abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_78668756
quote:
Op dinsdag 2 maart 2010 16:46 schreef rubje het volgende:
Is reserveren voor de RW al begonnen dan? Nah ben toch te laat en het vrouwtje kan niet mee en we doen het wel in het najaar als er weer een restaurantweek is.
4 weken geleden al
  woensdag 3 maart 2010 @ 10:33:26 #102
83951 rashudo
project 2501
pi_78672523
Bij De Basiliek in Den Haag is het in elk geval niet minder van kwaliteit tijdens de restaurantweek. Helaas konden we ons niet beheersen en kwam na de diverse extra's (aperitiefje, water, wijnarrangement, extra gang, koffie) de rekening alsnog over de 100 euro heen voor 2 personen.

Net zoals vorige keer (niet in de restaurantweek) bijzondere smaken en bereidingen, porties precies goed en na afloop niet te vol maar wel voldaan.

Wijnarrangement was goed maar niet uitstekend, wat je bij het uitstekende eten wel verwacht.

De gefrituurde paddestoelen bij de tussengang (risotto) waren naar mijn mening iets te taai, maar dat kan je verwachten. Leuk geprobeerd en interessant maar dat gaan we niet thuis uitproberen. De korrel van de risotto was een tikkeltje te hard maar niet storend.

Wat ik vooral bijzonder vond was de carpaccio van merlijn, dat had ik nog niet eerder geproefd en was erg lekker.

De zeebaars was fantastisch, precies goed gegaard en toch krokant en een heerlijke smaak. Het kaasplankje was zeer goed (voor mij altijd het belangrijkste gerecht).

Als extra moet ik melden dat alle sauzen bijzonder van smaak waren en goed bij de gerechten passen met als toppers de soja-achtige marinade voor de merlijn en het parmezaanse schuim bij de risotto.

Bijna vergeet ik dat we bij binnnenkomst brood met alioli en gezouten boter kregen en daarna een amuse van hollandse garnalen met knolselderijroom.

Ik voelde me wel een beetje genaaid toen ik een bordje zag hangen voor een 8-gangen verrassingsmenu inclusief wijnarrangement voor 55 EUR p.p. maar dat moeten we de volgende keer dan maar uitproberen.
Their eyes opaque.
pi_78682041
Shit! Vergeten dat deze week restaurantweek is! Vanavond maar eens kijken of we een last minute reservering kunnen doen ergens. Mijn favoriet zal vast al volgeboekt zijn.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  donderdag 4 maart 2010 @ 09:41:05 #104
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_78719392
Ik heb gisteren bij restaurant Nevy gegeten in Amsterdam. Het was oke. niet bijzonder, maar oke.

Voorgerecht was KANSLOZE pasta vongole (koud, ongekruid, zand)
Hoofdgerecht was skrei (een witvis, lijkt op kabeljauw) met mosterdpuree en spinaziepuree en hollandaise. Lekker, redelijk op smaak. Voor mij was de portie groot genoeg, mijn man vond het veel te weinig.
Toetje was ananassorbet, met hangop, passievrucht en gemarineerde ananas. erg lekker!

We konden het menu nog uitbreiden, we hebben vooraf nog sashimi genomen van zalm, tonijn en makreel. Was direct ook het hoogtepunt van het menu, heerlijke verse vis (deze kostte 15,50)

We hebben 3 wijntjes, een cola en een fles water afgerekend, in totaal 100 euro betaald
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
  donderdag 4 maart 2010 @ 10:04:40 #105
101884 PeRi
Allons-y!
pi_78720122
Dinsdag bij Mi Fusion in Rotterdam gegeten. Eten was prima te doen, niet heel bijzonder maar smakelijk en zou best voor het eten nog eens terug willen komen als de bediening gisteravond niet ontzettend onvriendelijk zou zijn geweest. De ober lokte een discussie uit na de simpele vraag wat we te eten zouden krijgen over het feit dat er in de regels van de restaurantweek staat dat men een verrassingsmenu voorgeschoteld krijgt en dat het absolute onzin is dat er bij de meeste restaurants toch nog een kleine keuzemenu is. Verrassingsmenu of keuzemenu, het was ons om het even maar hij wilde niet van het standpunt afwijken totdat hij zijn gelijk kreeg, hij luisterde totaal niet naar ons . Dit is absoluut niet klantgericht en onacceptabel imo.

Ook de bediening was niet erg netjes, de borden aangeven aan degene waar het niet op tafel neergezet kon worden omdat hij er niet bij kon - het bord gewoon op tafel schuiven en met het bord de rest van het bestek of glazen wegschuiven om plaats te maken.
Er werd verder ook niet veel tegen je gezegd, er was geen speurtje vriendelijkheid op het gezicht van de bediening te bekennen. Ze leken er absoluut geen zin in te hebben. De jassen worden aangenomen bij binnenkomst en opgehangen bij de keuken. Onze jassen ruiken de volgende dag nu nog naar het eten. Ook moet je zelf je jas weer halen - die aan de hele andere kant van het restaurant hangen ipv richting de deur. Door de algemene sfeer en bediening komen wij niet terug bij Mi Fusion. Jammer want aan het eten ligt het niet .

3 personen en aan drank 1 fles rosé, 1 fles kraan(!)water à ¤ 7,50, totaal ¤ 110,- afgerekend.
Whatever I want.
  donderdag 4 maart 2010 @ 10:08:26 #106
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_78720226
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 10:04 schreef PeRi het volgende:
Dinsdag bij Mi Fusion in Rotterdam gegeten. Eten was prima te doen, niet heel bijzonder maar smakelijk en zou best voor het eten nog eens terug willen komen als de bediening gisteravond niet ontzettend onvriendelijk zou zijn geweest. De ober lokte een discussie uit na de simpele vraag wat we te eten zouden krijgen over het feit dat er in de regels van de restaurantweek staat dat men een verrassingsmenu voorgeschoteld krijgt en dat het absolute onzin is dat er bij de meeste restaurants toch nog een kleine keuzemenu is. Verrassingsmenu of keuzemenu, het was ons om het even maar hij wilde niet van het standpunt afwijken totdat hij zijn gelijk kreeg, hij luisterde totaal niet naar ons . Dit is absoluut niet klantgericht en onacceptabel imo.

Ook de bediening was niet erg netjes, de borden aangeven aan degene waar het niet op tafel neergezet kon worden omdat hij er niet bij kon - het bord gewoon op tafel schuiven en met het bord de rest van het bestek of glazen wegschuiven om plaats te maken.
Er werd verder ook niet veel tegen je gezegd, er was geen speurtje vriendelijkheid op het gezicht van de bediening te bekennen. Ze leken er absoluut geen zin in te hebben. De jassen worden aangenomen bij binnenkomst en opgehangen bij de keuken. Onze jassen ruiken de volgende dag nu nog naar het eten. Ook moet je zelf je jas weer halen - die aan de hele andere kant van het restaurant hangen ipv richting de deur. Door de algemene sfeer en bediening komen wij niet terug bij Mi Fusion. Jammer want aan het eten ligt het niet .

3 personen en aan drank 1 fles rosé, 1 fles kraan(!)water à ¤ 7,50, totaal ¤ 110,- afgerekend.
pffff wat irritant zeg! ik snap niet dat dit soort restaurants dan mee doen aan de restaurantweek, als ze er geen trek in hebben!!
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
  donderdag 4 maart 2010 @ 10:11:22 #107
101884 PeRi
Allons-y!
pi_78720318
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 10:08 schreef Aarti het volgende:

[..]

pffff wat irritant zeg! ik snap niet dat dit soort restaurants dan mee doen aan de restaurantweek, als ze er geen trek in hebben!!
het sloeg echt helemaal nergens op en ergens was het best grappig, wij zaten echt flabbergasted van !!
Whatever I want.
pi_78722073
ik begin te vrezen voor zaterdag en wtf betalen voor kraanwater?!
pi_78722105
wat stom PeRi!!!

ben benieuwd wat wij kunnen verwachten bij Vesters. Het schijnt wel echt goed te zijn als ik de verhalen hoor, dus nou ja.. we laten ons verrassen

http://www.iens.nl/restaurant/20753/nijmegen-vesters

goede verhalen op IENS iig en ook collega's van waren er zeer over te spreken!

[ Bericht 16% gewijzigd door motorbloempje op 04-03-2010 11:57:02 ]
Ja doei.
  donderdag 4 maart 2010 @ 11:07:17 #110
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_78722303
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 11:01 schreef SeaOfLove het volgende:
ik begin te vrezen voor zaterdag en wtf betalen voor kraanwater?!
de prijzen voor drankjes zijn echt belachelijk. ik had een glas wijn voor 6,50 en een glas dessertwijn voor 7,-
De spa blauw (sourcy) was 5,50.
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
  donderdag 4 maart 2010 @ 11:39:01 #111
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78723698
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 09:41 schreef Aarti het volgende:
Hoofdgerecht was skrei (een witvis, lijkt op kabeljauw)
Sterker nog, het IS kabeljauw. Geile kabeljauw.
quote:
Skrei is de naam die hij krijgt in de periode tussen december en april wanneer hij vanuit de Barentszzee naar het noordwesten van Noorwegen migreert om te paaien.
  donderdag 4 maart 2010 @ 11:40:03 #112
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_78723740
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 11:39 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Sterker nog, het IS kabeljauw. Geile kabeljauw.
[..]


nah! dat is echt aso, een beetje geile kabeljauwtjes vermoorden
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
  donderdag 4 maart 2010 @ 11:44:03 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78723921
Ja, dat is niet meer "mourir un peu" maar "mourir PUNT".
Ach, als ik moest kiezen....
Alhoewel, heb je eerst dat hele eind gezwommen...
*paf*
Voor niks....
pi_78730194
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 11:07 schreef Aarti het volgende:

[..]

de prijzen voor drankjes zijn echt belachelijk. ik had een glas wijn voor 6,50 en een glas dessertwijn voor 7,-
De spa blauw (sourcy) was 5,50.

Er is ook nog iets als: Je hoeft niet buiten de deur te gaan eten... restaurants zullen alles aanpakken om hun marges/omzet te behalen en als je het niet bevalt, gewoon niet gaan.
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_78730642
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 14:20 schreef rubje het volgende:

[..]

Er is ook nog iets als: Je hoeft niet buiten de deur te gaan eten... restaurants zullen alles aanpakken om hun marges/omzet te behalen en als je het niet bevalt, gewoon niet gaan.
De restaurantweek lijkt me meer om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een restaurant. Dan wil je natuurlijk een goede indruk achter laten. Dan zou ik de iets lagere marge die je die week zou halen als verkapte reclamekosten zien.
  donderdag 4 maart 2010 @ 15:33:04 #116
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_78733057
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 14:33 schreef Stansfield het volgende:

[..]

De restaurantweek lijkt me meer om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een restaurant. Dan wil je natuurlijk een goede indruk achter laten. Dan zou ik de iets lagere marge die je die week zou halen als verkapte reclamekosten zien.
precies
Ik snap het wel dat ze hun centen moeten verdienen op de drankjes, maar met zulke dure drankjes raak ik niet getriggerd om er nog een keer heen te gaan, aangezien het eten niet super was.
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
  donderdag 4 maart 2010 @ 16:32:56 #117
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_78735548
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 15:33 schreef Aarti het volgende:
[..]
precies
Ik snap het wel dat ze hun centen moeten verdienen op de drankjes, maar met zulke dure drankjes raak ik niet getriggerd om er nog een keer heen te gaan, aangezien het eten niet super was.
Idd, als je om de lagere marge op het eten je drankprijzen gaat verhogen dan straffen mensen dat volgens mij keihard af, al heb je een paar sterren dan is er nog geen enkele reden om ¤ 5,50 voor een glas Sourcy te rekenen of ¤ 7,50 voor een fles kraanwater.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_78736544
Dinsdag avond naar librije's zusje geweest was echt geweldig! (Zal deze week nog het menu hier neerzetten.)

Woensdag middag gaan lunchen bij Hofstede Meerzigt overtrof mijn verwachting.
Sinds 1978
pi_78743216
Ik lees nu dat het restaurant waar ik morgen naartoe ga een 3-gangen menu heeft voor ¤ 25,-...
heb ik weer
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 5 maart 2010 @ 09:15:42 #120
101884 PeRi
Allons-y!
pi_78762310
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 19:38 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik lees nu dat het restaurant waar ik morgen naartoe ga een 3-gangen menu heeft voor ¤ 25,-...
heb ik weer
Oei dat is wel jammer ja .


Vanmiddag lunchen, heb er zin in .
Whatever I want.
pi_78762414
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 19:38 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik lees nu dat het restaurant waar ik morgen naartoe ga een 3-gangen menu heeft voor ¤ 25,-...
heb ik weer
daar hebben we wel even naar gekeken ja! Dat het wel goedkoper zou zijn dan normaal!
Ja doei.
pi_78762837
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 16:32 schreef Leandra het volgende:

[..]

Idd, als je om de lagere marge op het eten je drankprijzen gaat verhogen dan straffen mensen dat volgens mij keihard af, al heb je een paar sterren dan is er nog geen enkele reden om ¤ 5,50 voor een glas Sourcy te rekenen of ¤ 7,50 voor een fles kraanwater.
*niet mee eens is, in een restaurant met ster weet je van te voren al dat alles meer kost. Ook water. De wijnprijs van aarti vind ik btw wel aan de hoge kant voor een gewoon restaurant. Aan de lage kant mocht het een ster-restaurant zijn geweest waar zij heeft gedineerd.
  vrijdag 5 maart 2010 @ 10:06:11 #123
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_78763736
quote:
Op vrijdag 5 maart 2010 09:34 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
*niet mee eens is, in een restaurant met ster weet je van te voren al dat alles meer kost. Ook water. De wijnprijs van aarti vind ik btw wel aan de hoge kant voor een gewoon restaurant. Aan de lage kant mocht het een ster-restaurant zijn geweest waar zij heeft gedineerd.
Ik had dan weer weinig moeite met de wijnprijzen, al was het alleen maar omdat we niet weten om welke wijnen het gaat

Maar als je een glas wijn voor 6 a 7 euro serveert dan staat dat niet in verhouding tot een glas water van 5,50.

Natuurlijk kost het in een sterrenrestaurant wat meer dan in een "gewoon" restaurant, maar ¤ 5,50 voor een glas water rekenen vind ik ongeacht het aantal sterren wat je hebt belachelijk.

Dat je 3 keer zoveel vraagt voor de door jouw kok briljant klaargemaakte zalm heb ik geen enkele moeite mee, als het idd briljant klaargemaakt is dan is die zalm dat waard en is het niet hetzelfde als een zalm in een ander restaurant voor 1/3 van de prijs.

Dat flesje Sourcy is exact hetzelfde als elders, daar is helemaal niets bijzonders mee gedaan, behalve wellicht dat de dop er door een betere sommelier is afgehaald. Nou, reken voor die dure sommelier dan nog maar een euro extra voor het flesje Sourcy, maar dat rechtvaardigt geen verdubbeling van de prijs.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Licht Ontvlambaar vrijdag 5 maart 2010 @ 10:15:22 #124
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_78764071
Vanavond gaan we naar Rozemarijn, ben heel benieuwd!
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  vrijdag 5 maart 2010 @ 10:34:57 #125
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_78764800
quote:
Op vrijdag 5 maart 2010 09:34 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

*niet mee eens is, in een restaurant met ster weet je van te voren al dat alles meer kost. Ook water. De wijnprijs van aarti vind ik btw wel aan de hoge kant voor een gewoon restaurant. Aan de lage kant mocht het een ster-restaurant zijn geweest waar zij heeft gedineerd.
het was geen sterrenrestaurant. Het was wel een redelijk toprestauant, van de keten waar ook supperclub en envy in zit.

Afhankelijk van de kwaliteit van de wijn kan een glas 6,50 kosten inderdaad. Maar dit was een huiswijn.
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')