abonnement Unibet Coolblue
pi_89216851
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 november 2010 21:28 schreef Daskaar het volgende:
ik denk dat dexter het best had gewerkt als serie met slechts drie seizoenen. waarbij hij in het derde seizoen op de vlucht moest gaan misschien.

het herhaalt zichzelf zo vaak en das echt jammer omdat het uitgangspunt en het karakter zo origineel en goed is bedacht/neergezet.

mijn grootste probleem is simpelweg dat dexter elke keer er weer mee wegkomt.
Vanaf seizoen 1 ziet iemand m op de hielen en t is gewoon niet geloofwaardig meer dat niemand m erbij lapt.

Ik ben bang dat de schrijvers niet van het hoogste kaliber waren en ze dexter niet weg mochten/durften halen uit zn comfort zone met alle bekende karakters.

Het wordt nu weer een beetje interessant, maar als ik kijk hoe het seizoen teleursteld tot nu toe(tot t punt dak een aflevering niet op pauze zet als ik even naar de keuken moet) heb ik er geen vertrouwen in dat t een bevredigende conclusie zal brengen.

Oh en hoe kunnen ze nou dexter zn ex van kant maken als ze vanaf aflevering 1 haar als zijn link naar zijn menselijkheid hebben gepresenteerd. Vier seizoenen lang opbouwen en dan is ze dood.
en dan begint ie een nieuwe relatie met lumen straks.
das echt niet best geschreven.
Helemaal mee eens ^O^

Toen Rita vorig jaar vermoord werd dacht ik: dit verandert alles. Maar eigenlijk is er niets gebeurd, ja er zijn wat minder scenes met de familie, en Astor en Cody zijn direct de serie uit geschreven, maar voor de rest heeft de dood van Rita geen enkele impact gehad. Dat vind ik een gemiste kans. Zo'n einde als jij voorstelt (Dexter wordt aan het einde van dit seizoen 'betrapt', en is in het volgende seizoen op de vlucht) lijkt mij ook wel wat, het zorgt voor wat verrassing, dit seizoen heeft wel erg veel gelijkenissen met eerdere seizoenen.

Sowieso heeft Dexter er wel een beetje een handje van om elke aflevering de status quo te herstellen. Vorig seizoen vermoord hij per ongeluk iemand die onschuldig is, er wordt wat drama over gemaakt (en terecht natuurlijk, Dexter is een acceptabel monster omdat hij alleen maar moordenaars dood, zodra hij ook onschuldigen vermoordt valt die basis weg), en de volgende aflevering wordt er met geen woord meer over gerept. Dit seizoen had je op het begin die scene dat Dexter iemand zijn nek breekt, en iemand anders wurgt, Masuka maakt daar een leuke grap over, en de volgende aflevering wordt alles vergeten, en die verhaallijn had er net zo goed niet kunnen zijn.

Sowieso, als je kijkt naar wat Dexter is overkomen de laatste vier seizoenen. In het eerste seizoen wordt zijn zus gekidnapt door een seriemoordenaar, waarna hij net als eerste aanwezig is om haar te redden. In het tweede seizoen verdenkt Doakes hem ervan dat er iets mis met hem is, en even later wordt hij duidelijk geframed voor de Bay Harbour Butcher moorden, terloops redt Dexter zijn kinderen uit een brandend huis. In het derde seizoen raakt hij bevriend met Miguel Prado, die even later ineens verdwijnt. In het vierde seizoen wordt zijn vrouw vermoord, en dan heb ik het nog niet eens over de ontelbare keren dat hij mysterieus vroeg bij een crime scene aanwezig is, of al die uren die hij nooit op zijn werk verschijnt. En Quinn is de enige in het politiestation die hem ergens van verdenkt? Dat komt natuurlijk omdat aan het begin van het seizoen alle verhaallijnen, behalve de dood van Rita, gemakshalve door de schrijvers vergeten worden.
  zaterdag 27 november 2010 @ 10:34:23 #102
177948 Daskaar
cake or death?
pi_89217709
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 05:08 schreef Stefan het volgende:
Dexter heeft heel veel karakterontwikkeling. Sopranos had nul karakter ontwikkeling, Tony was aan het eind nog steeds dezelfde man.
daar zit wel wat in, maar wat is voorspelbaarder? een serie waarin een sociopaat wil veranderen en dit niet doet, of waar ie t wel doet?
In televisieland denk ik eerlijk gezegd het eerste.

maar das niet eens mijn probleem, ik baalde er ook van aan t eind van de sopranos dat tony idd nog steeds zat waar ie zat en ik zie liever dat een karakter ten positieve veranderd.

mijn beef met dexter is dat niks dramatisch veranderd. en in alle eerlijkheid zou dat ook niet normaal zijn in een serie als het halverwege allemaal zou veranderen, maar dat was wel mijn hoop vanaf het begin omdat het juist die optie boodt.

de serie verveelt mij nu omdat er een constante dreiging was 5 seizoenen lang, hij zou ontdekt kunnen worden, zijn inzet werd steeds groter, gezin en emotioneel kwetsbaarder, en toch komt ie er constant mee weg. op een gegeven moment is de spanningsboog bij mij gebroken omdat ik wist dat er niks dramatisch zou veranderen.

en rita's dood lijkt dan een paniekkeuze om de spanning terug te krijgen in de serie, maar was eerder emotionele fraude.
  zaterdag 27 november 2010 @ 10:39:38 #103
177948 Daskaar
cake or death?
pi_89217784
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 09:32 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Helemaal mee eens ^O^

Toen Rita vorig jaar vermoord werd (...) gemakshalve door de schrijvers vergeten worden.
dude, met ze tweeen zouden we die serie met de grond gelijk kunnen maken! :)
ik ben het helemaal met je eens.
maar jij kijkt ook nog steeds neem ik aan?
pi_89218655
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 10:39 schreef Daskaar het volgende:

[..]

dude, met ze tweeen zouden we die serie met de grond gelijk kunnen maken! :)
ik ben het helemaal met je eens.
maar jij kijkt ook nog steeds neem ik aan?
Tuurlijk, ik vind het nog steeds een vermakelijke serie, die soms zelfs ontzettend spannend is, maar het zijn wel dit soort zaken (en natuurlijk het gebrek aan interessante vaste karakters naast Dexter) die ervoor zorgen dat deze serie nooit het niveau The Wire/Mad Men/Sopranos etc. krijgt. Dat is op zich natuurlijk geen ramp, 99% van wat op tv is haalt dat niveau niet.
  zaterdag 27 november 2010 @ 19:32:57 #105
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_89233345
Ik zie die Lumen nog wel vermoord worden.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_89233596
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 10:39 schreef Daskaar het volgende:

[..]

dude, met ze tweeen zouden we die serie met de grond gelijk kunnen maken! :)
Tot nu toe blijken die woorden weinig waard, aangezien je nergens aangeeft welk referentiekader jij hanteert. Ook lijk je nogal veel (subtiele) ontwikkelingen te missen.

Met het grootste gemak zijn er bijna oneinding veel soortgelijke dingen aan te geven over welke topserie dan ook.
Volstaat het niet te zien dat een tuin mooi is zonder ook te moeten geloven dat er ook nog feeën in wonen?
pi_89233766
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 9% gewijzigd door Mylene op 27-11-2010 20:04:26 ]
pi_89233882
Hey, doe dat even in spoilers schatje!!!
pi_89234417
quote:
6s.gif Op zaterdag 27 november 2010 19:48 schreef pberends het volgende:
Hey, doe dat even in spoilers schatje!!!
Sorry, ik heb het alsnog even gedaan :*.
  zaterdag 27 november 2010 @ 20:06:27 #110
136730 PiRANiA
All thinking men are atheists.
pi_89234465
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 20:05 schreef Mylene het volgende:

[..]

Sorry, ik heb het alsnog even gedaan :*.
Voor mij is het al verpest. BEDANKT HE
pi_89234884
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 20:05 schreef Mylene het volgende:

[..]

Sorry, ik heb het alsnog even gedaan :*.
_O_ :*.
pi_89234888
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 19:45 schreef Mylene het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Die Dexter-lui geven altijd veel te veel weg ;(
pi_89235062
Achtergrondverhalen, trailers en previews moet je ook nooit kijken van films en series. Doe ik (meestal) ook niet :7.
  zaterdag 27 november 2010 @ 20:27:41 #114
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_89235216
Me neither.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_89235225
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 november 2010 22:18 schreef Daskaar het volgende:

[..]

ik kijk dus ook bijna geen series juist om de reden dat t allemaal zo voorspelbaar en eentonig is. uitzonderingen voor mij zijn de sopranos, the wire en boardwalk empire.
en ik moet dus zeggen dat t eerste seizoen van dexter wel in mijn kast staat naast the sopranos, en the wire, verder heb ik geen dramaseries in huis.
Maar HBO-drama's mag je ook niet met andere series vergelijken, dat is niet eerlijk. Dexter mag dan wat verder gaan omdat het op Showtime wordt uitgezonden, maar ik denk dat geen enkele serie The Wire kan evenaren wat goede schrijvers, realisme en risico's nemen betreft. Daarin hebben ze zelfs Omar gekilld. Boardwalk Empire is (deels) van Scorsese, dus dat garandeert al kwaliteit die niet te vergelijken is met andere tv. En The Sopranos is de meest geliefde serie ooit geloof ik (door critici althans), en zelfs daarvan was het vierde seizoen maar matigjes (al werd dat goed gemaakt met de laatste aflevering daarvan, en de eerste helft van seizoen zes was ook vrij zwak en eentonig.

Nee, Dexter is zeker niet zo goed als The Wire, maar wel een stuk beter dan veel andere serieuze dramaseries. Goed acteerwerk (uitzonderingen daargelaten), origineel uitgangspunt, spanning en humor en redelijke consistentie qua kwaliteit. Prima serie.
pi_89249443
Eindelijk wordt het seizoen dan toch weer spannend :s)

Ff een vraagje hier. Aan het eind van seizoen 4 komt Deb erachter dat Dexter de broer is van de Ice-truck killer. Ligt het nou aan mij of hebben ze dat in seizoen 5 totaal genegeerd?? Of zouden ze er weer op terugkomen nu Deb bij de files werkt? Dat vond ik in ieder geval toch wel vrij matig aangezien ze er op die manier ook achter konden komen wat er met Dexter in zijn jeugd is gebeurd
pi_89249478
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 10:15 schreef DuranK het volgende:
Eindelijk wordt het seizoen dan toch weer spannend :s)

Ff een vraagje hier. Aan het eind van seizoen 4 komt Deb erachter dat Dexter de broer is van de Ice-truck killer. Ligt het nou aan mij of hebben ze dat in seizoen 5 totaal genegeerd?? Of zouden ze er weer op terugkomen nu Deb bij de files werkt? Dat vond ik in ieder geval toch wel vrij matig aangezien ze er op die manier ook achter konden komen wat er met Dexter in zijn jeugd is gebeurd
Ze laten dat verhaal steeds weer een beetje rusten, maar het komt elke keer weer terug..om de 6 eps ofzo...Nu zal er ook wel weer wat mee gedaan worden hopelijk en hoogstwaarschijnlijk, nu Quinn meer weet en Libby lekker bezig is.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_89254431
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 20:28 schreef Splackavellie02 het volgende:

[..]
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kijk ik speciaal niet in het The Wire-topic om maar geen spoilers te zien... :{
Kattentrapper...
  zondag 28 november 2010 @ 14:05:53 #119
131800 Tarado
capô de fusca
pi_89255431
Grappig dat er altijd mensen zijn die willen laten zien dat ze meer weten dan een ander ook al is het over zoiets onbelangrijks als een tv serie :) .

Stoort me overigens niet
  zondag 28 november 2010 @ 14:28:04 #120
238961 Stefan
Leuker wordt het niet
pi_89256179
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 10:15 schreef DuranK het volgende:


Ff een vraagje hier. Aan het eind van seizoen 4 komt Deb erachter dat Dexter de broer is van de Ice-truck killer. Ligt het nou aan mij of hebben ze dat in seizoen 5 totaal genegeerd??
Dat kan ik me niet eens meer herinneren. De foto van zijn moeder ligt ook nog steeds ergens in een la volgens mij.
Combineer je intelligentie met je humor...NU!!
Geheime strandvideo's met topless meiden, zomer 2010
  zondag 28 november 2010 @ 14:29:12 #121
238961 Stefan
Leuker wordt het niet
pi_89256218
De Sopranos was redelijk voorspelbaar verder hoor. Ik vond het een aardige serie maar The West Wing was veel beter en minder voorspelbaar.
Combineer je intelligentie met je humor...NU!!
Geheime strandvideo's met topless meiden, zomer 2010
pi_89260274
Vandaag weer een aflevering toch..?

Ben benieuwd wat er gaat gebeuren. De teaser gaf wel veel weg.

Zal er een seizoen 6 komen? Lijkt mij wel.
Voorheen Prep2fight/Srgt.Prepper
pi_89260428
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 14:29 schreef Stefan het volgende:
De Sopranos was redelijk voorspelbaar verder hoor. Ik vond het een aardige serie maar The West Wing was veel beter en minder voorspelbaar.
West Wing _O_ Toch de beste serie van allemaal *O*
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_89261323
Ik ben nu OZ aan het volgen, Batista ziet er echt debiel uit in die serie en Laguerta was nog lekker. ;(
pi_89261551
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 16:40 schreef Mr.Spaceman het volgende:
Vandaag weer een aflevering toch..?

Ben benieuwd wat er gaat gebeuren. De teaser gaf wel veel weg.

Zal er een seizoen 6 komen? Lijkt mij wel.
Je moet de teasers ook nooit kijken, houdt het spannender ;)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')