Lasagnaquote:Op zaterdag 16 januari 2010 00:28 schreef Marloes het volgende:
Ik wil graag lasagne maken maar weet niet zo goed hoe ik zelf een lekkere (tomaten)saus moet maken
ff Piet helpen, meer olie idd erbij. En goed tikken, dat genereert warmte, kan zijn dat de olie en de dooier beter gaan binden dan. En als laatste redmiddel kan je nog een paar druppels lauw water erbij doen, als ie in de schift dreigt te gaan. Sowieso geen azijn o.i.d. later toevoegen, daar wordt ie alleen maar dunner van.quote:Op maandag 11 januari 2010 19:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Piet,
Met zelf gemaakte mayo, als hij te dun is, dan moet er meer olie bij toch?Het ei zorgt er voor dat de olie dik wordt is het niet?
kipfilet komt van de borst, niet van de dijquote:Op zondag 17 januari 2010 22:41 schreef Omnifacer het volgende:
Piet, ik snap er geen zak van. Je hebt hier bij de kippeboer gewoon kipfilets en kippedijen, maar ook kippedijen zonder bot. Maar een kippedij zonder bot is toch gewoon filet dan?
Ja die snapte ik al, ik bedoelde meer van: wat voor verschil in smaak geeft dat?quote:Op zondag 17 januari 2010 22:41 schreef Mirjam het volgende:
[..]
kipfilet komt van de borst, niet van de dij
Deze: Zat bij m'n groentetas, dus ik dacht, zal wel lekker zijn..quote:Op vrijdag 15 januari 2010 14:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Welk recept heb je gevolgd?
Ik hou persoonlijk niet van de snee brood erop en kaas en dan in de oven gedoe wat zoveel mensen zo spannend vinden. Gewoon wat soldaatjes of knoflookige croutons erbij als garnituur.
Neequote:Op zondag 17 januari 2010 22:41 schreef Omnifacer het volgende:
Piet, ik snap er geen zak van. Je hebt hier bij de kippeboer gewoon kipfilets en kippedijen, maar ook kippedijen zonder bot. Maar een kippedij zonder bot is toch gewoon filet dan?
Okay, wil je hem lekkerder maken maak dan zelf een mooie runderboullion (of kip) en gebruik geen pakjes.quote:Op zondag 17 januari 2010 23:01 schreef ArtemisQ het volgende:
[..]
Deze: Zat bij m'n groentetas, dus ik dacht, zal wel lekker zijn..
Gevulde uiensoep
4 el olijfolie| 600 g uien, in ringen| 2 el suiker| 1 tl kerriepoeder | 2 el bloem | 1 liter
groentebouillon | 2 tl Provençaalse kruiden | 1 stokbrood | 200 g geraspte jonge
kaas
Verhit de olie in een braadpan en bak de uiringen tot ze lichtbruin kleuren. Voeg suiker, kerriepoeder
en bloem toe en laat de suiker op laag vuur smelten. Voeg bouillon en Provençaalse kruiden toe en
breng de soep aan de kook. Laat afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en
peper. Verwarm de ovengrill. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes, leg ze op de met bakpapier
beklede bakplaat en bestrooi met kaas. Gratineer ze 4 minuten onder tot ze lichtbruin en krokant
zijn. Serveer de crostini’s in en naast de soep.
Hahaquote:Op zondag 17 januari 2010 23:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee
Een kipfilet refereert aan het borststuk van de kip, een dij zonder bot is weliswaar "gefileert" maar geen filet.
Je kan als je een beetje handig bent een kip geheel ontbenen zonder hem te delen. je kan hem dan vullen en weer dichtmaken en dan heb je een botloze kip. Doe dat wel eens (ook met gans) voor een etentje, geef je iemand een mes en een vork, hier, snij jij de kip even aan. stomverbaasd dan dat er in de vogel geen botten zitten.
Wat geeft dat voor effect in de oven? Ik bak ze altijd in de pan krokant, wel zo simpel.quote:Op zondag 17 januari 2010 23:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Garnituur, oud brood nemen kan ook bruin zijn en aan soldaatjes snijden.. Olijfolie vermengen met een paar tenen geheel gepulpte knoflook en even laten staan zodat de olie erg lookig wordt.
Soldaatjes door de olie halen en op een ovenplaat bij 200 graden roosteren tot knapperig (in de oven dus)
Volgens mij lezen ze over je vraag heen. Maar de filet (in goed nederlands betekent dat tegenwoordig alleen nog maar "zonder bot of graat") van de borst is wit en gauw droog en wordt door veel zogenaamde kenners afgedaan als inferieur. De "filet" van de poot is rose, veel vetter en daardoor dus sappiger en door zogenaamde kenners bejubeld.quote:Op zondag 17 januari 2010 22:42 schreef Omnifacer het volgende:
ik bedoelde meer van: wat voor verschil in smaak geeft dat?
Foeli, zout, knoflook, peper, olijfolie en Pearl River Mushroom Soy voor de rokerige smaakquote:Op zondag 17 januari 2010 23:32 schreef Omnifacer het volgende:
[..]
Haha
Weet je nog een mooi recept voor een beetje een knappe marinade? Ik heb wel zin om kippedijen te bereiden met een beetje zon rokerige smaak, snap je wat ik bedoel?
kan ook, oven is makkelijker voor de meesten.quote:Op zondag 17 januari 2010 23:34 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Wat geeft dat voor effect in de oven? Ik bak ze altijd in de pan krokant, wel zo simpel.
dij en vleugel zijn vetter, dus smaakvoller, of bedoel je met of zonder bot?quote:Op zondag 17 januari 2010 22:42 schreef Omnifacer het volgende:
[..]
Ja die snapte ik al, ik bedoelde meer van: wat voor verschil in smaak geeft dat?
Nee, dat bedoelde ikquote:Op zondag 17 januari 2010 23:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dij en vleugel zijn vetter, dus smaakvoller, of bedoel je met of zonder bot?
Kthanks, nu kan ze tenminste gerust de pan in gooien zonder het gevoel te hebben een onontdekte smaaksensatie te missenquote:Op zondag 17 januari 2010 23:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
kan ook, oven is makkelijker voor de meesten.
Is er trouwens ook verschil tussen met en zonder bot?quote:Op zondag 17 januari 2010 23:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dij en vleugel zijn vetter, dus smaakvoller, of bedoel je met of zonder bot?
In de smaak? Geen idee, nooit opgemerkt. Wel in de eetervaring, lekker kluiven...quote:Op dinsdag 19 januari 2010 00:29 schreef Omnifacer het volgende:
[..]
Is er trouwens ook verschil tussen met en zonder bot?
Wat doe je er in het proces dan bij? En vind alleen jij dat die staat te koken of andere mensen ook?quote:Op dinsdag 19 januari 2010 16:50 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Wat ik trouwens al een paar keer heb gehad met het bereiden van zelfgemaakte (lams)bouillion is dat later in het proces de smaak verloren gaat.
Afgelopen weekend ook. Ik heb eerder de boullion gemaakt, deze ligt in de vriezer. Ik heb het ontdooid, en tijdens het opwarmen geproeft. Smaakte goed naar lam.
Alleen wat later in het proces ben ik de lamsmaak ineens kwijt. Alsof, zodra het kookt, de smaak van lam ineens verloren gaat![]()
Zelfde ook wel eens gehad met Asperge soep. Iemand enig idee hoe dat komt?
Mijn vriendin die 10 meter verderop zat proefde het ook. Maar daar ruik je de boullion ook natuurlijk. Het proces is eigenlijk alleen verhitten en zout/peper toevoegen. Eerst zit er echt een aanwezige lamssmaak aan, later alleen nog heel flauwtjes...quote:Op dinsdag 19 januari 2010 17:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat doe je er in het proces dan bij? En vind alleen jij dat die staat te koken of andere mensen ook?
Als je namelijk staat te koken en de hele tijd de geur ruikt, dan smaakt het later altijd minder. Maar dat is alleen bij jou het geval, niet bij de mensen die niet in de geur stonden. Je hersenen corrigeren de geur weg, net als bijvoorbeeld kaarslicht of licht van gloeilampen veel roder oranje is dan je "ziet" als je een foto maakt is die kleurzweem er wel.
Dit is ook het effect waarom soep de volgende dag beter lijkt te smaken, in een vers gelucht huis, waar alle geur van het soeptrekken weg is, de soep opwarmen en hij lijkt ineens veel beter te smaken.
Je kan proberen even een kwartiertje naar buiten te gaan, frisse lucht inademen, en altijd een raam open hebben in de keuken.
Wat wegen ze?quote:Op dinsdag 19 januari 2010 19:30 schreef fokyou2010 het volgende:
Heb bij de turk 2 soepkippen uit de vriezer gekocht (rubberachtig vel, stevig vlees).
Hoe lang langzaam tegen de kook aan houden voor een goeie kippebouillon? En tot hoeveel liter kan ik het het beste inkoken?
Zijn moraburgers al niet voorgegaard dan?quote:Op dinsdag 19 januari 2010 19:56 schreef Schenkstroop het volgende:
Hai Piet.
Ik ben sinds vorige maand weer warm gaan eten. Heb namelijk een elctr. kookplaat gekocht en kan dus kleine dingetjes maken zoals aardappel-partjes en gebakken eieren. Vlees kan ook wel maar mora hamburgers worden weer niet gaar weet niet waarom![]()
Heb je nog lekkere variatie-recepten voor gebakken/roer-ei op brood? Want dat eet ik namelijk vaak. Ui/tomaat/ei komt me nu de keel uit.
vast voorgegaard ja. en bevroren. heb je al geprobeerd om ze te ontdooien alvorens je ze bakt?quote:Op dinsdag 19 januari 2010 20:15 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Zijn moraburgers al niet voorgegaard dan?
Ja Piet, hoe zit dat?quote:Op dinsdag 19 januari 2010 19:56 schreef Schenkstroop het volgende:
Vlees kan ook wel maar mora hamburgers worden weer niet gaar weet niet waarom![]()
Per kip met een liter of 4 opzettenquote:
Onmogelijk, die zijn namelijk al gaar als ze het pak in gaanquote:Op dinsdag 19 januari 2010 19:56 schreef Schenkstroop het volgende:
Hai Piet.
Ik ben sinds vorige maand weer warm gaan eten. Heb namelijk een elctr. kookplaat gekocht en kan dus kleine dingetjes maken zoals aardappel-partjes en gebakken eieren. Vlees kan ook wel maar mora hamburgers worden weer niet gaar weet niet waarom![]()
Heb je nog lekkere variatie-recepten voor gebakken/roer-ei op brood? Want dat eet ik namelijk vaak. Ui/tomaat/ei komt me nu de keel uit.
Nu eet ik zelf zelden zoetwatervis, vanwege de gronderige smaak, maar wat dacht je ervan ze te vullen met noordzeegarnalen een doos te vouwen van alu folie, forel er in, overgieten met wat witte wijn, wat groene krruiden, preiringen en schijfjes wortel, zout en peper, dichtvouwen, en dat een 20 a 30 minuten in de oven?quote:Op maandag 18 januari 2010 21:37 schreef Martijn_77 het volgende:
@Piet.
Ik heb hier 5 regenboogforellen in de vriezer liggen. Schoongemaakt en wel.
Wat zou ik hier voor lekkers van kunnen maken? Heb je nog tips?
Ik hoop van wel anders heb ik een paar half gare hamburgers opgegetenquote:Op dinsdag 19 januari 2010 20:15 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Zijn moraburgers al niet voorgegaard dan?
Klinkt goed ga ik denk proberenquote:Op woensdag 20 januari 2010 10:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nu eet ik zelf zelden zoetwatervis, vanwege de gronderige smaak, maar wat dacht je ervan ze te vullen met noordzeegarnalen een doos te vouwen van alu folie, forel er in, overgieten met wat witte wijn, wat groene krruiden, preiringen en schijfjes wortel, zout en peper, dichtvouwen, en dat een 20 a 30 minuten in de oven?
Gisteren gemaakt, en alhoewel de uien 'slechts' een halfuur op hadden gestaan, was het al lekker. Volgende keer wat langer. Enige nadeel was dat het hele huis naar ui rook, vonden m'n huisgenoten iets minder..quote:Op zondag 17 januari 2010 23:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Okay, wil je hem lekkerder maken maak dan zelf een mooie runderboullion (of kip) en gebruik geen pakjes.
Geen suiker gebruiken en ook geen kerriepoeder. Snij zeker (minstens) een kilo uien per liter boullion (schoongewicht) en carameliseer die (de uien) op een heel laag vuur heel langzaam, minstens een uur, beter is langer.
Voeg dan de gezeefde bouillion en het vlees uit de boullion toe.
Aan de kook brengen.
Geen bloem gebruiken, nergens voor nodig.
Garnituur, oud brood nemen kan ook bruin zijn en aan soldaatjes snijden.. Olijfolie vermengen met een paar tenen geheel gepulpte knoflook en even laten staan zodat de olie erg lookig wordt.
Soldaatjes door de olie halen en op een ovenplaat bij 200 graden roosteren tot knapperig (in de oven dus)
Gedoe met sneden stokbrood en kaas erop is niets voor bij een uiensoep, door de verbrande kaas proef je de soep nauwelijks (dat is de bedoeling van de bistros die dat verzonnen)
Ik zet het altijd op in een laagje koud water, wacht tot het kookt en dan het vuur laag.quote:Op donderdag 4 februari 2010 14:51 schreef Fargo het volgende:
En in de catgeorie 'n00b-vraag van de week' komt hier mijn inzending:
Moet ik bloemkool met water opzetten op hoog vuur en dan na zo'n minuut of tien afgieten of moet ik water opzetten, wachten tot het kookt en dan de bloemkool er pas bij?
Oke, en in totaal moet het zo'n 10-12 minuten opstaan?quote:Op donderdag 4 februari 2010 15:27 schreef vaagsel het volgende:
[..]
Ik zet het altijd op in een laagje koud water, wacht tot het kookt en dan het vuur laag.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |