Het woord van Klink versus de anderen:quote:Op donderdag 2 september 2010 08:47 schreef KoosVogels het volgende:
Verhagen maakt zn reputatie waar. Sowieso vind ik de reactie van het CDA werkelijk onbegrijpelijk. Indien Klink de waarheid spreekt, dan moet je de onderhandelingen direct afbreken. Wat heeft het voor nut om te regeren met een partij die een compleet andere lezing geeft en ook nog eens de confrontatie zoekt? Overigens heb ik al een sterk vermoeden hoe Wilders het regeerakkoord uit gaat leggen. Hij giet er een flink anti-islam sausje overheen met alle gevolgen van dien.
quote:Op woensdag 1 september 2010 20:17 schreef Dennis_enzo het volgende:
[..]
Dat zijn geen redenen voor een politicus om iets te doen waar hij niet achter staat. Het is maar geld.
Verder het eerste verstandige dat ik ooit van Ab Klink heb gehoord.
Het klopt dat Klink veel aannames op papier heeft gezet. Maar laten we eerlijk wezen; we kennen Geert en zijn uitlatingen. Je kunt die vragen beter nu aan jezelf stellen dan wanneer je straks in een kabinet zit en Wilders zich als een maniak loopt te gedragen. Je laat het kabinet immers niet aan een paar weken al klappen. Dat moet je niet willen als bestuurder. Het is dus uitermate verstandig wat Klink heeft gedaan.quote:Op donderdag 2 september 2010 10:35 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Het woord van Klink versus de anderen:
Ik denk dus ook niet dat Wilders dat daadwerkelijk heeft gezegd in de onderhandelingen, het is meer alleen suggestie van Klink. Anders zouden de onderhandelingen inderdaad geen zin meer hebben, en dan afgebroken zijn door Rutte en Verhagen. Maar het feit dat Rutte en Verhagen dit niet hebben afgebroken en andere aanwezigen in de onderhandelingen dit ook niet beamen, werkt toch in het nadeel in de geloofwaardigheid van Klink.
Suggestieve brief:
Als je de brief van Klink GOED leest, dan zit deze vol met suggestieve gedachten. Als Klink over de PVV schrijft begint hij steeds met STEL DAT of met IK VERWACHT of andere suggestieve kreten. Nergens kan ik opmaken dat Wilders het ook echt gezegd of gemeend heeft. Klink vermeldt slechts suggestieve gedachten en nergens feiten.
Heeft het überhaupt wel zin?
Maar het neemt niet weg dat je moet afvragen of het überhaupt wel zin heeft om door te gaan met de onderhandelingen als er nu al zo veel dissidenten zijn in het CDA. Dan hebben ze straks een akkoord, wordt deze voorgelegd en dan alsnog afgeschoten door de CDA partijleden, op basis van wel of niet terechte onderbuikgevoelens. Zonde van al die tijd en van de moeite in onderhandelen. Als teveel CDA partijleden toch al tegen samenwerking met de PVV zijn, dan kun je maar beter nu meteen de steker uit de onderhandelingen halen. Dan is het CDA wel de gebeten hond en de sukkeltjespartij (zijn ze nu al), maar het scheelt wel nodeloze tijd.
Het is dat Klink alleen maar aannames op papier heeft gezet, heel suggestief. Het is zijn woord tegen vele anderen. Volgens Wilders klopt er niks van de uitleg van Klink, maar ook Rutte, Bleker en Verhagen ontkennen dat dit was gezegd. Andere aanwezigen zijn ook ontkennend. Tja wiens woord is dan waar? En nogmaals Klink komt alleen met suggesties en aannames, maar nergens met feiten. Allemaal onderbuikgevoelens, die onterecht of terecht waar zijn. Maar slechts onderbuikgevoelens, en geen feiten als zoals dat gisteren werd gepresenteerd op NOVA.quote:Op donderdag 2 september 2010 10:44 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Het klopt dat Klink veel aannames op papier heeft gezet. Maar laten we eerlijk wezen; we kennen Geert en zijn uitlatingen. Je kunt die vragen beter nu aan jezelf stellen dan wanneer je straks in een kabinet zit en Wilders zich als een maniak loopt te gedragen. Je laat het kabinet immers niet aan een paar weken al klappen. Dat moet je niet willen als bestuurder. Het is dus uitermate verstandig wat Klink heeft gedaan.
Bron: De Persquote:Zat Ab Klink op een eiland?
Door: Kustaw Bessems Gepubliceerd: vandaag 00:48 Update: vandaag 10:50
Het CDA bleef lang aan de macht door zijn principes weg te moffelen, maar toen er een akkoord was met de PVV, ontdekte Ab Klink ze weer en stortte hij de partij in een crisis.
• Stap voor stap de afgrond in
• Wilders: nog geen oordeel
• Klink: resultaat onderhandelingen afwachten
• Ferrier en Koppejan houden bezwaren
Broodtrommeltje
Pas heel laat bracht Klink fractie en partijbestuur op de hoogte van zijn ‘intuïtieve ongemak’. ‘Deze informatiepoging biedt geen perspectief voor de toekomst van Nederland en die van de christendemocratie.’
De partijen konden het wel eens worden over maatregelen, maar niet over motieven. Klink noemt het inburgeringsbeleid: VVD en CDA willen hogere eisen om mensen kansen te geven, de PVV om mensen buiten de grens te houden en de islamisering te remmen. ‘Hoe voelt de moslima zich die op maandagochtend met haar broodtrommeltje naar de verplichte inburgeringscursus gaat?’
Klink noemt ook de maatregel om criminelen met de Marokkaanse nationaliteit hun Nederlandse paspoort te ontnemen – een straf die de partijen kennelijk wilden introduceren. ‘Hoe ervaart de officier van justitie dat terwijl één fractie dat wil om de islamisering tegen te gaan?’
Het CDA zou zich voortdurend moeten verdedigen: is het wel christelijk? Is het wel democratisch?
Wat zich wreekt, is dat het CDA al decennia macht behoudt door in een kleurloze middenpositie mee te deinen met maatschappelijke trends. Desnoods met de Wilders-trend, was de houding. Zo’n nieuwe beweging kan immers worden doodgeknuffeld en de samenleving gesust. Oók Klink dacht er zo over, melden goed ingevoerde bronnen.
Maar hij kwam klem te zitten. Tussen Wilders die zich niet líet knuffelen en tussen partijbonzen als Ruud Lubbers, Cees Veerman en de huidige minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin die in de samenwerking met Wilders een ramp voor het land zien én voor de partij.
Daar kwam nu de dagenlange druk bij van andere partijgenoten om de eenheid van het CDA niet verder in gevaar te brengen. Klink stemde erin toe dat de onderhandelingen met VVD en PVV verder gaan, alleen zal hij die zelf niet meer aan de zijde van fractievoorzitter Maxime Verhagen voeren. Waar Klink in zijn brief schreef over zijn ‘definitieve conclusie’ dat ‘een politieke samenwerking met de PVV voor ons geen begaanbare weg is’, beweerde hij vannacht ‘met een open mind’ het onderhandelingsresultaat af te wachten.
Dat is natuurlijk ongeloofwaardig. Maar met deze formule kunnen Klink – en twee collega’s die aan zijn kant staan’ nog in de fractie blijven. En Verhagen houdt voorlopig zijn positie als fractievoorzitter. Maar het CDA kan zo alleen nog in een kabinet stappen met gedoogsteun van de PVV als Klink zijn brief vol principes heel gauw weer vergeet.
het geeft aan dat er in ieder geval 1 politicus is die morele bezwaren heeft en dat vind ik prachtig om te zien. Goed ook dat hij blijft, want weggaan was macht inleveren. Nu kan ie de boel alsnog op scherp zetten.quote:Op donderdag 2 september 2010 10:44 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Het klopt dat Klink veel aannames op papier heeft gezet. Maar laten we eerlijk wezen; we kennen Geert en zijn uitlatingen. Je kunt die vragen beter nu aan jezelf stellen dan wanneer je straks in een kabinet zit en Wilders zich als een maniak loopt te gedragen. Je laat het kabinet immers niet aan een paar weken al klappen. Dat moet je niet willen als bestuurder. Het is dus uitermate verstandig wat Klink heeft gedaan.
Nee, meneer Elian, de echt oorzaak ligt bij bepaalde partijen die doen overkomen alsof deze drie kwesties echt problemen vormen.quote:Op donderdag 2 september 2010 12:42 schreef sunny16947 het volgende:
De echte oorzaak ligt natuurlijk bij het onvermogen van de traditionele politieke stromingen om een adequaat antwoord te vinden op multiculturele problemen, de globalisering en de islam.
Maar deze sociaalglobale ontwikkelingen vormen wel degelijk een probleem voor onze maatschappij. Ik ben er van overtuigd dat historici over 200 jaar naar dit tijdperk kijken als de derde grote volksverhuizing; nog al wiedes dat dit sociale conflicten oplevert tussen bevolkingsgroepen! Waar je ook kijkt in de geschiedenis, waar dan ook in de wereld, grote verandering in bevolkingssamenstelling of flinke deplacement van vreemde culturen naar andere delen van de wereld levert botsing op met de inheemse bevolking en cultuur.quote:Op donderdag 2 september 2010 13:10 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Nee, meneer Elian, de echt oorzaak ligt bij bepaalde partijen die doen overkomen alsof deze drie kwesties echt problemen vormen.
Klink stelt juist dat hij het verschil in deze politieke motieven te groot vindt, dat vermeld hij ook gewoon in de brief. Dus: ja hij weet van het bestaan van verschillende politieke motieven af, maar er zijn meer smaken dan dit ongenuanceerde gebrabbel. De verschillende motieven vallen niet meer met elkaar te rijmen volgens klink; proberen te doen wat het best is voor de samenleving tegenover ongefundeerde haatzaaierij. Prima blad hoor, Elsevier, maar soms staan er zulke ongenuanceerde semi-rechtse flutstukken in.quote:Op donderdag 2 september 2010 12:42 schreef sunny16947 het volgende:
Heldere analyse:
Antwoord aan Ab Klink: is dit een Judaskus?
woensdag 1 september 2010 22:18
Handelt Ab Klink in opdracht van anderen of begrijpt hij niks van politieke motieven
De traditionele partijen worden geteisterd door crises. Zo had bijvoorbeeld de VVD de grootste crisis sinds haar oprichting rond het conflict met Rita Verdonk. Nu verkeert het CDA in een crisis. Ab Klink is nu de oorzaak van een zeer ernstige crisis in het CDA.
De echte oorzaak ligt natuurlijk bij het onvermogen van de traditionele politieke stromingen om een adequaat antwoord te vinden op multiculturele problemen, de globalisering en de islam.
Brief
In zijn brief aan het partijbestuur en de fractie geeft Ab Klink aan waarom hij denkt dat de onderhandelingen met de PVV moeten worden gestopt. Een regeerakkoord vormt volgens Klink de basis voor het beleid van elk nieuw kabinet. Daarvoor is de zelfbinding van fracties noodzakelijk: ‘Zonder afspraken om elkaar over en weer te steunen, is er geen samenhangend beleid.’ Om van deze steun bij de PVV verzekerd te zijn, moeten ze een aantal punten van de PVV gaan realiseren. En dat zijn punten betreffende immigratie en integratie. Dus, niet de islam.
Hoe zouden de problemen ontstaan met de PVV? Als voorbeeld noemt hij de te stellen eisen voor een geslaagde integratie: ‘De VVD en het CDA stellen dat de eisen omhoog moeten om mensen hier meer houvast en perspectief op een goed leven te geven. De PVV daarentegen benadrukt waarschijnlijk dat hierdoor juist minder migranten naar Nederland zullen komen en de islamisering van de samenleving wordt verhinderd? Hoe werkt dat door in de samenleving? Hoe voelt de moslima zich die op maandagochtend met haar broodtrommeltje naar de verplichte inburgeringcursus gaat. Ziet zij de school als een instelling die haar helpt, of als een instituut dat ervoor zorgt dat geloofsgenoten indirect worden geweerd?’
Motieven politici
Een interessante vraagstelling. Het gaat hier om de motieven van de politici. Niet de subjectieve motieven, maar wat ze met hun beleid willen bereiken. De motieven van het aanstaande kabinet zijn kennelijk anders dan de motieven van de PVV. Daarom stelt hij de vraag: 'Wie kan in de samenleving nog varen op de motieven van de politiek?' Hier begaat Klink een paar grove fouten.
De PVV zit niet in het kabinet. Dus, er zijn twee verschillende motieven: PVV versus het kabinet. Is dat een wereldschokkende ontdekking? Natuurlijk niet. Heeft de PVV in de afgelopen jaren nooit een door het CDA voorgestelde wet, gesteund? Zelfs binnen een kabinet zijn er altijd verschillende motieven.
Een kabinet van de PvdA en andere partijen schommelt telkens tussen die verschillende motieven. Een casus: als er een asielonvriendelijke maatregel wordt genomen, dan wordt dit door de PvdA vooral in het kader van rechtvaardig maar streng uitgelegd. Terwijl het CDA de maatregelen in het kader van inperken van asielaanvragen zal uitleggen. Dit soort situaties heeft zich de afgelopen decennia vaak voorgedaan. En hoe zit het dan met de eenheid van een kabinet?
Kabinetsleden
De eenheid van het kabinet wordt bewaakt door de leden van het kabinet. Zij moeten met een mond spreken. Dit is precies de reden dat het CDA niet met de PVV wil regeren. Maar de fracties waren en zijn nooit daartoe verplicht. Elke fractie legt een beleid in het kader van haar eigen verkiezingsprogramma uit. Zodoende was er altijd sprake van een kabinet en beleid dat door diezelfde partijen buiten het kabinet anders, naar gelang eigen motieven wordt uitgelegd. In een parlementaire democratie worden de maatregelen vanuit verschillende perspectieven en motieven verdedigd.
De wetten worden in een democratische rechtsstaat niet met eenduidige motieven aangenomen. Dat is één van de redenen dat de rechtsgeleerde aan rechtsvinding moeten doen. De wetten zijn niet altijd duidelijk. Daarom schreef de grote rechtsgeleerde Paul Scholten ooit: ‘De wet is niet altijd duidelijk: het is verre vandaan, dat zij de oplossing van de duizend en één vragen, die gesteld worden, maar voor het grijpen legt.’
En die moslima? Zij moet de wet nakomen zoals een WAO-er die ook weleens door een harde maatregel kan worden getroffen. VVD zou zo’n WAO-maatregel uitleggen als ‘wij willen minder mensen in de WAO’. Het CDA zou daarentegen zeggen: ‘Wij willen de mensen kansen bieden waardoor ze niet onnodig in de WAO terechtkomen.’ Dit spel van verschillende motieven wordt toch altijd gespeeld.
Immigratie en integratie
Er is wel een uitzondering op het spel. Stel dat het CDA het helemaal niet eens is met de beoogde maatregelen op het gebied van immigratie en integratie. Dan zouden ze er niet mee akkoord moeten gaan. Wat je met je eigen motieven niet kunt uitleggen, moet je niet steunen. Maar is dat hier het geval? Aan het eind van zijn brief schrijft Klink: ‘Daarmee zeg ik niet dat stevige maatregelen bij asiel en migratie, bij inburgering en strafrecht niet zinnig zijn, integendeel. Daar ligt het probleem niet.’
Klink is het helemaal eens met die maatregelen. Hij heeft een probleem met de uitleg die Wilders aan deze maatregelen geeft. Maar Wilders zit niet in het kabinet. Daarnaast is het bestrijden van politieke motieven van Wilders een politieke realiteit. Ook als Wilders geen gedoogsteun zou geven, zou Klink toch nog zijn motieven willen bestrijden.
Anderen
Is deze strijd fout? Brengt ze de samenleving in verwarring? Nee. De samenleving is al lang gewend aan het bestrijden van Wilders in de Kamer. Wat nieuw is, is het feit dat het aanstaande kabinet van VVD en CDA wel de problemen waarvoor Wilders staat, gaat aanpakken. Moeten ze het akkoord samen presenteren? Nee. Het regeerakkoord wordt door de regerende partijen samen gepresenteerd. Het gedoogakkoord wordt zakelijk ondertekend door drie partijen. Meer dan dit moet Wilders ook niet doen.
Mijn laatste cruciale vraag is: heeft Klink de logica van verschillende politieke motieven nooit geleerd? Als het antwoord ja is, dan moet Klink al vanavond de politiek verlaten. En als het antwoord nee is, dan handelt Klink in opdracht van anderen. Daarmee geeft Klink het CDA een zeer gepassioneerde Judaskus.
Afshin Ellian
bron:http://www.elsevier.nl/we(...)dit-een-Judaskus.htm
Het klopt dat Wilders en Fortuyn de vinger op de gevoelige plek leggen: een deel van de bevolking gruwelt van mensen die anders zijn dan zij. Ik snap écht niet waarom het tegenwoordig alleen nog maar over de Islam, allochtonen, hoofddoekjes en kut-Marokkanen lijkt te gaan, terwijl er genoeg echte problemen spelen in het land.quote:Op donderdag 2 september 2010 13:37 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Maar deze sociaalglobale ontwikkelingen vormen wel degelijk een probleem voor onze maatschappij. Ik ben er van overtuigd dat historici over 200 jaar naar dit tijdperk kijken als de derde grote volksverhuizing; nog al wiedes dat dit sociale conflicten oplevert tussen bevolkingsgroepen! Waar je ook kijkt in de geschiedenis, waar dan ook in de wereld, grote verandering in bevolkingssamenstelling of flinke deplacement van vreemde culturen naar andere delen van de wereld levert botsing op met de inheemse bevolking en cultuur.
Nog al wiedes dat Wilders dan zo'n vruchtbare gronden vind onder de Nederlandse bevolking en steeds meer populair wordt. Is hij het niet dan staat er wel een opvolger van hem op. Let wel: de Nederlandse politiek is al 10 jaar instabiel en het probleem speelt al langer. Voor Wilders had je Pim Fortuyn bijvoorbeeld. Wilders legt de vinger op de gevoelige plek en stelt terecht dat er multiculturele problemen zijn in Nederland en Europa. Alleen de oplossingen van hem vind ik verwerpelijk.
Het zorgelijke is dat de traditionele partijen er geen oog voor hebben en de ouderwetse multiculturele mantra's blijven roepen. Ze negeren het probleem, of hebben geen oplossing.
Tja, die uitleg lijkt mij iets te simplistisch, zeker waar het Wilders betreft. Wil Wester daarmee zeggen dat ook wij al die 'stoere mannenpraat' die Geert links en rechts uitslaat maar moeten zien als grapje ofzo? Dat lijkt me meer de mening van Frits Wester zelf dan.quote:Op donderdag 2 september 2010 20:35 schreef Arcee het volgende:
Interessante uitleg van Frits Wester. Volgens hem heeft Klink de stoere mannenpraat van de andere 3 heren te serieus genomen. Zou best eens kunnen. Dat zou e.e.a. wel relativeren.
Inderdaad, Ellian ziet niet dat voor Klink een PvdA motivatie net als een PVV motivatie een heel andere uitleg kan hebben dan wat het CDA zegt, maar dat een PVV motivering is gestoeld op dergelijke afschrikwekkende (voor klink) ideeen dat het onacceptabel wordt. En een splijtend effect op de samenleving heeft.quote:Op donderdag 2 september 2010 17:01 schreef Compatibel het volgende:
[..]
Klink stelt juist dat hij het verschil in deze politieke motieven te groot vindt, dat vermeld hij ook gewoon in de brief. Dus: ja hij weet van het bestaan van verschillende politieke motieven af, maar er zijn meer smaken dan dit ongenuanceerde gebrabbel. De verschillende motieven vallen niet meer met elkaar te rijmen volgens klink; proberen te doen wat het best is voor de samenleving tegenover ongefundeerde haatzaaierij. Prima blad hoor, Elsevier, maar soms staan er zulke ongenuanceerde semi-rechtse flutstukken in.
Inderdaad...quote:Op donderdag 2 september 2010 23:21 schreef IHVK het volgende:
Wester is verre van objectief. Hoeft ook niet, maar dan moet hij het ook niet pretenderen te zijn.
En die lul van elsevier? Oké, die pretendeert het ook niet. Persoonlijk vind ik Frits wel een goede journalist, altijd een duidelijk verhaal.quote:Op donderdag 2 september 2010 23:21 schreef IHVK het volgende:
Wester is verre van objectief. Hoeft ook niet, maar dan moet hij het ook niet pretenderen te zijn.
Mee eens.quote:Op donderdag 2 september 2010 23:21 schreef IHVK het volgende:
Wester is verre van objectief. Hoeft ook niet, maar dan moet hij het ook niet pretenderen te zijn.
Volgens mij is die fame prima gelukt andersquote:Op donderdag 2 september 2010 23:55 schreef Scorpie het volgende:
Abje toch, verkeerde moment gekozen om wederom zijn 5 minutes of fame op te eisen. Nu moet hij op de blaren zitten.
Zoals wat? Dit is blijkbaar nu het echte probleem; de instroom van 'anderen'.quote:Op donderdag 2 september 2010 17:04 schreef Compatibel het volgende:
[..]
Het klopt dat Wilders en Fortuyn de vinger op de gevoelige plek leggen: een deel van de bevolking gruwelt van mensen die anders zijn dan zij. Ik snap écht niet waarom het tegenwoordig alleen nog maar over de Islam, allochtonen, hoofddoekjes en kut-Marokkanen lijkt te gaan, terwijl er genoeg echte problemen spelen in het land.
Mja, Abje gokte erop dat hij de achterban mee zou krijgen en zo Verhagen buitenspel te zetten in de onderhandelingen. Nu dit gebackfired heeft is het voor hem een stille aftocht van dit toneel, iets dat hij toch wel anders had willen zien. Onthou; Abje is gek op 2 dingen; zichzelf, en zichzelf in de media.quote:Op donderdag 2 september 2010 23:56 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Volgens mij is die fame prima gelukt anders
Je hebt het nu over Verhagen toch?quote:Op donderdag 2 september 2010 23:58 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Mja, Abje gokte erop dat hij de achterban mee zou krijgen en zo Verhagen buitenspel te zetten in de onderhandelingen. Nu dit gebackfired heeft is het voor hem een stille aftocht van dit toneel, iets dat hij toch wel anders had willen zien. Onthou; Abje is gek op 2 dingen; zichzelf, en zichzelf in de media.
Och kom op Whis, zo naief kan zelfs jij niet zijn. Abje is de vermoorde onschuld aan het spelen en Verhagen is hem zwart aan het maken, het kan zo uit een film komen, denk je zelf niet? Waar 2 vechten hebben 2 schuld. Abje zijn piemel was gewoon wat minder lang dan die van Verhagen.quote:Op donderdag 2 september 2010 23:59 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Je hebt het nu over Verhagen toch?![]()
Nou, kennelijk ben ik wél zo naief..quote:Op vrijdag 3 september 2010 00:04 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Och kom op Whis, zo naief kan zelfs jij niet zijn. Abje is de vermoorde onschuld aan het spelen en Verhagen is hem zwart aan het maken, het kan zo uit een film komen, denk je zelf niet? Waar 2 vechten hebben 2 schuld. Abje zijn piemel was gewoon wat minder lang dan die van Verhagen.
Ach kom op. Het is overduidelijk dat er binnen de CDA een 'struggle for power' bezig is. Verhagen is niet de gedoodverfde leider en anderen ruiken hun kans. Dat is wat zich nu afspeelt onder onze neuzen.quote:Op vrijdag 3 september 2010 00:07 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Nou, kennelijk ben ik wél zo naief..
Klink komt een stuk integerder en geloofwaardiger op me over dan Verhagen.. Al is DAT niet zo'n prestatie..
Al vind ik Klink wel een slappe zak dat 'ie uiteindelijk niet heeft doorgezet... Maar bijna nog onbegrijpelijker is dat Verhagen doet alsof er geen wolkje meer aan de lucht is: gewoon dooronderhandelen en het komt wel goed jongen.. Alles onder controle hoor!!!
Volgens mij lullen we nu langs elkaar heen....quote:Op vrijdag 3 september 2010 00:08 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Ach kom op. Het is overduidelijk dat er binnen de CDA een 'struggle for power' bezig is. Verhagen is niet de gedoodverfde leider en anderen ruiken hun kans. Dat is wat zich nu afspeelt onder onze neuzen.
Nee hoor, jij gaat op media optredens af, ik kijk naar het grote plaatjequote:Op vrijdag 3 september 2010 00:09 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Volgens mij lullen we nu langs elkaar heen....
Ik heb het niet over symathieker, maar over GELOOFWAARDIGER...quote:Op vrijdag 3 september 2010 00:12 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Nee hoor, jij gaat op media optredens af, ik kijk naar het grote plaatjeHet zal mij aan mijn zak oxideren wie er sympathieker op mij overkomt; de hele politieke kermis bestaat uit hypocriete leugenachtige klootzakken die er alleen zitten voor hun eigen netwerkjes.
Dat zeg ik. Politici zijn leugenaars, getrained en gedrilled erin. En dan ga jij op de mooie ogen van herr Klink af? Tsk, je moet nu onderhand toch wel beter weten. Het is zelfs gelukt Balkenende een soort van sympathiek te laten lijken, moet je nagaan wat ze nog meer kunnen.quote:Op vrijdag 3 september 2010 00:22 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Ik heb het niet over symathieker, maar over GELOOFWAARDIGER...
Heb Balkie NOOIT sympatiek gevonden, en Verhagen ook niet.. Maar dat zegt op zich idd niets..quote:Op vrijdag 3 september 2010 00:23 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Dat zeg ik. Politici zijn leugenaars, getrained en gedrilled erin. En dan ga jij op de mooie ogen van herr Klink af? Tsk, je moet nu onderhand toch wel beter weten. Het is zelfs gelukt Balkenende een soort van sympathiek te laten lijken, moet je nagaan wat ze nog meer kunnen.
Brieven zoals Abje die schreef zijn quatsch van de bovenste plank. Elke spindoctor zet zo`n ding in 10 minuutjes in elkaar, daar is geen handigheid aan. Het is gewoon het selectief bijeenrapen van wat feitjes en die vervolgens met je eigen mening presenteren als de waarheid. Vergeet niet dat de media een behoorlijke rol speelt in de huidige coalitieonderhandelingen; zo`n brief is dan een sterk 'middel'.quote:Op vrijdag 3 september 2010 00:27 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Heb Balkie NOOIT sympatiek gevonden, en Verhagen ook niet.. Maar dat zegt op zich idd niets..
Heb jij de brief van Klink gelezen? Want ik baseer mijn mening daar op. Kwam authentiek over, en schetste een zeer herkenbaar beeld. Verder is er geen informatie, behalve wat slappe, niet inhoudelijke, ontkenningen. Mochter er andere info beschikbaar worden, neem ik die natuurlijk mee in mijn oordeel.
Ik blijf (vooralsnog) bij mijn mening, en jij bij de jouw.. Patstellingquote:Op vrijdag 3 september 2010 00:33 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Brieven zoals Abje die schreef zijn quatsch van de bovenste plank. Elke spindoctor zet zo`n ding in 10 minuutjes in elkaar, daar is geen handigheid aan. Het is gewoon het selectief bijeenrapen van wat feitjes en die vervolgens met je eigen mening presenteren als de waarheid. Vergeet niet dat de media een behoorlijke rol speelt in de huidige coalitieonderhandelingen; zo`n brief is dan een sterk 'middel'.
Of dacht je werkelijk dat wij, de trouwe burgers, die brief eigenlijk niet mochten lezen en hij stiekem geheim was? Nee toch zeker?
Truste Wiskers, and remember; you see what they want you to seequote:Op vrijdag 3 september 2010 00:34 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Ik blijf (vooralsnog) bij mijn mening, en jij bij de jouw.. Patstelling![]()
Ga zo pitten, morgen weer vroeg op ivm werk.. Truste!
Zit ongetwijfeld iets in, valt niet te ontkennen!quote:Op vrijdag 3 september 2010 00:35 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Truste Wiskers, and remember; you see what they want you to see
En nu naar bed jij.quote:Op vrijdag 3 september 2010 00:40 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Zit ongetwijfeld iets in, valt niet te ontkennen!
'Zoals wat' denk je zelf nu dan? Ik hoef toch niet met cijfers, feiten en onderzoeken te gaan laten zien dat ecologische, economische en cohesie problemen vele malen groter zijn en meer impact hebben op deze samenleving dan de toestroom van een aantal buitenlanders?quote:Op donderdag 2 september 2010 23:57 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Zoals wat? Dit is blijkbaar nu het echte probleem; de instroom van 'anderen'.
Welke politicus vertrouw je wel, en waarom? Ergo: heb je gestemd?quote:Op vrijdag 3 september 2010 00:33 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Brieven zoals Abje die schreef zijn quatsch van de bovenste plank. Elke spindoctor zet zo`n ding in 10 minuutjes in elkaar, daar is geen handigheid aan. Het is gewoon het selectief bijeenrapen van wat feitjes en die vervolgens met je eigen mening presenteren als de waarheid. Vergeet niet dat de media een behoorlijke rol speelt in de huidige coalitieonderhandelingen; zo`n brief is dan een sterk 'middel'.
Of dacht je werkelijk dat wij, de trouwe burgers, die brief eigenlijk niet mochten lezen en hij stiekem geheim was? Nee toch zeker?
Ik ga met Scorpie hier mee.. ik denk dat er maar weinig politici zijn die te vertrouwen zijn. Macht maakt corrupt. Desalniettemin geloof ik de inhoud van de brief van Klink wel degelijk alhowel het wel degelijk zijn versie zal zijn van de gebeurtenissen die daar hebben plaats gevonden. Er zijn gewoon te weinig tegengeluiden, er wordt maar halfslachtig ontkend en ik hoor werkelijk helemaal niemand meer over het plan om Wilders maar 15 minuten spreektijd te hebben, zodat hij voor het CDA congres niet al te veel schade kan aanrichten.quote:Op vrijdag 3 september 2010 07:58 schreef Compatibel het volgende:
[..]
Welke politicus vertrouw je wel, en waarom? Ergo: heb je gestemd?
Blijkbaar wel, want het gesprek van de dag is nog steeds de integratie en niet jouw cijfertjes. Blijkbaar is dat een 'groter' probleem voor de maatschappij.quote:Op vrijdag 3 september 2010 07:54 schreef Compatibel het volgende:
[..]
'Zoals wat' denk je zelf nu dan? Ik hoef toch niet met cijfers, feiten en onderzoeken te gaan laten zien dat ecologische, economische en cohesie problemen vele malen groter zijn en meer impact hebben op deze samenleving dan de toestroom van een aantal buitenlanders?
Naar wat ik begreep is dat de fractie eigenlijk Klink rijp wilde maken voor het leiderschap. Door de komende termijn niet mee te regeren kon Klink zijn leiderschapskwaliteiten bijscherpen in de rol van fractievoorzitter. Maarja, toen kreeg het CDA plots de kans om mee te regeren. Tsja, dan slaan de hoofdjes van de christendemocraten op hol. Vooral die van machtswellusteling Verhagen.quote:Op vrijdag 3 september 2010 00:08 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Ach kom op. Het is overduidelijk dat er binnen de CDA een 'struggle for power' bezig is. Verhagen is niet de gedoodverfde leider en anderen ruiken hun kans. Dat is wat zich nu afspeelt onder onze neuzen.
Tja, niet iedereen is universitair onderwezen en snapt een beetje waar de prioriteiten liggen.quote:Op vrijdag 3 september 2010 09:53 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Blijkbaar wel, want het gesprek van de dag is nog steeds de integratie en niet jouw cijfertjes. Blijkbaar is dat een 'groter' probleem voor de maatschappij.
Het zogenaamde integratie-probleem is nou eenmaal relatief eenvoudig te omvatten voor een simpel persoon. Vandaar dat Wilders ook zoveel populariteit geniet.quote:Op vrijdag 3 september 2010 10:12 schreef Zith het volgende:
[..]
Tja, niet iedereen is universitair onderwezen en snapt een beetje waar de prioriteiten liggen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |