Aha! En hoeveel wetenschappers hebben zich er al aan gewaagd de werking ervan te bewijzen? (Althans, als jullie allemaal zeggen dat het zo goed werkt, dan vraag ik me voorstaande gewoon even af).quote:Op maandag 4 oktober 2010 13:03 schreef Brighteyes het volgende:
Wrsch omdat de werking ervan niet wetenschappelijk bewezen of op de juiste manier onderzocht is is en een huisarts het daarom niet voor mag schrijven? Zoiets lijkt me.
Geen idee. Dit was een gokje van mijn kant. Ik zou geen andere reden weten waarom een wel werkend middel niet door artsen wordt voorgeschreven.quote:Op maandag 4 oktober 2010 13:12 schreef pessie het volgende:
[..]
Aha! En hoeveel wetenschappers hebben zich er al aan gewaagd de werking ervan te bewijzen? (Althans, als jullie allemaal zeggen dat het zo goed werkt, dan vraag ik me voorstaande gewoon even af).
Ja, maar als er dan iets mis gaat, dan is hij de sjaak... Ik snap wel dat ze daar erg voorzichtig mee zijn. Zeker in een maatschappij waarin rechtszaken en claims steeds vaker voorkomen.quote:Op maandag 4 oktober 2010 16:09 schreef Morretje het volgende:
Ja, maar daarom kan een huisarts dat toch wel adviseren? Niet voorschrijven, dat snap ik ook wel, maar als tip oid? Ik had vroeger een huisarts die erg pro homeopathie was. Vooral bij verkoudheden, keelpijn, hoesten ed vroeg hij altijd eerst wat mijn moeder zelf al had gedaan..
Denk wel dat het helpt! Ga de volgende keer bij plekjes op mn gezicht wel even testen. Mn hoofdhuid is zo vervelend (i.v.m. haar enzo).quote:Op maandag 4 oktober 2010 16:01 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
GV levert te weinig op, dus worden er andere dingen gepromoot die wel geld in het laatje brengen. Ik las gisteren nog over een bewezen, zeer effectieve behandeling tegen psiorasis, bijna 100% succes: goed douchen/badderen en insmeren met (olijf?)olie. Maar je denkt toch niet dat de bedrijven die medicijnen verkopen willen dat je dat weet? Dat levert geen geld op voor ze...
Gewoon 1x in de zoveel tijd lekker je kop in olijfolie.. Handdoek erom en een flinke tijd later lekker goed uitspoelen.quote:Op maandag 4 oktober 2010 16:40 schreef pessie het volgende:
[..]
Denk wel dat het helpt! Ga de volgende keer bij plekjes op mn gezicht wel even testen. Mn hoofdhuid is zo vervelend (i.v.m. haar enzo).
Hm, ja dat is waar. En toch is het stomquote:Op maandag 4 oktober 2010 16:11 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Ja, maar als er dan iets mis gaat, dan is hij de sjaak... Ik snap wel dat ze daar erg voorzichtig mee zijn. Zeker in een maatschappij waarin rechtszaken en claims steeds vaker voorkomen.
Vragen wat iemand zelf gedaan heeft is altijd nog iets anders dan een advies geven.
bij mij helpt de striemenolie 9tegen littekens erg goedquote:Op maandag 4 oktober 2010 16:40 schreef pessie het volgende:
[..]
Denk wel dat het helpt! Ga de volgende keer bij plekjes op mn gezicht wel even testen. Mn hoofdhuid is zo vervelend (i.v.m. haar enzo).
Aardig!quote:Op maandag 4 oktober 2010 21:58 schreef DaviniaHR het volgende:
tgaat iig niet meer de vriezer in.
dat stuur ik wel naar die moedermelkbank in het erasmus mc. als ze het willen hebben.
anders mikken we het door de gootsteen
echt aan de kook brengen dus...quote:Geef de melk in de vriezer die je verdenkt van spruwbesmetting een merkje. Als je het nodig hebt verhit je het (koken of pasteuriseren hoeft niet) en na afkoelen kun je het geven.
Spruw overleeft temperaturen van >60 graden niet. Het verhitten kun je zo doen:
Maak de melk in een pannetje heet op een matig-hoge vlam; af en toe roeren tot de melk begint te dampen en er kleine belletjes ontstaan langs de randen van de pan. Van het vuur afnemen en af laten koelen tot drinktemperatuur. (Kellymom)
Er gaan wel stoffen verloren, maar het blijft nog altijd waardevolle moedermelk.
Je hoeft al ingevroren melk dus niet weg te gooien.
dat scheelt weerquote:Hygiënemaatregelen
Maatregelen om verspreiding van candida of herbesmetting tegen te gaan zijn:
o Handen wassen, voor elke voeding, na verschonen
o Zoogcompressen regelmatig vervangen
o Beha’s, zoogcompressen, spuugdoekjes, handdoeken op 60˚ C wassen
o Spenen, kolfonderdelen, flessen dagelijks uitkoken
o Spenen wekelijks vervangen
o Speelgoed dat in de mond gestopt wordt schoon houden
o Verse afgekolfde melk kan gewoon aan de baby gegeven worden. Het invriezen van moedermelk tijdens een candidabesmetting is niet verstandig omdat de schimmel het invriezen overleeft en later een nieuwe infectie kan veroorzaken. Pasteuriseren van de afgekolfde melk en vervolgens invriezen is wel een mogelijkheid.
Love to!quote:
Thanks voor de tip. In principe is het incidenteel bedoeld en niet structureel. En ik heb gisteravond 60cc EXTRA gekolfd en daarmee genoeg voor m'n komende werkdagnacht. Ik, slechte kolver en zo ongeveer tot op de druppel afgestemde productie, extra gekolfdquote:Op dinsdag 5 oktober 2010 11:51 schreef Twinkly het volgende:
Wat fijn dat Emma rijstmelk lustom alle voedingsstoffen binnen te krijgen kun je dan nog het beste afwisselen met soja- en havermelk geloof ik.
Als je haar verdenkt van intolerantie voor melksuiker zou je kunnen proberen of ze tegen zure koemelkproducten kan.
Zit in de lucht blijkbaarquote:Ik ben sinds gisteren ongesteld en mijn productie lijkt juist wel verhoogd te zijnOf Niels heeft ongemerkt minder gedronken waardoor ik op knappen sta. Vannacht liep het na het drinken nog in straaltjes uit mijn borst en hij moest moeite doen om de stroom bij te houden en niet van de tepel te glijden.
Ik heb maar even gekolfd want er zat een harde plek in. Met gemak nog 50 ml uit de borst waar hij net uit gedronken had (hij drinkt altijd maar aan 1 kant).
Misschien helpt het om warme doeken op de borst te leggen en de borst te masseren voordat je gaat kolven? Dat maakt de melk wat 'losser' en door de warmte gaan de melkgangen wijder openstaan, waardoor de melk er misschien makkelijker uit komt?quote:Op woensdag 6 oktober 2010 06:49 schreef Saffier het volgende:
voor je mijlpaal Tessie
Ylana heeft de nacht doorgeslapen, dat betekend dat ze 2 voedingen heeft overgeslagen, die van middernacht en die van 3 uur. Ik wil mijn productie nog even hoog houden om voorraad op te bouwen en heb dus net, na haar voeding, gekolfd. Ze heeft maar 1 borst gedronken, die was niet eens leeg en daar kolfde ik nog zo'n 30ccuit. Uit de andere borst (zo te voelen ook overvol) kreeg ik maar 50cc.
Ergens ben ik nu teleurgesteld dat het maar 'zo weinig' is terwijl ik wéét dat Ylana veel efficiënter mijn borst leegmaakt. Ik voel ook nog gewoon hardere (geen echt keiharde) plekken in de borst waaraan ik weet dat er nog melk inzit, maar krijg het er kolvend niet uit.
Bij Tobias was het precies andersom,daar kolfde ik meer dan hij dronk, maar bij hem heb ik eerst een maand fulltime gekolfd voor hij fulltime live bv kreeg.
Nou die 85cc was dus sochtends, na een nacht van 5,5 uur. Overdag kolf ik elke 3 uur, en dan kolf ik tussen de 30 en 50cc, dus dat is gewoon te weinig. Dus het gaat er niet zozeer om dat ze dat zelf niet kan drinken, maar dat mijn melkproductie waarschijnlijk gewoon niet genoeg is. En op deze manier weten we gewoon zeker wat ze binnen krijgt, en is het dus ff handiger.quote:Op woensdag 6 oktober 2010 12:18 schreef Twinkly het volgende:
Wat een mijlpaal Tessie, super![]()
Hoe komt het dat ze die voeding niet zelf uit de borst kan halen? Is door de operaties ook een andere drinktechniek nodig?
Dat plekje, hoe ziet dat er uit? Want kleine baby'tjes hebben ook wel eens kleine witte bultjes in hun mond, dat zijn vetbultjes. Niels had er een op zijn verhemelte en een op zijn onderkaak.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |