Dank voor de complimenten, maar zoals ik in een eerde post al aangaf, ik denk mee omdat ík dat leuk vind dus het is niet echt een opoffering, zoals de meeste adviezen die je als beginnend ondernemer krijgt zullen voortkomen uit de behoefte om advies te geven, en niet uit jouw behoefte aan advies. Dat geeft helemaal niks, als je je maar realiseert dat het over jouw geld gaat, en het lekker roepen is vanaf de zijlijn wat er allemaal wel niet mogelijk is.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 19:02 schreef Stali het volgende:
Geweldige reactie, Weltschmerz en bedankt voor het meedenken, dat vind ik echt heel aardig van je.
Dat zal wel uitmaken denk ik. maar toch denk ik dat ook daar mensen friet doseren ivm de gezondheid en het uiterlijk, dat is nou eenmaal de trend. Als je dan ook iets gezonds hebt komen ze misschien twee keer in de week langs ipv een keer. En elke keer dat ze langskomen voor het een, heb je vanzelf alweer reclame gemaakt voor het ander.quote:Ik kom zelf bijv. uit de randstad maar woon inmiddels in het zuiden, dus gezond en een grote verandering van smaak speelt gelukkig niet. Maar je geeft zeker tips waar ik iets aan heb. Reageer later, ben aan het koken. Bedankt iig.
Dat is erg aardig van je, maar tegenwoordig kan ik hier hun hele assortiment krijgen, ik hoef er niet eens meer voor om te fietsen, dus dan is het een beetje onzin om het op te sturen. Overigens zie ik dat de mayo met azijn ipv citroen is verdwenen, eerlijk gezegd had die ook wel zijn eigen rauwe charme.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 14:23 schreef Stali het volgende:
Vast even een reactie want ik zat net te denken. Weltschmerz, als ik jou een plezier kan doen met Devos & Lemmens sauzen. Stuur gerust even een PM. Dan stuur ik je wat toe.
De liefde van de man gaat door de maagquote:
Ik haalde ergens een patatje en toen zag ik van die grote Aviko zakken. Dat haalde op de één of andere manier de 'charme' weg want die kan ik zelf ook wel friturenquote:Op donderdag 14 oktober 2010 14:41 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
@The_Hives; verschil tussen groothandel spul en zelf gemaakte friet is best groot hoor..Althans ik proef het altijd. Misschien is het de liefde van de maker, maar het is gewoon vele malen lekkerder als het zelf gemaakt is.
vind ik ook, maar als het zelf doen te veel werk blijkt, is dat van Manneke Pis een goed alternatief. Bestequote:Op donderdag 14 oktober 2010 14:41 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
@The_Hives; verschil tussen groothandel spul en zelf gemaakte friet is best groot hoor..Althans ik proef het altijd. Misschien is het de liefde van de maker, maar het is gewoon vele malen lekkerder als het zelf gemaakt is.
Ja, precies en die vind ik dus niets omdat je de aardappel niet proeft en eigenlijk alleen maar vet binnenkrijgt.quote:
Ik wil gisteren beginnen. Vergunningsaanvragen gaan helaas niet zo snel.quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 00:15 schreef stoeltafel het volgende:
Hoe was het bij degemeente ? Wanneer wil/kan jebeginnen ?
Wat vind je partner ervan ?
quote:Op donderdag 14 oktober 2010 23:36 schreef Stali het volgende:
Over de specialiteiten, want die wil ik graag hebben op vaste dagen, vind ik erwtensoep een heel goed idee. Want ik moet inderdaad de marges goed in de gaten houden.
Ik wil bijv. Vlaams stoofvlees maken. Mijn twee concurrenten trekken voor stoofvlees gewoon een blik open.. Dat is wel wel heel goedkoop maar ik eet het zelf niet dus ga het een ander niet voorzetten.. Zelfgemaakte is vele malen duurder. Moet daar inderdaad voor oppassen dat ik op die marges let en mezelf ook niet over de kop ga werken. Verder snacks als frikadellen e.d. ambachtelijk inkopen. Een duurder segment dus en daarnaast specialiteiten en als hoofdprocuct echte frieten.v
Bier heb ik over nagedacht maar niet lang. Ik wil niet de lokale clochards de hele dag aan mijn kraampje voor hun gezelligheid en de supermarkten zijn tot laat open. Ik wil geen sociale problemen aantrekken. Dat is nl. wel gebeurd bij de tweede snackbar op het dorp. Daar zit iedere middag hetzelfde gezelschap aan flesjes bier te lurken.
P.S. even zwaaien naar Ayca.. Leuk dat je mijn topic volgt.
Mogen wij ook aanschuiven?quote:Op donderdag 14 oktober 2010 23:47 schreef Stali het volgende:
Aankomende week staan hier thuis in ieder geval een paar keer stoofvlees en erwtensoep op het menu. Ik gebruik ze een beetje als laboratoriumproefkonijnen, dus even wat meer gezonds op tafel voordat ze bloedgroep frituurvet krijgen ..
Krijg je niet ook nog eens te maken met allerlei HACCP-regels? (precies wat me weerhoudt om hier in het winkelcentrum een afhaalchinees te beginnen (twee jaar terug is het halve winkelcentrum afgebrand met daarbij ook de zeer drukke afhaaltoko. Zij waren niet verzekerd en nu het weer bijna allemaal open is, komt er niets voor in de plaats).quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 00:23 schreef Stali het volgende:
[..]
Ik wil gisteren beginnen. Vergunningsaanvragen gaan helaas niet zo snel.
Mijn partner steunt me en denkt met me mee.
Ik zou de specialiteiten aan het seizoen, en niet aan de dag binden. Dus in de herfst en winter stoofvlees, erwtesoep, ... en in de lente bijvoorbeeld fruitsalades.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 23:36 schreef Stali het volgende:
Over de specialiteiten, want die wil ik graag hebben op vaste dagen, vind ik erwtensoep een heel goed idee. Want ik moet inderdaad de marges goed in de gaten houden.
Tsja, dat zijn dingen waar je eigenlijk een marktonderzoek voor zou moeten doenquote:Op vrijdag 15 oktober 2010 12:41 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik zou de specialiteiten aan het seizoen, en niet aan de dag binden. Dus in de herfst en winter stoofvlees, erwtesoep, ... en in de lente bijvoorbeeld fruitsalades.
True, al kan je er wel vanuit gaan dat met 35 graden en een zonnetje je erwtesoep niet zo hard zal gaanquote:Op vrijdag 15 oktober 2010 12:48 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Tsja, dat zijn dingen waar je eigenlijk een marktonderzoek voor zou moeten doenIk heb bijvoorbeeld lang niet altijd seizoensgebonden trek in erwtensoep of stoofvlees, maar ik heb geen idee of ik daar alleen in ben
Dan heb je idd meer zin in zelfgemaakte ijs of ijskoffiequote:Op vrijdag 15 oktober 2010 12:52 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
True, al kan je er wel vanuit gaan dat met 35 graden en een zonnetje je erwtesoep niet zo hard zal gaan
Je kunt alles wel aan marktonderzoek onderwerpen, laten we niet vergeten dat marketeers als eerste de boodschap aan de man hebben gebracht dat marketing zo ontzettend belangrijk is. Wij van wc-eend... Je kunt ook wel een marktonderzoek beginnen in de categorie 'houdt u van lekker eten?' en dan op basis daarvan lekker eten gaan aanbieden. Veel mensen vinden erwtensoep lekker, moet je eigenlijk wel meer weten? Het is al heel lang een seizoensproduct, heb je meer kennis nodig?quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 12:48 schreef De_Hertog het volgende:
[..]
Tsja, dat zijn dingen waar je eigenlijk een marktonderzoek voor zou moeten doenIk heb bijvoorbeeld lang niet altijd seizoensgebonden trek in erwtensoep of stoofvlees, maar ik heb geen idee of ik daar alleen in ben
Sorry, mijn post kwam blijkbaar verkeerd overquote:Op vrijdag 15 oktober 2010 13:12 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Je kunt alles wel aan marktonderzoek onderwerpen, laten we niet vergeten dat marketeers als eerste de boodschap aan de man hebben gebracht dat marketing zo ontzettend belangrijk is.
Ditquote:Op vrijdag 15 oktober 2010 14:00 schreef Yashaaaaa het volgende:
Ik vind dit topic, en vooral je moed en doorzettingsvermogen echt geweldig Stali
(verkapte dit moet ik blijven volgen)
Weet niet zeker of het McCain is, maar wel een bekend merk. Heb paar keer gezien dat ze aan het lossen waren. En ga eens rond een uur of 5 naar de Dam in Amsterdam. Daar bakken ze dan echt niet voor hoor bij Manneke Pisquote:Op donderdag 14 oktober 2010 23:47 schreef Stali het volgende:
[..]
Ja, precies en die vind ik dus niets omdat je de aardappel niet proeft en eigenlijk alleen maar vet binnenkrijgt.
Ben nl. toch wel benieuwd waar Manneke Pis zijn Vlaamse friet inkoopt. Wat ik begrepen heb is dat zij wel traditioneel voor- en afbakken. Ze doen iets goed want zijn boven de rivieren razend populair. Wie weet kan ik ook uit hun Vlaamse frietvijver vissen voor achter de hand.
Ga ook SeaofLove aanschrijven en kijken of ik haar erwtensoeprecept kan ontfutselen.
Aankomende week staan hier thuis in ieder geval een paar keer stoofvlees en erwtensoep op het menu. Ik gebruik ze een beetje als laboratoriumproefkonijnen, dus even wat meer gezonds op tafel voordat ze bloedgroep frituurvet krijgen ..
Puntzakken met krantenprint moet je ook alleen doen voor een zaak met een Engels thema.quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 21:24 schreef Stali het volgende:
Ze hadden alleen van die standaard zakken en puntzakken met krantenprint. Laatste is leuk maar ik heb echt een heel traditioneel idee in mijn hoofd dus daar moet ik echt nog naar zoeken.
En dat, wil ook graag een keer een frietje bij je proberen. Niet zo zeer vanwege dat 'communitygevoel' maar gewoon omdat het idee van een ambachtelijk frietje me erg aanstaat. En ik het verhaal erg leuk vind.quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 21:32 schreef Windigo het volgende:
Het idee klinkt fantastisch, laat weten wanneer ik waar kan komen eten
Het gaat mij ook niet om die cursusquote:Op vrijdag 15 oktober 2010 21:12 schreef Stali het volgende:
Verder ook een cursus HACCP. Denk echt dat dit reuze meevalt, Five_Horizons en omdat het er al eerder gezeten heeft heb je kans dat je in het bestemmingsplan van de gemeente valt.
Wat? ik dacht even aan een Suske & Wiske-album van wat jaren terugquote:
Lihanquote:Op vrijdag 15 oktober 2010 22:22 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Wat? ik dacht even aan een Suske & Wiske-album van wat jaren terug
Die hebben ze hier standaard bij elke snackbar, is dat niet normaal?quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 22:27 schreef Peter het volgende:
[..]
Lihan
[ afbeelding ]
o.a. van Van der Laan snacks ( bij Makro verkrijgbaar en bij de rijdende ijsboeren..)
Gehakt gepaneerd op een stokje. Kan gefrituurd of gebakken
Hier in het westen zie ik hem toch niet zomaarquote:Op vrijdag 15 oktober 2010 22:28 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Die hebben ze hier standaard bij elke snackbar, is dat niet normaal?
Noord is natuurlijk weer de beste.quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 22:29 schreef Peter het volgende:
[..]
Hier in het westen zie ik hem toch niet zomaar
Heb er zelf een doos van in de vriezer
Met rundvlees is dat stoofrecept ook lekker. Wissel het af en maak er variaties op met varken, rund en paardenvlees. Schijnt dat paardenvlees in NL sws van "afgeschreven" paarden komt en samen met het feit dat er weinig vraag naar is het zo goedkoop is.quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 21:24 schreef Stali het volgende:
Vandaag naar de Sligro geweest. Nog niets gekocht, puur ter oriëntatie.
Kan daar geweldig slagen m.b.t. puntzakhouders, strooiers, rollen papier, blusdeken, kassa, strooiers, buffetserveerplateau ( om warm te houden), Ossewit, D&L sauzen, rollen papier, messen, servetten.
Voor alles eigenlijk behalve de puntzakken, kartonnen bakjes, familiezakken en tasjes.
Ze hadden alleen van die standaard zakken en puntzakken met krantenprint. Laatste is leuk maar ik heb echt een heel traditioneel idee in mijn hoofd dus daar moet ik echt nog naar zoeken.
@Joosterd, die kruidenmix wil ik zelf mengen, en inderdaad als keuze aanbieden. Zelf ontdekte ik ook ooit door die potjes dat kruiden inderdaad lekker zijn.
quote:Tof dat je het vraagt.
quote:Ah! Een proefkonijn en mening. Gaaf!Op maandag 25 oktober 2010 23:34 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
Als je nog test proefpersonen zoekt, 6 nov. ben ik wrs in de buurthaha
quote:Sodeju, da's niet misselijk.Op dinsdag 28 september 2010 02:42 schreef Stokstaart het volgende:
Mn ouders verdienen met hun patatkraam rond de 10k per maand . Gaat 2k vanaf voor standplaatsen .
Winter natuurlijk oliebollen
quote:Ff denken of het kan: als een patatje zo'n 3 euro kost en 30dagen 10 uur open bent.Op woensdag 27 oktober 2010 09:13 schreef Xcalibur het volgende:
Is die 10k omzet of winst? Als het omzet is gaat er van die 8k nog wel meer af namelijk, en dat is het weer niet ontzettend veel voor 2 personen....
quote:De ouders van Stokstaart hadden duidelijk een ander concept dan ik heb.Op woensdag 27 oktober 2010 16:47 schreef DaMayan het volgende:
[..]
Ff denken of het kan: als een patatje zo'n 3 euro kost en 30dagen 10 uur open bent.
Voor 10k omzet zijn grofweg zo'n 10 klanten per uur nodig.
Voor 10k winst heb je minstens 30 per uur nodig.
Zal allebei best kunnen al lijkt me het eerste wel iets waarschijnlijker.
Ik vraag me af hoeveel klanten per uur en tegen welke prijs TS zichzelf heeft voorgenomen.
quote:Denk dat je het op het begin niet al te ingewikkeld moet maken voor jezelf.Op woensdag 27 oktober 2010 17:02 schreef Stali het volgende:
[..]
De ouders van Stokstaart hadden duidelijk een ander concept dan ik heb.
Overigens begin ik gewoon drie dagen in de week. (vrij, za, zo). Moet je eens luisteren, ik ben geen doorgewinterde ondernemer en kom gewoon als eeuwige werknemer uit het bedrijfsleven en heb ook geen ondernemers in mijn achtergrond. Maar ik denk wel dat ik wat kan verdienen met mijn concept. Hoe ik het tegenover elkaar moet zetten is voor mij echt nog even aftasten. De ouders van Stokstaart hadden veel doorlopende uren, ik verwacht een paar piekuren maar kan er nog helemaal niets over zeggen.
Daar liep ik bijv. ook tegenaan bij het maken van stoofvlees, het is wel duur en ik moet het er wel uit kunnen halen dus ik begin daar nog niet mee wanneer ik net begin, of als specialiteit voor een dag.
Zo enorm lang.quote:Op donderdag 4 november 2010 01:13 schreef stoeltafel het volgende:
Hoe lang ? 2/3/4 maanden of langer. Ken het probleem. Had een probleem met de gemeente en dat duurde ook al zo lang. Op een gegeven moment heb ik een wethouder benaderd en toen was het zo geregeld.
meld je aan bij de plaatselijke tennisclub, de kinderen bij de hockey en je man lid laten worden van de lionsquote:Op donderdag 4 november 2010 01:23 schreef Stali het volgende:
[..]
Zo enorm lang..
Het punt is een beetje dat ik hier niet vandaan kom en dus nog niet zo'n netwerk van het ons kent ons heb.
Heb je nu nog een baan oid ?quote:Op zaterdag 20 november 2010 23:02 schreef Stali het volgende:
Als het goed is heb ik maandagmorgen iets zinnigs te melden.
Drie gemiste oproepen en een voicemail gekregen van de gemeente met het verzoek om terug te bellen op een direct nummer. Vrijdagmiddag meteen teruggebeld. Moet je niet doen want dan krijg je natuurlijk helemaal niemand aan de lijn. Overigens echt mijn fout want ik moet gewoon wat beter op mijn mobieltje letten in plaats van het maar overal rond te laten slingeren.
Wel tof dat jullie er naar vragen. Doet me goed.
Door het wachten ebt het enthousiasme een beetje weg en daar zit je dan met je bedrijfje op papier, steekt de onzekerheid de kop op terwijl ik het ontzettend graag wil en er geen dag voorbij gaat dat ik er niet aan denk. Zou er zelf wat meer bovenop moeten zitten. Dubbel he?
dit was een serieuze tipquote:Op zaterdag 20 november 2010 13:01 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
meld je aan bij de plaatselijke tennisclub, de kinderen bij de hockey en je man lid laten worden van de lionswedden dat je binnen no-time een heel netwerk tot je beschikking hebt
En hoe ging he?quote:Op zaterdag 20 november 2010 23:02 schreef Stali het volgende:
Als het goed is heb ik maandagmorgen iets zinnigs te melden.
Drie gemiste oproepen en een voicemail gekregen van de gemeente met het verzoek om terug te bellen op een direct nummer. Vrijdagmiddag meteen teruggebeld. Moet je niet doen want dan krijg je natuurlijk helemaal niemand aan de lijn. Overigens echt mijn fout want ik moet gewoon wat beter op mijn mobieltje letten in plaats van het maar overal rond te laten slingeren.
Wel tof dat jullie er naar vragen. Doet me goed.
Door het wachten ebt het enthousiasme een beetje weg en daar zit je dan met je bedrijfje op papier, steekt de onzekerheid de kop op terwijl ik het ontzettend graag wil en er geen dag voorbij gaat dat ik er niet aan denk. Zou er zelf wat meer bovenop moeten zitten. Dubbel he?
Maandagmorgen gebeld uiteraard. Woensdagochtend (morgen) is de mevrouw van de vergunningen weer aanwezig. Bizar en iets waaraan ik moet wennen. Het is hier natuurlijk geen randstad maar een dorp en veel mensen werken deeltijd. Maar vandaar nog geen update. Morgen, hoop ik echt van harte.quote:
Ik zou heel graag je recept willen proberen. Als je tijd en zin hebt het te sturen dan hou ik me zeker aanbevolen om het te proberen.quote:Op zondag 21 november 2010 14:10 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
dit was een serieuze tipalhoewel jij ws iets te laat zal zijn als je je nu pas aanmeldt
Wil je nog steeds snert maken btw? Dan stuur ik je van de week een recept.
heb net pm gestuurd nav deze postquote:Op dinsdag 23 november 2010 23:53 schreef Stali het volgende:
[..]
Maandagmorgen gebeld uiteraard. Woensdagochtend (morgen) is de mevrouw van de vergunningen weer aanwezig. Bizar en iets waaraan ik moet wennen. Het is hier natuurlijk geen randstad maar een dorp en veel mensen werken deeltijd. Maar vandaar nog geen update. Morgen, hoop ik echt van harte.
[..]
Ik zou heel graag je recept willen proberen. Als je tijd en zin hebt het te sturen dan hou ik me zeker aanbevolen om het te proberen.
Vind het idee trouwens ook heel lief. Jouw oma uit Brabant, jij, de kleindochter woont nu boven de rivieren en dan het recept van jouw oma weer terug naar Brabant. Zoiets kan ik niet afslaan natuurlijk..
Ik moest ook aan dit topic denken toen ik dat las.quote:Op woensdag 24 november 2010 08:08 schreef Mwanatabu het volgende:
Toch maar oliebollen?
Oliebollenkraam gestolen
Ik heb een keer op een kermis in Duitsland gebakken champignons als snack op. Zonder beslag, gewoon gebakken champignons met saus. Was erg lekker. Die kraam verkocht ook alleen maar champigons trouwensquote:Op vrijdag 26 november 2010 12:34 schreef ColdFeet het volgende:
Super plan, zeg! Heel veel succes!
Ik las trouwens iets over gefrituurde bloemkool en courgette als snack. Misschien is dat wat te... gezond, maar je zou misschien wel champignons in een bierbeslagje kunnen frituren? Supersimpel als je maar zorgt dat de champignons vantevoren schoon zijn, en misschien iets laagdrempeliger. Met een goeie klodder D&L tartaresaus
Als ik in de randstad zou wonen, zou ik het zeker aandurven.quote:Op vrijdag 26 november 2010 15:33 schreef Sessy het volgende:
Gefrituurde bloemkool en courgette is zeker het aanraden waard zoals ik al eerder zei. De truuk is om EERST door het ei te halen en daarna pas door het meel (en evt. zout en kruiden erin). Niet andersom, want dan wordt het niet knapperig.
Mijn inschrijving is ongeveer 19 oktober geweest. Zolang is het eigenlijk nog niet.quote:Op vrijdag 26 november 2010 16:22 schreef stoeltafel het volgende:
Tja een lange adem is wel gewenst, het is al bijna 2011
Ik probeer sowieso alles thuis. Heb dat idee van jou nog niet gedaan inderdaad omdat ik het meteen afschreef. Klinkt niet aardig maar dit heb ik wel gedaan. Het klinkt me te Randstedelijk biologisch in de oren, een ander concept.quote:Op zaterdag 27 november 2010 20:06 schreef Sessy het volgende:
Je mag het ook thuis voor jezelf proberen hoor.Is lekker
Ook in de koekenpan.
Het is een superleuk idee,zolang je alles alleen doet is het wel te doen, ook qua kosten.quote:Op dinsdag 28 september 2010 22:14 schreef Stali het volgende:
[..]
En je wist net dat ene vraagje eruit te pikken? Gisteren wist ik helemaal nog van niets trouwens.
Ik heb geen bedrijf maar sinds vanmiddag wel al een hele map aangemaakt met geprinte formulieren om morgen grotendeels al in te vullen.
Je mag niet zomaar venten daar komt echt wel KvK en Btw bij kijken.
Wat ik al heb aan formulieren om maandag mee te nemen naar het gesprek bij de KvK:
Inschrijfformulieren KvK. (Logisch.)
Formulier inschrijving Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel
Verzoekformulier Standplaats- of ventvergunning
Belastingdienst, Startende Onderneming
Belastingdienst, melding loonheffingen? Ookal heb je geen personeel schijn je dit wel te moeten invullen?
Als iemand iets aan dit lijstje kan of wil toevoegen, ik hou me van harte aanbevolen.
Verder wil ik een aparte rekening openen.
Lol, mijn overgrootoma maakte het vroeger altijd klaar enneh, zij was zo'n 2.5-3000 km van de Randstad af opgegroeid.quote:Op zaterdag 27 november 2010 20:15 schreef Stali het volgende:
[..]
Ik probeer sowieso alles thuis. Heb dat idee van jou nog niet gedaan inderdaad omdat ik het meteen afschreef. Klinkt niet aardig maar dit heb ik wel gedaan. Het klinkt me te Randstedelijk biologisch in de oren, een ander concept.
Woensdag serveer ik het thuis.
Je kan die rollen alleen niet bepaald de kwaliteit noemen waar TS naar streeftquote:Op zondag 28 november 2010 14:27 schreef xaban06 het volgende:
Doner er bij verkopen! Tenminste, in het randstad verkoopt het ontzettend.
Je koopt die rollen kant en klaar en je hebt er een hele goede marge op.
Alsof de Hollander het verschil kan proeven. Ze weten dat het gekruid vlees is, ze weten hoe het ongeveer moet smaken. Zolang het lekker is, kopen ze het wel.quote:Op zondag 28 november 2010 14:42 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Je kan die rollen alleen niet bepaald de kwaliteit noemen waar TS naar streeft
Zoals Aphrodyte al begreep, dit is dus echt precies wat ik niet wil gaan doen. Maar bedankt voor het meedenken.quote:Op zondag 28 november 2010 14:54 schreef xaban06 het volgende:
[..]
Alsof de Hollander het verschil kan proeven. Ze weten dat het gekruid vlees is, ze weten hoe het ongeveer moet smaken. Zolang het lekker is, kopen ze het wel.
Net zoals een buitenlander in Nederland ook niet kan aangeven welk patat nou beter is.
En anders maak je die rollen toch zelf, naar eigen smaak
Ja, inderdaad. En sowieso als ik denk van dat proeven die lui niet joh.quote:Op zondag 28 november 2010 15:25 schreef Sessy het volgende:
Doet me denken, de fish n chips in Groot-Brittanie..![]()
![]()
Ik heb een naam maar ik ga ik het niet omschrijven zoals jij doet want dat wordt het ook niet.quote:Op zondag 28 november 2010 15:40 schreef Peter het volgende:
Hoe noem je jouw kraampje straks? (niet als naam, maar als omschrijving)
Cultuur-eten?
Oud Nederlands eten?
Grootmoeders gerechten?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |