abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_77015483
Wat ik trouwens al een paar keer heb gehad met het bereiden van zelfgemaakte (lams)bouillion is dat later in het proces de smaak verloren gaat.

Afgelopen weekend ook. Ik heb eerder de boullion gemaakt, deze ligt in de vriezer. Ik heb het ontdooid, en tijdens het opwarmen geproeft. Smaakte goed naar lam.

Alleen wat later in het proces ben ik de lamsmaak ineens kwijt. Alsof, zodra het kookt, de smaak van lam ineens verloren gaat

Zelfde ook wel eens gehad met Asperge soep. Iemand enig idee hoe dat komt?
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 19 januari 2010 @ 17:14:53 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_77016517
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 00:29 schreef Omnifacer het volgende:

[..]

Is er trouwens ook verschil tussen met en zonder bot?
In de smaak? Geen idee, nooit opgemerkt. Wel in de eetervaring, lekker kluiven...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 19 januari 2010 @ 17:20:19 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_77016724
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 16:50 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Wat ik trouwens al een paar keer heb gehad met het bereiden van zelfgemaakte (lams)bouillion is dat later in het proces de smaak verloren gaat.

Afgelopen weekend ook. Ik heb eerder de boullion gemaakt, deze ligt in de vriezer. Ik heb het ontdooid, en tijdens het opwarmen geproeft. Smaakte goed naar lam.

Alleen wat later in het proces ben ik de lamsmaak ineens kwijt. Alsof, zodra het kookt, de smaak van lam ineens verloren gaat

Zelfde ook wel eens gehad met Asperge soep. Iemand enig idee hoe dat komt?
Wat doe je er in het proces dan bij? En vind alleen jij dat die staat te koken of andere mensen ook?
Als je namelijk staat te koken en de hele tijd de geur ruikt, dan smaakt het later altijd minder. Maar dat is alleen bij jou het geval, niet bij de mensen die niet in de geur stonden. Je hersenen corrigeren de geur weg, net als bijvoorbeeld kaarslicht of licht van gloeilampen veel roder oranje is dan je "ziet" als je een foto maakt is die kleurzweem er wel.
Dit is ook het effect waarom soep de volgende dag beter lijkt te smaken, in een vers gelucht huis, waar alle geur van het soeptrekken weg is, de soep opwarmen en hij lijkt ineens veel beter te smaken.
Je kan proberen even een kwartiertje naar buiten te gaan, frisse lucht inademen, en altijd een raam open hebben in de keuken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_77016837
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 17:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat doe je er in het proces dan bij? En vind alleen jij dat die staat te koken of andere mensen ook?
Als je namelijk staat te koken en de hele tijd de geur ruikt, dan smaakt het later altijd minder. Maar dat is alleen bij jou het geval, niet bij de mensen die niet in de geur stonden. Je hersenen corrigeren de geur weg, net als bijvoorbeeld kaarslicht of licht van gloeilampen veel roder oranje is dan je "ziet" als je een foto maakt is die kleurzweem er wel.
Dit is ook het effect waarom soep de volgende dag beter lijkt te smaken, in een vers gelucht huis, waar alle geur van het soeptrekken weg is, de soep opwarmen en hij lijkt ineens veel beter te smaken.
Je kan proberen even een kwartiertje naar buiten te gaan, frisse lucht inademen, en altijd een raam open hebben in de keuken.
Mijn vriendin die 10 meter verderop zat proefde het ook. Maar daar ruik je de boullion ook natuurlijk. Het proces is eigenlijk alleen verhitten en zout/peper toevoegen. Eerst zit er echt een aanwezige lamssmaak aan, later alleen nog heel flauwtjes...
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_77022313
Heb bij de turk 2 soepkippen uit de vriezer gekocht (rubberachtig vel, stevig vlees).

Hoe lang langzaam tegen de kook aan houden voor een goeie kippebouillon? En tot hoeveel liter kan ik het het beste inkoken?
  dinsdag 19 januari 2010 @ 19:56:29 #281
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_77023668
Hai Piet.
Ik ben sinds vorige maand weer warm gaan eten. Heb namelijk een elctr. kookplaat gekocht en kan dus kleine dingetjes maken zoals aardappel-partjes en gebakken eieren. Vlees kan ook wel maar mora hamburgers worden weer niet gaar weet niet waarom
Heb je nog lekkere variatie-recepten voor gebakken/roer-ei op brood? Want dat eet ik namelijk vaak. Ui/tomaat/ei komt me nu de keel uit.
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
  dinsdag 19 januari 2010 @ 20:07:16 #282
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_77024195
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 19:30 schreef fokyou2010 het volgende:
Heb bij de turk 2 soepkippen uit de vriezer gekocht (rubberachtig vel, stevig vlees).

Hoe lang langzaam tegen de kook aan houden voor een goeie kippebouillon? En tot hoeveel liter kan ik het het beste inkoken?
Wat wegen ze?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_77024444
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 20:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat wegen ze?
bij elkaar zo'n 3 kilo
  dinsdag 19 januari 2010 @ 20:15:34 #284
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_77024550
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 19:56 schreef Schenkstroop het volgende:
Hai Piet.
Ik ben sinds vorige maand weer warm gaan eten. Heb namelijk een elctr. kookplaat gekocht en kan dus kleine dingetjes maken zoals aardappel-partjes en gebakken eieren. Vlees kan ook wel maar mora hamburgers worden weer niet gaar weet niet waarom
Heb je nog lekkere variatie-recepten voor gebakken/roer-ei op brood? Want dat eet ik namelijk vaak. Ui/tomaat/ei komt me nu de keel uit.
Zijn moraburgers al niet voorgegaard dan?
pi_77024884
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 20:15 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Zijn moraburgers al niet voorgegaard dan?
vast voorgegaard ja. en bevroren. heb je al geprobeerd om ze te ontdooien alvorens je ze bakt?
  dinsdag 19 januari 2010 @ 22:19:02 #286
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77031507
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 19:56 schreef Schenkstroop het volgende:
Vlees kan ook wel maar mora hamburgers worden weer niet gaar weet niet waarom
Ja Piet, hoe zit dat?
pi_77031576
Ja, Piet, vertel het ons!
  woensdag 20 januari 2010 @ 09:54:28 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_77042545
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 20:13 schreef fokyou2010 het volgende:

[..]

bij elkaar zo'n 3 kilo
Per kip met een liter of 4 opzetten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 20 januari 2010 @ 09:55:59 #289
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_77042578
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 19:56 schreef Schenkstroop het volgende:
Hai Piet.
Ik ben sinds vorige maand weer warm gaan eten. Heb namelijk een elctr. kookplaat gekocht en kan dus kleine dingetjes maken zoals aardappel-partjes en gebakken eieren. Vlees kan ook wel maar mora hamburgers worden weer niet gaar weet niet waarom
Heb je nog lekkere variatie-recepten voor gebakken/roer-ei op brood? Want dat eet ik namelijk vaak. Ui/tomaat/ei komt me nu de keel uit.
Onmogelijk, die zijn namelijk al gaar als ze het pak in gaan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 20 januari 2010 @ 10:03:05 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_77042754
quote:
Op maandag 18 januari 2010 21:37 schreef Martijn_77 het volgende:
@Piet.

Ik heb hier 5 regenboogforellen in de vriezer liggen. Schoongemaakt en wel.

Wat zou ik hier voor lekkers van kunnen maken? Heb je nog tips?
Nu eet ik zelf zelden zoetwatervis, vanwege de gronderige smaak, maar wat dacht je ervan ze te vullen met noordzeegarnalen een doos te vouwen van alu folie, forel er in, overgieten met wat witte wijn, wat groene krruiden, preiringen en schijfjes wortel, zout en peper, dichtvouwen, en dat een 20 a 30 minuten in de oven?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 20 januari 2010 @ 12:00:19 #291
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_77046579
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 20:15 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Zijn moraburgers al niet voorgegaard dan?
Ik hoop van wel anders heb ik een paar half gare hamburgers opgegeten
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
  woensdag 20 januari 2010 @ 14:04:32 #292
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_77051739
Ben de komende tijd zeer druk met andere zaken, dus zal onregelmatig en veel minder vaak hier verschijnen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 25 januari 2010 @ 19:59:34 #293
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_77262528
quote:
Op woensdag 20 januari 2010 10:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nu eet ik zelf zelden zoetwatervis, vanwege de gronderige smaak, maar wat dacht je ervan ze te vullen met noordzeegarnalen een doos te vouwen van alu folie, forel er in, overgieten met wat witte wijn, wat groene krruiden, preiringen en schijfjes wortel, zout en peper, dichtvouwen, en dat een 20 a 30 minuten in de oven?
Klinkt goed ga ik denk proberen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 27 januari 2010 @ 14:48:02 #294
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_77335326
Vandaag rundertong gekocht Maar het is al een hele tijd geleden dat ik er eentje heb klaargemaakt. Met welke kruiden kan ik hem het beste laten trekken zodat we naast de tong ook nog heerlijke soep krijgen?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_77337178
Ik had er ui, knoflook, 4-seizoenen peper, foelie en laurier bij gedaan.
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 27 januari 2010 @ 18:58:49 #296
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_77345450
Knoflook niet denk ik. Maar de rest klinkt goed
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_77422177
quote:
Op zondag 17 januari 2010 23:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Okay, wil je hem lekkerder maken maak dan zelf een mooie runderboullion (of kip) en gebruik geen pakjes.
Geen suiker gebruiken en ook geen kerriepoeder. Snij zeker (minstens) een kilo uien per liter boullion (schoongewicht) en carameliseer die (de uien) op een heel laag vuur heel langzaam, minstens een uur, beter is langer.
Voeg dan de gezeefde bouillion en het vlees uit de boullion toe.
Aan de kook brengen.
Geen bloem gebruiken, nergens voor nodig.
Garnituur, oud brood nemen kan ook bruin zijn en aan soldaatjes snijden.. Olijfolie vermengen met een paar tenen geheel gepulpte knoflook en even laten staan zodat de olie erg lookig wordt.
Soldaatjes door de olie halen en op een ovenplaat bij 200 graden roosteren tot knapperig (in de oven dus)

Gedoe met sneden stokbrood en kaas erop is niets voor bij een uiensoep, door de verbrande kaas proef je de soep nauwelijks (dat is de bedoeling van de bistros die dat verzonnen)
Gisteren gemaakt, en alhoewel de uien 'slechts' een halfuur op hadden gestaan, was het al lekker. Volgende keer wat langer. Enige nadeel was dat het hele huis naar ui rook, vonden m'n huisgenoten iets minder..
pi_77630308
En in de catgeorie 'n00b-vraag van de week' komt hier mijn inzending:

Moet ik bloemkool met water opzetten op hoog vuur en dan na zo'n minuut of tien afgieten of moet ik water opzetten, wachten tot het kookt en dan de bloemkool er pas bij?
pi_77631605
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 14:51 schreef Fargo het volgende:
En in de catgeorie 'n00b-vraag van de week' komt hier mijn inzending:

Moet ik bloemkool met water opzetten op hoog vuur en dan na zo'n minuut of tien afgieten of moet ik water opzetten, wachten tot het kookt en dan de bloemkool er pas bij?
Ik zet het altijd op in een laagje koud water, wacht tot het kookt en dan het vuur laag.
Life is too short not to have fun
pi_77632354
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 15:27 schreef vaagsel het volgende:

[..]

Ik zet het altijd op in een laagje koud water, wacht tot het kookt en dan het vuur laag.
Oke, en in totaal moet het zo'n 10-12 minuten opstaan?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')