abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_78668756
quote:
Op dinsdag 2 maart 2010 16:46 schreef rubje het volgende:
Is reserveren voor de RW al begonnen dan? Nah ben toch te laat en het vrouwtje kan niet mee en we doen het wel in het najaar als er weer een restaurantweek is.
4 weken geleden al
  woensdag 3 maart 2010 @ 10:33:26 #102
83951 rashudo
project 2501
pi_78672523
Bij De Basiliek in Den Haag is het in elk geval niet minder van kwaliteit tijdens de restaurantweek. Helaas konden we ons niet beheersen en kwam na de diverse extra's (aperitiefje, water, wijnarrangement, extra gang, koffie) de rekening alsnog over de 100 euro heen voor 2 personen.

Net zoals vorige keer (niet in de restaurantweek) bijzondere smaken en bereidingen, porties precies goed en na afloop niet te vol maar wel voldaan.

Wijnarrangement was goed maar niet uitstekend, wat je bij het uitstekende eten wel verwacht.

De gefrituurde paddestoelen bij de tussengang (risotto) waren naar mijn mening iets te taai, maar dat kan je verwachten. Leuk geprobeerd en interessant maar dat gaan we niet thuis uitproberen. De korrel van de risotto was een tikkeltje te hard maar niet storend.

Wat ik vooral bijzonder vond was de carpaccio van merlijn, dat had ik nog niet eerder geproefd en was erg lekker.

De zeebaars was fantastisch, precies goed gegaard en toch krokant en een heerlijke smaak. Het kaasplankje was zeer goed (voor mij altijd het belangrijkste gerecht).

Als extra moet ik melden dat alle sauzen bijzonder van smaak waren en goed bij de gerechten passen met als toppers de soja-achtige marinade voor de merlijn en het parmezaanse schuim bij de risotto.

Bijna vergeet ik dat we bij binnnenkomst brood met alioli en gezouten boter kregen en daarna een amuse van hollandse garnalen met knolselderijroom.

Ik voelde me wel een beetje genaaid toen ik een bordje zag hangen voor een 8-gangen verrassingsmenu inclusief wijnarrangement voor 55 EUR p.p. maar dat moeten we de volgende keer dan maar uitproberen.
Their eyes opaque.
pi_78682041
Shit! Vergeten dat deze week restaurantweek is! Vanavond maar eens kijken of we een last minute reservering kunnen doen ergens. Mijn favoriet zal vast al volgeboekt zijn.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  donderdag 4 maart 2010 @ 09:41:05 #104
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_78719392
Ik heb gisteren bij restaurant Nevy gegeten in Amsterdam. Het was oke. niet bijzonder, maar oke.

Voorgerecht was KANSLOZE pasta vongole (koud, ongekruid, zand)
Hoofdgerecht was skrei (een witvis, lijkt op kabeljauw) met mosterdpuree en spinaziepuree en hollandaise. Lekker, redelijk op smaak. Voor mij was de portie groot genoeg, mijn man vond het veel te weinig.
Toetje was ananassorbet, met hangop, passievrucht en gemarineerde ananas. erg lekker!

We konden het menu nog uitbreiden, we hebben vooraf nog sashimi genomen van zalm, tonijn en makreel. Was direct ook het hoogtepunt van het menu, heerlijke verse vis (deze kostte 15,50)

We hebben 3 wijntjes, een cola en een fles water afgerekend, in totaal 100 euro betaald
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
  donderdag 4 maart 2010 @ 10:04:40 #105
101884 PeRi
Allons-y!
pi_78720122
Dinsdag bij Mi Fusion in Rotterdam gegeten. Eten was prima te doen, niet heel bijzonder maar smakelijk en zou best voor het eten nog eens terug willen komen als de bediening gisteravond niet ontzettend onvriendelijk zou zijn geweest. De ober lokte een discussie uit na de simpele vraag wat we te eten zouden krijgen over het feit dat er in de regels van de restaurantweek staat dat men een verrassingsmenu voorgeschoteld krijgt en dat het absolute onzin is dat er bij de meeste restaurants toch nog een kleine keuzemenu is. Verrassingsmenu of keuzemenu, het was ons om het even maar hij wilde niet van het standpunt afwijken totdat hij zijn gelijk kreeg, hij luisterde totaal niet naar ons . Dit is absoluut niet klantgericht en onacceptabel imo.

Ook de bediening was niet erg netjes, de borden aangeven aan degene waar het niet op tafel neergezet kon worden omdat hij er niet bij kon - het bord gewoon op tafel schuiven en met het bord de rest van het bestek of glazen wegschuiven om plaats te maken.
Er werd verder ook niet veel tegen je gezegd, er was geen speurtje vriendelijkheid op het gezicht van de bediening te bekennen. Ze leken er absoluut geen zin in te hebben. De jassen worden aangenomen bij binnenkomst en opgehangen bij de keuken. Onze jassen ruiken de volgende dag nu nog naar het eten. Ook moet je zelf je jas weer halen - die aan de hele andere kant van het restaurant hangen ipv richting de deur. Door de algemene sfeer en bediening komen wij niet terug bij Mi Fusion. Jammer want aan het eten ligt het niet .

3 personen en aan drank 1 fles rosé, 1 fles kraan(!)water à ¤ 7,50, totaal ¤ 110,- afgerekend.
Whatever I want.
  donderdag 4 maart 2010 @ 10:08:26 #106
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_78720226
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 10:04 schreef PeRi het volgende:
Dinsdag bij Mi Fusion in Rotterdam gegeten. Eten was prima te doen, niet heel bijzonder maar smakelijk en zou best voor het eten nog eens terug willen komen als de bediening gisteravond niet ontzettend onvriendelijk zou zijn geweest. De ober lokte een discussie uit na de simpele vraag wat we te eten zouden krijgen over het feit dat er in de regels van de restaurantweek staat dat men een verrassingsmenu voorgeschoteld krijgt en dat het absolute onzin is dat er bij de meeste restaurants toch nog een kleine keuzemenu is. Verrassingsmenu of keuzemenu, het was ons om het even maar hij wilde niet van het standpunt afwijken totdat hij zijn gelijk kreeg, hij luisterde totaal niet naar ons . Dit is absoluut niet klantgericht en onacceptabel imo.

Ook de bediening was niet erg netjes, de borden aangeven aan degene waar het niet op tafel neergezet kon worden omdat hij er niet bij kon - het bord gewoon op tafel schuiven en met het bord de rest van het bestek of glazen wegschuiven om plaats te maken.
Er werd verder ook niet veel tegen je gezegd, er was geen speurtje vriendelijkheid op het gezicht van de bediening te bekennen. Ze leken er absoluut geen zin in te hebben. De jassen worden aangenomen bij binnenkomst en opgehangen bij de keuken. Onze jassen ruiken de volgende dag nu nog naar het eten. Ook moet je zelf je jas weer halen - die aan de hele andere kant van het restaurant hangen ipv richting de deur. Door de algemene sfeer en bediening komen wij niet terug bij Mi Fusion. Jammer want aan het eten ligt het niet .

3 personen en aan drank 1 fles rosé, 1 fles kraan(!)water à ¤ 7,50, totaal ¤ 110,- afgerekend.
pffff wat irritant zeg! ik snap niet dat dit soort restaurants dan mee doen aan de restaurantweek, als ze er geen trek in hebben!!
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
  donderdag 4 maart 2010 @ 10:11:22 #107
101884 PeRi
Allons-y!
pi_78720318
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 10:08 schreef Aarti het volgende:

[..]

pffff wat irritant zeg! ik snap niet dat dit soort restaurants dan mee doen aan de restaurantweek, als ze er geen trek in hebben!!
het sloeg echt helemaal nergens op en ergens was het best grappig, wij zaten echt flabbergasted van !!
Whatever I want.
pi_78722073
ik begin te vrezen voor zaterdag en wtf betalen voor kraanwater?!
pi_78722105
wat stom PeRi!!!

ben benieuwd wat wij kunnen verwachten bij Vesters. Het schijnt wel echt goed te zijn als ik de verhalen hoor, dus nou ja.. we laten ons verrassen

http://www.iens.nl/restaurant/20753/nijmegen-vesters

goede verhalen op IENS iig en ook collega's van waren er zeer over te spreken!

[ Bericht 16% gewijzigd door motorbloempje op 04-03-2010 11:57:02 ]
Ja doei.
  donderdag 4 maart 2010 @ 11:07:17 #110
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_78722303
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 11:01 schreef SeaOfLove het volgende:
ik begin te vrezen voor zaterdag en wtf betalen voor kraanwater?!
de prijzen voor drankjes zijn echt belachelijk. ik had een glas wijn voor 6,50 en een glas dessertwijn voor 7,-
De spa blauw (sourcy) was 5,50.
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
  donderdag 4 maart 2010 @ 11:39:01 #111
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78723698
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 09:41 schreef Aarti het volgende:
Hoofdgerecht was skrei (een witvis, lijkt op kabeljauw)
Sterker nog, het IS kabeljauw. Geile kabeljauw.
quote:
Skrei is de naam die hij krijgt in de periode tussen december en april wanneer hij vanuit de Barentszzee naar het noordwesten van Noorwegen migreert om te paaien.
  donderdag 4 maart 2010 @ 11:40:03 #112
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_78723740
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 11:39 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Sterker nog, het IS kabeljauw. Geile kabeljauw.
[..]


nah! dat is echt aso, een beetje geile kabeljauwtjes vermoorden
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
  donderdag 4 maart 2010 @ 11:44:03 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78723921
Ja, dat is niet meer "mourir un peu" maar "mourir PUNT".
Ach, als ik moest kiezen....
Alhoewel, heb je eerst dat hele eind gezwommen...
*paf*
Voor niks....
pi_78730194
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 11:07 schreef Aarti het volgende:

[..]

de prijzen voor drankjes zijn echt belachelijk. ik had een glas wijn voor 6,50 en een glas dessertwijn voor 7,-
De spa blauw (sourcy) was 5,50.

Er is ook nog iets als: Je hoeft niet buiten de deur te gaan eten... restaurants zullen alles aanpakken om hun marges/omzet te behalen en als je het niet bevalt, gewoon niet gaan.
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_78730642
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 14:20 schreef rubje het volgende:

[..]

Er is ook nog iets als: Je hoeft niet buiten de deur te gaan eten... restaurants zullen alles aanpakken om hun marges/omzet te behalen en als je het niet bevalt, gewoon niet gaan.
De restaurantweek lijkt me meer om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een restaurant. Dan wil je natuurlijk een goede indruk achter laten. Dan zou ik de iets lagere marge die je die week zou halen als verkapte reclamekosten zien.
  donderdag 4 maart 2010 @ 15:33:04 #116
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_78733057
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 14:33 schreef Stansfield het volgende:

[..]

De restaurantweek lijkt me meer om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een restaurant. Dan wil je natuurlijk een goede indruk achter laten. Dan zou ik de iets lagere marge die je die week zou halen als verkapte reclamekosten zien.
precies
Ik snap het wel dat ze hun centen moeten verdienen op de drankjes, maar met zulke dure drankjes raak ik niet getriggerd om er nog een keer heen te gaan, aangezien het eten niet super was.
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
  donderdag 4 maart 2010 @ 16:32:56 #117
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_78735548
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 15:33 schreef Aarti het volgende:
[..]
precies
Ik snap het wel dat ze hun centen moeten verdienen op de drankjes, maar met zulke dure drankjes raak ik niet getriggerd om er nog een keer heen te gaan, aangezien het eten niet super was.
Idd, als je om de lagere marge op het eten je drankprijzen gaat verhogen dan straffen mensen dat volgens mij keihard af, al heb je een paar sterren dan is er nog geen enkele reden om ¤ 5,50 voor een glas Sourcy te rekenen of ¤ 7,50 voor een fles kraanwater.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_78736544
Dinsdag avond naar librije's zusje geweest was echt geweldig! (Zal deze week nog het menu hier neerzetten.)

Woensdag middag gaan lunchen bij Hofstede Meerzigt overtrof mijn verwachting.
Sinds 1978
pi_78743216
Ik lees nu dat het restaurant waar ik morgen naartoe ga een 3-gangen menu heeft voor ¤ 25,-...
heb ik weer
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 5 maart 2010 @ 09:15:42 #120
101884 PeRi
Allons-y!
pi_78762310
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 19:38 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik lees nu dat het restaurant waar ik morgen naartoe ga een 3-gangen menu heeft voor ¤ 25,-...
heb ik weer
Oei dat is wel jammer ja .


Vanmiddag lunchen, heb er zin in .
Whatever I want.
pi_78762414
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 19:38 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik lees nu dat het restaurant waar ik morgen naartoe ga een 3-gangen menu heeft voor ¤ 25,-...
heb ik weer
daar hebben we wel even naar gekeken ja! Dat het wel goedkoper zou zijn dan normaal!
Ja doei.
pi_78762837
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 16:32 schreef Leandra het volgende:

[..]

Idd, als je om de lagere marge op het eten je drankprijzen gaat verhogen dan straffen mensen dat volgens mij keihard af, al heb je een paar sterren dan is er nog geen enkele reden om ¤ 5,50 voor een glas Sourcy te rekenen of ¤ 7,50 voor een fles kraanwater.
*niet mee eens is, in een restaurant met ster weet je van te voren al dat alles meer kost. Ook water. De wijnprijs van aarti vind ik btw wel aan de hoge kant voor een gewoon restaurant. Aan de lage kant mocht het een ster-restaurant zijn geweest waar zij heeft gedineerd.
  vrijdag 5 maart 2010 @ 10:06:11 #123
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_78763736
quote:
Op vrijdag 5 maart 2010 09:34 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
*niet mee eens is, in een restaurant met ster weet je van te voren al dat alles meer kost. Ook water. De wijnprijs van aarti vind ik btw wel aan de hoge kant voor een gewoon restaurant. Aan de lage kant mocht het een ster-restaurant zijn geweest waar zij heeft gedineerd.
Ik had dan weer weinig moeite met de wijnprijzen, al was het alleen maar omdat we niet weten om welke wijnen het gaat

Maar als je een glas wijn voor 6 a 7 euro serveert dan staat dat niet in verhouding tot een glas water van 5,50.

Natuurlijk kost het in een sterrenrestaurant wat meer dan in een "gewoon" restaurant, maar ¤ 5,50 voor een glas water rekenen vind ik ongeacht het aantal sterren wat je hebt belachelijk.

Dat je 3 keer zoveel vraagt voor de door jouw kok briljant klaargemaakte zalm heb ik geen enkele moeite mee, als het idd briljant klaargemaakt is dan is die zalm dat waard en is het niet hetzelfde als een zalm in een ander restaurant voor 1/3 van de prijs.

Dat flesje Sourcy is exact hetzelfde als elders, daar is helemaal niets bijzonders mee gedaan, behalve wellicht dat de dop er door een betere sommelier is afgehaald. Nou, reken voor die dure sommelier dan nog maar een euro extra voor het flesje Sourcy, maar dat rechtvaardigt geen verdubbeling van de prijs.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Licht Ontvlambaar vrijdag 5 maart 2010 @ 10:15:22 #124
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_78764071
Vanavond gaan we naar Rozemarijn, ben heel benieuwd!
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  vrijdag 5 maart 2010 @ 10:34:57 #125
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_78764800
quote:
Op vrijdag 5 maart 2010 09:34 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

*niet mee eens is, in een restaurant met ster weet je van te voren al dat alles meer kost. Ook water. De wijnprijs van aarti vind ik btw wel aan de hoge kant voor een gewoon restaurant. Aan de lage kant mocht het een ster-restaurant zijn geweest waar zij heeft gedineerd.
het was geen sterrenrestaurant. Het was wel een redelijk toprestauant, van de keten waar ook supperclub en envy in zit.

Afhankelijk van de kwaliteit van de wijn kan een glas 6,50 kosten inderdaad. Maar dit was een huiswijn.
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
pi_78770970
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 19:38 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik lees nu dat het restaurant waar ik morgen naartoe ga een 3-gangen menu heeft voor ¤ 25,-...
heb ik weer
Ja, dat hadden ze vroeger niet, maar sinds er echt een enorme hoeveelheid restaurants zijn bijgekomen zitten er daar ook heel veel van tussen. Er doet bijv een restaurant mee dat hier in het dorp staat, maar dat is echt niets meer dan een eetcafe en die hadden altijd al dagmenu's voor 8 euro en zo
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_78773768
Helaas had ik voor het reserveren niet goed in mijn agenda gekeken. De reservering van de Monikkendam in Amersfoort kon dus geannuleerd worden. In plaats daarvan zijn we gisteren wezen eten in het Berghotel.
Het voorgerecht bestond uit wijting op een bedje van spinazie en tauge. In een pipetje werd de saus meegeleverd.
Voor de niet visliefhebber was er eendenborstpate met suikerbrood. Rare combinatie maar wel erg lekker.

Het hoofdgerecht kwam sneller als het licht.
Kalfvleessukade met broccoli, gekarameliseerde ui en polenta.
Ook deze was heerlijk maar nogmaals te snel geserveerd na het voorgerecht.
Hierbij hebben de rode huiswijn gedronken die goed paste bij het gerecht.


Het nagerecht duurde gelukkig wat langer.
Dit was een creme brulee van witte chocolade en een sinaasappelgranite.
Mijn vriend heeft bij het nagerecht de bijbehorende dessertwijn genomen. Een rode muscadet uit Zuid Afrika.

De bediening was correct al werd een van de meisjes erg zenuwachtig van ons. Ze kwam bijna niet uit haar woorden.

Leuk om daar een keer gegeten te hebben. Ik zou hier normaal niet zo snel gaan eten omdat het een hotel is.

Vanavond naar de Kastanjehof in Lage Vuursche
pi_78773988
Wij gaan morgenavond naar dorloté in Amersfoort.

http://www.dorlote.nl/
pi_78808693
Gisteravond in Aalsmeer gegeten bij 't Bonte Schort;

we werden na ontvangst en jassen ophangen naar de open haard gebracht. Daar lekker warm geworden op de bank met een drankje want het was koud en regenachtig buiten.
Daarna liepen we met de aardige bediende mee naar een tafel met uitzicht op de Plassen

Voorgerecht: Salade met in tempura gebakken rode mul;
Rucolasalade met kappertjes, olijven, rode ui, tomaat en een lekkere dressing wat ook goed paste bij de gebakken vis. Daarbij mandje wit en bruin brood met kruidendip en tapenade.

Hoofdgerecht: Kalfs Rib-Eye;
een flink stuk vlees, tussen rosé en medium gebakken. Was lekker, smaakte naar biefstuk. Gelukkig niet veel 'last' gehad van die vette randen waar je niet doorheen kunt bijten. In een krachtige dikke jus met lenteuitjes. Daarbij kregen we een aardappelgratin, tomaat met kruidenkorst en gecarameliseerde witlof.

Nagerecht: Vlierbessenbavarois met abrikozencompôte;
niet mijn smaak maar mijn tafelgenote vond het erg lekker. Bavarois smaakte beetje naar cassis met een bittere nasmaak en de compôte was erg zoet, hetgeen de bedoeling was. Tis niet hun fout, ik hou niet van vlierbessen...

Kortom; heb gewoon (behalve het toetje) lekker en genoeg gegeten en een leuke avond gehad!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_78810491
Flinstering was ook een succes
pi_78816789
Ik ben met vriendlief naar Villa Sonsbeek in Arnhem geweest!
En het was helemaal top geregeld.
Bij binnenkomst netjes ontvangen en hebben we in het ontvangstgedeelte een prosecco gedronken.
Na kleine 15 min werden we naar onze tafel begeleid en werd alles netjes en in nette tijden tussen de gerechten geserveerd. 1 ding was jammer. Je moest bij de reservering aangeven of je een dieetwens had. Dus die opgegeven. Werd me voordat we aan tafel gingen nog een keer gevraagd of we een dieetwens hadden of niet. Dus weer aangegeven (dat was nog niet vervelend ) Maar toen zaten we aan tafel en toen kreeg ik vlees voorgeschoteld. Terwijl ik vegetarisch eet. Dus dat vond ik wel minder netjes van ze. Niet luisteren blijkbaar naar de klant...
verder was het eten voortreffelijk. Een echt smaakfestijn!
Alleen het drinken was idd ook erg duur. Totale rekening was 90 euro... 3 wijntjes, 2 prosecco, 1 ijsthee en koffie en thee. 40e voor de drank... poeh...
pi_78816975
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 16:01 schreef tirannetje24 het volgende:
.... Dus weer aangegeven (dat was nog niet vervelend ) Maar toen zaten we aan tafel en toen kreeg ik vlees voorgeschoteld. Terwijl ik vegetarisch eet. Dus dat vond ik wel minder netjes van ze. Niet luisteren blijkbaar naar de klant...
Arg, dit hoop ik toch niet mee te maken vanavond.
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
  zaterdag 6 maart 2010 @ 16:24:05 #133
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_78817494
Ik ga morgen eten bij Belle van Zuijlen. Ik ben erg benieuwd !
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_78817537
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 11:02 schreef motorbloempje het volgende:
wat stom PeRi!!!

ben benieuwd wat wij kunnen verwachten bij Vesters. Het schijnt wel echt goed te zijn als ik de verhalen hoor, dus nou ja.. we laten ons verrassen

http://www.iens.nl/restaurant/20753/nijmegen-vesters

goede verhalen op IENS iig en ook collega's van waren er zeer over te spreken!
yay vanavond is 't zo ver! heb er echt zin in hoop niet TE veel en dat het tegenvalt ofzo maar na al die geweldige verhalen en jaloerse mensen die te laat waren met reserveren, denk ik dat 't mee gaat vallen. Camera gaat mee iig
Ja doei.
pi_78817920
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 16:06 schreef mjan het volgende:

[..]

Arg, dit hoop ik toch niet mee te maken vanavond.
Ja het is niet netjes. En eigenlijk gebeurd het te vaak!
Iets vega's bestellen en vlees/vis krijgen...

Ooit zo erg gehad. Een vegetarische pannenkoek besteld. En dan zit er ham in

Ik heb echt nog nooit (vrijwillig) vlees gegeten in mn hele leven... En ik heb ook echt even moeten
Ik bestel toch niet voor niets MIJN gerecht. Dan hoef ik geen verborgen stukjes erin te hebben.

En ook wel eens gehad dan bestel je iets vega's. Kom je er tijdig achter (nog voor het eten of voordat het je mond bereikt) dat er vis in zit. Ik dacht...Ik verstop een visje onder in de sla..
Dus de ober zo van: 'er komt zo een nieuwe aan, excuses bla bla bla"
15 min later. Mn salade weer gekregen. Ik eerst onderin wroeten...En ja hoor. Daar zat mn verstopte visje...
Nou dan ben ik echt klaar bij zo een restaurant. Dan kunnen ze echt NIKS meer goed doen!!


Maar dat terzijde
pi_78818960
oei! tirannetje! Ik was opgestaan en weggelopen wat slecht
Ja doei.
pi_78820141
Gister gegeten bij http://www.pestengasthuys.nl/ in Zwolle.
Het was geweldig. We waren er nog nooit geweest, eerdere jaren kon ik er niet reserveren in de restaurantweek.
Ik had bij de reservering geen dieetwensen opgegeven, maar ik ben inmiddels zwanger, dus kan niet alles meer eten. Ze hebben er geweldig rekening mee gehouden. Zo tof!!


Amuse:
Pastinaakpuree met garnaaltjes en piccalillyschuim. Dit werd op een bord met een stolp aan tafel gerookt

Voor:
Verschillende soorten brood met boter, aioli en ganzenpate

zalm in gelei met lente groenten, een soort eiersalade en zalm in een rondje (dat was rauw, dus voor mij gerookte paling)

hoofd:
Mijn man had: rundvlees 1 stuk gestoofd, en 2 stukjes gebakken (rose)
ik had: gestoofd rundvlees een slavink van parelhoen en 2 stukjes kwartel.
Het rundvlees was van een speciaal ras oid

Na:
eerst iets om naar het dessert toe te werken:
compote van bloedsinasappelen, mango sorbetijs en schuim van jeneverbessen

dessert:
een stukje hazelnoten/chocoladetaart, een chocolade lolly met praline ijs en witte chocolade mousse

Daarna nog thee gedronken, we konden verschillende soorten kiezen, dat werd uit een blikje geschept en in een theezakje gedaan. Er werden puntzakjes bij geserveerd met daarin diverse lekkernijen.

We hebben er van 18.15 tot 21.30 gezeten. We waren voor 2 personen 70 euro kwijt.
*poef* nu is het weg
  zaterdag 6 maart 2010 @ 18:19:11 #138
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78821159
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 16:39 schreef tirannetje24 het volgende:
eerst onderin wroeten...En ja hoor. Daar zat mn verstopte visje...
Nou dan ben ik echt klaar bij zo een restaurant. Dan kunnen ze echt NIKS meer goed doen!![/sub]
Misschien is dat ook hun bedoeling.
  zaterdag 6 maart 2010 @ 20:22:25 #139
290749 Copado
Argentina.
pi_78825394
Gisteren gelunched bij Las Palmas, eindelijk een keer geweest dus. Er was maar 1 menu, 3 gangen (20e) met een optie voor een 4de gang (+7,50) met bijbehorend wijnarrangement a 15 of 20e. Uiteraard dan maar 4 gangen genomen incl wijn .

Vooraf een pizza van tonijn en verse zalm met wasabimayonaise, sesam en wasabi-eitjes; geserveerd met een Chenin Blanc uit ZA. Daarna het optionele tussengerecht: een kreeftenbisque met een rose uit Australie.

Als hoofdgerecht was er een schelvisfilet met olijfolie, tomaat, parmaham, olijven, tabouleh en bokchoy. Als wijn erbij een Chardonnay uit Frankrijk (Bourgogne). Als dessert was er een tumbler met witte chocolade, salade van ananas, rood fruit en bloedsinaasappelsorbet, met daarbij een Chardonnay dessertwijn uit Mendoza (Argentinie).

Al met al was het wel een keer leuk om bij Las Palmas te eten, vooraf al wel eens eerder gewild, maar toch wel vaker gehoord dat het prijs/kwaliteit niveau toch wel een beetje uit elkaar ligt. En dat was nu eigenlijk ook wel zo. De producten waren prima van kwaliteit, echt vers vers, heerlijk op smaak. Maar om nou te zeggen dat we enorm speciaal hebben gegeten of dingen hebben gegeten die je zelf niet op een zaterdag in elkaar kan zetten, mwah - nee. Dat vond ik de grootste tegenvaller. Je gaat toch ergens eten om nieuwe dingen te proberen, verrassende smaken te eten en gewoon een goed product te krijgen, en eigenlijk was alleen het laatste van toepassing.

De wijnen waren wel okay, bediening was ook okay; leuk dat we er een keer geweest zijn maar totaal niet de behoefte om er echt eens een keer van het menu te gaan eten.



Foto gevonden op dining-city: zo zag het er idd uit, alleen de kreeftensoep ontbreekt, maar daar was ook nul speciaal aan eerlijk gezegd.

[ Bericht 7% gewijzigd door Copado op 06-03-2010 20:34:56 ]
  zaterdag 6 maart 2010 @ 22:11:48 #140
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78829402
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 20:22 schreef Copado het volgende:
Al met al was het wel een keer leuk om bij Las Palmas te eten, vooraf al wel eens eerder gewild, maar toch wel vaker gehoord dat het prijs/kwaliteit niveau toch wel een beetje uit elkaar ligt. En dat was nu eigenlijk ook wel zo. De producten waren prima van kwaliteit, echt vers vers, heerlijk op smaak. Maar om nou te zeggen dat we enorm speciaal hebben gegeten of dingen hebben gegeten die je zelf niet op een zaterdag in elkaar kan zetten, mwah - nee. Dat vond ik de grootste tegenvaller. Je gaat toch ergens eten om nieuwe dingen te proberen, verrassende smaken te eten en gewoon een goed product te krijgen, en eigenlijk was alleen het laatste van toepassing.
Helemaal mee eens. Daarom ben ik er ook nog nooit gaan eten. Maar ik denk dat er gewoon heel erg veel mensen zijn, ook met teveel geld dus, die juist helemaal niet bijzonder en vernieuwend willen eten, maar als echte hollanders het liefste tong met botersaus eten. Of zoiets. Dingen die ze kennen, maar dan van heel goede kwaliteit. Dingen waarvoor ze niet bang hoeven zijn. Voor de hollander zonder geld is dat biefstuk met champignons en voor die met geld is het tong met botersaus of zo. Het is eigenlijk een van der Valk voor de rijke plebs.

Maar voor wat je nu moest betalen lijkt het me wel heel redelijk. Toch?
pi_78834022
morgen een verslagje van mij, het was leuk om te vergelijken met hoe een restaurant is in de r-week en daarbuiten
pi_78834203
wij hebben een heeeerlijke avond bij Vesters gehad geen foto's helaas, maar morgen wel een verslagje. Ze zoeken nog mensen voor in de bediening en ben iig zeer enthousiast geworden. Wat een heerlijke sfeer, heerlijk eten en perfecte wijnen... nu slapen 4 uur tafelen is vermoeiend
Ja doei.
pi_78835327
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 16:25 schreef motorbloempje het volgende:


Camera gaat mee iig
quote:
Op zondag 7 maart 2010 00:25 schreef motorbloempje het volgende:
geen foto's helaas, maar morgen wel een verslagje.
pi_78838918
toen we er waren helemaal vergeten halverwege hoofdgerecht ineens zo van 'shit! foto's! ' maar we gaan er nog wel 's terug!
Ja doei.
  zondag 7 maart 2010 @ 09:11:32 #145
101884 PeRi
Allons-y!
pi_78839218
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 22:11 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Helemaal mee eens. Daarom ben ik er ook nog nooit gaan eten. Maar ik denk dat er gewoon heel erg veel mensen zijn, ook met teveel geld dus, die juist helemaal niet bijzonder en vernieuwend willen eten, maar als echte hollanders het liefste tong met botersaus eten. Of zoiets. Dingen die ze kennen, maar dan van heel goede kwaliteit. Dingen waarvoor ze niet bang hoeven zijn. Voor de hollander zonder geld is dat biefstuk met champignons en voor die met geld is het tong met botersaus of zo. Het is eigenlijk een van der Valk voor de rijke plebs.

Maar voor wat je nu moest betalen lijkt het me wel heel redelijk. Toch?
Helemaal mee eens. Het viel idd wel mee, hebben ¤ 101,- afgerekend (excl fooi) en vind dat ook niet gek, maar veel meer had het ook niet moeten zijn.

Ik gluurde naar de gewone kaart die op een tafel naast me en zag voorgerechten ¤15-¤25 en hoofdgerechten ¤30-¤40. Zulke prijzen wil ik niet betalen voor de gerechten die we hebben gekregen - dat mag de 'Rotterdamse elite' lekker doen .
Whatever I want.
pi_78839701
Okay! Wakker

Heerlijke avond gehad dus.
Vanaf station lekker naar het restaurant gelopen en daar aangekomen verrast door de locatie en de grootte: we kenden die plek wel, maar wisten niet dat Vesters daar zat, én het was heel klein! Beetje huiskamerrestaurant-achtig. De meeste tafels waren 2 persoonstafels en er zaten iets van 3 groepen van een man of 5.

Heel hartelijk ontvangen en naar de plaats gewezen waar we zaten.

We begonnen met een prosecco en wat kleine 'toastjes' met erwten en bospaddestoelentapenade. Lekker om even op te warmen en een beetje te gluren naar wat er om ons heen gebeurde
Personeel zag er enthousiast uit en ook de dame waarvan we verwachtten dat het 'de grote baas van die avond' was zorgde dat alles er picobello uitzag en alles goed liep!

Hierna kregen we de kaart van de restaurantweek te zien en daarbij de normale kaart, zodat we zagen wat ze deze 2 weken ook serveerden.
Hebben een wijnarrangement erbij genomen en gelukkig was er ook de mogelijkheid om bij het nagerecht nog wat te wijzigen! Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt, maar dat komt straks wel, bij het nagerecht

Na bestellen van wijn, wat water en definitief maken van het menu kregen we een amuse in een mooi cocktailglas!
Deze bestond uit varkensbuik, walnoten, druiven, geitenkaas en een pompoenmousse! Verrassende combinatie (voor ons iig!) en erg lekker! Hierbij kregen we ook een klein broodje. OP tafel stonden al olijfolie en zout, en met wat extra boter was het een lekkere opwarmer!

Voorgerecht was een hele fijne zeebaars met daarop een fijne smaakexplosie van heel veel dingen! Onder andere avocado, waterkers, rode peper, paprika en nog wat dingen. De wijn, een beetje 'wrange' maar met nasmaak heel fruitige witte uit de Loire paste hier echt prima bij! Hierbij ook weer een broodje.

Hoofdgerecht bestond uit hert op twee manieren bereid: 'gewoon', goed rauw en mals gebraden en in de vorm van een geweldige sucade die al uit elkaar viel als je er naar keek! Hierbij een mousseline van rosevalaardappeltjes, wortel, wat chinese kool en stukjes hele rosevalaardappel. Hierbij een hele fruitige rode wijn met een peperachtige nasmaak

Nagerecht van de kaart was een rijstpudding met abrikozen en mascarponeijs en een tuille! Dit had mijn en die vond het erg lekker!
Zelf heb ik gekozen voor het kaasplankje met 5 soorten kaasjes (oa een hele oude beemster, roodschimmelkaas, een spaanse blauwader en nog 2 waarvan ik helaas de naam niet meer weet), hierbij een compote van kweepeer en vijgen op wat notenbrood. We kregen beide een aparte dessertwijn hierbij. Die van mij rook best sterk en zuur, maar had een heerlijke zoete smaak en past perfect bij de kazen!

Als laatste nog een heerlijke koffiegang genomen met daarbij voor ons elk 6 kleine hapjes:
melk, puur en witte chocoladetruffels en boterkoek, caramel en een soort blokje met nootjes en rozijnen waarvan ik de naam niet meer weet

Al met al heerlijk genoten. Totaal niet op geld gelet en gewoon besteld wat we wilden ernaast.

Totale kosten: 112 euro exclusief fooi.

Menu: 50 euro
Wijnarrangement: 30 euro
Prosecco: 12 euro
Water: 3 euro
Supplement voor kaasplankje: 3,50
Koffiegang: 13,50

Zeker een aanrader

Bij het weggaan nog een tijdje met de bedrijfsleider staan praten over de restaurantweek, normale gang van zaken en hoe zij dat als restaurant ervaarden. Bij ons is het iig zeer goed bevallen. We waren net zo gewenst als elke andere gast die wel het normale menu bestelde en hebben echt mede dankzij de geweldige bediening een heerlijke avond gehad! Tempo lag precies goed en er werd elke keer gevraagd of we de volgende gang al wilden. Waren er rond kwart over 7 en gingen om kwart over 11 weer weg

[ Bericht 3% gewijzigd door motorbloempje op 07-03-2010 10:52:24 ]
Ja doei.
pi_78840477
hier dus ook een enthousiast verslag over Don Comer in Delft! Als eerste kregen we 5 soorten tapas geserveerd als amuses met oa de beste gamba's ever, fantastische spaanse uiensoep en tonijnmousse Als hoofdgerecht had ik iberisch varken en lamskoteletje met rozevalaardappeltjes, en gegrilde groenten. Lamsvlees vind ik normaal niet lekker, maar voor de 2de x in mijn leven vond ik het nu heerlijk smaken (eerste x was bij een diner bij user snuggle). Nagerecht was ijs met verrukkelijke amandelkoekjes en een bosbessencoulis. Daarna nog een thee met sambuca genomen, vriend een koffie We hadden een fles wijn bij het eten besteld, in totaal 77e kwijt, zonder fooi. Al met al net zo heerlijk gegeten als een paar weken daarvoor met dezelfde goede bediening Het zat er trouwens hartstikke vol en wat ons opviel was dat er ook heelveel mensen kwamen eten die a la carte bestelden en dus niet voor de restaurantweek kwamen.
  zondag 7 maart 2010 @ 12:04:18 #148
140869 lemonlime
Fruitig!!!
pi_78842190
quote:
Op zondag 7 maart 2010 10:50 schreef SeaOfLove het volgende:
hier dus ook een enthousiast verslag over Don Comer in Delft! Als eerste kregen we 5 soorten tapas geserveerd als amuses met oa de beste gamba's ever, fantastische spaanse uiensoep en tonijnmousse Als hoofdgerecht had ik iberisch varken en lamskoteletje met rozevalaardappeltjes, en gegrilde groenten. Lamsvlees vind ik normaal niet lekker, maar voor de 2de x in mijn leven vond ik het nu heerlijk smaken (eerste x was bij een diner bij user snuggle). Nagerecht was ijs met verrukkelijke amandelkoekjes en een bosbessencoulis. Daarna nog een thee met sambuca genomen, vriend een koffie We hadden een fles wijn bij het eten besteld, in totaal 77e kwijt, zonder fooi. Al met al net zo heerlijk gegeten als een paar weken daarvoor met dezelfde goede bediening Het zat er trouwens hartstikke vol en wat ons opviel was dat er ook heelveel mensen kwamen eten die a la carte bestelden en dus niet voor de restaurantweek kwamen.
Fijn dat het jullie zo goed bevallen is! Dat betekent in ieder geval dat ze niet standaard beknibbelen op de restaurantweek, maar dat wij vorig jaar misschien gewoon een beetje pech hadden.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_78843152
Van de week gegeten bij Bistro Do! Was "lekker", ben er niet lyrisch over.

Vooraf had ik de bitterballetjes van garnaal. Deze waren erg lekker! Hoofd had ik de proeverij van eend en hier was ik niet heel enthousiast over, het waren 2 soorten worstjes, een boutje en een ietsje in bladerdeeg, maar door de saus die ik vrij overheersend vond en die in een behoorlijke plas aanwezig was (volgens mij waren ze uitgeschoten met de 5-spices, maar dat weet ik niet heel zeker, kon het maar lastig thuisbrengen) smaakte het allemaal een beetje hetzelfde.

Daarna een lekker, maar ook al weinig spannend kaasplankje. Een zachte loper, een wat hardere en een blauwschimmel. Wel goede stukken kaas, veel van dat noten/tutti/fruttibrood erbij, veel losse tuttifrutti met noten en 2 flinke trosjes druiven.

Afgesloten met een lekkere kop thee.

Geen idee wat we kwijt waren, want er werd voor mij betaald.

Al met al een karige restaurantweek dus. Dit jaar is de inschrijvingsweek geruisloos aan me voorbij gegaan, laat staan dat ik startklaar zat bij de voor-voorinschrijving. Volgende keer misschien weer...
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_78843617
Gegeten bij De Zwaan in Etten-Leur. Het menu is vooral gebaseerd op m'n geheugen, dus sommige dingen zijn wat wazig of ontbreken:

Aperitief:
Oude kaas, olijfjes, kroepoek van nori.

Amuse:
Macaron van rode biet op creme van kastanje(?) en een blaadjes ezelsoor met daaronder mousse van komkommer en ...?

Voor:
Crème brûlée van geitenroom met witlof, aceto balsamico, en stukjes appel

Tussen:
Aardse wintergroenten (venkel, bleekselderij, japanse boomworteltjes (?), en nog wat) met schuim van wintergroenten eromheen en zwarte truffel

Hoofd:
Bulgur, papayachutney, provinciaalse groenten (kastanjechamps, gestoomde lente-ui, kerstomaatjes met balsamico), rode saus van ? met dashi, mini-paksoi

Na:
Bananenijs met nootmuskaat op een bedje van crumble, taartje van chocolade, sabayon met karamel(?), stukje gekaramelliseerde banaan op een vanilleplateautje

Toe:
Thee/koffie met friandises (nougat, fudge van sinaasappel en een blokje passievruchten-gelei)

Puntjes van kritiek:
Zonder te vragen een vierde gang toevoegen, waardoor de menuprijs pp. opeens op 50 euro kwam.
Vlezige borrelhapjes op tafel zetten, terwijl aangegeven vegetarisch te eten.
Dashi gebruiken in het hoofdgerecht zonder de oorsprong te vermelden. Ik durfde niet te vragen of het wel vega dashi was omdat ik ook niet de zeikende vegetariër wilde uithangen, maar ik vond het wel lichtelijk dubieus.

Voor de rest was alles prima geregeld. Ik vond het vooral leuk om eindelijk eens in een sterrenrestaurant te eten, met mijn normale studentenbudget kan ik me dat normaal echt niet veroorloven. Ik wilde eens in een restaurant eten waar ik niet constant het gevoel had 'tja, dat kan ik zelf thuis ook bedenken en maken' en dat had ik inderdaad niet. Wel heb ik het idee dat je als vegetariër gewoon op zoek moet naar vegetarische top-restaurants, waarschijnlijk buiten het sterren-circuit. Ik had speciaal een restaurant uitgezocht wat ook op de gangbare kaart vegetarische keuzes heeft staan, maar merk toch dat ze qua combinaties mij weinig vernieuwend/verrassends hebben laten proeven. Het was vooral de bereidingswijze en de presentatie die ik niet zou kunnen nadoen.
Personeel was verder heel vriendelijk en had de tijd voor je. Onze ober was een jonge vrouw die gelukkig ook een grapje durfde te maken, wat fijn was want van mij hoeft het allemaal niet zo stijf.
Ik heb genoten gisteren: heerlijk eten, goed gezelschap en mooie schilderijen
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_78843767
Ja ik vind dat toch altijd een lastige... Mag je van alle restaurants maar verwachten dat ze je iets vegetarisch kunnen voorzetten dat op hetzelfde niveau ligt als de standaardkaart? Vind het lastig.

Wel vind ik het ontzettend slecht dat ze je toch vleesdingen voorzetten als je het duidelijk hebt aangegeven!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_78844071
quote:
Op zondag 7 maart 2010 13:00 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ja ik vind dat toch altijd een lastige... Mag je van alle restaurants maar verwachten dat ze je iets vegetarisch kunnen voorzetten dat op hetzelfde niveau ligt als de standaardkaart? Vind het lastig.
Ik twijfel zelf ook tussen 'vegetarisch eten is een afwijking en wees blij dat ze rekening met je houden' en 'het is een sterrenrestaurant, die moeten ongeacht de dieetwensen een geweldig menu kunnen neerzetten'. Maar goed, eten was opzich wel gewoon uitstekend, maar wat mij betreft niet vernieuwend en daar had ik een beetje op gehoopt.
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_78859561
O leuk! Ik ben deze week niet geweest maar mijn ouders zijn wel wezen eten bij De Wanne in Ootmarsum
pi_78859753
quote:
Op zondag 7 maart 2010 13:09 schreef mjan het volgende:

[..]

Ik twijfel zelf ook tussen 'vegetarisch eten is een afwijking en wees blij dat ze rekening met je houden' en 'het is een sterrenrestaurant, die moeten ongeacht de dieetwensen een geweldig menu kunnen neerzetten'. Maar goed, eten was opzich wel gewoon uitstekend, maar wat mij betreft niet vernieuwend en daar had ik een beetje op gehoopt.
Ik ga voor dat laatste, je kan zooo veel lekkere dingen maken zonder vlees
  dinsdag 9 maart 2010 @ 10:18:43 #155
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_78921747
Korte review van over ons bezoek aan Aubergine in Steyl:
quote:
Eten: 8 | Service: 5 | Sfeer: 7
Goed eten, maar in sneltreinvaart. We kregen de mogelijkheid om het driegangenmenu uit te breiden met een aperitief en een 4e gang. Beide genomen. Bij het aperitief zaten voor ieder 4 amuses, toen we er beiden twee op hadden, werden nog meer amuses gebracht met de vraag of de eerste mee konden (antwoord: nee). Toen de eerste amuses op waren (en de tweede nog onaangeroerd) kwam dezelfde ober vragen of we al klaar waren met de amuses (wat denkt hij dat we voor culinaire nono's zijn, eten terugsturen zonder aan te raken?). De gastvrouw kwam vervolgens vertellen dat ons voorgerecht al uitgeserveerd zou worden, wat wij dus maar uitgesteld hebben. Dit voorgerecht verscheen vervolgens aaneen andere tafel, waar de gasten ook verbaasd waren van het McDonald's achtige tempo. Nadat we in no-time voorgerecht en tussengerecht naar binnen hebben gewerkt, toch maar een flinke rem aangetrokken en de obers gezegd het rustiger aan te doen. Daarna ging alles beter. De kwaliteit van het eten was goed. Het is een redelijk klassiek restaurant, dus verwacht geen torentjes en nutteloze toefjes, maar gewoon erg goed eten. Met het bob-wijn-arrangement kregen we bij iedere gang de juiste wijn. Het was met 17,50 voor 4 halve glazen wel wat aan de prijs, maar echt genieten. Het aperitief was een cocktail van mousserende witte wijn en een door de sommelier zelf gemaakte likeur, erg leuk detail.
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
pi_78922123
Jammer dat de service slecht was. Zo'n snelheid is niet echt lekker eten
pi_78924167
In het restaurant waar wij afgelopen zaterdag gegeten hebben was het ook erg lekker. Maar in de reacties lees ik terug dat ze met 2 shifts hebben gewerkt. Wij hadden om half 9 gereserveerd en toen liep het restaurant ook helemaal vol met mensen die om half 9 gereserveerd hadden. Dus mensen die daarvoor gereserveerd hadden moesten ook wel om half 9 weg zijn. Dan krijg je wel een gehaast gevoel lijkt me. Wij hebben heerlijk rustig gegeten en gezeten tot kwart voor 11.
pi_78950666
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 11:39 schreef Stansfield het volgende:
In het restaurant waar wij afgelopen zaterdag gegeten hebben was het ook erg lekker. Maar in de reacties lees ik terug dat ze met 2 shifts hebben gewerkt. Wij hadden om half 9 gereserveerd en toen liep het restaurant ook helemaal vol met mensen die om half 9 gereserveerd hadden. Dus mensen die daarvoor gereserveerd hadden moesten ook wel om half 9 weg zijn. Dan krijg je wel een gehaast gevoel lijkt me. Wij hebben heerlijk rustig gegeten en gezeten tot kwart voor 11.
wij hadden t vorig jaar en zaten bij de 1ste lading, maar t was van te voren verteld. toch heerlijk relaxed gegeten en absoluut geen opgejaagd gevoel! het ging ietsjes vlotter dan normaal, maar dat vonden we niet erg aangezien dat het derde restaurant was die week en we heel erg naar een avondje thuis bankhangen verlangden
pi_79219126
Jeej, waar ik werk 1e van brabant!
pi_79219445
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 18:07 schreef Deceit het volgende:
Jeej, waar ik werk 1e van brabant!
Ehh dat was onduidelijk..

Gisteren waren de uitslagen en bleek waar ik werk, dat we 1e van brabant zijn geworden

Dit was het restauranweekmenu:

Amuse
* Tartaar van zalm met crème van augurk
* Soepje van mungboontjes met geconfijte kalfswang


Het 3-gangen menu kan –indien gewenst– uitgebreid worden met de volgende gerechten;
 Bouillon van stokvis met zeewier,
Hollandse garnaaltjes en wonton gevuld met paling
à ¤8,50 per gerecht

 Gebakken tongscharfilet met korst van zoetwatergarnaal, zalf
van doperwten en schuim van gerookte Pomodori tomaten
à ¤10,00 per gerecht


voorgerecht:
Drieluik van vis;
 Mozaïek van tonijn en zwaardvis met Granny Smith appel-dressing
 Taartje van gemarineerde sardienen en basilicum
 Geroosterde heilbot met guacamole

hoofdgerecht:Rosé gegrilde lamsrugfilet,
couscous waarin lamschenkel en Ras el hanout,
souflaki van lam met paprika en courgette en jus van lam

Nagerecht:
Crème van Tonkabonen met gecaramelliseerde Williamspeer, krokantje van macadamianoten en Montélimar-ijs
  dinsdag 16 maart 2010 @ 18:32:57 #161
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_79219999
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 18:07 schreef Deceit het volgende:
Jeej, waar ik werk 1e van brabant!
En dan nog weten we niet welk restaurant dat is.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_79220007
Het klinkt al heerlijk, Deceit en blijkbaar vonden de gasten het ook heerlijk! Gebak op je werk nu?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_79220065
welk restaurant werk je?
pi_79220476
http://www.maurick.nl

Restaurant Kasteel Maurick te Vught
pi_79220567
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 18:33 schreef Isabeau het volgende:
Het klinkt al heerlijk, Deceit en blijkbaar vonden de gasten het ook heerlijk! Gebak op je werk nu?
Blij toe geen gebak
met 28 medewerkers hier dus heel vaak gebak!!

Nee, het is meer een trots! als je de reacties vergelijkt met nu en vorig jaar..

Vorig jaar hadden we het in de orangerie gedaan, en eigenlijk meer als massa zaal werd dat gezien. Eten was goed maar de sfeer is dan weg..

Dit jaar het a la carte restaurant gebruikt.
Dus niet al te veel tafels en gewoon lekker lang tafelen..
pi_79221500
klinkt helemaal super!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')