abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 6 januari 2010 @ 00:06:49 #226
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76465550
Ja, volgens mij is dat ook het enige waar het voor gebruikt wordt, om het zetmeel eruit te halen. En misschien dat als je de wortel meestooft je saus ook dikker wordt, maar echt lekker is het niet. Je zou kunnen zeggen crunchy, maar het is eigenlijk gewoon of je schijfjes boomtak zit te eten.
  woensdag 6 januari 2010 @ 00:12:51 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76465764
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 00:06 schreef RobinOok het volgende:
Ja, volgens mij is dat ook het enige waar het voor gebruikt wordt, om het zetmeel eruit te halen. En misschien dat als je de wortel meestooft je saus ook dikker wordt, maar echt lekker is het niet. Je zou kunnen zeggen crunchy, maar het is eigenlijk gewoon of je schijfjes boomtak zit te eten.
Het geeft wel een prachtige binding, de structuur is erg mooi en het blijft helder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 6 januari 2010 @ 00:19:52 #228
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76465997
Ja, ik weet het. Moe'k ook nog een postje aan wijden ooit, de verschillende bindmiddelen en dan in rangorde.
Chinese keuken kan niet zonder.
  woensdag 6 januari 2010 @ 00:23:52 #229
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76466123
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 00:19 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik weet het. Moe'k ook nog een postje aan wijden ooit, de verschillende bindmiddelen en dan in rangorde.
Chinese keuken kan niet zonder.
jep, en dan ook of ze lang of kort binden (of je er een lange sliert mee kan trekken, of dat ie kort blijft maar wel dik wordt) of ze helder binden, of ze smaak impact hebben, of ze warm of koud binden, of ze stollen, of ze vloeibaarder worden als je het schud, zoals ketchup dat dun wordt als je het schud maar dik wordt als het rust, of andersom, dat het vloeit als het met rust gelaten word en breekt als je het slaat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 6 januari 2010 @ 00:26:39 #230
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76466230
Ja, vandaar dat ik het alsmaar voor me uitschuif, hihi. Helder, wit, smaak, warm, koud, invriezen, zuren, pffff.
Dan zijn er nog zoveel leukere of makkelijkere onderwerpen om te behandelen.
pi_76691639
Piet,

Met zelf gemaakte mayo, als hij te dun is, dan moet er meer olie bij toch? Het ei zorgt er voor dat de olie dik wordt is het niet?
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_76691884
Het ei zorgt ervoor dat olie en azijn samen een emulsie vormen.Normaal gaan olie en azijn niet lekkere samen.
Sorry, ik weet niet wat je eraan moet doen.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_76691906


[ Bericht 100% gewijzigd door krakkemieke op 11-01-2010 20:06:37 ]
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_76692728
meer olie zal het alleen maar verdunnen en het risico dat je emulsie breekt vergroten.. denk ik
pi_76693610
quote:
Op maandag 11 januari 2010 20:13 schreef evo87 het volgende:
meer olie zal het alleen maar verdunnen en het risico dat je emulsie breekt vergroten.. denk ik
Meer ei eindigde juist hierin

mislukt dus.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_76694878
ff gegoogled en idd meer olie = dikkere mayo, vna azijn wordt ie weer dunner. Grappig
pi_76695042
Het schijnt dat je opnieuw kan beginnen en je mislukte mengsel ipv olie kan gebruiken. Je krijgt dan meer mayo. Ik ga re niet vanuit dat je meer mislukking krijgt.
Was alles op kamertemperatuur?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 11 januari 2010 @ 21:02:30 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76695269
quote:
Op maandag 11 januari 2010 19:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Piet,

Met zelf gemaakte mayo, als hij te dun is, dan moet er meer olie bij toch? Het ei zorgt er voor dat de olie dik wordt is het niet?
Maak zelden mayo maar als ik Hollandaise maak heb ik dat effect ook wel als er te weinig ingekookte wijn erbij doe. Scheutje water en dan wordt ie ineens wel mooi.
Blijft raar spul hoor een emulsie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76705302
quote:
Op maandag 11 januari 2010 20:58 schreef krakkemieke het volgende:
Het schijnt dat je opnieuw kan beginnen en je mislukte mengsel ipv olie kan gebruiken. Je krijgt dan meer mayo. Ik ga re niet vanuit dat je meer mislukking krijgt.
Was alles op kamertemperatuur?
De eieren niet, maar het schiftte niet, dat is volgens mij het enige risico dat koude eieren mee brengen
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_76705319
quote:
Op maandag 11 januari 2010 21:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maak zelden mayo maar als ik Hollandaise maak heb ik dat effect ook wel als er te weinig ingekookte wijn erbij doe. Scheutje water en dan wordt ie ineens wel mooi.
Blijft raar spul hoor een emulsie.
Water? Ik zal het de volgende keer proberen. Het is inderdaad een apart principe.
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 12 januari 2010 @ 12:32:33 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76716006
quote:
Op dinsdag 12 januari 2010 00:06 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Water? Ik zal het de volgende keer proberen. Het is inderdaad een apart principe.
klein beetje maar, kijken of het dan steviger wordt, het ligt natuurlijk eraan wat je er al in hebt zitten, mayo hoort ca 80% olie te zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76767889
Ik zag je vandaag het woord knödel in een toic gebruiken en ik kreeg er gelijk zin in! Ik weet alleen niet eens meer hoe het smaakt, maar ik heb er wel goede herinneringen aan van skivakanties vroeger...
Mijn vraag is dus; hoe maak ik een echte goede knüdel met de soep die erbij hoort? Ik vertrouw die Nederlandse recepten ook niet zo, en de foto's lijken hier ook helemaal niet op! Ik wil deze!

  woensdag 13 januari 2010 @ 17:37:18 #243
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76770380
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 16:46 schreef ParanoidEv het volgende:
Ik zag je vandaag het woord knödel in een toic gebruiken en ik kreeg er gelijk zin in! Ik weet alleen niet eens meer hoe het smaakt, maar ik heb er wel goede herinneringen aan van skivakanties vroeger...
Mijn vraag is dus; hoe maak ik een echte goede knüdel met de soep die erbij hoort? Ik vertrouw die Nederlandse recepten ook niet zo, en de foto's lijken hier ook helemaal niet op! Ik wil deze!

[ afbeelding ]
Nu hou ik niet zo van Knödel, dus ik maak ze zelden (manlief vind ze wel lekker)
Welke Knödel wil je, er zijn er zoveel, uit aardappels, uit brood, combies van die beide, uit meel en ei, zoet als nagerecht (met amandelen, die zijn wel errug lekker, heb die één keer in Beieren gegeten)
Duitsers een oostenrijkers maken er zoveel soorten, kleine voor in de soep met merg gemaakt, met griesmeel, met kaas en griesmeel, hele grote in een doek gekookt en dan aan plakjes gesneden.
Als ik de foto bekijk lijkt het nog het meest op Semmelknödel
10 Oude broodjes, of een oudbakken droog witbrood, kleingemaakt
¼ Liter Melk
4 Eieren

1 bosje Peterselie
Peper
Zout
snuf gemalen foelie of nootmuskaat

Brood met de rest van de ingredienten tot een massa kneden. De melk beetje bij beetje toevoegen, want het moet vrij stevig blijven.
Ballen draaien en deze laten rusten in de koelkast, ca 30 minuten.
Een grote pan water aan de kook brengen en de Knödel toevoegen, aan de kook brengen, laag zetten en ca 15-20 minuten laten garen.

Je kan variëren met griesmeel, bloem, gekookte bloemige aardappel die je tot een deeg kneed, kaas toevoegen, hamblokjes, amandelrasp, tamme kastanjes, gehakte peterselie etc etc

Het is een boerengerecht waarbij men eigenlijk uit de resten brood, aardappel, bloem, etc een stevig voedend gerecht maakte.

[ Bericht 11% gewijzigd door Pietverdriet op 13-01-2010 17:53:54 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76807177
Hoi Piet,

Ik heb een hoeveelheid heerlijke edelhertpoulet in de vriezer, en nu wil ik daar komend weekend een lekker stoofgerecht mee maken. Nu ik zo'n lekker vlees heb, wil ik wel een uberlekker recept, vandaar...mijn vraag aan jou: hoe maak ik de lekkerste stoofschotel ooit?
Ik weet het ook niet
pi_76808878
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nu hou ik niet zo van Knödel, dus ik maak ze zelden (manlief vind ze wel lekker)
Welke Knödel wil je, er zijn er zoveel, uit aardappels, uit brood, combies van die beide, uit meel en ei, zoet als nagerecht (met amandelen, die zijn wel errug lekker, heb die één keer in Beieren gegeten)
Duitsers een oostenrijkers maken er zoveel soorten, kleine voor in de soep met merg gemaakt, met griesmeel, met kaas en griesmeel, hele grote in een doek gekookt en dan aan plakjes gesneden.
Als ik de foto bekijk lijkt het nog het meest op Semmelknödel
10 Oude broodjes, of een oudbakken droog witbrood, kleingemaakt
¼ Liter Melk
4 Eieren

1 bosje Peterselie
Peper
Zout
snuf gemalen foelie of nootmuskaat

Brood met de rest van de ingredienten tot een massa kneden. De melk beetje bij beetje toevoegen, want het moet vrij stevig blijven.
Ballen draaien en deze laten rusten in de koelkast, ca 30 minuten.
Een grote pan water aan de kook brengen en de Knödel toevoegen, aan de kook brengen, laag zetten en ca 15-20 minuten laten garen.

Je kan variëren met griesmeel, bloem, gekookte bloemige aardappel die je tot een deeg kneed, kaas toevoegen, hamblokjes, amandelrasp, tamme kastanjes, gehakte peterselie etc etc

Het is een boerengerecht waarbij men eigenlijk uit de resten brood, aardappel, bloem, etc een stevig voedend gerecht maakte.

Super! Ik bedoelde inderdaad zoiets als op de foto, dus ik ga dit eens testen!
pi_76828298
Ik heb vanavond uiensoep gemaakt, maar deze was veel te zoet, toch iets te veel suiker in het recept denk ik. Maar hoe krijg je te zoete soep eigenlijk wat minder zoet? We dachten iets van citroen ofzo? Klopt dat?
  donderdag 14 januari 2010 @ 23:08:44 #247
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_76829735
Heb je suiker door de soep gedaan?
pi_76829738
Geen suiker gebruiken en de uien in ong. een uur op heel laag vuur glazig maken, ze worden dan bruin en zoet. Suiker in je uiensoep gooien is overbodig.
Ik weet het ook niet
  donderdag 14 januari 2010 @ 23:26:28 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76830503
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 22:39 schreef ArtemisQ het volgende:
Ik heb vanavond uiensoep gemaakt, maar deze was veel te zoet, toch iets te veel suiker in het recept denk ik. Maar hoe krijg je te zoete soep eigenlijk wat minder zoet? We dachten iets van citroen ofzo? Klopt dat?
Wat Dunkie zegt, geen suiker gebruiken alleen maar uien stoven ca een uur
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 14 januari 2010 @ 23:29:00 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76830608
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 14:39 schreef Dunckie het volgende:
Hoi Piet,

Ik heb een hoeveelheid heerlijke edelhertpoulet in de vriezer, en nu wil ik daar komend weekend een lekker stoofgerecht mee maken. Nu ik zo'n lekker vlees heb, wil ik wel een uberlekker recept, vandaar...mijn vraag aan jou: hoe maak ik de lekkerste stoofschotel ooit?
Poulet ontdooien in de koelkast, vlees met wildkruiden kruiden, aanbraden en blussen met rode wijn. Blaadje laurier erbij, knoflook, wildfond en een uurtje of twee stoven.
Binden met een sausbinder zoals pijlwortel of aardappelmeel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')