DunCkiequote:Op donderdag 14 januari 2010 23:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat Dunkie zegt, geen suiker gebruiken alleen maar uien stoven ca een uur
Bedankt beiden! Ik dacht, ik volg het recept wel, maar dat kan beter de volgende keer! Maar dan: uien stoven voor een uur, dan bouillon erbij en nog even laten pruttelen? Verder nog wat erbij?quote:Op donderdag 14 januari 2010 23:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat Dunkie zegt, geen suiker gebruiken alleen maar uien stoven ca een uur
Welk recept heb je gevolgd?quote:Op vrijdag 15 januari 2010 14:22 schreef ArtemisQ het volgende:
[..]
Bedankt beiden! Ik dacht, ik volg het recept wel, maar dat kan beter de volgende keer! Maar dan: uien stoven voor een uur, dan bouillon erbij en nog even laten pruttelen? Verder nog wat erbij?
Waarschijnlijk is dit ook prima te gebruiken voor lasagne (hoewel ik dat zelf nog niet geprobeerd heb, misschien maar 'ns doenquote:Gehakt
Ui
Knoflook
Tomato Frito (is zoeter dan gewone gezeefde tomaten)
Wat kruiden: Peper, zout, oregano, basilcum. (Gedroogd is prima, vers is nog veel lekkerder).
Gehakt rulbakken, gesnipperde ui en knoflook er doorheen. Even lekker door laten sudderen tot de uien zacht glazig zijn. Tomatenprut en kruiden er door heen. Aan de kook laten komen, en wanneer nodig binden met zetmeel of maizena.
Prima basis, op zichzelf al prima, en heel goed uit te breiden met wat je maar wilt: paprika, champignon enz. enz.
Lasagnaquote:Op zaterdag 16 januari 2010 00:28 schreef Marloes het volgende:
Ik wil graag lasagne maken maar weet niet zo goed hoe ik zelf een lekkere (tomaten)saus moet maken
ff Piet helpen, meer olie idd erbij. En goed tikken, dat genereert warmte, kan zijn dat de olie en de dooier beter gaan binden dan. En als laatste redmiddel kan je nog een paar druppels lauw water erbij doen, als ie in de schift dreigt te gaan. Sowieso geen azijn o.i.d. later toevoegen, daar wordt ie alleen maar dunner van.quote:Op maandag 11 januari 2010 19:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Piet,
Met zelf gemaakte mayo, als hij te dun is, dan moet er meer olie bij toch?Het ei zorgt er voor dat de olie dik wordt is het niet?
kipfilet komt van de borst, niet van de dijquote:Op zondag 17 januari 2010 22:41 schreef Omnifacer het volgende:
Piet, ik snap er geen zak van. Je hebt hier bij de kippeboer gewoon kipfilets en kippedijen, maar ook kippedijen zonder bot. Maar een kippedij zonder bot is toch gewoon filet dan?
Ja die snapte ik al, ik bedoelde meer van: wat voor verschil in smaak geeft dat?quote:Op zondag 17 januari 2010 22:41 schreef Mirjam het volgende:
[..]
kipfilet komt van de borst, niet van de dij
Deze: Zat bij m'n groentetas, dus ik dacht, zal wel lekker zijn..quote:Op vrijdag 15 januari 2010 14:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Welk recept heb je gevolgd?
Ik hou persoonlijk niet van de snee brood erop en kaas en dan in de oven gedoe wat zoveel mensen zo spannend vinden. Gewoon wat soldaatjes of knoflookige croutons erbij als garnituur.
Neequote:Op zondag 17 januari 2010 22:41 schreef Omnifacer het volgende:
Piet, ik snap er geen zak van. Je hebt hier bij de kippeboer gewoon kipfilets en kippedijen, maar ook kippedijen zonder bot. Maar een kippedij zonder bot is toch gewoon filet dan?
Okay, wil je hem lekkerder maken maak dan zelf een mooie runderboullion (of kip) en gebruik geen pakjes.quote:Op zondag 17 januari 2010 23:01 schreef ArtemisQ het volgende:
[..]
Deze: Zat bij m'n groentetas, dus ik dacht, zal wel lekker zijn..
Gevulde uiensoep
4 el olijfolie| 600 g uien, in ringen| 2 el suiker| 1 tl kerriepoeder | 2 el bloem | 1 liter
groentebouillon | 2 tl Provençaalse kruiden | 1 stokbrood | 200 g geraspte jonge
kaas
Verhit de olie in een braadpan en bak de uiringen tot ze lichtbruin kleuren. Voeg suiker, kerriepoeder
en bloem toe en laat de suiker op laag vuur smelten. Voeg bouillon en Provençaalse kruiden toe en
breng de soep aan de kook. Laat afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en
peper. Verwarm de ovengrill. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes, leg ze op de met bakpapier
beklede bakplaat en bestrooi met kaas. Gratineer ze 4 minuten onder tot ze lichtbruin en krokant
zijn. Serveer de crostini’s in en naast de soep.
Hahaquote:Op zondag 17 januari 2010 23:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee
Een kipfilet refereert aan het borststuk van de kip, een dij zonder bot is weliswaar "gefileert" maar geen filet.
Je kan als je een beetje handig bent een kip geheel ontbenen zonder hem te delen. je kan hem dan vullen en weer dichtmaken en dan heb je een botloze kip. Doe dat wel eens (ook met gans) voor een etentje, geef je iemand een mes en een vork, hier, snij jij de kip even aan. stomverbaasd dan dat er in de vogel geen botten zitten.
Wat geeft dat voor effect in de oven? Ik bak ze altijd in de pan krokant, wel zo simpel.quote:Op zondag 17 januari 2010 23:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Garnituur, oud brood nemen kan ook bruin zijn en aan soldaatjes snijden.. Olijfolie vermengen met een paar tenen geheel gepulpte knoflook en even laten staan zodat de olie erg lookig wordt.
Soldaatjes door de olie halen en op een ovenplaat bij 200 graden roosteren tot knapperig (in de oven dus)
Volgens mij lezen ze over je vraag heen. Maar de filet (in goed nederlands betekent dat tegenwoordig alleen nog maar "zonder bot of graat") van de borst is wit en gauw droog en wordt door veel zogenaamde kenners afgedaan als inferieur. De "filet" van de poot is rose, veel vetter en daardoor dus sappiger en door zogenaamde kenners bejubeld.quote:Op zondag 17 januari 2010 22:42 schreef Omnifacer het volgende:
ik bedoelde meer van: wat voor verschil in smaak geeft dat?
Foeli, zout, knoflook, peper, olijfolie en Pearl River Mushroom Soy voor de rokerige smaakquote:Op zondag 17 januari 2010 23:32 schreef Omnifacer het volgende:
[..]
Haha
Weet je nog een mooi recept voor een beetje een knappe marinade? Ik heb wel zin om kippedijen te bereiden met een beetje zon rokerige smaak, snap je wat ik bedoel?
kan ook, oven is makkelijker voor de meesten.quote:Op zondag 17 januari 2010 23:34 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Wat geeft dat voor effect in de oven? Ik bak ze altijd in de pan krokant, wel zo simpel.
dij en vleugel zijn vetter, dus smaakvoller, of bedoel je met of zonder bot?quote:Op zondag 17 januari 2010 22:42 schreef Omnifacer het volgende:
[..]
Ja die snapte ik al, ik bedoelde meer van: wat voor verschil in smaak geeft dat?
Nee, dat bedoelde ikquote:Op zondag 17 januari 2010 23:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dij en vleugel zijn vetter, dus smaakvoller, of bedoel je met of zonder bot?
Kthanks, nu kan ze tenminste gerust de pan in gooien zonder het gevoel te hebben een onontdekte smaaksensatie te missenquote:Op zondag 17 januari 2010 23:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
kan ook, oven is makkelijker voor de meesten.
Is er trouwens ook verschil tussen met en zonder bot?quote:Op zondag 17 januari 2010 23:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
dij en vleugel zijn vetter, dus smaakvoller, of bedoel je met of zonder bot?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |