abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 29 oktober 2009 @ 20:59:32 #1
270242 ynuhh
Cuddle cuddle
pi_74201779
Haai,

Ik heb een culinair gerelateerde klacht. Ik woon hier samen met nog twee andere dames die ook weleens koken. Zoo ook vandaag, ik had uit de stad een verse tagliatelle mee genomen waarmee de huisgenoot wat lekkers zou maken, tot mijn spijt kwam ik er achter dat ik de ingrediënten voor de saus vergeten was. Dus de huisgenoot in kwestie ging nog even snel langs de supermarkt om de ingrediënten voor de saus te halen. Toen zij terug kwam ging ik ter inspectie even de boodschappen na, en tot mijn schrik zag ik dat ze alleen een pot tomatensaus, soepgroente en gehakt gehaald had. Ik had me juist zo verheugd op een heerlijke tagliatelle met zalm, maar nee het was weer een standaard tomatensaus pasta geworden. Ondanks de saus was de tagliatelle heerlijk al dente.

Klacht: zie hier boven.
pi_74201818
Ik weet wel wat anders lekkers
  donderdag 29 oktober 2009 @ 21:00:55 #3
235552 Mr.Houdoe
Officiële Timur-fanboy
pi_74201853
Had dat dan gezegd
pi_74201881
Het smaakte, wat zeik je dan, voortaan gewoon zelf die ingrediënten meenemen!
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  donderdag 29 oktober 2009 @ 21:02:19 #5
210069 griekjeee
Fucking exhilarating
pi_74201910
Maar jij was het vergeten, schrijf je dan niet even precies op wat je wilt hebben?
Don't mistake my kindness, for weakness.
Op maandag 28 december 2009 21:48 schreef Boomfluisteraar het volgende:
Griekjeee _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_
Ik aanbid U, o Grote Griekjeee O+ O+ O+ _O_ _O_ _O_ _O_
  donderdag 29 oktober 2009 @ 21:03:57 #6
270242 ynuhh
Cuddle cuddle
pi_74201982
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 21:02 schreef griekjeee het volgende:
Maar jij was het vergeten, schrijf je dan niet even precies op wat je wilt hebben?
Nee, ik ga altijd op de bonnefooi richting een winkel. Wel met een idee natuurlijk, maar niks op papier.
  donderdag 29 oktober 2009 @ 21:04:34 #7
210069 griekjeee
Fucking exhilarating
pi_74202000
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 21:03 schreef ynuhh het volgende:

[..]

Nee, ik ga altijd op de bonnefooi richting een winkel.
Onterechte klacht dan, je kunt niet verwachten dat een ander precies weet wat jij wilt.
Don't mistake my kindness, for weakness.
Op maandag 28 december 2009 21:48 schreef Boomfluisteraar het volgende:
Griekjeee _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_
Ik aanbid U, o Grote Griekjeee O+ O+ O+ _O_ _O_ _O_ _O_
pi_74202021
Studenten die denken culinaire hoogstandjes te creëren . Pasta + tomatensaus is goed genoeg.
Cool story, Hansel.
  donderdag 29 oktober 2009 @ 21:08:13 #9
8369 speknek
Another day another slay
pi_74202124
topickaap:

Studenten die op de bonnenfooi naar de winkel gaan en zo in een overvolle supermarkt een kwartier lang naar een rek staan te gapen terwijl je in sneltreinvaart je boodschappen voor de hele week wil doen. Om vervolgens achterin de supermarkt in de rij te staan omdat er honderd studenten voor je staan met alleen een pak rijst een pizza en wat koekjes in hun mandje. .
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  donderdag 29 oktober 2009 @ 21:08:28 #10
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_74202132
Niks mis met tomatensaus

http://koken.met.aschwin.net/pages/Italiaanse%20tomatensaus.htm

Maar dan geen meuk uit een potje met (godbetert) soepgroente
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  donderdag 29 oktober 2009 @ 21:08:41 #11
69994 seto
-|||--------|||-
pi_74202138
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 21:05 schreef wikwakka2 het volgende:
Studenten
Op dinsdag 3 december 2013 21:29 schreef JackieBrown het volgende:
Seto is zo ene baas he
pi_74202198
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 21:08 schreef speknek het volgende:
topickaap:

Studenten die op de bonnenfooi naar de winkel gaan en zo in een overvolle supermarkt een kwartier lang naar een rek staan te gapen terwijl je in sneltreinvaart je boodschappen voor de hele week wil doen. Om vervolgens achterin de supermarkt in de rij te staan omdat er honderd studenten voor je staan met alleen een pak rijst een pizza en wat koekjes in hun mandje. .


Sowieso 'studenten' die met een karig inkomen maar net rond kunnen komen
pi_74202201
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 21:08 schreef speknek het volgende:
topickaap:

Studenten die op de bonnenfooi naar de winkel gaan en zo in een overvolle supermarkt een kwartier lang naar een rek staan te gapen terwijl je in sneltreinvaart je boodschappen voor de hele week wil doen. Om vervolgens achterin de supermarkt in de rij te staan omdat er honderd studenten voor je staan met alleen een pak rijst een pizza en wat koekjes in hun mandje. .
Heul terecht. Op de bonnefooi boodschappen doen. Dan kom je echt met rotzooi thuis.
  donderdag 29 oktober 2009 @ 21:10:16 #14
177885 JoaC
Het is patat
pi_74202219
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 21:05 schreef wikwakka2 het volgende:
Studenten die denken culinaire hoogstandjes te creëren . Pasta + tomatensaus is goed genoeg.
Calvinistische mensen die te snel tevreden zijn Tagliatelle + zalm, beetje dille en citroensap is veel beter.
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op maandag 23 april 2012 17:00 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
  donderdag 29 oktober 2009 @ 21:12:56 #15
270242 ynuhh
Cuddle cuddle
pi_74202321
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 21:09 schreef HSG-BOMBER het volgende:

[..]



Sowieso 'studenten' die met een karig inkomen maar net rond kunnen komen
Gelukkig heb ik nooit geen geld problemen, en hoef ik niks te laten omdat het geld op is.
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 21:09 schreef Dastan het volgende:

[..]

Heul terecht. Op de bonnefooi boodschappen doen. Dan kom je echt met rotzooi thuis.
Er ook mensen die het wel kunnen, behalve vandaag dan. Want normaal gesproken gaat het altijd goed.
pi_74202405
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 21:08 schreef speknek het volgende:
topickaap:

Studenten die op de bonnenfooi naar de winkel gaan en zo in een overvolle supermarkt een kwartier lang naar een rek staan te gapen terwijl je in sneltreinvaart je boodschappen voor de hele week wil doen. Om vervolgens achterin de supermarkt in de rij te staan omdat er honderd studenten voor je staan met alleen een pak rijst een pizza en wat koekjes in hun mandje. .
ik las topicaap, toen begreep ik het niet

OT: onterechte klacht, je hebt zelf keihard gefaald en wil iemand anders de schuld in de schoenen schuiven
Kom je hier vaker, of loop je stage?
pi_74202423
Wat huil je nu? Jij vergeet inkopen te doen en vervolgens klaag je dat je huisgenote, ipv een smerige zalmpasta, goede pasta maakt.
It was an encounter that lasted less than 45 seconds O+
pi_74202437
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 21:12 schreef ynuhh het volgende:

[..]

Gelukkig heb ik nooit geen geld problemen, en hoef ik niks te laten omdat het geld op is.

HAHAHAHA!!!1!! EIGENLIJK ZEG JE NU ALTIJD!!1111!!
pi_74202460
Rot op met je pretentieuze kutvreten.
pi_74202469
Onterechte klacht inderdaad. Als er mozarellasaus had gestaan in plaats van zalm had het daarentegen wel een terechte geweest.
We zijn niets anders dan strandvonders van ons eigen leven; brokstukken verzamelend langs de zee der vergetelheid.-
Willem Frederik Hermans
pi_74202544
Zelf koken
Op woensdag 22 mei 2013 21:42 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik moet er ook idd niet zo over zaniken. Sorry :P
  donderdag 29 oktober 2009 @ 21:19:50 #22
177885 JoaC
Het is patat
pi_74202591
Lol @ mensen die blijkbaar geen lekkere zalmsaus kunnen maken.

Verder wel redelijk falend dat TS zelf geen boodschappen deed.
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op maandag 23 april 2012 17:00 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
  donderdag 29 oktober 2009 @ 21:21:24 #23
267150 Q.E.D.
qat erat ad vundum
pi_74202647
Faalhaas ga zelf koken.
Hetgeen bewezen en beklonken moest worden.
pi_74202739
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 21:08 schreef seto het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Oh, scholier, je hebt gelijk .
Cool story, Hansel.
  donderdag 29 oktober 2009 @ 21:26:14 #25
125915 Dribbel_
Who Needs Guitars Anyway?
pi_74202830
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 21:08 schreef speknek het volgende:
topickaap:

Studenten die op de bonnenfooi naar de winkel gaan en zo in een overvolle supermarkt een kwartier lang naar een rek staan te gapen terwijl je in sneltreinvaart je boodschappen voor de hele week wil doen. Om vervolgens achterin de supermarkt in de rij te staan omdat er honderd studenten voor je staan met alleen een pak rijst een pizza en wat koekjes in hun mandje. .
Whehe dat doe ik ook altijd
Ik vind het juist weer irritant als ik ff snel m'n pizza af wil rekenen en er staat zo'n debiel voor je staat met een hele kar boodschappen en een lijstje in z'n hand geklemd waarop hij doordacht zijn boodscahppen heeft genoteerd
pi_74202914
Soepgroente door de pasta gooien is nog smeriger dan de beschreven saus. Wat is dat smerig spul, voorverpakte groentes , je kunt beter zelf een courgette of broccoli en tomaten snijden.
  donderdag 29 oktober 2009 @ 21:29:55 #27
180739 Qebbel
Stewardesbisch!
pi_74202957
Op zich terechte klacht. Van die falers die ALLES wat ze uberhaupt kunnen verzinnen in de pastasaus flikkeren en het lieftst nog inclusief kant en klare potjes en meer van zulks rotzooi. Echt, die mensen begrijpen niks van italiaans (lees: lekker!) eten.
En over geld gesproken: het is nog vaak veel duurder ook!! Je kunt heel goedkoop de lekkerste pastasauzen maken. Heb je bijna niks voor nodig. Inclusief zelfgemaakte pasta! Easy as what, goedkoop en tenminste wel lekker !

Pasta met soepgroenten??

Ps. Kook zelf! Das ook mijn oplossing voor dit soort falers.
Als kunst volmaakt is, is de wereld overbodig.
Wees wie je bent, maar accepteer ook anderen!
  donderdag 29 oktober 2009 @ 21:30:45 #28
270242 ynuhh
Cuddle cuddle
pi_74202996
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 21:08 schreef Flurry het volgende:
Niks mis met tomatensaus

http://koken.met.aschwin.net/pages/Italiaanse%20tomatensaus.htm

Maar dan geen meuk uit een potje met (godbetert) soepgroente
Ja, zo als in die link is het wel heerlijk.
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 21:29 schreef Qebbel het volgende:
Op zich terechte klacht. Van die falers die ALLES wat ze uberhaupt kunnen verzinnen in de pastasaus flikkeren en het lieftst nog inclusief kant en klare potjes en meer van zulks rotzooi. Echt, die mensen begrijpen niks van italiaans (lees: lekker!) eten.
En over geld gesproken: het is nog vaak veel duurder ook!! Je kunt heel goedkoop de lekkerste pastasauzen maken. Heb je bijna niks voor nodig. Inclusief zelfgemaakte pasta! Easy as what, goedkoop en tenminste wel lekker !

Pasta met soepgroenten??

Ps. Kook zelf! Das ook mijn oplossing voor dit soort falers.
4 van de 5 keer kook ik wel zelf. En van die prijs weet ik eigenlijk niet zo, ik let nooit zo op de prijs.
  donderdag 29 oktober 2009 @ 21:31:46 #29
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_74203043
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 21:19 schreef JoaC het volgende:
Lol @ mensen die blijkbaar geen lekkere zalmsaus kunnen maken.

Verder wel redelijk falend dat TS zelf geen boodschappen deed.
Een goede tomatensaus is anders een stuk moeilijker dan iets met zalm... dat smaakt altijd wel goed
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  donderdag 29 oktober 2009 @ 21:33:47 #30
177885 JoaC
Het is patat
pi_74203126
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 21:31 schreef Flurry het volgende:

[..]

Een goede tomatensaus is anders een stuk moeilijker dan iets met zalm... dat smaakt altijd wel goed
Zalm met pindakaas?
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op maandag 23 april 2012 17:00 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
  donderdag 29 oktober 2009 @ 21:39:08 #31
69994 seto
-|||--------|||-
pi_74203348
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 21:33 schreef JoaC het volgende:

[..]

Zalm met pindakaas?
H@H@ HEB JE HEM DAAR EVEN TUK
Op dinsdag 3 december 2013 21:29 schreef JackieBrown het volgende:
Seto is zo ene baas he
pi_74203378
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 21:30 schreef ynuhh het volgende:
4 van de 5 keer kook ik wel zelf. En van die prijs weet ik eigenlijk niet zo, ik let nooit zo op de prijs.
Tweede keer een verkapte mijn-ouders-hebben-veel-geld opmerking
Kom je hier vaker, of loop je stage?
pi_74203778
wat een ontzettende KUTklacht zeg jezus
...and that's the way the cookie crumbles.
pi_74203849
Pasta (of spaghetti, nog erger) met tomatensaus en gehakt
Op woensdag 5 mei 2010 00:37 schreef henrydg het volgende:
GATVERDAMME TS. GAT VR DAMME WAT BEN JIJ GOOR JE KUNT TOCH NAAR HE TOILET LOPEN VUIEL RANSAAP GATVERDAMME :r :r
pi_74203852
kak erin mietje
Op zaterdag 12 juli 2014 20:53 schreef Misstique het volgende:
Ik zou je nog niet uitnodigen voor m'n crematie.
Op maandag 22 juli 2013 21:18 schreef capuchon_jongen het volgende:
Sowieso je hebt me topic verneukt stevenmac :r
pi_74204605
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 21:49 schreef 9611Niels het volgende:
Pasta (of spaghetti, nog erger) met tomatensaus en gehakt
Zijn je smaakpapillen dood ofzo
It was an encounter that lasted less than 45 seconds O+
  donderdag 29 oktober 2009 @ 22:09:36 #37
177885 JoaC
Het is patat
pi_74204734
Tomatensaus moet basilicum doorheen in ieder geval
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op maandag 23 april 2012 17:00 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
  donderdag 29 oktober 2009 @ 22:11:06 #38
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_74204816
Pasta met zalm is sinds wanneer niet meer standaard?
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_74204917
Zalm is veel te duur voor studenten, je huisgenoot heeft gewoon geld uitgespaard en iets klaargemaakt wat toch erg lekker was, niet zeiken dus, klacht onterecht.
Hallon!
  donderdag 29 oktober 2009 @ 22:14:06 #40
177885 JoaC
Het is patat
pi_74204965
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 22:13 schreef BlueMage het volgende:
Zalm is veel te duur voor studenten, je huisgenoot heeft gewoon geld uitgespaard en iets klaargemaakt wat toch erg lekker was, niet zeiken dus, klacht onterecht.
Jij las de soepgroenten blijkbaar niet
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op maandag 23 april 2012 17:00 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
pi_74204968
Je zou mijn fucking lasagne eens moeten proberen.
That moment is a crossroads where everything you want will collide with everything standing in your way.
pi_74205014
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 22:06 schreef Ascendancy het volgende:

[..]

Zijn je smaakpapillen dood ofzo
Ik heb het veel te vaak gegeten
Op woensdag 5 mei 2010 00:37 schreef henrydg het volgende:
GATVERDAMME TS. GAT VR DAMME WAT BEN JIJ GOOR JE KUNT TOCH NAAR HE TOILET LOPEN VUIEL RANSAAP GATVERDAMME :r :r
pi_74205312
verwachten dat een huisgenoot dezelfde ideeën als jezelf in haar hoofd heeft.

Soepgroenten prima als het goedkoop moet en je er bier bij drinkt..
Maar niks boven tagliatelle met zalm
U kunt hier adverteren voor maar ¤10 per maand. Neem contact op via PM.
pi_74205510
niet zeiken, vreten
u take cheez, bread and buttur. then u put it in the machine...
Voilá! tosti <3
  donderdag 29 oktober 2009 @ 22:26:10 #45
98000 Biels
Spreekt boekdelen
pi_74205632
Ik maak het ook vaak met tomatensaus, maar meer omdat ik me dan een kwartier voor ik de deur uit moet bedenk dat ik nog moet eten.
  donderdag 29 oktober 2009 @ 22:26:33 #46
177885 JoaC
Het is patat
pi_74205661
Poll: Tomatensaus of Zalm?
[list]
  • Tomatensaus
  • Zalm
    [/list]Tussenstand:

    Ook een poll maken? Klik hier
  • [quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op maandag 23 april 2012 17:00 schreef Voorschrift het volgende:
    [..]
    pi_74206708
    quote:
    Op donderdag 29 oktober 2009 22:14 schreef JoaC het volgende:

    [..]

    Jij las de soepgroenten blijkbaar niet
    't Smaakte toch zei TS? Nou dan.
    Hallon!
      donderdag 29 oktober 2009 @ 22:51:50 #48
    8369 speknek
    Another day another slay
    pi_74206848
    Als het om tagliatelle gaat, dan zalm. Ook lekker als zomerse salade met citroen, olijven, brocolli en creme fraiche. Alhoewel dat in de herfst wat minder is.
    In het algemeen met pasta toch wel tomatensaus.
    They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
    pi_74208631
    Fok!, waar iedereen naast een personal trainer, ook nog eens een sterrenkok is !
    (Y)
      donderdag 29 oktober 2009 @ 23:38:02 #50
    125915 Dribbel_
    Who Needs Guitars Anyway?
    pi_74208871
    quote:
    Op donderdag 29 oktober 2009 23:32 schreef chiren het volgende:
    Fok!, waar iedereen naast een personal trainer, ook nog eens een sterrenkok is !
      donderdag 29 oktober 2009 @ 23:39:21 #51
    177885 JoaC
    Het is patat
    pi_74208931
    En waar Dribbel_ over zijn zaadzuig-technieken klaagt.
    [quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op maandag 23 april 2012 17:00 schreef Voorschrift het volgende:
    [..]
    pi_74208978
    En deze hele deceptie heb je helemaal aan jezelf te wijten.
    Music is the harmonious voice of creation; an echo of the invisible world.
      donderdag 29 oktober 2009 @ 23:51:09 #53
    198371 Equites
    Im going fucking oldschool!
    pi_74209391
    quote:
    Recipe: Spaghetti Bolognese

    Heston Blumenthal's recipe for Spaghetti bolognese.


    As you might expect from a classic of the Italian kitchen, this involves no special equipment, just a long, slow simmer to allow the flavours to combine. However, I’ve added in a few things to boost those flavours. Caramelising onions with star anise produces vibrant flavour compounds that really enhance the meaty notes of the sauce, and the oaky quality of the chardonnay complements the sherry vinegar in the tomato compote. Finishing the compote on a high heat captures something of the fried character I enjoyed at Trattoria della Gigina. The use of milk might seem strange but it’s a standard part of many Italian ragù recipes: as it cooks, the proteins and sugars in milk react to give extra flavour and body.

    Timing: Once the meat is browned and the caramelised onions are ready (an hour’s work at most) the sauce is virtually left to simmer unattended for 8 hours. Do the prep first thing in the morning and then the day’s your own until it’s time to serve up dinner (especially if you prepare the tomato compote in advance, though even this involves a fairly simple preparation, followed by a slow, carefree simmer). You can even do all the cooking of the Bolognese in advance, then simply warm it through and add the tarragon bouquet garni on the day.

    For the sauce base:
    125ml extra virgin olive oil
    250g oxtail, boned and minced
    250g pork shoulder, cut into 1cm cubes
    375ml oaked chardonnay
    1 star anise
    2 large onions (about 450g), finely sliced*
    2 large cloves of garlic
    2 large onions (about 450g), finely diced
    3 large carrots (about 400g), finely diced
    3 celery stalks (about 125g), finely diced
    250ml whole milk


    For the tomato compote:
    975g ripe tomatoes
    1 tsp salt
    200ml extra virgin olive oil
    3 large cloves of garlic
    1 large onion (about 225g), finely diced
    1 heaped tsp coriander seeds
    1 star anise
    3 cloves
    4-5 drops Tabasco
    4-5 drops Thai fish sauce
    2 tsps Worcestershire sauce
    1 heaped tbsp tomato ketchup
    30ml sherry vinegar
    1 bouquet garni (consisting of 7 sprigs of
    fresh thyme and 1 fresh bay leaf)
    F or the finished spaghetti Bolognese:
    1 batch of tomato compote
    100g good quality spaghetti per person
    sherry vinegar, to taste
    Parmesan cheese (Parmigiano Reggiano)
    1 bouquet garni (in a sheet of leek, wrap 6
    tarragon leaves, 4 sprigs of parsley and
    the leaves from the top of a bunch of
    celery)
    unsalted butter
    extra virgin olive oil
    salt and freshly ground black pepper

    Preparing the Sauce Base
    Place a large, heavy-bottomed frying pan over a medium heat for 5 minutes. Crush the star anise and bag it up in a square of muslin. Add this to the pan, along with 25ml oil and the sliced onions. Cook for 20 minutes, or until the onions are soft and caramelised, stirring occasionally. Set aside.

    2. Meanwhile, preheat another large, heavybottomed frying pan over a low heat for 5 minutes. Mince the garlic. Pour 50ml oil into the pan, then tip in the garlic, onions, carrots and celery and cook this soffritto over a medium- low heat for about 20 minutes, or until the raw onion smell has gone. Transfer the soffritto to a bowl and wipe clean the pan.

    3. Place the pan over a high heat for 10 minutes. Pour in 50ml olive oil and wait until it starts smoking: it must be hot enough so the meat browns rather than stews. Add the cubed pork and the minced oxtail. Stir until browned all over. (To brown properly, all the meat has to touch the surface of the pan. If it doesn’t, do it in batches.) Tip the browned meat into a sieve over a bowl (to allow the fat to drain off), then transfer the meat to a large pot or casserole. Deglaze the pan by adding a splash of wine, bringing it to the boil, and then scraping the base of the pan to collect all the tasty bits stuck to the bottom. Once the liquid has reduced by half, pour it into the large pot containing the meat.

    4. Remove the bag of star anise from the caramelised onions and then tip the onions into the large pot containing the meat. Add the remaining wine and deglaze the frying pan (as in step 3). When the wine has reduced by half, pour it into the large pot. Add the soffritto to the pot as well.

    5. Place the pot of Bolognese over a very low heat. Pour in the milk and enough water to cover entirely, and simmer very gently without a lid for 6 hours, stirring occasionally. At all times the ingredients should be covered by the liquid, so be prepared to add more water. (Don’t worry if the milk becomes slightly granular: it won’t affect the end result.)

    Preparing The Tomato Compote
    1. Bring a large pan of water to the boil. Fill a large bowl with ice-cold water. Remove the cores from the tomatoes with a paring knife. Blanch the tomatoes by dropping them into the boiling water for 10 seconds and then carefully removing them to the bowl of ice-cold water. Take them out of the water immediately and peel off the split skins. (If the tomatoes are not ripe enough, make a cross with a sharp knife in the underside of each, to encourage the skins to come away. They can be left in the hot water for an extra 10 seconds or so, but it’s important that they don’t overheat and begin to cook.)

    2. Cut the tomatoes in half vertically. Scoop out the seeds and the membrane with a teaspoon, over a chopping board. Roughly chop the seeds and membrane, then tip them into a sieve over a bowl. Sprinkle over the salt and leave for 20 minutes to extract their juice, after which you can discard the seeds and membrane, reserving only the juice. 3. Roughly chop the tomato flesh and set aside.

    4. Meanwhile, place a large, heavy-bottomed pan over a low heat. Add 100ml of the olive oil. Mince the garlic, then put it into the pan along with the onion. Cook for 10–15 minutes, until soft but not coloured.

    5. Crush the coriander and put it in a muslin bag, along with the star anise and the cloves. Add it to the softened onions and garlic.

    6.Take the juice drawn from the tomato seeds and membrane and add it to the onions and garlic along with the tomato flesh.

    7. Add the Tabasco, fish sauce, Worcestershire sauce, tomato ketchup and sherry vinegar. Drop in the bouquet garni and cook over a low heat for 2 hours.

    8. To add a roasted note to the compote, add the remaining oil and turn up the heat to high. Fry the compote for 15–20 minutes, stirring regularly to make sure it doesn’t catch, then pour off any olive oil not absorbed by the compote. Set aside a little to coat the cooked pasta. ( The rest can be stored in a jar and makes a great base for a salad dressing. The compote itself will keep in the fridge for a week.)

    Cooking The Spaghetti Bolognese
    1. Stir the tomato compote (including the bag of spices) into the Bolognese sauce and cook over a very low heat for a final 2 hours, stirring occasionally.

    2. Bring a large pot of salted water to the boil for the pasta. For every 100g of pasta, you’ll need 1 litre of water and 10g salt. (If you don’t have a large enough pan it’s essential to use two pans rather than overcrowd one.)

    3. Put the spaghetti into the pan, give it a stir, then bring back to the boil and cook until the pasta is just tender but with a bite. Check the cooking time on the packet and use that as a guideline, but taste it every few minutes as this is the only way to judge when the pasta is ready.

    4. Before taking the Bolognese sauce off the heat, check the seasoning and then add some sherry vinegar (tasting as you go) to balance the richness of the sauce. Add a generous grating of Parmesan (but not too much, as it can make the sauce overly salty) and remove the sauce from the heat. Take out the original thyme and bay bouquet garni and the bag of spices. Replace these with the parsley and tarragon bouquet garni, stir in 100g of unsalted butter and let the sauce stand for 5 minutes.

    5. Once the pasta is cooked, drain, and rinse it thoroughly. Return to the pot to warm through. (Since the ragù is not going to be mixed with the pasta, it needs to be rinsed to prevent it becoming starchy and sticking together.) Add a generous knob of butter (about 50g per 400g of pasta) and coat with olive oil and the reserved oil from the final frying of the compote. To serve, wind portions of pasta around a carving fork and lay them horizontally in wide, shallow bowls. Top with the Bolognese sauce and finish with a grating of Parmesan.
    Veel plezier TS
    ------- House was our believe, House was our sanctuary, And the beating of the drum, The bottom of the bass, The pump and the snare, Made you throw your hands in the air, House was a way of life-------
      donderdag 29 oktober 2009 @ 23:54:07 #54
    72691 T3rr0r
    Technoofsow!
    pi_74209518
    Saai verhaal, maar mijn bezoek aan je topic is gered door je fotoboek
    It's about being boss, not being the boss...
      Redactie Games vrijdag 30 oktober 2009 @ 00:23:28 #55
    52557 crew  Mr.Noodle
    Offtopic in geleuter...
    pi_74210411
    quote:
    Op donderdag 29 oktober 2009 21:05 schreef wikwakka2 het volgende:
    Pasta + tomatensaus is goed genoeg.
    F*ck dat, als je dat elke week eet omdat je huisgenoot weer eens te lui is om wat anders te verzinnen is dat best

    Tevens zonde van de verse Tagliatelle..
    How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
      vrijdag 30 oktober 2009 @ 06:35:27 #56
    1593 Perico
    Serpent Rouge
    pi_74212735
    quote:
    Op donderdag 29 oktober 2009 23:32 schreef chiren het volgende:
    Fok!, waar iedereen naast een personal trainer, ook nog eens een sterrenkok is !

    "Jammer van de smaakloze tomatensaus, die kost je zeker 2 punten... Zesje!"
    pi_74212738
    quote:
    Op vrijdag 30 oktober 2009 06:35 schreef Perico het volgende:

    [..]

    [ afbeelding ]
    "Jammer van de smaakloze tomatensaus, die kost je zeker 2 punten... Zesje!"
    Zou hij al uit de pan kast zijn gekomen?
    Music is the harmonious voice of creation; an echo of the invisible world.
      Moderator vrijdag 30 oktober 2009 @ 06:58:42 #58
    18653 crew  D.
    pi_74212792
    quote:
    Op donderdag 29 oktober 2009 21:49 schreef 9611Niels het volgende:
    Pasta (of spaghetti, nog erger) met iets anders dan tomatensaus en gehakt
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')