abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 16 januari 2010 @ 00:44:47 #256
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_76877215
quote:
Op zaterdag 16 januari 2010 00:28 schreef Marloes het volgende:
Ik wil graag lasagne maken maar weet niet zo goed hoe ik zelf een lekkere (tomaten)saus moet maken
Lasagna
  zaterdag 16 januari 2010 @ 10:45:22 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76883576
Voor lasagna haal ik gewoon bliktomaten door een zeef.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76903676
quote:
Op maandag 11 januari 2010 19:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Piet,

Met zelf gemaakte mayo, als hij te dun is, dan moet er meer olie bij toch? Het ei zorgt er voor dat de olie dik wordt is het niet?
ff Piet helpen, meer olie idd erbij. En goed tikken, dat genereert warmte, kan zijn dat de olie en de dooier beter gaan binden dan. En als laatste redmiddel kan je nog een paar druppels lauw water erbij doen, als ie in de schift dreigt te gaan. Sowieso geen azijn o.i.d. later toevoegen, daar wordt ie alleen maar dunner van.
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  zondag 17 januari 2010 @ 22:41:00 #259
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_76944280
Piet, ik snap er geen zak van. Je hebt hier bij de kippeboer gewoon kipfilets en kippedijen, maar ook kippedijen zonder bot. Maar een kippedij zonder bot is toch gewoon filet dan?
  zondag 17 januari 2010 @ 22:41:52 #260
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_76944314
quote:
Op zondag 17 januari 2010 22:41 schreef Omnifacer het volgende:
Piet, ik snap er geen zak van. Je hebt hier bij de kippeboer gewoon kipfilets en kippedijen, maar ook kippedijen zonder bot. Maar een kippedij zonder bot is toch gewoon filet dan?
kipfilet komt van de borst, niet van de dij
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 17 januari 2010 @ 22:42:34 #261
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_76944349
quote:
Op zondag 17 januari 2010 22:41 schreef Mirjam het volgende:

[..]

kipfilet komt van de borst, niet van de dij
Ja die snapte ik al, ik bedoelde meer van: wat voor verschil in smaak geeft dat?
pi_76945383
quote:
Op vrijdag 15 januari 2010 14:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Welk recept heb je gevolgd?
Ik hou persoonlijk niet van de snee brood erop en kaas en dan in de oven gedoe wat zoveel mensen zo spannend vinden. Gewoon wat soldaatjes of knoflookige croutons erbij als garnituur.
Deze: Zat bij m'n groentetas, dus ik dacht, zal wel lekker zijn..

Gevulde uiensoep

4 el olijfolie| 600 g uien, in ringen| 2 el suiker| 1 tl kerriepoeder | 2 el bloem | 1 liter
groentebouillon | 2 tl Provençaalse kruiden | 1 stokbrood | 200 g geraspte jonge
kaas

Verhit de olie in een braadpan en bak de uiringen tot ze lichtbruin kleuren. Voeg suiker, kerriepoeder
en bloem toe en laat de suiker op laag vuur smelten. Voeg bouillon en Provençaalse kruiden toe en
breng de soep aan de kook. Laat afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en
peper. Verwarm de ovengrill. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes, leg ze op de met bakpapier
beklede bakplaat en bestrooi met kaas. Gratineer ze 4 minuten onder tot ze lichtbruin en krokant
zijn. Serveer de crostini’s in en naast de soep.
  zondag 17 januari 2010 @ 23:16:05 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76946148
quote:
Op zondag 17 januari 2010 22:41 schreef Omnifacer het volgende:
Piet, ik snap er geen zak van. Je hebt hier bij de kippeboer gewoon kipfilets en kippedijen, maar ook kippedijen zonder bot. Maar een kippedij zonder bot is toch gewoon filet dan?
Nee
Een kipfilet refereert aan het borststuk van de kip, een dij zonder bot is weliswaar "gefileert" maar geen filet.
Je kan als je een beetje handig bent een kip geheel ontbenen zonder hem te delen. je kan hem dan vullen en weer dichtmaken en dan heb je een botloze kip. Doe dat wel eens (ook met gans) voor een etentje, geef je iemand een mes en een vork, hier, snij jij de kip even aan. stomverbaasd dan dat er in de vogel geen botten zitten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 januari 2010 @ 23:23:52 #264
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76946554
quote:
Op zondag 17 januari 2010 23:01 schreef ArtemisQ het volgende:

[..]

Deze: Zat bij m'n groentetas, dus ik dacht, zal wel lekker zijn..

Gevulde uiensoep

4 el olijfolie| 600 g uien, in ringen| 2 el suiker| 1 tl kerriepoeder | 2 el bloem | 1 liter
groentebouillon | 2 tl Provençaalse kruiden | 1 stokbrood | 200 g geraspte jonge
kaas

Verhit de olie in een braadpan en bak de uiringen tot ze lichtbruin kleuren. Voeg suiker, kerriepoeder
en bloem toe en laat de suiker op laag vuur smelten. Voeg bouillon en Provençaalse kruiden toe en
breng de soep aan de kook. Laat afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en
peper. Verwarm de ovengrill. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes, leg ze op de met bakpapier
beklede bakplaat en bestrooi met kaas. Gratineer ze 4 minuten onder tot ze lichtbruin en krokant
zijn. Serveer de crostini’s in en naast de soep.
Okay, wil je hem lekkerder maken maak dan zelf een mooie runderboullion (of kip) en gebruik geen pakjes.
Geen suiker gebruiken en ook geen kerriepoeder. Snij zeker (minstens) een kilo uien per liter boullion (schoongewicht) en carameliseer die (de uien) op een heel laag vuur heel langzaam, minstens een uur, beter is langer.
Voeg dan de gezeefde bouillion en het vlees uit de boullion toe.
Aan de kook brengen.
Geen bloem gebruiken, nergens voor nodig.
Garnituur, oud brood nemen kan ook bruin zijn en aan soldaatjes snijden.. Olijfolie vermengen met een paar tenen geheel gepulpte knoflook en even laten staan zodat de olie erg lookig wordt.
Soldaatjes door de olie halen en op een ovenplaat bij 200 graden roosteren tot knapperig (in de oven dus)

Gedoe met sneden stokbrood en kaas erop is niets voor bij een uiensoep, door de verbrande kaas proef je de soep nauwelijks (dat is de bedoeling van de bistros die dat verzonnen)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 januari 2010 @ 23:32:17 #265
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_76947029
quote:
Op zondag 17 januari 2010 23:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee
Een kipfilet refereert aan het borststuk van de kip, een dij zonder bot is weliswaar "gefileert" maar geen filet.
Je kan als je een beetje handig bent een kip geheel ontbenen zonder hem te delen. je kan hem dan vullen en weer dichtmaken en dan heb je een botloze kip. Doe dat wel eens (ook met gans) voor een etentje, geef je iemand een mes en een vork, hier, snij jij de kip even aan. stomverbaasd dan dat er in de vogel geen botten zitten.
Haha

Weet je nog een mooi recept voor een beetje een knappe marinade? Ik heb wel zin om kippedijen te bereiden met een beetje zon rokerige smaak, snap je wat ik bedoel?
  zondag 17 januari 2010 @ 23:34:57 #266
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_76947172
quote:
Op zondag 17 januari 2010 23:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Garnituur, oud brood nemen kan ook bruin zijn en aan soldaatjes snijden.. Olijfolie vermengen met een paar tenen geheel gepulpte knoflook en even laten staan zodat de olie erg lookig wordt.
Soldaatjes door de olie halen en op een ovenplaat bij 200 graden roosteren tot knapperig (in de oven dus)
Wat geeft dat voor effect in de oven? Ik bak ze altijd in de pan krokant, wel zo simpel.
  zondag 17 januari 2010 @ 23:35:09 #267
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76947184
quote:
Op zondag 17 januari 2010 22:42 schreef Omnifacer het volgende:

ik bedoelde meer van: wat voor verschil in smaak geeft dat?
Volgens mij lezen ze over je vraag heen. Maar de filet (in goed nederlands betekent dat tegenwoordig alleen nog maar "zonder bot of graat") van de borst is wit en gauw droog en wordt door veel zogenaamde kenners afgedaan als inferieur. De "filet" van de poot is rose, veel vetter en daardoor dus sappiger en door zogenaamde kenners bejubeld.

Maar goed, het is dus maar wat je wilt (sappig) of niet wilt (vetdingetjes).
  zondag 17 januari 2010 @ 23:36:02 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76947230
quote:
Op zondag 17 januari 2010 23:32 schreef Omnifacer het volgende:

[..]

Haha

Weet je nog een mooi recept voor een beetje een knappe marinade? Ik heb wel zin om kippedijen te bereiden met een beetje zon rokerige smaak, snap je wat ik bedoel?
Foeli, zout, knoflook, peper, olijfolie en Pearl River Mushroom Soy voor de rokerige smaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 januari 2010 @ 23:36:54 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76947285
quote:
Op zondag 17 januari 2010 23:34 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Wat geeft dat voor effect in de oven? Ik bak ze altijd in de pan krokant, wel zo simpel.
kan ook, oven is makkelijker voor de meesten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 januari 2010 @ 23:37:27 #270
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_76947314
OK, leuk, ga ik doen als ik vrienden over de vloer heb! Thanks weer
  zondag 17 januari 2010 @ 23:38:02 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76947341
quote:
Op zondag 17 januari 2010 22:42 schreef Omnifacer het volgende:

[..]

Ja die snapte ik al, ik bedoelde meer van: wat voor verschil in smaak geeft dat?
dij en vleugel zijn vetter, dus smaakvoller, of bedoel je met of zonder bot?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 januari 2010 @ 23:38:31 #272
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_76947357
quote:
Op zondag 17 januari 2010 23:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

dij en vleugel zijn vetter, dus smaakvoller, of bedoel je met of zonder bot?
Nee, dat bedoelde ik
  zondag 17 januari 2010 @ 23:43:56 #273
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_76947628
quote:
Op zondag 17 januari 2010 23:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

kan ook, oven is makkelijker voor de meesten.
Kthanks, nu kan ze tenminste gerust de pan in gooien zonder het gevoel te hebben een onontdekte smaaksensatie te missen
  maandag 18 januari 2010 @ 21:37:07 #274
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_76986220
@Piet.

Ik heb hier 5 regenboogforellen in de vriezer liggen. Schoongemaakt en wel.

Wat zou ik hier voor lekkers van kunnen maken? Heb je nog tips?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 19 januari 2010 @ 00:29:53 #275
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_76994946
quote:
Op zondag 17 januari 2010 23:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

dij en vleugel zijn vetter, dus smaakvoller, of bedoel je met of zonder bot?
Is er trouwens ook verschil tussen met en zonder bot?
pi_77015483
Wat ik trouwens al een paar keer heb gehad met het bereiden van zelfgemaakte (lams)bouillion is dat later in het proces de smaak verloren gaat.

Afgelopen weekend ook. Ik heb eerder de boullion gemaakt, deze ligt in de vriezer. Ik heb het ontdooid, en tijdens het opwarmen geproeft. Smaakte goed naar lam.

Alleen wat later in het proces ben ik de lamsmaak ineens kwijt. Alsof, zodra het kookt, de smaak van lam ineens verloren gaat

Zelfde ook wel eens gehad met Asperge soep. Iemand enig idee hoe dat komt?
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 19 januari 2010 @ 17:14:53 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_77016517
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 00:29 schreef Omnifacer het volgende:

[..]

Is er trouwens ook verschil tussen met en zonder bot?
In de smaak? Geen idee, nooit opgemerkt. Wel in de eetervaring, lekker kluiven...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 19 januari 2010 @ 17:20:19 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_77016724
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 16:50 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Wat ik trouwens al een paar keer heb gehad met het bereiden van zelfgemaakte (lams)bouillion is dat later in het proces de smaak verloren gaat.

Afgelopen weekend ook. Ik heb eerder de boullion gemaakt, deze ligt in de vriezer. Ik heb het ontdooid, en tijdens het opwarmen geproeft. Smaakte goed naar lam.

Alleen wat later in het proces ben ik de lamsmaak ineens kwijt. Alsof, zodra het kookt, de smaak van lam ineens verloren gaat

Zelfde ook wel eens gehad met Asperge soep. Iemand enig idee hoe dat komt?
Wat doe je er in het proces dan bij? En vind alleen jij dat die staat te koken of andere mensen ook?
Als je namelijk staat te koken en de hele tijd de geur ruikt, dan smaakt het later altijd minder. Maar dat is alleen bij jou het geval, niet bij de mensen die niet in de geur stonden. Je hersenen corrigeren de geur weg, net als bijvoorbeeld kaarslicht of licht van gloeilampen veel roder oranje is dan je "ziet" als je een foto maakt is die kleurzweem er wel.
Dit is ook het effect waarom soep de volgende dag beter lijkt te smaken, in een vers gelucht huis, waar alle geur van het soeptrekken weg is, de soep opwarmen en hij lijkt ineens veel beter te smaken.
Je kan proberen even een kwartiertje naar buiten te gaan, frisse lucht inademen, en altijd een raam open hebben in de keuken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_77016837
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 17:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat doe je er in het proces dan bij? En vind alleen jij dat die staat te koken of andere mensen ook?
Als je namelijk staat te koken en de hele tijd de geur ruikt, dan smaakt het later altijd minder. Maar dat is alleen bij jou het geval, niet bij de mensen die niet in de geur stonden. Je hersenen corrigeren de geur weg, net als bijvoorbeeld kaarslicht of licht van gloeilampen veel roder oranje is dan je "ziet" als je een foto maakt is die kleurzweem er wel.
Dit is ook het effect waarom soep de volgende dag beter lijkt te smaken, in een vers gelucht huis, waar alle geur van het soeptrekken weg is, de soep opwarmen en hij lijkt ineens veel beter te smaken.
Je kan proberen even een kwartiertje naar buiten te gaan, frisse lucht inademen, en altijd een raam open hebben in de keuken.
Mijn vriendin die 10 meter verderop zat proefde het ook. Maar daar ruik je de boullion ook natuurlijk. Het proces is eigenlijk alleen verhitten en zout/peper toevoegen. Eerst zit er echt een aanwezige lamssmaak aan, later alleen nog heel flauwtjes...
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_77022313
Heb bij de turk 2 soepkippen uit de vriezer gekocht (rubberachtig vel, stevig vlees).

Hoe lang langzaam tegen de kook aan houden voor een goeie kippebouillon? En tot hoeveel liter kan ik het het beste inkoken?
  dinsdag 19 januari 2010 @ 19:56:29 #281
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_77023668
Hai Piet.
Ik ben sinds vorige maand weer warm gaan eten. Heb namelijk een elctr. kookplaat gekocht en kan dus kleine dingetjes maken zoals aardappel-partjes en gebakken eieren. Vlees kan ook wel maar mora hamburgers worden weer niet gaar weet niet waarom
Heb je nog lekkere variatie-recepten voor gebakken/roer-ei op brood? Want dat eet ik namelijk vaak. Ui/tomaat/ei komt me nu de keel uit.
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
  dinsdag 19 januari 2010 @ 20:07:16 #282
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_77024195
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 19:30 schreef fokyou2010 het volgende:
Heb bij de turk 2 soepkippen uit de vriezer gekocht (rubberachtig vel, stevig vlees).

Hoe lang langzaam tegen de kook aan houden voor een goeie kippebouillon? En tot hoeveel liter kan ik het het beste inkoken?
Wat wegen ze?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_77024444
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 20:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat wegen ze?
bij elkaar zo'n 3 kilo
  dinsdag 19 januari 2010 @ 20:15:34 #284
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_77024550
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 19:56 schreef Schenkstroop het volgende:
Hai Piet.
Ik ben sinds vorige maand weer warm gaan eten. Heb namelijk een elctr. kookplaat gekocht en kan dus kleine dingetjes maken zoals aardappel-partjes en gebakken eieren. Vlees kan ook wel maar mora hamburgers worden weer niet gaar weet niet waarom
Heb je nog lekkere variatie-recepten voor gebakken/roer-ei op brood? Want dat eet ik namelijk vaak. Ui/tomaat/ei komt me nu de keel uit.
Zijn moraburgers al niet voorgegaard dan?
pi_77024884
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 20:15 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Zijn moraburgers al niet voorgegaard dan?
vast voorgegaard ja. en bevroren. heb je al geprobeerd om ze te ontdooien alvorens je ze bakt?
  dinsdag 19 januari 2010 @ 22:19:02 #286
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77031507
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 19:56 schreef Schenkstroop het volgende:
Vlees kan ook wel maar mora hamburgers worden weer niet gaar weet niet waarom
Ja Piet, hoe zit dat?
pi_77031576
Ja, Piet, vertel het ons!
  woensdag 20 januari 2010 @ 09:54:28 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_77042545
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 20:13 schreef fokyou2010 het volgende:

[..]

bij elkaar zo'n 3 kilo
Per kip met een liter of 4 opzetten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 20 januari 2010 @ 09:55:59 #289
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_77042578
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 19:56 schreef Schenkstroop het volgende:
Hai Piet.
Ik ben sinds vorige maand weer warm gaan eten. Heb namelijk een elctr. kookplaat gekocht en kan dus kleine dingetjes maken zoals aardappel-partjes en gebakken eieren. Vlees kan ook wel maar mora hamburgers worden weer niet gaar weet niet waarom
Heb je nog lekkere variatie-recepten voor gebakken/roer-ei op brood? Want dat eet ik namelijk vaak. Ui/tomaat/ei komt me nu de keel uit.
Onmogelijk, die zijn namelijk al gaar als ze het pak in gaan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 20 januari 2010 @ 10:03:05 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_77042754
quote:
Op maandag 18 januari 2010 21:37 schreef Martijn_77 het volgende:
@Piet.

Ik heb hier 5 regenboogforellen in de vriezer liggen. Schoongemaakt en wel.

Wat zou ik hier voor lekkers van kunnen maken? Heb je nog tips?
Nu eet ik zelf zelden zoetwatervis, vanwege de gronderige smaak, maar wat dacht je ervan ze te vullen met noordzeegarnalen een doos te vouwen van alu folie, forel er in, overgieten met wat witte wijn, wat groene krruiden, preiringen en schijfjes wortel, zout en peper, dichtvouwen, en dat een 20 a 30 minuten in de oven?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 20 januari 2010 @ 12:00:19 #291
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_77046579
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 20:15 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Zijn moraburgers al niet voorgegaard dan?
Ik hoop van wel anders heb ik een paar half gare hamburgers opgegeten
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
  woensdag 20 januari 2010 @ 14:04:32 #292
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_77051739
Ben de komende tijd zeer druk met andere zaken, dus zal onregelmatig en veel minder vaak hier verschijnen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 25 januari 2010 @ 19:59:34 #293
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_77262528
quote:
Op woensdag 20 januari 2010 10:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nu eet ik zelf zelden zoetwatervis, vanwege de gronderige smaak, maar wat dacht je ervan ze te vullen met noordzeegarnalen een doos te vouwen van alu folie, forel er in, overgieten met wat witte wijn, wat groene krruiden, preiringen en schijfjes wortel, zout en peper, dichtvouwen, en dat een 20 a 30 minuten in de oven?
Klinkt goed ga ik denk proberen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 27 januari 2010 @ 14:48:02 #294
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_77335326
Vandaag rundertong gekocht Maar het is al een hele tijd geleden dat ik er eentje heb klaargemaakt. Met welke kruiden kan ik hem het beste laten trekken zodat we naast de tong ook nog heerlijke soep krijgen?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_77337178
Ik had er ui, knoflook, 4-seizoenen peper, foelie en laurier bij gedaan.
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 27 januari 2010 @ 18:58:49 #296
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_77345450
Knoflook niet denk ik. Maar de rest klinkt goed
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_77422177
quote:
Op zondag 17 januari 2010 23:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Okay, wil je hem lekkerder maken maak dan zelf een mooie runderboullion (of kip) en gebruik geen pakjes.
Geen suiker gebruiken en ook geen kerriepoeder. Snij zeker (minstens) een kilo uien per liter boullion (schoongewicht) en carameliseer die (de uien) op een heel laag vuur heel langzaam, minstens een uur, beter is langer.
Voeg dan de gezeefde bouillion en het vlees uit de boullion toe.
Aan de kook brengen.
Geen bloem gebruiken, nergens voor nodig.
Garnituur, oud brood nemen kan ook bruin zijn en aan soldaatjes snijden.. Olijfolie vermengen met een paar tenen geheel gepulpte knoflook en even laten staan zodat de olie erg lookig wordt.
Soldaatjes door de olie halen en op een ovenplaat bij 200 graden roosteren tot knapperig (in de oven dus)

Gedoe met sneden stokbrood en kaas erop is niets voor bij een uiensoep, door de verbrande kaas proef je de soep nauwelijks (dat is de bedoeling van de bistros die dat verzonnen)
Gisteren gemaakt, en alhoewel de uien 'slechts' een halfuur op hadden gestaan, was het al lekker. Volgende keer wat langer. Enige nadeel was dat het hele huis naar ui rook, vonden m'n huisgenoten iets minder..
pi_77630308
En in de catgeorie 'n00b-vraag van de week' komt hier mijn inzending:

Moet ik bloemkool met water opzetten op hoog vuur en dan na zo'n minuut of tien afgieten of moet ik water opzetten, wachten tot het kookt en dan de bloemkool er pas bij?
pi_77631605
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 14:51 schreef Fargo het volgende:
En in de catgeorie 'n00b-vraag van de week' komt hier mijn inzending:

Moet ik bloemkool met water opzetten op hoog vuur en dan na zo'n minuut of tien afgieten of moet ik water opzetten, wachten tot het kookt en dan de bloemkool er pas bij?
Ik zet het altijd op in een laagje koud water, wacht tot het kookt en dan het vuur laag.
Life is too short not to have fun
pi_77632354
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 15:27 schreef vaagsel het volgende:

[..]

Ik zet het altijd op in een laagje koud water, wacht tot het kookt en dan het vuur laag.
Oke, en in totaal moet het zo'n 10-12 minuten opstaan?
pi_77632737
Afhankelijk van je bloemkool en de grootte van de bloemkoolroosjes. Gewoon na 10 minuten even prikken zoals je ook bij aardappels zou doen. Als het bijna gaar is kan je het afgieten, gaart altijd nog een beetje na.
Life is too short not to have fun
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')