Winner_Taco | woensdag 14 april 2010 @ 11:54 |
Zijn er in Nederland supers die wél goed gehakt verkopen ? We kennen allemaal de verhalen van het slechte gehakt van de AH dat oud zou zijn (ok dat zal) maar wat ook zeer veel vocht bevat hetgeen wel aantoonbaar is: Vomar doet het dan optisch net iets beter iig kwa vocht: Bestaat er dus lekker gehakt van de super of moet je echt gewoon naar de slager om enigsinds goed gehakt te scoren ? | |
DrDarwin | woensdag 14 april 2010 @ 11:55 |
Bij de Lidl is het best goed. Gehakt van de AH is echt te smerig voor woorden. | |
kikoooooo | woensdag 14 april 2010 @ 12:00 |
Ik eet het echt niet ![]() ![]() Supermarktgehakt | |
Apotheose | woensdag 14 april 2010 @ 12:02 |
geen problemen mee. Koop altijd h.o.h gekakt (gekruid) en smaakt heerlijk van de (lokale) supermarkt ![]() | |
Lienekien | woensdag 14 april 2010 @ 12:05 |
Ik koop biologisch gehakt bij de supermarkt. Lekker. | |
Donders | woensdag 14 april 2010 @ 12:07 |
c1000 | |
CupCake24 | woensdag 14 april 2010 @ 12:08 |
Spar! | |
BrandX | woensdag 14 april 2010 @ 12:09 |
het gehakt van de C1000 is prima! ![]() AH gehakt (en kipfilet) is inderdaad drama. Zowat meer water dan vlees. Geweldig als je gehakt wil rullen met al die waterzooi ![]() ![]() | |
motorbloempje | woensdag 14 april 2010 @ 12:12 |
die van de Lidl vind ik zelf heel fijn. AH halen we alleen in noodgevallen eigenlijk, zoals vorige week, toen de boel op was bij de Lidl omdat het in de aanbieding was ![]() maar 'later als ik groot ben' haal ik 't bij de 'echte' slager. | |
-_Tommy_- | woensdag 14 april 2010 @ 12:16 |
quote:Ik giet altijd mijn gehakt af ![]() | |
willempjewever | woensdag 14 april 2010 @ 12:17 |
quote:Later heb je waarschijnlijk minder geld over dan nu... kids, hypotheek, auto etc... , ik haal voor 4 personen vlees elke dag en dat doe ik niet bij de slager, dan ben ik te duur uit. Maar het is wel stukken beter, maar na een dag werken maakt me dat niet veel uit en wil ik gewoon een warme hap en klaar. Ik haal meestal het vlees bij de lidl, rundegehakt is daar meestal prima (verschilt nog weleens per maand, maar 9 van de 10 keer goed). | |
motorbloempje | woensdag 14 april 2010 @ 12:22 |
kinderen staan niet op de planning, beide doen we een WO opleiding en we rijden op relatief goedkope motoren, de auto kost al helemaal geen drol. Hoeven geen nieuwe of hippe dingen: het moet werken ![]() ![]() | |
motorbloempje | woensdag 14 april 2010 @ 12:22 |
quote:doe ik ook ja ![]() | |
willempjewever | woensdag 14 april 2010 @ 12:24 |
quote:Zolang er geen kids in de planning zijn heb je geen auto nodig en dan kan je elke dag prima eten ![]() Ik haal wel vlees bij de slager, maar dan als ik uitgebreider ga koken en in de zomer haal ik mijn barbeque dingetjes daar omdat ik die in de supermarkt echt niks vind. Maar bij de slager zijn veel lekkerdere dingen dan gehakt... ![]() | |
motorbloempje | woensdag 14 april 2010 @ 12:25 |
quote:het vlees (en ook gehakt) bij de turkse slager hier in Hatert (Nijmegen) is echt ![]() ![]() Jammergenoeg is een kilo gehakt daar 4,55 in tegenstelling tot zo ongeveer de helft bij de Lidl... En aangezien we voor een wereldreis en bruiloft aan het sparen zijn, leven we nu zo zuinig mogelijk, tot aan de wereldreis nog in een huurhuis, etc. Maar als we terug zijn en echt het werkende leven in gaan.. ik zie 't al helemaal voor me... ![]() ![]() | |
dabadbass | woensdag 14 april 2010 @ 12:26 |
quote:Relevantie ontgaat mij compleet ![]() | |
Isabeau | woensdag 14 april 2010 @ 12:28 |
Gehakt van de Lidl is prima gehakt ![]() Maar boodschappen doen bij een echte slager is toch wel het leukst zoals Moblo al zegt ![]() | |
motorbloempje | woensdag 14 april 2010 @ 12:28 |
dat maakt niet uit ![]() ![]() | |
Isabeau | woensdag 14 april 2010 @ 12:29 |
quote:Met baan na opleiding zou vlees halen bij een echte slager toch zeker tot de opties binnen het budget moeten behoren. Zoiets? | |
NouMooiNiet | woensdag 14 april 2010 @ 12:29 |
Elke keer als ik gehakt gegeten heb, voel ik me niet lekker. Ik sla het voortaan over hoor.. ![]() | |
motorbloempje | woensdag 14 april 2010 @ 12:30 |
quote:overigens wel alleen de 'verse', en niet de ingevroren blokken.. die zijn echt bagger (vind ik ![]() ![]() | |
Isabeau | woensdag 14 april 2010 @ 12:32 |
quote:Ik wist niet eens dat de Lidl ingevroren gehakt had. Die van de Aldi zijn echt verschrikkelijk. Een keer gehaald en echt nooit weer. | |
motorbloempje | woensdag 14 april 2010 @ 12:34 |
volgens mij heeft de Lidl ze ook ![]() ![]() | |
HugoBaas | woensdag 14 april 2010 @ 12:37 |
Al het vlees bij de Deen is super goed ![]() ![]() | |
dabadbass | woensdag 14 april 2010 @ 13:14 |
quote:Volgens mij zegt een opleiding niet alles over je uiteindelijke salaris. | |
motorbloempje | woensdag 14 april 2010 @ 13:42 |
niet zo zeuren, 't is een prima indicatie voor je toekomst zolang je maar gewoon bereid bent om hard te werken, en dat ben ik ![]() ![]() ![]() nou, wat vind jij van supermarktgehakt, om maar even ontopic te gaan! ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door motorbloempje op 14-04-2010 14:20:57 ] | |
Isabeau | woensdag 14 april 2010 @ 14:19 |
quote:Uiteraard niet. Neemt niet weg dat ik Lidl gehakt wel het lekkerste vind tot nu toe ![]() Zeg, iemand hier zelf wel eens gehakt gemaakt met een gehaktmolen oid? En wat voor vlees gaat daar dan eigenlijk in? | |
scrub_nurse | woensdag 14 april 2010 @ 14:22 |
het gehakt bij ah is idd om te huilen zo vies..bij de plaatselijke c1000 is ie wel lekker ![]() | |
The_Hives | woensdag 14 april 2010 @ 16:11 |
quote: ![]() gehakt, tartaar, kip, allemaal veel vocht. En dat is geen vet helaas wat er uit komt ![]() | |
Erasmo | woensdag 14 april 2010 @ 17:51 |
Ga gewoon naar de slager. | |
krakkemieke | woensdag 14 april 2010 @ 17:57 |
quote:Wel eens gehakt gemaakt, maar toen werkte ik bij een supermarktslager. Telt dat ook? ![]() Er gingen stukjes vlees in die te klein waren om als lappen te verkopen. Maar er waren genoeg mensen die dat niet geloofden en dachten dat er rommel doorheen ging, tot sulfiet aan toe. Dat was toen trouwens allang verboden. | |
McGilles | woensdag 14 april 2010 @ 19:34 |
Ik maak regelmatig zelfgemaakte hamburgers. Laatst geprobeerd met 4 soorten gehakt, van de AH, Lidl, C1000 en keurslager. De hamburger van de AH had een zeer slechte structuur, viel te makkelijk uit elkaar en smaakte nergens naar. De c1000 en Lidl waren beetje gelijk, maar nogsteeds lang niet super. De hamburger gemaakt met het gehakt van de slager was echt zeer lekker, goede structuur, lekkere smaak. Oftewel, koop je gehakt niet in de supermarkt ![]() | |
kikoooooo | woensdag 14 april 2010 @ 20:35 |
Wat is sulfiet? | |
krakkemieke | woensdag 14 april 2010 @ 20:38 |
quote:Kleurzout. Het spul dat de ham roze laat zijn. Het verandert de kleur niet. | |
Lienekien | woensdag 14 april 2010 @ 20:48 |
quote:Tenzij biologisch gehakt van de Jumbo. | |
Pietverdriet | woensdag 14 april 2010 @ 20:49 |
Ik wijs een stuk Riblap aan in de vleesvitrine en vraag of ze het 1 keer door de gehaktmolen willen draaien. | |
krakkemieke | woensdag 14 april 2010 @ 20:55 |
quote:Dat kon bij ons ook altijd Piet. Maar de klanten vonden het zo gek dat er een ons in de molen bleef zitten.... | |
Pietverdriet | woensdag 14 april 2010 @ 20:58 |
quote:Tja, maar het smaakverschil is wel erg groot, de structuur is zoveel beter als het maar 1 keer door de machine gaat. | |
fespo | woensdag 14 april 2010 @ 20:58 |
zo duur is gehakt van de slager toch niet? | |
borisz | woensdag 14 april 2010 @ 20:59 |
Als ik wat meer centen had zou ik altijd naar de slager gaan ![]() ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 14 april 2010 @ 21:02 |
quote:Gehakt van de slager kan ook best beroerd zijn hoor. De Groene Weg kwam in opspraak door paardenvlees door het rundergehakt. http://kassa.vara.nl/tv/a(...)n-rundvlees/speel/1/ | |
krakkemieke | woensdag 14 april 2010 @ 21:03 |
quote:Als je weinig geld hebt is alles duur. En gehakt van de slager is dan wel duur. | |
KomtTijd... | woensdag 14 april 2010 @ 21:06 |
quote:Als ze bij de AH het uitlek-gewicht erbij zouden zetten, kom je volgens mij op ongeveer het zelfde uit ![]() C1000 gehakt is over het algemeen wel prima ![]() | |
willempjewever | woensdag 14 april 2010 @ 21:19 |
quote:Maar het grootste probleem is nog dat de slager om 18:00 dicht is (en de winkel al wordt schoongemaakt om 17:00). Ik ben pas om 18:30 van het werk thuis en dan is de slager al dicht. Dus dan wordt het gewoon op zaterdag bij de supermarkt inslaan voor een hele week. Ingevroren gehakt van de aldi is trouwens wel aardig, niet zo handig als "vers" (of laat ik maar ontdooit zeggen in het geval van gehakt uit de supermarkt). Heb het wel altijd in huis voor noodgevallen. Weet iemand hoe het lidl gehakt uit de test komt? Niet al het vlees vind ik van de lidl super, de boomstronkjes zijn heel matig en bakken vast aan mijn pan. Dat heb ik niet met boomstronkjes van andere supermarkten. | |
Winner_Taco | woensdag 14 april 2010 @ 21:27 |
quote:Ik weet niet waar je woont en hoelaat je op de zaak moet zijn , maar hier gaat de slager al om 07:00 open . | |
willempjewever | woensdag 14 april 2010 @ 21:34 |
quote:Ik woon in Friesland... de slagers gaan hier om 09:00 open denk ik, vanochtend moest ik er toevallig omstreeks 07:00 pinnen (zit een pinautomaat naast de keurslager) en de winkel was leeg. Kan natuurlijk wel op zaterdag gaan halen, maar ik vind de slager wat te duur en neem wel genoegen met mindere kwaliteit. In de zomer haal ik trouwens wel vlees bij de slager (als ik vrij ben en wat relaxter leef). In mijn studententijd kocht ik trouwens alleen maar vlees van de slager, in Groningen zat een hele grote slagerij die heel goedkoop was. Geen idee of die er nog is, wat vanuit het centrum richting de Korrewegwijk. Een toonbank van wel 40 meter lang. Maar of het kwaliteit was? Ik wil het eigenlijk niet weten. | |
Repeat | woensdag 14 april 2010 @ 21:37 |
Prima gehakt van de AH. Alleen dat maandverbandje ![]() Gehakt met onderin de verpakking zo'n papiertje | |
krakkemieke | woensdag 14 april 2010 @ 21:37 |
quote:Als je op zaterdag naar de slager gaat, kan je vast van tevoren wel bestellen. | |
willempjewever | woensdag 14 april 2010 @ 21:40 |
quote:Ik had een keer een heel diner gekookt voor een ontmoeting met de hele schoonfamilie van een ex. Iets van 20 man. Zitten we te eten, merk ik bij de laatste hap dat ik dat hele maandverband heb opgegeten. Zoooo goor,zooooo goor... als ik er aan terugdenk, gadver Was trouwens geen poging om schoonmoeder te vermoorden ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 14 april 2010 @ 21:41 |
quote:Als je het Gehakt van AH prima vind, denk ik dat je nog nooit goed gehakt hebt gehad. | |
kikoooooo | woensdag 14 april 2010 @ 21:49 |
quote:Hoe kan je die vieze stinkende drab lekker vinden? Echt ![]() | |
KomtTijd... | woensdag 14 april 2010 @ 21:52 |
quote:Euh ja, overdrijven is ook een vak! | |
Repeat | woensdag 14 april 2010 @ 22:02 |
quote:Hoor dan, onze eigen gastronoom hoor ![]() | |
kikoooooo | woensdag 14 april 2010 @ 22:03 |
quote:Integendeel. Alleen AH gehakt stinkt zo gigantisch, dat ik niet snap dat mensen dat 'prima te eten vinden' ![]() | |
KomtTijd... | woensdag 14 april 2010 @ 22:24 |
Nounou, 't is inderdaad matige gehakt, maar voor door de macaronie is het prima hoor! | |
kikoooooo | woensdag 14 april 2010 @ 22:27 |
quote:Ja, want door macaroni is vies stinkend gehakt wel lekker ![]() | |
LilDutchPrincess | woensdag 14 april 2010 @ 22:29 |
Hahaha door dit topic heb ik me net bedacht dat ik nog nooit gehakt van de slager heb gegeten.. Denk dat ik dit weekend maar eens langs de slager loop ![]() | |
RobinOok | woensdag 14 april 2010 @ 22:34 |
Voor alle zeikerds: koop een porkert and make your own!![]() | |
krakkemieke | woensdag 14 april 2010 @ 23:54 |
quote:De zeikerds (met alle respect) weten niet wat er in gehakt zit! | |
McGilles | donderdag 15 april 2010 @ 00:17 |
quote:Bij mijn slager weet ik dat wel hoor ![]() | |
Ou-Tannu | donderdag 15 april 2010 @ 09:38 |
van waar t in de aanbieding is ![]() laatst gewoon 50KG opgehaald bij de C1000 ![]() | |
Spanky78 | donderdag 15 april 2010 @ 10:04 |
Het extra magere gehakt van de lidl is wel aardig. Sowieso zit er in gehakt altijd veel vocht, dat zit nu eenmaal in vlees. Kwestie van een pan met vodoende diameter gebruiken om alles te verdampen...Ben het er wel mee eens dat AH gehakt niet echt geweldig is ![]() | |
Riann | donderdag 15 april 2010 @ 10:12 |
Ik koop regelmatig gehakt bij de AH maar dan alleen voor in de macaroni of nasi waar ook veel andere kruiden in zitten. Voor in de soep als gehaktballetjes gebruik ik gehakt van de slager dat is wel vele malen lekkerder. | |
Haaibaaike | donderdag 15 april 2010 @ 10:31 |
Bij C1000 vind ik gehakt lekkerder als bij Super de Boer ![]() ![]() | |
willempjewever | donderdag 15 april 2010 @ 21:19 |
quote:Waarom niet? Veel producten van de Aldi en Lidl zijn vele malen beter dan wat je bij een AH of Super de Boer kan kopen. Blijkt ook bijna wekelijks uit tests van tvprogramma's als Kassa. Super de Boer is trouwens helemaal af te raden, je mag geluk hebben als er ongekruid gehakt is en meestal is er alleen gekruid gehakt te koop en dat is zoooo goor, zo veel zout, je mag draait er van om. En gekruid gehakt is langer houdbaar kennelijk, dat wordt mij althans altijd verteld door die nepslager die daar werkt als ik klaag dat er geen ongekruid gehakt ligt. | |
Dandilion | donderdag 15 april 2010 @ 21:35 |
Ik koop regelmatig gehakt bij de lidl en de ah, uit allebei komt veel vocht, ik giet het altijd af! ik koop ook regelmatig gehakt bij de Marokkaanse slager, of laat hem een lapje draaien verser kan niet! daar komt duidelijk minder vocht vanaf. | |
Haaibaaike | donderdag 15 april 2010 @ 22:35 |
quote:Ik koop ongekruid gehakt bij Super de Boer..dat ligt aan je eigen je kunt daar ook gekruid gehakt kopen maar dat lust ik ook niet..Nee Aldi koop ik geen vlees.. Wel gerookte zalm en gefileerde paling en gerookte makreel dat vind ik bij de aldi lekker.. | |
Curiosity | zaterdag 17 april 2010 @ 09:30 |
quote:Ik vind het helemaal niet stinken. Ik maak er gehaktballen van en ik heb nooit van die stink en waterzooi. Prima gehakt bij de AH. | |
Pietverdriet | zaterdag 17 april 2010 @ 09:31 |
quote:Heb je wel eens versgedraaid gehakt gegeten? | |
Curiosity | zaterdag 17 april 2010 @ 09:53 |
quote:Ja. Mijn schoonvader draaide het altijd zelf. | |
Pietverdriet | zaterdag 17 april 2010 @ 09:55 |
quote:en je merkt geen aanmerkelijk verschil met die zuut van AH? | |
Curiosity | zaterdag 17 april 2010 @ 09:57 |
quote:Vers gedraaid vind ik droger. Maar er werd gesteld dat het stinkt en dat doet die van de AH niet. | |
8108139dpths | zaterdag 17 april 2010 @ 09:59 |
Die van Deen smaakt me prima... ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 17 april 2010 @ 10:00 |
quote:dan is het vlees te mager | |
Curiosity | zaterdag 17 april 2010 @ 10:01 |
quote:Ik weet even niet meer welk vlees hij gebruikte. | |
Marrije | zondag 18 april 2010 @ 08:58 |
Vlees kopen we altijd bij de slager. Heerlijk! |