leuk gedaanquote:Op vrijdag 14 januari 2011 07:05 schreef Blandigan het volgende:
http://fedupmontrealer.bl(...)n-dream-cartoon.html
Cartoon over de American Dream
quote:grab grab grab grab grab grab
"Here's a set of balls, you're gonna need 'em"quote:Op vrijdag 14 januari 2011 07:05 schreef Blandigan het volgende:
http://fedupmontrealer.bl(...)n-dream-cartoon.html
Cartoon over de American Dream
Winterdipje?quote:UK economy suffers 0.5% contraction
The UK's economy suffered a shock contraction in the last three months of 2010, figures have shown.
The economy shrank by 0.5% in the October-to-December period, the Office for National Statistics (ONS) said.
The severe weather hit activity in the quarter, but the ONS said even if the weather impact had been excluded, activity would have been "flattish".
The contraction follows growth of 0.7% in the previous three months and 1.1% in the second quarter of 2010.
Je zou toch denken met hun torenhoge handelstekorten dat je een soort phony-GDP-groei krijgt ivm hogere consumentenbestedingen. Maar in de UK is alles verschrikkelijk: hoog handelstekort, hoog begrotingstekort, hoge inflatie en economische krimp. Het is echt een ramp daar.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 11:49 schreef Q. het volgende:
[..]
Dat moet wel, de fundamentals zijn immers super.
quote:FCIC Investigation Misses Broader Cause of Financial Crisis; Next Crisis Already Brewing
The Financial Crisis Inquiry Commission (FCIC) held 19 days of hearings interviewing 700 witnesses and just released a 576-page book of its findings. The FCIC concluded the Financial Crisis Was Avoidable.
The 2008 financial crisis was an “avoidable” disaster caused by widespread failures in government regulation, corporate mismanagement and heedless risk-taking by Wall Street, according to the conclusions of a federal inquiry.
The commission that investigated the crisis casts a wide net of blame, faulting two administrations, the Federal Reserve and other regulators for permitting a calamitous concoction: shoddy mortgage lending, the excessive packaging and sale of loans to investors and risky bets on securities backed by the loans.
“The greatest tragedy would be to accept the refrain that no one could have seen this coming and thus nothing could have been done,” the panel wrote in the report’s conclusions, which were read by the New York Times. “If we accept this notion, it will happen again.”
Ondanks de linkdump is dit het belangrijkste nieuws van 2011quote:Op donderdag 27 januari 2011 22:13 schreef wormtrein het volgende:
S&P Downgrades Japans Sovereign Debt
Het zal Japanners aan de reet roesten wat S&P over ze denkt - ze blijven trouw zichzelf financieren.quote:Op vrijdag 28 januari 2011 01:56 schreef flyguy het volgende:
Ondanks de linkdump is dit het belangrijkste nieuws van 2011
quote:Kredietbureau Moody's heeft in een nieuw rapport over de overheidsfinanciën van de Verenigde Staten aangegeven dat de hoogste AAA-status voor de kredietwaardigheid onder druk staat.
Eerder deze week gaf de directeur van het Amerikaanse Congressional Budget Office een toelichting op de prognose voor de ontwikkeling van het Amerikaanse begrotingstekort en de staatsschuld.
Volgens het CBO loopt het begrotingstekort in 2011 op tot bijna 1,5 biljoen (1.500 miljard) dollar. Dat is gelijk aan 9,8 procent van het bruto binnenlands product van de VS. De staatsschuld blijft oplopen en komt structureel boven de 75 procent van het bruto binnenlands product te liggen.
Roer moet om
Kredietbureau Moody's signaleert dat belastingverlagingen die onder oud-president Bush zijn doorgevoerd, onder het bewind van president Obama in tact blijven en trekt de bereidheid van de VS om de staatsschuld te verlagen in twijfel.
"Hoewel op dit moment geen heroverweging van de kredietrating wordt overwogen, lijkt de tijdsspanne voor toekomstige acties kleiner te worden, en neemt de waarschijnlijkheid van het toekennen van een negatief vooruitzicht de komende twee jaar toe", aldus een analist van Moody's.
Het kredietbureau geeft hiermee een schot voor de boeg. Als de Amerikaanse overheid niet snel met beleid komt dat de staatsschuld in toom houdt, komt de hoogste kredietstatus - de zogenoemde AAA-rating - wel degelijk in gevaar. Landen met een AAA-rating kunnen op kapitaalmarkten relatief goedkoop lenen.
Bron: Z24.nl
Zouden ze dan toch afhankelijk zijn bij Moody's?quote:
Inderdaad, hun handelsoverschot blijft relatief gezien torenhoog. En door structurele deflatie blijft men flink vertrouwen houden in de yen. Ze zullen gewoon hun eigen rotzooi blijven opkopen.quote:Op vrijdag 28 januari 2011 03:12 schreef dvr het volgende:
[..]
Het zal Japanners aan de reet roesten wat S&P over ze denkt - ze blijven trouw zichzelf financieren.
Lijkt me prima strategie voor elk land. Even denken, wat zouden de amerikanen dan moeten kopen...quote:Op vrijdag 28 januari 2011 15:41 schreef pberends het volgende:
[..]
Inderdaad, hun handelsoverschot blijft relatief gezien torenhoog. En door structurele deflatie blijft men flink vertrouwen houden in de yen. Ze zullen gewoon hun eigen rotzooi blijven opkopen.
quote:Op vrijdag 28 januari 2011 19:41 schreef freud het volgende:
[..]
Lijkt me prima strategie voor elk land. Even denken, wat zouden de amerikanen dan moeten kopen...
Bron: rtl.nlquote:Chinese kredietbeoordelaar: VS schuldig in kredietoorlog
laatst gewijzigd: 29-01-2011 01:19
Chinezen zagen aan stoelpoten van dollar als reservemunt
Het ultra-soepele monetaire beleid van de Verenigde Staten is het decor voor 'een wereldwijde krediet-oorlog'.
'Staatsobligaties VS verkopen'
Dat zegt het Chinese rating agentschap Dagong Global Credit Rating. Het bureau tilt de vrees voor een wereldwijde valuta-oorlog een tree hoger door te suggereren dat China en andere opkomende landen hun bezittingen aan Amerikaanse staatsobligaties zullen moeten terugbrengen om ''onvoorspelbare verliezen op hun bezittingen te voorkomen''.
Twijfels over rol van de dollar
De Chinese kredietbeoordelaar zei ook dat de monetaire verruiming in de VS ' de legitimiteit van het mondiale monetaire stelsel met de dollar als de belangrijkste reservemunt heeft uitgehold. ''De verruiming brengt de kredietwaardigheid van de dollar in een kwetsbare positie.''
'Rating China hoger dan die van de VS'
Dagong is een relatieve nieuwkomer tussen bekende namen als Moody's, S&P en Fitch. In juli vorig jaar verlaagde Dagong de kredietwaardigheid van de VS naar AA, dat is lager dan de AA-plus rating voor China.
Eerdere waarschuwingen voor schuldpositie VS
Het is zeker niet voor het eerst dat wordt gewaarschuwd voor de tekorten en de schuld van de VS. Moody's gaf recent nog aan dat VS steeds minder tijd hebben om orde op zaken te stellen, anders zou het binnen 2 jaar mogelijk de 'outlook' voor de rating van de VS naar 'negative' moeten bijstellen. Een dergelijke wijziging is veelal een opmaat naar een daadwerkelijke verlaging van de kredietwaardigheid. Een lagere rating leidt ertoe dat beleggers een hogere rentevergoeding vragen, waardoor de rentelasten zullen oplopen.
Wij van WC eend, enz..quote:Op zaterdag 29 januari 2011 02:15 schreef SemperSenseo het volgende:
De Angelsaksische kredietbeoordelaars geven de VS echter nog steeds een "triple A rating"
Wel grappig dat de Fed weigert om individuele staten te helpen. Waar zijn ze bang voorquote:
Niks, het komt juist wel goed uit als de pensioenlasten van die staten klappen.quote:Op dinsdag 1 februari 2011 15:36 schreef pberends het volgende:
[..]
Wel grappig dat de Fed weigert om individuele staten te helpen. Waar zijn ze bang voor?
Mogen ze niet, dan moet eerst de wet worden aangepast.quote:Op dinsdag 1 februari 2011 15:36 schreef pberends het volgende:
[..]
Wel grappig dat de Fed weigert om individuele staten te helpen. Waar zijn ze bang voor?
En ze hadden in de VS de pensioenen al zo goed voor elkaar.quote:Op dinsdag 1 februari 2011 15:40 schreef flyguy het volgende:
[..]
Niks, het komt juist wel goed uit als de pensioenlasten van die staten klappen.
Velen maken gebruik van de 401k.quote:Op dinsdag 1 februari 2011 15:57 schreef pberends het volgende:
[..]
En ze hadden in de VS de pensioenen al zo goed voor elkaar.
Krijgen ze eigenlijk een soort AOW in de VS?
Kijk, daar hebben ze nou ineens wel verstand van. Prem is echt een soort Lourdes. Als je problemen hebt, kijk je naar hem, en vallen je eigen problemen wel mee.quote:
quote:'Nederland blokkeerde overname ABN door Deutsche Bank'
Nederland heeft pogingen van Fortis om heel ABN Amro te verkopen aan Deutsche Bank geblokkeerd.
Wikileaks
Die beschuldiging heeft een directeur van de Belgische centrale bank geuit in een gesprek met Amerikaans ambassadepersoneel in Brussel. Een verslag van dat gesprek zit tussen de diplomatenpost van Wikileaks die via de Noorse krant Aftenposten in handen is van RTL en NRC Handelsblad.
'Duitse olifant'
In september 2008 werd met man en macht geprobeerd om Fortis overeind te houden. Eén van de oplossingen die voorlag was de verkoop van de ABN Amro-bedrijven die Fortis een jaar eerder voor een flink bedrag had gekocht. Volgens directeur Peter Praet van de centrale bank van België was Deutsche Bank in beeld, maar de Nederlandse autoriteiten steken hier een stokje voor, vertelt Praet aan de Amerikaanse ambassade in Brussel. Volgens een Nederlandse functionaris probeerde Fortis 'een Duitse olifant in het Nederlandse bed te leggen'.
Concurrent
Volgens Praet waren de Nederlanders bang dat een verkoop van ABN Amro aan Deutsche Bank ertoe zou leiden dat Nederlandse banken er een grote Duitse concurrent bij zou krijgen. De Nederlanders nemen ABN Amro liever zelf over, aldus Praet, en dat is precies wat er uiteindelijk gebeurde.
'Nationalisatie leidt tot problemen'
Op 3 oktober 2008 werden ABN Amro en Fortis genationaliseerd. Volgens Praet leidt dit en de problemen - later - bij andere Belgische banken tot een enorm verlies van welvaart in België.
quote:Servië gewilde spaarbestemming voor euro's
De banken in Servië weten zo langzamerhand niet meer waar ze het toegevloeide spaargeld van Nederlanders, Duitsers en Engelsen moeten onderbrengen. De krant Blic in Belgrado meldde vrijdag dat buitenlanders de afgelopen vier maanden zo’n 500 miljoen euro in Servië hebben ondergebracht.
Ze worden aangelokt door een rente van 7% op een jaardeposito, een veelvoud van wat sparen in de eurozone momenteel opbrengt.
‘Het gaat meestal om mensen die vanwege zakelijke contacten al een relatie met Servië hebben. Privé leggen ze bedragen in van tussen de 10.000 en 30.000 eur’, zei een bankier tegen de krant. ‘Die mensen zoeken een veilige belegging met een mooie winst.’
Aantrekkelijk
Econoom professor Djordje Djukic van de Universiteit van Belgrado benadrukt dat Servië momenteel een aantrekkelijke bestemming voor spaargeld is en dat de buitenlandse spaarders in dat opzicht rationeel handelen. ‘Het is een veilige investering, onze banken hebben bewezen dat ze stabiel zijn en zelfs tijdens de crisis een hoge mate van solvabiliteit hebben behouden. Bovendien garandeert Servië spaargeld tot 50.000 euro’, aldus Djukic.
De economieprofessor waarschuwt wel dat de hoge rente niet eindeloos kan standhouden. ‘Banken moeten de rente terugverdienen door het spaargeld te investeren. Maar er zijn steeds minder bedrijven die krediet kunnen opnemen en hetzelfde geldt voor particulieren. En dan is het op een gegeven moment afgelopen.’
Oh heel veilig. Dan verdwijnt je spaargeld dus in vage Servische ondernemingen. En die rente is waarschijnlijk niet voor niets zo hoog.quote:De economieprofessor waarschuwt wel dat de hoge rente niet eindeloos kan standhouden. Banken moeten de rente terugverdienen door het spaargeld te investeren.
"Serviesave... ook safe als de kogels om je oren vliegen"quote:Op dinsdag 15 februari 2011 13:24 schreef Basp1 het volgende:
Zullen we wat nederlandse vestigingen oprichten, serviesave of zo.
En dan mag de Nederlandse overheid die arme spaarders zeker weer gaan redden?quote:
Daar gaan we dikke winst op maken, als de NL-overheid zelf een woekerrente van 10% vraagt als Servië opeens miljarden steun nodig heeft. Niet dat ze het dan terug kunnen betalen, maar who cares.quote:Op dinsdag 15 februari 2011 15:10 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
En dan mag de Nederlandse overheid die arme spaarders zeker weer gaan redden?
Volgens Jan Kees kost het ons allemaal niets.quote:Op dinsdag 15 februari 2011 15:13 schreef pberends het volgende:
[..]
Daar gaan we dikke winst op maken, als de NL-overheid zelf een woekerrente van 10% vraagt als Servië opeens miljarden steun nodig heeft. Niet dat ze het dan terug kunnen betalen, maar who cares.
Dat is meestal zo met politici en bestuurders die andermans geld mogen uitgeven.quote:Op dinsdag 15 februari 2011 16:51 schreef bascross het volgende:
[..]
Volgens Jan Kees kost het ons allemaal niets.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
quote:Op vrijdag 18 februari 2011 16:49 schreef pberends het volgende:
'Huizenprobleem VS $45 biljoen'
Ohhhhhhhhhhh shit.
Land of the Freequote:Waarom zouden Amerikanen dan nog hun hypotheek betalen als het huis toch niet afgepakt kan worden, vraagt Middelkoop zich af.
quote:Reforming finance: are we being radical enough?
Between 2007 and 2009 the financial systems of the developed world suffered a major crisis, the after-shocks of which we are still seeking to manage. As a financial crisis, it was as big as anything in 75 years; in the UK you have to go back to before the First World War to find an equivalent scale of bank losses or liquidity runs. And the crisis has had major macroeconomic and human consequences – unemployment, real income loss, some house owners in negative equity, and taxpayers burdened for a decade or more with dramatically increased government debts.
So, not surprisingly, the crisis provoked much discussion of the need for radical reform. And not just technical reform of financial regulations, but also, many argued, a need:
• to challenge the Anglo-Saxon model of financial capitalism;
• to halt the rising scale of financial activity within the economy and the apparently related rise of inequality;
• and to reconstruct economics as a discipline, challenging the free-market simplicities of rational expectations and efficient-market hypotheses.
Has this challenge actually occurred? Or have we, in the wake of the crisis, patched up the existing system, reformed the technical details, but left our model of capitalism unchanged and existing economic theories largely unchallenged? And if radical challenge has not occurred, should it? Have we been radical enough?
Op die vragen sluit dit mooi aan (van VPRO Tegenlicht, nog niet ondertiteld):quote:Op dinsdag 1 maart 2011 16:03 schreef Perrin het volgende:
Speech by Adair Turner (Chairman FSA) at Clare College, Cambridge:
quote:Gallup Finds U.S. Unemployment Hitting 10.3% in February
PRINCETON, NJ -- Unemployment, as measured by Gallup without seasonal adjustment, hit 10.3% in February -- up from 9.8% at the end of January. The U.S. unemployment rate is now essentially the same as the 10.4% at the end of February 2010.
quote:Underemployment Surges in February
Underemployment, a measure that combines part-time workers wanting full-time work with those who are unemployed, surged in February to 19.9%. This resulted from the combination of a sharp 0.5-point increase since the end of January in the percentage unemployed and a 0.5-point increase in the percentage working part time but wanting full-time work. Underemployment is now higher than it was at this point a year ago (19.7%).
Lekker dan.quote:
quote:'Herhaling financiële crisis mogelijk'
AMSTERDAM - De onevenwichtigheden in het Britse bankensysteem zijn niet verdwenen en beginnen zelfs weer te groeien. Dat stelt Mervyn King, de topman van de Britse centrale bank in een interview met The Daily Telegraph.
Hij sluit een nieuwe financiële crisis niet uit. "Het probleem is er nog steeds. De zoektocht naar rendement gaat door." Banken zouden zich met betrekking tot hun klanten meer op de lange termijn moeten richten en minder op "het gewoonweg maximaliseren van de winst voor de volgende week". Miljoenen klanten worden volgens de bankier stelselmatig uitgebuit. "En dat vinden de banken nog volkomen aanvaardbaar ook", aldus King.
Waarschuwing
Volgens de krant zouden de opmerkingen van King een waarschuwing zijn voor de Britse minister van Financiën George Osborne. Een speciaal ingestelde commissie pleit voor het splitsen van banken, maar Osborne is daar op tegen.
King: "Het probleem van banken die 'te groot om in te storten' zijn, hebben we nog niet opgelost. Voor dergelijke banken zou er geen ruimte moeten zijn in een markteconomie."
Losse onderdelen
De voorzitter van de Independent Commission on Banking sloot in januari niet uit dat zogenoemde universele banken hun zakelijke en investeringsactiviteiten in de toekomst moeten scheiden van de activiteiten waarmee ze zich op de consumentenmarkt richten. De verschillende onderdelen moeten zichzelf vervolgens kunnen financieren.
Daarmee wordt voorkomen dat gewone spaarders de dupe zijn wanneer de investeringstak van een bank failliet gaat. De verschillende onderdelen zouden mogelijk ook moeten voldoen aan strengere kapitaaleisen.
Subplime goes Chinese!quote:Het instituut ziet het risico van 'gaten in bankbalansen' in het geval een vastgoedzeepbel barst. Chinese banken deden de vastgoedprijzen stijgen naar recordhoogten door leningen ter hoogte van 2,7 biljoen dollar te verlengen, vooral op aandringen van de Chinese overheid zelf. Om de financiële crisis van 2008-2009 te bezweren kwamen de Chinezen met een enorm stimuleringsplan op de proppen.
Hahaha, dat juist de Britse centrale bankier hiermee komt...quote:
Niet alleen in het Britse bankensysteem, maar ook de Britse economie: Brits handelstekort naar all-time highquote:De onevenwichtigheden in het Britse bankensysteem zijn niet verdwenen en beginnen zelfs weer te groeien.
Dat ziet er idd erg slecht uit, maar heeft dit niet vooral te maken met de lage stand van de pond? Al is dan nog de vraag of hij voor de crisis niet overgewaardeerd was...quote:Op dinsdag 8 maart 2011 13:15 schreef pberends het volgende:
[..]
Hahaha, dat juist de Britse centrale bankier hiermee komt...
[..]
Niet alleen in het Britse bankensysteem, maar ook de Britse economie: Brits handelstekort naar all-time high
[ afbeelding ].
Als de pond zo laag staat zou je juist toch verwachten dat ze meer gaan epxorteren en het handelstekort verminderd?quote:Op dinsdag 8 maart 2011 19:34 schreef BraveDribbel het volgende:
[..]
Dat ziet er idd erg slecht uit, maar heeft dit niet vooral te maken met de lage stand van de pond? Al is dan nog de vraag of hij voor de crisis niet overgewaardeerd was...
Wat moeten ze exporteren dan? Mensenvlees?quote:Op dinsdag 8 maart 2011 20:08 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Als de pond zo laag staat zou je juist toch verwachten dat ze meer gaan epxorteren en het handelstekort verminderd?
Als die bubble barst wordt dat een gigantische boom (in positieve zin) voor de Chinese banken.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 13:14 schreef pberends het volgende:
'60 procent kans bankencrisis China'
[..]
Subplime goes Chinese!
Niet lang meer duren voordat wat gebeurt? Een default van de VS? Devaluatie van de dollar? Beide? Dat de situatie onhoudbaar is, daar zijn de meeste mensen het wel over eens. Ik heb laatst nog een aflevering van Tegenlicht uit 2003 gekeken, waarin toen al werd gesproken over een devaluatie van de dollar ten opzichte van de yuan van minstens 80%. Ik ben benieuwd hoeveel dat wordt met de huidige schulden.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 21:25 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ik kan er geen artikel bij vinden, maar volgens Kees de Kort bedroeg het begrotingstekort van de Amerikaanse overheid over de maand februari een astronomische $ 220 miljard. Extrapoleren we dat tekort naar een jaar, dan zit je dus op $ 2640 miljard. Tevens merkte hij op dat er $ 60 miljard (over heel 2011) aan bezuinigingen op het programma staan, dan kom je dus op $ 2580 miljard aan verse schuld er bij voor de VS. Het nominale GDP bedroeg over heel 2010 $ 14119 miljard... Het kan niet lang meer duren denk ik.
Nee, dat is veel te extreem denk ik, daarvoor zijn de belangen te groot. Ik bedoel meer dat er niet langer om de hete bezuinigingsaardappel heen kan worden gedraaid daarvoor loopt de Amerikaanse schuld te snel op. Pas als ze blind blijven voor de situatie gaat het echt mis, maar ze moeten toch een keer realistisch worden zou je zeggen.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 21:58 schreef lyolyrc het volgende:
Niet lang meer duren voordat wat gebeurt? Een default van de VS? Devaluatie van de dollar? Beide?
Laatst zat ik me ook al te bedenken dat die scenario's erg extreem zijn. Devaluatie van de dollar ten opzichte van de yuan blijft bijvoorbeeld moeilijk zolang de Chinezen hun munt gekoppeld houden aan de dollar. Daarom was ik wel benieuwd wat jij bedoelde met "Het kan niet lang meer duren denk ik."quote:Op dinsdag 8 maart 2011 22:12 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Nee, dat is veel te extreem denk ik, daarvoor zijn de belangen te groot. Ik bedoel meer dat er niet langer om de hete bezuinigingsaardappel heen kan worden gedraaid daarvoor loopt de Amerikaanse schuld te snel op. Pas als ze blind blijven voor de situatie gaat het echt mis, maar ze moeten toch een keer realistisch worden zou je zeggen.![]()
Dat is gewoon pure symboolpolitiek: "kijk maar, wij bezuinigen ook!!!111!!!!"quote:Op dinsdag 8 maart 2011 22:43 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
Die 60 miljard dollar is overigens wel een erg miserabel bedrag als je kijkt wat ze per maand al tekort komen.![]()
Bernanke snapt inderdaad heel goed waar hij mee bezig is, iets dat veel mensen ontkennen omdat ze de gebeurtenissen niet in de juiste contexten kunnen plaatsen. Zolang de inflatie gedreven door voornamelijk energie zich niet vertaald in de zogenoemde tweede ronde effecten is het ook geen enkel probleem en kan die rente zo laag worden gehouden om de banken en een schuldoverladen economie te spekken. Vroeg of laat zijn die energieprijzen in het CPI verwerkt en zonder die tweede ronde effecten hebben ze dan geen verhogende waarde van het CPI meer, of de grondstofprijzen moeten (vrijwel exponentieel) blijven doorstijgen. Dat is ook terug te zien in de verwachte inflatie van institutionele in de forecast van de HICP.quote:Op woensdag 9 maart 2011 06:15 schreef Asfyxia het volgende:
Bernanke is wel de enige die het snapt imho. Beter dan die wanker van de ECB, die de rente gaat verhogen omdat door externe factoren de olieprijs ontploft.
Oh je bedoelt dat we dadelijk met minder werkenden nog meer pensioenada's mogen gaan onderhouden. Nou dat is helemaal een slecht plan. Goh was dat ook niet 1 van de redenen dat de schuld in de VS zo hoog is, omdat ze daar ook nog de pensioenen moeten gaan betalen.quote:Op donderdag 10 maart 2011 12:54 schreef the85mc het volgende:
. Dan hebben ze in Duitsland beter voor elkaar, daar betalen de werkenden direct voor de pensionado's. Dus niet eerst 40 jaar op de bank zetten met alle risico's van dien..
Je maakt een grapje hoop ikquote:Op donderdag 10 maart 2011 12:54 schreef the85mc het volgende:
Dat de Amerikanen 60 miljard bezuinigen is echt een schijntje. Wij bezuinigen in NL al 18 miljard met 16,5 miljoen mensen. Ok, de staat heeft hier een grotere rol, maar toch. Iets zal er moeten gaan veranderen. Ze blijven op debt leven en op een gegeven moment lukt dat niet meer. Hoe maak je je schulden zo snel mogelijk waardeloos... Hyperinflatie anyone? Dat zou wel mooi k*t zijn voor NL want de pensioenen worden dan ook waardeloos. Dan hebben ze in Duitsland beter voor elkaar, daar betalen de werkenden direct voor de pensionado's. Dus niet eerst 40 jaar op de bank zetten met alle risico's van dien..
Ik heb het over Duitsland. Volgens mij een van de gezondste economieen. Het enige slechte aan duitsland is dat ze in de euro zitten.quote:Oh je bedoelt dat we dadelijk met minder werkenden nog meer pensioenada's mogen gaan onderhouden. Nou dat is helemaal een slecht plan. Goh was dat ook niet 1 van de redenen dat de schuld in de VS zo hoog is, omdat ze daar ook nog de pensioenen moeten gaan betalen
Als de aandelen niet meestijgen neemt de winst per aandeel dan wel toe waardoor er waarschijnlijk ongeveer even veel geld gemaakt wordt.quote:Normaal gesproken stijgen aandelen met inflatie mee, maar met enorm hoge inflatie twijfel ik daaraan
quote:Wal-Mart CEO Bill Simon expects inflation
U.S. consumers face "serious" inflation in the months ahead for clothing, food and other products, the head of Wal-Mart's U.S. operations warned Wednesday.
Still, inflation is "going to be serious," Wal-Mart U.S. CEO Bill Simon said during a meeting with USA TODAY's editorial board. "We're seeing cost increases starting to come through at a pretty rapid rate."
Along with steep increases in raw material costs, John Long, a retail strategist at Kurt Salmon, says labor costs in China and fuel costs for transportation are weighing heavily on retailers. He predicts prices will start increasing at all retailers in June.
Het is zuiverder m.i. om goud als waardevast te zien. Valuta devalueren dus als een idioot tegen goud. Negeer de teksten op het plaatje.quote:
Opmerkelijkheid alom maar wat ook typerend is, is dat er vrijwel geen negatief sentiment heerst rondom het mogelijke uitblijven van QE3, iets waar menig shorter op hoopte.quote:According to Tyler Durden at ZeroHedge, the sell-off took place in January 2011.
The fund has fled to cash: Its cash position has jumped to a staggering $54.5 billion, up from $11.9 billiona leap of over 350 percent, according to Durden.
Durden reports: "This is the most cash the flagship fund has ever held, and the lowest amount in Treasury holdings since January 2009 before it was made clear that the Fed was going to adjust QE1 to include Treasurys in addition to Mortgage Backed Securities."
"And if Bill Gross, the most connected person to the upcoming actions by the Fed, believes there is no more quantitative easing, it is really time to get the hell out of dodge in all security classesbonds, and most certainly, equities," Durden writes.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |