abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 15 april 2010 @ 18:00:48 #1
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80351934

Volg de aswolk op Buienradar
http://www.sat24.nl/Eyjafjallajokull-volcano.aspx



Laatste berichten:
quote:
BRUSSEL - Het Nederlandse luchtruim gaat vanaf donderdagavond 19.00 uur dicht in verband met de stofwolk die is ontstaan door een vulkaanuitbarsting woensdagochtend in IJsland.

Dat heeft een woordvoerster van luchthaven Schiphol donderdag laten weten. Het vliegverkeer wordt de komende uren in fases afgebouwd.

Volgens de Europese luchtverkeersleiding Eurocontrol wordt er op zijn vroegst om 06.00 uur morgenochtend weer gevlogen. De aswolk zal in ieder geval tot vrijdagochtend 6 uur in het Nederlandse luchtruim blijven hangen.

Het vliegverkeer boven een groot deel van noordwest-Europa ligt mogelijk twee dagen plat als gevolg van de aswolk in de lucht.

Het kan ook nog langer duren voordat de Nederlandse lucht vrij is van asdeeltjes. Volgens een medewerker van Eurocontrol, die de situatie van minuut tot minuut in de gaten houdt, hangt dit af van de activiteit van de vulkaan.

Gesloten

De aswolk zorgt voor problemen op luchthavens in Nederland, Scandinavië, België, Groot-Brittannië en Ierland. Veel luchthavens zijn gesloten. Bijna 5000 vluchten zijn geannuleerd, honderduizenden mensen zijn gestrand.

Volgens een woordvoerster van de Britse luchtverkeersleiding is het voor het eerst ''sinds mensenheugenis dat een natuurramp zulke gevolgen heeft'' voor de luchtvaart.

Vluchten

Luchthaven Schiphol verwacht donderdag honderden vluchten te annuleren. Volgens de planning zou Schiphol donderdag 1108 vluchten afhandelen.

''Ruim de helft daarvan is doorgegaan'', aldus een woordvoerster van de luchthaven. Rond half vijf in de middag waren 150 tot 175 vluchten uitgevallen. ''Dat loopt zeker op tot een paar honderd.''

''KLM is goed voorbereid op calamiteiten. Maar hier is het zaak de situatie van uur tot uur te bekijken.'' De zegsvrouw kon niet inschatten hoeveel vluchten op de langere termijn last zullen hebben van het ontregelde luchtverkeer.

Over de kosten van de vluchtverstoringen kon de woordvoerster evenmin iets zeggen.

Gevaarlijk

Vliegen door een stofwolk is gevaarlijk, omdat de motoren kunnen uitvallen. De woordvoerster van Schiphol kon nog niet zeggen hoeveel vluchten er door de maatregelen worden getroffen.

Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen raden reizigers onder meer aan voordat ze van huis vertrekken te controleren of hun vlucht gaat.

Volksgezondheid

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat de aswolk op dit moment geen gevaar vormt voor de volksgezondheid. De kans dat de as zal neerslaan op Nederland, is volgens het instituut ''erg klein''.

Het Landelijke Meetnet voor Luchtkwaliteit (LML) van het RIVM houdt de aswolk in de gaten. ''Omdat de wolk op ongeveer 5 kilometer hoogte hangt, is er weinig kans op hogere blootstelling aan fijnstof'', aldus de woordvoerder.

Het LML, dat op vijftig plaatsen in Nederland de luchtkwaliteit meet, houdt in de gaten of de concentraties fijn stof en zwaveldioxide daar toenemen.

Omboeken

Passagiers die donderdag of vrijdag met KLM van of naar Ierland, Denemarken, Noorwegen, Zweden of Groot-Brittannië reizen, kunnen hun vliegticket kosteloos naar een andere datum omboeken. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij op haar website.

Deze omboekservice geldt alleen voor vluchten van Air France, KLM of Delta. Mensen die meer dan vijf uur zijn vertraagd, kunnen een verzoek indienen voor een volledige vergoeding van hun ticket.

Nacht

Schiphol houdt er rekening mee dat een groot aantal reizigers de nacht op de luchthaven zal moeten doorbrengen. Dat liet een woordvoerster donderdagmiddag weten.

Veel luchtvaartmaatschappijen doen hun best om hotelkamers te reserveren voor gestrande passagiers. Sommige reizigers wachten dat niet af en proberen zelf iets te regelen.

Bij de inormatiebalie voor hotelreserveringen stonden donderdagmiddag lange rijen van mensen die de nacht in een hotel in de buurt willen doorbrengen.

Opvang

Voor de reizigers voor wie geen hotelkamer beschikbaar is, wordt opvang geregeld op de luchthaven zelf. Volgens een woordvoerster heeft Schiphol 2200 veldbedden en kunnen er in geval van nood nog enkele honderden extra slaapplaatsen worden geregeld. Ook worden gestrande reizigers voorzien van eten en drinken.

Schiphol heeft vaker grote aantallen gestrande reizigers moeten opvangen. Vooral bij extreem slecht weer, maar bijvoorbeeld ook na de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001, toen het vliegverkeer van en naar Noord-Amerika was stilgelegd.

''Op zich zijn wij er als luchthaven goed op voorbereid'', aldus de zegsvrouw.

© ANP
quote:
Ernstige verstoring vliegverkeer van en naar Nederland

Gezamenlijk persbericht van Luchtverkeersleiding Nederland, KLM en Amsterdam Airport Schiphol

Schiphol, 15 april 2010

Vliegverkeer van en naar Nederland zal gedurende de komende uren gefaseerd worden afgebouwd. Zoals het er nu uitziet is het de verwachting dat er vanaf 19.00 uur vanavond geen vliegverkeer van en naar Nederland mogelijk is. Dit is het gevolg van de vulkanische aswolk die is ontstaan door de vulkaanuitbarsting op IJsland.

Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen verzoeken passagiers de berichtgeving nauwlettend in de gaten te houden en contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij en voor vertrek van huis te controleren of hun vlucht kan vertrekken.
Eerdere berichtgeving vandaag
quote:
Nog geen besluit over Nederlandse luchtruim

Er is nog geen officieel besluit genomen om het luchtruim boven Nederland te sluiten in verband met een wolk vulkanische as die zich over Europa verspreidt. Dat heeft een woordvoerster van Eurocontrol donderdag laten weten.

Eerder had de organisatie, die belast is met de veiligheid van het Europese luchtverkeer, gezegd dat het vliegverkeer boven Nederland, België en Noord-Duitsland donderdagmiddag zou worden stilgelegd.

Volksgezondheid

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) weet nog niet of de wolk met vulkanische as schadelijk is voor de volksgezondheid. Volgens een woordvoerder wordt daar op dit moment onderzoek naar gedaan.

LVNL

De Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) houdt er ernstig rekening mee dat het vliegverkeer van en naar de Nederlandse luchthavens donderdag in de loop van de dag moet worden stilgelegd.

Dat heeft een woordvoerster laten weten. Als de aswolk het Nederlandse luchtruim bereikt, en dat is wel de verwachting, is er volgens de zegsvrouw geen vliegverkeer meer mogelijk.
Ouder Nieuws
quote:
Ashcloud cancels European flights
Tens of thousands of airline passengers face travel chaos today after volcanic ash from an eruption in Iceland has forced three airports to shut and brought heavy disruption to others.

Airports in Aberdeen, Edinburgh and Glasgow were shut this morning and five easyJet flights that were due to take off from Stansted were ground due to massive visibility problems.

At Gatwick, 106 flights were cancelled with heavy disruptions expected to follow later today. All flights from Manchester airport have been disrupted.

Newcastle and Belfast are also affected, according to reports, as is Birmingham airport.

A huge ash mushroom across major British flight paths threatens to turn thousands of families returning from Easter holiday into a nightmare.

Business travellers hoping to leave London from City Airport tonight also reported that British Airways had cancelled flights.

Airports have urged travellers to check with their relevent airlines to see whether flights have been effected.

“Following advice from the Met Office, the National Air Traffic Service (NATS) has introduced restrictions to UK airspace this morning as a result of volcanic ash drifting across the United Kingdom from Iceland,” a spokeswoman for Stansted Airport said.

“These measures currently affect Aberdeen, Edinburgh and Glasgow airports which are closed but may also affect other parts of the UK later today,” she said.

After bringing chaos to UK airports, the ash cloud is expected to spread into continental Europe overnight, wrecking holidaymakers’ chances of reaching many international destinations.

A spokesman from NATS said: “The Volcanic Ash Advisory Centre has issued a forecast that the ash cloud from the volcanic eruption in Iceland will track over Europe tonight.

“NATS is working with Eurocontrol and our colleagues in Europe’s other air navigation service providers to take the appropriate action to ensure safety in accordance with international aviation policy.”

The ash cloud is caused by the Eyjafjallajokull volcano, which surged back into life on Tuesday after apparently showing signs of dying down.

It follows eruptions last month in a 1.2 mile wide strip on the flank of the volcano where there is no ice.
quote:
Honderden geëvacueerd na nieuwe uitbarsting
REYKJAVIK - Zeker zevenhonderd inwoners in het zuiden van IJsland zijn woensdagochtend geëvacueerd wegens een vulkaanuitbarsting en meerdere aardbevingen. De vulkaan ligt in het gebied van de gletsjer Eyjafjallajökull, zo liet een politiewoordvoerder weten.

Alle wegen naar het gebied zijn afgesloten, aldus Iceland Review. De geëvacueerden worden ondergebracht in opvangcentra van het Rode Kruis.

Vorige maand barstte voor het eerst sinds 1823 een vulkaan uit in de gletsjer. Ongeveer zeshonderd inwoners moesten hun woningen in het afgelegen en dunbevolkte gebied korte tijd verlaten. Aan de erupties van die vulkaan is dinsdag een einde gekomen.
[..]

Er bestaat nu angst voor een uitbarsting van de Katla:
quote:
REYKJAVIK, Iceland - Blasts of lava and ash shot out of a volcano in southern Iceland on Monday and small tremors rocked the ground, a surge in activity that raised fears of a larger explosion at the nearby Katla volcano.

Scientists say history has proven that when the Eyjafjallajokull volcano erupts, Katla follows — the only question is how soon. And Katla, located under the massive Myrdalsjokull icecap, threatens disastrous flooding and explosive blasts when it blows.

Saturday's eruption at Eyjafjallajokull — dormant for nearly 200 years — forced at least 500 people to evacuate. Most have returned to their homes, but authorities were waiting for scientific assessments to determine whether they were safe to stay. Residents of 14 farms nearest to the eruption site were told to stay away.
.......
Like earthquakes, predicting the timing of volcanic eruptions is an imprecise science. An eruption at the Katla volcano could be disastrous, however — both for Iceland and other nations.

Iceland's Laki volcano erupted in 1783, freeing gases that turned into smog. The smog floated across the Jet Stream, changing weather patterns. Many died from gas poisoning in the British Isles. Crop production fell in western Europe. Famine spread. Some even linked the eruption, which helped fuel famine, to the French Revolution. Painters in the 18th century illustrated fiery sunsets in their works.

The winter of 1784 was also one of the longest and coldest on record in North America. New England reported a record stretch of below-zero temperatures and New Jersey reported record snow accumulation. The Mississippi River also reportedly froze in New Orleans.

"These are Hollywood-sort of scenarios but possible," said Colin Macpherson, a geologist with the University of Durham. "As the melt rises, it's a little like taking a cork out of a champagne bottle."
Maar die is tot nu toe rustig:



De katla is de vulkaan in de myrdalsjökull gletsjer, waar geen bevingen zijn geregistreerd.

Vorige delen
Evacuaties na uitbarsting IJslandse vulkaan onder gletsjer
Aswolk richting NL na uitbarsting vulkaan op IJsland #2
Fotocollecties
http://www.flickr.com/pho(...)es/72157623855495574
http://www.photoshelter.c(...)how/G0000NCksTh2oMK8

Aardbevingsoverzicht IJsland
http://www.vedur.is/skjalftar-og-eldgos/jardskjalftar

Frontpage FOK
[Upd] Luchtruim NL vanaf 19.00u dicht

Verwante DE-links
[Vulkanen] The ring of fire #4: Veel aktiviteit!
Poolkappen, IJsbergen en Gletsjers #3

[ Bericht 57% gewijzigd door kahaarin op 15-04-2010 18:37:08 ]
be nice or go away
pi_80351955
pfff, topic scoren zonder OP! schandalig
  donderdag 15 april 2010 @ 18:01:34 #3
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_80351966
^^ beetje lege OP, tevens tvp
pi_80351974
Knutsel'se

Dit was de Lapo:
quote:
Op donderdag 15 april 2010 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mooi dat de Standaard er voor haar lezers even bijzet waar Belgie ligt.
Vraag me af als ze op 1 april zo een kaartje zouden maken en Belgie ergens anders neerleggen hoeveel mensen dat merken.
De Standaard is toch een beetje de Volkskrant van Belgie.
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80351982
* MarMar wacht op wat er volgt in de OP

en tvp
  donderdag 15 april 2010 @ 18:02:38 #7
132185 Biogarde
Neef van Bassie.
pi_80351994
Wordt het al donker?
Bio is baas. Ik ben niet meer op straat. Ik rij alleen langs om te kijken hoe het gaat.
  donderdag 15 april 2010 @ 18:03:07 #8
267150 Q.E.D.
qat erat ad vundum
pi_80352010
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:02 schreef Biogarde het volgende:
Wordt het al donker?
Dat vroeg ik me ook af.
Hetgeen bewezen en beklonken moest worden.
pi_80352044
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:02 schreef Biogarde het volgende:
Wordt het al donker?
rond 8 uur alsde zon ondergaat
pi_80352048
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:02 schreef Biogarde het volgende:
Wordt het al donker?
  donderdag 15 april 2010 @ 18:04:37 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80352070
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:02 schreef Burner82 het volgende:
Knutsel'se

Dit was de Lapo:
[..]


In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 15 april 2010 @ 18:04:52 #12
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_80352078
Het wordt toch wel spannend. Krijgen we in NL ook iets van die aswolk te zien?
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  donderdag 15 april 2010 @ 18:05:01 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80352084
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:04 schreef Burno het volgende:

[..]

rond 8 uur alsde zon ondergaat
Zo laat gaat de zon al onder?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 15 april 2010 @ 18:05:17 #14
137676 TommyGun
Stik er maar in!
  donderdag 15 april 2010 @ 18:05:35 #15
132185 Biogarde
Neef van Bassie.
pi_80352108
Waarom al die berichtgevingen dan? Omdat er een wolkje overvliegt?

Ze vertellen het op de radio en TV alsof het einde nabij is
Bio is baas. Ik ben niet meer op straat. Ik rij alleen langs om te kijken hoe het gaat.
  donderdag 15 april 2010 @ 18:05:49 #16
267150 Q.E.D.
qat erat ad vundum
pi_80352114
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:04 schreef Falco het volgende:
Het wordt toch wel spannend. Krijgen we in NL ook iets van die aswolk te zien?
Het is een redelijk witte wolk hoog in de atmosfeer. Je zult het wel kunnen zien maar het is niet opvallend.
Hetgeen bewezen en beklonken moest worden.
  donderdag 15 april 2010 @ 18:06:36 #17
222937 crazy987
KROEPOEK!!!!!
pi_80352140
tvp.
cameraspullen liggen in de auto.
heb me plekje al gevonden.
You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.
  donderdag 15 april 2010 @ 18:06:41 #18
267150 Q.E.D.
qat erat ad vundum
pi_80352143
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:05 schreef Biogarde het volgende:
Waarom al die berichtgevingen dan? Omdat er een wolkje overvliegt?

Ze vertellen het op de radio en TV alsof het einde nabij is
Er kunnen 12 uur lang geen vliegtuigen opstijgen in een groot deel van West-Europa. Dat kost dus veel geld.
Hetgeen bewezen en beklonken moest worden.
  donderdag 15 april 2010 @ 18:06:47 #19
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_80352148
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zo laat gaat de zon al onder?
Ja hoor, gister een mooie zonsondergang gezien om iets over kwart over 8.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_80352188
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:05 schreef Biogarde het volgende:
Waarom al die berichtgevingen dan? Omdat er een wolkje overvliegt?

Ze vertellen het op de radio en TV alsof het einde nabij is
Combinatie van een redelijk unieke gebeurtenis (Zo vaak komt er geen vulkaan wolk onze kant op) en het alsmaar aanwezige drang om elke mug tot olifant te schreeuwen....
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  donderdag 15 april 2010 @ 18:08:59 #21
52493 Prowl
IMAGE GOES HERE
pi_80352223
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:07 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Combinatie van een redelijk unieke gebeurtenis (Zo vaak komt er geen vulkaan wolk onze kant op) en het alsmaar aanwezige drang om elke mug tot olifant te schreeuwen....
Paniek Peeuw!
Vi är Borg. Motstånd är meningslöst. Ni kommer att bli assimilerade!!
pi_80352244
http://www.eumetsat.int/Home/index.htm
Zo versneld ziet het er best heftig uit.
  Moderator donderdag 15 april 2010 @ 18:09:50 #24
42184 crew  DaMart
pi_80352260
Vanmiddag las ik hier dat we een mooie zonsondergang gaan krijgen met die aswolk... maar dan mogen wel eerst die gewone wolken weggaan, anders wordt het nog niks .
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
  donderdag 15 april 2010 @ 18:10:01 #25
132185 Biogarde
Neef van Bassie.
pi_80352266
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:07 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Combinatie van een redelijk unieke gebeurtenis (Zo vaak komt er geen vulkaan wolk onze kant op) en het alsmaar aanwezige drang om elke mug tot olifant te schreeuwen....
Dat tweede idd. Zo typisch Nederlands ook. Ik word er soms zo moe van, echt.
Bio is baas. Ik ben niet meer op straat. Ik rij alleen langs om te kijken hoe het gaat.
  donderdag 15 april 2010 @ 18:10:49 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80352297
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:05 schreef Biogarde het volgende:
Waarom al die berichtgevingen dan? Omdat er een wolkje overvliegt?

Ze vertellen het op de radio en TV alsof het einde nabij is
SSSSSSSSSSSSSSSppppppppppppanning en sennnnnnnnnnnnnnnnsaaaaaatie
Jaaaa de mensen van de Media hadden even geen meisje van nunen of moordend agentje.
Lucia de B was gisteren al vrijgelaten, Dussssss
We zijn dankbaar voor alles waar we een hype over kunnen maken.
En het noordeuropese vliegverkeer aan de grond, laatste keer dat dat was, was met het jaar 2000
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_80352324
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:09 schreef DaMart het volgende:
Vanmiddag las ik hier dat we een mooie zonsondergang gaan krijgen met die aswolk... maar dan mogen wel eerst die gewone wolken weggaan, anders wordt het nog niks .
welke wolken? het is hier blauw lucht
pi_80352330
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:07 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Combinatie van een redelijk unieke gebeurtenis (Zo vaak komt er geen vulkaan wolk onze kant op) en het alsmaar aanwezige drang om elke mug tot olifant te schreeuwen....
Alsmede het dichtgaan van het hele noord-west-europese luchtruim, wat nog nooit is voorgekomen... Logistieke problemen ervan (vrachtverkeer) etc..
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  donderdag 15 april 2010 @ 18:11:41 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80352335
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:10 schreef Biogarde het volgende:

[..]

Dat tweede idd. Zo typisch Nederlands ook. Ik word er soms zo moe van, echt.
Daar is niets typisch Nederlands aan, dat is in Duitsland of UK, VS of Nieuw Zeeland net zo.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_80352351
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:10 schreef Biogarde het volgende:

[..]

Dat tweede idd. Zo typisch Nederlands ook. Ik word er soms zo moe van, echt.
Is het Nederlands, of wereldwijd? De VS lijkt een voorbeeld te zijn voor dit soort nieuwsberichten. En om ons heen zie ik hetzelfde, breaking news omdat er een muis is gevonden in de keuken van de lokale Indiër..
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_80352360
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:06 schreef Q.E.D. het volgende:

[..]

Er kunnen 12 uur lang geen vliegtuigen opstijgen in een groot deel van West-Europa. Dat kost dus veel geld.
Die mensen die bij de vliegvelden wonen moeten toch de dag van hun leven hebben
pi_80352363
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:05 schreef Biogarde het volgende:
Waarom al die berichtgevingen dan? Omdat er een wolkje overvliegt?

Ze vertellen het op de radio en TV alsof het einde nabij is
Ik ga op een vuurwacht toren staan video en foto camera bij de hand
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
  donderdag 15 april 2010 @ 18:12:38 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80352369
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:11 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Alsmede het dichtgaan van het hele noord-west-europese luchtruim, wat nog nooit is voorgekomen... Logistieke problemen ervan (vrachtverkeer) etc..
10 jaar terug, oud en nieuw 1999-2000, toen was er wereldwijd vrijwel geen vliegtuig in de lucht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_80352385
hier ook blauwe lucht! de camera ligt al klaar
pi_80352408
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:10 schreef Biogarde het volgende:

[..]

Dat tweede idd. Zo typisch Nederlands ook. Ik word er soms zo moe van, echt.
Is het dan ook typisch Duits, Engels, Belgisch, Frans, Noors, Zweeds? Want die doen hetzelfde momenteel?
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  donderdag 15 april 2010 @ 18:15:00 #36
132185 Biogarde
Neef van Bassie.
pi_80352460
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:12 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Is het Nederlands, of wereldwijd? De VS lijkt een voorbeeld te zijn voor dit soort nieuwsberichten. En om ons heen zie ik hetzelfde, breaking news omdat er een muis is gevonden in de keuken van de lokale Indiër..
Goed voorbeeld is het KNMI icm de Nederlandse media. Hoeveel foute berichtgevingen zijn er de afgelopen winter de ether wel niet in geslingerd? KNMI zegt; het wordt glad, de media zegt; het word glad en we gaan allemaal dood. Burgers: Gevolg: nog meer ongelukken.

Moraal; geen idee.
Bio is baas. Ik ben niet meer op straat. Ik rij alleen langs om te kijken hoe het gaat.
pi_80352470
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

10 jaar terug, oud en nieuw 1999-2000, toen was er wereldwijd vrijwel geen vliegtuig in de lucht.
Dat had geen natuurlijk oorzaak, dat was alleen omdat men bang was dat de electronica het niet zou aankunnen.......
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  donderdag 15 april 2010 @ 18:15:17 #38
132185 Biogarde
Neef van Bassie.
pi_80352476
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:13 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Is het dan ook typisch Duits, Engels, Belgisch, Frans, Noors, Zweeds? Want die doen hetzelfde momenteel?
Dat was al geroepen idd.
Bio is baas. Ik ben niet meer op straat. Ik rij alleen langs om te kijken hoe het gaat.
  donderdag 15 april 2010 @ 18:16:02 #39
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80352500
't Enige dat we er hier van merken is dat er geen vliegtuigen vliegen en dat we mooiere zonsopkomsten en zonsondergangen krijgen.

Ook wel eens leuk, een lucht zonder vliegtuigstrepen .
Huilen dan.
pi_80352514
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:15 schreef Biogarde het volgende:

[..]

Goed voorbeeld is het KNMI icm de Nederlandse media. Hoeveel foute berichtgevingen zijn er de afgelopen winter de ether wel niet in geslingerd? KNMI zegt; het wordt glad, de media zegt; het word glad en we gaan allemaal dood. Burgers: Gevolg: nog meer ongelukken.

Moraal; geen idee.
Het ligt dus aan de burger zelf zeg je? Niet aan het KNMI of de media?
Dat kan kloppen
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  donderdag 15 april 2010 @ 18:16:36 #41
267150 Q.E.D.
qat erat ad vundum
pi_80352517
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:12 schreef lezzer het volgende:

[..]

Die mensen die bij de vliegvelden wonen moeten toch de dag van hun leven hebben
Ja, of ze worden juist onwennig.
Hetgeen bewezen en beklonken moest worden.
pi_80352521
Hoe groot wordt de aslaag?
  donderdag 15 april 2010 @ 18:17:25 #43
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80352554
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:01 schreef Burno het volgende:
pfff, topic scoren zonder OP! schandalig
Nouhou, er werd gevraagd wie er een OP had, ik heb er 1 gemaakt.....
be nice or go away
  Moderator donderdag 15 april 2010 @ 18:17:47 #44
42184 crew  DaMart
pi_80352566
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:11 schreef Kwaliteit het volgende:

[..]

welke wolken? het is hier blauw lucht
Deze, die vanaf zee het land op trekken:

Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
  donderdag 15 april 2010 @ 18:19:45 #45
262 Re
Kiss & Swallow
pi_80352636
2 meter as!
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_80352663
* Den_Haag auto huren gaat voor morgen
en tevens tvp voor meer info
  donderdag 15 april 2010 @ 18:24:27 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80352799
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:20 schreef Den_Haag het volgende:
* Den_Haag auto huren gaat voor morgen
en tevens tvp voor meer info
Waar moet je vandaan komen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_80352832
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:09 schreef Roel_Jewel het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Meer @ http://www.boston.com/big(...)tml?camp=localsearch:on:twit:bigpic
Prachtig om te zien
tvp
pi_80352927
Booehoee, ik wil naar huis

* drugsgebruiker zit vast in Londen, en het lijkt erop dat ik hier voorlopig nog zit...
Why? Don't we make ya laugh? Aren't we fuckin' funny? You best come up with an answer, cos I'm gonna come back here and check on you and your momma and if you ain't got a reason why you hate clowns, I'm gonna kill your whole fucking family.
  donderdag 15 april 2010 @ 18:28:33 #50
267150 Q.E.D.
qat erat ad vundum
pi_80352955
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:27 schreef drugsgebruiker het volgende:
Booehoee, ik wil naar huis

* drugsgebruiker zit vast in Londen, en het lijkt erop dat ik hier voorlopig nog zit...
* Q.E.D. jaloers is.
Hetgeen bewezen en beklonken moest worden.
pi_80352974

Received by NASA's Terra Satellite, 11.39 GMT 15 April 2010
pi_80353112
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waar moet je vandaan komen?
Munchen. terug naar NL
pi_80353211
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:31 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Munchen. terug naar NL
Auto is denk ik idd sneller momenteel
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  donderdag 15 april 2010 @ 18:34:56 #54
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80353247
http://grapevine.is/News/ReadArticle/eruption-report-10

Aardige samenvatting met een beetje een populistische kop.
Huilen dan.
  donderdag 15 april 2010 @ 18:35:08 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80353258
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:31 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Munchen. terug naar NL
Is de ICE niet sneller?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_80353299
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is de ICE niet sneller?
moet naar Den Haag. Weet niet of de ICE dan zoveel handiger is dan een auto van AVIS/Hertz huren en die in Den Haag weer in te leveren. (ps, heb een hekel aan overstappen )
pi_80353351
5.30pm

A total of 24 airports are being shut across France, according to the French Civil Aviation Authority.

5.23pm

The volcanic eruption in Iceland has grown more intense since it sprung to life around 40 hours ago.

Wordt nog echt spannend
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80353412
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:28 schreef basst2005 het volgende:
[ afbeelding ]
Received by NASA's Terra Satellite, 11.39 GMT 15 April 2010
Gave foto .
  donderdag 15 april 2010 @ 18:39:36 #59
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80353417
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:36 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

moet naar Den Haag. Weet niet of de ICE dan zoveel handiger is dan een auto van AVIS/Hertz huren en die in Den Haag weer in te leveren. (ps, heb een hekel aan overstappen )
2 keer overstappen, in Frankfurt denk ik en in Utrecht, ben je ongeveer 8 uur onderweg met de ICE, je kan onderweg ontspannen eten in de trein (best goed in de ICE) en een beetje zooien op de laptop. Als je van Muenchen naar Den Haag komt in een 8 uur, ben je een knappe jongen/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 15 april 2010 @ 18:40:05 #60
211693 strikey
How YOU doin!
pi_80353430
Hmmzz toch maar eens een gasmasker kopen ;e
  donderdag 15 april 2010 @ 18:41:24 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80353481
München Hbf Fr, 16.04.10 ab 07:55 22 ICE 726 Intercity-Express
Bordbistro, WLAN verfügbar zwischen München-Stuttgart-Frankfurt-Köln-Dortmund
Düsseldorf Hbf Fr, 16.04.10 an 12:37 17
Düsseldorf Hbf Fr, 16.04.10 ab 13:14 17 ICE 126 Intercity-Express
Bitte reservieren, Bordbistro
Utrecht Centraal Fr, 16.04.10 an 14:58 7a
Utrecht Centraal Fr, 16.04.10 ab 15:14 8a IC 1748 Intercity
Fahrradmitnahme begrenzt möglich
Den Haag Centraal Fr, 16.04.10 an 15:52 5
Zwischenhalte einblenden

Je doet er net geen 8 uur over, en van Muenchen tot Dortmund heb je internet via WLAN.
Ik zou het wel weten, zou geen zin hebben in al die gaten in de Autobahn door de winter, de files en ellende. Eerste klas ticket is goedkoper dan een auto huren, lekker jezelf verwennen met lekker eten en biertje na de lunch...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_80353497
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is de ICE niet sneller?
Is trouwens ook niet sneller. Doe er 8 uur over met de trein met 2 keer overstappen. En kost ook nog 250 euro.
  donderdag 15 april 2010 @ 18:42:19 #63
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80353507
OP zo goed? Moet er nog iets bij?
be nice or go away
pi_80353514
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

2 keer overstappen, in Frankfurt denk ik en in Utrecht, ben je ongeveer 8 uur onderweg met de ICE, je kan onderweg ontspannen eten in de trein (best goed in de ICE) en een beetje zooien op de laptop. Als je van Muenchen naar Den Haag komt in een 8 uur, ben je een knappe jongen/
6u

maar thanx voor het meedenken.
  donderdag 15 april 2010 @ 18:42:50 #65
267150 Q.E.D.
qat erat ad vundum
pi_80353528
Luchtruim is nu dicht. As is aan het dalen.
Hetgeen bewezen en beklonken moest worden.
pi_80353536
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:42 schreef kahaarin het volgende:
OP zo goed? Moet er nog iets bij?
  donderdag 15 april 2010 @ 18:45:10 #67
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_80353602
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:42 schreef Q.E.D. het volgende:
Luchtruim is nu dicht. As is aan het dalen.
ook dat nog, fall out
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  donderdag 15 april 2010 @ 18:45:21 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80353611
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:42 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

6u

maar thanx voor het meedenken.
Dat denk ik niet dat je dat haalt, veel Baustellen, files, etc.
Maar laat morgenavond maar even weten hoe het gegaan is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 15 april 2010 @ 18:47:16 #69
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80353678
tvp.

ff bijlezen
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
pi_80353683
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat denk ik niet dat je dat haalt, veel Baustellen, files, etc.
Maar laat morgenavond maar even weten hoe het gegaan is.
we wachten ff af. ben rond 3u klaar. moet echt zaterdagochtend terug zijn in NL ivm paar belangrijke afspraken.
motor huren
  donderdag 15 april 2010 @ 18:47:53 #71
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80353696
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat denk ik niet dat je dat haalt, veel Baustellen, files, etc.
Maar laat morgenavond maar even weten hoe het gegaan is.
Hmm, op zich zal het wel meevallen als hij na de spits vertrekt toch?
be nice or go away
pi_80353711
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat denk ik niet dat je dat haalt, veel Baustellen, files, etc.
Maar laat morgenavond maar even weten hoe het gegaan is.
Hij zal inderdaad vast niet de enige zijn op de weg als die wolk nog lang blijft hangen...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  donderdag 15 april 2010 @ 18:51:05 #73
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_80353782
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:48 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Hij zal inderdaad vast niet de enige zijn op de weg als die wolk nog lang blijft hangen...
Dat dus... ik zou nu proberen een treinkaartje te kopen, net zo makkelijk en relaxed.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 15 april 2010 @ 18:53:33 #75
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80353862
En nog zijn er mensen die op schiphol blijven hangen:

http://www.nieuws.nl/593063
be nice or go away
pi_80353900
Het KNMI heeft vandaag voor het eerst in zijn geschiedenis een specifieke waarschuwing voor vulkaanas (Volcanic Ash SIGMET) uitgegeven voor het Nederlandse luchtruim. Vulkaanstof kan gevaar opleveren voor het vliegverkeer.

Het vulkaanstof is door het KNMI goed te onderscheiden op satellietbeelden. De meteorologen volgen de situatie op de voet en maken modelberekeningen van de verspreiding van het stof. Het vulkaanstof kwam in de loop van donderdag in het noorden het land de atmosfeer binnen waarna de stofwolk zich langzaam in zuidoostelijke richting over het land verplaatst. Het vulkaanstof bevindt zich op meer dan 5 kilometer hoogte in de atmosfeer.
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80353903
Ik zie vage strepen in de lucht.
Richting het noorden.
Life is Music
  donderdag 15 april 2010 @ 18:56:27 #78
56179 caspervc
Hamster, a dentist
pi_80353940
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:54 schreef Fredo55 het volgende:
Ik zie vage strepen in de lucht.
Richting het noorden.
ALIENS !!!!
*Soms denk ik dat ik over dingen nadenk
pi_80353957
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:56 schreef caspervc het volgende:

[..]

ALIENS !!!!
pi_80353974
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:56 schreef Burno het volgende:

[..]


Dan kun je even gaan buurten bij TRU of BNW
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80353999
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:56 schreef caspervc het volgende:

[..]

ALIENS !!!!
Nee, gewoon cirrus bewolking.
Maar het ziet er wel mooi uit.
Life is Music
  donderdag 15 april 2010 @ 18:59:21 #82
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80354022
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:54 schreef Fredo55 het volgende:
Ik zie vage strepen in de lucht.
Richting het noorden.
die zag k net ook.
kan je mooi zien bij meteox/sat24. mooie ronde wolken vegen
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
  donderdag 15 april 2010 @ 18:59:44 #83
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80354031
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:58 schreef Fredo55 het volgende:

[..]

Nee, gewoon cirrus bewolking.
Maar het ziet er wel mooi uit.
Straks als dde zon ondergaat zijn een beetje wolken wel erg mooi.
be nice or go away
  Moderator donderdag 15 april 2010 @ 19:01:01 #84
8781 crew  Frutsel
pi_80354067
En topic 3, mooie OP
  † In Memoriam † donderdag 15 april 2010 @ 19:01:29 #85
230491 Zith
pls tip
pi_80354088
Eersten beelden van het leven in IJsland zijn binnen, journalisten hebben een man en z'n kind gevolgd terwijl ze vanuit de hoofdstad naar zee proberen te lopen om daar hulp te krijgen...

http://tinyurl.com/y34hzfl

I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  donderdag 15 april 2010 @ 19:01:56 #86
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80354105
tvp
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
  donderdag 15 april 2010 @ 19:03:40 #87
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80354154
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:01 schreef Frutsel het volgende:
En topic 3, mooie OP
Hey hoi, deels gepikt van jou en een beetje van mezelf. Thnx.
be nice or go away
  Moderator donderdag 15 april 2010 @ 19:03:49 #88
8781 crew  Frutsel
pi_80354157
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:01 schreef Zith het volgende:
Eersten beelden van het leven in IJsland zijn binnen, journalisten hebben een man en z'n kind gevolgd terwijl ze vanuit de hoofdstad naar zee proberen te lopen om daar hulp te krijgen...

http://tinyurl.com/y34hzfl

Had verwacht dat je met 2012 aan kwam zetten
  donderdag 15 april 2010 @ 19:04:37 #89
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80354178
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:01 schreef Zith het volgende:
Eersten beelden van het leven in IJsland zijn binnen, journalisten hebben een man en z'n kind gevolgd terwijl ze vanuit de hoofdstad naar zee proberen te lopen om daar hulp te krijgen...

http://tinyurl.com/y34hzfl


nietes.... nog niet.
be nice or go away
pi_80354203
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:59 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Straks als dde zon ondergaat zijn een beetje wolken wel erg mooi.
Mijn camera wordt momenteel weer afgestoft, sd kaart erin geduwd, en opgelade batterijen gezocht
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  donderdag 15 april 2010 @ 19:05:49 #91
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80354210
Zo even de camera eens afstoffen (zou me moeten schamen, ding is sinds januari niet meer uit de tas gekomen) en kijken of er hier een beetje leuke zonsondergang te zien is .
Huilen dan.
  donderdag 15 april 2010 @ 19:06:54 #92
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80354235
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:05 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Mijn camera wordt momenteel weer afgestoft, sd kaart erin geduwd, en opgelade batterijen gezocht
Ik ga zo ook ff een rondje maken, eens zien wat het wordt.
be nice or go away
  donderdag 15 april 2010 @ 19:07:16 #93
6941 APK
Factual, I think.
pi_80354247
Hmmz, overmorgen erg vroeg naar Spanje.
Of niet.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_80354305
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:07 schreef APK het volgende:
Hmmz, overmorgen erg vroeg naar Spanje.
Of niet.
Vanuit waar?
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80354340
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:01 schreef Zith het volgende:
Eersten beelden van het leven in IJsland zijn binnen, journalisten hebben een man en z'n kind gevolgd terwijl ze vanuit de hoofdstad naar zee proberen te lopen om daar hulp te krijgen...

http://tinyurl.com/y34hzfl

  donderdag 15 april 2010 @ 19:10:59 #96
6941 APK
Factual, I think.
pi_80354349
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:09 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Vanuit waar?
Schiphol, zal in ieder geval wel vertraging worden met al die gecancelde vluchten.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_80354470
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:10 schreef APK het volgende:

[..]

Schiphol, zal in ieder geval wel vertraging worden met al die gecancelde vluchten.
Als die volkaan tegen die tijd is opgehouden met uitstoten.... Anders is het geen eens vertraging meer
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
pi_80354498
Al iets te zien aan de kust?
pi_80354525
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:59 schreef marcel-o het volgende:

[..]

die zag k net ook.
kan je mooi zien bij meteox/sat24. mooie ronde wolken vegen
Inderdaad, net even wat foto's gemaakt.
Life is Music
  donderdag 15 april 2010 @ 19:16:40 #100
6941 APK
Factual, I think.
pi_80354534
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:14 schreef Me_Wesley het volgende:

[..]

Als die volkaan tegen die tijd is opgehouden met uitstoten.... Anders is het geen eens vertraging meer
Ja, en ook geen cent terug voor mijn pauperticket en pauperappartementje.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_80354549
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:14 schreef Me_Wesley het volgende:

[..]

Als die volkaan tegen die tijd is opgehouden met uitstoten.... Anders is het geen eens vertraging meer
Dan zal die nu toch wel moeten ophouden met uitstoten.....
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  Moderator donderdag 15 april 2010 @ 19:17:44 #102
42184 crew  DaMart
pi_80354567
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:05 schreef Isdatzo het volgende:
Zo even de camera eens afstoffen (zou me moeten schamen, ding is sinds januari niet meer uit de tas gekomen) en kijken of er hier een beetje leuke zonsondergang te zien is .
De voortekenen zijn hier niet gunstig voor de zonsondergang .

Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
pi_80354574
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:15 schreef snakeman123 het volgende:
Al iets te zien aan de kust?
Wat grauwe vlekken in de bewolking, als je goed kijkt.
Life is Music
pi_80354623
Ik hoef toch niet mijn auto weer elke dag te gaan wassen he.
Net zoals met die sahara-winden.
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
pi_80354634
Denk niet dat er wat te zien valt. De stof wolken zitten namelijk op een hoogte van 6km
pi_80354702
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:19 schreef Me_Wesley het volgende:
Ik hoef toch niet mijn auto weer elke dag te gaan wassen he.
Net zoals met die sahara-winden.
Dan laat je dat toch doen
pi_80354715
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:19 schreef Me_Wesley het volgende:
Ik hoef toch niet mijn auto weer elke dag te gaan wassen he.
Net zoals met die sahara-winden.
Was jij iedere dag je auto?
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80354987
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:21 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Was jij iedere dag je auto?
Haha oke dat was een beetje overdreven
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
  Moderator donderdag 15 april 2010 @ 19:30:40 #109
8781 crew  Frutsel
  donderdag 15 april 2010 @ 19:31:27 #110
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_80355087
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:19 schreef Strider221 het volgende:
Denk niet dat er wat te zien valt. De stof wolken zitten namelijk op een hoogte van 6km
FYI; dat is nog steeds tussen de zon en ons
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_80355238
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:28 schreef Me_Wesley het volgende:

[..]

Haha oke dat was een beetje overdreven
Gelukkig Normaal wordt je auto pas echt smerig als je hem net gewassen hebt (hier begonnen ze met de voorbereidingen van een bouwproject, dus veel stof en zo) de dag nadat ik de auto gewassen had
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80355290


Hallo stofwolkje

Zojuist gemaakt vanaf mn balkon in Amsterdam
  donderdag 15 april 2010 @ 19:37:49 #113
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_80355345
Het is inderdaad een wazige bewolking!
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_80355349
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:36 schreef kikoooooo het volgende:
[ afbeelding ]

Hallo stofwolkje

Zojuist gemaakt vanaf mn balkon in Amsterdam
Kan niet wachten tot hier in Eindhoven ook iets te zien is.
pi_80355351
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:36 schreef kikoooooo het volgende:
[ afbeelding ]

Hallo stofwolkje

Zojuist gemaakt vanaf mn balkon in Amsterdam
Waar zit je dan in Amsterdam?
Ik zit ook in Amsterdam en ik zie een lichtblauwe lucht met gewone sluierwolken. Niks bijzonders te zien.
Niets van dit alles is een wezensvreemde ontmoeting tussen een jij en een ik, zodat we nooit of te nimmer zullen weten wie die jij is en wie die ik.
pi_80355363
Ryanair has said it will not run any flights until at least 1pm tomorrow after cancelling over 600 of its scheduled departures across Europe today.

Ryanair doet voorlopig ff niks meer
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80355365
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:37 schreef Injetta het volgende:

[..]

Waar zit je dan in Amsterdam?
Ik zit ook in Amsterdam en ik zie een lichtblauwe lucht met gewone sluierwolken. Niks bijzonders te zien.
Buitenveldert

Op de achtergrond zie je de VU
  donderdag 15 april 2010 @ 19:38:44 #118
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80355387
Nou had ik in het vorige topic een linkje gevonden met een kaartje waar je alle vliegvelden van west europa kon zien, en kon je dus zien of ze open of gesloten waren. heeft iemand die link nog?

Ik kan hem niet vinden.
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
pi_80355414
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:38 schreef djayzz het volgende:
Nou had ik in het vorige topic een linkje gevonden met een kaartje waar je alle vliegvelden van west europa kon zien, en kon je dus zien of ze open of gesloten waren. heeft iemand die link nog?

Ik kan hem niet vinden.
http://casper.frontier.nl/

Die?
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80355457
Naja, je ziet niet of ze open of dicht zijn, maar aan de activiteit te zien.... zijn ze dicht
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  donderdag 15 april 2010 @ 19:41:36 #121
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80355511
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:39 schreef Burner82 het volgende:

[..]

http://casper.frontier.nl/

Die?
Nee, een andere, met kruisjes bij vliegvelden die gesloten zijn, en gele vliegtuigjes
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
pi_80355557
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:41 schreef djayzz het volgende:

[..]

Nee, een andere, met kruisjes bij vliegvelden die gesloten zijn, en gele vliegtuigjes
Dan moet je ff terug lezen (of iemand anders moet het weten )
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80355569










  donderdag 15 april 2010 @ 19:42:59 #124
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80355576
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:42 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Dan moet je ff terug lezen (of iemand anders moet het weten )
Heb net alle linkjes uit het vorige topic geopend, maar kon het nog niet vinden
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
pi_80355614
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:42 schreef djayzz het volgende:

[..]

Heb net alle linkjes uit het vorige topic geopend, maar kon het nog niet vinden
Misschien topic ervoor nog?
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80355629
quote:
Mooie foto's
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  donderdag 15 april 2010 @ 19:44:47 #127
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80355664
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:16 schreef Fredo55 het volgende:

[..]

Inderdaad, net even wat foto's gemaakt.
daar is een topic voor
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
  donderdag 15 april 2010 @ 19:45:11 #128
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80355681
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:43 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Misschien topic ervoor nog?
owja, dat kan ook nog
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
pi_80355779
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:45 schreef djayzz het volgende:

[..]

owja, dat kan ook nog
het kan deze zijn:
http://www.flightradar24.com/
maar hij doet het op dit moment niet

edit: ah nu weer wel, " Users online: ≈Too many "
pi_80355976
Kheb foto's gemaakt, maar het echte kleurverschil is nog niet te zien helaas
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80356002
quote:
Op het kaartje: as- en stofverwachting van de Noorse weerdienst voor de nacht naar vrijdag. Binnen de rode ring bevinden de stof- en asdeeltjes zich tussen het aardoppervlak en een hoogte van ruim 3 kilometer, in het groene gebied tussen 3 en bijna 11 kilometer en in de 'blauwe zone' tussen 11 en bijna 17 kilometer hoogte.

jan visser
  donderdag 15 april 2010 @ 19:52:49 #132
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80356028
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:47 schreef Rijpie het volgende:

[..]

het kan deze zijn:
http://www.flightradar24.com/
maar hij doet het op dit moment niet

edit: ah nu weer wel, " Users online: ≈Too many "
die wilde k nét posten
helemaal dood in West en Noord Europa
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
pi_80356344
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:52 schreef marcel-o het volgende:

[..]

die wilde k nét posten
helemaal dood in West en Noord Europa
Niet helemaal, er vliegt nog iets net buiten nederland. Duitsland, Belgie en Frankrijk hebben nog wat vluchten.
  donderdag 15 april 2010 @ 20:01:18 #134
11839 DemonRage
[ Eindhoven ]
pi_80356350
De zon ziet er niet bepaald rood uit nu, beetje zwavelgeel nu. Maar da's gebruikelijk in de dagelijkse gang.
pi_80356363
Net 2 leger helikopters hierover gekomen.
En foto uit me raam van wolken. (Aalsmeer)
pi_80356370
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:52 schreef marcel-o het volgende:

[..]

die wilde k nét posten
helemaal dood in West en Noord Europa
Lol @ die paginatitel:

Watch Air Traffic - LIVE! We said cash, not ash!
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
  donderdag 15 april 2010 @ 20:04:50 #137
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_80356510
Er lijkt wat 'stoffigs' onder de sluierbewolking te zitten..
Kan ook een gevalletje 'wens is vader van de gedachte' zijn natuurlijk.
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  donderdag 15 april 2010 @ 20:08:15 #138
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80356662
Die langwerpige wolk bederft het uitzicht op de zon
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
pi_80356678
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:08 schreef marcel-o het volgende:
Die langwerpige wolk bederft het uitzicht op de zon
Die kan je nog wel vaken bekijken
pi_80356711
Ik zie eerlijk gezegd weinig bijzonders aan de zonsondergang in De Peel hier...
pi_80356860
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:38 schreef Burner82 het volgende:
Ryanair has said it will not run any flights until at least 1pm tomorrow after cancelling over 600 of its scheduled departures across Europe today.

Ryanair doet voorlopig ff niks meer
Waar haal je die informatie vandaan?:)
'In de stad York zal plaatsvinden een ineenstorting, twee tweelingbroers uiteengerukt door chaos. Terwijl het fort valt zal de grote leider vallen.Derde grote oorlog zal beginnen als de grote stad brandt.'
pi_80356869
Op het nieuws word gezegd dat de echte grote aswolk pas vanacht tot morgenochtend hier aankomt..
pi_80356923
FF de firmware geupdate, en nu ging het beter
Of het weer is beter

Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80356954
'Mooi' rijtje gecancelde vluchten van Ryanair: http://www.ryanair.com/en/notices/gops/100414-ICELAND_ASH-GB
pi_80356957
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:12 schreef kebabkever het volgende:

[..]

Waar haal je die informatie vandaan?:)
http://www.timesonline.co.uk/tol/travel/news/article7098066.ece
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  donderdag 15 april 2010 @ 20:19:01 #146
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80357178
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:12 schreef MFE15 het volgende:
Op het nieuws word gezegd dat de echte grote aswolk pas vanacht tot morgenochtend hier aankomt..
klopt, zonsopgang moet het maar worden, hier in Groningen de hele dag mooi weer en nu ineens dikke grijze wolken, dan schieten zonsonderganpics niet echt op.....
be nice or go away
pi_80357197
http://www.timesonline.co.uk/tol/travel/news/article7098066.ece
quote:
Is the cloud visible from the ground? No, it won't be. It's at a higher level than that. It ranges from around 20,000 feet to around 55,000 feet. Aircraft fly at about 35,000 feet, so right in the middle of that range.
  donderdag 15 april 2010 @ 20:19:54 #148
52493 Prowl
IMAGE GOES HERE
pi_80357213
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:09 schreef lezzer het volgende:
Ik zie eerlijk gezegd weinig bijzonders aan de zonsondergang in De Peel hier...
Het heeft toch echt een smog achtig kleurtje
Vi är Borg. Motstånd är meningslöst. Ni kommer att bli assimilerade!!
  donderdag 15 april 2010 @ 20:21:12 #149
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80357279
De allu hoedjes kunnen af, geen chemtrails boven ons land
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
pi_80357333
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:19 schreef Prowl het volgende:

[..]

Het heeft toch echt een smog achtig kleurtje


De laatste dan vanuit limbabwe
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80357470

Genomen met m'n telefoon, je ziet mooi dat wolkendekje, met een rode gloed..
Is niet zo heel erg duidelijk..

PS: Deze foto is vanaf Den Haag genomen , dichtbij de kust (Kijkduin)
pi_80357480
Wel heel bijzonder hoor deze omstandigheden. Hoe vaak is het nou voor gekomen dat het vliegverkeer van al die landen plat gelegd is? Ongelovelijk en het laat zien hoe zwak wij als mens eigenlijk zijn. Machtig natuur fenomeen.
  donderdag 15 april 2010 @ 20:26:27 #153
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80357525
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:47 schreef Rijpie het volgende:

[..]

het kan deze zijn:
http://www.flightradar24.com/
maar hij doet het op dit moment niet

edit: ah nu weer wel, " Users online: ≈Too many "
Die was het ja! thnx
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
  donderdag 15 april 2010 @ 20:28:03 #154
11839 DemonRage
[ Eindhoven ]
pi_80357600
Nou is de zon wel rood, maar volgens mij meer van het laagstaan... want 't is niet roder dan gisteren.
pi_80357608
Ik zie het heel duidelijk hier in Den Haag, het lijkt niet echt op gewone wolken, maar echt op rook wolken.. Ze liggen iets lager dan de normale wolken.. Een beetje bruinachtige wolkjes..
pi_80357610
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:25 schreef zomere het volgende:
Wel heel bijzonder hoor deze omstandigheden. Hoe vaak is het nou voor gekomen dat het vliegverkeer van al die landen plat gelegd is? Ongelovelijk en het laat zien hoe zwak wij als mens eigenlijk zijn. Machtig natuur fenomeen.
Niet zo vaak .
pi_80357639
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:28 schreef DemonRage het volgende:
Nou is de zon wel rood, maar volgens mij meer van het laagstaan... want 't is niet roder dan gisteren.
Psies. Vooral hier in het zuiden zal dat niet door as komen. Zit volgens mij nog steeds noordelijker van hier.
  donderdag 15 april 2010 @ 20:28:49 #158
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80357645
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:25 schreef MFE15 het volgende:
[ afbeelding ]
Genomen met m'n telefoon, je ziet mooi dat wolkendekje, met een rode gloed..
Is niet zo heel erg duidelijk..

PS: Deze foto is vanaf Den Haag genomen , dichtbij de kust (Kijkduin)
wow, mooi hoor!
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
pi_80357679
Is dit niet toevallig ook van de gaswolk

pi_80357703


pi_80357714
Volgens de weerman van NOS is het dus wel te zien, dus allemaal naar buiten...
  donderdag 15 april 2010 @ 20:31:12 #162
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80357758
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:30 schreef Sonja27 het volgende:
Volgens de weerman van NOS is het dus wel te zien, dus allemaal naar buiten...
't is hier bewolkt.....
be nice or go away
  donderdag 15 april 2010 @ 20:31:18 #163
222937 crazy987
KROEPOEK!!!!!
pi_80357764
ik sta nu tee filmen in de wind. verdomd koud
You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.
pi_80357778
Dat van mij is dus wel degelijk van die gaswolk ?
pi_80357809
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:38 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Buitenveldert

Op de achtergrond zie je de VU
Mmm, dan zitten we niet ver van elkaar af....
Ik kan wellicht de verkeerde kant op.
Niets van dit alles is een wezensvreemde ontmoeting tussen een jij en een ik, zodat we nooit of te nimmer zullen weten wie die jij is en wie die ik.
  donderdag 15 april 2010 @ 20:32:20 #166
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80357822
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:31 schreef kahaarin het volgende:

[..]

't is hier bewolkt.....
Hier gelukkig niet

Foto's volgen!
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
pi_80357828
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:31 schreef Maver24 het volgende:
Dat van mij is dus wel degelijk van die gaswolk ?
Denk 't niet. Ziet er niet bijzonder uit ofzo...
pi_80357859
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:31 schreef Maver24 het volgende:
Dat van mij is dus wel degelijk van die gaswolk ?
Misschien is het de aswolk (zonder g), maar kunnen ook gewoon wolken zijn. Aangezien de "wolk" over heel Nederland te zien zou zijn, vind ik de "jouwe" wel erg smal
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  donderdag 15 april 2010 @ 20:33:21 #169
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80357862
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:31 schreef Maver24 het volgende:
Dat van mij is dus wel degelijk van die gaswolk ?
nee, dit zijn gewoon sluierwolken, die gaswolk zou veel hoger moeten zitten dan dat.
be nice or go away
pi_80357866
Zoveel roder dan normaal is de hemel niet
  donderdag 15 april 2010 @ 20:34:08 #171
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80357891




Platteland van Noord-Brabant vlakbij Denbosch

[ Bericht 0% gewijzigd door djayzz op 15-04-2010 20:42:01 ]
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
  donderdag 15 april 2010 @ 20:34:19 #172
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80357900
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:32 schreef djayzz het volgende:

[..]

Hier gelukkig niet

Foto's volgen!
Ben benieuwd.
be nice or go away
pi_80357905




Enschede
pi_80357951
Pas 2012 gezien, waarvan ik heb geleerd dat vliegtuigen prima door aswolken kunnen vliegen
#winning
  donderdag 15 april 2010 @ 20:36:01 #175
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80357965
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:35 schreef Tware het volgende:
Pas 2012 gezien, waarvan ik heb geleerd dat vliegtuigen prima door aswolken kunnen vliegen
in die film zitten zoveel natuurkundige fouten
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
  donderdag 15 april 2010 @ 20:36:13 #176
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80357974
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:35 schreef Tware het volgende:
Pas 2012 gezien, waarvan ik heb geleerd dat vliegtuigen prima door aswolken kunnen vliegen
Ja, idd
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:36 schreef marcel-o het volgende:

[..]

in die film zitten zoveel natuurkundige fouten
Niet alleen natuurkundige
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
pi_80357979
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:30 schreef Sonja27 het volgende:
Volgens de weerman van NOS is het dus wel te zien, dus allemaal naar buiten...
Gauw nog een foto'tje gemaakt - de zon was helaas nét onder.

Ik vroeg me eerst af of dit nou wel echt de aswolk was, maar als Gerrit Hiemstra het zegt zal het wel zo zijn.

Amsterdam, trouwens.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 15-04-2010 20:37:31 ]
pi_80357999
het aswolkje:
  donderdag 15 april 2010 @ 20:37:10 #179
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80358012
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:36 schreef Rijpie het volgende:
het aswolkje:
[ afbeelding ]
We're all gonna die
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
  donderdag 15 april 2010 @ 20:37:30 #180
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80358027
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:36 schreef Rijpie het volgende:
het aswolkje:
[ afbeelding ]
al die heisa om dit pluimje
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
pi_80358041
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:36 schreef Igen het volgende:

[..]

Ik vroeg me eerst af of dit nou wel echt de aswolk was, maar als Gerrit Hiemstra het zegt zal het wel zo zijn.
De aswolk zelf is niet zichtbaar.
  donderdag 15 april 2010 @ 20:38:03 #182
11839 DemonRage
[ Eindhoven ]
pi_80358050
Als ze Sugar Lee Hooper uit gaan uitstrooien krijgen we ook een rode zonsondergang.
pi_80358065
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:35 schreef Tware het volgende:
Pas 2012 gezien, waarvan ik heb geleerd dat vliegtuigen prima door aswolken kunnen vliegen
Ik zou dat vooral geloven
  donderdag 15 april 2010 @ 20:38:52 #184
93304 Orealo
Tsu Tsu Tsunami!!!
pi_80358075
Vanuit Zeist, zal dit hem zijn?

pi_80358082
Nieuwe:

Je ziet het slecht, maar het is hier in Den Haag wel degelijk veel roder dan normaal, en je ziet echt van die brede gestreepte wolken.. Dat geel is in Den Haag rood.
pi_80358094
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:36 schreef Rijpie het volgende:
het aswolkje:
[ afbeelding ]
  donderdag 15 april 2010 @ 20:40:05 #187
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80358124
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:38 schreef Orealo het volgende:
Vanuit Zeist, zal dit hem zijn?

[ afbeelding ]
Ik denk het wel
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
  donderdag 15 april 2010 @ 20:41:29 #188
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80358189
Trouwens misschien handig voor mensen die foto's willen posten.

Zet even achter je IMG tag een =610, dus [img=610] dan laad de pagina wat sneller

i know, had het zelf ook nog niet gedaan
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
pi_80358230
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:38 schreef Orealo het volgende:
Vanuit Zeist, zal dit hem zijn?

[ afbeelding ]
Zo ongeveer ziet het eruit hier in Den Haag, dat zal de aswolk denkik wel zijn, want dit heb ik namelijk nog nooit zo erg gezien hier in Den Haag, hier is het namelijk nog erger dan hier op de foto.
  donderdag 15 april 2010 @ 20:42:53 #190
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80358248
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:36 schreef Rijpie het volgende:
het aswolkje:
[ afbeelding ]
Ah gos, bijna lief.

On topic:
quote:
RIVM is alert op gezondheidsrisico’s aswolk
15 april 2010
Als gevolg van de vulkaanuitbarsting in IJsland drijft momenteel op grote hoogte een aswolk richting West-Europa. De aswolk heeft begin van de middag Nederland bereikt ter hoogte van de waddeneilanden. Het RIVM beoordeelt in opdracht van VROM en VWS de mogelijke risico’s voor de volksgezondheid. Daartoe wordt onder meer gebruik gemaakt van de meetgegevens van het landelijk meetnet luchtkwaliteit van het RIVM.

Op basis van de beschikbare informatie is er op dit moment geen reden om te veronderstellen dat er risico's voor de volksgezondheid zullen optreden. De aswolk bevindt zich op grote hoogte en de kans dat deeltjes as neer zullen slaan is momenteel erg klein.

Het RIVM beschikt over een landelijk meetnet luchtkwaliteit. Het RIVM meet op zo’n 50 plaatsen in Nederland de actuele samenstelling van de lucht op leefniveau. Momenteel wordt nauwlettend in de gaten gehouden of verhoogde waarden worden gemeten, met name voor fijn stof en zwaveldioxide. De actuele waarden zijn te zien op de website van het landelijk meetnet luchtkwaliteit.
be nice or go away
pi_80358253
Ik kan hem zien, maar ik had er meer van gehoopt.

Dit was tof geweest:

  donderdag 15 april 2010 @ 20:43:42 #192
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80358279
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:43 schreef 9x19 het volgende:
Ik kan hem zien, maar ik had er meer van gehoopt.

Dit was tof geweest:

[ afbeelding ]
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
pi_80358330
Van een vriend van me, Omg. Rotterdam



net gemaakt
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80358355
pi_80358420
Twee plaatjes vanaf Zwolle-Zuid richting het noorden:



  donderdag 15 april 2010 @ 20:47:15 #196
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80358426
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:38 schreef Orealo het volgende:
Vanuit Zeist, zal dit hem zijn?

[ afbeelding ]
Dit lijken me gewoon



Ik weet het niet zeker hoor, Gerrit Hiemstra zal wel weten waar hij het over heeft, ik dacht zelf dat die aswolk veel hoger moest zitten.
be nice or go away
  donderdag 15 april 2010 @ 20:48:23 #197
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80358475
Mooie luchten! Zie ik toch zonsondergangen, thnx.
be nice or go away
pi_80358488
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:47 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Dit lijken me gewoon

[ afbeelding ]

Ik weet het niet zeker hoor, Gerrit Hiemstra zal wel weten waar hij het over heeft, ik dacht zelf dat die aswolk veel hoger moest zitten.
Die aswolk ga je ook niet zien. Hooguit de rode kleur die ie veroorzaakt.
  Nerd met benen donderdag 15 april 2010 @ 20:50:11 #199
18073 miss_bleu
pi_80358560
Helaas mijn EOS niet hier liggen. Dus deze komt uit mijn telefoon.
Dit is nu in Mijdrecht

  donderdag 15 april 2010 @ 20:50:37 #200
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80358587
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:45 schreef Burner82 het volgende:
Van een vriend van me, Omg. Rotterdam
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

net gemaakt
Zet hem dan gelijk even recht aub
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
pi_80358590



Dit zou het dus moeten zijn wat ik zie?
fan van Putin, Baudet, Jorge Lorenzo en Assad
pi_80358591
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:47 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Dit lijken me gewoon

[ afbeelding ]

Ik weet het niet zeker hoor, Gerrit Hiemstra zal wel weten waar hij het over heeft, ik dacht zelf dat die aswolk veel hoger moest zitten.
Volgens mij zijn er ook van die wolken ja, maar hier kan ik ook donkere stroken erboven zien. Vrij dun, maar wel duidelijk donkerder dan waterdamp.
  donderdag 15 april 2010 @ 20:50:56 #203
13973 ranja
image means nothing
pi_80358604
Ik vraag me ook af of de lucht nou anders is dan normaal, meest opvallend vind ik wel een soort dikke band in de lucht.


pi_80358606
Degene met een goeie camera kunnen misschien hun foto naar NOS sturen, komt 'ie misschien in de uitzending!
pi_80358622
Dit is overduidelijk die aswolk, is niet normaal dit.
pi_80358634
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:50 schreef MFE15 het volgende:
Degene met een goeie camera kunnen misschien hun foto naar NOS sturen, komt 'ie misschien in de uitzending!
Ja zou leuk zijn.
  donderdag 15 april 2010 @ 20:52:28 #207
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80358665
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:50 schreef 9x19 het volgende:

[..]

Volgens mij zijn er ook van die wolken ja, maar hier kan ik ook donkere stroken erboven zien. Vrij dun, maar wel duidelijk donkerder dan waterdamp.
Erboven? Dat zou het best kunnen zijn dan, volgens dhr Hiemstra kon je het zien dus dat kan best.
be nice or go away
pi_80358796
Het wordt hier al aardig schemerig, maar de lucht heeft een rare kleur. Beetje net als bij als er onweer op komst is. Ik krijg de kleur niet goed op de foto helaas.
pi_80358838
Zeer mooie foto's hierboven^

Omstreekt 20.12 uur


20.35 uur


En de laatste ronde van 20.46 uur


Jammer dat de wolken hier niet echt meehielpen
pi_80358895
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:56 schreef Renderclippur het volgende:
Zeer mooie foto's hierboven^

Omstreekt 20.12 uur
[ afbeelding ]

20.35 uur
[ afbeelding ]

En de laatste ronde van 20.46 uur
[ afbeelding ]

Jammer dat de wolken hier niet echt meehielpen
maar op de bovenste foto wel zo ongeveer die rare grijsgele kleur die ik bedoel
pi_80358904
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:50 schreef djayzz het volgende:

[..]

Zet hem dan gelijk even recht aub
Ik krijg ze ook maar zo door gestuurd
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80358945
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:57 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik krijg ze ook maar zo door gestuurd
dan nog kan je ze met 1 muisklik draaien
pi_80358952
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:37 schreef Tauchmeister het volgende:

[..]

De aswolk zelf is niet zichtbaar.
Aha, ik zie het. Slechts een rode gloed. Vandaag was inderdaad mooi avondrood, maar nou ook weer niet echt uniek.

Dit was bijvoorbeeld op 26 juni 2007:


En dit vandaag:


Zelfde camera, zelfde instellingen.

[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 15-04-2010 20:59:44 ]
  donderdag 15 april 2010 @ 20:59:21 #214
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80358994
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:58 schreef MarMar het volgende:

[..]

dan nog kan je ze met 1 muisklik draaien
En gelijk niet breder dan 600 pixels breed posten
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
pi_80359003
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:58 schreef MarMar het volgende:

[..]

dan nog kan je ze met 1 muisklik draaien
En jij kan dat niet?
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80359076
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:59 schreef djayzz het volgende:

[..]

En gelijk niet breder dan 600 pixels breed posten
Ik zal nog eens wat doen..... Ik stuur het wel eerst naar hullie door, dan mogen hullie er naar kijken, het perfectioneren, en posten
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80359100
Als je eens zien wat die aswolk aanricht:

Heb je een schuin dak met een raam daarop?
Ga dan even met je hand over de buitenkant van dit raam, dan komt er een zwart laagje op je hand, met heel fijn zwart stof.

Zal dit van die aswolk zijn?
  donderdag 15 april 2010 @ 21:02:41 #218
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80359150
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:01 schreef MFE15 het volgende:
Als je eens zien wat die aswolk aanricht:

Heb je een schuin dak met een raam daarop?
Ga dan even met je hand over de buitenkant van dit raam, dan komt er een zwart laagje op je hand, met heel fijn zwart stof.

Zal dit van die aswolk zijn?
dit is roet van de auto's
dat adem je ook in trouwens.
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
pi_80359156
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:01 schreef MFE15 het volgende:
Als je eens zien wat die aswolk aanricht:

Heb je een schuin dak met een raam daarop?
Ga dan even met je hand over de buitenkant van dit raam, dan komt er een zwart laagje op je hand, met heel fijn zwart stof.

Zal dit van die aswolk zijn?
Ik ga het nu uitproberen, brb
pi_80359171
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:01 schreef MFE15 het volgende:
Als je eens zien wat die aswolk aanricht:

Heb je een schuin dak met een raam daarop?
Ga dan even met je hand over de buitenkant van dit raam, dan komt er een zwart laagje op je hand, met heel fijn zwart stof.

Zal dit van die aswolk zijn?
Nee ik ben gewoon op het dak geklommen
En ja m'n voeten zijn nu wel vies geworden, maar dat komt volgensmij gewoon doordat het dak al vuil was
pi_80359181
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:01 schreef MFE15 het volgende:
Als je eens zien wat die aswolk aanricht:

Heb je een schuin dak met een raam daarop?
Ga dan even met je hand over de buitenkant van dit raam, dan komt er een zwart laagje op je hand, met heel fijn zwart stof.

Zal dit van die aswolk zijn?
Hier niet (te zien) (limburg) hier zijn ze bezig met een nieuw gebouw aan het neerzetten, dus het stoft al ontzettend de afgelopen dagen Dat verschil lijkt me niet te zien
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80359183
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:01 schreef MFE15 het volgende:
Als je eens zien wat die aswolk aanricht:

Heb je een schuin dak met een raam daarop?
Ga dan even met je hand over de buitenkant van dit raam, dan komt er een zwart laagje op je hand, met heel fijn zwart stof.

Zal dit van die aswolk zijn?
depends, hoelang geleden heb je je raam gewassen?
pi_80359197
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:02 schreef Dynd het volgende:

[..]

Ik ga het nu uitproberen, brb
Hey ja, wtf. Maar is dat echt as is de vraag.
  donderdag 15 april 2010 @ 21:04:03 #224
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80359222
tot morgen, als we dan niet onder een laag as zitten.
be nice or go away
  donderdag 15 april 2010 @ 21:04:58 #225
222937 crazy987
KROEPOEK!!!!!
pi_80359268
zal vanavond de mijne posten
You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.
  donderdag 15 april 2010 @ 21:05:25 #226
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_80359289
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:04 schreef kahaarin het volgende:
tot morgen, als we dan niet onder een laag as zitten.
dat zou me een verassing wezen!
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  donderdag 15 april 2010 @ 21:05:35 #227
11839 DemonRage
[ Eindhoven ]
pi_80359303
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:03 schreef Dynd het volgende:

[..]

Hey ja, wtf. Maar is dat echt as is de vraag.
Zwart fijnstof kan overal vandaan komen. Vooral in de buurt van drukke wegen/straten kan er fijnstof in de lucht komen van de banden en remmen van voertuigen.
pi_80359317
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:04 schreef kahaarin het volgende:
tot morgen, als we dan niet onder een laag as zitten.
Tot morgen urgh urgh
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80359342


20:30, Almere Poort
pi_80359353
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:03 schreef Dynd het volgende:

[..]

Hey ja, wtf. Maar is dat echt as is de vraag.
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:03 schreef MarMar het volgende:

[..]

depends, hoelang geleden heb je je raam gewassen?
Het raam word iedere week wel gewassen, en ik woon ook in Den Haag he, daar komt hij wat eerder aan dan in het midden van het land.
  Moderator donderdag 15 april 2010 @ 21:07:46 #232
42184 crew  DaMart
pi_80359416
In Zandvoort was er niet echt veel bijzonders te zien aan de kleuren van de zonsondergang:




Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
  donderdag 15 april 2010 @ 21:08:31 #233
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80359460
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:03 schreef Dynd het volgende:

[..]

Hey ja, wtf. Maar is dat echt as is de vraag.
leg t onder een microscoop.

Ziet t er zo uit, dan is t as
zoals je ziet is het erg scherp, als glas. Als je dit dus inademt beschadigen je longen.
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
pi_80359469
Ga er niet vanuit dat ik morgen vlieg, daar gaat mijn fotorepo voor FOK!sport
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_80359474
Mijn dochter komt net thuis en heeft mooie foto's gemaakt.
Wie kan mij zeggen hoe ik die kan plaatsen?
Alvast bedankt.
pi_80359565
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:08 schreef marijon het volgende:
Mijn dochter komt net thuis en heeft mooie foto's gemaakt.
Wie kan mij zeggen hoe ik die kan plaatsen?
Alvast bedankt.
Ga even naar http://www.imageshack.us upload daar de foto, pak even de ''Direct Links''

En plaats deze tussen deze code: [img] Hier zo [/img]
pi_80359593
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:07 schreef DaMart het volgende:
In Zandvoort was er niet echt veel bijzonders te zien aan de kleuren van de zonsondergang:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
WTF is dat rode ding op de 1e foto? Last van aliens of vliegers
  donderdag 15 april 2010 @ 21:11:03 #238
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80359610
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:08 schreef marijon het volgende:
Mijn dochter komt net thuis en heeft mooie foto's gemaakt.
Wie kan mij zeggen hoe ik die kan plaatsen?
Alvast bedankt.
uploaden via www.tinypic.com
en hier posten met dit knopje:
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
  donderdag 15 april 2010 @ 21:11:11 #239
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_80359620
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:50 schreef ranja het volgende:
Ik vraag me ook af of de lucht nou anders is dan normaal, meest opvallend vind ik wel een soort dikke band in de lucht.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Utrecht
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_80359628
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:08 schreef marijon het volgende:
Mijn dochter komt net thuis en heeft mooie foto's gemaakt.
Wie kan mij zeggen hoe ik die kan plaatsen?
Alvast bedankt.
Uploaden naar een webserver (als je die hebt) of anders op http://imageshack.us
De link eindigend op .jpg kopiëren en dan hier tussen volgende tags plaatsen: [img] [/img]
  donderdag 15 april 2010 @ 21:12:26 #241
11839 DemonRage
[ Eindhoven ]
pi_80359689
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:07 schreef DaMart het volgende:
In Zandvoort was er niet echt veel bijzonders te zien aan de kleuren van de zonsondergang:

[ afbeelding ]
Op deze foto lijkt de lucht anders vrij stoffig.
  donderdag 15 april 2010 @ 21:12:27 #242
167669 hondenfokker
Baas boven baas.
pi_80359690

vlissingen
  donderdag 15 april 2010 @ 21:14:25 #243
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80359807
quote:
Op donderdag 15 april 2010 20:50 schreef ranja het volgende:
Ik vraag me ook af of de lucht nou anders is dan normaal, meest opvallend vind ik wel een soort dikke band in de lucht.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
die band is de langgerekte cirruswolk die nou over komt.
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
pi_80359866
Bedankt, MFE15 en Patrick.
Ik ga het zo proberen als de foto's op mijn computer staan.
pi_80359923
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:14 schreef marcel-o het volgende:

[..]

die band is de langgerekte cirruswolk die nou over komt.
[ afbeelding ]
die wordt hier aangegeven als aswolk:



bron: www.omroepbrabant.nl
pi_80359940
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:08 schreef marcel-o het volgende:

[..]

leg t onder een microscoop.
[ afbeelding ]
Ziet t er zo uit, dan is t as
zoals je ziet is het erg scherp, als glas. Als je dit dus inademt beschadigen je longen.
Met die vergroting ziet alles er scherp uit.
  donderdag 15 april 2010 @ 21:20:26 #247
56179 caspervc
Hamster, a dentist
pi_80360089
Ik heb er net ook nog even twee gemaakt, in Utrecht, bij de brug over de A12 bij Lunetten



*Soms denk ik dat ik over dingen nadenk
pi_80360112
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:17 schreef MarMar het volgende:

[..]

die wordt hier aangegeven als aswolk:

[ afbeelding ]

bron: www.omroepbrabant.nl
Ja, behoorlijke faal dus, want dat is de aswolk niet

Die aswolk zit daarachter.
pi_80360147


dit is echt geen bui!
pi_80360160
Kickje naar fotografie subforum anders
#winning
pi_80360174
pi_80360242
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:22 schreef Rijpie het volgende:
[ afbeelding ]
Is dit hints?
pi_80360277
Heeft iemand enig idee wat voor gevolgen dit heeft voor het weer hier? Zeker als de uitbarsting nog even gaat duren. Ik kon dit nog nergens terugvinden.
pi_80360366
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:23 schreef kermit71 het volgende:
Heeft iemand enig idee wat voor gevolgen dit heeft voor het weer hier? Zeker als de uitbarsting nog even gaat duren. Ik kon dit nog nergens terugvinden.
Da's nog lastig te zeggen. Ook afhankelijk van hoe lang 't duurt...
pi_80360478
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:23 schreef Saekerhett het volgende:

[..]

Is dit hints?
nee, dit is vuil van m'n raam
pi_80360590
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:22 schreef Rijpie het volgende:
[ afbeelding ]
Een MicroSD kaart + adapter doosje!
pi_80360693
Typ mee! FOK!Whatpulse
PSN OnlineID: LightLuke92
  donderdag 15 april 2010 @ 21:30:14 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80360700
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:26 schreef Rijpie het volgende:

[..]

nee, dit is vuil van m'n raam
En wat heeft dat met dit topique te maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 15 april 2010 @ 21:30:45 #259
42184 crew  DaMart
pi_80360736
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:10 schreef Burno het volgende:

[..]

WTF is dat rode ding op de 1e foto? Last van aliens of vliegers
Een kitesurfer .
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:12 schreef DemonRage het volgende:

[..]

Op deze foto lijkt de lucht anders vrij stoffig.
Maar zo maak ik ze vaker hoor, ook als er geen aswolken over trekken .
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
pi_80360746
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:30 schreef LightLuke het volgende:
Net ook enkele foto's gemaakt!
http://twitpic.com/1ftrri
http://twitpic.com/1ftsjt
Mooi
  donderdag 15 april 2010 @ 21:33:07 #261
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80360880
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:20 schreef caspervc het volgende:
Ik heb er net ook nog even twee gemaakt, in Utrecht, bij de brug over de A12 bij Lunetten

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
hoe doe je 6 sec met nog zoveel licht
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
  donderdag 15 april 2010 @ 21:34:48 #262
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80360978
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:30 schreef LightLuke het volgende:
Net ook enkele foto's gemaakt!
http://twitpic.com/1ftrri
http://twitpic.com/1ftsjt
die laatste is wel vet
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
pi_80361037
FOT topic



Klikbaar.

Uurtje geleden uit het raam gemaakt, geen zin om naar buiten te gaan
pi_80361191
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:33 schreef marcel-o het volgende:

[..]

hoe doe je 6 sec met nog zoveel licht
diafragma dichtknijpen. F22 is wel echt enorm klein! Daarnaast kun je altijd grijsfilters op je lens plakken om minder licht door de laten.

Mooie foto's in het topic allemaal, maar volgens mij is t geen as.
pi_80361381
Ik weet niet wat het is,vanmorgen zat het er niet op.
Maar op mijn schuine dakraam zit een laagje grijze stof.
Life is Music
pi_80361494
grrr, nu gaan ook de Duitse luchthavens sluiten
  Moderator donderdag 15 april 2010 @ 21:48:24 #267
236264 crew  capricia
pi_80361877

Vond het toch nog wel mooi.
Definitely not CIA
  donderdag 15 april 2010 @ 21:53:05 #268
56179 caspervc
Hamster, a dentist
pi_80362200
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:38 schreef TSI het volgende:

[..]

diafragma dichtknijpen. F22 is wel echt enorm klein! Daarnaast kun je altijd grijsfilters op je lens plakken om minder licht door de laten.

Mooie foto's in het topic allemaal, maar volgens mij is t geen as.
Idd, diafragma dicht, filter ervoor (polarisatie, zie je vooral op de tweede foto, spiegeling in het water) en iso 100.. Had toch een mooie stabiele ondergrond om de camera op neer te zetten.
Geeft leuke lichtstrepen over de snelweg
*Soms denk ik dat ik over dingen nadenk
  donderdag 15 april 2010 @ 21:59:22 #269
82217 Kwyjibo
Apeldoorner
pi_80362614
Interessant...mijn vriendin belde mij net, toen ze op de afsluitdijk reed, dat ze een rare geur rook. Ook zag ze donkere aparte wolken boven zich. Geen idee of dit iets met de aswolk te maken kan hebben aangezien ze hebben gezegd dat je er niks van zult merken (op de vliegtuigen na dan).
pi_80362811
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:22 schreef Rijpie het volgende:
[ afbeelding ]
Net ff een blad papier (A4) buiten neergelegd.... eens kijken of
er morgenvroeg iets opligt.

De volgende foto's zijn bewerkt. Ik denk dat je hier de aswolk boven de sluierbewolking
kunt waarnemen omdat de zon er vanonder tegeaan begint te schijnen.







<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
  Moderator donderdag 15 april 2010 @ 22:02:12 #271
42184 crew  DaMart
pi_80362813
quote:
Op donderdag 15 april 2010 21:59 schreef Kwyjibo het volgende:
Interessant...mijn vriendin belde mij net, toen ze op de afsluitdijk reed, dat ze een rare geur rook. Ook zag ze donkere aparte wolken boven zich. Geen idee of dit iets met de aswolk te maken kan hebben aangezien ze hebben gezegd dat je er niks van zult merken (op de vliegtuigen na dan).
Toen ik vanmiddag naar huis fietste, dacht ik ook iets van een lichte brandlucht te ruiken. Maar later las ik dat bij Bergen ook weer wat brandde, en de wind kwam uit die richting, dus dat lijkt me dan wat waarschijnlijker .
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
  donderdag 15 april 2010 @ 22:04:33 #272
6941 APK
Factual, I think.
pi_80362958
Een stuk of 300 veel te grote foto's van een normale zonsondergang.
Leve de Japanners.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  donderdag 15 april 2010 @ 22:05:51 #273
82217 Kwyjibo
Apeldoorner
pi_80363039
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:02 schreef DaMart het volgende:

[..]

Toen ik vanmiddag naar huis fietste, dacht ik ook iets van een lichte brandlucht te ruiken. Maar later las ik dat bij Bergen ook weer wat brandde, en de wind kwam uit die richting, dus dat lijkt me dan wat waarschijnlijker .
Zou kunnen inderdaad, maar wel raar dan dat de wind vanuit Bergen niet richting de Afsluitdijk gaat. Maargoed wellicht dat er nog wat over op het nieuws komt. We zullen zien. Dit is wel iets unieks, maar de heisa er om heen is wel weer typisch Nederland
pi_80363120
Even voor bijna alle bovenstaande foto's !
De lagere donkere wolken die rond het begin van de avond begonnen binnen te trekken kwamen welliswaar uit de richting van de aswolk, maar was gewoon laaghangende bewolking die het land binnentrok!

De eerste tekenen van de asdeeltjes waren vanmiddag trouwens al wel te zien!
Toen de lucht vol zat met al die prachtige Cirrussen !
Deze worden getriggered tot ijskristallen door de eerste en lichtste asdeeltjes!

Als je teven in je achtertuin gaat staan en naar boven kijkt zul je een rode gloed in de lucht zien! deze wordt wel heel duidelijk veroorzaakt door de asdeeltjes!

  Moderator donderdag 15 april 2010 @ 22:09:42 #275
42184 crew  DaMart
pi_80363278
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:05 schreef Kwyjibo het volgende:

[..]

Zou kunnen inderdaad, maar wel raar dan dat de wind vanuit Bergen niet richting de Afsluitdijk gaat. Maargoed wellicht dat er nog wat over op het nieuws komt. We zullen zien. Dit is wel iets unieks, maar de heisa er om heen is wel weer typisch Nederland
Ik stond net even buiten (de sterren zijn door de as heen gewoon zichtbaar) en rook nu diezelfde geur weer als vanmiddag, dus Bergen zal het niet zijn.

Het lijkt een beetje op de geur die je ook ruikt als je net een lucifer langs de zijkant van het doosje hebt gestreken... naar zwavel dus en volgens mij kan dat heel goed van die aswolk komen.
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
pi_80363379
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:09 schreef DaMart het volgende:

[..]

Ik stond net even buiten (de sterren zijn door de as heen gewoon zichtbaar) en rook nu diezelfde geur weer als vanmiddag, dus Bergen zal het niet zijn.

Het lijkt een beetje op de geur die je ook ruikt als je net een lucifer langs de zijkant van het doosje hebt gestreken... naar zwavel dus en volgens mij kan dat heel goed van die aswolk komen.
zwavel zul je ruiken... dat rook ik vanmiddag al (venlo)
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
  Moderator donderdag 15 april 2010 @ 22:13:46 #277
42184 crew  DaMart
pi_80363557
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:11 schreef -CRASH- het volgende:

[..]

zwavel zul je ruiken... dat rook ik vanmiddag al (venlo)
Dat is het ook. Rond half zes ook al in de omgeving van Zandvoort, maar nu lijkt het een stuk sterker te zijn. Het was ook even helemaal weg daarstraks.
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
  donderdag 15 april 2010 @ 22:14:07 #278
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_80363582
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:09 schreef DaMart het volgende:

[..]

Ik stond net even buiten (de sterren zijn door de as heen gewoon zichtbaar) en rook nu diezelfde geur weer als vanmiddag, dus Bergen zal het niet zijn.

Het lijkt een beetje op de geur die je ook ruikt als je net een lucifer langs de zijkant van het doosje hebt gestreken... naar zwavel dus en volgens mij kan dat heel goed van die aswolk komen.
Ik heb mijn raam net ook maar dicht gedaan toen ik het begon te ruiken
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_80363827
Heb net ook een Panorama fotootje gemaakt op de heide hier (ermelo)


En twee normale foto's:



[ Bericht 38% gewijzigd door basst2005 op 15-04-2010 22:25:37 ]
pi_80364144
Stel je voor als dat as nou neerkwam en het schadelijk zou zijn voor de gezondheid, zouden jullie dan wel naar buiten gaan ?
pi_80364226
http://www.demorgen.be/dm(...)oor-gezondheid.dhtml

Dat staat op een belgische site, ook zijn de deeltjes heel erg klein en kunnen ze dus gemakkelijk binnenkomen.
Binnen/buiten is dan niet zoveel verschil meer. Ik heb zelf zojuist ff een afdekhoes over de auto gedaan, had ik toch nog liggen en kan nooit kwaad natuurlijk.
toch?
pi_80364251
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:04 schreef APK het volgende:
Een stuk of 300 veel te grote foto's van een normale zonsondergang.
Leve de Japanners.


Voor mij was het meer dat ik destijds de rolwolk niet op de foto had en daar achteraf spijt van had, dus nu had ik zoiets van "dat gaat me niet nog eens gebeuren!".
pi_80364364
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:22 schreef Stephan1237 het volgende:
Stel je voor als dat as nou neerkwam en het schadelijk zou zijn voor de gezondheid, zouden jullie dan wel naar buiten gaan ?
Ja.......
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
  donderdag 15 april 2010 @ 22:28:51 #284
11766 eymey
koning één-oog
pi_80364451
Hier dan ook wat foto'tjes vanuit Almere, met uitzicht over de Noorderplassen. Niet heel erg op compositie gelet ofzo en ik had me het ook net iets spectaculairder voorgesteld. Maar evengoed nog mooi.

Helaas geen tele van de zon net voor ie onder ging: Kwam er niet aan toe lens te wisselen



You may be right, I may be crazy. But it just might be a lunatic you're looking for... -- Billy Joel
pi_80364803
Wat een kansloos topic zeg, die wolk is nog niet eens boven Nederland en iedereen heeft al foto's van de 'aswolk' genomen
I feel kinda Locrian today
pi_80364907
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:11 schreef -CRASH- het volgende:

[..]

zwavel zul je ruiken... dat rook ik vanmiddag al (venlo)
En ik dacht dat ik het me verbeeldde (de Peel).
pi_80365018
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:34 schreef starla het volgende:
Wat een kansloos topic zeg, die wolk is nog niet eens boven Nederland en iedereen heeft al foto's van de 'aswolk' genomen
Dat dus. Je zult die wolk niet als een normale wolk ofzo zien. Hooguit het rood bij zonsopkomst of -ondergang.
pi_80365053
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:34 schreef starla het volgende:
Wat een kansloos topic zeg, die wolk is nog niet eens boven Nederland en iedereen heeft al foto's van de 'aswolk' genomen
Moet Gerrit Hiemstra ook maar niet in het 8-uur-journaal roepen dat als je NU naar buiten rent, je de aswolk nog kan zien.
pi_80365118
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:38 schreef Igen het volgende:

[..]

Moet Gerrit Hiemstra ook maar niet in het 8-uur-journaal roepen dat als je NU naar buiten rent, je de aswolk nog kan zien.
Nee, dat zei ie niet.
  Moderator donderdag 15 april 2010 @ 22:40:55 #290
236264 crew  capricia
pi_80365182
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:34 schreef starla het volgende:
Wat een kansloos topic zeg, die wolk is nog niet eens boven Nederland en iedereen heeft al foto's van de 'aswolk' genomen
Ik nam foto's van een bijzondere zonsondergang. Niet van een aswolk of zo...
Definitely not CIA
pi_80365202
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:34 schreef starla het volgende:
Wat een kansloos topic zeg, die wolk is nog niet eens boven Nederland en iedereen heeft al foto's van de 'aswolk' genomen
Inderdaad, iedereen word opgefokt en gaat foto's maken.
Al zijn de foto's wel mooi.
Vanavond naar de zonsondergang staan turen met een vriendin maar
zo bijzonder was het ook weer niet.

Net even buiten geweest, er ligt overal wel een laagje spul op.
Als je je vinger er overheen haalt is je vinger zwart.
Life is Music
  Moderator donderdag 15 april 2010 @ 22:41:55 #292
42184 crew  DaMart
pi_80365243
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:40 schreef capricia het volgende:

[..]

Ik nam foto's van een bijzondere zonsondergang. Niet van een aswolk of zo...
Ik ook. Maar zo bijzonder vond ik de zonsondergang niet vergeleken met een normale zonsondergang.
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
  Moderator donderdag 15 april 2010 @ 22:43:28 #293
42184 crew  DaMart
pi_80365330
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:41 schreef Fredo55 het volgende:

Net even buiten geweest, er ligt overal wel een laagje spul op.
Als je je vinger er overheen haalt is je vinger zwart.
Volgens het KNMI zal dat geen as zijn .
quote:
Volgens het KNMI is het onder de huidige weersomstandigheden uitgesloten dat het vulkanisch as op het aardoppervlak neerdaalt. ''Dat klopt gewoon niet'', zei een woordvoerder. "Dat gebeurt alleen bij regen en daar ziet het niet naar uit."
bron
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
pi_80365337
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:38 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Dat dus. Je zult die wolk niet als een normale wolk ofzo zien. Hooguit het rood bij zonsopkomst of -ondergang.
Op een gegeven moment schijn de zon even tegen de onderkant van de aswolk. Net zoal dat ook bij normale bewolking voorkomt.
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
  Moderator donderdag 15 april 2010 @ 22:44:43 #295
236264 crew  capricia
pi_80365407
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:41 schreef DaMart het volgende:

[..]

Ik ook. Maar zo bijzonder vond ik de zonsondergang niet vergeleken met een normale zonsondergang.
Viel mij ook een beetje tegen. Misschien morgen beter?
Definitely not CIA
pi_80365505
hier stinkt het ook naar zwavel, en rond kwart voor zeven kwamen er wat vreemde grijs-bruine pluimen lang de blauw-witte lucht trekken...
bloemetjes, bijtjes...
pi_80365510
Wat mooi dat men hier allemaal foto's heeft gemaakt van wat hooghangende bewolking wat een koufront moet voorstellen ...



Zegt genoeg, http://www.sat24.com/ , hier kunnen we zien dat de wolk eraankomt ... effe nog geduld allemaal .
pi_80365611
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:43 schreef -CRASH- het volgende:

[..]

Op een gegeven moment schijn de zon even tegen de onderkant van de aswolk. Net zoal dat ook bij normale bewolking voorkomt.
Het is de vraag of dat überhaupt de aswolk is geweest. Ik weet haast wel zeker van niet.
pi_80365648
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:39 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Nee, dat zei ie niet.
Ik heb even teruggekeken, en hij zei min of meer letterlijk:

"Die as is intussen boven Nederland aangekomen, dus als u straks even tijd hebt moet u even buiten kijken, dan kunt u die as zien."

En dat klopte dus gewoon niet.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 15-04-2010 22:49:57 ]
  donderdag 15 april 2010 @ 22:49:31 #300
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_80365656
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:28 schreef eymey het volgende:
Hier dan ook wat foto'tjes vanuit Almere, met uitzicht over de Noorderplassen. Niet heel erg op compositie gelet ofzo en ik had me het ook net iets spectaculairder voorgesteld. Maar evengoed nog mooi.

Helaas geen tele van de zon net voor ie onder ging: Kwam er niet aan toe lens te wisselen

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ik zou bij die eerste de onderkant eraf snijden
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_80365766
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:48 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Het is de vraag of dat überhaupt de aswolk is geweest. Ik weet haast wel zeker van niet.
Iig de structuur was heel anders dan de sluierbewolking die eronder zat.
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')