Ja, en dat hebben we hier niet. Althans officiëel niet.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 16:58 schreef Frollo het volgende:
[..]
Sinds dat er staatsgodsdiensten bestaan.
Nee, het probleem is dat mensen wetenschappelijk gefundeerd onderzoek menen te kunnen verwerpen als het ze even niet uitkomt. Op welke basis dat ook is. Alsof je een onderzoek naar geluidsoverlast verwerpt ‘omdat je niet in het kwadratisch verval van geluid gelooft maar denk dat het met een vierde macht gaat’.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 16:56 schreef Bolkesteijn het volgende:
Overigens vind ik het belachelijk dat gemeenten verplicht zijn een 'archeologische waardenkaart' op moeten stellen. Je legt dus een christelijke gemeente op dat zij op basis van inzichten die niet de zijnen zijn een analyse te maken van de omgeving in de gemeente. Daar zit de basis van het probleem. Als die plicht er niet was geweest was er geen probleem geweest. Dit is typisch weer zo'n Haags OC&W project waarbij de regenten in het Binnenhof de gemeenten weer naar hun hand proberen te zetten.
Er is helaas geen ruimte voor de visie dat de aarde plat is.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 16:35 schreef Bolkesteijn het volgende:
Verder vind ik het jammer dat TS christenen weer gelijk belachelijk moet maken, deze mensen vragen enkel ruimte voor hun eigen visie.
Je kan een onderzoek toch altijd verwerpen? 'Ik verwerp het onderzoek, om die die en die redenen.' Zo simpel is het, je kunt mensen geen gedachten/meningen/visies opleggen, dan gaan zij zich daar tegen verzetten. Dat is precies wat ik ook aangeef.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 16:59 schreef Iblis het volgende:
Nee, het probleem is dat mensen wetenschappelijk gefundeerd onderzoek menen te kunnen verwerpen als het ze even niet uitkomt. Op welke basis dat ook is. Alsof je een onderzoek naar geluidsoverlast verwerpt ‘omdat je niet in het kwadratisch verval van geluid gelooft maar denk dat het met een vierde macht gaat’.
Het gaat niet om gedachten of meningen maar om wetenschappelijke feiten.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 17:04 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Je kan een onderzoek toch altijd verwerpen? 'Ik verwerp het onderzoek, om die die en die redenen.' Zo simpel is het, je kunt mensen geen gedachten/meningen/visies opleggen, dan gaan zij zich daar tegen verzetten. Dat is precies wat ik ook aangeef.
Feiten? Zo'n zekere uitspraak kun je imo alleen in de wiskunde doen. Zeker bij sociaal getinte wetenschappen zoals de archeologie is er grote ruimte voor 'wetenschappelijke' modeverschijnselen.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 17:05 schreef heiden6 het volgende:
Het gaat niet om gedachten of meningen maar om wetenschappelijke feiten.
Organisatorisch is dat toch ook veel praktischer. Vooral wanneer het gaat om archeologisch onderzoek, waarbij het interessanter wordt naar mate je van meer regio's data hebt. En niet fragmentarisch van de één wel en van de ander niet.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 16:56 schreef Bolkesteijn het volgende:
Overigens vind ik het belachelijk dat gemeenten verplicht zijn een 'archeologische waardenkaart' op moeten stellen. Je legt dus een christelijke gemeente op dat zij op basis van inzichten die niet de zijnen zijn een analyse te maken van de omgeving in de gemeente. Daar zit de basis van het probleem. Als die plicht er niet was geweest was er geen probleem geweest. Dit is typisch weer zo'n Haags OC&W project waarbij de regenten in het Binnenhof de gemeenten weer naar hun hand proberen te zetten. Weer echt zo'n gedachte van, 'we zijn pas tevreden als het hele land gelijk is'.
Aan bodemonderzoek is niets sociaal getints aan, dat is gewoon exacte natuurwetenschap.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 17:06 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Feiten? Zo'n zekere uitspraak kun je imo alleen in de wiskunde doen. Zeker bij sociaal getinte wetenschappen zoals de archeologie is er grote ruimte voor 'wetenschappelijke' modeverschijnselen.
Waarom zou je dat via de gemeenten moeten regelen? Of de gemeente nou het onderzoeksbureau inhuurt of het Rijk, dat maakt niks uit.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 17:09 schreef Dichtpiet. het volgende:
Organisatorisch is dat toch ook veel praktischer. Vooral wanneer het gaat om archeologisch onderzoek, waarbij het interessanter wordt naar mate je van meer regio's data hebt. En niet fragmentarisch van de één wel en van de ander niet.
Dat heet geologie/fysische geografie. Archeologie betekent juist dat je er achter probeert te komen hoe het leven er 10000 jaar geleden er uit zag. Je probeert aan de hand van vondsten te reconstrueren hoe mensen in het verleden geleefd hebben.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 17:10 schreef Dichtpiet. het volgende:
Aan bodemonderzoek is niets sociaal getints aan, dat is gewoon exacte natuurwetenschap.
quote:Op vrijdag 29 januari 2010 17:13 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Dat heet geologie/fysische geografie. Archeologie betekent juist dat je er achter probeert te komen hoe het leven er 10000 jaar geleden er uit zag. Je probeert aan de hand van vondsten te reconstrueren hoe mensen in het verleden geleefd hebben.
Klinkt mij vrij geologisch in de oren.quote:In het rapport, opgesteld in opdracht van de gemeente, wordt geschreven over het ontstaan van zandruggen miljoenen jaren geleden.
Dus iedere keer als de gemeente iets wil bouwen moeten ze het Rijk eerst inschakelen om een archeologisch onderzoek te doen. Wat een gehannes.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 17:10 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Waarom zou je dat via de gemeenten moeten regelen? Of de gemeente nou het onderzoeksbureau inhuurt of het Rijk, dat maakt niks uit.
Nog steeds getraumatiseerd van dat burkatopic merk ik.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 17:18 schreef Bolkesteijn het volgende:
Nou Dichtpiet, met jou ga ik geen discussie voeren, ik merk al weer welke richting je uit gaat. Dat is zonde van mijn tijd.
Het was dan ook meer een retorische vraag.quote:Wedervragen stellen doe je maar op de kleuterschool.
Ja, maar wel in combinatie met de grond waarin ze gevonden zijn. De ouderdom van de aardlaag is de eerste stap in een archeologisch onderzoek. Die bepaalt namelijk het raamwerk voor het verdere onderzoek. Als ik dus pijlpunten vind in een bodemlaag, die op basis van exacte berekeningen op 10.000 jaar oud wordt gesteld, weet ik, dat ik te maken heb met resten van mensen die 10.000 jaar geleden daar leefden.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 17:13 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Dat heet geologie/fysische geografie. Archeologie betekent juist dat je er achter probeert te komen hoe het leven er 10000 jaar geleden er uit zag. Je probeert aan de hand van vondsten te reconstrueren hoe mensen in het verleden geleefd hebben.
Jouw definitie van mening is heel filosofisch, of totaal onwerkbaar (inclusieve of overigens). Dat is net zoiets als naar de gemeente stappen en klagen over geluidsoverlast, en dat de gemeente ‘van mening is’ dat het geluidsniveau 30dB lager ligt, waarom? Daarom.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 17:04 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Je kan een onderzoek toch altijd verwerpen? 'Ik verwerp het onderzoek, om die die en die redenen.' Zo simpel is het, je kunt mensen geen gedachten/meningen/visies opleggen, dan gaan zij zich daar tegen verzetten. Dat is precies wat ik ook aangeef.
Maar een wetenschappelijk onderzoek verwerpen op basis van een onbewijsbaar iets als religie, dat gaat dus niet. Je mag het best bestrijden, maar kom dan met een tegenonderzoek wat jouw bezwaren ondersteunt. En nee, de Bijbel geldt niet als 'wetenschappelijk onderzoek', nog de geschriften van bisschop Ussher.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 17:04 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Je kan een onderzoek toch altijd verwerpen? 'Ik verwerp het onderzoek, om die die en die redenen.'
Daarbij: als het zo zou zijn dat ze zich verplicht voelen om dat onderzoek te doen en ze hebben dáár problemen mee (zoals Bolkesteijn), laat ze dat dan zeggen. Maar het is niet het onderzoek an sich, maar de resultaten waar ze moeite mee hebben. De verplichting van dat onderzoek, en door welke instantie dat gedaan zou moeten worden, is irrelevant.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 17:33 schreef Iblis het volgende:
[..]
Jouw definitie van mening is heel filosofisch, of totaal onwerkbaar (inclusieve of overigens). Dat is net zoiets als naar de gemeente stappen en klagen over geluidsoverlast, en dat de gemeente ‘van mening is’ dat het geluidsniveau 30dB lager ligt, waarom? Daarom.
Dat de verkeersveiligheid op het kruispunt niet hoeft te worden aangepast, want de gemeente is van mening dat er geen doden vielen. Kom nou.
Ach de SGP wil er veel maar krijgt gelukkig lang niet alles voor elkaar.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 16:54 schreef SpecialK het volgende:
Met zo'n meerderheid in de raad... wat voor een andere bijbel-geinspireerde dingen hebben ze doorgevoerd de afgelopen jaren?
quote:De sport blijft een gevoelig punt. Sport als recreatie is prima, maar zodra competitie om de hoek komt kijken of professionalisering, wordt het lastig. Sportverdwazing dreigt dan en de SGP is hier tegen. VV Staphorst in de topklasse hoeft dan ook niet te rekenen op veel steun van de SGP net als de plannen voor een nieuwe accommodatie voor SC Rouveen.
Probeer er maar eens een zondagswinkel te openen. Of een sexshop. Of een bordeel. Parenclub?quote:Op vrijdag 29 januari 2010 16:54 schreef SpecialK het volgende:
Met zo'n meerderheid in de raad... wat voor een andere bijbel-geinspireerde dingen hebben ze doorgevoerd de afgelopen jaren?
Niets grappigs aan. Die halve zolen eisen hun ruimte en geven anderen NIETS.quote:Op vrijdag 29 januari 2010 17:52 schreef Boze_Appel het volgende:
Wel grappig dat we in Nederland ook onze eigen bible extra superfreaks hebben.![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |