het uitproberen dan.
pi_90754802
Wat gaaf, dat mini-peperkoekhuisje! :D
Tevens hongerigmakende mousse, en pita! Puik! :)

Hier een paar dagen griep gehad, dus een vitaminerijk hapje gemaakt vanmiddag:



Minneola met venkel (met vinaigrette), honing en zwarte peper.
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 2 januari 2011 @ 18:36:39 #49
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90755404
Lekker! Daar heb ik nu zin in....
pi_90756497
quote:
Op zondag 2 januari 2011 18:22 schreef minilot het volgende:
Wat gaaf, dat mini-peperkoekhuisje! :D
Tevens hongerigmakende mousse, en pita! Puik! :)

Hier een paar dagen griep gehad, dus een vitaminerijk hapje gemaakt vanmiddag:

[ afbeelding ]

Minneola met venkel (met vinaigrette), honing en zwarte peper.
Zo zeg... Dat ziet er niet onaardig uit!
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 2 januari 2011 @ 19:06:02 #51
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_90756577
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 21:16 schreef De_Taartjesfee het volgende:
In kerstsfeer; een peperkoektafereeltje :)

[ afbeelding ]
Wat enig.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_90770601
quote:
1s.gif Op zondag 2 januari 2011 18:36 schreef RobinOok het volgende:
Lekker! Daar heb ik nu zin in....
Nou, het koste precies drie minuten om te maken, dus laat dat je vooral niet tegenhouden. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_90771228
Deze is nog wel gawker-waardig :) Coquilles op venkel en rode kool scheuten met limoen-koriandermayonaise..

pi_90773177
En dit is een foccacia-probeersel!

pi_90773448
en hoe smaakte die? was het deeg lekker?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_90774282
quote:
Op zondag 2 januari 2011 23:43 schreef FutureFairytale het volgende:
en hoe smaakte die? was het deeg lekker?
Best goed! Het was een restjepizzadeeg van kerst. Maar het hadwat minder lang moeten staan want je proefde de gist te sterk :)
pi_90774933
quote:
1s.gif Op maandag 3 januari 2011 00:00 schreef LieLie het volgende:

[..]

Best goed! Het was een restjepizzadeeg van kerst. Maar het hadwat minder lang moeten staan want je proefde de gist te sterk :)
Ik vind dat juist heerlijk, van dat zurige, gistachtige deeg van een paar dagen oud! O+
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 3 januari 2011 @ 14:15:31 #58
251095 Purdey
Better off alone..
pi_90791646
Al een tijdje niet meer meegelezen en gepost, maar ik was gewoon het topic kwijt! Ik lees weer mee :Y
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  FOK!fotograaf maandag 3 januari 2011 @ 23:48:46 #59
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_90820506
Ik heb me eens een keer uitgesloofd in de keuken, en er zijn twee foto's goed genoeg gelukt om hier te posten. Wel oudjes, het was met kerst.

Zelfgemaakt knoflookbrood

Recept Op de foto zie je de dubbele hoeveelheid! Maar het was teveel als klein hapje tevoren. Nu was het groter dan een gemiddeld saucijzenbroodje.

Verse pompoensoep

Recept Recept is van een docent. Was voor 6 personen, maar ik had uiteindelijk 6 liter soep.
pi_90951572
Niet van vandaag, maar toch

Reibekuchen met veldsla postelein en gebakken appeltjes.

[ Bericht 5% gewijzigd door stavromulabeta op 06-01-2011 22:37:24 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  donderdag 6 januari 2011 @ 22:03:49 #61
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90953914
"Enter username and password for ftp://www.wideweirdworld.com", zegt ie, Stavromulabeta.
pi_90954168
quote:
Op donderdag 6 januari 2011 22:03 schreef RobinOok het volgende:
"Enter username and password for ftp://www.wideweirdworld.com", zegt ie, Stavromulabeta.
Ah, dank je... Is al gerepareerd, en de beveiliging van de ftp-server blijkt te werken... :)
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  donderdag 6 januari 2011 @ 22:35:38 #63
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90955839
Hm, lijkt niet erg op veldsla. Ik zou eerder denken: winterpostelein.
pi_90955969
quote:
Op donderdag 6 januari 2011 22:35 schreef RobinOok het volgende:
Hm, lijkt niet erg op veldsla. Ik zou eerder denken: winterpostelein.
:@ Oesp.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  donderdag 6 januari 2011 @ 22:42:13 #65
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90956228
Jaha, we houden het scherp in de gaten allemaal. ;-)
  donderdag 13 januari 2011 @ 02:23:43 #66
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_91249057

Knapperige tofuvellen gevuld met pittig varkensgehakt

Oh man oh man, nu heb ik dus nog maar net een frituurpannetje en heb meteen al de neiging om elke dag van dit soort snacks te maken. Helemaal niet moeilijk en zoooo lekker. De versie hierboven met gehakt is robuust (oa door de sambal) en zou volgens mij zo in een snackbar verkocht kunnen worden. Die hieronder met garnalen is delicaat en lieflijk. Oooooh man, hoe kan een mens ooit nog op gewicht komen met zo'n hobby als koken? :D

Er zijn gewoon teveel leuke dingen om klaar te maken en uit te proberen!


Crispy tofusheets met garnalenvulling
  donderdag 13 januari 2011 @ 02:34:52 #67
307589 Radio91
No fight,no victory bitch!
pi_91249166
Zo zeg, ik ben zelf kok van beroep, maaruu de meeste dingen die ik hier zie zien er net zo mooi uit!
Echt top, krijg honger!
pi_91254852
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 02:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Knapperige tofuvellen gevuld met pittig varkensgehakt

Oh man oh man, nu heb ik dus nog maar net een frituurpannetje en heb meteen al de neiging om elke dag van dit soort snacks te maken. Helemaal niet moeilijk en zoooo lekker. De versie hierboven met gehakt is robuust (oa door de sambal) en zou volgens mij zo in een snackbar verkocht kunnen worden. Die hieronder met garnalen is delicaat en lieflijk. Oooooh man, hoe kan een mens ooit nog op gewicht komen met zo'n hobby als koken? :D

Er zijn gewoon teveel leuke dingen om klaar te maken en uit te proberen!

[ link | afbeelding ]
Crispy tofusheets met garnalenvulling
Die garnalen versie moet ik echt een keer proberen. :9~
  donderdag 13 januari 2011 @ 18:02:30 #69
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_91274035
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 10:46 schreef n0a het volgende:

[..]

Die garnalen versie moet ik echt een keer proberen. :9~
Moet je zeker doen, want het was echt zooo ongelofelijk lekker. :Y
Nou ben ik sowieso gek op alle garnalen dimsums, maar zo vers en zelfgemaakt? YUM!

(en goed voor te bereiden als je gasten hebt. Alleen op het laatst even in de frituurpan)
  FOK!fotograaf donderdag 13 januari 2011 @ 20:29:08 #70
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_91281173
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 02:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Knapperige tofuvellen gevuld met pittig varkensgehakt

Oh man oh man, nu heb ik dus nog maar net een frituurpannetje en heb meteen al de neiging om elke dag van dit soort snacks te maken. Helemaal niet moeilijk en zoooo lekker. De versie hierboven met gehakt is robuust (oa door de sambal) en zou volgens mij zo in een snackbar verkocht kunnen worden. Die hieronder met garnalen is delicaat en lieflijk. Oooooh man, hoe kan een mens ooit nog op gewicht komen met zo'n hobby als koken? :D

Er zijn gewoon teveel leuke dingen om klaar te maken en uit te proberen!

[ link | afbeelding ]
Crispy tofusheets met garnalenvulling
Ziet er echt weer heerlijk uit :9.
  woensdag 19 januari 2011 @ 21:56:01 #71
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_91586413

Tonkatsu met Tonkatsu saus

Japans eten heeft de naam licht en gezond te zijn.
Yeah, sure. Behalve al die gefrituurde zut als tonkatsu of tempura. ;-)

Wel lekker! Dat wel. :P
pi_91586915
quote:
1s.gif Op woensdag 19 januari 2011 21:56 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tonkatsu met Tonkatsu saus

Japans eten heeft de naam licht en gezond te zijn.
Yeah, sure. Behalve al die gefrituurde zut als tonkatsu of tempura. ;-)

Wel lekker! Dat wel. :P
lijkt op schnitzel! ziet er heerlijk uit :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 19 januari 2011 @ 22:14:19 #73
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_91587771
Ja, het is ook gewoon schnitzel hoor. :Y
Varkensvlees (filet of karbonade of haas, wat je wilt, ik gebruikte die dunne lappies van de Lidl) en die haal je eerst door wat kruiden, dan door de bloem of maizena, losgeklopt ei en panko. Dat is gewoon Japans paneermeel. Net iets lekkerder/crunchier dan hollandse paneermeel, maar het is en blijft gewoon paneermeel. Dus ja, schnitzel! ;)
pi_91666350


Okonomiyaki, naar het recept van RobinOok! :D Heb wel wat meer dashi gebruikt voor mn beslag en het ook wat meer gemaakt. Misschien was het wel niet meer want meel afwegen zonder weegschaal is een beetje moeilijk, van bij je vriendje koken word je wel erg creatief! Er zaten gedroogde garnaaltjes in, verse garnalen, ontbijtspek, spitskool, gefrituurde uitjes, lente uitjes en taugé :9

recept!
  vrijdag 21 januari 2011 @ 17:13:35 #75
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_91667011
*O* *O* *O* *O* Cool!!!!! *O* *O* *O* *O*

Inclusief de bonito vlokken, kewpie mayonaise, okonomiyaki, the works! Helemaal echt! Leuk!
En had je ook de nagaimo gevonden?
pi_91668775
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 januari 2011 17:13 schreef RobinOok het volgende:
*O* *O* *O* *O* Cool!!!!! *O* *O* *O* *O*

Inclusief de bonito vlokken, kewpie mayonaise, okonomiyaki, the works! Helemaal echt! Leuk!
En had je ook de nagaimo gevonden?
:N nee de nagaimo ontbrak... en het werd ook tonkatsusaus ipv okonomiyaki saus, was naar de oriëntal market aan de amsterdamsestraatweg geweest in Utrecht maar hun Japanse assortiment viel een beetje tegen, ook geen aonori bijvoorbeeld, heb er maar kleine norivelletjes over verkuimeld :D Het was toch erg lekker gelukkig, maar in Japan kunnen ze het beter ;)!
  vrijdag 21 januari 2011 @ 20:10:08 #77
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_91674395
Ja, de Japanse afdeling is vaak nog ondergeschoven kindje, hoewel die wel gestaag groeit, ook bij Oriental. Leuk dat je het uit Japan kent.
  maandag 24 januari 2011 @ 15:12:29 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_91799904


Had nog wat simpele biefstukjes over die op moesten, dus hup door de gehaktmolen en aangemaakt met:
2 eetl fijngehaktje sjalot
2 eetl fijngehakte koriander
1 lenteuitje in ringetjes
1 knoflookje, geraspt
1 eierdooier
0,5 theel citroenrasp
0,5 theel shichimi togarashi
1 theel zout
1 theel grofgemalen peper
1 eetl sesamzaadjes met rooksmaakje (kun je door 't vlees mengen of later erop strooien)

Op een ciabattaatje, ook even gegrilld naast de hamburger
Plakjes tomaat, rode ui, nog wat koriander voor de kleur en dan Tonkatsu saus en Kewpie mayonaise

Was zomaar een experimentje, maar erg lekker. :P

[ Bericht 3% gewijzigd door RobinOok op 24-01-2011 18:51:40 ]
pi_91800787
Ik krijg er honger van :9~
pi_91801968
Hmmm, de volgende keer als hier hamburgers op het menu staan... Hmm!
  maandag 24 januari 2011 @ 16:02:50 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_91802394
Vooral die rokerige sesamzaadjes deden het hem. Ik had ze door het ene burgertje gemixt en dat was een succes, maar op deze had ik het er overheen gestrooid (nadat de foto al gemaakt was) en dat was ook lekker. Dat ga ik echt onthouden en vaker doen. (zal er ook binnenkort eens over bloggen, over die sesamzaadjes met een smaakje)
pi_91803789
quote:
Op maandag 24 januari 2011 16:02 schreef RobinOok het volgende:
Vooral die rokerige sesamzaadjes deden het hem. Ik had ze door het ene burgertje gemixt en dat was een succes, maar op deze had ik het er overheen gestrooid (nadat de foto al gemaakt was) en dat was ook lekker. Dat ga ik echt onthouden en vaker doen. (zal er ook binnenkort eens over bloggen, over die sesamzaadjes met een smaakje)
Zijn dat die sesamzaadjes in langwerpige strooipotjes die er in allerhande kleuren zijn?
pi_91803930
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 15:12 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Had nog wat simpele biefstukjes over die op moesten, dus hup door de gehaktmolen en aangemaakt met:
2 eetl fijngehaktje sjalot
2 eetl fijngehakte koriander
1 lenteuitje in ringetjes
1 knoflookje, geraspt
1 eierdooier
0,5 theel citroenrasp
0,5 theel shichimi togarashi
1 theel zout
1 theel grofgemalen peper
1 eetl sesamzaadjes met rooksmaakje (kun je door 't vlees mengen of later erop strooien)

Op een ciabattaatje, ook even gegrilld naast de hamburger
Plakjes tomaat, rode ui, nog wat koriander voor de kleur en dan Tonkatsu saus en Kewpie mayonaise

Was zomaar een experimentje, maar erg lekker. :P
Yum! :9
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  FOK!fotograaf maandag 24 januari 2011 @ 16:31:34 #84
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_91804005
Ik heb weer eens wat zoets gebakken: chocolade-caramel repen. Officieel met hazelnoten, maar daar had ik geen zin meer in. Recept staat erbij als je op de link klikt.

pi_91804368
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 16:31 schreef Chemiu het volgende:
Ik heb weer eens wat zoets gebakken: chocolade-caramel repen. Officieel met hazelnoten, maar daar had ik geen zin meer in. Recept staat erbij als je op de link klikt.

[ afbeelding ]
Ziet er ook super uit! :9
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  maandag 24 januari 2011 @ 18:53:35 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_91811354
quote:
7s.gif Op maandag 24 januari 2011 16:27 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Zijn dat die sesamzaadjes in langwerpige strooipotjes die er in allerhande kleuren zijn?
Ja, die! Heb er toch maar meteen even een blogpostje over geschreven ook. Valt toch niet veel over te zeggen en de foto's lagen eigenlijk al klaar, dus zo gepiept. ;)
pi_91838745
Wat een prachtige foto's weer!

Die sesamzaadjes lijken me heerlijk, ook idd door een salade bv! Maar waar koop je die RobinOok?
  dinsdag 25 januari 2011 @ 12:56:53 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_91843837
De meeste Aziatische winkels hebben die volgens mij wel. In ieder geval de wat grotere, bijvoorbeeld die van Oriental. Alleen staan ze soms op een rare plek, 't is even zoeken. Maar ja, dat is het met zoveel dingen in die winkels. ;-)
pi_91851980


Niet zo'n mooie foto met mn telefoon, maar wel lekker: snickerdoodles! :D
pi_92175367
Al in het Wat eten we Vandaag-topic gezet, maar moest eigenlijk hier! :) Geen mooie foto's, wél een lekker restjesontbijt vanmorgen..
Ik had de staafmixer op wat overgebleven pompoen-pindacurry gezet. Beetje restdeeg tot kleine naanbroodjes gebakken. Brood + prut + ui + kaas even in de oven, en opgegeten met crème fraîche..
:9





O, en die burgers van Robin, die komen voor volgende week vrijdag (vrijdag is hier vaste burgerdag!) bij mij op het menu! :Y

En snickerdoodles - die zie ik op blogs en dergelijke heel vaak voorbij komen. Zijn die nu echt zo lekker? Ze hebben in elk geval een lollige naam! :)

[ Bericht 4% gewijzigd door minilot op 01-02-2011 15:41:20 ]
Let me see you stripped down to the bone
  FOK!fotograaf donderdag 3 februari 2011 @ 17:59:52 #91
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_92283876
Ziet er lekker uit minilot!

quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 16:09 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Niet zo'n mooie foto met mn telefoon, maar wel lekker: snickerdoodles! :D
Ze komen hier zo vaak voorbij, ik ben om, ik ga ze ook een keer maken.

Mijn avondeten van vandaag was weinig werk maar ziet er wel grappig uit

pi_92286364
Niet de mooiste foto ter wereld maar jammer dan even want amai wat was dit lekker!

Mijn zelfgebakken focaccia (doorgesneden en gegrild vandaar de grilmarks :P) met Italian style tuna melt: bosuitje met kleine stukjes rode paprika en knoflook paar minuutjes zachtjes bakken. fijngesneden tomaat met een blikje tonijn en zwarte peper erbij, wat oregano erdoor... dat paar minuten bakken.

Op t brood, parmezaanse kaas erover en onder de grill. Kleine caprese erbij met buffelmozzarella en zelfgemaakte basilicumpesto.


:9

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_92287293
quote:
1s.gif Op donderdag 3 februari 2011 18:52 schreef DarkElf het volgende:
Niet de mooiste foto ter wereld maar jammer dan even want amai wat was dit lekker!

Mijn zelfgebakken focaccia (doorgesneden en gegrild vandaar de grilmarks :P) met Italian style tuna melt: bosuitje met kleine stukjes rode paprika en knoflook paar minuutjes zachtjes bakken. fijngesneden tomaat met een blikje tonijn en zwarte peper erbij, wat oregano erdoor... dat paar minuten bakken.

Op t brood, parmezaanse kaas erover en onder de grill. Kleine caprese erbij met buffelmozzarella en zelfgemaakte basilicumpesto.


:9

[ afbeelding ]
ohhh wat is dit toch een verukkuluk topic! :9~ Ik had al zo'n honger.... Hmmm!
Hopelijk straks een foto van mijn hazelnootschuimtaart, de stoofpot met rode kool en puree van daarvoor fotografeert niet zo goed... ;)

En owh ja @ minilot: snickerdoodles zijn lekker! Niet super fantastisch vind ik persoonlijk maar erg makkelijk en leuk voor af en toe.
pi_92287726
Koekjesdeeg kan je ook makkelijk invriezen, altijd handig om te hebben liggen voor als je eens zin in een late night snack hebt :9

ben benieuwd naar je taart trouwens!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_92287957
t is al een poosje geleden en niet zo'n hele mooie foto, maar laatst twee momofuku crackpies gebakken.



vond t smaken naar hele sjieke boterkoek. maar wel echt heel erg lekker. weet alleen niet of ik t de moeite waard vond want t was wel veel werk.
Kwak
  donderdag 3 februari 2011 @ 20:37:29 #96
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92291815
Leuk! Ik had er vorig weekend ook 2 gebakken, alletwee mislukt, alletwee geprobeerd te redden, de tweede voordat ie de oven in ging (smurrie er weer uit en flink opgeklopt), de eerste nadat ie de oven al in was geweest, dus bodem en smurrie door elkaar, haha. En je raad het al, die compleet mislukte bleek het lekkerst.
Maar verder was ik er ook niet zo kapot van en ik vermoed dat als ik beter me best zou doen (nu snap ik tenminste wat de bedoeling is) en hij wel wordt zoals ie hoort ik er ook niet veel aan zal vinden.

In ieder geval zal ik een volgende keer echt wel de helft zoveel maken. Dat is me al teveel.

Trouwens, de jouwe ziet er ook wel enigzins geschift uit. Zoals wel meer crackpies die ik op google voorbij zag komen. Geen foto met dwarsdoorsnede gemaakt?
pi_92296704
quote:
1s.gif Op donderdag 3 februari 2011 20:37 schreef RobinOok het volgende:
Leuk! Ik had er vorig weekend ook 2 gebakken, alletwee mislukt, alletwee geprobeerd te redden, de tweede voordat ie de oven in ging (smurrie er weer uit en flink opgeklopt), de eerste nadat ie de oven al in was geweest, dus bodem en smurrie door elkaar, haha. En je raad het al, die compleet mislukte bleek het lekkerst.
Maar verder was ik er ook niet zo kapot van en ik vermoed dat als ik beter me best zou doen (nu snap ik tenminste wat de bedoeling is) en hij wel wordt zoals ie hoort ik er ook niet veel aan zal vinden.

In ieder geval zal ik een volgende keer echt wel de helft zoveel maken. Dat is me al teveel.

Trouwens, de jouwe ziet er ook wel enigzins geschift uit. Zoals wel meer crackpies die ik op google voorbij zag komen. Geen foto met dwarsdoorsnede gemaakt?
hij was niet geschift hoor! dit is de gecarameliseerde bovenlaag, die gaat bubbelen bij t bakken en dan krijg je allemaal kleine belletjes erop die knappen en bruin worden... de binnenkant was silky smooth, als een ehhh ja, hele luxe boterkoek... ik blijf erbij dat t daar t meeste op leek.

edit: dit is niet mijn plaatje, maar de binnenkant leek hier op ik had alleen geen poedersuiker om te dusten, maar hij was al zo zoet dat me dat overbodig leek. en ik heb m vrij lang gebakken. hou niet zo van druipende pie-vulling.
Kwak
  donderdag 3 februari 2011 @ 22:24:51 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92298572
Okay dan! ;)
Ik had voordat ik eraan begon 1 fotootjes gezien en dat zag er al niet uit als het plaatje wat jij plakt. Pas nadat de eerste taart in de oven stond had ik snel door dat ik iets niet helemaal goed had gedaan en ging op zoek naar meer plaatjes. En dan blijkt dat het resultaat echt enorm varieert, maar niemand spreekt van mislukking. Ik denk dat deze taart gewoon altijd lekker is, of ie nou lukt of "mislukt", de ingredienten maken dat ie te eten is. Niet in de laatste plaats omdat de bodem gemaakt is van gebakken koekjes, dus echt ongaar of zo kan ie niet worden.
Maar ja, ik had toch liever iets gehad wat leek op het origineel. :D
pi_92299168
Vonden jullie 'm echt zo lekker, dan? Ik heb het ook geprobeerd; het resultaat was wel eetbaar, maar te zoet en te eierig naar mijn zin. Zeker bij die vulling, waar natuurlijk ook gewoon erg veel dooiers inzitten.
pi_92300541
ik vond m niet eierig. en erg zoet. maar daar houd ik wel van :P
Kwak
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')