quote:Op maandag 30 november 2009 15:48 schreef Forno het volgende:
Nou ik kan me ook aanmelden hier (als ex-bouwkundig tekenaar). Zojuist is bijna de helft van het kantoor ontslagen vanwege de ingekakte bouwwereld.
Wel klote dat ik jaren een 40-urige werkweek heb gehad en sinds enkele maanden over ben gegaan naar een 32-urige werkweek. Iedereen wordt gevraagd om het contract middels wederzijds goedvinden te laten ontbinden. Ik ben bang dat mijn WW straks wordt gebaseerd op het laatst verdiende brutoloon. Weet iemand of dit zo is? En zo ja, of ik daar iets aan kan veranderen of onderhandelen? Ik heb zeg maar voor 97% van de tijd fulltime gewerkt, en voel me toch een beetje klote nu.
quote:Op maandag 30 november 2009 15:48 schreef Cydex het volgende:
Hoeveel topic lezers zijn op dit moment als vrijwilliger aan de slag?
Voor mij bied het een aantal voordelen:
- ik zit niet meer de hele week thuis en ben weer onder de mensen;
- bouw mijn netwerk uit en zie sneller of ergens een vacature komt;
- mijn cv vertoont een minder groot gat;
- kan weer nieuwe ervaringen opdoen.
Ik ben ervan overtuigd dat dit voor mij vruchten zal afwerpen. Niet vandaag en ook niet morgen, maar wellicht volgende week![]()
Wie o wie?
Ben je vrijwillig contractueel overgegaan naar 32 uur ?quote:Op maandag 30 november 2009 15:48 schreef Forno het volgende:
Nou ik kan me ook aanmelden hier (als ex-bouwkundig tekenaar). Zojuist is bijna de helft van het kantoor ontslagen vanwege de ingekakte bouwwereld.
Wel klote dat ik jaren een 40-urige werkweek heb gehad en sinds enkele maanden over ben gegaan naar een 32-urige werkweek. Iedereen wordt gevraagd om het contract middels wederzijds goedvinden te laten ontbinden. Ik ben bang dat mijn WW straks wordt gebaseerd op het laatst verdiende brutoloon. Weet iemand of dit zo is? En zo ja, of ik daar iets aan kan veranderen of onderhandelen? Ik heb zeg maar voor 97% van de tijd fulltime gewerkt, en voel me toch een beetje klote nu.
Dit kunt u vinden op uw loonstrookje. SV-loon wordt soms ook 'loon SV' of '(bruto)loon SVW' genoemd. SV-loon is het loon waarop de premies voor de sociale verzekeringen worden ingehouden.quote:
De hoogte van een WW uitkering is 70% of 75% van het dagloon. Het dagloon bepaal je door 1/261 te nemen van het loon in het refertejaar. Het refertejaar is het jaar voor de salarisperiode waarin de werkloosheid optrad (gunstig voor jou immers telt de huidige periode niet mee (van 32 uur) maar wel een periode langer terug (van 40 uur)).quote:
hij zegt toch dat dit jaar zijn 40 naar 32 is gegaanquote:Op maandag 30 november 2009 17:05 schreef sanger het volgende:
[..]
De hoogte van een WW uitkering is 70% of 75% van het dagloon. Het dagloon bepaal je door 1/261 te nemen van het loon in het refertejaar. Het refertejaar is het jaar voor de salarisperiode waarin de werkloosheid optrad (gunstig voor jou immers telt de huidige periode niet mee (van 32 uur) maar wel een periode langer terug (van 40 uur)).
Ik bedoel te zeggen dat hij geluk heeft vandaag op straat te komen te staan. De referteperiode gaat dan kijken met terugwerkende kracht naar de vorige aangifteperiode. November telt dus niet mee, maar daarvoor in de plaats een maan dverder terugkijkend wel een maand dat jij 40 uur werkte. Als hij morgen ontslag had gekregen had november wel meegeteltquote:Op maandag 30 november 2009 17:19 schreef morpheus_at_work het volgende:
[..]
hij zegt toch dat dit jaar zijn 40 naar 32 is gegaan
dus dan telt 32uur in gewicht wel mee voor het referente jaar
uitgaande van 3x 32 en 9x 40 kom je op gemiddeld 38 uur uit
Er van uitgaande dat je een contact voor onbepaalde tijd hebt.quote:Op maandag 30 november 2009 15:48 schreef Forno het volgende:
Iedereen wordt gevraagd om het contract middels wederzijds goedvinden te laten ontbinden....
Dat is niet waar. Ook bij een ontbinding met wederzijds goedvinden (zelfs als het op initiatief is van de werknemer!) behoudt je het recht op een WW uitkering.quote:Op maandag 30 november 2009 17:31 schreef Rooligan het volgende:
[..]
Er van uitgaande dat je een contact voor onbepaalde tijd hebt.
Ik zou dit sowieso nooit accepteren; het UWV kan nl. dit interpreteren als een reden om geen WW-uitkering aan je toe te wijzen (verwijtbaar werkloos). Je bent immers accoord gegaan met ontslag; je had ook kunnen weigeren. Mijn advies is om niets te ondertekenen, nu alvast contact op te nemen met zowel het UWV voor advies als je rechtsbijstandverzekering voor ondersteuning. Als je een ontslagbrief ontvangt, schriftelijk aangetekend reageren dat je het niet eens bent.
Uiteindelijk zal je toch aan het kortste eind trekken, maar dan ben je niet verwijtbaar werkloos geworden. Wellicht vang je ook nog een leuke oprot-premie erbij. Sterkte, en wees voorzichtig!![]()
quote:Op maandag 30 november 2009 16:44 schreef morpheus_at_work het volgende:
[..]
Dit kunt u vinden op uw loonstrookje. SV-loon wordt soms ook 'loon SV' of '(bruto)loon SVW' genoemd. SV-loon is het loon waarop de premies voor de sociale verzekeringen worden ingehouden.
Vul hier het loon voor een 'normale' periode (maand) in, dus zonder vakantiegeld. Alleen als u het SV-loon per jaar invult, moet dit inclusief vakantiegeld zijn.
Als u in de laatste 12 maanden wisselend heeft gewerkt en/of een 13e maand of bonus heeft ontvangen, moet u het SV-loon voor de laatste 12 maanden invoeren..
Het lijkt erop dat je het dus kan middelen , dus dat je niet afgerekend wordt op dat je nu vast zit aan die 32 uur bedragen. nadeel is dat je dus 70% van gemiddelde van het jaar gaat krijgen
quote:Op maandag 30 november 2009 18:54 schreef psv-gomes het volgende:
Had je een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd, niets gaat vanzelf , je moet je zelf aanmelden bij UWV.quote:Op maandag 30 november 2009 21:31 schreef Forno het volgende:
[..]
Begrijp ik goed dat ik dus 7 maanden x 40 urige werkweek + 5 maanden x 32 urige werkweek / 12 als gemiddelde kan nemen? Met als basis het Loon SVW? Mijn contract is trouwens per 1 december opgezegd, maar ik heb nog niet getekend. Per 1 januari sta ik dus feitelijk pas op straat.
En moet ik dat vast laten leggen in de beeindigingsovereenkomst, of wordt dat automatisch geregeld via het UWV?
Niet als het met wederzijds goedvinden isquote:Op maandag 30 november 2009 21:38 schreef morpheus_at_work het volgende:
[..]
Had je een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd, niets gaat vanzelf , je moet je zelf aanmelden bij UWV.
indien je onbepaalde tijd hebt, moeten ze een ontslagvergunning hebben.
Zolang er niets getekend is, is er geen wederzijds goedvinden. zou mooi zijn, je baas zeggen hij wilde ook weg hoor, jij zo ik weet van nietsquote:Op maandag 30 november 2009 21:43 schreef sanger het volgende:
[..]
Niet als het met wederzijds goedvinden is
nou het was gewoon een link van de nationale vacaturebankquote:Op maandag 30 november 2009 21:35 schreef Forno het volgende:
[..]
Ik krijg een virusmelding van Kaspersky als ik op de link klik!
Onbepaalde tijd.quote:Op maandag 30 november 2009 21:38 schreef morpheus_at_work het volgende:
[..]
Had je een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd, niets gaat vanzelf , je moet je zelf aanmelden bij UWV.
indien je onbepaalde tijd hebt, moeten ze een ontslagvergunning hebben.
Weet je of ze voor jullie collectief ontslagvergunning hebben aangevraagd , zo nee, dan vooral niets tekenen dat je er mee akkoord gaat.quote:
TS is gevraagd akkoord te gaan met ontslag. Als TS dat doet dan is het wederzijds goedvinden. TS behoudt dan gewoon recht op WW (als de beeindigingsovereenkomst aan de eisen van het UWV voldoet).quote:Op maandag 30 november 2009 21:45 schreef morpheus_at_work het volgende:
[..]
Zolang er niets getekend is, is er geen wederzijds goedvinden. zou mooi zijn, je baas zeggen hij wilde ook weg hoor, jij zo ik weet van niets
Bij niet akkoord valt er meer uit te halen (of gewoon blijven werken en kijken welke collega wel weggaat) of kantonrechter met bij behorende oprotpremie.quote:Op maandag 30 november 2009 22:21 schreef sanger het volgende:
[..]
TS is gevraagd akkoord te gaan met ontslag. Als TS dat doet dan is het wederzijds goedvinden. TS behoudt dan gewoon recht op WW (als de beeindigingsovereenkomst aan de eisen van het UWV voldoet).
Vaak wel ja. Maar daar reageerde ik echter niet opquote:Op maandag 30 november 2009 22:28 schreef morpheus_at_work het volgende:
[..]
Bij niet akkoord valt er meer uit te halen (of gewoon blijven werken en kijken welke collega wel weggaat) of kantonrechter met bij behorende oprotpremie.
oke plaatste hem in de verkeerde context waarop jij reageerdequote:Op maandag 30 november 2009 22:31 schreef sanger het volgende:
[..]
Vaak wel ja. Maar daar reageerde ik echter niet op![]()
Ik reageerde op iemand die stelde dat hij geen recht op WW zou hebben als hij akkoord zou gaan met het ontslag.
UWV gaat die uitspraken nog controleren, voor ze de vergunning verlenen. UWV is meestal niet zo heel snel.quote:Op maandag 30 november 2009 22:33 schreef Forno het volgende:
Ze hebben de ontslagvergunningen al naar het UWV verstuurd (dat hebben ze vandaag gemeld), dus we zullen binnenkort wel een brief van ze ontvangen. Ze zijn nogal 'kortdag' met de mededeling gekomen. Klote. What can I do? In principe gaat iedereen die wordt ontslagen akkoord met wederzijds goedvinden. De directie heeft (vandaag) gezegd dat ze failliet gaan, als ze iedereen via de kantonrechter moeten ontslaan en ontslagvergoeding en loon moeten (door)betalen. Ze zeggen dat ze al een tijd verlies draaien, in de hoop dat het weer zou aantrekken. Dat is (nog) niet gebeurd. Again, what can you do? Je kunt het gaan aanvechten, maar ik wil niet met een rot gevoel weggaan. Iedereen heeft er jaren met veel plezier gewerkt, de sfeer was altijd goed. Ik vind het zonde om die goede herinneringen kapot te maken. Als het klootzakken waren geweest, was dat natuurlijk anders.
UWV moet je zelf regelen, op dit moment weet de keten nog niets van je aanstaande ontslag. Ga desnoods bij ze langs morgen, je baas zal het niet erg vinden.quote:Even terugkomende op het Loon SVW. Is mijn interpretatie goed? Dus dat ik kan uitgaan van 7 mnd x 40 urige werkweek + 5 x 32 urige werkweek / 12 * Loon SVW? En daar 70% van? Moet ik zelf regelen met de UWV?
Normaliter wordt er in de procedure van ontslagvergunning lijst met namen doorgegeven, daarmee neemt uwv dan contact op. Gezien ze niet de meest effectieve en efficiente organisatie zijn, zou ik zelf er ook achteraan zitten. Neem vast al je bewijslast mee, salarisstroken en contracten mee van afgelopen jaren , des te meer des te langer uitkering.quote:Op maandag 30 november 2009 22:49 schreef Forno het volgende:
Ok, dus de basis van mijn WW moet ik in overleg met het UWV afhandelen? Daarin hoef ik geen clausules in het beeindigingscontract te laten vermelden? Dat is waar het mij even om gaat.
Nope, j emoet gewoon van alle relevante stroken het Loon SV bij elkaar optellen en dat delen door 261. Dan heb je het dagloon bepaald (let op dat er een maximum is).quote:Op maandag 30 november 2009 22:33 schreef Forno het volgende:
Even terugkomende op het Loon SVW. Is mijn interpretatie goed? Dus dat ik kan uitgaan van 7 mnd x 40 urige werkweek + 5 x 32 urige werkweek / 12 * Loon SVW? En daar 70% van? Moet ik zelf regelen met de UWV?
Haha... Die lui moeten ze gewoon inzetten als levende schietschijven!quote:Op maandag 30 november 2009 18:54 schreef psv-gomes het volgende:
wil iemand nog een 'geliefde' baan als werkcoach
http://www.nationalevacaturebank.nl/zoek/vacatures/3343901-wil-jij-ook-de-werkloosheid-verminderen-kom-werken-als-werkcoach-/?page=1&page_size=10
iets wat totaal niet van toepassing is op mijn werkcoach
Werkcoach
• Brengt de persoonlijke situatie van de klant in kaart;
• Beoordeelt de situatie en stelt een gedegen diagnose;
• Informeert de klant over rechten en plichten en confronteert de klant wanneer hij zijn plichten verzuimt;
• Maakt optimaal gebruik van zijn regelruimte door in te schatten welke stappen nodig zijn om de individuele klant efficiënt en succesvol te matchen en handelt daarnaar;
• Matcht iedere werkzoekende op een passend aanbod en vindt voor iedere vacature een passende oplossing;
• Levert maatwerk en streeft naar een duurzame oplossing;
• Onderhoudt een adequaat netwerk om op de hoogte te blijven van de regionale arbeidsmarkt;
• Vertaalt vacatures in competenties;
• Plant en organiseert alle activiteiten (o.a. de aanschaf van middelen en registratie van klantinformatie) die nodig zijn voor succesvolle dienstverlening aan klanten;
• Koopt re-integratiemiddelen zo efficiënt mogelijk in;
• Schakelt waarnodig collega’s met specifieke deskundigheid in;
• Kent de kosten van re-integratietrajecten en weegt deze af tegen de beperking van de schadelast;
• Onderhandelt met werkgevers over arrangementen;
• Werkt aan continue verbetering van de eigen en aan de teamontwikkeling;
• Signaleert eventuele knelpunten in de kwaliteit van het dienstverleningsproces en doet verbetervoorstellen;
• Verwijst de klant eventueel door naar re-integratie- of zorgvoorzieningen.
Functie-eisen:
• HBO- denk- en werkniveau;
• Kennis en inzicht in de arbeidsmarkt (vraag- en aanbodzijde);
• Kennis van sociale kaart;
• Basiskennis sociale zekerheid (vanwege integrale dienstverlening betekent dit o.a. kennis m.b.t. alle soorten uitkeringen);
• Basiskennis m.b.t. medische beperkingen in relatie tot werk;
• Basiskennis en inzicht in functionele beperkingen in relatie tot werk;
• Kennis van re-integratiemiddelen en overige in te zetten instrumenten;
• Coachingsvaardigheden.
Ik ben blij voor je.quote:Op dinsdag 1 december 2009 19:02 schreef rouletteking het volgende:
Tja, misschien ben ik een uitzondering maar ik ben tot nu heel tevreden over mijn werkcoach. De eerste paar maanden hadden we alleen via de mail contact, het kwam erop neer dat ik minimaal 6 x per maand moest solliciteren en dat ik daarvan steeds een overzicht naar hem toe moest sturen, relaxed. Na een maand of 4 en nog steeds geen succes
werd ik een paar weken terug door mijn werkcoach voor een gesprek uitgenodigd. Na mijn verhaal gedaan te hebben vroeg hij mij hoe ik mijn kansen op de arbeidsmarkt zou kunnen vergroten. Ik zat al een tijdje te overwegen om wat cursussen te gaan volgen en bracht dit dan ook ter sprake. Hij reageerde enthousiast en vroeg mij een overzicht te maken met de te volgen cursussen en de daaraan verbonden kosten. Het hele spul uitgezocht en naar hem toegestuurd en binnen een week had ik reactie, ik mocht me inschrijven en de factuur naar het UWV laten sturen. Ik begin over 2 weken met ITIL Foundation, 2 dagen achter elkaar cursus en dan dezelfde week nog examen, heb er zin in
!!!!
Dat is discriminatiequote:Op woensdag 2 december 2009 09:20 schreef Kekaa het volgende:
En gebeld over de afwijzing: religie.
Het is een jongerencentrum bij een dominicanenklooster, en dat ik geen religie heb was de hoofdreden om mij niet uit te nodigen voor een gesprek.
Bij de eisen (of als pre) zetten mag ook niet eens. Ook dan is het discriminatie op geloof.quote:Op woensdag 2 december 2009 09:43 schreef morpheus_at_work het volgende:
[..]
Dit hadden ze bij hun eisen moeten zetten , of anders als PRE.
Ze mogen gerust zeggen moet affiniteit hebben met het katholieke geloof.quote:Op woensdag 2 december 2009 09:44 schreef sanger het volgende:
[..]
Bij de eisen (of als pre) zetten mag ook niet eens. Ook dan is het discriminatie op geloof.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |