Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken..quote:Op woensdag 18 augustus 2010 18:57 schreef Bluezz het volgende:
@ Blik, probeer je ook foto's te maken bij Oud Sluis?
Klinkt goed en leuk voor schoonmoeders
Ik hoor hier vaak dat mensen het zonder flits doen. Dan maar een minder perfect plaatje...quote:Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:
[..]
Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken..
Moet je eens proberen om eerst met een dobbelsteen te gooien om wat je gaat eten en dat ook nog te fotograferenquote:Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:
[..]
Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken..
Dan denkt de ober dat de mooie dames om hem dobbelenquote:Op woensdag 18 augustus 2010 21:26 schreef Ripley het volgende:
Moet je eens proberen om eerst met een dobbelsteen te gooien om wat je gaat eten en dat ook nog te fotograferen
Die van ons ook. En onze foto's zijn ook vaak niet de allermooiste en het liefst zonder flits idd.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 21:25 schreef Isabeau het volgende:
Mijn camera heeft zelfs een optie 'food' voor het maken van foto's van eten
Welnee. Ze zijn meestal juist trots erop als je hun gerechten vereeuwigd. Ook bij Oud Sluis doen ze daar niet moeilijk over.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:
Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken..
Niks om je opgelaten over te voelen, dat doet bijna iedereen daar.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:
[..]
Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken..
En zelfs vaak met enorme spiegelreflexcamera's of met flits of ze filmen zelfs alles. En dan laten ze het personeel tientallen foto's van zichzelf nemen! In een drie-sterren restaurant in Frankrijk drong een ober zelf echt aan dat ie een foto van ons wilden nemen met mijn bescheiden pocketcameraatje, slechts meegenomen om het eten te vereeuwigen. Uiteindelijk maar toegegeven , maar van mij hoefde het niet zo. Is me trouwens vaker overkomen in sterrenrestaurants.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 22:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niks om je opgelaten over te voelen, dat doet bijna iedereen daar.
echt? ik heb dat nog nooit meegemaakt. Ik maak (soms) wel foto's maar altijd discreet en zonder flits.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 23:46 schreef NoCigar het volgende:
[..]
En zelfs vaak met enorme spiegelreflexcamera's of met flits of ze filmen zelfs alles. En dan laten ze het personeel tientallen foto's van zichzelf nemen! In een drie-sterren restaurant in Frankrijk drong een ober zelf echt aan dat ie een foto van ons wilden nemen met mijn bescheiden pocketcameraatje, slechts meegenomen om het eten te vereeuwigen. Uiteindelijk maar toegegeven , maar van mij hoefde het niet zo. Is me trouwens vaker overkomen in sterrenrestaurants.
stel je niet aan. ik ben de grondlegger van foto's maken van het eten toen niemand het nog deed of debiel vond.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 21:04 schreef Blik het volgende:
[..]
Ik voel me een beetje opgelaten om foto's te maken..
Tja, dat wisten we dus niet en het personeel heeft dat idd ook niet gezegd en ook gewoon alles tegelijkertijd gebracht.quote:Op zondag 22 augustus 2010 21:54 schreef Bluezz het volgende:
Je zegt dat jullie moeten onthouden om niet alles tegelijk te bestellen, maar het is bij tapas de gewoonte dat je bijv. eerst de koude en dan de warme gerechten krijgt. En ik vind ook dat het personeel dit had moeten adviseren
Door 1 stukje rauwe kip een laag cijfer te geven terwijl alle andere gerechtjes wel lekker en goed waren vind ik ook weer zo wat.quote:Op zondag 22 augustus 2010 23:37 schreef Pietverdriet het volgende:
een 7,5 voor rauwe kip, excuse me?
en dan nog een 7,5?quote:Mijn vriendin vond haar vegetarische gerechtjes niet echt lekker, het smaakte allemaal een beetje hetzelfde. De gefrituurde kip met chilisaus was niet helemaal goed bereid en nog rauw van binnen. Ik heb dit gemeld toen ze de tafel af gingen ruimen en we hadden eventueel nog wel een nieuwe portie mogen hebben, maar dat hoefde niet meer.
Tof!quote:Op maandag 23 augustus 2010 10:12 schreef Blik het volgende:
Ok, ik ben overgehaald. Ik zal wel foto's maken van Oud Sluis
vast niet. klinkt al goedquote:Op maandag 23 augustus 2010 10:14 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Tof!
Wij gaan naar Chalet Brakkestein in de restaurantweek deze week ga ook vragen of ik foto's mag maken. Heb alleen maar goede verhalen gehoord, dus hoop niet dat 't tegenvalt
Tja ik ben misschien niet zo kritisch als sommigen van jullie. Ik heb gewoon lekker gegeten en dat er dan een paar dingen minder goed zijn gebeurd overal wel. Als het echt goed was geweest had ik wel een 8.5/9 gegeven. En dat van die bediening wist ik niet, dat je eerst koude gerechten serveert en daarna de warme en niet alles tegelijkertijd. Was onze eerste keer. Dat horen zij dan idd aan te geven en te doen. Iets waar ik de volgende keer wel op zal letten.quote:Op maandag 23 augustus 2010 10:07 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
en dan nog een 7,5?
No offence, maar ik zal niet snel op jouw oordeel afgaan als ik dat allemaal zo lees...
quote:Op zondag 22 augustus 2010 23:37 schreef Pietverdriet het volgende:
een 7,5 voor rauwe kip, excuse me?
Sommige mensen zijn idd niet echt kritischquote:Op maandag 23 augustus 2010 10:07 schreef motorbloempje het volgende:
en dan nog een 7,5?
No offence, maar ik zal niet snel op jouw oordeel afgaan als ik dat allemaal zo lees...
dat dus.quote:Op maandag 23 augustus 2010 13:43 schreef Isabeau het volgende:
[..]
[..]
Sommige mensen zijn idd niet echt kritisch
Eigenlijk slaat het ook nergens op om cijfers uit te delen Je kan beter een mooie recensie/verslagje schrijven en het daarbij laten.quote:Op maandag 23 augustus 2010 13:43 schreef Isabeau het volgende:
Sommige mensen zijn idd niet echt kritisch
Beter wel! Van iedere gang, die shit is om te smullen.quote:Op maandag 23 augustus 2010 10:12 schreef Blik het volgende:
Ok, ik ben overgehaald. Ik zal wel foto's maken van Oud Sluis
Ik weet het niet, maar de vis was iig niet taai/droog toen hij even later terugkwamquote:Op dinsdag 24 augustus 2010 00:11 schreef Bluezz het volgende:
Hoe lostte de ober je afgekoelde hoofdgerecht op?
Zeebaars is idd verrukkelijk
Leuk verslagje, jammer van de foto's, dure tent
wat is HC?quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Dƶner Company op Utrecht Centraal, op de loopbrug naar de jaarbeurs.
1 broodje kipdƶner met sambal, salade, ui, kaas en Chili's
4 Euro nogwat.
Duidelijk de beste Dƶner op HC, is er altijd druk. Vriendelijke turkse jongens in de bediening en een prima smakende Dƶner. De kalfs is minder, is gekruid gehakt, geen echte vleesstukken. De kip is er lekker.
gaaf! Hoor graag!quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 21:08 schreef vanKampen het volgende:
Afgelopen week tijdens de restaurant week even Hofstede Meerzicht (Zoetermeer), Seinpost (Den Haag), De Savelberg (Voorburg) en Calla's (Den Haag) meegepakt! Was weer genieten!
Verslagen volgen!
Viel ons ook mee. Inderdaad geen sterren en dat niveau halen ze ook niet. Wel netjes allemaal.quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 23:56 schreef Zwansen het volgende:
110 euro met z'n 2en? Dat valt mee. Het zal wel geen ster hebben dan?
Ik heb er geen verstand van hoor, maar als ik al die gerechtjes zie dan lijkt het me een redelijk exclusief restaurant, maar qua prijs valt dat reuze mee dus.
Zo kun je alles wel armoedig vinden. Ze hebben er toch juist iets leuks en creatiefs van gemaakt door het met de hand te schrijven? En als een ober mij de lap tekst zou voorlezen die op die placemat staat, was ik de helft al vergeten na mn eerste bonkje kaasquote:Op woensdag 1 september 2010 06:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat kaas op vetvrij papier met de beschrijving vind ik eigenlijk armoede, zegt mij dat de bediening te dom is om het te vertellen en ziet er uit als in de supermarkt waar je een stukkie kan proeven.
Dat geeft ook helemaal niks, ik ken ze niet allemaal maar het lijkt me ook kaas om te vergeten. In de meeste restaurants weten ze niet echt wat van kaas, dus dan is het wel handig om even een printje te maken van de tekst van de leverancier. Als ze wel wat van kaas zouden weten zouden ze niet met commissiekaas aankomen schat ik. Leuk om mee te nemen naar een WK-avondje, maar niet echt wat bijzonders of karakteristiek.quote:Op woensdag 1 september 2010 08:40 schreef Gripper het volgende:
[..]
Zo kun je alles wel armoedig vinden. Ze hebben er toch juist iets leuks en creatiefs van gemaakt door het met de hand te schrijven? En als een ober mij de lap tekst zou voorlezen die op die placemat staat, was ik de helft al vergeten na mn eerste bonkje kaas
Nope, aan g gegevenquote:Op woensdag 1 september 2010 09:18 schreef FutureFairytale het volgende:
mooi verslag Golfer! En Bluezz aan de mosselen?
Ik vond het leuk & niet armoedig.quote:Op woensdag 1 september 2010 06:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat kaas op vetvrij papier met de beschrijving vind ik eigenlijk armoede, zegt mij dat de bediening te dom is om het te vertellen en ziet er uit als in de supermarkt waar je een stukkie kan proeven.
Of de bediening houdt rekening met de wel 'domme' gasten die na het vertellen en opnoemen van de verschillende kaasjes het meteen weer vergeten zijn en op deze manier nog eens rustig de naam en herkomst en geschiedenis van de diverse kaasjes op z'n/haar gemak kan nalezen ?quote:Op woensdag 1 september 2010 06:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat kaas op vetvrij papier met de beschrijving vind ik eigenlijk armoede, zegt mij dat de bediening te dom is om het te vertellen en ziet er uit als in de supermarkt waar je een stukkie kan proeven.
wat een zure reactie 't Is toch leuk vormgegeven en praktisch? No way dat je dat na een paar glazen wijn nog onthoudt, andersquote:Op woensdag 1 september 2010 06:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat kaas op vetvrij papier met de beschrijving vind ik eigenlijk armoede, zegt mij dat de bediening te dom is om het te vertellen en ziet er uit als in de supermarkt waar je een stukkie kan proeven.
Het gaat me niet om de informatie op de placemat, maar dat het weer duidelijk een verschijnsel is waaruit blijkt dat de bediening in de meeste restaurants niet meer is dan iemand die je eten kan komen brengen en als je ze weet te tackelen in staat is je drankbestelling aan te nemen.quote:Op woensdag 1 september 2010 13:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Of de bediening houdt rekening met de wel 'domme' gasten die na het vertellen en opnoemen van de verschillende kaasjes het meteen weer vergeten zijn en op deze manier nog eens rustig de naam en herkomst en geschiedenis van de diverse kaasjes op z'n/haar gemak kan nalezen ?
Of onthou jij altijd tot in de kleinste details alle uitleg over de verschillende kazen die je krijgt gereserveerd ?
Zie in mijn antwoord aan golfer waar ik op doeldequote:Op woensdag 1 september 2010 13:08 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Ik vond het leuk & niet armoedig.
Ja, dat is erg in, net zulke schijnluxe, maar een behoorlijk gebakken aardappel kunnen ze niet maken.quote:Waar ik dan niet zo blij mee ben is altijd maar weer dat schuim
quote:Op woensdag 1 september 2010 13:54 schreef Bluezz het volgende:
De Andijkse met fenegriek was overigens de lekkerste/verrassendste en had ik nog nooit geproefd
De smaakomschrijvingen was ik het trouwens niet echt mee eens CF, dus dat klopt wel wat je zegt.
bronquote:Andijker Schapenkaas met fenegriek (Westfriese streekkaas, niet biologisch)
Een harde schapenkaas. De vorm van de kaas is rond, wielvormig, en het gewicht is ca. 5 kg. We produceren bewust een zo dikke schapenkaas omdat dit gunstig is voor de rijping en smaak van de kaas. Fenegriek is een kruid dat oorspronkelijk uit Mesopotamie komt, maar al in de oudheid veel voorkomt in het Middellandse Zeegebied. De smaak doet een beetje denken aan walnoot.
Verkoopunt
De Andijker schapenkaas met fenegriek is te koop bij:
Kaasspeciaalzaak L’Amuse, Hoofdstraat 185 in Santpoort-Noord
Je hebt er overheen gelezen dat het de small-versie van de gerechten betrof?quote:Op woensdag 1 september 2010 22:04 schreef Fokatio het volgende:
dit is pas armoede:
[ afbeelding ]
rijk gevuld met vis, schaal- en schelpdieren, crouton met verse ansjovis en rouille.
Heb ooit een keer de bediening gevraagd of de Rogvleugels van de Kolibrierog waren.quote:Op woensdag 1 september 2010 22:04 schreef Fokatio het volgende:
dit is pas armoede:
[ afbeelding ]
rijk gevuld met vis, schaal- en schelpdieren, crouton met verse ansjovis en rouille.
Niet overheen gelezen maar het is wel de small-versie van een hoofdgerecht en een soep die 'rijkgevuld' is met precies 1 stukje van alles waarmee deze rijkgevuld zou moeten zijn.. een amuse is vaak een lepel vol, dit is nog minder..quote:Op woensdag 1 september 2010 22:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Je hebt er overheen gelezen dat het de small-versie van de gerechten betrof?
Overigens ontbraken inderdaad de rouille en de crouton met ansjovis.
dit vind ik ook zag er heel arm uit (vulling) ook al is het de kleine versie. is het dan in de grote versie met 2 stukjes?quote:Op donderdag 2 september 2010 11:10 schreef Fokatio het volgende:
[..]
Niet overheen gelezen maar het is wel de small-versie van een hoofdgerecht en een soep die 'rijkgevuld' is met precies 1 stukje van alles waarmee deze rijkgevuld zou moeten zijn.. een amuse is vaak een lepel vol, dit is nog minder..
Ik weet wel dat het een beetje zo hoort in zulke restaurants maar gebruik dan gewoon niet het woord 'rijkgevuld'... vergelijk de foto met het woord!
Misschien in jouw ogen erg goedkoop.. Maar als ik goedkoop ga eten dan blijf ik onder de 20 euro!quote:Op donderdag 2 september 2010 23:34 schreef Pietverdriet het volgende:
35 Euro pp voor een voor/hoofd/nagerecht en drankjes en dat niet zou niet goedkoop zijn?
Ah, vandaar, dan begrijp ik het.quote:Op donderdag 2 september 2010 23:43 schreef Phoenixbirdy het volgende:
O sorry, ik was niet helemaal duidelijk. 35 euro was puur voor alle (tussen)gerechten. Als je de wijn meetelt die we gedronken hebben waren we meer kwijt.
Och, wijn valt wel mee toch? Als je een halve fles drinkt ben je misschien maximaal 15 euro kwijt.quote:Op donderdag 2 september 2010 23:43 schreef Phoenixbirdy het volgende:
O sorry, ik was niet helemaal duidelijk. 35 euro was puur voor alle (tussen)gerechten. Als je de wijn meetelt die we gedronken hebben waren we meer kwijt.
pp maakt dan het diner 50 Euroquote:Op vrijdag 3 september 2010 00:21 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
Och, wijn valt wel mee toch? Als je een halve fles drinkt ben je misschien maximaal 15 euro kwijt.
Dat had ik zelf niet uit kunnen rekenen, dank je.quote:Op vrijdag 3 september 2010 00:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
pp maakt dan het diner 50 Euro
NL is een stuk duurder dan NZquote:Op vrijdag 3 september 2010 08:17 schreef rechtsedirecte het volgende:
35 euro pp vind ik een redelijke prijs, niet echt goedkoop maar ook niet echt heel duur en zoals je het beschreef volgens mij waar het je geld
inderdaad, het ik ook in overweging genomen in mijn post.quote:Op vrijdag 3 september 2010 08:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
NL is een stuk duurder dan NZ
Na het lezen van deze recensie zijn mijn vriend en ik hier ook eens gaan eten. Ik ben het helemaal eens met de bovenstaande recensie! Het is ons zeer goed bevallen.quote:Op woensdag 1 september 2010 19:54 schreef Tezz het volgende:
Waar? Mama Di Kookt http://www.mamadikookt.nl/in Valkenswaard
Wanneer? Gisteren
Gezelschap? samen met mijn man
Concept Mama Di Kookt: Gerechtjes van 'di mama' met een Italiaanse inslag. Het concept van dit restaurant is dat je voor een fixed price (21,50 p.p.) gerechtjes van de kaart kunt bestellen. De gerechtjes zijn allemaal formaat 'voorgerecht' en de kaart is vrij uitgebreid: salades, pasta, vlees, vis, vegi. Voor sommige gerechtjes moet je een kleine toeslag betalen en ook de nagerechtjes zijn not included (maar niet duur: plus 4,50 op je rekening per nagerechtje).
Wanneer je je bord leeg hebt komt de serveerster uithalen en kun je direct een volgend gerechtje bestellen, net zo lang totdat je genoeg gehad hebt!
Leuk concept: door de kleine porties kun je veel verschillende dingen proeven!
Wat? Na een amuze (tomatensoepje met kruidenroom) en wat brood at ik vijf gerechtjes en mijn man at er vier (hij kwam net uit de nachtdienst, het was zijn ontbijt, haha).
Ik nam: romige champignons met bruscetta, taartje van diverse groentes, pasta met truffel, varkenshaas met groenten en lamsfilet met risotto.
Mijn man at: salade eendeborst, duivelse garnaaltjes, zeeduivel met pecorino en pesce de la mama.
We dronken er ieder drie glazen rode huiswijn bij. Het was heerlijk!
Ervaring: hoewel dit restaurant al enige tijd in onze woonplaats zit, waren we er nog nooit geweest. Wel hadden we goede dingen gehoord en het bleek ook voor ons een succesformule te zijn. Het was ook bijzonder druk voor een dinsdagavond. We hadden niet gereserveerd en konden nog net een tafeltje bij de bar krijgen. In de 2,5 uur dat we binnen zaten hebben we zeker 5 keer gezien dat een gezelschap weg werd gestuurd vanwege de drukte!
Een erg leuk restaurant. Leuke sfeer, lekkere gerechtjes en een prijs/kwaliteitverhouding die meer dan prima is!
Prijs: 60 euro!! Wel hebben we geen enkel gerechtje met een toeslag genomen en ook geen nagerecht gegeten. Maar zoals gezegd: uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding.
Leuk om te lezen dat je ook bent geweest! Ik ga er ook zeker eens terug. Er staan nog genoeg gerechtjes op de kaart die ik nog niet heb geproefd, dus ik kan vooruit....quote:Op vrijdag 3 september 2010 10:46 schreef Sts het volgende:
[..]
Na het lezen van deze recensie zijn mijn vriend en ik hier ook eens gaan eten. Ik ben het helemaal eens met de bovenstaande recensie! Het is ons zeer goed bevallen.
Wat we aten na de amuse:
vriend: salade parmaham, romige champignons met bruschetta, lamsfilet met risotto, varkenshaas met groenten en choco di mama (oid, een soort gebakje met lange vingers, daartussen chocoladecrčme en er bovenop een soort witte chocoladesaus)
ik: salade eendeborst, lamsfilet met risotto (heerlijk vlees!), tortellini met ricotta en tomatencrčmesaus, groententaartje (waarvan ik had gehoopt dat het uit groenten bestond, maar het was vooral iets omeletachtigs) en een italian coffee.
De bediening was correct en extreem snel, maar had wat gemotiveerder gemogen.
Totale schade was 62 euro.
Al met al een aanrader en we gaan zeker nog eens terug!
Zal ik daar dan maar op antwoorden?quote:Op zondag 12 september 2010 11:38 schreef Blik het volgende:
Zal ik dan maar deze week een review schrijven over Oud Sluis (incl. foto's)?
¤ 6,-?quote:Op woensdag 15 september 2010 19:22 schreef Erasmo het volgende:
Waar? Travnik, geen idee hoe de tent heet
Wanneer? Lunch.
Wat at je? Forel met aardappel en tomaten salade, honingtoetje en een flesje cola.
Impressie? Goddelijk
Kosten? ¤6
Cijfer? 9+
Foto:
[ link | afbeelding ]
Lunchtime by Erasmo..., on Flickr
Jum!quote:Op woensdag 15 september 2010 19:22 schreef Erasmo het volgende:
Waar? Travnik, geen idee hoe de tent heet
Wanneer? Lunch.
Wat at je? Forel met aardappel en tomaten salade, honingtoetje en een flesje cola.
Impressie? Goddelijk
Kosten? ¤6
Cijfer? 9+
Foto:
[ link | afbeelding ]
Lunchtime by Erasmo..., on Flickr
Welkom op de Balkan Visjes werden naast me uit de bak gehaald, verser kan nietquote:
je foto en je beoordeling toont maar weer aan dat simpel en eenvoudig vaak top isquote:Op woensdag 15 september 2010 19:22 schreef Erasmo het volgende:
Waar? Travnik, geen idee hoe de tent heet
Wanneer? Lunch.
Wat at je? Forel met aardappel en tomaten salade, honingtoetje en een flesje cola.
Impressie? Goddelijk
Kosten? ¤6
Cijfer? 9+
Foto:
[ link | afbeelding ]
Lunchtime by Erasmo..., on Flickr
Nicequote:Op woensdag 15 september 2010 19:22 schreef Erasmo het volgende:
Waar? Travnik, geen idee hoe de tent heet
Wanneer? Lunch.
Wat at je? Forel met aardappel en tomaten salade, honingtoetje en een flesje cola.
Impressie? Goddelijk
Kosten? ¤6
Cijfer? 9+
Foto:
[ link | afbeelding ]
Lunchtime by Erasmo..., on Flickr
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |