laatst bij n zaakje bij de 9 straatjes (of weet ik hoe dat gebied heet), beans nogwat, erg lekkere espresso en cappu gehad daar!quote:Op dinsdag 26 april 2011 20:48 schreef Thorical het volgende:
Ik lees nou een tijdje mee en wil graag het beste uit mijn apparatuur.
Maar heb ik wel eens een echt goede espresso gedronken waaraan ik me kan spiegelen ? . Volgens mij niet.
Dus een vraagje waar in Amsterdam de beste espresso, een die ik als norm kan stellen.
Het meeste wat ik tot nu toe gedronken heb is prut ern lijkt niet eens op wat ik zelf maak.
Hoe hoog zou de temperatuur dan moeten zijn volgens jou?quote:Op donderdag 28 april 2011 13:19 schreef Crazy Harry het volgende:
Mijn pa, die bij Philips heeft gewerkt wist mij afgelopen weekend te vertellen dat Philips als regel stelt dat het water in een koffieapparaat minstens tot 96 graden opgewarmd moet worden.
Is dat een goede temperatuur?
Mij lijkt het te weinig aangezien het water tijdens het naar de koffie lopen nog af zal koelen.
Intussen flink aan het verkennen voor een burr grinder die in mijn budget ligt (dat niet hoog is).
Ik heb deze op het oog:
[ afbeelding ]
http://www.amazon.com/Bod(...)id=1303989359&sr=8-1
De reviews zijn behoorlijk goed maar ik heb m in dit topic nog niet voorbij zien komen (al heb ik niet alle voorgaande edities gelezen...)
Waarvoor? Filter/mokka/espresso/etc?quote:Op donderdag 28 april 2011 13:19 schreef Crazy Harry het volgende:
Intussen flink aan het verkennen voor een burr grinder die in mijn budget ligt (dat niet hoog is).
Ik heb deze op het oog:
[ afbeelding ]
http://www.amazon.com/Bod(...)id=1303989359&sr=8-1
De reviews zijn behoorlijk goed maar ik heb m in dit topic nog niet voorbij zien komen (al heb ik niet alle voorgaande edities gelezen...)
Ik zie mijn moeder nog kloppen in een steelpannetje met 2 vorken..quote:Op zaterdag 30 april 2011 18:21 schreef Maraca het volgende:
Misschien dat het vloeken in de kerk is, maar wat is jullie ervaring met het opkloppen van melk in een pannetje? Ik kan namelijk wel espresso maken (ik zal maar niet vertellen hoe) maar ik twijfel tussen het aanschaffen van een melkopschuimer of in een pannetje. Ik wil namelijk gaan oefenen met het maken van latte art
![]()
Ik had de Krups XL 2000 op het oog, maar de verkoper wist mij vandaag te vertellen dat hij het zo goed deed dat je de schuim met een lepel eruit moest halenDat is nu net niet mijn bedoeling
Heeft één van jullie die toevallig? (of een andere melkopschuimer?)
Ah, dat is ook nog erg handigquote:Op zaterdag 30 april 2011 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zie mijn moeder nog kloppen in een steelpannetje met 2 vorken..
Maak dan melk warm in een pannetje en dan zo een melkschuimer
[ afbeelding ] Dat werkt goed. Maar latte art, das een kunst op zich.
Via zo'n pannetje icm een handmatige melkopschuimer of met een elektrische? Of allebei want dan moet ik even doorsparenquote:Op zaterdag 30 april 2011 18:36 schreef Zith het volgende:
Lijkt me niet dat je latte-artbaar melk kan krijgen ermee.
Met geen van beidequote:Op zaterdag 30 april 2011 18:37 schreef Maraca het volgende:
[..]
Via zo'n pannetje icm een handmatige melkopschuimer of met een elektrische? Of allebei want dan moet ik even doorsparen
Probeer een Rancilio Miss Silvia te krijgen. Deze is van zo'n oerdegelijke kwaliteit dat er weinig "echt" kapot aan kan gaan. Mocht er iets stuk zijn dan is dit relatief makkelijk te vervangen. Kwaliteit van Rancilio is oerdegelijk.quote:Op zaterdag 7 mei 2011 11:45 schreef Mr.J het volgende:
Ik wil mijn Solis Scala maler en Mokatje set een upgrade geven, maar wat is wijsheid?
Gelijk een nieuwe halfautomaat kopen? Of martkplaats? En hoe kan je bij deze laatste optie als 'leek' zien dat eea nog goed in orde is qua werking?
Ik zou de Silvia toch nog iets boven de 820 zetten. 820 heeft veel meer kunstof, 'stoomhelper', een thermoblok - filterdrager is ook geen standaard e61 formaat waardoor je veel e61 artikelen misloopt.quote:
quote:Op zondag 8 mei 2011 21:43 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Probeer een Rancilio Miss Silvia te krijgen. Deze is van zo'n oerdegelijke kwaliteit dat er weinig "echt" kapot aan kan gaan. Mocht er iets stuk zijn dan is dit relatief makkelijk te vervangen. Kwaliteit van Rancilio is oerdegelijk.
Thanks heren. Maar een 2e hands Silvia, waar zou je dan op moeten letten?quote:Op zondag 8 mei 2011 22:13 schreef Zith het volgende:
[..]
Ik zou de Silvia toch nog iets boven de 820 zetten. 820 heeft veel meer kunstof, 'stoomhelper', een thermoblok - filterdrager is ook geen standaard e61 formaat waardoor je veel e61 artikelen misloopt.
Zie bijv. ook http://www.koffiepraat.nl/forum/viewtopic.php?f=12&t=1140
Silvia is puur RVS en koper, praktisch alle onderdelen zijn 'standaard' waardoor ze overal te koop zijn. Ook omdat het erg populair is zul je op de gebruikelijke fora veel meer kunnen lezen en vragen.
Vraag de eigenaar of hij het onderhouden heeft, hij zegt waarschijnlijk ja, vraag hem dan wat precies. Als hij blindfilteren en ontkalken noemt heb je al veel kans dat de machine in goede staat is. Andere dingen die hij noemt (nieuwe O-ring, servicebeurt, enz. is mooi meegenomen).quote:Op maandag 9 mei 2011 00:14 schreef Mr.J het volgende:
[..]
[..]
Thanks heren. Maar een 2e hands Silvia, waar zou je dan op moeten letten?
het is een saeco, dus slecht zal ie niet zijn. maar verder ken ik deze niet, dus ik kan er geen uitspraak over doen.quote:Op maandag 9 mei 2011 16:50 schreef Mykonos het volgende:
Okay, jullie zijn de koffie-experts, en ik vroeg me af hoe jullie onderstaande machine 'ranken' qua kwaliteit koffie:
[ afbeelding ]
Die hebben mn ouders namelijk, ben wel benieuwd hoe matig of niet dat is... Iemand?
Als je ouders em heben kun de kwaliteit toch zelf wel beoordelen? Mijn mening, koffie is ok, technisch is het een crappy apparaat (althans, deze modellen van een paar jaar terug)quote:Op maandag 9 mei 2011 16:50 schreef Mykonos het volgende:
Okay, jullie zijn de koffie-experts, en ik vroeg me af hoe jullie onderstaande machine 'ranken' qua kwaliteit koffie:
[ afbeelding ]
Die hebben mn ouders namelijk, ben wel benieuwd hoe matig of niet dat is... Iemand?
Klopt, vind het zelf ook prima koffie, maar vroeg me af wat jullie met al die veel duurdere ( en dus waarschijnlijk betere) apparatuur ervan vonden.quote:Op maandag 9 mei 2011 17:08 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Als je ouders em heben kun de kwaliteit toch zelf wel beoordelen? Mijn mening, koffie is ok, technisch is het een crappy apparaat (althans, deze modellen van een paar jaar terug)
En dat schoonmaakregime van 1x per weekquote:Op maandag 9 mei 2011 17:33 schreef Mykonos het volgende:
[..]
Klopt, vind het zelf ook prima koffie, maar vroeg me af wat jullie met al die veel duurdere ( en dus waarschijnlijk betere) apparatuur ervan vonden.
En technich is het idd zooi, de vorige is regelmatig ter reparatie weggeweest, dit is ook al de tweede die we hebben, die houdt het tot nu toe goed vol..
Tja, complexe techniek (het moet natuurlijk vooral niet moeilijk te bedienen zijn en vooral gemak in gebruik, en dus ook nog eens snel en goedkoop), slecht ontwerp en crappy materialen. Qua prijs zijn die Saeco's toch echt niet duur te noemen (300-400 ofzo toch?)quote:Op maandag 9 mei 2011 18:23 schreef Thorical het volgende:
Dat vind ik nou zo raar. Geef je best veel geld uit aan een espresso machine, moet ie regelmatig ter reparatie.
Ik heb zo'n ding uit het jaar kruik en die doet het altijd.
[ afbeelding ]
Omdat ik opzoek was naar een typeplaatje van de Vibiemme van me (niet kunnen vinden) heb ik even het afdekplaatje erafgeschroefd en zie het binnenwerk.quote:Op maandag 9 mei 2011 18:23 schreef Thorical het volgende:
Dat vind ik nou zo raar. Geef je best veel geld uit aan een espresso machine, moet ie regelmatig ter reparatie.
Ik heb zo'n ding uit het jaar kruik en die doet het altijd.
[ afbeelding ]
Op een aantal punten;quote:Op dinsdag 10 mei 2011 09:30 schreef speknek het volgende:
Wat is er eigenlijk slechter aan? Versgemalen lijkt me in ieder geval beter dan poeder uit een pak toch? Of is het omdat je het niet aan kan stampen?
Staat als erg goed bekend. Verkoopt hier iig voor zo'n 40 EUR p/kilo.quote:Op woensdag 11 mei 2011 05:30 schreef knuppelhout het volgende:
ik zit nu op hawaii... iemand ervaring met Kula koffiebonen? heb n zakkie meegenomen, maar de koffie die ze hier zetten is slap en waterig dus heb m nog niet kunnen proeven. als het echt goed spul zou zijn neem ik meer mee.
Waar doe je het handmatig mee?quote:Op woensdag 11 mei 2011 08:22 schreef Dark_Angelus het volgende:
Handmatig hier hoor
Gaan binnenkort over op een Vibiemme Domobar
Nu met een Magisterquote:
Ik bedoelde kona koffie, maar ongelooflijk wat voor slappe zooi ze hier voor koffie verkopenquote:Op woensdag 11 mei 2011 08:06 schreef Zith het volgende:
[..]
Staat als erg goed bekend. Verkoopt hier iig voor zo'n 40 EUR p/kilo.
http://www.home-barista.c(...)resh-kona-t4027.htmlquote:Op donderdag 12 mei 2011 02:10 schreef knuppelhout het volgende:
[..]
Ik bedoelde kona koffie, maar ongelooflijk wat voor slappe zooi ze hier voor koffie verkopen
Toen ik het las vond ik dat het inderdaad een reden voor me was om voor een halfautomaat te gaan. Daarna bedacht ik me 'ja dag, ik ga echt niet als ik 's ochtends m'n bammetjes aan het smeren ben de koffie op 0.1 gram uitmeten en tot de milliseconde bijhouden hoe lang het water er doorheen stroomt'quote:Op dinsdag 10 mei 2011 11:24 schreef Zith het volgende:
Dat gezegd hebbende begrijp ik ook dat het al gauw gaat lijken op die audiofielen die gouden-headsets aanbevelen omdat normale niet goed zijn.![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |