abonnement Unibet Coolblue
pi_84784324
Snel even uitgetypt, voordat ik straks e.e.a. kwijt ben!

Maandag 26 juli 2010
Vandaag mag ik op extra controle ivm de jeuk en bultjes die zijn komen opzetten. De arts verwacht ook dat het
zwangerschapsjeuk is maar wil toch testen doen. Als het wel je lever is kan je kindje het heel zwaar krijgen (of er zelfs mee stoppen..) en dat wil hij voor zijn!

Hij wil toch even toucheren, om te kijken hoe het ervoor staat en constateerd dat ik al een cm ontsluiting heb. En dat voor 37,6 weken. Speklapje lijkt een royale baby, ontsluiting. Mijn lichaam is zich al aan het voorbereiden, goed voorteken voor een eerste!

CTG gehad, alles ziet er goed uit. Maar, de uitslag waar het om gaat, is er pas na een week. Bij het nagesprek stelt de arts dan ook voor: zullen we gaan inleiden? Ik ben eigenlijk verbaasd, had van alles verwacht maar dit niet. Maar hij is duidelijk: als er over een week wel wat met mijn bloeduitslag blijkt te zijn en er gebeurd iets, dan zou hij het zichzelf niet vergeven. Ik verwacht dat hij zegt: rond 10 augustus inleiden, maar hij zegt: wat denk je van woensdag? Ik kijk verbaasd en vraag nog: woensdag als in over 2 dagen?

Hij zegt ja, en gaat gelijk de verloskamers bellen of het kan. Heel snel sms ik manlief tussendoor dat ie woensdag papa wordt! Hij belt gelijk, want hij dacht dat de uitslagen verkeerd waren en was al op weg om mij op te vangen! Snel stel ik hem gerust dat alles goed is en dat ik hem na de afspraak bel.

Ik sta te stuiteren! Nog 2 nachtjes! We worden ouders! Het is zover! Ik ging nog naar het ziekenhuis met lood in mijn schoenen, nog max 4 weken.. hoe hou ik dit vol? En nu nog maar 2 dagen!

Manlief komt ook vrij snel thuis en we stuiteren samen wat rond! Door het toucheren rommelt het wel een beetje, manlief stelt voor dinsdagavond uit eten te gaan, maar ik wil nu. Grote kans dat het vanavond ook ineens spontaan begint, dus ik wil nu!

We gaan en het rommelt behoorlijk. Vrij snel na het eten zijn we weer thuis en ik race het huis nog door. Nesteldrang! Alles loop ik nog een keer na. De nacht is drama.. adrenaline, bekken, maagzuur, restless legg en de jeuk natuurlijk. Ik doe geen oog dicht.

Dinsdagoverdag rommel ik nog wat aan, manlief is vroeg thuis en we gaan nog even het dorp hier in. Ik koop niks, heb zoveel gekocht de afgelopen maanden. Ik ben gewoon uitgekocht! (unicum!) we gaan nog naar de Italiaan voor een ijsje en weer naar huis... We duiken er vroeg in en ik hoop echt dat ik nog even slaap...

5 uur ben ik wakker, ik ga er maar vast uit. Gelukkig mogen we ons om 7 uur al melden op de verloskamers. Ik maak nog een laatste buikfoto, wat een raar idee! Vandaag is ze er, ik kan me er niks bij voorstellen nog.

Om half 7 stappen we in de auto. Een beetje emo kijken we nog om, de laatste keer 'samen' weggaan, van ons huis. Als we terugkomen, zijn we een gezin! Met zijn 3-en!

Gek genoeg ben ik niet zenuwachtig. Helemaal niet zelfs, ik kijk er ook niet tegenop. Ga er open in!

Keurig op tijd zijn we binnen. Om 1 over 7 komt de verloskundige van de nachtdienst om mijn vliezen te breken,
infuus aan te brengen en CTG. Ze breekt de vliezen en zegt: je hebt al 2 cm ontsluiting en alles is super verweekt! Je bent er klaar voor! Dat vind ik wel een fijn idee, er hoeft geen grof geweld gebruikt te worden.

Na even beginnen de eerste harde buiken, dit is dus een harde buik! Het is geheel niet pijnlijk nog. De pomp staat nog op zijn laagst. Na een half uur komt ze kijken en zet de pomp 1 standje hoger. Niet lang daarna komt ze weer, ze gaan hem niet weer ophogen, want de weeeen duren nog niet lang, maar komen wel erg kort op elkaar en ze willen niet dat ik in een weeenstorm terecht kom. Om half 11 komt de verloskundige toucheren zegt ze.

Inmiddels begin ik de weeen wat meer te voelen. Liggend vang ik ze prima op. Zodra hij op komt zetten verslap ik als een pop, volledig ontspannen en kort daarna trekt het weer weg. Tegen half 11 wordt het wel wat heftiger. De verloskundige komt toucheren en zegt: 4 cm al! Dat gaat heel erg de goede kant op! Om half 1 zal ze terugkomen.

Om half 12 heb ik het idee dat het iets te heftig begint te worden en vraag om de Remifentanil pomp. Die kun je zelf reguleren en ik mag hem. Ik ben zo stoned als een kanarie! Maar het helpt tussendoor iets beter om te ontspannen. Om half 1 is de verloskundige er weer en constateert 6 cm! Wow, het gaat echt goed. Wel wordt de inleidpomp uitgezet, om me wat meer ruimte te gunnen, maar zodra hij uit is wordt het heftiger, mijn lichaam neemt het over.

Wel begint het heftig te worden, te doen, maar heftig! Plassen is een drama, want dan moet ik uit bed en ik krijg
amper een minuut ruimte tussen de weeen, die ook steeds langer aanhouden. M. laat me zoveel mogelijk met rust, als ik hem nodig heb laat ik dat wel weten, maar alleen vang ik toch de boel het best op!

Om 2 uur vraag ik M. om de verloskundige erbij te halen, het wordt erg heftig en ik heb het idee dat ik er al bijna ben! Schijnbaar geef ik al bepaalde signalen, want ze rijden de kar voor Speklapje al binnen... De verloskundige toucheert, en constateert 8 cm.. Het gaat hard! Ze verhogen de Remifentanil pomp om me nog wat extra pijnstilling te geven, maar dit werkt niet zover in de ontsluiting.. De weeen zijn nog lastig op te vangen, maar tussen de weeen door (de halve minuut) dommel ik in..

Om half 3 geef ik aan het niet meer te trekken, ze voelt nog een keer en ik heb 9 cm, nog een randje en zegt: ga op je zij liggen! Dit is helemaal niet te doen, de persweeen beginnen te komen en ik kan ze met moeite ophouden. Ik begin misselijk te worden en geef aan dat ik gewoon niet meer kan. De vlos zegt dat ik langzaam een beetje mee mag geven aan de persweeen en dat doe ik dan ook. Alleen dat langzaam gaat niet zo.

Wat een kracht! Echter mijn 'gewone' ontsluitingsweeen nemen niet af, maar blijven mega pijnlijk. Ik vind het heel heftig! De weeen waren tot nu toe prima, maar dit persen valt me tegen! Om 3 uur heb ik volledige ontsluiting, en mag ik gaan meepersen. Gelijk bij de eerste keer persen, gaat de vlos de gyn bellen. Wat ik niet weet (ik zit zo in mijn eigen wereld) maar mijn vent ook ziet: Speklapjes hartslag gaat bij het persen dramatisch naar beneden. Tot 45! Ik hoor wel dat ze aangeven dat we het nog even proberen, maar dat de Gyn opgeroepen moet worden voor een vacuum.

De gyn is er vrij snel. Ik mag het nog even proberen. 5 persweeen kom ik zelf door, wat verschrikkelijk dit persen! Ik roep al dat ik dit niet lang trek. Ik pers met al mijn kracht en ik word al het perskanon genoemd. Na 5 persweeen besluiten ze me te gaan helpen. Ik krijg een verdoving en een knip en bij de volgende perswee wordt het cupje op speklapjes hoofd gezet.

Ik schreeuw het uit! Wat een naar gevoel! Ze moet ERUIT! Nu! De gyn maant me hem aan te kijken en zegt: dat gaat nu gebeuren! Maar moet met beleid! Persen! Ik pers en voel haar hoofdje verder zakken... en roept weer: trek door! Maar hij maant me weer tot rust en zegt: ik moet haar draaien! Dus nog 1 keer zuchten en als ik zeg ja, langzaam meepersen...

De volgende wee zet op, ik pers en daar komt ze.. 15.28 en Leia Jolie wordt op mijn borst gelegd. Ze huilt gelijk, maar is ook vrij snel daarna direct stil en kijkt met grote ogen in mijn ogen.

Ze is er! Ik besef het nog niet, zit nog in de volledige heftigheid van dat laatste stuk. Zo snel... zo heftig!

Op dat moment horen we allemaal een plas vallen. Bloed. En nog een keer. Vrij snel wordt toch Leia's navelstreng afgeklemd en M. knipt hem door. Ik hoor de vlos zeggen: 400 cc nu en heb het idee dat ik toch wel erg bloed.

De placenta komt niet los. Pas na een half uur, dit is niet lang maar het bloed blijft komen. Ik hoor haar zeggen: hij moet eruit anders moeten we echt richting ok! Op dat moment ben ik alles zo zat dat ik denk: Leia is er, breng mij maar naar de ok. Hou maar op met dat gepruts daar beneden, ik ben er klaar mee.

De pomp met weeeenopwekkers wordt weer aangezet. Hoger dan het de hele bevalling is geweest, en ik merk er niet zoveel van. Ze duwen wat, ze trekken wat. Ik ben het zat. Ze is er, het is klaar!

Dan staat de vlos er nog een keer en kijkt me aan. Ze zegt we gaan het nog één keer proberen ik wil dat je met alle kracht meeperst.. ik besluit het dan nog maar te doen, en gelukkig, hij komt los. Nog een behoorlijke sloot bloed komt erachteraan.

Dan zit het erop! Leia wordt weer bij me teruggelegd en ik kijk haar weer aan! Ze is het! Mijn dochter, het voelt gelijk alsof het altijd zo is geweest, het is Cliche maar waar...

Precies in de dagdienst ben ik bevallen. De nachtvlos had mijn vliezen gebroken, de dagvlos heeft mijn bevalling gedaan en de avondvlos komt me hechten. Het duurt en het duurt en ik ben het zo zat. Ik vraag of het zo dramatisch is daar beneden, omdat het zolang duurt. Maar ze geeft aan dat ze de tijd wil nemen om het mooi te maken. Haasten schiet niet op. (en het is supermooi gedaan, de kraam kon de hechtingen niet eens vinden, zo mooi... de knip is heel gecontroleerd gegaan en ik ben verder niet uitgescheurd of wat dan ook...)

Wel denk ik: nooit meer! De weeen, prima. Maar dat persen.. Toch zijn de cliche's waar, de heftigheid in je gedachten neemt af. En ik denk op dit moment al: zeker wel nog een keer! Alleen voorlopig nog niet ;)

Dan zit het erop! Ik mag vrij vlot naar huis, maar ik kan niet op mijn benen staan. Ook lukt plassen niet, dus ik krijg een katether. Achteraf blijkt dat ik bijna een liter bloed ben verloren. We besluiten toch een nacht te blijven.

De nacht is rommelig, ik doe geen oog dicht. Leia is misselijk van de vacuum, maar doet het verder prima. Niet
huilerig, heel helder! De volgende ochtend blijkt mijn HB 4.3. Erg laag en er wordt overlegd voor bloed. Maar ik voel me niet als iemand met een HB van 4.3 (nog steeds niet overigens!). Ik mag met ijzerpillen naar huis.

Op donderdag 29 juli om 12 uur zijn we thuis. Als gezin. Met zijn 3-en. Het zit erop. Ik kan me al meteen niet meer voorstellen dat ze in mijn buik zat. Het contrast, woensdagochtend niet kunnen voorstellen dat ze er is, en na de bevalling gelijk al niet meer voor kunnen stellen dat ze ooit in die buik heeft gezeten.

Maar, ze is er. Ze is superzoet, huilt bijna niet. Inmiddels gaat de borst prima en hebben we gewoon een mega
tevreden kind! Soms komen dromen inderdaad uit....
pi_84784753
Prachtig verhaal Orea! Wat woog Leia-speklapje eigenlijk? Ze is bijna op dezelfde termijn als Thijs geboren.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_84784890
Ze woog 3675 gram bij ongeveer 49 cm :) viel nog redelijk mee dus! Alhoewel het ook wel weer niet slecht is voor de termijn. Maar ze ziet er niet uit als een bijna 7,5 ponder.. veel petiter :)
pi_84785902
Orea :'( O+ Wat een mooi maar super heftig verhaal. Jeetje, dat einde van je bevalling klinkt echt erg heftig!
...and together we'll stand on the threshold of a dream[
pi_84786056
Dat laatste stuk was ook mega heftig :Y echt ik kon er 2 dagen niet over uit hoe heftig ik dat vond! En ook dat ik er zo 'snel' voor mijn gevoel klaar mee was, zo van: maakt niet uit wat je doet! Zorg maar dat het ophoudt! :o
pi_84786276
Mooi verteld Orea. Ik kreeg tranen in m'n ogen :o

Wat heerlijk dat alles nu goed gaat en jullie lekker aan het genieten zijn O+
  maandag 2 augustus 2010 @ 20:38:55 #205
272309 Groofsken
De goeie ouwe zak.
pi_84786390
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 20:30 schreef Orea het volgende:
Dat laatste stuk was ook mega heftig :Y echt ik kon er 2 dagen niet over uit hoe heftig ik dat vond! En ook dat ik er zo 'snel' voor mijn gevoel klaar mee was, zo van: maakt niet uit wat je doet! Zorg maar dat het ophoudt! :o
Oh Orea, dat herken ik zo. Ik heb ook beide keren gezegd dat ik dat laatste stuk echt een hel vond, niet te dragen zo zwaar. Maar gelukkig kwam daarna de hemel O+ . De eerste keer vond ik dat trouwens ook heel moeilijk te verwerken dat stuk. Voelde toch alsof ik iets niet goed had gedaan. De tweede keer kon ik me daar gelukkig bij neerleggen en kon ik het achteaf beter dragen dat ik het zo verschrikkelijk heftig had gevonden.

Mooi verhaal. En bizar lijkt me om zo ineens te horen te krijgen dat je over twee dagen je meisje in je armen zult hebben :D .
pi_84787382
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 20:00 schreef Orea het volgende:
Ze woog 3675 gram bij ongeveer 49 cm :) viel nog redelijk mee dus! Alhoewel het ook wel weer niet slecht is voor de termijn. Maar ze ziet er niet uit als een bijna 7,5 ponder.. veel petiter :)
Ah ok, Thijs was met 37.5 3900 gram en 52 cm, en die noemden ze 'behoorlijk aan de maat voor de termijn'.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
  Moderator maandag 2 augustus 2010 @ 21:05:52 #207
5428 crew  miss_sly
pi_84787612
Orea O+ jouw bevallingsverhaal, heftig, maar zo goed om te kunnen lezen :') O+

Senna was met 38-3 3685 gram, net zoiets. De reuzenbaby die ze me hadden voorspeld door de suiker vond ik nogal meevallen :D
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_84788142
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 21:05 schreef miss_sly het volgende:
Orea O+ jouw bevallingsverhaal, heftig, maar zo goed om te kunnen lezen :') O+

Senna was met 38-3 3685 gram, net zoiets. De reuzenbaby die ze me hadden voorspeld door de suiker vond ik nogal meevallen :D
Maar voor de termijn wel groot toch, hoewel niet reuze nee? Als ze nog 4 weken was doorgegroeid zoals bij mij dan was ze misschien ook wel bijna 4700 geweest zoals de mijne :P
  maandag 2 augustus 2010 @ 21:15:52 #209
259886 pessie
There's a new chef in tow
pi_84788149
Wow Orea en Sonnetje wat een verhalen! Jullie hebben duidelijk een stuk heftiger bevallingen gehad dan ikzelf! Orea ik herken dat rotgevoel van persen. Ik kwam er tijdens het persen achter dat ik was vergeten dat daar natuurlijk een bekkenbodem zit die bestaat uit spieren die niet mee ontsluiten maar waar je doorheen moet. Wat een kutpijn zeg (letterlijk, anders zeg ik het niet zo). Ikzelf vond hechten ook superrot, heb de kraamverzorgster haar hand afgeknepen omdat ze het dichtstbij stond. Komt ook omdat ik de verkeerde kant op gescheurd ben.

Ik ben nog steeds bezig mn bevallingsverhaal te schrijven. Daarna moet ik em nog voor jullie inkorten (ik vermoed dat zelfs jullie 2.5 A-4 iets te veel van het goede vinden). Maar nu Nathan wat meer tijd tussen zn voedingen heeft zitten en het hier rustiger wordt verwacht ik em binnenkort wel klaar te hebben. Aan de andere kant is het natuurlijk kijken per dag wat hij doet. Dus nog even geduld!
  Moderator maandag 2 augustus 2010 @ 21:19:09 #210
5428 crew  miss_sly
pi_84788331
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 21:15 schreef CrazyPrincess het volgende:

[..]

Maar voor de termijn wel groot toch, hoewel niet reuze nee? Als ze nog 4 weken was doorgegroeid zoals bij mij dan was ze misschien ook wel bijna 4700 geweest zoals de mijne :P
ja, misschien wel :D maar kennelijk vond ze zichzelf al wel groot genoeg en tijd om geboren te worden.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_84788376
Wat een verschrikkelijk bijzondere gebeurtenis toch, zo'n bevalling. Mooi beschreven Orea. Omdat jij bent bevallen waar ik ook ben bevallen kan ik het zo goed voor me zien allemaal. Ik had zelf trouwens wel het omgekeerde: de ontsluitingsweeën vond ik verschrikkelijk (beenweeën en de pomp stond best hoog geloof ik) maar de persfase was een 'verademing'. Komt misschien door de ruggenprik.

Hoe is de remifentanil je bevallen? Ben wel benieuwd of je dezelfde vlos en gyn hebt gezien als ik.

Echt fijn trouwens dat je gewoon al een verweekte bmm had en ontsluiting. Voor een eerste kindje bij die termijn is dat volgens mij best ongebruikelijk.
pi_84789331
orea klinkt heftig allemaal!
wel herkenbaar die momenten voor het persen trouwens

ik vond t persen wel meevallen, was blij dat t einde in zicht was :') alleen toen het hoofdje stond was wel een kutgevoel
was er ook weer helemaal bij toen hij eenmaal geboren was
tijdens het hechten maakte k nog de opmerking, dat we nu een medische bevalling hadden, dus dat t ons een hoop geld scheelde (was een grapje hoor)

pessie ben benieuwd naar je verhaal!
pi_84791883
Orea O+
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
  dinsdag 3 augustus 2010 @ 09:59:30 #214
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_84803794
Ik vond het hechten ook het meest rottige van de hele bevallning (met de catheter tijdens de bevalling op een tweede plaats :X ). EIgenlijk precies om wat Orea zegt: het is klaar nu. Kind is er, blijf nu maar van mij(n onderkant) af...
pi_84804147
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 20:30 schreef Orea het volgende:
Dat laatste stuk was ook mega heftig :Y echt ik kon er 2 dagen niet over uit hoe heftig ik dat vond! En ook dat ik er zo 'snel' voor mijn gevoel klaar mee was, zo van: maakt niet uit wat je doet! Zorg maar dat het ophoudt! :o
dat herken ik heel erg :@ en wat was ik daar teleurgesteld over in mezelf
totdat meneer me uitlegde dat hij het wel verwacht had, omdat ik schijnbaar vaker zo reageer uit angst maar het dan gewoon wel doe en dus kan :*

verder mooi beschreven hoor! en ook best wat bloed verloren, hoe voel je je nu?

Pessie ben benieuwd naar jou verhaal, maar op je gemak he
  dinsdag 3 augustus 2010 @ 12:14:58 #216
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_84807619
Mooi Orea! :Y O+
***
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 10:56:08 #217
259886 pessie
There's a new chef in tow
pi_85384620
Zondagochtend om 3 uur word ik wakker van pijn. Ik denk dat het weeën zijn. Ik probeer op mn zij te liggen en goed in mn buik te ademen. Ik denk dat het wel wat helpt. Manlief is nog niet wakker. Ik heb het idee dat het erger wordt en kan niet langer in bed blijven liggen. Ik wil een rugmassage want ik heb erg last van mn rug dus ik maak manlief wakker. Hij masseert eventjes en de pijn verdwijnt weer. Tegen 6.30 uur val ik in slaap en word om 10 uur verbaasd wakker dat de baby er niet is. Zondagmiddag van 14.00 uur tot 22.00 uur rommelt het weer en heb ik wat voorweeën. Ik heb niet het idee dat er echt iets gebeurt. Het stopt weer en we gaan rustig slapen. Maandagochtend om 3 uur word ik weer wakker. Weer voorweeën. Ik ga maar even douchen. Volgens manlief komen de weeën ongeveer elke 5 a 6 minuten. Hij belt de verloskundige, ze is nog bij een bevalling maar zal even komen kijken. Ze is er om half 6 en vraagt hoe het gaat. Ik geef aan dat ik het idee heb dat er niets gebeurt en dat het weer afzakt maar dat manlief denkt dat het wel doorzet. Ze kijkt even wat wee-activiteit aan en vind mij te vrolijk. Dat idee heb ik zelf ook. Ze gaat wel even kijken of ik ontsluiting heb. Mn baarmoedermond is mooi soepel en zacht en ik heb 1 à 2 cm ontsluiting. Ik zeg dat ik blij ben dat het dus echt wat doet en dat we dus wel wat opschieten voordat zij me gerust kan stellen met hetzelfde verhaal. De weeën zakken weer af. Waren dus weer voorweeën. Manlief besluit 's ochtends wel te gaan werken.

Tot zover het voorwerk.

Maandagmiddag 26 juli om 4 uur heb ik wat krampen in mn rug. Nee he, weer voorweeën. Jakkie. Ik besluit deze krampen te negeren en ga het eten voorbereiden zodat manlief het eten straks op kan zetten. De krampen zakken weer af. Manlief komt thuis en gaat het eten koken. We eten pasta, en tijdens het eten moet ik een paar keer opstaan en wat rondlopen omdat ik wat last van mn rug heb. Manlief is moe en valt in slaap op bed. Ik krijg op dat moment steeds meer kramp in mn rug en besluit om 18,30 met een eierwekker te gaan douchen. Zodra ik onder de douche sta worden de krampen heftiger. Ze duren 45 seconden tot een minuut en er zit tussen de 45 seconden en 4 minuten tussen de krampen. Dit zijn denk ik weeën, rugweeën. Om kwart voor 8 kom ik onder de douche vandaan en maak ik manlief wakker en vertel ik wat de weeën doen. Hij wacht tot 20.30 voordat hij de verloskundige belt omdat zij 's ochtends had aangegeven dat weeën regelmatig moesten komen gedurende ten minste 2 uur. De verloskundige is er een kwartier later (denk ik) en kijkt het even aan. Ondertussen sta ik al een tijd weeën op te vangen aan mn Hemnes kast. Ik weet niet wanneer ik daarmee begonnen ben maar volgens mij heb ik ook een paar voorweeën in de nachten ervoor aan de kast opgevangen. De verloskundige F. vind dat ik het prima doe en heeft het idee dat er wel echt iets gaande is. Ze wil even gaan kijken of ik op ben geschoten. Voordat ze er was heb ik tegen manlief gezegd dat ik het niet doe voor minder dan 4 cm. Ze kijkt, 4 à 5 cm! We gaan weer van bed af want ik kan niet liggen als ik een rugwee heb. Mn weeën zijn een beetje vreemd. Wee, 3 minuten pauze, erge wee, 2 minuten pauze, minder erge wee, 45 seconden pauze, minder erge wee, 3 minuten pauze, hele erge wee. Ik loop weer wat rond en hang aan mn Hemnes kast. Bij een erge wee adem ik in en fluit ik uit, hoe hoger ik fluit hoe erger de wee. Ze vraagt me of ze de vliezen mag breken? Ik kom uit mn roes en moet er echt een tijdje over nadenken. Waarom breken ze niet zelf vraag ik en wat gebeurt er als ik wil wachten tot ze zelf breken? Als ze ze nu breekt en ze heeft vies vruchtwater kan ik nu naar het ziekenhuis en anders heb ik kans dat ik bij 8 cm nog es naar het ziekenhuis moet. manlief zegt breken, en ik besluit dat we dat dan maar moeten doen. Het vruchtwater is onduidelijk. Het kan lichtbruin zijn van meconium, maar aangezien alles nogal bloederig is kan het ook gewoon water zijn met bloed. Ik heb niet zoveel vruchtwater en ze moet langs mn baarmoedermond masseren om wat meer te krijgen. AUW! AUW! AUW! EN NU GENOEG! Nog steeds onduidelijk. Ik krijg een verband om het in op te vangen maar na een tijdje blijkt dat et nog steeds weinig vruchtwater is en dat het waarschijnlijk bloed is. Het is namelijk heel lichtbruin. Ze besluit thuis te blijven. Prima.
Tegen half 11 gaat ze weg, ze zegt dat ze over 2 uur weer komt kijken maar dat we haar altijd kunnen bellen en ze er dan heel snel is. Ze zegt me dat wanneer ik persdrang voel dat ik dan... “kont omhoog en zuchten” maak ik haar zin af. Ja zegt ze. Prima. Ik moet van haar gaan douchen om weer in mn roes te komen. Ik ga onder de douche staan en denk aan wat iemand zij over het leunen tegen een douchewand tijdens een wee. Bij elke wee sta ik tegen de muur te duwen en bij de erge wee fluit ik heel hard. De douche is te warm en ga er denk ik tegen 11 uur uit. Mn weeën komen heel snel, ben erg moe in mn benen maar kan alleen tegen de kast aanleunen. Heel af en toe kan ik even 10 seconden uitrusten op de bureaustoel die manlief achter me heeft neergezet. Het wordt wel heeeeel heftig. Ik gil dat het een rotkind is en dat ik et stom vind. Ik gil om een ruggeprik omdat het teveel pijn doet. Ik zeg tegen manlief dat hij F. moet bellen. Ik zeg nog een keer tegen manlief dat hij F. moet bellen. Ik heb persdrang en sta bij de kast. Probeer mn kont omhoog te houden en over de kast heen te leunen. BEL F. NU!!!!! (achteraf bleek dat F. al gebeld was). Nog een keer persdrang ik doe zo mn best niet mee te doen maar mn lichaam doet mee, ik kan er echt niets aan doen. Ik hijg, puf, zucht, altijd-is-kort-jak-je-ziek. Niets helpt. Pauze. Meer dan ik het afgelopen uur heb gehad. Ik denk 2 minuten. Poepdrang. Gelukkig hangen boven de kast de foto's van mn neefjes en nichtjes. Ik hou van ze en hou van de foto's. Ze slepen me erdoorheen.
F. is er vrij snel en toucheert om te kijken hoever ik ben. Volledige ontsluiting. Ze vraagt of ik nog op de baarkruk wil, ik geef aan dit zeker te willen proberen. Ze zet de spullen snel klaar. Ik ga op de baarkruk zitten met manlief achter me. Oi, het gaat veel te snel, binnen 2 persweeën geef ik aan dat het te snel gaat naar mn gevoel en dat ik van de kruk af wil. Goed zegt F., dan op bed. Ik lig op bed in de kussens. F. zegt dat ik korte persweeën heb en dat ze hoopt dat ik 2 keer kan persen op een wee. Mij lukt 3 keer, niet persen is trouwens echt geen optie. Het doet zoveel pijn! Ik was helemaal vergeten dat er natuurlijk een bekkenbodem zit die niet mee ontsluit maar waar je doorheen moet. Zo, wat een kutgevoel zeg. Ze zegt dat ik mn benen omhoog mag trekken maar als ik dat vanwege mn bekken niet zie zitten dat ik dan ook mn voetenop bed mag houden en mn knieën uit elkaar mag laten vallen, ik besluit tot het laatste.
Ik voel dat het hoofdje bijna staat en weer een stukje terugglijd. Even later staat het hoofdje. Ik hijg uit mezelf, heb ik geen aanmoediging voor nodig. Ik zeg tegen F. dat ik denk dat ik scheur. F. zegt dat ik rustig verder moet gaan en dat ik niet scheur . Ik heb pijn en kijk naar de hoek van de muur naar het plafond. Ik zeg “NEE”, maar F. zegt kijk dan, en ik zie een alien half uit me steken. F. vraagt of ik het aan wil pakken, ik zeg nee. Dan haalt ze hem uit me en het eerste wat ik zie zijn 2 balletjes. Ik zeg “kijk dan, hij is er, zie hem dan!”. F. kijkt me verbaasd aan en tilt een beentje op om te kijken wat het is. Ik heb gelijk, het is een jongen! Mijn voorgevoel klopte! Ik heb het leven aan mn zoon gegeven!
Ze zegt dat het echt een kleintje is waarop ik antwoord dat hij 6 pond is omdat de gyn dat aan de hand van de echo's heeft bepaald. Ze zegt dat hij dat niet gaat halen. Ergens tussendoor is de kraamverzorgster binnengekomen, te laat voor Nathan maar op tijd voor de placenta die 12 minuten na Nathan geboren wordt. Ze heeft een weegschaal mee en Nathan wordt gewogen: 2520 gram, ook mag manlief met een meetlat op het aankleedkussen bepalen hoe lang hij is: 45 cm. De verloskundige vraagt meteen aan de kraamverzorgster of ze bijvoeding bij zich heeft, dat heeft ze. Ik zeg verbaasd dat ik het niet wist en dat ik nu niets in huis heb en hoe dat nu moet omdat ik geen fingercup of iets dergelijks heb. De kraamverzorgster heeft gelukkig alles.
Schade bij mij: op 2 plaatsen naar boven gescheurd, ik heb de hand van mn kraamverzorgster fijn geknepen tijdens het hechten ondanks de verdoving.
pi_85388218
Pessie hoe kijk je terug op je bevalling?
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_85388485
Klinkt als een bevalling uit het boekje, Pessie! Echt fijn voor je dat het zo goed is gegaan.
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 12:49:59 #220
259886 pessie
There's a new chef in tow
pi_85388811
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 12:34 schreef Ticootje het volgende:
Pessie hoe kijk je terug op je bevalling?
Prima, heb het idee dat alles goed ging (dat vertelden alle verloskundigen ook, dat ik het super had gedaan). Ben alleen wel eerst 2 dagen bezig geweest te verwerken dat het zo snel ging. Iedereen roept altijd "het duurt heeeeeel lang", dat was bij mij dus overduidelijk niet het geval, daardoor ging het naar mijn idee echt te vlug.
Ik zat ook zelf mn verhaal nogmaals door te lezen (het meeste heb ik 2 weken terug al geschreven) en kon me niet meer voorstellen dat het zo voelde, of dat het pijn heeft gedaan.
Toen ze de hechting naast mn clitoris verwijderde heb ik geroepen "dit is erger dan bevallen" wat waarschijnlijk niet zo is, maar ik weet het gewoon echt niet meer.

En voor de mensen die het willen weten: we zijn niet toegekomen aan het ontsteken van kaarslicht.
pi_85388893
Dat je heel snel dingen vergeet weet ik nog wel.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_85389531
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 12:49 schreef pessie het volgende:

[..]

En voor de mensen die het willen weten: we zijn niet toegekomen aan het ontsteken van kaarslicht.
:D
muts _O- hahahaha

Mooi verhaal zeg! Ik vond het stukje met de foto's van je neefjes en nichtjes ontroerend. Fijn dat je er steun uit kon halen. Dat leunen tegen de douchewand herken ik wel :')
ik hing aan de stand van de douche, en later kon ik in t ziekenhuis fijn me afzetten tegen het wandje daar met mn benen.

Fijn dat je er goed op terugkijkt.
Zomerkind &lt;3 & Winterkind &lt;3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 13:14:06 #223
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_85389959
pessie, als ik je verhaal lees, dan krijg ik heimwee naar mijn eigen bevalling. Zou zo nog een keer willen :@

Fijn dat je er met een goed gevoel op terug kijkt :*
hoe lang heb je nu over de bevalling gedaan eigenlijk?
pi_85392941
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 12:49 schreef pessie het volgende:

[..]

Prima, heb het idee dat alles goed ging (dat vertelden alle verloskundigen ook, dat ik het super had gedaan). Ben alleen wel eerst 2 dagen bezig geweest te verwerken dat het zo snel ging. Iedereen roept altijd "het duurt heeeeeel lang", dat was bij mij dus overduidelijk niet het geval, daardoor ging het naar mijn idee echt te vlug.
Ik zat ook zelf mn verhaal nogmaals door te lezen (het meeste heb ik 2 weken terug al geschreven) en kon me niet meer voorstellen dat het zo voelde, of dat het pijn heeft gedaan.
Toen ze de hechting naast mn clitoris verwijderde heb ik geroepen "dit is erger dan bevallen" wat waarschijnlijk niet zo is, maar ik weet het gewoon echt niet meer.

En voor de mensen die het willen weten: we zijn niet toegekomen aan het ontsteken van kaarslicht.
Oh ja, de pijn was ik ook zo vergeten.. Mooi systeem eigenlijk he?

Ik las jouw verhaal en dacht: de mijne moet ik ook nog opschrijven! Dat heb ik dus net gedaan.. ;)
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 14:25:23 #225
259886 pessie
There's a new chef in tow
pi_85393239
Huup ik moest dus aan jou denken toen ik zo onder de douche stond :D . Vond het alleen zo raar om dat in mn bevallingsverhaal te zetten. Maar ik moest ook aan Free denken met haar gefluit (vandaar dat fluiten, wat echt hielp trouwens).

In totaal ben ik volgens mezelf 6 uur bezig geweest waaronder een half uurtje persen. Volgens het bevallingsverslag van de verloskundige was het 5.5 uur waaronder 33 minuten persen.
Het ging dus vlot.
pi_85393462
Donderdag 20 mei, ik sta op met rugpijn. Doe die hele dag gewoon wat in op de planning had staan, ik heb tenslotte niet anders geroepen dan dat ze pas na Pinksteren geboren zou worden! Tussen de middag de hond van m'n moeder uitlaten, 's middags oppassen op de 4 kinderen van een vriendin. 's Avonds besluit ik met Ravage mee te gaan, er wordt bij scouting ingepakt voor het kamp van dat weekend, ik wil niet alleen thuis zitten. Tegen 21.00 uur trek ik de rugpijn niet meer en zeg dat ik graag naar huis wil. Vriendin (die van die 4 kinderen) zegt: rugpijn? Met golven ook? En ik ontken uit volle overtuiging, echt niet!
Maar, als we tegen half 10 op de bank zitten, begin ik er een regelmaat in te herkennen, en vraag Ravage om een kruik voor me te maken.

Dat post ik ook nog in het Zwangerschapstopic, waarop er gereageerd wordt alsof ik begonnen ben. In mijn hoofd is dat nog niet zo.. :P
Tegen half 11 gaan we naar bed, maar ik kan mijn draai niet vinden, blijf ook zuchten tijdens de rugpijn, die wel degelijk met vlagen komt. Tegen half 2 vertrek ik naar beneden en zeg tegen Ravage dat ik niet weet of dit door zet, voor hetzelfde geldt dat het voorweeën zijn.
Echter, tegen 3 uur begin ik het eens te timen, en om 4 uur bel ik de verloskundige dat ik al een uur lang regelmatig weeën heb. Ze komen om de 2 á 3 minuten en duren zeker 1 minuut. Ze komt er zo aan zegt ze, ze is in het ziekenhuis, dus in de buurt. Als ze er om half 5 is, pakt ze m'n boekje erbij en begint te schrijven, terwijl ik ondertussen een paar weeën wegzucht. Dat doe ik goed zegt ze, al voelt het voor mij niet zo. Ze probeert te kijken hoeveel ontsluiting ik heb, blijkbaar is m'n baarmoedermond nog ver naar achteren want dat doet behoorlijk pijn. Maar, ik heb al 2 cm! Ze zegt me wel te blijven eten en drinken, dit kost energie. Dan zegt ze dat ze tussen 7 en 8 uur terug zal zijn, er is in het ziekenhuis blijkbaar een heftige bevalling gaande, en ze gaat weer.
Dan beginnen achteraf, de zwaarste momenten. Tussen half 5 en 8 uur weet ik niet meer hoe ik de weeën op moet vangen, ik zit onder de douche, hang op het bed en heb het koud. Ik trek een badjas over m'n nachthemd aan, en sokken, onderbroek laat ik zitten. Zinloos in mijn ogen :P Ondertussen moet ik na elke wee overgeven, eten en drinken heeft geen zin.
Als de verloskundige om 8 uur aanbelt, zit ik midden in een wee op handen en knieën op het bed en kan dus niet opendoen. Ravage hoort de bel en schrikt wakker, die heeft nog niets meegekregen. De verloskundige ziet dat ik er nu meer moeite mee heb, en dat zeg ik ook: Als ik dit nog uren moet doen trek ik dat niet. En ik zeg nog tegen haar dat het me niet gelukt is om te eten, ik bleef maar overgeven. Ze zegt dat dat niet erg is, en ik voel me niet zo schuldig meer.. :D
De verloskundige kijkt naar de ontsluiting, ik zit op 5 cm. Ze gaat de vliezen breken, en helaas is het niet mooi helder. We gaan dus alsnog naar het ziekenhuis. Ik heb nog geen vluchttas klaar staan (het was immers nog lang zo ver niet) en Ravage en de verloskundige pakken de tas zelf in. Ondertussen komen de weeën sneller op elkaar, en doen ze nog meer pijn. Om kwart voor 9 vertrekken we naar het ziekenhuis, gelukkig maar op 2 minuten afstand. Voordat we gaan kijkt de vk nog even snel hoeveel ontsluiting ik nu heb, er is een 1cm bij in een half uur. Onderweg heb ik m'n ogen dicht om me te concentreren, af en toe kijk waar we nu zijn. Dan duren 2 minuten lang zeg! Als we op de parkeerplaats zijn van het ziekenhuis, zie ik mijn schoonmoeder lopen, die gelukkig niets in de gaten heeft. Ravage is zo geconcentreerd, dat hij haar niet eens ziet.
In het ziekenhuis wordt ik in een rolstoel geparkeerd en de vk en ik gaan met de lift. Ravage moet de auto wegzetten en komt achter ons aan.
Op de verloskamer aangekomen, herken ik de verpleegkundige, ook zij is lid geweest van scouting. De gynaecoloog komt langs om zich voor te stellen, en ik zeg dat ik haar herken van de info-avond. Ze zegt dat alles er goed uitziet, kijkt ook nog even naar m'n ontsluiting en zegt gelukkig dat mijn vk de bevalling mag doen. Als ik geïnstalleerd ben, inclusief elektrode op haar hoofdje om haar hartslag te meten, zegt de vk nog dat ik moet bellen als ik poepdrang krijg, en gaat een kopje thee voor zichzelf halen. Ik ben de 2e bevalling van haar in het ziekenhuis die ochtend. (Wat een stom ding trouwens, die elektrode, ik raak een aantal keer tijdens het persen bijna in paniek omdat het ritme van haar hartslag anders werd of minder hard. Gelukkig leek de vk zich daarom geen zorgen te maken, daar hield ik me maar aan vast) De verpleegkundige is bezig mij in te schrijven. Ze zijn allemaal nog geen 2 minuten bezig of ik zeg Ravage te bellen, ik heb poepdrang.
De verloskundige is er meteen, maar reageert niet op de bel, ze is er toevallig nu. De gyn komt ook, die reageerde wel op de bel, maar gaat weer als ze de vk ziet. Vanaf nu heb ik geen tijdsbesef meer, ik heb het hele persen met m'n ogen dicht gedaan. Blijkbaar kon ik me zo beter concentreren. Volgens de vk ben ik om 9.42 begonnen met persen, eerst moest ik nog op m'n zij liggen. ergens tussendoor heb ik nog geroepen dat ik nu niet meer wilde (hoe klassiek :P). Ik vergeet de ademhaling rustig te maken tussen de weeën en het persen door, maar gelukkig helpt de vk me. Op een gegeven moment zegt de vk me niet te persen, als ik nu pers lanceer ik m'n dochter tegen de muur. Ik heb absoluut niet het idee dat het persen zo veel effect heeft.. Dan moet ik persen zonder wee, zodat ik haar inderdaad niet lanceer, en dan is het hoofdje er en glibbert haar lijfje er zo achteraan.

Daar is ze dan, Isabel. Het is 10.04, vrijdag 21 mei.

Ze wordt op mijn lijf gelegd en is meteen weer stil, en ik ben verdwaasd. Kan niet meer uitbrengen dan: kijk nou, oh kijk nou toch, én: oh, dit doe ik zo nog een keer..
Ravage wil toch de navelstreng doorknippen, eerder had hij al eens geroepen dat niet zo nodig te vinden. Navelstreng is kort, ik voel em strak staan terwijl ze op m'n borst ligt. Dan moet ik nog een paar keer persen om de nageboorte kwijt te raken. Stom gedoe, m'n kind is er al hoor!
Ergens word ik ook nog gehecht, geen idee of dat meteen is. Het lijkt in eerste instantie ernstig hoor ik van de verpleegkundige en de vk, maar na wat gepoetst blijkt dat ik maar 4 hechtingen nodig heb. Maar die verdovingsprikken :S! Ik vraag Ravage om zijn hand, zodat ik niet in Isabel knijp..
Dan zijn we een dik half uur alleen, met z'n 3en.. Vanaf nu zijn we geen duo meer, maar een gezin!
We bellen onze ouders en broers en zussen, mijn moeder kreeg het beste verjaardagscadeau ooit: een kleindochter op haar verjaardag :D
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
pi_85393517
Oh, en mijn vluchttas was zeeeeer zorgvuldig ingepakt door Ravage en de vk: 4 pyjama's, 2 bh's die ik al een half jaar niet meer aankon, geen schoenen.. :D

En m'n schoonmoeder had ons echt niet gezien, die was daar toevallig voor een checkup.. ;)
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
pi_85393637
Mooi pessie :Y
Fijn dat je er zo goed op terugkijkt :) Het klinkt ook wel als een perfecte bevalling, behalve dan de scheuren :X
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 14:49:05 #229
259886 pessie
There's a new chef in tow
pi_85394218
Morretje wow! Wat een prachtige gebeurtenis eigenlijk he, bevallen (als alles goed gaat en er geen extra ingrepen nodig zijn). Maar dat stukje van "zo wil ik er nog wel 1" herken ik zelf niet. Ik lag 's nachts wakker en dacht na of ik nog een keer wilde, op dat moment niet en kan me op dit moment ook nog niet voorstellen een tweede kindje te krijgen.
Wel jammer dat ze in het vruchtwater heeft gepoept. Heeft ze er nog last van gehad?
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 14:58:24 #230
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_85394676
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 14:25 schreef pessie het volgende:
In totaal ben ik volgens mezelf 6 uur bezig geweest waaronder een half uurtje persen. Volgens het bevallingsverslag van de verloskundige was het 5.5 uur waaronder 33 minuten persen.
Het ging dus vlot.
Ik kan in mijn verslag niet terugvinden hoe lang het officieel geduurd heeft bij mij. Wel 19 min persen.
ik heb alleen de overdracht naar de kraamzorg hier, verder niks
Ik weet wel dat ik om 6 uur 3 cm ontsluiting had (om 8:45u nog maar 4 cm) en om 12:04u een baby :D
Ik vond het niet snel gaan, maar ik was verbaasd dat het al zo laat was. Wat dat betreft is de tijd gevlogen.

Morretje, mooi verhaal ook! O+
En dat 'ooh, dit doe ik nog eens' heel herkenbaar :Y
pi_85395157
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 14:49 schreef pessie het volgende:
Morretje wow! Wat een prachtige gebeurtenis eigenlijk he, bevallen (als alles goed gaat en er geen extra ingrepen nodig zijn). Maar dat stukje van "zo wil ik er nog wel 1" herken ik zelf niet. Ik lag 's nachts wakker en dacht na of ik nog een keer wilde, op dat moment niet en kan me op dit moment ook nog niet voorstellen een tweede kindje te krijgen.
Wel jammer dat ze in het vruchtwater heeft gepoept. Heeft ze er nog last van gehad?
Hm, alleen de eerste nacht, toen is ze heel erg misselijk geweest..

Ja, ik vond het toen meteen al zo snel gaan, dat ik achteraf inderdaad het zo nog een keer zou doen.. Of dat dan meteen de hormonen zijn die ingrijpen, geen idee. :P
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 15:52:25 #232
259886 pessie
There's a new chef in tow
pi_85396952
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 15:07 schreef Morretje het volgende:

[..]

Hm, alleen de eerste nacht, toen is ze heel erg misselijk geweest..

Ja, ik vond het toen meteen al zo snel gaan, dat ik achteraf inderdaad het zo nog een keer zou doen.. Of dat dan meteen de hormonen zijn die ingrijpen, geen idee. :P
Misschien dat hier meespeelt dat het meer over de zwangerschap gaat dan over de bevalling. Op de bevalling kijk ik echt heel goed terug, op de rest van de zwangerschap niet, ik ben nog steeds heel negatief over mijn zwangerschap. Daarnaast begint nu eindelijk mn schuldgevoel over Nathan's gewicht en lengte weg te ebben. Daar heb ik het soms nog steeds wel moeilijk mee, maar leer het te accepteren.
Ik vind zelf dat ik kennelijk rampzalig zwanger ben maar dat bevallen me makkelijk af gaat.
Hoe groot was ze eigenlijk?
pi_85397233
quote:
Op dinsdag 17 augustus 2010 15:52 schreef pessie het volgende:

[..]

Misschien dat hier meespeelt dat het meer over de zwangerschap gaat dan over de bevalling. Op de bevalling kijk ik echt heel goed terug, op de rest van de zwangerschap niet, ik ben nog steeds heel negatief over mijn zwangerschap. Daarnaast begint nu eindelijk mn schuldgevoel over Nathan's gewicht en lengte weg te ebben. Daar heb ik het soms nog steeds wel moeilijk mee, maar leer het te accepteren.
Ik vind zelf dat ik kennelijk rampzalig zwanger ben maar dat bevallen me makkelijk af gaat.
Hoe groot was ze eigenlijk?
Ik kan me er wel iets bij voorstellen. En toch, ook kleintjes redden zich uiteindelijk prima. Wat dat betreft mogen we tegenwoordig blij zijn dat er kunstvoeding is!

Ze was 3700 gram, 700 gram meer dan de vk een week eerder schatte.. Lengte was met 1 maand 55 cm, eerder is ze niet gewogen gemeten.. 8)7 .

[ Bericht 4% gewijzigd door Morretje op 17-08-2010 16:06:05 ]
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
  maandag 23 augustus 2010 @ 17:17:42 #234
177580 maffemuts
Maf en mutsig
pi_85614639
Dan ook hier mijn verhaal nadat ik het eindelijk ruim een week later een plaatsje heb kunnen geven :@

Het is vrijdag 13 augustus 2uur midden in de nacht.... Lief was naar de wc, ik werd wakker en moest uiteraard ook op hetzelfde moment (gebeurde wel vaker afgelopen weken :') ) Ik kom overeind en dankte mezelf voor de handdoek tussen mijn benen... dat waren mijn vliezen dus denk ik nuchter. De handdoek bleek echter niet genoeg en naarstig grijp ik een kraammatras van de plank om die de rest op te laten vangen terwijl lief nog steeds op de wc zit. Blij ben ik als ik zie dat het geen afwijkende kleur heeft, en nadat ik vaststel dat het meeste er onderhand wel uitgelopen is grijp ik naar de noodvoorraad tekleine luiers van R om te gebruiken (hoger absorptievermogen en prettiger zitten en zo)
Uiteindelijk is lief klaar, dit duurde voor mijn gevoel eeuwig trouwens. We besluiten om volgens de instructie de VK maar op de hoogte te stellen en de kraamzorg op stand-by, ook al zijn de weeën op dat moment niet van de categorie ernstig tot serieus, ik voel nog wel 'iets', we spreken af dat als ik het gevoel heb dat het erger wordt of anders word dat ik bel, en dat we tussendoor telefonisch contact houden tot in de ochtend uren. Veel veranderd er niet, weeen zijn nog steeds in de categorie menstruatiekrampen, en samen met lief hebben we de laatste dingen in huis nog maar even gedaan... speelgoed opgeruimd vaatwasser etc etc etc.
Toch nog maar wat proberen te slapen/tv-kijken dan is het 4:00 nog steeds de krampjes, de vk besluit dat ze toch maar even langs komt om te checken, geen ontsluiting.. baarmoeder erg hoog nog, wel wil ze rond 6en nog eens langskomen.
Rond 6en zijn we nog steeds net zover, ik wordt overgedragen aan de volgende VK (wel mn favo'tje) en die zal langs komen na de overdracht.
8:30 Vk komt gezellig langs, we babbelen wat, ze checked nog eens... nog steeds idem, we spreken af telefonisch contact te onderhouden.
Rond 16:00 weer contact met de vk, weeen/krampen zijn sinds 13:00 volledig doodgevallen, kleine voel ik nog prima, verlies zo tussendoor nog een slootje vruchtwater maar verder niets.
Dan bespreken we hoe we de nacht in zullen gaan.. Ik krijg tot 3:00 om zelfstandig en thuis te bevallen, vanaf 3:00 en later zal het medische indicatie zijn en onder begeleiding van mijn eigen VK in het ziekenhuis en 24uurs observatie ivm de 24u+ gebroken vliezen, na 8:00 volledig medisch inclusief inleiden +48uurs observatie voor beiden
Dit kwam als een behoorlijke klap in mijn gezicht, maar ondanks alles bleef ik optimistisch en zette toen tussendoor nog maar mn vluchttas klaar met verdere uitbreiding.
We hebben nog het eten bereid en wat je meer kan doen op zo'n rare dag en bleef hopen op spontane vooruitgang.
Slapen op bed lukt me niet, dus ik ga maar op de bank liggen, hier val ik uiteindelijk in slaap.
Om 2:00 wordt ik wakker en kijk op de klok en zie dat als er nu nog wat moet gaan gebeuren het toch ziekenhuis zal worden.. laat een traan drink nog maar wat melk en duik weer trug op de bank.
De volgende ochtend konden we ons dus gaan melden in het ziekenhuis.
na de intake en een lange ctg wordt er getoucheerd, joepie 1 a 2 cm, genoeg om aan het infuus te kunnen *O*
om 10:00 wordt dan eindelijk het infuus aangesloten, en mag ik niet meer van het ctg af.. per halfuur wordt de dosis verhoogd en uiteindelijk ergens tussen 12 en 1 komt de gyn weer eens checken, ik heb op dat moment 4 cm en persdrang :o toch kan het infuus niet uit en moet ik blijven zuchten
Uiteindelijk na lang wachten, heftige uren, komt rond 17:00 de gyn weer eens langs om te checken (ondertussen dus persweeen weg blijven puffen, en op de ctg waarnemen dat je kindje het telkens zwaarder krijgt)
Bij het toucheren barst de hel los en is er geen houden meer aan... complete weeënstorm/persweeën de gyn krijgt nog net tijd om haar schort om te krijgen die de verpleegkundige in alle haast van de haak gegrist had.
Kleine man blijkt te blijven steken door dat hij zijn handje mee gewurmd had, maar desondanks na een kleine 3 minuten en 7cm ontsluiting zag Diego dan eindelijk met zijn 48cm en 2590 gram het daglicht. Lief en ik sloeg de schrik om het hart toen we hem voor t eerst zagen, blauw stilletjes en slapjes en we vreesden het ergste (we hebben dan ook de 1e 2 foto's van dat moment verwijderd van de camera :@ ) maar na 1 minuut begon hij te huilen, en trok het blauw weg, en scoorde hij een apgar van 9.
De rest volgde in notime.
Daarna nog tot 19:00 op de verloskamer bij liggen komen, aangelegd en wachten tot de rest van het infuus doorgelopen was en ik gehecht werd met 3 mini hechtingen, zodat ik kon gaan douchen en overgebracht worden naar de moeder-kind unit voor de 48uurs observatie.
Maandagmiddag mochten we eindelijk naar huis, en echt er slaapt niets zo fijn als je eigen bedje.
dag 2 thuis liep helaas anders dan de bedoeling door aambeien zo groot als druiven, zitten liggen staan lopen niets lukte. Gelijk Curanol besteld aangezien dit nog niet overal verkrijgbaar is moest hier dus een hele dag op gewacht worden -O- de volgende dag kwam uiteindelijk de postbode mijn o zo gewenste pakketje bezorgen, en kon ik Vrijdag eindelijk weer zitten...
Al met al een vrij heftige bevalling van in totaal 40 uur, en ik merk dat dit me behoorlijk zwaar, zowel lichamelijk als geestelijk, gevallen is en ook tijd nodig heeft om te 'rusten' vandaar de stilte hier op Fok, en alle andere media dus ;)
Bedankt voor alle lieve felicitatie's :*
Gewoon n stuiterballetje
http://youtu.be/JI-o25K6B-E
pi_85615479
O maffe, wat een schrik zeg!
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  maandag 23 augustus 2010 @ 17:45:32 #236
128491 J-net
Prettig gestoord
pi_85615771
Dat zal zeker even schrikken zijn geweest, maar gelukkig doet hij het nu goed!
~~~~~~Dream as if you 'll live forever, live like you 'll die today~~~~~
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 23 augustus 2010 @ 17:53:12 #237
147316 crew  DJMO
#trut
pi_85616006
dit gebeurt me niet vaak, maar bij het lezen van Maffe dr verhaal moest ik toch echt huilen ;( stomme hormonen .. *sterk spul he die fishermans friend*

Maffe :* ik zie jullie woensdag !
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_85623621
da's geen bevalling voor in het boekje nee :N

ik hoop dat je je nu beter voelt :*
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  maandag 23 augustus 2010 @ 21:12:19 #239
259886 pessie
There's a new chef in tow
pi_85623930
Maffe dat is inderdaad zwaar!
  woensdag 25 augustus 2010 @ 16:50:41 #240
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_85694721
Vorig jaar heb ik een tijdje meegepost in 'Wachten op het tweede streepje'. Al vrij snel ben ik afgehaakt, omdat ik er veel te veel mee bezig was voor mijn gevoel. Augustus vorig jaar kwam ik er achter dat ik zwanger was! Ik heb toen niet mee gepraat in Z&G. Ik voel me nu dus een beetje een 'verstekeling', maar ik heb wel ineens de behoefte om mijn bevallingsverhaal op te schrijven. Dit heb ik dus gedaan :). Alleen... het is echt veeeeel te lang geworden. Dus hieronder probeer ik een ingekorte versie neer te zetten. Mijn excuus als het nog steeds te lang is, hihi.

Komt 'ie:

Ik liep overtijd. In week 41 besloten de Vk en ik een poging tot strippen te doen. Dit lukte niet: er was nog geen ontsluiting en mijn baarmoedermond was nog heel stug. Een paar dagen later (2 of 3 dagen, ik weet het niet meer precies) heeft ze het nog eens geprobeerd en toen heeft ze een hele krappe cm ontsluiting geforceerd. Geen fijn gevoel, maar ik dacht: hé, het is toch een centimeter waar ik niks voor heb hoeven doen!

Donderdag 29 april moest ik naar het ziekenhuis voor een CTG. De volgende dag zou ik precies 42 weken zwanger zijn. Er werd besloten dat ik dan zou bevallen. Op Koninginnedag!

Die donderdagavond was heel surrealistisch: ik voelde nog helemaal niks (qua ‘gerommel’), maar toch zou het morgen dan eindelijk zover zijn! De volgende ochtend werd ik toch ook wel erg zenuwachtig. Ik ging nu gewoon naar het ziekenhuis om vrijwillig pijn te gaan lijden.

We (mijn man en ik dus) moesten ons om 7 uur die ochtend al melden. Er was een grote kamer voor mij alleen. Een bed, medische apparatuur, een badkamertje en… een klein glazen bedje op wielen, al helemaal opgemaakt. Wat een raar idee dat daar straks mijn kind in zou liggen!

We installeerden ons in de kamer, ik was er klaar voor! De verpleegster legde me weer aan de CTG en deed zo’n ‘clip’ om mijn wijsvinger voor mijn eigen hartslag. Wat irritant zijn die dingen zeg! Verder sloot ze ook het infuus met de weeënopwekkers aan (rond half acht ’s ochtends). Daarna kwam de verloskundige om mijn vliezen door te prikken en een elektrode op het hoofdje van de baby te plaatsen. Toen zei ze al: nou, dit is wel een erg krappe centimeter zeg! En het is ook nog ontzettend stug. Ze kreeg alles maar net voor elkaar.

Al heel snel voelde ik wel ‘iets’. Soort menstruatiekrampen. Oh, als dit het is kan ik het wel dacht ik nog. Toen moest ik poepen. Ja echt, het was geen persdrang, ik wist het zeker. Het was namelijk geen overweldigend gevoel, zoals persweeën worden beschreven. Maar ik dacht: ik zeg maar niet dat ik moet poepen, want dan willen ze natuurlijk gelijk toucheren. Ik zei dus dat ik even naar de wc moest. Hele onderneming nog, met zo’n infuus en de verpleegster bleef naast de deur wachten (die dus niet dicht kon!) Op een gegeven moment zei ze: wat duurt het lang, je bent toch niet aan het poepen he? En ik: jawel, maar ik ben al klaar! Haha.

Weer terug op bed kwamen de weeën nog wat meer op gang. Ze voelden best vervelend en er zat ook bijna geen pauze tussen, maar het was wel te doen. Toen zei de verpleegster dat de heuveltjes van mijn weeëngrafiek nog minstens twee keer zo hoog moesten worden. Oeps! Nu deden de weeën nog niks.

Ik kreeg toen op een gegeven moment (ik denk rond kwart over elf, half twaalf) het advies om op mijn zij te gaan liggen, kijken wat dat met de weeën deed. Nou! Toen kwamen ze hoor! Nu echt duidelijk met begin, piek en eind en een rustpauze. Ze duurden wel nog te kort (ik heb het niet bijgehouden, maar ik schat een halve minuut…), maar daar stond dan tegenover dat er amper pauze tussen zat. Als ik een keertje een volle minuut rust had, zeiden de verpleegsters al: ‘ah, je hebt even pauze!’. En wat waren ze scherp! Ik pufte me helemaal suf, klampte me steeds vast aan de arm van mijn man. Maar de zuster was nu tenminste tevreden. Ze zei: ‘Nu maak je mooie grafiekjes!’. Uhmmm dank je?

Qua tijden heb ik het niet allemaal meer goed in mijn hoofd, maar volgens mij kreeg ik na ongeveer een kwartier/half uur het advies om uit bed te komen en de weeën staand, voorovergeleund op bed op te vangen. Tussendoor kon ik dan op een stoel zitten. Wat een advies! Ik had geen idee hoe ik uit bed moest komen, ik was veel te druk bezig en had al die slangen en banden om mij heen. Op een of andere manier is het me toch gelukt, met wat hulp. Maarja, toen zat ik in die stoel en daar kwam een wee: oké, opstaan dus en voorover leunen op bed. Dan weer zitten. Meteen weer een wee! Ik was dus alleen maar aan het opstaan, op bed leunen en weer gaan zitten. Ik werd er doodmoe van! Ik heb iets gemompeld van ‘dit trek ik niet’ en ben gauw weer op bed gekropen.

De ontsluiting werd rond een uur of twee ’s middags gecheckt. Volgens mij was er ook al wel eerder gecheckt, maar dat weet ik niet meer zo goed. Ik denk dat ze toen hadden gezegd dat de krappe centimeter nu een echte centimeter was geworden en dat er wat verweking was. Om twee uur had ik krap twee centimeter ontsluiting. Dat ontmoedigde me heel erg. Ik had immers al een paar uur flinke weeën zonder noemenswaardige rustpauze. En dan zo weinig resultaat! En toen ging de verloskundige ook nog voelen wat een wee ‘deed’. Dus toucheren tijdens een wee. Wat een marteling! Ik had echt zin om haar een schop te verkopen en smeekte ondertussen of ze op wilde houden. Het leek wel of ze mijn baarmoedermond aan het oprekken was. Dat moment speelde na de bevalling nog regelmatig als een soort ‘film’ in mijn hoofd, waar ik steeds weer om moest huilen.

De conclusie was dus dat mijn weeën heel weinig deden. Ze adviseerden me een ruggeprik. Omdat dit nog wel eens heel lang zou kunnen gaan duren en door de ruggeprik zou ik wat rust krijgen en misschien zou door die ontspanning de ontsluiting ook wel meer vorderen. Graag!

Er werd meteen met de anesthesist gebeld. Helaas was het erg druk op de O.K. Ze zouden bellen als ik mocht komen. Wat een hel. Nu had ik me er helemaal op ingesteld dat ik verdoving zou krijgen en was elke wee er eigenlijk eentje teveel… Maar ik moest afwachten en had geen idee wanneer ik aan de beurt was. Uiteindelijk was dat pas anderhalf uur later. Gelukkig was de verpleging ontzettend lief en bleef iedereen maar zeggen hoe stoer en sterk ik was en hoe goed ik het deed. Dat sleepte me er doorheen. Plus natuurlijk mijn man die geen moment van mijn zijde is geweken. Bij elke wee putte ik kracht uit zijn aanwezigheid. Ik moest hem voelen, dus ik omklemde ook steeds zijn arm.

Om half vier mocht ik dus naar de O.K. Eenmaal daar moest ik rechtop gaan zitten. En ook nog zo stil mogelijk zitten. Wat een opgave. Ik was helemaal kapot, maar deed braaf wat me gevraagd werd. Ondertussen pufte ik bij elke wee nog steeds de longen uit mijn lijf (de enige manier waarop ik er mee om kon gaan), waardoor de anesthesist zich blijkbaar geroepen voelde hier een opmerking over te maken. ‘Je moet wel wat langzamer puffen hoor’… Ja hallo zeg! Doe het zelf, dacht ik.

Nou de prik was gezet (het viel me 100% mee, ik voelde er niks van. Ik wist alleen niet dat er ook nog een infuus in je rug achterbleef) en we gingen terug naar ‘mijn’ kamer. Daar bleek al snel dat de prik niet helemaal goed werkte. Ook dat nog… (Achteraf bleek het buisje te ver of niet ver genoeg in mijn rug te zitten.) De linkerhelft van mijn buik was verdoofd en de rechterhelft een klein beetje. Hierdoor voelde ik rechts dus nog steeds weeënactiviteit. Alleen waren het geen pieken meer, maar een constante pijn. Ik hoefde niet meer te puffen, maar het was evengoed nog uitputtend en irritant.

Rond half zeven werd ik opnieuw getoucheerd. Vol spanning keek ik naar de verloskundige. Ik hoopte zo dat ze zou zeggen dat er nu goede vooruitgang was. Dat niet alles voor niets was. Ze keek bedenkelijk. Het was krap 3 cm. Dat was echt een klap voor mij. Nog steeds schoot het voor geen meter op. En ik was al zo ontzettend moe, had al zoveel pijn geleden. Ik kon gewoon niet meer. Als ze nou had gezegd dat het 5 centimeter was, dan had ik misschien nog wel ergens de kracht gevonden om verder te gaan. Maar nu stortte ik even in. Alle spanning van de dag kwam er uit en ik moest heel hard huilen. De verloskundige ging de kamer uit om te overleggen met de gynaecoloog.

Even later kwam de gynaecoloog binnen, keek naar mijn betraande gezicht en sprak de legendarische woorden: ‘wat is er?’. Ik vond het een vreselijk stomme vraag, maar bleef beleefd en zei zoiets als: ‘ik kan niet meer, ik ben kapot’.

Mijn man en ik hadden, toen de verloskundige aan het overleggen was, tegen elkaar al de hoop uitgesproken dat het een keizersnee zou worden. Dit bleek ook zo te zijn. Ik was ontzettend opgelucht en bang tegelijk. Bang omdat ik wist dat een keizersnede toch een grote buikoperatie is. Ik was nog nooit geopereerd. Maarja, wat moest dat moest. En ik wilde dit ook niet meer, ik wilde gewoon dat alles klaar was. Aan de baby dacht ik al bijna niet meer. Ik was puur aan het overleven.

De gynaecoloog was ook al niet geruststellend. Hij zei ‘er zijn natuurlijk wel risico’s verbonden aan een keizersnee. Voor jou dan, niet voor de baby’. En bedankt. Nu ging ik helemaal met een fijn gevoel de operatie in.

Er werd een katheter geprikt. Ik kreeg een operatie-hemd aan, een ‘muts’ op en werd op een operatiebed gelegd. Voor de tweede keer die dag werd ik toen naar de O.K. gereden. Daar aangekomen kreeg ik via het infuus van mijn ruggeprik extra verdoving toegediend. Het moet wel een paardenmiddel zijn, want nu voelde ik echt niks meer, terwijl de prik dus niet echt goed gezet was. Mijn buik werd ontsmet. Ze testten mijn gevoel nog met een flesje met iets kouds erin. Ik voelde niks kouds, dus was klaar voor de operatie.
Er hing een doek tussen mijn hoofd en mijn buik, dus ik kon niks zien gelukkig. Wel voelde ik wat druk. Mijn man (ook in operatie-outfit) stond naast me. Hij heeft er niet direct naar gekeken, maar kon in het glimmende oppervlak van de enorme lamp boven mijn bed toch heel veel zien.

Ik was alleen maar moe, moe en nog eens moe. Ik wilde slapen. Ik was blij dat de pijn eindelijk voorbij was. Toen ging de operatie-assistente met haar volle gewicht op mijn buik hangen. Ik voelde er niks van, behalve de druk, maar dacht wel: ‘oeh, hier ga ik morgen last van krijgen’. Maar het schijnt de enige manier te zijn waarop ze de baby door het kleine sneetje krijgen.

En ineens voelde ik een gewicht uit mijn buik verdwijnen. Hij was er! (Het was 19.26 uur.) Gespannen wachtte ik op het huiltje en dat kwam gelukkig ook snel. Ik kon nog niets zien, hij werd meteen meegenomen voor wat tests, om de navelstreng verder af te knippen (dat mocht mijn man doen) en om hem een muts op te zetten en in een doek te wikkelen. Mijn man ging dus mee met onze zoon en ik lag daar nog. Ik voelde me eenzaam. De artsen begonnen met hechten. Ineens ging mijn hartslag heel erg omhoog. Ik hoorde een apparaat piepen en voelde me licht in mijn hoofd. Nou, dit is het dan, dacht ik. Ik raakte lichtelijk in paniek. Ik lag daar helemaal alleen, ik wilde mijn man! Ik vroeg waarom mijn hart zo raar deed, maar niemand gaf antwoord. (Achteraf bleek dat er niks aan de hand was geweest, heel raar dus dat niemand mij even gerust kon stellen).

Gelukkig zakte het al snel weer af en daar kwam mijn man alweer. En een verpleegster met onze zoon Jesper. Ik keek naar hem en zei zoiets als ‘hallo, ben je daar dan’. Ik gaf hem mijn vinger in zijn handje. Maar ik voelde niks. Ik was alleen maar moe. Ik wilde ook eigenlijk niemand meer om me heen, ik wilde rust. Slapen. Had nergens meer kracht voor.

We mochten naar de kraamafdeling. Ik lag ontzettend te trillen. Schijnt heel normaal te zijn na een keizersnee. Ik kon echt niet meer stoppen. Klappertanden en ook huilen. Alles was zo anders gegaan dan ik had gedacht. Ik had het gevoel alsof mijn bevalling me ontnomen was. Mijn lijf was voor een bevalling gebruikt, terwijl het er nog niet klaar voor was. Het was geforceerd, eerst door het infuus: mijn lijf moest weeën gaan maken. Daarna door de keizersnee: mijn lijf moest de baby in mij loslaten. Daarbij had ik zo graag dat moment meegemaakt dat er een baby op je buik wordt gelegd. Maar bij mij liepen ze meteen met hem weg. Toen ze terugkwamen met hem had ik echt het gevoel dat ze ook een willekeurige baby van de kraamafdeling gepakt konden hebben.

Het heeft wel een tijd geduurd voordat ik echt een beetje van hem kon genieten. Eerst moest ik voor mezelf zorgen. Er was zoveel gebeurd, lichamelijk en geestelijk, dat ik al mijn krachten nodig had om mezelf weer bij elkaar te rapen. Ik was die eerste paar dagen dan ook blij als ik hem uit handen kon geven. En het deed me ook ontzettend goed om te zien hoe gek mijn man op hem was. Uit zijn liefde kon ik ook weer liefde halen. En natuurlijk ging het stukje bij beetje weer beter met mij. En hoe beter ik me voelde, hoe meer ik kon genieten van mijn zoon. En nu wil ik niet meer zonder hem.

[ Bericht 0% gewijzigd door Fee-nix op 26-08-2010 13:19:40 ]
  woensdag 25 augustus 2010 @ 17:40:32 #241
259886 pessie
There's a new chef in tow
pi_85696580
Fee wat en nare ervaring. Ik begrijp echt wel dat je de behoefte had om dit even van je af te schrijven!
  woensdag 25 augustus 2010 @ 17:42:24 #242
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_85696649
Dank je pessie... Ik vond het al heel knap van mezelf dat ik er dit keer zo tot in detail over na kon denken zonder tranen in mijn ogen te krijgen. Maarja, het is dan ook alweer 4 maanden geleden. En de herinnering wordt dus echt minder 'levendig'.
pi_85699685
Het verhaal en je gevoel en gedachten. Ik herken het zo. Net of ik mijn verhaal terug lees.

Je hebt het goed gedaan! En fijn dat je nu zo kunt genieten van je zoon! :)
  woensdag 25 augustus 2010 @ 20:27:29 #244
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_85702621
Ik ben nu wel benieuwd naar jouw verhaal, Ymme... kan ik dat ook ergens lezen?

En het doet me trouwens goed dat je zegt dat ik het goed gedaan heb :). Dat is toch altijd weer fijn om te horen.

Soms heb ik namelijk zo'n irritant klein stemmetje in mijn hoofd dat zegt dat ik me misschien wel aanstel. Dat het allemaal heus niet zo vreselijk was. Dat er heel veel vrouwen zijn met langere, zwaardere bevallingen. En dat ik er met mijn keizersnee nog 'makkelijk' vanaf gekomen ben. Alsof ik niet tot het einde heb doorgezet.

Ik weet eigenlijk wel dat dat allemaal onzin in, maar toch spookt dat soms door mijn hoofd.

[ Bericht 80% gewijzigd door Fee-nix op 25-08-2010 21:02:33 ]
pi_86468012
Het is een beetje een heel lang verhaal geworden... maar ja... :@

Dinsdag 7 september had ik weer een afspraak bij de vk. Alles was goed, alleen omdat ik Anna de afgelopen dagen weer niet zoveel gevoeld had, moest ik net als de week ervoor weer door naar het ziekenhuis voor een CTG.
Ik baalde ervan, want vorige week gingen we eigenlijk ook voor niks, wat zodra het CTG werd aangesloten, werd Anna helemaal wild. En ik ben niet zo'n fan van het ziekenhuis, dus ik probeerde de vk nog even te overtuigen dat ik me toch echt niet zoveel zorgen maakte, en dat Anna gewoon vast een rustig kindje is. Maar de vk was streng, en ik moest toch naar het ziekenhuis.

Onderweg Jaap gebeld of hij ook kon komen, want ik had Graeme ook mee, en een dreumes entertainen terwijl je aan een CTG ligt is toch best wel een uitdaging. Gelukkig kon Jaap gelijk weg van zijn werk, dus besloot ik even in het ziekenhuisrestaurant te wachten tot hij er was, zodat we gelijk samen naar binnen konden voor de CTG.

Zoals gewoonlijk duurde het CTG maken langer dan vantevoren afgesproken. Eindelijk kwam de vk van het ziekenhuis dan de kamer in. Ze was alleen deze keer niet zo tevreden over de uitslag. Anna was inderdaad wel erg rustig, rustiger dan ze zou willen zien. Ze maakte gelijk even een echo om te kijken of er nog voldoende vruchtwater was. Maar voor zover ze kon zien, was er nog erg weinig vruchtwater. Dus ook daar was ze niet zo tevreden over. Dus toen moest ik nog een keer aan de CTG. Maar ook deze keer was Anna te rustig naar haar zin.

Toen ze ongeveer een uur later weer terug kwam, vroeg ik of we nu eindelijk naar huis mochten dan. En of we dan over een paar dagen terug moesten komen voor weer een echo om te kijken of er alweer meer vruchtwater was. Maar ze zei dat ze eigenlijk een ander plan had, namenlijk mij morgen inleiden. Zo! Dat was even schrikken. Weer ingeleid worden in dit ziekenhuis. De vorige keer was dat niet zo'n prettige ervaring.
Ik schakelde heel automatisch gelijk over in mijn hoofd, en zei haar dat ik dat best vond, maar dat ik dan wel dingen wou afspreken, omdat de vorige keer inleiden tot een hele klachtenprocedure geleid had. Daar schrok zij dan weer even van, maar ze zei dat ze het prima vond om afspraken te maken, en dat we dat het beste even op papier konden zetten zodat we dat later even konden bespreken. Jaap mocht in elk geval wel de hele tijd blijven slapen, dat hadden we gelijk geregeld. We mochten nog even naar huis om spullen te pakken en oppas te regelen voor Graeme, en dan moesten we om 20uur weer terug zijn in het ziekenhuis en dan zou het de volgende ochtend vroeg allemaal gaan beginnen. Ze zou me dan 's avonds toucheren om te kijken of er al ontsluiting was, als dat zo was konden de volgende ochtend gelijk mijn vliezen gebroken worden, anders zouden we eerst weer met die gel moeten primen net zoals de vorige keer, en dan zou het wel een aantal dagen kunnen duren.

Dus daar gingen we, zenuwachtig op weg naar huis. Gelukkig had ik mijn ziekenhuistas al zo goed als klaar, nog even wat extra spullen erin, want wie weet zou het wel een dag of 4 gaan duren weer. Druk rondgebeld, gesms't en gepingt om oppas voor Graeme te regelen. Nog snel een broodje eten, het geboorteplan aanpassen en weer in de taxi naar het ziekenhuis.

Daar aangekomen werden we eerst naar een zaal gebracht waar nog iemand lag. Er waren nog twee bedden vrij, ik mocht er eentje uitkiezen. Ik zei dat Jaap ook mocht blijven slapen, dus dat het dan allebei de bedden zouden worden. De verpleegster keek me even raar aan, en toen vertelden we dat we dat met de verloskundige hadden afgesproken. Een beetje in de war werden we naar de wachtkamer gestuurd, en zou zij even navragen hoe het precies zat. Al snel werden we naar een kraamsuite gebracht, en kregen we uitgebreide uitleg over de suite en hoe het allemaal zou gaan. Beetje het special treatment gevoel haha! Nadat we onze spullen hadden uitgepakt en er een keer of vier gevraagd werd of alles naar wens was en of alles wel duidelijk was, kwam de vk dan eindelijk toucheren. Hoera! Er was al een cm ontsluiting! Wel was de baarmoedermond nog niet helemaal verweekt of verstreken, er was nog een tuutje zei ze in elk geval. Ik had geen idee dat dat kon, terwijl er al ontsluiting was, maar goed, ik was al lang blij. Maar de vk vertelde dat het hierdoor wel langer zou duren, de eerste 4 cm ontsluiting zouden waarschijnlijk heel traag gaan. Pas na die eerste 4cm zou het ongeveer een cm per uur gaan. Nou ja, dat was dan maar zo. Niet alsof er verder wat aan te doen was ofzo.
Daarna hebben we het geboorteplan en de bevalling van Graeme besproken. Ze zou haar best doen om zoveel mogelijk aan onze wensen te voldoen. Ze had zelf de volgende dag vanaf 16uur weer dienst, dus hoogstwaarschijnlijk zou ze zelf mijn bevalling doen.

De nacht duurde erg lang. Ik lag in het 'bevalbed', wat duidelijk gemaakt was om op te bevallen maar niet om in te slapen, en Jaap lag op het opklapbedje. Vond het niet zo leuk, want hij lag best wel ver weg, en ik was toch wel ineens heel zenuwachtig. Dus al snel bij hem in bed gekropen. Twee grote lijven in een klein opklapbedje haha! Het was wel knus in elk geval ;) Na een paar uur zo gelegen te hebben, vond Jaap het toch iets te knus, en ging hij maar in het bevalbed liggen. Weer een paar uur later wegens maagzuur wéér gewisseld van bed, zodat ik wat hoger kon liggen. En thank god for rennies! Beetje weggedoezeld en uren afgeteld tot het eindelijk ochtend was. Om 6 uur stond ik al onder de douchen, want om 7 uur zouden de vliezen gebroken gaan worden! Spannend!!
Een zure verpleegster kwam ons vertellen dat het wat later zou worden. Ze vroeg of we lekker geslapen hadden. Nou nee dus. Ja, dan had ik ook maar een slaapmiddel moeten nemen zei ze. Ik vertelde haar dat ik dat niet wou. Ja, maar nu had ik bijna niet geslapen, en vandaag was de grote dag, dus ik had toch echt beter slaapmiddel kunnen nemen snauwde ze. Toen snauwde ik maar terug dat ik door dat geweldige slaapmiddel van hun mijn vorige bevalling eigenlijk helemaal gemist had. Nou, het was helemaal niet erg om nog wat na te doezelen hoor, als de bevalling nog niet helemaal begonnen was zei ze. Ik was blij toen ze weer weg ging, wat een wijf zeg. Gelukkig zat haar dienst er bijna op.

Natuurlijk liep het allemaal wat uit, en iets voor 8 uur kwam dan eindelijk de vk de kamer in. Het was dezelfde vk die de bevalling van Graeme gedaan had. Leuk! Gelukkig niet die andere zuurpruim-vk die we eerder een keer hadden, wat een opluchting! De verpleegster die erbij was, was ook erg aardig. Maar toen we hoorden dat zuster Bartha er ook was, zij was ook bij de bevalling van Graeme, werd er speciaal voor ons geruild en werd Bartha 'onze' verpleegster. Om 8 uur werden dan de vliezen gebroken. Wat voelt dat raar! Net of je aan het plassen bent, maar dan zonder plas gevoel. Eerst kwam er niet zoveel uit, maar al snel gutste het vruchtwater eruit. Hoezo weinig vruchtwater? Niet veel later spoot het vruchtwater zo over Bartha's (nep)crockjes heen. Daarom had ze een variant zonder gaatjes vertelde ze lachend. Ik had ondertussen 1,5 cm ontsluiting.

De zure verpleegster was toch nog niet naar huis, maar kwam nog speciaal even mijn infuus prikken. Oh joy. Ze wou gelijk het infuus ook aanzetten, terwijl er afgesproken was dat we eerst een half uur zouden wachten om te kijken of ik misschien vanzelf weeen zou krijgen. Nou, dat deden ze nooit hoor, zei ze zuur. Nou, het was toch echt afgesproken hoor, zei ik zuur. Na wat aandringen van onze kant ging ze het dan toch maar eerst navragen. En goh, hadden wij nog gelijk ook. Gelukkig was het toen dan écht tijd voor haar om naar huis te gaan.
Na een half uur was er nog niks aan de hand, dus werd het infuus alsnog aangezet. Helaas moest ik wel de hele tijd aan de CTG liggen, dus weinig bewegingsvrijheid.
En aan het CTG liggen was nou net iets wat ik niet wou, maar helaas kon het niet veel anders. Ik werd er in elk geval flink chagarijnig van, en onzeker ook, omdat ik bang was dat ik straks als de echte weeen kwamen, het heel vervelend zou vinden om zo aan bed gebonden te zijn. Elke keer als ik naar de wc moest, moest ik ook eerst bellen zodat ik losgekoppeld kon worden en moest ik met infuus (met enorme infuuspaal ook) naar de wc. Erg onhandig en vervelend allemaal. En vanaf de gang klonk regelmatig geschreeuw en gegil, erg sfeervol ;)

Gelukkig verdween mijn slechte humeur in de loop van de ochtend. De harden buiken kwamen steeds regelmatiger en het infuus werd een paar keer omghoog gezet. Om elf uur zou de vk weer komen om te toucheren, maar toen ze er eenmaal was, vond ze me nog veel te vrolijk. Er zou nog wel niet zoveel gebeurd zijn, aangezien het ook allemaal nog geen pijn deed. Ze zou een uurtje later terug komen, en ze hoopte dat ik dan toch wel weeen zou hebben. Een uur later was ze er inderdaad weer, maar ik had nog steeds geen pijn. En ik bleek dan ook pas 2 cm ontsluiting te hebben. Nou ja, weer een halve cm erbij, zonder pijn.

Ondertussen waren we ons best aan het vervelen. De tv deed het niet, we hadden een van de weinige kamers waar uberhaupt nog een tv stond, de meeste waren gejat, maar in onze kamer was het UPC kaartje gejat, dus konden we alsnog niks kijken. Af en toe even een spelletje op de DS of wat bladeren door een tijdschrift wat nog op de kamer lag. Af en toe even naar de wc, zodat ik even lekker losgekoppeld was. En dan extra lang wachten met weer op het belletje drukken om weer aangesloten te worden :P

Later die middag kwam onze eigen vk, Angela, nog even langs. Ze had verwacht dat Anna er al zou zijn, of dat ik in elk geval al aan het persen zou zijn. Maar dat was nog helemaal niet het geval, dus we hebben gewoon even gezellig zitten kletsen. Ze zei nog dat als ze zo die CTG bekeek, dat ze zou denken dat die van iemand anders was, omdat ze toch wel regelmatige weeen zag, maar ik nog zo vrolijk aan het kletsen was. Maar het kletsen bood me juist lekker wat afleiding, en het was allemaal nog erg goed te doen.

Voordat ze weg ging, zei ze nog dat ze verwachtte dat het straks ineens wel heel hard zou gaan, en dat het niet lang meer zou duren voordat Anna er was. Ik hoopte dat ze gelijk had, want het begon allemaal wel erg lang te duren zo. En inderdaad, niet lang nadat ze vertrokken was, begon het allemaal een stuk pijnlijker te worden. De vk kwam weer toucheren, en ik zat op 3 a 4 cm. Het was inmiddels half 5, en ze begon over een ruggenprik, en dat dat voor 5 uur altijd een stuk sneller geregeld kan worden dan na 5 uur. Daar raakte ik een beetje van in de stress, had het idee dat ik voor 5 uur moest beslissen of ik een ruggenprik wou. Want na de 4 cm zou het nog een cm per uur duren, dus het zou nog zo'n 7 uur gaan duren. En deze pijn zou ik niet nog 7 uur volhouden.

Zuster Bartha stelde voor dat ik onder de douche zou gaan. Dat was echt een super goed idee, heerlijk los van dat apparaat en lekker op het stoeltje onder de warme straal. Onder de douche met Jaap overlegd over pijnstilling. Ruggenprik vond ik toch echt te eng en naar, dus besloten om toch maar remifentanil te proberen. Ik zou het gewoon even proberen, en als ik er naar van werd, zou ik het gewoon weer los laten koppelen. Het kon snel gergeld worden zei zuster Jeanne (Bartha's dienst zat er inmiddels alweer op) en ze zou het overleggen met de vk. Het was gelukkig goed, en zou binnen zo'n 10 minuten geregeld zijn. Dus ik verwachtte dat ik gelijk als ik uit de douche kwam, aan de remifentanil kon. Geduld is ook niet mijn sterkste kant ;) , dus het viel nog best tegen dat ik nog even moest wachten. Tijdens het aansluiting ging een paar keer Jeanne's telefoon, en ik werd gewoon echt pissig op haar. Volgens mij heb ik wel 10 keer gevraagd hoe lang het nog duurde, en waarom het zo lang duurde. Volgens Jaap duurde het helemaal niet zo lang, maar de weeen kwamen inmiddels elke minuut, en deden echt teveel zeer. Ik was zo blij toen ze de remifentanil eindelijk had aangesloten. Ze vertelde nog dat ik elke 3 minuten op een knopje kon drukken voor een extra 'shot'. Dan moest ik het beste na een wee drukken, dan werkte het voor de volgende wee. Daar werd ik ook weer pissig van, want de weeen kwamen immers elke minuut, en niet om de 3 minuten. Ik vond het maar oneerlijk.

Maar oh, wat was dat fijn spul zeg. Ik kon lekker mijn ogen dichtdoen en een beetje wegzweven. De weeen waren nog wel pijnlijk, maar weer net uit te houden. En als ik mijn ogen open deed, werd ik weer wat helderder, en ik kon nog gewoon praten en voelde me niet helemaal van de wereld zoals met die pethidine de vorige keer. Ik lag dus 'lekker' met mijn ogen dicht op bed, probeerde me zo goed mogelijk te ontspannen en had Jaap opdracht gegeven om wel echt elke 3 minuten op het knopje te drukken. Een keer deed ik mijn ogen open, en blijkbaar was het lampje van het knopje net weer gaan branden, en werd ik pissig op Jaap omdat hij nog niet gedrukt had :') . Ik leek wel een junk haha! Jaap heeft ondertussen nog stiekem mijn ziekenhuismaaltijd naar binnen gewerkt, ik heb er werkelijk niks van gemerkt.

Na een tijdje had ik het idee dat ik moest poepen, dus Jaap wilde gelijk op het knopje drukken, want dat zou wel persdrang zijn zei hij! Maar ik had helemaal niet het idee dat het al zo ver was, bovendien zou het nog uren duren. Dus ik zei dat ik gewoon écht moest poepen en dat ik niet wou dat hij daarvoor op het knopje ging drukken. Een paar weeen later voelde het toch echt als persdrang, dus toch maar op het belletje gedrukt. Jeanne kwam kijken en terwijl Jaap vertelde wat er aan de hand was, begon ik allemaal rare geluiden te maken door die persdrang. Rare geluiden zijn blijkbaar een soort codetaal, want Jeanne belde gelijk de vk op dat het hier toch wel serieus aan het worden was, en dat ze maar snel moest komen. Binnen no time stond ze dan ook aan mijn bed om me te toucheren. Ik had verwacht dat ik 7 cm zou hebben, dat was ook het moment waarop ik bij Graeme persweeen kreeg. Maar ze zei dat ik al volledige ontsluiting had! :o Wow, dat was even super snel gegaan. De remifentanil werd snel uitgezet, en de vk zei dat ik bij de volgende perswee mijn knieeen op mocht trekken en al zachtjes mee mocht persen. Ik was echt even in shock dat het ineens al zo ver was, maar vond het ook wel fijn, want het persen was de vorige keer het enige wat eigenlijk wel goed ging naar mijn idee.

Maar toen de volgende perswee kwam, en ik dus begon te persen, schrok ik me eigenlijk rot. Wat was dit heftig! Bij Graeme's bevalling verdwenen de persweeen op het moment dat ik mocht gaan persen, en bovendien was ik helemaal van de wereld van die pethidine. Nu was ik er gewoon helemaal bij, en die persweeen waren heftig! Het voelde zo ongecontroleerd allemaal, en ik voelde Anna echt steeds wat verder zakken. En dat paste helemaal niet! Ze moest terug, of eruit, maar dat deed pijn! Ik had echt een beetje zo'n paniek gevoel, dit kan ik niet! De vk was gelukkig heel rustig en heel duidelijk. En heel lief met warme washandjes in de weer tegen het branderige gevoel. Op een gegeven moment, toen ik echt dacht dat ik niet meer kon, zei ze dat als ik heel goed mijn best zou doen, het nog 3 persweeen zou duren. Teleurgesteld en jammerend zei ik dat ik op 1 gehoopt had. Ze moest er een beetje om lachen en zei dat ik het echt wel kon. Ze zei dat ik heel goed naar haar instructies moest luisteren, wanneer ik moest persen en wanneer ik moest puffen. Ik vroeg haar om het wel allemaal heel hard en duidelijk te zeggen, omdat ik bang was dat ik haar niet zou horen of begrijpen. Gelukkig deed ze dit ook, het voelde als een chaotische boel. Persen! Puffen! Zachtjes persen! Weer puffen nu! Persen! Ze riep haar instructies en ik volgde ze precies op, en ineens was Anna daar dan!


Ze werd op mijn buik gelegd, hoger kon niet, want de navelstreng was heel kort. Ik zag een prachtig koppie met een hele bos donkere haartjes. Wat is ze mooi, mijn dochter! De navelstreng werd door Jaap doorgeknipt, en zo kon ze lekker op mijn borst liggen. Zo klein! Ze werd lekker toegedekt, en nadat de placenta ook geboren was, hebben ze ons even alleen gelaten. Anna heeft bijna een uur lekker bloot op mijn borst gelegen. En zo konden wij genieten van ons mooie kleine wondertje. Nog steeds vol ongeloof, zomaar ineens was ik zwanger van haar, en zomaar ineens lag ze daar dan, op mijn buik! Mijn kleine lieve Anna O+

Ze is geboren op 08-09-10 om 20 uur precies. Dat is precies 24 uur nadat we in het ziekenhuis aankwamen en 12 uur nadat de vliezen gebroken werden :D
...and together we'll stand on the threshold of a dream[
  woensdag 15 september 2010 @ 18:34:27 #246
128491 J-net
Prettig gestoord
pi_86469281
Mooi verhaal Tessie!
~~~~~~Dream as if you 'll live forever, live like you 'll die today~~~~~
pi_86469541
prachtig verhaal tessie! ben er even emo van.

maar wat een horken van verpleegsters zijn er vaak bij.
wel een mooie datum voor een mooi meiske!
home is where doghair sticks to anything but the dog!
pi_86469608
mooi je verhaal tessie!
klinkt allemaal fijner dan de vorige keer of niet?

en de tijden :) grappig!
pi_86470196
Fee-nix, ik heb je verhaal net pas gelezen. Wat een ellendige ervaring. :{ Ik ben er echt door geraakt. Je schrijft ook zo treffend dat alles geforceerd wordt, je lijf moet van alles, terwijl het er blijkbaar nog niet klaar vor was.
En no way dat je je aanstelt!!! :( je hebt verdorie gedacht dat je dood ging, dat is me nogal wat. :*
Fijn dat je nu wel kunt genieten van Jesper. Hoe gaat het inmiddels met je?
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_86470953
Ik vond mijn bevalling echt heel goed te doen. Allemaal lieve mensen om me heen. Echt samen met M. En eigenlijk alleen het persen vond ik zwaar, maar he 7 minuten afzien... Zo wil ik nog wel 10 bevallingen.

Maar goed, verhaal.

Maandag 30 augustus, 41 weken zwanger. Controle bij de verloskundige. Ze vraagt of ik gestript wil worden, maar ik vind dat de kleine zich gewoon zelf moet aandienen. Meer ook omdat ik geen zin heb in vals gerommel, ik ben het wel zat, maar nog niet zo vreselijk zat dat ik perse het kind eruit wil hebben. Ik krijg een afspraak mee voor het ziekenhuis voor een overtijdscontrole en geen afspraak meer bij de verloskundige. Of het begint deze week vanzelf of inleiden. De controle is dan donderdag in het reinier de graaf, daar werd van verschillende kanten druk op gelegd dat ik in Delft het beste af was. Prima dacht ik nog, misschien beval ik wel in dezelfde kamer als Huup of Son.... So far so Good, ik ging ervan uit dat ik nog voor het weekend een kindje zou hebben, aangezien die 42 weken grens volgende week zou zijn en 42 weken is echt wel een grens, qua veilig enzo...

Donderdag 2 sept.
Controle in het reinier de graaf. Ik mocht aan de ctg om te kijken hoe de baby het deed. De kleine deed het prima. Ook de echo liet nog voldoende vruchtwater zien, mn bloeddruk was prima... Al met al... Inleiden op dinsdag.. DINSDAG?!?! Dat is niet eens 42 weken, nee dat is er overheen... Zaterdag zou niet kunnen, omdat in het weekend alleen spoedgevallen was.. En vrijdag wilde meneer de arts-assistent niet, de baby deed het prima. (JA NOG WEL LUL!) Ik kreeg verder geen afspraak meer, dus geen checkup in het weekend of alles goed bleef gaan... Nee... Blijkbaar moet een kindje echt in nood zitten wil reinier de graaf beginnen met inleiden. Opzich prima, te vroeg inleiden is niet goed, maar te laat ook niet. Ik had echt het gevoel dat ze met het leven van mijn kindje speelde, omdat ze zich aan hun protocollen wilden houden.

Vrijdag 3 sept.
Huilend bel ik de verloskundige en doe mijn verhaal. Ik ben het er echt niet mee eens dat ik pas dinsdag wordt ingeleid en vraag me nog hardop af of mn kindje soms echt in de problemen moet komen.. De verloskundige wilt me graag die middag nog zien, ook zij is blijkbaar niet te spreken over het late ingrijpen en heeft, achteraf, het ziekenhuis gebeld en ook haar commentaar gegeven. Zeker ook omdat er tussen donderdag en dinsdag geen controle meer zou plaatsvinden, en dat vond ook zij een groot risico.
Ze zou me strippen om te kijken of we inleiden kunnen voorkomen. Strippen lukt erg goed, 3 cm ontsluiting al.
Verder wil ik niet meer in het reinier de graaf bevallen, mijn vertrouwen is weg en ik sterf nog liever dan dat ik terug moet. De verloskundige zorgt voor een afspraak in het MCH en alle gegevens worden doorgestuurd, ik moet nog deze dag langskomen voor een controle.

Aangekomen in het ziekenhuis heb ik elke 7 minuten weeen en doet de kleine het nog steeds heel goed. Er wordt afgesproken dat ik de volgende dag om 8 uur me mag komen melden voor het inleiden. Geen probleem, hier gaan we niet over de 42 weken heen.

We kunnen nog even terug naar huis, snel regelen dat Jen gaat logeren en Priscil ook ergens anders slaapt. De weeen komen wel wat vaker nu, maar goed nog niet pijnlijk ofzo. We gaan lekker patat eten en ik bel de verloskundige maar, omdat ik heel optijd moest zijn voor een ruggeprik. Ze zegt nog dat ik niet klink alsof ik aan het bevallen ben en ik zeg nog doe maar rustig aan. :')

Verloskundige controleert en inderdaad 4 cm, ziekenhuis maar weer bellen, we komen eraan. In het ziekenhuis worden we naar een verloskamer begeleid, ik wordt weer aan de ctg gelegd en ondertussen ben ik heerlijk aan het babbelen met de verloskundige, leuk mens! Ook de verpleging is superaardig, alleen jammer dat er een jong grietje zo eigenwijs was om een infuus te proberen prikken, na waarschuwen van de andere verpleegkundige dat prikken heel moeilijk ging. En inderdaad, het lukte haar ook niet.
De arts assisent kwam langs om me te controleren voor een ruggeprik, ik lag er toen net een half uurtje.. Vrij vlot dus. (Waarom was het een man? En zo jong? En ook nog eens niet lelijk!... Damn... Heel fijn...) Dus hij voelen.... Nee hij ging geen ruggeprik meer aanvragen, ik zat al op 7 cm. Toch te laat dus. Nou ja jammer dan, het was nog steeds erg goed te doen.
Weer alleen met de verloskundige dus. We hadden het over Jennifer en hoe we zwanger waren geworden, de moeite die we ervoor hebben moeten doen... En ondertussen zuchtte ik gewoon even rustig weeen weg en ging weer verder met het gesprek. Opeens werden de weeen anders.
De verloskundige hoefde niet te voelen, ze zei dat het lichaam het zelf wel aangaf als het klaar was om te persen... Nou dat was nu dus. Ze drukte op het knopje voor de verpleging en ondertussen kon ik dus persen. Zuchten als ze dat zei... En dat ik terug kon zeggen dat wegzuchten niet lukte.. Prima, pers dan maar mee. De verpleging liet nogal op zich wachten, het hoofdje was er al uit toen ze binnen kwam stormen... Leyla zat een beetje klem achter mn schaambot en ik zei dat het niet lukte... De verpleging greep mn been trok me omhoog JEZUS!!! Hup persen nu... uuuuuh ok... En na nog eens flink persen was Leyla er. 7 minuutjes. Huppa.

Leyla vond het blijkbaar niet fijn om geboren te worden en begint heel sneu te huilen... Ze mag lekker bij me blijven en ik verbaas me erover hoe makkelijk de bevalling ging.
Ik krijg wel een prik om de placenta los te maken, ik verlies toch wel te veel bloed om het vanzelf te laten gaan. Prima dan.. Het ding flubberde er best vlot uit. En dan nog een vervelend stuk... Hechten.. Moet het echt? Ja, 3 kleine steekjes, anders zou ik steeds aan haar denken als ik op de fiets zat. Mijn commentaar dat ik nooit fiets hielp niet, er moest gehecht worden..

Nou ja prima, na het hechten wordt Leyla lekker aangekleed, krijgt ze haar eerste rapportcijfers en mag ze proberen te drinken. Dat gaat allemaal prima. Eenmaal klaar vraag ik of ik mag douchen, en ook dat mag, heerlijk een wisseldouche... Steeds warm koud.. Maar dat hinderde niet. Lekker soppen, lekker schoon.. Leyla had me namelijk al teruggepakt door me onder te poepen en te plassen. Naar huis mocht niet van de verloskundige en M. wilde ook dat ik bleef.

En de volgende morgen kwamen M. en de kinderen me heerlijk halen.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  woensdag 15 september 2010 @ 19:39:15 #251
259886 pessie
There's a new chef in tow
pi_86471628
Tessie wat een verhaal! Is dit beter bevallen dan bij Graeme?

Tico, ik was al benieuwd of je op tijd was voor de ruggeprik. Klinkt als een goede bevalling!
pi_86471773
Wow, wat een vlotte bevalling Tico! Fijn zeg!

Ik vond deze bevaling veel fijner dan die van Graeme ja. Heb het nu echt samen met mn Lief kunnen doen, en heb het allemaal echt bewustmeegemaakt, terwijl ik bij de bevalling van Graeme het idee heb dat ik de helft gemist heb. En ik kon nu gewoon na een paar uurtjes lekker douchen en naar huis, terwijl ik na de bevalling van Graeme pas 24 uur later weer op mijn benen kon blijven staan. En ik heb nu geen hechtingen, en dat is ook wel heeeeel erg fijn!
...and together we'll stand on the threshold of a dream[
pi_86473162
Nee, ik was bij lange na niet optijd.. Maar das niet raar als je ff een kind werpt binnen 3 uur.

Tessie, ik vind het ook heel fijn dat ik deze bevalling heel bewust heb kunnen meemaken en dat ik vrijwel meteen weel mobiel was om te douchen.. Niet continu flauwvallen enzo. Heerlijk.

EN, mn doos doet gewoon geen pijn meer. Bij Jen heb ik zo lang last gehouden, zowel van mn stuit als als mn doos. En nu kan ik gewoon normaal afvegen van onder, nog geen 14 dagen later! Dat voelt echt goed!
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_86473491
Tessie, mooi verhaal!

Tico, wat een heerlijke "relaxte" bevalling!! Daar zou ik ook voor tekenen! al mag ik niet klagen met mijn 4 uurtjes :D
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  woensdag 15 september 2010 @ 20:36:16 #255
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_86473968
Wauw Tico, wat een mooie bevalling! :Y Daar zou ik voor tekenen hoor! :Y

En Tessie, wat fijn dat dit een zo veel betere ervaring was dan bij Graeme. ^O^
***
pi_86474392
Ja ik vond het ook geweldig. Ook heel fijn omdat ik zo goed bij was dat ik ook echt steun kon vinden bij M. Dat voelde echt heel goed.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  donderdag 16 september 2010 @ 08:09:56 #257
128491 J-net
Prettig gestoord
pi_86486910
Mooi verhaal Tico, en wat snel ook.
~~~~~~Dream as if you 'll live forever, live like you 'll die today~~~~~
  vrijdag 17 september 2010 @ 20:41:20 #258
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_86550128
Hey er staan weer reacties in het topic! Ik had het niet gezien. Nu heb ik wel erg veel bij te lezen! Ga ik binnenkort doen. Maar ik wilde in ieder geval even Moonah bedanken voor haar post :). Het was ook ellendig. Gelukkig gaat het inmiddels wel goed met me. Dat wil zeggen, ik kan intens genieten van Jesper en voel me geestelijk weer helemaal goed. Helaas blijkt dat er lichamelijk toch iets minder leuks aan de hand is. Ik ben van de week voor de eerste keer bij de fysio geweest omdat mijn man en ik niet kunnen vrijen :s. De fysio heeft mijn verhaal aangehoord en denkt nu dus dat ik een trauma heb overgehouden aan het moment van mijn bevalling waarop de verloskundige tijdens een wee ging toucheren. Waardoor ik nu onbewust mijn bekkenbodemspier aanspan zodra er iets ook maar een poging tot 'binnendringen' doet. Heel fijn dus...

De andere verhalen ga ik binnenkort lezen en daar zal ik dan op reageren! Maar ik ben nu op vakantie :). Dus heerlijk even genieten met mijn mannen.
pi_86551421
Ik vind het gewoon jammer dat ik nooit meer hoef te bevallen. Het is zo iets bijzonders, zo iets moois...
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_86552294
hahaik kijk ook echt niet op tegen een volgde bevalling. zo apart had k wel verwacht eigenlijk...
ben benieuwd hoelang ik et de volgende keer over doe :)

k ga eerst maar s jongensnamen verzinnen..aangezien we de enige naam die we allebei leuk vonden al gebruikt hebben :P
  vrijdag 17 september 2010 @ 22:30:49 #261
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_86555038
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 21:10 schreef Ticootje het volgende:
Ik vind het gewoon jammer dat ik nooit meer hoef te bevallen. Het is zo iets bijzonders, zo iets moois...
Ja dit! Wij willen nog 1 kindje (als dat lukt) maar ik zou best nog wel een paar bevallingen willen doen. Zo bijzonder! O+
pi_86565252
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 20:41 schreef Fee-nix het volgende:
Ik ben van de week voor de eerste keer bij de fysio geweest omdat mijn man en ik niet kunnen vrijen :s. De fysio heeft mijn verhaal aangehoord en denkt nu dus dat ik een trauma heb overgehouden aan het moment van mijn bevalling waarop de verloskundige tijdens een wee ging toucheren. Waardoor ik nu onbewust mijn bekkenbodemspier aanspan zodra er iets ook maar een poging tot 'binnendringen' doet. Heel fijn dus...

Hm, rot. :{ Eerst wilde ik per PM reageren, maar wellicht ook 'goed' als anderen het kunnen lezen (die met eenzelfde probleem kampen). Ik ben bij een bekkenbodemspecialist geweest en wij zijn samen bij een sexuoloog geweest. Ook vanwege een trauma. Eerst wilde mijn man niet, hopen dat het vanzelf zou overgaan, maar uiteindelijk zijn we toch gegaan. Wellicht een idee voor jullie?
Fijn te lezen dat je je verder stukken beter voelt. Prettige vakantie!
Excuus dat ik over de andere zeer persoonlijke verhalen heenwals, ben er (nog) niet aan toe gekomen ze te lezen.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
  zondag 19 september 2010 @ 10:54:38 #263
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_86594082
quote:
Op zaterdag 18 september 2010 11:04 schreef Moonah het volgende:

[..]

Hm, rot. :{ Eerst wilde ik per PM reageren, maar wellicht ook 'goed' als anderen het kunnen lezen (die met eenzelfde probleem kampen). Ik ben bij een bekkenbodemspecialist geweest en wij zijn samen bij een sexuoloog geweest. Ook vanwege een trauma. Eerst wilde mijn man niet, hopen dat het vanzelf zou overgaan, maar uiteindelijk zijn we toch gegaan. Wellicht een idee voor jullie?
Fijn te lezen dat je je verder stukken beter voelt. Prettige vakantie!
Excuus dat ik over de andere zeer persoonlijke verhalen heenwals, ben er (nog) niet aan toe gekomen ze te lezen.
Ja aan die seksuoloog heb ik inderdaad zelf ook zitten denken... Waarschijnlijk wel een heel goed idee! Ik PM je hier ook nog wel even over. Maar ik denk inderdaad dat wij niet de enige twee zijn met dit probleem na een bevalling ;).

Ik ga in mijn vakantie denk ik niet meer inloggen (we gaan vrijdag naar huis), omdat het internet hier echt zo traag is dat ik er ontzettend chagrijnig van wordt! Dus ook mijn excuses dat ik andere verhalen negeer, maar ik maak het goed!
  zondag 19 september 2010 @ 16:05:32 #264
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_86603570
Vriendin van mij heeft ook goede ervaringen met een seksuologe na een nare bevalling. :Y
Hoe langer je wacht om het op te lossen, des te groter wordt het probleem (omdat je gewoonweg steeds meer 'vervelende' ervaringen opdoet).
Ik hoop op een spoedig herstel :Y

Moonah, hoe gaat het dan nu met jou? Beter? Of blijft het een moeilijk punt?
  zondag 19 september 2010 @ 18:43:49 #265
11682 Moonah
Jolie femme
pi_86608307
Tnx for asking. Tja, ach, wat zal ik zeggen... Af en toe even de tandjes op elkaar... ;)

Oftewel, als ik vroeger zei Harderharder! zeg ik nu Zachtjes zachtjes! :o :D
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 16:50:34 #266
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_88144470
Nou, het moet er dan toch maar eens van komen dat ik mijn verhaal post. Ik weet niet of ik hem laat staan. Inmiddels is alles ook uitgesproken met gyn en assistent, geeft rust....

Vrijdag 6 augustus ruim 42 weken zwanger
Ik ben vroeg wakker, vandaag gaan we starten met inleiden van de bevalling. Om 08.00 uur ben ik binnen en mag ik eerst aan de CTG. Met Willem is alles in orde. Ik krijg een inwendig onderzoek en dan blijkt dat mijn baarmoedermond niet eens rijp is. Gel dus om de boel wat week te maken en hopelijk te zorgen voor ontsluiting. Na het inbrengen van de gel moet ik een tijd aan de ctg blijven liggen, daarna mag ik wandelen. We wandelen naar het koffiecafe en eten/drinken wat met z'n tweetjes. Ook doen we een rondje buiten, wat niet meer zo goed gaat met m'n gewaggel en omdat er toch wel wat is gaan rommelen. Het gerommel neemt echter ook weer af en als we rond twee uur weer gecontroleerd worden blijkt dat het weinig gedaan heeft, de boel is wel aan het veranderen, maar lang niet genoeg om iets in gang te zetten. Ik krijg een tweede ladig gel en wordt daarna naar de afdeling verwezen, als deze poging ook niets doet gaan we een dag later wel verder. Weer wandelen we een rondje door het ziekenhuis en eten we wat. Gelukkig is het mooi weer, we kunnen dus ook nog even lekker buiten zitten voor het ziekenhuis. Deze keer geeft de gel nog minder gerommel dan 's ochtends en tegen zes uur valt het helemaal stil...

Om 8 uur twitter ik nog dat het rustig is, maar daarna begint er dan toch iets te gebeuren. Nog vrij snel ook, want om 9 uur is het al best wel gemeen allemaal en rond 10 uur moet ik af en toe echt in m'n coconnetje duiken. Ik heb goeie hoop dat het nu snel zal gaan allemaal... Rond 11 uur komt de assistent voelen, de boel is aan het verstrijken. De weëen doen wel iets dus, maar veel te weinig in relatie tot de pijn die ik heb. Ik mag een prik om te slapen en Martijn moet naar huis. De prik blijkt pethidine te zijn en ik weiger, hier hebben Martijn en ik het over gehad. Ik krijg tot 1 uur 's nachts de tijd om te beslissen, ze raden me aan om 'm wél te nemen. Ik hou m'n weigering vol. Martijn vertrekt met tegenzin en ik blijf verdrietig achter omdat ik die weëen nu helemaal alleen op moet gaan vangen.

Zaterdag 7 augustus
Nadat Martijn is vertrokken zijn de weëen behoorlijk heftiger geworden, op m'n buik valt het allemaal wel mee, maar ik krijg de volle lading rug- en beenweëen. En die laatste zijn dus zwaar kut, ik probeer weg te kruipen, maar het lukt niet. Afsluiten werkt niet, elke nieuwe wee trekt me terug in het hier en nu en ik kan geen houding vinden waarin het te handelen is. Ik probeer alles om de boel op te vangen; rond het bed lopen, op bed hangen, onder de douche, zittend op de wc. Ik mis Martijn, we hebben samen haptonomie gedaan en ik heb hem nodig. Rond 2 uur trek ik het niet meer en loop ik naar de zusterspost en smeek bijna of Martijn terug mag komen. Ze vind het goed, dus ik ga bellen en een half uur later val ik snikkend in z'n armen... Rond 3 uur komt de gyn en eindelijk heeft het wat gedaan, ik ben volledig verstreken én ik heb nog 4cm ontsluiting ook. Ik maak een snelle rekensom en vraag of ik dan een ruggeprik mag. De vermoeid zorgt ervoor dat mijn grenzen steeds sneller bereikt worden. Ze gaan akkoord, maar ik moet eerst in de verloskamer aan de CTG. Omdat het heel druk is zijn er echter geen verloskamers vrij, ik moet dus wachten...

Tegen 6 uur worden we dan eindelijk de verloskamer ingereden en na het breken van m'n vliezen bij het aanbrengen van de electrode op het hoofdje van Willem en een goeie ctg krijg ik rond 7 uur dan eindelijk m'n ruggeprik. Die electrode levert ook wel wat spanning op, de hartslag is in eerste instantie laag, erg laag en loopt ook nog eens regelmatig terug. Na een controle blijkt dat ze niet Willem's maar mijn hartslag te pakken hebben. Ik vind dit stressvol, want die hartslag liep ook zo terug, ben ik in gevaar? Ik ben echter te high om vragen te stellen en er is niemand die eraan denkt om ons te vertellen wat er nu eigenlijk aan de hand was. Er zijn zoveel vrouwen aan het bevallen dat ze het niet bij kunnen houden...

Ik weet niet wat ik verwacht had van de ruggeprik, maar dat ik alles nog gewoon zou voelen vond ik wel verbazingwekkend. Gelukkig nam het wel genoeg van de scherpte weg om even weg te doezelen en dat doe ik dan ook een uurtje of 2. Als ze rond 9 uur komen voelen blijk ik echter pas 7/8 cm ontsluiting te hebben. Niet genoeg naar hun zin en ik krijg er wee-opwekkers bij. Vanaf dat moment heeft de ruggeprik weinig zin meer, de pijn knalt er doorheen en hoe!! Ik ben compleet high van mijn eigen hormonen en weet niet meer waar ik het moet zoeken. Nog steeds is m'n buik wel te handelen, maar trek ik de pijn in rug en benen niet. Bovendien ben ik moe, zo ontzettend allesoverheersend moe.... Tussendoor is het nog steeds heel erg druk in het ziekenhuis en worden we vaak en lang alleen gelaten. Zelfs na het drukken op de bel kan het wel een kwartier duren voor er iemand komt kijken, we voelen ons alleen, erg alleen. De ontsluiting schiet niet op, de pijn is ondraaglijk, maar m'n weëen doen zo weinig... Rond 12 uur begin ik voorzichtig wat mee te duwen als ik een wee voel, dat verzacht enigzins en rond half 1 begin ik de drang tot persen te krijgen. Martijn drukt op het knopje en rond enen is er iemand om te voelen hoe het ermee staat, ik blijk nog een klein randje te hebben en ik mag even op m'n zij liggen omdat het randje dan sneller weg zou gaan. Om 1 uur heb ik flinke persdrang en duw ik stiekem wat harder mee tijdens het wegpuffen, Martijn drukt op het knopje, de verpleegkundige zegt dat de gyn zo komt en vertrekt zelf ook weer... Ik trek dit niet, waarom gaat ze weer weg? Ik moet persen verdomme!!

Om kwart over 1 drukt Martijn weer op het knopje, ik kan het niet meer inhouden, moet persen... Als er 10 minuten later nóg niemand komt rent Martijn de gang op en trekt iemand naar binnen, eindelijk hebben ze door dat het toch wel serieus is en binnen notime staat de kamer vol en mag ik ein-de-lijk gaan persen. Het is half 2 als ik m'n eerste perswee heb en vervolgens blijft het maar duren, ik voel de wee door me heen golven en word automatisch in de pershouding gedrukt waarna ik uit alle macht probeer om Willem eruit te krijgen. Het lukt niet... Ik ben te moe, te uitgeput om voldoende kracht erachter te kunnen zetten. In de verloskamer wordt het steeds drukker, blijkbaar ben ik echt in barensnood... Als tegen half 3 de chef de clinique binnenstapt worden er even flink wat stappen genomen, de wee-opwekkers worden flink opgeschroefd, de verpleegster vraagt voor de zekerheid nog 2 keer na of ze het toch echt wel goed begrepen heeft dat ze zó hoog moeten... Ik heb het inmiddels helemaal gehad en smeek of ze Willem eruit willen trekken, ik wil niet meer, hoef geen kind, ik ga wel naar huis... ( :') ) De wee-opwekkers zorgen ervoor dat de ene perswee overloopt in de andere, maar Willem komt er niet uit. Z'n haartjes zijn zichtbaar en elke keer als Martijn die weer ziet verschijnen begint ie me luidkeels aan te moedigen, kom op 'persen' puf puf puf...

Uiteindelijk tegen 3 uur besluiten ze om toch maar een knip te zetten, eerst een verdoving die ze er tijdens een perswee injassen. Ik merk er niets van en Martijn breekt. Pas als hij ziet dat zo'n enorme spuit in m'n doosch gezet kan worden zonder dat ik de prik voel beseft hij de kracht en pijnlijkheid van de weëen... Een wee later zetten ze de knip en nog een wee later, het is dan 15.02 komt Willem ter wereld. Ze leggen hem op m'n buik en ik kan alleen maar denken aan het feit dat ik nu eindelijk mag slapen.... Ik ben nog haske high van alle pijnhormonen in me en lijk wel apathisch. Ik mag slapen, ik mag slapen..... Maar eerst nog de hechtingen :X Ik krijg extra verdoving omdat die uitgewerkt bleek te zijn en ze maar bezig blééf daar beneden. Een poosje later begint het besef pas te komen, Willem is er!!

Ik was niet meteen bij de geboorte moeder, het houden van was er niet, geen herkenning... Het is langzaam gegroeid, wennen aan elkaar en de situatie. Inmiddels kan ik mezelf een leven zonder Willem niet meer voorstellen O+

Tijdens een gesprek met de assistent en de chef de clinique bleek dat Martijn en ik zo goed bezig waren dat ze niet het idee hadden dat we hulp nodig hadden. Het was zo ontzettend druk die dag dat helaas de stellen die het meest signalen afgeven dan vaak de 'voorrang' krijgen. Ze waren erg blij met onze feedback en beseften erdoor dat ze ook bij drukte uitleg moeten blijven geven en mensen niet het gevoel moeten krijgen dat ze in de steek gelaten worden. Meer praten dus met iedereen. Het was een fijn gesprek en ik heb er een goed gevoel aan overgehouden

Zonder Martijn had ik het niet gered, hij was er de hele bevalling voor me. Een rots in de branding, wat het verplegend personeel opmerkte klopte ook. We zijn een perfect team samen... Daar in die verloskamer werd niet alleen Willem, maar ook een nieuwe dimensie van 'ons' geboren... O+

[ Bericht 2% gewijzigd door flugeltje op 30-10-2010 16:56:39 ]
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
pi_88144844
Pfoe flugel, wat een heftige bevalling! En wat belachelijk dat Martijn toch gewoon naar huis moest terwijl je al weeen had.
...and together we'll stand on the threshold of a dream[
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 17:14:35 #268
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_88145177
Het naar huis sturen van Martijn waren ze in het nagesprek ook niet echt over te spreken... Als weëen eenmaal gestart zijn mag een partner gewoon blijven. Gaan ze dus ook iets mee doen voor de toekomst.
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
pi_88145226
wel goed dat er zo naar jullie geluisterd is, ik hoop dat ze er echt iets mee gaan doen voor de toekomst. Lijkt me fijn dat jullie je gehoord voelen.
soms moet je iets achter laten om verder te komen, soms moet je heel veel achter je laten om een ander mens te worden
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 19:01:36 #270
11682 Moonah
Jolie femme
pi_88148293
Oh Flugel, ik moet een beetje huilen van je verhaal... ;( Vooral dat stuk waarin je schrijft "ik kan niet meer, ik hoef geen kind, ik wil naar huis" voelt zó herkenbaar...
Wat rot dat jullie zo veel alleen zijn gelaten, en in het ongewisse. En dat je zelfs een poos zonder Martijn moest zijn. :o Heftig hoor.... Erg fijn dat alles goed is uitgepraat, maar toch... Ik vind het eigenlijk wel shockerend dat er zo vaak en zo 'makkelijk' wordt omgegaan met bevallingen in het zkh.
Geen verwijt aan personeel an sich, want die werken zich wrs uit de naad, maar aan het systeem.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 19:35:10 #271
177580 maffemuts
Maf en mutsig
pi_88149343
quote:
Daar in die verloskamer werd niet alleen Willem, maar ook een nieuwe dimensie van 'ons' geboren... O+
Zo mooi verwoord!
Gewoon n stuiterballetje
http://youtu.be/JI-o25K6B-E
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 20:11:03 #272
286844 Kimpossible
Van lurker tot poster.
pi_88150682
Jee, Flugel, wat een verhaal.. Ik ben er een beetje sprakeloos van zelfs. Gelukkig heeft deze ervaring jullie je, je mooie Willem opgeleverd, maar poe wat een (fysieke) strijd heb je ervoor geleverd.

En wat fijn dat Martijn je zo goed steunde, een rotsvaste steunpilaar als ik het zo lees. Wat mooi!

Gelukkig dat het ziekenhuis goed omgaat met de feedback en er ook echt wat mee gaat doen!
Één keer in de zoveel tijd komen dromen uit!
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 21:08:36 #273
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_88152782
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 19:01 schreef Moonah het volgende:
Oh Flugel, ik moet een beetje huilen van je verhaal... ;( Vooral dat stuk waarin je schrijft "ik kan niet meer, ik hoef geen kind, ik wil naar huis" voelt zó herkenbaar...
Wat rot dat jullie zo veel alleen zijn gelaten, en in het ongewisse. En dat je zelfs een poos zonder Martijn moest zijn. :o Heftig hoor.... Erg fijn dat alles goed is uitgepraat, maar toch... Ik vind het eigenlijk wel shockerend dat er zo vaak en zo 'makkelijk' wordt omgegaan met bevallingen in het zkh.
Geen verwijt aan personeel an sich, want die werken zich wrs uit de naad, maar aan het systeem.
Zo voelde het ook, ik wilde gewoon echt naar huis. Dan maar geen kind, dit had ik er niet voor over... Achteraf zou ik Willem natuurlijk niet meer willen missen, maar vooraf weet je toch niet waar je het voor doet...

Ze hadden werkelijk geen idee van onze gevoelens over de bevalling weet je dat. Ze gaven heel eerlijk toe dat het voor hen een 'gewone' bevalling was en zagen het ook als hun makke dat ze onze signalen helemaal niet opgepikt hebben. Het naar huis sturen van Martijn werd door hen ook echt als zeer kwalijk ervaren, is toen door de verpleging op de 'gewone' afdeling gedaan, maar had natuurlijk niet mogen gebeuren. Met ingang van volgend jaar hebben ze ook kraamsuites hier en dan mag de man altijd blijven. Ze waren overigens ook heel erg blij met de feedback van Martijn dat hij als bijna-papa z'n stinkende best deed, maar geen flauw idee waar hij mee bezig was en hij na al die uren en uren ondersteunen van mij een beetje eigen steun toch ook wel heel erg fijn had gevonden. Normaliter is het 1 op 1 verpleging en blijft de verpleegster ook gewoon erbij zitten, praatje maken etc etc. Nu was het gewoon te druk daarvoor en ze gaan op zoek naar een oplossing voor dat soort momenten. (personeel van de afdeling oproepen desnoods)

Onze boodschap was min of meer dat zelfs een goed team af en toe wel eens een coach of coaching kan gebruiken en dat begrepen ze heel goed.

Overigens had ik dan weer wel 'mazzel' dat het de chef de clinique was die dienst had tijdens mijn bevalling, daardoor zat zij ook bij het nagesprek en we merkten echt dat ze alles serieus nam en hebben er vertrouwen in dat ze er iets mee gaat doen.
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 22:17:31 #274
259886 pessie
There's a new chef in tow
pi_88154970
Flugel wat een heftige bevalling! Kan me voorstellen dat je een tijdje nodig had om dit te verwerken!
pi_88155135
Flugel, heftig zeg! Wel heel mooi opgeschreven.
Ik schreef destijds al dat ik een beetje met je meeleefde omdat ik hetzelfde uitgangspunt had (42 weken, niks geen ontsluiting of wat dan ook, man moest naar huis en ik moest blijven) maar wat rot dat je door de drukte zo alleen gelaten werd :{ bij mij werden er mensen van een andere afdeling bijgeroepen om mij bij te staan, ben toen ik echt bezig was niet meer alleen gelaten en dat zou ook echt niet moeten kunnen zeg :{
POLLETJE PREE MUURSCHILDERINGEN! Facebook en website
  zondag 31 oktober 2010 @ 14:50:17 #276
100412 mefke79
komt goed!
pi_88173525
Oe Flugel, pff. Alleen gelaten worden is zo heftig, ik word nog kwaad als ik er aan denk. Wel fijn dat je het goed hebt kunnen uitspreken en dat ze iets gaan doen met jullie opmerkingen.
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
  maandag 1 november 2010 @ 13:32:05 #277
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_88207429
Flugel, wat heb je het allemaal prachtig verwoord! Maar wat een zware bevalling zeg. Vooral dat alleen laten... goed van je dat je ging vragen of hij niet terug mocht komen, want het was echt belachelijk!

Fijn dat ze in het nagesprek wel echt naar je geluisterd hebben. Ik zit er zelf ook over te denken om nog eens in gesprek te gaan met de verloskundige die mijn bevalling deed. En na jouw verhaal neig ik er nog meer toe.
  maandag 1 november 2010 @ 14:03:32 #278
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_88208444
Ik zou het gesprek zéker aangaan Fee-nix, ik heb er echt een fijn gevoel aan over gehouden. Het hielp me om de boel af te kunnen sluiten. Volgens de gyn is het ook goed dat ik het gesprek aanging, het schijnt dat veel vrouwen pas bij een volgende zwangerschap angsten en verdrietige gevoelens terugkrijgen en dat wil je natuurlijk niet hebben.
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
pi_88211395
flugel! jeetje wat heftig voor jullie!
wel ontzettend mooi omschreven dat wel en wel heel fijn dat jullie bij het nagesprek serieus zijn genomen en naar jullie is geluisterd
gelukkig kon je martijn terug vragen zo te lezen heeft hij je heel veel steun kunnen geven
:*
  maandag 1 november 2010 @ 16:02:27 #280
128491 J-net
Prettig gestoord
pi_88212344
Wat goed dat je je hele verhaal hebt geschreven Flugel en super dat ze er ook echt wat mee gaan doen; zonder zulke feedback weten ze waarschijnlijk niet dat ze het niet goed gaan. Maar het lijkt me voor jou zeker niet het makkelijkste verhaal om neer te zetten.
Je hebt nu een superleuk mannetje ervoor terug!
~~~~~~Dream as if you 'll live forever, live like you 'll die today~~~~~
  maandag 1 november 2010 @ 16:05:01 #281
48000 Vlinder
1 + 1 = 3, nee 5!
pi_88212453
Oh jemig fluugs, wat heftig ;(
♡ Sa fier as de moanne, - en werom ♡
  maandag 1 november 2010 @ 18:22:14 #282
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_88217484
Oh Flugel, ik moet bijna janken om je intense verhaal! Pfff, wat een heftigheid meis en wat heb je het goed weten te verwoorden.

En je laatste zin "Daar in die verloskamer werd niet alleen Willem, maar ook een nieuwe dimensie van 'ons' geboren...", daar moest ik echt even heel erg een brok in mijn keel wegslikken. :*
  dinsdag 2 november 2010 @ 09:34:31 #283
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_88238432
Inderdaad, Flugel, ik zou niet willen dat het bij een eventuele volgende zwangerschap/bevalling pas weer naar boven komt!

Ik zou denk ik ook meer 'afsluiting' hebben als ik het gesprek aanga. Plus dat de verloskundige dan ook weet wat voor impact haar handelen op een bevallende vrouw heeft. Ik denk dat ze nu geen idee heeft.

Bedankt voor het inzicht :).
pi_89376931
Vrijdag de 22ste had ik controle in het ziekenhuis. Toen ik daar was bleek mijn bloeddruk weer te hoog. De vk van het ziekenhuis had het erover om de komende dagen ergens in te leiden, maar ze moest nog wel even overleggen met de gynaecoloog. Toen ze die aan de lijn had bleek dat hij direct wilde opnemen, beginnen met medicatie en zaterdag te kijken of ik in te leiden bleek. Als dat nog niet zo was zou er begonnen worden met primen. Dit was voor ons wel even een schrik. Zo snel hadden we het niet verwacht. Gelukkig lag de tas achterin de auto. Wel heb ik N even naar huis laten gaan om nog wat spullen te halen. Ik had immers een bevaltas gepakt, en geen tas om te blijven in het ziekenhuis.
Mijn bloeddruk is weer gemeten, maar deze was nu gewoon goed. Ook een ctg gehad, maar daar waren geen bijzonderheden te zien. Die avond hebben N en ik een beetje tv gekeken in het ziekenhuis en gefantaseerd wanneer Ilse zou komen. ‘s Nachts om 0.45 moest ik naar de wc, dacht ik. Maar toen ik uit bed opstond had ik het water langs mijn benen lopen. Mijn vliezen waren gebroken. Toch nog zelf iets begonnen. Die nacht geen oog dicht gedaan. Ik kreeg wat last van mijn rug, maar als ik op mijn zij in bed lag, ging het eigenlijk wel.
Die ochtend kwam er een vk kijken of ik al inleidbaar zou zijn. Ik bleek al 2 cm ontsluiting te hebben. Viel dat even mee.
Ik mocht gelijk naar een verloskamer. Daar werd ik aangesloten aan de wee opwekkers, en de ctg. Maar eerst mocht ik even douchen. De wee opwekkers werden steeds wat opgehoogd . Tegen 13 uur kreeg ik het lastig. Daarvoor kon ik de weeën nog wel wegpuffen en ondertussen een beetje op de laptop internetten. Toen de vk kwam kijken bleek dat ik 4 tot 5 cm had. Ik heb gevraagd om de pijnpomp, maar hier was het nog wat te vroeg voor. Ik mocht nog even los van de ctg en onder de douche. Dit hield ik maar kort vol. Ik kon de weeën niet opvangen onder de douche. Dus weer terug op bed en weer aangesloten op de ctg. Ik vond het steeds moeilijker om de weeën op te vangen. Gelukkig hielp N me erbij , ik keek hem aan en we puften ze samen weg. Als hij het niet samen met me deed wist ik niet meer hoe te puffen. Op een gegeven moment kwam de vk weer om te kijken hoever ik was. Ik bleek 7 tot 8 cm te hebben. Ik heb toen weer gevraagd om de pijnpomp. Deze mocht. Alleen moest er een nieuw infuus geprikt worden. De vk kreeg het niet voor elkaar. Er werd iemand bijgeroepen van de ok. Deze man probeerde het 2 keer, maar gaf het ook op. Zijn baas werd erbij geroepen. Ik heb tijdens de weeën nog aan de beste man gevraagd wat zijn werk nou inhield. Ik zou nu het antwoord niet meer weten…
Hij kreeg het gelukkig voor elkaar. De held!! De pomp werd aangesloten en ik was blij. De vk had gezegd dat ik wel wat duizelig kon worden van de pomp, maar dat als het te erg werd hij uit werd gezet. Ik werd aardig duizelig, maar deed alsof het niet zo was. Als ik mijn ogen maar dicht hield dan ging het best. Ik wilde perse niet dat het uitgezet werd. N. hield in de gaten hoe het met de zuurstof in mijn bloed ging. Telkens als dat onder de 93% kwam vertelde hij me eens goed te ademen. Na een poosje werkte het niet meer als ik op het knopje drukte. N vertelde dat het niet werkte. Ik kon om de 2 minuten drukken, en ik had het op een gegeven moment om de 1 minuut 40 nodig. Ik kreeg ook andere weeën voor mijn gevoel. N moest voor mij op de bel drukken. Ik had nu iemand nodig. Toen de vk kwam en voelde, bleek dat ik volledige ontsluiting had. De laatste 2 cm waren in een uur weg. De vk schrok van mijn arm, die blauw/zwart geworden was van de misgeprikte infusen. Ik vertelde dat ik onderzocht was op mijn stolling, maar daar niks uit gekomen was. Ze heeft het nagekeken in de computer.
Het persen ging voor geen meter. Ik kon het niet. Ik wilde ermee stoppen. Deed alsof ik geen persweeën had zodat ik niet hoefde te persen. De verpleegkundige vertelde dat ik dan best mocht stoppen. Ze wilde dan wel eerder naar huis gaan…. Ze heeft me een flinke trap onder mijn kont gegeven. Ik ben uit alle macht gaan persen. Kon 3 tot 4 keer persen op een wee. De tweede pers ging het beste. Voor mijn gevoel schoot het niks op. Tot ik in een spiegel keek en de haartjes van mijn meisje zag. Ze kreeg een hartslagdingetje op dr hoofdje geplakt. Hier kwam uit dat ze het moeilijk had tijdens mijn persen. Omdat de vk zich ook zorgen maakt over mijn bloeden besloten ze een knip te zetten. De verdoving hiervoor heb ik wel gevoeld, de daadwerkelijke knip niet. Ook wordt er een vacuümpomp gehaald. Deze blijkt niet te werken dus komt er een andere. Deze werkt ook al niet. Wat blijkt, het ligt aan het slangetje, en niet aan de pomp. De pomp wordt op het hoofdje gezet en ik moet weer persen. 2 persweeën later komt mijn meisje. Het is nu 18.37. Wat een raar gevoel zeg. Ze wordt op mijn buik gelegd en het eerste wat ik zie is dat ze het kinnetje van mijn familie heeft. Ze is zo mooi. Het is ons kindje. Ik ben helemaal moe, maar ook blij. Voor mijn gevoel komt de placenta gelijk hierna, maar volgens de verslagen duurde het 9 minuten. De verpleegkundige masseert mijn buik, en er wordt iets aangesloten op een infuus om de placenta te laten komen. Als die er is wordt uitgelegd hoe ons meisje erin gelegen heeft. Als de vk me wil hechten blijkt dat ik erg veel bloed verlies. Er wordt een aantal keer op de alarmknop gedrukt en staat voor mijn gevoel binnen no-time de kamer vol met mensen. Volgens N zijn het er een stuk of 5/6. Ik word plat gelegd , ons meisje wordt bij mijn man op de arm gelegd (ze plast gelijk maar even over hem heen ) en ik krijg een zuurstof kapje voor. De arts-assistent kijkt met een eendebek waar het bloed vandaan komt. De knip, mijn baarmoedermond, of mijn baarmoeder. Ze zien het niet en er wordt besloten dat ik naar de ok moet. Ik mag mijn man en meisje nog een kus geven en weg ben ik.
Ik vraag in de lift of ze alsjeblieft goed voor mijn man en kind willen zorgen. Ik ben bang ze niet meer te zien. Ik zie zo voor me dat mijn meisje zonder mij opgroeit. Op de ok is het heel erg koud. Ik beef als een rietje. Ik ben blij als ik onder narcose ga, dan heb ik het niet meer zo koud.
Als ik om 20.45 bij kom heb ik het nog steeds zo koud. Ik krijg 2 warmte dekens en een dekbed. Ik vraag gelijk naar mijn meisje. Ongeveer een kwartiertje later komt mijn man met mijn meisje. Ik ben erg blij ze te zien. Ik ben alleen nogal van de wereld. Onze Ilse wordt op mijn borst gelegd. N heeft de tijd van mijn operatie met Ilse op de verloskamer gezeten. Toen deze weer nodig was is hij naar een kraamkamer gebracht. Daar lag een vrouw met haar kindje en kraamvisite, en N zat daar met kind, en zonder vrouw. Zonder te weten wat er met mij aan de hand was.
Gelukkig mocht N deze nacht bij mij slapen. Ik dacht dat ik amper een oog dicht zou kunnen doen, maar tussen de pogingen tot voeden door heb ik als een blok geslapen. De gynaecoloog die me geopereerd heeft komt zondagochtend bij me langs. Hij verteld me dat ik 2.5 liter bloed verloren heb en dat ik 4 zakken bloed gekregen heb. Hoe het komt is nog niet duidelijk. Het heeft waarschijnlijk te maken met mijn stolling. Hij verteld me dat ik nog niet eens mag denken om ooit nog thuis te bevallen. Dit had ook heel anders af kunnen lopen.
*poef* nu is het weg
  woensdag 1 december 2010 @ 11:19:54 #285
259886 pessie
There's a new chef in tow
pi_89377451
Oh ik krijg de rillingen van je verhaal! Wat ben je veel bloed verloren! Hoe voel je je?
Hoe kijk je op je bevalling terug?
  woensdag 1 december 2010 @ 11:24:44 #286
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_89377590
Pfoei KaatjeJannie, wat heftig....

Vooral de angst om je man en dochter niet meer terug te zien ;(

Wat blijft het toch een heftige belevenis...
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
pi_89378330
KJ ik wist nog dat het heftig was, nu ik het zo weer terug lees krijg ik ook weer de bibbers voor je

ik vind knap dat je het zo op papier heb kunnen zetten, hoop ook een soort van afsluiting voor je?

Hopelijk voel je je nu weer oke en genieten jullie van je mooie meisje :*
pi_89379217
Pfoeh KJ wat heftig, brrrr
:*
&lt;a href="http://lb4m.lilypie.com/IMTfp1.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Niels&lt;/a&gt; en &lt;a href="http://lb1m.lilypie.com/Aonnp2.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Sam&lt;/a&gt;
pi_89382725
Jeetje kaatje, wat een heftig verhaal, ik krijg er tranen van in mijn ogen!
Hoe kijk je nu terug op je bevalling?
pi_89388987
Jeetje KJ....heftig verhaal zeg! Gelukkig is het toch nog goedgekomen. :*
Back in business.
pi_89390122
Afgelopen zondag 21 november. Lekker even naar de stad geweest met vriendlief O+. Op ons gemakje wandelden we een beetje en mocht ik mezelf verwennen door wat lekker badspul te halen bij de Lush. Na wat boodschapjes gehaald te hebben besloten we naar huis te gaan. Eenmaal thuis zijn we samen in bad gegaan onder het mom van ''nu kan het nog'' Heel relaxed en van het één kwam het ander jullie weten vast wat ik bedoel
Daarna eten gaan maken en onder de afwas begon ik ineens een vreemde rugpijn te krijgen. Na wat gespeur op internet dacht ik dus aan voorwerk in de vorm van rugweeen. De rest van de avond nogal last gehad, kon mezelf geen houding meer geven. Eenmaal s'avonds in bed ging het wel. Had mezelf voorgenomen om de volgende dag lekker uit te slapen en m'n huishouden te doen, maar wel rustig aan mocht ik nog last van m'n rug hebben.
Maandag 22 november. Ik werd wakker om half 12 van m'n wekker en besloot nog even te doezelen voor ik op zou staan. 5 voor 12 schrok ik wakker van een *knap* en nattigheid. Ik wist het meteen, m'n vliezen waren gebroken. I
k jumpte uit bed richting badkamer en trok daar m'n broek en onderbroek uit..zeiknat natuurlijk. Meteen belde ik O+ die op z'n werk was, die zou gelijk naar huis komen, maar moest nog zeker een uur rijden en daarna belde ik m'n moeder om te vragen wat ik nou moest doen. Die gaf het advies om de vk te bellen, wat ik vervolgens deed. Die zou zo snel mogelijk langskomen.
Ik verloor zoveel vruchtwater dat ik besloot om handdoeken tussen m'n benen te dragen aangezien het kraamverband het niet hield. Rond 1 uur stond ineens m'n schoonmoeder voor de deur, die was gebeld door O+ zodat er in ieder geval iemand bij me was. M'n moeder was een kwartier later gearriveerd, want zij zou sowieso bij de bevalling zijn. Toen zij er eenmaal waren besloot ik nog even m'n gasfornuis schoon te maken, want die was vies. :') ( Waar je al niet aan denkt op zo'n moment)
Om 14.00 kwam O+ thuis en alsof de kleine het wist, begonnen een kwartier later de weeen.
Ik wist ze vrij makkelijk weg te puffen en heb nog een tijd in de woonkamer gezeten en vaak op de wc, op de één of andere manier leek ik op die manier het meest relaxed, want daar was ik alleen. Om half 4 was de vk er en bleek ik 2 cm ontsluiting te hebben. Om half 6 kwam ze weer, toen was het 4 cm. Toen ze daarna weg was, bleek er Chinees gehaald te zijn door m'n vader die er ook inmiddels was. Ik dacht, laat ik wat eten tussen de weeen door, heb ik toch wat op m'n maag. Na drie happen wist ik dat het niet verstandig was, en even later kwam het er net zo hard weer uit. Ik besloot even te gaan douchen, wat ik als erg prettig ervaarde, omdat het de pijn leek te onderdrukken. O+ was erbij en de arme ziel wist niet zo goed wat ik met me aanmoest. Ik was allang blij dat ie er was, en had zelfs een beetje medelijden met hem. Na die douche werden de weeen heftiger en pijnlijker en besloot ik weer onder de douche te gaan. Dit keer kon ik ze niet meer zo goed opvangen en wist mezelf geen houding meer te geven, alles deed pijn. Ik begon ook meer te kermen en besloot op bed te gaan liggen. Dat leek ook niet te helpen en wisselde liggen, staan en zitten af. O+ was er al die tijd bij...
Om half 8 zou de vk weer komen en even voor half 8 had ik ineens het gevoel te moeten poepen. Dat bleken dus al persweeen te zijn. Toen de vk er was, ben ik op bed gaan liggen en kwam m'n moeder erbij. Vanaf 19.40 mocht ik gaan persen, wat best moeilijk ging, ik hield mezelf nog in. De vk sprak me aan en toen m'n moeder zei dat ze al haartjes zag en ik moest opschieten omdat ik anders een knip kreeg, leek ik ineens oerkracht te krijgen.Dus na 4 persweeen en 2 flinke gillen van mij werd Julian om 20.01 geboren. Natuurlijk allemaal een traantje weggepinkt. Hij was meteen gaan huilen en mooi roze, al bleek ik wel uitgescheurd te zijn doordat ie met z'n handje naast z'n hoofdje eruit kwam. Dus terwijl ik bij lag te komen met Julian op m'n borst werd ik gehecht. Z'n Apgarscore was na 1 minuut 9 en na 5 min. 10.
Het is allemaal zo snel gegaan achteraf, dat ik me pas na 2 dagen besefte wat er nou precies gebeurd was. Achteraf kijk ik met een goed gevoel terug op de bevalling, en het schijnt er één uit het boekje te zijn, zoals ze dat zeggen.
Back in business.
pi_89411554
Kaatje... Ik heb je verhaal vanmiddag al gelezen en heb er van moeten huilen.. ;( pff wat een emoties! De geboorte van jullie prachtige Ilse O+ en het onzekere, de onmacht daarna.. Ben je inmiddels alweer aardig op de been?

Shirley O+ wat een heerlijke bevalling, althans zo klinkt het :D En wat een heerlijk ventje!
pi_89412631
Kaatje wat een verhaal. Dat stuk van dat je man op de zaal was met zn dochter en niet eens wist hoe t met jou ging...pff wat moet dat vreselijk geweest zijn voor m!
Heftig verhaal hoor!

Shirley, dat klinkt als een relaxte bevalling zeg!!
  donderdag 2 december 2010 @ 07:31:02 #294
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_89416999
Shirley, dat ziet eruit alsof je een fijne bevalling hebt gehad! Prostadingesen helpt dus toch :D
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
  donderdag 2 december 2010 @ 11:16:36 #295
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_89421810
kaatjejannie, wat een vreselijke nasleep van je bevalling zeg. Gelukkig is alles goed gekomen!

Shirley, klinkt als een droombevalling :).

Allebei lekker genieten van jullie kleintjes!

Zelf heb ik ondertussen de moed kunnen opbrengen om het ziekenhuis te bellen en te vragen om een gesprek met de VK die mij toen getoucheerd had tijdens een wee.

Vanmorgen ben ik teruggebeld, bleek alleen dat de VK die dat heeft gedaan niet meer in dat ziekenhuis werkt. Ik had wel een andere hele lieve VK aan de telefoon (die mijn vliezen heeft doorgeprikt 's ochtends vroeg. Ze was dus wel even bij mijn bevalling, maar ze had nachtdienst en na het doorprikken ging ze meteen naar huis) die mij vertelde nog steeds soms contact te hebben met die andere VK. En nu gaat ze vragen of die mij ook nog even wil bellen. Ze ziet haar half december weer. Dus maar even afwachten.
  donderdag 2 december 2010 @ 11:25:13 #296
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_89422082
Shirley, klinkt idd als een prima bevalling! :Y O+

KJ, wat eng zeg, die nasleep van je bevalling. Gelukkig maar dat je in het ziekenhuis was! :Y
***
  donderdag 2 december 2010 @ 11:25:22 #297
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_89422088
Goedzo Fee-nix,

Ik hoop dat ze snel reageert, zal je vast en zeker de nodige afsluiting kunnen geven... :*
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')