Nieuw in 2010
Handig en herkenbaar middels een polsbandje
Dit jaar krijgen alle deelnemers aan de Vierdaagse bij aanmelding op zondag of maandag een polsbandje met een barcode uitgereikt. Dit bandje is de vervanger van de barcodekaart en de controlekaart die in voorgaande jaren gebruikt werden bij het starten en afmelden, en bij de controle onderweg op het parcours. Op deze pagina vindt u informatie met betrekking tot deze nieuwe werkwijze.
Waarom deze wijziging?
Om meerdere redenen is gekozen voor deze nieuwe manier van registreren. De polsband biedt voordelen voor de wandelaar. Waar eerst twee documenten belangrijk waren bij start en afmelding, is dat nu slechts deze polsband die bij ieder registratiemoment getoond en gescand moet worden. Bevestigd aan de pols is de band makkelijk te tonen en niet kwijt te raken of te verliezen. Dit zorgt voor een snellere afhandeling bij de start, bij de finish en bij de controles onderweg.
Ook identiteitsfraude wordt zo goed als uitgesloten. Maar ook met het oog op de toekomst biedt deze manier van registreren grote voordelen. U kunt hierbij denken aan registratie van medische behandelingen of betalen in het openbaar vervoer tijdens de Vierdaagse.
Aanmelden op zondag of maandag
Op de officiële bevestiging van uw inschrijving die u via e-mail of per post ontvangen heeft, staan drie identieke barcodes (streepjescode). Als u zich op zondag of maandag aanmeldt bij het registratiebureau wordt eerst de barcode op uw bevestiging gescand. Daarna zal de bureaulist het polsbandje om uw pols bevestigen en wordt de barcode op het polsbandje gescand . Hiermee wordt het bandje gepersonaliseerd en is uw inschrijving voor de 94ste Vierdaagse geactiveerd. Tijdens de Vierdaagse houdt u deze band om. Na de Vierdaagse kunt u het polsbandje verwijderen Als u de polsband tussentijds verwijdert, is de band niet meer geldig en wordt u - zoals vermeld in de Regeling Starten en Afmelden - als uitgevallen geregistreerd.
Bij aanmelding op zondag of maandag dient u bij het registratiebureau de bevestiging van uw inschrijving te tonen, alsmede een geldig legitimatiebewijs. Zonder deze bevestiging kan uw inschrijving niet geactiveerd worden. Bent u uw bevestiging kwijt of vergeten? Dan kunt u deze zelf uitprinten via Mijn Vierdaagse. Dit kan tijdens de aanmelddagen ook op de Wedren in het internetcafé tegen betaling van ¤ 2,50.
In verband met de ingebruikname van deze nieuwe administratieve methode is het met ingang van dit jaar niet meer mogelijk iemand te machtigen om uw aanmelding te realiseren. Iedere individuele deelnemer aan de Vierdaagse moet zich op zondag of maandag persoonlijk melden.
Voor deelnemers in groepen en detachementen gelden speciale regels. De groepsleider of detachementscommandant haalt de documenten van alle groepsleden op en zorgt ervoor dat hij bij aanmelding beschikt over een fotokopie van een identiteitsbewijs van alle groepsleden.
Start, controle en finish middels het scannen van de polsband
's Ochtends aan de start, bij de controleposten op het parcours en bij de finish wordt de barcode op uw polsband gescand. De Vierdaagsemedewerkers krijgen na het scannen van uw barcode een visueel en auditief signaal ten teken dat de scan goed is uitgevoerd.
Bij terugmelding na iedere wandeldag op de Wedren of Heumensoord wordt u (die dag) voor de laatste keer gescand bij het registratiebureau. Op de scanner wordt na scanning een groen of een rood vlak zichtbaar. Groen betekent dat u reglementair gefinisht bent, rood betekent dat er een (administratief) probleem is en dat u zich moet melden bij de Centrale Administratie. Hier zal samen met u bekeken worden wat het probleem is.
Vanzelfsprekend moet u om geldig te kunnen finishen, bij de start én alle controleposten gescand zijn. Is dat in orde dan krijgt u op het eind van de wandeldag de finishscan. Mist u de finishscan dan bent u uitgevallen en kunt u de volgende dag niet meer starten. Het systeem herkent uw barcode dan niet meer.
Gekleurde polsbandjes
Iedere afstand heeft zijn eigen kleur polsband. De 30km-lopers krijgen een blauw polsbandje, de 40km-lopers ontvangen een witte en de 50km-lopers dragen een rode. De militaire deelnemers met startlocatie Heumensoord krijgen een groen polsbandje.
Een aantal deelnemers krijgt nog aanvullende codering op het polsbandje om zich te onderscheiden van de andere lopers. Denk hierbij aan de meewandelend begeleiders van kinderen of aan verzorgers, militaire deelnemers met bepakking of de groepsdeelnemer.
Bestendigheid van de polsbanden
Het werken met deze vorm van registratie is in de wandelsport wellicht een nieuw fenomeen, maar de polsbandjes worden al een aantal jaren met succes gebruikt bij (meerdaagse) concerten, grote sportevenementen, amusementsparken en vakantieoorden. Daarnaast worden deze bandjes ook gebruikt bij ziekenhuisopnames. De polsbandjes zijn bestand tegen water, zeep, alcohol, lotions en antibacteriële schoonmaakmiddelen. De polsbandjes zijn latexvrij en zijn voorzien van een beschermlaagje tegen bacteriën. Allergische reacties of dermatologische problemen zijn tot op heden niet opgetreden. U kunt er ook gerust mee naar de sauna zonder dat dit beschadigt. Het materiaal waarmee de bandjes zijn gemaakt is van dien aard, dat ze alleen van de pols te verwijderen zijn door het bandje welbewust met een schaar of tang door te knippen.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA