Precies. Volgens mij is dat ook het motto bij Goldman. "We are greedy, but long term greedy". Met andere woorden, natuurlijk doen mensen het omdat ze goed willen verdienen, maar niet omdat ze morgen een zak geld willen. Eerder omdat ze het werk leuk vinden, hard willen werken, ambities hebben en ja, op hun ouwe dag daarvan willen profiteren.quote:Op donderdag 12 november 2009 09:40 schreef Rbhp het volgende:
[..]
Ik las bij jou dat je er vanzelf bent ingerold, dan is dit denk ik een geluk voor je, want mensen die te gefixeerd zijn op the money, vissen uiteindelijk achter het netje. Show me the money is geen goede mentaliteit. Je moet werken voor honour & glory imho.
Dat is wat ik ook doe. Als ik iemand plaats met een jaarsalaris van 2 ton euro, dan van ik tussen de 50 en 60k euro. Als ik dan ga kwijlen vanwege dat geld, dan is de kans op mislukking aanzienlijk groter dan dat ik iemand echt vooruit wil helpen in zijn/haar carriere.
Ik zou je zo aanbevelen voor een van mijn klanten.quote:Op donderdag 12 november 2009 09:50 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Precies. Volgens mij is dat ook het motto bij Goldman. "We are greedy, but long term greedy". Met andere woorden, natuurlijk doen mensen het omdat ze goed willen verdienen, maar niet omdat ze morgen een zak geld willen. Eerder omdat ze het werk leuk vinden, hard willen werken, ambities hebben en ja, op hun ouwe dag daarvan willen profiteren.
Goed zijn in je vak moet altijd nummer 1 zijn, ik ben daar het meest mee bezig.
Jij hebt duidelijk nog niet gezien wat voor rotkop ik hebquote:Op donderdag 12 november 2009 09:52 schreef Rbhp het volgende:
[..]
Ik zou je zo aanbevelen voor een van mijn klanten.
Er is bij ons in de familie tak een vrij groot bouw bedrijf.quote:Op donderdag 12 november 2009 09:40 schreef Rbhp het volgende:
[..]
Hehe, ik mag dit wel. Wat had je dan kunnen doen? Je hebt wel gelijk, je kunt alleen goed zijn in je job als je aanleg/talent/skills hebt PLUS daadwerkelijk zin en interesse in je werk. Maar als geld je interesse is (je wilt er zelf zoveel mogelijk van verdienen) dan is IB gewoon een logische keuze omdat je dagelijks met cijfers te
Maar traders zijn wel de beste verdieners bij de banken. De top traders verdienen meer dan de CEOs van de grote banken, simpelweg omdat ze een percentage van hun winst opeisen...quote:Op donderdag 12 november 2009 11:01 schreef Rbhp het volgende:
Derivatives traders? Mwah, ligt aan de ervaring natuurlijk die je hebt, maar als starter begin je zowieso onderaan.
Een 1e jaars trader die het goed doet (top 20%) kan hier al 120k per jaar doen in jaar 1. Sterker nog, dat kan elke 1e jaars bij een grote bank, maar dan vergeet je even dat het leven in Londen ook belachelijk duur is.quote:Op donderdag 12 november 2009 11:06 schreef Rbhp het volgende:
Maar dan heb je wel te maken met de beste traders. FX sales en traders salarissen zijn meestal 30/70 (basic/commission). De toppers in China maken 120-200k euro per jaar. Ik weet niet hoe dat in the city is?
quote:Op donderdag 12 november 2009 11:03 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Maar traders zijn wel de beste verdieners bij de banken. De top traders verdienen meer dan de CEOs van de grote banken, simpelweg omdat ze een percentage van hun winst opeisen...
Echt, als je als junior snel veel wilt verdienen: trading. En vervolgens kan je makkelijk overstappen naar een hedgefund na een jaar over 2-3...
Ik ken zoveel investment bankers die met jaloezie naar de traders kijken... De baan is wel wat meer "inhoudsloos" buiten de markt zelf, maar als de markt je interesseert is het de perfecte baan.quote:Op donderdag 12 november 2009 11:21 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Oke. Dat wist ik dus echt niet! Ik dacht dat de traders juist een beetje het 'scum' van de afdeling waren. Hele dag beetje klikken achter een PC, met de gedachte, dat kan iedereen wel. Vandaar dat ik ook de gedachte had dat traders niet goed betaald kregen, maar ik dat ook niet erg vond omdat ik traden gewoon wel leuk vind. Hmm
Oi, maak me nu niet te hebberig verdoriequote:Op donderdag 12 november 2009 11:09 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Een 1e jaars trader die het goed doet (top 20%) kan hier al 120k per jaar doen in jaar 1. Sterker nog, dat kan elke 1e jaars bij een grote bank, maar dan vergeet je even dat het leven in Londen ook belachelijk duur is.
Maar goed, ik heb weinig inzicht in wat traders echt verdienen. Prop traders verdienen gewoon veel als ze geld voor de firm verdienen, dan kan je ook zomaar een half miljoen krijgen in je 3e jaar. Maar voor hetzelfde geld is het bijna niks als je ernstig faalt, moeilijk om een lijn op te trekken.
Nou ja, het punt is natuurlijk dat je eigenlijk niet betaald krijgt naar prestatie. Immers, als je een jaar (2008?) verlies maakt, hoef je niet zelf bij te leggen. Het hele systeem is dus eigenlijk wat "misaligned", omdat je enkel profiteert van de upside...quote:Op donderdag 12 november 2009 11:24 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Oi, maak me nu niet te hebberig verdorieHet feit dat je betaald krijgt naar prestaties is natuurlijk wel optimaal. Dat motiveert om uitzonderlijk goed je best te doen
En zoals je weet doe ik al een paar jaar niks anders dan de markt bekijken en traden en dat vind ik ook gewoon leuk
![]()
Crap zooi dat ik nog 1.5 jaar naar school moet
Geen idee, ben geen trader. Maar volgens mij gaat het niet zozeer om waar je werkt, maar meer wat voor type trader je bent. Een market maker heeft natuurlijk een compleet andere functie (verzorgen van liquiditeit) dan een prop trader (het verdienen van geld op eigen kapitaal).quote:Op donderdag 12 november 2009 12:15 schreef ratatat het volgende:
Als het dan toch over traders gaat: wat is het verschil tussen traders bij IB bedrijven en marketmakers en hoe uit zich dat tijdens het werk?
Geen idee, maar wens je iig. succes!quote:Op donderdag 12 november 2009 21:47 schreef Public_NME het volgende:
Ik werd vanmiddag gebeld dat ik volgende week een telefonisch interview heb met 2 medewerkers van 2 afdelingen binnen de capital markets tak van één van de grootste jongens in the City (en worldwide) waar ik heb gesolliciteerd.
Het is 2x 40 minuten, best wel pittig. Het schijnt een competency-based interview te zijn, en niet technisch. Iemand wat tips hoe ik me hier het beste op voor kan bereiden? Ik heb namelijk nog nooit een tel. interview gedaan, en het lijkt me toch wat lastig om een goede eerste indruk te maken.
Is ook lastig. Zorg in ieder geval voor de basis ingrediënten: een rustige ruimte waar je niet gestoord wordt en een prettige telefoon. Een goeie speakerphone is natuurlijk relaxed en praat vrijer, net als een simpel oortje voor veel mensen. Met je mobiel aan je oor is altijd irritant voor twee keer 40 minuten...quote:Op donderdag 12 november 2009 21:47 schreef Public_NME het volgende:
Ik werd vanmiddag gebeld dat ik volgende week een telefonisch interview heb met 2 medewerkers van 2 afdelingen binnen de capital markets tak van één van de grootste jongens in the City (en worldwide) waar ik heb gesolliciteerd.
Het is 2x 40 minuten, best wel pittig. Het schijnt een competency-based interview te zijn, en niet technisch. Iemand wat tips hoe ik me hier het beste op voor kan bereiden? Ik heb namelijk nog nooit een tel. interview gedaan, en het lijkt me toch wat lastig om een goede eerste indruk te maken.
Nou ja, zo vreemd is het ook niet om dat te zeggen. En anders moet je gewoon naar de dokter, kun je tenminste ergens goed gaan zitten. Op werk zou ik in ieder geval niet doen, zit je waarschijnlijk ook niet echt relaxed.quote:Op donderdag 12 november 2009 22:15 schreef Public_NME het volgende:
Het is maar 1st round, dus feliciteren heeft nog weinig zin. Ik moet echt nog even regelen dat ik ergens rustig kan zitten, maar dat zal lastig worden aangezien ik op mijn werk zit en onze toren bomvol zit. En ik moet ook nog even een lunchpauze regelen van 1,5u, want ons front office handelt natuurlijk lekker door... Lijkt me ook niet handig om tegen mijn baas te zeggen dat ik een interview heb, ook al ben ik maar een stagiair....
Anyway, het weekend zal in het teken staan van de voorbereidingen, moet me zeker nog even goed inlezen...
Ik zie al iemand binnen komen op de kamer waar public_NME zitquote:Op donderdag 12 november 2009 22:19 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Nou ja, zo vreemd is het ook niet om dat te zeggen. En anders moet je gewoon naar de dokter, kun je tenminste ergens goed gaan zitten. Op werk zou ik in ieder geval niet doen, zit je waarschijnlijk ook niet echt relaxed.
Spaans, Chinees, Japans of Frans?quote:Op zaterdag 14 november 2009 12:57 schreef Matthijs- het volgende:
Zijn er eigenlijk ook talen waarvan het handig is om ze te kunnen spreken? (afgezien van Ne & En)
Ik denk dat dat hier al meerdere malen voorbij is gekomen. Goed analytisch kunnen nadenken, uiteraard stress bestendig en ietwat knowledige over de markten en hoe TA en FA indicatoren werken lijken mij een must. Wat het betekend, hoe je het moet interpreteren, en dat je gepassioneerd kunt vertellen over traden kom je al een heel eind!quote:Op zaterdag 14 november 2009 14:11 schreef Maryn. het volgende:
Welke skills moet 'n trader nou zeker hebben, of goed in zijn zodat je tenminste een kans maakt..
Goed hoofdrekenen, stressbestendig..?
Klopt idd, had het een en ander al voorbij zien komen maar dacht vraag 't nog ff.. misschien iets over 't hoofd gezien. Maar aan jouw schrijven merk ik dat er niet veel meer komt bij kijken dan dat, am I right?quote:Op zaterdag 14 november 2009 14:30 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik denk dat dat hier al meerdere malen voorbij is gekomen. Goed analytisch kunnen nadenken, uiteraard stress bestendig en ietwat knowledige over de markten en hoe TA en FA indicatoren werken lijken mij een must. Wat het betekend, hoe je het moet interpreteren, en dat je gepassioneerd kunt vertellen over traden kom je al een heel eind!
Alle andere talen zijn een plus, zeker talen als Frans, Duits en Spaans. Het is gewoon een voordeel dat veel "continentals" hebben boven Britten en Amerikanen.quote:Op zaterdag 14 november 2009 12:57 schreef Matthijs- het volgende:
Zijn er eigenlijk ook talen waarvan het handig is om ze te kunnen spreken? (afgezien van Ne & En)
Russisch, naast de al eerder genoemde talenquote:Op zaterdag 14 november 2009 12:57 schreef Matthijs- het volgende:
Zijn er eigenlijk ook talen waarvan het handig is om ze te kunnen spreken? (afgezien van Ne & En)
Geen idee, wel goed om te zien dat het IB-topic terug is!quote:Op maandag 23 november 2009 15:17 schreef Drive-r het volgende:
Gekke vraag. Een vage bekende vroeg mij om wat leestips over beetje basic corporate finance. Waarderings boeken zijn er volgens hem genoeg (ik heb geen idee, heb er nooit 1 gelezen), maar hij zoekt iets waarin in vrij simpele taal een beetje basis begrippen worden doorgenomen.
Termen als poison pills, white knights, hostile/friendly take-overs, cash vs. shares, etc...
Iemand hier goeie suggesties?
De training die je krijgt in je eerste weken is puur praktijkgericht?quote:Op maandag 23 november 2009 15:17 schreef Drive-r het volgende:
(ik heb geen idee, heb er nooit 1 gelezen)
quote:Op maandag 23 november 2009 15:17 schreef Drive-r het volgende:
Gekke vraag. Een vage bekende vroeg mij om wat leestips over beetje basic corporate finance. Waarderings boeken zijn er volgens hem genoeg (ik heb geen idee, heb er nooit 1 gelezen), maar hij zoekt iets waarin in vrij simpele taal een beetje basis begrippen worden doorgenomen.
Termen als poison pills, white knights, hostile/friendly take-overs, cash vs. shares, etc...
Iemand hier goeie suggesties?
Klinkt alsof het redelijk gegaan is, ik duim voor je!quote:Op woensdag 25 november 2009 17:15 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik had eigenlijk verwacht dat de numerieke testen vrij pittig zouden worden, maar wat ik tot dusver heb gedaan viel me opzich nog wel mee. Het was veel percentage achtige dingen berekenen. Beetje onderbouw-middelbare school stuff, enige nadeel is de tijdsdruk.
Hetgeen wat ik wel minder vond waren de vragen met de plaatjes, waar je dan als antwoord moet geven wat voor plaatje je verwacht. Als er bijv. een vierkantje in een driehoekje in een cirkel in een rechthoek zit, en dan de volgende keer is het een driehoekje in een vierkantje in een rechthoek in een cirkel. En wat verwacht je dan als volgende plaatje.. Dat vind ik wel wat lastig plus dat mijn ogen daar niet goed tegen kunnen. Wordt daar helemaal tureluurs van. Maarja, gedaan is gedaan, afwachten dus : >
Ook wel grappig om te zien dat een boel banken er andere systemen/methodes op na houden wat betreft controle van je gegevens en welke gegevens zij noodzakelijk achten om te bepalen of je wel goed genoeg bent.
Dat met die plaatjes krijg je niet snel op een test. Eerder de grafiekjes en zo'n verbale redenatie test.quote:Op woensdag 25 november 2009 17:15 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik had eigenlijk verwacht dat de numerieke testen vrij pittig zouden worden, maar wat ik tot dusver heb gedaan viel me opzich nog wel mee. Het was veel percentage achtige dingen berekenen. Beetje onderbouw-middelbare school stuff, enige nadeel is de tijdsdruk.
Hetgeen wat ik wel minder vond waren de vragen met de plaatjes, waar je dan als antwoord moet geven wat voor plaatje je verwacht. Als er bijv. een vierkantje in een driehoekje in een cirkel in een rechthoek zit, en dan de volgende keer is het een driehoekje in een vierkantje in een rechthoek in een cirkel. En wat verwacht je dan als volgende plaatje.. Dat vind ik wel wat lastig plus dat mijn ogen daar niet goed tegen kunnen. Wordt daar helemaal tureluurs van. Maarja, gedaan is gedaan, afwachten dus : >
Ook wel grappig om te zien dat een boel banken er andere systemen/methodes op na houden wat betreft controle van je gegevens en welke gegevens zij noodzakelijk achten om te bepalen of je wel goed genoeg bent.
Die testjes zijn meestal ook niet enorm boeiend. Bij onze bank werd iemand die goeie interviews deed altijd wel aangenomen, een goeie test was meer mooi meegenomen. Mensen met een bijzonder goeie test kregen hoogstens een extra kans als de interviews niet goed gingen...quote:Op woensdag 25 november 2009 18:12 schreef Bolkesteijn het volgende:
Volgens mij zijn er toch ernstige vraagtekens te zetten bij het nut van dit soort testen, ze lijken op een IQ test en die worden ook altijd in combinatie met andere testen afgenomen omdat er anders geen betrouwbaar beeld uit op valt te maken. Ik vraag mij af wat ze hier mee willen bereiken, dit lijkt toch een beetje op een te grote kwantitatieve selectiedrang.
Ik hoop natuurlijk wel op een gunstige uitkomst voor je, SE.![]()
Nou, ik had ze toch wel degelijk! Niet heel veel oke, maar toch wel een paarquote:Op woensdag 25 november 2009 22:35 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Dat met die plaatjes krijg je niet snel op een test. Eerder de grafiekjes en zo'n verbale redenatie test.
Ik moet ook nog even gaan oefenen, kreeg net een mailtje van 1,5 regel dat ik Maandag naar de final round interviews (incl. assessment centre) mag komen in London. Ben best blij en is best spannend, omdat ik die ECM functie echt ambieer.quote:Op woensdag 25 november 2009 23:11 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Nou, ik had ze toch wel degelijk! Niet heel veel oke, maar toch wel een paar. Maar zoals gezegd, we zien wel. Op naar de volgende!
Was dat die 'ene' van dat telefoon interview? Alvast gefeliciteerd manquote:Op woensdag 25 november 2009 23:46 schreef Public_NME het volgende:
[..]
Ik moet ook nog even gaan oefenen, kreeg net een mailtje van 1,5 regel dat ik Maandag naar de final round interviews (incl. assessment centre) mag komen in London. Ben best blij en is best spannend, omdat ik die ECM functie echt ambieer.
'Helemaal' naar Londen valt wel mee hoorquote:Op woensdag 25 november 2009 23:53 schreef Matthijs- het volgende:
Wat is ECM? Dit? Een voorzichtige gefeliciteerd overigens met je uitnodiging!
Het lijkt me alleen wel zuur om daarvoor helemaal naar Londen te gaan als je vervolgens niet wordt aangenomen..
Ah, ok - ik wist niet dat dit al voor de echte testen was. Goed werk!quote:Op woensdag 25 november 2009 23:11 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Nou, ik had ze toch wel degelijk! Niet heel veel oke, maar toch wel een paar. Maar zoals gezegd, we zien wel. Op naar de volgende!
ECM is Equity Capital Markets. Zit wel aan de private kant van de bank (dus bij M&A), maar houdt zich voornamelijk bezig met de publieke markten. Doen grote aandelen uitgiftes, beursgangen, etc...quote:Op woensdag 25 november 2009 23:53 schreef Matthijs- het volgende:
Wat is ECM? Dit? Een voorzichtige gefeliciteerd overigens met je uitnodiging!
Het lijkt me alleen wel zuur om daarvoor helemaal naar Londen te gaan als je vervolgens niet wordt aangenomen..
UBS is de enige met logical reasoning tests volgens mi (ABN AMRO had dat overigens ookj. _Alle banken hebben een numerical reasoning test en banken zoals barcap en hsbc ook nog een verbal reasoning test. Als je trading/sales wil doen zul je die 20 vragen toch zo ongeveer in <14 minuten foutloos moeten kunnen doen (tenminste, ik neem aan dat het totaal 21minuten is).quote:Op woensdag 25 november 2009 23:11 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Nou, ik had ze toch wel degelijk! Niet heel veel oke, maar toch wel een paar. Maar zoals gezegd, we zien wel. Op naar de volgende!
Zij zijn niet de enige die testen op die manier. Maar volgens mij wel samen met Citi de enige 2 die tijdens het inschrijven voor zo'n stage dat je direct een online een toets kunt maken nadat je alles opgestuurd hebt en binnen een uurtje die test kunt doen, ongeacht of je volledig incapabel bent of niet. Voor de mensen die het dus niet van hun CV moeten hebben kunnen bij deze 2 direct scoren. Het is alleen de vraag of je bij deze 2 wil werkenquote:Op donderdag 26 november 2009 18:00 schreef jbm het volgende:
[..]
UBS is de enige met logical reasoning tests volgens mi (ABN AMRO had dat overigens ookj. _Alle banken hebben een numerical reasoning test en banken zoals barcap en hsbc ook nog een verbal reasoning test. Als je trading/sales wil doen zul je die 20 vragen toch zo ongeveer in <14 minuten foutloos moeten kunnen doen (tenminste, ik neem aan dat het totaal 21minuten is).
Ik vind het eigenlijk wel leuk om naar London te reizen, en nu kom ik ook eindelijk eens op London City. (normaal vloog ik daar nooit op, te duur, en Gatwick lag gunstiger t.o.v. mijn huis) Het vervelende is alleen wel dat ik 's avonds alweer naar huis moet, dus amper tijd heb om even de stad in te gaan of met mijn maten te meeten.quote:Op woensdag 25 november 2009 23:53 schreef Matthijs- het volgende:
Het lijkt me alleen wel zuur om daarvoor helemaal naar Londen te gaan als je vervolgens niet wordt aangenomen..
Er zijn niet veel banken die CV's selecteren vóór de online tests (ik zou er zo geen weten). Het feit dat je niet direct na het submitten van je application een invite krijgt voor zo'n test betekent niet dat er eerst een selectie plaats vindt!quote:Op donderdag 26 november 2009 18:13 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Zij zijn niet de enige die testen op die manier. Maar volgens mij wel samen met Citi de enige 2 die tijdens het inschrijven voor zo'n stage dat je direct een online een toets kunt maken nadat je alles opgestuurd hebt en binnen een uurtje die test kunt doen, ongeacht of je volledig incapabel bent of niet. Voor de mensen die het dus niet van hun CV moeten hebben kunnen bij deze 2 direct scoren. Het is alleen de vraag of je bij deze 2 wil werkenIk weet zo niet of Citi het via SHL doet, maar UBS wel. Oftewel iedereen die goed door de oefentoets van SHL komt vliegt met gemak door die van UBS heen. (want die was stukken makkelijker)
Maarja, wat wil je ook als je je bijna aanmeldt voor 20 banken
Misschien niet voor de online test, maar de meeste banken die ik ken doen de test "offline" en pas tijdens de interviews (dus na het selecteren van de CVs). Enfin, gewoon afwachten, je zult van de meeste banken pas ene invite voor interviews krijgen in het nieuwe jaar.quote:Op donderdag 26 november 2009 21:15 schreef jbm het volgende:
[..]
Er zijn niet veel banken die CV's selecteren vóór de online tests (ik zou er zo geen weten). Het feit dat je niet direct na het submitten van je application een invite krijgt voor zo'n test betekent niet dat er eerst een selectie plaats vindt!
Het lijkt mij ook erg leuk, maar niet als het 10x zou moeten eer het raak is.quote:Op donderdag 26 november 2009 20:51 schreef Public_NME het volgende:
[..]
Ik vind het eigenlijk wel leuk om naar London te reizen, en nu kom ik ook eindelijk eens op London City. (normaal vloog ik daar nooit op, te duur, en Gatwick lag gunstiger t.o.v. mijn huis) Het vervelende is alleen wel dat ik 's avonds alweer naar huis moet, dus amper tijd heb om even de stad in te gaan of met mijn maten te meeten.
Verder zal de assessment day bestaan uit 3 competency based interviews, 1 case-study (10 min presenteren/ essay schrijven), groepsopdracht en een papieren numerieke test. Gaat een pittig dagje worden
Of je wordt natuurlijk keihard geweigerdquote:Op vrijdag 27 november 2009 09:46 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Misschien niet voor de online test, maar de meeste banken die ik ken doen de test "offline" en pas tijdens de interviews (dus na het selecteren van de CVs). Enfin, gewoon afwachten, je zult van de meeste banken pas ene invite voor interviews krijgen in het nieuwe jaar.
Hehe, had van de week een sollicitatiegesprek met een persoon die in Londen in strategieconsulting heeft gewerkt en grappig genoeg begon hij er ook over hoezeer hij dit soort interviews totaal niet waarderen kon.quote:Op vrijdag 27 november 2009 15:03 schreef sitting_elfling het volgende:
Andere vriend op de afdeling heeft net eergisteren zijn assesment dag bij een Amerikaanse bank gehad, en dat was hij op een gegeven moment zo zat. Hij moest 4 competency interviews doen, 1 presentatie en 3 toetsen. Het laatste interview was hij zo zat dat ze hem continu dezelfde vragen stelden, in de zin van, Give us an example where you worked as a leader of a group, give us an example where someone interfered and how did you react upon this? What actions did you take to solve this? Have you got any other examples where you have proven to solve problems? ..Etcetera, en dan als een wijsneus terug reageren dat je die vragen al beantwoord hebt, helpt niet natuurlijkOok zat hij in een groepje met een aantal graduates van Cambridge, en die voelden zich erg verheven(lees arrogant) boven de rest die van birckbeck lse ucl queen mary enzo vandaan kwamen. Altijd jammer als mensen zich verheven voelen boven anderen.
Mja, het probleem is dat je bijna alle vragen die je in je applicatie proces invult, (dat zijn in wezen de paragrafen van je coverletter) weer opnieuw moet vertellen tijdens de (tig) interviews. Ik hoor dan ook vaak dat veel studenten & professors toch wel enige vragen hebben bij hoe de banken hun screening doen. Je hebt soms ook gewoon domweg mazzel nodig, ook een verhaal van iemand gehoord dat ze nog wel een aantal plekken over hadden voor een graduate positie bij een bank, maar dat daar slechts alleen de multilinguals een kans kregen, waar ze sowieso een oost-europeze taal moesten spreken anders konden ze het shaken, Russisch, Turks of Pools bijvoorbeeld.quote:Op vrijdag 27 november 2009 15:09 schreef Matthijs- het volgende:
[..]
Hehe, had van de week een sollicitatiegesprek met een persoon die in Londen in strategieconsulting heeft gewerkt en grappig genoeg begon hij er ook over hoezeer hij dit soort interviews totaal niet waarderen kon.
Ik zeg natuurlijk niet dat alle studenten uit Cambridge zich zo opstellen, maar heb van meerdere gehoord dat er een substantiele groep tijdens deze applicatie dagen (die erg tof zijn) zich verheven voelt boven andere, en zo ook ageert naar de rest. Ik heb daar echt een broertje dood aan, en dat kan ook nog wat opleveren sinds ik niet iemand ben die snel op mn mondje is gevallen.quote:Op vrijdag 27 november 2009 15:09 schreef Matthijs- het volgende:
[..]
Jammer overigens dat de studenten uit Cambridge zich zo opstellen. Ik had een beetje het beeld dat Oxbridge juist een broedplaats van rustige, nuchtere en sympathieke mensen was en de snelle arrogante jongens wat meer uit Londen kwamen.
Die ga ik een keer naar eenquote:Op vrijdag 27 november 2009 15:03 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Moest wel grinniken om die typische standaard mail..
Due to the large number of inquiries that we receive from highly
qualified applicants, our selection process is a competitive one.
Although your skills and experience are strong, we regret that we are
not able to proceed with your application and we are unable to provide
any further feedback at this stage in the process.
We wish you the best of luck in finding the career opportunity you
desire. Thank you for your interest in [Amerikaanse Bank].
Thanks mate! Zeker nuttig om even te oefenen voor de real deal. Als er verder iemand anders nog tips heeft, zijn ze van harte welkom.quote:
Vind je het gek...Birckbeck?? Queen Mary?? Valt me nog mee dat die bank daar überhaupt recruit! Nu wil ik zelf niet 'verheven' klinken, maar er is écht een gigantisch verschil tussen de studenten van een 2de/3de rangs uni en oxbridge/lse (in het algemeen).quote:Op vrijdag 27 november 2009 15:03 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Of je wordt natuurlijk keihard geweigerd(dit is overigens pas mijn 1e weigering die ik tot dusver heb gekregen. So far so good.
Moest wel grinniken om die typische standaard mail..
Due to the large number of inquiries that we receive from highly
qualified applicants, our selection process is a competitive one.
Although your skills and experience are strong, we regret that we are
not able to proceed with your application and we are unable to provide
any further feedback at this stage in the process.
We wish you the best of luck in finding the career opportunity you
desire. Thank you for your interest in [Amerikaanse Bank].
Vandaag ook weer een tig tal verhalen gehoord van master studenten die aan het applyen zijn voor de graduate positions. Dus niet de summer internships waar ik voor apply maar voor een baan direct na hun master. Die hebben bijna al hun assesment dagen nu al. Een vriend van ons kreeg van een Zwiterse bank al de uitnodiging om na zijn master daar te komen werken, hij was succesvol door zijn assesment dag gekomen. Maand erna kreeg hij te horen dat ze toch vol zaten. Oi, die was daar niet blij mee
Andere vriend op de afdeling heeft net eergisteren zijn assesment dag bij een Amerikaanse bank gehad, en dat was hij op een gegeven moment zo zat. Hij moest 4 competency interviews doen, 1 presentatie en 3 toetsen. Het laatste interview was hij zo zat dat ze hem continu dezelfde vragen stelden, in de zin van, Give us an example where you worked as a leader of a group, give us an example where someone interfered and how did you react upon this? What actions did you take to solve this? Have you got any other examples where you have proven to solve problems? ..Etcetera, en dan als een wijsneus terug reageren dat je die vragen al beantwoord hebt, helpt niet natuurlijkOok zat hij in een groepje met een aantal graduates van Cambridge, en die voelden zich erg verheven(lees arrogant) boven de rest die van birckbeck lse ucl queen mary enzo vandaan kwamen. Altijd jammer als mensen zich verheven voelen boven anderen.
Hij heeft me wel een aantal numeracy/logical/verbal tests meegegeven die hij gekocht had, kan me dus wel goed voorbereiden nu voor eind januari - maart.
quote:Op zaterdag 28 november 2009 19:05 schreef Public_NME het volgende:
Even wat entertainment tussendoor; 1:44 begint het leuke stukje. Kreeg wel een smile op mijn gezicht van dit filmpje
Je spreekt jezelf hier wel wat tegen, [écht een gigantisch verschil / (in het algemeen)]quote:Op zaterdag 28 november 2009 21:14 schreef jbm het volgende:
[..]
Vind je het gek...Birckbeck?? Queen Mary?? Valt me nog mee dat die bank daar überhaupt recruit! Nu wil ik zelf niet 'verheven' klinken, maar er is écht een gigantisch verschil tussen de studenten van een 2de/3de rangs uni en oxbridge/lse (in het algemeen).
CS heeft deze week zijn fast track ac's gedaan, en begint pas de komende weken te selecteren (graduate posities), barcap, ubs, DB, BoA Merrill hebben ook al hun ac's voor graduates erop zitten (barcap is overigens altijd de eerste; hun fast-tracks zijn begin september al)
Arrogant lopen doen is nooit goed, en begrijpelijk is het al helemaal niet..quote:Op zondag 29 november 2009 02:55 schreef nickybolletje het volgende:
Het verschil tussen studenten van de topuniversiteiten (Amerikaanse ivies, Oxbridge, LSE, etc.) en de meer modale universiteiten is inderdaad enorm. Veel banken recruiten ook alleen maar op de topuniversiteiten. Een opleiding op laten we zeggen Harvard of Oxford is onvergelijkbaar met een opleiding op bijvoorbeeld een modale Engelse universiteit of een Nederlandse universiteit. Natuurlijk is het nooit goed om arrogant te gaan lopen doen, maar het is wel begrijpelijk.
Zoals al gezegd wordt - het is nooit goed om arrogant te zijn en ook niet begrijpelijk. Van mensen die zogenaamde intelligenter zijn dan de rest, mag je juist een nuchtere blik op de wereld verwachten. Ik werkte bij een top-tier bank en wij kregen recruits van een vrij uiteenlopende achtergrond. Natuurlijk overheersen bepaalde universiteiten, maar dat wordt gelukkig ook steeds minder.quote:Op zondag 29 november 2009 02:55 schreef nickybolletje het volgende:
Het verschil tussen studenten van de topuniversiteiten (Amerikaanse ivies, Oxbridge, LSE, etc.) en de meer modale universiteiten is inderdaad enorm. Veel banken recruiten ook alleen maar op de topuniversiteiten. Een opleiding op laten we zeggen Harvard of Oxford is onvergelijkbaar met een opleiding op bijvoorbeeld een modale Engelse universiteit of een Nederlandse universiteit. Natuurlijk is het nooit goed om arrogant te gaan lopen doen, maar het is wel begrijpelijk.
Nee hoor...in het algemeen is er een groot verschil. Klinkt logisch toch?quote:Op zondag 29 november 2009 01:21 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Je spreekt jezelf hier wel wat tegen, [écht een gigantisch verschil / (in het algemeen)]
Drive-r, de zogenaamde 'no d*ck policy' heeft mij mijn werkgever ook al een aantal zijn werk gedaanquote:Op zondag 29 november 2009 11:59 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Zoals al gezegd wordt - het is nooit goed om arrogant te zijn en ook niet begrijpelijk. Van mensen die zogenaamde intelligenter zijn dan de rest, mag je juist een nuchtere blik op de wereld verwachten. Ik werkte bij een top-tier bank en wij kregen recruits van een vrij uiteenlopende achtergrond. Natuurlijk overheersen bepaalde universiteiten, maar dat wordt gelukkig ook steeds minder.
Ik kan heel lang verhalen over mijn ervaringen met arrogant starters en hun toekomst binnen een goeie bank, maar laat ik het samenvatten: "hoogmoed komt altijd ten val". Dat heb ik in 4 jaar wel geleerd. Meestal hard ook. De meeste succesvolle bankiers zijn down-to-earth en nemen alles voor wat het waard is (en niet voor de achtergrond, pedigree, kleur, etc...).
Mijn 2 centen.
Om eerlijk te zijn heb ik echt nul idee van hoe groot het verschil is. We hadden altijd studenten van verschillende universiteiten uit de UK en ik kon het verschil niet merken ofzo. Wellicht dat het "gemiddelde" heel anders is, no clue.quote:Op zondag 29 november 2009 12:27 schreef jbm het volgende:
[..]
Nee hoor...in het algemeen is er een groot verschil. Klinkt logisch toch?
Interesse heb ik altijd.quote:Op zaterdag 28 november 2009 00:24 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik heb eventueel nog een aantal testjes die over de
Inductive Reasoning
Numerical Reasoning
Verbal Tests
gaan, heb er ook antwoorden bij dus wordt het wat makkelijker. Als er nog lurkers of anderen interesse in hebben, laat maar even weten. En Public, je hebt PM!
Ook ik heb wel interesse, dus mijn dank zal groot zijn.quote:Op zaterdag 28 november 2009 00:24 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik heb eventueel nog een aantal testjes die over de
Inductive Reasoning
Numerical Reasoning
Verbal Tests
gaan, heb er ook antwoorden bij dus wordt het wat makkelijker. Als er nog lurkers of anderen interesse in hebben, laat maar even weten. En Public, je hebt PM!
Ik heb zelf niet zoveel verstand ervan, maar volgens mij zijn er wel degelijk veel mensen bij banken actief die dit soort werk doen:quote:Op zondag 29 november 2009 19:33 schreef keesjeislief het volgende:
Niemand die wat op mijn vraag wil zeggen?
Dank je! Ik ken dat soort termen e.d. inderdaad wel, maar vooral 'van buiten', ik ken die wereld niet van binnen en niemand die er werkt. Vandaar dat ik hoopte hier wat inside info te kunnen vinden.quote:Op zondag 29 november 2009 19:48 schreef ratatat het volgende:
[..]
Ik heb zelf niet zoveel verstand ervan, maar volgens mij zijn er wel degelijk veel mensen bij banken actief die dit soort werk doen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Quantitative_analyst
Het is ook een boel common sense in dit geval, immers de meeste trades worden allemaal automatisch gedaan. Deze modellen zullen toch op 1 of andere manier geschreven moeten worden? En gezien je achtergrond lijkt me dat meer dan geschikt!quote:Op zondag 29 november 2009 22:36 schreef keesjeislief het volgende:
[..]
Dank je! Ik ken dat soort termen e.d. inderdaad wel, maar vooral 'van buiten', ik ken die wereld niet van binnen en niemand die er werkt. Vandaar dat ik hoopte hier wat inside info te kunnen vinden..
Sorry, ken die kant van de bank niet...quote:Op zondag 29 november 2009 22:36 schreef keesjeislief het volgende:
[..]
Dank je! Ik ken dat soort termen e.d. inderdaad wel, maar vooral 'van buiten', ik ken die wereld niet van binnen en niemand die er werkt. Vandaar dat ik hoopte hier wat inside info te kunnen vinden..
Ja, het lijkt logisch inderdaad, maar het is natuurlijk altijd erg informatief om inside stories te horen.quote:Op zondag 29 november 2009 22:49 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Het is ook een boel common sense in dit geval, immers de meeste trades worden allemaal automatisch gedaan. Deze modellen zullen toch op 1 of andere manier geschreven moeten worden? En gezien je achtergrond lijkt me dat meer dan geschikt!
Misschien is fund management iets meer voor jou, en dan de research afdeling, niet als fundamental analyst maar als quant analyst. Het toepassen van wiskundige modellen is enorm belangrijk voor het analyseren van equity, markten, verloop, scenario planning etc. voor dit soort bedrijven.quote:Op zondag 29 november 2009 04:21 schreef keesjeislief het volgende:
Ik zou ook graag wat willen vragen aan de deskundigen hier. In hoeverre wordt (iha, of in jouw situatie in het bijzonder) er nu daadwerkelijk gebruik gemaakt van (wiskundige) modellen voor derivatenbeprijzing etc.? En wordt er actief naar vooruitgang gezocht, hetzij door eigen onderzoek, hetzij door copy/paste van academici bijv.? Ik ben nl. wel benieuwd in hoeverre iemand met mijn interesses & achtergrond, d.w.z. een academicus op het gebied van stochastiek/financiële wiskunde, die helemaal niet vies is van pragmatische problemen en ook het implementeren in een programmeertaal van een (zelf) ontwikkeld idee niet schuwt bijv., in de huidige tijd (nog) interessant is voor investeringsbanken e.d.?
Vul gewoon European Union in? En wellicht de UK nog specifiek, mocht er een of andere domme HR doos aan de andere kant zitten...quote:Op maandag 30 november 2009 19:58 schreef Finitio het volgende:
Ben bezig met applicatie,
ik krijg de volgende vraag:
'Which countries do you have the legal right to work in?'
en heb vijf hokjes om landen in te vullen waarbij ik uit de hele wereld kan kiezen..
binnen de EU mag ik sowieso werken.. dus gewoon een paar Europese landen invullen waaronder engeland?
Ja daar zocht ik naar.. maar nergens te vinden die Europese Unie..quote:Op maandag 30 november 2009 20:10 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Vul gewoon European Union in? En wellicht de UK nog specifiek, mocht er een of andere domme HR doos aan de andere kant zitten...
Dat soort problemen kom je vaak tegen, heel irritant. Anders gewoon je gemiddelde geven ofzo. Of alleen je hoogste cijfersquote:Op maandag 30 november 2009 20:13 schreef Finitio het volgende:
[..]
Ja daar zocht ik naar.. maar nergens te vinden die Europese Unie..
waarschijnlijk doe ik iets fout, want ik kan m'n middelbare schoolcijfers ook al vanwege ruimtegebrek niet allemaal invoeren bij 'Education - Pre-university cont.'
Haha daar ben ik inderdaad mee bezigquote:Op maandag 30 november 2009 20:14 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Dat soort problemen kom je vaak tegen, heel irritant. Anders gewoon je gemiddelde geven ofzo. Of alleen je hoogste cijfers
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Oh really?
quote:Op maandag 30 november 2009 22:52 schreef Matthijs- het volgende:
Hij laat iedereen alle hoeken van de kamer zien bij micro-economie, maar moet ie een papiertje invullen...Ha, zo ken ik er nog wel een paar, volgens mij ben ik niet de enige die nog hard aan zijn Micro Economie moet werken, eh Matthijs-SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
Dat is echt onzin. Ten eerste hangt het van de studie af. En ten tweede hangt het ook van de cijfers af. Technische universiteiten uit Nederland staan écht goed bekend, en dat geldt ook voor econometristen en medische studies. En zo zijn er vast nog heel wat meer studies die ook goed scoren internationaal maar waar ik niet van op hoogte ben. De universiteiten die jij noemt hebben toch vooral een goede naam, maar dat zegt niet zozeer wat over de kwaliteit van de universiteit, dat is vooral het idee wat deze universiteiten zo graag in stand houden. Dat idee moet toch echt de wereld eens uit, en helemaal bij banken, want het is niet bepaalde de creme de la creme van goed ondernemerschap wat de meeste banken de laatste tijd hebben laten zien, maar dan wordt er liever de andere kant op gekeken.quote:Op zondag 29 november 2009 02:55 schreef nickybolletje het volgende:Het verschil tussen studenten van de topuniversiteiten (Amerikaanse ivies, Oxbridge, LSE, etc.) en de meer modale universiteiten is inderdaad enorm. Veel banken recruiten ook alleen maar op de topuniversiteiten. Een opleiding op laten we zeggen Harvard of Oxford is onvergelijkbaar met een opleiding op bijvoorbeeld een modale Engelse universiteit of een Nederlandse universiteit.
quote:Op maandag 30 november 2009 22:52 schreef Matthijs- het volgende:
Hij laat iedereen alle hoeken van de kamer zien bij micro-economie, maar moet ie een papiertje invullen...Haha tsjah..SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
ik kan je zeggen dat het behoorlijk tegenvalt die sollicitaties.. net uren bezig geweest met 1 applicatie..
en nog niet tevreden eigenlijk, voor de volgende ga ik nog meer tijd nemen.
Ik had het je toch verteld!quote:Op dinsdag 1 december 2009 00:58 schreef Finitio het volgende:
[..]
Haha tsjah..
ik kan je zeggen dat het behoorlijk tegenvalt die sollicitaties.. net uren bezig geweest met 1 applicatie..
en nog niet tevreden eigenlijk, voor de volgende ga ik nog meer tijd nemen.
Dat is geen onzin. Het gaat niet alleen om de kwaliteit van de studie, maar ook om de werkdruk. Ik weet niet of je enig idee hebt van wat zich afspeelt op de topuniversiteiten van deze wereld, maar studenten daar hebben voldoende laten zien dat ze knetterhard kunnen werken. Op de middelbare school weken van meer dan 100 uur per week om uberhaupt toegelaten te worden, en dan op de universiteit weer hetzelfde aantal uren. Niet te vergelijken met de Nederlandse student...quote:Op maandag 30 november 2009 23:50 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Dat is echt onzin. Ten eerste hangt het van de studie af. En ten tweede hangt het ook van de cijfers af. Technische universiteiten uit Nederland staan écht goed bekend, en dat geldt ook voor econometristen en medische studies. En zo zijn er vast nog heel wat meer studies die ook goed scoren internationaal maar waar ik niet van op hoogte ben. De universiteiten die jij noemt hebben toch vooral een goede naam, maar dat zegt niet zozeer wat over de kwaliteit van de universiteit, dat is vooral het idee wat deze universiteiten zo graag in stand houden. Dat idee moet toch echt de wereld eens uit, en helemaal bij banken, want het is niet bepaalde de creme de la creme van goed ondernemerschap wat de meeste banken de laatste tijd hebben laten zien, maar dan wordt er liever de andere kant op gekeken.
Je snapt dat het ze niet om je conclusies ging maar om te zien hoe stressbestendig je was? -moet ik vaak extra op groepsleden inpraten als ze achteraf gaan zeuren dat hun conclusie helemaal niet zo goed was-quote:Uiteindelijk kwamen we met z'n 4en tot een goede conclusie met nog 10min te gaan, maar toen kwam er weer iemand binnen met een email; 'er zijn grote problemen binnen het bedrijf, de cost-cutting operatie moet naar een besparing van 10mln'. Lekker dan, dus gelijk weer stressen om nog 2mln eraf te krijgen en onze aanbevelingen op papier te krijgen. Uiteindelijk net binnen de tijd gelukt... (het probleem was dat alle investeringen gelinkt waren aan de core-values van het bedrijf, oftewel we moesten flinke keuzes maken)
Uiteraard, gelukkig ging het heel goed en zat ik met goede teamgenoten waarmee het makkelijk samenwerken was. Derhalve hadden we ook niet zo heel veel stress, we pakten alles heel gestructureerd aan voor zover mogelijk.quote:Op dinsdag 1 december 2009 18:30 schreef Zith het volgende:
[..]
Je snapt dat het ze niet om je conclusies ging maar om te zien hoe stressbestendig je was?
MSc Business Administration (sep 2008) en loop nu een meewerkstage bij grote asset manager.quote:Wat is je achtergrond btw?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |