timmmmm | dinsdag 7 september 2010 @ 21:15 |
Japans eten is lekker. Nu dacht ik met FOK! goes japanese eens de gelegenheid aan te grijpen wat leuke nieuwe recepten op te doen. Wat is nu echt typisch japans, en wat is daar het perfecte recept voor? Komende week een foto van het klaargemaakte recept wat mij het smakelijkst lijkt ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 7 september 2010 @ 21:22 |
Ga een keer naar Duesseldorf, heeft de grootste japanse kolonie van europa, veel japanse restaurants met japanse klanten (dus niet voor de europeaan gedacht) Blijf dan slapen in het Nikko hotel met een japans ontbijt. | |
Tamashii | dinsdag 7 september 2010 @ 22:03 |
Ik weet dus eigenlijk niet of sushi Chinees of Japans is. Maar wij maken het altijd zelf, heerlijk! | |
Perruche | dinsdag 7 september 2010 @ 22:49 |
Een culinair hoogstandje, crosspost:![]() | |
Zith | dinsdag 7 september 2010 @ 23:19 |
Japans eten is helemaal niet zo lekker vergeleken met omliggende landen. | |
Chowi | dinsdag 7 september 2010 @ 23:21 |
quote:Sushi is echt een van de meest Japanse gerechten die er bestaat. Je vindt het dan ook niet bij de Chinees, doorgaans. | |
Perruche | dinsdag 7 september 2010 @ 23:25 |
quote:maar er zijn wel chinezen die ook lekker sushi kunnen maken ![]() | |
Zith | dinsdag 7 september 2010 @ 23:37 |
quote:Klopt, had in mijn klas altijd een exchange studentje uit china die vaak sushi meenam ![]() | |
Tanin | woensdag 8 september 2010 @ 02:26 |
Okonomiyaki! (Osaka stijl) Ingredienten: 1 kop bloem 1 kop Dashi (Japanse bouillon, gemaakt van bonito vlokken) 1 ei 1/3 witte kool 1 ui Okonomiyaki saus (verkrijgbaar bij de betere toko) 2 lapjes ham In dien je geen dashi kunt krijgen, vervang door water en een theelepel (of 2) zout. Eventueel: frietsaus ao nori bonirovlokken Meng de bloem met het water en ei in een beslag kom. Snij de kool in reepjes en de ui in halve ringen. Meng dit door het beslag. Doe wat olie in een pan en leg hierin de ham. Doe het beslag er bovenop. en spreid het uit in een cirkel (wordt een soort dikke, kleine pannenkoek). Bak 7 minuten alvorens het geheel om te draaien (waarschijnlijk 2 spatels voor nodig) bak de andere kant 5 minuten. Doe de okonomiyaki op een bord en doe er wat saus overheen. Eventueel kun je hier frietsaus, ao nori en bonitovlokken overheen doen. Okonomiyaki betekend letterlijk zoiets als "zoals jij het lekker vindt - gebakken". Dit is slechts een basis recept met de belangrijkste ingredienten (hoewel je zowel de ham als ui nog weg kan laten). Andere dingen die er regelmatig door gemengd worden zijn: Garnalen Kimchi (Koreaans) Rode gember (is een soort inmaak) Zal kijken of ik eerdaags nog wat kan verzinnen... | |
RobinOok | woensdag 8 september 2010 @ 10:13 |
Beter linkje voor de: okonomiyakisaus. (daar komt die foto ook vandaan). En dan maar meteen ook dashi, bonito vlokken, nori en natuurlijk kewpie mayonaise, geen frietsaus!. En eigenlijk hoort er ook nog Nagaimo door het beslag. (Japanese mountain yam) ![]() (en beetje bakpoeder ook) Het bestaat ook nog niet zo lang, het is iets van na WOII en eerder junkfood dan een Japans hoogstandje te noemen. Maar verder best lekker! ![]() ![]() Mijn versie (met garnalen, spek, tauge, spitskool, puntpaprika, lente-ui en wat indische gefrituurde uitjes) [ Bericht 8% gewijzigd door RobinOok op 08-09-2010 10:20:21 ] | |
speknek | woensdag 8 september 2010 @ 10:15 |
Ja, een Okonomiyaki met bloem smaakt wat mij betreft veel te veel naar een gewone pannenkoek (met groenten er doorheen dan), helaas is die nagaimo nergens te vinden (hier in de omgeving althans) ![]() | |
RobinOok | woensdag 8 september 2010 @ 10:19 |
Hier in Rotterdam kom ik 'm wel vaak tegen. (bij Wah Nam Hong, Cheung Kong en Interburgo) Maar soms ook weer niet. Dus je kunt er nooit van op aan. Maar volgens mij is ie goed in te vriezen, maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd. Ben het wel van plan en dan al geraspt in porties. | |
Zwappel | woensdag 8 september 2010 @ 10:22 |
Yakitori! http://en.wikipedia.org/wiki/Yakitori Takoyaki! http://en.wikipedia.org/wiki/Takoyaki | |
egeltje1985 | woensdag 8 september 2010 @ 10:24 |
Ik vind de recepten die hierin staan erg leuk, maar ik heb echt geen idee wat het is. Wanneer eet je het? Avondeten? | |
Zwappel | woensdag 8 september 2010 @ 10:26 |
Zoek het op op google.. | |
RobinOok | woensdag 8 september 2010 @ 10:35 |
quote:Ja, gewoon avondeten of lunch. Ligt eraan hoeveel je maakt he? :-) En om Zwappel aan te vullen dan ook nog: ![]() Sukiyaki. Stoofschotel van biefplakjes, tofu, shirataki noodles, shiitakes en allerlei soorten groenten. Klinkt leuker dan het is. Beetje saai vond ik het smaken. Wel gezond. En ook best grappig om eens te maken. | |
Stansfield | woensdag 8 september 2010 @ 10:38 |
OOit eens bij een japanner in ede gegeten aan zo'n grote grill waar zo'n mannetje liep te vogelen met zijn eten. Dat was wel erg lekker moet ik zeggen. Of het helemaal athentiek japans is weet ik niet. | |
Tanin | woensdag 8 september 2010 @ 11:03 |
quote:Ik weet dat er nog allemaal andere dingen door horen/kunnen (ze doen in Japan ook niet altijd nagaimo door het beslag), maar ik heb geprobeerd het recept te strippen tot de bare essentials, zodat het hier ook te maken is (daar ik geen degelijke Japanse toko in de buurt heb). Tauge is inderdaad ook een goeie om toe te voegen, en je kunt spek dan wel ham gebruiken (in Japan gebruiken ze iets wat er tussen in zit, maar ik vind Hollands spek net te sterk van smaak). En het is zeer zeker junkfood, maar wel echt Japans junkfood ![]() | |
Zith | woensdag 8 september 2010 @ 11:18 |
quote:Samenvatting Japanse keuken ![]() | |
icemotion | woensdag 8 september 2010 @ 11:18 |
Ben al wel eens in verschillende japanse restaurants geweest, erg goed te doen. Maar heb mezelf er nog nooit aan gewaagd. Moet ik toch eens vaker doen. | |
Tanin | woensdag 8 september 2010 @ 11:24 |
quote:Moet je smaak dan zijn denk ik. Ik vind sukiyaki heerlijk, maar daar gebruiken ze in Japan dan ook wel het beste vlees voor. Bovendien zijn er maar weinig dingen uit de Japanse keuken (koude tofu ![]() | |
okiokinl | woensdag 8 september 2010 @ 11:27 |
deze regelen bij een toko:![]() rijst koken (sushi rijst, zonder toevoeging van iets zuurs, risotto rijst werkt ook, maar dan wel koken als gewone rijst) saus maken, aan toeveogen: wat stukjes wortel, aardappel, vlees, aubergine, laten pruttelen tot gaar. | |
okiokinl | woensdag 8 september 2010 @ 11:37 |
tempura meel kopen, ook bij toko. beslagje maken, in kom meel + water + ijsblokjes. dik beslag, klonten moet. zo koud mogelijk, dus even in de vriezer. in wok, veel olie (rijst olie of mais olie of ev. zonnebloem of gewone olijfolie) super heet maken stukjes groente, zoete aardappel pompoen, grote tiger garnalen, stukken vis: door het beslag, in de pan, klaar als het lichtbruin is (en dat is snel, 1 minuutje ofzo) paar stukjes per keer. uit laten lekken in vergiet met keukenpapier erin om t overtollig vet op te zuigen. serveren met rijst en een sausje: 1 deel japanese soja saus, beetje dashi (vis boullion poeder), scheuitje kook-rijst wijn. gewoon alleen maar soja saus kan ook, en je kan ev. wasabi of sambal toevoegen, als je dat lekker vind. maar dat hoort niet. ![]() ook erbij serveren:kopjes miso soep, om erbij te drinken. (kant en klaar pakjes bij de toko) | |
speknek | woensdag 8 september 2010 @ 11:43 |
quote:Ik wou zeggen: dit is geen sukiyaki. Maar als ik het google zie ik dat het de Kansai variant is. Ik ken het uit Japan als een soort Shabu-Shabu, waarbij je alles kort in een soyasausmengsel doopt en kookt, dan door een rauw ei haalt en vervolens opeet. Lijkt me inderdaad minder lekker als het vlees al voorgebakken is. | |
speknek | woensdag 8 september 2010 @ 11:43 |
quote:Beter nog, dat is zelfs helemaal niet authentiek Japans. | |
okiokinl | woensdag 8 september 2010 @ 11:48 |
'red' ramen krul noodles koken in pan, water koken toevoegen: dashi poeder, klodder miso pasta, chili soy bean paste. noodles in kom, soep erop, een heleboel gesneden lente uitjes er bovenop, velletejs nori (zeewier, waar je ook sushi in rolt) erbij, flinke klodder knoflook pasta erbij. beetje roeren , eet smakelijk. je kan de soep samensteling veranderen, het is altijd water + dashi + nog iets. nog iets kan zijn miso, maar ook japanse soya saus, of dus miso + chili pasta) veel ramen soep in japan is een combinatie van kip, varken en dashi. maar de dashi is essentieel, de rest minder. eventueel kun je iets namaken met stukjes boullion blokjes van kip en varken.. je kan ook andere dingen als topping gebruiken, in japan is het bijna altijd een plakje varkensvlees, vrij vet. andere soorten zeewier, mais, bamboe scheuten, tauge... ik heb zelfs wel eens ramen met vliegende vis gegeten daar, en ramen met steenkool ( echt waar, niet te vreten maar wel grappig, knars knars lol) | |
Tanin | woensdag 8 september 2010 @ 11:49 |
quote:Klassiek recept is volgens mij zelfs alleen wortel, aardappel en vlees. Ik voeg zelf altijd nog ui toe "Officieel" hoor je eerst de groenten in water te doen, te koken tot het gaar is. Ondertussen met een platte lepel het schuim van het water af te halen (hoewel ze me nooit uit hebben kunnen leggen WAT er mis is met de smaak als je dit niet doet), de pan van het vuur halen en dan de blokjes oplossen. Ook lekker om erwten door te gooien ![]() | |
Mr.Noodle | woensdag 8 september 2010 @ 11:50 |
Niet echt iets wat ze in Japan maken, maar ik kon het jullie niet onthouden. Sushi-ijs! ![]() ![]() Rechtsboven: Sushirol van Gember en Wasabi ijs. dat blauwe eromheen is een soort marsepein, alleen iets minder zoet. Linksonder: sushirol van Serehijs met fruitparels Rechtsmidden: rijstijs met sesam en een hart van chocolade en aardbeiensaus Linksmidden: gouden aardbeienijs Linksboven: Bakje met aarbeien en Lychee Rechtsonder: Bakje Soja-chocoladesaus. Beetje aparte smaakcombi soms, maar wel erg lekker! Waar: Van der Poel IJssalon's | |
speknek | woensdag 8 september 2010 @ 11:55 |
quote: ![]() quote:http://www.timeout.jp/en/tokyo/feature/229 | |
_Loki | woensdag 8 september 2010 @ 12:53 |
Ik hou van zo'n beetje alles van de Teppanyaki. Vooral biefstuk en lamskoteletjes enzo ![]() En uiteraard sushi. En teriyaki dingen. En Bento. Ik hou van japan. | |
okiokinl | woensdag 8 september 2010 @ 15:11 |
quote:ja klopt... ik ging vaak naar van die curry restaurants waar je je eigencurry kunt samenstellen, en de aubergine erbij was altijd lekker.. rijst: weinig- gewoon- veel - erg veel- heel erg veel curry: slap-...-...-behoorlijk heet-..-...- gigantisch niet te trekken zo heet dat je hele bek draf valt lol.. | |
Tanin | woensdag 8 september 2010 @ 15:28 |
Koko ichiban? Ben ik ook een keer geweest, had ik extra veel + extra heet, dat was 1 extra te veel ![]() | |
okiokinl | woensdag 8 september 2010 @ 15:42 |
quote:ja die , maar er zijn nog meer ketens die curry doen op die manier. bij een waar ik was, mocht je pas nar level 5 hotness als je de eerste 3 gehad had, kreeg je stempels voor op een kaart ofzo. ![]() curry eten is echt een ding in japan, jongeren proberen elkaar zover te krijgen zo heet mogelijk en zo veel mogelijk te eten, er zijn wedstrijden etc etc.. | |
jpg97 | woensdag 8 september 2010 @ 17:11 |
Ik heb zin in Tempura ![]() ![]() | |
Tanin | woensdag 8 september 2010 @ 17:17 |
quote:Koko iciban mocht ik ook alleen de allerheetste nadat ik de een na heetste had gehad. Maar dat was in combinatie met de hoeveelheid dus al niet zo'n succes ![]() | |
Farenji | woensdag 8 september 2010 @ 17:20 |
Tamago kake gohan, een simpel japans ontbijt: - Kook rijst; - Breek een rauw ei in een kom en roer daar wat soja-saus doorheen; eventueel wat sambal ofzo erbij; - Doe de versgekookte (dus nog hete) rijst in de kom; - Doorroeren; het ei stolt een klein beetje door de hitte en vormt een soort laagje om de rijstkorrels. | |
okiokinl | woensdag 8 september 2010 @ 17:38 |
quote:ik trok die 3de al bijna niet, lol! | |
Maraca | woensdag 8 september 2010 @ 18:06 |
Japans eten is zo ontzettend lekker ![]() | |
Zeroku | woensdag 8 september 2010 @ 18:10 |
quote: ![]() Oh en Onigiri / お握り ![]() ![]() En geen specifiek voedsel, maar Bento / 弁当 ![]() ![]() En als drinken uiteraard Sake / 日本酒 wat hierin zit. | |
timmmmm | woensdag 8 september 2010 @ 20:14 |
Ok, ik ben woonachtig in Roosendaal, en studerende in Rotterdam. Waar kan ik de makkelijkst bereikbare toko vinden, iemand enig idee? En nog meer suggesties voor typisch japanse nagerechten? | |
RobinOok | woensdag 8 september 2010 @ 20:54 |
Voor de meeste keus in Japanse producten zou ik zeggen: Kazaguruma (bij de bieb, gespecialiseerd in Japans en Koreaans) Wah Nam Hong (Hoek Kruiskade. Chinees en Japans) Interburgo (industrieterrein Spaanse Polder, dus vast niet handig voor jou, maar wel de meeste keus want ook importeur/leverancier. | |
okiokinl | woensdag 8 september 2010 @ 22:00 |
japan is niet goed in nagerechten, dat is meer iets westers... | |
_Loki | woensdag 8 september 2010 @ 22:12 |
quote:Rotterdam zit vól met toko's. http://www.amazingoriental.com/content/oriental-rotterdam Die misschien? | |
Zwappel | woensdag 8 september 2010 @ 22:43 |
Ik zoek ook toko's die vooral koreaans en japans verkopen. Zijn die er in de omgeving van Eindhoven? | |
Zeroku | woensdag 8 september 2010 @ 22:44 |
quote:Sang Lee ![]() | |
Zwappel | woensdag 8 september 2010 @ 22:48 |
quote:Daar ben ik eerder geweest, maar is vooral chinees en indo.. | |
Zeroku | woensdag 8 september 2010 @ 22:52 |
quote:Klopt, maar ze hebben er wel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel wat betreft sushi ![]() Voor de rest kun je ook in dit topic kijken. | |
CaptainCab | donderdag 9 september 2010 @ 00:05 |
quote:Sushi komt uit China ![]() | |
okiokinl | donderdag 9 september 2010 @ 01:20 |
uiteindelijk komt zon beetje de hele japanse cultuur uit china... alleen hebben japanners de unieke eigenschap om wat ze stelen, gelijk weer tot iets unieks te maken... [ Bericht 0% gewijzigd door okiokinl op 09-09-2010 03:35:02 ] | |
zquing | donderdag 9 september 2010 @ 02:11 |
Vind zelf tempura altijd wel leuk om te doen, lekker met vrienden een avondje gaan tempuraen en nasnacken wanneer we aan 't bier zijn gegaan | |
zquing | donderdag 9 september 2010 @ 02:11 |
quote:In amsterdam(amstelveen eigenlijk) zijn trouwens ook een paar restaurants voor jappaners te vinden | |
wspa_ | donderdag 9 september 2010 @ 03:27 |
quote:Ik heb niet veel vergelijkingsmateriaal, maar ga regelmatig naar 't Yamazato en dat is erg lekker!! ![]() | |
Zwappel | donderdag 9 september 2010 @ 08:08 |
Maar Dusseldorf is dus de moeite waard om een keer rond te gaan lopen/kijken? Zou er best een keer heen kunnen gaan met de trein ofzo op een vrije dag. | |
egeltje1985 | donderdag 9 september 2010 @ 10:06 |
Ik heb gister rosbiefrolletjes gevuld met groenten met noodles gemaakt. Ik weet niet of het echt heel Japans was, lekker was het wel. http://www.ah.nl/recepten/recept?id=10062 Vandaag sushi. Dat heb ik wel vaker gemaakt. Maar heeft iemand misschien nog tips? Verrassende ingrediënten? | |
Pietverdriet | donderdag 9 september 2010 @ 10:16 |
quote:Absoluut. En als je het station uitloopt in de richting van de Immermanstrasse heb je daar al het Nikko Hotel, japanse restaurants, japanse boekwinkels en supermarkten. In de Oststrasse zit een Ramen restaurantje. | |
Zwappel | donderdag 9 september 2010 @ 10:20 |
quote:Lachen dus eig een soort Japantown ipv Chinatown? | |
Pietverdriet | donderdag 9 september 2010 @ 10:24 |
quote:Als je het zo wilt zien. | |
LeeHarveyOswald | donderdag 9 september 2010 @ 11:48 |
quote:West-kruiskade is China Town. De specifieke tips van RobinOok zijn ook erg goed, en de 'toko boot' bij de Euromast ![]() | |
Sicstus | donderdag 9 september 2010 @ 12:27 |
quote: ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 9 september 2010 @ 12:29 |
quote:Dat kan, maar de gemeenschap in Duesseldorf is veel groter dan in Amsterdam, en bovendien is Duesseldorf niet ver weg, voor veel Nederlanders dichterbij dan Amsterdam. | |
vizible | donderdag 9 september 2010 @ 12:39 |
quote: ![]() | |
Zith | donderdag 9 september 2010 @ 14:05 |
quote: quote: | |
Tanin | donderdag 9 september 2010 @ 14:48 |
quote:Het is iets arabisch, wij hebben dat overgenomen van hen. En als je anko lekker vindt zijn er genoeg lekkere Japanse nagerechten te verzinnen ![]() Bovendien hebben ze sakura-mochi ijs, dat is zoooooooo lekker | |
Zeroku | donderdag 9 september 2010 @ 14:51 |
In de Metro vandaag stond ook een leuk gerecht van Sashimi ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Zeroku op 09-09-2010 23:44:52 ] | |
okiokinl | donderdag 9 september 2010 @ 23:38 |
ik vind sashimi nog lekkerder dan sushi.. | |
vizible | donderdag 9 september 2010 @ 23:42 |
quote:shasimi ![]() | |
okiokinl | vrijdag 10 september 2010 @ 15:02 |
quote:als we dan toch precies gaan doen, dan schrijf je het zo: 刺身 ![]() | |
RobinOok | zondag 12 september 2010 @ 18:52 |
![]() Takoyaki Vandaag takoyaki gemaakt, recept komt van Cooking with Dog: Ik dacht dat ik nog octopus in de vriezer had, maar dat was niet zo. Dus toen maar wat gebakken gamba's gebruikt. En ik had geen zin in de bonito-flakes, dus die liet ik weg. Verder kwam het een heel eind in de richting. Of nou ja, de vorm is natuurlijk een pietsie anders, want ik heb niet zo'n mooie takoyaki-pan om perfecte bolletjes te bakken. Ik improviseerde met de poffertjespan. Eerst ene helft met vulling, daarna andere helft en die als ze nog nat van boven zijn op elkaar. Grappig om een keer gemaakt en gegeten te hebben en ik vond het best goed gelukt. | |
RobinOok | dinsdag 14 september 2010 @ 14:14 |
![]() Frietje Speciaal op zijn Japans. ![]() Friet, bestrooid met zout en aonori met Kewpie mayonnaise, okonomiyaki saus en rode uitjes. Als dat geen Japans culinair hoogstandje is! ![]() | |
Zwappel | dinsdag 14 september 2010 @ 14:17 |
quote: ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 14 september 2010 @ 14:35 |
quote:omg wat lekker!! ![]() | |
okiokinl | dinsdag 14 september 2010 @ 15:01 |
lol dat wil ik eten.. | |
Jabberwocky | dinsdag 14 september 2010 @ 15:15 |
Ik vind die traditionele restaurantjes in Japan zo leuk, met z'n allen aan een bar zitten terwijl je stukje bij beetje je stukjes tempura of stokjes yakitori krijgt aangereikt. ![]() ![]() | |
Zwappel | dinsdag 14 september 2010 @ 15:17 |
quote:Lijkt mij ook wel lekker. | |
Granduppaaaaah | dinsdag 14 september 2010 @ 15:38 |
Ow jezus, wat een tantalus kwelling, allemaal eten, en de dichtstbijzijnde serieuze toko een uur verderop. Vreselijk frustrerend als je door je Japanse kookboeken heen bladert en het ene na het andere gerecht niet kunt maken omdat je dan naar Groningen moet, of misschien ergens in Zwolle, of een fles sake van 12 euro moet kopen die vervolgens 2 dagen houdbaar is. Niet te doen dus met een Wajong uitkering. | |
Panthera1984 | maandag 12 december 2011 @ 17:24 |
Ik zie dat dit al een ouder topic is, maar met de search vond ik zo even geen nieuwer topic over japans eten. Ik eet regelmatig van die instant misosoep, maar ik wil dat ook wel eens zelf maken. Miso kan je onder andere kopen bij de natuurvoedingswinkel, maar daar hebben ze verschillende soorten van. Welke moet ik dan hebben? Is het veel moeite om dashi zelf te maken? Kan je deze ook vegetarisch (zonder bonito vlokken of andere vis/schelpdieren) maken? Als ik 'meer' maak, hoelang is de soep dan houdbaar? Hopelijk weet iemand hier wat meer over misosoep, alvast bedankt ![]() | |
Tanin | maandag 12 december 2011 @ 17:29 |
De smaak van Dashi komt voornamelijk uit de bonito vlokken, en in mindere mate het zeewier. Je kunt de bonito weglaten, maar dat doet wel echt wat af aan de smaak. Als ik geen bonito voor handen heb en toch iets Japans moet maken doe ik er meestal een snufje zout extra bij. Er zijn 2 verschillende soorten miso die voor soep gebruikt worden: wit en rood. Wit is standaard, maar rood gaat ook prima ![]() Miso de volgende dag opwarmen gaat prima, langer weet ik niet. Dashi schijn je te kunnen koken tot het grootste deel van het water verdampt en dan in blokjes te kunnen invriezen. | |
Panthera1984 | maandag 12 december 2011 @ 17:39 |
Iemand wel eens geprobeerd de dashi te vervangen door een scheutje tamari? Zou dat een idee zijn? ![]() | |
RobinOok | maandag 12 december 2011 @ 18:00 |
Nah, tamari is gewoon sojasaus. Dat lijkt me geen goed idee. Zoute miso met zoute sojasaus. Ik zou als het perse moet gewoon groentenbouillon of water nemen. En misschien eens experimenteren met lapsang souchong. Niet dat dat op dashi lijkt, meer een beetje op bacon en in een komkommerdressing erg lekker. Misschien in de misosoep ook wel. (PS ik wil zo graag editten, snik, al die linkjes in het begin, snik, ik haat linkjes die niet werken... ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door RobinOok op 12-12-2011 22:59:20 ] | |
Erasmo | maandag 12 december 2011 @ 21:32 |
Kun je eigenlijk in Nederland nog ergens walvis of dolfijn krijgen? | |
okiokinl | maandag 12 december 2011 @ 22:16 |
inderdaad, laat de dashi gewoon weg dan, op zich is de miso zelf al smaakvol genoeg, gewoon net iets meer gebruiken. beetje sojasaus erbij kan ook best hoor, maar voorzichtig. houdbaarheid weet ik ook niet. | |
okiokinl | maandag 12 december 2011 @ 22:16 |
harderwijk? ging laatst nog een orka in de verkoop. | |
Erasmo | maandag 12 december 2011 @ 22:18 |
Helaas heb ik geen vriescel thuis... | |
Tanin | maandag 12 december 2011 @ 22:21 |
Gestrande witsnuitdolfijn overleden ![]() | |
Erasmo | maandag 12 december 2011 @ 22:29 |
Dit is te toevallig, brb pleeg even een telefoontje ![]() Btw dankzij die 2e reactie zit mijn scherm nu onder het bier ![]() | |
#ANONIEM | maandag 12 december 2011 @ 22:44 |
Leuk topic!Hoe maak je eigenlijk precies onigiri? En dan vooral de rijst die erin zit dan. | |
#ANONIEM | maandag 12 december 2011 @ 22:50 |
![]() Alleen het kiezen is wel lastig. Dan krijg je zo'n menukaart, helemaal in het Japans, met -tig keuzes. Kippeborst, kippevleugel, kippepoot, kippehersens, kippelever, kippenhart etc. etc. en dan alles ook nog van rund en varken. ![]() Wat ik ook wel apart vond was kushikatsu. Dat moet toch de potentie hebben om een instant-hit te worden bij studenten in Nederland. ![]() | |
RobinOok | maandag 12 december 2011 @ 23:07 |
Gewoon met sushirijst. En dan zonder de sushi-azijnmengsel. Je moet het dan vormen als de rijst nog warm is. Meer daarover op: http://www.justhungry.com(...)_revisited_an_e.html (ik vind het stiekem gewoon lekkerder als het wel is aangemaakt met sushi-azijn) | |
#ANONIEM | maandag 12 december 2011 @ 23:44 |
Ah okee. Dan moet ik het maar gewoon eens proberen. ![]() Ik had trouwen in herinnering dat ik onigiri met "konbu" lekker vond. Of eigenlijk niet, maar dat ik het toch niet kon laten om ze te eten. Nu lees ik dat "konbu" van nature vol glutamaat zit en daarom ook als smaakversterker wordt gebruikt. Of dat de reden zou zijn geweest? ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 12-12-2011 23:45:03 ] | |
Tanin | maandag 12 december 2011 @ 23:50 |
Warm betekend overigens niet heet. Kan prima als het al afgekoeld is tot een graad of 50. Het hoort officieel met de naakte hand geloof ik, maar ik heb het geleerd met keukenfolie. Verder inderdaad kortkorrelige rijst (Chinees, Koreaans, Japans), en bij voorkeur in een rijstkoker koken. En glutamaat/aji no moto is ontdekt in Japan, waarschijnlijk in kombu of een ander zeewier inderdaad. |