Vrijwel geen overeenkomsten vind ik.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 20:22 schreef IccceeeCold het volgende:
Prima, zoiets had ik al voor ogen. Je moet ook realistisch zijn. Wat is eigenlijk het grote verschil tussen beleggingsadviseur en investment banking?
Het blijft interessant tot je misschien iets anders leuk zult vinden. Een vriend van me wou enorm graag M&A in bij een grote IB tijdens de zomer. Dat lukte hem niet. Maar heeft wel een internship bij Noble Group gelopen voor 3 maand in Azie tijdens de zomer. Een grote commodity trader. In 3 maand tijd +- 15 vluchten gehad, continu gestationeerd in de buurt van Hong Kong, Singapore, Indonesia etc. Nog een 20 dagen lang in de jungle gestaan in de buurt van een kolenmijn, zelf achter het stuur door de blubber. Inboorlingen die in opstand komen, machete's in de hand. Hij hoorde achteraf dat ze BHP biliton hadden weggewerkt omdat die de natives afpersten. En in die wereld gaan ook enorme grote bedragen om. Na internship heeft hij contract aangeboden gekregen om er te werken en na 3 jaar kan hij op kosten van de zaak een MBA gaan doen. En dan kan hij eventueel later altijd nog bij een IB wat proberen.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 23:58 schreef TheHawk90 het volgende:
Investment banker word steeds realistischer als optie (zolang ik het hier goed blijf doen), maar ik denk er wel vaak aan of ik de uren wel echt wil maken. Aan de andere kant vind ik de attitude, mensen, levenswijze etc. echt geweldig. Ik blijf trouw meekijken in dit topic!
Ik was inderdaad wel van plan om een stage te doen Drive-R, dat sowieso! Ga mezelf ook opgeven voor de Harvard 2+2 MBA program (2 jaar werken, 2 jaar MBA volgen) en voor verschillende Investment banks. Niet geschoten is altijd mis, ik ga er gewoon vol voorquote:Op woensdag 13 oktober 2010 00:10 schreef Drive-r het volgende:
Doe een stage en je weet hoe het is...
Ambitie!quote:Op woensdag 13 oktober 2010 00:18 schreef TheHawk90 het volgende:
[..]
Ik was inderdaad wel van plan om een stage te doen Drive-R, dat sowieso! Ga mezelf ook opgeven voor de Harvard 2+2 MBA program (2 jaar werken, 2 jaar MBA volgen) en voor verschillende Investment banks. Niet geschoten is altijd mis, ik ga er gewoon vol voor.
Dat doet hij netjes, contract en een MBA op kosten van de zaak doen. Gebeurt dat vaker? Ziet er naar uit dat hij ook echt heel veel levenservaring heeft opgedaan, lijkt me ook echt geweldig!quote:Op woensdag 13 oktober 2010 00:13 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Het blijft interessant tot je misschien iets anders leuk zult vinden. Een vriend van me wou enorm graag M&A in bij een grote IB tijdens de zomer. Dat lukte hem niet. Maar heeft wel een internship bij Noble Group gelopen voor 3 maand in Azie tijdens de zomer. Een grote commodity trader. In 3 maand tijd +- 15 vluchten gehad, continu gestationeerd in de buurt van Hong Kong, Singapore, Indonesia etc. Nog een 20 dagen lang in de jungle gestaan in de buurt van een kolenmijn, zelf achter het stuur door de blubber. Inboorlingen die in opstand komen, machete's in de hand. Hij hoorde achteraf dat ze BHP biliton hadden weggewerkt omdat die de natives afpersten. En in die wereld gaan ook enorme grote bedragen om. Na internship heeft hij contract aangeboden gekregen om er te werken en na 3 jaar kan hij op kosten van de zaak een MBA gaan doen. En dan kan hij eventueel later altijd nog bij een IB wat proberen.
Dat was pas een internship ervaring in vergelijking met de rest van de studenten toen die terugkwamen van de zomer
Met andere woorden, wees open voor alles![]()
Uiteraardquote:Op woensdag 13 oktober 2010 00:19 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ambitie!Maar ik neem aan dat je je ook wel richt op andere (top) uni's?
Als je ook maar een jaartje bij JPM/GS hebt gewerkt staat dat al beter op je CV dan menig master.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 23:58 schreef TheHawk90 het volgende:
De optie Investment banker worden komt steeds dichterbij en ik denk er wel eens aan of ik de uren echt wil maken. Wat zijn jullie meningen hier over?
Aan de andere kant, ik maak nu veel uren door het intensief leven en vind het totaal niet erg. Vind de attitude, mensen, levenswijze etc. van Investment Bankers echt geweldig.
Dat gebeurt inderdaad vaker. Ik weet alleen niet of dit ook zo is bij de grote IB's. En wat betreft levenservaring, iedereen was het meest geinteresseerd in zijn ervaring tijdens zijn internship, en minder in de anderen die 'gewoon' bij een bank in Londen een internship hadden gedaan. En de foto's hielpen natuurlijkquote:Op woensdag 13 oktober 2010 00:22 schreef TheHawk90 het volgende:
[..]
Dat doet hij netjes, contract en een MBA op kosten van de zaak doen. Gebeurt dat vaker? Ziet er naar uit dat hij ook echt heel veel levenservaring heeft opgedaan, lijkt me ook echt geweldig!
IB's doen dit nooit eigenlijk, consultants wel. Sommige corporates ook.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 11:36 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dat gebeurt inderdaad vaker. Ik weet alleen niet of dit ook zo is bij de grote IB's. En wat betreft levenservaring, iedereen was het meest geinteresseerd in zijn ervaring tijdens zijn internship, en minder in de anderen die 'gewoon' bij een bank in Londen een internship hadden gedaan. En de foto's hielpen natuurlijk
Zo luidt het gezegde: "Zoveel bankers, zoveel league tables". Ze staan altijd bovenaan. Zijn een paar banken die dat anders doen, kan ik altijd wel waarderen.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 12:30 schreef Kaas- het volgende:
Whehe. Gisteren presentatie Morgan Stanley en ze lieten ook wat league tables zien. In elke ranglijst waren ze #1 en in eentje #2, dus dat was voor iedereen behoorlijk indrukwekkend. Maar ja hoor, ik kijk wat beter en elke ranglijst had een kleine voetnoot met een verwijzing naar allerlei extra criteria om ze hoger in de ranglijst te laten komen.
Waar ik de openheid, directheid en eerlijkheid bij de presentatie van JPMorgan erg waardeerde had ik gisteren sterk het idee naar een vooropgezet toneelstukje te kijken. Bij het onderwerp lifestyle kwamen mensen aan het woord die bijvoorbeeld zeiden midden in een megadeal even het weekend plus de vrijdag vrij mochten nemen omdat ze mee wilden doen aan een charity ergens ver weg, wat heel belangrijk voor hun was. Right..
De MD van JPMorgan gaf gewoon toe dat de uren nogal demanding zijn en dat hij een paar dagen voor de presentatie nog de hele nacht gewerkt heeft, wat verschrikkelijk was omdat hij alleen maar uren moest zitten wachten op het oordeel van een stel advocaten die vervolgens zeiden: nee, we doen het niet. Voegde eraan toe dat de uren te doen zijn als je je werk interessant vindt, je in een tof team met toffe mensen werkt en dat je soms ook rustigere weken hebt, kan sporten in een gym op het werk, het er ook om gaat wat je met je vrije tijd doet etc.
Ik schat een 2.1 als een 7 gemiddeld? 2.1 is het gemiddelde cijfer waar men hier uit de universiteit mee komt in de UK. Wil je beetje mee komen heb je een first class degree nodig uit de UK universiteiten. Ik schat dat dat zo rond de 8 gemiddeld is op een Nederlandse universiteit.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 14:15 schreef Sokz het volgende:
'Strong academic record (a minimum 2.1 or equivalent).'
Is in Nederland hetzelfde als?
Volgens mij is 2.1 hetzelfde als Upper Second. Eerst heb je First, dat is de top 70-100% en dan heb je Upper Second, dat is 60-70%. Het is lastig om het exact om te zetten, dus je moet een beetje judgement gebruiken. Ik wist wel vrij zeker dat ik bij de top 10-20% zat, dus dan ben je waarschijnlijk First en voldoe je dus aan deze regel.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 14:27 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik schat een 2.1 als een 7 gemiddeld? 2.1 is het gemiddelde cijfer waar men hier uit de universiteit mee komt in de UK. Wil je beetje mee komen heb je een first class degree nodig uit de UK universiteiten. Ik schat dat dat zo rond de 8 gemiddeld is op een Nederlandse universiteit.
Klopt. Alleen is upper second is volgens mij 65% - 69.99% en lower second is 60 - 65%. Ongeveer de helft (40%) van alle graduates komt uit met een 65% - 70% diploma. Roughly 10% heeft een first class degree. Het is alleen wat lastig inschatten hoe je een 72% vergelijkt met bijv. een 85% want een 85% is echt subliem terwijl een 72% echt niet slecht is en nog steeds bij de top 10% zit.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 14:45 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Volgens mij is 2.1 hetzelfde als Upper Second. Eerst heb je First, dat is de top 70-100% en dan heb je Upper Second, dat is 60-70%. Het is lastig om het exact om te zetten, dus je moet een beetje judgement gebruiken. Ik wist wel vrij zeker dat ik bij de top 10-20% zat, dus dan ben je waarschijnlijk First en voldoe je dus aan deze regel.
Ja, is inderdaad lastig. Ik heb dus destijds gewoon gevraagd bij welk top % je moest zitten. Ze gaven toen aan top 10%, dus heb ik maar ingeschat dat ik daar bij zat...quote:Op woensdag 13 oktober 2010 15:28 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Klopt. Alleen is upper second is volgens mij 65% - 69.99% en lower second is 60 - 65%. Ongeveer de helft (40%) van alle graduates komt uit met een 65% - 70% diploma. Roughly 10% heeft een first class degree. Het is alleen wat lastig inschatten hoe je een 72% vergelijkt met bijv. een 85% want een 85% is echt subliem terwijl een 72% echt niet slecht is en nog steeds bij de top 10% zit.
Het is een besloten workshop, mensen zijn gekozen op basis van cover letter en CV. Ik heb me alleen opgegeven voor M&A advisory internship/ft-offer. Dat ft-offer vinkje heb ik nogal snel aangevinkt, eigenlijk ga ik meer voor een stageplek (ben nogal jong, weet niet of ik al full time aan de bak wil).quote:Op woensdag 13 oktober 2010 17:51 schreef Drive-r het volgende:
Gewoon goed voorbereiden. Zorg dat je een CV hebt, weet wat je zelf uit die workshop wilt halen (Wil je een baan? Internship? Alleen wat info?) en een beetje uitgeslapen bent. Als je zo'n dag goed doet, is een stage zo geregeld. Maar dan moet je wel een beetje je zaken op orde hebben.
Dat snap ik, ik heb vroeger zelf workshops gegeven. Maar verwacht niet dat elk aanwezige bankier elke CV uit zijn hoofd geleerd heeft, of uberhaupt al heeft gezien. Zeker bij een proef interview lijkt dat me wel handig, als is het maar voor jezelf om goed op een rij te hebben wat je allemaal eerder hebt verstuurd. Tevens is het "proef" interview niet echt "proef", meestal is het gewoon een redelijk serieuse start van een sollicitaties.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 18:02 schreef dennishk het volgende:
[..]
Het is een besloten workshop, mensen zijn gekozen op basis van cover letter en CV. Ik heb me alleen opgegeven voor M&A advisory internship/ft-offer. Dat ft-offer vinkje heb ik nogal snel aangevinkt, eigenlijk ga ik meer voor een stageplek (ben nogal jong, weet niet of ik al full time aan de bak wil).
Liet me door een bankier vertellen dat dat >7,5 is (een 1:1 is overigens cum laude, dus ongeveer >8,3).quote:Op woensdag 13 oktober 2010 14:15 schreef Sokz het volgende:
'Strong academic record (a minimum 2.1 or equivalent).'
Is in Nederland hetzelfde als?
Maar goed, dat hangt ook weer af van je studie. Een 8 voor Bedrijfskunde is wellicht wat minder goed dan een 7.5 voor Technische Wiskunde ofzo. Daarom blijft het lastig.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 18:32 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Liet me door een bankier vertellen dat dat >7,5 is (een 1:1 is overigens cum laude, dus ongeveer >8,3).
Welke bank heb je dat voor gedaan dan? Inderdaad wel een goede, ff langedraad verhaaltje maken van mijn CV.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 18:07 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Dat snap ik, ik heb vroeger zelf workshops gegeven. Maar verwacht niet dat elk aanwezige bankier elke CV uit zijn hoofd geleerd heeft, of uberhaupt al heeft gezien. Zeker bij een proef interview lijkt dat me wel handig, als is het maar voor jezelf om goed op een rij te hebben wat je allemaal eerder hebt verstuurd. Tevens is het "proef" interview niet echt "proef", meestal is het gewoon een redelijk serieuse start van een sollicitaties.
Rarara... dat heb ik al topics lang niet gemeld, hoewel mensen inmiddels wel hun ideeen hebben.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 18:54 schreef dennishk het volgende:
[..]
Welke bank heb je dat voor gedaan dan? Inderdaad wel een goede, ff langedraad verhaaltje maken van mijn CV.
Lage cijfers zijn inderdaad een probleem. Maar als je nu al opgeeft kom je nergens. Niet dat ik zeg dat je dat doet uiteraard, maar ik ken echt veel gevallen die gewoon enorm depressief werden van alle negatieve reacties die ze kregen toen ze sollicitaties de deur uitdeden. En dan klagen dat bedrijven erg mens onvriendelijk handelen etc. Overal nee en dan hier en daar een interview en dat liep ook niet goed af. Ja wat denk je dan, dat het bedrijf je hele CV door spit en je coverletter van A tot Z en omgekeerd leest?quote:Op woensdag 13 oktober 2010 19:46 schreef kevin7 het volgende:
Ik heb dat probleem met redelijk lage cijfers ook. Komt echter door het missen van een half jaar 6-vwo vanwege ziekte. Ik baal er wel van de banken zo naar de middelbare school cijfers kijken, want die waren dus niet echt denderend.
Volgens mij is een 2:1 ook gelijk aan een 7, ik heb het ergens op een IB-site gelezen.
Ook al heb ik lage cijfers voor de middelbare, ik blijf gewoon doorgaanquote:Op woensdag 13 oktober 2010 20:00 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Lage cijfers zijn inderdaad een probleem. Maar als je nu al opgeeft kom je nergens. Niet dat ik zeg dat je dat doet uiteraard maar ik ken echt veel gevallen die gewoon enorm depressief werden van alle negatieve reacties die ze kregen toen ze sollicitaties de deur uitdeden.
Je was toch ziek?quote:Op woensdag 13 oktober 2010 20:21 schreef kevin7 het volgende:
Het gaat er eigenlijk meer om dat ik die lage cijfers heb en dat ik die niet kan verklaren mochten ze me geen interview aanbieden.
Heb wel raardere verhalen gehoord van mensen die ondanks een op het oog wat minder populair profiel gewoon offers hebben gekregen. Volgens mij is er altijd wel ergens een mogelijkheid als je de effort erin steekt, ook al is het misschien niet altijd direct Goldman Sachs ofzo. Mja, ik ga er wel achter komen, ben nu natuurlijk gewoon nog een know-not op dit gebied hehe.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 20:21 schreef kevin7 het volgende:
Het gaat er eigenlijk meer om dat ik die lage cijfers heb en dat ik die niet kan verklaren mochten ze me geen interview aanbieden.
Artikelen/guides:quote:Op donderdag 14 oktober 2010 17:41 schreef Kaas- het volgende:
Nog een paar goede sites om later in de OP te zetten:
Nieuwswebsites:
Wall Street Journal - Mergers & Acquisitions News, Deals, Corporate & Private Equity News
Reuters - Mergers & Acquisitions News, M&A Deals and Transactions
Overfusies.nl - Nieuwssite voor fusies en overnames
Financial Times homepage
Blogs:
Mergers & Inquisitions
Careers in Finance.com
Mocht iemand nog wat leuk leesvoer kennen, laat het vooral weten!
Lees:quote:Op donderdag 14 oktober 2010 17:46 schreef Ambitious het volgende:
Beste Fokkers,
Al een ruime tijd volg ik de IB topics hier met plezier. Ook ik wil inmiddels een stage doen om de wereld van de overuren te verkennen. Een professor raadde mij aan om dit zeker in London te proberen, aangezien dit de plaats is waar het allemaal echt gebeurd. Ik zit op dit moment in het tweede jaar van mijn tweejarige master. Aangezien de internship programma's zich richten op studenten in hun voorlaatste jaar vraag ik mij af of het wel mogelijk voor mij is om hier een plaats te krijgen. Is er een mogelijkheid om toch een summer internship te krijgen? Ik zou na de zomer meteen kunnen beginnen met werken.
Mijn gemiddelde cijfers zijn: middelbare school 7.3, BSc 7.8, en MSc 8.9. Mijn master is aan de faculteit van exacte wetenschappen. Ik heb gelezen dat cijfers van de middelbare school zwaar meewegen bij de selectie procedure. Is mijn matige gemiddelde op de middelbare school een show-stopper, of maak ik toch een kans?
quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 09:30 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Een 7 gemiddeld voor VWO is niet sterk, maar niet slecht genoeg voor een "no-go" natuurlijk. Als je een goed gemiddeld haalt voor bedrijfskunde en ook econometrie een beetje goed af rondt, heb je een CV die wel aardig kans maakt.
Nope, dat is hem niet. Er is ook een Vault Guide specfiek gericht op Investment Banking. In de post hierboven heb ik een link gepost naar de IB guide van 2009.quote:Verder nog één vraag, is dit de Vault Guide waar iedereen het over heeft?
http://www.bol.com/nl/p/e(...)006224443/index.html
Groeten,
Ambitous
Je zou natuurlijk ook via de gewone weg proberen binnen te komen.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 17:46 schreef Ambitious het volgende:
Beste Fokkers,
Al een ruime tijd volg ik de IB topics hier met plezier. Ook ik wil inmiddels een stage doen om de wereld van de overuren te verkennen. Een professor raadde mij aan om dit zeker in London te proberen, aangezien dit de plaats is waar het allemaal echt gebeurd. Ik zit op dit moment in het tweede jaar van mijn tweejarige master. Aangezien de internship programma's zich richten op studenten in hun voorlaatste jaar vraag ik mij af of het wel mogelijk voor mij is om hier een plaats te krijgen. Is er een mogelijkheid om toch een summer internship te krijgen? Ik zou na de zomer meteen kunnen beginnen met werken.
Mijn gemiddelde cijfers zijn: middelbare school 7.3, BSc 7.8, en MSc 8.9. Mijn master is aan de faculteit van exacte wetenschappen. Ik heb gelezen dat cijfers van de middelbare school zwaar meewegen bij de selectie procedure. Is mijn matige gemiddelde op de middelbare school een show-stopper, of maak ik toch een kans?
Verder nog één vraag, is dit de Vault Guide waar iedereen het over heeft?
http://www.bol.com/nl/p/e(...)006224443/index.html
Groeten,
Ambitous
Bedankt! Ik zag hem net na mijn postquote:Op donderdag 14 oktober 2010 18:12 schreef pieter_R het volgende:
Nope, dat is hem niet. Er is ook een Vault Guide specfiek gericht op Investment Banking. In de post hierboven heb ik een link gepost naar de IB guide van 2009.
Wat bedoel je precies? Solliciteren naar een vaste baan?quote:Je zou natuurlijk ook via de gewone weg proberen binnen te komen.
Dat maakt wel uit. De aankomende Springweeks zijn voor studenten die in 2013 afstuderen. Ze zijn dus bedoeld voor eerstejaars studenten (die een 3-jarige studie doen) en voor tweedejaars studenten (die in totaal 4 jaar studeren).quote:Op donderdag 14 oktober 2010 21:53 schreef Sokz het volgende:
Kun je een Springweek proberen. Volgens mij maakt het daar niet uit in welk jaar je zit.
Mja, oke. Maar het is niet een ongeschreven regel dat je met een andere studie van een andere lengte geen kans hebt.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 21:57 schreef pieter_R het volgende:
[..]
Dat maakt wel uit. De aankomende Springweeks zijn voor studenten die in 2013 afstuderen. Ze zijn dus bedoeld voor eerstejaars studenten (die een 3-jarige studie doen) en voor tweedejaars studenten (die in totaal 4 jaar studeren).
Maar jij gaat niet voor M&A zoals de meesten hier toch?quote:Op donderdag 14 oktober 2010 22:22 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Mja, oke. Maar het is niet een ongeschreven regel dat je met een andere studie van een andere lengte geen kans hebt.
Wel grappig om te zien dat een aantal hier eigenlijk elkaars concurrenten zijn, maar uiteraard hopen dat ze allemaal worden aangenomen voor de spring!Welke data zijn de spring weken eigenlijk
?
Of ik wel of niet voor M&A ga is niet echt van toepassing. Trading is net zo goed een onderdeel van een IB en dan met name de fixed income kant. Al vind ik die bond markt maar saai eigenlijkquote:Op vrijdag 15 oktober 2010 00:47 schreef Rejected het volgende:
[..]
Maar jij gaat niet voor M&A zoals de meesten hier toch?
Een studiegenoot/kennis loopt nu een half jaar stage bij JPM, securitization afdeling.
Volgens mij ben je al aan de late kant voor de fulltime interviews, hoewel die zeker nog niet volledig over zijn. Spring weeks bestaan maar bij weinig banken, dat zou ik nooit doen. Er is weinig plek voor, je ziet vrij weinig en je hebt beperkte keuze qua banken. Als je het dan toch leuk vindt, moet je nog een jaar wachten voordat je aan een vaste baan begint. Beste weg is een internship en een beetje verhullen dat je al klaar bent in de interviews, zo streng zijn ze daar niet mee. Na een goeie stage, kan je vaak prima direct beginnen.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 21:35 schreef Ambitious het volgende:
Op die manier is het inderdaad een goed idee! Ik wil echter eerst proberen of het werk mij wel ligt. Het lijkt mij niet voor iedereen geschikt/leuk, en een internship is dan die ideale manier om daar achter te komen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |