Terug!
Rondje wereld gedaan.
Lekkerheid voor mij op een schaal van 1 (ruitenwisservloeitstof) - 5 Godendrank
(Ierland) Bushmills 16 jaar (schaal 4)
(Nederland) Zuidam Dutch Rye 5 jaar (schaal 3)
(Japan) The Yamazaki 18 jaar (schaal 4)
(Canada) Glen Breton Ice (schaal 3)
(India) Amrut 2005 (schaal 3)
(VS.) Pappy von Winkle 20 jaar (Bourbon) (schaal 4)
De Bushmills heb ik zelf in de kast en is gewoon een superlekkere, zachte, maar toch smaakvolle whisky. Eentje die je met gemak de hele avond kan drinken zonder dat iets te sterk overheerst of je hem zat wordt.
De Rye van Zuidam is gemaakt van een overschot van rogge van ergens in Groningen waarvan Zuidam zei, ok, daar maken we wel whisky van en wat je krijgt is een vrije aparte smaak. Geen slechte whisky, maar naar mijn beleving nog wat te jong (5 jaar) om tot z'n recht te komen.
De Yamazaki 18 jaar is gerijpt in, Amerikaans, Spaans en Japans eikenhout en geeft het een heel vol palet. Heel veel smaken, heel levendig, was bij mij de favoriet van de avond. En volgens mij is de prijs nog wel aardig, maar dat ben ik vergeten (alcohol yay).
Glen Breton is gerijpt op ijswijnvaten. Was best lekker, maar naar mijn idee kaapte de 62% oid. de smaak. Wat water deed het best, maar nog vond ik er weinig bijzonders aan. Anderen waren er weer helemaal gek van. Blijkbaar heb ik iets gemist in de smaak, want er zijn twee flessen (kleintjes, want ze doen alleen 20cl) opgegaan terwijl de rest nog vollig was op dat moment.
Amut 2005, ... ik kon er echt niet heel veel mee, maar het was geen nare whisky. Ook sterk (iets van 60%) en de smaak opzich was onwijs lekker, maar die doofde snel en er bleef een beetje rare nasmaak hangen. Ik had begrepen dat dit bij de top hoort wat India maakt, dus urhm, laat maar zitten verder.
Pappy. Een bourbon en voor een bourno ontzettend oud (20 jaar). Alsof JD en Four Roses een geil 20-jarig liefdeskindje hebben gemaakt wat je tong aait.
hehe, lekker spul, maar veels te gevaarlijk, voor je het weet is de fles op en ben je weer 110 euro armer.