Komt op hetzelfde neer, en het wordt digitaal gecomprimeerd/gecodeerd en opgeslagen.quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:18 schreef xibieanor het volgende:
Mocht het systeem zo werken dan had Jan Sloot gelijk met de uitspraak dat het systeem niet in enen en nullen werkte. Hij had een manier gevonden om een digitaal apparaat als zijnde analoog te gebruiken. Hij comprimeerde niks, maar codeerde uiterst efficiënt.
die gast meende een ontdekking te hebben gedaan dat je een complete film op 128 kb geheugen kon plaatsen.quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:27 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Ik weet niet eens waar je het over hebt.
Het idee was dat ie een aantal grote statische data-tables had, waar hij elke film uit kon toveren mits je de juiste key had.quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:31 schreef Deetch het volgende:
Maar waar komt de filmdata dan vandaan? De sleutel zat op de chip, het programma in dat kastje en de film??????
Nee, in dit geval slaat dat nergens op omdat er niet met samples (audio/video) gewerkt wordt.quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:33 schreef marcel-o het volgende:
Volgens mij lijkt het een beetje op MIDI.
Alle instrumenten staan op de geluidskaart met een klein bestandje komt er een heel orkest uit je pc.
Zelfde geldt voor de vroegere trackers(mod/xm)
zo'n zelfde verhals als Nicolai Teslaquote:Op vrijdag 27 november 2009 11:34 schreef Re het volgende:
was dat die vent die ineens ergens dood neerviel voordat hij alles kon presenteren?
Klinkt als een broodje aap verhaal to me. Maar ik heb dan ook geen verstand van IT.quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:32 schreef marcel-o het volgende:
[..]
die gast meende een ontdekking te hebben gedaan dat je een complete film op 128 kb geheugen kon plaatsen.
Hij is om een of andere rede dood gegaan(chip lobby) en nam het idee mee in zijn graf
GMTA.quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:27 schreef _Led_ het volgende:
[..]
Komt op hetzelfde neer, en het wordt digitaal gecomprimeerd/gecodeerd en opgeslagen.
Volgens mij weet jij weinig van digitale videocompressie en streamingtechnieken.
Wat jij beschrijft is namelijk precies dat, niet meer, niet minder.
Ook lijk je geen onderscheid te maken tussen werkgeheugen en opslaggeheugen.
Dat je weinig werkgeheugen nodig hebt (omdat "geschreven stukken weer uit het geheugen kunnen verdwijnen") wil niet zeggen dat je weinig opslaggeheugen nodig hebt - de data moet nog steeds ergens vandaan komen.
Als de OP van jouw hand is en daar lijkt het op is het prima om er hier over te discussiëren. Heb wel de link weggehaald en het topic naar W&T verplaatst.quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:37 schreef xibieanor het volgende:
@fruityloop
Nee, nee geen spam.
Ik had een plek nodig om die tekst te posten en waar ik er grip op had wat ermee gebeurde. Als ik hem op een forum zet en de moderator is het er niet meer eens, dan gaat het verloren. Bovendien kun je niet overal lappen tekst posten. Waar absoluut wat voor te zeggen is, natuurlijk.
quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:31 schreef Deetch het volgende:
Maar waar komt de filmdata dan vandaan? De sleutel zat op de chip, het programma in dat kastje en de film??????
Dit is een beetje een bud opmerking.quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:48 schreef RM-rf het volgende:
ik zie nergens een 'verbetring' van de MPEG1 standaard..
bovenal een opslag van een analoge datastroom, zelfs gecrompimeerd voor en VHS film van meer dan een uur, past domeg niet in 370 Mb, wat Sloot claimde
Je kan wel een sleutel maken op basis van een film, maar je kan geen film maken op basis van een sleutel.quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:50 schreef xibieanor het volgende:
[..]
Hij rekende met de sleutel het analoge signaal uit. Zolang het systeem sneller rekent dan hij voor- of achteruitspoelt heb je beeld en geen database nodig. De chipkaart was dus de sleutel.
Ook in die tijd kon je met een plotter een oscilloscoopsignaal printen. Hij gebruikte waarschijnlijk die printercode of iets wat daarvan was afgeleid. Sloeg die printercode op in een database, die hij thuis had staan. Optimaliseerde de code in de database door dubbele waardes te vervangen. Dan had hij in principe een enorm lang getal, dat getal werd teruggerekend tot een sleutel. Die sleutel ging op de chipkaart. Het kastje kon de sleutel terugrekenen tot het getal dat de waardes van het analoge signaal vertegenwoordigde.
quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:33 schreef _Led_ het volgende:
[..]
Het idee was dat ie een aantal grote statische data-tables had, waar hij elke film uit kon toveren mits je de juiste key had.
Het is een leuk voorbeeld, maar je sleutel plus je waarde nemen meer data in beslag dan de film zelf.quote:Op vrijdag 27 november 2009 12:26 schreef xibieanor het volgende:
[..]
Dat klopt natuurlijk wel, want hij zal die film eerst in moeten lezen in zijn eigen code(taal) en daaruit de juiste key moeten ontwikkelen, zodat het kastje het signaal uit kan rekenen.
Simpel gezegd
34861176:569832 =44184
34861176 = alle gegevens film
569832 = waarde aanwezig op het kastje
44184 = key
Key * waarde aanwezig op kastje = film
44184*569832 = 34861176
Nu gaan we voor de simpelheid van het voorbeeld er even vanuit dat het beeldscherm twee pixels breed is, twee lang en dat elk getal een specifieke kleur is.
Het kastje begin te rekenen en zijn data op het scherm te 'schrijven' van boven naar beneden van links naar rechts.
Dus
34
86
-verversing scherm
11
76
Als het bij 11 is kan hij zeg maar 34 verwijderen en uit het geheugen mikken, want dat heeft hij niet meer nodig.
Dat is niet vergelijkbaar met compresiemogelijkheden... er bestaat geen moment waarop je opeens veel eindelozer kunt comprimeren.quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:51 schreef Daniel1976 het volgende:
[..]
Dit is een beetje een bud opmerking.
Waarom? Nou in 1995 was iedereen er van overtuigd dat 56K6 het maximale was wat we uit een koperen telefoondraad konden persen. Nu persen we er 20Mbit doorheen.
Dat kan wel op basis van het analoge signaal. Daarvoor heb je voor kleur drie variabele waardes nodig de fase, amplitude en de uitslag van de helderheid, die in het analoge signaal op een andere frequentie 'eronder' loopt. De factor pi is namelijk een constante.quote:Op vrijdag 27 november 2009 12:20 schreef rashudo het volgende:
[..]
Je kan wel een sleutel maken op basis van een film, maar je kan geen film maken op basis van een sleutel.
Je kunt ook met machten werken, dat was voor dit voorbeeld beter geweest.quote:Op vrijdag 27 november 2009 12:30 schreef rashudo het volgende:
[..]
Het is een leuk voorbeeld, maar je sleutel plus je waarde nemen meer data in beslag dan de film zelf.
Was dat beredeneerd op basis van fysische limieten of wiskundige onmogelijkheden?quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:51 schreef Daniel1976 het volgende:
Nou in 1995 was iedereen er van overtuigd dat 56K6 het maximale was wat we uit een koperen telefoondraad konden persen.
De sleutel is uniek, maar bevat geen informatie. Daaorm kan je geen film maken met alleen de sleutel.quote:Op vrijdag 27 november 2009 12:33 schreef xibieanor het volgende:
[..]
Dat kan wel op basis van het analoge signaal. Daarvoor heb je voor kleur drie variabele waardes nodig de fase, amplitude en de uitslag van de helderheid, die in het analoge signaal op een andere frequentie 'eronder' loopt. De factor pi is namelijk een constante.
Een voorbeeld:quote:Op vrijdag 27 november 2009 12:35 schreef xibieanor het volgende:
[..]
Je kunt ook met machten werken, dat was voor dit voorbeeld beter geweest.
Dat was niet het maximum van de draad, maar van de centrale's en dergelijke. Die zijn dan ook allemaal aangepast om die 20Mbit te halen.quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:51 schreef Daniel1976 het volgende:
[..]
Dit is een beetje een bud opmerking.
Waarom? Nou in 1995 was iedereen er van overtuigd dat 56K6 het maximale was wat we uit een koperen telefoondraad konden persen. Nu persen we er 20Mbit doorheen.
quote:Op vrijdag 27 november 2009 12:48 schreef rashudo het volgende:
[..]
De sleutel is uniek, maar bevat geen informatie. Daaorm kan je geen film maken met alleen de sleutel.
Een voorbeeld: Als ik tegen jou zeg "Jurassic Park", kan jij daar een film mee maken. Dat komt omdat de naam "Jurassic Park" een unieke sleutel is. Echter, gebruik jij je herinneringen om aan de hand van die sleutel de film in elkaar te steken. In jouw herinnering staat dus de echte data, en is dus niet gecomprimeerd. De sleutel bevat geen data.
Nee, het eindresultaat voor video op een computer is toch echt een digitale framebuffer.quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:50 schreef xibieanor het volgende:
[..]
Hij rekende met de sleutel het analoge signaal uit.
Met alleen een sleutel heb je niks, je hebt ook nog de data nodig om die sleutel op toe te passen.quote:Zolang het systeem sneller rekent dan hij voor- of achteruitspoelt heb je beeld en geen database nodig. De chipkaart was dus de sleutel.
Dit raakt echt kant nog wal.quote:Ook in die tijd kon je met een plotter een oscilloscoopsignaal printen. Hij gebruikte waarschijnlijk die printercode of iets wat daarvan was afgeleid. Sloeg die printercode op in een database, die hij thuis had staan.
Hoera, je hebt zojuist de meest eenvoudige vorm van compressie ontdekt die er isquote:Optimaliseerde de code in de database door dubbele waardes te vervangen.
Kortom, videocompressie.quote:Dan had hij in principe een enorm lang getal, dat getal werd teruggerekend tot een sleutel. Die sleutel ging op de chipkaart. Het kastje kon de sleutel terugrekenen tot het getal dat de waardes van het analoge signaal vertegenwoordigde.
quote:Op vrijdag 27 november 2009 13:03 schreef CoolGuy het volgende:
Hoezo het werkte wel. Wat doe je nou toch allemaal voor aannamen. Je deed straks ook al de aanname dat 'hij waarschijnlijk de printercode gebruikte of iets wat daarvan was afgeleid'. En vervolgens ga je daar op door alsof dat dé waarheid is.
Je weet helemaal niet meer dan de rest van ons. Wist je dat wel, dan kwam je niet met dit soort verhalen aan, want ik heb je eigenlijk nog niks concreets zien zeggen. Sorry, maar het is zo. Er zijn hier tig topics over geweest in het verleden, waarin al wiskundig werd aangetoond dat het niet kon. Ik zou zeggen; gebruik eens de zoekfunctie van dit forum om je in die topics in te lezen.
Daar is een reden voor.quote:Op vrijdag 27 november 2009 13:12 schreef xibieanor het volgende:
[..]
Dat heb ik gedaan, maar ik kwam daar geen verklaring tegen over hoe het wel zou kunnen werken. Ik kwam alleen verklaringen tegen dat het niet zou kunnen werken.
quote:Op vrijdag 27 november 2009 13:04 schreef _Led_ het volgende:
[..]
Nee, het eindresultaat voor video op een computer is toch echt een digitale framebuffer.
[..]
Een analoog signaal naar digitaal is een kwestie van hardware.
[..]
Met alleen een sleutel heb je niks, je hebt ook nog de data nodig om die sleutel op toe te passen.
Het 'magische' van Sloot's systeem zou zijn dat hij een drietal statische tabellen zou hebben - die in elk afspeelkastje ingebouwd zouden zitten - waar hij met behulp van sleutels elke film uit zou kunnen halen.
[..]
Nou dat kan toch als de sleutel en de berekening naar de plaats in de tabel maar correct zijn.
[..]
Je versterkt met elke post mijn indruk dat je helemaal geen verstand hebt van hoe videocompressie in zijn werk gaat.
Je hebt nu een paar dingen bedacht - heel simpele zaken - die al in 1975 gebruikt werden voor simpele compressie - en denkt dat je het ei van columbus hebt uitgevonden,
terwijl je eigenlijk net aan het begin staat van het begrip van compressietechnieken.
Er zijn nog tig mogelijkheden over, immers, hij had -volgens het verhaal- iets compleet nieuws bedacht, en dat zal dan misschien wel verder zijn gegaan dan wat jij mogelijk acht.quote:Op vrijdag 27 november 2009 13:12 schreef xibieanor het volgende:
[..]
Dat heb ik gedaan, maar ik kwam daar geen verklaring tegen over hoe het wel zou kunnen werken. Ik kwam alleen verklaringen tegen dat het niet zou kunnen werken. Zoals ik het beschrijf moet het kunnen werken volgens mij.
Over wel werken. Ik heb altijd begrepen dat het allemaal wel werkte tijdens de demonstraties waarbij kastjes niet kapot vielen ed. In die tijd waren ontvangers en zenders mocht er een in het kastje hebben gezeten niet van die capaciteit dat de geclaimde prestaties mogelijk waren.
Het gebruik van printercode is gezien dat tijdperk de eenvoudigste manier, lijkt mij.
Dan blijft de mogelijkheid over dat het een L&H was wat ik ook niet ondenkbaar acht.
quote:Op vrijdag 27 november 2009 13:19 schreef xibieanor het volgende:
[..]
De videocompressietechniek is niet het belangrijkste, dat is de manier van coderen op basis van het analoge signaal.
Zucht....quote:Op vrijdag 27 november 2009 13:19 schreef xibieanor het volgende:
[..]
De videocompressietechniek is niet het belangrijkste, dat is de manier van coderen op basis van het analoge signaal.
inerdaad, het zijn de ultrakleine kaboutertjes in het kastje die eigenlijk het werk dedenquote:Op vrijdag 27 november 2009 13:19 schreef xibieanor het volgende:
[..]
De videocompressietechniek is niet het belangrijkste, dat is de manier van coderen op basis van het analoge signaal.
Zucht, weer iemand die Farbrausch erbij haalt.quote:Op vrijdag 27 november 2009 14:32 schreef Bensel het volgende:
Kijk, je kunt een hele hoop met libraries. Kijk bijvoorbeeld naar het spelletje kkrieger.exe. 96 Kb groot, maar wel met muziek, levels, textures en 3d effecten. Een heleboel word procudereel gegenereerd, en andere dingen worden uit bestaande libraries gehaald, waardoor de eigenlijke code van het spel niet erg groot is. Kost alleen gigantisch veel optimalisering en rekenkracht.
rekenkracht zal er niet overdreven veel nodig zijn .... integendeel, het is waarschijnlijk eerder andersom, hoe zwaar de 'basis' is en de brondbestanden e gecomliceerde berekeningen die voorgegegeven zijn in het programma, des te meer rekenkracht is nodig...quote:Op vrijdag 27 november 2009 14:32 schreef Bensel het volgende:
Kijk, je kunt een hele hoop met libraries. Kijk bijvoorbeeld naar het spelletje kkrieger.exe. 96 Kb groot, maar wel met muziek, levels, textures en 3d effecten. Een heleboel word procudereel gegenereerd, en andere dingen worden uit bestaande libraries gehaald, waardoor de eigenlijke code van het spel niet erg groot is. Kost alleen gigantisch veel optimalisering en rekenkracht.
quote:Op zaterdag 28 november 2009 20:09 schreef Agno het volgende:
Inderdaad Marco. Eric's boek was mateloos intrigerend.![]()
Because DAVOC needs just a few bits for pictures, sounds and data complete programs can be stored in a small package and send all over the world. Because it only needs a small bandwidth billions of this packages can be transmitted through the ether. The only thing you need is one frequency carrier. Agno: die laatste zinnen zijn weer uitermate cryptisch. Wat wordt bedoelt met die 'one frequency carrier'???"
Just think about the possibilities this new system will offer
Agno: No, I won't think about them. But thanks for the offer!
quote:Op zaterdag 28 november 2009 20:09 schreef Agno het volgende:
The system operates with a complete new way of digital processing in a DAVOC processor. It uses the tree basic colors red, green and blue plus an additional clearness factor. With the value of the colors, the clearness signal and the unique algorithm the processor can calculate any known color of the spectrum.
en hoe wilt de processor dat geweld allemaal berekenen binnen de aanvaardbare tijd dan?quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:50 schreef xibieanor het volgende:
[..]
Hij rekende met de sleutel het analoge signaal uit. Zolang het systeem sneller rekent dan hij voor- of achteruitspoelt heb je beeld en geen database nodig. De chipkaart was dus de sleutel.
Ook in die tijd kon je met een plotter een oscilloscoopsignaal printen. Hij gebruikte waarschijnlijk die printercode of iets wat daarvan was afgeleid. Sloeg die printercode op in een database, die hij thuis had staan. Optimaliseerde de code in de database door dubbele waardes te vervangen. Dan had hij in principe een enorm lang getal, dat getal werd teruggerekend tot een sleutel. Die sleutel ging op de chipkaart. Het kastje kon de sleutel terugrekenen tot het getal dat de waardes van het analoge signaal vertegenwoordigde.
De uitvinding van Sloot was óf een DRM, óf een MD5. 16 films opslaan op een algemeen verkrijgbaar geheugenkaartje van 64kB heeft niks te maken met eigengebouwde trinaire chips.quote:Op donderdag 3 december 2009 19:06 schreef Prenzlauer het volgende:
[..]
en hoe wilt de processor dat geweld allemaal berekenen binnen de aanvaardbare tijd dan?
Correct.quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:18 schreef xibieanor het volgende:
Wat vinden jullie van deze visie op de werking van het systeem van de 'broncode'van Jan Sloot?
------
Mogelijke werking broncode van Jan Sloot
Jan Sloot was volgens de overlevering een begenadigd televisiereparateur, die bovendien werkzaam was in de periode dat hoge kwaliteit analoog signaal overging in de digitale variant. Met name het analoge signaal van het Composiet Video (CVBS) is in deze kwestie interessant, een analoog beeldsignaal is namelijk erg eenvoudig. De fase bepaalt de kleur en de amplitude de verzadiging van die kleur.
Niet helemaal juist, bij PAL zit het kleursignaal op een 4.43Mhz draaggolf gemoduleerd. Het Y-signaal (helderheidsinformatie) zit helemaal nergens op gemoduleerd.quote:Het signaal dat de helderheid bevat loopt er parallel op een andere frequentie onder.
Die was niet alleen precies hetzelfde, die IS zelfs tot op de dag van vandaag het oorspronkelijke signaal voor de zwart-wit televisie.quote:Het signaal voor de helderheid was zeker in die tijd precies hetzelfde als voor de zwart-wittelevisie.
Om een kleurenbeeld volgens de PAL standaard weer te geven heb je de volgende 3 variabelen nodig:quote:In principe zijn er dus drie variabelen nodig om een kleur weer te geven namelijk de waarde van
de fase, de waarde van de amplitude en de waarde van de helderheid.
quote:Aangezien er zes kleuren werden doorgegeven, te weten geel, rood, magenta, blauw, cyaan en groen
quote:en dat 1 volt voldoende was voor de amplitude is het aantal waarden beperkt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |