Ik heb ook puts: 3x put AEX 330 @4,60, maar die had ik donderdag al aangeschaft.quote:Op maandag 18 januari 2010 14:03 schreef TeringHenkie het volgende:
Handelt er niemand meer? Heb sinds vanmiddag 5 feb puts 325 @ 3,50
Weet iemand eigenlijk wat er gebeurd nadat een aandeel van de Euronext word geschrapt? Het lijkt me dat je aandeel niet verloren gaat, alleen de verhandelbaarheid via de euronext. Maar hoe zit dat in elkaar en hoe kan je daarna nog je aandelen verhandelen?quote:AMSTERDAM (Dow Jones)--De aandelen van De Vries Robbe Groep nv zullen per 29 januari 2010 uit de notering van Euronext Amsterdam worden genomen, zo blijkt uit een recente mededeling van Euronext Amsterdam.
Reden voor de beeindiging van de notering is dat de investeringsmaatschappij per die datum 12 maanden op het strafbankje van Euronext zit.
Die noteringsmaatregel ging op 29 januari 2009 in, nadat het bedrijf uitstel van betaling aanvroeg. De Vries Robbe mocht maximaal twaalf maanden op het zogenoemde strafbankje plaatsnemen. Als de noteringsmaatregel in die twaalf maanden niet kon worden opgeheven, zou de notering van de aandelen worden beeindigd, hetgeen nu het geval is.
dow correctie bijna klaarquote:Op maandag 18 januari 2010 16:43 schreef Vandergeld het volgende:
Straks voor sluiting koop ik nog wat extra puts 336 ax4, morgen en overmorgen verwacht ik dat er 10 a 15 punten af kunnen.
Wtfz? Alles van mij is alvast onder voorbehoud, remember...quote:Franse surfer zwaar beboet voor foute info
Misleidende beursinformatie verspreiden kan niet alleen bedrijfsleiders of professionele handelaars duur te staan komen. Ook kleinere beleggers lopen zware risico's als ze bewust valse geruchten over beursgenoteerde ondernemingen verspreiden via internetfora.
(tijd) - Zo hebben de Franse beursautoriteiten voor de eerste keer een boete van maar liefst 20.000 euro opgelegd aan een surfer omdat die valse geruchten verspreidde op het net. Dat meldt het Franse financiële dagblad Les Echos. Ook in België kunnen beleggers gelijkaardige boetes opgelegd krijgen, klinkt het bij de Belgische beurswaakhond, de CBFA.
De Franse beursautoriteiten, de AMF (Autorites des marchés financiers) besloten een Zwitserse surfer een zware boete op te leggen omdat hij op een beleggersforum verkeerde informatie had geplaatst over het windenergiebedrijf Theolia.
De man herhaalde keer op keer dat de top van Theolia zijn rekeningen vervalste of bedragen had uitgekeerd aan Amerikaanse ondernemingen die niet bleken te bestaan. Volgens de Franse beurswaakhond gaf de surfer de indruk een erkend boekhouder te zijn die jarenlang de rekeningen van Theolia had bestudeerd.
Precedent
'In dat geval had hij moeten beseffen dat ten minste een deel van de informatie die hij verspreidde te gevoelig was om gepubliceerd te worden zonder dat ze vooraf gecontroleerd werd. Zou hij dat wel hebben gedaan, dan hij kunnen zien dat die informatie helemaal verkeerd was', luidt de officiële redenering bij de Franse financieeltoezichthouder.
Hoewel er nog steeds beroep mogelijk tegen de boete schept de Franse beursregulator wel een belangrijk precedent. Het is namelijk de eerste keer dat een surfer een straf krijgt opgelegd omdat hij misleidende informatie over een beursgenoteerd bedrijf verspreidde via het internet.
Belgische beleggers
Riskeren Belgische beleggers die foute info verspreiden op internetfora ook zo'n zware boetes? 'In theorie kunnen we gelijkaardige beslissingen nemen', luidt het bij de Belgische beurswaakhond, de CBFA. Volgens de toezichthouder lopen er momenteel wel geen onderzoeken naar valse informatie op beleggersfora.
Surfers die in ons land doelbewust valse gegevens over een bedrijf publiceren op het web, riskeren een boete tussen 2.500 en 2,5 miljoen euro. 'Als blijkt dat de persoon in kwestie ook vermogensvoordeel heeft gehad aan de foute data, wordt dat bedrag verdubbeld', klinkt het bij de CBFA. 'Als blijkt dat hij de fout later opnieuw begaat, wordt het bedrag verdrievoudigd.'
Dat weet ik ook niet. Ik vraag me ook altijd af wie er toch in dat soort fondsen nog handelen. Uiteindelijk weet je dat het op nul eindigt.quote:Op maandag 18 januari 2010 16:35 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Weet iemand eigenlijk wat er gebeurd nadat een aandeel van de Euronext word geschrapt? Het lijkt me dat je aandeel niet verloren gaat, alleen de verhandelbaarheid via de euronext. Maar hoe zit dat in elkaar en hoe kan je daarna nog je aandelen verhandelen?
Dat zijn mensen die hopen dat ze naar 5 ct stijgen, dan hebben ze een winst van 20%!quote:Op maandag 18 januari 2010 19:05 schreef LXIV het volgende:
Dat weet ik ook niet. Ik vraag me ook altijd af wie er toch in dat soort fondsen nog handelen. Uiteindelijk weet je dat het op nul eindigt.
[ afbeelding ]
En dan nog hebben mensen er vandaag 4 cent voor betaald! Wie? En waarom? Waarom kopen mensen nog VDM?
Het kan zijn dat er na verrekening van alle schulden toch nog geld overblijft voor de aandeelhouders. Misschien dat sommige beleggers er vanuit gaan dat dit meer dan 4 cent per aandeel is. Je krijgt dit meen ik als dividend uitgekeerd, ook al worden de aandelen niet meer verhandeld.quote:Op maandag 18 januari 2010 19:05 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat weet ik ook niet. Ik vraag me ook altijd af wie er toch in dat soort fondsen nog handelen. Uiteindelijk weet je dat het op nul eindigt.
En dan nog hebben mensen er vandaag 4 cent voor betaald! Wie? En waarom? Waarom kopen mensen nog VDM?
Het lijkt wel of je het tegenovergestelde van analisten moet doen.quote:AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX loopt na de publicatie van de cijfers van Citigroup verder terug, "omdat deze geen opwaartse trigger laten zien en waarmee de S&P-future verder daalt", aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer. Hij merkt op dat de koers van het aandeel Citigroup na de cijfers in de zogeheten voorhandel licht zakt. Smit wijst terugblikkend op de oplopende inflatie, zoals deze werd gemeld door de Bank of England. "Daardoor kwam de AEX dinsdagmorgen onder druk te staan", aldus Smit, die de handelsdag tot nog toe als rustig omschrijft en die gepaard gaat met lage omzetten. Smit verwacht dat de index vanaf het huidige niveau nog verder zal corrigeren. De AEX noteert dinsdag rond 14.20 uur 0,8% lager op 336,28 punten. (ANS)
Ik heb zelf ook Binck en ik vind het aantal markten inderdaad beperkt, hoewel dit ook weer niet dramatisch is.quote:Op dinsdag 19 januari 2010 14:55 schreef Drive-r het volgende:
Heren, vraagje. Ik heb een tijdje naar Binck zitten kijken en vond de beperking van het aantal markten wat ellendig. Nu gebruiken aardig wat collega's in Londen het belgische Keytrade als alternatief, hebben mensen hier toevallig ervaringen mee?
Ik zal ze eens bellen, bedankt!quote:Op dinsdag 19 januari 2010 15:49 schreef jaco het volgende:
[..]
Ik heb zelf ook Binck en ik vind het aantal markten inderdaad beperkt, hoewel dit ook weer niet dramatisch is.
Ik ken Keytrade niet, maar bij bestudering van hun tarieven: http://www.keytradebank.com/nl/prices/invest valt op dat alleen Zwitersland, Stockholm, Helsinki en Kopenhagen zijn toegevoegd, terwijl Ierland, Lissabon en Oostenrijk juist weer ontbreken in vergelijking met Binck.
Je schiet met Keytrade volgens mij niet veel op en ik zou eerder Interactive Brokers overwegen.
Daar zeg je wat. Eens kijken of er cijfers te krijgen zijn, wat voor pensioenverplichtingen er zijn in welk jaar. Aandelen moeten natuurlijk ook een koper hebben... Enig idee wat voor percentage (bijv. aex) in bezit is van de pensioenfondsen?quote:Op zondag 17 januari 2010 10:09 schreef SeLang het volgende:
De grootste crisis komt overigens nog, in de vorm van unfunded beloften aan babyboomers wat betreft pensioen, medicare, etc. Alleen is dat geen acuut probleem maar iets dat de komende jaren langzaam gaat binnensluipen. De bankencrisis valt er echter bij in het niet kwa omvang.
Ik gebruik Keytrade, heb je specifieke vragen?quote:Op dinsdag 19 januari 2010 14:55 schreef Drive-r het volgende:
Heren, vraagje. Ik heb een tijdje naar Binck zitten kijken en vond de beperking van het aantal markten wat ellendig. Nu gebruiken aardig wat collega's in Londen het belgische Keytrade als alternatief, hebben mensen hier toevallig ervaringen mee?
Dit is het betere werk natuurlijk. Ik weet dat IB die dingen vanaf een bepaald bedrag aan equity/cash gratis weggeven maar helaas doet Binck daar niet aan. Mocht je op vakantie eens een keer een transactie doen dan voelt het waarschijnlijk stukken veiliger aan met een token op zak.quote:Op dinsdag 19 januari 2010 19:43 schreef tony_clifton- het volgende:
en je krijgt een token om in te loggen (naast je paswoord een toestelletje dat elke 5 minuten een andere code genereert).
Het is ook geen geheim dat de markt massaal investeringen ging doen in energiebronnen die NIET bestonden uit olie vanwege de hoge olieprijs. Wat dat betreft blijkt maar weer eens dat een prijs van $70-$80 per vat wel hoog genoeg is om 200% te cashen (productiekosten van een vaatje brent liggen rond de 25 dollar) maar laag genoeg is om te voorkomen dat er een exodus van investeringen plaatsvindt naar alternatieve energiebronnen.quote:De prijs voor een vat ruwe olie zal in 2010 tussen de $70 en $80 koersen, temidden van langzaam toenemende vraag en aanbod van olie, zegt een bestuurder van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) dinsdag.
Het aanbod en vraag zullen in 2010 met hetzelfde tempo groeien, zegt IEA Deputy Executive Director Richard Jones tegenover Dow Jones. Hij ziet derhalve geen duidelijke kracht die de olieprijs, in welke richting dan ook, zal bewegen.
"We zullen de olieprijs vermoedelijk zie bewegen in een bandbreedte van $70-80", zegt hij.
Jones zei verder dat de olie-investeringen vermoedelijk zullen oplopen door het herstel van de economie. "De investeringen zullen dit jaar vermoedelijk herstellen, na de daling van 19% vorig jaar."
In 2009 bedroegen de investeringen circa $410 mrd, terwijl die normaal ongeveer $500 mrd bedragen, aldus Jones.
De IEA verwacht dat de olievraag dit jaar zal uitkomen op gemiddeld 86,3 mln vaten per dag, een toename van 1,44 mln vaten per dag ten opzichte van 2009.
ook weer sell the news na cijfers (nabeurs -1,5%)quote:Op dinsdag 19 januari 2010 22:19 schreef piepeloi55 het volgende:
IBM ook een hogere winst dan verwacht.
Je kunt van de economie vinden wat je vind, maar we zitten gewoon al heel lang in een uptrend. Dat is een feit.quote:
Amen to that.quote:Op dinsdag 19 januari 2010 22:54 schreef LXIV het volgende:
Tot slot is het kopen van puts (of calls) geen beleggen. Het is speculeren. En daar leg je het als kleine particulier altijd af tegen de echte handelaren op de beurs. Als je gewoon aandelen koopt kun je best na een half jaar 20% verlies hebben. Maar die aandelen heb je dan nog en de tijd is op jouw hand.
Wat is eigenlijk het voordeel van een CFD tov een future zolang je niet met hefbomen groter dan 10 werkt? Volgens mij hebben alleen de Britten er voordeel van omdat ze met deze constructie de stamp-tax ontwijken.quote:
andersom ookquote:Op dinsdag 19 januari 2010 23:40 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
Volgens mij is dat het financiële instrument waar je het hardst mee nat kunt gaan.
Veel minder margin nodigquote:Op dinsdag 19 januari 2010 23:43 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Wat is eigenlijk het voordeel van een CFD tov een future zolang je niet met hefbomen groter dan 10 werkt? Volgens mij hebben alleen de Britten er voordeel van omdat ze met deze constructie de stamp-tax ontwijken.
Vooral dat stukje stevig beleid. Het enige land dat een beetje stevig geleid wordt dat ik mij voor de geest kan halen is China. Moet er iets gebeuren gebeurt het, hier zijn ze al tien jaar aan't onderhandelen over een brug waar men nog niets concreets over heeft...quote:Kredietbeoordelaar Fitch heeft vandaag de kredietrating voor België bevestigd (AA+ op lange termijn, met stabiele vooruitzichten). Zo'n beoordeling is bepalend voor de voorwaarden waaraan op de internationale markten geld kan worden ontleend.
"Stevig beleid"
Volgens Fitch wordt de kredietwaardigheid onderbouwd door het stevig beleid, hoge inkomens en een hoog productiviteitsniveau. Er is wel de hoge overheidsschuld, maar in het verleden heeft België getoond dat de begroting onder controle kan worden gehouden, aldus Fitch.
Onvoorspelbaar politiek klimaat
Het ratingbureau maakt wel een kanttekening bij het onvoorspelbare politieke klimaat, dat een neerwaarts risico inhoudt. Fitch heeft het over enkele constitutionele problemen die maar niet uitgeklaard raken. Fitch verwijst onder meer naar de vraag naar meer Vlaamse fiscale autonomie. Maar, zo verwacht Fitch, waarschijnlijk komt er wel een compromis uit de bus.
"Zeker niet slecht"
Op het kabinet van Financiën wordt beklemtoond dat de positie van België, in vergelijking met sommige Europese landen, "zeker niet slecht is". "België start met een iets hogere schuldenpositie, maar de lage rente speelt in ons voordeel en ook het structureel deficit is beter dan in bepaalde andere landen", luidt het. (belga/eb)
Ik neem aan dat je ook bij high-leveraged cfd's gewoon 5-10% margin hebt?quote:
RBS marketindexquote:Op dinsdag 19 januari 2010 23:52 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Ik neem aan dat je ook bij high-leveraged cfd's gewoon 5-10% margin hebt?
Welke broker gebruik jij voor cfd's btw?
Ziet er goed uit, binnenkort maar eens een accountje openen. Al is het maar omdat ze realtime indicators als entertainment erbij voegenquote:
quote:Op donderdag 14 januari 2010 22:16 schreef LXIV het volgende:
[..]
Bij ASML is het de afgelopen 2 maanden gekkenhuis geweest. Dus de chipmakers bestellen weer!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |