quote:Op zondag 10 oktober 2010 15:18 schreef Drive-r het volgende:
Deel 6 lijkt me inderdaad Investment Banking of iets dergelijkse: 'Joining the Dark Side'?
Trading is gewoon een van de onderdelen van een IB. Of ga je nu een licht andere kant op SE?quote:Op zondag 10 oktober 2010 15:35 schreef sitting_elfling het volgende:
[ afbeelding ]
Omdat niemand hem aanmaakte maak ik hem maar aan. Jammer dat beleggingsadviseur er uit ligt. Dat is toch echt wel mijn richting (als enige hier waarschijnlijk)
Een investment bank heeft inderdaad verschillende activiteiten waaronder trading ook zit. Maar een investment banker is dacht ik iemand die met name met M&A bezig is. Maakt verder ook niet uit. Ik richt me nog steeds research/trading en investment/risk management. M&A lijkt me opzich wel tof maar denk niet dat dat me lukt.quote:Op zondag 10 oktober 2010 17:23 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Trading is gewoon een van de onderdelen van een IB. Of ga je nu een licht andere kant op SE?
IMO lijkt me trader bij een IB moeilijker als M&A.quote:Op zondag 10 oktober 2010 17:48 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Een investment bank heeft inderdaad verschillende activiteiten waaronder trading ook zit. Maar een investment banker is dacht ik iemand die met name met M&A bezig is. Maakt verder ook niet uit. Ik richt me nog steeds research/trading en investment/risk management. M&A lijkt me opzich wel tof maar denk niet dat dat me lukt.
Waarom? Minder posities? Zwaardere criteria om er in te komen?quote:Op zondag 10 oktober 2010 17:56 schreef Sokz het volgende:
[..]
IMO lijkt me trader bij een IB moeilijker als M&A.
Onder andere .. volgens mij was er ergens een reactie in een vorig deel:quote:Op zondag 10 oktober 2010 18:00 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Waarom? Minder posities? Zwaardere criteria om er in te komen?
Een trader werkt vaak toch maar een jaar of 10?? Volgens mij werkt en M&A banker wel langer, waarschijnlijk alleen niet in dezelfde rol. Veel mensen maken de overstap van M&A naar hedgefunds of PE (private equity)quote:Op zondag 10 oktober 2010 20:59 schreef draaier89 het volgende:
Maar waarom lijkt het je dan moeilijker? Afgezien van dat ene berichtje?
Ik denk dat M&A veel zwaarder is. Vooral omdat het je ook fysiek uitput. Trader ook wel een beetje, maar een stuk minder. Zeker als je redelijk stressbestendig bent.
Een trader werkt vaak toch maar een jaar of 10?? Volgens mij werkt en M&A banker wel langer, waarschijnlijk alleen niet in dezelfde rol. Veel mensen maken de overstap van M&A naar hedgefunds of PE (private equity).quote:Op zondag 10 oktober 2010 20:59 schreef draaier89 het volgende:
Maar waarom lijkt het je dan moeilijker? Afgezien van dat ene berichtje?
Ik denk dat M&A veel zwaarder is. Vooral omdat het je ook fysiek uitput. Trader ook wel een beetje, maar een stuk minder. Zeker als je redelijk stressbestendig bent.
Je kunt alleen gratis seminars bijwonen als je via je werk/studie/internship of wat dan ook gebruik kunt maken van de Bloomberg terminal. Dat kan alleen via de terminal. Niet via de website.quote:Op zondag 10 oktober 2010 21:24 schreef kevin7 het volgende:
hen
[..]
@ S_E Ik heb #2 van deze serie gelezen en daar schreef je iets over seminars bij Bloomberg. Ik heb gegeken op de website maar kan het niet vinden. Weet je toevallig wanneer die seminars plaats vinden? ZIjn er nog andere nuttige seminars over (quant)finance?
Same hier. Wat is jouw reden om nog een paar weken te wachten? Heb je nog gesolliciteerd voor commissies, bijbaan oid?quote:Op zondag 10 oktober 2010 17:16 schreef Kaas- het volgende:
TVP, nog een paar weekjes en dan ga ik wat springweek applications de deur uit doen.
Nee, daar heb ik echt nog nooit van gehoord. Wel van M&A bankiers die trader worden.quote:Op zondag 10 oktober 2010 18:06 schreef Sokz het volgende:
[..]
Onder andere .. volgens mij was er ergens een reactie in een vorig deel:
'Een trader maakt vaker een overstap naar M&A dan vice versa.'
Mocht het toeval treffen dat ik nu wel enige vorm van trek begin te krijgenquote:
Een 7 gemiddeld voor VWO is niet sterk, maar niet slecht genoeg voor een "no-go" natuurlijk. Als je een goed gemiddeld haalt voor bedrijfskunde en ook econometrie een beetje goed af rondt, heb je een CV die wel aardig kans maakt.quote:Op maandag 11 oktober 2010 22:32 schreef pieter_R het volgende:
Ben benieuwd wat m'n kansen zijn. Qua EC's is m'n CV denk ik vrij sterk vergeleken met andere eerstejaars studenten, maar academisch doe ik behoorlijk onder voor de competitie (~7.4 gemiddeld voor int. bedrijfskunde (3e-jaars) en nog geen cijfers van econometrie (1e-jaars). VWO komt ook niet verder dan 7 gemiddeld.
Dan had ik het verkeerd gelezen. IMO leek het me alleen makkelijker om als MA'er binnen te komen dan als trader. Doet er ook niet toe =)quote:Op maandag 11 oktober 2010 22:50 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Nee, daar heb ik echt nog nooit van gehoord. Wel van M&A bankiers die trader worden.
Wat als je 'de nuttige vakken' zoals Economie, M&O en Engels met een 8+ afsluit en Wiskunde met een 9, maar bijvoorbeeld Duits en ander 'minder interessante/relevante' vakken niet echt goed afsluit (7éns en soms een 6je) waardoor je uiteindelijk op een 7 gem. uitkomt?quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 09:30 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Een 7 gemiddeld voor VWO is niet sterk, maar niet slecht genoeg voor een "no-go" natuurlijk. Als je een goed gemiddeld haalt voor bedrijfskunde en ook econometrie een beetje goed af rondt, heb je een CV die wel aardig kans maakt.
Ik denk dat er geen verschil tussen zit, hoewel M&A-ers zich altijd slimmer vinden...quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 11:37 schreef Sokz het volgende:
[..]
Dan had ik het verkeerd gelezen. IMO leek het me alleen makkelijker om als MA'er binnen te komen dan als trader. Doet er ook niet toe =)
Jammer dat bedrijven naar VWO kijken. Ik was in die tijd echt echt heel erg lui, ongemotiveerd en waardeloos georganiseerd. Als ik naar mezelf kijk en vergelijk tussen uni/middelbare school zie ik gewoon een ander mens, dat je daar dan nog op afgerekend word, tsja.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 09:30 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Een 7 gemiddeld voor VWO is niet sterk, maar niet slecht genoeg voor een "no-go" natuurlijk. Als je een goed gemiddeld haalt voor bedrijfskunde en ook econometrie een beetje goed af rondt, heb je een CV die wel aardig kans maakt.
Ach, je moet het zo zien: Er zijn enorm veel mensen die hier voor gaan en ze willen de allerslimsten hebben, indien mogelijk. Dan is een hoog cijfers op vwo al een goeie start. Natuurlijk zitten er streber bij die met hard werk een 8 halen, maar die vis je er later wel weer uit of die verdienen het gewoon met hard werk. Echter, de echte slimmeriken halen ook wel een hoog cijfer op VWO met de verkeerde instelling.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 11:56 schreef dennishk het volgende:
[..]
Jammer dat bedrijven naar VWO kijken. Ik was in die tijd echt echt heel erg lui, ongemotiveerd en waardeloos georganiseerd. Als ik naar mezelf kijk en vergelijk tussen uni/middelbare school zie ik gewoon een ander mens, dat je daar dan nog op afgerekend word, tsja.
Ik heb dus zelf iets van een 6,5 gemiddeld voor VWO gehaald, maar ben nu wel uitgenodigd door een bank voor workshop, dus onmogelijk is het ook weer niet.
Ik wacht nog een paar week omdat sommige applications nog niet open zijn (bijv. JPMorgan) en omdat ik in de eerste week van november nog een erg goed cijfer terug verwacht. Ik heb ook geen bijzonder sterk cv en de 7.8 die ik geloof ik gemiddeld sta in mijn studie economie is ook niet denderend. Maar ik verwacht eigenlijk dat als ik een aantal banken probeer en ik het serieus voorbereid er toch wel eentje tussen zal moeten zitten waar ik langs mag komen. We gaan het wel zien, doe het eigenlijk meer om te kijken of het me echt tof lijkt dan om mijn kansen op een summer internship te vergroten zoals de meesten. Hoewel, mocht ik het inderdaad tof vinden komt dat weer goed uit natuurlijk. Eerst maar eens uitgenodigd worden.quote:Op maandag 11 oktober 2010 22:32 schreef pieter_R het volgende:
Same hier. Wat is jouw reden om nog een paar weken te wachten? Heb je nog gesolliciteerd voor commissies, bijbaan oid?
Ben benieuwd wat m'n kansen zijn. Qua EC's is m'n CV denk ik vrij sterk vergeleken met andere eerstejaars studenten, maar academisch doe ik behoorlijk onder voor de competitie (~7.4 gemiddeld voor int. bedrijfskunde (3e-jaars) en nog geen cijfers van econometrie (1e-jaars). VWO komt ook niet verder dan 7 gemiddeld.
Daar ben ik het niet echt met je mee eens. Een verkeerde instelling kent vele gradaties, zoals "oei ik maak wel eens mijn huiswerk niet of ik heb maar x uur geleerd voor dit proefwerk". Ik heb in die tijd nooit thuis iets gedaan, huiswerk maakte ik (als ik het maakte) op school tijdens de uitleg, in totaal 2 maanden niet naar school geweest.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 12:00 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ach, je moet het zo zien: Er zijn enorm veel mensen die hier voor gaan en ze willen de allerslimsten hebben, indien mogelijk. Dan is een hoog cijfers op vwo al een goeie start. Natuurlijk zitten er streber bij die met hard werk een 8 halen, maar die vis je er later wel weer uit of die verdienen het gewoon met hard werk. Echter, de echte slimmeriken halen ook wel een hoog cijfer op VWO met de verkeerde instelling.
Er is altijd iemand die toch slimmer is. En goed, je kunt je afvragen wat die instelling destijds over je persoon zegt. Niet lullig bedoeld, maar zo lezen mensen dat nou eenmaal. Je schetst het hier vrij extreem, dat is helaas wat klote voor je inderdaad. Ik heb zelf ook nooit iets gedaan, maar haalde gelukkig gewoon nog goeie cijfers. Heb het niet zover gepushed dat ik er 2 maanden niet was, ik had gewoon mijn eigen 4-dagen roosterquote:Op dinsdag 12 oktober 2010 12:29 schreef dennishk het volgende:
[..]
Daar ben ik het niet echt met je mee eens. Een verkeerde instelling kent vele gradaties, zoals "oei ik maak wel eens mijn huiswerk niet of ik heb maar x uur geleerd voor dit proefwerk". Ik heb in die tijd nooit thuis iets gedaan, huiswerk maakte ik (als ik het maakte) op school tijdens de uitleg, in totaal 2 maanden niet naar school geweest.
-edit- dit blijkt ook wel uit mijn SE cijfers, zitten 9ens bij en 3en
Zo sta ik nu op de uni ruim een 8 gemiddeld, werk ik (tijdje 2 banen gedaan), en doe 2 commissies.
Ik heb exact hetzelfde hoor. Enorm hoge cijfers op wiskunde en zo en sommige vakken echt dik drama. Ik deed er ook geen reet voor maar had ook ruzie's met leraren. En een echt verkeerde attitude tijdens letterkunde en je hebt zo een 4 gemiddeld te pakken. Voor gym kwam ik niet opdagen behalve de conditie testen (die ik dan ook zeer goed afronde). Ik moest dan ook in mijn laatste jaar met de bruggers mee gymen omdat ik te veel gym had gemist en anders kon ik fluiten naar mijn diploma. Voor Engels hetzelfde, boeken niet gelezen, had ruzie met de lerares, presentatie niet gedaan dus een 1 voor die presentatie wat enorm zwaar in het laatste jaar lag. En nog wat slechte cijfers voor het niet lezen van boeken of opdrachten, dus dat waren ook allemaal het cijfer 1. En dat viel niet met een examen te redden. Wat te denken van praktische opdracht voor scheikunde. Continu te kloten met stoffen door elkaar te mixen. Dan heb je daar ook snel een 2 voor te pakken. Gelukkig had ik daar wel 9ens tegenover staan voor sommige vakken. Wiskunde en Geschiedenis bijv. maar ben daar soms geholpen door de leraar om dat ik ook daar deadlines dreigde te missen. Ik stond op Wiskunde het laatste jaar een 9 gemiddeld, laatste toets gemist, 1 gekregen van de rector, enorm woedend etc. Herkansing eisen. Mocht op het laatst toch nog, 10 gekregen. Rector nog mijn klas getrakteerd op taart en bij diploma uitreiking nog oorkonde gekregen voor hoogste cijfer wiskundequote:Op dinsdag 12 oktober 2010 12:29 schreef dennishk het volgende:
[..]
Daar ben ik het niet echt met je mee eens. Een verkeerde instelling kent vele gradaties, zoals "oei ik maak wel eens mijn huiswerk niet of ik heb maar x uur geleerd voor dit proefwerk". Ik heb in die tijd nooit thuis iets gedaan, huiswerk maakte ik (als ik het maakte) op school tijdens de uitleg, in totaal 2 maanden niet naar school geweest.
-edit- dit blijkt ook wel uit mijn SE cijfers, zitten 9ens bij en 3en
Zo sta ik nu op de uni ruim een 8 gemiddeld, werk ik (tijdje 2 banen gedaan), en doe 2 commissies.
Het is niet zozeer dat mensen er geen rekening mee kunnen houden, het is simpelweg efficiency, vervelend genoeg. Met een stapel applicaties moet je snel een schifting maken, je kunt niet elk verhaal bestuderen en dus vallen de outliers er eerder buiten. Maar dan nog, als je capabel genoeg bent, kom je er uiteindelijk toch.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 13:18 schreef sitting_elfling het volgende:
Het kan verkeren. In het werk houden ze alleen geen rekening met extreme situaties.
Klopt. Daarom probeer ik ook zoveel mogelijk face to face contact te hebben met mensen van de HR of andere afdelingen zodat ik de 1e ronde in ieder geval door kom. Een klein gesprek tijdens een borrel doet soms wonderen.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 14:02 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Het is niet zozeer dat mensen er geen rekening mee kunnen houden, het is simpelweg efficiency, vervelend genoeg. Met een stapel applicaties moet je snel een schifting maken, je kunt niet elk verhaal bestuderen en dus vallen de outliers er eerder buiten. Maar dan nog, als je capabel genoeg bent, kom je er uiteindelijk toch.
Exact, een eerdere kennismaking is goud, dan kijken ze over al dit soort dingen heen.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 14:37 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Klopt. Daarom probeer ik ook zoveel mogelijk face to face contact te hebben met mensen van de HR of andere afdelingen zodat ik de 1e ronde in ieder geval door kom. Een klein gesprek tijdens een borrel doet soms wonderen.
Is toch ook best raar, dat bedrijven dan kijken naar je middelbare opleiding. Ikzelf ben redelijk geïnteresseerd in de 'banking' wereld, maar heb HAVO gedaan. Het vakkenpakket(NT) stond ik gemiddeld een acht, met als wiskunde B een negen en wisD met een acht.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 12:00 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ach, je moet het zo zien: Er zijn enorm veel mensen die hier voor gaan en ze willen de allerslimsten hebben, indien mogelijk. Dan is een hoog cijfers op vwo al een goeie start. Natuurlijk zitten er streber bij die met hard werk een 8 halen, maar die vis je er later wel weer uit of die verdienen het gewoon met hard werk. Echter, de echte slimmeriken halen ook wel een hoog cijfer op VWO met de verkeerde instelling.
Het is niet vreemd, maar vooral vervelend voor de outlier in kwestie, maar goed ik mag niet klagen, ik krijg de kans om me te bewijzen.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 14:02 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Het is niet zozeer dat mensen er geen rekening mee kunnen houden, het is simpelweg efficiency, vervelend genoeg. Met een stapel applicaties moet je snel een schifting maken, je kunt niet elk verhaal bestuderen en dus vallen de outliers er eerder buiten. Maar dan nog, als je capabel genoeg bent, kom je er uiteindelijk toch.
Om heel eerlijk te zijn (maar wat vervelend), is het heel erg lastig. Uiteindelijk zit je qua CV gewoon niet echt bij de top, dan val je snel af voor de betere plekken.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 15:50 schreef Pitch-r het volgende:
[..]
Is het nog mogelijk voor mij om het bankenwereldje in te stappen met mn Havo diploma ipv een Vwo diploma?
Ach, hoeft niet vervelend te zijn. Wellicht zal ik het dan moeten compenseren met andere activiteiten. Qua CV ben ik het wel met je eens, iemand die de VWO-Uni route doet is meestal wel aantrekkelijker dan iemand met HAVO - P - Uni. Misschien cum laude slagen voor wiskunde op de universiteitquote:Op dinsdag 12 oktober 2010 16:34 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Om heel eerlijk te zijn (maar wat vervelend), is het heel erg lastig. Uiteindelijk zit je qua CV gewoon niet echt bij de top, dan val je snel af voor de betere plekken.
Alles kan, zolang je het probeertquote:Op dinsdag 12 oktober 2010 17:31 schreef Pitch-r het volgende:
[..]
Ach, hoeft niet vervelend te zijn. Wellicht zal ik het dan moeten compenseren met andere activiteiten. Qua CV ben ik het wel met je eens, iemand die VWO-Uni route doet is meestal wel aantrekkelijk dan HAVO - P - Uni. Misschien cum laude slagen voor wiskunde op de universiteit
http://www.carrieretijger(...)l/beleggingsadviseurquote:Op dinsdag 12 oktober 2010 19:34 schreef IccceeeCold het volgende:
Hallo,
Ik wil graag ook de bankwereld in, echter ben ik geen ster in wiskunde. Ik kan dus geen Econometrie aan en ook niet een of andere univisitaire opleiding waar ik wiskunde op een hoog niveau krijg. Ik doe momenteel Bedrijfsmanagement en Techniek omdat ik nog niet wist wat ik wou 3 jaar geleden. Nu ben ik al een tijd bezig met aandelen en ik ben ook al wat aan het rondkijken bij wat banken. Nu lijkt het me wel wat om iets van Beleggingsadviseur te worden. Echter heb ik werkelijk waar geen idee wat voor studie ik daarvoor nodig heb. Wat jullie willen lijkt mij ook hartstikke leuk maar ik ben gewoon geen ster in wiskunde en zoals ik heb gelezen is dat nogal belangrijk. Wat raden jullie mij aan? Qua studie en baan perspectief.
Vrijwel geen overeenkomsten vind ik.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 20:22 schreef IccceeeCold het volgende:
Prima, zoiets had ik al voor ogen. Je moet ook realistisch zijn. Wat is eigenlijk het grote verschil tussen beleggingsadviseur en investment banking?
Het blijft interessant tot je misschien iets anders leuk zult vinden. Een vriend van me wou enorm graag M&A in bij een grote IB tijdens de zomer. Dat lukte hem niet. Maar heeft wel een internship bij Noble Group gelopen voor 3 maand in Azie tijdens de zomer. Een grote commodity trader. In 3 maand tijd +- 15 vluchten gehad, continu gestationeerd in de buurt van Hong Kong, Singapore, Indonesia etc. Nog een 20 dagen lang in de jungle gestaan in de buurt van een kolenmijn, zelf achter het stuur door de blubber. Inboorlingen die in opstand komen, machete's in de hand. Hij hoorde achteraf dat ze BHP biliton hadden weggewerkt omdat die de natives afpersten. En in die wereld gaan ook enorme grote bedragen om. Na internship heeft hij contract aangeboden gekregen om er te werken en na 3 jaar kan hij op kosten van de zaak een MBA gaan doen. En dan kan hij eventueel later altijd nog bij een IB wat proberen.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 23:58 schreef TheHawk90 het volgende:
Investment banker word steeds realistischer als optie (zolang ik het hier goed blijf doen), maar ik denk er wel vaak aan of ik de uren wel echt wil maken. Aan de andere kant vind ik de attitude, mensen, levenswijze etc. echt geweldig. Ik blijf trouw meekijken in dit topic!
Ik was inderdaad wel van plan om een stage te doen Drive-R, dat sowieso! Ga mezelf ook opgeven voor de Harvard 2+2 MBA program (2 jaar werken, 2 jaar MBA volgen) en voor verschillende Investment banks. Niet geschoten is altijd mis, ik ga er gewoon vol voorquote:Op woensdag 13 oktober 2010 00:10 schreef Drive-r het volgende:
Doe een stage en je weet hoe het is...
Ambitie!quote:Op woensdag 13 oktober 2010 00:18 schreef TheHawk90 het volgende:
[..]
Ik was inderdaad wel van plan om een stage te doen Drive-R, dat sowieso! Ga mezelf ook opgeven voor de Harvard 2+2 MBA program (2 jaar werken, 2 jaar MBA volgen) en voor verschillende Investment banks. Niet geschoten is altijd mis, ik ga er gewoon vol voor.
Dat doet hij netjes, contract en een MBA op kosten van de zaak doen. Gebeurt dat vaker? Ziet er naar uit dat hij ook echt heel veel levenservaring heeft opgedaan, lijkt me ook echt geweldig!quote:Op woensdag 13 oktober 2010 00:13 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Het blijft interessant tot je misschien iets anders leuk zult vinden. Een vriend van me wou enorm graag M&A in bij een grote IB tijdens de zomer. Dat lukte hem niet. Maar heeft wel een internship bij Noble Group gelopen voor 3 maand in Azie tijdens de zomer. Een grote commodity trader. In 3 maand tijd +- 15 vluchten gehad, continu gestationeerd in de buurt van Hong Kong, Singapore, Indonesia etc. Nog een 20 dagen lang in de jungle gestaan in de buurt van een kolenmijn, zelf achter het stuur door de blubber. Inboorlingen die in opstand komen, machete's in de hand. Hij hoorde achteraf dat ze BHP biliton hadden weggewerkt omdat die de natives afpersten. En in die wereld gaan ook enorme grote bedragen om. Na internship heeft hij contract aangeboden gekregen om er te werken en na 3 jaar kan hij op kosten van de zaak een MBA gaan doen. En dan kan hij eventueel later altijd nog bij een IB wat proberen.
Dat was pas een internship ervaring in vergelijking met de rest van de studenten toen die terugkwamen van de zomer
Met andere woorden, wees open voor alles![]()
Uiteraardquote:Op woensdag 13 oktober 2010 00:19 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ambitie!Maar ik neem aan dat je je ook wel richt op andere (top) uni's?
Als je ook maar een jaartje bij JPM/GS hebt gewerkt staat dat al beter op je CV dan menig master.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 23:58 schreef TheHawk90 het volgende:
De optie Investment banker worden komt steeds dichterbij en ik denk er wel eens aan of ik de uren echt wil maken. Wat zijn jullie meningen hier over?
Aan de andere kant, ik maak nu veel uren door het intensief leven en vind het totaal niet erg. Vind de attitude, mensen, levenswijze etc. van Investment Bankers echt geweldig.
Dat gebeurt inderdaad vaker. Ik weet alleen niet of dit ook zo is bij de grote IB's. En wat betreft levenservaring, iedereen was het meest geinteresseerd in zijn ervaring tijdens zijn internship, en minder in de anderen die 'gewoon' bij een bank in Londen een internship hadden gedaan. En de foto's hielpen natuurlijkquote:Op woensdag 13 oktober 2010 00:22 schreef TheHawk90 het volgende:
[..]
Dat doet hij netjes, contract en een MBA op kosten van de zaak doen. Gebeurt dat vaker? Ziet er naar uit dat hij ook echt heel veel levenservaring heeft opgedaan, lijkt me ook echt geweldig!
IB's doen dit nooit eigenlijk, consultants wel. Sommige corporates ook.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 11:36 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dat gebeurt inderdaad vaker. Ik weet alleen niet of dit ook zo is bij de grote IB's. En wat betreft levenservaring, iedereen was het meest geinteresseerd in zijn ervaring tijdens zijn internship, en minder in de anderen die 'gewoon' bij een bank in Londen een internship hadden gedaan. En de foto's hielpen natuurlijk
Zo luidt het gezegde: "Zoveel bankers, zoveel league tables". Ze staan altijd bovenaan. Zijn een paar banken die dat anders doen, kan ik altijd wel waarderen.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 12:30 schreef Kaas- het volgende:
Whehe. Gisteren presentatie Morgan Stanley en ze lieten ook wat league tables zien. In elke ranglijst waren ze #1 en in eentje #2, dus dat was voor iedereen behoorlijk indrukwekkend. Maar ja hoor, ik kijk wat beter en elke ranglijst had een kleine voetnoot met een verwijzing naar allerlei extra criteria om ze hoger in de ranglijst te laten komen.
Waar ik de openheid, directheid en eerlijkheid bij de presentatie van JPMorgan erg waardeerde had ik gisteren sterk het idee naar een vooropgezet toneelstukje te kijken. Bij het onderwerp lifestyle kwamen mensen aan het woord die bijvoorbeeld zeiden midden in een megadeal even het weekend plus de vrijdag vrij mochten nemen omdat ze mee wilden doen aan een charity ergens ver weg, wat heel belangrijk voor hun was. Right..
De MD van JPMorgan gaf gewoon toe dat de uren nogal demanding zijn en dat hij een paar dagen voor de presentatie nog de hele nacht gewerkt heeft, wat verschrikkelijk was omdat hij alleen maar uren moest zitten wachten op het oordeel van een stel advocaten die vervolgens zeiden: nee, we doen het niet. Voegde eraan toe dat de uren te doen zijn als je je werk interessant vindt, je in een tof team met toffe mensen werkt en dat je soms ook rustigere weken hebt, kan sporten in een gym op het werk, het er ook om gaat wat je met je vrije tijd doet etc.
Ik schat een 2.1 als een 7 gemiddeld? 2.1 is het gemiddelde cijfer waar men hier uit de universiteit mee komt in de UK. Wil je beetje mee komen heb je een first class degree nodig uit de UK universiteiten. Ik schat dat dat zo rond de 8 gemiddeld is op een Nederlandse universiteit.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 14:15 schreef Sokz het volgende:
'Strong academic record (a minimum 2.1 or equivalent).'
Is in Nederland hetzelfde als?
Volgens mij is 2.1 hetzelfde als Upper Second. Eerst heb je First, dat is de top 70-100% en dan heb je Upper Second, dat is 60-70%. Het is lastig om het exact om te zetten, dus je moet een beetje judgement gebruiken. Ik wist wel vrij zeker dat ik bij de top 10-20% zat, dus dan ben je waarschijnlijk First en voldoe je dus aan deze regel.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 14:27 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik schat een 2.1 als een 7 gemiddeld? 2.1 is het gemiddelde cijfer waar men hier uit de universiteit mee komt in de UK. Wil je beetje mee komen heb je een first class degree nodig uit de UK universiteiten. Ik schat dat dat zo rond de 8 gemiddeld is op een Nederlandse universiteit.
Klopt. Alleen is upper second is volgens mij 65% - 69.99% en lower second is 60 - 65%. Ongeveer de helft (40%) van alle graduates komt uit met een 65% - 70% diploma. Roughly 10% heeft een first class degree. Het is alleen wat lastig inschatten hoe je een 72% vergelijkt met bijv. een 85% want een 85% is echt subliem terwijl een 72% echt niet slecht is en nog steeds bij de top 10% zit.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 14:45 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Volgens mij is 2.1 hetzelfde als Upper Second. Eerst heb je First, dat is de top 70-100% en dan heb je Upper Second, dat is 60-70%. Het is lastig om het exact om te zetten, dus je moet een beetje judgement gebruiken. Ik wist wel vrij zeker dat ik bij de top 10-20% zat, dus dan ben je waarschijnlijk First en voldoe je dus aan deze regel.
Ja, is inderdaad lastig. Ik heb dus destijds gewoon gevraagd bij welk top % je moest zitten. Ze gaven toen aan top 10%, dus heb ik maar ingeschat dat ik daar bij zat...quote:Op woensdag 13 oktober 2010 15:28 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Klopt. Alleen is upper second is volgens mij 65% - 69.99% en lower second is 60 - 65%. Ongeveer de helft (40%) van alle graduates komt uit met een 65% - 70% diploma. Roughly 10% heeft een first class degree. Het is alleen wat lastig inschatten hoe je een 72% vergelijkt met bijv. een 85% want een 85% is echt subliem terwijl een 72% echt niet slecht is en nog steeds bij de top 10% zit.
Het is een besloten workshop, mensen zijn gekozen op basis van cover letter en CV. Ik heb me alleen opgegeven voor M&A advisory internship/ft-offer. Dat ft-offer vinkje heb ik nogal snel aangevinkt, eigenlijk ga ik meer voor een stageplek (ben nogal jong, weet niet of ik al full time aan de bak wil).quote:Op woensdag 13 oktober 2010 17:51 schreef Drive-r het volgende:
Gewoon goed voorbereiden. Zorg dat je een CV hebt, weet wat je zelf uit die workshop wilt halen (Wil je een baan? Internship? Alleen wat info?) en een beetje uitgeslapen bent. Als je zo'n dag goed doet, is een stage zo geregeld. Maar dan moet je wel een beetje je zaken op orde hebben.
Dat snap ik, ik heb vroeger zelf workshops gegeven. Maar verwacht niet dat elk aanwezige bankier elke CV uit zijn hoofd geleerd heeft, of uberhaupt al heeft gezien. Zeker bij een proef interview lijkt dat me wel handig, als is het maar voor jezelf om goed op een rij te hebben wat je allemaal eerder hebt verstuurd. Tevens is het "proef" interview niet echt "proef", meestal is het gewoon een redelijk serieuse start van een sollicitaties.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 18:02 schreef dennishk het volgende:
[..]
Het is een besloten workshop, mensen zijn gekozen op basis van cover letter en CV. Ik heb me alleen opgegeven voor M&A advisory internship/ft-offer. Dat ft-offer vinkje heb ik nogal snel aangevinkt, eigenlijk ga ik meer voor een stageplek (ben nogal jong, weet niet of ik al full time aan de bak wil).
Liet me door een bankier vertellen dat dat >7,5 is (een 1:1 is overigens cum laude, dus ongeveer >8,3).quote:Op woensdag 13 oktober 2010 14:15 schreef Sokz het volgende:
'Strong academic record (a minimum 2.1 or equivalent).'
Is in Nederland hetzelfde als?
Maar goed, dat hangt ook weer af van je studie. Een 8 voor Bedrijfskunde is wellicht wat minder goed dan een 7.5 voor Technische Wiskunde ofzo. Daarom blijft het lastig.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 18:32 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Liet me door een bankier vertellen dat dat >7,5 is (een 1:1 is overigens cum laude, dus ongeveer >8,3).
Welke bank heb je dat voor gedaan dan? Inderdaad wel een goede, ff langedraad verhaaltje maken van mijn CV.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 18:07 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Dat snap ik, ik heb vroeger zelf workshops gegeven. Maar verwacht niet dat elk aanwezige bankier elke CV uit zijn hoofd geleerd heeft, of uberhaupt al heeft gezien. Zeker bij een proef interview lijkt dat me wel handig, als is het maar voor jezelf om goed op een rij te hebben wat je allemaal eerder hebt verstuurd. Tevens is het "proef" interview niet echt "proef", meestal is het gewoon een redelijk serieuse start van een sollicitaties.
Rarara... dat heb ik al topics lang niet gemeld, hoewel mensen inmiddels wel hun ideeen hebben.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 18:54 schreef dennishk het volgende:
[..]
Welke bank heb je dat voor gedaan dan? Inderdaad wel een goede, ff langedraad verhaaltje maken van mijn CV.
Lage cijfers zijn inderdaad een probleem. Maar als je nu al opgeeft kom je nergens. Niet dat ik zeg dat je dat doet uiteraard, maar ik ken echt veel gevallen die gewoon enorm depressief werden van alle negatieve reacties die ze kregen toen ze sollicitaties de deur uitdeden. En dan klagen dat bedrijven erg mens onvriendelijk handelen etc. Overal nee en dan hier en daar een interview en dat liep ook niet goed af. Ja wat denk je dan, dat het bedrijf je hele CV door spit en je coverletter van A tot Z en omgekeerd leest?quote:Op woensdag 13 oktober 2010 19:46 schreef kevin7 het volgende:
Ik heb dat probleem met redelijk lage cijfers ook. Komt echter door het missen van een half jaar 6-vwo vanwege ziekte. Ik baal er wel van de banken zo naar de middelbare school cijfers kijken, want die waren dus niet echt denderend.
Volgens mij is een 2:1 ook gelijk aan een 7, ik heb het ergens op een IB-site gelezen.
Ook al heb ik lage cijfers voor de middelbare, ik blijf gewoon doorgaanquote:Op woensdag 13 oktober 2010 20:00 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Lage cijfers zijn inderdaad een probleem. Maar als je nu al opgeeft kom je nergens. Niet dat ik zeg dat je dat doet uiteraard maar ik ken echt veel gevallen die gewoon enorm depressief werden van alle negatieve reacties die ze kregen toen ze sollicitaties de deur uitdeden.
Je was toch ziek?quote:Op woensdag 13 oktober 2010 20:21 schreef kevin7 het volgende:
Het gaat er eigenlijk meer om dat ik die lage cijfers heb en dat ik die niet kan verklaren mochten ze me geen interview aanbieden.
Heb wel raardere verhalen gehoord van mensen die ondanks een op het oog wat minder populair profiel gewoon offers hebben gekregen. Volgens mij is er altijd wel ergens een mogelijkheid als je de effort erin steekt, ook al is het misschien niet altijd direct Goldman Sachs ofzo. Mja, ik ga er wel achter komen, ben nu natuurlijk gewoon nog een know-not op dit gebied hehe.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 20:21 schreef kevin7 het volgende:
Het gaat er eigenlijk meer om dat ik die lage cijfers heb en dat ik die niet kan verklaren mochten ze me geen interview aanbieden.
Artikelen/guides:quote:Op donderdag 14 oktober 2010 17:41 schreef Kaas- het volgende:
Nog een paar goede sites om later in de OP te zetten:
Nieuwswebsites:
Wall Street Journal - Mergers & Acquisitions News, Deals, Corporate & Private Equity News
Reuters - Mergers & Acquisitions News, M&A Deals and Transactions
Overfusies.nl - Nieuwssite voor fusies en overnames
Financial Times homepage
Blogs:
Mergers & Inquisitions
Careers in Finance.com
Mocht iemand nog wat leuk leesvoer kennen, laat het vooral weten!
Lees:quote:Op donderdag 14 oktober 2010 17:46 schreef Ambitious het volgende:
Beste Fokkers,
Al een ruime tijd volg ik de IB topics hier met plezier. Ook ik wil inmiddels een stage doen om de wereld van de overuren te verkennen. Een professor raadde mij aan om dit zeker in London te proberen, aangezien dit de plaats is waar het allemaal echt gebeurd. Ik zit op dit moment in het tweede jaar van mijn tweejarige master. Aangezien de internship programma's zich richten op studenten in hun voorlaatste jaar vraag ik mij af of het wel mogelijk voor mij is om hier een plaats te krijgen. Is er een mogelijkheid om toch een summer internship te krijgen? Ik zou na de zomer meteen kunnen beginnen met werken.
Mijn gemiddelde cijfers zijn: middelbare school 7.3, BSc 7.8, en MSc 8.9. Mijn master is aan de faculteit van exacte wetenschappen. Ik heb gelezen dat cijfers van de middelbare school zwaar meewegen bij de selectie procedure. Is mijn matige gemiddelde op de middelbare school een show-stopper, of maak ik toch een kans?
quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 09:30 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Een 7 gemiddeld voor VWO is niet sterk, maar niet slecht genoeg voor een "no-go" natuurlijk. Als je een goed gemiddeld haalt voor bedrijfskunde en ook econometrie een beetje goed af rondt, heb je een CV die wel aardig kans maakt.
Nope, dat is hem niet. Er is ook een Vault Guide specfiek gericht op Investment Banking. In de post hierboven heb ik een link gepost naar de IB guide van 2009.quote:Verder nog één vraag, is dit de Vault Guide waar iedereen het over heeft?
http://www.bol.com/nl/p/e(...)006224443/index.html
Groeten,
Ambitous
Je zou natuurlijk ook via de gewone weg proberen binnen te komen.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 17:46 schreef Ambitious het volgende:
Beste Fokkers,
Al een ruime tijd volg ik de IB topics hier met plezier. Ook ik wil inmiddels een stage doen om de wereld van de overuren te verkennen. Een professor raadde mij aan om dit zeker in London te proberen, aangezien dit de plaats is waar het allemaal echt gebeurd. Ik zit op dit moment in het tweede jaar van mijn tweejarige master. Aangezien de internship programma's zich richten op studenten in hun voorlaatste jaar vraag ik mij af of het wel mogelijk voor mij is om hier een plaats te krijgen. Is er een mogelijkheid om toch een summer internship te krijgen? Ik zou na de zomer meteen kunnen beginnen met werken.
Mijn gemiddelde cijfers zijn: middelbare school 7.3, BSc 7.8, en MSc 8.9. Mijn master is aan de faculteit van exacte wetenschappen. Ik heb gelezen dat cijfers van de middelbare school zwaar meewegen bij de selectie procedure. Is mijn matige gemiddelde op de middelbare school een show-stopper, of maak ik toch een kans?
Verder nog één vraag, is dit de Vault Guide waar iedereen het over heeft?
http://www.bol.com/nl/p/e(...)006224443/index.html
Groeten,
Ambitous
Bedankt! Ik zag hem net na mijn postquote:Op donderdag 14 oktober 2010 18:12 schreef pieter_R het volgende:
Nope, dat is hem niet. Er is ook een Vault Guide specfiek gericht op Investment Banking. In de post hierboven heb ik een link gepost naar de IB guide van 2009.
Wat bedoel je precies? Solliciteren naar een vaste baan?quote:Je zou natuurlijk ook via de gewone weg proberen binnen te komen.
Dat maakt wel uit. De aankomende Springweeks zijn voor studenten die in 2013 afstuderen. Ze zijn dus bedoeld voor eerstejaars studenten (die een 3-jarige studie doen) en voor tweedejaars studenten (die in totaal 4 jaar studeren).quote:Op donderdag 14 oktober 2010 21:53 schreef Sokz het volgende:
Kun je een Springweek proberen. Volgens mij maakt het daar niet uit in welk jaar je zit.
Mja, oke. Maar het is niet een ongeschreven regel dat je met een andere studie van een andere lengte geen kans hebt.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 21:57 schreef pieter_R het volgende:
[..]
Dat maakt wel uit. De aankomende Springweeks zijn voor studenten die in 2013 afstuderen. Ze zijn dus bedoeld voor eerstejaars studenten (die een 3-jarige studie doen) en voor tweedejaars studenten (die in totaal 4 jaar studeren).
Maar jij gaat niet voor M&A zoals de meesten hier toch?quote:Op donderdag 14 oktober 2010 22:22 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Mja, oke. Maar het is niet een ongeschreven regel dat je met een andere studie van een andere lengte geen kans hebt.
Wel grappig om te zien dat een aantal hier eigenlijk elkaars concurrenten zijn, maar uiteraard hopen dat ze allemaal worden aangenomen voor de spring!Welke data zijn de spring weken eigenlijk
?
Of ik wel of niet voor M&A ga is niet echt van toepassing. Trading is net zo goed een onderdeel van een IB en dan met name de fixed income kant. Al vind ik die bond markt maar saai eigenlijkquote:Op vrijdag 15 oktober 2010 00:47 schreef Rejected het volgende:
[..]
Maar jij gaat niet voor M&A zoals de meesten hier toch?
Een studiegenoot/kennis loopt nu een half jaar stage bij JPM, securitization afdeling.
Volgens mij ben je al aan de late kant voor de fulltime interviews, hoewel die zeker nog niet volledig over zijn. Spring weeks bestaan maar bij weinig banken, dat zou ik nooit doen. Er is weinig plek voor, je ziet vrij weinig en je hebt beperkte keuze qua banken. Als je het dan toch leuk vindt, moet je nog een jaar wachten voordat je aan een vaste baan begint. Beste weg is een internship en een beetje verhullen dat je al klaar bent in de interviews, zo streng zijn ze daar niet mee. Na een goeie stage, kan je vaak prima direct beginnen.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 21:35 schreef Ambitious het volgende:
Op die manier is het inderdaad een goed idee! Ik wil echter eerst proberen of het werk mij wel ligt. Het lijkt mij niet voor iedereen geschikt/leuk, en een internship is dan die ideale manier om daar achter te komen.
Bedankt! Dan probeer ik alsnog een internship te krijgen. Volgende maand de vault guide doorlezen en brieven schrijven, als ik weer tijd heb.quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 09:17 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Volgens mij ben je al aan de late kant voor de fulltime interviews, hoewel die zeker nog niet volledig over zijn. Spring weeks bestaan maar bij weinig banken, dat zou ik nooit doen. Er is weinig plek voor, je ziet vrij weinig en je hebt beperkte keuze qua banken. Als je het dan toch leuk vindt, moet je nog een jaar wachten voordat je aan een vaste baan begint. Beste weg is een internship en een beetje verhullen dat je al klaar bent in de interviews, zo streng zijn ze daar niet mee. Na een goeie stage, kan je vaak prima direct beginnen.
Wat is de tussenstand? Een aantal namen van vorig jaar (P-NME, TD) zie ik nu niet meer in dit topic ..quote:Op dinsdag 8 september 2009 20:26 schreef sitting_elfling het volgende:
Het zou wel wat zijn als we over een jaar of 2/3/4 gewoon een groepje IB'ers hebben op FOK!
Op het moment dat de borrel d'r is loop je toch direct af op de mensen van de afdeling waar jij interesse in hebt? En de manier waarop je het verteld heb ik het idee dat er 5 bankiers waren en rondom ieder een tiental studentenquote:Op zaterdag 16 oktober 2010 21:10 schreef dennishk het volgende:
Workshop gehad, ze vertelden dat ze meer dan 300 aanmeldingen hadden gekregen, uiteindelijk 18 mensen waren aanwezig. Niveau lag "vrij hoog", er was een kleine competitie die wij gewonnen hebben, over algemeen positief gevoel. De borrel vond ik minder doordat er een heleboel mensen opeens bijkwamen waardoor elke bankier omringt werd door meerdere mensen. Hierdoor kwam ik er op het eind van de avond achter dat de mensen van de afdeling waar ik voor solliciteerde niet gesproken heb, stomme fout die me mijn kop gekost heeft. Wel wat business cards gekregen van wat senior mensen die ik mocht mailen/bellen als ik ergens hulp mee nodig had. Conclusie: veel geleerd.
Het was allemaal wat rommelig en de mensen van die afdeling kwamen een stuk later binnen, toen stond ik met een MD te praten waar ik het goed mee kon vinden, toen ik erg in had was de borrel "voorbij". Zeg ook niet dat het onmogelijk was, ik maak ook fouten, vooral omdat ik dit soort competities niet gewend ben. Dacht dat de case de competitie was.quote:Op zaterdag 16 oktober 2010 21:46 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Op het moment dat de borrel d'r is loop je toch direct af op de mensen van de afdeling waar jij interesse in hebt? En de manier waarop je het verteld heb ik het idee dat er 5 bankiers waren en rondom ieder een tiental studenten
Ja, deadlines zijn meestal pas Dec/Jan.quote:Op maandag 18 oktober 2010 20:06 schreef Outlined het volgende:
kan je nog applyen voor summer internships ?
quote:Op dinsdag 19 oktober 2010 16:00 schreef Game_Error het volgende:
Hmm ik werd zojuist ook gebeld of ik misschien naar de interviews wil komen voor een position in London, nice, zo even terugbellen dat ik geïnteresseerd ben.
Download even de Vault Guide voor investment banking, dat helpt je al aardig op weg. Verder natuurlijk netjes aankleden en dat soort onzin. Lees je een beetje in over de bank waar je heen gaat, hun reputatie, etc... Check FSA.nl ook voor tips & tricks.quote:Op dinsdag 19 oktober 2010 16:51 schreef Game_Error het volgende:
Ok ik mag dus vrijdag twee keer op gesprek komen, laat de tips maar komen want ik heb geen flauw benul van hoe zoiets in zijn werk gaat.
Wat voor vragen stellen ze zoal bijvoorbeeld, zijn er nog do en don'ts? Hoe betrouwbaar is die site van Mergers en Inquisitions qua interviewtips, daar heb ik namelijk mijn voornaamste CV tips vandaan gehaald.
Ik moet zeggen dat ik in mijn leven zelden een sollicitatiegesprek heb meegemaakt, laat staan in het Engels.
Geen idee, heb de film niet gezien...quote:Op dinsdag 19 oktober 2010 17:46 schreef kevin7 het volgende:
Is de sales afdeling bij IB net als in Wall Street Warriors series 2? Of is institutional sales compleet anders?
Het is een serie over beroepen op wall street. http://www.mojohd.com/mojoseries/wallstreetwarriors/quote:Op dinsdag 19 oktober 2010 17:48 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Geen idee, heb de film niet gezien...![]()
Maar ik vermoed dat alles er in Hollywood iets anders uitziet...
Nee, absoluut nietquote:Op dinsdag 19 oktober 2010 17:55 schreef kevin7 het volgende:
[..]
Het is een serie over beroepen op wall street. http://www.mojohd.com/mojoseries/wallstreetwarriors/
Wat doe je precies in institutional sales? 't is toch niet zoals de film "boiler room"?
Ik heb een download link:quote:Op dinsdag 19 oktober 2010 17:57 schreef Sokz het volgende:
Kevin over WSW gesproken, heb jij toevallig ergens een linkje naar de 10 afleveringen van seizoen 2?
Netjes man, gefeliciteerd!quote:Op dinsdag 19 oktober 2010 16:51 schreef Game_Error het volgende:
Ok ik mag dus vrijdag twee keer op gesprek komen, laat de tips maar komen want ik heb geen flauw benul van hoe zoiets in zijn werk gaat.
Wat voor vragen stellen ze zoal bijvoorbeeld, zijn er nog do en don'ts? Hoe betrouwbaar is die site van Mergers en Inquisitions qua interviewtips, daar heb ik namelijk mijn voornaamste CV tips vandaan gehaald.
Ik moet zeggen dat ik in mijn leven zelden een sollicitatiegesprek heb meegemaakt, laat staan in het Engels.
Goed bezig, succes!quote:Op dinsdag 19 oktober 2010 16:51 schreef Game_Error het volgende:
Ok ik mag dus vrijdag twee keer op gesprek komen, laat de tips maar komen want ik heb geen flauw benul van hoe zoiets in zijn werk gaat.
Wat voor vragen stellen ze zoal bijvoorbeeld, zijn er nog do en don'ts? Hoe betrouwbaar is die site van Mergers en Inquisitions qua interviewtips, daar heb ik namelijk mijn voornaamste CV tips vandaan gehaald.
Ik moet zeggen dat ik in mijn leven zelden een sollicitatiegesprek heb meegemaakt, laat staan in het Engels.
Wat ik juist van de meeste hoor is dat het relatief saai werk is, weinig motiverend maar wel erg handig om wat clienten basis op te bouwen als je een goede pitcher bent en eventueel later misschien iets groters wilt opzetten.quote:Op dinsdag 19 oktober 2010 18:02 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Nee, absoluut niet![]()
Je wordt bijvoorbeeld sales banker voor equity markets (dus aandelen) voor de Benelux regio. Dan bel je dagelijks met grote, professionele klanten (dus geen arme vrouwtjes) over hun portfolio's, waar ze behoefte aan hebben, wat jij momenteel ziet als een goeie move, etc... Als de klant er iets in ziet, breng je de deal naar een trader en die verwerkt hem. Je geeft niet echt investeringsadvies, want je klant is zelf een professioneel investeerder. Echter, je geeft hem wel aan dat er bijvoorbeeld ergens een groot blok aandelen vrij komt, of dat er momenteel vraag is naar aandelen die hij heeft, etc....
Het is leuk werk, niet al te stressvol en je hebt de weekenden vrij.
Hm, mixed feelings dus. Ik heb het idee dat het bij grote banken wel leuk is, maar bij kleine toko's een stuk minder. Als je echt een soort verkopertje wordt, is de lol er snel af. Als je met een kleine groep klanten elke dag intensief bezig bent, lijkt het me al een stuk leuker. De grap is dat van mijn vrienden voornamelijk de sales mensen het lang volhouden, dus zo erg zal het niet zijn?quote:Op dinsdag 19 oktober 2010 18:45 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Wat ik juist van de meeste hoor is dat het relatief saai werk is, weinig motiverend maar wel erg handig om wat clienten basis op te bouwen als je een goede pitcher bent en eventueel later misschien iets groters wilt opzetten.
Ik heb zelf overigens ook een contract offer in overweging voor of 1.5 jaar of 3 jaar termijn met niet echt de mogelijkheid om er tussen uit te knijpen. En 1.5 jaar of zelfs 3 jaar vind ik eigenlijk te lang. Voordeel wel is veel reizen en met veel clienten in contact. Nadeel is salaris en gelimiteerde bonus mogelijkheden.
Ik denk dat het verschilt per persoon toch? Want als je sales leuk vind, is het misschien wel interessant. Mij lijkt het wel leuk om veel met clienten in contact te zijn.quote:Op dinsdag 19 oktober 2010 18:45 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Wat ik juist van de meeste hoor is dat het relatief saai werk is, weinig motiverend maar wel erg handig om wat clienten basis op te bouwen als je een goede pitcher bent en eventueel later misschien iets groters wilt opzetten.
Ik heb zelf overigens ook een contract offer in overweging voor of 1.5 jaar of 3 jaar termijn met niet echt de mogelijkheid om er tussen uit te knijpen. En 1.5 jaar of zelfs 3 jaar vind ik eigenlijk te lang. Voordeel wel is veel reizen en met veel clienten in contact. Nadeel is salaris en gelimiteerde bonus mogelijkheden.
Bonus is hetzelfde als IB, zeker in het begin. Daarna steeds meer gerelateerd aan sales inderdaad. S_E doet inderdaad geen sales, die opmerking ging over iets anders.quote:Op dinsdag 19 oktober 2010 19:19 schreef kevin7 het volgende:
[..]
Ik denk dat het verschilt per persoon toch? Want als je sales leuk vind, is het misschien wel interessant. Mij lijkt het wel leuk om veel met clienten in contact te zijn.
Het merendeel van de mensen werkt volgens mij in IB om daarna naar PE of hedgefunds te verhuizen. Maar wat zijn de exit opps voor institutional sales?
Is het salaris niet hetzelfde als een IB analyst? Ik kan me wel voorstellen dat sales meer bonus is, maar S_E schrijft dat de bonus gelimiteerd is??
Ik ken een aantal studenten die een jaar lang bij sales hebben meegelopen. En de meeste vinden het niks, en exact om de reden wat je zegt; 'het langzaam besef van verkopertje worden'. En dan hebben we het ook over grote IB's. Met name de Zwitserse kwamen daar niet goed vanaf. Op een gegeven moment kwam er het besef dat wat je staat te verkopen, je eigenlijk helemaal niet zelf achter staat. Om wat voor redenen dan ookquote:Op dinsdag 19 oktober 2010 19:13 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Hm, mixed feelings dus. Ik heb het idee dat het bij grote banken wel leuk is, maar bij kleine toko's een stuk minder. Als je echt een soort verkopertje wordt, is de lol er snel af. Als je met een kleine groep klanten elke dag intensief bezig bent, lijkt het me al een stuk leuker. De grap is dat van mijn vrienden voornamelijk de sales mensen het lang volhouden, dus zo erg zal het niet zijn?
Als je goed in pitchen bent en beetje een gladde tong hebt en ook het financiele gedeelte van 'sales' leuk vindt kun je het lang vol houden op sales denk ik. Maar er zijn naar mijn mening gewoon leukere meer uitdagende zaken in de financiele wereld. En sales, en dan met name pitchen is best lastig om te leren.quote:Op dinsdag 19 oktober 2010 19:19 schreef kevin7 het volgende:
[..]
Ik denk dat het verschilt per persoon toch? Want als je sales leuk vind, is het misschien wel interessant. Mij lijkt het wel leuk om veel met clienten in contact te zijn.
Het merendeel van de mensen werkt volgens mij in IB om daarna naar PE of hedgefunds te verhuizen. Maar wat zijn de exit opps voor institutional sales?
Is het salaris niet hetzelfde als een IB analyst? Ik kan me wel voorstellen dat sales meer bonus is, maar S_E schrijft dat de bonus gelimiteerd is??
Ik dacht het nietquote:
Leuk!quote:Op dinsdag 19 oktober 2010 22:28 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
En wat betreft het offer waar ik het over heb, dat betreft niet een IB maar een vrij bekende financiele nieuwszender die iedereen hier wel kent. Ik mag aannemen van wel iig
Mja. Sommige zien het als een enorme uitdaging met veel mogelijkheden, anderen zien het toch als beperking en stilstaan in ontwikkeling voor eventueel 3 jaar lang. Het is immers niet IB maar ook niet een prop. trading boutique wat ik eerder heb gedaan deze zomer. Ben er absoluut nog niet over uit. Maar het vertrouwen begint wel een beetje te komen dat ik hoe dan ook aan het eind van de zomer aan het werk kan gaan. Mochten we dan toch nog een dubbele dip krijgen ga ik alleen wel voor een mastersquote:
Ik denk dat het weinig verschilt, een goeie vriend zit nu in zijn 3e jaar bij een Zwitserse en vindt het geweldig. Zoals altijd hangt het ook binnen een bank waarschijnlijk weer af van hoe je rol eruit ziet. Hij reist heel Noord-Europa af om klanten te helpen met interest swaps, best leuk werk. Beetje corporates helpen met hun hedging enzo.quote:Op dinsdag 19 oktober 2010 22:13 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik ken een aantal studenten die een jaar lang bij sales hebben meegelopen. En de meeste vinden het niks, en exact om de reden wat je zegt; 'het langzaam besef van verkopertje worden'. En dan hebben we het ook over grote IB's. Met name de Zwitserse kwamen daar niet goed vanaf. Op een gegeven moment kwam er het besef dat wat je staat te verkopen, je eigenlijk helemaal niet zelf achter staat. Om wat voor redenen dan ookEn de meeste die bij sales zaten zijn dan ook allemaal een andere kant opgegaan.
Ik denk dat de meeste die jij kent alleen al veel langer in de business zitten en dat het dan wat meer vrijheid met zich meebrengt. Het 1e jaar of de eerste jaren in vergelijking met andere afdeling is het wat minder en willen mensen al snel switchen.
Kleine toko's wat betreft sales ken ik verder niet iemand in, maar lijkt me niks.
Een dienstverband van 3 jaar is wel een beetje lang als het niet je 'droombaan' is. Wel een hele mooie plek voor het uitbreiden van je netwerk denk ik. Maar zou je daar ongeveer doen dan?quote:Op woensdag 20 oktober 2010 01:06 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Mja. Sommige zien het als een enorme uitdaging met veel mogelijkheden, anderen zien het toch als beperking en stilstaan in ontwikkeling voor eventueel 3 jaar lang. Het is immers niet IB maar ook niet een prop. trading boutique wat ik eerder heb gedaan deze zomer. Ben er absoluut nog niet over uit. Maar het vertrouwen begint wel een beetje te komen dat ik hoe dan ook aan het eind van de zomer aan het werk kan gaan. Mochten we dan toch nog een dubbele dip krijgen ga ik alleen wel voor een masters
Ik denk dat 3 jaar inderdaad dan vrij lang is, je eerste paar jaren zijn in de City wel vrij belangrijk. Aan de andere kant klinkt het wel als een originele insteek, het is weer eens wat anders dan bijvoorbeeld sales!quote:Op woensdag 20 oktober 2010 10:07 schreef Rejected het volgende:
[..]
Een dienstverband van 3 jaar is wel een beetje lang als het niet je 'droombaan' is. Wel een hele mooie plek voor het uitbreiden van je netwerk denk ik. Maar zou je daar ongeveer doen dan?
Je zit tegen de 25k per jaar, met 300.- in de maand max compensatie er bij. Voor de rest is het reizen naar clienten, uiteraard volledige kennis over de terminal zodat je clienten kunt helpen als er vragen komen. Voor de rest is het equity reportjes schrijven, seminars begeleiden/ondersteunen en veel telefoontjes met clienten. Een ander voordeel is dat ze opleidingskosten voor je willen betalen als je certificaten zoals IMC of iets anders wilt doen en daar kun je ook vrijaf voor krijgen. En het is wel gereguleerd, je hebt wel je FSA papiertje nodig. Vriend van me volgt nu die route die vorig jaar is afgestudeerd. Kreeg 5 minuten nadat hij een mail had gestuurd met een client 2 telefoontjes, waarvan de laatste van de FSA was dat hij teveel informatie had doorgespeeld, maar het nog niet erg was omdat hij net begonnen was.quote:Op woensdag 20 oktober 2010 10:13 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ik denk dat 3 jaar inderdaad dan vrij lang is, je eerste paar jaren zijn in de City wel vrij belangrijk. Aan de andere kant klinkt het wel als een originele insteek, het is weer eens wat anders dan bijvoorbeeld sales!
Heb je het nu over jouw baan of een sales job? Mooie respons of je eerste 2 emails trouwens!quote:Op woensdag 20 oktober 2010 13:01 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Je zit tegen de 25k per jaar, met 300.- in de maand max compensatie er bij. Voor de rest is het reizen naar clienten, uiteraard volledige kennis over de terminal zodat je clienten kunt helpen als er vragen komen. Voor de rest is het equity reportjes schrijven, seminars begeleiden/ondersteunen en veel telefoontjes met clienten. Een ander voordeel is dat ze opleidingskosten voor je willen betalen als je certificaten zoals IMC of iets anders wilt doen en daar kun je ook vrijaf voor krijgen. En het is wel gereguleerd, je hebt wel je FSA papiertje nodig. Vriend van me volgt nu die route die vorig jaar is afgestudeerd. Kreeg 5 minuten nadat hij een mail had gestuurd met een client 2 telefoontjes, waarvan de laatste van de FSA was dat hij teveel informatie had doorgespeeld, maar het nog niet erg was omdat hij net begonnen was.
Maar het is geen IB job, en ik heb me daar ook nog niet voor aangemeld.
Equity/finance analyst baan bij BB. Maar als je daar werkt heb je altijd een soort van sales job. Maar zoals gezegd, heb nog niks geprobeerd bij IB's. Wil dat dus eerst spoedig proberen maar moet nog wat knutselen aan de coverletter. Interview bij BB is ook heel anders dan bij een IB. Geen assesment dag, geen tig rondes met verschillende taken. Twee interviews, thats it.quote:Op woensdag 20 oktober 2010 13:04 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Heb je het nu over jouw baan of een sales job? Mooie respons of je eerste 2 emails trouwens!
Ok, maar sales bij een IB of sales bij BB is wel twee compleet verschillende werelden natuurlijk. Klinkt wel leuk!quote:Op woensdag 20 oktober 2010 13:35 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Equity/finance analyst baan bij BB. Maar als je daar werkt heb je altijd een soort van sales job. Maar zoals gezegd, heb nog niks geprobeerd bij IB's. Wil dat dus eerst spoedig proberen maar moet nog wat knutselen aan de coverletter. Interview bij BB is ook heel anders dan bij een IB. Geen assesment dag, geen tig rondes met verschillende taken. Twee interviews, thats it.
quote:Denk je echt dat mensen die naar een Ivy gaan inherent intelligenter zijn dan iemand die naar de Erasmus gaat? Het enige voordeel is, dat ze bij de Ivy zelf al een goeie selectie gedaan hebben. Zelfs als het onderwijs daar vervolgens iets beter is, is dat slechts een klein voordeel. Het gaat er uiteindelijk om of iemand intelligent is.Op woensdag 20 oktober 2010 21:15 schreef Ambitious het volgende:
Damn, ik zit net die cv's op wall street oasis te bekijken, en die Amerikanen hebben vaak al hele gespecialiseerde dingen gedaan. Ervaring bij financiele instellingen e.d. Om nog maar te zwijgen van die achtelijke rankings, als '4th in class of 76 for 1 semester' (wie houdt dat in godsnaam bij?), om hun cv's te pimpen. Ik heb redelijk wat baantjes bij de universiteit gehad en werk gedaan dat als vrijwilligerswerk geinterpreteerd kan worden, alhoewel ik er wel betaald voor heb gekregen. Deze zijn echter totaal niet finance gerelateerd. Zijn dit soort dingen toch de moeite waard om op je cv te zetten voor een IB?
Drive-r, kun je me vertellen wat de motivatie is voor IBs om mensen aan te nemen die niet van ivy's en de betere Engelse universiteiten komen? Ik krijg het idee dat ze uit die pool alleen al genoeg geschikte mensen kunnen krijgen om hun teams te vullen, maar misschien vergis ik mij hierin.
quote:Grappig, niet eerder van gehoord. Ik denk dat het tot een bepaald niveau werkt, maar uiteindelijk zullen de IB's van deze wereld toch nog vast houden aan hun eigen recruitment. Da's deels natuurlijk ook pure bureaucratie, en deels het feit dat ze nu eenmaal onderscheidend wensen te zijn.Op woensdag 20 oktober 2010 22:51 schreef sitting_elfling het volgende:
Driver, heb jij al gehoord van die nieuwe aptitude test van Bloomberg?
Komende maanden gaan veel bekende business uni's die toets maken. Het is een examen van 3 uur met 150 vragen met 12 verschillende richtingen. Je gegevens worden anoniem opgeslagen, en als een werkgever iemand zoekt die bijv. goed is in verschillende talen, regulatie van de markten en ethical reasoning kan hij daar op selecteren en krijgt hij op basis van die test, de resulaten te zien van studenten en kan dan beslissen om 1 van die studenten te mailen die voldoet aan het profiel wat hij zoekt. Alleen zullen de resultaten op nummer zijn en niet op naam. Dus wel anoniem.
Wat vind je hier van? Zal dit gaan werken? Zie jij jezelf dat al doen? Wij hadden vandaag een presentatie van bloomberg op onze uni, zelfs 1 van die gasten die je wel eens op TV zag, en zijn daarna naar UCL, LSE etc. gegaan. Het klinkt allemaal wel aardig maar heb niet het idee dat het echt gaat werken.
En bij toeval is onze uni de 1e die die toets gaat maken
quote:Oh sorry. Ik bedoelde eigenlijk dat jij zelf zoiets zou gebruiken om mogelijke studenten te screenen op basis van de volgende aspecten:Op woensdag 20 oktober 2010 23:06 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Grappig, niet eerder van gehoord. Ik denk dat het tot een bepaald niveau werkt, maar uiteindelijk zullen de IB's van deze wereld toch nog vast houden aan hun eigen recruitment. Da's deels natuurlijk ook pure bureaucratie, en deels het feit dat ze nu eenmaal onderscheidend wensen te zijn.
Ik zie mezelf niet zo'n toets doen, simpelweg omdat dat volgens mij niet de juiste ingang is voor de soort baan die ik zou willen. Mijn volgende baan verwacht ik ook gewoon via "de sector" te vinden. Als iemand op zoek is naar iemand van mijn profiel, dan weten ze me wel te vinden.
quote:Blijft een leuk bedrijf, BB. Zou best kunnen werken, ik ben benieuwd. Voor ons is het niet relevant, omdat wij geen starters aan nemen. Wij azen vooral op mensen die uit IB's komen, die zijn al getraind op kosten van de bankEigenlijk als vervanging van de SHL tests. Maar gezien je reply zal dat wel niet zo zijn. Van wat ik van BB heb gehoord is dat ze wel hun best doen op het moment om het echt aan de man te brengen en ook de 'grote' IB's hierbij betrokken te krijgen. Ben benieuwd.
quote:Ik investeer centjes, ik zal in het midden laten waar en hoe.Op woensdag 20 oktober 2010 23:27 schreef Sokz het volgende:
Wat doe je nu ook alweer drive-r? Bij een boutique?
quote:Bedankt voor de ontnuchtering. Ik ben inderdaad aan de Nederlandse scheiding gewend (mbo/hbo/wo) en trek die door naar de bekende buitenlandse universiteiten. Gewoon applyen dus
quote:Inderdaad.Op woensdag 20 oktober 2010 21:21 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Denk je echt dat mensen die naar een Ivy gaan inherent intelligenter zijn dan iemand die naar de Erasmus gaat? Het enige voordeel is, dat ze bij de Ivy zelf al een goeie selectie gedaan hebben. Zelfs als het onderwijs daar vervolgens iets beter is, is dat slechts een klein voordeel. Het gaat er uiteindelijk om of iemand intelligent is.
Het is heel Nederland om opleiding te verwarren met "geschiktheid". Een bankier moet analytisch sterk zijn, sociaal "ok" en de juiste ambitie hebben. Kennis van finance is niet nodig. Ik was ingenieur voordat ik bij een IB ging werken en ik durf oprecht te zeggen dat ik na de 6 weken training beter was dan het gros van de Ivy's. Bleek ook in de jaarlijkse ranking, Nederlanders scoorden gek genoeg altijd hoog.... Ik denk dat we compenseren door gemiddeld iets ouder te zijn en daardoor iets volwassener/gebalanceerder te zijn.
Iemand die Harvard doet, is iemand die in Nederland een goed cijfer op VWO haalt, dan goed studeert voor zijn SATS, en wat geld en connecties heeft. Het is geen rocket-scientist...
quote:Iemand die wiskunde of natuurkunde aan Harvard doet is echt wel een rock-scientist. Denk ik zelf dan. Het nivo van dat soort studies ligt daar hoger dan hier in Nederland.Op woensdag 20 oktober 2010 21:21 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Denk je echt dat mensen die naar een Ivy gaan inherent intelligenter zijn dan iemand die naar de Erasmus gaat? Het enige voordeel is, dat ze bij de Ivy zelf al een goeie selectie gedaan hebben. Zelfs als het onderwijs daar vervolgens iets beter is, is dat slechts een klein voordeel. Het gaat er uiteindelijk om of iemand intelligent is.
Het is heel Nederland om opleiding te verwarren met "geschiktheid". Een bankier moet analytisch sterk zijn, sociaal "ok" en de juiste ambitie hebben. Kennis van finance is niet nodig. Ik was ingenieur voordat ik bij een IB ging werken en ik durf oprecht te zeggen dat ik na de 6 weken training beter was dan het gros van de Ivy's. Bleek ook in de jaarlijkse ranking, Nederlanders scoorden gek genoeg altijd hoog.... Ik denk dat we compenseren door gemiddeld iets ouder te zijn en daardoor iets volwassener/gebalanceerder te zijn.
Iemand die Harvard doet, is iemand die in Nederland een goed cijfer op VWO haalt, dan goed studeert voor zijn SATS, en wat geld en connecties heeft. Het is geen rocket-scientist...
quote:Ik neem aan dat je de verdere strekking van mijn verhaal begreep...Op vrijdag 22 oktober 2010 13:06 schreef Outlined het volgende:
[..]
Iemand die wiskunde of natuurkunde aan Harvard doet is echt wel een rock-scientist. Denk ik zelf dan. Het nivo van dat soort studies ligt daar hoger dan hier in Nederland.
quote:Ik had het echt over die specifieke zin, ik denk niet dat je daar gelijk in hebt. Had misschien de rest van je verhaal niet in de quote moeten zetten.Op vrijdag 22 oktober 2010 14:07 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ik neem aan dat je de verdere strekking van mijn verhaal begreep...
quote:mijn inschatting is dat het wel voor de exacte studies geldt.Op vrijdag 22 oktober 2010 14:47 schreef Drive-r het volgende:
Ik bedoelde enkel dat je niet briljant hoeft zijn om Harvard te doen.
quote:Nogmaals, niet mijn ervaring.Op vrijdag 22 oktober 2010 15:23 schreef Outlined het volgende:
[..]
mijn inschatting is dat het wel voor de exacte studies geldt.
quote:Of je stapt gewoon op een professor af en vraagt of hij nog wat mensen kent die in de sector werken waar in jij ook wilt werken die je eventueel kunnen helpen bij een interview of extra advies kunnen geven. Of ga naar een studentenvereniging van de universiteit waar nog wat alumni's aan verbonden zijn.Op vrijdag 22 oktober 2010 19:38 schreef Kaas- het volgende:
Als je op linkedin toevallig in dezelfde groep zit als een alumnus in de bankwereld (bijvoorbeeld een alumnigroep van je universiteit) zou je die persoon een berichtje kunnen sturen, mocht je dat willen.
quote:Dat weet je pas als je het gaat vragen (:Op vrijdag 22 oktober 2010 20:47 schreef kevin7 het volgende:
Ik weet niet precies hoe alumni er tegenaan kijken als jongeren mensen hun benaderen met carrière vragen.
quote:Open sollicitatie?
quote:Had hier al eens over een soortgelijk onderzoekje van een van onze finance professoren geroepen, maar nu ook eens met een bericht met precieze cijfers. Wat is dit nu met al die duurbetaalde bellegingsanalisten zeg? Hebben ze geen idee waarmee ze bezig zijn of zijn ze misschien niet helemaal onafhankelijk? Hebben ze alleen bestaansrecht doordat het volk erin trapt? Hoe verdien je uberhaupt geld aan deze business, immers niemand die ervoor betaalt geloof ik, of is het gewoon een side-task van analisten die zich sowieso al met financiele markten bezighouden. Please tell me.Beste voorspellers bij Goldman Sachs
Gepubliceerd: 22 oktober 2010 13:54 | Gewijzigd: 22 oktober 2010 14:39
Door onze financiële redactie
Amsterdam, 22 okt. De beste voorspellers in de financiële wereld zitten bij Goldman Sachs. Of eigenlijk, de minst slechte zijn te vinden bij deze zakenbank.
Uit een onderzoek van het Amerikaanse persbureau Bloomberg blijkt dat de meeste analisten er in minstens 75 procent van de gevallen naast zit met het advies om te kopen, verkopen of een aandeel te houden. Het onderzoek werd gedaan onder 2.500 analisten wereldwijd bij 77 instellingen tussen begin 2008 en juli 2010.
Slechts twee banken wisten een positieve score te halen van meer dan 25 procent, Goldman Sachs (38 procent) en het Amerikaanse KBW met 27 procent. Deutsche Bank staat op drie, Credit Suisse op vier en Citigroup op de vijfde plek. Nederlandse banken zijn niet te vinden in de top van de ranglijst die is gebaseerd op adviezen over 90 aandelen van banken en verzekeraars.
Uit het onderzoek blijkt dat ook de beste voorspellers moeite hadden om de val en wederopstanding van financiële fondsen goed en tijdig te voorspellen. Goldman staat wel nummer één, maar het is de vraag hoe blij men daarmee is gezien het feit dat over de 79 financiële fondsen die men volgt er slechts over 30 een accurate voorspelling werd gegeven.
Volgens analisten was de turbulente en hectische markt een belangrijke reden waarom men er zo vaak naast zat met adviezen.
Bron: nrc.nl
quote:Dat soort cijfers geven vaak dit soort discussies. Ik kan me herinneren toen GS uitkwam met de kwartaal cijfers een aantal periodes terug dat ze op hun 'trading' divisie enorm goed geld verdienden maar wanneer je je geld bracht naar GS je daar bekaaid afkwam.Op zaterdag 23 oktober 2010 10:30 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Open sollicitatie?
Grappig berichtje:
[..]
Had hier al eens over een soortgelijk onderzoekje van een van onze finance professoren geroepen, maar nu ook eens met een bericht met precieze cijfers. Wat is dit nu met al die duurbetaalde bellegingsanalisten zeg? Hebben ze geen idee waarmee ze bezig zijn of zijn ze misschien niet helemaal onafhankelijk? Hebben ze alleen bestaansrecht doordat het volk erin trapt? Hoe verdien je uberhaupt geld aan deze business, immers niemand die ervoor betaalt geloof ik, of is het gewoon een side-task van analisten die zich sowieso al met financiele markten bezighouden. Please tell me.
quote:Tijdens mijn ervaring afgelopen zomer kwam ik er ook achter dat dit soort dingen ook gewoon erg gemakkelijk goed te praten zijn. Je moet een presentatie over een aandeel geven en kijken hoe dit in een eventueel portfolio past. En dan ga je gewoon op zoek naar ratio's die dit waardeloze aandeel goed praten. VAR, beta, standaard deviatie, wat financiele ratio's. En dan met name 'bragging' over groeiende cijfers, groei in dividend of groei in eps, je kent het wel. En staan sommige cijfers je niet aan skip je dat natuurlijk. Beetje analyst die dat moet presenteren heeft dusdanige pitching skills dat een investeerder daar met gemakkelijk intrapt. Nou, gooi op de 1e pagina de gehele disclaimer dat je het wel eens mis kunt hebben etc. en dat het toch best risicovol is en je hebt je fee binnen. Het is echt lang niet altijd de schuld van de analist. Investeerders vergeten soms ook gewoon door te vragen of men kijkt niet naar de financiele onderliggende waarde van een bedrijf.Op zaterdag 23 oktober 2010 11:46 schreef Drive-r het volgende:
Beleggingsanalisten heb ik een weinig positieve indruk van. Hun rapporten gaan vaak erg oppervlakkig te werk, ze duiken niet echt in de financials en ze praten elkaar in elke industrie gewoon de trends aan.
quote:Om even een voorbeeldje te geven. Deze analist geeft al vanaf 400 aan dat je het moet verkopen en heeft dat continu ten negatieve bijgesteld. Terwijl het vanaf die tijd alleen maar naar boven is gegaanOp zaterdag 23 oktober 2010 12:46 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik laat daar zo wel even een passend voorbeeldje van zien.
quote:Ik duim mee, een beetje geluk heb je altijd nodig!Op zondag 24 oktober 2010 23:00 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik sta op het punt om een enorme lading CV's de deur uit te sturen. Ben benieuwd. Ik denk dat m'n kansen ten opzichte van vorig jaar een stuk beter zijn. En het helpt natuurlijk ook als je mensen kent die je CV direct in het referral system van een IB stoppen
quote:Meer een verwijzing naar de mensen die inmiddels via dit topic elkaar aan het helpen zijn...
quote:Welk menu is dit in Bloomberg?Op zaterdag 23 oktober 2010 14:50 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Om even een voorbeeldje te geven. Deze analist geeft al vanaf 400 aan dat je het moet verkopen en heeft dat continu ten negatieve bijgesteld. Terwijl het vanaf die tijd alleen maar naar boven is gegaan![]()
[ afbeelding ]
quote:Ik heb ze nog niet verstuurd. Ben gisteren enorm aan het twijfelen geraakt tijdens een discussie met een vriend die bij Citi werkt. Hij wou mijn CV bij het referral systeem gooien alleen stoppen ze daar over het algemeen een kleine bio bij. Hij wou hem dus niet toevoegen zonder bio. Nu ben ik dat normaliter niet gewend. Vandaar de twijfeling.Op maandag 25 oktober 2010 20:16 schreef kevin7 het volgende:
Succes SE. Hoeveel CV's heb je verstuurd?
quote:Wat Driver-R zegt klopt precies. Niet dat je veel waarde aan ANR moet hechten, maar het is zoveel beter dan het gemiddelde beursadvies bij je eigen broker die je gebruikt in Nederland.Op maandag 25 oktober 2010 14:57 schreef Japie_Tepel het volgende:
[..]
Welk menu is dit in Bloomberg?
Wel interessant om eens te bekijken!
quote:Wat mij betreft zit je hier wel goed. Ben eigenlijk ook wel benieuwd.Op dinsdag 26 oktober 2010 00:00 schreef seventhseagulll het volgende:
Misschien zit ik hier wel helemaal verkeerd, maar ik vind het toch het proberen waard; weten jullie toevallig wat voor paden de quants bewandeld hebben? Hoewel ik wel een studie doe wat volgens mij de goede richting op gaat, Technische Informatica, wordt er hier op de faculteit, waar ook Technische Wiskunde onder valt, geen onderzoek naar gedaan volgens mij.
quote:Mja, maar het meeste hiervan staat al in mijn coverletterOp dinsdag 26 oktober 2010 00:00 schreef Rejected het volgende:
Was laatst bij een evenement waarbij The Letter Factory ook aanwezig was. En zij zeiden dat een bio/profielschets op je CV wel aan te raden is(en een kopje ambities aan het einde).
quote:Kan me niet voorstellen dat werkgevers zich eraan zouden ergeren.Op dinsdag 26 oktober 2010 00:05 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Mja, maar het meeste hiervan staat al in mijn coverletterEn ik ken mensen die ook gewoon de graduate baan hebben weten te pakken zonder bio in hun CV. En de meningen die ik er tot dusver over heb gehoord zijn erg verdeeld. Ik ga denk ik gewoon 50/50 doen. Ik heb CVs gezien van professionals die alles in kleurtjes hadden + foto erbij. Ik kan me niet voorstellen dat werkgevers dat op prijs stellen. (dit was de JOBS functie op BB, gewoon cv's afspeuren van profs en uitprinten
)
quote:Da's ook waar, hoewel je het niet te gek moet maken. Een korte paragraaf over jezelf is ok, maar de meeste mensen maken overdrijven er vaak mee en beschrijven zichzelf als Clark Kent...Op dinsdag 26 oktober 2010 00:13 schreef Rejected het volgende:
[..]
Kan me niet voorstellen dat werkgevers zich eraan zouden ergeren.
Zie leuke (investments/securities) stages staan op de website van een grote IB van Nederlandse bodem. Ga me daar binnenkort voor aanmelden.Maar eerst even wat tentamens maken deze week.
quote:Kempen de grootste IB uit Nederland? Lijkt me niet, maar ik ken de exacte omvang van alles niet. Het hangt er vanaf wat je meet, maar ING/Abn zal snel groter zijn. Verder nog NIBC natuurlijk.Op dinsdag 26 oktober 2010 10:20 schreef Rejected het volgende:
Max 4 regels werd er gezegd voor de bio. Is niet specifiek voor trading hoor. Misschien is het gewoon een manier van opvallen door je te onderscheiden.
Nee Kempen(ik dacht dat die de grootse was?).
quote:Zowel Kempen & NIBC maken een goeie indruk op mij (ik werk met beide). Vaak beter nog dan de grotere banken. Ik denk dat Kempen vrij goed is qua relaties enzo, NIBC vind ik technisch misschien iets sterker. Lijkt me een goeie plek om te beginnen in Nederland.Op dinsdag 26 oktober 2010 10:56 schreef Rejected het volgende:
Ah, dacht dat ik dat een keer had gelezen, maar zal het wel verkeerd hebben onthouden. NIBC is volgens mij ook wel leuk om bij te werken, was laatst bij een workshop(M&A) geweest. Van Kempen weet ik eigenlijk niet zoveel, kan iemand daar misschien meer over vertellen?
quote:Moeilijk in te schatten. Lijkt me in ieder geval geen ideale plek om te beginnen.Op dinsdag 26 oktober 2010 18:12 schreef Sokz het volgende:
En die bank van Wiet Pot? Doet die een beetje mee?
quote:Het salaris overall zal lager zijn, wat dat dan per uur betekent is lastig zo uit te rekenen. Qua uren weet ik niet hoeveel het echt verschilt, uit mijn bolle hoofd zou ik gokken op 10-20% minder uren voor vergelijkbare jobs.Op dinsdag 26 oktober 2010 20:52 schreef Ambitious het volgende:
In dit topic is nu al meerdere keren langsgekomen dat er in de (kleine) IBs in Nederland minder uren worden gemaakt dan in de UK en US. Ik vraag me af of iemand weet hoeveel uren er in Nederland gemiddeld gemaakt worden? Verschilt het salaris per uur hier ook?
quote:ING en ABN concurreren ook gewoon met de Amerikaanse IB's. Daar ligt de ondergrens op deals van 300-500 miljoen, bij de ING en ABN iets lager, zo rond de 100 miljoen. De kleineren (Kempen/NIBC) doen groot tot en met nog iets kleiner, wellicht tot 20-50 miljoen. Vervolgens heb je weer boutiques die 5-50 miljoen doen, etc....Op woensdag 27 oktober 2010 11:39 schreef Sokz het volgende:
Maar als voor nederlandse bedrijven al amerikaanse IB"s worden ingezet, wat doet een ING en een ABN dan voor opdrachten?
En de nóg kleineren? Doen die de slager op de hoek die de bakker ernaast over wil nemen?
quote:Zoek een maatje van je universiteit en je kunt nog steeds joinen voor de Februari - Maart competitie. Dat zal dan gewoon Team (je universiteit) zijn.Op woensdag 27 oktober 2010 13:09 schreef Rejected het volgende:
FSA heeft idd al de traders trophy en de national investment competition. Wel jammer, dat van jou lijkt me echt super!
quote:Dat geldt denk ik voor de meeste, zo niet alle financiële studieverenigingen in Nederland.Op woensdag 27 oktober 2010 13:09 schreef Rejected het volgende:
FSA heeft idd al de traders trophy en de national investment competition. Wel jammer, dat van jou lijkt me echt super!
quote:Dat is idd waar, FSA is hoofdorganisator en de andere sluiten zich hierbij aan.Op woensdag 27 oktober 2010 15:50 schreef pieter_R het volgende:
[..]
Dat geldt denk ik voor de meeste, zo niet alle financiële studieverenigingen in Nederland.
Heb je een website waar wat meer informatie te vinden is S_E?
quote:Goed bezig S_e!Op woensdag 27 oktober 2010 12:38 schreef sitting_elfling het volgende:
Zijn er hier nog studenten lid van een Nederlandse investmentclub studenten vereniging? Behalve FSA? We zijn op dit moment bezig met een trading competitie tussen universiteiten en het aantal sponsors groeit behoorlijk. We zijn op het moment met een aantal grote aan het vissen, oa. een uit Dubai die voorgesteld heeft om de trading competitie internationaal te doen voor een maand van Februari tot Maart. Waarin zij een aantal universiteiten in die regio zullen contractreren samen met de universiteiten die al van November tot December mee doen. Qua prijzen moet je denken aan gegarandeerde interviews en internship voor beste team, beste trader etc. En we zijn op het moment op zoek naar universiteiten in Duitsland, Nederland en Frankrijk. Teams zijn vanaf 2 personen per universiteit. Dus als er 2 Fokkers op de zelfde universiteit zitten kan dat ook als team meewerken
quote:Nog niet. We zijn namelijk nog bezig met de opzet voor de 2e competitie. Dit hangt erg af van de sponsors en de website kan niet de lucht in zonder dat we de garantie hebben van de verscheidene sponsors.Op woensdag 27 oktober 2010 15:50 schreef pieter_R het volgende:
[..]
Dat geldt denk ik voor de meeste, zo niet alle financiële studieverenigingen in Nederland.
Heb je een website waar wat meer informatie te vinden is S_E?
quote:Dat klopt. Maar ik denk niet heel veel meer dan de gemiddelde student. Zeker niet de gemiddelde Britse student. Ik probeer gewoon de focus op een aantal mindere zaken op mijn CV te 'verschuiven'. Je kunt nog zo veel doen, maar als je je gaat aanmelden voor de echt grote jongens en je hebt een relatief minder cijfer voor je VWO kom je misschien de 1e ronde nog niet eens door. En dat ligt niet aan het bedrijf zelf maar aan de eenvoud van de 1e schikking dat zo'n bedrijf doet. En wie weet komt uit dit evenement wel een mogelijkheid voor een baan naar boven. Heb inmiddels ook de eerste CV's nu echt de deur uitgedaan.Op woensdag 27 oktober 2010 21:53 schreef kevin7 het volgende:
Ik vind het erg interessant waar jij mee bezig bent SE. Volgens doe je erg veel naast je studie.
quote:Deutsche betaalt nog hogere bonussen dan Goldman
Amsterdam, 28 okt. Een verlies lijden en toch hoge bonussen uitbetalen. Deutsche Bank gaat ondanks de ferme maatschappelijke kritiek gewoon door met het beleid om bankiers fors te belonen.
De grootste bank van Duitsland blijkt zelfs meer te betalen dan de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. Goldman reserveerde vorige week 13,1 miljard dollar voor de bonussen. De zakenbank heeft de reputatie de hardste en beste ter wereld te zijn en trekt daarom veel negatieve aandacht.
De bankiers van Deutsche kregen over de eerste negen maanden van 2010 een bonus van gemiddeld 285.300 euro per persoon, tegenover 267.910 euro voor de bankiers bij Goldman, zo berekende het Britse persbureau Reuters. Bij Goldman moest de bonuspot wel onder meer mensen verdeeld worden. „Toptalent heeft zijn prijs. Dat kunnen we niet negeren”, zei Stefan Krause, financieel directeur bij Deutsche.
Krause gaf een toelichting op de cijfers van de bank over het derde kwartaal. Deutsche boekte een nettoverlies van 1,2 miljard euro, vooral door de kosten voor de overname van Postbank. Zonder deze eenmalige last was er een winst van 1,1 miljard euro, 21 procent minder dan in het derde kwartaal van 2009.
De hoge bonussen komen op een moment dat er veel discussie is over salarissen van bankiers. Overheden, die miljarden uitgaven om banken te redden, willen dat de bonussen omlaag gaan. Krause zei dat overheden het nog lastig krijgen om een plafond te stellen aan bonussen. „Dit kan je niet reguleren, salarissen worden door de markt vastgesteld”, zei hij tegen Reuters.
Bron: nrc.nl
quote:Niemand die hier iets vanaf weet?Op dinsdag 26 oktober 2010 00:00 schreef seventhseagulll het volgende:
Misschien zit ik hier wel helemaal verkeerd, maar ik vind het toch het proberen waard; weten jullie toevallig wat voor paden de quants bewandeld hebben? Hoewel ik wel een studie doe wat volgens mij de goede richting op gaat, Technische Informatica, wordt er hier op de faculteit, waar ook Technische Wiskunde onder valt, geen onderzoek naar gedaan volgens mij.
quote:Hier een pdfje met een hoop informatie over quants http://www.markjoshi.com/downloads/advice.pdfOp vrijdag 29 oktober 2010 18:58 schreef seventhseagulll het volgende:
Bedankt voor je reactie.
Ik zag wel een handjevol masters in dat gebied, zoals deze, maar dat is volgens jou dus niet zoveel beter dan een standaard master met een hoop wiskunde?
quote:IB's hebben hun interviews vaak in Okt/Nov voor starters in Juni het jaar daarop, dus zo'n 9 maanden van tevoren al. Het merendeel krijgt ook na de internship een offer, dus al in Aug/Sept.Op zaterdag 30 oktober 2010 10:10 schreef sitting_elfling het volgende:
Wat is eigenlijk een beetje de gemiddelde datum wanneer mensen die bijna afstuderen solliciteren voor een baan als analyst graduate scheme bij een IB of andere instelling? Ik heb namelijk 1 mail terug gekregen dat het veel te vroeg was en voor dat ik bijna afstudeer het nog maar eens moet proberen. Gelukkig wel persoonlijke mail en niet zo'n random gecreëerde mail van het recruitment team. Ze kunnen toch niet verwachten dat je je pas aan gaat melden voor dit soort banen als je afgestudeerd bent?
Cheers, dan beschouw ik deze mail als uitzondering. Ook al was het een nederlands naam@bank email adres. Dat is in ieder geval een opluchting ten opzichte van de graduationteam@bank adres met standaard rejection mail.quote:Op zaterdag 30 oktober 2010 12:51 schreef Drive-r het volgende:
[..]
IB's hebben hun interviews vaak in Okt/Nov voor starters in Juni het jaar daarop, dus zo'n 9 maanden van tevoren al. Het merendeel krijgt ook na de internship een offer, dus al in Aug/Sept.
Check.quote:Op zaterdag 30 oktober 2010 17:22 schreef Kaas- het volgende:
Sorry dat ik het hier zeg, maar s_e, leeg je mailbox eens. Ik kan geen pm terugsturen nu.
Heb je zelf die toets ook al gedaan? Of ga je dat nog doen? Het is niet aan te raden.quote:Op woensdag 3 november 2010 00:53 schreef Outlined het volgende:
top post
wat betreft die windows calculator had je natuurlijk de NUMLOCK aan kunnen zetten, nog steeds niet ideaal geef ik toe
Ze hadden er echt een heel team van professionals op gezet om deze test zeer goed in elkaar te zetten. Mensen van de academische wereld, psychologen, etc. En dan komt dit er uit rollen. Echt jammer! Mijn inziens gewoon een gemiste kans. En ik zie echt niet in waarom bedrijven voor deze methode zouden gaan wat betreft selectering/schifting van studenten voor een baan.quote:Op woensdag 3 november 2010 09:48 schreef Rejected het volgende:
Die sample vragen zien er wel goed uit. Maar wat erg met die testHet lijkt wel alsof de maker van die vragen een behoorlijke cynist is. En dan ook nog vraag waarvan het antwoord niet klopt.
Maar toch wel een beetje jammer! Zou een leuk bedrijf zijn om bij te werken denk ik.
Waren de pizza's wel goed te doen?
Natuurlijk. Het gaat immers om een examen. En je wil zo goed mogelijk scoren. Je weet dat je het er misschien niet mee eens bent. Maar weet ook van nature dat naar de MD of je baas rennen in geval van zo'n probleem gewoon het goede antwoord is.quote:Op woensdag 3 november 2010 11:19 schreef Sokz het volgende:
haha maar verwachten die mensen daar dan ook echt dat je zulke idiote antwoorden serieus zal invullen? :p
Ik heb ook gehoord dat rond middernacht vaak wel de 'norm' was inderdaad.quote:Op woensdag 3 november 2010 16:19 schreef dennishk het volgende:
Over de uren heb ik trouwens wat concrete antwoorden gekregen van mensen die werken bij een BB IB.
Analyst: Héél veel uren, als er iets moet gebeuren ben jij het haasje, ook op vrijdagavond, zaterdag of zondag. Gemiddeld gezien 4 avonden per week op kantoor eten (~10-11u weg), vrijdag meestal wel kans om rond etenstijd weg te zijn (~8u). Beginnen meestal ietwat later (tussen 9 en 10). All-nighters komen voor in drukke stadia van deals, maar absoluut niet aan de orde van de dag (of week). Kregen wel de kans om zelf echt te pitchen voor een deal.
Ik heb totaal niks business/economisch gestudeerd, maar zelfs zonder die kennis kan ik sommige vragen beantwoorden. Dat kan toch niet?quote:Op woensdag 3 november 2010 01:07 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Heb je zelf die toets ook al gedaan? Of ga je dat nog doen? Het is niet aan te raden.
Deze 'sample' vragen kwamen overigens allemaal terug op het examen
Nee, da's redelijk realistisch. Maar goed, je hebt drukke en minder drukke weken. Als je alles middelt, kom je rond de 70 uur per week uit, maar je doet meestal weken van 80 uur. Dan soms een paar relaxte weekjes die het jaar gemiddelde omlaag halen.quote:Op woensdag 3 november 2010 16:24 schreef pieter_R het volgende:
[..]
Ik heb ook gehoord dat rond middernacht vaak wel de 'norm' was inderdaad.Finitio gaf laatst in zijn verslag volgens mij ook aan dat hij altijd wel tot na middernacht bezig was (als summer-intern). Corect me if I'm wrong.
Banken verschillen onderling qua promoties blijkbaar wel wat. Bij deze bank is analyst/associate 3 jaar ongeacht prestaties (getuige de 3e jaars analyst die door elke senior banker als fanaticus/topper werd bestempeld). Analyst -> associate -> vp -> ed -> md is de route daar.quote:Op woensdag 3 november 2010 16:28 schreef Drive-r het volgende:
Klinkt redelijk zoals ik het ervaren heb. Het pitchen als analist is natuurlijk een beetje onzinnig, dat betekent voornamelijk dat je af en toe een stukje mag presenteren ergens. Maar goed, als dat voor de CEO van Philips is, is het nog steeds leuk.
De associate werkt inderdaad iets minder, maar heeft voornamelijk meer controle en inzicht over de workload. Daardoor dus ook een iets relaxter leven, zelfs als die net zoveel uren blijft doen. Immers, geen controle hebben over je schema is als analist extra zwaar, dan kan je ook nog eens moeilijk iets plannen in je vrije tijd...
Een executive director ben je na 6-7 jaar als, met 10 jaar moet je wel managing director worden en dat wordt pas een beetje relaxed imho. Een ED/VP is nog steeds het haasje als de MD dat wil. Maar goed, het is altijd al een verbetering natuurlijk.
en ook dat verschilt per bankquote:Wat me overigens wel opviel is dat enkele bankiers nogal een "attitude" hadden. De senior bankers totaal niet, maar vooral de junior bankiers hadden een "ik ben wat jij wil zijn" attitude. Van de senior bankers kreeg ik dus ook business cards met de melding "hier is handig, bel/mail maar als je iets nodig hebt/wil eten. De junior bankers daarentegen..
Dat is bij de bulge brackets meestal zo, "fast tracks" zie je weinig. In Nederland wil het wel verschillen. VP en ED zijn bij veel banken dezelfde titel (VP is een interne titel, ED een externe). Maar je hebt gelijk, ik ken een bank die dat anders doet...quote:Op woensdag 3 november 2010 16:44 schreef dennishk het volgende:
[..]
Banken verschillen onderling qua promoties blijkbaar wel wat. Bij deze bank is analyst/associate 3 jaar ongeacht prestaties (getuige de 3e jaars analyst die door elke senior banker als fanaticus/topper werd bestempeld). Analyst -> associate -> vp -> ed -> md is de route daar.
Wat me overigens wel opviel is dat enkele bankiers nogal een "attitude" hadden. De senior bankers totaal niet, maar vooral de junior bankiers hadden een "ik ben wat jij wil zijn" attitude. Van de senior bankers kreeg ik dus ook business cards met de melding "hier is handig, bel/mail maar als je iets nodig hebt/wil eten. De junior bankers daarentegen..
Succes! (en de anderen ook!)quote:Op donderdag 4 november 2010 20:53 schreef Kaas- het volgende:
Applications voor de spring internships van 10 banken gaan komend weekend de deur uit! Met mij nog meer mensen toevallig?
Nee sorry. Het is met name bedoeld voor 2e, 3e jaars en master studenten. 1e jaars zijn ook welkom maar de enige prijs die we daar tot dusver voor hebben is een 2 daagse training bij een groot financieel educatief bedrijf waarin je 2 dagen lang in een virtuele situatie wordt gebracht waar in je in een hedgefund team zit en waar constant zaken veranderen en je daar zo goed mogelijk op moet anticiperen als team. Best leuk!quote:Op donderdag 4 november 2010 22:44 schreef Sokz het volgende:
Niceee. kan ik meedoen als afgevaardigde van de nederlandse middelbare scholieren?^^
Waarom ook alweer spring internships en geen zomer stage?quote:Op donderdag 4 november 2010 20:53 schreef Kaas- het volgende:
Applications voor de spring internships van 10 banken gaan komend weekend de deur uit! Met mij nog meer mensen toevallig?
Ik denk dat Spring weeks met name geschikt zijn als je nog niet zo veel van de industry weet, als eerste kennismaking. Ik kreeg de indruk dat spring weeks vergelijkbaar zijn met business courses van strategy consultants - kennismaken met het bedrijf, een eerste kennismaking met het werk, maar vooral veel netwerken. Is dit ook zo of heb ik nu een totaal verkeerde voorstelling?quote:Op vrijdag 5 november 2010 07:50 schreef Drive-r het volgende:
Waarom ook alweer spring internships en geen zomer stage?
Het is redelijk vergelijkbaar. Spring weeks ken ik zelf niet zo goed, bij onze bank (net als bij veel anderen) had je ze namelijk niet. Maar als intro kan het natuurlijk nooit kwaad!quote:Op vrijdag 5 november 2010 10:40 schreef leysha het volgende:
[..]
Ik denk dat Spring weeks met name geschikt zijn als je nog niet zo veel van de industry weet, als eerste kennismaking. Ik kreeg de indruk dat spring weeks vergelijkbaar zijn met business courses van strategy consultants - kennismaken met het bedrijf, een eerste kennismaking met het werk, maar vooral veel netwerken. Is dit ook zo of heb ik nu een totaal verkeerde voorstelling?
Verder, heeft iemand enig idee hoe moeilijk het is als overseas student om geselecteerd te worden voor een spring week? Wat is zo'n beetje het profiel dat ze zoeken, is dat vergelijkbaar met in consultancy? Ik dacht altijd dat IB veel selectiever was dan strategy consultancy, maar geen idee waar ik dat nou vandaan heb.
Dus - beta studie + hoge VWO cijfers + gevarieerde ECs + buitenlandervaring zo'n beetje? Hoeveel waarde wordt er gehecht aan WO cijfers? Ik weet dat dat in Consultancy harstikke meevalt zolang je goed op het VWO hebt gescoord en een zware studie doet, geldt dat ook voor IB?quote:
Hoeft niet beta te zijn. Buitenland ervaring ook niet noodzakelijk, iets wat een beetje ambitie/leadership aan toont helpt qua ECs. VWO cijfers zijn redelijk belangrijk, maar je kunt het later goedmaken met studie of ECs. WO cijfers zijn minder belangrijk, ook omdat die moeilijk te vergelijken zijn (ik bedoel, hoe moet ik als werkgever een 8 voor Economie vergelijken met een 6.5 voor Lucht- en Ruimtevaart?).quote:Op vrijdag 5 november 2010 10:47 schreef leysha het volgende:
[..]
Dus - beta studie + hoge VWO cijfers + gevarieerde ECs + buitenlandervaring zo'n beetje? Hoeveel waarde wordt er gehecht aan WO cijfers? Ik weet dat dat in Consultancy harstikke meevalt zolang je goed op het VWO hebt gescoord en een zware studie doet, geldt dat ook voor IB?
Ben nu tweedejaars en verwacht vijf jaar te studeren, dus heb hierna nog minimaal 2 zomers die ik aan een stage kan spenderen. Heb een hele vette reis voor aankomende zomer gepland en denk bovendien dat het voor mij wel goed is als ik nog een jaartje ouder ben ten tijde van een echte summer internship. Wil me er volgend jaar pas echt op richten dus.quote:Op vrijdag 5 november 2010 07:50 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Waarom ook alweer spring internships en geen zomer stage?
Van een aantal bovenstaande banken weet ik vrij zeker dat ze geen spring weeks hebben. Vaak wordt het wel ergens vermeld, maar is het nauwelijks of compleet niet beschikbaar. Mijn vroegere werkgever staat er ook tussen, en die heeft er nog nooit aan gedaan. Toch staat het (naar ik van anderen ook hoor) wel op hun website.quote:Op vrijdag 5 november 2010 11:09 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Ben nu tweedejaars en verwacht vijf jaar te studeren, dus heb hierna nog minimaal 2 zomers die ik aan een stage kan spenderen. Heb een hele vette reis voor aankomende zomer gepland en denk bovendien dat het voor mij wel goed is als ik nog een jaartje ouder ben ten tijde van een echte summer internship. Wil me er volgend jaar pas echt op richten dus.Overigens schijnt het dat er op de spring weeks ook altijd een paar mensen al summer internships krijgen aangeboden of in ieder geval ge-'fast-tracked' worden richting die programma's, wat het ook precies mag betekenen..
Sowieso lijkt het me een fantastische manier om meer over de industrie, sfeer, werk, mensen etc. te leren alvorens te solliciteren voor het echte werk. Overigens is het niet zo onbekend toch? Vrijwel alle grote banken hebben een redelijk grootschalig programma hiervoor; solliciteer nu bij: BOA/ML, BarCap, Citi, CS, DB, GS, JPM, MS, RBS en UBS.
quote:Op vrijdag 5 november 2010 12:32 schreef Kaas- het volgende:
Haha. Je hebt mijn cv al, dus bij geachte bekwaamheid voor het zetten van een lekker bakje leut hoor ik het wel.
Kun je niet iets 'off the book' doen? Ik ken wel gevallen die dit hebben gedaan, ook hier in Londen. Gewoon een persoon 2 week met je laten mee lopen als 'hulpje van alles' en hem de kneepjes van het vak leren en je receptionist/adminstratief medewerker een week op vakantie sturen. Koffie ophalen, babbeltje maken, hem scherp houden, info laten bijhouden etc. Tzal een onvergetelijke ervaring voor iemand zijn die nog nooit in die sector ook maar enige werkervaring heeftquote:Op vrijdag 5 november 2010 12:38 schreef Drive-r het volgende:
[..]
![]()
Nee, die rol is helaas komen te vervallen met de komst van de Nespresso automaat. Eigenlijk wel jammer, ik zou hier best af en toe een stagair willen aan nemen. Maar in onze organisatie is er eigenlijk gewoon geen ruimte voor, wij nemen bijvoorbeeld ook geen starters aan, dus missen die "infrastructuur".
Toen ik bij de bank werkte, deden we dit ook wel eens. Maar daar ben je meer gewend aan nieuwe mensen, kun je ze een beetje interessante klusjes geven en valt het niet zo op. Hier met vijf man in ons team is het wat lastig. Iedereen reist constant, is lekker druk en het is lastig om mensen dingen uit te leggen die we normaal alleen laten doen door mensen met minimaal 2-3 jaar ervaring. Dan eindig je met iemand die echt overal enkel mee loopt, en dat is voor veel mensen een tegenvallende ervaring...quote:Op vrijdag 5 november 2010 15:35 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Kun je niet iets 'off the book' doen? Ik ken wel gevallen die dit hebben gedaan, ook hier in Londen. Gewoon een persoon 2 week met je laten mee lopen als 'hulpje van alles' en hem de kneepjes van het vak leren en je receptionist/adminstratief medewerker een week op vakantie sturen. Koffie ophalen, babbeltje maken, hem scherp houden, info laten bijhouden etc. Tzal een onvergetelijke ervaring voor iemand zijn die nog nooit in die sector ook maar enige werkervaring heeft
Uiteraard gaat dit in gevallen met de branche waarin jij zit denk ik wat lastiger ivm. regulatie en chinese walls maar ik ken gevallen van vrienden die op die manier een internship hebben weten te fixen.
Ik denk dat dat wel mee valt hoor. Met echt een goede screening vind je wel iemand die scherp genoeg is die zaken snel kan oppakken. Bijna iedereen die ik ken die iets op deze manier heeft gedaan heeft daar ook enorm veel ervaring van opgepikt. En dat is in vele gevallen een betere ervaring geweest dan bij een 'gescripte' zomer stage.quote:Op vrijdag 5 november 2010 15:45 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Toen ik bij de bank werkte, deden we dit ook wel eens. Maar daar ben je meer gewend aan nieuwe mensen, kun je ze een beetje interessante klusjes geven en valt het niet zo op. Hier met vijf man in ons team is het wat lastig. Iedereen reist constant, is lekker druk en het is lastig om mensen dingen uit te leggen die we normaal alleen laten doen door mensen met minimaal 2-3 jaar ervaring. Dan eindig je met iemand die echt overal enkel mee loopt, en dat is voor veel mensen een tegenvallende ervaring...
Zeker wel, maar dat is gewoon anders in mijn huidige baan. We hebben nu een nieuw iemand met een paar jaar ervaring, en die voelt zich desondanks na een maandje nog steeds redelijk "disconnected". Het is gewoon wat meer strak georganiseerd qua workflow, dus moeilijk om in te stappen. Maar je hebt waarschijnlijk gelijk, we zouden het op zich moeten kunnen regelen.quote:Op vrijdag 5 november 2010 15:57 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik denk dat dat wel mee valt hoor. Met echt een goede screening vind je wel iemand die scherp genoeg is die zaken snel kan oppakken. Bijna iedereen die ik ken die iets op deze manier heeft gedaan heeft daar ook enorm veel ervaring van opgepikt. En dat is in vele gevallen een betere ervaring geweest dan bij een 'gescripte' zomer stage.
Maarja, zoals gezegd, dit zie je niet snel in de sector waar je nu zit denk ik. Want dat wordt toch wel wat lastig( niet alleen qua ervaring maar ook omdat de kennis er domweg niet is) Maar denk zelf eens terug aan de tijd voordat je aan het werk ging in de city. Stel dat je de mogelijkheid had om met iemand zoals je nu zelf bent, op pad te gaan voor een week of 2/3. Zou je daar wat van geleerd hebben?
Succesquote:Op vrijdag 5 november 2010 16:04 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Zeker wel, maar dat is gewoon anders in mijn huidige baan. We hebben nu een nieuw iemand met een paar jaar ervaring, en die voelt zich desondanks na een maandje nog steeds redelijk "disconnected". Het is gewoon wat meer strak georganiseerd qua workflow, dus moeilijk om in te stappen. Maar je hebt waarschijnlijk gelijk, we zouden het op zich moeten kunnen regelen.
Zelfs al zou je studeren voor een Foundation Degree in Funeral Services maak je nog wel een kans om te werken bij een IB. Je hebt iig. 7ens voor je VWO wat grofweg het minimum is wat je nodig hebt. Het nadeel vind ik persoonlijk dat je het verschil tussen een 7.5 en een 8.5 op bedrijfskunde bijv. moeilijk kunt inschatten.quote:Op vrijdag 5 november 2010 17:22 schreef PBK91 het volgende:
Hey!
Ik volg dit topic al een tijdje en ik had een vraag. Ik ben nu net begonnen met een studie Bedrijfskunde, heb mijn VWO diploma in de zomer met allemaal 7ns behaald, mijn intressen liggen al vanaf jongs af aan in een aantal sectoren. Ik vind marketing erg leuk maar ook consulting lijkt me erg leuk, echter ik vraag me altijd af ishet werken in een IB ook een mogelijkheid met Bedrijfskunde is, misschien kunnen jullie hier even een mening plempen op iemand met Bedrijfskunde mbt het werken in een IB, en of dit wel reel is.
Ik ben het er helemaal mee eens dat studies moeilijk vergelijkbaar zijn, maar vakken op de middelbare school eveneens. Hoe vergelijk je een 7 voor wiskunde B met een 9 voor A? Of het profiel E&M met N&T? Om hoge cijfers te halen heb je bij beide net wat andere kwaliteiten nodig (stampen vs analyseren), is mijn ervaring.quote:Op vrijdag 5 november 2010 10:54 schreef Drive-r het volgende:
ik bedoel, hoe moet ik als werkgever een 8 voor Economie vergelijken met een 6.5 voor Lucht- en Ruimtevaart?
Mensen kijken gewoon niet zo naar Wiskunde A, dat betekent voor hen al snel dat je de "makkelijke optie" hebt genomen. Tevens zijn gemiddeldes natuurlijk al wat relevanter. Mensen kijken gewoon naar een beta profiel en dan liefst met een redelijk cijfer, da's altijd bonus. Een andere profiel met goed cijfer is ook ok, maar niet meer dan dat.quote:Op vrijdag 5 november 2010 18:06 schreef Ambitious het volgende:
[..]
Ik ben het er helemaal mee eens dat studies moeilijk vergelijkbaar zijn, maar vakken op de middelbare school eveneens. Hoe vergelijk je een 7 voor wiskunde B met een 9 voor A? Of het profiel E&M met N&T? Om hoge cijfers te halen heb je bij beide net wat andere kwaliteiten nodig (stampen vs analyseren), is mijn ervaring.
Wel zijn er maar 4 profielen tegenover 100en studies, dus dat maakt de vergelijking makkelijker
Ik heb laatst mijn VWO diploma uit de kast gehaald, en zag dat er enkele crap vakken als 'algemene natuurwetenschappen' op staan (terwijl ik wi, na, schei en bio heb gevolgd). Voor de anderen die solliciteren, zetten jullie dit soort vakken erbij? Ik kan me eerlijk gezegd niet herinneren dat ik hierin les heb gehad, laat staan wat ik er geleerd heb
Je moet de studie niet overschatten. Feitelijk leer je weinig over waarderingen en is het niet een enorm analytische studie. Je kunt het analyseren van bedrijf maar ten dele leren, het gaat voor de rest altijd nog om inzicht en dat is de reden dat je zoveel analytisch ingestelde mensen in de sector ziet.quote:Op vrijdag 5 november 2010 17:51 schreef PBK91 het volgende:
Nah weet je wat het is, Bedrijfskunde heeft ook vakken die best uit elkaar liggen. Zo wordt onze opleiding opgesplitst in zeg maar in bijvoorbeeld marketing, recht, ict ontwikkelingen, poltiek etc. Terwijl een Bedrijfseconmie zo 90% economie is. Ik denk dan ook altijd, wanneer ik alle ins en out leer van een bedrijf op een brede manier, kan ik beter hun positie in de markt bepalen en zo ook gauw weten of aandelen nou aan te raden zijn om van dit bedrijf voor een bedrijf te kopen. Echter hoor ik vaak dat er neer wordt gekeken op een studie als Bedrijfskunde, terwijl het best pittig is. Misschien minder wiskundig alleen is bedrijfskunde, maar ja eerlijkheid gebied te zeggen dat dan ook niet mijn sterkste punt is (wel 7 op eindlijst VWO) en dit zou toch ook wel van belang zijn om een kleine kans te hebben om in een gerenomeerde IB te werken, of niet?
Haha en het zien van Wall Street 1 natuurlijk maakt je ook best nieuwgierig, maar een film
is niet de reden hoor dat ik geintreseerd ben in het bankwezen in bijvoorbeeld Londen en NY.
Haha, ik vergeet soms het perspectief van de mensen die ernaar kijken, heel anders dan dat van een student die graag wil binnenkomenquote:Op vrijdag 5 november 2010 18:36 schreef Drive-r het volgende:
Er zit niemand als je cijfers te analiseren natuurlijk, je vliegt er vlug doorheen als je 50 applicaties hebt liggen en je net 80 uur gewerkt hebt...
Ik zal eraan denkenquote:Op vrijdag 5 november 2010 16:56 schreef sitting_elfling het volgende:
SuccesAl denk ik wel dat een intern gebaat is bij een laid back figuur zoals jezelf en niet zo'n persoontje die in een vrij strak keurslijf zit en zo zijn werk ook aanpakt. Misschien een idee als je de toko ooit een keer zelf gaat runnen!
Ja, en dat de algemene cijfers tellen. Niemand die jouw 8 van Maatschappijleer gaat afwegen tegen een 9 voor wiskunde ofzo. Iederee kijkt gewoon naar profiel en gemiddelde, klaar.quote:Op vrijdag 5 november 2010 18:44 schreef Ambitious het volgende:
[..]
Haha, ik vergeet soms het perspectief van de mensen die ernaar kijken, heel anders dan dat van een student die graag wil binnenkomenDit is neem ik aan ook wat je bedoelt met dat je wat geluk moet hebben?
Ik ken daar in nog een goed verhaal van een vriend van me die ook continu genegeerd werd door al die grote IB's. Hij was het zo zat dat hij continu om 7.30 traders en HR ging bellen via hun desk, hij kreeg de nummers van een vriend bij BB. Sommige reacties waren like: 'Teh fuck?.. tu-tu-tu..'quote:Op vrijdag 5 november 2010 18:36 schreef Drive-r het volgende:
Er zit niemand als je cijfers te analiseren natuurlijk, je vliegt er vlug doorheen als je 50 applicaties hebt liggen en je net 80 uur gewerkt hebt...
Ik heb het al wel eens vaker gezegd. Als ik wist wat ik nu weet een jaar of 5 geleden was ik voor een andere studie gegaan en een andere carrière. Ergens in het buitenland werken, en geleidelijk al het geld wat ik verdien op de beurs gooien.quote:Op vrijdag 5 november 2010 22:21 schreef draaier89 het volgende:
Ik zou het niet alleen voor het geld doen. Het is ook altijd al een hobby geweest. Ben o.a. gaan traden vanaf 13 met de beursbattle op belegger.nl, gewoon omdat ik het interessant vond, en leuk uiteraard. Dat is altijd een van de belangrijkste factoren. Dat er op dit moment in die sector veel geld valt te verdienen is natuurlijk mooi meegenomen, al kan dit natuurlijk veranderen. Ik zie mezelf niet snel als project leider o.i.d. werken. Gewoon weg niks voor mij, en ik denk dat dit voor veel mensen die op Wall Street werken/willen werken geldt, anders houd je de uren niet vol, lijkt me.
Waarom? Staat 'het wereldje' je niet aan of is het te lastig om erin te komen o.i.d.?quote:Op vrijdag 5 november 2010 22:36 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik heb het al wel eens vaker gezegd. Als ik wist wat ik nu weet een jaar of 5 geleden was ik voor een andere studie gegaan en een andere carrière. Ergens in het buitenland werken, en geleidelijk al het geld wat ik verdien op de beurs gooien.
Geen van beiden. Ik had alleen een stuk rustiger en relaxter kunnen leven als ik voor een andere studie had gekozen. Wat betreft de centen had er weinig verschil in gezeten. Het is meer dat een drukke week erg snel voorbij gaat. En dat is soms wel jammer.quote:Op vrijdag 5 november 2010 22:48 schreef draaier89 het volgende:
[..]
Waarom? Staat 'het wereldje' je niet aan of is het te lastig om erin te komen o.i.d.?
Omdat het wat zegt over je instelling. Hoe moeten ze je anders beoordelen?quote:Op zaterdag 6 november 2010 16:07 schreef Japie_Tepel het volgende:
Wel grappig dat de nadruk ligt op VWO.
Ik bedoel, ik deed geen reet op het VWO, omdat het simpelweg te makkelijk was.
Dat is wel te zien aan mijn cijferlijst. Wiskunde, Economie en Aardrijskunde een 6.
Maar ja, Bachelor 'met genoegen' afgerond en mijn master 'cum laude'.
Dus wat zeggen die VWO cijfers dan nog over mij?
Moest wel lachen om mijn wiskundecijfer aangezien ik nu econometrie doe en ik het toch goed kan volgen.
Dat verhaal heeft iedereen altijd, en ik zie deel van je punt ook wel. Echter, iemand die echt bij de top 1% hoort, moet het ook zonder moeite wel kunnen en dan nog een goed cijfer halen. En dat zijn de mensen die ze zoeken. Je moet je natuurlijk afvragen wat voor instelling je hebt als het "te makkelijk" is en je daarom een 6 haalt? Ik bedoel, iedereen met een echt grote wiskunde knobbel kan een 8 halen zonder moeite in mijn ervaring.quote:Op zaterdag 6 november 2010 16:07 schreef Japie_Tepel het volgende:
Wel grappig dat de nadruk ligt op VWO.
Ik bedoel, ik deed geen reet op het VWO, omdat het simpelweg te makkelijk was.
Dat is wel te zien aan mijn cijferlijst. Wiskunde, Economie en Aardrijskunde een 6.
Maar ja, Bachelor 'met genoegen' afgerond en mijn master 'cum laude'.
Dus wat zeggen die VWO cijfers dan nog over mij?
Moest wel lachen om mijn wiskundecijfer aangezien ik nu econometrie doe en ik het toch goed kan volgen.
Maar waar heb je destijds dan voor gekozen, voor een richting die later een goed salaris op zou leveren? Ik begrijp je punt wel, maar ik heb nooit zo het gevoel gehad dat je richting al vast ligt. Jij kan morgen een andere kant op, da's een kwestie van een nieuwe richting kiezen?quote:Op vrijdag 5 november 2010 23:01 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Geen van beiden. Ik had alleen een stuk rustiger en relaxter kunnen leven als ik voor een andere studie had gekozen. Wat betreft de centen had er weinig verschil in gezeten. Het is meer dat een drukke week erg snel voorbij gaat. En dat is soms wel jammer.
Doe je nu de econometrie master? Heb veel mensen van jouw jaar gesproken, zitten veel aardige gasten bij.quote:Op zaterdag 6 november 2010 16:07 schreef Japie_Tepel het volgende:
Wel grappig dat de nadruk ligt op VWO.
Ik bedoel, ik deed geen reet op het VWO, omdat het simpelweg te makkelijk was.
Dat is wel te zien aan mijn cijferlijst. Wiskunde, Economie en Aardrijskunde een 6.
Maar ja, Bachelor 'met genoegen' afgerond en mijn master 'cum laude'.
Dus wat zeggen die VWO cijfers dan nog over mij?
Moest wel lachen om mijn wiskundecijfer aangezien ik nu econometrie doe en ik het toch goed kan volgen.
Zonder het al te persoonlijk laten worden. Ik wou met name weg om familie omstandigheden, hetgeen wat me lastig zat tijdens de middelbare school tijd. Dat kon ik mezelf niet nog een keer laten overkomen. Ik moest gewoon weg uit Nederland. Combinatie van mn economie leraar die er op hamerde dat ik iets moest doen met economie & wiskunde omdat ik vooral bezig was met beleggen en de school psycholoog en leraren die het gevoel hadden dat ik hier te veel geremd werd. En ik sprak vrij vloeiend engels, dus dan lag de keus al snel op Londen.quote:Op zaterdag 6 november 2010 16:20 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Maar waar heb je destijds dan voor gekozen, voor een richting die later een goed salaris op zou leveren? Ik begrijp je punt wel, maar ik heb nooit zo het gevoel gehad dat je richting al vast ligt. Jij kan morgen een andere kant op, da's een kwestie van een nieuwe richting kiezen?
Wat ik wel jammer vind is dat ze in het buitenland de 'simpelheid' van het Nederlandse profiel kiezen niet begrijpen.quote:Op zaterdag 6 november 2010 16:18 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Dat verhaal heeft iedereen altijd, en ik zie deel van je punt ook wel. Echter, iemand die echt bij de top 1% hoort, moet het ook zonder moeite wel kunnen en dan nog een goed cijfer halen. En dat zijn de mensen die ze zoeken.
Wie vertelde je dat? Je mentor die CKV gaf zeker?quote:Op zaterdag 6 november 2010 17:21 schreef Sokz het volgende:
[..]
Wat ik wel jammer vind is dat ze in het buitenland de 'simpelheid' van het Nederlandse profiel kiezen niet begrijpen.
Ik had (en zou achteraf) gemakkelijk N&T / N&G (Beta) richting kunnen doen.
Maar mij werd verteld van: 'Waarom zou je? Als je toch zeker weet dat je later 'iets in de economie' wilt doen?'.
Hoppa E&M met Wiskunde A en alle zinloze kutvakken die bij dat profiel horen.
Ja zoiets ..quote:Op zaterdag 6 november 2010 17:35 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Wie vertelde je dat? Je mentor die CKV gaf zeker?
Maar net hoe je het treft. En je had natuurlijk ook wat meer uit jezelf kunnen proberen te halen door Wiskunde B te doen.quote:Op zaterdag 6 november 2010 17:40 schreef Sokz het volgende:
[..]
Ja zoiets ..De studiebegeleider die er verstand van zou moeten hebben.. Maar ik denk dat het op vele scholen zo gaat. Wil je in de zorg? » NG. Wil je iets met techniek? » NT Wil je iets in de economie? » EM
Begrijpelijk. Wat ik bedoelde is ook niet om nu te switchen, maar eerder om na je studie gewoon te kijken waar je heen wilt en daar achteraan te gaan. Als je naar het buitenland wilt, zijn daar nog eindeloos veel opties voor, je hoeft niet in finance in Londen te blijven natuurlijk. Wat dat betreft heb je nog geen opties verloren volgens mij.quote:
Dat is trouwens wel echt een probleem in het huidige middelbare onderwijs. Alle adviseurs die op middelbare scholen rondlopen pushen je richting een E&M profiel als je economische interesses hebt, daarbij totaal niet rekening houden met (a) de mate waarin dat profiel daadwerkelijk goed voorbereidt op een economische studie (totaal niet namelijk) en (b) je talenten (zo stond ik in jaar 1-3 van VWO altijd gemiddeld een 9 of 10 voor wiskunde en de natuurvakken maar ging ik op aanraden van de adviseur E&M doen). Eindigde met het hoogste cijfer van de school voor zowel wiskunde a1,2 als economie1,2 en met rotcijfers voor geschiedenis etc. Ik houd mezelf altijd graag verantwoordelijk voor mijn beslissingen, maar op die leeftijd overzie je dat gewoon niet. En als je dan ouders hebt die nooit verder dan de mavo zijn gekomen (in mijn geval, verder toffe ouders hoorquote:Op zaterdag 6 november 2010 17:21 schreef Sokz het volgende:
[..]
Wat ik wel jammer vind is dat ze in het buitenland de 'simpelheid' van het Nederlandse profiel kiezen niet begrijpen.
Ik had (en zou achteraf) gemakkelijk N&T / N&G (Beta) richting kunnen doen.
Maar mij werd verteld van: 'Waarom zou je? Als je toch zeker weet dat je later 'iets in de economie' wilt doen?'.
Hoppa E&M met Wiskunde A en alle zinloze kutvakken die bij dat profiel horen.
Dat ga ik dan ook doen als ik geen baan of stage weet te vindenquote:Op zaterdag 6 november 2010 17:48 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Begrijpelijk. Wat ik bedoelde is ook niet om nu te switchen, maar eerder om na je studie gewoon te kijken waar je heen wilt en daar achteraan te gaan. Als je naar het buitenland wilt, zijn daar nog eindeloos veel opties voor, je hoeft niet in finance in Londen te blijven natuurlijk. Wat dat betreft heb je nog geen opties verloren volgens mij.
Vind dit veel te kortzichtig. Als je omgeving je niet stimuleert om te excelleren doe je dit ook niet.quote:Op zaterdag 6 november 2010 17:45 schreef draaier89 het volgende:
[..]
Maar net hoe je het treft. En je had natuurlijk ook wat meer uit jezelf kunnen proberen te halen door Wiskunde B te doen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |