Maar als je van te voren een B-2 visum aanvraagt, kun je tot 180 dagen in de VS verblijven. Dit is tevens bedoeld voor toeristische aangelegenheden, maar ook bijv. voor medische behandelingen die langer dan 3 maanden duren.quote:
Niet qua werken of toegang tot de VS.quote:Op woensdag 21 oktober 2009 21:38 schreef nelisb het volgende:
Dan maar niet werken, pfff.
Maakt het nog wat uit dat het familie van mijn vrouw is?
Nee, maar vorig jaar tijdens de campagne kwamen de Clintons en later Biden wel op visite.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 18:28 schreef Shivo het volgende:
Obama is vandaag op de MIT campus; zag net vanuit mijn kantoor de security karavaan voorbij komen. Is Obama al bij jullie geweest?
Meerdere malen in de Greater Los Angeles area,1 keer in Orange County in Costa Mesa. En daar stonden dan 30 dwaze republikeinen bij te demonstreren met borden met de hamer en sikkel erop.....quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 18:28 schreef Shivo het volgende:
Obama is vandaag op de MIT campus; zag net vanuit mijn kantoor de security karavaan voorbij komen. Is Obama al bij jullie geweest?
Gaaf.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 19:56 schreef maartena het volgende:
[..]
Meerdere malen in de Greater Los Angeles area,1 keer in Orange County in Costa Mesa. En daar stonden dan 30 dwaze republikeinen bij te demonstreren met borden met de hamer en sikkel erop.....![]()
Hij (als in: wie er in Airforce One zit) landt in de Los Angeles area vaak op Long Beach airport, die heeft een startbaan lang genoeg voor een 747, en is niet zo druk als LAX, dus kunnen ze de beveiliging beter regelen. Misschien dat ik nog wel eens ga kijken een keer als ie weer eens op bezoek komt.
Ik heb de motorcade een keer "gehoord" omdat ie 1 block verderop door de straten reed, maar niet dicht genoeg bij mijn kantoor.....
Ik wil een rijbewijs, het is niet nodig inderdaad. Ik wil volgende week wel een auto kopen en de verzekeringsagent geeft korting als ik een MI-rijbewijs kan laten zien.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 20:53 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Waarom blijf je niet gewoon rijden op je Nederlands rijbewijs?
Gedoe zeg. Ik wist niet dat er ook staten waren waar je verplicht rijlessen moet volgen.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 20:54 schreef Barcaconia het volgende:
[..]
Ik wil een rijbewijs, het is niet nodig inderdaad. Ik wil volgende week wel een auto kopen en de verzekeringsagent geeft korting als ik een MI-rijbewijs kan laten zien.
Je bent niet verplicht rijlessen te volgen, maar ze geven je 30 dagen de tijd om dat te doen. En die 30 dagen is wel verplicht helaas.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 20:56 schreef Shivo het volgende:
[..]
Gedoe zeg. Ik wist niet dat er ook staten waren waar je verplicht rijlessen moet volgen.
Dat mag je 3 maanden blijven doen op een toeristen visum. Heb je een ander visum, dan ben je zelfs VERPLICHT om een Amerikaans rijbewijs te halen.... en geheel officieel gezien heb je hier 10 dagen voor, maar als je op dag 30 aangehouden wordt met een Nederlands rijbewijs en een immigranten visum, dan doen ze niet moeilijk.... want met het regelen van een auto + verzekering + doen van theorie ben je meestal wel meer dan 10 dagen bezig.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 20:53 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Waarom blijf je niet gewoon rijden op je Nederlands rijbewijs?
Als je een Nederlands rijbewijs hebt wel inderdaad. Ik heb theorie examen gedaan, en meteen voor een week later het afrijden ingeplanned en tussendoor nog even een auto gekocht.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 20:51 schreef popolon het volgende:
Rijlessen volgen? Je zou, met een beetje geluk, meteen moeten kunnen afrijden.
Hmm, ook dat wist ik niet.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 21:23 schreef maartena het volgende:
[..]
Dat mag je 3 maanden blijven doen op een toeristen visum. Heb je een ander visum, dan ben je zelfs VERPLICHT om een Amerikaans rijbewijs te halen.... en geheel officieel gezien heb je hier 10 dagen voor, maar als je op dag 30 aangehouden wordt met een Nederlands rijbewijs en een immigranten visum, dan doen ze niet moeilijk.... want met het regelen van een auto + verzekering + doen van theorie ben je meestal wel meer dan 10 dagen bezig.
Hoe het precies zit met een studentenvisum weet ik trouwens niet, maar een werk/immigratie visum, daarbij ben je verplicht een Amerikaans rijbewijs te halen.
met een studentenvisum ben je het ook verplciht. De eerste maand doen ze nog niet moeilijk, maar ze verwachten dat je met een maand het toch wel gehaald moet kunnen hebben.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 21:23 schreef maartena het volgende:
[..]
Hoe het precies zit met een studentenvisum weet ik trouwens niet, maar een werk/immigratie visum, daarbij ben je verplicht een Amerikaans rijbewijs te halen.
zo ging het bij mij ook, maar dat was ook in CAquote:Op vrijdag 23 oktober 2009 21:24 schreef maartena het volgende:
[..]
Als je een Nederlands rijbewijs hebt wel inderdaad. Ik heb theorie examen gedaan, en meteen voor een week later het afrijden ingeplanned en tussendoor nog even een auto geleend
Je kunt sowieso geen rijbewijzen omruilen, dus waar die vertaling/IRB voor nodig is snap ik verder ook even niet. Als je wil afrijden heb je je Nederlandse rijbewijs ook helemaal niet nodig.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 21:26 schreef Barcaconia het volgende:
Hmm, ook dat wist ik niet.
Het duurt trouwens sowieso meer dan 10 dagen om een SSN te krijgen omdat ze je pas ongeveer 7 of 8 dagen na binnenkomst in het systeem hebben staan.
Nouja, eerst maar even bij de ANWB informeren of ze bewijs hebben dat een IRB een geldige vertaling is. Anders kan ik altijd nog naar Grand Rapids rijden... voor J.Lul.
als je een nederlands rijbewijs overlegt wanneer je je theorie hebt gehaald dan komt op de "driver permit" de eis dat er iemand van 21 of ouder naast je moet zitten te vervallen.quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 21:46 schreef maartena het volgende:
[..]
Je kunt sowieso geen rijbewijzen omruilen, dus waar die vertaling/IRB voor nodig is snap ik verder ook even niet. Als je wil afrijden heb je je Nederlandse rijbewijs ook helemaal niet nodig.
De stappen waren voor mij in het kort:
.....
3) Met een geslaagd theorieexamen krijg je een "Driver Permit". (dit is geen Driver license, maar een "Learning Permit" waarmee je mag leren autorijden, zolang er maar iemand van 21 of ouder naast je zit)
.....
Kortom, je Nederlandse rijbewijs.... IRB.... allemaal niet nodig. Je moet gewoon het examen doen, net als alle andere toekomstig amerikaanse bestuurders.
2 mogelijkheden voor mij:quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 21:46 schreef maartena het volgende:
[..]
Je kunt sowieso geen rijbewijzen omruilen, dus waar die vertaling/IRB voor nodig is snap ik verder ook even niet. Als je wil afrijden heb je je Nederlandse rijbewijs ook helemaal niet nodig.
De stappen waren voor mij in het kort:
1) SSN aanvragen.
2) Met SSN kaart naar DMV, daar theorie examen doen. (Greencard of Paspoort met Visa als ID)
3) Met een geslaagd theorieexamen krijg je een "Driver Permit". (dit is geen Driver license, maar een "Learning Permit" waarmee je mag leren autorijden, zolang er maar iemand van 21 of ouder naast je zit)
4) Met de "Driver Permit" kun je een auto kopen en - belangrijker - verzekering afsluiten.
5) Met je vers gekochte auto en vers afgesloten verzekering ga je rijexamen doen.
6) Je krijgt meteen een "papiertje" mee als rijbewijs wat 3 maanden geldig is, en je echte, plastic rijbewijs wordt thuisgestuurd.
7) Nog even naar je verzekering bellen met je rijbewijsnummer om de gegevens te updaten.
Wat betreft de "Driver Permit" als je niemand van 21 of ouder hebt mag je officieel niet rijden.... echter, je hebt weer een Nederlands rijbewijs wat je evt. aan politie kunt laten zien. Als je examen gaat doen zit er sowieso een examinator van 21 of ouder naast je, dus dat is allemaal geen probleem, en je hoeft ook niet te bewijzen dat je met iemand die ouder is dan 21 naar de DMV bent toegereden.
Bij punt 5 kun je ook een auto lenen of huren, zolang de auto maar verzekerd is voor JOU als bestuurder.
Kortom, je Nederlandse rijbewijs.... IRB.... allemaal niet nodig. Je moet gewoon het examen doen, net als alle andere toekomstig amerikaanse bestuurders.
Obama's begrotingstekort voor 2009 is hoger dan alle 8 jaren bush bij elkaar opgeteld, en dan hebben we z'n health care fiasco, cap & trade (kosten: $3000 per familie per jaar) en de kosten van de rest van z'n Marxistische waanzin nog niet eens meegeteld. De man is een idioot die niet verder komt dan te jammeren "I inherited this from Bush" terwijl hij alweer lekker aan het campagne voeren is (terwijl hij nota bene al president is) of a la Stalin / Kim Jong Ill Fox News boycott... maar tijd voor z'n generaal in Afghanistan o.i.d. heeft hij natuurlijk niet.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 03:40 schreef Wackyduck het volgende:
[..]
Gelukkig is onder Bush de staatsschuld niet opgelopen...
Ik denk dat ze bij mij een fout hadden gemaakt: mijn nederlandse rijbewijs en mijn werkvergunning waren voldoende om een rijbewijs te krijgen; ik hoefde geen enkele test te doen. En dat was op de 3de dag dat ik hier was, dus een ssn had ik nog niet eens aangevraagd. Maar ik heb heb wel vaker meegemaakt bij dat kantoortje dat ze de regels niet helemaal kennen (in Florida is je rijbewijs met een tijdelijk visum maar 1 jaar geldig, ik heb dus al 4 rijbewijsen versleten).quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 21:53 schreef Vitamine_C het volgende:
als je een nederlands rijbewijs overlegt wanneer je je theorie hebt gehaald dan komt op de "driver permit" de eis dat er iemand van 21 of ouder naast je moet zitten te vervallen.
Zal wel met de verzekering te maken hebben.quote:Huurbedrijfen staan je trouwens vaak niet toe om een huurauto voor een rijexamen te gebriuken (ik kreeg 3x een nul op mijn request en heb toen gelukkig een auto kunnen lenen van iemand
Dat is idd tegenstrijdig. Ik zou het risico wagen en er geen aanvragen. Maar als je in zo'n korte tijd al eens bent aangehouden voor speeding, dan is het misschien verstandig om op herhaling te gaan.quote:Op zondag 25 oktober 2009 05:09 schreef Schuifpui het volgende:
Edit: Nog even wat dingen opgezocht, maar het is allemaal zo tegenstrijdig. Op de site van de Texas department of transportation staat dat je binnen 90 dagen een Tx driver license moet hebben, maar ook: "An applicant whose lawful admission period is less than six months will not be issued a driver license or identification card." Ik ben hier officieel 5 maanden en 3 weken.Moet wel zo'n driver license hebben of niet.
![]()
![]()
4WD is zeker geen overbodige luxe. Ik kom op de weg naar 't werk meerdere gestrande auto's in de berm tegen in de winter. Dagelijks.quote:Op zondag 25 oktober 2009 06:43 schreef Lyrebird het volgende:
Sneeuw wordt goed geruimd, maar soms kunnen ze niet tegen de sneeuwval opploegen. 4-wheel aandrijving en ABS zijn dan geen luxe.
4-wiel aandrijving of voorwielaandrijving zijn inderdaad ontzettend handig. Achterwiel zou ik iig niet doen in de sneeuw.quote:Op zondag 25 oktober 2009 06:43 schreef Lyrebird het volgende:
Sneeuw wordt goed geruimd, maar soms kunnen ze niet tegen de sneeuwval opploegen. 4-wheel aandrijving en ABS zijn dan geen luxe.
Tja ik twijfel. In Nederland heb ik nooit een boete gereden. Dat speeden was 80 op een weg waar je 70 mocht. We waren een weekend door New Mexico wezen rijden en ik was het behoorlijk zat en wilde naar huis, dus bewust iets harder gereden.quote:Op zondag 25 oktober 2009 06:43 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Dat is idd tegenstrijdig. Ik zou het risico wagen en er geen aanvragen. Maar als je in zo'n korte tijd al eens bent aangehouden voor speeding, dan is het misschien verstandig om op herhaling te gaan.Ik ben in 8 jaar nog nooit aangehouden en had dus bij wijze van spreken zonder rijbewijs kunnen rijden.
Dat hebben we voor de roadtrip. In Colorado blijven we voornamelijk op highways en een paar stukjes interstate dus het zou wel goed moeten komen. Ik denk wel dat we dan rekening moeten houden dat we niet overal volle snelheid kunnen rijden.quote:Sneeuw wordt goed geruimd, maar soms kunnen ze niet tegen de sneeuwval opploegen. 4-wheel aandrijving en ABS zijn dan geen luxe.
Wat doe je in Cambridge?quote:Op zondag 25 oktober 2009 05:20 schreef Falcon4ever het volgende:
Interesant topic!
Werk zelf sinds de zomer in Cambridge, MA en hoop binnenkort m'n rijbewijs te halen in Boston. Volgende week ga ik proberen m'n theorie te halen (ben al in 't bezit van een Nederlands rijbewijs).
Wat een goede snelheid is, blijft een beetje gokken. Ik reed meestal 10 mph te hard, maar zorgde er wel voor dat ik gemiddeld niet harder reed dan de auto's om me heen. Going with the flow. Met name op snelwegen in en om steden kun je vaak veel harder rijden dan toegestaan. Als je daar op de limiet zit, scheurt iedereen je aan alle kanten voorbij. Op het platteland hebben de sherriffs niet zo veel te doen, dus daar is het veiliger om goed op je snelheid te letten. Cruise control maakt het gemakkelijk. En goed in je spiegel blijven kijken natuurlijk.quote:Op zondag 25 oktober 2009 16:30 schreef Schuifpui het volgende:
[..]
Tja ik twijfel. In Nederland heb ik nooit een boete gereden. Dat speeden was 80 op een weg waar je 70 mocht.
Was inderdaad in the middle of nowhere, tussen Amarillo en DFW, hele lange rechte weg, waar niets langs de weg staat (behalve die politie auto dusquote:Op zondag 25 oktober 2009 16:43 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Wat een goede snelheid is, blijft een beetje gokken. Ik reed meestal 10 mph te hard, maar zorgde er wel voor dat ik gemiddeld niet harder reed dan de auto's om me heen. Going with the flow. Met name op snelwegen in en om steden kun je vaak veel harder rijden dan toegestaan. Als je daar op de limiet zit, scheurt iedereen je aan alle kanten voorbij. Op het platteland hebben de sherriffs niet zo veel te doen, dus daar is het veiliger om goed op je snelheid te letten. Cruise control maakt het gemakkelijk. En goed in je spiegel blijven kijken natuurlijk.
Ik werk als onderzoeker/research fellow bij Harvard op 't gebied van human computer interaction. Voornamelijk gespecialiseerd in het ontwikkelen van multi-touch hardware en software (zie m'n blog voor detailsquote:
Dan mag je wel rap beginnen met het leren voor je GRE want de aanmeldingen daarvoor moeten volgens mij begin december binnen zijn. Welkom in Cambridge trouwens. Ik geloof dat er nu al vier fokkers in Boston/Cambridge zitten.quote:Op zondag 25 oktober 2009 19:24 schreef Falcon4ever het volgende:
[..]
Ik werk als onderzoeker/research fellow bij Harvard op 't gebied van human computer interaction. Voornamelijk gespecialiseerd in het ontwikkelen van multi-touch hardware en software (zie m'n blog voor details).
Vooralsnog voor 1 jaar maar misschien volgend jaar maar es rond kijken of een phd de moeite waard is.
Ik kreeg er elk jaar een stuk of 3 in Nederland. En dan niet "flink te hard", maar van die naai-camera's die je flitsen met "53 waar je 50 mag na correctie", waar ik dan in werkelijkheid inderdaad 57 reed of zo......106 waar je 100 mag, dat soort geneuzel.quote:Op zondag 25 oktober 2009 16:30 schreef Schuifpui het volgende:
Tja ik twijfel. In Nederland heb ik nooit een boete gereden.
Is dit iets wat niet anders kan, of is het meer een "ik wil NU mijn rijbewijs hebben" gevoel?quote:Op vrijdag 23 oktober 2009 21:58 schreef Barcaconia het volgende:
Ik wil geen 30 dagen wachten
Tja, ik wilde een auto kopen en ik krijg korting op de verzekering als ik een US-rijbewijs heb. Voor de rest is het gewoon geen zin om te wachtenquote:Op maandag 26 oktober 2009 23:45 schreef maartena het volgende:
[..]
Is dit iets wat niet anders kan, of is het meer een "ik wil NU mijn rijbewijs hebben" gevoel?
Je rijdt nu toch al rond op je NL rijbewijs, dan kunnen die paar weekjes er ook nog wel bij denk ik.
Ja, dat zou nog kunnen ook. Ik snap ook niet waar die liefde voor de Autobahn vandaan komt. Iedereen lijkt het te kennen.quote:Op donderdag 29 oktober 2009 02:04 schreef Shivo het volgende:
Duitsland is in MA het enige land wat zijn rijbewijs mag inwisselen. Komt zeker door het heilige ontzag van de Amerikanen voor de Autobahn.
Zoiets van yes but dit is a dutch driverlicence . Dutch you know, autobahn ?quote:Op donderdag 29 oktober 2009 02:07 schreef Barcaconia het volgende:
[..]
Ja, dat zou nog kunnen ook. Ik snap ook niet waar die liefde voor de Autobahn vandaan komt. Iedereen lijkt het te kennen.
Hoe zouden ze dat na gaan? Mensen vragen altijd of ik een Duitser ben dus misschien kan ik ze bij de SoS ook wel wijsmaken dat het een Duits rijbewijs is
ik heb maar tijdelijk een liquor id aangevraagd omdat het toch niet bijzonder veel extra koste. Wat betreft afrijden. Hoor je nog bijzondere dingen te weten? Hoe anders is het als in Nederland. Hier mag je rechts afslaan als er geen verbodsbord is bijv. En ik moet nog even kijken hoe het met stopborden is en voorrang want dat lijkt hier ook anders te zijn als in nederland. In NL stoppen en rechts voor laten gaan ook als deze een stopbord heeft. Hier lijkt het of ze maar wat doen. Ik ga vandaag ook nog ff het lesmaterial van de rmv doornemen.quote:Op donderdag 29 oktober 2009 02:04 schreef Shivo het volgende:
Overigens gebruik ik rond Central en Harvard Sq mijn MA rijbewijs als ID, werkt prima.
Waarschijnlijk omdat veel agenten ooit gelegerd zijn geweest in Duitsland?quote:Op donderdag 29 oktober 2009 02:07 schreef Barcaconia het volgende:
[..]
Ja, dat zou nog kunnen ook. Ik snap ook niet waar die liefde voor de Autobahn vandaan komt. Iedereen lijkt het te kennen.
Hoe zouden ze dat na gaan? Mensen vragen altijd of ik een Duitser ben dus misschien kan ik ze bij de SoS ook wel wijsmaken dat het een Duits rijbewijs is
Bij de SoS kun je gratis een theorieboekje ophalen. 120 pagina's waarvan je de eerste 70 meteen over kunt slaan (veiligheid en drankmisbruik gezever). De volgende 50 kun je in 10 minuten doorheen bladeren.quote:Op donderdag 29 oktober 2009 15:22 schreef djmarshal het volgende:
[..]
ik heb maar tijdelijk een liquor id aangevraagd omdat het toch niet bijzonder veel extra koste. Wat betreft afrijden. Hoor je nog bijzondere dingen te weten? Hoe anders is het als in Nederland. Hier mag je rechts afslaan als er geen verbodsbord is bijv. En ik moet nog even kijken hoe het met stopborden is en voorrang want dat lijkt hier ook anders te zijn als in nederland. In NL stoppen en rechts voor laten gaan ook als deze een stopbord heeft. Hier lijkt het of ze maar wat doen. Ik ga vandaag ook nog ff het lesmaterial van de rmv doornemen.
Een 4wd was nog geen optie voor mij, te duur of te afgetrapt en te groot. Ik moet ook nog fatsoenlijk een parkeerplek kunnen vunden als ik terug kom in de stad :-)
In Florida geldt de aanvullende eis dat je zelf ook op een eenrichtingsstraat moet rijden, maar dat zel wel per staat verschillen.quote:Op donderdag 29 oktober 2009 15:28 schreef Barcaconia het volgende:
-Links afslaan bij een rood stoplicht mag als je een volledige stop maakt, de weg vrij is en de weg waar je in wilt een eenrichtingsstraat is
Je ziet regelmatig mensen die bij ieder stop bord denken dat het een '4-way stop' is en dus dat ze door kunnen rijden omdat het "hun turn is"quote:-Stopborden moet je volledig stoppen
de regel is dat de auto die het eerste bij het kruispunt is (als eerste stilstond) voor gaat. Daarna de 2e, 3e, etc.quote:Op donderdag 29 oktober 2009 15:22 schreef djmarshal het volgende:
[..]
... En ik moet nog even kijken hoe het met stopborden is en voorrang want dat lijkt hier ook anders te zijn als in nederland. In NL stoppen en rechts voor laten gaan ook als deze een stopbord heeft. Hier lijkt het of ze maar wat doen. Ik ga vandaag ook nog ff het lesmaterial van de rmv doornemen.
Ik denk ook niet dat de politie moet zien dat je een U-turn maakt en meteen weer door rood rijdt. Ik heb er ook vaak aan gedacht want je hebt er makkelijk de kans voor maar ik denk niet dat ze het waarderen.quote:Op donderdag 29 oktober 2009 21:31 schreef MeScott het volgende:
Veel van de regels vind ik hier beter dan in Nederland. Rechts door rood is ideaal (op die manier kun je vaak ook rechtdoor door rood: ff rechts door rood, in die straat een U-turn maken en dan op datzelfde kruispunt weer rechts door rood), aan twee kanten inhalen is ook wel fijn, alleen die voorrangregels met stopborden is echt onzin. Het is totaal niet goed voor de doorstroming van het verkeer als een hele rij auto's aan komt rijden, maar omdat er één iemand eerder was moeten ze allemaal ineens stoppen.... Sowieso zijn die stopborden zwaar irritant, er is hier een doorgaande weg met één klein zijweggetje en ze maken er meteen een 3-way stop sign van. Er komt alleen niemand ooit uit dat zijweggetje, dus je stopt voor niets en rijdt weer door. Inmiddels heb ik maar besloten gewoon niet meer te stoppen en te hopen dat er nooit politie staat, wat een onzin. In Nederland zou het gewoon een voorrangsweg zijn, maar hier moet je ál-tijd stoppen
Verder is het rijden hier wel een stuk beter
Op die manier kan je ook naar links, nog een U-turn extra.quote:Op donderdag 29 oktober 2009 21:31 schreef MeScott het volgende:
Veel van de regels vind ik hier beter dan in Nederland. Rechts door rood is ideaal (op die manier kun je vaak ook rechtdoor door rood: ff rechts door rood, in die straat een U-turn maken en dan op datzelfde kruispunt weer rechts door rood), aan twee kanten inhalen is ook wel fijn, alleen die voorrangregels met stopborden is echt onzin. Het is totaal niet goed voor de doorstroming van het verkeer als een hele rij auto's aan komt rijden, maar omdat er één iemand eerder was moeten ze allemaal ineens stoppen.... Sowieso zijn die stopborden zwaar irritant, er is hier een doorgaande weg met één klein zijweggetje en ze maken er meteen een 3-way stop sign van. Er komt alleen niemand ooit uit dat zijweggetje, dus je stopt voor niets en rijdt weer door. Inmiddels heb ik maar besloten gewoon niet meer te stoppen en te hopen dat er nooit politie staat, wat een onzin. In Nederland zou het gewoon een voorrangsweg zijn, maar hier moet je ál-tijd stoppen
Verder is het rijden hier wel een stuk beter
En als men exact gelijk aankomt heeft rechts voorrang.quote:Op donderdag 29 oktober 2009 21:01 schreef Vitamine_C het volgende:
de regel is dat de auto die het eerste bij het kruispunt is (als eerste stilstond) voor gaat. Daarna de 2e, 3e, etc.
Nou, daar kunnen ze hier ook wat van anders.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 02:19 schreef maartena het volgende:
[..]
En als men exact gelijk aankomt heeft rechts voorrang.
Heeft ook erg veel voordelen.... want als de stoplichten uitvallen, weet iedereen wat er gedaan moet worden, want een kruispunt veranderd dan automatisch in een grote 4-way stop. Ik heb in Nederland wel eens op grotere kruisingen echt enorme chaos meegemaakt bij stoplicht uitval.
In Nederland zijn de regels ook duidelijk, rechs heeft voorrangquote:Op vrijdag 30 oktober 2009 02:19 schreef maartena het volgende:
[..]
En als men exact gelijk aankomt heeft rechts voorrang.
Heeft ook erg veel voordelen.... want als de stoplichten uitvallen, weet iedereen wat er gedaan moet worden, want een kruispunt veranderd dan automatisch in een grote 4-way stop. Ik heb in Nederland wel eens op grotere kruisingen echt enorme chaos meegemaakt bij stoplicht uitval.
Wat een rete-irritante regel is, die ook nog eens totaal niet logisch is. Het is veel logischer om doorgaand verkeer voorrang te geven, en op gelijkwaardige kruisingen altijd te stoppen. Amerikanen hebben daar iets langer over nagedacht.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 04:16 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
[..]
In Nederland zijn de regels ook duidelijk, rechs heeft voorrang
Op grotere kruisingen wordt het hier ook een ramp als de stoplichten uitvallen, ik betwijfel of het veel beter is dan in nederland.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 02:19 schreef maartena het volgende:
want als de stoplichten uitvallen, weet iedereen wat er gedaan moet worden, want een kruispunt veranderd dan automatisch in een grote 4-way stop. Ik heb in Nederland wel eens op grotere kruisingen echt enorme chaos meegemaakt bij stoplicht uitval.
Heel erg vaak zie je stop-borden op kruisingen waar met gemak een voorrangs bord voldoende is. Als er iets is wat de doorstroming niet bevorderd, dan is het wel dat je (vaak voor niets) om de 50 ft moet stoppen.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 05:15 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Wat een rete-irritante regel is, die ook nog eens totaal niet logisch is. Het is veel logischer om doorgaand verkeer voorrang te geven, en op gelijkwaardige kruisingen altijd te stoppen. Amerikanen hebben daar iets langer over nagedacht.
Waarom doen ze dat? Misschien kan ik daar ook nog wat mee.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 23:00 schreef djmarshal het volgende:
Argh nog geen US rijbewijs voor mij. Ik moest ondanks mijn internationale rijbewijs toch een "sponsor" meenemen, oftewel iemand die al langer dan een jaar een US rijbewijs heeft. Lekker is dat. Vind maar even iemand die doordeweeks me je op pad wil tijdens werktijd. Ga het volgend jaar nog weleens over doen ofzo.
Bij mij blijven ze het ook zeggen. Ook weleens dat ik een meer Brits accent heb. Op zich niet zo erg, want ik hoef geen vloeiend Texaans te spreken.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 23:06 schreef Barcaconia het volgende:
[..]
Waarom doen ze dat? Misschien kan ik daar ook nog wat mee.
Hebben de anderen in dit topic trouwens ook nog "last" van een Nederlands accent in hun taal? Oftewel, dat iedereen in 1 zin al hoort dat je een buitenlander bent? Of krijg je dat onder de knie?
Ik merk dat ik in 6 weken al behoorlijk wat Engels bijgeleerd heb en mijn spreeksnelheid op vloeiend niveau is, maar nog wel met een, schijnbaar, behoorlijk accent
Ik vind het niet logisch om te moeten stoppen als er nergens ander verkeer te bekennen is...quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 05:15 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Wat een rete-irritante regel is, die ook nog eens totaal niet logisch is. Het is veel logischer om doorgaand verkeer voorrang te geven, en op gelijkwaardige kruisingen altijd te stoppen. Amerikanen hebben daar iets langer over nagedacht.
Ik hoor het steeds minder. Ze halen er in ieder geval niet meer uit dat het Nederlands is. Nog een paar jaar, dan praat ik net als Maarten.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 23:07 schreef Schuifpui het volgende:
[..]
Bij mij blijven ze het ook zeggen. Ook weleens dat ik een meer Brits accent heb. Op zich niet zo erg, want ik hoef geen vloeiend Texaans te spreken.![]()
Tenzij er 1 van de twee een voorrangsweg is. En dan krijg je dus op een redelijk drukke weg dat het verkeer van de niet-voorrangweg dus bijna NOOIT rechtdoor of linksaf kan slaan, zeker in de drukkere uren..... gevolg: Een enorme opbouw van verkeer op de weg die geen voorrangsweg is.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 04:16 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
In Nederland zijn de regels ook duidelijk, rechs heeft voorrang
Ja, maar daarvoor kun je beter naar BNW gaan.quote:
Klopt, maar 't knipperlicht is hun onbekend.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 23:41 schreef Barcaconia het volgende:
Amerikanen lijken wel een stuk minder haast te hebben in het verkeer. Ze staan gewoon te wachten bij een 4-way omdat ze geen zin hebben om te kijken wie als eerste was lijkt het wel.
En als ze het een keer vinden..... dan laten ze het 10 minuten lang knipperen.quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 00:28 schreef popolon het volgende:
Klopt, maar 't knipperlicht is hun onbekend.
Zowel de nederlandse als de amerikaanse regels hebben voor en nadelen. Veel hangt ook af van de automobilisten zelf en hier denken veel mensen dat een geel stoplicht betekent dat je extra gas moet geven. Binnenkort krijgen we hier rood licht camera's (na jarenlange discussies of dat inbruik op je privacy isquote:Op vrijdag 30 oktober 2009 23:37 schreef maartena het volgende:
En misschien zijn de regels in Nederland wel duidelijk...... maar lang niet voor iedereen. Ik ben er in ieder geval zeker van dat er in de VS op een kruispunt minder chaos is bij stoplicht uitval dan in Nederland. Of dat nu komt door verschil in regels, dat mensen zich er wel/niet aan houden, etc.... laat ik dan even in het midden.
Een paar keer dachten mensen dat ik uit zuid-afrika kwam. Brits accent zal wel te maken hebben met het engels dat je op school hebt gehad.quote:Op vrijdag 30 oktober 2009 23:07 schreef Schuifpui het volgende:
Bij mij blijven ze het ook zeggen. Ook weleens dat ik een meer Brits accent heb. Op zich niet zo erg, want ik hoef geen vloeiend Texaans te spreken.![]()
Iedereen denkt altijd dat ik gewoon Amerikaan ben omdat mijn Engels redelijk accentloos is.....quote:Op zondag 1 november 2009 05:31 schreef djmarshal het volgende:
mij vragen ze altijd of ik uit "germany" kom. Toch nog maar wat werken aan mijn accent
Dat zal nog wel een tijdje duren voor mijn nederlandse accent compleet verdwenen is. Aan de andere kant, ik weet niet of ik zo blij moet zijn dat ik langzaamaan een southern accent begin te krijgenquote:Op zondag 1 november 2009 19:52 schreef maartena het volgende:
Iedereen denkt altijd dat ik gewoon Amerikaan ben omdat mijn Engels redelijk accentloos is.....
Ik zag de kids hier gisteravond ook al langs de deuren komen, maar ik had gewoon al met vrienden afgesproken om 's avonds wat te gaan eten en drinkenquote:Op zondag 1 november 2009 21:03 schreef devzero het volgende:
[..]
Dat zal nog wel een tijdje duren voor mijn nederlandse accent compleet verdwenen is. Aan de andere kant, ik weet niet of ik zo blij moet zijn dat ik langzaamaan een southern accent begin te krijgen![]()
Nog meer mensen hier die gisteravond een hoop kinderen aan de deur kreeg? Ik had er 'maar' 25
Er zijn mensen die na 30 jaar nog een accent hebben..... bij mij was het er eigenlijk voordat ik naar de VS verhuisde al zo goed als uit, na 4 jaar met een Amerikaanse te hebben samengewoond....quote:Op zondag 1 november 2009 21:03 schreef devzero het volgende:
Dat zal nog wel een tijdje duren voor mijn nederlandse accent compleet verdwenen is. Aan de andere kant, ik weet niet of ik zo blij moet zijn dat ik langzaamaan een southern accent begin te krijgen
Dat ging bij een vriend van me pas fout. Steak besteld met chips in de VS.quote:Op maandag 2 november 2009 08:39 schreef maartena het volgende:
Fries vs Chips
Proest!quote:Op maandag 2 november 2009 16:02 schreef Schuifpui het volgende:
[..]
Dat ging bij een vriend van me pas fout. Steak besteld met chips in de VS.![]()
Hij kreeg dus netjes een stapeltje lays natural chips erbij.![]()
Ja, dat is het punt inderdaad.quote:Ik gebruik voornamelijk de Amerikaanse woorden, eigenlijk altijd al, maar uitspraak is dan weer Brits aangeleerd. Volgens mij hebben de meeste Nederlanders dat.
RP?quote:Op maandag 2 november 2009 17:32 schreef RQPS het volgende:
Ik spreek aardig RP, dus de gemiddelde Amerikaan denkt dat ik uit het VK kom. Nu maar hopen dat ik geen Amerikaans accent oppik.
Is het ook duidelijker te horen als je moe bent, of heb je je aparte uitspraak gewoon altijd?quote:Op dinsdag 3 november 2009 17:20 schreef Epiphone het volgende:
Ik ben zelf Amerikaans, heb een Amerikaans accent. Alleen af en toe komt er een raar accent uit, daaraan hoor je dat ik twee talig ben opgevoed. Mijn vrienden hebben het gedoopt 'Alabama Euro Trash' accent. Wel raar ik was in Brussel op het vliegveld laatst. Toen zei de balie mederwerkster tegen mij, praat maar gewoon Nederlands. Ze hoorde dat ik Nederlands kon. Vond ik wel grappig.
http://en.wikipedia.org/wiki/Received_Pronunciationquote:Op dinsdag 3 november 2009 23:01 schreef Bora-Bora het volgende:
RP?
Waren de bijzondere verrichtingen bij jouw ook 5 meter achteruit rijden langs de stoep?quote:Op dinsdag 3 november 2009 23:42 schreef Barcaconia het volgende:
Vandaag gelukkig mijn rijbewijs gehaaldHet theorie en praktijkexamen verklaart trouwens wel de rijkwaliteiten van de gemiddelde Amerikaan
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |