Dat is het inderdaad. Ervaring bij de grotere kantoren dus met onder meer grote en middelgrote klanten als klantengroep. Omdat je dan vaak ook veel te maken hebt met internationale regels (IFRS) en minder met de lokale MKB-regels die per land verschillen.quote:Op donderdag 25 maart 2010 17:00 schreef Matamalam het volgende:
Doelen ze met "top 10 firms" niet gewoon op de Big4 inclusief nummer 5 t/m 10 qua omzet aan accountancykantoren in desbetreffende land waar de vacature voor geldt? Of ligt het niet zo voor de hand...
laat ik mezelf verbeteren: ik ben bang dat ik werken in deze sector aan het idealiseren ben. Er moeten zaken zijn die niet leuk zijn.quote:Op woensdag 24 maart 2010 18:25 schreef Outlined het volgende:
Als ik dit zo lees moet je als starter in de accountancy 3-4 dagen per week veredeld vakantie werk doen (geldt dat ook als je start met WO?). Niet dat ik daar op tegen ben maar wel goed om te weten.
Ander puntje. Sinds mijn afstuderen ben ik een beetje aan het jobhoppen geweest. Noodgedwongen (econ. crisis, geldgebrek) moest ik banen aannemen waarvan ik op voorhand wist dat ik het eigenlijk niet leuk zou vinden.
Nu heb ik vrij recent de accountancy ontdekt. Nooit enige interesse in gehad, echter met andere branches (ICT, verzekeringen) in het achterhoofd er naar kijkend moet ik zeggen dat het me erg aanspreekt. Ik praat er IRL met mensen over en bezoek hier en daar een banenmarkt om maar een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de sector.
Ik ben dus erg enthousiast en wil er definitef voor gaan. Weer een flop kan ik me niet veroorloven. Daarom vroeg ik me af of het erg tegen zou kunnen vallen.
Een AA is over een algemeen een samensteller, dus vaak bij relatief kleine klanten. Ook heeft een AA (over het algemeen) meer verstand van aangfites, dus ook bij (oude) VOF's komen AA's vaak over de vloer. RA controleert, dus vaak bij relatief grotere bedrijven.quote:Op vrijdag 26 maart 2010 16:59 schreef Outlined het volgende:
[..]
laat ik mezelf verbeteren: ik ben bang dat ik werken in deze sector aan het idealiseren ben. Er moeten zaken zijn die niet leuk zijn.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
wanneer laat een bedrijf een AA over de vloer komen, wanneer een RA?
In het MKB doet elke (assistent) accountant dat naast het samenstellen en/of controleren.quote:Op maandag 29 maart 2010 22:22 schreef Maharbal het volgende:
Dat is een andere tak van sport: Tax Accounting.
Dat wordt vaak gedaan door accountants met affiniteit voor belastingen, of door fiscalisten met affiniteit voor accountancy.
quote:Op dinsdag 30 maart 2010 08:31 schreef Outlined het volgende:
Als ik dit zo beetje lees ben je als (beginnend) MKB accountant vooral iemand die de administratie doet voor zijn klanten. Klopt dat beeld?
Ja, maar de aangifte moet uiteindelijk naar de fiscalist die 'm moet controleren + handtekening moet zetten.quote:Op maandag 29 maart 2010 23:37 schreef Fokski het volgende:
[..]
In het MKB doet elke (assistent) accountant dat naast het samenstellen en/of controleren.
Dat is niet veel anders dan wat er bij de junior fiscalisten gebeurd en niet veel anders dan men gewend is bij het accountancy werk. Die wordt uiteindelijk ook gecontroleerd door de senior danwel partner.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 16:09 schreef Maharbal het volgende:
[..]
Ja, maar de aangifte moet uiteindelijk naar de fiscalist die 'm moet controleren + handtekening moet zetten.
Jawel, maar dat is dus waar ik op doelde. Uiteindelijk zijn het een aantal mensen die Tax Accounting doen: de fiscalisten met affiniteit voor accountancy en de accountants met affiniteit voor de fiscaliteit (opstellen, controleren, aftekenen etc.)quote:Op dinsdag 30 maart 2010 18:34 schreef Fokski het volgende:
[..]
Dat is niet veel anders dan wat er bij de junior fiscalisten gebeurd en niet veel anders dan men gewend is bij het accountancy werk. Die wordt uiteindelijk ook gecontroleerd door de senior danwel partner.
http://www.accountancynie(...)-uit-het.90805.lynkxquote:Accountants Brad Oltmanns en Rick Rosas van PricewaterhouseCoopers zijn de enige twee personen op deze wereld die voorafgaand aan de officiële ceremonie weten wie komende zondag met de Oscars naar huis gaan. Oltmanns en Rosas geven leiding aan een groep accountants die vanuit een top-secret locatie werken aan het Oscarproject.
PwC is al 76 jaar betrokken bij de uitreiking van de meest prestigieuze filmprijzen. Elk jaar besteedt het accountantskantoor 1.700 manuren aan het handmatig tellen van de stembiljetten. In de loop der jaren ging het daarbij in totaal om meer dan 450.000 documenten. Al die tijd is er niets aan de procedure veranderd en nog nooit is er een lek in de beveiliging geweest.
Als voorzorgsmaatregel worden er twee complete sets van enveloppen met de namen van de winnaars gemaakt. De partners van PwC brengen deze uitslag van de stemming naar de ceremonie via afzonderlijke en geheime routes. Gaat er iets mis met de één, dan is er dus altijd nog een back-up. Een tweede voorzorgsmaatregel is dat de accountants van PwC de namen van alle Oscarwinnaars uit hun hoofd moeten leren.
De namen van de prijswinnaars blijven geheim totdat ze bekendgemaakt worden tijdens de live-uitzending. Gedurende de show blijven Oltmans en Rosas staan backstage om persoonlijk de enveloppen met de namen van de Oscarwinnaars aan de presentatoren te overhandigen vlak voordat ze het toneel opgaan.
Lijkt mij wel dat dit meer is voor een notaris.quote:Op donderdag 1 april 2010 12:42 schreef Outlined het volgende:
http://www.accountancynie(...)-uit-het.90805.lynkx
Heftig, ik wist niet dat je als accountant ook dit soort dingen kon doen (alhoewel dit een unicum is natuurlijk). Het lijkt me echt een heftige industrie om in te werken. Is dit echter niet meer werk voor notarissen?
Na HBO AC ben je nog geen AA.quote:Op donderdag 1 april 2010 16:27 schreef PjotrXII het volgende:
Dus als je de HBO Accountancy hebt afgerond ben je AA, maar wat als je WO Accountancy hebt afgerond? Ben je dan ook AA? RA is weer na 3 jaar 'stage' en je postmaster.
Hoe moet ik dit zien?
RA = WO Accountancy + post-doc RA (nominaal 2 jaar) + al dan niet simultaan 3-jaar praktijkstage afgesloten door praktijkscriptie en mondeling.quote:Op donderdag 1 april 2010 16:27 schreef PjotrXII het volgende:
Dus als je de HBO Accountancy hebt afgerond ben je AA, maar wat als je WO Accountancy hebt afgerond? Ben je dan ook AA? RA is weer na 3 jaar 'stage' en je postmaster.
Hoe moet ik dit zien?
Waarom drs. en Msc gebruiken? Je kan geen RA worden zonder drs./Msc te zijn.quote:Op donderdag 1 april 2010 21:50 schreef ddamsterdam het volgende:
wat is vetter:
Drs Pietje Puk RA
of
Dhr Pietje Puk MSc RA
Is er niet een route via een executive master die je wel die mogelijkheid geeft dan? Overigens zie ik de combinatie regelmatig wel verschijnen hoor: drs Pietje Puk RA.quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:49 schreef Fokski het volgende:
[..]
Waarom drs. en Msc gebruiken? Je kan geen RA worden zonder drs./Msc te zijn.
Vroeger was het zo dat je altijd zonder master RA werd, dus als je aan NIVRA-traject begon, had je niet zoiets als Bachelor en Master, maar werd je gewoon na 8 jaar RA. De laatste hiervan zijn nu aan het afstuderen, maar als je dus mensen ziet die, zeg, voor 1984 geboren zijn en NIVRA hebben gedaan, zul je alleen RA aantreffen en dus geen drs/msc.quote:Op vrijdag 2 april 2010 10:30 schreef snabbi het volgende:
[..]
Is er niet een route via een executive master die je wel die mogelijkheid geeft dan? Overigens zie ik de combinatie regelmatig wel verschijnen hoor: drs Pietje Puk RA.
Zelf zal ik mijn titel ook gaan gebruiken, maar mijn vooropleiding heeft ook nog een titel opgeleverd. Het is immers gebruikelijk alleen de hoogste titel te gebruiken binnen dezelfde richting. Je voert immers ook niet zowel de bachelor als de master titel na afronding van je WO traject. Afhankelijk van hoe snel de accreditatie rond is, heb ik of één master titel én één executive master titel, of ik heb twee master titels:
Dat wordt dan voor inschrijving: drs Pietje Puk
Na inschrijving: drs Pietje Puk RE
of
Dat wordt dan voor inschrijving: drs Pietje Puk EMITA
Na inschrijving: drs Pietje Puk RE
Internationaal gezien kan je elke accounting-titel behalen zonder Master. Dit komt ook omdat Masteropleidingen niet gebruikelijk zijn in de meeste landen buiten NL(of je moet willen promoveren). Als je gaat zoeken op CPA, CIA, CISA, CFE etc, allemaal alleen maar bachelor nodigquote:Op vrijdag 2 april 2010 04:48 schreef Matamalam het volgende:
Je kan volgens mij wel CPA (VS) worden zonder drs./MSc, pin me er niet op vast, bijv. enkel een bachelor kan voldoende zijn, dus in internationaal opzicht of imago kan er een nuanceverschil zijn??
Tegenwoordig moet je dus wel msc/drs zijn om RA te worden, maar het is gebruikelijk dat je alle titels vermeld die de lezer meerwaarde biedt, dus BSc biedt geen meerwaarde als je MSc bent, dus zie je BSc ook nergens staan. Bij de accountantsverklaring zal de partner daarom ook (bijna) altijd al zijn titels vermelden, dus inclusief MSc. als de partner deze heeft.quote:Op vrijdag 2 april 2010 00:49 schreef Fokski het volgende:
[..]
Waarom drs. en Msc gebruiken? Je kan geen RA worden zonder drs./Msc te zijn.
Ik kreeg laatst een kaartje van iemand, waarop opstond:quote:Op vrijdag 2 april 2010 12:32 schreef Hap_Slik het volgende:
[..]
Tegenwoordig moet je dus wel msc/drs zijn om RA te worden, maar het is gebruikelijk dat je alle titels vermeld die de lezer meerwaarde biedt, dus BSc biedt geen meerwaarde als je MSc bent, dus zie je BSc ook nergens staan. Bij de accountantsverklaring zal de partner daarom ook (bijna) altijd al zijn titels vermelden, dus inclusief MSc. als de partner deze heeft.
ik zou gaan voor: Pietje Puk AG RA RI ERquote:Op donderdag 1 april 2010 21:50 schreef ddamsterdam het volgende:
wat is vetter:
Drs Pietje Puk RA
of
Dhr Pietje Puk MSc RA
Welk kantoor dan?quote:Op woensdag 28 april 2010 13:16 schreef ddamsterdam het volgende:
net aangenomen bij pwcheb wel het beste gevoel bij pwc, raad iemand aan om het ook bij andere kantoren te proberen? zal geen verschil zijn in arbeidsvoorwaarden denk ik zo..
Iets in de richting van een Toyota Aygo, eventueel een Peugeot 206. Net wat er beschikbaar is bij de leasemaatschappij.quote:Op zaterdag 1 mei 2010 14:23 schreef GewoonLieveLangeKoen het volgende:
Misschien een hele rare vraag, maar ik ben gewoon nieuwsgierig:
Weet iemand wat voor lease-auto je krijgt als je als Assistent-Accountant (na 't VWO) start bij deloitte?
Vanaf de havo kun je niet direct duaal studeren. Je bent immers gebonden aan het HBO en daar moet je eerst je propedeuse hebben afgerond voor je duaal kunt studeren. En propedeuse is dus voltijd.quote:Op zondag 2 mei 2010 17:51 schreef miichal het volgende:
hee,
heeft iemand ervaring met hbo duaal accountancy, dat je na je havo kan doen?
Ik ben vorige week gebeld dat ze me een contract willen geven bij PWC en dan ga ik ook 4 dagen werken en 1 dag studeren. Zie hier alleen maar over duale studies na het VWO.
Zou iemand dit kunnen toelichten?
Of doet iemand dit ook die bij PWC werkt?
Propedeuse Bedrijfseconomiequote:Op maandag 3 mei 2010 00:53 schreef Outlined het volgende:
@ Mr.Mojito
Wat voor propedeuse HBO heb je?
Nog niet bekend.quote:Op maandag 3 mei 2010 00:34 schreef JAJA15 het volgende:
Hallo allemaal,
Weet een insider van Deloitte (of iemand die het via via heeft gehoord) al wat de voorkeursauto van Deloitte 2010 is? Begin namelijk per 1 september (junior assistent accountant lease-categorie 0) en ben gewoon erg nieuwsgierig haha.. Alvast bedankt!
Groeten
Hehehe, ik ga precies hetzelfde doen geloof ikquote:Op maandag 3 mei 2010 00:34 schreef JAJA15 het volgende:
Hallo allemaal,
Weet een insider van Deloitte (of iemand die het via via heeft gehoord) al wat de voorkeursauto van Deloitte 2010 is? Begin namelijk per 1 september (junior assistent accountant lease-categorie 0) en ben gewoon erg nieuwsgierig haha.. Alvast bedankt!
Groeten
Ik begin in september te Rotterdam. Ben benieuwd, spannende uitdaging en leuk vooruitzicht iig.. Jij dan?quote:Op maandag 3 mei 2010 21:21 schreef JAJA15 het volgende:
[..]
Hehehe, ik ga precies hetzelfde doen geloof ik
Waar ga jij werken?:P
]Peugeot 107 !!!! 14% bijtelling standaard bij deloitte voor de junior functiequote:Op maandag 3 mei 2010 00:34 schreef JAJA15 het volgende:
Hallo allemaal,
Weet een insider van Deloitte (of iemand die het via via heeft gehoord) al wat de voorkeursauto van Deloitte 2010 is? Begin namelijk per 1 september (junior assistent accountant lease-categorie 0) en ben gewoon erg nieuwsgierig haha.. Alvast bedankt!
Groeten
Het leasebudget bij PWC is ongeveer ¤550 / ¤600 en je mag daar benezine leasen dus dat schilt welquote:Op donderdag 6 mei 2010 13:38 schreef ddamsterdam het volgende:
weet iemand de leasebedragen voor pwc voor starters (WO)? is directlease.nl een goede site om te kijken wat een autoleasen ongeveer zal kosten?
Zeer goed gefundeerde mening. Je pikt als je het goed doet van veel sectoren kennis mee. Dit krijg je bij de door jou genoemde functies niet. Ik ken weinig bedrijven waar je zowel kennis van onderhandenwerk,royalties, reclamecontracten, aanbestedingsprojecten, IFRS etc. etc. in korte tijd kan opdoen.quote:Op dinsdag 4 mei 2010 17:44 schreef kowala het volgende:
[..]
]Peugeot 107 !!!! 14% bijtelling standaard bij deloitte voor de junior functie
Bij alle big four zijn er versobering van de arbeidsvoorwaarden doorgevoerd ten gunste van de partners! Ik zat zelf bij kpmg ik weet nog goed hoe de recessie insloeg als een bom ben blij dat ik daar weg ben.Kreeggelukkig een mooie aanbieding midden in de recessie ik heb toen eieren voor mijn geld gekozen maar ik was ook wel toe aan een neiuwe uitdaging.Binnen de accountacy (controlepraktijk) leer je geen ene moerJe kan liever beginnen als assistent controller, junior controller of bij een interne accountantsdienst daar leer je veel meer en heb je meer aan!
Een redelijk kale Seat Leon is ongeveer het maximum wat je kan leasen, dus kan je daar mooi mee vergelijkenquote:Op donderdag 6 mei 2010 13:38 schreef ddamsterdam het volgende:
weet iemand de leasebedragen voor pwc voor starters (WO)? is directlease.nl een goede site om te kijken wat een autoleasen ongeveer zal kosten?
quote:Op donderdag 6 mei 2010 15:09 schreef Hap_Slik het volgende:
[..]
Zeer goed gefundeerde mening. Je pikt als je het goed doet van veel sectoren kennis mee. Dit krijg je bij de door jou genoemde functies niet. Ik ken weinig bedrijven waar je zowel kennis van onderhandenwerk,royalties, reclamecontracten, aanbestedingsprojecten, IFRS etc. etc. in korte tijd kan opdoen.
Daarnaast kan je bij een IAD eigenlijk niet zonder je externe accountanty-kennis en merk je het zeer goed wanneer iemand Big4-ervaring hebt. Bij een beetje (internationale) IAD kom je dan ook zeer moeilijk binnen zonder Big4-ervaring.
Beginnen bij een IAD is ook lastig. Bij een interessant bedrijf als assistent-controller ook vanaf HBO-WO, laat staan een VWO.
In sommige sectoren zoals zorg en onderwijs zal je vaker 'parttime huismoeders' tegenkomen dan bij andere sectoren. Dan was KPMG ook nog bedroevend qua ICT-systemen in de jaren dat jij er gewerkt hebt, dus dat plust al aardig op. Vinkwerk hoort er steeds meer bij en is een vaak gehoorde klacht, al heb ik vaak meegemaakt dat mensen totaal niet weten wat ze doen, ook al gaan ze zo'n mooi lijstje af. Als je het op deze manier doet is het inderdaad 'overal hetzelfde kunstje'.quote:Op donderdag 6 mei 2010 17:12 schreef kowala het volgende:
[..]
Ik heb het zelf een paar jaar mogen ervaren bij kpmg veel verschillende sectoren gezien. Maar wat je ziet is ook maar heel beperkt in 2 a 3 weken bij een klant verder dan de administratie en het praten met de parttime huismoeders en opa hoofdadministratie kom je niet. Heb je 5 jaar de zelfde klant gehad dan ben je er hooguit 18 weken geweest in 5 jaar tijd. Een uitzendkracht die er 6 maanden heeft gezeten weet en ziet nog meer![]()
Het niveau van de studie zelf is hoger dan die van de werkzaamheden zelf die je uitvoerd binnen de controlepraktijk de eerste 5 jaar. De kennis van de meeste assistent-accountants is ook echt bedroefend ze nemen ook gewoon non-financials aan bij de big four dat zegt ook al genoeg over het niveau. Die gasten hebben nog nooit een jaarrekening gezien ik heb zelfs mensen moeten uitleggen wat de basis journaalposten zijn en wat debet en credit is etc![]()
Het is gewoon heel simpel het AP volgen en gewoon afvinken veel denkwerk is er niet voor nodig hoe groter de klant hoe erger het wordt. Het enig wat je doet is copy past overal het zelfde kunstje herhalen en wat kneuzen en stagiaires aansturen om een dossiers te vullen.
Damn, ik dacht een partner maximaal 4 ton per jaar verdiende. Accountants hebben naar mijn mening misschien een verschrikkelijk onplezierige baan, maar dit is wel érg veel geld..!quote:De partners, die eigenaar zijn van een accountantskantoor, hebben de recessie gevoeld in hun honorarium. De 257 partners van PwC verdienden afgelopen jaar gemiddeld ¤ 105.100 minder en bleven steken op ¤ 603.300. De PwC-bestuurders moesten nog meer inleveren. Ze gingen er ¤ 235.000 op achteruit en kregen nu gemiddeld ¤ 1.081.000 mee naar huis.
De verschillen in honorarium tussen de vier kantoren zijn groot. Een partner bij Deloitte verdient gemiddeld ¤ 379.000, bij Ernst & Young ¤ 612.000. Bestuursvoorzitter Roger Dassen van Deloitte verdiende ¤ 166.000 minder als gevolg van de stevige winstdaling (-20%) van het kantoor. Zijn salaris kwam uit op ¤ 691.000. De vier bestuurders van KPMG krijgen gemiddeld ¤ 997.500.
Bron
Big4 zijn meer dan een accountantskantoor.quote:Op donderdag 6 mei 2010 22:10 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Damn, ik dacht een partner maximaal 4 ton per jaar verdiende. Accountants hebben naar mijn mening misschien een verschrikkelijk onplezierige baan, maar dit is wel érg veel geld..!
Vaak een questie van lang blijven hangen en op tijd je diploma halen inderdaad. En beetje doorzetten natuurlijkquote:Op vrijdag 7 mei 2010 03:03 schreef ddamsterdam het volgende:
Hoe moeilijk is het om senior manager/director te worden bij een big four? Partner worden doe je niet zomaar, en ik heb gelezen dat veel volhouders het wel tot senior manager schoppen en dat de meesten die weg gaan dat vrijwillig doen. Kan een gemiddelde werknemer die lang blijft hangen zo een niveau bereiken?
Dan heb je denk ik niet echt een idee hoe groot een big4 nou eigenlijk is. En hoe groot de jaarlijkse omzetten zijn. Ik zelf eigenlijk ook niet.quote:Op donderdag 6 mei 2010 22:10 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Damn, ik dacht een partner maximaal 4 ton per jaar verdiende. Accountants hebben naar mijn mening misschien een verschrikkelijk onplezierige baan, maar dit is wel érg veel geld..!
Weet iemand of er een bepaalde reden is dat het bij Deloitte een stuk lager zit?quote:Op donderdag 6 mei 2010 22:10 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Damn, ik dacht een partner maximaal 4 ton per jaar verdiende. Accountants hebben naar mijn mening misschien een verschrikkelijk onplezierige baan, maar dit is wel érg veel geld..!
Meer partnersquote:Op vrijdag 7 mei 2010 11:08 schreef GewoonLieveLangeKoen het volgende:
[..]
Weet iemand of er een bepaalde reden is dat het bij Deloitte een stuk lager zit?
Alleen maar nieuwsgierig omdat ik zelf ook naar Deloitte ga
Dit komt omdat Deloitte het meeste prijs dumpt van de Big4. Bij elke proposal wordt geprobeerd de rest op geld eraf te spelen (wat ook vaak lukt). Dit betekent dus stuk lagere marges dan bij de rest, maar relatief gezien wel aardig wat omzet. Zo is het frappant om te zien hoe Deloitte bij sommige bedrijven aan een goedkeurende verklaring komt, gezien dan de fee 'op is'. Deloitte is qua kwaliteit naar de klant in mijn ogen dan ook de minste van de vier, maar hier zullen veel mensen het niet mee eens zijn denk ikquote:Op vrijdag 7 mei 2010 11:08 schreef GewoonLieveLangeKoen het volgende:
[..]
Weet iemand of er een bepaalde reden is dat het bij Deloitte een stuk lager zit?
Alleen maar nieuwsgierig omdat ik zelf ook naar Deloitte ga
Senior manager is gewoon blijven zitten en dan word je het vanzelf in de meeste gevallen. Director is echt heel wat anders, ook al ben je in loondienst, hier moet al veel voor gedaan worden. Bij veel kantoren wordt het Director-schap gezien als tussenstap voor partner, dus moet er al veel uit de kast gehaald worden. Bij KPMG en PwC weet ik dat je om Director te worden eerst bij je eigen kantoor een rapport schrijven over welke markt je wilt gaan doen, hoe je denkt aan je klanten te komen, hoeveel omzet je denkt te gaan halen etc. etc.quote:Op vrijdag 7 mei 2010 08:02 schreef Mr.Mojito het volgende:
[..]
Vaak een questie van lang blijven hangen en op tijd je diploma halen inderdaad. En beetje doorzetten natuurlijk
Meestal max een week.quote:Op maandag 10 mei 2010 16:13 schreef miichal het volgende:
Hallo,
heeft iemand enig idee, hoelang het duurt om je contract te ontvangen van 1 van de 4 grote accountantskantoren?
Gr. Miichal
Ongeveer 60-70k per jaar, overuren worden niet vergoed.quote:Op maandag 10 mei 2010 08:18 schreef pieter_R het volgende:
Weet één van jullie misschien wat het salaris van een senior manager ongeveer bedraagt?
ik wacht al 1,5 week!quote:
quote:Op maandag 10 mei 2010 16:57 schreef miichal het volgende:
[..]
ik wacht al 1,5 week!
Maar misschien heeft het ook nog met koninginnendag te maken en de vrije dagen vorige week.
quote:[..]
Misschien kon het niet door de brievenbus, is meestal een heel pakket..
Poe ik durf het eigenlijk niet met zekerheid te zeggen. Ik denk dat het van een aantal factoren afhangt (bijvoorbeeld een goed voorstel), en natuurlijk hoeveel stagairs er al rondlopen. Wel kan ik je alvast introduceren in een aantal vooroordelen die je met een korreltje zout moet nemen.quote:Op maandag 10 mei 2010 15:20 schreef Apfel. het volgende:
Ik studeer momenteel Informatica aan de HvA, management richting. Voor komend studiejaar ben ik opzoek naar een stage, dit zal een een meeloopstage zijn met daarbij een stageopdracht die je samen met het bedrijf mag verzinnen. Ik zit zelf een beetje te denken aan meelopen met het opstarten van IT projecten of iets met ERP implementaties (consultancy e.d).Nu ben ik altijd erg gecharmeerd van grote (internationale) bedrijven maar vaak zijn het vinden van stages lastig (op afstudeer opdrachten na dan).
Zijn er hier medewerkers die mij kunnen vertellen of het uberhaupt mogelijk is om als 3e jaars HBO student een stage te lopen bij 1 van de grote 4 (voor mijn vakgebied en interesses dan). Zoja, wellicht kunnen jullie mij wat contact informatie geven?
IAD vragen ze bij ons meestal een RA en iemand met ervaring bij de Big Four. Met HBO Bedrijfseconomie ofzo kom je er niet in.quote:Op donderdag 6 mei 2010 15:09 schreef Hap_Slik het volgende:
Daarnaast kan je bij een IAD eigenlijk niet zonder je externe accountanty-kennis en merk je het zeer goed wanneer iemand Big4-ervaring hebt. Bij een beetje (internationale) IAD kom je dan ook zeer moeilijk binnen zonder Big4-ervaring.
Beginnen bij een IAD is ook lastig. Bij een interessant bedrijf als assistent-controller ook vanaf HBO-WO, laat staan een VWO.
ja ik heb havo al gedaan en doe nu vwo examen. Maar hierna ga ik een HBO opleiding duaal doen. Daarvoor is ook maar havo nodig. Dit vroeg ik duidelijk op mijn gesprek of havo al genoeg was, omdat het toch HBO is. En dat was genoeg.quote:De eerste vraag begrijp ik niet helemaal. Je hebt nu havo afgerond en je doet examen vwo? Naar mijn weten is havo instroom niet mogelijk bij ons kantoor, maar wellicht verschilt het per kantoor/richting
Er zijn echt maar een paar IAD's in NL waar je zonder werkervaring kan starten inderdaad. Nuon, Het Rijk en veel verder dan dat kom ik ook nietquote:Op maandag 10 mei 2010 22:13 schreef Halcon het volgende:
[..]
IAD vragen ze bij ons meestal een RA en iemand met ervaring bij de Big Four. Met HBO Bedrijfseconomie ofzo kom je er niet in.
Bijna alle bedrijven zullen je studieschuld over willen nemen als je naar een ander bedrijf gaat. Vaak wordt het dan ook meer als 'tansferprijs' gezien, zoals uit het voetbalquote:Op dinsdag 11 mei 2010 18:02 schreef ddamsterdam het volgende:
moet je trouwens je RA opleiding kosten terug betalen als je uit dienst gaat wanneer je hem hebt afgerond?
Begeleiding: Hangt van de mensen boven je af.quote:Op donderdag 13 mei 2010 16:52 schreef onnoku het volgende:
Bij welke van de big 4 kun je het beste starten met het deeltijd traject tot registeraccountant?
dus op de volgende gebieden:
- begeleiding
- salaris
- groei mogelijkheden ( in de eerste 8 jaar)
- secundaire arbeidsvoorwaarden
alvast bedankt!
Bij voorkeur halen ze iemand met een RA-titel en ervaring bij een Big Four, maar dat is vrij lastig natuurlijk. Lukt dat niet, dan wordt het iemand zonder RA-titel, maar wel Big4-ervaring.quote:Op donderdag 13 mei 2010 12:03 schreef Hap_Slik het volgende:
[..]
Er zijn echt maar een paar IAD's in NL waar je zonder werkervaring kan starten inderdaad. Nuon, Het Rijk en veel verder dan dat kom ik ook niet. Zonder RA-titel en wel met werkervaring bij een Big4 kan je dan wel weer bij héél veel IAD's terecht, bijv; Heineken, Ahold, Unilever, Shell etc. etc.
Kansloos zal ik niet willen zeggen. Bij een bekende van mij is nu een meisje van Meeuwsen Ten Hoopen begonnen(nooit gewerkt bij Big4, vanaf VWO begonnen). Wel bezig met RA, maar nog 2.5 jaar te gaan. Gaat nu wel werken op het internationale hoofdkantoor van een multinational in NL. Ken daarnaast zelfs een Head Internal Audit die bij BDO begonnen is en een senior manager internal audit die bij Mazars heeft gewerkt(beide geen Big4-ervaring).quote:Op donderdag 13 mei 2010 17:15 schreef Halcon het volgende:
[..]
Bij voorkeur halen ze iemand met een RA-titel en ervaring bij een Big Four, maar dat is vrij lastig natuurlijk. Lukt dat niet, dan wordt het iemand zonder RA-titel, maar wel Big4-ervaring.
Geen RA en geen Big 4, dan ben je sowieso kansloos een IAD-afdeling.
Ik zie het bij ons niet of nauwelijks gebeuren. Natuurlijk zullen er best voorbeelden zijn van mensen zonder Big4-ervaring en RA-titel, maar de voorkeur gaat doorgaans uit naar iemand die wel aan die punten voldoet.quote:Op donderdag 13 mei 2010 17:29 schreef Hap_Slik het volgende:
[..]
Kansloos zal ik niet willen zeggen. Bij een bekende van mij is nu een meisje van Meeuwsen Ten Hoopen begonnen(nooit gewerkt bij Big4, vanaf VWO begonnen). Wel bezig met RA, maar nog 2.5 jaar te gaan. Gaat nu wel werken op het internationale hoofdkantoor van een multinational in NL. Ken daarnaast zelfs een Head Internal Audit die bij BDO begonnen is en een senior manager internal audit die bij Mazars heeft gewerkt(beide geen Big4-ervaring).
Als je goed genoeg bent is er overal plek voor je.
Geven ze dat niet aan voor de test, ik heb deze week ook zo een test gemaakt (bij BDO) en daar stuurden ze me van te voren een lijstje op met welke onderdelen je kon oefenen voor de capaciteitentest.quote:Op vrijdag 14 mei 2010 17:54 schreef Soeb het volgende:
Kan iemand over Ernst & Young vertellen welke soort vragen zij in de capaciteitentesten stellen?
(rekenreeksen, praktische rekenvaardigheid, analogiën, rekenrijen, statische/dynamische afbeeldingen, redactiesommen etc.).
Ik ben ook benieuwd door welk bedrijf de testen van E&Y worden afgenomen (GITP, 123 etc).
Je krijgt bij EY volgens mij cijfer reeksen, analogieen, rekenen met verhaaltjes (vooral tabellen en grafieken) en ook begrijpend lezen, je krijgt dan korte stukjes tekst en vervolgens een stelling over de tekst die je moet beantwoordenquote:Op vrijdag 14 mei 2010 17:54 schreef Soeb het volgende:
Kan iemand over Ernst & Young vertellen welke soort vragen zij in de capaciteitentesten stellen?
(rekenreeksen, praktische rekenvaardigheid, analogiën, rekenrijen, statische/dynamische afbeeldingen, redactiesommen etc.).
Ik ben ook benieuwd door welk bedrijf de testen van E&Y worden afgenomen (GITP, 123 etc).
Een IBer doet het niet veel minder hoor qua salaris. (en dan ook nog eens plezierig werkquote:Op donderdag 6 mei 2010 22:10 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Damn, ik dacht een partner maximaal 4 ton per jaar verdiende. Accountants hebben naar mijn mening misschien een verschrikkelijk onplezierige baan, maar dit is wel érg veel geld..!
Als hij partner is, doet hij wel een stuk meerquote:Op maandag 17 mei 2010 00:16 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Een IBer doet het niet veel minder hoor qua salaris. (en dan ook nog eens plezierig werk)
Even googlen levert het volgende resultaat op.quote:Op maandag 17 mei 2010 14:34 schreef draaier89 het volgende:
Damn, vedient Roger Dassen 7 ton? Ik ken hem persoonlijk, en in het weekend rijdt hij gewoon een Volkswagen Passat
quote:Bij Deloitte Nederland steeg het salaris van topman Roger Dassen in verhouding nog sterker dan dat van zijn Engelse collega. Terwijl de omzet steeg met ruim zeven procent, steeg de beloning van Roger Dassen met bijna vijftig procent: van 615.000 euro tot 920.000 euro.
Even het topic doorlezen levert dit opquote:Op maandag 17 mei 2010 15:07 schreef Space-Chinees het volgende:
[..]
Even googlen levert het volgende resultaat op.
2008.
[..]
Bronquote:De partners, die eigenaar zijn van een accountantskantoor, hebben de recessie gevoeld in hun honorarium. De 257 partners van PwC verdienden afgelopen jaar gemiddeld ¤ 105.100 minder en bleven steken op ¤ 603.300. De PwC-bestuurders moesten nog meer inleveren. Ze gingen er ¤ 235.000 op achteruit en kregen nu gemiddeld ¤ 1.081.000 mee naar huis.
De verschillen in honorarium tussen de vier kantoren zijn groot. Een partner bij Deloitte verdient gemiddeld ¤ 379.000, bij Ernst & Young ¤ 612.000. Bestuursvoorzitter Roger Dassen van Deloitte verdiende ¤ 166.000 minder als gevolg van de stevige winstdaling (-20%) van het kantoor. Zijn salaris kwam uit op ¤ 691.000. De vier bestuurders van KPMG krijgen gemiddeld ¤ 997.500.
Ach, in ruil tegen dat salaris zou ik het niet erg vinden. Daarbij woont de man in een licht christelijk en rustig dorpje dus heeft hij geen socialistische activisten voor de deur staanquote:Op maandag 17 mei 2010 15:22 schreef Drive-r het volgende:
Moet toch wel fokking irritant zijn als je salaris gewoon op Google te vinden is.
Veel Scandinavisch vrienden denken daar toch echt anders over. Daar is je volledige belasting aangifte elk jaar publiek, leuk als de hele buurt even gaat checken waar jij je boterham mee verdient. Gaat niemand wat aan volgens mij? Enfin, ik zou het tegen dat salaris wel overleven, maar ik zou liever iets zoeken met hetzelfde salaris en minder privacy...quote:Op maandag 17 mei 2010 15:27 schreef draaier89 het volgende:
[..]
Ach, in ruil tegen dat salaris zou ik het niet erg vinden. Daarbij woont de man in een licht christelijk en rustig dorpje dus heeft hij geen socialistische activisten voor de deur staan
Het gaat inderdaad niemand wat aan, maar iedereen weet dat zo'n man behoorlijk wat geld verdient. En het blijft natuurlijk een keuze. Je weet dat mits je de baan accepteert je salaris op internet komt te staan, dat is gewoon een consequentie van zo'n hoge functie.quote:Op maandag 17 mei 2010 15:33 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Veel Scandinavisch vrienden denken daar toch echt anders over. Daar is je volledige belasting aangifte elk jaar publiek, leuk als de hele buurt even gaat checken waar jij je boterham mee verdient. Gaat niemand wat aan volgens mij? Enfin, ik zou het tegen dat salaris wel overleven, maar ik zou liever iets zoeken met hetzelfde salaris en minder privacy...
Punt is dat het slecht bij een aantal banen zo is. Genoeg mensen die meer verdienen en dat gelukkig niet hoeven te publiceren. Bij ondernemers is het natuurlijk anders, maar zo zijn er ook mensen in loondienst die het gewoon prive mogen houden.quote:Op maandag 17 mei 2010 15:46 schreef draaier89 het volgende:
[..]
Het gaat inderdaad niemand wat aan, maar iedereen weet dat zo'n man behoorlijk wat geld verdient. En het blijft natuurlijk een keuze. Je weet dat mits je de baan accepteert je salaris op internet komt te staan, dat is gewoon een consequentie van zo'n hoge functie.
Natuurlijk blijft het vervelend maar volgens mij zijn er niet verschrikkelijk veel mensen die in loondienst 7 ton per jaar binnen harken, op sommige bankiers, advocaten en doktoren na in Nederland. En als de publieke opinie dan verwacht dat het salaris bekent wordt gemaakt, dan zij het zo.quote:Op maandag 17 mei 2010 15:50 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Punt is dat het slecht bij een aantal banen zo is. Genoeg mensen die meer verdienen en dat gelukkig niet hoeven te publiceren. Bij ondernemers is het natuurlijk anders, maar zo zijn er ook mensen in loondienst die het gewoon prive mogen houden.
Principe kwestie, maar dat zal voor iedereen anders liggen.quote:Op maandag 17 mei 2010 15:59 schreef draaier89 het volgende:
[..]
Natuurlijk blijft het vervelend maar volgens mij zijn er niet verschrikkelijk veel mensen die in loondienst 7 ton per jaar binnen harken, op sommige bankiers, advocaten en doktoren na in Nederland. En als de publieke opinie dan verwacht dat het salaris bekent wordt gemaakt, dan zij het zo.
Bij PWC-E&Y-Deloitte kom je op dit moment pas in aanmerking voor een gesprek nadat je met de test hebt bewezen bij de 50% beste WO'ers te horen.quote:Op zondag 16 mei 2010 22:16 schreef snabbi het volgende:
Ik blijf van mening dat deze testen de minste van je zorgen moeten zijn. Ja natuurllijk moet je er een aantal oefenen zodat je ze met vertrouwen tegemoed gaat, maar de gesprekken die je zal voeren met de senior managers en partners zijn veel belangrijker.
Zelf had ik mijn gesprek eerst met de partner gehad, Daarna was de score op de test niet eens meer relevant.
Overigens vind ik het gesprek vooral belangrijk om te kijken of de cultuur onder de betreffende partner bij je past. De vergelijkingen tussen kantoren is in mijn ogen minder relevant, omdat je meer per partner moet kijken.
De test maak je inderdaad thuis voor je 1e gesprek. Het bestaat uit een test met rekensommen (beetje rekenen met vehaaltjes, tabellen en grafieken) en een test waarvoor je begrijpend moet lezen. Je krijgt dan allemaal stukjes tekst en daarover moet je dan stellingen beantwoorden. De testen zijn van SHL. Op kantoor kan het zijn dat je ter verificatie 1 van de testen opnieuw moet maken (met andere vragen natuurlijk). Dit is niet altijd zo, een vriend van mij hoefde niks opnieuw te maken. Op de SHL website zijn oefentesten die er sterk op lijken.quote:Op maandag 17 mei 2010 16:45 schreef sachin1988 het volgende:
Hallo allemaal,
Ik heb een vraagje, ik heb onlangs gesolliciteert bij PWC, en ik weet niet wat mij te wachten staat, wel weet ik dat ik de capaciteitentest krijgt? Wie weet wat ik hierbij kan verwachten, ik ben namelijk niet zo goed in de testen. En moet ik de testen dan thuis maken of op kantoor? Ik hoor namelijk dat je de test wel thuis mag maken, maar dat je op kantoor onverwachts ook de test nog een x moet maken? Ik wil graag goed voorbereid zijn erop.
Hoop dat er iemand is die mij kan helpen. Dank.
Hey hartstikke bedankt! Ben echt blij hiermee, ik zal even rondkijken dan of ik ermee kan oefenen. Met de rekensommen als grafieken en tabellen, zijn er dan nog specifieke dingen die ik kan doornemen? Zoals prijsindexcijfers, en andere rekenwoorden die ik vroeger destijds heb gehad ter opfrissing, dat werkt namelijk effectiever en scheelt mij tijd tijdens de toets en natuurlijk foute antwoorden.quote:Op maandag 17 mei 2010 19:03 schreef ddamsterdam het volgende:
[..]
De test maak je inderdaad thuis voor je 1e gesprek. Het bestaat uit een test met rekensommen (beetje rekenen met vehaaltjes, tabellen en grafieken) en een test waarvoor je begrijpend moet lezen. Je krijgt dan allemaal stukjes tekst en daarover moet je dan stellingen beantwoorden. De testen zijn van SHL. Op kantoor kan het zijn dat je ter verificatie 1 van de testen opnieuw moet maken (met andere vragen natuurlijk). Dit is niet altijd zo, een vriend van mij hoefde niks opnieuw te maken. Op de SHL website zijn oefentesten die er sterk op lijken.
Hartstikke bedankt, ik vind zulke testen namelijk heel erg moeilijk vooral als ik in tijdsnood komt dan wil ik nogal gaan gokken wat me juist meer foute antwoorden oplevert en ik altijd faal:(quote:Op maandag 17 mei 2010 19:36 schreef ddamsterdam het volgende:
Ik zou index cijfers en valuta omrekenen even opfrissen inderdaad, verder is het allemaal redelijk standaard.
er zitten vragen tussen waarbij je de valuta helemaal niet hoeft om te rekenen, dan is DAT de slimheid die je laat zien.quote:Op maandag 17 mei 2010 19:36 schreef ddamsterdam het volgende:
Ik zou index cijfers en valuta omrekenen even opfrissen inderdaad, verder is het allemaal redelijk standaard.
oh oke, wat voor vragen zou ik als ik jou was goed oefenen? zijn er nog bijzondere onderwerpen die ik moet kennen? of handige trucjes?quote:Op maandag 17 mei 2010 22:38 schreef Outlined het volgende:
[..]
er zitten vragen tussen waarbij je de valuta helemaal niet hoeft om te rekenen, dan is DAT de slimheid die je laat zien.
Gewoon veel van die SHL oefeningen maken dan merk je vanzelf waar je minder goed in bent. Ik heb er destijds een tig tal gekregen van een vriend en heb ze meerdere malen geoefend voor de IB assesment dagen.quote:Op maandag 17 mei 2010 23:13 schreef sachin1988 het volgende:
[..]
oh oke, wat voor vragen zou ik als ik jou was goed oefenen? zijn er nog bijzondere onderwerpen die ik moet kennen? of handige trucjes?
oh oke, ja ik heb er maar 2 kunnen vinden bij doe de test, en dan kreeg ik een rekenkundig toets van 6 vragen en dan een verhaaltje met waar onwaar en niet uit de tekst te halen ook 6 vragen, ik zou wel zo een test willen kopen daar maar weet in godsnaam niet hoe ik dat kan doen of hoe het heetquote:Op maandag 17 mei 2010 23:23 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Gewoon veel van die SHL oefeningen maken dan merk je vanzelf waar je minder goed in bent. Ik heb er destijds een tig tal gekregen van een vriend en heb ze meerdere malen geoefend voor de IB assesment dagen.
Als ik jou was zou ik me eerder druk maken over je Nederlands dan over die testen.quote:Op maandag 17 mei 2010 23:42 schreef sachin1988 het volgende:
[..]
oh oke, ja ik heb er maar 2 kunnen vinden bij doe de test, en dan kreeg ik een rekenkundig toets van 6 vragen en dan een verhaaltje met waar onwaar en niet uit de tekst te halen ook 6 vragen, ik zou wel zo een test willen kopen daar maar weet in godsnaam niet hoe ik dat kan doen of hoe het heet
Het werk van een IB partner lijkt me nou echt niet veel meer plezierig dan het werk van een big four partner, beiden maken volgens mij veel uren en zijn bezig met commercieel gezeik en het uitbuiten van hun medewerkersquote:Op maandag 17 mei 2010 00:16 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Een IBer doet het niet veel minder hoor qua salaris. (en dan ook nog eens plezierig werk)
Eeeeh, die kerel doet econometrie (vakken) en actuariele wetenschappen, nogal wat pittiger dan accountancy. Daarbij komt ook nog eens dat Big4 naar mijn weten niet doen aan IB, dus ik denk dat je z'n vraag niet goed hebt begrepen.quote:Op woensdag 19 mei 2010 16:39 schreef Outlined het volgende:
Als je nou accountancy hebt gestudeerd maar je bent niet echt een topper, waar kan je dan komen te werken? Dan zit een Big-4 er niet in denk ik. Moet je dan de bakker om de hoek doen?
Ik denk dat outlined gewoon een andere vraag stelde...quote:Op woensdag 19 mei 2010 17:06 schreef Maharbal het volgende:
[..]
Eeeeh, die kerel doet econometrie (vakken) en actuariele wetenschappen, nogal wat pittiger dan accountancy. Daarbij komt ook nog eens dat Big4 naar mijn weten niet doen aan IB, dus ik denk dat je z'n vraag niet goed hebt begrepen.
Overigens vind ik het ook niet een vraag die hier echt past. Wellicht is het meer op z'n plaats in SES.
preciesquote:Op woensdag 19 mei 2010 17:09 schreef ddamsterdam het volgende:
[..]
Ik denk dat outlined gewoon een andere vraag stelde...
okay thanks, van investment banking en consultancy weet ik dat er echt wel goed gekeken wordt naar je studieresultaten.quote:Ook met gemiddelde resultaten kom je gewoon binnen bij de big four hoor, het is echt niet zo moeilijk. Als je maar een beetje goed overkomt tijdens je gesprek.
Je hebt helemaal gelijkquote:Op woensdag 19 mei 2010 17:13 schreef Outlined het volgende:
[..]
precies
[..]
okay thanks, van investment banking en consultancy weet ik dat er echt wel goed gekeken wordt naar je studieresultaten.
[niks mis met de bakker om de hoek maar wil gewoon even weten waar ik aan toe KAN zijn]
Behalve een beetje begeleiding bij fusies en overnames hebben de big four niks met IB te maken volgens mij.quote:Op woensdag 19 mei 2010 17:15 schreef Maharbal het volgende:
[..]
Je hebt helemaal gelijk.
Ik wist niet eens dat de Big4 aan IB deden.
Niet volgens googlequote:Op woensdag 19 mei 2010 17:27 schreef ddamsterdam het volgende:
[..]
Behalve een beetje begeleiding bij fusies en overnames hebben de big four niks met IB te maken volgens mij.
Big4 doen voornamelijk "transaction services" oftewel due diligence werk bij M&A. Verder vaak tax & structuring bij overnames, maar dat is werk dat na de overname begint. En sommige toko's hebben ook een kleine corporate finance tak, maar dat is meestal gefocussed op kleinere deals. Ze doen er echter vaak wel veel, da's dan weer interessant voor sommige mensen.quote:
Van wat ik heb begrepen doen de Big4 IB "services" voor gevallen die net te klein zijn voor grote IB's, maar net te groot voor lokale toko's.quote:Op woensdag 19 mei 2010 18:25 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Big4 doen voornamelijk "transaction services" oftewel due diligence werk bij M&A. Verder vaak tax & structuring bij overnames, maar dat is werk dat na de overname begint. En sommige toko's hebben ook een kleine corporate finance tak, maar dat is meestal gefocussed op kleinere deals. Ze doen er echter vaak wel veel, da's dan weer interessant voor sommige mensen.
Daar komt het meestal op neer. In het kleinere segment heb je ook wel boutique IB firma's, maar de Big4 hebben vaak al het netwerk al met die kleine bedrijven en kunnen dus makkelijker hun diensten kwijt.quote:Op woensdag 19 mei 2010 21:13 schreef Maharbal het volgende:
[..]
Van wat ik heb begrepen doen de Big4 IB "services" voor gevallen die net te klein zijn voor grote IB's, maar net te groot voor lokale toko's.
Verder is investment banking niet mijn ding, dus veel weet ik er niet van af.
Tja om maar eens een open deur in te trappen. Je hebt bij de kantoren gewoon actuariele afdelingen. Zelf zie ik ze voorbijkomen wanneer de accountant om het doorrekenen van de premies en te verwachten schadeuitkeringen vraagt. Ook weet ik dat ze zitten te springen om deze mensen.quote:Op dinsdag 18 mei 2010 23:30 schreef Game_Error het volgende:
Hier even een crosspost vanuit het investment bankers topic, mijn excuses hiervoor maar ik hoop wat reacties te krijgen
in ben derde jaars student actuariele wetenschappen en bijna klaar met mn Bachelor (tot nu to cum laude). Maar ik heb geen idee wat ik uberhaupt als master wil doen, laat staan na mn studie. Daarom heb ik alle econometrie vakken ernaast gevolgd om nog wat mogelijkheden open te houden.
Het liefst zou ik wel gewoon in Nederland willen blijven en niet absurd veel werken (lees >60uur). Ik ben vrij geintreseerd in aandelenmarkten. Ik vind schade verzekeringen leuk, leven en pensioen niet zo. Econometrie vakken vind ik ook wel prachtig, voornamelijk de vakken beleggingsthoerie, financiering en tijdreeksanalyse. Iemand suggesties voor een richting?
Veel mensen hebben een afkeer tegen actuariaat, en dat kan ik best begrijpen hoor. Maar ik had al zoiets gezien op de site van ik geloof PWC. Maar ik denk dat ik maar kop of munt doe in september als ik dan nog niet weet waarin ik wil masteren.quote:Op woensdag 19 mei 2010 22:21 schreef Hap_Slik het volgende:
Even ter aanvulling, tegenwoordig heb je ook traineeships bij diverse Big4-firms. Dan loop je een half jaar mee op elke afdeling en na 2 jaar kan je dan (als alles goed gaat) kiezen waar je gaat werken. Omdat je met een studie econometrie en actuariaat veel kanten op kan(van accountancy, actuariaat tot transaction services) is dat ook nog het overwegen waard.
Tevens zal ik niet de audit-kant op gaan als je econometrie doet, maar dat is persoonlijk![]()
Ik dacht dat de gemiddelde accountant bij 1 van de grote 4 in Nederland meer dan 40 uur in de week maakte?quote:Op woensdag 19 mei 2010 21:59 schreef snabbi het volgende:
[..]
Nederland werken lijkt me geen probleem, ook is het aannemelijk dat je binnen je gestelde absurde uren blijft.
Ik begrijp daarom ook niet goed wat je precies vraagt. Met je huidige basis kennis zou elk je kantoor sowieso al interessant vinden, welke richting je ook kiest. Kies dus vooral waar je plezier in hebt.
Voor corporate finance bestaat geen 'beste' studie. Desnoods studeer je sterrenkunde, scheikunde of wijsbegeerte. Je hoeft vaak geen gerelateerde achtergrond te hebben met finance.quote:Op woensdag 19 mei 2010 22:55 schreef Game_Error het volgende:
Corperate finance lijkt me overigens ook wel tof, ik neem aan dat daarvoor fin. ectrie het beste is?
Dat is ook zo, maar hij had het over meer dan 60. Dat is zeker niet de gemiddelde accountant.quote:Op woensdag 19 mei 2010 23:13 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik dacht dat de gemiddelde accountant bij 1 van de grote 4 in Nederland meer dan 40 uur in de week maakte?![]()
Neen.quote:Op donderdag 20 mei 2010 13:09 schreef Outlined het volgende:
...
2) Lijkt de studie van accountant op die van een fiscaal jurist?
1) ja, jaquote:Op donderdag 20 mei 2010 13:09 schreef Outlined het volgende:
1) Hebben grootbanken nou ook veel accountants in dienst? Zijn ze eventueel bereid je opleiding te betalen?
2) Lijkt de studie van accountant op die van een fiscaal jurist?
Grootbanken hebben een interne accountantsdienst en zijn best bereid je opleiding te betalen. Ze zoeken meestal echter wel mensen die al een opleiding hebben en/of ervaring hebben bij de Big4 voor dat soort functies.quote:Op donderdag 20 mei 2010 13:09 schreef Outlined het volgende:
1) Hebben grootbanken nou ook veel accountants in dienst? Zijn ze eventueel bereid je opleiding te betalen?
2) Lijkt de studie van accountant op die van een fiscaal jurist?
Ja ze nemen dan ook accountants aan, niet mensen die graag accountant willen worden. Op zich niet zo heel vreemd, het valt niet binnen het primaire business model en dan zoek je daar ook geen opleidingstraject in. Er zijn absoluut uitzonderingen.quote:Op donderdag 20 mei 2010 19:19 schreef Halcon het volgende:
Grootbanken hebben een interne accountantsdienst en zijn best bereid je opleiding te betalen. Ze zoeken meestal echter wel mensen die al een opleiding hebben en/of ervaring hebben bij de Big4 voor dat soort functies.
Yep, maar eerder uitzondering dan regel. Interne kracht maakt dan ook meer kans. Iemand die nog moet beginnen te studeren, maakt sowieso geen kans. Misschien als je aan je laatste jaar begint, maar dan nog wordt het lastig denk ik....quote:Op donderdag 20 mei 2010 20:12 schreef snabbi het volgende:
[..]
Ja ze nemen dan ook accountants aan, niet mensen die graag accountant willen worden. Op zich niet zo heel vreemd, het valt niet binnen het primaire business model en dan zoek je daar ook geen opleidingstraject in. Er zijn absoluut uitzonderingen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |