ken je de Pelikaan in Zutphen?quote:Op donderdag 10 maart 2011 17:28 schreef Crazy Harry het volgende:
Eens proberen dan of dat beter gaat smaken wanneer ik zelf schenk.
Ik wist niet dat Fascino ook gebrand aanbieden (had er niet gekeken op basis van de OP).
Tot nu toe bonen van Kaldi (die branden niet zelf toch?) geprobeerd, daarvan was deze wel erg lekker.
En als ik naar de beschrijving kijk, zou deze van fascino wel eens dezelfde kunnen zijn.
Denk je dat mijn vermoede juist is? Dan heb ik vergelijkingsmateriaal tussen vers gebrand en niet vers gebrand
Regio?quote:Op vrijdag 11 maart 2011 16:54 schreef Crazy Harry het volgende:
Nee, die ken ik niet, Zutphen ligt dan ook wel uit de richting.
Waarschijnlijk wordt het via web bestellen. Zal nog zoeken naar winkels maar ik denk niet dat ik die in de buurt ga vinden.
De Compangie in breda?quote:Op vrijdag 11 maart 2011 21:22 schreef Crazy Harry het volgende:
Midden Brabant, dus zijn 's Hertogenbosch, Eindhoven, Tilburg en Breda allemaal prima te doen.
Heb nog niets gevonden helaas...
Goegel gaanquote:Op vrijdag 11 maart 2011 22:57 schreef Crazy Harry het volgende:
Oh De Compagnie is een goede! Die had ik niet gevonden, dank u zijn mijn google skills nu aan het vergaan of heb je die uit je bookmarks geplukt?
Het is een goede manier van opschuimenquote:Op zaterdag 26 maart 2011 21:03 schreef kort het volgende:
Dat stoom gebeuren in je melk spuiten. Is dat nou echt lekkerder?
Ja ik baal een beetje want ik vind die dus al wat mild, dus zit vast aan de Corleonequote:Op zaterdag 26 maart 2011 21:00 schreef lj_lightning het volgende:
Gister even een zakje Palermo espresso koffie gehaald bij SImonLavelt, potverdorie sterk spul Maar lekker
Zo schuim je melk op.quote:Op zaterdag 26 maart 2011 21:03 schreef kort het volgende:
Dat stoom gebeuren in je melk spuiten. Is dat nou echt lekkerder?
Die koffie die ik daar wel eens in de winkel heb gehaald konden me nooit echt overtuigen. Had ook niet het idee dat het heel vers was (beetje zelfde probleem als Levelt). Maar misschien had ik gewoon pech, ben na 3x halen ofzo niet meer terug geweestquote:Op zaterdag 12 maart 2011 21:24 schreef Crazy Harry het volgende:
Wel door meer te googlen nog een andere webshop met vers gebrande koffie gevonden. Zag m nog niet in de OP:
http://www.brandmeesters.nl/koffie.html
http://www.kainstobbe.nl/quote:Op zondag 27 maart 2011 08:51 schreef XBL het volgende:
Heeft iemand toevallig ervaring met een dergelijke winkel in (de buurt van) Groningen?
Je kan ook invriezen, dan is het wat langer houdbaar (zeg, 3-4 maanden).quote:Op zondag 27 maart 2011 08:51 schreef XBL het volgende:
Ik bestel m'n koffie altijd bij Fascino, zeer fijn. Maar de verzendkosten maken het wel een duur grapje... Meestal gaat het per 2 kilo, dan merk ik wel een kwaliteitsverschil richting het einde van de tweede kilo.
Liever zou ik vers gebrande koffie gewoon in een winkel kopen. Scheelt behoorlijk in de verzendkosten en zit je niet soms een paar dagen zonder omdat je te laat bedacht dat de koffie op was . Heeft iemand toevallig ervaring met een dergelijke winkel in (de buurt van) Groningen?
Nog iets anders voor mensen die het niet kennen: Seattle Coffee Gear heeft een YouTube channel met heel regelmatig leuke filmpjes. Blijf je niet enkel bij qua koffie-ontwikkelingen maar het zijn ook erg vermakelijke filmpjes.
quote:Op zaterdag 26 maart 2011 21:03 schreef kort het volgende:
Dat stoom gebeuren in je melk spuiten. Is dat nou echt lekkerder?
Als je het zoals James doet is het niet lekker neequote:Op zaterdag 26 maart 2011 21:03 schreef kort het volgende:
Dat stoom gebeuren in je melk spuiten. Is dat nou echt lekkerder?
Wat was dat Die film heeft vast veel kritiek gehad in Italië.quote:Op dinsdag 29 maart 2011 12:59 schreef Zith het volgende:
[..]
Als je het zoals James doet is het niet lekker nee
Maakt me niet zoveel uit, geen filter in ieder geval.quote:
Ja.....quote:Op vrijdag 8 april 2011 14:03 schreef Zith het volgende:
Er zit een wereld van verschil tussen een halfautomaat en een volautomaat, ik neem aan dat je een volautomaar wilt?
Jura is toch de topper in de volautomaat? Waarom staat die er niet bij?quote:Op vrijdag 8 april 2011 14:58 schreef Zith het volgende:
Klik.
Tweedehands kan je ook proberen maar volautomaten zijn minder betrouwbaar 2de hands.
Omdat budget.quote:Op vrijdag 8 april 2011 15:02 schreef Adames het volgende:
[..]
Jura is toch de topper in de volautomaat? Waarom staat die er niet bij?
Silvia is een beetje werkeloos nu, de espresso eruit is ontzettend mooi, geweldige tijgerstrepen, dikke crema, etc... maar het smaakt gewoon minder dan de lelijke espressi uit de PVLquote:Op maandag 11 april 2011 01:40 schreef tjoptjop het volgende:
Lijkt me een tof apparaat
Gaat je Silvia eruit? Of is het gewoon extra
Beter dan Babo en die andere goeie zaak waarvan ik de naam steeds vergeet?quote:Op zondag 17 april 2011 21:22 schreef Zith het volgende:
Arnhemmers moeten trouwen de nieuwe bar TAPE aan de hommelseweg proberen; geweldige koffiebar met geweldige jaren 60 inrichting
Babo vind ik qua espresso's niet super bijzonder (al doen ze wel alles goed), hun cappuccoino's zijn wel leuk. Die andere is zeker 'lets coffee' met die mooie faema (?).quote:Op zondag 17 april 2011 23:39 schreef Dunckie het volgende:
[..]
Beter dan Babo en die andere goeie zaak waarvan ik de naam steeds vergeet?
Nog niet iig, eerst even kijken hoe goed de PVL gaatquote:Op zondag 17 april 2011 23:39 schreef Dunckie het volgende:
Die Silvia gaat zeker niet toevallig in de verkoop?
Krijg je het een beetje consistent? Ik heb ooit een Pavoni lever machine gehad, maar het lukte me toch niet echt om consequent een goede espresso te zetten.quote:Op maandag 18 april 2011 08:54 schreef Zith het volgende:
[..]
Nog niet iig, eerst even kijken hoe goed de PVL gaat
Dat wel, de PVL doet niet aan overhitten (kan hem makkelijk 5 uur aan laten) en met de veerhevel is er altijd dezelfde druk. Ik vind de kleinere bakjes die je ermee zet wat lastig, maar heb een extra filterset gekocht (is onderweg) zodat ik gewoon 2x een dubbele kan zetten met 2 verschillende filters.quote:Op dinsdag 26 april 2011 23:16 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Krijg je het een beetje consistent? Ik heb ooit een Pavoni lever machine gehad, maar het lukte me toch niet echt om consequent een goede espresso te zetten.
laatst bij n zaakje bij de 9 straatjes (of weet ik hoe dat gebied heet), beans nogwat, erg lekkere espresso en cappu gehad daar!quote:Op dinsdag 26 april 2011 20:48 schreef Thorical het volgende:
Ik lees nou een tijdje mee en wil graag het beste uit mijn apparatuur.
Maar heb ik wel eens een echt goede espresso gedronken waaraan ik me kan spiegelen ? . Volgens mij niet.
Dus een vraagje waar in Amsterdam de beste espresso, een die ik als norm kan stellen.
Het meeste wat ik tot nu toe gedronken heb is prut ern lijkt niet eens op wat ik zelf maak.
Hoe hoog zou de temperatuur dan moeten zijn volgens jou?quote:Op donderdag 28 april 2011 13:19 schreef Crazy Harry het volgende:
Mijn pa, die bij Philips heeft gewerkt wist mij afgelopen weekend te vertellen dat Philips als regel stelt dat het water in een koffieapparaat minstens tot 96 graden opgewarmd moet worden.
Is dat een goede temperatuur?
Mij lijkt het te weinig aangezien het water tijdens het naar de koffie lopen nog af zal koelen.
Intussen flink aan het verkennen voor een burr grinder die in mijn budget ligt (dat niet hoog is).
Ik heb deze op het oog:
[ afbeelding ]
http://www.amazon.com/Bod(...)id=1303989359&sr=8-1
De reviews zijn behoorlijk goed maar ik heb m in dit topic nog niet voorbij zien komen (al heb ik niet alle voorgaande edities gelezen...)
Waarvoor? Filter/mokka/espresso/etc?quote:Op donderdag 28 april 2011 13:19 schreef Crazy Harry het volgende:
Intussen flink aan het verkennen voor een burr grinder die in mijn budget ligt (dat niet hoog is).
Ik heb deze op het oog:
[ afbeelding ]
http://www.amazon.com/Bod(...)id=1303989359&sr=8-1
De reviews zijn behoorlijk goed maar ik heb m in dit topic nog niet voorbij zien komen (al heb ik niet alle voorgaande edities gelezen...)
Ik zie mijn moeder nog kloppen in een steelpannetje met 2 vorken..quote:Op zaterdag 30 april 2011 18:21 schreef Maraca het volgende:
Misschien dat het vloeken in de kerk is, maar wat is jullie ervaring met het opkloppen van melk in een pannetje? Ik kan namelijk wel espresso maken (ik zal maar niet vertellen hoe ) maar ik twijfel tussen het aanschaffen van een melkopschuimer of in een pannetje. Ik wil namelijk gaan oefenen met het maken van latte art
Ik had de Krups XL 2000 op het oog, maar de verkoper wist mij vandaag te vertellen dat hij het zo goed deed dat je de schuim met een lepel eruit moest halen Dat is nu net niet mijn bedoeling Heeft één van jullie die toevallig? (of een andere melkopschuimer?)
Ah, dat is ook nog erg handig Bedankt voor de tip.quote:Op zaterdag 30 april 2011 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zie mijn moeder nog kloppen in een steelpannetje met 2 vorken..
Maak dan melk warm in een pannetje en dan zo een melkschuimer
[ afbeelding ] Dat werkt goed. Maar latte art, das een kunst op zich.
Via zo'n pannetje icm een handmatige melkopschuimer of met een elektrische? Of allebei want dan moet ik even doorsparenquote:Op zaterdag 30 april 2011 18:36 schreef Zith het volgende:
Lijkt me niet dat je latte-artbaar melk kan krijgen ermee.
Met geen van beide Die electrische maakt redelijke lobbige melk, maar dat heb je niet echt nodig voor latte art.quote:Op zaterdag 30 april 2011 18:37 schreef Maraca het volgende:
[..]
Via zo'n pannetje icm een handmatige melkopschuimer of met een elektrische? Of allebei want dan moet ik even doorsparen
Probeer een Rancilio Miss Silvia te krijgen. Deze is van zo'n oerdegelijke kwaliteit dat er weinig "echt" kapot aan kan gaan. Mocht er iets stuk zijn dan is dit relatief makkelijk te vervangen. Kwaliteit van Rancilio is oerdegelijk.quote:Op zaterdag 7 mei 2011 11:45 schreef Mr.J het volgende:
Ik wil mijn Solis Scala maler en Mokatje set een upgrade geven, maar wat is wijsheid?
Gelijk een nieuwe halfautomaat kopen? Of martkplaats? En hoe kan je bij deze laatste optie als 'leek' zien dat eea nog goed in orde is qua werking?
Ik zou de Silvia toch nog iets boven de 820 zetten. 820 heeft veel meer kunstof, 'stoomhelper', een thermoblok - filterdrager is ook geen standaard e61 formaat waardoor je veel e61 artikelen misloopt.quote:
quote:Op zondag 8 mei 2011 21:43 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Probeer een Rancilio Miss Silvia te krijgen. Deze is van zo'n oerdegelijke kwaliteit dat er weinig "echt" kapot aan kan gaan. Mocht er iets stuk zijn dan is dit relatief makkelijk te vervangen. Kwaliteit van Rancilio is oerdegelijk.
Thanks heren. Maar een 2e hands Silvia, waar zou je dan op moeten letten?quote:Op zondag 8 mei 2011 22:13 schreef Zith het volgende:
[..]
Ik zou de Silvia toch nog iets boven de 820 zetten. 820 heeft veel meer kunstof, 'stoomhelper', een thermoblok - filterdrager is ook geen standaard e61 formaat waardoor je veel e61 artikelen misloopt.
Zie bijv. ook http://www.koffiepraat.nl/forum/viewtopic.php?f=12&t=1140
Silvia is puur RVS en koper, praktisch alle onderdelen zijn 'standaard' waardoor ze overal te koop zijn. Ook omdat het erg populair is zul je op de gebruikelijke fora veel meer kunnen lezen en vragen.
Vraag de eigenaar of hij het onderhouden heeft, hij zegt waarschijnlijk ja, vraag hem dan wat precies. Als hij blindfilteren en ontkalken noemt heb je al veel kans dat de machine in goede staat is. Andere dingen die hij noemt (nieuwe O-ring, servicebeurt, enz. is mooi meegenomen).quote:Op maandag 9 mei 2011 00:14 schreef Mr.J het volgende:
[..]
[..]
Thanks heren. Maar een 2e hands Silvia, waar zou je dan op moeten letten?
het is een saeco, dus slecht zal ie niet zijn. maar verder ken ik deze niet, dus ik kan er geen uitspraak over doen.quote:Op maandag 9 mei 2011 16:50 schreef Mykonos het volgende:
Okay, jullie zijn de koffie-experts, en ik vroeg me af hoe jullie onderstaande machine 'ranken' qua kwaliteit koffie:
[ afbeelding ]
Die hebben mn ouders namelijk, ben wel benieuwd hoe matig of niet dat is... Iemand?
Als je ouders em heben kun de kwaliteit toch zelf wel beoordelen? Mijn mening, koffie is ok, technisch is het een crappy apparaat (althans, deze modellen van een paar jaar terug)quote:Op maandag 9 mei 2011 16:50 schreef Mykonos het volgende:
Okay, jullie zijn de koffie-experts, en ik vroeg me af hoe jullie onderstaande machine 'ranken' qua kwaliteit koffie:
[ afbeelding ]
Die hebben mn ouders namelijk, ben wel benieuwd hoe matig of niet dat is... Iemand?
Klopt, vind het zelf ook prima koffie, maar vroeg me af wat jullie met al die veel duurdere ( en dus waarschijnlijk betere) apparatuur ervan vonden.quote:Op maandag 9 mei 2011 17:08 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Als je ouders em heben kun de kwaliteit toch zelf wel beoordelen? Mijn mening, koffie is ok, technisch is het een crappy apparaat (althans, deze modellen van een paar jaar terug)
En dat schoonmaakregime van 1x per weekquote:Op maandag 9 mei 2011 17:33 schreef Mykonos het volgende:
[..]
Klopt, vind het zelf ook prima koffie, maar vroeg me af wat jullie met al die veel duurdere ( en dus waarschijnlijk betere) apparatuur ervan vonden.
En technich is het idd zooi, de vorige is regelmatig ter reparatie weggeweest, dit is ook al de tweede die we hebben, die houdt het tot nu toe goed vol..
Tja, complexe techniek (het moet natuurlijk vooral niet moeilijk te bedienen zijn en vooral gemak in gebruik, en dus ook nog eens snel en goedkoop), slecht ontwerp en crappy materialen. Qua prijs zijn die Saeco's toch echt niet duur te noemen (300-400 ofzo toch?)quote:Op maandag 9 mei 2011 18:23 schreef Thorical het volgende:
Dat vind ik nou zo raar. Geef je best veel geld uit aan een espresso machine, moet ie regelmatig ter reparatie.
Ik heb zo'n ding uit het jaar kruik en die doet het altijd.
[ afbeelding ]
Omdat ik opzoek was naar een typeplaatje van de Vibiemme van me (niet kunnen vinden) heb ik even het afdekplaatje erafgeschroefd en zie het binnenwerk.quote:Op maandag 9 mei 2011 18:23 schreef Thorical het volgende:
Dat vind ik nou zo raar. Geef je best veel geld uit aan een espresso machine, moet ie regelmatig ter reparatie.
Ik heb zo'n ding uit het jaar kruik en die doet het altijd.
[ afbeelding ]
Op een aantal punten;quote:Op dinsdag 10 mei 2011 09:30 schreef speknek het volgende:
Wat is er eigenlijk slechter aan? Versgemalen lijkt me in ieder geval beter dan poeder uit een pak toch? Of is het omdat je het niet aan kan stampen?
Staat als erg goed bekend. Verkoopt hier iig voor zo'n 40 EUR p/kilo.quote:Op woensdag 11 mei 2011 05:30 schreef knuppelhout het volgende:
ik zit nu op hawaii... iemand ervaring met Kula koffiebonen? heb n zakkie meegenomen, maar de koffie die ze hier zetten is slap en waterig dus heb m nog niet kunnen proeven. als het echt goed spul zou zijn neem ik meer mee.
Waar doe je het handmatig mee?quote:Op woensdag 11 mei 2011 08:22 schreef Dark_Angelus het volgende:
Handmatig hier hoor
Gaan binnenkort over op een Vibiemme Domobar
Nu met een Magisterquote:
Ik bedoelde kona koffie, maar ongelooflijk wat voor slappe zooi ze hier voor koffie verkopenquote:Op woensdag 11 mei 2011 08:06 schreef Zith het volgende:
[..]
Staat als erg goed bekend. Verkoopt hier iig voor zo'n 40 EUR p/kilo.
http://www.home-barista.c(...)resh-kona-t4027.htmlquote:Op donderdag 12 mei 2011 02:10 schreef knuppelhout het volgende:
[..]
Ik bedoelde kona koffie, maar ongelooflijk wat voor slappe zooi ze hier voor koffie verkopen
Toen ik het las vond ik dat het inderdaad een reden voor me was om voor een halfautomaat te gaan. Daarna bedacht ik me 'ja dag, ik ga echt niet als ik 's ochtends m'n bammetjes aan het smeren ben de koffie op 0.1 gram uitmeten en tot de milliseconde bijhouden hoe lang het water er doorheen stroomt' .quote:Op dinsdag 10 mei 2011 11:24 schreef Zith het volgende:
Dat gezegd hebbende begrijp ik ook dat het al gauw gaat lijken op die audiofielen die gouden-headsets aanbevelen omdat normale niet goed zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |