quote:Op maandag 26 juli 2010 17:27 schreef Kaza het volgende:
Waar: V.d. Valk te Nuland
Wat: Begonnen met een garnalencocktail. Was best aardig, een schaaltje voor de helft gevuld met garnalen met een wiskeysaus, de andere helft bestond uit veldsla en onder de garnalen nog krulsla. Al die sla had van mij niet gehoeven.
Daarna een "plate de la Maison", oftewel 4 verschillende soorten vlees (kip piri piri, biefstukje in stroganoffsaus, stukje varkenshaas in champignon-roomsaus en een lamskoteletje in een soort dikke jus).
Daarbij een schaaltje patat/friet, schaaltje gebakken aardappelen, schaaltje sperzieboontjes en schaaltje broccoli. En nog een schaaltje sla.
Kip en varkenshaas waren prima, lamskoteletje zat zoveel vet om/aan dat er net 2 minihapjes over bleven om te eten, biefstukje had de bakplaat bijna niet geraakt zo rauw was die. De broccoli was knetterhard en overduidelijk niet gaar, en het verbaasde me dat de meneer aan het tafeltje naast ons precies dezelfde schaaltjes met patat en groentes had als wij (we hadden dus niet dubbel zoveel).
Mijn man pakte als eerste wat sla, waarna de enige druppel dressing op zijn bord terecht kwam en er slechts wat kale sla restte.
Verder was de bediening vriendelijk, ook toen ik ze wees op het rauwe biefstukje, de opscheplepels die dwars over het vlees met saus heen lagen zodat ze tot aan het uiteinde onder de saus zaten, het ontbreken van de servetten.
Dit alles voor ¤ 62,50 voor 2 personen, inclusief 1 frisdrankje per persoon.
Cijfer: 5 . Ik ga er nu nooit meer heen. De schnitzels die ik van vroeger (met m'n ouders) in m'n herinnering had zitten bleken niet meer leverbaar (holsteinerschnitzel, zo eentje met een gebakken eitje erop die amper op het bord pastte).
Had nog nooit van dit concept gehoord maar het was heerlijk, ik weet niet of er iets dergelijks bestaat in Nederland maar het is een aanrader als je van vlees houdtquote:Long skewers of succulent beef, chicken, pork, lamb, ribs and fish are basted with traditional marinades and gently roasted over a pit of glowing coals.
There is no ordering or waiting, just relax and savour the moment while knife-wielding waiters slice sizzling hot
skewered meats directly onto your plate, in quantities that flow on and on.
Als je het zo leest dan klinkt het inderdaad niet...quote:Op zaterdag 31 juli 2010 23:13 schreef RobinOok het volgende:
Als het zo goed was, waarom was het dan de laatste keer?
quote:Op zaterdag 31 juli 2010 23:43 schreef RobinOok het volgende:
Ja leuk, dat editten. En nu sta ik voor lul.
Jammer dat ze niet aan de standaard konden voldoen die je er van verwachtte.quote:Op zondag 1 augustus 2010 12:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Hummerstubchen, Duesseldorf.
-knip-
Totaal cijfer een magere 7
Wel grappig dat het dus waarschijnlijk een KWEEK-vis is.quote:De beekridder (Arctische forel of Arctic char = Salvelinus alpinus) is een soort die op bijna het gehele noordelijk halfrond voorkomt, met name in de berggebieden en rond de Poolcirkel.
De bronforel (American brook trout of Eastern brook trout = Salvelinus fontinalis) is een soort die oorspronkelijk alleen in het oosten van de USA en Canada voorkwam.
Beide soorten zijn zodanig verwant dat er vruchtbare kruisingen (Elzasser Saibling) in de kwekerij tot stand kunnen worden gebracht. Dit type wordt vaak op forelvijvers uitgezet. Met deze kruisingen doorfokken, levert meestal in de F2 en F3 fase misvormingen e.d. op.
Begrijp me goed, het was zeker niet vies. Maar als je op dit niveau gaat eten verwacht je ten eerste dat de gerechten echt subliem zijn, en dat het allemaal subliem is. Jean Claude krijgt dat voor elkaar im Schiffchen, maar dit was slechts nu en dan op dit niveau (de soep, de riddervis (dank voor de vertaling) en het nagerecht waren het zeker.quote:Op zondag 1 augustus 2010 12:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Jammer dat ze niet aan de standaard konden voldoen die je er van verwachtte.
Er zitten wel een paar op papier erg lekkere gerechten bij.
Overigens, een saibling heet in Nederland een riddervis.
Denk niet dat het die was.quote:Op zondag 1 augustus 2010 12:48 schreef golfer het volgende:
Overigens, een saibling heet in Nederland een riddervis.
Denk het wel. De kweekversie dus.quote:
Ah, dank voor de aanvulling, had nog niet gegoegeld. Voor een zoetwater kweekvis smaakte die heel erg goed, had absoluut niet dat gronderige wat zoetwater en vooral kweek heeft. Wildgevangen forel heeft dat ook niet, als ie uit bergbeken komt.quote:Op zondag 1 augustus 2010 12:51 schreef RobinOok het volgende:
Was even nieuwsgierig naar de vis, ik denk dat het de Elsässer Saibling was? Dat is een kruising tussen de beekridder (Salvelinus alpinus) en de bronforel (Salvelinus fontinalis) en heeft in het Nederlands volgens mij geen naam.
[..]
Wel grappig dat het dus waarschijnlijk een KWEEK-vis is.
Idd, en bij andere twee sterren restaurants was dat tot nu toe het geval.quote:Verder snap ik je kritiek op die 2 sterren. Dat het ene restaurant met 1 ster het andere restaurant met 1 ster niet is kan ik dan nog snappen. Maar bij 2 sterren zou elke hap inderdaad "oh-mijn-god" moeten zijn. Kan me voorstellen dat het lekker was, maar de sterren en rekening niet in verhouding.
Uit jouw bron:quote:
Volgens mij weinig hoge alpenmeren in de Elzas.quote:Nu vinden we hem behalve in Noorwegen ook nog in de Finse zeewateren, bij Rusland en Ijsland.
In het wild komt de riddervis ook nog voor in, merkwaardig genoeg, hooggelegen Alpenmeren en in het Engelse Lakedisrtrict"
Tegenwoordig dus ook in Nederland.quote:
Nee, dat is een Bachforelle, is ook een zalmachtige, maar een ander beest.quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:02 schreef Windigo het volgende:
Is het niet gewoon een beekforel geweest?
Dat ben ik dan weer helemaal niet met je eens. Een goede, authentieke en eenvoudige Italiaanse maaltijd is juist heel makkelijk te overtreffen.quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:04 schreef golfer het volgende:
Overigens een goede authentieke en eenvoudige Italiaanse maaltijd is vaak echt onovertroffen.
Als je in de buurt bent,quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:04 schreef golfer het volgende:
Overigens een goede authentieke en eenvoudige Italiaanse maaltijd is vaak echt onovertroffen.
Wij hopen binnenkort in de Toscane daar weer van te mogen genieten.
Mooie recensie Piet...wat ik mij nog af vroeg, wordt het in dit soort restaurants eigenlijk (nog) verwacht dat je tipt ?quote:Op zondag 1 augustus 2010 12:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Hummerstubchen, Duesseldorf.
Voordat ik begin, wat ik in de kritiek schrijf is op basis ervan dat het restaurant 2 Michelin sterren heeft, dus ik beoordeel op basis daarvan, de verwachting ligt dan anders als bij de bistro om de hoek.
Prijs, 2 personen ¤ 454,70 (ex tip) inclusief drank
Geen idee, ik tip als de bediening het verdient.quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:18 schreef Quinn_Dexter het volgende:
[..]
Mooie recensie Piet...wat ik mij nog af vroeg, wordt het in dit soort restaurants eigenlijk (nog) verwacht dat je tipt ?
In Nederland is het volgens mij nergens verplicht dat je tipt, ook niet volgens de etiquette zo ver ik weet.quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen idee, ik tip als de bediening het verdient.
Klopt, maar net wat Piet zegt, als de bediening het verdient, tip ik....alleen vroeg ik mij af of dat ook in twee of drie sterren restaurants te doen gebruikelijk is.....quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:25 schreef Windigo het volgende:
[..]
In Nederland is het volgens mij nergens verplicht dat je tipt, ook niet volgens de etiquette zo ver ik weet.
Ik doe het wel. Althans in de 2- en 3-sterrententen waar ik tot nu toe heb gegeten rond ik het altijd ruim naar boven af.quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:33 schreef Quinn_Dexter het volgende:
Klopt, maar net wat Piet zegt, als de bediening het verdient, tip ik....alleen vroeg ik mij af of dat ook in twee of drie sterren restaurants te doen gebruikelijk is.....
Wanneer is het volgens jou verdiend dan? Als je in een goedkoop restaurant op een redelijk manier geholpen wordt, geef je dan gewoon ook een standaard tip (10% ofzo)?quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen idee, ik tip als de bediening het verdient.
Kan ik zo niet zeggen, ligt ook aan mijn humeur. Ze moeten gewoon hun best doen. Ongemotiveert personeel dat alleen brengt kan het dak op.quote:Op zondag 1 augustus 2010 13:36 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Wanneer is het volgens jou verdiend dan? Als je in een goedkoop restaurant op een redelijk manier geholpen wordt, geef je dan gewoon ook een standaard tip (10% ofzo)?
Dat wat ik gegeten heb, had ik opgeschreven, de wijnen echter niet.quote:Op zondag 1 augustus 2010 14:43 schreef The_Hives het volgende:
dat je nog precies weet wat je twee jaar geleden at (met de details)
En voor de achtergrond informatie:quote:Op zondag 1 augustus 2010 19:49 schreef Bluezz het volgende:
Vanavond een spontane aktie op weg naar huis :
IJmuiden aan Zee : lekker buiten achter glas gegeten bij Zilt aan zee.
Menukaart :
[ afbeelding ]
golfer nam de kabeljauwfilet :
[ afbeelding ]
en ik de zeebaars :
[ afbeelding ]
En het uitzicht :
[ afbeelding ]
Erbij ieder een lekker glaasje witte wijn, geserveerd met donkerbruin warm brood met een lekkere korianderdip o.i.d.
Het was rustig, bediening vriendelijk, het smaakte prima en we waren 50 ¤ kwijt.
Ja, enquote:Op zondag 1 augustus 2010 19:58 schreef Godtje het volgende:
En voor de achtergrond informatie:
De uitbater/eigenaar is de vorige uitbater/eigenaar van Fortuyn in Haarlem.
Sowieso rucola als versiering. Zo nutteloos.quote:Op zondag 1 augustus 2010 20:58 schreef Stereotomy het volgende:
Lekker zeg B&G
Vind het esthetisch alleen wat jammer van de bos rucola die op beide gerechten is gegooid?
Misschien hadden ze 5 kilo ingekocht die vandaag over datum zou gaan, daarom maar bij elk gerecht een handje erbovenop.quote:Op zondag 1 augustus 2010 22:42 schreef golfer het volgende:
[..]
Sowieso rucola als versiering. Zo nutteloos.
goeie tip! schrijf een brief!quote:Op maandag 2 augustus 2010 14:52 schreef Gripper het volgende:
[..]
Misschien hadden ze 5 kilo ingekocht die vandaag over datum zou gaan, daarom maar bij elk gerecht een handje erbovenop.
Ze hadden er ook een lekkere pesto van kunnen maken
V/d Valk spier of all places is toch wel netjes, met een goede prijs/kwaliteit verhouding, en een niet onaardige wijnkaart ook. V/d Valk Gilze-Rijzen vonden wij echt slecht, reserveer je, moet je nog een half uur buiten(!) wachten op een tafel, en dan laten ze de Tong nagaren onder een grill, met als gevolg 1 kant helemaal droog, en 1 kant pudding..quote:Op dinsdag 27 juli 2010 01:36 schreef NoCigar het volgende:
Ik wil daar altijd wel eens uit nieuwsgierigheid weer eens gaan eten: om te kijken hoe het is. Maar gelukkig zijn er bersprekingen van mensen als Kaza (dank) om me daarvan tegen te houden.
Hoewel, ik heb wel eens gehoord dat elke Van de Valk anders is en sommigen beter zijn? Is dat zo?
Vroeger was gewoon tvp genoeg.
Voor meer dan een incidentele (zaken)lunch kom ik niet bij Van der Valk......quote:Op maandag 2 augustus 2010 15:00 schreef fruityloop het volgende:
[..]
V/d Valk spier of all places is toch wel netjes, met een goede prijs/kwaliteit verhouding, en een niet onaardige wijnkaart ook. V/d Valk Gilze-Rijzen vonden wij echt slecht, reserveer je, moet je nog een half uur buiten(!) wachten op een tafel, en dan laten ze de Tong nagaren onder een grill, met als gevolg 1 kant helemaal droog, en 1 kant pudding..
Dankjewel voor deze uitgebreide recensies.quote:Op maandag 2 augustus 2010 22:08 schreef linpunt het volgende:
de MiZu en Librije in Zwolle zijn echt heel goed.
Rucola in de pesto???quote:Op maandag 2 augustus 2010 14:52 schreef Gripper het volgende:
[..]
Misschien hadden ze 5 kilo ingekocht die vandaag over datum zou gaan, daarom maar bij elk gerecht een handje erbovenop.
Ze hadden er ook een lekkere pesto van kunnen maken
Doet me denken aan mijn moeder die in haar jaren 50 kookboek de wijsheid opdook dat je kappertjes in de aardappel salade eventueel door doperwten kon vervangen, en dus meende dat kapperjes een soort doperwten zijn.quote:Op zaterdag 7 augustus 2010 19:47 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik lees dat dat trendy is.......
Ik ben ook blij dat ik ontsnapt ben aan de maizena sausjes en de geraspte nootmuskaat.quote:Op zaterdag 7 augustus 2010 19:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Doet me denken aan mijn moeder die in haar jaren 50 kookboek de wijsheid opdook dat je kappertjes in de aardappel salade eventueel door doperwten kon vervangen, en dus meende dat kapperjes een soort doperwten zijn.
Laat het duidelijk zijn dat ik ben gaan koken uit de pure wil te overleven en uit zelfverdediging.
Huiverquote:Op zaterdag 7 augustus 2010 19:57 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik ben ook blij dat ik ontsnapt ben aan de maizena sausjes en de geraspte nootmuskaat.
Ik heb eerlijk de indruk dat je tegenwoordig beter aan schorseneren, meiraapjes, rammenas, zeekraal, broeivet, postelein etc etc kan komen dan laten we zeggen 20 jaar geledenquote:Maar ik vind het ook jammer dat zelfs mensen van mijn generatie geen schorseneren en geen andere vage groenten kennen.
Maak er saus van, maar het is geen pestoquote:En waarom zou je geen pesto van rucola maken, als het goed smaakt?
Dat noem je toch ook geen stampot boerenkool of hutspotquote:Ik maak in de zomer stamppot van ijsbergsla en kaas. Omdat ik dat lekker vind.
Ik heb de mazzel dat er al 30 jaar een groentezaak in het dorp zit die al 30 jaar oude groenten verkoopt. Maar anders ben je voor oude groenten aangewezen op groentejuweliers, met bijbehorende prijzen.quote:Op zaterdag 7 augustus 2010 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Huiver
[..]
Ik heb eerlijk de indruk dat je tegenwoordig beter aan schorseneren, meiraapjes, rammenas, zeekraal, broeivet, postelein etc etc kan komen dan laten we zeggen 20 jaar geleden
[..]
Maak er saus van, maar het is geen pesto
[..]
Dat noem je toch ook geen stampot boerenkool of hutspot
Ik heb ze liever toch iets verser.quote:Op zaterdag 7 augustus 2010 20:05 schreef krakkemieke het volgende:
....die al 30 jaar oude groenten verkoopt. ......
het is wel pesto, alleen niet alla genovesequote:Op zaterdag 7 augustus 2010 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Maak er saus van, maar het is geen pesto
De italiaanse twist zoals balsamico en de kappertjes die in de bals. waren geweekt of zo in mijn gerecht maken juist die gerechten zo leuk, zo anders en smakelijk.quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 21:05 schreef FutureFairytale het volgende:
ziet er heerlij uit zeg! ben nog niet verder gekomen bij een Italiaan dan pasta, vlees of pizza. Vis durf ik niet zo gauw te bestellen omdat ik bang ben dat mensen niet snel vis bij een Italiaan bestellen en het dus bedorven is..
me 2. verkocht de Italiaan dat bij jullie ook wel? ik denk dat ik anders maar eens daar naartoe moetquote:Op dinsdag 10 augustus 2010 21:15 schreef Bluezz het volgende:
[..]
De italiaanse twist zoals balsamico en de kappertjes die in de bals. waren geweekt of zo in mijn gerecht maken juist die gerechten zo leuk, zo anders en smakelijk.
De pasta's en pizza's ken ik nu wel
Ik hou er vanquote:Op woensdag 11 augustus 2010 10:13 schreef numero_uno het volgende:
Die zwaardvis ligt echt in een zwembad van saus... vind het er maar onsmakelijk uitzien...
Ja pasta's volop, pizza's heb ik niet op de kaart gezien, kijk anders even online naar de menukaart.quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 21:18 schreef FutureFairytale het volgende:
me 2. verkocht de Italiaan dat bij jullie ook wel? ik denk dat ik anders maar eens daar naartoe moet
Het zal ontgetwijfeld lekker gesmaakt hebben en ik hou ook wel van een lekkere saus maar dit lijkt alsof de chef met zn souplouche is uitgeschotenquote:
Het neigt naar een wat gemakkelijke oplossing inderdaad, daar kan je ook wel wat anders van maken..quote:Op woensdag 11 augustus 2010 10:43 schreef RobinOok het volgende:
Het zal door de belichting komen, maar die rucola ziet er droog, slordig en obligaat uit. Als (de Italiaanse) variant op de berg krulpeterselie & wortelroos op een chinees gerecht. Gelukkig dat het daar natuurlijk niet om draait, maar suf vind ik het wel.
nou mooi toch?quote:Op woensdag 11 augustus 2010 10:47 schreef Bluezz het volgende:
Lekker veel tonijnmayo, kan je lekker uitsmeren over je kalfsplakjes.
Echt ik vond het niet te veel, niet teveel saus en niet teveel mayo, ik hou niet van een droge hap
Zwaardvis is geweldig Ik bestel het ook graag als ik uit eten gaquote:
Inderdaad. Ik laat het toch al altijd liggen omdat ik het niet eens lekker vind en zeker als het gewoon zonder enige dressing maar op een bord gegooid wordt.quote:Op woensdag 11 augustus 2010 13:59 schreef Isabeau het volgende:
Maar die rucola...idd zo neergekwakt op alle borden Moeten restaurants maar gewoon weer mee stoppen.
Dubbelop. Een louche IS een soeplepel en anders is het iig louche a soupe.quote:Op woensdag 11 augustus 2010 10:35 schreef numero_uno het volgende:
[..]
Het zal ontgetwijfeld lekker gesmaakt hebben en ik hou ook wel van een lekkere saus maar dit lijkt alsof de chef met zn souplouche is uitgeschoten
Dat is niet dubbelop ( ) dat is verduidelijken van wat ik bedoelquote:Op woensdag 11 augustus 2010 19:18 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Dubbelop. Een louche IS een soeplepel en anders is het iig louche a soupe.
In Scheveningen zit er 1. (Niet echt iets voor mij, ik ben niet zo;n vleeseter, maar mijn man heeft gesmuld!)quote:Op woensdag 28 juli 2010 08:14 schreef rechtsedirecte het volgende:
ik heb afgelopen weekend in een braziliaans bbq restaurant gegeten
[..]
Had nog nooit van dit concept gehoord maar het was heerlijk, ik weet niet of er iets dergelijks bestaat in Nederland maar het is een aanrader als je van vlees houdt
hier het menu van bovengenoemd restaurant
Volgens mij heeft een tamme eend nog nooit water gezien.quote:Op zondag 15 augustus 2010 16:07 schreef DarkElf het volgende:
ze gebruiken allemaal streekproducten en seizoensproducten. En alles heeft met water te maken, erin of erop maakt dan niet uit toch?
wrs niet.quote:Op zondag 15 augustus 2010 16:27 schreef golfer het volgende:
[..]
Volgens mij heeft een tamme eend nog nooit water gezien.
quote:Op zondag 15 augustus 2010 18:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind torentjes zo vervelend, lazer op met je modieuze onzin die niets toevoegt.
Het is zooo 1998quote:Op zondag 15 augustus 2010 18:15 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik vind het ook wel weer 'uit de mode' eerlijk gezegd, maar de meeste restaurants hebben dat nog niet door
Wat vind je verder van het menu?quote:Op zondag 15 augustus 2010 18:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind torentjes zo vervelend, lazer op met je modieuze onzin die niets toevoegt.
Nee, ik heb er niet gegeten, dus kan ik verder ook niet zoveel van vinden, niet?quote:Op zondag 15 augustus 2010 18:46 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Wat vind je verder van het menu?
Dat is inderdaad jammer. Ik vraag altijd wel erom als ze niet uit zichzelf bij een sterrentent het meegeven.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 13:32 schreef Blik het volgende:
Dat is ook meteen het enige minpuntje, ik vind het leuk als ik aan het einde van de avond het menu en de bijbehorende wijnen mee kan krijgen.
Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken..quote:Op woensdag 18 augustus 2010 18:57 schreef Bluezz het volgende:
@ Blik, probeer je ook foto's te maken bij Oud Sluis?
Klinkt goed en leuk voor schoonmoeders
Ik hoor hier vaak dat mensen het zonder flits doen. Dan maar een minder perfect plaatje...quote:Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:
[..]
Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken..
Moet je eens proberen om eerst met een dobbelsteen te gooien om wat je gaat eten en dat ook nog te fotograferenquote:Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:
[..]
Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken..
Dan denkt de ober dat de mooie dames om hem dobbelenquote:Op woensdag 18 augustus 2010 21:26 schreef Ripley het volgende:
Moet je eens proberen om eerst met een dobbelsteen te gooien om wat je gaat eten en dat ook nog te fotograferen
Die van ons ook. En onze foto's zijn ook vaak niet de allermooiste en het liefst zonder flits idd.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 21:25 schreef Isabeau het volgende:
Mijn camera heeft zelfs een optie 'food' voor het maken van foto's van eten
Welnee. Ze zijn meestal juist trots erop als je hun gerechten vereeuwigd. Ook bij Oud Sluis doen ze daar niet moeilijk over.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:
Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken..
Niks om je opgelaten over te voelen, dat doet bijna iedereen daar.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:
[..]
Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken..
En zelfs vaak met enorme spiegelreflexcamera's of met flits of ze filmen zelfs alles. En dan laten ze het personeel tientallen foto's van zichzelf nemen! In een drie-sterren restaurant in Frankrijk drong een ober zelf echt aan dat ie een foto van ons wilden nemen met mijn bescheiden pocketcameraatje, slechts meegenomen om het eten te vereeuwigen. Uiteindelijk maar toegegeven , maar van mij hoefde het niet zo. Is me trouwens vaker overkomen in sterrenrestaurants.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 22:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niks om je opgelaten over te voelen, dat doet bijna iedereen daar.
echt? ik heb dat nog nooit meegemaakt. Ik maak (soms) wel foto's maar altijd discreet en zonder flits.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 23:46 schreef NoCigar het volgende:
[..]
En zelfs vaak met enorme spiegelreflexcamera's of met flits of ze filmen zelfs alles. En dan laten ze het personeel tientallen foto's van zichzelf nemen! In een drie-sterren restaurant in Frankrijk drong een ober zelf echt aan dat ie een foto van ons wilden nemen met mijn bescheiden pocketcameraatje, slechts meegenomen om het eten te vereeuwigen. Uiteindelijk maar toegegeven , maar van mij hoefde het niet zo. Is me trouwens vaker overkomen in sterrenrestaurants.
stel je niet aan. ik ben de grondlegger van foto's maken van het eten toen niemand het nog deed of debiel vond.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:
[..]
Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken..
Tja, dat wisten we dus niet en het personeel heeft dat idd ook niet gezegd en ook gewoon alles tegelijkertijd gebracht.quote:Op zondag 22 augustus 2010 21:54 schreef Bluezz het volgende:
Je zegt dat jullie moeten onthouden om niet alles tegelijk te bestellen, maar het is bij tapas de gewoonte dat je bijv. eerst de koude en dan de warme gerechten krijgt. En ik vind ook dat het personeel dit had moeten adviseren
Door 1 stukje rauwe kip een laag cijfer te geven terwijl alle andere gerechtjes wel lekker en goed waren vind ik ook weer zo wat.quote:Op zondag 22 augustus 2010 23:37 schreef Pietverdriet het volgende:
een 7,5 voor rauwe kip, excuse me?
en dan nog een 7,5?quote:Mijn vriendin vond haar vegetarische gerechtjes niet echt lekker, het smaakte allemaal een beetje hetzelfde. De gefrituurde kip met chilisaus was niet helemaal goed bereid en nog rauw van binnen. Ik heb dit gemeld toen ze de tafel af gingen ruimen en we hadden eventueel nog wel een nieuwe portie mogen hebben, maar dat hoefde niet meer.
Tof!quote:Op maandag 23 augustus 2010 10:12 schreef Blik het volgende:
Ok, ik ben overgehaald. Ik zal wel foto's maken van Oud Sluis
vast niet. klinkt al goedquote:Op maandag 23 augustus 2010 10:14 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Tof!
Wij gaan naar Chalet Brakkestein in de restaurantweek deze week ga ook vragen of ik foto's mag maken. Heb alleen maar goede verhalen gehoord, dus hoop niet dat 't tegenvalt
Tja ik ben misschien niet zo kritisch als sommigen van jullie. Ik heb gewoon lekker gegeten en dat er dan een paar dingen minder goed zijn gebeurd overal wel. Als het echt goed was geweest had ik wel een 8.5/9 gegeven. En dat van die bediening wist ik niet, dat je eerst koude gerechten serveert en daarna de warme en niet alles tegelijkertijd. Was onze eerste keer. Dat horen zij dan idd aan te geven en te doen. Iets waar ik de volgende keer wel op zal letten.quote:Op maandag 23 augustus 2010 10:07 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
en dan nog een 7,5?
No offence, maar ik zal niet snel op jouw oordeel afgaan als ik dat allemaal zo lees...
quote:Op zondag 22 augustus 2010 23:37 schreef Pietverdriet het volgende:
een 7,5 voor rauwe kip, excuse me?
Sommige mensen zijn idd niet echt kritischquote:Op maandag 23 augustus 2010 10:07 schreef motorbloempje het volgende:
en dan nog een 7,5?
No offence, maar ik zal niet snel op jouw oordeel afgaan als ik dat allemaal zo lees...
dat dus.quote:Op maandag 23 augustus 2010 13:43 schreef Isabeau het volgende:
[..]
[..]
Sommige mensen zijn idd niet echt kritisch
Eigenlijk slaat het ook nergens op om cijfers uit te delen Je kan beter een mooie recensie/verslagje schrijven en het daarbij laten.quote:Op maandag 23 augustus 2010 13:43 schreef Isabeau het volgende:
Sommige mensen zijn idd niet echt kritisch
Beter wel! Van iedere gang, die shit is om te smullen.quote:Op maandag 23 augustus 2010 10:12 schreef Blik het volgende:
Ok, ik ben overgehaald. Ik zal wel foto's maken van Oud Sluis
Ik weet het niet, maar de vis was iig niet taai/droog toen hij even later terugkwamquote:Op dinsdag 24 augustus 2010 00:11 schreef Bluezz het volgende:
Hoe lostte de ober je afgekoelde hoofdgerecht op?
Zeebaars is idd verrukkelijk
Leuk verslagje, jammer van de foto's, dure tent
wat is HC?quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Döner Company op Utrecht Centraal, op de loopbrug naar de jaarbeurs.
1 broodje kipdöner met sambal, salade, ui, kaas en Chili's
4 Euro nogwat.
Duidelijk de beste Döner op HC, is er altijd druk. Vriendelijke turkse jongens in de bediening en een prima smakende Döner. De kalfs is minder, is gekruid gehakt, geen echte vleesstukken. De kip is er lekker.
gaaf! Hoor graag!quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 21:08 schreef vanKampen het volgende:
Afgelopen week tijdens de restaurant week even Hofstede Meerzicht (Zoetermeer), Seinpost (Den Haag), De Savelberg (Voorburg) en Calla's (Den Haag) meegepakt! Was weer genieten!
Verslagen volgen!
Viel ons ook mee. Inderdaad geen sterren en dat niveau halen ze ook niet. Wel netjes allemaal.quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 23:56 schreef Zwansen het volgende:
110 euro met z'n 2en? Dat valt mee. Het zal wel geen ster hebben dan?
Ik heb er geen verstand van hoor, maar als ik al die gerechtjes zie dan lijkt het me een redelijk exclusief restaurant, maar qua prijs valt dat reuze mee dus.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |