Kun je iets concreter zijn? Zowel over waarin ik niet kritisch genoeg ben, als wat nou eigenlijk jouw probleem met het programma is.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 14:51 schreef Lyrebird het volgende:
Een iets kritischere houding van jouw kant kan geen kwaad.
Huh? Misschien kruip ik net onder een steen vandaan maar, wat moet ik me daarbij voorstellen?quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 12:56 schreef Weltschmerz het volgende:
Maar goed Kellog's heeft de cornflakes bedacht om het masturberen onder kinderen tegen te gaan, misschien werkt dat met ijzervijlsel wel.
quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 20:09 schreef SadKingBilly het volgende:
[..]
Huh? Misschien kruip ik net onder een steen vandaan maar, wat moet ik me daarbij voorstellen?
quote:John Harvey Kellogg (February 26, 1852 – December 14, 1943) was an American medical doctor in Battle Creek, Michigan, who ran a sanitarium using holistic methods, with a particular focus on nutrition, enemas and exercise. Kellogg was an advocate of vegetarianism and is best known for the invention of the corn flakes breakfast cereal with his brother, Will Keith Kellogg.
[…]
He was an especially zealous campaigner against masturbation; this was an orthodox view during his lifetime, especially the earlier part. Kellogg was able to draw upon many medical sources' claims such as "neither the plague, nor war, nor small-pox, nor similar diseases, have produced results so disastrous to humanity as the pernicious habit of onanism," credited to one Dr. Adam Clarke. Kellogg strongly warned against the habit in his own words, claiming of masturbation-related deaths "such a victim literally dies by his own hand," among other condemnations. He felt that masturbation destroyed not only physical and mental health, but the moral health of individuals as well. Kellogg also believed the practice of "solitary-vice" caused cancer of the womb, urinary diseases, nocturnal emissions, impotence, epilepsy, insanity, and mental and physical debility – "dimness of vision" was only briefly mentioned.
Drastic measures
Kellogg worked on the rehabilitation of masturbators, often employing extreme measures, even mutilation, on both sexes. He was an advocate of circumcising young boys to curb masturbation and applying phenol (carbolic acid) to a young woman's clitoris. In his Plain Facts for Old and Young, he wrote
“A remedy which is almost always successful in small boys is circumcision, especially when there is any degree of phimosis. The operation should be performed by a surgeon without administering an anesthetic, as the brief pain attending the operation will have a salutary effect upon the mind, especially if it be connected with the idea of punishment, as it may well be in some cases. The soreness which continues for several weeks interrupts the practice, and if it had not previously become too firmly fixed, it may be forgotten and not resumed.”
and
“In females, the author has found the application of pure carbolic acid [phenol] to the clitoris an excellent means of allaying the abnormal excitement.”
He also recommended, to prevent children from this "solitary vice", bandaging or tying their hands, covering their genitals with patented cages, sewing the foreskin shut and electrical shock.
Bron: Wikipedia.
quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 20:17 schreef Iblis het volgende:
[..]
[url=http://en.wikipedia.org/wiki/John_Harvey_Kellogg]
[..]
Tja tijdsgeest.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 20:17 schreef Iblis het volgende:
[..]
[url=http://en.wikipedia.org/wiki/John_Harvey_Kellogg]
[..]
Nee, je moet het ijzer smeden als het heet is als ik bovenstaand stuk over meneeer Kellog bekijk.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 20:45 schreef Cahir het volgende:
Moet ik nou stoppen met eten van Kellogs?
quote:Tv-programma zaait onrust over ijzergehalte cornflakes
HILVERSUM - Meer dan honderd verontruste consumenten hebben de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) en tv-programma Keuringsdienst van Waarde gebeld naar aanleiding van het programma over ijzer in cornflakes.
Mensen waren verontrust, omdat in het consumentenprogramma over eten werd beweerd dat Special K-cornflakes van Kellogg's zoveel ijzer als een spijker zou bevatten. Zestig consumenten hebben naar aanleiding van de uitzending de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) opgebeld.
"Wij hebben nog nooit zo veel reacties in zo'n korte tijd gekregen,'' zegt een woordvoerster van de VWA. "Consumenten hadden vragen zoals: 'Is het ijzer in dit product voor mijn zwangere vrouw en haar ongeboren vrucht schadelijk?' Wij hebben de mensen gerustgesteld. IJzerpoeder in producten is, in beperkte mate, toegestaan.'' De indruk die het programma wekte over de ijzertoevoeging in Kellogg's was dus 'flauwekul', stelt VWA in een persbericht.
De Keuringsdienst van Waarde heeft zo'n zestig, vooral bezorgde reacties gekregen. De programmamakers lieten zien hoe een cornflake reageerde op een magneet.
Kellogg's plaatste een advertentie in de Volkskrant, waarin het bedrijf meldde dat in het programma een 'onjuist beeld' werd geschept. Hier kreeg het bedrijf naar eigen zeggen twaalf reacties op. Kellogg's is furieus over de indruk die is gewekt. "Wij zouden ijzerschoot in ons product stoppen,'' zegt voedingskundige Toine Hulshof van Kellogg's. "Maar dit is gewoon ijzerpoeder. Dat is magnetisch, waardoor de cornflake op een magneet reageert.'' (CELINE TIMMERMAN)
Waarom is het in Denemarken dan verboden?quote:Op woensdag 21 oktober 2009 10:45 schreef Vandaag... het volgende:
"gewoon magnetisch ijzerpoeder" is toch metallisch ijzer en dat is toch waar fietsen/schroot van gemaakt wordt? Dus hoezo misleidend?
En het zal vast geen kwaad kunnen in kleine hoeveelheden maar het voegt ook helemaal niks toe. Dus waarom? Pure marketing.
Ook een goed punt..quote:Op woensdag 21 oktober 2009 10:48 schreef Mylene het volgende:
[..]
Waarom is het in Denemarken dan verboden?
Eet jij spinazie?quote:Op woensdag 21 oktober 2009 10:55 schreef Karrs het volgende:
Hallo? Toegestaan? Dat zal best, maar ik ga echt geen gemalen fiets opeten. Ik ben me daar gek. Nee, hier uit huis is die rommel verdwenen.
Vergeet het "Ik kies bewust"- logo niet om mensen niet bewust voor een Unilever-product te laten kiezen.quote:Op woensdag 21 oktober 2009 10:51 schreef Ericr het volgende:
VWA is dus ook gewoon een marionet van de industrie lijkt het. Net zoiets als het nietszeggende Voedingscentrum dat diverse leerstoelen laat financieren door de industrie.
Nee, dat vreet ik, als 't effe kan met emmers tegelijk.quote:
Ijzer = ijzer in dit geval.quote:Op woensdag 21 oktober 2009 10:59 schreef Mirjam het volgende:
[..]
volgens mij zit er wel verschil tussen die zooi die kellogg's erin stopt en natuurlijk ijzer
Ijzer is geen troep, maar dat ijzerpoeder is gewoon een concentraat van hetgeen ook in spinazie zit.quote:Op woensdag 21 oktober 2009 11:07 schreef Mirjam het volgende:
[..]
je bedoelt dat er geen verschil tussen die 2 zit?
of dat het echt ijzer en dus troep is?
Gewoon het ijzer waar zeg ook fietsen van gemaakt worden, geen ijzerverbindingen zoals in voedsel.quote:Op woensdag 21 oktober 2009 11:07 schreef Mirjam het volgende:
[..]
je bedoelt dat er geen verschil tussen die 2 zit?
of dat het echt ijzer en dus troep is?
Nee, ijzerpoeder is een metaal, Fequote:Op woensdag 21 oktober 2009 11:08 schreef Dragorius het volgende:
[..]
Ijzer is geen troep, maar dat ijzerpoeder is gewoon een concentraat van hetgeen ook in spinazie zit.
Het is erg zuiverquote:Op woensdag 21 oktober 2009 10:59 schreef Mirjam het volgende:
[..]
volgens mij zit er wel verschil tussen die zooi die kellogg's erin stopt en natuurlijk ijzer
zuiver ijzer in poedervorm bestaat in feite niet (zo begreep ik tenminste), omdat het meteen met zuurstof reageert en ijzeroxide wordt.quote:
Klopt. Dit soort metaal poeders -die dus legeringen zouden moeten zijn- komen ook voor in sommige medicijnen. Waar in het tv programma zo verbaast over wordt gedaan zijn in Amerika zeer normale proeven die zelfs deel uit maken van het lesprogramma van studenten scheikunde.quote:Op woensdag 21 oktober 2009 16:04 schreef Feestkabouter het volgende:
[..]
zuiver ijzer in poedervorm bestaat in feite niet (zo begreep ik tenminste), omdat het meteen met zuurstof reageert en ijzeroxide wordt.
quote:Verrijking met ijzer van ontbijtgranen toegestaan
16 oktober 2009 - nieuwsbericht
Het toevoegen van ijzer aan ontbijtgranen is tot een wettelijk vastgestelde limiet toegestaan. Het nuttigen van producten verrijkt met ijzer binnen deze limiet vormt geen risico voor de gezondheid. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft geen reden aan te nemen dat de producten van de firma Kellogg’s op de Nederlandse markt deze limiet overschrijden.
Het ijzer dat gebruikt wordt als toevoeging in levensmiddelen is ijzerpoeder geschikt voor menselijke consumptie.
De uitzending van het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde over dit onderwerp wekt de suggestie dat ontbijtgranen met toegevoegd ijzer in Denemarken verboden zijn. Dit is onjuist. Ook in Denemarken is het toegestaan ijzer aan ontbijtgranen toe te voegen, mits er toestemming van de autoriteiten is verkregen.
De Europese Unie staat het toevoegen van ijzer aan levensmiddelen toe. Omdat de eetpatronen van de bevolking in de lidstaten onderling verschillen, bepalen lidstaten zelf aan de hand van de totale inname van ijzer welke limiet zij hanteren. De Nederlandse limiet is mede gebaseerd op de Nederlandse voedselconsumptiepeiling.
IJzer is een belangrijke stof voor een goede gezondheid. De indruk die het tv-programma wekt dat het om gemalen spijkers of ijzervijlsel zou gaan is flauwekul.
Dat het is toegestaan en dat er meestal niks mis mee is, is heel leuk en aardig. Maar wat ze "vergeten" erbij te zeggen, is dat je lichaam niks met metallisch ijzer kan beginnen als je er melk bij doet. Bijvoorbeeld wanneer je cornflakes met melk eet dus.quote:
Nee, het is niet gevaarlijk. Maar geschikt is het natuurlijk niet want je neemt het niet op.quote:Het ijzer dat gebruikt wordt als toevoeging in levensmiddelen is ijzerpoeder geschikt voor menselijke consumptie.
En is die verkregen?quote:De uitzending van het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde over dit onderwerp wekt de suggestie dat ontbijtgranen met toegevoegd ijzer in Denemarken verboden zijn. Dit is onjuist. Ook in Denemarken is het toegestaan ijzer aan ontbijtgranen toe te voegen, mits er toestemming van de autoriteiten is verkregen.
Op die van eiwitverbindingen met ijzer ja.quote:De Europese Unie staat het toevoegen van ijzer aan levensmiddelen toe. Omdat de eetpatronen van de bevolking in de lidstaten onderling verschillen, bepalen lidstaten zelf aan de hand van de totale inname van ijzer welke limiet zij hanteren. De Nederlandse limiet is mede gebaseerd op de Nederlandse voedselconsumptiepeiling.
Het lijkt meer op gemalen fietswrakken of ijzervijlsel dan op het ijzer in spinazie of volkoren brood. Ijzerpoeder is ijzerpoeder, dat het gezuiverd is lijkt me wel het minste. De flauwekul is het er poedervorm in stoppen zodat je op het etiket kunt zetten dat het erin zit.quote:IJzer is een belangrijke stof voor een goede gezondheid. De indruk die het tv-programma wekt dat het om gemalen spijkers of ijzervijlsel zou gaan is flauwekul.
Dat is iets te kort door de bocht.quote:Op dinsdag 27 oktober 2009 09:46 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het lijkt meer op gemalen fietswrakken of ijzervijlsel dan op het ijzer in spinazie of volkoren brood. Ijzerpoeder is ijzerpoeder, dat het gezuiverd is lijkt me wel het minste. De flauwekul is het er poedervorm in stoppen zodat je op het etiket kunt zetten dat het erin zit.
Ik wil hun bocht helemaal niet maken, die deugt namelijk helemaal niet. De rechte lijn gaat van de noodzaak van ijzer voor het lichaam via een voedingsmiddel naar opname van ijzer door het lichaam.quote:Op dinsdag 27 oktober 2009 13:43 schreef Igen het volgende:
[..]
Dat is iets te kort door de bocht.
Door de werking van (maag)zuur kan ook een gemalen fietswrak worden omgezet in ijzer-ionen, dezelfde vorm dus waarin ijzer ook van nature voorkomt in spinazie en vlees. En door het ijzer op een bepaalde manier te fabriceren (door waterstofreductie en door het heel fijn te malen) kan er wel degelijk voor worden gezorgd dat 30% - 40% van het ijzer wordt opgenomen, wat vergelijkbaar is met de biologische beschikbaarheid van natuurlijke ijzer-ionen.
Maar helaas heeft melk een bufferende werking, dat betekent de zuuraanval van het maagzuur door de melk wordt opgevangen. Dus als je cornflakes met melk eet kan het toegevoegde ijzer niet door het lichaam worden opgenomen.
Niks in zekere zin. Er wordt gedaan alsof je via dat product het benodigde ijzer binnenkrijgt en dat is niet zo, maar om die suggestie als verkoopargument te kunnen gebruiken hebben ze er ijzervijlsel aan toegevoegd zodat het op het etiket mag staan, wat dan zuiver formeel correct is.quote:Op dinsdag 27 oktober 2009 15:30 schreef Igen het volgende:
Er zitten twee kanten aan het verhaal.
Kellog's ligt inderdaad fout, want ze doen alsof er gezond ijzer aan hun product is toegevoegd, terwijl ze zelf op de verpakking aanraden de cornflakes met melk te nuttigen waardoor je dat ijzer onverteerd weer uitpoept. De verpakking is dus in zekere zin misleidend, en vreemd genoeg vindt de VWA dat geen enkel probleem en steunt Kellog's zelfs.
Nee, er is geen verschil tussen dit ijzer en ijzervijlsel of fijngemalen fietswrakken. Dat is de stof die erin zit, dat verschilt niet. Dat was een volslagen legitieme vergelijking. En dat een deskundige opperde dat het slecht voor de tanden zou kunnen zijn is iets wat best zou kunnen en wat dus ook best geopperd mag worden als mogelijkheid. Zonder dit soort volksverlakkerij krijgen we namelijk geen ijzerpoeder tussen de tanden als we ijzer binnenrkijgen, bijvoorbeeld door het eten van spinazie of volkoren brood.quote:Maar de Keuringsdienst van Waarde is ook niet helemaal onschuldig. Zij hebben het over "gemalen fietswrakken", "ijzervijlsel" en daaruit voortvloeiend potentieel schade aan de tanden. Dat is flauwekul. Bangmakerij en overdrijving om aandacht te trekken.
Inderdaad, daarom vind ik het onbegrijpelijk dat het VWA zich als een schoothondje van Kellog's gedraagt.quote:Op dinsdag 27 oktober 2009 15:46 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Niks in zekere zin. Er wordt gedaan alsof je via dat product het benodigde ijzer binnenkrijgt en dat is niet zo, maar om die suggestie als verkoopargument te kunnen gebruiken hebben ze er ijzervijlsel aan toegevoegd zodat het op het etiket mag staan, wat dan zuiver formeel correct is.
Jawel, want hoe fijner je het metaal maalt en hoe poreuzer het is, hoe beter het door het lichaam kan worden opgenomen. Daarom kan je lichaam in principe wel iets met dat food grade ijzerpoeder beginnen, maar niks met grote brokken fietswrak. Dat het allebei chemisch gezien hetzelfde is doet er niet toe, het gaat om de verhouding massa vs. contactoppervlak.quote:[..]
Nee, er is geen verschil tussen dit ijzer en ijzervijlsel of fijngemalen fietswrakken. Dat is de stof die erin zit, dat verschilt niet.
Ik kan niet één onderzoek vinden waaruit blijkt dat "ijzerpoeder tussen de tanden" slecht voor de tanden is. Wel de bewering dat food grade ijzerpoeder geen scherpe kantjes heeft en dus niet schadelijk is, en het feit dat te veel ijzer in het lichaam tandbederf veroorzaakt. Maar dat laatste maakt in dit geval toevallig juist niks uit, omdat je cornflakes met melk eet en het ijzer dus toch niet wordt opgenomen.quote:Dat was een volslagen legitieme vergelijking. En dat een deskundige opperde dat het slecht voor de tanden zou kunnen zijn is iets wat best zou kunnen en wat dus ook best geopperd mag worden als mogelijkheid. Zonder dit soort volksverlakkerij krijgen we namelijk geen ijzerpoeder tussen de tanden als we ijzer binnenrkijgen, bijvoorbeeld door het eten van spinazie of volkoren brood.
Dat vind ik niet zo raar, althans niet in licht van hoe normaal verlakkerij kennelijk is in de reclame en andere pretenties rondom producten.quote:Op dinsdag 27 oktober 2009 16:06 schreef Igen het volgende:
Inderdaad, daarom vind ik het onbegrijpelijk dat het VWA zich als een schoothondje van Kellog's gedraagt.
Maar dan heb je het dus over hoe fijn de fietsframes gemalen worden of hoe grof de vijl is waarmee het ijzervijlsel wordt geproduceerd. Op dat detailniveau zat de vergelijking natuurlijk niet. Ik weet niet hoe ze dat ijzerpoeder maken, maar het zou best wel eens met een machinale vijl kunnen zijn. Het gaat erom dat het ijzer wat er in zit, naar zijn aard niet verschilt van fijn ijzervijlsel.quote:Jawel, want hoe fijner je het metaal maalt en hoe poreuzer het is, hoe beter het door het lichaam kan worden opgenomen. Daarom kan je lichaam in principe wel iets met dat food grade ijzerpoeder beginnen, maar niks met grote brokken fietswrak. Dat het allebei chemisch gezien hetzelfde is doet er niet toe, het gaat om de verhouding massa vs. contactoppervlak.
Er is ook geen reden waarom dat onderzocht zou zijn zolang fabrikanten geen ijzervijlsel in voedingsmiddelen stoppen.quote:Ik kan niet één onderzoek vinden waaruit blijkt dat "ijzerpoeder tussen de tanden" slecht voor de tanden is.
Is dat wel een feit?quote:Wel de bewering dat food grade ijzerpoeder geen scherpe kantjes heeft en dus niet schadelijk is, en het feit dat te veel ijzer in het lichaam tandbederf veroorzaakt.
Ja? Wordt het net zo goed opgenomen en op dezelfde manier als eiwitgebonden ijzer? Is dat al onderzocht dan? En zo ja, vanaf welke maling en voldoet Kellog's of een andere voedselfabrikant daar aan?quote:Kortom:
- food grade ijzerpoeder werkt in principe prima als additief
Dat moet ook nog vastgesteld worden. Het wort niet in je bloed opgenomen, maar misschien blijft het wel in je darmwand achter of zo. Weten wij veel, het is een nieuwe marketingtruc, daar weten we de gevolgen nog helemaal niet van.quote:- food grade ijzerpoeder werkt niet in combinatie met melk, maar is dan i.i.g. ook niet schadelijk
Dat sowieso, en de KvW legt dat terecht en eerlijk bloot.quote:- Kellog's weet dit vast wel, en het toevoegen van ijzer is dus een misleidende verkooptruc.
Ja, dat is onderzocht. Bijvoorbeeld hier:quote:Op dinsdag 27 oktober 2009 16:59 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ja? Wordt het net zo goed opgenomen en op dezelfde manier als eiwitgebonden ijzer? Is dat al onderzocht dan? En zo ja, vanaf welke maling en voldoet Kellog's of een andere voedselfabrikant daar aan?
Dat food grade ijzerpoeder kan best nuttig zijn (zie hierboven) en is in principe dus ook geen marketingtruc. En nieuw is het al helemaal niet, dat ijzerpoeder wordt al decennialang in allerlei eten gestopt.quote:[..]
Dat moet ook nog vastgesteld worden. Het wort niet in je bloed opgenomen, maar misschien blijft het wel in je darmwand achter of zo. Weten wij veel, het is een nieuwe marketingtruc, daar weten we de gevolgen nog helemaal niet van.
Ja.quote:[..]
Dat sowieso, en de KvW legt dat terecht en eerlijk bloot.
welk programma was dat?quote:Op dinsdag 27 oktober 2009 17:13 schreef frame-saw het volgende:
Ik zat laatst dus BBC te kijken, zo'n meneer ging cornflakes maken. Maar hij stopte er ook ijzer in, zonder raar op te kijken
De orde van grote is wat anders dan het het effect natuurlijk. Het is helemaal niet gezegd dat het lichaam hetzelfde reageert op ijzerpoeder als op een ijzerverbinding in bijvoorbeeld graan of spinazie. Dat zou je dan eigenlijk ook moeten onderzoeken.quote:Op dinsdag 27 oktober 2009 17:20 schreef Igen het volgende:
[..]
Ja, dat is onderzocht. Bijvoorbeeld hier:
Miguel Arredondoa, Valentina Salvata, Fernando Pizarroa, Manuel Olivares (2006) Smaller iron particle size improves bioavailability of hydrogen-reduced iron–fortified bread
Daarin bleek dat van ijzerpoeder met een deeltjesgrootte ≤ 45 μm ongeveer 1/3 wordt opgenomen in het bloed en bij deeltjes van ≤ 5 μm zelfs 2/3. Allebei is het in ieder geval dezelfde orde van grootte als bij ijzer zoals het van nature in spinazie, bruinbrood of vlees zit.
Ja? Zoals?quote:Dat food grade ijzerpoeder kan best nuttig zijn (zie hierboven) en is in principe dus ook geen marketingtruc. En nieuw is het al helemaal niet, dat ijzerpoeder wordt al decennialang in allerlei eten gestopt.
Nee hoor. Het programma is opgezet als verschillende mensen die op onderzoek uitgaan, dan moet je niet de vragen die ze stellen gaan verwarren met de antwoorden die ze geven.quote:Ze hadden zich echter beter alleen daarop kunnen concentreren, in plaats van een vals doembeeld van knarsetanden op brokken fietswrak te presenteren. Want daarmee hebben ze in hun eigen voet geschoten terwijl de aandacht van het eigenlijke probleem (de misleidende marketingtruc) wordt afgeleid.
Daar gaan die onderzoeken nou net over.quote:Op dinsdag 27 oktober 2009 18:33 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
De orde van grote is wat anders dan het het effect natuurlijk. Het is helemaal niet gezegd dat het lichaam hetzelfde reageert op ijzerpoeder als op een ijzerverbinding in bijvoorbeeld graan of spinazie. Dat zou je dan eigenlijk ook moeten onderzoeken.
Ja, bijvoorbeeld in cornflakes en brood. In de VS stopt men daar i.i.g. al sinds de jaren '70 ijzerpoeder in, zo niet veel langer.quote:[..]
Ja? Zoals?
Op een ander forum heb ik e.e.a. gelezen wat de door de KvW geïnterviewde professor van de WUR schreef, en dat was een heel stuk genuanceerder dan wat de KvW presenteerde. De kans is dus groot dat ze flink hebben zitten knippen in het materiaal om een bepaald beeld te scheppen.quote:[..]
Nee hoor. Het programma is opgezet als verschillende mensen die op onderzoek uitgaan, dan moet je niet de vragen die ze stellen gaan verwarren met de antwoorden die ze geven.
Dan moet je een link plaatsenquote:
En daar zit het vlees vol met hormonen en allerlie andere producten vol met analoogkaas.quote:Ja, bijvoorbeeld in cornflakes en brood. In de VS stopt men daar i.i.g. al sinds de jaren '70 ijzerpoeder in, zo niet veel langer.
Het beeld dat KvW schetst is dat Kellog's ijzerpoeder door de cornflakes heen mixt, dat ze dat eigenlijk niet willen toegeven en er ook niks over willen vertellen, terwijl het geen werking heeft bij normaal gebruik van de cornflakes. Dat beeld klopt, punt.quote:Op een ander forum heb ik e.e.a. gelezen wat de door de KvW geïnterviewde professor van de WUR schreef, en dat was een heel stuk genuanceerder dan wat de KvW presenteerde. De kans is dus groot dat ze flink hebben zitten knippen in het materiaal om een bepaald beeld te scheppen.
Dat is hier ook zoquote:Op dinsdag 27 oktober 2009 19:26 schreef Weltschmerz het volgende:
En daar zit het vlees vol met hormonen en allerlie andere producten vol met analoogkaas.
#
Natuurlijk hebben koeien zelf ook hormonen. Maar met hormoonvlees wordt toch echt iets anders bedoeld. En de EU laat geen hormoonvlees toe.quote:
Dat is een heel goede vraag. Maar als je wel eens BBC kijkt: een meneer die zelf producten maakt. Iets met 'farm' geloof ik.quote:
Ik heb een bronvermelding gegeven, verder hoef ik helemaal niks en moet jij zelf maar uitvogelen hoe je aan dat artikel komt. Luiwammes.quote:
Het hele doel van dat toegevoegde ijzer is het voorkomen van bloedarmoede. Het voorkomen van een verminderde zuurstofopnamecapaciteit door een tekort aan ijzer in het bloed.quote:En beter lezen, want de vooronderstelling is kennelijk dat de hoeveelheid opgenomen in het bloed het enige relevante is.
Daar hebben we het nu niet over.quote:[..]
En daar zit het vlees vol met hormonen en allerlie andere producten vol met analoogkaas.
Kellog's gaf toch in de uitzending al openlijk toe dat er fijn ijzerpoeder in de cornflakes zit?quote:[..]
Het beeld dat KvW schetst is dat Kellog's ijzerpoeder door de cornflakes heen mixt, dat ze dat eigenlijk niet willen toegeven en er ook niks over willen vertellen, terwijl het geen werking heeft bij normaal gebruik van de cornflakes. Dat beeld klopt, punt.
gevonden:quote:Op dinsdag 27 oktober 2009 17:13 schreef frame-saw het volgende:
Ik zat laatst dus BBC te kijken, zo'n meneer ging cornflakes maken. Maar hij stopte er ook ijzer in, zonder raar op te kijken
Ja, lekker googlen om dan uit te vinden hoe irrelevant het is.quote:Op dinsdag 27 oktober 2009 21:05 schreef Igen het volgende:
Ik heb een bronvermelding gegeven, verder hoef ik helemaal niks en moet jij zelf maar uitvogelen hoe je aan dat artikel komt. Luiwammes.
Zijsporen inslaan en doen alsof het relevant is, hoe noemden we dat ook alweer de vorige keer?quote:Het hele doel van dat toegevoegde ijzer is het voorkomen van bloedarmoede. Het voorkomen van een verminderde zuurstofopnamecapaciteit door een tekort aan ijzer in het bloed.
Dan moet je het er niet bijhalen.quote:Daar hebben we het nu niet over.
Nee, ze wilden niet vertellen wat er nou precies inzat en deden hun best de beller af te wimpelen.quote:Kellog's gaf toch in de uitzending al openlijk toe dat er fijn ijzerpoeder in de cornflakes zit?
Ijzervijlsel is ijzerpoeder. Vijlen is een manier om van ijzer poeder te maken. Dat is wat vijlen is, of je dat nou doet om het poeder, of om het overtollige ijzer alleen maar te verwijderen door er poeder van te maken maakt niet uit natuurlijk. Ijzerpoeder is ijzerpoeder. Kellog's wil niet vertellen hoe ze daaraan komen. Ik zie verder ook het probleem niet, als zij er op een hygienische manier fietswrakken in verwerken dan lijkt me dat prima, door te vijlen of door een ander procedé. Of verwacht jij alleen een gezondheidsbevorderend effect wanneer het ijzer vers uit de grond komt, en noch via plantaardige verbindingen noch via de fietsenindustrie de consument in poedervorm bereikt?quote:KvW doet echter net alsof ze daarmee toegeven dat er ijzervijlsel of gemalen fietswrakken in de cornflakes zit, maar dat is gewoon flauwekul.
Ja. Stroop je mouwen maar eens op en kijk eens wat verder dan je neus lang is.quote:Op woensdag 28 oktober 2009 01:55 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ja, lekker googlen om dan uit te vinden hoe irrelevant het is.
Dit is geen zijspoor. IJzer toevoegen om bloedarmoede tegen te gaan is juist de essentie van het verhaal.quote:[..]
Zijsporen inslaan en doen alsof het relevant is, hoe noemden we dat ook alweer de vorige keer?
Jij begint over hormoonvlees en analoogkaas.quote:[..]
Dan moet je het er niet bijhalen.
Kellog's Duitsland deed absoluut niet geheimzinnig.quote:[..]
Nee, ze wilden niet vertellen wat er nou precies inzat en deden hun best de beller af te wimpelen.
Tip: lees je volgende keer eerst eens wat in (in dit geval is het steekwoord H-gereduceerd ijzer) voor je zo veel poep praat.quote:[..]
Ijzervijlsel is ijzerpoeder. Vijlen is een manier om van ijzer poeder te maken. Dat is wat vijlen is, of je dat nou doet om het poeder, of om het overtollige ijzer alleen maar te verwijderen door er poeder van te maken maakt niet uit natuurlijk. Ijzerpoeder is ijzerpoeder. Kellog's wil niet vertellen hoe ze daaraan komen. Ik zie verder ook het probleem niet, als zij er op een hygienische manier fietswrakken in verwerken dan lijkt me dat prima, door te vijlen of door een ander procedé. Of verwacht jij alleen een gezondheidsbevorderend effect wanneer het ijzer vers uit de grond komt, en noch via plantaardige verbindingen noch via de fietsenindustrie de consument in poedervorm bereikt?
Fijn dat je zelf toegeeft dat je uitgeluld bent.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |