Als je iets zelf wilt maken kan je ook agar-agar gebruiken... ik vind gelatine ook een beetje naarquote:Op maandag 10 mei 2010 16:18 schreef P.F het volgende:
Oh en ik vind het vervelend dat er in kaas/kwark/yoghurt/taart/snoep gelatine/wei/stremsel zit.
Niet in alles, wel in veel..
Dat eet je dan ook allemaal niet? Mijn zusje is ook vegetarisch, maar die eet gelukkig nog wel kaas, zuivel en eieren (alhoewel ze dat laatste ook minimaal eet). Vroeger was ze ook strenger, maar toen het eerder regelmaat dan uitzondering werd dat ze flauwviel gelukkig niet meer. Echt eng om te zien was datquote:Op maandag 10 mei 2010 16:18 schreef P.F het volgende:
Oh en ik vind het vervelend dat er in kaas/kwark/yoghurt/taart/snoep gelatine/wei/stremsel zit.
Niet in alles, wel in veel..
Wordt tot gort gekookt en vermalen, zodat kleine botrestjes niet te proeven zijn. Goed voor je calcium.quote:Op maandag 10 mei 2010 16:07 schreef computergirl het volgende:
[..]
seperatorvlees is wel eens behandeld bij de Keuringsdienst van waarde. Dat zijn de kipresten die op het karkas achterblijven als de kipfilet en poten etc verwijderd zijn. Dat wordt verzameld en verwerkt in produkten
Niks mis mee
In yoghurt niet hoor! dat is melk met melkzuurbacteriën, verder niets. En kaas kun je ook in een vegetarische variant kopen, verkopen ze in de AH volgens mij. En gelatine in snoepjes is idd naarquote:Op maandag 10 mei 2010 16:18 schreef P.F het volgende:
Oh en ik vind het vervelend dat er in kaas/kwark/yoghurt/taart/snoep gelatine/wei/stremsel zit.
Niet in alles, wel in veel..
Ja dat is wel een goede! Ik heb hier een boek waar stap voor stap staat hoe je zelf gelatine maaktquote:Op maandag 10 mei 2010 16:19 schreef Perruche het volgende:
[..]
Als je iets zelf wilt maken kan je ook agar-agar gebruiken... ik vind gelatine ook een beetje naar
uit botten..??quote:Op maandag 10 mei 2010 16:24 schreef P.F het volgende:
[..]
Ja dat is wel een goede! Ik heb hier een boek waar stap voor stap staat hoe je zelf gelatine maakt(met plaatjes)
Ja en?quote:Op maandag 10 mei 2010 16:23 schreef loveli het volgende:
Wordt tot gort gekookt en vermalen, zodat kleine botrestjes niet te proeven zijn. Goed voor je calcium.
In die meloen/honing yoghurt die vorige week in de bonus was zit gelatine..quote:Op maandag 10 mei 2010 16:23 schreef Blurred86 het volgende:
[..]
In yoghurt niet hoor! dat is melk met melkzuurbacteriën, verder niets. En kaas kun je ook in een vegetarische variant kopen, verkopen ze in de AH volgens mij. En gelatine in snoepjes is idd naar(al zul je daar vast ook een vegetarische variant voor hebben)
Nou, er wordt steeds meer milase stremsel gebruikt ipv lebstremsel... lebstremsel worden in veel grote kaasfabrieken niet meer gebruikt.quote:Op maandag 10 mei 2010 16:18 schreef P.F het volgende:
Oh en ik vind het vervelend dat er in kaas/kwark/yoghurt/taart/snoep gelatine/wei/stremsel zit.
Niet in alles, wel in veel..
Ja! Maar er staan ook hele lekkere toetjes in en bonbons dus ik vond het verder wel een prima boek!quote:
Lijst met vegetarische kazenquote:Op maandag 10 mei 2010 16:30 schreef P.F het volgende:
Heb al wel 2-3 soort vegetarische kaas bij de AH gezien, maar dat is dan alleen Nederlandse kaas..
Dank je!quote:Op maandag 10 mei 2010 16:33 schreef vergeetmewelletje het volgende:
[..]
Lijst met vegetarische kazen
Veganist is iets heel anders (geen eieren, geen melkproducten)..quote:Op maandag 10 mei 2010 16:33 schreef kwakz0r het volgende:
ik heb een semi-rel gemist. heaven7 was toch degene die klaagde achter onze ruggen dat dit topic geen antwoord en reacties gaf op vragen? whatever...![]()
en PFben je nu ineens veganist aan t worden? ik dacht dat je vegetariër was omdat je vlees niet zo lekker vond en je vriendje vegetariër is en t dus makkelijker was ofzo. maar ben je nu ineens heel principieel aan t worden??
Hmm, in van die bewerkte producten zit inderdaad vaak gelatine, daar had ik niet aan gedacht. Ik denk om het dikker/romiger te maken ofzo? Maar in principe hoort in yoghurt geen gelatine!quote:Op maandag 10 mei 2010 16:30 schreef P.F het volgende:
[..]
In die meloen/honing yoghurt die vorige week in de bonus was zit gelatine..
Oh ja, ik had er helemaal niet aan gedacht dat buitenlandse kazen natuurlijk ook met stremsel gemaakt worden.quote:Heb al wel 2-3 soort vegetarische kaas bij de AH gezien, maar dat is dan alleen Nederlandse kaas..
Natuurlijk mag je dat!quote:Op maandag 10 mei 2010 16:37 schreef P.F het volgende:
Oh en ik geef alleen antwoorden op vragen he, geen zin om mijzelf te verdedigen. Als ik geen dieren wil eten, dan mag ik datAls iemand anders geen eh.. gekookte groenten wil eten of selderij, dan mag hij/zij dat ook!
nou ja, er is wel een verschil tussen "geen vlees eten omdat je t niet zo lekker vindt en je vriendje ook geen vlees eet en je dus zonder vlees kookt" en het helemaal niet gebruiken van dierlijke slachtproducten (veganisme is idd. wel weer een stapje verder).quote:Op maandag 10 mei 2010 16:36 schreef P.F het volgende:
[..]
Veganist is iets heel anders (geen eieren, geen melkproducten)..
En ik eet geen vlees, geen vis, dus waarom wel maagsappen van dode kalfjes en varkensbotten? Dat vind ik dan weer een beetje gek.
Ik ben vaak op etentjes en dan is het van:quote:Op maandag 10 mei 2010 16:38 schreef Goodbye het volgende:
[..]
Natuurlijk mag je dat!Ik vind het zelf altijd al zo moeilijk om gevarieerd te eten, dus het lijkt me op die manier helemaal moeilijk! Maar moeilijk is niet verkeerd natuurlijk
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |