quote:
Twee De ander is van een vriendin die eindelijk haar weddenschap gaat inlossen omdat ze die half september verloren heeftquote:Op zaterdag 11 december 2010 16:53 schreef rijsttafel het volgende:
En de laatste post:
===========================================
Pee, allemaal pre-Kerstdiners of wat?
Jij eet nu iedere week Korma geloof ik hè?quote:Op zondag 12 december 2010 15:46 schreef motorbloempje het volgende:
Maandag: risotto met peer en gorgonzola
Dinsdag: wraps met gehakt en groente
Woensdag: nasi met pindasaus en een gebakken eitje
Donderdag: pasta bolognese
Vrijdag: vooraf: tomatenbouillon, tussen: zalmbonbon, na: kaasplankje geen hoofd. Even wat dingen uittesten voor kerst!
Zaterdag: Curry Korma met naan, pittige eieren en hete boontjes
Zondag: Pizza maken
neuh.quote:Op zondag 12 december 2010 15:55 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Jij eet nu iedere week Korma geloof ik hè?
he bahquote:Op zaterdag 11 december 2010 22:05 schreef SeaOfLove het volgende:
ik ben al tot morgen gekomen zelf pizza maken, dochterlief wilde er graag knakworstjes met tonijn op koelkast tjekken morgenochtend en even boodschappen doen en dan weer een nieuw menu maken waar ik me deze week wel aan ga houden
Klinkt goed. Heb je een recept?quote:Op zondag 12 december 2010 15:46 schreef motorbloempje het volgende:
Zaterdag: Curry Korma met naan, pittige eieren en hete boontjes
Dankje! Hierop geïnspireerd kan ik wel lekkers wat maken denk ik zo.quote:Op zondag 12 december 2010 16:35 schreef motorbloempje het volgende:
Voor de Korma gebruik ik dit: http://www.toprecepten.com/kipgerechten/deel-06/kip-korma
Pittige boontjes zijn gewoon boontjes met kokosmelk en sambal
Eieren doe ik al improviserend volgens: http://www.tastyweb.nl/re(...)t/india,/vegetarisch
Bij de korma verdeel ik vóór ik de yoghurt toevoeg het al in porties, want met yoghurt invriezen is niet écht een succes
wat voor vlees gebruik je voor de souflaki? Kan je misschien het recept posten? Ben erg benieuwd.quote:Op maandag 13 december 2010 16:21 schreef SeaOfLove het volgende:
Ik ben er eindelijk uit GISTER: frituur VANDAAG: zelfgemaakte pizza DINSDAG: linzensoep met toast en roomboter WOENSDAG: varkensfiletrollade (saus moet ik nog bedenken) en koolraapstamppot DONDERDAG: pita met souvlaki en tzaziki, daarbij tomaten-fetasalade VRIJDAG: broodje warm vlees (overgebleven rollade doe ik in mooie plakjes snijden met mijn snijmachine) met paprika, ui en champignons en wat pindasaus ZATERDAG: fajita's
luie huisvrouwenwerk hier die dag, gewoon met griekse kruidenmix van kruidenkraampje op de markt en heb volgens mij ruim anderhalf kilo kipfilet in de vriezer dus kipfilet it is Heb het ook wel uit kookboeken gemaakt, dat zal niet veel verschillen met recepten op inet denk ik.quote:Op maandag 13 december 2010 19:14 schreef LilDutchPrincess het volgende:
[..]
wat voor vlees gebruik je voor de souflaki? Kan je misschien het recept posten? Ben erg benieuwd.
kan er helaas ff niks meer van maken Lekker is t wel Ben sowieso voorlopig van het budgetkoken en ik probeer het vooral te doen met wat ik al in huis hebquote:
wat eet jij fantasieloos zegquote:Op maandag 20 december 2010 10:01 schreef Stokstaart het volgende:
Wat vreten jullie raar zeg
Ma: Boerenkool
Di: Broodje gezond met zelfgemaakte tomatensoep
Wo: Hutspot
Do:Erwtensoep met een broodje
Vr: Gebakken aardappels met een schnitzel en sla
Za: Zelfgemaakte patat
Zo: Uit eten, Griek
Ach, Stokstaart heeft gewoon nooit echt lekker gegeten, da's toch eerder zielig voor hem?quote:Op maandag 20 december 2010 10:06 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
wat eet jij fantasieloos zeg
Gewoon goudeerlijke hollandsche kost jongedame . Afgewisseld met wat andere producten die bewezen degelijk zijnquote:Op maandag 20 december 2010 10:06 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
wat eet jij fantasieloos zeg
Want dingen die niet Nederlands zijn, zijn per definitie niet degelijk?quote:Op maandag 20 december 2010 10:29 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Gewoon goudeerlijke hollandsche kost jongedame . Afgewisseld met wat andere producten die bewezen degelijk zijn
Als ik zie wat voor raar vreten sommigen in hun bek stoppen kan ik me niet voorstellen de ze daadwerkelijk de oorsprong van dergelijke producten kennen .quote:Op maandag 20 december 2010 10:33 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Want dingen die niet Nederlands zijn, zijn per definitie niet degelijk?
Wat een boel kerstdiners Ons enige kerstdiner dit jaar is waarschijnlijk woensdag sushi etenquote:Op maandag 20 december 2010 10:05 schreef motorbloempje het volgende:
Maandag: kippenvleugeltjes met piri piri kruiden, tomatenbouillon
Dinsdag: zuurkoolstamppot
Woensdag: fajita's
Donderdag: uit eten met werk van Mr.Mo
Vrijdag: couscoussalade met witte kaas en rucola
Zaterdag: Kerstdiner1: familie Mr.Mo
Zondag: Kerstdiner2: familie van mij
Maandag: Kerstdiner3: vrienden
je krijgt er vanzelf handigheid in!quote:Op zondag 2 januari 2011 16:54 schreef soapie het volgende:
Ik vind dat maar lastig om voor de hele week wat te verzinnen, heb al moeite met 1 dag....
Ik zou het toch een keer proberen als je het wat lijkt. Het kost even wat moeite, dat is waar, maar het is voor mij en de rest hier juist makkelijker uiteindelijk. Je kijkt welke ingrediënten je over hebt en die geven je weer inspiratie wat je daarmee kan doen. En dat kleine half uurtje per week dat je erover na moet denken haal je er makkelijk uit.quote:Op zondag 2 januari 2011 16:54 schreef soapie het volgende:
Ik vind dat maar lastig om voor de hele week wat te verzinnen, heb al moeite met 1 dag....
Het recept is ooit ontstaan toen ik geen zin had om boodschappen te doen. Hij is heel makkelijk te varieren afhankelijk van wat je in huis hebt.quote:Op zondag 2 januari 2011 22:12 schreef MariaEtcetera het volgende:
De spicy pompoenstoofschotel van rijsttafel en de ovenschotel aardappel/kip/feta/etc van Xennia klinken interessant, receptjes indien niet teveel moeite?
Oh ik had je antwoord tot nu toe gemist! Dank je wel voor het uittikken Het klinkt erg lekker, ik ga het binnenkort eens proberenquote:Op zondag 2 januari 2011 22:24 schreef Xennia het volgende:
[..]
Het recept is ooit ontstaan toen ik geen zin had om boodschappen te doen. Hij is heel makkelijk te varieren afhankelijk van wat je in huis hebt.
Boen aardappels schoon en kook ze 15 min voor. Snijd ze daarna in 4 stukken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd kipfilet in reepjes (of gebruik kluifjes, of gebruik geen kip en maak er een lekker bijgerecht van) en bak ze bruin.
Snijd tomaatjes door de helft, rode ui in ringen, groene olijven
snijd verse tijm of peterselie
snijd feta.
Vermeng alle ingredienten. Pers knoflookteentjes er boven uit. Voeg wat olijfolie, balsemico-azijn, peper en zout toe. Doe alles op een bakplaat met bakpapier en bak in de oven tot de aardappels bruin zijn.
Ik heb 'm nog niet gemaakt (moest m'n weekmenu veranderen) dus ik heb nog geen receptquote:Op zondag 2 januari 2011 22:12 schreef MariaEtcetera het volgende:
De spicy pompoenstoofschotel van rijsttafel en de ovenschotel aardappel/kip/feta/etc van Xennia klinken interessant, receptjes indien niet teveel moeite?
Ik heb het volste vertrouwen in je broodbakkunstenquote:Op vrijdag 7 januari 2011 10:40 schreef DarkElf het volgende:
[..]
zondag eens zien of ik zelf een focaccia kan produceren
De snert en Aardappel anders zijn van plek geruild en de boerenkool komt te vervallen, omdat de klussers voor vijven alweer verdwijnenquote:Op donderdag 30 december 2010 17:24 schreef Muck het volgende:
In het nieuwe jaar gaan we weer beginnen met weekmenu's
Zo 02-01: Chinees (dan ben ik jarig)
Ma 03-01: Kip uit de oven met aardappeltjes
Di 04-01: Goulash met rijst
Wo 05-01: Snert
Do 06-01: Aardappel anders
Vr 07-01: Spaghetti
Za 08-01: Boerenkool (de hele dag klussers over de vloer)
Doe je dat met een bepaald soort meel?quote:Op vrijdag 7 januari 2011 10:40 schreef DarkElf het volgende:
[..]
zondag eens zien of ik zelf een focaccia kan produceren
heb gewoon biobloem die ik wilde gebruiken.quote:Op vrijdag 7 januari 2011 15:53 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
Doe je dat met een bepaald soort meel?
Dan wil ik een receptjequote:Op vrijdag 7 januari 2011 16:27 schreef DarkElf het volgende:
[..]
heb gewoon biobloem die ik wilde gebruiken.
Moet binnenkort weer eens naar de molen, daar haal ik oa volkorenmeel, maismeel en speltvolkorenbloem (dat heb ik wel nog, ga ik zondagochtend speltpannenkoekjes mee maken met griekse yoghurt en honing en blauwe bessen erop ) waar ik mijn broden mee bak.
waarvan t receptje? die pannekoekjes?quote:Op vrijdag 7 januari 2011 17:04 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
Dan wil ik een receptje
Ben pas naar de molen geweest en ben al druk geweest met je broodjes te bakken
Woensdag: Werkelijk geen idee meer .quote:Op zondag 2 januari 2011 13:39 schreef borisz het volgende:
Zondag: Rollade met aardappeldingetjes uit de vriezer die op moeten en salade
Maandag: zuurkool met worst
Dinsdag: Pasta + bolognesesaus.
Rest van de week vullen we nog in.
Nee van de focaccia daar gebruik ik nu deeg van de AH voor die voor pizza's en focaccia is.quote:Op vrijdag 7 januari 2011 17:53 schreef DarkElf het volgende:
[..]
waarvan t receptje? die pannekoekjes?
die baseer ik hier een beetje op: http://www.channel4.com/f(...)ones-recipe_p_1.html
ik zal zondag eens zien wat ik ervan brouw en als t gelukt is laat ik het je wetenquote:Op vrijdag 7 januari 2011 19:40 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
Nee van de focaccia daar gebruik ik nu deeg van de AH voor die voor pizza's en focaccia is.
hee zaterdagquote:Op vrijdag 7 januari 2011 16:05 schreef Aphrodyte het volgende:
Zaterdag:Vooraf tomatensoep, daarna gegrilde verse tonijn met lauwwarme salade nicoise
Zondag: Vegetarische moussaka bij mn moeder
Maandag: Curry van pompoen, broccoli, bloemkool, ui etc en pandanrijst
Dinsdag: Gebakken aardappels, spitskool met een witte roux gebonden, braadworst
Woensdag: Lasagne met gehakte aubergine & courgette
Donderdag: Pizza met gegrilde groenten en geitenkaas
Vrijdag: Tortilla espanola en salade
Zaterdag: Stamppot bietjes met gehaktbal en gebakken uien
2 wijzigingen aangebracht voor donderdag en vrijdagquote:Op vrijdag 7 januari 2011 10:38 schreef DarkElf het volgende:
Nieuwe week, vanaf morgen tot en met vrijdag de 14de.
Zat (Eters) kiprollade, haricot verts, gebakken aardappels. Toetje: NY cheesecake
Zon: Zelfgebakken focaccia met veel groenten (geroosterde paprika, cherrytomaat, kappertjes, rode peper, gedroogde tomaatjes, olijven, verse munt en parmezaanse kaas), Buffelmozzarella met basilicumpesto en knolselderijsalade met gedroogde ham.
Maand: tartaartjes met langzaam geroosterde wortels uit de oven en knolselderijpuree.
Dins: broccolisoep met geitenkaas en knoflookbrood.
Woens: Venkelratatouille met gebakken vis.
Dond: Goed gevulde waldorfsalade met zelfgebakken brood en boter zalmsalade (zalm, augurk, paprika, bleekselderij, gekookt eitje etc) met brood en sla
Vrij: ..? wrs iets makkelijks als diepvriespizza of een kliekje wat in de vriezer ligt. Ga ouderwetse kippensoep maken.
Gelukt!quote:Op vrijdag 7 januari 2011 19:40 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
Nee van de focaccia daar gebruik ik nu deeg van de AH voor die voor pizza's en focaccia is.
Er is geen bal van het lijstje terecht gekomen deze weekquote:Op vrijdag 7 januari 2011 14:46 schreef Muck het volgende:
[..]
De snert en Aardappel anders zijn van plek geruild en de boerenkool komt te vervallen, omdat de klussers voor vijven alweer verdwijnen
Nieuw lijstje, met hindernissen deze week:
Za 08-01 Chicken tonight met rijst (iets zegt mij dat ik na het klussen geen zin meer heb om uitgebreid in de keuken te staan )
Zo 09-01 Eten bij vrienden
Ma 10-01 Naar het ziekenhuis, ik eet bij mijn ouders, vriend kookt zelf
Di 10-01 Omdat ik bij mijn ouders overnacht, eet ik daar nog, vriend kookt zelf
Wo 10-01 Pasta met romige saus met kip en paddestoelen
Do 11-01 Schnitzel met aardappeltjes en roerbakgroenten
Vr 12-01 Quiche met een salade
Hé thanks! Ga ik binnenkort proberen en postenquote:Op maandag 10 januari 2011 13:22 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Gelukt! [ afbeelding ]
En hartstikke simpel.
Recept: 250 gr tarwebloem, 2.5 gr gedroogde gist, 5 gr fijn zout, 162.5 ml lauw water, halve eetepel olijfolie.
Alles, minus de olie, bij elkaar en een kleverig deeg maken. Olie erbij en in 10 minuten tot een mooi zijdeglad deeg kneden (is wel wat sticky) Daarna in een kom (beetje olie aan de zijkanten en t brood licht coaten met olijfolie) en laten verdubbelen. Dan op je werkblad in een soort rechthoek duwen, in een vorm (bakblik bijv die licht ingevet is met olie) leggen en goed in de hoeken drukken. Afdekken en half uurtje laten staan. (oven voorverwarmen zo hoog hij kan of iig 250 graden)
Daarna met je vingers gaten erin duwen tot bijna onderin, rozemarijn en zout erover en wat olijfolie en in de oven 10 min. Na 10 minuten temp terug naar 200 en nog eens 10 minuten en daarna af laten koelen op een rek.
Ik ook, en dat is ook de bedoeling!quote:Op maandag 17 januari 2011 12:51 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik krijg instant honger van je lijstje, minilot!
Klinkt heerlijk DEquote:Op donderdag 20 januari 2011 14:45 schreef DarkElf het volgende:
Nieuwe week bijna, dus nieuwe planning. Morgen eens boodschappen doen.
Zat: Kip piri piri met aardappelsalade (o.a zoete aardappel, aardappel, feta, koriander) en portugese taartjes met custard en karamel toe.
PM me ff morgen of zo Dan zal ik het recept voor je opzoeken. En ik had nog wat dingen in de vriezer Vandaar dat-ie zo vaak terugkomtquote:Op zaterdag 22 januari 2011 11:31 schreef Jagärtrut het volgende:
Zeg, P. Mag ik een recept van die potato apple pie? Ik ben daar al heel lang benieuwd naar, en hij komt vaak op je lijstje terug!
Deze drie!quote:Op zaterdag 29 januari 2011 12:20 schreef Jagärtrut het volgende:
zaterdag: paddestoelenrisotto met bacon en broccoli
zondag: beef bourguinon ala julia child
maandag: aardappel en zalm chowder
Uiteindelijk is het meer een 3 gangen menu'tje geworden.quote:Op donderdag 27 januari 2011 18:00 schreef Aphrodyte het volgende:
Maandag: Diverse tapas, weet nog niet precies wat, krijg bezoek. In ieder geval gefrituurde aardappelschillen met cayunkruiden, flapjes gevuld met feta, olijven, rode peper en gebakken ui, home-made kruidenboter, lekker brood, gevulde dadels met monchou en olijven.Zoek nog naar meer inspiratie.
Hier nog eentjequote:Op maandag 31 januari 2011 10:20 schreef minilot het volgende:
Ben even inspiratie aan het opdoen, ik ga over een half uurtje van start met het verzinnen van weer een nieuw weekmenu..
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 31-01-2011 12:39:55 ]Let me see you stripped down to the bone
Die moet je even uitleggen!quote:Op maandag 31 januari 2011 12:20 schreef PdeHoog het volgende:
Maandag: Vegetarische chili op zijn italiaans
quote:
Aha! Ik weet niet of je in de buurt van een Jumbo zit, maar die hebben echt een flink assortiment aan gedroogde bonen.quote:Op maandag 31 januari 2011 12:35 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Een chili van aubergine, paprika, ui, chili, tomaat, courgette, sperziebonen, cannellini beans en borlotti-beans. Helaas heeft appie die laatste twee niet en weet ik niet waar ik ze wel kan vinden dus ik vervang die door kidneybonen en witte bonen.
De bouef is niet helemaal afgekomen: heb mn hand flink verbrand, en die zit nu in het verband.Listje gaat dus wat veranderen, want snijden is lastig...quote:Op maandag 31 januari 2011 10:20 schreef minilot het volgende:
Ben even inspiratie aan het opdoen, ik ga over een half uurtje van start met het verzinnen van weer een nieuw weekmenu..
[..]
Deze drie!
Hmmmm...wel een Dirk, Appie en C1000. Geen Jumbo. Maar wel een reformzaak Daar eens kijken zometeenquote:Op maandag 31 januari 2011 12:37 schreef minilot het volgende:
[..]
Aha! Ik weet niet of je in de buurt van een Jumbo zit, maar die hebben echt een flink assortiment aan gedroogde bonen.
Ocharme, wat vervelend!quote:Op maandag 31 januari 2011 12:40 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]
De bouef is niet helemaal afgekomen: heb mn hand flink verbrand, en die zit nu in het verband.Listje gaat dus wat veranderen, want snijden is lastig...
quote:
Ohja! Zo'n creabea Mo-stamppot met allemaal fjoeeeesjun!quote:Op maandag 31 januari 2011 19:04 schreef motorbloempje het volgende:
zeg, je moet hier nog 's stamppot komen eten Maria!
Wat zou ik dát graag komen proeven!quote:Op donderdag 3 februari 2011 15:38 schreef DarkElf het volgende:
Zon: papardelle met zelfgemaakte wildragú (daar zit oa hert en konijn in, koolraap, rode ui, wortel, parmezaan, pl. peterselie, rozemarijn, tijm, witte wijn, laurier)
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nou, ik ga mijn schoenen maar eens aantrekken en mijn boodschappentassen opsnorren.Let me see you stripped down to the bone
Wat let jequote:Op maandag 7 februari 2011 16:46 schreef minilot het volgende:
(Ik zou best een kookclubje willen met sommige van de lijstjesposters hier.. )
Ik eet vega, dus ik baseer mijn maaltijden op een andere structuur. Ik zorg eigenlijk altijd dat ik geen twee dagen dezelfde koolhydratenbron eet. Dus pasta/aardappels/rijst of noodles/brood. En ik probeer zo veel mogelijk te zorgen dat een maaltijd ''compleet'' is, dus altijd een eiwitbron, een koolhydraatbron en een vitaminebron bevat.quote:Op maandag 7 februari 2011 18:48 schreef loecje het volgende:
op basis van vlees/vis/vega vind ik persoonlijk niet zo handig.
ik koop dat juist op aan de hand van aanbiedingen. de ene week elke dag vlees, de andere week helemaal niet. dat bespaart wel het makkelijkste.
Ben jij nou een moderator ?quote:
Zo stel ik het menu ook een beetje op...quote:Op dinsdag 8 februari 2011 17:38 schreef Lips het volgende:
Ik ben nu sinds een aantal weken ook weer aan de weekmenu's, vooral vanuit kostenbesparing
Weekmenu is gebaseerd op hoe druk ik het heb, wat er nog in de vriezer ligt, wat er juist de vriezer in moet en dat ik niet iedere dag dezelfde koolhydraten eet.
Ikke niet, de mr welquote:Op donderdag 17 februari 2011 14:53 schreef ColdFeet het volgende:
Toch aan de pizza met worst, DE? Ik ben zeer benieuwd naar die broodjes.
Ik kan je vertellen, dat is hij ook. Zeker een dag later!quote:
Merci! Ik ben dol op kaas en quiche dus ik sla hem zeker opquote:Op zondag 27 februari 2011 20:11 schreef Xennia het volgende:
[..]
Ik kan je vertellen, dat is hij ook. Zeker een dag later!
VOOR HET DEEG: 170 g bloem, mespunt zout, 75 g harde roomboter in kleine klontjes
VOOR DE VULLING: 5 eieren (L),
3 dl slagroom, snufje versgemalen nootmuskaat, 75 g geraspte Cheddar, 75 g geraspte Gruyere, 1 bosje bieslook fijngesneden
VOOR DE AFWERKING: 150 g geitenkaas bijv. Bettine Blanc verkruimeld, 10 dunne plakjes pancetta, 1 el verse tijmblaadjes, 1 el olijfolie
Hulpmiddelen
Quichevorm van +/- 28 cm liefst met losse bodem ingevet, bakpapier, steunvulling bijv. rijst of overjarige bonen
Voorbereiding
Voorbereiden: meng de bloem, het zout en de boter met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Voeg 3-4 el koud water toe en kneed er snel een soepel daag van. Laat het deeg +/- 30 min. in de koelkast rusten. Rol het deeg op een dun met bloem bestrooid werkvlak uit tot een dunne lap van +/- 32 cm en bekleed de vorm ermee.
Bereidingswijze
Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Leg een royaal stuk bakpapier op het deeg en vul deze met de steunvulling. Bak de taart in het midden van de oven 20-25 min. voor. Meng intussen de ingredienten voor de vulling door elkaar. Neem de taart uit de oven, verwijder het bakpapier en de steunvulling en schenk de vulling in de voorgebakken bodem. Bestrooi het met de geitenkaas en beleg met de plakjes pancetta. Roer tijm en olijfolie door elkaar en sprenkel dit over de bovenkant van de taart. Bak de taart +/- 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar
denk dat ik eea ga omgooien.quote:Op donderdag 24 februari 2011 17:57 schreef DarkElf het volgende:
Morgen weer eens boodschappen doen, ik heb t weekmenu weer op mijn vriezer inhoud gebaseerd dus hoef weinig te halen
Zat: Eten bij zus en zwager.
Zon: Stamppot (boerenkool of rauwe andijvie) met rookworst en jus
Maand: gevulde tomaten (ui, knoflook, pijnboompitten, broodkruim, kappertjes, olijven, tonijn en mozzarella)
Dins: tomatensoep met zelfgebakken broodjes en knoflookboter
Woens: Bifteki met griekse salade en aardappels met citroen uit de oven
Dond: gebakken vis met zelfgemaakte komkommersalade en knolselderijfrietjes uit de oven
Vrij: zelfgemaakte Maistortilla's met chilorio (varkensvleesstoof in een saus met véél spices) met pico de gallo (mengsel van rode ui, koriander, limoensap, tomaat olijfolie, z&p)
wrs gaan we vrijdag even uit eten
Goddank hebben allebei mijn koelkasten een vriesvakje dus we hoeven niet heel de week op braadworsten, patat en pizza te leven Dit waarschijnlijk tot grote teleurstelling voor mijn dochterquote:Op vrijdag 4 maart 2011 10:39 schreef mascara-klodder het volgende:
ik ga ook weer meedoen vanaf maandag, had mijn vriezer openlaten staan dus die moet leeg. Een paar dagen de tijd dus nog om te bedenken wat ik ga maken
ik schuif wel eens met dingen hoor maar zo heb ik iig een plan en ik hou van plannen makenquote:Op vrijdag 4 maart 2011 14:18 schreef Isabeau het volgende:
Ik moet dit ook absoluut weer gaan doen
Alleen verzin ik meestal 5 gerechten voor een week, zodat je ook 'ik heb nu zin in x' kan invoegen
idem!quote:Op vrijdag 4 maart 2011 16:56 schreef DarkElf het volgende:
[..]
ik schuif wel eens met dingen hoor maar zo heb ik iig een plan en ik hou van plannen maken
Hey, wat leuk. Hoe heeft het gesmaakt? Het is trouwens niet mijn recept, maar van Jamie Oliver dacht ik.quote:Op vrijdag 4 maart 2011 09:50 schreef DarkElf het volgende:
Zon: Xennia's quiche met geitenkaas/cheddar/gruyère, pancetta en tijm
Even wat verschoven:quote:Op dinsdag 8 maart 2011 16:35 schreef cinnamon_M het volgende:
di: gevulde kipfilet met gebakken aardappeltjes & broccoli
wo: pastasalade met spinazie, feta & zongedroogde tomaatjes (of iets anders met spinazie, quiche oid)
do: wortel-currysoep
vr: couscoussalade met gegrilde courgette, feta, verse peterselie en andere meuk
zat: zalm met dilleboter, geglaceerde worteltjes & aardappeltjes
zo: kikkererwtencurry met chapati en mangochutney
wil jij mij adopteren?quote:Op donderdag 17 maart 2011 12:24 schreef DarkElf het volgende:
Morgen weer eens boodschappen halen dus de nieuwe planning:
Zat: Uit eten (weekendje weg).
Zon: Chinees halen.
Maand: Dagje sauna! dus ik eet 's avonds daar, de Mr haalt iets uit de vriezer.
Dins: viskoekjes (gerookte makreel) uit de oven met salade
Woens: panangcurry met kip en rijst
Dond: Linzensalade (puylinzen, ui, knof, wortel, paprika, champignons, spinazie en gepocheerd ei)
Vrij: zelfgebakken Focaccia met gedroogde ham, buffelmozzarella, geroosterde paprika, zongedroogde tomaat, basilicumpesto, parmezaanse kaas
quote:Op donderdag 17 maart 2011 12:25 schreef Mirjam het volgende:
[..]
wil jij mij adopteren?
jij eet altijd zo lekker
Het leest als een menu-kaart.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 15:51 schreef DarkElf het volgende:
Morgen weer eens boodschappen doen dus het weekmenu is klaar:
Zat: panang curry met kip en doperwtjes en rijst en toe jelly met sinaasappel en kardemon.
Zon: Lenteuitaart met speltdeeg
Maand: Italiaanse stijl hamburgers met gebakken courgettes (courgette/ui/knoflook/oregano en peterselie)
Dins: zelfgemaakt knoflookbrood (knoflook/boter/chilipeper/citroensap/p&z/koriander) met wortelsoep met feta en koriander.
Woens: gebakken witvis met sinaasappel/zwarte olijf/tomaatjes/knoflook/basilicumsalsa en knolselderijfrietjes uit de oven
Dond: crispy venkel uit de oven (venkel/volkoren broodkruim/olie/peterselie/knoflook) uit de oven met gegrilde tartaartjes
darkelf gaat mij adopteren, zodat ik elke dag bij haar kan etenquote:Op vrijdag 25 maart 2011 23:29 schreef Xennia het volgende:
[..]
Het leest als een menu-kaart.
En ik zou alles bestellen.
Dat was me bekend.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 23:30 schreef Mirjam het volgende:
[..]
darkelf gaat mij adopteren, zodat ik elke dag bij haar kan eten
Ik heb boemboe van go-tan, die vind ik een stuk lekkerder dan die van conimexquote:Op maandag 28 maart 2011 15:21 schreef loecje het volgende:
paniki van conimex of heb je een ander recept?
ik vind de vernieuwde receptuur nergens naar smaken.
Nou, dit wás veranderd in Eetcafé Vandaag op Kelfkensbos vanwege een Groupon..quote:Op zaterdag 2 april 2011 15:11 schreef motorbloempje het volgende:
Vrijdag: uit eten bij De Serre, cadeautje van Mr.Mo voor verjaardag !
Jagär, hoe maak jij je pesto? Wie weet kan ik nog wat lerenquote:Op zaterdag 9 april 2011 12:29 schreef Jagärtrut het volgende:
weekmenu:
Za: zalmchowder met prei en wortel
zo: biefstuk met brood en sla ofzo
ma: geroosterde aardappel, wortel, courgette en rode ui uit de oven, eventueel met vega worstjes
di: prei/kikkererwten stoof met naanbrood
wo: pasta met zelfgemaakte pesto en broccoli
do: sinaasappelcouscous met auberginestoof.
Voor de rest ruimte voor spontaniteit enzo.
heel simpel: flink wat verse basilicum, wat geroosterde pijnboompitjes, teentje knoflook, wat olijfolie. En ja, de italiaanse goden gaan me nu vast vervloeken, maar dan de staafmixer erop tot alles fijn is. Dan er olie bij doen tot het de juiste dikte heeft en er naar smaak parmezaanse kaas doorheen roeren.quote:Op zondag 10 april 2011 21:49 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
Jagär, hoe maak jij je pesto? Wie weet kan ik nog wat leren
Klinkt goed! Maak je die koekjes, hummus en dip van vrijdag zelf?quote:Op donderdag 14 april 2011 13:40 schreef DarkElf het volgende:
Morgen weer eens boodschappen doen , dus nieuwe weekplanning gemaakt.
Zat: waterkerssoep en zelfgemaakt landbrood met ham/kaas
Zon: hebben eters en halve dag weg dus wrs frietjes halen oid
Maand: kalfsgehakt burgers op brood met rucola, tomaat en basilicumpesto
Dins: franse uiensoep met gruyere broodjes
Woens: noedels met garnalen, taugé en paddestoelen
Dond: gegrild tartaartje met peterselie salade (peterselie, komkommer, tomaat, verse munt, bosui, pijnboompitjes en dressing)
Vrij: courgette/fetakoekjes, turks brood met hummus en geroosterde paprikadip
yups. alleen t brood koop ik denk ik (of als ik de geest krijg vrijdag maak ik die ook zelf maar dat denk ik niet )quote:Op donderdag 14 april 2011 14:26 schreef Lips het volgende:
[..]
Klinkt goed! Maak je die koekjes, hummus en dip van vrijdag zelf?
Oh, heb je dan recepten van de koekjes, de hummus en de dip? Of zijn ze topsecretquote:Op donderdag 14 april 2011 14:42 schreef DarkElf het volgende:
[..]
yups. alleen t brood koop ik denk ik (of als ik de geest krijg vrijdag maak ik die ook zelf maar dat denk ik niet )
nee tuurlijk nietquote:Op donderdag 14 april 2011 15:19 schreef Lips het volgende:
[..]
Oh, heb je dan recepten van de koekjes, de hummus en de dip? Of zijn ze topsecret
Helemaal super!!! Tnxquote:Op donderdag 14 april 2011 15:34 schreef DarkElf het volgende:
[..]
nee tuurlijk niet
ik zal ze straks even overtikken ok?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.PaprikapureeSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.HummusSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥donderdag 14 april 2011 @ 15:53:01 #258Lips
Een vrouwtjequote:Op donderdag 14 april 2011 15:48 schreef DarkElf het volgende:
meteen maar even gedaan
Courgette/feta koekjesSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.PaprikapureeSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.HummusDank je! Heerlijk ook te zien dat ik bijna alles ook gewoon in huis heb meestal Enige wat ik zo niet ken is tahin, wat is dat (en weet je zo hoeveel 3/4 cup is? Anders zoek ik het gewoon op hoor).SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ga ik volgende week een keer proberen!Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.Tahin is sesampasta, te koop bij de turk enzo en soms de supermarktquote:Op donderdag 14 april 2011 15:53 schreef Lips het volgende:
[..]
Dank je! Heerlijk ook te zien dat ik bijna alles ook gewoon in huis heb meestal Enige wat ik zo niet ken is tahin, wat is dat (en weet je zo hoeveel 3/4 cup is? Anders zoek ik het gewoon op hoor).
Ga ik volgende week een keer proberen!
nee zo weet ik t even niet van de cup, ik heb zo'n maat ding liggen dus die gebruik ik altijd♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥donderdag 14 april 2011 @ 15:56:14 #260PdeHoog
Hallo!quote:Op donderdag 14 april 2011 15:48 schreef DarkElf het volgende:
meteen maar even gedaan
PaprikapureeSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.HummusZijn dat die dingen die ik de vorige keer bij jou at? Zo ja, dat wasSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt."We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradleyyepquote:Op donderdag 14 april 2011 15:56 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Zijn dat die dingen die ik de vorige keer bij jou at? Zo ja, dat was♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥vrijdag 15 april 2011 @ 10:01:06 #262Juud79
Ik zie rond in de wereldWo: Stampot wilde spinazie, met zon gedr tomaatjes en ui. Met een Cordon Bleu.
Vr: Bloemkool, aard, gepaneerde schnitzel.
Za: Macaroni, met groente, gehakt, tom saus.
Zo: Wraps met zalm of ham, bieslook roomkaas.
Ma: Groenteburger, aard, komkommer/tomaat salade
Di: Spaghetti met groente, gehakt en tom saus.
Wo: Uiburger, aard, tomaat/komkommer salade.vrijdag 15 april 2011 @ 10:02:09 #263motorbloempje
#Anoniemquote:Op donderdag 14 april 2011 15:48 schreef DarkElf het volgende:
meteen maar even gedaan
Courgette/feta koekjesSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.PaprikapureeSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hummusdank je nu heb ik hapjes voor zondagSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ja doei.vrijdag 15 april 2011 @ 10:22:28 #264DarkElf
ywquote:Op vrijdag 15 april 2011 10:02 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
dank je nu heb ik hapjes voor zondag♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥vrijdag 15 april 2011 @ 10:36:35 #265cinnamon_M
Offline.Klinkt goed, ik was even mijn kook-inspi kwijt and dit helpt En die raapsteeltjes uit je volgende post is ook een goede reminder, raapsteeltjes zijnquote:Op donderdag 14 april 2011 13:40 schreef DarkElf het volgende:
Morgen weer eens boodschappen doen , dus nieuwe weekplanning gemaakt.
Kleine wijziging, als ik raapsteeltjes kan vinden wordt t zaterdag raapstelletjes stamppot met zelfgedroogde tomaat, geroosterde pijnboompitjes en geraspte kaas.
Zat: waterkerssoep en zelfgemaakt landbrood met ham/kaas
Zon: hebben eters en halve dag weg dus wrs frietjes halen oid
Maand: kalfsgehakt burgers op brood met rucola, tomaat en basilicumpesto
Dins: franse uiensoep met gruyere broodjes
Woens: noedels met garnalen, taugé en paddestoelen
Dond: gegrild tartaartje met peterselie salade (peterselie, komkommer, tomaat, verse munt, bosui, pijnboompitjes en dressing)
Vrij: courgette/fetakoekjes, turks brood met hummus en geroosterde paprikadipDenn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //vrijdag 15 april 2011 @ 13:32:23 #266DarkElf
ik kan me niet herinneren dat ik ze ooit op heb maar heb ze wel gevonden dus morgen wordt het raapsteeltjesstamp.quote:Op vrijdag 15 april 2011 10:36 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Klinkt goed, ik was even mijn kook-inspi kwijt and dit helpt En die raapsteeltjes uit je volgende post is ook een goede reminder, raapsteeltjes zijn♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥vrijdag 15 april 2011 @ 13:32:53 #267Isabeau
ISFPIk zag ze ook liggen in de supermarkt en dat komt morgen op het menuquote:Op vrijdag 15 april 2011 13:32 schreef DarkElf het volgende:
ik kan me niet herinneren dat ik ze ooit op heb maar heb ze wel gevonden dus morgen wordt het raapsteeltjesstamp."Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."zaterdag 16 april 2011 @ 13:49:20 #268Lonaa
Honger!Boodschappen gedaan en dit wordt het voor van de week:
Zaterdag: Asperges met zalm en een eitje
Zondag: Stamppot andijvie met rookworst van de HEMA
Maandag: Stamppot raapsteeltjes met een gehaktbal (met dank aan dit topic om me te helpen herinneren hoe lekker steeltjes ook al weer zijn. )
Dinsdag: Gebakken aardappels, sperzieboontjes, biefstuk!
Woensdag: Nog maar een keer stamppot andijvie met rookworst, omdat het zo lekker is.
Donderdag: Beef terriyaki
Vrijdag: BBQ!
Voor lunch en ontbijt moet ik deze week flink yoghurt eten met fruit.Sterkheidsbaas van alles.zaterdag 16 april 2011 @ 15:51:23 #269cinnamon_M
Offline.Mijn weekmenu dan ook maar, inmiddels is de inspiratie terug en heb ik veul te veul gekocht op de markt, wat niet in de prullenbak moet belanden!
Zo: stoofpotje met kriek, salade en frieten
Ma: paddestoelenrisotto + salade
Di: zalm met dilleboter, venkel en gebakken aardappeltjes
Wo: brocoli+feta quiche met salade
Do: kipsaté met zoetzure komkommersalade en kokosrijst/frietjes
Vr: eten met vriendin, weet nog niet wat
Zat: eten met vriendin, weet nog niet wat
En nu heb ik mijn bataat-soep met crostini's nog niet eens in weten te plannen misschien maar een x als lunch of zoDenn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //zaterdag 16 april 2011 @ 18:41:06 #270SV-tje
Party a LotDinsdag zat het allemaal tegen dus is het diepvriespizza geworden en zijn alle dingen een dag opgeschoven. Dus vandaag rosbief van de gril met gebakken aardappelschijven.quote:Op maandag 11 april 2011 18:28 schreef SV-tje het volgende:
Maandag: Witlofschotel
Dinsdag: Risotto
Woensdag: Quiche/hartige taart
Donderdag: gehaktballetjes ikea met aardappeltjes
Vrijdag: Rosbief met aardappeltjes en sla
Zaterdag: nog geen idee
Zondag: nog geen idee
Zondag: kipvleugels geglaceerd met honing en soja, rijst en boontjes
Maandag: vis met aardappeltjes en erwtjes
Dinsdag: lasagne
Woensdag: Iets onderweg bij Ikea of McDonalds ivm verjaardag
Donderdag: Boerenomelet met aardappeltjes en verse worst
Vrijdag: nog geen idee
Zaterdag: nog geen idee
[ Bericht 7% gewijzigd door SV-tje op 17-04-2011 21:49:37 ]http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshopsVandaag: afbakbroodjes met Humus en komkommer, uitgelekte yoghurt met honing toe
Maandag: pasta met een saus van creme fraiche, rauwe ham, doperwten en thijm
Dinsdag: op mijn werk mee-eten
Woensdag: roergebakken groente en quornreepjes met rijst en komkommer zoet-zuur
Donderdag: tajine met gehaktballetjes, kikkererwten en dadels, met couscous en wortelsinaasappelsalade
Vrijdag:ingevroren stoofpotje met kip, sinaasappel en zwarte olijven, weer met couscouszondag 17 april 2011 @ 21:41:49 #272motorbloempje
#AnoniemMaandag: witlofsalade met 'wat er nog op moet'
Dinsdag: fajitas
Woensdag: pasta met gorgonzola en peer
Donderdag: groentensoep
Vrijdag: <onderweg naar BMW GS paastreffen wat happen / pastasalade mee>
Zaterdag: <eten op paastreffen>
Zondag: uitsmijters
Maandag: Pasta met venkel, salami en tomaatJa doei.maandag 18 april 2011 @ 16:10:51 #273uniekhoorn
uniek, zoals ieder anderZondag: uit eten
Maandag: broccoli, doperwten, tartaar, aardappels, rabarber
Dinsdag: Groente, rijst en kip
Woensdag: Asperges vers van de boer, gepocheerd eitje, ham, gekookt aardappeltje
Donderdag: Zelfgebakken brood met van alles en een soepje
Vrijdag: Gevulde paprika's
Zaterdag: terrasweer: bier en aansluitend daar etenNu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequillaOok maar weer eens een weekmenu hier.
Maandag: eten bij schoonouders, AVG waarschijnlijk
Dinsdag: Ainsley's fajitas (schaamteloos gejat van Moblo)
Woensdag: zilvervliesrijst met sajoerboontjes en nepvlees ofzo sperzieboontjes en rendangvlees
Donderdag: volkorenpasta met champignons, broccoli en poging tot zelfgemaakte pesto
Vrijdag: poging tot fried rice met vis, erwtjes en ananas
Zaterdag: uit eten, sushi
Zondag: verjaardag dus waarschijnlijk nog een keer uit eten
[ Bericht 1% gewijzigd door Mini_rulez op 20-04-2011 10:59:57 ]Are you pondering what I'm pondering?maandag 18 april 2011 @ 17:41:40 #275MariaEtcetera
President VanellopeMaandag: tomaten-groentensoep met balletjes en afbakbroodjes
Dinsdag: broodjes shoarma met extra paprika en kerrieknoflooksaus
Woensdag: mosselcurry met groene asperges, sperziebonen en naan
Donderdag: kippenvleugeltjes met salade
Vrijdag: Anglo-Indian egg curry (met naan?)
Zaterdag: bij zus
Zondag: keuze van vriendje"Dijenkletserextravaganza!" - V1zmaandag 18 april 2011 @ 19:57:04 #276Xennia
gekroondMaandag: toasts met gebakken gemarineerde champignons met kruidenboter
Dinsdag: gebakken rijst met kip, ui, champignons, paprika, paksoi, pittige saus en cashewnoten
Woensdag: pasta met champignonsaus en peultjes
Donderdag: rijst met biefstuk stroganoff
Vrijdag: varkenshaas met champignonsaus, krieltjes en sla
Zaterdag: lasagne met zalm en spinazie
Zondag: asperges met ham, ei, hollandaise saus en zalm uit de oven.
Als iemand nog een subliem recept heeft voor hollandaise saus dan houd ik me aanbevolen.maandag 18 april 2011 @ 21:13:41 #277Ml-etje
Vrijdag: Restjes Salade met iets lekkers van de slager erbij
Zaterdag: BBQ? Anders Shoarma
Zondag: Kookt de Mr of nasi door mijzelf
Maandag: Snijbonen met witte bonen in tomatensaus, hamburgertje (home made) en gebakken aardappeltjes
Dinsdag: Paddestoelenrisotto of asperges als ze er zijn+betaalbaar
Woensdag: Vries voor de Mr, ik eet elders
Donderdag: Lasagne van geroosterde paprika'sBalorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....vrijdag 22 april 2011 @ 10:48:43 #278DarkElf
En weer een nieuwe week vanaf morgen, dus nieuwe planning.
Zat: Brabantse wal Asperges met Hollandaise saus, gekookt eitje en beenham. En als toetje: Eton Mess met aardbeien
Zon: Eten met vrienden, zij aan de friet en ik maak voor mezelf een puylinzensalade met gegrilde kip, ui, bleekselderij, en munt met een dressing van Engelse mosterd, azijn, olie en peper.
Maand: Soep (even kijken wat er in de vriezer ligt) met kruidenbrood: boter, koriander, rode chilipeper,citroenrasp en sap en knoflook etc
Dins: Oyster mushroom and noodle heaven stir fry. (ainsley harriott)
Woens: Griekse gehaktballetjes met salade
Dond: Panang curry (kip), garnalen curry, zelfgebakken naans en gepekelde chili peper als bijgerecht
Vrij: Bonen en tonijnsalade met verse munt (licht hapje, 's avonds naar een feest)♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥vrijdag 22 april 2011 @ 15:52:53 #279Xennia
gekroondHoe maak jij de saus?quote:Op vrijdag 22 april 2011 10:48 schreef DarkElf het volgende:
En weer een nieuwe week vanaf morgen, dus nieuwe planning.
Zat: Brabantse wal Asperges met Hollandaise sausvrijdag 22 april 2011 @ 15:56:18 #280DarkElf
Geen idee nog! vorig jaar had mijn man een hele lekkere saus gemaakt , eens zien of we daar t recept nog van hebbenquote:♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥vrijdag 22 april 2011 @ 22:15:27 #281uniekhoorn
uniek, zoals ieder andervandaag: gourmet met veel vlees, groente, ei, kaas en salade
zaterdag: sperziebonen, biefstuk met champignons, sjalotten, paprika, courgette en knoflook, komkommersalade en rijst.
zondag: lunchbuffet en dinerbuffet bij een sauna
maandag: bloemkool, aardappels, kabeljauw
dinsdag: witlof ham/kaas uit de oven met pasta
woensdag: Zelfgemaakte pizza?
donderdag: broccoli, dop/wortelen, gebakken aardappelen, tartaar
vrijdag: Soep en brood met lekkere smeersels
zaterdag: taco'sNu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequillaVandaag: Konijn gestoofd in knoflook met witte wijn, geroosterde aardappels uit de oven met zeezout en rozemarijn, frisse salade en huisgemaakt vanille ijs
Zondag: Brunchen bij pa, ik neem aardbeien gevuld met gezoete roomkaas mee. S'avonds Thaise groentensoep met kokosmelk
Maandag: Brunchen met Eggs benedict (eieren met hollandaise saus, op een broodje met ham of zalm; zalm in dit geval). S'avonds eenvoudige spaghetti met knoflook, peper en peterselie en overgebleven konijn.
Dinsdag: BBQ gehaktballetjes in broodjes en salade
Woensdag: Volkoren pannekoeken met appel en kaneel
Donderdag: Aardappelsalade, pittige worstjes
Vrijdag: Spaghetti met tonijn, frisse saladeVandaag: wortelsoep van Koken met Karin met naanbrood
Maandag: Kartoffelsalat met worstjes met zoete mosterd en dunne (kaasschaaf)plakjes komkommer
Dinsdag: Vegaschnitzel met röstirondjes en broccoli met geitenkaas
Woensdag: de wortelsoep, met een lepel creme fraiche, weer met naanbrood
Donderdag: Thaise curry met in elk geval broccoli, wortel en garnalen met pandanrijst
Vrijdag: iets in de stad
Zaterdag: weer de thaise curry met pandanrijstzondag 24 april 2011 @ 22:42:47 #284Xennia
gekroondmaandag: pasta peperonata (Jamie Oliver)
dinsdag: bbq?
woensdag: biefstuk met peperroomsaus en salade van oa spinazie
donderdag: zalm, courgette en tomaten
vrijdag: iets in de stad
zaterdag: idem
zondag: vegetarische lasagne met oa ricotta, courgette, spinazie, rode uidonderdag 28 april 2011 @ 15:49:14 #285Lonaa
Honger!Voor deze week:
Donderdag: Stamppot andijvie met rookworst
Vrijdag: Iets makkelijks, heel druk die dag
Zaterdag: Shoarma met champignons, paprika, andijvie, pitabrood en zelfgemaakte knoflooksaus
Zondag: Beef Terriyaki
Maandag: Gebakken aardappels, prei, rundervink
Dinsdag: Pasta met champignonroomsaus
Woensdag: Gebakkenaardappels, groente uit de vriezer, vlees.Sterkheidsbaas van alles.zondag 1 mei 2011 @ 15:48:00 #286PdeHoog
Hallo!Nieuwe poging voor komende week:
Zondag: Zomerse zalm uit de braadslede
Maandag: Boeuf Bourguignon met sperzieboontjes
Dinsdag: Lamskoteletjes met gebakken aardappeltjes en sperzieboontjes
Woensdag: Vissticks, kapucijners, gekookte aardappelen
Donderdag: Sint Jakobsschelpen met tomatensaus en linzen, gekookte aardappeltjes"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradleyzondag 1 mei 2011 @ 17:31:04 #288PdeHoog
Hallo!Jamie's Dinners, pagina 255 Maar ik pas hem ietsiepietsie aan. Komt eropneer dat je de aardappelen en boontjes kookt, de hele mik in een ovenschotel doet, de zalm insnijden aan de huidkant en dan dille erin proppen en vervolgens 10-15 minuten in de ovenquote:"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradleyzondag 1 mei 2011 @ 17:32:28 #289DarkElf
Weekemenu, komende week vanaf gisteren:
Zat: Kip in zoetzure saus met tauge, paprika, ui en bosui en rijst
ZonLunch: Uitgebreid lunchen bij restaurant 'Mijn keuken' In Wouw dus avondeten , als t al gebeurt, is soep of zoiets lichts
Maand : Gevulde vleestomaten: ui/knof/pijnboompitjes/tonijn/olijfjes/kappertjes/mozzarella
Dins: Zelfgemaakte Kiphamburgers op broodjes met tomaat/rucola en basilicumpesto.
Woens : Uitprobeersel met tofu, door een eibeslagje halen en bakken en serveren met sojasaus/sesamolie/sesamzaad/chilipeper en bosui saus
Dond: Eigen oogst jonge sla met dubbelgedopte tuinboontjes gebakken in olie met knoflook en verse rozemarijn met wat knoflookcroutons en feta.
Vrij: Pizza, Voor de mr : chipolataworstjes, geroosterde paprika, kaas. Voor mij: geroosterde paprika, gegrilde courgette, zelfgedroogde tomaatjes, kaas♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥zondag 1 mei 2011 @ 17:33:08 #290DarkElf
Ik heb dat boek niet. Jamie en ik liggen elkaar niet zo. maar zalm gevuld met dille en aardappeltjes enzo klinkt lekker.quote:Op zondag 1 mei 2011 17:31 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Jamie's Dinners, pagina 255 Maar ik pas hem ietsiepietsie aan. Komt eropneer dat je de aardappelen en boontjes kookt, de hele mik in een ovenschotel doet, de zalm insnijden aan de huidkant en dan dille erin proppen en vervolgens 10-15 minuten in de oven♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥zondag 1 mei 2011 @ 17:34:17 #291PdeHoog
Hallo!Ah. Dacht dat je het wel had Never mind. Maar het klonk mij ook lekker in de oren idd en een goede besteding van mijn stukje wilde zalm en niet te vergeten goed voor mijn lijn / kcals bestedingquote:Op zondag 1 mei 2011 17:33 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Ik heb dat boek niet. Jamie en ik liggen elkaar niet zo. maar zalm gevuld met dille en aardappeltjes enzo klinkt lekker."We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradleymaandag 2 mei 2011 @ 12:30:19 #292Lips
Een vrouwtjeHet wordt deze week weer geen extreem culinair hoogstandje, weer voornamelijk eten uit de vriezer
Even bij gisteren beginnen voor de volledigheid:
Zondag: Farfalle met groene groenten (diepvrieszak), beetje roomkaas en wat mozzarellabolletjes
Maandag: Hartige groentetaart (laatst al een keer gemaakt, komt uit de vriezer) met wat ruccola, komkommer, mozzarella en balsamico
Dinsdag: aardappelruitjes, tuinbonen en een (nader te bepalen) vleesvervanger
Woensdag: bij een vriendinnetje eten
Donderdag: lasagne met courgette, paprika en ricotta (ook reeds bereid en ligt in de vriezer)
Vrijdag: Nasi
Zaterdag: Risotto met champignons en courgetteMiauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.maandag 2 mei 2011 @ 13:23:37 #293Mini_rulez
Hier ook weer een planning!
Maandag: bruin stokbrood gevuld met prutje van gehakt, tomaat en aubergine (moussaka-achtig)
Dinsdag: zuurkoolstamppot met spekjes en een vega-worstje
Woendag: wraps met kip, paprika, tomaat, avocado, sour cream
Donderdag: pannenkoeken
Vrijdag: gebakken rijst met kip, ananas, erwten en cashewnoten
Zaterdag & zondag: bij ouders i.v.m. moederdag
Voor de week erna heb ik het menu ook al min of meer klaar, want komend weekend zijn we weg en daarna krijg ik het druk met een cursus, dus dan is het wel fijn om het van tevoren in huis te hebben. Meteen een mooie gelegenheid om de vriezer leeg te eten. Volgorde moet nog bepaald worden maar het wordt ongeveer dit:
- Kombino (zo'n visstick met groente/saus erin) met aardappelpuree en spinazie à la crème
- ciabatta met gekruide vis, rucola en citroenmayo, en wat extra rauwkost
- gebakken rijst met garnalen, ananas en erwten
- stoofvlees met aardappels en bloemkool
- 1 dag een magnetronmaaltijd of een diepvriespizza
Het enige dat we dan nog vers hoeven te kopen is rucola, aardappels en bloemkool.Are you pondering what I'm pondering?maandag 2 mei 2011 @ 16:06:56 #294Muck
Meine Sprache: InternationalMaandag: penne met tonijn
Dinsdag: rundvlees met sperziebonen en aardappels
Woensdag: niet thuis
Donderdag: gebakken aardappels met sla en een visje met kruidenkorst uit de oven
Vrijdag: nasi met babi ketjap
Zaterdag: patat?
Zondag: uit etenIt's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!maandag 2 mei 2011 @ 17:33:02 #295Xennia
gekroondMaandag: oosterse noedelsalade met biefstuk, paprika, lente-ui
Dinsdag: asperge-blauwe kaas quiche
Woensdag: pasta met parmaham, rucola en parmezaanse kaas
Donderdag: waarschijnlijk eet ik ergens op een festival
Vrijdag: varkenshaas met parmaham en brie, salade, sperziebonen
Zaterdag: uit eten (Grieks)
Zondag: quiche, deel 2zaterdag 7 mei 2011 @ 09:26:13 #296PdeHoog
Hallo!Nieuw menu. Weinig origineel want vorraadkast / vriezer leegeten
Zaterdag: Bij vrienden
Zondag: Sint Jakobsschelpen met tomatensaus en linzen, gekookte aardappeltjes
Maandag: Maaltijdsalade op kantoor
Dinsdag: Gehaktbal met gebakken aardappeltjes en doperwtjes
Woensdag: Lamskoteletjes met gekookte aardappeltjes en sperziebonen
Donderdag: Vissticks met gebakken aardappels en worteltjes
Vrijdag: Uit eten"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradleyzaterdag 7 mei 2011 @ 12:50:22 #297Lonaa
Honger!Nou, hier ook maar een nieuw menu:
Zaterdag: Pizza
Zondag: BBQ bij ouders
Maandag: Asperges met ham + ei voor vriendlief, zalm voor mij
Dinsdag: Gebakken aardappels, prei, rundervink
Woensdag: Beef Terriyaki
Donderdag: Stamppot andijvie met rookworst
Vrijdag: Rostirondjes, snijbonen, kipfilet.Sterkheidsbaas van alles.maandag 9 mei 2011 @ 10:10:20 #298motorbloempje
#AnoniemMaandag: pastasalade met witlof, zalm en avocado
Dinsdag: fajitas
Woensdag: groentensoep met kruidige gehaktballetjes
Donderdag: saffraanrisotto met groene asperges en tomaat
Vrijdag: falafel met salade en pita
Zaterdag: barbecue (heb nog harissaburgers liggen en doe nog iets met vis of kip)
Zondag: zelfgemaakte pizzaJa doei.Maandag: nacho's met een prutje van o.a. kidneybonen en kip
Dinsdag: wortelpaprikasoep (uit de diepvries) met naanbrood
Woensdag: mee-eten op mijn werk
Donderdag: pasta met creme fraiche, doperwten en rauwe ham, met rucola uit eigen tuin erbij
Vrijdag: rijst met iets gewokts met sperziebonen, wortel, bloemkool en paprika, met komkommer zoetzuur erbij
Zaterdag: weer mee-eten op mijn werk
Zondag: zelfde als vrijdag
Maandag: pasta met tomatensaus met tonijn.
Ik hoef geen boodschappen meer te doen. Misschien dat ik nog wat dagen om ga wisselendinsdag 10 mei 2011 @ 17:14:21 #300MariaEtcetera
President VanellopeMaandag: restje nasi met saté en cassave kroepoek
Dinsdag: shoarma met extra paprika en knoflooksaus
Woensdag: kippenvleugeltjes met salade
Donderdag: waarschijnlijk tomatensoep
Vrijdag: gnocchi met groente groenten
Zaterdag: iets simpels
Zondag: wok"Dijenkletserextravaganza!" - V1zdinsdag 10 mei 2011 @ 17:19:38 #301DarkElf
Hoewel de week al even bezig is toch nog een lijstje, loopt vanaf zaterdag
Zat: Uit eten.
Zon: Zelfgebakken hamburgers (uitje, chilipeper, knoflook) met kaas, zelfgekweekte sla op harde broodjes. Toe not so naughty tiramisu van ainsley.
Maand: bietjesrisotto met dubbelgedopte tuinboontjes, turkse kaas en zelfgemaakte venkel/citroenolie
Dins: Kippakketjes met rijst en groenten (champignons/tomaat/olijfjes etc)
Woens: keema curry (verse spinazie) met aardappelen.
Dond: kikkererwt, aubergine en broccolisalade met bulgur, zonnebloempitten en citroen/yoghurtdressing
Vrij: tonijnkoekjes met gebakken courgettes Italian style♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
Forum Opties Forumhop: Hop naar: