abonnement Unibet Coolblue
  maandag 26 juli 2010 @ 20:30:24 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84519019
Omdat Piet Verdriet de vorige sloot en geen nieuwe opende doe ik het maar.

Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .


Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?



De laatste culinaire 'topper' die geplaatst werd was:

quote:
Op maandag 26 juli 2010 17:27 schreef Kaza het volgende:
Waar: V.d. Valk te Nuland
Wat: Begonnen met een garnalencocktail. Was best aardig, een schaaltje voor de helft gevuld met garnalen met een wiskeysaus, de andere helft bestond uit veldsla en onder de garnalen nog krulsla. Al die sla had van mij niet gehoeven.
Daarna een "plate de la Maison", oftewel 4 verschillende soorten vlees (kip piri piri, biefstukje in stroganoffsaus, stukje varkenshaas in champignon-roomsaus en een lamskoteletje in een soort dikke jus).
Daarbij een schaaltje patat/friet, schaaltje gebakken aardappelen, schaaltje sperzieboontjes en schaaltje broccoli. En nog een schaaltje sla.
Kip en varkenshaas waren prima, lamskoteletje zat zoveel vet om/aan dat er net 2 minihapjes over bleven om te eten, biefstukje had de bakplaat bijna niet geraakt zo rauw was die. De broccoli was knetterhard en overduidelijk niet gaar, en het verbaasde me dat de meneer aan het tafeltje naast ons precies dezelfde schaaltjes met patat en groentes had als wij (we hadden dus niet dubbel zoveel).
Mijn man pakte als eerste wat sla, waarna de enige druppel dressing op zijn bord terecht kwam en er slechts wat kale sla restte.

Verder was de bediening vriendelijk, ook toen ik ze wees op het rauwe biefstukje, de opscheplepels die dwars over het vlees met saus heen lagen zodat ze tot aan het uiteinde onder de saus zaten, het ontbreken van de servetten.

Dit alles voor ¤ 62,50 voor 2 personen, inclusief 1 frisdrankje per persoon.

Cijfer: 5 . Ik ga er nu nooit meer heen. De schnitzels die ik van vroeger (met m'n ouders) in m'n herinnering had zitten bleken niet meer leverbaar (holsteinerschnitzel, zo eentje met een gebakken eitje erop die amper op het bord pastte).
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_84519986
Da's nog behoorlijk veel geld voor v/d Valk, zeg! Brrr, zonde.
pi_84533075
Ik wil daar altijd wel eens uit nieuwsgierigheid weer eens gaan eten: om te kijken hoe het is. Maar gelukkig zijn er bersprekingen van mensen als Kaza (dank) om me daarvan tegen te houden.
Hoewel, ik heb wel eens gehoord dat elke Van de Valk anders is en sommigen beter zijn? Is dat zo?
Vroeger was gewoon tvp genoeg.
anonieme razernist
pi_84535092
denk het ook. Heb hetzelfde als jij; wil het ook eens proberen. Ik ga n keer naar Vd Valk in Alphen, checken :Y
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_84536876
tvp
  woensdag 28 juli 2010 @ 08:14:28 #6
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_84577397
ik heb afgelopen weekend in een braziliaans bbq restaurant gegeten
quote:
Long skewers of succulent beef, chicken, pork, lamb, ribs and fish are basted with traditional marinades and gently roasted over a pit of glowing coals.
There is no ordering or waiting, just relax and savour the moment while knife-wielding waiters slice sizzling hot
skewered meats directly onto your plate, in quantities that flow on and on.
Had nog nooit van dit concept gehoord maar het was heerlijk, ik weet niet of er iets dergelijks bestaat in Nederland maar het is een aanrader als je van vlees houdt
hier het menu van bovengenoemd restaurant
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  zaterdag 31 juli 2010 @ 23:09:02 #7
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_84720817
Vorige keer gegeten bij de Flintstones in Hilversum.

Geweldige tent! Het idee alleen al om de Flintstones na te bootsen in een restaurant is super!
De menukaart is uit steen gebeiteld, de stoelen zijn van massief steen(niet te tillen dus!) en de serveerster roep je door 'Willlmaaaaaaa' te schreeuwen. Drinken komt in stenen bekertjes en je wordt bediend door serveersters in echte tijgervelpakjes.

Eten was echt super! Matig aanbod van voorgerechten en toetjes maar die heb je eigenlijk ook niet nodig. Onbeperkt steengrillen is de hoofdmaaltijd. Je krijgt een ruim aanbod aan vlees, groenten, salades, sausjes, brood met kruidenboter, frietjes en alles wat erbij hoort. Je kunt onbeperkt bijbestellen, keuze uit ruim 12 soorten vlees. Van worstjes en hamburgers tot biefstuk en saté. Alles van superkwaliteit, we hebben super gegeten!
Als ik een minpuntje moet bedenken is het visaanbod, er zit geen vis bij het aanbod. Wel kun je voor een flinke prijs een klein garnaaltje bijbestellen, dat vond ik een tegenvaller. Viseters kunnen beter een andere eetplek zoeken. Gelukkig ben ik zelf een vleeseter! :9~

Bediening was erg vriendelijk, leuke meiden die met een glimlach alles netjes voor je verzorgen. Gingen vol en met een fijn gevoel naar huis, we hebben heerlijk gegeten, de sfeer was super!

Afrekenen was iets meer dan 50 euro p.p. inclusief voorgerecht en toetje en een flink aantal drankjes inclu. koffie na. Kwamen er later achter dat ze ook arangementen hebben, voor 49 euro heb je dan voorgerecht, steengrillen, een toetje en onbeperkt drinken.

Van mij krijgt Flintstones een dikke 9! Sfeer goed, eten goed, bediening goed, prijs is prima gezien de service en het eten. We gaan zeker terug! Enige verbeterpuntjes zijn uitbreiding van voorgerechten en deserts en het visaanbod. M.i. niet nodig maar kan voor andere een minpuntje zijn. Zeker een aanrader!
Zal ook erg leuk zijn voor een vrijgezellenavond voor de mannen, de hele avond 'Willmaaaaaaaaa' roepen is wel erg leuk.

[ Bericht 0% gewijzigd door Paarse_Kiwi op 31-07-2010 23:38:33 ]
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
  zaterdag 31 juli 2010 @ 23:13:53 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84721022
Als het zo goed was, waarom was het dan de laatste keer?
  zaterdag 31 juli 2010 @ 23:38:14 #9
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_84722086
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:13 schreef RobinOok het volgende:
Als het zo goed was, waarom was het dan de laatste keer?
Als je het zo leest dan klinkt het inderdaad niet... :|W
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
  zaterdag 31 juli 2010 @ 23:43:14 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84722302
Ja leuk, dat editten. En nu sta ik voor lul. :s)
pi_84722719
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:43 schreef RobinOok het volgende:
Ja leuk, dat editten. En nu sta ik voor lul. :s)
:') :*

Waar? Wagamama te Groningen
Wanneer? Een tijdje terug
Wat at je? De chilli squid, steak salad & chocoladetaart.
Impressie? Erg leuk restaurant, vriendelijke bediening. Geen topnotch, maar daar betaal je dan ook niet voor. Wel een groot nadeel was dat het eten geruime tijd na elkaar werd opgediend, waardoor de één al uitgegeten was toen de rest nog moest beginnen.. Verder wel erg lekker eten :9 en uiteindelijk waren we met z'n vieren 85 euro kwijt, waarbij we twee voorgerechtjes deelden, twee desserts deelden, allemaal een hoofdgerecht hadden uiteraard :') en ieder 2 drankjes.

Wat ik wel erg jammer vond is dat het heel licht is in het restaurant, romantisch dineren zit er dus niet echt in.. Maar dat zal in de winter weer anders zijn!

Ik geef het een 7, het eten was erg lekker maar het feit dat de hoofdgerechten zover uit elkaar kwamen was nogal jammer.
  zondag 1 augustus 2010 @ 12:25:51 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84732448
Hummerstubchen, Duesseldorf.
Voordat ik begin, wat ik in de kritiek schrijf is op basis ervan dat het restaurant 2 Michelin sterren heeft, dus ik beoordeel op basis daarvan, de verwachting ligt dan anders als bij de bistro om de hoek.

Restaurant is gelegen in een woonwijk, en niet erg groot, tegelijk een klein hotel.
Bediening erg correct, vriendelijk en ter zake kundig - 9

Begonnen met een glaasje champagne, een van de lekkerdere, helaas het merk is me ontschoten.

Kregen een 3 tal amuse bouche, noordzeegarnaaltjes in een cupje, kalfs tartaar op roggebrood en een tonijn mouse met rauwe tonijn. Lekker, hoewel wat koud. Er werd een mandje met 4 soorten brood gebracht en gezouten boter, die was koelkast koud en niet smeerbaar. Eenmaal ontdooit smaakte die verder goed en het brood was verder okay, maar niet bijzonder.
Hierbij een glas Riesling auslese, erg lekker

Hierna kwam een stukje Saibling op de huid gebakken met een safraansaus, de huid was knapperig en de vis precies goed klaargemaakt. Ik weet niet hoe de vis in het Nederlands heet, het is een zalmachtige en hij kwam uit de elzas, aan de smaak te oordelen wild gevangen en geen kweek.
erg lekker
Hierbij een glas Grauburgunder

Gebraden ganzelever gecarameliseerd met rietsuiker, met geglaseerde abrikozen en een schijfje Brioche.
Lekker stuk lever, niets mis mee, maar ook niet iets bijzonders of opmerkelijk.
Hierbij een glaasje beerenauslese

Vervolgens 3 soorten kreeftensoep.
1. Een kreeften consomé, gruwelijk lekker, echt ongelofelijke knaller, super.
2. Champagne kreeften roomsoep, lekker
3. Koude meloensoep met een roomijs van kreeft erin, erg lekker

Vervolgens een gebraden Langustine op parelgort gekookt in een kalfsboullion met groene asperges en australische wintertruffels. Een lekker gerecht, niets mis mee.

Hierbij een glas Riesling.

Vervolgens een Bretonse steenbot op artischokken met gesmoorde tomaten en een ricotta tortellini met een basilicum/kappertjes saus.
Lekker, maar niet meer dan dat.

Hierna een tranche van Wagyu Roastbeef, op bonen causolet, met wilde hanekam en sjalotjes in rode wijn.
Het was erg zout naar mijn smaak, waardoor je er verder niet veel van proeft, het vlees was wat taai en mager, niet wat ik verwacht van Wagyu.
Hier bij een glas Duraton

dessert
Een Souffle van Valrhona Couverture met walnoten. Goddelijk, werkelijk heel erg lekker daarbij een mangoragout en Sabayone en wat Guanaja Chocolade ijs. Een erg mooi en lekker desert.
Glas Juracon Symphony de Novembre, een soort Eiswein uit frankrijk, super.

Afgesloten werd het geheel met een schaal met 10 verschillende bonbons, een espresso en een Grappa de Vin Santo.

Prijs, 2 personen ¤ 454,70 (ex tip) inclusief drank

Het restaurant was rustig hoewel de rust nogal verstoord werd door de koeling die regelmatig aansloeg. Brrrrroemmmmmmmmbbbbrbrrbrbbrbrbrbrbbrbr

Laat ik eerlijk zijn, we hebben goed gegeten, maar snappen niet waarom dit restaurant 2 sterren heeft. Heb (veel) beter gegeten bij restaurants met 1 ster, Mario Gamba in München, Rigi in Wenen (geen aanrader meer, de kok is inmiddels weg en de ster is ze afgenomen), Schulten Huus in Zutphen, (die hard op weg zijn naar een tweede ster volgens mij verdienen ze dat binnenkort.)
Er waren een aantal zaken echt verschrikkelijk goed, maar lang niet alles. Als ik bij Schiffchen (ook in Duesseldorf) eet is iedere gang een oh mijn god ervaring, zelfs de boter bij het brood (dat fenomenaal beter is) is zo top dat je de bediening alleen voor de boter al een compliment geeft.
Ik snap dus niet dat Schiffchen 2 sterren heeft net als dit restaurant, in mij opinie verdient het Hummerstubchen er nauwelijks 1 als ik het met andere restaurants vergelijk die 1 ster hebben.

Wijnen waren erg goed, pasten ook goed bij de gerechten.

Totaal cijfer een magere 7
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 12:42:36 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84732918
A tavola, Wallstrasse Duesseldorf
Dit maal waren we met ons vieren, een bevriend echtpaar meegenomen naar mijn lievelingsitaliaan in Duesseldorf. Bediening is zeer italiaans, oudere heren die het al erg lang doen en er lol in hebben. De zaak is een pijpenlade met voor de sfeer italiaanse kranten als behang, naast het gewone behang. In de zomer kan je er ook buiten zitten op een klein terrasje aan de overkant van het steegje waar het zit.

Vooraf een glaasje prosecco,
Een mand italliaans landbrood aan hompen en een bord met gekruide olijfolie komt altijd standaard als begeleiding.

Ik had vooraf een Vitello tonato, roze gebraden en dun gesneden kalfsvlees met een tonijnsaus. Was perfect, eenvoudig maar erg goed klaargemaakt, mijn gezelschap had een carpaccio, erg goed en verder een gemengde salade en het vierde voorgerecht was tortelini gevuld met ricotta en spinazi.
Alles vers gemaakt en erg lekker

Als hoofdgerechten hadden we Lamscarre en filetsteak met groene peper (niet als 1 gerecht, maar dit waren de hoofdgerechten.)
Steak was perfect gebraden, lam was mals en sappig, voor mij had het net een tikkie meer roze gemogen maar voor de rest, erg lekker.

Had zelf hierbij een glas Chianti Classico.

toetjes:
Ik nam een Semifrido Torroncino, een soort halfbevroren amandelijs, heerlijk.
Gezelschap namen een mousse au chocolat (erg lekker) een tiramisu (zo moet ie smaken) en een glas desertwijn met amandelgebak. (smullen)

Daarna espresso en de rekening, waren 159 Euro kwijt, inclusief drank.
een 8 1/2
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 12:48:07 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84733076
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 12:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Hummerstubchen, Duesseldorf.
-knip-

Totaal cijfer een magere 7
Jammer dat ze niet aan de standaard konden voldoen die je er van verwachtte.
Er zitten wel een paar op papier erg lekkere gerechten bij.

Overigens, een saibling heet in Nederland een riddervis.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 1 augustus 2010 @ 12:51:56 #15
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84733176
Was even nieuwsgierig naar de vis, ik denk dat het de Elsässer Saibling was? Dat is een kruising tussen de beekridder (Salvelinus alpinus) en de bronforel (Salvelinus fontinalis) en heeft in het Nederlands volgens mij geen naam.

quote:
De beekridder (Arctische forel of Arctic char = Salvelinus alpinus) is een soort die op bijna het gehele noordelijk halfrond voorkomt, met name in de berggebieden en rond de Poolcirkel.
De bronforel (American brook trout of Eastern brook trout = Salvelinus fontinalis) is een soort die oorspronkelijk alleen in het oosten van de USA en Canada voorkwam.
Beide soorten zijn zodanig verwant dat er vruchtbare kruisingen (Elzasser Saibling) in de kwekerij tot stand kunnen worden gebracht. Dit type wordt vaak op forelvijvers uitgezet. Met deze kruisingen doorfokken, levert meestal in de F2 en F3 fase misvormingen e.d. op.
Wel grappig dat het dus waarschijnlijk een KWEEK-vis is. })

Verder snap ik je kritiek op die 2 sterren. Dat het ene restaurant met 1 ster het andere restaurant met 1 ster niet is kan ik dan nog snappen. Maar bij 2 sterren zou elke hap inderdaad "oh-mijn-god" moeten zijn. Kan me voorstellen dat het lekker was, maar de sterren en rekening niet in verhouding.
  zondag 1 augustus 2010 @ 12:53:00 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84733193
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 12:48 schreef golfer het volgende:

[..]

Jammer dat ze niet aan de standaard konden voldoen die je er van verwachtte.
Er zitten wel een paar op papier erg lekkere gerechten bij.

Overigens, een saibling heet in Nederland een riddervis.
Begrijp me goed, het was zeker niet vies. Maar als je op dit niveau gaat eten verwacht je ten eerste dat de gerechten echt subliem zijn, en dat het allemaal subliem is. Jean Claude krijgt dat voor elkaar im Schiffchen, maar dit was slechts nu en dan op dit niveau (de soep, de riddervis (dank voor de vertaling) en het nagerecht waren het zeker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 12:53:11 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84733198
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 12:48 schreef golfer het volgende:

Overigens, een saibling heet in Nederland een riddervis.
Denk niet dat het die was. :N
  zondag 1 augustus 2010 @ 12:54:29 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84733235
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 12:53 schreef RobinOok het volgende:


Denk niet dat het die was. :N
Denk het wel. De kweekversie dus.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 1 augustus 2010 @ 12:58:37 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84733344
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 12:51 schreef RobinOok het volgende:
Was even nieuwsgierig naar de vis, ik denk dat het de Elsässer Saibling was? Dat is een kruising tussen de beekridder (Salvelinus alpinus) en de bronforel (Salvelinus fontinalis) en heeft in het Nederlands volgens mij geen naam.
[..]

Wel grappig dat het dus waarschijnlijk een KWEEK-vis is. })
Ah, dank voor de aanvulling, had nog niet gegoegeld. Voor een zoetwater kweekvis smaakte die heel erg goed, had absoluut niet dat gronderige wat zoetwater en vooral kweek heeft. Wildgevangen forel heeft dat ook niet, als ie uit bergbeken komt.
quote:
Verder snap ik je kritiek op die 2 sterren. Dat het ene restaurant met 1 ster het andere restaurant met 1 ster niet is kan ik dan nog snappen. Maar bij 2 sterren zou elke hap inderdaad "oh-mijn-god" moeten zijn. Kan me voorstellen dat het lekker was, maar de sterren en rekening niet in verhouding.
Idd, en bij andere twee sterren restaurants was dat tot nu toe het geval.
De rekening was voor 2 personen trouwens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 12:59:00 #20
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84733355
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 12:54 schreef golfer het volgende:
Denk het wel. De kweekversie dus.
Uit jouw bron:
quote:
Nu vinden we hem behalve in Noorwegen ook nog in de Finse zeewateren, bij Rusland en Ijsland.
In het wild komt de riddervis ook nog voor in, merkwaardig genoeg, hooggelegen Alpenmeren en in het Engelse Lakedisrtrict"
Volgens mij weinig hoge alpenmeren in de Elzas.
En de kweek is in Noorwegen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:00:36 #21
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84733395
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 12:59 schreef RobinOok het volgende:
[quote]
En de kweek is in Noorwegen.
Tegenwoordig dus ook in Nederland.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:01:29 #22
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84733417
Hoe dan ook was 'm dat niet. :+
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:02:03 #23
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_84733434
Is het niet gewoon een beekforel geweest?
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:04:33 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84733497
Overigens een goede authentieke en eenvoudige Italiaanse maaltijd is vaak echt onovertroffen.
Wij hopen binnenkort in de Toscane daar weer van te mogen genieten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:06:16 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84733541
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:02 schreef Windigo het volgende:
Is het niet gewoon een beekforel geweest?
Nee, dat is een Bachforelle, is ook een zalmachtige, maar een ander beest.

http://www.lfl.bayern.de/(...)2638/linkurl_0_3.pdf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:06:59 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84733556
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:04 schreef golfer het volgende:
Overigens een goede authentieke en eenvoudige Italiaanse maaltijd is vaak echt onovertroffen.
Dat ben ik dan weer helemaal niet met je eens. Een goede, authentieke en eenvoudige Italiaanse maaltijd is juist heel makkelijk te overtreffen.

(en nu ga'k maar gauw even wat anders doen, voor ik het hele topic vol blijf kliederen :D )
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:08:57 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84733611
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:04 schreef golfer het volgende:
Overigens een goede authentieke en eenvoudige Italiaanse maaltijd is vaak echt onovertroffen.
Wij hopen binnenkort in de Toscane daar weer van te mogen genieten.
Als je in de buurt bent,
http://www.ristorantearchimede.it/
erg goede gerechten gegeten, Houtduif in de as van houtvuur gegrilled, Steak Florentine, jummie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_84733864
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 12:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Hummerstubchen, Duesseldorf.
Voordat ik begin, wat ik in de kritiek schrijf is op basis ervan dat het restaurant 2 Michelin sterren heeft, dus ik beoordeel op basis daarvan, de verwachting ligt dan anders als bij de bistro om de hoek.


Prijs, 2 personen ¤ 454,70 (ex tip) inclusief drank


Mooie recensie Piet...wat ik mij nog af vroeg, wordt het in dit soort restaurants eigenlijk (nog) verwacht dat je tipt ?
Quinn Dexter
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:24:44 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84734083
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:18 schreef Quinn_Dexter het volgende:

[..]

Mooie recensie Piet...wat ik mij nog af vroeg, wordt het in dit soort restaurants eigenlijk (nog) verwacht dat je tipt ?
Geen idee, ik tip als de bediening het verdient.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:25:39 #30
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_84734109
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee, ik tip als de bediening het verdient.
In Nederland is het volgens mij nergens verplicht dat je tipt, ook niet volgens de etiquette zo ver ik weet.
pi_84734367
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:25 schreef Windigo het volgende:

[..]

In Nederland is het volgens mij nergens verplicht dat je tipt, ook niet volgens de etiquette zo ver ik weet.
Klopt, maar net wat Piet zegt, als de bediening het verdient, tip ik....alleen vroeg ik mij af of dat ook in twee of drie sterren restaurants te doen gebruikelijk is.....
Quinn Dexter
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:36:21 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84734433
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:33 schreef Quinn_Dexter het volgende:


Klopt, maar net wat Piet zegt, als de bediening het verdient, tip ik....alleen vroeg ik mij af of dat ook in twee of drie sterren restaurants te doen gebruikelijk is.....
Ik doe het wel. Althans in de 2- en 3-sterrententen waar ik tot nu toe heb gegeten rond ik het altijd ruim naar boven af.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:36:49 #33
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_84734450
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee, ik tip als de bediening het verdient.
Wanneer is het volgens jou verdiend dan? Als je in een goedkoop restaurant op een redelijk manier geholpen wordt, geef je dan gewoon ook een standaard tip (10% ofzo)?
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:42:15 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84734633
Twee jaar geleden at ik bij Schiffchen in Dusseldorf het Volgende

Voorafje: Een mousse van rode bietjes met rauwe tonijn, Mouse van Heilbot

Franse variant op Sushi, een eischuim gevuld met oa oesters en kokkels, gehuld in zeewier, gepocheerd, geserveerd met een Beurre blanche met piment en een saus van Wasabi

Ganzelever in een huiddunne taco Shell met cacao en bladgoud

*Op Cederhout gerookte bretonse kreeft met ingelegde mango en thai kruiden

Een wantan van Keizergranat met kruiden, thee van tonijnvlokken met Yuzu citroen*

Gegrillde moot van zeewolf met asiatische saus

Met zwezerik gevulde raviolie in selderij met zwarte tricastin truffels

Reebokrug met bospaddestoelen

After eight
Manjari-chocolade grand cru
Pfeffermunt Sorbet

Verschillende kazen van de wagen

Verschillende chocolade mousjes, huisgemaakte bonbons, caramels en chocolade fudge

Digestivenen, espresso
Weet niet meer precies wat we kwijt waren, was wat meer als bij het Hummerstubchen, rond de 500 euro. Hadden er ook geweldig wijnmenu bij, maar dat heb ik destijds niet opgeschreven.
Ieder, letterlijk IEDER gerecht was een Oh Mijn God ervaring, van de boter tot het brood, de kazen van de wagen waren letterlijk elk bijna een ervaring alsof de maagd maria verschijnt of zoiets. Perfectie in het klaarmaken en alles op hetzelfde hoge niveau. De bediening was een absolute 10.
Enige nadeel is daar dat de tafels dichter op elkaar staan en de zaak geen airco heeft. We zaten daar tijdens de Europa cup finale dus het was heerlijk rustig. Vergeleken bij de (hele goede) zaken met één ster was dit werkelijk een duidelijke klasse beter.

We gaan binnenkort weer eens bij het Schulten Hues eten, zal dan ook aantekeningen maken voor een kritiek hier
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 13:45:03 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84734743
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 13:36 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Wanneer is het volgens jou verdiend dan? Als je in een goedkoop restaurant op een redelijk manier geholpen wordt, geef je dan gewoon ook een standaard tip (10% ofzo)?
Kan ik zo niet zeggen, ligt ook aan mijn humeur. Ze moeten gewoon hun best doen. Ongemotiveert personeel dat alleen brengt kan het dak op.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 14:43:00 #36
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_84736724
dat je nog precies weet wat je twee jaar geleden at :o (met de details)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 1 augustus 2010 @ 14:43:57 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84736762
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 14:43 schreef The_Hives het volgende:
dat je nog precies weet wat je twee jaar geleden at :o (met de details)
Dat wat ik gegeten heb, had ik opgeschreven, de wijnen echter niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_84746178
Vanavond een spontane aktie op weg naar huis :
IJmuiden aan Zee : lekker buiten achter glas gegeten bij Zilt aan zee.

Menukaart :


golfer nam de kabeljauwfilet :



en ik de zeebaars :



En het uitzicht :



Erbij ieder een glaasje witte wijn, geserveerd met donkerbruin warm brood met een lekkere korianderdip o.i.d. :9
Het was rustig, bediening vriendelijk, het smaakte prima en we waren 50 ¤ kwijt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Blues op 01-08-2010 20:06:33 ]
pi_84746470
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 19:49 schreef Bluezz het volgende:
Vanavond een spontane aktie op weg naar huis :
IJmuiden aan Zee : lekker buiten achter glas gegeten bij Zilt aan zee.

Menukaart :
[ afbeelding ]

golfer nam de kabeljauwfilet :

[ afbeelding ]

en ik de zeebaars :

[ afbeelding ]

En het uitzicht :

[ afbeelding ]

Erbij ieder een lekker glaasje witte wijn, geserveerd met donkerbruin warm brood met een lekkere korianderdip o.i.d. :(
Het was rustig, bediening vriendelijk, het smaakte prima en we waren 50 ¤ kwijt.
En voor de achtergrond informatie:

De uitbater/eigenaar is de vorige uitbater/eigenaar van Fortuyn in Haarlem.
  zondag 1 augustus 2010 @ 20:38:48 #40
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84748044
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 19:58 schreef Godtje het volgende:


En voor de achtergrond informatie:

De uitbater/eigenaar is de vorige uitbater/eigenaar van Fortuyn in Haarlem.
Ja, en :?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 1 augustus 2010 @ 20:58:37 #41
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_84748931
Lekker zeg B&G :9

Vind het esthetisch alleen wat jammer van de bos rucola die op beide gerechten is gegooid? :?
Confidence through competence
  zondag 1 augustus 2010 @ 22:42:56 #42
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84753770
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 20:58 schreef Stereotomy het volgende:
Lekker zeg B&G :9

Vind het esthetisch alleen wat jammer van de bos rucola die op beide gerechten is gegooid? :?
Sowieso rucola als versiering. Zo nutteloos. :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_84773321
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 22:42 schreef golfer het volgende:

[..]

Sowieso rucola als versiering. Zo nutteloos. :{w
Misschien hadden ze 5 kilo ingekocht die vandaag over datum zou gaan, daarom maar bij elk gerecht een handje erbovenop.
Ze hadden er ook een lekkere pesto van kunnen maken
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_84773445
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 14:52 schreef Gripper het volgende:

[..]

Misschien hadden ze 5 kilo ingekocht die vandaag over datum zou gaan, daarom maar bij elk gerecht een handje erbovenop.
Ze hadden er ook een lekkere pesto van kunnen maken
goeie tip! schrijf een brief! :Y)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_84773632
quote:
Op dinsdag 27 juli 2010 01:36 schreef NoCigar het volgende:
Ik wil daar altijd wel eens uit nieuwsgierigheid weer eens gaan eten: om te kijken hoe het is. Maar gelukkig zijn er bersprekingen van mensen als Kaza (dank) om me daarvan tegen te houden.
Hoewel, ik heb wel eens gehoord dat elke Van de Valk anders is en sommigen beter zijn? Is dat zo?
Vroeger was gewoon tvp genoeg.
V/d Valk spier of all places is toch wel netjes, met een goede prijs/kwaliteit verhouding, en een niet onaardige wijnkaart ook. V/d Valk Gilze-Rijzen vonden wij echt slecht, reserveer je, moet je nog een half uur buiten(!) wachten op een tafel, en dan laten ze de Tong nagaren onder een grill, met als gevolg 1 kant helemaal droog, en 1 kant pudding.. :r
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_84783395
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 15:00 schreef fruityloop het volgende:

[..]

V/d Valk spier of all places is toch wel netjes, met een goede prijs/kwaliteit verhouding, en een niet onaardige wijnkaart ook. V/d Valk Gilze-Rijzen vonden wij echt slecht, reserveer je, moet je nog een half uur buiten(!) wachten op een tafel, en dan laten ze de Tong nagaren onder een grill, met als gevolg 1 kant helemaal droog, en 1 kant pudding.. :r
Voor meer dan een incidentele (zaken)lunch kom ik niet bij Van der Valk......
Quinn Dexter
pi_84790988
[quote]Op maandag 2 augustus 2010 15:00 schreef fruityloop het volgende:

[..]

V/d Valk spier of all places is toch wel netjes, met een goede prijs/kwaliteit verhouding, en een niet onaardige wijnkaart ook. V/d Valk Gilze-Rijzen vonden wij echt slecht, reserveer je, moet je nog een half uur buiten(!) wachten op een tafel, en dan laten ze de Tong nagaren onder een grill, met als gevolg 1 kant helemaal droog, en 1 kant pudding.. :r
[/quoteIk ga het toch maar niet doen, was het ook niet echt van plan trouwens, want die paar keer dat ik min of meer noodgedwongen in een wegrestaurant eet, valt het me toch altijd zwaar tegen.
anonieme razernist
pi_84791016
de MiZu en Librije in Zwolle zijn echt heel goed.

Librije hoef ik volgensmij niet uit te leggen maar de MiZu heeft vooral wat Oosterse/Wereld-gerechten. Voor een acceptabel bedrag heb je "verassing van de chef" en dan krijg je 3 voorgerechten, 4 hoofdgerechtjes en 5 toetjes. O+ O+ O+
  maandag 2 augustus 2010 @ 22:10:07 #49
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84791070
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 22:08 schreef linpunt het volgende:
de MiZu en Librije in Zwolle zijn echt heel goed.
Dankjewel voor deze uitgebreide recensies. :D
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 7 augustus 2010 @ 19:43:05 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84983591
De gelaarsde kat
Een bistro in Zutphen. De beste steak van de regio.
Had vooraf een half dozijn oesters, mijn gezelfschap een gebakken geitenkaasje op salade.
Hoofdgerecht franse Tbone steak met friet en sla, voor mij zonder saus. Mijn gezelschap (mijn ex) nam een rode wijn saus.
Hierbij dronken we 2 flessen Rose
Als toetje koffie en grappa, en nog meer grappa.
Heerlijk eten, goed klaar gemaakt zonder pretenties. De gelaarsde kat is precies wat het is, een prima bistro waar je heen gaat om een perfecte steak te eten.
Wat waren we kwijt? Ik heb geen idee, werd uitgenodigd, maar de Tbone koste geloof ik 25 euro en de oesters 9,50, de wijn zal rond de 20 euro de fles zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 augustus 2010 @ 19:44:00 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84983626
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 14:52 schreef Gripper het volgende:

[..]

Misschien hadden ze 5 kilo ingekocht die vandaag over datum zou gaan, daarom maar bij elk gerecht een handje erbovenop.
Ze hadden er ook een lekkere pesto van kunnen maken
Rucola in de pesto???
}:| }:| }:|
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_84983714
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 19:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Rucola in de pesto???
}:| }:| }:|
Ik lees dat dat trendy is....... ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 7 augustus 2010 @ 19:49:57 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84983819
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 19:47 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik lees dat dat trendy is....... ;)
Doet me denken aan mijn moeder die in haar jaren 50 kookboek de wijsheid opdook dat je kappertjes in de aardappel salade eventueel door doperwten kon vervangen, en dus meende dat kapperjes een soort doperwten zijn.
Laat het duidelijk zijn dat ik ben gaan koken uit de pure wil te overleven en uit zelfverdediging.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_84984076
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 19:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Doet me denken aan mijn moeder die in haar jaren 50 kookboek de wijsheid opdook dat je kappertjes in de aardappel salade eventueel door doperwten kon vervangen, en dus meende dat kapperjes een soort doperwten zijn.
Laat het duidelijk zijn dat ik ben gaan koken uit de pure wil te overleven en uit zelfverdediging.
Ik ben ook blij dat ik ontsnapt ben aan de maizena sausjes en de geraspte nootmuskaat.
Maar ik vind het ook jammer dat zelfs mensen van mijn generatie geen schorseneren en geen andere vage groenten kennen.
En waarom zou je geen pesto van rucola maken, als het goed smaakt? Ik maak in de zomer stamppot van ijsbergsla en kaas. Omdat ik dat lekker vind.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 7 augustus 2010 @ 20:01:07 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84984191
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 19:57 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik ben ook blij dat ik ontsnapt ben aan de maizena sausjes en de geraspte nootmuskaat.
Huiver
quote:
Maar ik vind het ook jammer dat zelfs mensen van mijn generatie geen schorseneren en geen andere vage groenten kennen.

Ik heb eerlijk de indruk dat je tegenwoordig beter aan schorseneren, meiraapjes, rammenas, zeekraal, broeivet, postelein etc etc kan komen dan laten we zeggen 20 jaar geleden
quote:
En waarom zou je geen pesto van rucola maken, als het goed smaakt?

Maak er saus van, maar het is geen pesto
quote:
Ik maak in de zomer stamppot van ijsbergsla en kaas. Omdat ik dat lekker vind.
Dat noem je toch ook geen stampot boerenkool of hutspot
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_84984332
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Huiver
[..]

Ik heb eerlijk de indruk dat je tegenwoordig beter aan schorseneren, meiraapjes, rammenas, zeekraal, broeivet, postelein etc etc kan komen dan laten we zeggen 20 jaar geleden
[..]

Maak er saus van, maar het is geen pesto
[..]

Dat noem je toch ook geen stampot boerenkool of hutspot
Ik heb de mazzel dat er al 30 jaar een groentezaak in het dorp zit die al 30 jaar oude groenten verkoopt. Maar anders ben je voor oude groenten aangewezen op groentejuweliers, met bijbehorende prijzen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 7 augustus 2010 @ 20:19:37 #57
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84984830
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 20:05 schreef krakkemieke het volgende:
....die al 30 jaar oude groenten verkoopt. ......
Ik heb ze liever toch iets verser. :P
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_84998631
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:

Maak er saus van, maar het is geen pesto

het is wel pesto, alleen niet alla genovese :P
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 21:01:43 #59
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85111364
Zo maar even weer tussendoor trek in een Italiaanse hap en naar aanleiding van wat positieve berichten beland bij het restaurant Pasta Pasta van het Ambassador City Hotel in Haarlem.

Leuke pijpenlade-achtige omgeving, plek voor ca. 40 couverts, met muurschilderingen die je in Toscane doen wanen.


Alle voor-, hoofd -en nagerechten hebben een vaste gelijke prijs en je kunt een driegangen-menu uitkiezen voor 27,50 per persoon.
Voor ons is 3 -gangen net even teveel dus wij namen apart alleen een voor- en een hoofdgerecht.

Als voorgerecht kozen wij allebei voor de Vitello Tonato. Prima mals kalfsvlees en een lekkere tonijnmayonaise.


Als hoofdgerecht voor Bluezz de gegrilde zwaardvis met balsamicosaus.


En voor mij werd het de zeeduivel in parmaham en salie gerold.


We dronken elk 2 glaasjes van de witte huiswijn erbij, een frisse Principato chardonnay.

Al met al een leuke, eenvoudige en smakelijke maaltijd voor een betaalbare prijs.
Alles bij elkaar waren we met z'n 2-en 67,50 euro kwijt.

Entourage: 8
Eten: 8
Bediening: 8
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_85111530
ziet er heerlij uit zeg! ben nog niet verder gekomen bij een Italiaan dan pasta, vlees of pizza. Vis durf ik niet zo gauw te bestellen omdat ik bang ben dat mensen niet snel vis bij een Italiaan bestellen en het dus bedorven is.. 8)7
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85112069
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 21:05 schreef FutureFairytale het volgende:
ziet er heerlij uit zeg! ben nog niet verder gekomen bij een Italiaan dan pasta, vlees of pizza. Vis durf ik niet zo gauw te bestellen omdat ik bang ben dat mensen niet snel vis bij een Italiaan bestellen en het dus bedorven is.. 8)7
De italiaanse twist zoals balsamico en de kappertjes die in de bals. waren geweekt of zo in mijn gerecht maken juist die gerechten zo leuk, zo anders en smakelijk.
De pasta's en pizza's ken ik nu wel ;)
pi_85112207
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 21:15 schreef Bluezz het volgende:

[..]

De italiaanse twist zoals balsamico en de kappertjes die in de bals. waren geweekt of zo in mijn gerecht maken juist die gerechten zo leuk, zo anders en smakelijk.
De pasta's en pizza's ken ik nu wel ;)
me 2. verkocht de Italiaan dat bij jullie ook wel? ik denk dat ik anders maar eens daar naartoe moet :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85130252
Die zwaardvis ligt echt in een zwembad van saus... :{ vind het er maar onsmakelijk uitzien...
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
pi_85130476
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 10:13 schreef numero_uno het volgende:
Die zwaardvis ligt echt in een zwembad van saus... :{ vind het er maar onsmakelijk uitzien...
Ik hou er van :9
pi_85130528
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 21:18 schreef FutureFairytale het volgende:


me 2. verkocht de Italiaan dat bij jullie ook wel? ik denk dat ik anders maar eens daar naartoe moet :)
Ja pasta's volop, pizza's heb ik niet op de kaart gezien, kijk anders even online naar de menukaart.
pi_85130870
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 10:22 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik hou er van :9
Het zal ontgetwijfeld lekker gesmaakt hebben en ik hou ook wel van een lekkere saus maar dit lijkt alsof de chef met zn souplouche is uitgeschoten
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
  woensdag 11 augustus 2010 @ 10:43:49 #67
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_85131136
Het zal door de belichting komen, maar die rucola ziet er droog, slordig en obligaat uit. Als (de Italiaanse) variant op de berg krulpeterselie & wortelroos op een chinees gerecht. Gelukkig dat het daar natuurlijk niet om draait, maar suf vind ik het wel.
pi_85131185
geloof zo dat het heerlijk was maar idd ligt er veel saus op de vis en vooral ook de tonijnmayo vind ik erg aanwezig eigenlijk.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85131211
Rucola is geloof ik hot op het moment, elk bord wat ik de laatste tijd onder ogen krijg zit er helemaal mee onder :')
pi_85131232
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 10:43 schreef RobinOok het volgende:
Het zal door de belichting komen, maar die rucola ziet er droog, slordig en obligaat uit. Als (de Italiaanse) variant op de berg krulpeterselie & wortelroos op een chinees gerecht. Gelukkig dat het daar natuurlijk niet om draait, maar suf vind ik het wel.
Het neigt naar een wat gemakkelijke oplossing inderdaad, daar kan je ook wel wat anders van maken..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_85131241
Lekker veel tonijnmayo, kan je lekker uitsmeren over je kalfsplakjes.
Echt ik vond het niet te veel, niet teveel saus en niet teveel mayo, ik hou niet van een droge hap :P
pi_85131308
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 10:47 schreef Bluezz het volgende:
Lekker veel tonijnmayo, kan je lekker uitsmeren over je kalfsplakjes.
Echt ik vond het niet te veel, niet teveel saus en niet teveel mayo, ik hou niet van een droge hap :P
nou mooi toch?

en zo italiaans eten is idd lekker, die pasta' s enzo kennen we nou wel :P (of ze moeten gewoon echt goed zijn, dan is het natuurlijk prima)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85131804
Vorige week bij " de Dikke Dragonder" in Maastricht geluncht, te vinden aan de Platielstraat 21, ten oosten van het Vrijthof. De American Hamburger uit eigen keuken was lekker, op een mooie verse italiaanse bol, en van niet al te grof gemaleen rundvlees. De zoete en toch iets pittige eigengemaakte saus was een eye-opener, en maakte er toch een verdomt lekker broodje hamburger van. De uitsmijter van mijn lief was ook nét even beter dan standaard, oa door het zelfgesneden brood, in plaats van de standaard sneetjes. Totaal waren we ~20 euro kwijt, voor die omgeving gemiddeld te noemen, maar met toch bovengemiddelde gerechten.

De entourage is oud bruin te noemen, en dat heeft icm de niet al te luide muziek een prettige sfeer. De beide heren/eigenaren dragen daar ook in positieve zin aan bij, zo werdt het bord van mijn vriendin keurig als eerste geserveerd, toch zo'n detail wat mij een goede horeca achtergrond doet vermoeden. Nog zoiets, bij de verse jus d'orange van mijn vriendin werd het ijs apart gesevereerd in een glas, te doseren naar eigen smaak dus.

Al met al lekker geluncht, en een adresje wat we onthouden, de menukaart en deze ervaring doet ons vermoeden dat het diner hier ook prima voor elkaar zal zijn.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_85138757
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 10:22 schreef Bluezz het volgende:
Ik hou er van :9
Zwaardvis is geweldig _O_ Ik bestel het ook graag als ik uit eten ga :Y

Maar die rucola...idd zo neergekwakt op alle borden :') Moeten restaurants maar gewoon weer mee stoppen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 11 augustus 2010 @ 14:30:30 #75
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85140047
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 13:59 schreef Isabeau het volgende:

Maar die rucola...idd zo neergekwakt op alle borden :') Moeten restaurants maar gewoon weer mee stoppen.
Inderdaad. Ik laat het toch al altijd liggen omdat ik het niet eens lekker vind en zeker als het gewoon zonder enige dressing maar op een bord gegooid wordt. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_85152027
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 10:35 schreef numero_uno het volgende:

[..]

Het zal ontgetwijfeld lekker gesmaakt hebben en ik hou ook wel van een lekkere saus maar dit lijkt alsof de chef met zn souplouche is uitgeschoten
Dubbelop. Een louche IS een soeplepel en anders is het iig louche a soupe. :+
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_85184651
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 19:18 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Dubbelop. Een louche IS een soeplepel en anders is het iig louche a soupe. :+
Dat is niet dubbelop ( :X ) dat is verduidelijken van wat ik bedoel O-)
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
pi_85251076
Zoals elke laatste dag van de vakantie eten wij bij de Wingbergermolen in Epen-Zuid Limburg.

http://www.wingbergermolen.nl/M12_Avondkaart.html

Zo ook dit jaar, datum was 6 augustus 2010.

Als voorgerecht hadden we 2 x een brood met kruidenboter en 1 x een Molenplankje veg. voor 2 personen Olijven tapenade kruidenboter valdieu-kaas brood......



Het brood was nog warm :9~ , en de kaasjes en kruidenboter heerlijk.

Als hoofdgerecht hadden we.... (helaas geen foto's van gemaakt ;( )

Manlief: Hollandse boerderij eendenfilet met sinaasappelsaus....
Manlief had nog nooit eend gegeten maar vond het erg lekker, goed mals.

Dochterlief: Verse Ravioli met gebakkken zalm en zachte tomatensaus (geraspte parmezaanse kaas )
Ze had zich al half vol gegeten aan het lekkere voorgerecht :P maar dit was ook erg lekker, malse zalm, niet droog, en in de ravioli zat een of ander creme goedje waar ze helemaal van smolt, ow jummie jummie :D

Vriend van dochterlief: Biefstukjes van het weiderund met sjalottensaus.
De vraag was medium, en hij kreeg medium. 2 stuks biefstuk, heerlijk vlees, alleen de saus was ietwat veel. Wel lekkere saus.

Fannie: Salade met gebakken scampi’s.
Eikenbladsla en krulsla met een heel aparte dressing, gecombineerd met aardbeien, frambozen en druiven, en rondom 8 scampi's gedrapeerd.
Heerlijk!

Voor iedereen verder ook goeie knapperige friet met verschillende sausjes en een kleine salade erbij.

Gedronken: Westmalle dubbel, ijsthee, orangina en pils.

Als dessert hadden manlief en ik een
Chouffe-coffee, een hart verwarmende koffielikeur met slagroom
Dat is echt een glas koffie waar je letterlijk warm van wordt :9~

En de kinders hadden een Crème brulée.
Ook die was zeer smakelijk, met gecarameliseerde toplaag, dochterlief zat er al tegenaan te tikken met haar lepeltje :P en zei "dat klinkt goed". Tik Tik.

Al met al was dit wederom een prettige avond, de bediening was goed (zo leuk, een Vietnamese die limburgs spreekt :) ), het eten was goed, en het mooie weer met op de achtergrond het geluid van de stromende Geul maakte het af!

Volgend jaar weer! :Y
"I'm not expecting to grow flowers in a desert, but i can live and breathe and see the sun in wintertime"
https://www.youtube.com/watch?v=jbhtJh1LXHQRoll
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 22:01:05 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85258046
Een verse friet van Bram Ladage op hoog catharijne.
Bediening was snel en vriendelijk friet was prima, maar helaas frietsaus en geen mayo, maar wat erger was, de frietsaus was zoet.
Jammer van een heerlijk frietje maar voor de rest prima te nassen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 22:06:07 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85258348
Mythos in Bocholt
Bediening erg vriendelijk en snel
Vooraf had ik een salade met gegrillde baby calamaris. Hoofdgerecht was gegrillde zeewolf. Manlief had dezelfde salade en een Grillteller.
Salade is een aanrader en favoriet van ons. Lekker gegeten
Met drankjes (Bier, cola, Ouzo) waren we met zijn tweetjes 54 euro kwijt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85259023
Appels en Peren in Nijmegen

Vooraf samen een 'Cold platter': een selectie van de voorgerechten die ze hebben. 5 stuks per persoon.
Wij hadden runderlende op aziatische wijze, in tempura gebakken pittige kipfilet, een flensje met rundercarpaccio, makreel met tomaat op een bruchetta en groene asperges met rauwe tonijn :9

Vooral de kipfilet, makreel en asperges waren erg lekker. Bij de runderlende overheerste de taugé heel erg en bij het flensje viel de smaak van 't vlees wat weg. Wel zat er hele lekkere oude kaas op / in.

Als hoofdgerecht hadden we een 'Warm platter': een selectie van de hoofdgerechten. 5 stuks samen:
Tarbotfilet in een kerriesaus, pittige zalm, varkensmedaillon, biefstuk met noten/knoflooksaus en maiskip met ook een lekker sausje. Erbij coleslaw, appelcompote, gewone sla en een puntzak friet.
Was stuk voor stuk helemaal in orde, geweldig!

Na hadden we wel allebei wat anders: O+ een creme brulé met vanille ijs en ik een lekker kaasplankje.

Erbij hadden we een Portugese rode wijn en wat karaffen kraanwater.

De sfeer was echt heel fijn, het was gezellig druk en de bediening was erg vriendelijk en snel.

Totale kosten: ¤82,- Ik vond het íets te duur voor wat we kregen, maar uiteindelijk wel buikje rond gegeten en over all zeer tevreden.

Cijfer: 7,5+

Aanrader :Y

[ Bericht 3% gewijzigd door motorbloempje op 14-08-2010 00:06:19 ]
Ja doei.
pi_85265833
@ Fannie; dat ziet er lekker uit! :o


FEBO; die burgers zijn eigenlijk nog best lekker :o
  zaterdag 14 augustus 2010 @ 19:19:18 #83
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_85285574
quote:
Op woensdag 28 juli 2010 08:14 schreef rechtsedirecte het volgende:
ik heb afgelopen weekend in een braziliaans bbq restaurant gegeten
[..]

Had nog nooit van dit concept gehoord maar het was heerlijk, ik weet niet of er iets dergelijks bestaat in Nederland maar het is een aanrader als je van vlees houdt
hier het menu van bovengenoemd restaurant
In Scheveningen zit er 1. (Niet echt iets voor mij, ik ben niet zo;n vleeseter, maar mijn man heeft gesmuld!)
pi_85305744
Een paar weken geleden hebben we bij restaurant het Klooster gegeten, in Delf. Het restaurant is soort van ontstaan vanuit het naastgelegen cafe het Klooster, waar ze vreselijk veel soorten bier schenken en er nog meer over weten. Het is dus niet zo vreemd dat in het kleine restaurantje erg veel met bier gekookt wordt.
Een drie-gangen menu is 26,50, en een bier-arrangement is geloof ik iets van 7euro. Je kunt er natuurlijk ook wijn krijgen maar het bier is echt fantastisch! Bij ieder gerecht wordt er een glas (half flesje) bijzonder bier geserveerd (dus ook bij het dessert).

Ik weet helaas niet meer welke bieren in het eten zaten, en die we er bij dronken, jammer. Wat ik me nog wel herinner:
warm brood met boter
voor: champignons gestoofd in bier, en een salade van rosbief met scampi, en bier :P (in de dressing geloof ik).
hoofd: livar ribstuk met wilde perziken, en poulet noir met tuinbonen en paddenstoelen, beide met bier natuurlijk.
na: drie soorten ijs, met karamelsaus met een triple er door heen, en een echt fantastische plattekaastaart met aardbeien.
Koffie met chouffe-likeur, en een andere likeur van een bier wat als bier mislukt was, maar waar de brouwer dus likeur van heeft gemaakt (weet niet meer welke).

Wat ik zo leuk vind aan dit restaurantje is dat er echt met passie wordt gekookt. De gerechten waren echt één geheel. (in tegenstelling tot wanneer bv. alle hoofdgerechten met dezelfde bijgerechten worden geserveerd,iets wat ik echt super irritant vind). De gerechten waren erg lekker, maar de kip had net iets meer jus/saus nodig.
De bieren die er bij geserveerd werden zaten ook vaak door het gerecht en matchen perfect, zelfs bij het toetje.
De bediening, 1 jongen, was erg vriendelijk. Het is een klein restaurantje, maar hij moest toch hard lopen zo nu en dan. Grappig was dat hij vroeg of een tafel heel even kon wachten met bestellen zodat hij het ijs voor een andere tafel uit kon serveren, anders zou het smelten :P . Toch fijn als je uitleg krijgt waarom je 5 minuutjes moet wachten. Maar zijn timing was echt perfect verder.
We hebben een heerlijke avond gehad!

Het nadeel van de snel veranderende kaart is dat ik ondertussen al heel veel gerechten heb gezien (wanneer ik langs het restaurant loop) die ik echt wilde proberen, maar die al weer van de kaart zijn. :( .

Een week later zaten we in het naastgelegen café, en hoorden we dat je daar ook een hamburger kon bestellen, die dan in het restaurant wordt gemaakt. Meteen gedaan, en hij was echt super! Lekker broodje, mooi rosé vlees, en heerlijke gebakken uien erbij :9 . Geen idee wat hij kost, maar het kan niet veel zijn (we hadden in totaal 7 biertjes, plus 1 burger, voor 22,50).

uiteindelijke cijfer: een 8,5. Goede prijs-kwaliteit, goede sfeer, en vooral een goed concept.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_85310858
Waar? Mijn Keuken in Wouw
Wanneer? Gisteravond

Wat at je?

kwaliteit foto's is erg crappy, had een verkeerde instelling aanstaan, en wilde niet flitsen

Vooraf namen we een glas cava, erbij kregen we zelfingemaakte olijfjes met venkel, foie grasmousse met zelfgemaakte brioches (voor de mr met gecrushte macademia's erop, voor mij zonder), zelfgemaakte tomatenketchup met kruidenbroodstickjes, wafeltjes met verschillende soorten kaas en radijsjes met roggebroodkruim en mierikswortlecreme.

De mr en ik besloten een 4 gangen menu te nemen, met voor hem een BOB-arrangement wijn (kleine glaasjes :P) en voor mij 1 enkel glas ergens als ik er zin in had. Echter waren we toch benieuwd naar wat t eventuele extra tussengerecht zou zijn en toen dat erg lekker klonk hebben we besloten tot een 5 gangenmenu.

Als amuse kregen we Oosterschelde palingmousse met tuinkruidengelei en ingemaakte groentjes, en gelakte paling met zalige croutons en ingemaakte groentjes.




Daarna kregen we gemarineerde tonijn, met noordzeekrab, verschillende groentjes en een watermeloen soepje.



erg lekker maar voor mij op t randje van te bedacht/te frivool.

Daarna Noordzeeschol op een bedje van verschillende schaal- en schelpdiertjes met 2 mosselen, groentjes (asperge en tuinboontjes) met een sausje van mosselvocht en boter...



voor t eerst vond ik de mosseltjes erg lekker, fantastische smaken

Daarna: Oosterschelde zeebaars met een korstje van oa chorizo, een ansjovisje erbij en voor de mr artisjokkenmousse met een notenolie en voor mij artisjokstukjes.

die foto is echt te slecht om te posten maar de smaken waren geweldig samen.

Erbij kreeg de mr in zijn wijnarrangement een glas Viognier uit 2006 en daar heb ik ook een glas van genomen, superwijn!

Daarna: tamme eendenborst op een bedje van bosbietjes en rabarber, met een gevuld flensje met een rillettes van eendendij met eromheen meiknolletjes, paddestoeltjes en een mousse van koolraap



Daarna: een predessert. Glaasje gevuld met hangop met karamel, kersengranita met rum en een kersenmousse.



Toen het echte dessert: gepocheerde perzik met room (voor de mr op een amadelbrownie) met een karamel erop , gepocheerde perenmousse en en een perziken'milkshakeje' ernaast



Toe nog koffie en thee met huisgemaakte friandises.

kosten? zo'n 200 euro.

Cijfer? Zoals elke keer hebben we weer fantatisch gegeten in dit fijne restaurant, met vriendelijke bediening die alles keurig doet zonder dat het 'té' is. (ze herkenden ons ook trouwens en kwamen een praatje maken, leuk die persoonlijke touch erin)

Iig een fantastische avond, met heerlijk eten (ondanks dat t veel gerechtjes waren zijn de porties zo fijn afgesteld dat je helemaal niet propvol zit/ of nog trek hebt. Precies goed dus) met goeie wijnen. Ze verdienen zeker wel een 8.5/9
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zondag 15 augustus 2010 @ 15:47:21 #86
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85311094
Ziet er allemaal weer fantastisch lekker uit, DE.
Her enige wat ik niet helemaal goed begrijp is dat je allemaal vis,schaal- en schelpdieren op het menu hebt en dan opeens eendenborst erbij krijgt. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_85311784
ze gebruiken allemaal streekproducten en seizoensproducten. En alles heeft met water te maken, erin of erop maakt dan niet uit toch? 8-)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zondag 15 augustus 2010 @ 16:27:03 #88
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85312372
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 16:07 schreef DarkElf het volgende:
ze gebruiken allemaal streekproducten en seizoensproducten. En alles heeft met water te maken, erin of erop maakt dan niet uit toch? 8-)
Volgens mij heeft een tamme eend nog nooit water gezien. :P
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_85313092
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 16:27 schreef golfer het volgende:

[..]

Volgens mij heeft een tamme eend nog nooit water gezien. :P
wrs niet.

het eten was lekker, daar gaat het mij om.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85314133
Fijn dat het lekker was, maar valt me wel op dat het daar echt torentjesmakers zijn :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_85315906
Torentjes maken ze overal Isa, ze leggen echt altijd het vlees/vis bovenop, al dan niet met een kookring en dan krijg je al snel een 'torentje'.
Ziet er lekker uit zeg en leuk, foto's bij de beschrijvingen!
  zondag 15 augustus 2010 @ 18:14:37 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85315950
Ik vind torentjes zo vervelend, lazer op met je modieuze onzin die niets toevoegt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85315971
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 18:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind torentjes zo vervelend, lazer op met je modieuze onzin die niets toevoegt.
^O^ _O_

Ik vind het ook wel weer 'uit de mode' eerlijk gezegd, maar de meeste restaurants hebben dat nog niet door 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 15 augustus 2010 @ 18:24:54 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85316208
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 18:15 schreef Isabeau het volgende:

[..]



^O^ _O_

Ik vind het ook wel weer 'uit de mode' eerlijk gezegd, maar de meeste restaurants hebben dat nog niet door 8-)
Het is zooo 1998
Echt de volgende tent waar ik kom die me een torentje geven, die kok geef ik een emmertje en een schepje cadeau. Mooi ingepakt, liefst als de tent vol zit. Heb een cadeautje voor de kok omdat ik hier laatst zo lekker gegeten heb.
Ingepakt cadeau open laten maken, emmertje schepje, omdat je zo graag torentjes maakt, kan je aan het strand je hart op halen.

Zo vroeg ik eens bij het Schulten Hues over de Rogvleugel of dat een Kolibrierog was. Bediening naar de keuken. Kwam terug, wat is een kolibrierog, ik: dat is een heel erg klein vogeltjes met hele kleine vleugeltjes....
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 augustus 2010 @ 18:29:41 #95
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_85316325
ziet er gastronomisch uit DE :P
  zondag 15 augustus 2010 @ 18:35:45 #96
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_85316494
Ziet er heerlijk uit DE, precies wat ik wel eens zou willen eten, supermenu!
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zondag 15 augustus 2010 @ 18:46:59 #97
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_85316828
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 18:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind torentjes zo vervelend, lazer op met je modieuze onzin die niets toevoegt.
Wat vind je verder van het menu?


OT,
Het ziet er heerlijk uit.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 15 augustus 2010 @ 18:56:31 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85317192
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 18:46 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Wat vind je verder van het menu?
Nee, ik heb er niet gegeten, dus kan ik verder ook niet zoveel van vinden, niet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 18 augustus 2010 @ 13:32:30 #99
62913 Blik
The one and Only!
pi_85433409
Waar?
Restaurant Wollerich in St. Oedenrode

Wanneer?
vrijdag 13 augustus wegens de verjaardag van schoonmoeders

Wat at je?
We hadden gekozen voor het 7-gangen verrassingsmenu incl. wijnarrangement. De meeste dingen weet ik nog wel (maar niet de uitgebreide beschrijving):

vooraf een Kir Royal
amuses: een stuk of 5
Gerecht 1: Kreeft
Gerecht 2: zeetong met foie gras
Gerecht 3: Kabeljauw met buikspek
Gerecht 4: ??
Gerecht 5: Ree (met van alles erbij)
Gerecht 6: tortellini van een bepaalde kaas met truffel
Gerecht 7: Aardbei op verschillende wijzes
Espresso

Dat is ook meteen het enige minpuntje, ik vind het leuk als ik aan het einde van de avond het menu en de bijbehorende wijnen mee kan krijgen. Van de Librije kan ik nog steeds terugzien wat ik toen gegeten heb en welke wijn erbij hoort. Zo hebben we later de wijn die hoorde bij de "grootmoeders appeltaart" nog eens gekocht.

Het wijnarrangement was overigens vrij uitgebreid, na een week hard werken kwamen de wijntjes goed aan. Ik was blij dat we een taxi geregeld hadden voor de terugweg...

Kosten? Incl. fooi ¤500

Cijfer? niet voldoende vergelijkingsmateriaal, maar het is zeker goed bevallen. Alles smaakte bijzonder goed. Ik ben één keer eerder bij een sterrenrestaurant geweest en ga wel eens bij restaurants eten uit de Lekker-gids. En ik vond het toch wel fijn dat ik wel duidelijk het verschil kan zien/proeven tussen een 3-sterrenrestaurant, een 1-ster restaurant en een goed restaurant uit de Lekker-gids

Ik ga de komende 3 weken nog tweemaal uit eten in een sterrenrestaurant, en zal dan ook weer wat psten. Dan o.a. ook een review van Oud Sluis :9

[ Bericht 5% gewijzigd door Blik op 18-08-2010 13:37:53 ]
  woensdag 18 augustus 2010 @ 14:33:56 #100
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85436033
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 13:32 schreef Blik het volgende:

Dat is ook meteen het enige minpuntje, ik vind het leuk als ik aan het einde van de avond het menu en de bijbehorende wijnen mee kan krijgen.


Dat is inderdaad jammer. Ik vraag altijd wel erom als ze niet uit zichzelf bij een sterrentent het meegeven.
In het geval van Wollerich helemaal vervelend, want zelfs op hun eigen website staat nergens een overzicht van hun menu's.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_85445093
11 september weer naar "De Bourgondier" http://www.debourgondier.net/ 1 van de restaurants in onze regio die wij met enige regelmaar bezoeken (zeg 1s per kwartaal) . Heerlijke avond dineren, zal een recensie met foto's maken op de dag :)
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_85445982
@ Blik, probeer je ook foto's te maken bij Oud Sluis? O+
Klinkt goed en leuk voor schoonmoeders ^O^ :Y)
  woensdag 18 augustus 2010 @ 21:04:56 #103
62913 Blik
The one and Only!
pi_85450882
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 18:57 schreef Bluezz het volgende:
@ Blik, probeer je ook foto's te maken bij Oud Sluis? O+
Klinkt goed en leuk voor schoonmoeders ^O^ :Y)
Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken.. :@
pi_85451517
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken.. :@
Ik hoor hier vaak dat mensen het zonder flits doen. Dan maar een minder perfect plaatje...
En ik ken ook een barkeeper die het leuk vond als mensen een foto van de cocktail maakten. Waarom zou dat anders zijn in een restaurant?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_85451699
Ik heb wel eens bij iemand aan tafel gezeten die het van te voren aan de ober vroeg, of ze er bezwaar tegen hadden dat ze foto's van het eten maakte als herinnering aan de leuke avond :)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_85451715
Mijn camera heeft zelfs een optie 'food' voor het maken van foto's van eten :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_85451734
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken.. :@
Moet je eens proberen om eerst met een dobbelsteen te gooien om wat je gaat eten en dat ook nog te fotograferen :P
Frankly my dear, I don't give a damn. Smike. O+.
pi_85451768
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 21:26 schreef Ripley het volgende:

Moet je eens proberen om eerst met een dobbelsteen te gooien om wat je gaat eten en dat ook nog te fotograferen :P
Dan denkt de ober dat de mooie dames om hem dobbelen :{
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_85454405
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 21:25 schreef Isabeau het volgende:
Mijn camera heeft zelfs een optie 'food' voor het maken van foto's van eten :D
Die van ons ook. En onze foto's zijn ook vaak niet de allermooiste en het liefst zonder flits idd.
Als het neergezet is wacht ik wel vaak even tot bediening weer wegloopt en neem dan de foto.

Als de bediening ziet dat het toestelletje op tafel staat denken ze trouwens altijd dat we van elkaar foto's zitten te maken en vragen of ze ons samen aan tafel moeten kieken :')
pi_85454444
ik neem het me altijd voor, en dan ziet het er zo geweldig mooi en lekker uit, dat ik 't vergeet en pas na het hoofdgerecht bedenk 'oh, wacht...' :')
Ja doei.
  woensdag 18 augustus 2010 @ 22:48:05 #111
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85454711
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:


Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken.. :@
Welnee. Ze zijn meestal juist trots erop als je hun gerechten vereeuwigd. Ook bij Oud Sluis doen ze daar niet moeilijk over. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 18 augustus 2010 @ 22:58:45 #112
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_85455090
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken.. :@
Niks om je opgelaten over te voelen, dat doet bijna iedereen daar.
pi_85456717
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 22:58 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Niks om je opgelaten over te voelen, dat doet bijna iedereen daar.
En zelfs vaak met enorme spiegelreflexcamera's of met flits of ze filmen zelfs alles. En dan laten ze het personeel tientallen foto's van zichzelf nemen! In een drie-sterren restaurant in Frankrijk drong een ober zelf echt aan dat ie een foto van ons wilden nemen met mijn bescheiden pocketcameraatje, slechts meegenomen om het eten te vereeuwigen. Uiteindelijk maar toegegeven :) , maar van mij hoefde het niet zo. Is me trouwens vaker overkomen in sterrenrestaurants.
anonieme razernist
pi_85461861
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 23:46 schreef NoCigar het volgende:

[..]

En zelfs vaak met enorme spiegelreflexcamera's of met flits of ze filmen zelfs alles. En dan laten ze het personeel tientallen foto's van zichzelf nemen! In een drie-sterren restaurant in Frankrijk drong een ober zelf echt aan dat ie een foto van ons wilden nemen met mijn bescheiden pocketcameraatje, slechts meegenomen om het eten te vereeuwigen. Uiteindelijk maar toegegeven :) , maar van mij hoefde het niet zo. Is me trouwens vaker overkomen in sterrenrestaurants.
echt? :o ik heb dat nog nooit meegemaakt. Ik maak (soms) wel foto's maar altijd discreet en zonder flits.

Oh wacht, in Nairn stelde de ober het zelf voor om een foto van ons te maken toen ik mijn eten zat te kieken...

1x meegemaakt dus.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85461914
Ik ken dat idd ook van de lindehof en de keuken van floris. Zit je je best te doen op eetfoto's, moet je opeens leuk gaan kijken.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_85469309
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken.. :@
stel je niet aan. ik ben de grondlegger O-) van foto's maken van het eten toen niemand het nog deed of debiel vond. :Y
FOK stel golfer en Bluezz hebben mij al opgevolgd met het maken van foto's door dezelfde stijl te hanteren op hun weblog.(check maar de hoek en close-up manier van fotograferen) })
ik ben eigenlijk de eet-Ayatollah van fok :') :') >:O
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_85470681
Met elke keer een andere camera ja, was vermakelijk.
anonieme razernist
  donderdag 19 augustus 2010 @ 13:28:19 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85470913
Bij mij is het eerder mijn gezelschap wat zich er over opwind.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85582361
Waar?
Solera Almelo
Wanneer?
22 augustus 2010
Wat at je?
Turks brood met knoflook
Stokbrood met knoflookmayonaise
Gerookte entrecote
Ossenhaas met paddenstoelen
Varkenshaas met paddenstoelen
Gefrituurde kip met chilisaus
Krab met perzik
Gemarineerde kipvleugels
2x varkenshaas met spinazie
Inktvisringen met knoflook
Broodrolletje kaas
Taartje met 3 soorten kaas
Groente Quiche
3 x portie friet
3 glazen bier, 2x cola light, 1 keer koffie en 2 keer thee
Impressie?
Samen met mijn vriend en een vriendin ging ik bij een tapasrestaurant eten. We zaten lekker buiten op het terras. Er liep ontzettend veel bediening rond. We kregen de menukaart en toen ik tegen de ober voor de grap zei dat we haast een briefje nodig hadden om te bestellen gaf hij een bierviltje en een pen om onze bestelling op te schrijven. We namen allemaal 5/6 gerechtjes. Mijn vriend en ik hadden brood als een starter, maar dat kregen we tegelijkertijd met de andere gerechtjes. Het smaakte allemaal erg lekker, maar het was wel erg veel. Mijn vriendin vond haar vegetarische gerechtjes niet echt lekker, het smaakte allemaal een beetje hetzelfde. De gefrituurde kip met chilisaus was niet helemaal goed bereid en nog rauw van binnen. Ik heb dit gemeld toen ze de tafel af gingen ruimen en we hadden eventueel nog wel een nieuwe portie mogen hebben, maar dat hoefde niet meer. We hebben wel een les voor de volgende keer geleerd en dat is dat we niet alles tegelijkertijd moeten bestellen, maar gewoon 1 of 2 gerechtjes en dan steeds opnieuw bestellen. Dan blijft alles goed warm, weet je of je nog genoeg ruimte heb voor meer en het is makkelijker te onthouden wie wat heeft.
Kosten?
89,35 euro totaal
Cijfer?
Eten: 7.5
Bediening: 8
Sfeer: 7.5
pi_85584999
Je zegt dat jullie moeten onthouden om niet alles tegelijk te bestellen, maar het is bij tapas de gewoonte dat je bijv. eerst de koude en dan de warme gerechten krijgt. En ik vind ook dat het personeel dit had moeten adviseren ;)
pi_85585316
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 21:54 schreef Bluezz het volgende:
Je zegt dat jullie moeten onthouden om niet alles tegelijk te bestellen, maar het is bij tapas de gewoonte dat je bijv. eerst de koude en dan de warme gerechten krijgt. En ik vind ook dat het personeel dit had moeten adviseren ;)
Tja, dat wisten we dus niet en het personeel heeft dat idd ook niet gezegd en ook gewoon alles tegelijkertijd gebracht.
pi_85590398
Dus krijgt de bediening een 5 en het eten een 6 ~:)
  zondag 22 augustus 2010 @ 23:37:56 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85590445
een 7,5 voor rauwe kip, excuse me?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85597748
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 23:37 schreef Pietverdriet het volgende:
een 7,5 voor rauwe kip, excuse me?
Door 1 stukje rauwe kip een laag cijfer te geven terwijl alle andere gerechtjes wel lekker en goed waren vind ik ook weer zo wat.
pi_85597845
quote:
Mijn vriendin vond haar vegetarische gerechtjes niet echt lekker, het smaakte allemaal een beetje hetzelfde. De gefrituurde kip met chilisaus was niet helemaal goed bereid en nog rauw van binnen. Ik heb dit gemeld toen ze de tafel af gingen ruimen en we hadden eventueel nog wel een nieuwe portie mogen hebben, maar dat hoefde niet meer.
en dan nog een 7,5?

No offence, maar ik zal niet snel op jouw oordeel afgaan als ik dat allemaal zo lees...
Ja doei.
  maandag 23 augustus 2010 @ 10:12:45 #126
62913 Blik
The one and Only!
pi_85597934
Ok, ik ben overgehaald. Ik zal wel foto's maken van Oud Sluis :)
pi_85597976
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 10:12 schreef Blik het volgende:
Ok, ik ben overgehaald. Ik zal wel foto's maken van Oud Sluis :)
Tof!

Wij gaan naar Chalet Brakkestein in de restaurantweek deze week :) ga ook vragen of ik foto's mag maken. Heb alleen maar goede verhalen gehoord, dus hoop niet dat 't tegenvalt :o
Ja doei.
pi_85598676
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 10:14 schreef motorbloempje het volgende:

[..]


Tof!

Wij gaan naar Chalet Brakkestein in de restaurantweek deze week :) ga ook vragen of ik foto's mag maken. Heb alleen maar goede verhalen gehoord, dus hoop niet dat 't tegenvalt :o
vast niet. klinkt al goed :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85600319
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 10:07 schreef motorbloempje het volgende:

[..]



en dan nog een 7,5?

No offence, maar ik zal niet snel op jouw oordeel afgaan als ik dat allemaal zo lees...
Tja ik ben misschien niet zo kritisch als sommigen van jullie. Ik heb gewoon lekker gegeten en dat er dan een paar dingen minder goed zijn gebeurd overal wel. Als het echt goed was geweest had ik wel een 8.5/9 gegeven. En dat van die bediening wist ik niet, dat je eerst koude gerechten serveert en daarna de warme en niet alles tegelijkertijd. Was onze eerste keer. Dat horen zij dan idd aan te geven en te doen. Iets waar ik de volgende keer wel op zal letten.
pi_85600523
maar als je vriendin al klaagt dat alles 't zelfde smaakt en/of niet lekker is... dan zou ik toch wel.. nou ja, never mind :)
Ja doei.
pi_85605331
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 23:37 schreef Pietverdriet het volgende:
een 7,5 voor rauwe kip, excuse me?
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 10:07 schreef motorbloempje het volgende:

en dan nog een 7,5?

No offence, maar ik zal niet snel op jouw oordeel afgaan als ik dat allemaal zo lees...
Sommige mensen zijn idd niet echt kritisch :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_85605700
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 13:43 schreef Isabeau het volgende:

[..]


[..]


Sommige mensen zijn idd niet echt kritisch :+
dat dus. :)

rauwe kip.. :X
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85606104
waar? in Antwerpen, bij de Keyserlei: Argentijnse grill.
Wanneer? Afgelopen zaterdag.
Wat at je? Na wat drankjes en brood met wat boter en wat chimichurriachtige toestanden bestelden we. Ik had vooraf een schaaltje met in de oven gebakken Provolone (kaas) met zwarte olijven, tomaat en olie (veel olie :D) met brood... Zag er super simpel uit maar t smaakte echt heel goed :9 (ondanks de hoeveelheid olie dus, maar die hoefde je niet op te eten natuurlijk allemaal)

Daarna Bife de lomo con ajo (ossenhaas, medium rare, met knoflook)... De standaard frietjes erbij natuurlijk.
Vlees was echt super mals en erg goed gebakken :9 Groot stuk ook dus na t voorgerecht wat flink vulde en t grote stuk vlees pasten er nog 4 frietjes in ofzo, maar goed; die waren sowieso al bijzaak voor mij :P
Kosten? We waren met zijn vieren, inclusief een paar drankjes (corona's en een witbiertje, 2 flessen water) dus: 4 x voorgerecht en 4x hoofdgerecht.. voor 164 euro ofzo?

T tentje zag er eigenlijk heel simpel uit, maar we hebben echt lekker gegeten :) Binnen stonden ze op een grote kolengrill te grillen en t viel op hoe schoon het er was.

Kortom, prima dus :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85606379
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 13:43 schreef Isabeau het volgende:
Sommige mensen zijn idd niet echt kritisch :+
Eigenlijk slaat het ook nergens op om cijfers uit te delen :D Je kan beter een mooie recensie/verslagje schrijven en het daarbij laten.
pi_85606434
ja die cijfers vind ik ook wat raar eigenlijk... belangrijker is: was t lekker? was t leuk? waren er rare dingen ofzo?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 23 augustus 2010 @ 23:34:11 #136
198371 Equites
Im going fucking oldschool!
pi_85630107
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 10:12 schreef Blik het volgende:
Ok, ik ben overgehaald. Ik zal wel foto's maken van Oud Sluis :)
Beter wel! Van iedere gang, die shit is om te smullen.
------- House was our believe, House was our sanctuary, And the beating of the drum, The bottom of the bass, The pump and the snare, Made you throw your hands in the air, House was a way of life-------
pi_85631299
Waar? Balthazar
Wanneer? Gisteren.
Wat at je? Vooraf een 'mixed platter'' sushi, met z'n drieën gedeeld, als hoofdgerecht had ik zeebaars met geconfijte rode uien en anijs, disgenoten hadden tonijn met amandel en zwarte rijst, en rode snapper met peultjes en citroengras. Toe deelden we limoencheesecake en chocoladetaart met muntijs. Erbij een fles sauvignon blanc.
Impressie? Een vrij fancy restaurant in een dito buurt. We konden lekker buiten zitten. Bediening was attent en snel. De sushi was OK, goed te eten en vers maar niet mind-blowing ofzo (dat is toch echt specialistenwerk, sushi - voor zo erbij net iets te ingewikkeld, denk ik ;)). Mijn hoofdgerecht was een beetje afgekoeld bij serveren, maar de ober loste dit snel en vlekkeloos op. Ik had zonder meer het lekkerste hoofdgerecht gekozen O+ Sowieso vind ik zeebaars een smakelijk visje, maar de combi met de kruidige saus, knapperige courgettereepjes en de verrukkelijk geconfijte uien was echt om je vingers bij af te likken! De andere hoofdgerechten waren ook lekker, wat ik zo proefde. Wijn was aangenaam, ik vond 'm goed bij de vis passen. Licht en 'crisp'. Dessert was lekker, wel verreweg de zwaarste gang na een vrij licht voor- en hoofdgerecht, maar dat was natuurlijk onze eigen schuld! Muntijs was trouwens wel lekker licht en fris, was een sorbet.
Kosten? 80 euro omgerekend met z'n drieën.
Cijfer? Ehh... Moet ik nou heel veel punten aftrekken voor het afkoelen van het hoofdgerecht? :+ Bediening was in ieder geval uitstekend, minstens een 8,5.
pi_85631425
Hoe lostte de ober je afgekoelde hoofdgerecht op?
Zeebaars is idd verrukkelijk :Y)

Leuk verslagje, jammer van de foto's, dure tent :P :Y)
pi_85631494
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 00:11 schreef Bluezz het volgende:
Hoe lostte de ober je afgekoelde hoofdgerecht op?
Zeebaars is idd verrukkelijk :Y)

Leuk verslagje, jammer van de foto's, dure tent :P :Y)
Ik weet het niet, maar de vis was iig niet taai/droog toen hij even later terugkwam :o
  dinsdag 31 augustus 2010 @ 20:45:19 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85925050
Döner Company op Utrecht Centraal, op de loopbrug naar de jaarbeurs.
1 broodje kipdöner met sambal, salade, ui, kaas en Chili's
4 Euro nogwat.

Duidelijk de beste Döner op HC, is er altijd druk. Vriendelijke turkse jongens in de bediening en een prima smakende Döner. De kalfs is minder, is gekruid gehakt, geen echte vleesstukken. De kip is er lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85926055
Afgelopen week tijdens de restaurant week even Hofstede Meerzicht (Zoetermeer), Seinpost (Den Haag), De Savelberg (Voorburg) en Calla's (Den Haag) meegepakt! Was weer genieten!

Verslagen volgen!
"I'm talking about liquid. Rich enough to have your own jet. Rich enough not to waste time. Fifty, a hundred million dollars, buddy. A player. Or nothing" Gordon Gekko, Wallstreet
pi_85928620
quote:
Op dinsdag 31 augustus 2010 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Döner Company op Utrecht Centraal, op de loopbrug naar de jaarbeurs.
1 broodje kipdöner met sambal, salade, ui, kaas en Chili's
4 Euro nogwat.

Duidelijk de beste Döner op HC, is er altijd druk. Vriendelijke turkse jongens in de bediening en een prima smakende Döner. De kalfs is minder, is gekruid gehakt, geen echte vleesstukken. De kip is er lekker.
wat is HC?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85928654
quote:
Op dinsdag 31 augustus 2010 21:08 schreef vanKampen het volgende:
Afgelopen week tijdens de restaurant week even Hofstede Meerzicht (Zoetermeer), Seinpost (Den Haag), De Savelberg (Voorburg) en Calla's (Den Haag) meegepakt! Was weer genieten!

Verslagen volgen!
gaaf! Hoor graag! :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85928769
quote:
Op dinsdag 31 augustus 2010 22:06 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

wat is HC?
Hoog Caterijne?
pi_85928868
aah natuurlijk :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 31 augustus 2010 @ 23:22:29 #146
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85932687
Om onze vakantie in te luiden hebben we vandaag gegeten bij Lex Jumeaux (De baklap) in Bennebroek
Apart ingedeeld pand, je komt binnen in een ruim lounge gedeelte van rode banken, via een hal in het restaurantgedeelte. In het midden is een overdekte binnentuin met een grote boom. Wij zaten op een verhoogd gedeelte, de veranda. Prima sfeer, netjes ingedekt, aardig attent, correct personeel.
Bij de hoofdgerechten heb je bij dit restaurant de keuze uit normale of 'small' porties.

Bluezz koos voor het 4 gangen augustus-menu en golfer voor een voorgerecht, 2 'small' hoofdgerechten en een nagerecht.

We begonnen met een glas Baron Louis Chardonnay (bij de rest van de maaltijd hebben we daar ook nog 2 glazen van gedronken) en kregen daar brood met lekkere gezouten boter bij :


Daarna 2 kleine amuses : links hollandse garnaaltjes in een schuim van venkel en rechts een ijshoorntje met ijs van tomaten en compote van ui.


Golfers voorgerecht : Kruidenravioli met schaal- en schelpdieren in een heldere bouillon van kreeft en zwarte olijf.


Bluezz' voorgerecht: Filet Américain en pepersteak van Albacore tonijn, gelei van gazpacho met avocado en limoen.


Golfers 1e 'small' hoofdgerecht : Provençaalse vissoep, rijk gevuld met vis, schaal- en schelpdieren, crouton met verse ansjovis en rouille.
(de crouton en de rouille ontbraken helaas - misschien wordt dat alleen bij de normale portie geserveerd? )


Bluezz'2e gerecht : Noordzee scholfilet, worstje van gamba,gestoofde mosseltjes & zeekraal.


Golfers 2e 'small' hoofdgerecht : Gegrilde wilde zeebaars, couscous van rode biet, bitterballetjes en jus van langoustine.


Bluezz' hoofdgerecht : Proeverij van kalfsvlees; kalfsoester, terrine met zwezerik en cantharel, bitterbal van sukade.


Het nagerecht van golfer hoorde eigenlijk bij het menu van Bluezz : Gemarineerd zomerfruit, citrus sabayon, appelchips & yoghurtijs.


Bluezz koos het kaasplankje van de bekende kaaswinkel L' amuse uit Santpoort, waar het restaurant zelf een beschrijving op vetvrij papier onder legt, erg leuk gevonden!


Een leuk en erg smakelijk begin van onze (zomer-)vakantie!!
Totale kosten inclusief drank: 110 euro met z'n tweeën.

Eten: 8
Bediening: 8
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 31 augustus 2010 @ 23:56:15 #147
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_85933977
110 euro met z'n 2en? Dat valt mee. Het zal wel geen ster hebben dan?

Ik heb er geen verstand van hoor, maar als ik al die gerechtjes zie dan lijkt het me een redelijk exclusief restaurant, maar qua prijs valt dat reuze mee dus. :)
  woensdag 1 september 2010 @ 00:53:22 #148
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85935844
quote:
Op dinsdag 31 augustus 2010 23:56 schreef Zwansen het volgende:
110 euro met z'n 2en? Dat valt mee. Het zal wel geen ster hebben dan?

Ik heb er geen verstand van hoor, maar als ik al die gerechtjes zie dan lijkt het me een redelijk exclusief restaurant, maar qua prijs valt dat reuze mee dus. :)
Viel ons ook mee. Inderdaad geen sterren en dat niveau halen ze ook niet. Wel netjes allemaal.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_85937591
klinkt goed en idd leuk idee met de kaas. Meestal ben je idd zo kwijt wat je eet als ze weer weglopen :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 1 september 2010 @ 06:37:17 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85937855
Dat kaas op vetvrij papier met de beschrijving vind ik eigenlijk armoede, zegt mij dat de bediening te dom is om het te vertellen en ziet er uit als in de supermarkt waar je een stukkie kan proeven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')