Ik lees precies wat er staat. Jij stelt dat het behalen van "maximale woekerwinsten" slecht is voor de economie. Ik heb dus alleen het woordje "woeker" weggelaten. Dus, jij stelt dat het behalen van maximale winst slecht is voor de economie. Leg maar eens uit dan, want in economieboeken wordt doorgaans het tegenovergestelde beweerd..quote:Op maandag 27 september 2010 12:00 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Leer eens lezen 'jochie'![]()
Ik beweer dat woekerwinsten behalen slecht is voor de economie, al helemaal als daar geen productie tegenover staat. Winst optimalisatie... dat is wel goed voor de economie want dat draagt bij aan een goed functionerende markt.
Dat is heel simpel om te begrijpen, om winst optimalisatie te behalen moet er sprake zijn van een vrije markt. Juist in een verziekte markt kan je woekerwinsten behalen, dat de economie daar niet gebaat bij is heeft de geschiedenis van enkele socialistische landen wel bewezenquote:Op maandag 27 september 2010 12:09 schreef DonJames het volgende:
Ik lees precies wat er staat. Jij stelt dat het behalen van "maximale woekerwinsten" slecht is voor de economie. Ik heb dus alleen het woordje "woeker" weggelaten. Dus, jij stelt dat het behalen van maximale winst slecht is voor de economie. Leg maar eens uit dan, want in economieboeken wordt doorgaans het tegenovergestelde beweerd..
Dus aan de ene kant pleit je voor een vrije markt, en aan de andere kant pleit je ervoor dat overheden zich met de markt moeten gaan bemoeien door onteigeningen e.d.. Vreemd, heel vreemd..quote:Op maandag 27 september 2010 12:19 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Dat is heel simpel om te begrijpen, om winst optimalisatie te behalen moet er sprake zijn van een vrije markt. Juist in een verziekte markt kan je woekerwinsten behalen, dat de economie daar niet gebaat bij is heeft de geschiedenis van enkele socialistische landen wel bewezen![]()
Misschien dat je even moet opzoeken in je economieboeken wat daar geschreven word over marktverstorende invloeden zoals een monopoly en overheidssubsidies?
Het liefst zie ik dat de markt volledig word vrijgegeven, maar dan is het volgens sommigen afgelopen met onze beschavingquote:Op maandag 27 september 2010 12:28 schreef DonJames het volgende:
Dus aan de ene kant pleit je voor een vrije markt, en aan de andere kant pleit je ervoor dat overheden zich met de markt moeten gaan bemoeien door onteigeningen e.d.. Vreemd, heel vreemd..
Gecontroleerd kapitalisme is dat net zoiets als gecontroleerd socialisme?quote:Op maandag 27 september 2010 14:03 schreef Emu het volgende:
Socialisme werkt niet.
Kapitalisme werkt niet.
Gecontroleerd kapitalisme werkt wel.
Enkel zieken (echte zieken dan, depressie enzo telt niet) en mensen met een baan hebben stemrechtquote:Op maandag 27 september 2010 14:17 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Gecontroleerd kapitalisme is dat net zoiets als gecontroleerd socialisme?
En wie trekt er dan aan de touwtjes? Volgens mij is dat de terugkeer van de slavernij
Wat een kut maatschappij dan waarin je wilt wonen. Hebben ambtenaren en vrouwen nog wel stemrecht in je halve democratie.quote:Op maandag 27 september 2010 14:44 schreef Emu het volgende:
Enkel zieken (echte zieken dan, depressie enzo telt niet) en mensen met een baan hebben stemrecht![]()
Nou ga dat maar eens uitleggen aan de familie van mijn ex-vriendin, dat "depressie enzo" geen ziekte is.quote:Op maandag 27 september 2010 14:44 schreef Emu het volgende:
[..]
Enkel zieken (echte zieken dan, depressie enzo telt niet) en mensen met een baan hebben stemrechtWerklozen, zigeuners en ander schorem heeft niets te zeggen, uiteraard moet ook die doelgroep aanspraak kunnen maken op een baan. Er moet voor diegene die wil werk te krijgen zijn.
Het probleem met deze vorm van 'democratie' is dat er een laag van machthebbende bestaat die toewijst of iemand ziek genoeg is, of zijn werk wel belangrijk genoeg etc... om stemrecht te hebben. Dat is heel onwenselijk imo. We kunnen dan beter alle 'nietsnutten' en 'kneusjes' in een oven gooien om te verbranden, dan hebben we tenminste weer allemaal het recht om te stemmen en is de balans hersteldquote:Op maandag 27 september 2010 14:44 schreef Emu het volgende:
Enkel zieken (echte zieken dan, depressie enzo telt niet) en mensen met een baan hebben stemrechtWerklozen, zigeuners en ander schorem heeft niets te zeggen, uiteraard moet ook die doelgroep aanspraak kunnen maken op een baan. Er moet voor diegene die wil werk te krijgen zijn.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Calm down, your nervous state
I'll sing you a lullaby.
Calm down, cause no mistake
Should keep you up all night
DFTTquote:Op maandag 27 september 2010 15:07 schreef Krantenman het volgende:
[..]
Nou ga dat maar eens uitleggen aan de familie van mijn ex-vriendin, dat "depressie enzo" geen ziekte is.
Hebben vrouwen stemrecht danquote:Op maandag 27 september 2010 15:03 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Wat een kut maatschappij dan waarin je wilt wonen. Hebben ambtenaren en vrouwen nog wel stemrecht in je halve democratie.
Ambtenaren werken dus ja...quote:Op maandag 27 september 2010 15:03 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Wat een kut maatschappij dan waarin je wilt wonen. Hebben ambtenaren en vrouwen nog wel stemrecht in je halve democratie.
Tijdens een depressie kun je ook het beste doorwerken, geeft afleiding en je houdt contact met je collega's. Uiteraard geld dat natuurlijk niet als je werkt de oorzaak is van je depressie, dan moet je snel een andere baan gaan zoeken. Zou het wel even ter sprake brengen dat je depressief bent, uiteraard heeft elke baas daar begrip voorquote:Op maandag 27 september 2010 16:31 schreef Emu het volgende:
[..]
Ambtenaren werken dus ja...
Werkende vrouwen krijgen ook stemrecht, alhoewel ik niet betwijfel of dat wel een goed idee is
Een werkende depressieve krijgt natuurlijk gewoon stemrecht, als die niet werkt NIET.
Depressief zijn en niet werken is natuurlijk de reinste onzin. Dan ben je gewoon lui, of wil je profiteren van het systeem. Ben zelf ook depressief geweest gedurende periode, en ik ben gewoon blijven werken hoor, dat is voor 95% van de beroepen ook gewoon mogelijk!
quote:Op maandag 27 september 2010 16:46 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Tijdens een depressie kun je ook het beste doorwerken, geeft afleiding en je houdt contact met je collega's. Uiteraard geld dat natuurlijk niet als je werkt de oorzaak is van je depressie, dan moet je snel een andere baan gaan zoeken. Zou het wel even ter sprake brengen dat je depressief bent, uiteraard heeft elke baas daar begrip voor![]()
Vrouwen die werken achter het aanrecht krijgen de leiding over het dagelijkse menu... de rest kunnen ze beter aan ons overlaten
Gezien wat een vrouw aan onderhoud kost, is het voor sommige een simpele optelsom en kun je beter af en toe een vrouw huren.quote:Op maandag 27 september 2010 17:46 schreef Sjabba het volgende:
[..]
![]()
Volgens mij heb je behalve geen huis in bezit ook geen vrouw in "bezit"......
Dan heb je ook meer vrijheid en kan je zo een ander uitkiezen!quote:Op maandag 27 september 2010 17:56 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Gezien wat een vrouw aan onderhoud kost, is het voor sommige een simpele optelsom en kun je beter af en toe een vrouw huren.
"Service guarantees citizenship. Would you like to know more?"quote:Op maandag 27 september 2010 14:44 schreef Emu het volgende:
[..]
Enkel zieken (echte zieken dan, depressie enzo telt niet) en mensen met een baan hebben stemrechtWerklozen, zigeuners en ander schorem heeft niets te zeggen, uiteraard moet ook die doelgroep aanspraak kunnen maken op een baan. Er moet voor diegene die wil werk te krijgen zijn.
Yep. Je zal maar trouwen of gaan samenwonen... Zit je er toch maar mooi aan vast.quote:Op maandag 27 september 2010 18:25 schreef Sjabba het volgende:
Dan heb je ook meer vrijheid en kan je zo een ander uitkiezen!
quote:Op maandag 27 september 2010 17:46 schreef Sjabba het volgende:
[..]
![]()
Volgens mij heb je behalve geen huis in bezit ook geen vrouw in "bezit"......
quote:Op maandag 27 september 2010 18:36 schreef Frenkyboy het volgende:
[..]
"Service guarantees citizenship. Would you like to know more?"
Uiteraard blijven de marktpartijen zeuren om subsidiesquote:
NVB dringt aan op verlenging stimuleringregeling bouw
De NVB, de vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers, dringt bij demissionair minister Eimert van Middelkoop (Volkshuisvesting) aan op verlenging van de termijn die geldt voor de stimuleringsregeling van 37 miljoen euro voor de bouw.
“De bouwsector heeft weinig aan de extra stimuleringsbijdrage als het Rijk volhardt in de eis dat vóór 31 december 2010 met de bouw van de woningen moet zijn begonnen", schrijft NVB-voorzitter Jo Goossens in een brief aan Van Middelkoop.
Bedrijven die voor subsidie in aanmerking komen, hebben volgens de NVB maar drie maanden de tijd om de woningen te verkopen én met de bouw te beginnen. “En dat is in de huidige marktsituatie veel te kort”, stelt de NVB vast.
De brancheorganisatie wil daarom dat Van Middelkoop, de deadline met drie maanden verschuift. NVB-voorzitter Goossens meent dat de bouwsector momenteel alle hulp goed kan gebruiken die nodig is.
bron: NVM
En dat voor 'slechts' 375kquote:Op dinsdag 28 september 2010 14:42 schreef eleusis het volgende:
Als funda niet meer werkt, gaan we toch twitteren?
[ afbeelding ]
Dat doet me denken aan een gesprek dat ik een tijd geleden heb gehad met een 'adviseur' van een niet nader te noemen, door de staat gesteunde bank. Die wilde niet eens praten over andere hypotheekvormen dan spaar/aflossingsvrij.quote:Op dinsdag 28 september 2010 17:10 schreef Drive-r het volgende:
Zo, ook maar weer eens volgen. Ben inmiddels steeds verder met de aankoop van een apartement in A'dam. Blijft lastig om met de banken te praten, ze doen allemaal direct moeilijk als ze doorhebben dat je een hypotheek wilt met een inkomen uit het buitenland. Maar goed, lijkt erop dat er toch wel iets te regelen is, moet de voorwaarden nog zien. Ik wil ook niet eens veel lezen en ik wil snel aflossen, maar dat lijkt allemaal "ongebruikelijk" te zijn -O-
Dat Belgen niet zoveel aan onderhoud doen zie je ook wel af aan de woningen in Belgiequote:Op dinsdag 28 september 2010 15:15 schreef Emu het volgende:
Kan iemand deze domme Belg uitleggen waarom dat huis 130 pm servicekosten heeft![]()
In België hebben enkel appartementen dat, en dan meestal een fractie van dat bedrag.
bron Vathorst.nuquote:Ruim anderhalve ton korting op bouwproject Vathorst
Er wordt niet gebouwd voor leegstand. Daarom neemt ontwikkelaar Schipper Bosch een ongebruikelijke stap. Een eenmalige korting van 25 procent op het aankoopbedrag van zeven bijzondere woningen in Vathorst. Schipper Bosch noemt dat 'een gebaar om kopers over de drempel te helpen'. Het gaat om stads-/waterwoningen van het project '23 van 5' aan de Weteringkade.
Al tijdens de bouw hield Schipper Bosch veel open dagen om de woningen van '23 van 5' voor de oorspronkelijke prijs te verkopen, zonder resultaat.
De woningen zijn onder architectuur gebouwd, met duurzame materialen van hoogwaardige kwaliteit. Schipper Bosch is overtuigd van de schoonheid en de waarde van deze woningen. Maar die waarde komt pas goed tot zijn recht bij daadwerkelijk gebruik. De koopkorting is daarvoor een extra impuls.
De stads/waterwoningen in Vathorst zijn ontworpen door vier verschillende architecten. De architecten kregen de vrije hand om ‘stedelijk wonen aan het water’ vorm te geven. Het resultaat is een groep woningen met een bijzonder en authentiek karakter. De indeling en gebruiksfunctie van iedere woning is uniek, de binnenruimtes variëren bijvoorbeeld in hoogte van 2,66 meter tot ongeveer vier meter. De woonoppervlakten lopen uiteen van 160 tot 270 vierkante meter. De woningen zijn te bekijken tijdens de landelijke nieuwbouwdag op 25 september, tussen 11.00 en 15.00 uur.
Ontwikkelaar Schipper Bosch maakt zich sterk voor bijzondere projecten, gebieden en gebouwen. Investeren in het verbeteren van kwaliteit is wat Schipper Bosch tot een gezond bedrijf maakt. In onze visie is het ontwikkelen van vastgoed het toevoegen van waarde. Leegstand voegt geen waarde toe. Vandaar dat er is besloten tot deze eenmalige koopkorting. Een korting die investeert in de gebruiks- en belevingswaarde van het woongebied. Het aanbod is eenmalig en uniek en geldt tot 1 januari 2011.
Dit keer dus geen winstquote:Op dinsdag 28 september 2010 18:11 schreef BeffJeck het volgende:
[..]
bron Vathorst.nu
Wat verdient zo ontwikkelaar eigenlijk om zoveel korting te geven? Toch een hoop lucht in de prijzen!
Veel lucht dus. Je kunt er ook moeilijk warm van worden...quote:Op dinsdag 28 september 2010 18:11 schreef BeffJeck het volgende:
[..]
bron Vathorst.nu
Wat verdient zo ontwikkelaar eigenlijk om zoveel korting te geven? Toch een hoop lucht in de prijzen!
Dat staat toch ook al in het artikel? De korting kwam pas na die dag?quote:Op dinsdag 28 september 2010 18:25 schreef Basp1 het volgende:
Ik weet niet wanneer dit bericht eerst gepubliceerd is, maar die open nieuwbouwhuizen dag is al geweest.
Als de bouw eenmaal begonnen is, neemt een ontwikkelaar ook wel verlies als het nodig is. Hij heeft op een bepaald moment gewoon cash nodig, en de enige manier om dat te krijgen is verkoop. Desnoods tegen verlies.quote:Op dinsdag 28 september 2010 18:50 schreef BeffJeck het volgende:
ik vraag mij af hoe toekomstige kopers, van wat voor een nieuwproject dan ook, hier tegen aankijken?
Als je maar lang genoeg wacht met kopen dan moet de prijs wel omlaag gaan. En 25 % is veel !
Dit bericht zegt ook dat nieuwbouwhuizen 25 % goedkoper kunnen. Een ontwikkelaar zal op dit moment echt geen verlies nemen mede dankzij het feit dat een hoop projecten worden afgeblazen!
Vind ik een enge situatie! Dat betekent dus eigenlijk dat er geen cash meer in huis is? Of zie ik dat verkeerd?quote:Op dinsdag 28 september 2010 18:55 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Als de bouw eenmaal begonnen is, neemt een ontwikkelaar ook wel verlies als het nodig is. Hij heeft op een bepaald moment gewoon cash nodig, en de enige manier om dat te krijgen is verkoop. Desnoods tegen verlies.
Ja, maar da's geen enge situatie - Da's business. De drogisterij op de hoek gooit de slecht lopende deodorant ook met korting eruit als de voorraad te groot wordt. Hij heeft tenslotte cash nodig voor zijn business. Een gebouwde woning is niks anders dan werkkapitaal voor de ontwikkelaar en hij heeft het liefst natuurlijk zo min mogelijk werkkapitaal en zoveel mogelijk cash om zijn business te runnen.quote:Op dinsdag 28 september 2010 19:07 schreef BeffJeck het volgende:
[..]
Vind ik een enge situatie! Dat betekent dus eigenlijk dat er geen cash meer in huis is? Of zie ik dat verkeerd?
Okee, duidelijk!quote:Op dinsdag 28 september 2010 19:11 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ja, maar da's geen enge situatie - Da's business. De drogisterij op de hoek gooit de slecht lopende deodorant ook met korting eruit als de voorraad te groot wordt. Hij heeft tenslotte cash nodig voor zijn business. Een gebouwde woning is niks anders dan werkkapitaal voor de ontwikkelaar en hij heeft het liefst natuurlijk zo min mogelijk werkkapitaal en zoveel mogelijk cash om zijn business te runnen.
Daarom moeten starters nu ook geen woningen gaan kopen, na een bepaalde tijd gaan grondspeculanten, gemeenten en projectontwikkelaars hun prijzen laten zakken.quote:
Dat hoop je inderdaad. Maar met een beetje volume "destocken" ze snel genoeg en zetten ze hun activiteit gewoon op een lagere pitje.quote:Op dinsdag 28 september 2010 19:23 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Daarom moeten starters nu ook geen woningen gaan kopen, na een bepaalde tijd gaan grondspeculanten, gemeenten en projectontwikkelaars hun prijzen laten zakken.
Mmm... zelfs het destocken wil momenteel niet zo goed... er staan genoeg woningen te koop die maar geen nieuwe eigenaar kunnen vinden. Kennelijk gelooft men er nog steeds inquote:Op dinsdag 28 september 2010 19:25 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Dat hoop je inderdaad. Maar met een beetje volume "destocken" ze snel genoeg en zetten ze hun activiteit gewoon op een lagere pitje.
nou dat de bank zegt jongen, je krijgt geen lening meer, je gaat maar wat voorraad verkopen want anders gaat het fout met onze relatiequote:Op dinsdag 28 september 2010 19:07 schreef BeffJeck het volgende:
[..]
Vind ik een enge situatie! Dat betekent dus eigenlijk dat er geen cash meer in huis is? Of zie ik dat verkeerd?
Destocken hoeft ook alleen tot het punt waar de noodzaak voor cash er niet meer is, verder zal mensen het verlies nog niet direct hoeven nemen natuurlijk. Mensen zijn altijd minder wanhopig dan je wilt geloven, is mijn ervaring. Anyway - ik ga iemand in ieder geval helpen met zijn cash probleemquote:Op dinsdag 28 september 2010 19:31 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Mmm... zelfs het destocken wil momenteel niet zo goed... er staan genoeg woningen te koop die maar geen nieuwe eigenaar kunnen vinden. Kennelijk gelooft men er nog steeds in![]()
Daarnaast leven we niet in een vacuum, hoe je het ook went of keert, de markt zal zijn prijzen aanpassen aan de nieuwe situatie, of gaan wie iedereen voor onbepaalde tijd met vakantie sturen
Hehheh, hierzo hetzelfde.. Koopcontract wordt op dit moment opgesteldquote:Op dinsdag 28 september 2010 20:02 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Destocken hoeft ook alleen tot het punt waar de noodzaak voor cash er niet meer is, verder zal mensen het verlies nog niet direct hoeven nemen natuurlijk. Mensen zijn altijd minder wanhopig dan je wilt geloven, is mijn ervaring. Anyway - ik ga iemand in ieder geval helpen met zijn cash probleem
Het profiteren kan voor huiseigenaren nooit genoeg zijnquote:'Paalrot woningen wordt gigantisch probleem'
Er zijn momenteel 200.000 huizen met funderingsproblemen. Dit aantal zal binnen afzienbare tijd minimaal verdubbelen, omdat herstelwerkzaamheden niet worden uitgevoerd.
Dit meldt de Stichting Platform Fundering Nederland (SPFN). Gemiddeld kost de reparatie van slechte funderingen 65.000 euro per woning, maar volgens de stichting kunnen huiseigenaren dit vaak niet betalen.
“Bij de funderingsproblemen gaat om zowel om houten funderingen, als om funderingen op staal”, zegt Ad van Wensen, voorzitter van de SPFN. “Door het zakken van het waterpeil komen houten funderingen in klei - en veengebieden droog te staan en rotten weg. Daarnaast zakken funderingen op staal in de klei- en veen gebieden steeds dieper weg, waardoor de huizen in toenemende mate last hebben van wateroverlast. Dit wordt zichtbaar wordt in natte kruipruimten, optrekkend vocht en rottende houten vloeren.”
Van Wensen houdt morgen voor de commissie WWI in de Tweede Kamer een presentatie over de funderingsproblemen. Hij bepleit de invoering van een fonds, waaruit de herstelwerkzaamheden betaald kunnen worden. “Momenteel ziet de overheid het funderingsprobleem als een probleem voor de huiseigenaar. Die moet volgens de overheid helemaal voor de kosten opdraaien. Maar wij hopen dat ook het Rijk een steentje aan dit fonds gaat bijdragen.”
Een ander voorstel van de SPFN is de verplichte invoering van funderingsparagrafen in koopcontracten. Hierdoor wordt de koper precies op de hoogte gesteld van de eventuele funderingsproblemen. Daarnaast wordt de verkoper van het huis hierdoor gevrijwaard van claims. Ook wil de SPFN de verlaging van het btw-tarief voor renovaties bij funderingswerkzaamheden ook laten gelden voor de materiaalkosten. Nu is die btw-verlaging alleen van toepassing op arbeidskosten.
Bron: NVM
Over hoeveel procent van het totaal aantal woningen is dit?quote:Op woensdag 29 september 2010 14:49 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Het profiteren kan voor huiseigenaren nooit genoeg zijn![]()
Nu.... zou je mogen verwachten van verstandige mensen dat ze voor onderhoud geld reserveren, maar dat geld niet voor woningbezitters, deze superieure mens denkt dat zijn woning altijd maar meer waard word en nooit onderhoud nodig heeft.... mmmm.... misschien is huren nog zo gek nog niet, dan spaart de verhuurder voor het onderhoud en hoef je als huurder je hand niet op te houden bij de overheid. Huren wtf![]()
![]()
![]()
Kunnen die kooptokkies hun AFH niet gewoon verhogen? Zo word je woning immers meer waard, want wie wil er straks nog een cent betalen voor je ineengestorte bouwval? Misschien kan een technische deskundige taxateur van de NVM hier een antwoord op geven
200.000 huizen op een totaal van ??? Waar hebben we het over.quote:Op woensdag 29 september 2010 14:49 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Het profiteren kan voor huiseigenaren nooit genoeg zijn![]()
Nu.... zou je mogen verwachten van verstandige mensen dat ze voor onderhoud geld reserveren, maar dat geld niet voor woningbezitters, deze superieure mens denkt dat zijn woning altijd maar meer waard word en nooit onderhoud nodig heeft.... mmmm.... misschien is huren nog zo gek nog niet, dan spaart de verhuurder voor het onderhoud en hoef je als huurder je hand niet op te houden bij de overheid. Huren wtf![]()
![]()
![]()
Kunnen die kooptokkies hun AFH niet gewoon verhogen? Zo word je woning immers meer waard, want wie wil er straks nog een cent betalen voor je ineengestorte bouwval? Misschien kan een technische deskundige taxateur van de NVM hier een antwoord op geven
Is er al in de vorm van subsidie voor VVE's die er wat aan doen.quote:Op woensdag 29 september 2010 15:35 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Het zou natuurlijk van de gekke worden als we hier ook nog maatschappelijk geld tegen aan gooien.
2.500.000 is toch al 10%quote:Op woensdag 29 september 2010 15:35 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
200.000 huizen op een totaal van ??? Waar hebben we het over.
Zowieso zullen die mensen het toch echt zelf moeten betalen. Je bent als eigenaar zelf verantwoordelijk.
Het zou natuurlijk van de gekke worden als we hier ook nog maatschappelijk geld tegen aan gooien.
quote:Op woensdag 29 september 2010 15:37 schreef Bayswater het volgende:
[..]
Is er al in de vorm van subsidie voor VVE's die er wat aan doen.
Dat is ook vreemd. Volgens het meerendeel van de reageerders in deze topicreeks kun je voor dat bedrag vanaf een kale bouwkavel een gloednieuwe 2 onder 1 kap woning optrekken.quote:'Paalrot woningen wordt gigantisch probleem'
Er zijn momenteel 200.000 huizen met funderingsproblemen. Dit aantal zal binnen afzienbare tijd minimaal verdubbelen, omdat herstelwerkzaamheden niet worden uitgevoerd.
Dit meldt de Stichting Platform Fundering Nederland (SPFN). Gemiddeld kost de reparatie van slechte funderingen 65.000 euro per woning, maar volgens de stichting kunnen huiseigenaren dit vaak niet betalen.
[knip...]
Maakt het uit wat voor een woningen het zijnquote:Op woensdag 29 september 2010 15:29 schreef Sjabba het volgende:
[..]
Over hoeveel procent van het totaal aantal woningen is dit?
En misschien zijn dit ook wel huurwonignen...... Onee, die zijn heilig toch?
Huizen bouwen is makkelijker dan huizen repareren, zelfde geld voor vrijwel alles. Dat komt omdat de meeste producten zodanig geconstrueerd zijn dat ze makkelijk te assembleren zijn, repareren of gedeeltelijk vervangen... dat is een ander verhaal.quote:Op woensdag 29 september 2010 15:59 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Dat is ook vreemd. Volgens het meerendeel van de reageerders in deze topicreeks kun je voor dat bedrag vanaf een kale bouwkavel een gloednieuwe 2 onder 1 kap woning optrekken.
En dat is natuurlijk ook de aangedragen oplossing.quote:Op woensdag 29 september 2010 15:59 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Dat is ook vreemd. Volgens het meerendeel van de reageerders in deze topicreeks kun je voor dat bedrag vanaf een kale bouwkavel een gloednieuwe 2 onder 1 kap woning optrekken.
Te triest voor woorden, die mensen moeten gewoon zelf dokken. Waarom moet de belastingbetaler meebetalen aan het onderhouden van iemand anders zijn eigendomquote:Op woensdag 29 september 2010 15:37 schreef Bayswater het volgende:
[..]
Is er al in de vorm van subsidie voor VVE's die er wat aan doen.
In veel gevallen is slopen + nieuwbouw nog niet eens zo'n gek idee.quote:Op woensdag 29 september 2010 16:08 schreef en_door_slecht het volgende:
[..]
En dat is natuurlijk ook de aangedragen oplossing.
Tegen de vlakte gooien hoeft niet veel te kosten he... Bovendien zijn je al je nutsvoorzieningen al aanwezig op je kavel dus kun je dat alvast tegen elkaar wegstrepen.quote:Op woensdag 29 september 2010 16:07 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Huizen bouwen is makkelijker dan huizen repareren, zelfde geld voor vrijwel alles. Dat komt omdat de meeste producten zodanig geconstrueerd zijn dat ze makkelijk te assembleren zijn, repareren of gedeeltelijk vervangen... dat is een ander verhaal.
Als de overheid er zorg voor had gedragen dat het grondwaterpeil op hetzelfde niveau was gebleven was er geen schade geweest. Toch?quote:Op woensdag 29 september 2010 16:04 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Maakt het uit wat voor een woningen het zijnHet gaat er om dat eigenaren wederom hun verantwoording proberen af te schuiven en hun hand willen ophouden bij de belastingbetaler
Op de locaties waar de palen rot zijn is er meestal ook behoefte aan een grondige renovatie van de riolering, dus dat komt allemaal heel gunstig uit. Plots blijkt dat je op een huis ook moet afschrijven, een compleet nieuw begrip voor sommige mensenquote:Op woensdag 29 september 2010 16:10 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Tegen de vlakte gooien hoeft niet veel te kosten he... Bovendien zijn je al je nutsvoorzieningen al aanwezig op je kavel dus kun je dat alvast tegen elkaar wegstrepen.
Of zou het dan toch zo zijn dat je voor een dergelijk bedrag simpelweg, en zelfs bij lange na niet, een fatsoenlijke woning kunt bouwen?
Ik heb nog net geen tranen over mijn wangen van het lachen.... Dat is misschien zo als je je huis in China laat maken.quote:Op woensdag 29 september 2010 16:07 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Huizen bouwen is makkelijker dan huizen repareren, zelfde geld voor vrijwel alles. Dat komt omdat de meeste producten zodanig geconstrueerd zijn dat ze makkelijk te assembleren zijn, repareren of gedeeltelijk vervangen... dat is een ander verhaal.
quote:Op woensdag 29 september 2010 15:59 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Dat is ook vreemd. Volgens het meerendeel van de reageerders in deze topicreeks kun je voor dat bedrag vanaf een kale bouwkavel een gloednieuwe 2 onder 1 kap woning optrekken.
Als jij niet kunt begrijpen dat je bij de bouw van een nieuwe woning OOK een fundering moet aanleggen ben jij inderdaad uitgeluld.quote:Op woensdag 29 september 2010 16:15 schreef Boris_Karloff het volgende:
, als jij niet kunt begrijpen dat het leggen van een fundering waar nog geen gebouw bovenop staat vele malen goedkoper is als het herstellen van een fundering waar wel een gebouw bovenop staat dan zijn we snel uitgeluld.
Heiwerk kost van 4.000 euro tot wel 8.000 euro is heel afhankelijk van de grondsoortquote:Op woensdag 29 september 2010 15:59 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Dat is ook vreemd. Volgens het meerendeel van de reageerders in deze topicreeks kun je voor dat bedrag vanaf een kale bouwkavel een gloednieuwe 2 onder 1 kap woning optrekken.
Tuurlijk.... waarom denk jij dat dat grondwater peil zo gezakt is... precies... dat komt omdat er overal bestrating ligt en er overal gebouwd word.. dan zakt het grondwater.. is wel wat aan te doen maar dan moet de burger er dik voor betalenquote:Op woensdag 29 september 2010 16:12 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Als de overheid er zorg voor had gedragen dat het grondwaterpeil op hetzelfde niveau was gebleven was er geen schade geweest. Toch?
Ik was vorige week nog in Duitsland en als je daar bij de makelaar/ aannemer zag wat ze konden bouwen voor 80 a 90.000 euro (zonder de grond) dan kan ik echt niet begrijpen waarom alles in Nederland zo duur zou moeten zijn. Het is eigenlijk schrikbarend hoe we hier in nederland zwaar genaaid worden.quote:Op woensdag 29 september 2010 16:10 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Of zou het dan toch zo zijn dat je voor een dergelijk bedrag simpelweg, en zelfs bij lange na niet, een fatsoenlijke woning kunt bouwen?
De laatste keer dat ik het gechecked heb lag de fundering onder de woning en er niet bovenop. De gebruikelijke methode van constructie is dat je eerst palen de grond in slaat, dan een fundering stort en er dan pas de rest van het huis op assembleert... Je begrijpt nu misschien wel dat werken aan een fundering waar al reeds een huis bovenop staat een stuk lastig isquote:Op woensdag 29 september 2010 16:13 schreef Sjabba het volgende:
[..]
Ik heb nog net geen tranen over mijn wangen van het lachen.... Dat is misschien zo als je je huis in China laat maken.
Staan er op Dealextreme.com ook 2 onder 1 kap woningen?
Man, dan staat er nog geen huis bovenop.quote:Op woensdag 29 september 2010 16:16 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Als jij niet kunt begrijpen dat je bij de bouw van een nieuwe woning OOK een fundering moet aanleggen ben jij inderdaad uitgeluld.
Bovendien begrijp je de strekking van mijn post niet helemaal schat ik zo....
Ik zie al dat je niet erg praktisch ingesteld bentquote:Op woensdag 29 september 2010 16:16 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Als jij niet kunt begrijpen dat je bij de bouw van een nieuwe woning OOK een fundering moet aanleggen ben jij inderdaad uitgeluld.
Ik heb een offerte gehad voor een gemetselde garage van 6x4m (24m2), betonnen fundering, en een gemetselde tuinmuur eraan vast voor ¤ 33.000,-quote:Op woensdag 29 september 2010 16:18 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Ik was vorige week nog in Duitseland en als je daar bij de makelaar/ aannemer zag wat ze konden bouwen voor 80 a 90.000 euro (zonder de grond) dan kan ik echt niet begrijpen waarom alles in Nederland zo duur zou moeten zijn. Het is eigenlijk schrikbarend hoe we hier in nederland zwaar genaaid worden.
Same here.... alleen heb ik het van een Nederlandse aannemer gehoord (recent). Vrijstaande woning kan voor 80 a 90k gerealiseerd worden.quote:Op woensdag 29 september 2010 16:18 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Ik was vorige week nog in Duitsland en als je daar bij de makelaar/ aannemer zag wat ze konden bouwen voor 80 a 90.000 euro (zonder de grond) dan kan ik echt niet begrijpen waarom alles in Nederland zo duur zou moeten zijn. Het is eigenlijk schrikbarend hoe we hier in nederland zwaar genaaid worden.
Joh? (Dat zeg ik toch ook niet?) Lezen.quote:Op woensdag 29 september 2010 16:19 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Man, dan staat er nog geen huis bovenop.
En dan heb je echt een heel relaxte bungalow.quote:Op woensdag 29 september 2010 16:23 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Same here.... alleen heb ik het van een Nederlandse aannemer gehoord (recent). Vrijstaande woning kan voor 80 a 90k gerealiseerd worden.
Ok.... terug gelezen en ik moet zeggen dat ik het ook even verkeerd interpreteerdequote:Op woensdag 29 september 2010 16:24 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Joh? (Dat zeg ik toch ook niet?) Lezen.
Hier in Flevoland doet de grondprijs zo'n 250euro p/m2 inclusief btw, belachelijk duur uiteraard. Ik wacht nog even tot de prijs gehalveerd is.... ik geef dat zelf nog een jaartje de tijdquote:Op woensdag 29 september 2010 16:26 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
En dan heb je echt een heel relaxte bungalow.
Ik weet niet hoeveel de grondprijs daar doet, maar ik schat dat je voor 2 ton een prachtige vrijstaande bungalow hebt in een bosrijk gebied.
Ik spaar nog wel een paar jaar in mijn huurwoning (natuurlijk hartstikke scheef) en dan overweeg ik toch maar om daar heen te trekken, dan krijg je nog waar voor je centen.
Jij zegt dat huizen bouwen makkelijker is dan repareren. Wel opletten he?quote:Op woensdag 29 september 2010 16:19 schreef xenobinol het volgende:
[..]
De laatste keer dat ik het gechecked heb lag de fundering onder de woning en er niet bovenop. De gebruikelijke methode van constructie is dat je eerst palen de grond in slaat, dan een fundering stort en er dan pas de rest van het huis op assembleert... Je begrijpt nu misschien wel dat werken aan een fundering waar al reeds een huis bovenop staat een stuk lastig is
een vrijstaand huis kost niet meer dan 130.000 euro maximaalquote:Op woensdag 29 september 2010 16:18 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Ik was vorige week nog in Duitsland en als je daar bij de makelaar/ aannemer zag wat ze konden bouwen voor 80 a 90.000 euro (zonder de grond) dan kan ik echt niet begrijpen waarom alles in Nederland zo duur zou moeten zijn. Het is eigenlijk schrikbarend hoe we hier in nederland zwaar genaaid worden.
Daarom dat een Nederlander op andere basics zoals boodschappen moet besparen, en kip moet eten van 4 euro per kg van de nettorama geinjecteerd met niet-kip eiwitten, water en andere zooi... lang leve de hoge huizenprijs in NL...quote:Op woensdag 29 september 2010 18:08 schreef Verburg_K het volgende:
[..]
een vrijstaand huis kost niet meer dan 130.000 euro maximaal
En ik maar denken dat de zorgpremie, de energiebelasting, de brandstofaccijns, de wegenbelasting, de diverse gemeentelijke belastingen, waterschap, de inkomstenbelasting, de BTW en weet ik wat al niet meer het grootste deel van je vaste lasten/uitgaven zijn.quote:Op woensdag 29 september 2010 19:01 schreef Emu het volgende:
[..]
Daarom dat een Nederlander op andere basics zoals boodschappen moet besparen, en kip moet eten van 4 euro per kg van de nettorama geinjecteerd met niet-kip eiwitten, water en andere zooi... lang leve de hoge huizenprijs in NL...
Dat komt wel als de rente gaat stijgen door een zwakkere euroquote:Op woensdag 29 september 2010 19:24 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
En ik maar denken dat de zorgpremie, de energiebelasting, de brandstofaccijns, de wegenbelasting, de diverse gemeentelijke belastingen, waterschap, de inkomstenbelasting, de BTW en weet ik wat al niet meer het grootste deel van je vaste lasten/uitgaven zijn.
Goed dat je me even met mijn neus op de feiten drukt.
Je bent het dus met me eens?quote:Op woensdag 29 september 2010 20:00 schreef Verburg_K het volgende:
Dat komt wel als de rente gaat stijgen door een zwakkere euro
Staat jouw huis nog op rottende palen? Nou dat is deze dus zwaar overgewaardeerdquote:Hoger wonen bij stijgende zeespiegel
Even simpel als effectief: omdat de zeespiegel stijgt, moeten we hoger gaan wonen en werken en ons drijvend verplaatsen. Dat idee won woensdag een ontwerpwedstrijd in het kader van een klimaatconferentie in Rotterdam.
De Deense ontwerpstudio David Garcia Studios bedacht voor buitendijkse gebieden als de Rotterdamse Waalhaven en de Eemhaven hoge woon- en werkkernen van 50 bij 50 meter, met op de onderste verdieping parken, en drijvende elementen die zich als stekkers aan die kernen kunnen vasthaken. Die platformen kunnen als dat nodig is zo naar andere delta's worden vervoerd.
De drijvende elementen, plugins, kunnen alle vormen krijgen die te bouwen zijn. ,,Denk bijvoorbeeld aan een drijvend voetbalstadion of een drijvend restaurant, die worden daarmee heel flexibel. Ook kun je met je buurt een platform bouwen om je te verplaatsen'', aldus Ellemieke van Vliet van de ontwerpstudio.
De winnaars mogen het concept met steun van een Rotterdams team van experts verder uitwerken. Tijdens het waterfestival Dutch Delta Design, dat in 2012 in Rotterdam wordt gehouden, mag het team het uitgewerkte idee presenteren.
Deelnemers aan de wedstrijd moesten binnen 24 uur concepten bedenken die makkelijk te transporteren zijn naar andere delta's, waardoor bedreigde regio's niet steeds het wiel opnieuw hoeven uit te vinden. Overheden en het bedrijfsleven kunnen op die manier sneller reageren wanneer een delta in de problemen komt door de stijgende zeespiegel, droogte, een hittegolf of andere klimaatproblemen.
De conferentie, die woensdagochtend van start ging en tot en met vrijdag duurt, heeft wetenschappers, bestuurders en beleidsmakers uit de hele wereld naar de Maasstad getrokken.
Bron: NVM
De supermarkten in duitsland zijn ook nog eens veel goedkoper dan hier in nederland. Zelfs de groente uit nederland kost daar veel minder en de kwaliteit is beter. De levensmiddelen zijn daar ook beter van kwaliteit want een duitser vreet geen troep. Dat geldt trouwens voor de hele detailhandel in duitsland. Kartelvorming wordt daar keihard aangepakt wat trouwens gebeurt op basis van europese wetgeving.quote:Op woensdag 29 september 2010 19:01 schreef Emu het volgende:
[..]
Daarom dat een Nederlander op andere basics zoals boodschappen moet besparen, en kip moet eten van 4 euro per kg van de nettorama geinjecteerd met niet-kip eiwitten, water en andere zooi... lang leve de hoge huizenprijs in NL...
Veel plezier in Duitsland dan maar.quote:Op donderdag 30 september 2010 10:52 schreef machtpen het volgende:
[..]
De supermarkten in duitsland zijn ook nog eens veel goedkoper dan hier in nederland. Zelfs de groente uit nederland kost daar veel minder en de kwaliteit is beter. De levensmiddelen zijn daar ook beter van kwaliteit want een duitser vreet geen troep. Dat geldt trouwens voor de hele detailhandel in duitsland. Kartelvorming wordt daar keihard aangepakt wat trouwens gebeurt op basis van europese wetgeving.
Een onderzoek van Eurostat dit jaar laat andere cijfers zien.quote:Op donderdag 30 september 2010 10:52 schreef machtpen het volgende:
[..]
De supermarkten in duitsland zijn ook nog eens veel goedkoper dan hier in nederland. Zelfs de groente uit nederland kost daar veel minder en de kwaliteit is beter. De levensmiddelen zijn daar ook beter van kwaliteit want een duitser vreet geen troep. Dat geldt trouwens voor de hele detailhandel in duitsland. Kartelvorming wordt daar keihard aangepakt wat trouwens gebeurt op basis van europese wetgeving.
Graag niet alleen prijs vergelijken, maar ook de kwaliteit. Die is in Nederland een van de laagste van West-Europa. Heb ik ooit nog gelezen in een studie. België, Frankrijk en Italië zouden dan weer hoog scoren. Als ik me goed herinner, zat Duitsland in het midden. Is al een jaar geleden dat ik die studie heb gelezen, maar ik vermoed niet dat het hard veranderd is.quote:Op donderdag 30 september 2010 15:55 schreef Bayswater het volgende:
[..]
Een onderzoek van Eurostat dit jaar laat andere cijfers zien.
http://www.nu.nl/economie(...)latief-goedkoop.html
Nou dat trekt je net over de drempel toch? Al een vrijstaande woning gekocht in Duitsland?quote:Op donderdag 30 september 2010 16:28 schreef Emu het volgende:
[..]
Graag niet alleen prijs vergelijken, maar ook de kwaliteit. Die is in Nederland een van de laagste van West-Europa. Heb ik ooit nog gelezen in een studie. België, Frankrijk en Italië zouden dan weer hoog scoren. Als ik me goed herinner, zat Duitsland in het midden. Is al een jaar geleden dat ik die studie heb gelezen, maar ik vermoed niet dat het hard veranderd is.
Dat is wel het meest veilige.quote:Op donderdag 30 september 2010 16:41 schreef Sjabba het volgende:
[..]
Nou dat trekt je net over de drempel toch? Al een vrijstaande woning gekocht in Duitsland?
Marktwerking wil niet zeggen stijging, zeker niet in dit economisch klimaat.quote:Op donderdag 30 september 2010 16:56 schreef janatwork het volgende:
5% huurstijging plus inflatie voor scheef huurders... als dat geen impuls geeft op de starterskoop markt...
Maar voor zo ver ik gehoord heb komen er geen enkele maatregelen die de marktwerking op de woningmarkt gaan bevorderen. Alleen "scheef"huurders worden aangepakt.quote:Op donderdag 30 september 2010 17:29 schreef droom_econoom8 het volgende:
[..]
Marktwerking wil niet zeggen stijging, zeker niet in dit economisch klimaat.
Over het algemeen leidt marktwerking tot grotere efficiency, en dus tot lagere prijzen.
En hoe gaan ze dat doen dan? Ze kunnen moeilijk naar je inkomen gaan vragen, dat zou een ernstige schending van de privacy zijn. Daarnaast is het natuurlijk onbestaanbaar dat je moet betalen naar inkomen, dat is een ernstige vorm van discriminatie.... kortom.... ik zie de rechtzaken al voor me waarbij de overheid wederom bakzeil gaat halenquote:Op donderdag 30 september 2010 18:29 schreef janatwork het volgende:
[..]
Maar voor zo ver ik gehoord heb komen er geen enkele maatregelen die de marktwerking op de woningmarkt gaan bevorderen. Alleen "scheef"huurders worden aangepakt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |