In April 2009, Zimbabwe abandoned printing of the Zimbabwean dollar, and the South African rand and US dollar became the standard currencies for exchange. The government does not intend to reintroduce the currency until 2010.quote:Op vrijdag 23 juli 2010 17:52 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
MIkken belangengroepen met woorden als 'kapitaalvernietiging' op onderbuikgevoelens? Als lagere prijzen (deflatie) kapitaalvernietiging is, is inflatie het creëren van kapitaal! M.a.w. Zimbabwe is momenteel het rijkste land ter wereld, daar worden door iedereen dagelijks miljarden gecreëerd!![]()
Zimbabwe.... het land waar WC-papier waardevaster was dan het geldquote:Op vrijdag 23 juli 2010 18:28 schreef Poekieman het volgende:
[..]
In April 2009, Zimbabwe abandoned printing of the Zimbabwean dollar, and the South African rand and US dollar became the standard currencies for exchange. The government does not intend to reintroduce the currency until 2010.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyperinflation_in_Zimbabwe
Ironisch genoeg denk ik dat dat in Nederland ook wel geldt! WC-papier is nu duurder dan 10 jaar geledenquote:Op vrijdag 23 juli 2010 18:37 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Zimbabwe.... het land waar WC-papier waardevaster was dan het geld
quote:Op zaterdag 24 juli 2010 12:22 schreef fedsingularity het volgende:
Als er 1 ding is wat ik in dit forum heb geleerd is het wel dat prijs en waarde 2 compleet verschillende dingen zijn.
quote:Op vrijdag 23 juli 2010 17:52 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
MIkken belangengroepen met woorden als 'kapitaalvernietiging' op onderbuikgevoelens? Als lagere prijzen (deflatie) kapitaalvernietiging is, is inflatie het creëren van kapitaal! M.a.w. Zimbabwe is momenteel het rijkste land ter wereld, daar worden door iedereen dagelijks miljarden gecreëerd!![]()
quote:Op zaterdag 24 juli 2010 12:17 schreef pberends het volgende:
Bankier Van den Brink vreest voor 2012
Hij is opmerkelijk pessimistisch, Dolf van den Brink.
quote:== Deflatie volgens de Oostenrijkse School ==
Volgens de Oostenrijkse School is deflatie het inkrimpen van de geldhoeveelheid. Het gevolg daarvan is dalende prijzen. Deflatie is geen gevaar voor de economie. Ten eerste wordt geld meer waard, zo ook de loon en het spaargeld. De mensen worden welvarender met hetzelfde nominale loon, omdat ze daarvan meer kunnen kopen. Ten tweede stimuleert het mensen om te sparen, zodat er kapitaal wordt opgebouwd. Hieruit kunnen weer investeringen worden gedaan in productiviteitsverbetering. Er kunnen meer goederen worden geproduceerd en tegen een lagere prijs. Hierdoor neemt de welvaart nog meer toe. Ten derde zullen de schommelingen in de economie kleiner worden.
Inflatie bevordert het maken van schulden. De kredietexpansie neemt toe en er zullen zeepbellen ontstaan of vergroot worden. Tijdens een zeepbel worden met krediet waninvesteringen gedaan, die uiteindelijk verliesgevend zullen zijn de welvaart zullen verlagen. Ook zal deflatie na het klappen van een zeepbel mensen dwingen om snel hun schulden af te bouwen en te gaan sparen. Met het kapitaal dat dan wordt opgebouwd, kunnen dan weer investeringen worden gedaan.
quote:Op zaterdag 24 juli 2010 12:22 schreef fedsingularity het volgende:
Als je daarnaast nog aflost komt het huis ook echt naar je toe en bouw je wat op, terwijl je maandlasten afnemen. Lijkt me een veel gezondere situatie dan alleen maar te kijken naar de laagste lasten op dit moment.
Als je nu met HRA en een aflossingvrij hypotheekje een huis kan kopen met lekkere lage maandlasten, betaal je uiteindelijk vele malen meer en als je niets aflost komt er ook niets naar je toe.
Mensen die dit toch doen gaan ervan uit dat de inflatie hun schuld zal doen verdampen en prijzen al helemaal geen risico's als werkloosheid of prijsdaling/deflatie in.
quote:Op zaterdag 24 juli 2010 14:58 schreef pberends het volgende:
[..]
Tja, inderdaad. Maar dat snappen die dombo-economen van de VVD en de PVV niet.
quote:Op zaterdag 24 juli 2010 16:10 schreef SemperSenseo het volgende:
Waarom is iedereen zo bang voor deflatie?
quote:Op zaterdag 24 juli 2010 16:10 schreef SemperSenseo het volgende:
Waarom is iedereen zo bang voor deflatie? Tenzij je een hoop geldschulden hebt, zoals bijvoorbeeld tada! een hoge hypotheek, dan wel ja![]()
quote:Op zaterdag 24 juli 2010 16:37 schreef RemcoDelft het volgende:
Voor zover ik weet is het nadeel van inflatie dat consumenten aankopen gaan uitstellen, met als gevolg dat de economie afremt. Een beetje het tegenovergestelde van lenen dus, waarbij consumenten (en overheden!) aankopen naar voren in de tijd halen.
quote:Op zaterdag 24 juli 2010 16:46 schreef Krantenman het volgende:
[..]
Nee juist niet. Bij deflatie gaan consumenten of bedrijven aankopen uitstellen, aangezien hun geld meer waard wordt en producten en diensten dus relatief goedkoper. Althans, dat is toch de gangbare theorie. Bij inflatie wil je juist zo snel mogelijk kopen, want dat huis van 150K is drie jaar later waarschijnlijk 175K waard.
quote:Op zaterdag 24 juli 2010 16:55 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Ik las dit door en dacht: "dat is toch precies wat ik ook zei"?! Maar ik had een kleine typo, na correctie is het inderdaad precies wat ik ook zei.
Op het moment dat duidelijk wordt dat de HRA er langzaam aan gaat, zakt de woningprijs met tientallen procenten.quote:Op vrijdag 23 juli 2010 16:22 schreef Hanoying het volgende:
[..]
natuurlijk is dat niet onontkoombaar, de HRA beperken met stapjes van 1,5 % per jaar doet bijvoorbeeld al niemand pijn en doet de markt niet crashen.
Dat is niet waar .Of het een prettige keuze is, is een andere vraag. Maar men kan kleiner wonen, men kan huren.quote:Op vrijdag 23 juli 2010 16:14 schreef Hanoying het volgende:
[..]
.. Het is niet alsof mensen wat dat betreft een keuze hadden.
...
En juist ook daardoor nemen schulden toe, als je factor x van je inkomen kan lenen werkt die stijging op langere termijn harder door op je leencapaciteit.quote:Op zaterdag 24 juli 2010 16:37 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Klopt helemaal! Kleine kanttekening hierbij: aflossingsvrij betekent dat mensen meer kunnen lenen, en in een schaarse markt, waarbij de prijs bepaald wordt door wat mensen kunnen betalen, heeft dat er toe geleid dat veel mensen niet konden kiezen voor "normaal aflossen", simpelweg omdat iemand anders die wel aflossingsvrij koos dan meer kon lenen en dus meer kon bieden op het huis. Dit alles heeft de prijzen enorm laten exploderen, met als ongewenst effect dat je "mee moet doen" omdat "iedereen dat doet" (afgezien van de miljoenen mensen die niet meededen, maar die konden dus ook geen huis kopen).
De overheid had veel eerder voor een veel gezondere situatie moeten zorgen. Helaas is zelfs nu de overheid nog steeds niet begonnen met het daadwerkelijk verbeteren van de situatie.
[..]
Ik geloof niet dat ze daar domme economen in dienst hebben. Ik geloof dat ze gewiekste economen in dienst hebben, die precies zeggen wat op korte termijn het meeste oplevert voor de partij zelf.
[..]
Voor zover ik weet is het nadeel van inflatie deflatie dat consumenten aankopen gaan uitstellen, met als gevolg dat de economie afremt. Een beetje het tegenovergestelde van lenen dus, waarbij consumenten (en overheden!) aankopen naar voren in de tijd halen.
Aan de andere kant: TV's hebben al jaren "last" van deflatie. Toch zijn er bar weinig mensen die de aankoop van een nieuwe TV uitstellen omdat-ie over een paar maanden goedkoper is. Ik zou er dan eerder over een paar jaar gewoon nog een kopenTer vergelijking: mijn huidige monitor (24") kostte 20% van wat mijn vorige monitor (21") 12 jaar geleden kostte (en hij weegt ook slechts 20%, dus per kg is-ie net zo duur). Maar dat is geen enkele reden om jaren te wachten met het kopen van een nieuwe.
Eigenlijk zou in het ideale geval zowel deflatie als inflatie niet bestaan. Maar dat gaat niet werken, tenslotte wil iedereen graag elk jaar 3% meer salaris, ook al wordt alles ook 3% duurder.
Je zou toch verwachten dat mensen die voldoende verdienen niet zouden hoeven te lenen. Toch?quote:Op zondag 25 juli 2010 10:55 schreef Sjabba het volgende:
[..]
En juist ook daardoor nemen schulden toe, als je factor x van je inkomen kan lenen werkt die stijging op langere termijn harder door op je leencapaciteit.
Waarom? Als iets goed loopt, kun je toch leveragen?quote:Op zondag 25 juli 2010 16:16 schreef droom_econoom8 het volgende:
[..]
Je zou toch verwachten dat mensen die voldoende verdienen niet zouden hoeven te lenen. Toch?
En dan wil Rutte de corporaties toestemming geven om 1.000.000 corporatiewoningen extra te gaan verkopen, dat gaat dus nog eens 5 miljard HRA extra kosten PER JAAR, over tien jaar dus 50 miljard euroquote:Op vrijdag 23 juli 2010 17:03 schreef pberends het volgende:
[..]
Het is echt triest dat men geen kabinet kan formeren omdat de VVD vooral hun kleine rijke achterban niet voor het hoofd wil stoten (door de hypotheekrenteaftrek bijvoorbeeld af te romen tot 42% ipv 52% aftrek). Volgens wel 20 miljard willen bezuinigen.
Als Rutte ballen heeft stapt hij over zijn eigen schaduw heen. Bovendien is de huidige vorm van hypotheekrenteaftrek op lange termijn sowieso onhoudbaar. Beter is om de HRA rustig te hervormen zodat iedereen weet waar hij aan toe is en de rust op de huizenmarkt terugkeert. Anders hebben we elke 1-2-3-4 jaar weer een HRA-discussie.
??? Dus als ik het goed begrijp denk jij serieus dat als de overheid morgen besluit om de HRA in 20 jaar af te bouwen ik als eigenaar niet denk: 'Shit, duwen ze me toch nog een (vergelijkbare) jaarlijkse huurverhoging door mijn strot, nou ja, het zij zo' maar jij denkt dat ik dan denk: 'Hmmmm, maar gauw mijn woning verkopen tegen 60% van de aanschafwaarde, want dat is hartstikke logisch'quote:Op zondag 25 juli 2010 08:47 schreef droom_econoom8 het volgende:
Op het moment dat duidelijk wordt dat de HRA er langzaam aan gaat, zakt de woningprijs met tientallen procenten.
Grappenmaker. Of mijn woning 2 ton waard is, of 1 ton of 4 ton zal me letterlijk worst wezen. Zolang mijn maandlasten maar in verhouding staan tot mijn woongenot.quote:Immers: Wat een huis kost, is niet alleen de waarde die het heeft voor mensen die erin willen wonen, maar ook de verwachting van wat dat ding waard is als ze er weer vanaf willen. De toekomstige waarde is onderdeel van de huidige waarde.
Zelfs als de woning minder waard kun je er in vergelijking met huren nog steeds fors op vooruit gaan.quote:Het gaat maar om een korte periode. Als er nu een rechts kabinet komt, komt er daarna een links kabinet. De kans dat de HRA de komende jaren wordt afgeschaft, is levensgroot. Mensen die dan zijn ingestapt, verliezen veel geld.
Even voor je gecorrigeerdquote:Op zondag 25 juli 2010 18:50 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
'Hmmmm, maar gauw mijn woning verkopen tegen 60% van de aanschafwaardeprijs, want dat is hartstikke logisch'![]()
Pfff... sommige mensen zijn zo gehersenspoeld dat ze dingen als snel onder de noemen 'genot' gaan plaatsen. Andersom werkt het overigens ook, mensen raken ook snel verwendquote:
Grappenmaker. Of mijn woning 2 ton waard is, of 1 ton of 4 ton zal me letterlijk worst wezen. Zolang mijn maandlasten maar in verhouding staan tot mijn woongenot.
Gelukkig stijgen de huren geen 3% per jaar, en daarnaast moet je niet vergeten dat je na 30 jaar je huis grondig moet renoveren, vooral met de huidige kwaliteit van bouw.quote:
Zelfs als de woning minder waard kun je er in vergelijking met huren nog steeds fors op vooruit gaan.
(Reken maar eens uit wat jij bij een jaarlijkse huurverhoging van 3% over 30 jaar aan huur betaald per maand en wat je in die 30 jaar in totaal al betaald hebt. En wat heb je dan? NIETS.)![]()
Het zoveelste blaadje vol met leugens, halve waarheden en verdraaide feitenquote:
En dat maakt dan de gedachtengang wel correct?quote:
Och zolang ik hier voor circa 50% van de huurprijs van een gelijkwaardige woning zit, zal het me toch echt worst zijn wat de zogenaamde waarde van mijn woning is. Voor mij is hij het namelijk dik waard.quote:Pfff... sommige mensen zijn zo gehersenspoeld dat ze dingen als snel onder de noemen 'genot' gaan plaatsen. Andersom werkt het overigens ook, mensen raken ook snel verwend![]()
Gemiddeld genomen over de afgelopen jaren wel hoor. ( http://statline.cbs.nl/St(...)25-1932&HDR=T&STB=G1 )quote:Gelukkig stijgen de huren geen 3% per jaar
Tuurlijk. Laat me raden, je woont zelf in een bouwvallig huisje en de woningbouwvereniging loopt bij jou de deur plat?quote:, en daarnaast moet je niet vergeten dat je na 30 jaar je huis grondig moet renoveren, vooral met de huidige kwaliteit van bouw.
Welkom op Fok.quote:Het zoveelste blaadje vol met leugens, halve waarheden en verdraaide feiten
En aanverwante topics.quote:Op zondag 25 juli 2010 19:35 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
en meer specifiek, welkom in deze topic reeks
Net alsof niemand die huurt tegen een premium geen huis kan kopenquote:Op zondag 25 juli 2010 18:14 schreef Verburg_K het volgende:
[..]
En dan wil Rutte de corporaties toestemming geven om 1.000.000 corporatiewoningen extra te gaan verkopen, dat gaat dus nog eens 5 miljard HRA extra kosten PER JAAR, over tien jaar dus 50 miljard euro
De 2 miljard huursubsidie blijft gewoon bestaan want die mensen kunnen het niet betalen, al is het uit het oogpunt van de corporaties wel verstandig om nu te gaan afbouwen .
Het gaat hier dus om 1.000.000 x gemiddeld 180.000 euro, dus zeg 200 miljard euro
Deze VVD truc lijkt me groter dan de truc met het zorgstelsel
Maar waar moet het kaf dan heen?quote:Op zondag 25 juli 2010 20:11 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Net alsof niemand die huurt tegen een premium geen huis kan kopen
De huren verhogen is beter en graag snel, dan wordt het kof van het koren gesneden
Dan ga je maar goedkoper wonenquote:Op zondag 25 juli 2010 20:31 schreef Resistor het volgende:
[..]
Maar waar moet het kaf dan heen?
Als je een huis wil kopen kan de bank al meteen 'NEE' zeggen, en dan gaat het feest niet door.
Als je op een gegeven moment je woning uit moet omdat je de huur niet meer kan betalen, wat dan?
Niemand betaalt de marktwaarde want er is geen vrije woningmarkt.quote:Op zondag 25 juli 2010 20:49 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Dan ga je maar goedkoper wonen
Het is gewoon onmogelijk om te verkopen dat iemand die een huis koopt wel de marktwaarde moet betalen en iemand die huurt niet
Dan heb je een probleem als het ietsje minder goed gaat.quote:Op zondag 25 juli 2010 16:21 schreef eleusis het volgende:
[..]
Waarom? Als iets goed loopt, kun je toch leveragen?
En als je wakker was geweest had je gezien dat dat net het punt wasquote:Op zondag 25 juli 2010 20:56 schreef droom_econoom8 het volgende:
[..]
Niemand betaalt de marktwaarde want er is geen vrije woningmarkt.
Doe jij eens het begrip marktwaarde opzoeken...quote:Op zondag 25 juli 2010 20:56 schreef droom_econoom8 het volgende:
[..]
Niemand betaalt de marktwaarde want er is geen vrije woningmarkt.
Nee, hoe ik niet ik weet wat het betekent.quote:Op zondag 25 juli 2010 21:17 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Doe jij eens het begrip marktwaarde opzoeken...
Was getekend, een huurkneus.quote:Op zondag 25 juli 2010 20:58 schreef droom_econoom8 het volgende:
[..]
Dan heb je een probleem als het ietsje minder goed gaat.
(Ah, een leenkneusje. Die leven in de waan dat als ze niet "leveragen", ze een dief zijn van hun portemonee).
LOL! Ehmmmmmmmmmmmm... Ik had het niet tegen jou he....quote:Op zondag 25 juli 2010 21:19 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Nee, hoe ik niet ik weet wat het betekent.
Jammer dat je met je 2e post al moet verlagen tot een persoonlijke aanval
Zie het nu, maar er is natuurlijk wel een koopmarkt maar geen huurmarktquote:Op zondag 25 juli 2010 21:21 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Ehmmmmmmmmmmmm... Ik had het niet tegen jou he....
de koopmarkt is ook niet vrij. op de hypotheekmarkt ontbreekt het aan gezonde concurrentie. de bouwgrondmarkt idem. hypotheekrenteaftrek is kunstmatig en beinvloed de prijzen.quote:Op zondag 25 juli 2010 21:28 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Zie het nu, maar er is natuurlijk wel een koopmarkt maar geen huurmarkt
Als je de huurmarkt vrijgeeft gaan mensen vanzelf kopen en de missen die dat niet willen of kunnen moeten dan gewoon de marktwaarde betalen. Diegene die buiten de boot vallen kan je financieel helpen als staat
Als je de huurmarkt vrij zou geven gaan binnen 10 jaar alle huurders die wel konden kopen maar het niet gedaan hebben zichzelf pijnigen door non-stop met hun hoofd tegen de muur te bonken. Lijkt me een slecht plan.quote:Op zondag 25 juli 2010 21:28 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Zie het nu, maar er is natuurlijk wel een koopmarkt maar geen huurmarkt
Als je de huurmarkt vrijgeeft gaan mensen vanzelf kopen en de missen die dat niet willen of kunnen moeten dan gewoon de marktwaarde betalen. Diegene die buiten de boot vallen kan je financieel helpen als staat
Blijft altijd een raar argument.quote:Op zondag 25 juli 2010 21:30 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
vergeleken met het buitenland zijn de prijzen gewoon te hoog. maar het corrigeert zich wel. wees gerust.
Wie bepaalt de koop en verkoopprijs dan?quote:Op zondag 25 juli 2010 21:30 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
de koopmarkt is ook niet vrij. op de hypotheekmarkt ontbreekt het aan gezonde concurrentie. de bouwgrondmarkt idem. hypotheekrenteaftrek is kunstmatig en beinvloed de prijzen.
vergeleken met het buitenland zijn de prijzen gewoon te hoog. maar het corrigeert zich wel. wees gerust.
Geen van beide; zowel de koop/verkoop-markt als de huurdersmarkt voor woonhuizen zijn in Nederland door en door verziekt en tot op het bot verrot van heb ik jou daar...quote:Op zondag 25 juli 2010 20:49 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
Dan ga je maar goedkoper wonen
Het is gewoon onmogelijk om te verkopen dat iemand die een huis koopt wel de marktwaarde moet betalen en iemand die huurt niet
Vroeger betekende 'corporatie' dat ze het 'met zijn allen' deden. Nu betekend het dat ze 'het' met de vastgoedmaffia doenquote:Op zondag 25 juli 2010 22:19 schreef Bankfurt het volgende:
En dan nog die rare kankergezwellen die zich woningcorporaties mogen noemen .....
Corporatie betekende ook vroeger gewoon 'samenwerkingsverband'. Net als nu.quote:Op zondag 25 juli 2010 22:54 schreef xenobinol het volgende:
Vroeger betekende 'corporatie' dat ze het 'met zijn allen' deden. Nu betekend het dat ze 'het' met de vastgoedmaffia doen![]()
Wel raar.... want anderen voelen zich ook genaaid
coöperatiequote:Op zondag 25 juli 2010 23:14 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Corporatie betekende ook vroeger gewoon 'samenwerkingsverband'. Net als nu.
Wel typisch dat je alleen reageert op mensen die in jouw straatje lullen en als ik je antwoord geef op je reactie dat je verder wijselijk je mond houdt.![]()
quote:Op zondag 25 juli 2010 23:16 schreef Verburg_K het volgende:
[..]
coöperatie
woningbouwverenigingen zijn verenigingen van huurders
Okee... volgens van Dale:quote:Op zondag 25 juli 2010 23:14 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Corporatie betekende ook vroeger gewoon 'samenwerkingsverband'. Net als nu.
Misschien moet je deeltje 1 t/m 65 een doorlezenquote:
Wel typisch dat je alleen reageert op mensen die in jouw straatje lullen en als ik je antwoord geef op je reactie dat je verder wijselijk je mond houdt.![]()
Och...quote:Op zondag 25 juli 2010 23:26 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Okee... volgens van Dale:
cor·po·ra·tie de; v -s genootschap, college; vereniging
[..]
Gedaan, maar daar heb ik o.a. het antwoord niet kunnen vinden hoe jij erbij komt dat de huur niet gemiddeld 3% stijgt per jaar.quote:Misschien moet je deeltje 1 t/m 65 een doorlezen![]()
idemquote:Op zondag 25 juli 2010 23:26 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Okee... volgens van Dale:
cor·po·ra·tie de; v -s genootschap, college; vereniging
[..]
Misschien moet je deeltje 1 t/m 65 een doorlezen
Je link geeft dit:quote:Op zondag 25 juli 2010 23:40 schreef Verburg_K het volgende:
cooperatie http://www.vandale.nl/van(...)uery=co%C3%B6peratie,
En waar jij de huurders vandaan haalt in deze context zal wel voor eeuwig een raadsel blijven...quote:Op zondag 25 juli 2010 23:16 schreef Verburg_K het volgende:
coöperatie
woningbouwverenigingen zijn verenigingen van huurders
Nou... mijn huur stijgt niet met 3% per jaarquote:Op zondag 25 juli 2010 23:32 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Gedaan, maar daar heb ik o.a. het antwoord niet kunnen vinden hoe jij erbij komt dat de huur niet gemiddeld 3% stijgt per jaar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |