ga jij lekker troep eten, hou ik het bij het echte spul.quote:Op donderdag 19 november 2009 23:20 schreef Igen het volgende:
[..]
Het verhaal van die man van de gistfabriek vond ik interessant, het klinkt alsof het resultaat van al het kunstmatige gefrummel chemisch gezien min of meer hetzelfde is als wanneer je echt vlees gebruikt.
In dat geval vind ik de kunst-jus een geweldige uitvinding: het smaakt naar echte jus, maar er is geen dierenleed voor nodig en het is nog goedkoper ook. Geweldig toch?
Nee, kunst-jus smaakt niet echt naar jus. Wat die kok zei, het heeft meer de textuur van een dun sausje. Ik denk dat eigenlijk iedereen het wel zou kunnen onderscheiden. Ook zeker qua smaak.quote:Op donderdag 19 november 2009 23:20 schreef Igen het volgende:
[..]
Het verhaal van die man van de gistfabriek vond ik interessant, het klinkt alsof het resultaat van al het kunstmatige gefrummel chemisch gezien min of meer hetzelfde is als wanneer je echt vlees gebruikt.
In dat geval vind ik de kunst-jus een geweldige uitvinding: het smaakt naar echte jus, maar er is geen dierenleed voor nodig en het is nog goedkoper ook. Geweldig toch?
Wel opletten dat je dan een vegetarische variant hebt De "normale" vleesjus uit een pakje zit "rundvleespoeder" in.quote:Op donderdag 19 november 2009 23:20 schreef Igen het volgende:
[..]
Het verhaal van die man van de gistfabriek vond ik interessant, het klinkt alsof het resultaat van al het kunstmatige gefrummel chemisch gezien min of meer hetzelfde is als wanneer je echt vlees gebruikt.
In dat geval vind ik de kunst-jus een geweldige uitvinding: het smaakt naar echte jus, maar er is geen dierenleed voor nodig en het is nog goedkoper ook. Geweldig toch?
Vlees -> boter -> pan -> braden -> rode wijnquote:Op vrijdag 20 november 2009 00:29 schreef golfer het volgende:
Vlees->pan->braden->water.
Hoe simpel kan het zijn?
Jus!
Of rundercollageen, dat wordt oa bij het maken van leer uit de huid gewonnen. Ken een leerfabriek die zowat meer verdienen aan het collageen dan aan het leer. Wordt ook oa in de pharmaindustrie gebruikt om capsules mee te maken.quote:Op vrijdag 20 november 2009 01:04 schreef Tourniquet het volgende:
En als voorbereiding op volgende week alvast de ingrediënten van een Unox rookworst:
Varkensvlees 92%, water, zout, voedingszuur E330, rundercollageen, stabilisator (E451, E452), geharde plantaardigeolie, antioxidant E300, dextrose, rozemarijnextract, natuurlijk rookaroma, conserveermiddel E250, specerij-extracten (nootmuskaat, koriander, zwarte peper, chilipeper)
Gokje: ze gaan uitzoeken wat "rookaroma" is.
Nog een linkje: http://zaplog.nl/zaplog/article/liegt_rookworst
Spekkies bakken en daar jus van maken.quote:Op vrijdag 20 november 2009 11:47 schreef JackHerrer het volgende:
1 probleem als je rookworst gaat eten bij je boerenkool is dat je helemaal geen echte jus hebt.
Ik geloof niet dat die belmuts zelf door had hoe humoristisch het was wat ze zei.quote:Op vrijdag 20 november 2009 11:58 schreef marcodej het volgende:
De zin `Ik denk dat het is om te binden...maar dit is geen bindend antwoord´ was toch wel heel briljant.
Was inderdaad een geweldige zin en ik denk dat die belmuts het wel door had.quote:Op vrijdag 20 november 2009 12:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik geloof niet dat die belmuts zelf door had hoe humoristisch het was wat ze zei.
Drink jij dat maar eens een hele avond, drink ik Hertog Jan, volgende dag even de bevindingen delen?quote:Op donderdag 10 december 2009 21:23 schreef Dezz het volgende:
Nou het is duidelijk, allemaal aan het zwerversbier! Het maakt geen drol uit
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |