De criminalisering van de coffeeshop is begonnenquote:MIDDELBURG -
Coffeeshop Checkpoint in Terneuzen was volgens het OM te groot geworden om nog onder het gedoogbeleid te vallen.
Een joint roken (ANP)
De 58-jarige eigenaar van coffeeshop Checkpoint in Terneuzen, de bedrijfsleider, een personeelslid en een flink aantal wietleveranciers en thuiskwekers staan vandaag voor de rechtbank van Middelburg terecht op verdenking van deelname aan een criminele organisatie. Het is voor het eerst dat het Openbaar Ministerie een coffeeshop vanwege de grootschalige in- en verkoop van wiet vervolgt als misdaadbende.
Maximale handelsvoorraad
De rechtszaak, waarvoor acht zittingsdagen zijn uitgetrokken, kan verstrekkende gevolgen hebben voor andere grote coffeeshops in Nederland. De crux is de maximale handelsvoorraad van 500 gram cannabis die een coffeeshop volgens de gedoogregels op de plank mag hebben liggen. Coffeeshops met veel klanten, die ieder maximaal 5 gram mogen kopen, kunnen praktisch niet aan dat criterium voldoen.
Checkpoint was tot aan zijn sluiting in mei 2008 de grootste coffeeshop van Nederland. De moderne zaak op de Scheldeboulevard trok dagelijks twee- tot drieduizend klanten uit met name België en Frankrijk. Ze moesten nummertjes trekken en werden bediend aan vijf balies. De wachttijd bedroeg soms wel een paar uur.
Drugstoeristen
Door de massale toestroom van drugstoeristen verkocht de Terneuzense coffeeshop naar schatting minstens 10 kilo wiet en hasj per dag. Bij die omzet valt de maximaal toegestane handelsvoorraad in het niet. Justitie zegt het onderzoek naar Checkpoint te zijn begonnen vanwege ‘aanwijzingen dat de maximaal toegestane handelsvoorraad stelselmatig werd overtreden’. Bij een eerste inval medio 2007 werden tientallen kilo’s cannabis in en rond de coffeeshop in beslag genomen.
‘Toen ze twee dagen later weer opengingen, bleken ze net zo makkelijk weer twee- tot drieduizend klanten per dag te kunnen bedienen’, aldus een woordvoerder van het OM. ‘Toen zijn we eens gaan onderzoeken: hoe is dat allemaal georganiseerd?’
Inval
Bij een tweede inval in mei 2008 werd wederom een grote hoeveelheid softdrugs in beslag genomen. Volgens het OM werd bij beide invallen in totaal ruim 200 kilo softdrugs in de coffeeshop en naburige panden aangetroffen. De zaak-Checkpoint leidde tot een landelijke discussie over te groot gegroeide coffeeshops die vooral buitenlandse drugstoeristen bedienen. Het kabinet wil nu terug naar het oorspronkelijke idee van kleine coffeeshops voor lokale blowers.
In totaal zijn zestien personen en de coffeeshop zelf gedaagd. De advocaten zien de rechtszaak als ‘een proefproces’, waarin het OM wil kijken hoever het kan gaan met de aanpak van te grote coffeeshops. Volgens het OM is ‘het bijzondere van de zaak dat zo’n groot onderzoek is gedaan naar de achterkant van een coffeeshop’.
Waarom?quote:Op dinsdag 3 november 2009 09:28 schreef eriksd het volgende:
Mooi zo. Er moet paal en perk gesteld worden aan dat drugstoerisme.
Waarom niet.quote:
Vind ik prima hoor. Maar hou dan ook gewoon op met het gezeik over cannabis.quote:Op dinsdag 3 november 2009 09:28 schreef eriksd het volgende:
Mooi zo. Er moet paal en perk gesteld worden aan dat drugstoerisme.
Omdat het verbieden van drugs geen problemen oplost, maar wel veel criminaliteit en corruptie oplevert? Maar daar heb jij voordeel bij misschien?quote:
Heb je de reportages gezien wat er is gebeurd nadat die coffeeshop gesloten werd?quote:Op dinsdag 3 november 2009 09:28 schreef eriksd het volgende:
Mooi zo. Er moet paal en perk gesteld worden aan dat drugstoerisme.
Terneuzen wilde dus dat minstens één coffeeshop weer zou opengaan. Ik geloof dat er op Netwerk destijds ook een rapportage was, de politie had haar handen vol aan de drugsrunners, overlast en gevaar nam toe, er werd weer gedeald uit huizen en panden, enz.quote:Vage types zijn terug in Terneuzen
REPORTAGE, Van onze verslaggever Peter de Graaf
Gepubliceerd op 03 november 2008 02:45, bijgewerkt op 23:50
TERNEUZEN - Sinds het sluiten van de twee coffeeshops zijn drugstoeristen weer aangewezen op drugsrunners en straatdealers.
Het is zaterdagavond een komen en gaan van Belgische en Franse auto’s op het parkeerterrein tussen de coffeeshops Checkpoint en Miami, pal aan de Westerschelde. ‘Ja, Miami is open’, gebaart een jongen uit Brussel. Tien seconden later is hij weer buiten. ‘Ze verkopen geen drugs’, zegt hij vertwijfeld tegen zijn maat.
Wat nu? ‘We rijden door naar Bergen op Zoom’, vertelt hij. Want ze zijn niet voor niks uit Brussel naar Nederland gereden.
‘Merde! C’est fermé’, klinkt het verderop. Drie Fransen lopen terug naar hun Peugeot 205, met departementsnummer 59 op de kentekenplaat. Er rijden veel 59’ers in Terneuzen – auto’s uit Lille en omgeving. De jonge Fransen overleggen. ‘We halen het wel elders’, vertellen ze. Waar? ‘Ach, misschien wel ergens op straat’, antwoorden ze. En weg scheuren ze.
De binnenstad van Terneuzen, pal onder de Scheldeboulevard, bestaat uit enkele smalle straatjes en pleintjes. Gaandeweg de avond zie je meer vage types rondscharrelen. Sinds beide coffeeshops zijn gesloten, tiert de illegale handel welig. Het aantal klachten bij het meldpunt drugsoverlast is de afgelopen maand geëxplodeerd.
Toen Checkpoint in mei dichtging, bleef het nog relatief rustig op straat. Maar toen eind mei ook Miami na een inval sloot, bloeide de straathandel op. Belgische en Franse drugstoeristen blijven toch komen, hoewel minder massaal dan toen beide coffeeshops open waren. En die gestage stroom buitenlandse, dolende drugsklanten betekent kassa voor drugsrunners en -dealers. Opeens waren ze er, afkomstig uit Rotterdam, Den Haag of Roosendaal.
‘Ze springen bijna voor je auto’, zegt de jonge binnenstadsbewoner Jelle. ‘Of ik drugs wilde kopen.’ Hans Vlottes, voorzitter van de wijkraad binnenstad: ‘Ze weten precies wie ze moeten hebben. Ze hebben mensenkennis. Ze weten donders goed wie op zoek is naar drugs.’
Nou zijn veel klanten ook voor een leek van verre te herkennen. Jonge Fransen komen niet voor de kerken en musea naar Terneuzen. Ze rijden in een ruk door naar de twee tegenover elkaar gelegen coffeeshops in het centrum van Terneuzen, ook al heeft de gemeente onlangs de bewegwijzering (blauwe bordjes met ‘coffeeshops’ en een pijl rechtdoor) weggehaald.
Soms proberen drugsrunners ze al op de toegangsweg van Zelzate naar Terneuzen op te pikken om ze naar de illegale adressen te leiden.
Soms wordt er direct op straat gehandeld. Maar meestal worden klanten gestuurd of begeleid naar rustiger plekken of woningen. ‘Het waaiert zelfs uit naar de vinexwijk en het platteland’, weet Vlottes. De politie houdt verscherpte controles, maar daar is zaterdagavond weinig van te merken. De afgelopen weken zijn wel enkele illegale handelaren opgepakt.
De overlast bestaat vooral uit gescharrel op straat. Jochies die opeens opduiken en ‘psst, hasjiesj’ sissen. Vlottes: ‘Dit is een dorp van niks, een paar straten, niet meer. Al dat gedoe op straat vergroot het gevoel van onveiligheid.’
Het is een sfeer die Terneuzenaren doet terugdenken aan de jaren negentig, toen de gemeente nog het nulbeleid (geen coffeeshops) aanhing. ‘De binnenstad telde wel tachtig tot negentig drugspanden’, aldus Vlottes. ‘En dat in een gebied van vierhonderd bij vierhonderd meter. Veel panden waaruit verkocht werd – soft én hard drugs – waren in het bezit van huisjesmelkers.’ Bewoner Jelle: ‘Mij werd als jongetje altijd op het hart gedrukt niet door de binnenstad te lopen. Het was daar niet pluis.’
Om die illegale handel tegen te gaan, besloot de gemeente het gedoogbeleid te omarmen. En dat had effect. Met de komst van Checkpoint en Miami viel de illegale handel praktisch stil. En nu beide coffeeshops tijdelijk gesloten zijn, bloeit de illegaliteit weer op. Daarom willen het gemeentebestuur en de wijkraad binnenstad dolgraag dat minstens één coffeeshop snel weer opengaat.
Maar de eigenaar van Miami draalt. Hij schijnt meer zekerheden te willen om te voorkomen dat hij zijn vergunning bij een tweede inval kwijtraakt.
Bron: Volkskran.
Ja, want als je het verbied dan bestaat het niet. Verdomme de kortzichtigheid van de gemiddelde Indonesier.quote:Op dinsdag 3 november 2009 09:28 schreef eriksd het volgende:
Mooi zo. Er moet paal en perk gesteld worden aan dat drugstoerisme.
Precies! Drugs legaliseren!quote:Op dinsdag 3 november 2009 09:55 schreef Hardrebel het volgende:
Het probleem is dat de toeleveranciers illegaal wiet kweken.
Indd. Ik denk dat de prijs dan ook flink omlaag gaat trouwens.quote:Op dinsdag 3 november 2009 10:02 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Precies! Drugs legaliseren!
Twee harddrugs zijn al legaal, en andere ‘harddrugs’ komen bij wetenschappelijke rapporten die het RIVM opstelt ten behoeve van een rationele evaluatie van het drugsbeleid lager uit qua persoonlijk en maatschappelijk gevaar dan softdrugs en enkele legale drugs.quote:Op dinsdag 3 november 2009 10:06 schreef Hardrebel het volgende:
*Softdrugs legaliseren, niet harddrugs omdat die te schadelijk zijn.
Hallo straatdealers en ander volk wat je niet wilt hebben.quote:
Het onderscheid tussen soft- en harddrugs is net zo fictief als het verschil tussen micro- en macro-evolutie. Het is bedacht door (anti-drugs) gelovigen die hun religie aan anderen willen opdringen. Het verklaard ook niet waarom paddo's verboden moesten worden.quote:Op dinsdag 3 november 2009 10:06 schreef Hardrebel het volgende:
[..]
Indd. Ik denk dat de prijs dan ook flink omlaag gaat trouwens.
*Softdrugs legaliseren, niet harddrugs omdat die te schadelijk zijn.
Wil je alles wat minder schadelijk is dan alcohol dan ook legaliseren?quote:Op dinsdag 3 november 2009 10:06 schreef Hardrebel het volgende:
[..]
Indd. Ik denk dat de prijs dan ook flink omlaag gaat trouwens.
*Softdrugs legaliseren, niet harddrugs omdat die te schadelijk zijn.
Dat denkt de "overheid" helemaal niet. De overheid bedient belanghebbenden waaronder zichzelf.quote:Op dinsdag 3 november 2009 10:15 schreef ethiraseth het volgende:
Echt, de straatdealers lachen zich helemaal kapot om hetgeen de overheid doet. Die zien de dollartekens al in de oren staan. En de overheid maar denken dat ze het probleem aanpakken.
Niet alleen dat, maar ik denk dat we internationaal gezien aardige financiële schade oplopen zodra we harddrugs gaan legaliseren.quote:Op dinsdag 3 november 2009 10:10 schreef Iblis het volgende:
[..]
Niet dat er wat met die rapporten gedaan wordt, want het zou deze regering niet zijn als ze m.b.t. drugs geen principiële koers zouden voeren, ten koste van alles en iedereen.
Alcohol is van oudsher een traditie. Als alcohol nu uitgevonden zou worden dan zou het in hetzelfde rijtje als harddrugs komen te vallen. Ik denk dat ze niets liever zouden willen, maar dat nu (nog) niet kunnen. Ze zijn dit kunstje al met roken aan het flikken, maar aan alcohol komen ze nog niet. Misschien over 20 jaar ofzo, als we niets meer mogen en dat een laatste horde is naar de (utopische) ultieme maatschappelijke gezondheid.quote:Op dinsdag 3 november 2009 10:18 schreef Bowlingbal het volgende:
[..]
Wil je alles wat minder schadelijk is dan alcohol dan ook legaliseren?
Bullshit. Handel is handel. De meest democratische landen doen zaken met de meest corrupte en misdadige regimes.quote:Op dinsdag 3 november 2009 10:21 schreef Waldkorn het volgende:
[..]
Niet alleen dat, maar ik denk dat we internationaal gezien aardige financiële schade oplopen zodra we harddrugs gaan legaliseren.
Paddo's, wiet en coke worden langer gebruikt dan alcohol.quote:Op dinsdag 3 november 2009 10:26 schreef Waldkorn het volgende:
[..]
Alcohol is van oudsher een traditie.
? Dus je wilt wel softdrugs legaliseren, maar harddrugs dan weer niet omdat die te schadelijk zijn, maar alcohol dan weer wel omdat dat een traditie is, maar drugs die minder schadelijke zijn en toevallig op de lijst van hard-drugs weer niet legaliseren?quote:Op dinsdag 3 november 2009 10:26 schreef Waldkorn het volgende:
[..]
Alcohol is van oudsher een traditie. Als alcohol nu uitgevonden zou worden dan zou het in hetzelfde rijtje als harddrugs komen te vallen. Ik denk dat ze niets liever zouden willen, maar dat nu (nog) niet kunnen. Ze zijn dit kunstje al met roken aan het flikken, maar aan alcohol komen ze nog niet. Misschien over 20 jaar ofzo, als we niets meer mogen en dat een laatste horde is naar de (utopische) ultieme maatschappelijke gezondheid.
Ik wil niks. Ik zeg alleen waarom ik denk dat alcohol nog steeds legaal is terwijl het een hardere drug is dan sommige illegale drugs.quote:Op dinsdag 3 november 2009 10:32 schreef Bowlingbal het volgende:
? Dus je wilt wel softdrugs legaliseren, maar harddrugs dan weer niet omdat die te schadelijk zijn, maar alcohol dan weer wel omdat dat een traditie is, maar drugs die minder schadelijke zijn en toevallig op de lijst van hard-drugs weer niet legaliseren?
Ik snap er weinig van.
Coke is van 1855 dus niet ouder. In het begin van de 20e eeuw werd het verboden, pas nadat Coca Cola uit was gevonden. Paddo's zijn al duizenden jaren oud maar geaccepteerd, en dus tot voor kort nog legaal. en wiet idem. Jouw punt maakt dus mijn punt.quote:Op dinsdag 3 november 2009 10:28 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Paddo's, wiet en coke worden langer gebruikt dan alcohol.
Er worden al eeuwenlang cokablaadjes gekauwd.quote:Op dinsdag 3 november 2009 10:53 schreef Waldkorn het volgende:
[..]
Ik wil niks. Ik zeg alleen waarom ik denk dat alcohol nog steeds legaal is terwijl het een hardere drug is dan sommige illegale drugs.
[..]
Coke is van 1855 dus niet ouder.
Ok, maar die zijn ook vandaag nog legaal.quote:Op dinsdag 3 november 2009 10:55 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Er worden al eeuwenlang cokablaadjes gekauwd.
Wat dat betreft zijn de recente ontwikkelingen in Zuid-Amerika ook wel interessant.quote:Op dinsdag 3 november 2009 09:51 schreef Iblis het volgende:
[..]
Heb je de reportages gezien wat er is gebeurd nadat die coffeeshop gesloten werd?
[url=http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1085431.ece/Vage_types_zijn_terug_in_Terneuzen]
[..]
Terneuzen wilde dus dat minstens één coffeeshop weer zou opengaan. Ik geloof dat er op Netwerk destijds ook een rapportage was, de politie had haar handen vol aan de drugsrunners, overlast en gevaar nam toe, er werd weer gedeald uit huizen en panden, enz.
Kortom, compleet averechts effect. Maar goed, het zou deze regering niet zijn als ze m.b.t. drugs geen principiële koers zouden voeren, ten koste van alles en iedereen.
quote:Harm reduction as a social strategy
Set for the last week of October, the second meeting of the Brazilian Commission on Drugs and Democracy will center on the topic of urban violence and institutional corruption, two of the most damaging side effects of both the illegal drug trade and the “war on drugs” policy.
The drug policy debate has been given new life in Latin America over the past few months, thanks to the emergence of new actors. Until recently, challenges and criticism to drug prohibitionism came almost exclusively from youth or civil society organizations. But over the past five years this policy is being challenged for the first time by people with very different profiles, such as Brazil’s former present Fernando Henrique Cardoso.
One of the new unconventional sources of criticism is the Brazilian Commission on Drugs and Democracy, the CBDD, that was born out of the Latin American Commission on Drugs and Democracy, presided by three ex presidents, Brazil’s Fernando Henrique Cardoso along with the former president of Colômbia, César Gaviria Trujillo and the former president of Mexico, Ernesto Zedillo.
The Brazilian commission is markedly heterogeneous. Among its members are two ministers of the Brazilian Supreme Federal Court, the present of a media conglomerate, the head of a theology university, a colonel of the Rio de Janeiro Military Police force, and the president of an influential banking group, to single out a few of the 27 other prominent figures of the political, scientific, cultural and economic circles in Brazil.
Having held its first meeting in August, the Commission was openly critical of the current drug policy in Brazil and in the world as mandated by the international conventions supported by the United Nations.
As stated in the report of the CBDD’s first meeting, its members agree to look for an alternative for the so-called war on drugs. “Considering the fact that prohibitionism failed to produce the desired results, we should look to other drug policy models to contain the problem. Harm reduction seems to be the best expression to summarize this way of thinking, along with its corresponding strategies,” says an excerpt of the document.
Priority
The commission highlighted that the term “harm reduction” to be applied in Brazil must go further than similar experiences in other countries, where the term is used to describe harm caused to individual users. “While in Europe, Australia or New Zealand harm reduction by and large refers to individual losses, in Latin America and Brazil, such losses also affect people collectively. Urban violence and the institutional corruption are associated to activities of the illegal drugs market and the policies that combat it. While harm reduction for individuals points us in the direction of health care and social services policies, the notion of collective harm demands policies that are more wide-ranging, that include public security and promote groups of strategic importance, such as children and the people who live in vulnerable neighborhoods,” reads the report.
Based on this premise, the Commission decided to focus its efforts on the issue of urban violence and organized crime, since they are the most important points when discussing the impact of drugs on groups versus individuals in Brazil. It is expected that next meeting of the Commission to be held in October will therefore center around urban violence, organized crime, public security and potential solutions. Various specialists and authorities in public security have been invited to present experiences from Colombia, Europe and the United States in the upcoming meeting.
The CBDD also created a Working Group on Drugs and Public Security to further develop the debate. According to public security specialist and Working Group secretary José Marcelo Zacchi, the goal of the group is to delve deeper into results generated by the current Brazilian drug policy, and to consider possible changes, from the point of view of criminal justice and public security professionals. “The WG on drugs and public security was created as an additional forum for the CBDD, as a way to foster thinking on more specific aspects, and to provide subsidies for the Commission on the impact of the use, market, and repression of illicit drugs in the dynamics of urban violence, once it is recognizably the aspect of greatest social impact of the drug problem in the case of Brazil.”
In the ambit of public security, it is particularly interesting to note the point of view of Military Police Colonel Jorge da Silva, former Chefe de Estado Maior, Head of the Rio de Janeiro State Military Police force, and also member of the Commission and the Working Group.
According to his blog, Colonel da Silva admitted that he has changed his view on the drug policy in Brazil and the world. “When I was in the military police I used to think that drug users ought to be punished as rigorously as drug traffickers,” he said, adding, that the suppression of users, small drug sellers and drug traders are mere palliative measures for an issue that requires another type of solution.
“It is very hard for police officers with a career behind them to admit this, but it is undeniable that if we do not change the war on drugs paradigm, we will lose this war,” said the Colonel, his statement mirrors the content of discussions in the ambit of the CBDD.
The near future
As the labors the CBDD progress, its results will be divulged to the public, since one of the main goals of the CBDD is to promote the dissemination of high-quality information so as to engage society in the debate and raise the quality of drug policy discussions in the nation.
Although there is no preset path ahead of the CBDD, discussions during the first meeting show signs that it is likely that future procedures will lead to designing a bill to better fit the nation’s needs with respects to the drug issue, one that belongs to the sphere of public health, as well as public security. In this area PT party congressman Paulo Teixeira will play a pivotal role, he is one of the few congressmen to have specialized himself on drug policy, and took part in the so called “New Drug Law” bill approved in 2006.
It is also hoped that the CBDD will develop proposals in the area of public health, the importance of this issue is signaled by the appointment of Paulo Gadelha, president of the Oswaldo Cruz Foundation, as president of the CBDD. As commented by Rubem César Fernandes, CBCC secretary, “The fact that Paulo Gadelha was chosen is a clear indiciation that prevailing aspect for the new national drug policy ought to be health.”
Nou, het zal eens tijd worden. De imperialistische invloed van de puriteinse anglo-christenfundamentalisten (en corrupte elementen) is bijzonder destructief.quote:Op dinsdag 3 november 2009 11:00 schreef Monolith het volgende:
[..]
Wat dat betreft zijn de recente ontwikkelingen in Zuid-Amerika ook wel interessant.
[..]
Nou en?quote:Op dinsdag 3 november 2009 10:59 schreef Waldkorn het volgende:
[..]
Ok, maar die zijn ook vandaag nog legaal.
Dat gaat niet. Frankrijk exporteert liever zijn drugsproblemen, dan kunnen ze ook makkelijker anderen de schuld geven van het falen van hun aanpak.quote:Op dinsdag 3 november 2009 11:24 schreef kitao het volgende:
Ik zou die eigenaar willen adviseren om in Nice een zaakje op te zetten , aangezien hij dan dichtbij zijn klanten zit.
Het verbaasde me dat dat niet al in de OP stondquote:
Als drugs illegaal is, werk je de criminaliteit in de hand.quote:Op dinsdag 3 november 2009 10:02 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Precies! Drugs legaliseren!
Illegale handel levert meer op.quote:Op dinsdag 3 november 2009 11:33 schreef TGVkopper het volgende:
[..]
Het verbaasde me dat dat niet al in de OP stond
Als drugs legaal zijn kan je de kwaliteit bewaken (je kan eventueel zover gaan dat alleen de overheid het mag produceren, waardoor bijvoorbeeld dingen als het THC-gehalte in wiet te reguleren valt) en zorgen voor veel betere begeleiding, informatievoorziening en, als het toch fout gaat, helpen met afkicken. Als alles illegaal is wordt dat veel moeilijker. Honderd jaar War on drugs hebben aangetoond dat mensen niet zullen stoppen met het gebruiken. Legaliseren is daarom de beste keuze, simpelweg omdat het voor minder problemen zal zorgen.quote:Op dinsdag 3 november 2009 11:35 schreef Matteüs het volgende:
[..]
Als drugs illegaal is, werk je de criminaliteit in de hand.
Als drugs legaal is, werk je de problemen van de gebruikers in de hand.
Er is geen goede oplossing met die rommel.
Jij gaat er vanuit dat elke gebruiker dan zijn zakje mos/rommel bij een gecontroleerde instantie haalt.quote:Op dinsdag 3 november 2009 11:37 schreef ethiraseth het volgende:
[..]
Als drugs legaal is kan je de kwaliteit bewaken en zorgen voor veel betere begeleiding, informatievoorziening en, als het toch fout gaat, helpen met afkicken. Als alles illegaal is wordt dat veel moeilijker. Legaliseren is de beste keuze.
Ja, en bier haalt men ook bij een illegale dealer in plaats van bij de supermarktquote:Op dinsdag 3 november 2009 11:38 schreef Matteüs het volgende:
[..]
Jij gaat er vanuit dat elke gebruiker dan zijn zakje mos/rommel bij een gecontroleerde instantie haalt.![]()
Met naïeve mensen zoals jij zakt Nederland enkel verder weg.
Hetzelfde kun je in feite ook van vuurwerk zeggen. Maar een optimum ligt, op een lijn van totaal verbieden en totaal vrijlaten zelden in een uiterst punt.quote:Op dinsdag 3 november 2009 11:35 schreef Matteüs het volgende:
[..]
Als drugs illegaal is, werk je de criminaliteit in de hand.
Als drugs legaal is, werk je de problemen van de gebruikers in de hand.
Er is geen goede oplossing met die rommel.
Jij gaat er vanuit dat mensen naar dealers zullen gaan, waar je niet zeker weet wat je krijgt, ook als je een door de overheid gegarandeerde kwaliteit kan krijgen. Er is een reden dat mensen niet meer thuis alcohol stoken, en dat is dat het legale product kwalitatief zo goed is dat het niet opweegt tegen hetgeen mensen zelf kunnen maken.quote:Op dinsdag 3 november 2009 11:38 schreef Matteüs het volgende:
[..]
Jij gaat er vanuit dat elke gebruiker dan zijn zakje mos/rommel bij een gecontroleerde instantie haalt.![]()
Met naïeve mensen zoals jij zakt Nederland enkel verder weg.
Naïef, zoals ik al zeiquote:Op dinsdag 3 november 2009 11:41 schreef ethiraseth het volgende:
[..]
Jij gaat er vanuit dat mensen naar dealers zullen gaan, waar je niet zeker weet wat je krijgt, ook als je een door de overheid gegarandeerde kwaliteit kan krijgen. Er is een reden dat mensen niet meer thuis alcohol stoken, en dat is dat het legale product kwalitatief zo goed is dat het niet opweegt tegen hetgeen mensen zelf kunnen maken.
Gaan we weer met woorden invullen.quote:Op dinsdag 3 november 2009 11:41 schreef ethiraseth het volgende:
Mensen zoals jij zorgen juist voor de problemen, omdat je de realiteit ontkent door je ogen te sluiten en te denken dat het probleem wel weggaat met verbieden.
Bewijs dat maar. En is dat niet een argument om alcohol te verbieden?quote:Op dinsdag 3 november 2009 11:35 schreef Matteüs het volgende:
[..]
Als drugs illegaal is, werk je de criminaliteit in de hand.
Als drugs legaal is, werk je de problemen van de gebruikers in de hand.
Je moet het ook niet willen oplossen. Mensen maken hun eigen keuzes. Dat verbieden zorgt voor de problemen. De bestaande problemen los je niet op met een verbod dus het verbod moet op de helling.quote:Er is geen goede oplossing met die rommel.
Waarom? Leg eens uit. Ik denk namelijk dat je geen argument hebt behalve je onderbuik.quote:
quote:Op dinsdag 3 november 2009 11:38 schreef Matteüs het volgende:
[..]
Jij gaat er vanuit dat elke gebruiker dan zijn zakje mos/rommel bij een gecontroleerde instantie haalt.![]()
Nee, door domme kortzichtige mensen zoals jij.quote:Als de gecontroleerde instantie de illegale handel weggeconcurreerd heb je als consument geen keus.
Met naïeve mensen zoals jij zakt Nederland enkel verder weg.
Omdat de drugstoeristen teveel parkeerruimte in Terneuzen opslokken.quote:
Ik heb weinig overlast gezien van mensen die zich beperken tot het gebruik van soft-drugs.quote:Op dinsdag 3 november 2009 11:35 schreef Matteüs het volgende:
Als drugs illegaal is, werk je de criminaliteit in de hand.
Als drugs legaal is, werk je de problemen van de gebruikers in de hand.
Er is geen goede oplossing met die rommel.
Hoezo ben ik kortzichtig dan?quote:Op dinsdag 3 november 2009 11:46 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
[..]
Nee, door domme kortzichtige mensen zoals jij.
Denk dat ze de meer gecontroleerde handel hier prefereren boven het risico van de straathandel. Hoewel het nog steeds een pokkestuk rijden is vanuit Frankrijk.quote:Op dinsdag 3 november 2009 11:46 schreef kitao het volgende:
[..]
Ik heb weinig overlast gezien van mensen die zich beperken tot het gebruik van soft-drugs.
De heisa die eromheen hangt zodat Fransen en Belgen hierheen (moeten) komen om hun stuffie te halen is dan ook toe te schrijven aan het pertinent willen verbieden daarvan door de regeringen van die landen.
Aan de andere kant vraag ik me ook af of er dan in Nice geen straatverkoop is , of in Brussel.
Dus waar komen die gasten dan wel werkelijk voor hiernaartoe ?
Jij denkt dat je problemen oplost door ze te verbieden.quote:
Hier is het goedkoper en de kwaliteit is beter.quote:Op dinsdag 3 november 2009 11:46 schreef kitao het volgende:
Dus waar komen die gasten dan wel werkelijk voor hiernaartoe ?
Voor 5 gram 300 km rijden of zoiets ?quote:Op dinsdag 3 november 2009 11:58 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Hier is het goedkoper en de kwaliteit is beter.
Als je 10 kilo per dag verkoopt, geef je waarschijnlijk geen 5 gram per klant mee.quote:Op dinsdag 3 november 2009 12:05 schreef kitao het volgende:
[..]
Voor 5 gram 300 km rijden of zoiets ?
Dure grap.
O ja , en weer terug.
Daarom nemen ze ook meer mee.quote:Op dinsdag 3 november 2009 12:05 schreef kitao het volgende:
[..]
Voor 5 gram 300 km rijden of zoiets ?
Dure grap.
O ja , en weer terug.
Waar heb ik dat gezegt?quote:Op dinsdag 3 november 2009 11:55 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Jij denkt dat je problemen oplost door ze te verbieden.
Nou ja , dan is hij gewoon de zoveelste grootuitbater die teert op de fysieke behoeften van de mensen.quote:Op dinsdag 3 november 2009 12:08 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Daarom nemen ze ook meer mee.
Net zoals AH en Shell?quote:Op dinsdag 3 november 2009 12:22 schreef kitao het volgende:
[..]
Nou ja , dan is hij gewoon de zoveelste grootuitbater die teert op de fysieke behoeften van de mensen.
Daar mag hij zich nu voor gaan verantwoorden.
Je kunt nou wel gaan goedpraten dat mensen de regels overtreden, maar daar kom je natuurlijk nergens mee.quote:Op dinsdag 3 november 2009 12:32 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Net zoals AH en Shell?
Waar heb ik dat gezegt?quote:Op dinsdag 3 november 2009 11:55 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Jij denkt dat je problemen oplost door ze te verbieden.
Je moet de zaken niet omdraaien. Ik ben tegen deze regels. Ik hoef dus helemaal niets goed te praten, ik vind het gebruik en de handel in drugs niet afkeurenswaardig. Ik vind de wet afkeurenswaardig.quote:Op dinsdag 3 november 2009 12:35 schreef Tijn het volgende:
[..]
Je kunt nou wel gaan goedpraten dat mensen de regels overtreden, maar daar kom je natuurlijk nergens mee.
"Grootuitbater" is geen sterk argument.quote:"Zij doen het ook" is niet zo'n sterk argument.
Jij zegt dat er geen goede oplossing is.quote:
en vervolgens noem je de voorstanders van legalisatie naïef. De enige mogelijkheid die overblijft is dat je het verbod wilt handhaven.quote:Op dinsdag 3 november 2009 11:35 schreef Matteüs het volgende:
[..]
Als drugs illegaal is, werk je de criminaliteit in de hand.
Als drugs legaal is, werk je de problemen van de gebruikers in de hand.
Er is geen goede oplossing met die rommel.
De wet overtreden daarentegen altijd afkeurenswaardig.quote:Op dinsdag 3 november 2009 12:49 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Je moet de zaken niet omdraaien. Ik ben tegen deze regels. Ik hoef dus helemaal niets goed te praten, ik vind het gebruik en de handel in drugs niet afkeurenswaardig. Ik vind de wet afkeurenswaardig.
Moet je ze tegenhouden/ aanpakken bij de grens. Niet de shops in Nederland.quote:Op dinsdag 3 november 2009 09:28 schreef eriksd het volgende:
Mooi zo. Er moet paal en perk gesteld worden aan dat drugstoerisme.
Misschien niet , mijn typelust is een beetje afgezakt.quote:Op dinsdag 3 november 2009 12:49 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Je moet de zaken niet omdraaien. Ik ben tegen deze regels. Ik hoef dus helemaal niets goed te praten, ik vind het gebruik en de handel in drugs niet afkeurenswaardig. Ik vind de wet afkeurenswaardig.
[..]
"Grootuitbater" is geen sterk argument.
*insert Godwin.quote:Op dinsdag 3 november 2009 12:52 schreef Tijn het volgende:
[..]
De wet overtreden daarentegen altijd afkeurenswaardig.
Tenzij de wet afkeurenswaardig is.quote:Op dinsdag 3 november 2009 12:52 schreef Tijn het volgende:
De wet overtreden daarentegen altijd afkeurenswaardig.
Net zoals Shell en AH?quote:Op dinsdag 3 november 2009 12:54 schreef kitao het volgende:
[..]
Misschien niet , mijn typelust is een beetje afgezakt.
Feit blijft wel , volgens mij , dat hij bezig is er een levendige grote handel in op te zetten om er zelf fortuinen mee te cerdienen.
En daar zit het probleem. Jouw mening is niet van belang. Ieder individu beslist voor zichzelf om bepaalde genotsmiddelen te gebruiken. Ook als dat verboden is. De enige vraag die je je moet stellen is of het voor de maatschappij beter of slechter uitpakt als je die vrije keuze van mensen probeert in te perken. Voorlopig leert de geschiedenis dat verbieden de groots mogelijke ellende oplevert. Dus zijn het slechte maatregelen.quote:Dit maakt natuurlijk wel het gebruik van die softdrugs gelijk aan een olievlek op het water.
Ik vind niet dat je daar naartoe zou moeten willen.
Ik vind van niet. Als een wet mij dwingt om mijn buurvrouw te slaan, dan houd ik mij niet aan de wet. En ik zal anderen er van weerhouden om zich aan die wet te houden.quote:
Op die fiets. Dus omdat je zelf zon cannabis-paffer bent is elke vorm van kritiek wel een teken dat je voor een verbod bent.quote:Op dinsdag 3 november 2009 12:52 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Jij zegt dat er geen goede oplossing is.
[..]
en vervolgens noem je de voorstanders van legalisatie naïef. De enige mogelijkheid die overblijft is dat je het verbod wilt handhaven.
Roosendaal heeft ze volledig verbannen. Nu hebben ze last van straatdealers. Maastricht wilde het aan de grens plaatsen, maar dat mocht niet vanwege EU-regels ofzo.quote:Op dinsdag 3 november 2009 13:11 schreef opgebaarde het volgende:
Snap het probleem niet.
Uiteraard is het Nederlandse beleid niet helemaal tiptop maar waarom is dit een legitiem excuus om de regels keihard te overtreden? Checkpoint verkocht minimaal 20x de maximale hoeveelheid per dag
Klopt het dat de shops in o.a. Roosendaal en Maastricht uit de stad verbannen zijn en er nu bij de grens shops staan zodat wij geen overlast hebben maar wel de shit aan de Belgen en Fransen verkopen?
Ik rook zelf geen cannabis maar het is duidelijk dat verbieden geen enkele oplossing biedt, maar wel meer problemen oplevert.quote:Op dinsdag 3 november 2009 13:14 schreef Matteüs het volgende:
[..]
Op die fiets. Dus omdat je zelf zon cannabis-paffer bent is elke vorm van kritiek wel een teken dat je voor een verbod bent.
Veel te gemakkelijk natuurlijk.
Je hebt er blijkbaar geen kijk op en zit vanuit je onderkin/buik te reageren.quote:Op dinsdag 3 november 2009 13:14 schreef ethiraseth het volgende:
Ik rook zelf geen cannabis maar het is duidelijk dat verbieden geen enkele oplossing biedt, maar wel meer problemen oplevert.
En doe jij vooral niet moeilijk over de gevolgen van drugsverboden.quote:Op dinsdag 3 november 2009 13:05 schreef Tijn het volgende:
[..]
Dat mag, maar dan moet je ook niet moeilijk doen over de eventuele gevolgen.
Als je die dealer wilt gaan vergelijken met deze twee , dan heb ik er al helemaal geen medelijden mee indien hij voor x-aantal jaren gesloten moet blijven , maar dat terzijde.quote:
Ik maak zelf ook wel eens gebruik van dit cliché , dus daar zal ik me dan maar niet aan storen.quote:En daar zit het probleem. Jouw mening is niet van belang.
Misschien wordt er inderdaad over bepaalde zaken te kleinzielig gedaan.quote:Ieder individu beslist voor zichzelf om bepaalde genotsmiddelen te gebruiken. Ook als dat verboden is. De enige vraag die je je moet stellen is of het voor de maatschappij beter of slechter uitpakt als je die vrije keuze van mensen probeert in te perken. Voorlopig leert de geschiedenis dat verbieden de groots mogelijke ellende oplevert. Dus zijn het slechte maatregelen.
ow dus ons geniale poging om de Belgen met alle zooi en overlast op te zadelen is dus misluktquote:Op dinsdag 3 november 2009 13:14 schreef ethiraseth het volgende:
Roosendaal heeft ze volledig verbannen. Nu hebben ze last van straatdealers. Maastricht wilde het aan de grens plaatsen, maar dat mocht niet vanwege EU-regels ofzo.
Nou, vertel maar even dan.quote:Op dinsdag 3 november 2009 13:17 schreef Matteüs het volgende:
Een verbod heeft degelijk oplossingen.
En daarin zit ook de oplossing. Wat jij te vertellen hebt is niet van belang.quote:Op dinsdag 3 november 2009 12:57 schreef Papierversnipperaar het volgende:
En daar zit het probleem. Jouw mening is niet van belang.
Ik vind niet dat drugs verboden moet zijn. Maar ik vind wel dat coffeeshophouders zich aan de regels dienen te houden.quote:Op dinsdag 3 november 2009 13:18 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
En doe jij vooral niet moeilijk over de gevolgen van drugsverboden.
Het gaat er om dat "Grootuitbater" als argument gebruikt word om A te verbieden, maar vervolgens niet om B te verbieden. Dat is hypocriet.quote:Op dinsdag 3 november 2009 13:18 schreef kitao het volgende:
[..]
Als je die dealer wilt gaan vergelijken met deze twee , dan heb ik er al helemaal geen medelijden mee indien hij voor x-aantal jaren gesloten moet blijven , maar dat terzijde.
Dat isa het niet. Als mensen graag iets oen en je verbiedt het, krijg je problemen. Die problemen moeten wel opwegen tegen de voordelen. En dat doet het in het geval van het verbieden van drugs overduidelijk niet.quote:Voor het overige kun je natuurlijk stellen dat de mens verslaafd is aan voedsel en olie , maar dat vind ik toch een enigzins domme opmerking.
Is dat slecht dan? Dan moet je reclame verbieden, niet drugs.quote:Over verslaving aan soft-drugs : ik betwijfel het , maar ik ga het ook niet aanraden om het te proberen.
Op het moment dat je die softdrugs gaat legaliseren zul je ook andere dingen krijgen :
Reclame op tv , uithangborden en McSensi palen.
Maar wat is het probleem bij meer gebruikers?quote:Kortom , duidelijk op meer verkoop gerichte acties en daardoor een stijging in het aantal gebruikers oftewel drempelverlagend.
Niet ondoordacht doen dus , liever helemaal niet.
Sorry, maar dat is geen argument. De meeste mensen geloofden in WMD's in Irak dus het was goed dat we Irak binnenvielen? Jamaar er waren helemaal geen WMD's in Irak! Maakt niet uit, het gaat om mijn mening.quote:[..]
Ik maak zelf ook wel eens gebruik van dit cliché , dus daar zal ik me dan maar niet aan storen.
Voor de rest is het onzin natuurlijk , de wetten worden aangenomen bij meerderheid van stemmen.
Mijn mening is dus wel van belang.
[..]
Dan moet je toeristen verbieden, niet drugs.quote:Misschien wordt er inderdaad over bepaalde zaken te kleinzielig gedaan.
Helaas vind ik wel dat je dit ook met de buurlanden moet afspreken.
Toeristen zijn juist een bron van inkomsten en Nl doet hard zijn best ze binnen te halen , maar deze knakkers veroorzaken blijkbaar overlast.
Een keurige apotheek waar je ook coke kan halen, ideaal!quote:Dat zou ik ook niet in mijn straat willen hebben.
Het gaat natuurlijk al fout op het moment dat je regels opstelt voor iets wat niet mag.quote:Op dinsdag 3 november 2009 13:26 schreef Tijn het volgende:
[..]
Ik vind niet dat drugs verboden moet zijn. Maar ik vind wel dat coffeeshophouders zich aan de regels dienen te houden.
Maar het zijn juist de regels die niet deugen.quote:Op dinsdag 3 november 2009 13:26 schreef Tijn het volgende:
[..]
Ik vind niet dat drugs verboden moet zijn. Maar ik vind wel dat coffeeshophouders zich aan de regels dienen te houden.
Waarom niet? Wat is daar erg aan (behalve dat het "niet volgens de regels" is)?quote:Die voorraad is nog tot daaraantoe, maar ik vind het echt niet goed te praten dat een coffeeshop meer dan 5 gram per klant per dag verkoopt.
Hey, ik wil helemaal niet doen alsof het allemaal zo krom als een hoepel is.quote:Op dinsdag 3 november 2009 13:27 schreef Jarno het volgende:
[..]
Het gaat natuurlijk al fout op het moment dat je regels opstelt voor iets wat niet mag.
Vanaf morgen morgen supermarkten maar 10 liter melk per dag verkopen.quote:Op dinsdag 3 november 2009 09:55 schreef Flurry het volgende:
Het is ook achterlijk om verkoop en gebruik toe te staan, maar import, productie en het hebben van een voorraad niet. Dat gezegd wist de eigenaar natuurlijk dat 500g het maximaal toegestane was en heeft hij die limiet bewust overschreden om zijn zaak te vergroten en meer winst te maken. Het puur op overmacht gooien: "ja, we verkopen nu eenmaal zoveel" is het omdraaien van de situatie.
Zolang die regels rechtsgeldig zijn moet je je er aan houden idd. Juist het structureel meer verkopen dan 5gr per persoon werkt legalisatie tegen, tegenstanders zullen je hiermee om de oren slaan om aan te tonen dat de branche niet met regels om kan gaan. En anders moet je een breed protest organiseren zoals de horeca heeft gedaan ten tijde van de introductie van het rookverbod.quote:Op dinsdag 3 november 2009 13:29 schreef Tijn het volgende:
[..]
Hey, ik wil helemaal niet doen alsof het allemaal zo krom als een hoepel is.
En die regels waren niet bekend voordat die coffeeshophouder z'n deuren opende ofzo? Je weet waar je aan begint als je zo'n zaak start en als je je dan willens en wetens toch niet aan de regels houdt, krijg je natuurlijk op een gegeven moment problemen.quote:Op dinsdag 3 november 2009 13:29 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Maar het zijn juist de regels die niet deugen.
Tsja, waarom mag je 80 op de ring van Rotterdam? Ook maar niet aan houden dan?quote:Waarom niet? Wat is daar erg aan (behalve dat het "niet volgens de regels" is)?
kan wel en zeker als iets gedoogd wordt. Nu moeten we niet gaan doen dat de verantwoordelijkheid voor het overtreden van de regels ineens niet meer bij de eigenaar(en) ligtquote:Op dinsdag 3 november 2009 13:32 schreef fs180 het volgende:
[..]
Vanaf morgen morgen supermarkten maar 10 liter melk per dag verkopen.
Je kunt niet zomaar overal regels voor in gaan voeren en dan dwingen dat mensen zich eraan houden
Natuurlijk kan dat wel. Zeker dit kabinetquote:Op dinsdag 3 november 2009 13:32 schreef fs180 het volgende:
[..]
Je kunt niet zomaar overal regels voor in gaan voeren en dan dwingen dat mensen zich eraan houden
Onzin. Als iedereen zich netjes aan de regels houd is er geen reden om ze te veranderen.quote:Op dinsdag 3 november 2009 13:32 schreef Jarno het volgende:
[..]
Zolang die regels rechtsgeldig zijn moet je je er aan houden idd. Juist het structureel meer verkopen dan 5gr per persoon werkt legalisatie tegen, tegenstanders zullen je hiermee om de oren slaan om aan te tonen dat de branche niet met regels om kan gaan.
Precies. Iedereen massaal aan de drugs en laat de politiek zich maar eens aan de werkelijkheid aanpassen.quote:En anders moet je een breed protest organiseren zoals de horeca heeft gedaan ten tijde van de introductie van het rookverbod.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |