Hmm. Ik ben niet zo streng in dat oordeel, eigenlijk. Ik zou mezelf hypocriet vinden als ik mijn eigen beesten niet zou laten slachten maar wel vlees zou eten. Niet wanneer ik geen beesten had en wel vlees at.quote:Op dinsdag 23 november 2010 22:01 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Zie edit hierboven..
Ik WEET dat ik hypocriet ben.. En ik snap het best. Maar zou het gewoon niet over mijn hart kunnen verkrijgen denk ik..
Iedereen nog zo enthousiast als gisteren, of doen we het toch maar niet?quote:Op maandag 22 november 2010 22:04 schreef Whiskers2009 het volgende:
Ok, dus een meet in de rookruimte van de Ierse pub in Utrecht (waar is die?? Ja ik ben lui..)
Deelnemers (tot nu toe):
Whiskers2009
Remlof
Yvonne (?)
KoosVogels
Nu nog een datum... Suggesties??
PS alleen deelnemers opgeschreven die uitdrukkelijk hebben gezegd mee te doe aan een meet in de Ierse pub in Utrecht. Zonder de toevoeging rookruimte heeft de toevoeging "(?)"
Ik kan niet eens een muis uit zijn lijden verlossen als de katten er mee spelen totdat 'ie dood gaat.. En dát zou toch echt beter zijn...quote:Op dinsdag 23 november 2010 22:07 schreef betyar het volgende:
Ik slacht de kippen en maak de vis ook altijd zelf klaar, verser kun je het niet hebben
Lammetjes lijkt me nóg moeilijker (nog zo jong)..quote:Op dinsdag 23 november 2010 22:07 schreef sigme het volgende:
Overigens blijft het vreselijk om te doen. En elke keer confronterend. Maar de eerste keer is het ergst, en ik ben er langzaam ingegroeid. Dit was wel het eerste varkje, en dat was in alle opzichten wel wat moeilijker dan een lam of schaap.
De koetjes laten we maar met pensioen gaan denk ik, dat gaan we niet redden (eventuele kalfjes van deze koetjes moeten wel opgegeten worden vrees ik. Maar dat is later zorg.).
Nergens geen moeite mee, vroeger slachtte opa alles en wij maar meehelpen dia slachtte alles en alles werd ook opgegeten, het beruchte afvoerputje komt nog weleens voorbij als we over opa praten.quote:Op dinsdag 23 november 2010 22:09 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Ik kan niet eens een muis uit zijn lijden verlossen als de katten er mee spelen dat 'ie dood gaat.. En dát zou toch echt beter zijn...
Ouder dan menig ander slachtvee.quote:Op dinsdag 23 november 2010 22:10 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Lammetjes lijkt me nóg moeilijker (nog zo jong)..
Hoeveel dieren heb je eigenlijk (en van welke soort)? 3 varkens iig..
Moet vlees (niet vis) niet eerst besterven??quote:
Owh, hoe dat zo?quote:Op dinsdag 23 november 2010 22:13 schreef sneakypete het volgende:
[..]
Ouder dan menig ander slachtvee.
Ik ga naar bed, dus even geen tijd voor een gesprek hierover.quote:Op dinsdag 23 november 2010 22:10 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Lammetjes lijkt me nóg moeilijker (nog zo jong)..
Hoeveel dieren heb je eigenlijk (en van welke soort)? 3 varkens iig..
Truste!quote:Op dinsdag 23 november 2010 22:15 schreef sigme het volgende:
[..]
Ik ga naar bed, dus even geen tijd voor een gesprek hierover.
Maar hier ka je de opsomming wel vinden: sigme's diergaarde deel twee
'truste allemaal!
Geen idee op welke leeftijd lammetjes en kippen(kuikens) geslacht worden...quote:
Een dag of 5 anders heb je lijkstijfheid.. Waarom lag fok er weer uit?quote:Op dinsdag 23 november 2010 22:14 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Moet vlees (niet vis) niet eerst besterven??
Sigme?
Da's nog best lang...quote:Op dinsdag 23 november 2010 22:36 schreef betyar het volgende:
[..]
Een dag of 5 anders heb je lijkstijfheid.. Waarom lag fok er weer uit?
Wij (de consument) willen mals vlees en geen taai vlees.quote:Op dinsdag 23 november 2010 22:42 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Da's nog best lang...
Hoe doen mensen die van de jacht leven dat dan?? Vooruitwerken?? Of oertaai vlees eten?
Geen idee, "onderhoud"..
Klopt.. Daarom die vraag over de "jagersvolken"..quote:Op dinsdag 23 november 2010 22:44 schreef betyar het volgende:
[..]
Wij (de consument) willen mals vlees en geen taai vlees.
Die weten denk ik niet beter? En als je het meteen nuttigt is het denk ik ook wel mals, anders zou ik het ook niet weten.quote:Op dinsdag 23 november 2010 22:46 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Klopt.. Daarom die vraag over de "jagersvolken"..
Precies. Die slachten en eten hun gevangen beest meteen op. Ze hebben geen zouten of andere bewaarmiddelen behalve drogen en dan is het weer weinig relevant hoe taai het is/wordt.quote:Op dinsdag 23 november 2010 22:48 schreef betyar het volgende:
[..]
Die weten denk ik niet beter? En als je het meteen nuttigt is het denk ik ook wel mals, anders zou ik het ook niet weten.
Meteen eten vs besterven ivm malsheid spreekt elkaar m.i. een beetje tegen.. Of worden ze pas taai (lijkstijfheid) na een paar uur??quote:Op dinsdag 23 november 2010 22:51 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Precies. Die slachten en eten hun gevangen beest meteen op. Ze hebben geen zouten of andere bewaarmiddelen behalve drogen en dan is het weer weinig relevant hoe taai het is/wordt.
1 tot 4 uur las ik netquote:Op dinsdag 23 november 2010 22:55 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Of worden ze pas taai (lijkstijfheid) na een paar uur??
Volgens mij heb je bij dode beesten alleen last van rigor mortis als je het beest in tact laat. Als je het in mooie biefstukjes hakt heb je er volgens mij geen last van, maargoed, ik ben geen slager.quote:
Leuke link, bedankt!quote:Op dinsdag 23 november 2010 22:15 schreef sigme het volgende:
[..]
Ik ga naar bed, dus even geen tijd voor een gesprek hierover.
Maar hier ka je de opsomming wel vinden: sigme's diergaarde deel twee
'truste allemaal!
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |