abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_76831626
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 23:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat Dunkie zegt, geen suiker gebruiken alleen maar uien stoven ca een uur
DunCkie
Ik weet het ook niet
pi_76850949
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 23:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat Dunkie zegt, geen suiker gebruiken alleen maar uien stoven ca een uur
Bedankt beiden! Ik dacht, ik volg het recept wel, maar dat kan beter de volgende keer! Maar dan: uien stoven voor een uur, dan bouillon erbij en nog even laten pruttelen? Verder nog wat erbij?
  vrijdag 15 januari 2010 @ 14:58:03 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76852608
quote:
Op vrijdag 15 januari 2010 14:22 schreef ArtemisQ het volgende:

[..]

Bedankt beiden! Ik dacht, ik volg het recept wel, maar dat kan beter de volgende keer! Maar dan: uien stoven voor een uur, dan bouillon erbij en nog even laten pruttelen? Verder nog wat erbij?
Welk recept heb je gevolgd?
Ik hou persoonlijk niet van de snee brood erop en kaas en dan in de oven gedoe wat zoveel mensen zo spannend vinden. Gewoon wat soldaatjes of knoflookige croutons erbij als garnituur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 16 januari 2010 @ 00:28:09 #254
57434 Marloes
Digital Love
pi_76876669
Ik wil graag lasagne maken maar weet niet zo goed hoe ik zelf een lekkere (tomaten)saus moet maken
The more you try to erase me,
The more that I appear.
pi_76877001
Ooit 'ns uit een andere post hier het volgende recept geplukt voor pastasaus (sorry, bronvermelding is kwijt ):
quote:
Gehakt
Ui
Knoflook
Tomato Frito (is zoeter dan gewone gezeefde tomaten)
Wat kruiden: Peper, zout, oregano, basilcum. (Gedroogd is prima, vers is nog veel lekkerder).
Gehakt rulbakken, gesnipperde ui en knoflook er doorheen. Even lekker door laten sudderen tot de uien zacht glazig zijn. Tomatenprut en kruiden er door heen. Aan de kook laten komen, en wanneer nodig binden met zetmeel of maizena.
Prima basis, op zichzelf al prima, en heel goed uit te breiden met wat je maar wilt: paprika, champignon enz. enz.
Waarschijnlijk is dit ook prima te gebruiken voor lasagne (hoewel ik dat zelf nog niet geprobeerd heb, misschien maar 'ns doen )
  zaterdag 16 januari 2010 @ 00:44:47 #256
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_76877215
quote:
Op zaterdag 16 januari 2010 00:28 schreef Marloes het volgende:
Ik wil graag lasagne maken maar weet niet zo goed hoe ik zelf een lekkere (tomaten)saus moet maken
Lasagna
  zaterdag 16 januari 2010 @ 10:45:22 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76883576
Voor lasagna haal ik gewoon bliktomaten door een zeef.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76903676
quote:
Op maandag 11 januari 2010 19:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Piet,

Met zelf gemaakte mayo, als hij te dun is, dan moet er meer olie bij toch? Het ei zorgt er voor dat de olie dik wordt is het niet?
ff Piet helpen, meer olie idd erbij. En goed tikken, dat genereert warmte, kan zijn dat de olie en de dooier beter gaan binden dan. En als laatste redmiddel kan je nog een paar druppels lauw water erbij doen, als ie in de schift dreigt te gaan. Sowieso geen azijn o.i.d. later toevoegen, daar wordt ie alleen maar dunner van.
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  zondag 17 januari 2010 @ 22:41:00 #259
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_76944280
Piet, ik snap er geen zak van. Je hebt hier bij de kippeboer gewoon kipfilets en kippedijen, maar ook kippedijen zonder bot. Maar een kippedij zonder bot is toch gewoon filet dan?
  zondag 17 januari 2010 @ 22:41:52 #260
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_76944314
quote:
Op zondag 17 januari 2010 22:41 schreef Omnifacer het volgende:
Piet, ik snap er geen zak van. Je hebt hier bij de kippeboer gewoon kipfilets en kippedijen, maar ook kippedijen zonder bot. Maar een kippedij zonder bot is toch gewoon filet dan?
kipfilet komt van de borst, niet van de dij
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 17 januari 2010 @ 22:42:34 #261
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_76944349
quote:
Op zondag 17 januari 2010 22:41 schreef Mirjam het volgende:

[..]

kipfilet komt van de borst, niet van de dij
Ja die snapte ik al, ik bedoelde meer van: wat voor verschil in smaak geeft dat?
pi_76945383
quote:
Op vrijdag 15 januari 2010 14:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Welk recept heb je gevolgd?
Ik hou persoonlijk niet van de snee brood erop en kaas en dan in de oven gedoe wat zoveel mensen zo spannend vinden. Gewoon wat soldaatjes of knoflookige croutons erbij als garnituur.
Deze: Zat bij m'n groentetas, dus ik dacht, zal wel lekker zijn..

Gevulde uiensoep

4 el olijfolie| 600 g uien, in ringen| 2 el suiker| 1 tl kerriepoeder | 2 el bloem | 1 liter
groentebouillon | 2 tl Provençaalse kruiden | 1 stokbrood | 200 g geraspte jonge
kaas

Verhit de olie in een braadpan en bak de uiringen tot ze lichtbruin kleuren. Voeg suiker, kerriepoeder
en bloem toe en laat de suiker op laag vuur smelten. Voeg bouillon en Provençaalse kruiden toe en
breng de soep aan de kook. Laat afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en
peper. Verwarm de ovengrill. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes, leg ze op de met bakpapier
beklede bakplaat en bestrooi met kaas. Gratineer ze 4 minuten onder tot ze lichtbruin en krokant
zijn. Serveer de crostini’s in en naast de soep.
  zondag 17 januari 2010 @ 23:16:05 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76946148
quote:
Op zondag 17 januari 2010 22:41 schreef Omnifacer het volgende:
Piet, ik snap er geen zak van. Je hebt hier bij de kippeboer gewoon kipfilets en kippedijen, maar ook kippedijen zonder bot. Maar een kippedij zonder bot is toch gewoon filet dan?
Nee
Een kipfilet refereert aan het borststuk van de kip, een dij zonder bot is weliswaar "gefileert" maar geen filet.
Je kan als je een beetje handig bent een kip geheel ontbenen zonder hem te delen. je kan hem dan vullen en weer dichtmaken en dan heb je een botloze kip. Doe dat wel eens (ook met gans) voor een etentje, geef je iemand een mes en een vork, hier, snij jij de kip even aan. stomverbaasd dan dat er in de vogel geen botten zitten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 januari 2010 @ 23:23:52 #264
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76946554
quote:
Op zondag 17 januari 2010 23:01 schreef ArtemisQ het volgende:

[..]

Deze: Zat bij m'n groentetas, dus ik dacht, zal wel lekker zijn..

Gevulde uiensoep

4 el olijfolie| 600 g uien, in ringen| 2 el suiker| 1 tl kerriepoeder | 2 el bloem | 1 liter
groentebouillon | 2 tl Provençaalse kruiden | 1 stokbrood | 200 g geraspte jonge
kaas

Verhit de olie in een braadpan en bak de uiringen tot ze lichtbruin kleuren. Voeg suiker, kerriepoeder
en bloem toe en laat de suiker op laag vuur smelten. Voeg bouillon en Provençaalse kruiden toe en
breng de soep aan de kook. Laat afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en
peper. Verwarm de ovengrill. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes, leg ze op de met bakpapier
beklede bakplaat en bestrooi met kaas. Gratineer ze 4 minuten onder tot ze lichtbruin en krokant
zijn. Serveer de crostini’s in en naast de soep.
Okay, wil je hem lekkerder maken maak dan zelf een mooie runderboullion (of kip) en gebruik geen pakjes.
Geen suiker gebruiken en ook geen kerriepoeder. Snij zeker (minstens) een kilo uien per liter boullion (schoongewicht) en carameliseer die (de uien) op een heel laag vuur heel langzaam, minstens een uur, beter is langer.
Voeg dan de gezeefde bouillion en het vlees uit de boullion toe.
Aan de kook brengen.
Geen bloem gebruiken, nergens voor nodig.
Garnituur, oud brood nemen kan ook bruin zijn en aan soldaatjes snijden.. Olijfolie vermengen met een paar tenen geheel gepulpte knoflook en even laten staan zodat de olie erg lookig wordt.
Soldaatjes door de olie halen en op een ovenplaat bij 200 graden roosteren tot knapperig (in de oven dus)

Gedoe met sneden stokbrood en kaas erop is niets voor bij een uiensoep, door de verbrande kaas proef je de soep nauwelijks (dat is de bedoeling van de bistros die dat verzonnen)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 januari 2010 @ 23:32:17 #265
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_76947029
quote:
Op zondag 17 januari 2010 23:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee
Een kipfilet refereert aan het borststuk van de kip, een dij zonder bot is weliswaar "gefileert" maar geen filet.
Je kan als je een beetje handig bent een kip geheel ontbenen zonder hem te delen. je kan hem dan vullen en weer dichtmaken en dan heb je een botloze kip. Doe dat wel eens (ook met gans) voor een etentje, geef je iemand een mes en een vork, hier, snij jij de kip even aan. stomverbaasd dan dat er in de vogel geen botten zitten.
Haha

Weet je nog een mooi recept voor een beetje een knappe marinade? Ik heb wel zin om kippedijen te bereiden met een beetje zon rokerige smaak, snap je wat ik bedoel?
  zondag 17 januari 2010 @ 23:34:57 #266
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_76947172
quote:
Op zondag 17 januari 2010 23:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Garnituur, oud brood nemen kan ook bruin zijn en aan soldaatjes snijden.. Olijfolie vermengen met een paar tenen geheel gepulpte knoflook en even laten staan zodat de olie erg lookig wordt.
Soldaatjes door de olie halen en op een ovenplaat bij 200 graden roosteren tot knapperig (in de oven dus)
Wat geeft dat voor effect in de oven? Ik bak ze altijd in de pan krokant, wel zo simpel.
  zondag 17 januari 2010 @ 23:35:09 #267
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76947184
quote:
Op zondag 17 januari 2010 22:42 schreef Omnifacer het volgende:

ik bedoelde meer van: wat voor verschil in smaak geeft dat?
Volgens mij lezen ze over je vraag heen. Maar de filet (in goed nederlands betekent dat tegenwoordig alleen nog maar "zonder bot of graat") van de borst is wit en gauw droog en wordt door veel zogenaamde kenners afgedaan als inferieur. De "filet" van de poot is rose, veel vetter en daardoor dus sappiger en door zogenaamde kenners bejubeld.

Maar goed, het is dus maar wat je wilt (sappig) of niet wilt (vetdingetjes).
  zondag 17 januari 2010 @ 23:36:02 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76947230
quote:
Op zondag 17 januari 2010 23:32 schreef Omnifacer het volgende:

[..]

Haha

Weet je nog een mooi recept voor een beetje een knappe marinade? Ik heb wel zin om kippedijen te bereiden met een beetje zon rokerige smaak, snap je wat ik bedoel?
Foeli, zout, knoflook, peper, olijfolie en Pearl River Mushroom Soy voor de rokerige smaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 januari 2010 @ 23:36:54 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76947285
quote:
Op zondag 17 januari 2010 23:34 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Wat geeft dat voor effect in de oven? Ik bak ze altijd in de pan krokant, wel zo simpel.
kan ook, oven is makkelijker voor de meesten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 januari 2010 @ 23:37:27 #270
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_76947314
OK, leuk, ga ik doen als ik vrienden over de vloer heb! Thanks weer
  zondag 17 januari 2010 @ 23:38:02 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76947341
quote:
Op zondag 17 januari 2010 22:42 schreef Omnifacer het volgende:

[..]

Ja die snapte ik al, ik bedoelde meer van: wat voor verschil in smaak geeft dat?
dij en vleugel zijn vetter, dus smaakvoller, of bedoel je met of zonder bot?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 januari 2010 @ 23:38:31 #272
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_76947357
quote:
Op zondag 17 januari 2010 23:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

dij en vleugel zijn vetter, dus smaakvoller, of bedoel je met of zonder bot?
Nee, dat bedoelde ik
  zondag 17 januari 2010 @ 23:43:56 #273
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_76947628
quote:
Op zondag 17 januari 2010 23:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

kan ook, oven is makkelijker voor de meesten.
Kthanks, nu kan ze tenminste gerust de pan in gooien zonder het gevoel te hebben een onontdekte smaaksensatie te missen
  maandag 18 januari 2010 @ 21:37:07 #274
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_76986220
@Piet.

Ik heb hier 5 regenboogforellen in de vriezer liggen. Schoongemaakt en wel.

Wat zou ik hier voor lekkers van kunnen maken? Heb je nog tips?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 19 januari 2010 @ 00:29:53 #275
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_76994946
quote:
Op zondag 17 januari 2010 23:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

dij en vleugel zijn vetter, dus smaakvoller, of bedoel je met of zonder bot?
Is er trouwens ook verschil tussen met en zonder bot?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')