Maar waarom word je daar zo boos om? Zo'n rare opmerking is het toch niet? En we mogen toch best verder praten over grillworst? Ondanks dat jouw vraag verder beantwoord was? Zo gaat dat vaak in een gesprek.quote:Op maandag 10 mei 2010 15:32 schreef heaven7 het volgende:
[..]
Nee hoor, ik bedankte degene die normaal antwoord gaf direct en dan is het toch klaarIk hoef geen commentaar over wat er precies voor gore dingen inzitten en of ik dat wel zou willen eten als ik het zou weten. Vroeg me slechts af of jullie het wisten omdat het niet op de verpakking staat.
Wat?quote:
Je bedoelt voor jij kwam posten?quote:Op maandag 10 mei 2010 15:27 schreef heaven7 het volgende:
Nee niet meer, vroeger was het hier een stuk aangenamer.
En heb te weinig doorzettingsvermogen om mezelf te pushen.quote:
dan had je grillworst in het kwadraatquote:Op maandag 10 mei 2010 15:54 schreef Tinkepink het volgende:
Grillworst is heel erg lekker op een zuurkoolschotel. En dan onder de grill
Er werkt een leuke fitness-instructeur die wel van flirten houdt en ik zag nog wel wat meer leuks voorbij komen. Leuke is dat je gelijk weet hoe iemand heet, waar die woont en wat zijn sterrenbeeld isquote:
seperatorvlees is wel eens behandeld bij de Keuringsdienst van waarde. Dat zijn de kipresten die op het karkas achterblijven als de kipfilet en poten etc verwijderd zijn. Dat wordt verzameld en verwerkt in produktenquote:Op maandag 10 mei 2010 15:58 schreef Tinkepink het volgende:
Ik heb van de week geleerd dat separatievlees eigenlijk vleesdeeg is. (was dat hier?)
Als je iets zelf wilt maken kan je ook agar-agar gebruiken... ik vind gelatine ook een beetje naarquote:Op maandag 10 mei 2010 16:18 schreef P.F het volgende:
Oh en ik vind het vervelend dat er in kaas/kwark/yoghurt/taart/snoep gelatine/wei/stremsel zit.
Niet in alles, wel in veel..
Dat eet je dan ook allemaal niet? Mijn zusje is ook vegetarisch, maar die eet gelukkig nog wel kaas, zuivel en eieren (alhoewel ze dat laatste ook minimaal eet). Vroeger was ze ook strenger, maar toen het eerder regelmaat dan uitzondering werd dat ze flauwviel gelukkig niet meer. Echt eng om te zien was datquote:Op maandag 10 mei 2010 16:18 schreef P.F het volgende:
Oh en ik vind het vervelend dat er in kaas/kwark/yoghurt/taart/snoep gelatine/wei/stremsel zit.
Niet in alles, wel in veel..
Wordt tot gort gekookt en vermalen, zodat kleine botrestjes niet te proeven zijn. Goed voor je calcium.quote:Op maandag 10 mei 2010 16:07 schreef computergirl het volgende:
[..]
seperatorvlees is wel eens behandeld bij de Keuringsdienst van waarde. Dat zijn de kipresten die op het karkas achterblijven als de kipfilet en poten etc verwijderd zijn. Dat wordt verzameld en verwerkt in produkten
Niks mis mee
In yoghurt niet hoor! dat is melk met melkzuurbacteriën, verder niets. En kaas kun je ook in een vegetarische variant kopen, verkopen ze in de AH volgens mij. En gelatine in snoepjes is idd naarquote:Op maandag 10 mei 2010 16:18 schreef P.F het volgende:
Oh en ik vind het vervelend dat er in kaas/kwark/yoghurt/taart/snoep gelatine/wei/stremsel zit.
Niet in alles, wel in veel..
Ja dat is wel een goede! Ik heb hier een boek waar stap voor stap staat hoe je zelf gelatine maaktquote:Op maandag 10 mei 2010 16:19 schreef Perruche het volgende:
[..]
Als je iets zelf wilt maken kan je ook agar-agar gebruiken... ik vind gelatine ook een beetje naar
uit botten..??quote:Op maandag 10 mei 2010 16:24 schreef P.F het volgende:
[..]
Ja dat is wel een goede! Ik heb hier een boek waar stap voor stap staat hoe je zelf gelatine maakt(met plaatjes)
Ja en?quote:Op maandag 10 mei 2010 16:23 schreef loveli het volgende:
Wordt tot gort gekookt en vermalen, zodat kleine botrestjes niet te proeven zijn. Goed voor je calcium.
In die meloen/honing yoghurt die vorige week in de bonus was zit gelatine..quote:Op maandag 10 mei 2010 16:23 schreef Blurred86 het volgende:
[..]
In yoghurt niet hoor! dat is melk met melkzuurbacteriën, verder niets. En kaas kun je ook in een vegetarische variant kopen, verkopen ze in de AH volgens mij. En gelatine in snoepjes is idd naar(al zul je daar vast ook een vegetarische variant voor hebben)
Nou, er wordt steeds meer milase stremsel gebruikt ipv lebstremsel... lebstremsel worden in veel grote kaasfabrieken niet meer gebruikt.quote:Op maandag 10 mei 2010 16:18 schreef P.F het volgende:
Oh en ik vind het vervelend dat er in kaas/kwark/yoghurt/taart/snoep gelatine/wei/stremsel zit.
Niet in alles, wel in veel..
Ja! Maar er staan ook hele lekkere toetjes in en bonbons dus ik vond het verder wel een prima boek!quote:
Lijst met vegetarische kazenquote:Op maandag 10 mei 2010 16:30 schreef P.F het volgende:
Heb al wel 2-3 soort vegetarische kaas bij de AH gezien, maar dat is dan alleen Nederlandse kaas..
Dank je!quote:Op maandag 10 mei 2010 16:33 schreef vergeetmewelletje het volgende:
[..]
Lijst met vegetarische kazen
Veganist is iets heel anders (geen eieren, geen melkproducten)..quote:Op maandag 10 mei 2010 16:33 schreef kwakz0r het volgende:
ik heb een semi-rel gemist. heaven7 was toch degene die klaagde achter onze ruggen dat dit topic geen antwoord en reacties gaf op vragen? whatever...![]()
en PFben je nu ineens veganist aan t worden? ik dacht dat je vegetariër was omdat je vlees niet zo lekker vond en je vriendje vegetariër is en t dus makkelijker was ofzo. maar ben je nu ineens heel principieel aan t worden??
Hmm, in van die bewerkte producten zit inderdaad vaak gelatine, daar had ik niet aan gedacht. Ik denk om het dikker/romiger te maken ofzo? Maar in principe hoort in yoghurt geen gelatine!quote:Op maandag 10 mei 2010 16:30 schreef P.F het volgende:
[..]
In die meloen/honing yoghurt die vorige week in de bonus was zit gelatine..
Oh ja, ik had er helemaal niet aan gedacht dat buitenlandse kazen natuurlijk ook met stremsel gemaakt worden.quote:Heb al wel 2-3 soort vegetarische kaas bij de AH gezien, maar dat is dan alleen Nederlandse kaas..
Natuurlijk mag je dat!quote:Op maandag 10 mei 2010 16:37 schreef P.F het volgende:
Oh en ik geef alleen antwoorden op vragen he, geen zin om mijzelf te verdedigen. Als ik geen dieren wil eten, dan mag ik datAls iemand anders geen eh.. gekookte groenten wil eten of selderij, dan mag hij/zij dat ook!
nou ja, er is wel een verschil tussen "geen vlees eten omdat je t niet zo lekker vindt en je vriendje ook geen vlees eet en je dus zonder vlees kookt" en het helemaal niet gebruiken van dierlijke slachtproducten (veganisme is idd. wel weer een stapje verder).quote:Op maandag 10 mei 2010 16:36 schreef P.F het volgende:
[..]
Veganist is iets heel anders (geen eieren, geen melkproducten)..
En ik eet geen vlees, geen vis, dus waarom wel maagsappen van dode kalfjes en varkensbotten? Dat vind ik dan weer een beetje gek.
Ik ben vaak op etentjes en dan is het van:quote:Op maandag 10 mei 2010 16:38 schreef Goodbye het volgende:
[..]
Natuurlijk mag je dat!Ik vind het zelf altijd al zo moeilijk om gevarieerd te eten, dus het lijkt me op die manier helemaal moeilijk! Maar moeilijk is niet verkeerd natuurlijk
Hmmm.. Ja ik vind het ook weer zo onterecht dat ik een hele verklaring moet hebben. Ik vraag toch ook niet waarom jij vlees eetquote:Op maandag 10 mei 2010 16:39 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
nou ja, er is wel een verschil tussen "geen vlees eten omdat je t niet zo lekker vindt en je vriendje ook geen vlees eet en je dus zonder vlees kookt" en het helemaal niet gebruiken van dierlijke slachtproducten (veganisme is idd. wel weer een stapje verder).
maar goed, t was geen veroordeling hoor! ik was alleen benieuwd naar het waarom, maar ws. heb ik het omslagpunt gemist dat je echt vegetariër werd uit principieel oogpunt.
Hmmmm... De algemene vegetariër is een ovo-lacto vegetariër geloof ik. (wel ovo=ei en lacto=melkproducten)quote:Op maandag 10 mei 2010 16:41 schreef Goodbye het volgende:
Ja, grappig is dat!Maar volgens mij valt vis officieel ook niet onder de term vegetarier? Maar daar kan ik me in vergissen. Mijn zusje eet bijvoorbeeld ook geen vis.
bronquote:Een pescotariër is iemand die ervoor kiest geen vlees te eten, maar nog wel vis of andere zeedieren eet. Andere dierproducten zoals eieren en zuivelproducten worden wel gebruikt. Pescotarisme is geen vegetarisch dieet. De Britse Vegetarian Society erkent pescotariërs niet als vegetariërs[1], ook de Nederlandse Vegetariërsbond definieert het eten van vis als niet vegetarisch[2].
Het woord "pesco-vegetarian", of "pesco-vegetariër", wordt wel gebruikt als andere naam voor een pescotariër. Daarom wordt vaak ten onrechte gedacht dat een pescotariër tevens een vegetariër is. Het voorvoegsel "pesco" wordt echter gebruikt, om aan te geven dat iemand wel vis eet, dus als uitzondering op zijn verder vegetarische dieet. Net als er een groep is die wel eieren en zuivelproducten tot zich neemt, dit worden dan ovo(ei)-lacto(melk) vegetariërs genoemd. De laatste groep is wel vegetariër.
Ja genoeg! Ik vind de pindakaas daar bijv. echt heel erg lekker! Smaakt veel minder 'chemisch' dan calvé op de een of andere manier. En het stinkt nietquote:Op maandag 10 mei 2010 16:41 schreef Blurred86 het volgende:
Zit er niet toevallig een biologische supermarkt/reform-/natuurvoedingswinkel bij je in de buurt PF? daar verkopen ze al dat soort producten wel (dus zonder gelatine en vegetarische kaas etc). Dat soort winkels zijn alleen wel duur altijd
Huh, dat is het geval toch helemaal niet?quote:Op maandag 10 mei 2010 16:45 schreef uniekhoorn het volgende:
Zal mij een worst (WORST) wezen of iemand iets wel of niet eet... En vind het helemaal raar dat iemand zichzelf moet verdedigen..
In het algemeen denk ik!quote:Op maandag 10 mei 2010 16:48 schreef Goodbye het volgende:
[..]
Huh, dat is het geval toch helemaal niet?
Ja klopt! Ik zal eens rustig gaan winkelen daar, Marqt vind ik sowieso een leuke winkel, daar kom ik ook graag! Ik ben sowieso wel een voorstander van biologisch of geen etenquote:Op maandag 10 mei 2010 16:51 schreef Perruche het volgende:
PF, ik herken het wel. Ik probeer zelf ook volgens bepaalde principes te eten en het is wel moeilijk, maar de reacties die je krijgt zijn nog veel vager. Ik bedoel, ik bekeer niemand, als ik ergens ga eten (vriendin ofzo) heb ik het er niet over, maar als ik zelf kook en boodschappen doe kook ik liever geen vlees (of alleen bio vlees), alleen bio eieren (we hadden vroeger kipjes en ze horen echt niet in zo'n hok) en probeer liever geen dierlijke producten te gebruiken. Vind amandelmelk in recepten (gebak ofzo) vaak lekkerder dan gewone melk bijv.
Heb ook een tijd strikt vegetarisch geleefd maar vond een sappig biefstukje op zijn tijd toch ook wel lekker, dus heb het maar laten varen. En vis wil ik ook niet meer missen, de heerlijkheid!
Je woont toch in amsterdam? Op het waterlooplein zit een goede bio-supermarkt met veel vervangers en vegatarische dingen, misschien weet je dat al, misschien nietkom er iig graag, ze zijn wel duurder dan de AH bijvoorbeeld. Maarja. edit, je had er al genoeg in de buurt
Gelukkigquote:Op maandag 10 mei 2010 16:53 schreef kwakz0r het volgende:
ik vond helemaal niet dat PF zich moest verdedigen!! iedereen moet helemaal zelf weten wat ie eet en waarom! ik was alleen verbaasd omdat ik dus blijkbaar, kuiken dat ik ben, niet doorhad dat PF inmiddels een echte vegetariër was geworden. verder hoef ik echt geen verklaring of verdediging hoor
Nee.. was niet de bedoeling ook hoorquote:Op maandag 10 mei 2010 16:48 schreef Goodbye het volgende:
[..]
Huh, dat is het geval toch helemaal niet?
Er ontstond even verwarring bij mij, maakt niet uit hoorquote:Op maandag 10 mei 2010 17:14 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Nee.. was niet de bedoeling ook hoorMaar mensen moeten zich altijd 'verdedigen' als het afwijkt van de standaard.
Dat bedoel ik meer, net zoals ik altijd moet onderbouwen waarom ik geen kinderen wil.
en dat alleen om kipgrillworst
Net zoiets als de gesekste kuikentjes...quote:Op maandag 10 mei 2010 16:35 schreef kwakz0r het volgende:
over vegetarische kaas gesproken: geitenkaas heeft als bijkomend feitje dat er voor lek geitje ook een bokje wordt geboren, een bokje dat niemand wil, en dat dus verkocht wordt voor de slacht aan spanje of in NL aan halalslagers, of er wordt saté kambing van gemaakt![]()
de conclusie was dat vegetarische geitenkaas meer geitenlevens kost dan het eten van geitenvlees geloof ik...
Maar ja je moet ergens beginnen.. En als je er geen dieren mee redt dan red je er jezelf mee (troep vs gezond etenquote:Op maandag 10 mei 2010 17:31 schreef loveli het volgende:
[..]
Net zoiets als de gesekste kuikentjes...
Dieren redden, whoa, dat klinkt wel erg nobel, PF'jequote:Op maandag 10 mei 2010 17:32 schreef P.F het volgende:
[..]
Maar ja je moet ergens beginnen.. En als je er geen dieren mee redt dan red je er jezelf mee (troep vs gezond eten!)
Een zak Mexicaanse wokgroente uit de vriezer + vegetarische stukjes + woksaus in de wokquote:Op maandag 10 mei 2010 17:46 schreef AKnynke het volgende:
Jongens, verzin eens een gezond, makkelijk, snel gerecht wat ik vanavond kan eten en het liefst morgen ook nog goed mee kan nemen? Ik kom laat thuis en ben moe, maar heb wel honger en wil graag iets gezonds eten.
M'n snelle keuzes zijn vaak ongezond, en daar moet ik mee oppassen deze tijd.
Lol, ik wilde na die post van Maria net zeggen: let je wel op dat er geen brokstuk op je hoofd valt?quote:Op maandag 10 mei 2010 11:48 schreef -marz- het volgende:
Er is wel net een stuk van het Colosseum afgebrokkeld. Maar laat dat vooral de pret niet drukken
Ja, zie: hier in zweden koop je die kant en klare dingen niet. Ze zijn niet te krijgen in de winkel. Net als vegetarische dingen, daar loopt Nederland ver voor op Zweden (en Duitsland ook!)quote:Op maandag 10 mei 2010 17:48 schreef P.F het volgende:
[..]
Een zak Mexicaanse wokgroente uit de vriezer + vegetarische stukjes + woksaus in de wok
En daarbij snelle rijst + een beetje loempia saus (kom even niet op de naam)
Maar verder: lekkere suggestie!quote:Op maandag 10 mei 2010 17:50 schreef AKnynke het volgende:
[..]
Ja, zie: hier in zweden koop je die kant en klare dingen niet. Ze zijn niet te krijgen in de winkel. Net als vegetarische dingen, daar loopt Nederland ver voor op Zweden (en Duitsland ook!)
Helemaal geen zak met voorgesneden groenten al dan niet uit de diepvries?quote:Op maandag 10 mei 2010 17:50 schreef AKnynke het volgende:
[..]
Ja, zie: hier in zweden koop je die kant en klare dingen niet. Ze zijn niet te krijgen in de winkel. Net als vegetarische dingen, daar loopt Nederland ver voor op Zweden (en Duitsland ook!)
Nog met die ene gepraatquote:Op maandag 10 mei 2010 17:48 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Lol, ik wilde na die post van Maria net zeggen: let je wel op dat er geen brokstuk op je hoofd valt?.
Ik ben naar Zwolle geweest en het was leuk. De colleges niet, maar de medestudenten wel
.
Zo maar even kijken wat er op het programma staat voor morgen (en hopen dat ik niks / weinig hoef voor te bereiden) en dan de rest van de avond rieleksen, want ik heb hoofdpijn.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.het lijkt niet wat het is
Nopes, bijna niets kant en klaar. Ja, zakjes sla. En euroshopper wokgroenten in de diepvries, maar die vind ik vies. Maar niet alle voorgesneden groenten en woksausjes en gerechten zoals in Nederland..quote:Op maandag 10 mei 2010 17:51 schreef P.F het volgende:
[..]
Helemaal geen zak met voorgesneden groenten al dan niet uit de diepvries?
Snel vlees is bijv. een runderhamburger, hoeft niet helemaal gaar (en rund is meer mager) kipfilet is ook wel mager maar dan zou je hem moeten kruiden met kipkruiden oid
Hebben ze ook geen uncle bens 1 minuut rijst? Kant en klaar met smaakje!
Ja, want daar mag nog redelijk wat bij. Wat een mager lijstje zeg! Waar is je Lunch?quote:Op maandag 10 mei 2010 17:54 schreef ColdFeet het volgende:
Lijst voor vandaag (D-suggestie is helaas niet snel, nynke):
O: bak volle yoghurt met een beetje siroop
T: amandelen, ongeveer 50 gram
T: 2 appels
T: volkoren knackebrodje met aardappelsalade
S: hardlopen, km of 5
D: geroosterde aubergine en paprika met yoghurt/tahin/knoflooksmurrie, versgebakken volkoren flatbreads met olie en za'atar
S: yogales
T: eens zien wat ik nog kan vinden.
Ik moet weer even wat ritme in m'n eten van overdag krijgen! Vaak toch niet optimaal gepland.
Nope, en zelf koken is ook goedkoper. Ik denk dat het een pasta wordt. Pasta pesto met spaghetti ofzo. Met zelfgemaakte pesto, wellicht.quote:Op maandag 10 mei 2010 17:57 schreef P.F het volgende:
Heb je geen mensa oid? En dan om heel veel groente vragen en een klein schepje aardappels/rijst?
Garnalen hou ik niet zo van!quote:Op maandag 10 mei 2010 18:03 schreef P.F het volgende:
Dit gerecht is van Jamie Oliver, lekker en best snel klaar.
Spaghetti met garnalen en ruccola
http://www.ah.nl/kookschrift/verzameld-recept?id=216071&userid=237371
http://www.puurpoezie.nl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=4&Itemid=8
Welke ene? Als je die vrouw bedoelt met wie ik een keer zou moeten daten: dat is een soort van collega, geen medestudentquote:
Ik wil hem graag in 1x lezen als je terug bent, anders vergeet ik denk ik te lezenquote:Op maandag 10 mei 2010 18:05 schreef XcUZ_Me het volgende:
Hoi! Nog even een laatste oproepje voor degenen die het gemist hebben en die willen meelezen met de reisblog! Mij svp dan even een PM sturen met je e-mailadres.
die bedoel ik jaquote:Op maandag 10 mei 2010 18:06 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Welke ene? Als je die vrouw bedoelt met wie ik een keer zou moeten daten: dat is een soort van collega, geen medestudent.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |