abonnement Unibet Coolblue
pi_84262993




Basisgegevens
Officiële landstaal: Vietnamees
Hoofdstad: Hanoi
Regeringsvorm: Volksrepubliek
Staatshoofd: Nguyen Minh Triet
Regeringsleider: Nguyen Tan Dung
Religie: boeddhisme 93%, rooms-katholicisme 6,7%
Oppervlakte: 331.689 km² [1] (1,3% water)
Inwoners: 76.323.173 (1999[2]), 86.116.559 (2008[3]) (259,6/km² (2008))

Vietnam
Vietnam (Vietnamees: Việt Nam), officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is een volksrepubliek met 86.116.559 (2008) inwoners in Zuidoost-Azië. De oostelijke kustlijn van het Zuidoost-Aziatische schiereiland maakt deel uit van het land.

Vietnam wordt in het noorden begrensd door China, door de Golf van Tonkin en het daarin gelegen Chinese eiland Hainan in het noordoosten, door de Zuid-Chinese Zee in het zuidoosten, door Cambodja in het zuidwesten en door Laos in het noordwesten.

De hoofdstad is het noordelijke Hanoi (Hà Nội) en de grootste stad is de zuidelijke Ho Chi Minhstad (Thành Phố Hồ Chí Minh), het vroegere Saigon.



Geschiedenis

Vietnam werd door westerlingen ingedeeld in de historische gebieden Tonkin, Annam en Cochin China. In het noordelijk deel van deze gebieden was een Vietnamese staat gevestigd die afwisselend onder Chinese controle stond en onafhankelijk was. Het zuiden van hedendaags Vietnam stond onder invloed van diverse rijken, achtereenvolgens; Funan, het Khmer-rijk en Champa. Portugese handelaren bereikten het land in 1535 en stichten een handelspost bij Faifo.

In 1772 begon de Tay Son-rebellie tegen de heerschappij van de Le-dynastie. Door slim handelen van onder andere de Franse priester Pierre Pigneau de Behaine kwam Gia Long aan de macht. Mede door deze priester werd de Franse interesse in Vietnam aangewakkerd.

Vanaf de negentiende eeuw kwam het gebied onder invloed van de Fransen en op 17 oktober 1887 werd de Unie van Indochina gevormd. Na de val van het Franse garnizoen in Dien Bien Phu in 1954 werd Vietnam verdeeld in Noord-Vietnam en Zuid-Vietnam. De Vietnamoorlog (1957-1975) kwam voort uit de poging om communistische Vietcong-guerrilla's, actief in Zuid-Vietnam, te verslaan. Over het algemeen wordt aangenomen dat de Vietcong werden gesteund door de communistische Noord-Vietnamese regering, maar men is het er niet over eens hoe groot de invloed van Noord-Vietnam was gedurende de oorlog. De door de VS gesteunde overheid van Zuid-Vietnam kwam ten val in 1975 en het land werd herenigd in 1976.

Bestuurlijke indeling
http://nl.wikipedia.org/wiki/Provincies_van_Vietnam

Naast de vijf steden, is het land verdeeld in zestig provincies (tỉnh).

Geografie

De noordelijke en westelijke gebieden van Vietnam worden overheerst door de bergen van de Annamese Cordillera, een voortzetting van de bergen van de Chinese provincies Yunnan en Guangxi in het noorden. Het smalste stuk is 50 km en de grootste 600 km.

De bergen bereiken een hoogte van meer dan 2440 m, en er zijn opmerkelijke plateaus die bekendstaan als de Centrale Hooglanden (80 - 490 m). In dit gebied worden allerlei gewassen gekweekt, zoals rubber, koffie en thee, hoewel het gebied dunbevolkt is.

Rivieren

Het oosten van de Annamese Cordillera in het noorden is een alluviale vlakte die door de Rode Rivier en een aantal kleinere rivieren wordt doorstroomd. Deze rivieren monden uit in de Golf van Tonkin. Ten zuiden van de delta van de Rode Rivier liggen de Centrale Laaglanden, een smalle kuststrook waar de korte, vaak snelstromende rivieren doorheen stromen.

De riviertjes stromen van het westen naar het oosten en vormen vruchtbare delta's. Het zuiden van het Centrale Laagland is de alluviale vlakte van de delta van de Mekong rivier, die door het zuidelijke gedeelte van het land stroomt.

Klimaat

Het land heeft een tropisch moessonklimaat. Op het smalste stuk is het land slechts enkele tientallen kilometers breed. Omdat Vietnam een lang gerekt land is met een afstand van de noordelijke grens tot de zuidelijke grens van circa 2000 kilometer, verschilt het klimaat in het zuidelijk deel sterk van het klimaat in het noorden. Men zegt wel dat Noord-Vietnam vier seizoenen kent en Zuid-Vietnam slechts twee; een droogseizoen en een regenseizoen. Waar het in het zuiden het hele jaar vrij vochtig en heet is, kan het kwik in het noorden soms dalen tot tegen het vriespunt. In de bekende toeristische trekpleister Sapa ligt in december of januari soms zelfs sneeuw.

Steden

De hoofdstad van Vietnam is Hanoi.

Er zijn ook vier andere zelfstandige steden op provinciaal niveau:

* Can Tho
* Da Nang
* Hai Phong
* Ho Chi Minhstad

Demografie

Bevolking

De bevolking is geconcentreerd in de twee belangrijke rivierdelta's. De etnische Vietnamezen vertegenwoordigen meer dan 85% van de bevolking. Zij spreken een Annamese-Muong taal. Er zijn ongeveer 50 minderheidsgroepen in de hooglanden, waaronder de Muong, Tai, Hmong, Dao, Sedong, Jarai, Bahnar, Rhade, Cham en een groot aantal kleinere groepen. Er is een significante groep Cambodjanen, Khmer Krom genaamd, dichtbij de Cambodjaanse grens en bij de monding van de Mekong. Er zijn grote aantallen Chinezen in de stedelijke centra, in het bijzonder in het gebied genaamd Chợ Lớn (Grote Markt) van Ho Chi Minhstad, hoewel velen gevlucht zijn nadat Zuid-Vietnam door het Noorden werd verslagen en na een grensconflict met China in 1979 (zie Geschiedenis van Vietnam).

Bevolkingsontwikkeling




Taal

In Vietnam wordt Vietnamees gesproken. Tussen het noorden en het zuiden zitten duidelijke verschillen, niet alleen in de uitspraak, maar ook in de gebruikte woorden.

Totdat de Franse Jezuïet Alexandre de Rhodes in de 17e eeuw het Westerse alfabet introduceerde werd nog steeds een op het Chinees gelijkend schrift gebruikt. Ook tegenwoordig treft men, met name bij religieuze gelegenheden, nog steeds Chinese tekens aan. Het huidige schrift is evenwel gebaseerd op Latijnse letters en wordt "Quoc ngu" genoemd.

Het Vietnamees heeft meer klinkers dan Alexandre met het Franse alfabet kon beschrijven. Zijn oplossing was het gebruik van extra tekens, zoals het ^ , dat we ook al kennen vanuit het Frans. Maar hiernaast wordt er ook gebruik gemaakt van een boogje boven de a, of een haakje aan de rechterkant van een o en u.

Het Vietnamees is een toontaal net als het Chinees. In het Vietnamees zijn er 6 tonen. Hierdoor kan elke lettergreep / woord op 6 manieren worden uitgesproken. Ook deze tonen worden door extra tekens aangegeven.

Religie

Vietnam is een mengeling van aanhangers van het boeddhisme, confucianisme, traditionele lokale geloven en rooms-katholicisme. Hoewel de communistische overheid godsdienstige praktijken heeft afgeraden, wordt het getolereerd binnen de context van overheid-geregelde boeddhistische en katholieke groepen, en sinds de jaren '90 is de traditionele verering bij boeddhistische tempels toegestaan. De protestantse evangelische kerken (die hoofdzakelijk onder etnische minderheden worden gevonden) en andere niet-geregistreerde groepen worden actief onderdrukt.

Cultuur

In zijn vroege geschiedenis gebruikte Vietnam het Chinees schrift. In de 16e eeuw ontwikkelden de Vietnamezen hun eigen reeks karakters genaamd Chữ Nôm. Het gevierde epos Kim Van Kieu door Nguyễn Du werd geschreven in dit schrift. Tijdens de Franse koloniale periode werd Quốc Ngữ, de geromaniseerd Vietnamese alfabetvertegenwoordiging van het gesproken Vietnamees, populair en de alfabetisering nam snel toe. Dit had een wezenlijk effect op de politieke macht in het land.

Vanwege de lange vereniging van Vietnam met China, blijft de Vietnamese cultuur sterk confuciaans met zijn nadruk op familieplicht en harmonie. Het onderwijs wordt hoog gewaardeerd. Historisch was een goede opleiding het enige middel voor ambitieuze Vietnamezen om sociaal vooruit te komen. In de moderne tijd, proberen Vietnamezen om de traditionele cultuur met de Westers ideeën van individuele vrijheid, wantrouwen van gezag en de consumentencultuur in overeenstemming te brengen.

De meerderheid van Vietnamezen is boeddhist, met een sterke nadruk op voorouderverering. Sommige critici zeggen dat de tweede godsdienst Vietnamese bijgelovigheid en fatalisme is, een gevolg van de vele decennia van oorlog.

Binnen een stereotiepe Vietnamese katholieke familie zou men vinden: een intense toewijding aan Maagd Maria (de Heilige Moeder staat hoger dan de Zoon in de confuciaanse gedachte), beelden van overleden voorvaderen op het familiealtaar en geloofspraktijken in de Feng Shui (Phong Thủy) en communicatie met geesten en de doden.

De keuken en de muziek van Vietnam hebben drie verschillende thema's, overeenkomstig met de drie gebieden van Vietnam: Bắc of het noorden, Trung of Centraal, en Nam of zuiden. De noordelijke klassieke muziek is de oudste van Vietnam en is traditioneel. Deze muziekstroming stamt uit de tijd van de Mongoolse invasies, toen de Vietnamezen een Chinese opera hoogtij vierden. De centrale klassieke muziek vertoont invloeden van de Champacultuur dankzij zijn melancholische melodieën. De zuidelijke muziek heeft een levendig karakter. De Vietnamese keuken is gebaseerd op rijst, sojasaus en vissaus (nước mắm). Zijn kenmerkend aroma is zoet (suiker), kruidig (serranopeper), en op smaak gebracht door een verscheidenheid aan munt.

Bezienswaardigheden

http://nl.wikipedia.org/wiki/Werelderfgoedlijst#Vietnam

Economie

De landbouw is het primaire beroep onder de bevolking, en rijst is veruit het belangrijkste gewas. De Mekong en Rode rivierdelta's behoren tot de grootste rijstplantagegebieden van de wereld. In deze gebieden wordt dankbaar geprofiteerd van de zware regenval en rijke alluviale grond. Op de rijstplantages is een 4350 km lang gedetailleerd netwerk van dijken, dammen, kanalen, en sloten aangelegd dat irrigatie en overstromingsbeheer verstrekt. Pinda's, graan, bataten en bonen zijn secundaire voedselgewassen, en katoen, jute, koffie, thee en suikerriet zijn belangrijke geproduceerde marktgewassen. De visserij en de aquacultuur zijn ook belangrijke industrieën. De mariene producten zijn een belangrijke uitvoer van het land, vooral garnalen. Rubber is ook een belangrijk uitvoerproduct. Hout is er genoeg, in het bijzonder in het noorden, maar ontbossing als gevolg van nieuwe vestigingen op het hoogland, cultuurverplaatsing en de commerciële bosbouw worden een steeds ernstiger probleem.

De meeste delfstoffen van het land worden gevonden in het noorden. Vietnam wint grote hoeveelheden steenkool, evenals fosfaten, mangaan, bauxiet, chromaat en andere metaalertsen. Er zijn grote onderzeese aardoliebronnen (olie en gas) ontdekt in de zuidelijke wateren. De middelen om deze grondstoffen te winnen, worden nog ontwikkeld. Vroeger werd de industriële ontwikkeling van Vietnam ernstig belemmerd door langdurige oorlogen, maar in het kader van het nieuwe economische hervormingsprogramma (Doi Moi), is er een aanzienlijke industriële ontwikkeling geweest. De belangrijke industrieën zijn de landbouwverwerking, de machinebouw, autoassemblage en de vervaardiging van textiel en kleding, cement, chemische meststoffen, glas en banden. Veel van de grote en kapitaalintensieve projecten zijn gezamenlijke ondernemingen tussen buitenlandse en Vietnamese lokale regeringen. De toeristenindustrie is ook significant voor de economie van het land; bezochten in 1994 net meer dan één miljoen buitenlandse toeristen het land, in 2007 was aantal verviervoudigd tot 4.171.564 toeristen.[4]

De belangrijkste handelspartners van Vietnam zijn Singapore, Zuid-Korea en Japan.

Politiek

Overheid

De Socialistische Republiek Vietnam wordt door een hoogst gecentraliseerd systeem geregeerd dat door de Communistische Partij van Vietnam (Đảng Cộng Sản Việt Nam) wordt overheerst, een partij die vroeger de Vietnamese Partij van de Arbeid genoemd werd. De overheid is in theorie onafhankelijk van de partij, maar in de praktijk ontvangt het het grootste deel van zijn richtlijnen van de partij. Hoewel er enige inspanning is geweest om lidmaatschap in overlappende partij en staatsstandpunten af te raden, gaat deze praktijk tot op de dag van vandaag verder. Tran Duc Luong, Phan Van Khai, Nguyen Van An, Tan Nguyen Mest, Le Hong Anh en Pham Van Tra nemen hoge posities in de overheid in.

Er zijn geen wettelijke oppositiepartijen in Vietnam, hoewel een aantal onwettige groepen overzee verspreid onder ballingschapgemeenschappen in landen zoals Frankrijk en de Verenigde Staten bestaan. Deze gemeenschappen hebben demonstraties en opstanden tegen de overheid georganiseerd. Het prominentst zijn de Vietnamese Constitutionele Monarchistische Liga, de Volksactiepartij van Vietnam, Montagnard Foundation en de Regering van Vrij Vietnam. De Regering van Vrij Vietnam heeft de verantwoordelijkheid voor een aantal guerrillainvallen in Vietnam opgeëist. Deze invallen werden door de overheid als terrorisme gezien.

Internationale lidmaatschappen

* APEC
* ASEAN
* La Francophonie
* Verenigde Naties
* Wereldhandelsorganisatie

Vorig deel
Vietnam #4: Chúc Mừng Năm Mới (voor ons dan...)
pi_84263007
vorig deel was eeuwen geleden?
pi_84263063
quote:
Op dinsdag 20 juli 2010 08:56 schreef linpunt het volgende:
vorig deel was eeuwen geleden?
Hoezo?

Even mijn enige woordje vietnamees gebruikt om de titel te bepalen

Anyway Den Haag gaat er zondag vandoor waarna ik het vorige topic op slot gooide met de mededeling dat ik nog drie maanden moet wachten (wat ook weer niet echt een probleem is, mijn reis is tenslotte geboekt )
pi_84263078
Ik ben er ergens in Januari/Februari als het goed is.
pi_84263141
quote:
Op dinsdag 20 juli 2010 09:00 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Hoezo?

Even mijn enige woordje vietnamees gebruikt om de titel te bepalen

Anyway Den Haag gaat er zondag vandoor waarna ik het vorige topic op slot gooide met de mededeling dat ik nog drie maanden moet wachten (wat ook weer niet echt een probleem is, mijn reis is tenslotte geboekt )
  dinsdag 20 juli 2010 @ 09:06:53 #6
61399 Superher0
Is it a plane?
pi_84263153
25 september vliegen. Wilde deze week mijn visum regelen maar heb geen pasfoto's en ben onderuit gegaan met de fiets waardoor ik beter een week kan wachten met foto's nemen .
Superhero to the rescue!
pi_84263268
Leuke OP om te lezen
There is no time like the present..
pi_84263699
Ah ik moet ook nog een visum regelen, wilde het eigenlijk gewoon hier in Nederland doen, scheelt misschien weer wat gedoe daar; en zoveel duurder is het volgens mij niet.
pi_84265557
@TT:

pi_84266143
pi_84284402
quote:
Op dinsdag 20 juli 2010 09:06 schreef Superher0 het volgende:
25 september vliegen. Wilde deze week mijn visum regelen maar heb geen pasfoto's en ben onderuit gegaan met de fiets waardoor ik beter een week kan wachten met foto's nemen .
awh das naai..
pi_84435142
Pff gisteren mijn shots gehaald (nog nooit eerder in een land geweest waar je shots voor nodig had, maar die kerel van de GGD weet wel aardig paniek te zaaien; mijn vrouw dirft gelijk niet meer naar Phu Quoc omdat daar honden rondlopen (hondsdolheid) en de enige plek van Vietnam waar malaria voorkomt...

Als je de gebieden bekijkt waar Malaria voor zou komen vind ik het ook behoorlijk verdacht dat dat toevallig niet in de toeristische is; oftewel niet langs de complete kust van Vietnam en Sa Pa, en niet in Cambodja bij Pnom penh, Siem Reap en Angkor Wat; de rest van cambodja wel tot precies aan de grens van Thailand, want daar komt ie in een keer niet meer voor... knappe muggen die precies weten waar de grens van Thailand ligt...
  maandag 26 juli 2010 @ 12:56:11 #13
62913 Blik
The one and Only!
pi_84500728
quote:
Op zaterdag 24 juli 2010 14:20 schreef zatoichi het volgende:
Pff gisteren mijn shots gehaald (nog nooit eerder in een land geweest waar je shots voor nodig had, maar die kerel van de GGD weet wel aardig paniek te zaaien; mijn vrouw dirft gelijk niet meer naar Phu Quoc omdat daar honden rondlopen (hondsdolheid) en de enige plek van Vietnam waar malaria voorkomt...

Als je de gebieden bekijkt waar Malaria voor zou komen vind ik het ook behoorlijk verdacht dat dat toevallig niet in de toeristische is; oftewel niet langs de complete kust van Vietnam en Sa Pa, en niet in Cambodja bij Pnom penh, Siem Reap en Angkor Wat; de rest van cambodja wel tot precies aan de grens van Thailand, want daar komt ie in een keer niet meer voor... knappe muggen die precies weten waar de grens van Thailand ligt...
Dat van malaria heeft te maken met de preventiemaatregelen die ieder land neemt tegen malaria. Om toeristen tevreden te houden wordt er flink aan preventie gedaan op de toeristenroutes. Sommige landen, zoals Thailand, doen aan preventie in het hele land waardoor malaria eigenlijk is uitgeroeid in Thailand.
pi_84503019
Tja nou die malaria is nog een probleem, want mijn vrouw heeft zich min of meer in het hoofd gehaald om tijdens die vakantie ongeveer zwanger te willen worden (tja haar tweelingzus is het nu, dus wat wil je); maar dat is niet zo verstandig met malaria risicio en malaria preventie...

Blijft vreemd dat de mug zogenaamd niet voorkomt aan de complete kust van Vietnam en rondom Tonle Sap, maar wel op een klein eilandje als Phu Quoc...
pi_84768914
groetjes vanuit Hue :W
pi_84768941
Als je weer thuis bent verwacht ik een uitgebreid reisverslag, zodat ik me kan gaan verlekkeren op mijn reis straks *O*
pi_84768976
dat is goed. nu eerst nog week 2 en 3 :D

alleen nu wel ff vandaag tropische wolkbreuk boven Hue -O-
  maandag 2 augustus 2010 @ 13:02:46 #18
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_84769046
quote:
Op maandag 26 juli 2010 13:54 schreef zatoichi het volgende:
Blijft vreemd dat de mug zogenaamd niet voorkomt aan de complete kust van Vietnam en rondom Tonle Sap, maar wel op een klein eilandje als Phu Quoc...
Dat heet commercie. Zodra er een grote investeerder zich aandient die op Phu Quoc wilt bouwen, is die malariamug opeens verdwenen. Let maar op!
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_84770083
quote:
Op dinsdag 20 juli 2010 10:58 schreef Ruud het volgende:
@TT:

[ afbeelding ]
ja leuk maar niet je eigen pic dus... :{

heeft iemand weleens dat cobrawhiskey oid gedronken aldaar? })
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  maandag 2 augustus 2010 @ 13:34:36 #20
62913 Blik
The one and Only!
pi_84770129
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 13:02 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Dat heet commercie. Zodra er een grote investeerder zich aandient die op Phu Quoc wilt bouwen, is die malariamug opeens verdwenen. Let maar op!
Ook omdat die grote commerciële investeerder wel flink wat geld wilt investeren in anti-malaria maatregelen
  maandag 2 augustus 2010 @ 13:45:46 #21
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_84770538
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 13:34 schreef Blik het volgende:

[..]

Ook omdat die grote commerciële investeerder wel flink wat geld wilt investeren in anti-malaria maatregelen
Die investeerders heb ik rond het Ton LeSap nog nooit gezien. En als je die malaria gebieden ziet op een landkaart, zou je denken dat er wel een heel erge hoge muur om Thailand heen moet staan. Want die mug steekt dus nooit de noord grens van Cambodja met Thailand over....... Wel eens in de omgeving van Si Sa Ket of Sankha geweest? Malaria vrij dus, maar gek genoeg ziet het er allemaal precies hetzelfde uit als in Anlong Veng en omgeving. Één grote commerciele hoax dus want je wordt nog steeds overal verrot gestoken maar die Thaise muggen infecteren ineens niet meer.......
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_84771733
Ik neem gewoon veel Deet mee; want iets zegt me dat ik in de buurt van Angkor Wat, de Mekong Delta en eigenlijk op elke plek wel een malaria mug tegen kan komen...
pi_84780832
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 13:33 schreef rubje het volgende:

[..]

ja leuk maar niet je eigen pic dus... :{
Nee, ik heb geen foto's van dat bier gemaakt.

quote:
heeft iemand weleens dat cobrawhiskey oid gedronken aldaar? })
Snakewine heb ik op in Laos. Erg vies, maar je bent wel heel snel lam. Je kunt beter gewoon Ricewine drinken ^O^

quote:
Op maandag 2 augustus 2010 14:16 schreef zatoichi het volgende:
Ik neem gewoon veel Deet mee; want iets zegt me dat ik in de buurt van Angkor Wat, de Mekong Delta en eigenlijk op elke plek wel een malaria mug tegen kan komen...
Hoeveel is veel? Ik had 2 flesjes voor een half jaar. Een daarvan was nog vol bij terugkomst.
pi_84871581
malaria komt in heel vietnam nouwelijks voor. heel de bevolking gebruikt er niets tegen.. Wel lekker deet mee voor alle insecten in het algemeen. Alhoewel ik in vietnam ook weinig deet heb gebruikt.

oh en die cobra wisky heb ik hier thuis staan. mee genomen in de handbagage!! had ik al zo lang in de rugzak dat ik t vergeten was bij de douane. is totaal niet op gelet! en niet te zuipen maarja 3 slokken en lam zijde gij
if you'r gonna lie...lie for a friend
if you'r goona cheat...cheat death
if you'r gonna steal...steal a heart
if you're gonna drink...drink with me
  woensdag 4 augustus 2010 @ 22:56:50 #25
62913 Blik
The one and Only!
pi_84875262
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 14:16 schreef zatoichi het volgende:
Ik neem gewoon veel Deet mee; want iets zegt me dat ik in de buurt van Angkor Wat, de Mekong Delta en eigenlijk op elke plek wel een malaria mug tegen kan komen...
DEET moet je altijd gebruiken, er zijn sowieso veel muggen en er is ook vaak dengue. DEET gebruik je dus gewoon om muggenbeten te voorkomen. DEET kun je overigens ook in Vietnam zelf krijgen.
  woensdag 4 augustus 2010 @ 23:05:33 #26
6941 APK
Factual, I think.
pi_84875648
quote:
Op maandag 26 juli 2010 13:54 schreef zatoichi het volgende:

Blijft vreemd dat de mug zogenaamd niet voorkomt aan de complete kust van Vietnam en rondom Tonle Sap, maar wel op een klein eilandje als Phu Quoc...
Ik heb er vorig jaar niet eens bij nagedacht dat daar malaria voor zou kunnen komen (ga meestal naar Thailand) en heb idd gewoon iets met DEET gesmeerd.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_85060381
Dus inenten tegen malaria is niet noodzakelijk? Ik heb er niet eens bij stil gestaan dat het nodig zou zijn. Ik ben er niet zo'n voorstander van als het niet echt nodig is.
  maandag 9 augustus 2010 @ 19:02:40 #28
6941 APK
Factual, I think.
pi_85060774
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 18:51 schreef v_ het volgende:
Dus inenten tegen malaria is niet noodzakelijk? Ik heb er niet eens bij stil gestaan dat het nodig zou zijn. Ik ben er niet zo'n voorstander van als het niet echt nodig is.
Inenten kan niet, je kunt wel pillen slikken.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_85061129
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 19:02 schreef APK het volgende:

[..]

Inenten kan niet, je kunt wel pillen slikken.
Suf, ik bedoelde ook pillen slikken. Hoe ik inenten nu ineens verzin? :?

Maar de vraag staat nog. Is het écht noodzakelijk? Toen ik in Zuid-Amerika was heb ik wel pillen geslikt. Vond het tijdens de reis niet zo'n probleem, maar na thuiskomst moest ik ook nog 2 weken ofzo pillen blijven slikken. Dat was ik na 3 dagen alweer vergeten. Vraag me dan af of het wel zin heeft om de hele reis pillen te slikken als ik het thuis toch weer vergeet.

Mss dat de travel clinic me daar meer over kan vertellen. Ik zal ze morgen eens bellen.
pi_85082714
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 19:11 schreef v_ het volgende:

[..]

Suf, ik bedoelde ook pillen slikken. Hoe ik inenten nu ineens verzin? :?

Maar de vraag staat nog. Is het écht noodzakelijk? Toen ik in Zuid-Amerika was heb ik wel pillen geslikt. Vond het tijdens de reis niet zo'n probleem, maar na thuiskomst moest ik ook nog 2 weken ofzo pillen blijven slikken. Dat was ik na 3 dagen alweer vergeten. Vraag me dan af of het wel zin heeft om de hele reis pillen te slikken als ik het thuis toch weer vergeet.

Mss dat de travel clinic me daar meer over kan vertellen. Ik zal ze morgen eens bellen.
Een vriendin van mij heeft malaria gekregen in Afrika en dat is geen pretje. Met de gevolgen van malaria zal ze de rest van haar leven moeten doen. Malaria gaat namelijk nooit over en dat is het probleem. De pillen zorgen er ook niet voor dat je geen malaria krijgt. Als je de pillen slikt krijg je het ook. Vandaar dat sommige mensen niet willen slikken.

Wat doen die pillen dan? Die stoppen de groei van malaria in je lichaam. De mug geeft je malaria en dat kan zich in tegenstelling tot zonder medicijnen niet verder ontwikkelen en door groeien. De gevolgen van malaria zullen dus veel minder zin.
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 08:27:16 #31
62913 Blik
The one and Only!
pi_85083232
In Vietnam zijn sowieso niet veel plekken waar malaria is, ik heb in 4 weken Vietnam geen tabletten hoeven te slikken.
pi_85083275
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 08:27 schreef Blik het volgende:
In Vietnam zijn sowieso niet veel plekken waar malaria is, ik heb in 4 weken Vietnam geen tabletten hoeven te slikken.
Volgens de kaart. En je moet nooit wat. Het is een eigen keuze.
pi_85083383
En phu quoc schijnt dus een eiland te zijn waar je wel anti malariapillen moet slikken...

Hoe dan ook, ik vind het preventief slikken van malariapillen niet echt opwegen tegen een strandvakantie op phu quoc als dat ook lekker op mui ne of zo kan. Ik neem de pillen wel mee voor de zekerheid, maar neem ze waarschijnlijk niet.
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 08:56:56 #34
62913 Blik
The one and Only!
pi_85083576
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 08:32 schreef Godtje het volgende:

[..]

Volgens de kaart. En je moet nooit wat. Het is een eigen keuze.
[ afbeelding ]
Klopt inderdaad, als toerist blijf je waarschijnlijk voornamelijk op het roze gedeelte omdat alle bussen zo rijden. Gaan maar weinig mensen echt het binnenland richting Cambodja in waar wel malaria is (m.u.v. Phu Quoc)
pi_85084206
Nou ja ik was wel van plan om camboja (angkor wat) erbij te doen; maar als je die kaart erbij pakt:



Dan zie je dat juist de toeristische gebieden veilig zijn. Ik heb nagevraagd hoe het zat met Angkor Wat zelf bij de GGD; maar als je overnacht in Siem Reap en alleen overdag naar Angkor Wat gaat, is er niets aan de hand.

al met al begon ik toen dus zeer te twijfelen aan de advisering van de instanties; Angkor Wat en Siem Reap gaan vrijwel direct in elkaar over, dus je maakt mij niet wijs dat zo mug niet die paar meter vliegt om alsnog je hotelkamer binnen te dringen, en het is wel allemaal heel precies afgestemd op de toerisctisch gebieden...

Maar goed; advies is advies, dus ik volg het op zoals het mij verteld is.

BTW weten jullie trouwens of die shots vergoed worden door je zorgverzekeraar? (ik heb de vraag daar ook al neergelegd, dus hoop daar sowieso antwoord op te krijgen) Ik had daar van te voren uberhaupt niet over nagedacht, en ze gewoon als reiskosten gerekend, maar er schijnen wel vaccinaties te worden vergoed. Beetje zonde als je dat niet declareert dan (we betalen ons toch al blauw aan zorgeverzekeringen dus...)
pi_85084487
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 09:29 schreef zatoichi het volgende:


BTW weten jullie trouwens of die shots vergoed worden door je zorgverzekeraar? (ik heb de vraag daar ook al neergelegd, dus hoop daar sowieso antwoord op te krijgen) Ik had daar van te voren uberhaupt niet over nagedacht, en ze gewoon als reiskosten gerekend, maar er schijnen wel vaccinaties te worden vergoed. Beetje zonde als je dat niet declareert dan (we betalen ons toch al blauw aan zorgeverzekeringen dus...)
Dat hangt dus van je verzekering af. Aan dat antwoord heb je niks maar dat is de waarheid. Bij de ene krijg je niks bij de andere tot x bedrag per ....
Ik mag geloof ik tot 250 euro per ....

Sommige stellen ook als voorwaarde dat je alleen op bepaalde plekken mag laten prikken anders krijg je het niet vergoed.
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 09:43:25 #37
62913 Blik
The one and Only!
pi_85084506
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 09:29 schreef zatoichi het volgende:

BTW weten jullie trouwens of die shots vergoed worden door je zorgverzekeraar? (ik heb de vraag daar ook al neergelegd, dus hoop daar sowieso antwoord op te krijgen) Ik had daar van te voren uberhaupt niet over nagedacht, en ze gewoon als reiskosten gerekend, maar er schijnen wel vaccinaties te worden vergoed. Beetje zonde als je dat niet declareert dan (we betalen ons toch al blauw aan zorgeverzekeringen dus...)
Volgens mij niet in de standaard-zorgverzekering, dan moet je wel minimaal een aanvullende verzekering hebben.
pi_85108668
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 09:29 schreef zatoichi het volgende:
Angkor Wat en Siem Reap gaan vrijwel direct in elkaar over, dus je maakt mij niet wijs dat zo mug niet die paar meter vliegt om alsnog je hotelkamer binnen te dringen
Is toch wel een half uurtje fietsen ;)
Maar de tempels liggen in een gebied met veel bos er omheen. Misschien dat het daar aan ligt.

Maar je laat je bestemmingen er toch niet vanaf hangen of er in dat gebied Malaria is of niet?
pi_85111943
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 07:11 schreef Godtje het volgende:

[..]

Een vriendin van mij heeft malaria gekregen in Afrika en dat is geen pretje. Met de gevolgen van malaria zal ze de rest van haar leven moeten doen. Malaria gaat namelijk nooit over en dat is het probleem. De pillen zorgen er ook niet voor dat je geen malaria krijgt. Als je de pillen slikt krijg je het ook. Vandaar dat sommige mensen niet willen slikken.

Wat doen die pillen dan? Die stoppen de groei van malaria in je lichaam. De mug geeft je malaria en dat kan zich in tegenstelling tot zonder medicijnen niet verder ontwikkelen en door groeien. De gevolgen van malaria zullen dus veel minder zin.
Dank voor de waarschuwing en het advies. Na dit verhaal lijkt het me dan toch verstandig om de pillen wel te slikken. Ben vergeten om te travel clinic te bellen vandaag. Vraag me af of zij een onafhankelijk advies geven of gewoon 'pillen willen verkopen'.
pi_85112089
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 09:42 schreef Godtje het volgende:

[..]

Dat hangt dus van je verzekering af. Aan dat antwoord heb je niks maar dat is de waarheid. Bij de ene krijg je niks bij de andere tot x bedrag per ....
Ik mag geloof ik tot 250 euro per ....

Sommige stellen ook als voorwaarde dat je alleen op bepaalde plekken mag laten prikken anders krijg je het niet vergoed.
Ik heb er niet eens bij stil gestaan dat de zorgverzekeraar de kosten mss wel vergoedt! Morgen maar even informeren.
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 22:27:04 #41
62913 Blik
The one and Only!
pi_85116022
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 21:16 schreef v_ het volgende:

[..]

Ik heb er niet eens bij stil gestaan dat de zorgverzekeraar de kosten mss wel vergoedt! Morgen maar even informeren.
heel simpel, als je alleen de standaardverzekering hebt krijg je niks vergoedt. Heb je ook nog een aanvullende verzekering, dan moet je de extra vergoedingen even nachecken op de website ofzoiets dergelijks. Staat gewoon onder vaccinaties
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 23:27:07 #42
6941 APK
Factual, I think.
pi_85118802
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 08:43 schreef zatoichi het volgende:
En phu quoc schijnt dus een eiland te zijn waar je wel anti malariapillen moet slikken...

Hoe dan ook, ik vind het preventief slikken van malariapillen niet echt opwegen tegen een strandvakantie op phu quoc als dat ook lekker op mui ne of zo kan. Ik neem de pillen wel mee voor de zekerheid, maar neem ze waarschijnlijk niet.
Ik heb echt niemand over malariapillen gehoord toen ik naar Phu Quoc ging, lijkt mij toch een beetje overdreven.
Ook handig dat de muggen geen paspoort voor Thailand hebben. :+
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  woensdag 11 augustus 2010 @ 17:52:56 #43
34586 kepler
No bounce, no play
pi_85149118
Malaria hoef je niet heel bang voor te zijn in Vietnam. Het risico op dengue schijnt zelfs groter te zijn in Oost-Azie... En daar kan je dus niks preventiefs tegen doen, behalve DEET en een klamboe
The line is a dot to you!
pi_85340258
weer terug uit Vietnam *O*
pi_85354662
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 10:46 schreef Den_Haag het volgende:
weer terug uit Vietnam *O*
Ik wacht op je verhalen!

Ik ga binnenkort maar eens mijn visum regelen; kan natuurlijk ook on arrival, maar vind het wel makkelijk om hem alvast te hebben; bovendien is het een goed excuus eens wat vrienden in Den Haag op te zoeken waar ik al anderhalf jaar niet langs ben geweest... :o
pi_85356688
verhalen komen binnenkort wel
pi_85451147
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 17:37 schreef Den_Haag het volgende:
verhalen komen binnenkort wel
Is het al binnenkort? O+
pi_85451986
nope, zit nu ff in Duitsland en de camera ligt gewoon in NL. Een verhaal zonder foto's :N
pi_85452666
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 21:32 schreef Den_Haag het volgende:
nope, zit nu ff in Duitsland en de camera ligt gewoon in NL. Een verhaal zonder foto's :N
;(
Hoe lang duurt ff? :P
pi_85452976
2 dagen, en dan nog een dag belgie. deel van het weekend ben ik weer thuis *O*
pi_85453135
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 22:00 schreef Den_Haag het volgende:
2 dagen, en dan nog een dag belgie. deel van het weekend ben ik weer thuis *O*
*O*
pi_85461787
Ik ben twee weken geleden 2 dagen in Hanoi geweest en 1 dag in Halong Bay. Was erg leuk! Mijn vrouw moest in Hanoi naar een congres. Het leek mij wel leuk om Hanoi te bekijken en ben met haar meegegaan.

Na het Ho Chi Minh museum bekeken te hebben werd ik aangesproken door een gids die mij Hanoi wel wilde laten zien. Uiteraard had ik eerst de neiging om vriendelijk te bedanken, maar hij had een boekje bij zich waarin zijn klanten (waaronder veel Nederlanders) allemaal lovende woorden over hem spraken.

Aangezien ik alleen was en het toch wel gezelliger is om een beetje aanspraak te hebben ben ik met hem meegegaan. Het leek me ook wel leuk om achterop zijn brommer door het chaotische verkeer te crossen. Ik kan het iedereen aanraden! Hij heeft me de beste plekken van Hanoi laten zien. Ik ben zelfs bij iemand thuis geweest om snake-wine te drinken en te ouwehoeren over de oorlog en de verderfelijke Amerikanen. Zijn naam is Doán. Dus als je hem tegenkomt in Hanoi: gewoon met 'm meegaan.

Halong Bay was ook erg indrukwekkend. Via ons hotel hadden we een tour geboekt voor 1 dag, inclusief lunch op de boot voor 35$ per persoon. Aangezien het vanaf Hanoi met een busje 3 uur heen en 3 uur terug is, kun je beter 1 nacht -- op de boot -- in Halong Bay overnachten. Jammer genoeg hadden wij hier geen tijd voor.

Nog een aanrader in Hanoi zijn de luxe restaurants voor relatief weinig geld. Wij hebben gegeten bij Green Tangerine en Au Lac House.
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 09:09:11 #53
1238 SlamD
That's all Folks!
pi_85502222
Over een maand ga ik een week naar Vietnam (waarschijnlijk alleen Hanoi en directe omgeving), hoe noodzakelijk is het om me te laten inenten? Ongeveer anderhalf jaar geleden wel een paar inentingen gehad, maar geen idee hoe lang die werken.

Als snake win net zo geweldig smaakt als bear bile wine (rijstwijn met berengal), dan bedank ik ervoor. Niet dat ze ernaar zullen luisteren, maar ik kan het proberen.
pi_85528872
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 09:09 schreef SlamD het volgende:
Over een maand ga ik een week naar Vietnam (waarschijnlijk alleen Hanoi en directe omgeving), hoe noodzakelijk is het om me te laten inenten? Ongeveer anderhalf jaar geleden wel een paar inentingen gehad, maar geen idee hoe lang die werken.

Als snake win net zo geweldig smaakt als bear bile wine (rijstwijn met berengal), dan bedank ik ervoor. Niet dat ze ernaar zullen luisteren, maar ik kan het proberen.
Over een maand al. Ik moet nog een kleine drie maanden wachten en dan mag ik ook O+ .

Het lijkt me verstandig als je de GGD belt over je inentingen. Zij kunnen je vast vertellen of de inentingen nog voldoende beschermen.
pi_85542843
Oh! 'Nieuw' topic!

Ik ben drie weken in Vietnam geweest met m'n vriendin. Gaaf! Hanoi - Sapa - Ha Long - Hue - Hoi An - Da Lat - Sai Gon was onze route. Het laatste stuk (Da Lat - Sai Gon dus) hebben we per motorfiets (Easy Rider) gedaan. Dat is echt supervet!

Toptip voor iedereen: ga naar Da Lat, loop daar even rond. Je wordt geheid aangesproken door een Easy Rider-dude (en anders ga je zelf maar op zoek ;)). Maak een mooie trip met die gast(en), want het is echt geweldig. Wij hebben in totaal 5 dagen op de motor gezeten (één dag Da Lat en omgeving, 4 dagen naar Sai Gon) en hebben ons geen minuut verveeld.
  maandag 23 augustus 2010 @ 09:27:20 #56
62913 Blik
The one and Only!
pi_85597032
quote:
Op donderdag 19 augustus 2010 07:01 schreef captaintokyo het volgende:


Halong Bay was ook erg indrukwekkend. Via ons hotel hadden we een tour geboekt voor 1 dag, inclusief lunch op de boot voor 35$ per persoon. Aangezien het vanaf Hanoi met een busje 3 uur heen en 3 uur terug is, kun je beter 1 nacht -- op de boot -- in Halong Bay overnachten. Jammer genoeg hadden wij hier geen tijd voor.

Beter doe je 2 nachten, 3 dagen. Dan slaap je ook nog op Cat Ba en heb je echt een volledige dag in Halong Bay.
pi_85667438
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 22:00 schreef Den_Haag het volgende:
2 dagen, en dan nog een dag belgie. deel van het weekend ben ik weer thuis *O*
O-) 8-)
  maandag 6 september 2010 @ 16:06:13 #58
61399 Superher0
Is it a plane?
pi_86129686
Weet iemand of je bij de ambassade meteen je visum meekrijgt of dat je deze moet afgeven en dan weer moet ophalen? Ik twijfel om gewoon naar Den Haag te gaan maar als ik dan weer later terug moet ben ik 2 middagen kwijt.
Superhero to the rescue!
pi_86129991
Doe gewoon Visa on Arrival joh, veel makkelijker.

www.vietnamvisum.nl, invullen, geld betalen en 25$ mee naar Vietnam. Klaar. Nog goedkoper ook!
  maandag 6 september 2010 @ 16:15:38 #60
61399 Superher0
Is it a plane?
pi_86130023
quote:
Op maandag 6 september 2010 16:14 schreef enilnomrow het volgende:
Doe gewoon Visa on Arrival joh, veel makkelijker.

www.vietnamvisum.nl, invullen, geld betalen en 25$ mee naar Vietnam. Klaar. Nog goedkoper ook!
Probleem is dat ik maar 2 uur overstaptijd heb als ik in vietnam ben geland. Ik land in Ho Chi Minh en vlieg dan meteen door naar Hanoi om daar te beginnen aan 3 weken backpacken.
Superhero to the rescue!
pi_86130553
quote:
Op maandag 6 september 2010 16:15 schreef Superher0 het volgende:

[..]

Probleem is dat ik maar 2 uur overstaptijd heb als ik in vietnam ben geland. Ik land in Ho Chi Minh en vlieg dan meteen door naar Hanoi om daar te beginnen aan 3 weken backpacken.
Hmm. Tja, bij ons was het in 10 minuutjes gebeurd (3 mensen), dus dan zou het geen probleem zijn. Maar dat is niet zo'n fijne gok om te nemen, inderdaad.

Over Den Haag weet ik dus niets, succes:).
pi_86134000
quote:
Op maandag 6 september 2010 16:06 schreef Superher0 het volgende:
Weet iemand of je bij de ambassade meteen je visum meekrijgt of dat je deze moet afgeven en dan weer moet ophalen? Ik twijfel om gewoon naar Den Haag te gaan maar als ik dan weer later terug moet ben ik 2 middagen kwijt.
was druk toen ik ging op een vrijdagmiddag, denk 40 minute wachten toen was het wel binnen 10 min. gepiept hoefde dus ook niet meer terug (2008) :Y)
pi_86232969
Ok, ik ga voor Visa on Arrival. gemakkelijk en wel spannend en het maakt mij niet uit of ik nu in Hanoi of in Ho Chi MInh begin.

Ik heb al mijn inentingen al 2 jaar geleden gehad, het DEET gekocht maar is dit voldoende voor malaria?
Superhero to the rescue!
pi_86233052
Vietnam is geen malaria, in principe is deet niet voldoende, sterker nog bij mijn vriendin blijven de muggen zelfs met DEET steken.... en mij slaan ze sowieso over, ook zonder DEET :-)
pi_86233857
quote:
Op donderdag 9 september 2010 09:43 schreef fishbeer het volgende:
Vietnam is geen malaria, in principe is deet niet voldoende, sterker nog bij mijn vriendin blijven de muggen zelfs met DEET steken.... en mij slaan ze sowieso over, ook zonder DEET :-)
In vietnam is wel malaria, alleen niet in de meeste toeristische plaatsen; in Sapa worden muggeafwerende materialen aangeraden; in phu quoc anti-malariapillen.

Ik heb zelf even goed navraag gedaan (via arts bij de tropenarts bij het amc) en voor phu quoc en angkor wat is er een geringe kans op malariamuggen. Zelf ben ik er nog niet uit of het de moeite waard is om er pillen voor te slikken; de arts die ik sprak gaf aan dat ik dat zelf moet overwegen, wat voor mij een teken is dat de kans echt behoorlijk gering is anders zou zij anders adviseren...

Zelf wordt ik ook nooit gestoken :-)
pi_86236795
Ik wil medio november tot medio december gaan. Ongeveer iets langer dan 3 weken door Vietnam te banjeren. Wat voor weer is het eigenlijk zo rond die tijd? Ik las in 1 van de vorige topic dat er in die tijden tyfonen zijn en dat het dan lastig is om te reizen. Moet me nog verder overigens inlezen. Haha zal wel eens een reisschema hier gaan voorleggen.
Seen it all done it all, can't remember most of it
pi_86249632
quote:
Op donderdag 9 september 2010 10:19 schreef zatoichi het volgende:

[..]

In vietnam is wel malaria, alleen niet in de meeste toeristische plaatsen; in Sapa worden muggeafwerende materialen aangeraden; in phu quoc anti-malariapillen.

Ik heb zelf even goed navraag gedaan (via arts bij de tropenarts bij het amc) en voor phu quoc en angkor wat is er een geringe kans op malariamuggen. Zelf ben ik er nog niet uit of het de moeite waard is om er pillen voor te slikken; de arts die ik sprak gaf aan dat ik dat zelf moet overwegen, wat voor mij een teken is dat de kans echt behoorlijk gering is anders zou zij anders adviseren...

Zelf wordt ik ook nooit gestoken :-)
informeer even bij je zorgverzekering of ze vergoed worden (dat maakt de drempel om ze in te nemen misschien wat lager), ik kreeg alles nml vergoed ook de duurdere malarone (á 1dd1 á ¤2/pil) en heb die ook gewoon ingenomen destijds, oa idd ivm sapa en easy rider tour door de binnenlanden :Y
pi_86283610
tvp
  woensdag 6 oktober 2010 @ 08:30:46 #69
1238 SlamD
That's all Folks!
pi_87235706
Niemand in Hanoi voor het 10-daagse feest? Schijnt voor Vietnamese begrippen best groot te zijn, zo groot dat ze overwogen zouden hebben om een miljard uit te geven om regen te voorkomen op 10 oktober. Een miljard. In Vietnam.

Ik was een maandje te vroeg, maar ze waren er al druk mee. Niet alles even smaakvol, maar toch...
  woensdag 6 oktober 2010 @ 08:36:37 #70
62913 Blik
The one and Only!
pi_87235777
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 08:30 schreef SlamD het volgende:
Niemand in Hanoi voor het 10-daagse feest? Schijnt voor Vietnamese begrippen best groot te zijn, zo groot dat ze overwogen zouden hebben om een miljard uit te geven om regen te voorkomen op 10 oktober. Een miljard. In Vietnam.

Ik was een maandje te vroeg, maar ze waren er al druk mee. Niet alles even smaakvol, maar toch...
Een miljard dong zeker ;)
pi_87236064
Wanneer is dat precies? Ik vertrek 23 oktober en had inderdaad gezien dat in de maand oktober Hanoi 1000 jaar bestaat, maar wanneer die feesten zijn....
pi_87237251
* Den_Haag bedenkt net dat hij nog foto's zou posten :@
pi_87239708
Over Sapa; is het nodig om wandelschoenen te hebben? Over het algemeen wandel k graag, maar ik doe dat altijd op normale sneakers eigenlijk. Vrij weinig problemen mee gehad, al vond ik het soms wat lastig in noorwegen.

Aangezien wandelschoenen al gauw 120 euro kosten, vroeg ik mij af of zo'n wandeling naar zo'n familyhouse een beetje normaal te doen is. Zeker omdat het echt overal wordt aangeboden als standaard uitstapje lijkt het me dat veel mensen dat ook makkelijk zomaar kunnen doen.

Iemand hier een duidelijk idee over?
pi_87239738
Ik heb in Sapa steeds op sneakers/slippers gelopen. Ging prima. Ik heb niet de meest ruige wandelroutes gedaan, maar wel een vergelijkbaar met een route naar een homestay, denk ik.

Dus wat mij betreft zijn wandelschoenen echt niet nodig!
pi_87239787
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 11:26 schreef zatoichi het volgende:
Over Sapa; is het nodig om wandelschoenen te hebben? Over het algemeen wandel k graag, maar ik doe dat altijd op normale sneakers eigenlijk. Vrij weinig problemen mee gehad, al vond ik het soms wat lastig in noorwegen.

Iemand hier een duidelijk idee over?
hangt van de weersomstandigheden af. Als het geregend heeft ga je een beetje huilen op sneakers. Als je echt gaat wandelen (paar dagen) dan zou ik ze zeker meenemen.
pi_87241892
Ik denk dat het wel meevalt; vier uur kan ik op natte voeten misschien ook nog wel lopen; het probleem is dat ik puur voor dit wandelschoenen zou moeten aanschaffen (al heb je daarna er misschien ook nog wel profijt van natuurlijk...)

de "package":

quote:
5.00: Arrive at Lao Cai Train station in the early morning. Be picked up by your tour guide and taken an 01hr drive to Sapa for breakfast and morning shower in a local restaurant. Free time to visit Sapa town and market.
2.00pm: (4hr trekking) Visit Lao Chai Village – home of Black H’mong minority. Trekking through Muong Hoa Valley with many beautiful sceneries along the river, then reach Ta Van village to make friends with a Dzay family where your dinner and homestay are served here.

Night 2: Homestay at Dzay family

Day 2: Tavan – Giang Ta Chai – Sapa – Lao Cai station (B)

Wake up with the locals in the sound of pigs, chickens and the family dogs. The family is already on their feet preparing your breakfast. Farewell to the family and trek through a bamboo forest to Giang Ta Chai - home of Red Dzao people. Meet and talk to people to learn more about their daily life, customs and traditions. Pass over the Cau May (Rattan Bridge) then back to Sapa Town by private car. Free afternoon to discover Sa Pa town or shopping in the local market.
16.30: Leave the town for Lao Cai train station. Dinner (on your own cost) and lounge in a local restaurant here then catch the night train back to Hanoi.
  woensdag 6 oktober 2010 @ 13:22:38 #77
62913 Blik
The one and Only!
pi_87243380
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 11:29 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

hangt van de weersomstandigheden af. Als het geregend heeft ga je een beetje huilen op sneakers. Als je echt gaat wandelen (paar dagen) dan zou ik ze zeker meenemen.
Helemaal mee eens, ik liep op All Stars in de blubber en dat was echt een drama. Ik moest omhoog gehouden worden door kleine meisjes op slippers :') Tevens heb ik mijn All Stars weggegooid na die tocht, kon ik me echt niet meer mee vertonen...

Naar aanleiding van die tocht heb ik wandelschoenen gekocht, en nog nooit spijt van gehad. Neem ze iedere vakantie mee en komen iedere vakantie weer van pas.
pi_87243402
Anders loop je een goedkope schoenenzaak binnen voor wandelschoenen. Heb ik daar ook gebruikt en gebruik ze ook op wintersport. Ben je voor 30 euro klaar.
  woensdag 6 oktober 2010 @ 13:24:46 #79
62913 Blik
The one and Only!
pi_87243455
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 12:36 schreef zatoichi het volgende:
Ik denk dat het wel meevalt; vier uur kan ik op natte voeten misschien ook nog wel lopen; het probleem is dat ik puur voor dit wandelschoenen zou moeten aanschaffen (al heb je daarna er misschien ook nog wel profijt van natuurlijk...)

de "package":
[..]


Ik denk dat dit ongeveer dezelfde route is die ik ook heb gelopen. Als het regent/geregend heeft, heb je echt wandelschoenen nodig om fatsoenlijk te kunnen wandelen. Tevens kun je je sneakers weggooien na die tocht door de blubber.

Als het droog is kan het ook best op je sneakers.
  woensdag 6 oktober 2010 @ 13:38:22 #80
1238 SlamD
That's all Folks!
pi_87243943
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 08:55 schreef zatoichi het volgende:
Wanneer is dat precies? Ik vertrek 23 oktober en had inderdaad gezien dat in de maand oktober Hanoi 1000 jaar bestaat, maar wanneer die feesten zijn....
Volgens mij is het echte feest op 10 oktober, dus ik neem aan dat de festiviteiten aan het begin van deze maand gestart zijn.
  donderdag 7 oktober 2010 @ 11:38:52 #82
62913 Blik
The one and Only!
pi_87278925
Helaas is het in die regio ongeveer ieder jaar raak. Wordt ieder jaar getroffen door tyfoons e.d.
pi_87328609
Vanavond weer de Vietnam special van Top Gear, 21:30u op Veronica
pi_87408449
quote:
Op donderdag 19 augustus 2010 07:01 schreef captaintokyo het volgende:
Nog een aanrader in Hanoi zijn de luxe restaurants voor relatief weinig geld. Wij hebben gegeten bij Green Tangerine en Au Lac House.
Heb in 2004 ook bij de Green Tangerine gegeten was toen ook erg goed.
Micheline niveau voor eetcafe prijzen.

Linkje: http://greentangerinehanoi.com/en.html

[ Bericht 11% gewijzigd door Sam_Raimi op 11-10-2010 08:37:57 ]
"When deep sleep falleth on men, fear came apon me. And trembling which made all my bones to shake" -Job IV, 13-14
pi_87408907
Die green tangerine moet ik maar proberen; heb er al zoveel over gehoord! Bovendien moet ik nog een leuke plek hebben om op de eerste dag dat ik daar ben vrienden te ontmoeten die daar dan voor hun laatste dag zijn.

Nog twee weken en dan is het eindelijk zover! *O* Moet nog wel wat aankopen doen, maar op zich ben ik klaar (ja ik heb dit weekend toch maar wandelschoenen gekocht + extra trekkersrugzak voor dagtochten en sapa).

Meeste geld voor de vakantie besteed ik waarschijnlijk hier in Nederland 8-) (<- that reminds me; ik moet ook nog een zonnebril!)
pi_87409000
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 08:59 schreef zatoichi het volgende:
Die green tangerine moet ik maar proberen; heb er al zoveel over gehoord! Bovendien moet ik nog een leuke plek hebben om op de eerste dag dat ik daar ben vrienden te ontmoeten die daar dan voor hun laatste dag zijn.

Nog twee weken en dan is het eindelijk zover! *O* Moet nog wel wat aankopen doen, maar op zich ben ik klaar (ja ik heb dit weekend toch maar wandelschoenen gekocht + extra trekkersrugzak voor dagtochten en sapa).

Meeste geld voor de vakantie besteed ik waarschijnlijk hier in Nederland 8-) (<- that reminds me; ik moet ook nog een zonnebril!)
Als het even kan zou ik koffers en rugzakken daar kopen. Over het algemeen is de kwaliteit van die neppers behoorlijk en kosten geen drol.
"When deep sleep falleth on men, fear came apon me. And trembling which made all my bones to shake" -Job IV, 13-14
  maandag 11 oktober 2010 @ 09:08:25 #87
62913 Blik
The one and Only!
pi_87409077
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 09:04 schreef Sam_Raimi het volgende:

[..]

Als het even kan zou ik koffers en rugzakken daar kopen. Over het algemeen is de kwaliteit van die neppers behoorlijk en kosten geen drol.
Ik zou daar heel erg mee oppassen. Heb toen in Vietnam een neppe dagrugzak gekocht, na 1 week was er al een rits kapot en hebt hem na de vakantie meteen maar weggegooid. Anderzijds was dat ding maar 10 dollar :)

Ga er in ieder geval niet van uit dat je kwaliteit koopt...
pi_87409376
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 09:08 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik zou daar heel erg mee oppassen. Heb toen in Vietnam een neppe dagrugzak gekocht, na 1 week was er al een rits kapot en hebt hem na de vakantie meteen maar weggegooid. Anderzijds was dat ding maar 10 dollar :)

Ga er in ieder geval niet van uit dat je kwaliteit koopt...
Ik heb 2 weken geleden een rugzak gekocht in Ho-Chi-Minh een die doet het nog steeds :-)
"When deep sleep falleth on men, fear came apon me. And trembling which made all my bones to shake" -Job IV, 13-14
pi_87411812
Oh de rest koop ik wel daar hoor; broeken, shirts, dat komt wel goed; maar als dagrugzak vond ik het wel fijn om een goeie met goede rugventilatie te kopen. Misschien is het daar ook wel goed hoor, geen idee.
  maandag 11 oktober 2010 @ 11:52:30 #90
62913 Blik
The one and Only!
pi_87413011
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 11:12 schreef zatoichi het volgende:
Oh de rest koop ik wel daar hoor; broeken, shirts, dat komt wel goed; maar als dagrugzak vond ik het wel fijn om een goeie met goede rugventilatie te kopen. Misschien is het daar ook wel goed hoor, geen idee.
Ze hebben daar gewoon de namaak, maar wel die echt perfect matchen. Dus ook met ventilatie.
pi_87434367
Waarom staat het aantal 2 wielers per hoofd van de bevolking nbiet in de OP ;) Prachtig land in ieder geval. Gemakkenlijk bereisbaar en grote diversietijd aan bezienswaardigheden.


Mijn arts schreef alleen malaria pillen voor voor India, sri lanka en Nepal. Voor China en Vietnam zou je andere pillen nodig hebben. Maar deze zouden niet echt dringend nodig zijn. Met Deet word er vaak onder het merk odemos verkocht.

35 dollar voor een dagtripje naar halong Bay vanuit Hanoi is best veel. Ik heb het prima naar mijn zin gehad voor 14 dollar pp. (Vervoer, boot en goede vis lunch) :)


PS: Ik kwam toevallig laatst de topgear aflevering tegen waarin ze naar vietnam gaan:
Als je geen goed voorbeeld kan zijn. Wordt dan een waarschuwing en geniet ervan!
  maandag 11 oktober 2010 @ 21:21:25 #92
34586 kepler
No bounce, no play
pi_87434697
Ik heb toen 70 dollar betaald voor een 2-daagse trip. Relatief duur, maar echt super verzorgd :D Extreem lekker eten, airco op de kamer en zelfs een warme douche :D
The line is a dot to you!
pi_87444433
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 21:21 schreef kepler het volgende:
Ik heb toen 70 dollar betaald voor een 2-daagse trip. Relatief duur, maar echt super verzorgd :D Extreem lekker eten, airco op de kamer en zelfs een warme douche :D
ik ook. 130 dollar voor 3-daagse trip zelfs :D Als arme student. Met kanoen op zee en in grot.

briljant _O_
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
''And the Germans kill the Jews, And the Jews kill the Arabs, And the Arabs kill the hostages
And that is the news.''
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 01:00:15 #94
6941 APK
Factual, I think.
pi_87444825
Mijn 'The North Face' rugzak doet het overigens ook nog prima. :+
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 08:06:41 #95
62913 Blik
The one and Only!
pi_87446910
Ik heb 80 dollar betaald voor 3-daagse trip. Mooi schip, met airco in de kamer. 4-sterren hotel op Cat Ba. Was top! :)
pi_87447728
Oh volgens mij betaal ik nog meer voor Halong, maar ja dat is dan ook een van de top-end cruises; het is mijn honeymoon, en ik vond het eigenlijk wel leuk om iets heel luxe te doen. Direct daarna gaan we door naar Sapa om homestay te doen; dus dat is lekker contrast :D

Normaal ben ik sowieso niet van extreme luxe (al is comfortabel natuurlijk wel prettig) maar dit verdiend een uitzondering...
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 09:50:07 #97
62913 Blik
The one and Only!
pi_87448487
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 09:11 schreef zatoichi het volgende:
Oh volgens mij betaal ik nog meer voor Halong, maar ja dat is dan ook een van de top-end cruises; het is mijn honeymoon, en ik vond het eigenlijk wel leuk om iets heel luxe te doen. Direct daarna gaan we door naar Sapa om homestay te doen; dus dat is lekker contrast :D

Normaal ben ik sowieso niet van extreme luxe (al is comfortabel natuurlijk wel prettig) maar dit verdiend een uitzondering...
Ik heb de boten gezien waar je op zou zitten bij de goede gerenommeerde organisaties (waar je dus ook veel geld voor neerlegt), en die zagen er echt helemaal top uit. Je zult er vast geen spijt van krijgen
pi_87677885
Nog 5 nachten! *O*

Nu maar hopen dat Megi (Juan) een beetje afbuigt of doodraast... Dat ding houdt behoorlijk huis daar...

Nog even een vraagje over homestay in Sapa; ik las dat het aan te raden is cadeau's vor kinderen mee te nemen als bedankje; is dat ook zo, of ben ik een domme toerist als ik dat doe (of juist als ik dat niet doe :D )?
pi_87692614
quote:
Op maandag 18 oktober 2010 16:53 schreef zatoichi het volgende:
Nog 5 nachten! *O*

Nu maar hopen dat Megi (Juan) een beetje afbuigt of doodraast... Dat ding houdt behoorlijk huis daar...

Nog even een vraagje over homestay in Sapa; ik las dat het aan te raden is cadeau's vor kinderen mee te nemen als bedankje; is dat ook zo, of ben ik een domme toerist als ik dat doe (of juist als ik dat niet doe :D )?
ze zijn blijer als je met dongs strooit daar :Y)
  dinsdag 19 oktober 2010 @ 09:42:31 #100
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_87703370
Homestay bij een Hmong volk. Oh oh wat klinkt het romantisch.... We horen het wel als je uiteindelijk toch maar een comfortabel hotel in Sapa gevonden hebt. En wat betreft die kadootjes, daar doe je niemand een plezier mee. DONGS DONGS en nog meer DONGS, dat is het enige wat gewaardeerd wordt en waarvoor die mensen vreemden in hun huis toelaten.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_87705134
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 09:42 schreef buzz1291 het volgende:
Homestay bij een Hmong volk. Oh oh wat klinkt het romantisch.... We horen het wel als je uiteindelijk toch maar een comfortabel hotel in Sapa gevonden hebt. En wat betreft die kadootjes, daar doe je niemand een plezier mee. DONGS DONGS en nog meer DONGS, dat is het enige wat gewaardeerd wordt en waarvoor die mensen vreemden in hun huis toelaten.
You buy (from) me?? :')
  woensdag 20 oktober 2010 @ 10:34:23 #102
62913 Blik
The one and Only!
pi_87744214
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 09:42 schreef buzz1291 het volgende:
Homestay bij een Hmong volk. Oh oh wat klinkt het romantisch.... We horen het wel als je uiteindelijk toch maar een comfortabel hotel in Sapa gevonden hebt. En wat betreft die kadootjes, daar doe je niemand een plezier mee. DONGS DONGS en nog meer DONGS, dat is het enige wat gewaardeerd wordt en waarvoor die mensen vreemden in hun huis toelaten.
Onderaan in de vallei heb je niet veel keus, dan heb je alleen homestays (wat amper een homestay genoemd kan worden natuurlijk, maar dat is iets anders :))
pi_87745114
Ach of het nou kitsch is of niet; het is gewoon de cultuur daar. Net als in Nederland Kinderdijke, de keukenhof, en de efteling net zoveel cultuur is als dat het kitsch is.

Echt authentiek wordt het voor je als toerist toch niet; en dat is maar goed ook; ik ben toch op vakantie! :+
pi_87745732
Tenzij je 4 dagen gaat hiken ;)
pi_87831936
Na vorig jaar naar Thailand te zijn geweest, wil ik dit jaar waarschijnlijk met mijn vriendin richting Vietnam, Laos en Cambodja gaan. Hoe kan je daar echter het goedkoopste op vliegen? Via Bangkok? Is het een idee om eerst te vliegen naar Hanoi, vanuit daar een stuk Vietnam te doen, dan naar Laos en Cambodja te gaan en om dan in Ho Chi Minh te eindigen (en vanaf daar weer terug naar Nederland te vliegen)? Is dat een goedkope oplossing?
pi_87836914
Hehe volgens mij hangt dat er maar net vanaf wanneer je boekt enzo; en of via cambodja en laos reizen goedkopr is om in ho chi minh te eindigen snap ik niet helemaal; bedoel je ten opzichte van alleen door vietnam te reizen?

Ik vlieg via Malaysia, ongetwijfeld niet het goedkoopste, maar wel een van de gunstigste wat betreft tijd; 20 uur op de heenweg, 19 uur op de terugweg.

Morgen is het zover! *O*
pi_87837391
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 16:58 schreef zatoichi het volgende:
Hehe volgens mij hangt dat er maar net vanaf wanneer je boekt enzo; en of via cambodja en laos reizen goedkopr is om in ho chi minh te eindigen snap ik niet helemaal; bedoel je ten opzichte van alleen door vietnam te reizen?

Ik vlieg via Malaysia, ongetwijfeld niet het goedkoopste, maar wel een van de gunstigste wat betreft tijd; 20 uur op de heenweg, 19 uur op de terugweg.

Morgen is het zover! *O*
Morgen al! Wat cool! Mijn vertrek is 14 november en ik vlieg met Cathay Pacific via Hong Kong.

Veel plezier in Vietnam :).
pi_88054300
Weet iemand of het mogelijk is om bijvoorbeeld in HCMC een motor te huren en die in Hanoi weer in te leveren? En wat dat dan ongeveer kost?

Het lijkt me namelijk echt gaaf om op die manier zelf dingen te ontdekken, bijkomend dat ik liever niet per bus reis zou het wel een uitkomst zijn. :)
pi_88057257
quote:
Op donderdag 28 oktober 2010 02:32 schreef wil-bert het volgende:
Weet iemand of het mogelijk is om bijvoorbeeld in HCMC een motor te huren en die in Hanoi weer in te leveren? En wat dat dan ongeveer kost?

Het lijkt me namelijk echt gaaf om op die manier zelf dingen te ontdekken, bijkomend dat ik liever niet per bus reis zou het wel een uitkomst zijn. :)
Huren gaat niet lukken denk ik. Zou proberen een organisatie te vinden die dit regelt en gids is.
Hoe goed kun je motorrijden?
pi_88060522
Ja hoor geen probleem hebben het begin dit jaar zelf gedaan, geweldige reis!
Hier een mooi filmpje van onze reis:

http://www.lifeisjoy.nl/playmovie.php?v=giZFILeX0vc

of



quote:
Op donderdag 28 oktober 2010 02:32 schreef wil-bert het volgende:
Weet iemand of het mogelijk is om bijvoorbeeld in HCMC een motor te huren en die in Hanoi weer in te leveren? En wat dat dan ongeveer kost?

Het lijkt me namelijk echt gaaf om op die manier zelf dingen te ontdekken, bijkomend dat ik liever niet per bus reis zou het wel een uitkomst zijn. :)
Filmpjes van onze reizen op www.LifeIsJoy.nl
pi_88076748
quote:
14s.gif Op donderdag 28 oktober 2010 12:00 schreef jopos het volgende:

[Verhaal]

Kijk! Dat lijkt mij dus echt heel leuk. Maar jullie hebben dus twee motoren gehuurd in Hanoi en hebben deze weer in HCMC weer ingeleverd?

In hoeveel dagen hebben jullie dit dan gedaan? En mag ik vragen wat jullie per dag per motor aan huur kwijt waren? Ze zien er trouwens wel goed en betrouwbaar uit, jullie motoren.

Alvast bedankt :)

quote:
1s.gif Op donderdag 28 oktober 2010 10:03 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Huren gaat niet lukken denk ik. Zou proberen een organisatie te vinden die dit regelt en gids is.
Hoe goed kun je motorrijden?
Ja, ik zat eerst aan een soort 'Easy Riders' tour te denken, maar zij vragen $ 60 tot 75 p.d. Dat vind ik nogal veel.

Tja hoe goed ik kan motor rijden? Ik heb wel mijn motor rijbewijs een jaar, daarvoor nog 3 jaar scooter gereden. Maar Vietnam is natuurlijk niet echt goed te vergelijken met Nederland...
pi_88077271
quote:
1s.gif Op donderdag 28 oktober 2010 02:32 schreef wil-bert het volgende:
Weet iemand of het mogelijk is om bijvoorbeeld in HCMC een motor te huren en die in Hanoi weer in te leveren? En wat dat dan ongeveer kost?

Het lijkt me namelijk echt gaaf om op die manier zelf dingen te ontdekken, bijkomend dat ik liever niet per bus reis zou het wel een uitkomst zijn. :)
Ik wil dat ooit, net zoals Top Gear, op een brommer doen :)
pi_88102026
Ik zag vd week op de BBC een aflevering van het programma Top Gear in Vietnam, hilarisch, en ze hadden het over een plaats waar men hele mooie stoffen had en waar je hele kostuums en overhemden van zijde ed kon kopen voor max(kostuums) 100 euro. Weet iemand nog welke plaats dat was in Vietnam(was denk ik ergens in het noorden) :Y
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  vrijdag 29 oktober 2010 @ 13:54:26 #114
62913 Blik
The one and Only!
pi_88104193
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 oktober 2010 12:53 schreef rubje het volgende:
Ik zag vd week op de BBC een aflevering van het programma Top Gear in Vietnam, hilarisch, en ze hadden het over een plaats waar men hele mooie stoffen had en waar je hele kostuums en overhemden van zijde ed kon kopen voor max(kostuums) 100 euro. Weet iemand nog welke plaats dat was in Vietnam(was denk ik ergens in het noorden) :Y
Ik denk dat dat Hoi An was. Sowieso een mooi plaatsje om wat langer te blijven. Dicht bij het strand, sfeervol centrum met heerlijk eten en leuke barretjes. Ook uitvalsbasis voor My Son (maar ik denk dat de meesten mijn mening over My Son wel weten)
pi_88105598
quote:
Op donderdag 28 oktober 2010 19:33 schreef wil-bert het volgende:
Kijk! Dat lijkt mij dus echt heel leuk. Maar jullie hebben dus twee motoren gehuurd in Hanoi en hebben deze weer in HCMC weer ingeleverd?

In hoeveel dagen hebben jullie dit dan gedaan? En mag ik vragen wat jullie per dag per motor aan huur kwijt waren? Ze zien er trouwens wel goed en betrouwbaar uit, jullie motoren.
We hebben de motoren in HCMC gehuurd. Deze verhuurder had ook de fietsen geleverd aan Top Gear voor hun reportage.
Moet nog even op zoek naar de prijs. (Wil ik meestal zo snel mogelijk vergeten. ;)

Wij hebben er trouwens voor gekozen om niet de oversteek naar Hanoi te maken maar zijn weer terug gekomen in HCMC en hebben totaal 2 weken rond gereden.
Filmpjes van onze reizen op www.LifeIsJoy.nl
pi_88159259
Groeten vanuit Hanoi; net terug uit Sapa. Ik had geluk; de homestay waar ik verbleef was behoorlijk authentiek; niet die nieuwe hutten hordevol met toeristen zoals je ze veel ziet, maar echt zo' n oude houten huis waar we (met onze gids) de enige gasten waren.

Stomdronken gevoerd door de bewoners van hun rijstwijn; volgens mij heb ik ook nog een toast uitgebracht die al helemaal nergens meer op sloeg, maar tegen die tijd waren we al aan het toasten op het feit dat ik, mijn vrouw en het stel dat daar woonde succesvol getrouwd waren en de gids en twee anderen uit het dorp die erbij waren hun " freedom" nog hadden. _O-

Echt verder trekken zat er niet meer bij de volgende dag vanwege de kater, maar ik vond het de moeite waard...
pi_88174682
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 oktober 2010 14:33 schreef jopos het volgende:

[..]

We hebben de motoren in HCMC gehuurd. Deze verhuurder had ook de fietsen geleverd aan Top Gear voor hun reportage.
Moet nog even op zoek naar de prijs. (Wil ik meestal zo snel mogelijk vergeten. ;)

Wij hebben er trouwens voor gekozen om niet de oversteek naar Hanoi te maken maar zijn weer terug gekomen in HCMC en hebben totaal 2 weken rond gereden.
Ow echt, dan is het ook logisch dat je in hun reportage niet ziet dat ze ook echt die scooters kopen. Ja begrijp ik! Een indicatie is ook goed hoor O-)

Ja precies, dat is misschien wel een betere route zodat je via de kust heen kan en via de bergen terug of andersom natuurlijk :)
pi_88260298



Het was even zoeken maar volgens mij was het 125 USD (90¤) per week per motor.
Filmpjes van onze reizen op www.LifeIsJoy.nl
pi_88400326
Groeten :W

Ondertussen in Hoi An, waar het nu volgens mij al 72 uur aan een stuk heeft geregend (niet dat ik er al zo lang zit, maar dat schijnt het al te doen).

Vietnam bevalt goed, alheb ik Hanoi wel een voedselvergiftiging opgelopen waarvan ik wat vertraging heb opgelopen in mijn reisschema... gelukkig hebben we die niet echt. Bovendien is het de Vietnam experience all the way :7

Morgen naar My Son en daarna door naar Siem Reap; Nha Trang slaan we maar over, want daar regent het toch en schijnt toch vooral erg toeristisch te zijn (alsof Hoi An dat niet is, maar het is hier wel schattig) Ohja bovendien is morgen mijn meest stijlvolle pak ooit klaar, en dat voor 200 euro...

Ik heb nog twee weken hier en krijg nu al het gevoel niet alweer terug te willen 8-)
pi_88562893
Een ticket van Schiphol naar Hanoi met 1 overstap in Rusland voor ¤630 p.p. Volgens mij is dat een erg mooie prijs, ik ga nú boeken!
pi_88562987
quote:
1s.gif Op woensdag 10 november 2010 17:30 schreef kthxbye het volgende:
Een ticket van Schiphol naar Hanoi met 1 overstap in Rusland voor ¤630 p.p. Volgens mij is dat een erg mooie prijs, ik ga nú boeken!
Wow echt cheap, ik vloog afgelopen december voor 1100 euro voor een verblijf van 4 maanden.
rice rice baby tututututedudududum
pi_88571973
Geboekt!! :D :D

We vliegen met Aeroflot (Rusland's grootste vliegmaatschappij). Overstaptijden zijn ook zeer netjes:

1
2
3
4
5
          di     15/02 13:00     Amsterdam                  di     15/02 18:10     Moskou,Sheremetyevo mo     SU 404     (3h15)      
          di     15/02 19:50     Moskou,Sheremetyevo mo     wo     16/02 08:55     Hanoi     SU 541     (9h05)      
           
          wo     16/03 10:25     Hanoi                      wo     16/03 17:10     Moskou,Sheremetyevo mo     SU 542     (10h45)      
          wo     16/03 20:55     Moskou,Sheremetyevo mo     wo     16/03 22:30     Amsterdam     SU 227     (3h35)      


[ Bericht 0% gewijzigd door kthxbye op 10-11-2010 21:50:17 (vluchttijden aangepast) ]
pi_89004730
Ha netjes; waren ook verdomd veel russen in met name Mui Ne....

Heb het echt uitstekend naar mijn zin gehad in Vietnam; jammer dat ik weer terug ben, alhoewel dit winterse landschap ook wel weer mooi is... :) (wel wennen van 30+ Celsius naar komend weekend alweer -1....)
pi_89006255
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 14:24 schreef zatoichi het volgende:
bovendien is morgen mijn meest stijlvolle pak ooit klaar, en dat voor 200 euro...

200 euro _O-

De aller-allerduurste zaken daar maken een pak voor 100$ _O-
pi_89006674
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 11:16 schreef WooZ het volgende:

[..]



200 euro _O-

De aller-allerduurste zaken daar maken een pak voor 100$ _O-
Niet dat ik uitgebreid alle zaken langs ben geweest;maar lijkt me sterk dat ik zonder uitgebreid zoeken drie winkels tegengekomen ben die wel duurder waren... overigens is de prijs inclusief overhemden, dus misschien dat dat scheelt...
pi_89016083
***

[ Bericht 100% gewijzigd door Maarten-Pieter op 22-11-2010 16:09:24 (het bericht was niet meer ter zake doende) ]
pi_89018584
Ik ging altijd kleren kopen bij PT2000 voor 5 of 10 euro een broek of t-shirt, trui :P
Eigenlijk zou ik wat op moeten laten sturen.
rice rice baby tututututedudududum
  maandag 22 november 2010 @ 22:33:18 #128
1238 SlamD
That's all Folks!
pi_89033593
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 11:16 schreef WooZ het volgende:

[..]



200 euro _O-

De aller-allerduurste zaken daar maken een pak voor 100$ _O-
Dat dacht ik ook, maar dat is dus echt bullshit.
pi_89040468
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 22:33 schreef SlamD het volgende:

[..]


Dat dacht ik ook, maar dat is dus echt bullshit.
Het is idd niet meer zo goedkoop als vroeger..Maar voor $150 dollar heb je nog steeds een fantastisch handgemaakt pak...nog steeds maar $10 voor een prachtig paar handmade sneakers :)
pi_89040477
Ik heb nog in Vietnam gevochten!
pi_89040616
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 01:27 schreef wekky het volgende:
Ik heb nog in Vietnam gevochten!
Ik ben nog bijna gearresteerd toen ik in een dronken staat met m'n Minsk om 03:00 's ochtends probeerde te parkeren op de trappen bij Ho Chi Minh's mausoleum (op z'n 150ste verjaardag)..anything can happen in Vietnam *O*

(en daarbij neem ik aan dat je niet gevochten hebt in Vietnam in de jaren 60-70 ;) )
pi_89040799
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 01:35 schreef Pandamie het volgende:

[..]



Ik ben nog bijna gearresteerd toen ik in een dronken staat met m'n Minsk om 03:00 's ochtends probeerde te parkeren op de trappen bij Ho Chi Minh's mausoleum (op z'n 150ste verjaardag)..anything can happen in Vietnam *O*

(en daarbij neem ik aan dat je niet gevochten hebt in Vietnam in de jaren 60-70 ;) )
Hij is geboren in 1890. Check op z'n minst je feiten voodat je sterke verhalen op gaat hangen ;)
pi_89040809
Het waren zware tijden!
pi_89040818
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 01:54 schreef captaintokyo het volgende:

[..]



Hij is geboren in 1890 :?
You don't know man..you weren't there!! ;)
pi_89040824
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 01:56 schreef Pandamie het volgende:

[..]



You don't know man..you weren't there!! ;)
edit: misschien was 't z'n sterdag..as said..ik was niet geheel nuchter O-) afgelopen mei iig ;)
pi_89040854
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 01:57 schreef Pandamie het volgende:

[..]



edit: misschien was 't z'n sterdag..as said..ik was niet geheel nuchter O-) afgelopen mei iig ;)
Ik merk dat je niet nuchter bent... 150ste sterfdag, terwijl 'ie 120 jaar geleden geboren is?? In mei was zijn 120ste geboortedag.
  dinsdag 23 november 2010 @ 05:09:58 #137
1238 SlamD
That's all Folks!
pi_89041343
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 01:26 schreef Pandamie het volgende:

[..]



Het is idd niet meer zo goedkoop als vroeger..Maar voor $150 dollar heb je nog steeds een fantastisch handgemaakt pak...nog steeds maar $10 voor een prachtig paar handmade sneakers :)
Ik zeg niet dat het niet kan, maar het kan ook gemakkelijk veel duurder dan $200. Zeker als je gaat waar de rijkere Vietnamees zijn pakken koopt. Daar kwamen wij achter toen we er een cadeau wilden geven...
pi_89054483
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 oktober 2010 12:53 schreef rubje het volgende:
Ik zag vd week op de BBC een aflevering van het programma Top Gear in Vietnam, hilarisch, en ze hadden het over een plaats waar men hele mooie stoffen had en waar je hele kostuums en overhemden van zijde ed kon kopen voor max(kostuums) 100 euro. Weet iemand nog welke plaats dat was in Vietnam(was denk ik ergens in het noorden) :Y
Hoi An, geweldige plaats O+
pi_89054507
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 01:26 schreef Pandamie het volgende:

[..]



Het is idd niet meer zo goedkoop als vroeger..Maar voor $150 dollar heb je nog steeds een fantastisch handgemaakt pak...nog steeds maar $10 voor een prachtig paar handmade sneakers :)
110 dollar, 13 dollar per shirt en 60 dollar voor je winterjas op maat en eigen design.
pi_89054622
Wow dan kan het dus echt een stuk goedkoper; maar ach ik heb een mooi pak en ben gewoon naar de, volgens tripadvisor, beste pakkenwinkel gegaan en werd echt goed geholpen, dus ben tevreden :D

Toen ik mijn pak had zat ik ook echt te spelen met het idee om nog veel meer te laten maken... Maar dat was niet zo praktisch met het vervoer verder...
pi_89055018
quote:
1s.gif Op zondag 31 oktober 2010 00:26 schreef zatoichi het volgende:
Groeten vanuit Hanoi; net terug uit Sapa. Ik had geluk; de homestay waar ik verbleef was behoorlijk authentiek; niet die nieuwe hutten hordevol met toeristen zoals je ze veel ziet, maar echt zo' n oude houten huis waar we (met onze gids) de enige gasten waren.

Stomdronken gevoerd door de bewoners van hun rijstwijn; volgens mij heb ik ook nog een toast uitgebracht die al helemaal nergens meer op sloeg, maar tegen die tijd waren we al aan het toasten op het feit dat ik, mijn vrouw en het stel dat daar woonde succesvol getrouwd waren en de gids en twee anderen uit het dorp die erbij waren hun " freedom" nog hadden. _O-

Echt verder trekken zat er niet meer bij de volgende dag vanwege de kater, maar ik vond het de moeite waard...
Dronken van die rijstwijn worden er velen _O-
pi_89055082
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 15:40 schreef zatoichi het volgende:
Wow dan kan het dus echt een stuk goedkoper; maar ach ik heb een mooi pak en ben gewoon naar de, volgens tripadvisor, beste pakkenwinkel gegaan en werd echt goed geholpen, dus ben tevreden :D

Toen ik mijn pak had zat ik ook echt te spelen met het idee om nog veel meer te laten maken... Maar dat was niet zo praktisch met het vervoer verder...
Ik ben speciaal niet bij die geweest. Veel te druk.
Iets rustiger zaakje waar er ook meer te handelen was. in totaal voor 320 dollar gekocht, en maar 270 dollar hoeven te betalen :D
wij konden ook niet meer meenemen ivm het backpacken.
pi_89056443
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 15:51 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Dronken van die rijstwijn worden er velen _O-
Waarschijnlijk, maar vast niet zodanig dat de gasten inclusief gids ( _O- ) moeten kotsen....
pi_89057205
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 16:28 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Waarschijnlijk, maar vast niet zodanig dat de gasten inclusief gids ( _O- ) moeten kotsen....
ik sliep heerlijk lui in een luxe hotelkamer :@
pi_89061847
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 15:51 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Dronken van die rijstwijn worden er velen _O-
Goed spul, ik werd er goed aangeschoten van 8-)
Echt lam werd ik pas van de ranzige snake-wine in Laos :')
pi_89687063
quote:
1s.gif Op woensdag 10 november 2010 17:30 schreef kthxbye het volgende:
Een ticket van Schiphol naar Hanoi met 1 overstap in Rusland voor ¤630 p.p. Volgens mij is dat een erg mooie prijs, ik ga nú boeken!
Meen je niet! Zo goedkoop? Ben zelf van plan om eind februari naar vn te gaan. Weet iemand trouwens of je ook een enkeltje naar vn kan boeken? Vorig keer dat ik ging was dat volgens een reisbureau waar ik boekte niet mogelijk.
pi_89726636
Zou iemand mij kunnen vertellen wat nou het beste is mbt. een visum? Wij gaan naar Vietnam en willen ook naar Laos, we vliegen op Hanoi en vanaf daar ook weer retour naar Amsterdam.

Kan je het visum het beste gewoon bij aankomst in de landen zelf regelen, of van te voren in Nederland al? (wat is dat duur zeg, van te voren!) En moet er dan een "1 x binnenkomst" of "Multiple" visum geregeld worden? Ik denk zelf het laatste omdat we van Vietnam > Laos > Vietnam plannen te gaan.

p.s. we reizen op eigen gelegenheid, dus níet via een reisorganisatie o.i.d.
pi_89726998
Ik heb Vietnam -> Cambodja -> Vietnam gedaan, en had ook een multiple entry. Ik heb het zelf van tevoren gedaan, om zodoende geen gedoe bij de douane te krijgen. Overigens werden we vervolgens apart genomen omdat de douanier ons visum niet direct herkende ofzo, maar nadat een andere douanier met net een sterretje meer op zijn schouder er een blik had opgeworpen was het alsnog goed :D

Hoe dan ook, ik vermoed dat multiple het beste is; bij mij wilde de douanier toen ik naar cambodja ging er een stempel op zetten, zich net op tijd realiserende dat ik een multiple entry met retourticket naar Cambodja had waarop hij een andere stempel pakte....

Overigens om de willekeur hiervan aan te geven; toen we, mijn vrouw en ik, weer terugkwamen in Vietnam kreeg ik met pen geschreven een verblijf tot aan het eind van mijn visum en mijn vrouw kreeg twee weken... (we zouden een week later weer terug naar Nederland gaan dus geen probleem). Het geeft de willekeur in het land een beetje aan :-)
pi_89927222
Heeft iemand ervaring met: http://www.myvietnamvisa.com/vietnam-visa-on-arrival.html

Vanwege de reisduur (4 weken) hebben we besloten om alleen Vietnam te gaan doen. Zo'n Visa on Arrival lijkt ons wel wat en dit ziet er goed, en niet duur uit. :)

-edit- www.visumvietnam.nl lijkt me iets prettiger, die is namelijk in het nederlands. We betalen dan 18 euro per persoon servicetarief en dan $25 op Hanoi vliegveld!

[ Bericht 21% gewijzigd door kthxbye op 14-12-2010 18:44:10 ]
pi_89931835
visumvietnam.nl hebben wij ook gebruikt. Werkt helemaal prima!
  dinsdag 14 december 2010 @ 22:36:27 #151
34586 kepler
No bounce, no play
pi_89939384
quote:
Vietnam zou wel eens het volgende land kunnen zijn dat aan de Formule 1-kalender wordt toegevoegd. Volgens Vietnamese media zijn er onlangs namelijk plannen voor de aanleg van een Formule 1-circuit bij de Vietnamese overheid ingediend.

Dit nieuwe circuit zou in de buurt van Nha Trang, een bekende badplaats in Vietnam, moeten verrijzen. Drijvende kracht achter dit nieuwe Formule 1-project is Hans Geist. Geist is momenteel nog werkzaam als directeur van de Moscow Raceway en was eerder manager van de A1-Ring in Oostenrijk en het Bahrain International Circuit. Met de bouw van dit circuit zou in totaal ruim 113 miljoen euro gemoeid zijn.
http://www.gpupdate.net/n(...)e-1-race-in-vietnam/

:D Dan ga ik wel weer terug :P
The line is a dot to you!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')