ga gewoon naar de markt en ga op zoek naar trostomaten of vleestomaten. Zorg dat ze dieprood en zacht zijn als je ze indrukt, dan zijn ze overrijp en prima om er een pruttelsausje van te maken.quote:Op maandag 21 juni 2010 16:37 schreef NutKees het volgende:
Wat zijn dan de minst slechte tomaten? Een tripje naar italie zit er helaas niet in...
Doe ik ook dat voorbakken, mijn oven kan helaas ook maar tot 250 euro. Werkt wel super gelukkig dat voorbakken.quote:Op zaterdag 26 juni 2010 16:49 schreef motorbloempje het volgende:
mijn oven kan wel tot 270, maar ik bak de bodems altijd even (3 minuutjes ofzo) voor op 170 graden voor ik ze ga beleggenwerkt wel goed vind ik
Gaaf, zo'n oven thuis! Hoeveel moeite (lees: duur) is het eigenlijk om zoiets in je tuin te plaatsen?quote:Op vrijdag 25 juni 2010 12:53 schreef P.F het volgende:
Mijn favo combi is, tomaten saus, mozzie, Nederlandse kaas, kaas, olijfolie, tomaatjes, basilicum, zout, peper, en als het kan halve kastanje champignons. En dan het liefst op het einde nog een flinke scheut truffel olie, basilicumblaadjes en rucola!
En dit is ook altijd goed:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die gedroogde kruiden gebruik ik nooit meer, al doende leert men
Gebruik jij in plaats van water olijfolie? Of bedoel je dat je behalve water ook nog olijfolie toevoegt?quote:Op donderdag 1 juli 2010 16:10 schreef SeeNoEvil het volgende:
leuk topic! nooit eerder gezien!
Ik ben zelf ook een groot fan van zelf pizza's maken en kan het ook zelf erg goed!
Morgen zal ik eens een foto maken van een zelfgemaakte pizza. Ik begrijp alleen niet waarom er water gebruikt wordt voor het deeg ipv olijfolie, zaadolie.
Voor de saus gebruik ik verse pomodori tomaten die ik eerst pers, laat koken met oregano en olijfolie, laten afkoelen.
Het draaien en gooien van de pizza lukt erg goed, ik krijg ze gewoon precies rond (pics volgen morgen of zaterdag). Het draaien van de deeg bolletjes vind ik het meest lastig, maar oefening baart kunst. De steenoven op 370 graden waar de meeste hitte van onder komt.
Lekker beleggen met grove salami of met verse tomaten, rucola in olijfolie dressing + balsamico, pesto en parmaham![]()
![]()
![]()
oh, my bad. Ik voeg het nog toe inderdaad.quote:Op donderdag 1 juli 2010 16:30 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Gebruik jij in plaats van water olijfolie? Of bedoel je dat je behalve water ook nog olijfolie toevoegt?
Lijkt mij sowieso geen goed idee ivm vieze aanslag dr op. Krijg je dat later weer in de oven enzo...quote:Op vrijdag 2 juli 2010 12:21 schreef Isegrim het volgende:
Ah ja, dat kan ik ook nog wel eens proberen, op de Weber. Wij krijgen 12 jullie onze nieuwe keuken en daar zitten tevens twee pizzastenen bij. Weet alleen niet of die in de Weber zullen passen want ze zijn vierkant.
Zet je altijd foto's van samen anderhalf MB in een topic?quote:Op vrijdag 2 juli 2010 11:46 schreef Nytro het volgende:
Ik gebruik sinds kort een pizza oventje
doet tot 500 graden, heeft een stenen bodem.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Echt een dikke verbetering toz van mijn maximaal 250 graden oven.
Krokante bodem!
Het is een G3 ferrari
Met alleen champignons kan wel, met kastanje champignons, dun snijden, ongeveer een halve bak, niet nat schoonmaken.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 17:14 schreef Drossie het volgende:
Ik wil vanavond pizza funghi maken.
Bakken jullie de champignons op voorhand met wat look ofzo? Of gooi je ze er rauw op?
Wanneer ik er nog allerlei andere dingen opgooi, bak ik ze niet, maar met alleen champignons vrees ik dat dat niet zo smakelijk zal worden...
Duur is relatief, ik d8 ook dat m'n standaard oven wel redelijke pizza's maakte maar dit is toch wel wel ff een stuk beter.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 11:54 schreef motorbloempje het volgende:
ben blij dat 270 toch ook al goede krokante bodems geeft, want zoiets is me net iets te duur
De ene helft is ietsje anders dan de andere.quote:Op vrijdag 9 juli 2010 10:53 schreef Ml-etje het volgende:
Hij ziet er qua beleg wel echt lekker uit! Wat zit er allemaal op?
quote:Op vrijdag 9 juli 2010 11:07 schreef Drossie het volgende:
[..]
De ene helft is ietsje anders dan de andere.
Op de ene ligt: tomatensaus, chorizo, champignons, ui, tomaat, mozzarella en basilicum
de andere helft: tomatensaus, champignons, ui, zoete paprika, mozzarella en basilicum.
Ik fruit wat knoflook in olijfolie en doe daar een blik tomatenblokjes bij.quote:Op maandag 12 juli 2010 00:37 schreef Nizzie het volgende:
Haaj iedereen.
Ik had gisteren pizza gemaakt, met zelf gemaakte tomatensaus en alles. Maar de saus beviel me toch niet echt.
Maken jullie de tomatensaus allemaal zelf? Zoja, wat is dan de beste manier? Zonee, welke kan ik het beste kant en klaar kopen?
Groetjes,
Nizzie
600g bloemquote:Op maandag 19 juli 2010 17:57 schreef MaximusTG het volgende:
Bedankt! Heb het recept van Peter Reinhart gebruikt uit de Bread Baker's Apprentice. Had ik voor mn verjaardag gekregen. Grappig was dat het recept bijna hetzelfde was als het recept dat ik zelf had gedestilleerd uit verschillende andere recepten + de website van Jeff Varasanos. Enige verschil was de verhouding gist en zout tot de bloem. Ook zegt Reinhart dat wat olijfolie helpt het deeg soepel te maken, als het niet van italiaanse bloem gemaakt is. Volgens de 'echte' Neapolitaanse wijze mag er geen olie in, maar voor deze pizza heb ik dat een keer overboord gezet. Deeg was inderdaad een stuk soepeler! Iets te soepel eigenlijk om te oefenen met rond gooien.
Dit recept had iig minder gist en zout dan ik eerst deed. Vind het trouwens nog wel altijd lastig om mooie foto's te maken van eten. Op de een of andere manier komen de kleuren nooit goed over..
Een vak apart zullen we maar zeggen.
Wat voor recepten gebruiken jullie?
Neen, ik bak ze op de barbecue op een pizzasteen. Maar ik ben nog erg aan het zoeken naar de ideale manier.quote:[b]Op [url=http://forum.fok.nl/topic/1442879/6/50#84306370]
@Drossie, zien er lekker uit, maar wel een beetje bleek nog aan de bovenkant, maar dat zal wel komen door het bakken op de BBQ? Of staat die BBQ voor de show op de foto?
niet teveel kaas? een pizza met weinig kaas vind ik geen pizzaquote:Op woensdag 21 juli 2010 11:20 schreef motorbloempje het volgende:
Sarabi:
heb je hem op het rekje gebakken? of op de plaat?
Voor een eerste keer zeker niet slecht, maar probeer dit eens:
deeg maken, pizzabodem maken en even kort voorbakken (3 a 4 minuten op 170 graden)
daarna beleggen:
NIET TEVEEL SAUS! Daar wordt de bodem echt zompig van, en als je een saus maakt met redelijk geconcentreerd tomatenspullie (gezeefde tomaten bijvoorbeeld), dan zit er al snel genoeg saus op voor genoeg smaak
niet teveel beleggen! Zoals hierboven al iemand zei: 'less is more', niet alleen voor de smaak, maar zeker ook voor de kwaliteit van je pizza. Ook zeker niet teveel kaas![]()
Daarna in de oven. Beide keren de plaat alvast meeverwarmen, da's goed voor de bodem
En dan 8 - 10 minuten op 270 graden, of 15 minuten op 240 ofzo
quote:Op woensdag 21 juli 2010 11:25 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
niet teveel kaas? een pizza met weinig kaas vind ik geen pizza
ik vind die 2e pizza van haar juisteruit zien. veel vette dingen en veel kaas
![]()
mozzarella is heerlijk op pizza maar wil dan liever de pizza bijna volledig met mozza hebben. een punt snijden zonder kaas is niksquote:Op woensdag 21 juli 2010 11:32 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
als je er teveel 'goudse kaas' ofzo op gooit, dan wordtie ook weer zompiger
hier gaat er altijd alleen wat mozarella en grana padano opverder niet teveel kaas, veel te vet. Juist een vetarme pizza vind ik héérlijk, vooral met nog wat rauwe ham erop ofzo! Less is more
quote:Op woensdag 21 juli 2010 12:15 schreef MaximusTG het volgende:
Tja, dat is toch een kwestie van uitproberen, hoeveel kaas/vocht je er op kan doen zonder dat de pizza mislukt. Ik rol de mozzarella zelf altijd eerst in keukenpapier, dan droogt ie iets uit, en scheur er stukjes vanaf die ik op de pizza doe.
En waar kan ik die winkel precies vinden?quote:Op woensdag 21 juli 2010 14:11 schreef motorbloempje het volgende:
als je nog 's in Nijmegen bent: hier kun je bij een Italiaanse delicatessenwinkel voor 1.90 een kilo tipo 00 bloem halen
Molto gentile!quote:Op woensdag 21 juli 2010 13:56 schreef MaximusTG het volgende:
Mocht er iemand in geinteresseerd zijn; Heb mn huidige werkwijze even gedocumenteerd. Het is dus een combinatie van het recept van Peter Reinhart, met de wet-kneading techniek van Varasano, met een gewone mixer.
PDFje
Overigens, volgens mij is deze site al eerder genoemd in deze topicreeks, maar dit is wat mij betreft een must-read voor iedere pizza-enthousiast:
http://www.varasanos.com/PizzaRecipe.htm
Met een mozzerellasnijder?quote:Op donderdag 22 juli 2010 12:33 schreef Erasmo het volgende:
Iemand nog tips om de mozzarella een beetje fatsoenlijk in dunne plakjes te krijgen?
Hm, ik heb geen oventhermometer. En het is echt een heel oud beestje. Ik weet wel dat opgegeven baktijden zo'n beetje altijd kloppenquote:Op donderdag 22 juli 2010 13:29 schreef MaximusTG het volgende:
Oke, ik reageer maar weer even, ben nogal een fanatieke pizzabakker geworden
.
Je kan waarschijnlijk prima een pizza in bakken hoor, perfect zal ie idd niet worden, maar je kan de perfectie natuurlijk altijd benaderen.
De vraag is natuurlijk alleen of je combi-oven ook echt 250 graden C wordt. Wat voor merk/soort oven is het? Want ik had vroeger ook zo'n combi-oventje, maar die werd echt totaal niet warm.
Oh, en kan idd op de plaat, zou er wel bakpapier onder doen dan. Of in een pizzavorm. Of op een pizzasteen.
Of een eiersnijder (is hetzelfde idee, voor als je geen mozzarellasnijder hebt)quote:
Caputo schijnt erg goed te zijn.quote:Op zondag 25 juli 2010 19:13 schreef diedlaughing het volgende:
Een collega van mij is op dit moment in Italie, weet iemand een merk bloem dat hij mee terug kan nemen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |