De verantwoordelijke wethouder die het doordrukte was een VVDerquote:Op zondag 24 januari 2010 00:12 schreef ACT-F het volgende:
[..]
Dat heet nou verantwoordelijkheid dragen voor je handelen. Laat de Amsterdammer het komend 50 jaar eens goed nadenken of ze weer op een rode partij stemmen.
Dan heeft de overwegend rode Amsterdamse politiek goed liggen slapen. Maar daar staan ze ook bekend om.quote:Op zondag 24 januari 2010 00:17 schreef Deprater het volgende:
De verantwoordelijke wethouder die het doordrukte was een VVDer
http://nl.wikipedia.org/wiki/Geert_Dales
http://nl.wikipedia.org/wiki/Noord/Zuidlijn
Deze PvdA'er wist dus allang dat het hele financiële plaatje van het project niet pluis was, waarom toen niet zijn bek losgetrokken? Als college van B&W ben je altijd samen verantwoordelijk voor genomen beslissingen. En dat is nou de rode mentaliteit, een complete gebrek aan ruggengraat om beslissingen te nemen over zo'n groot project dus collega VVD'er mag de kar trekken. Gaat het goed, dan pronk je mee met de veren van je collega wethouder. Gaat het fout, dan ga je wijzen naar degene die de beslissing genomen heeft (die jij niet durfde).quote:Op 22 april 2009 vertelde voormalig wethouder Tjeerd Herrema in een interview in EénVandaag dat het budget voor de metrolijn van meet af aan te krap was, dit zou gedaan zijn om de 'lijn er politiek door te drukken'. Ook stelde Herrema dat er bij de aanvang van het project te weinig onderzoek was gedaan naar het effect van boringen in slappe grond onder een monumentale stad.[35] Met deze uitspraken haalde Herrema zich de woede van Geert Dales op de hals die het optreden van Herrema 'buitengewoon dom, noemde. Volgens Dales was Herrema verantwoordelijk voor de puinhoop aan de Vijzelgracht en moest hij zijn beschuldigingen aan het adres van Dales maar voor de enquêtecommissie hard maken.[36]
nopequote:
Een beetje als een VVD die kankert op paars zeker?quote:Op zondag 24 januari 2010 00:12 schreef ACT-F het volgende:
[..]
Dat heet nou verantwoordelijkheid dragen voor je handelen. Laat de Amsterdammer het komend 50 jaar eens goed nadenken of ze weer op een rode partij stemmen.
De beslissing is al veel eerder genomen en het kon en kan niet meer teruggedraaid worden, het is er door Dales van de VVD met grof geweld doorheen gedrukt, ( Hij geeft dat ook toe hoor)quote:Op zondag 24 januari 2010 15:43 schreef ACT-F het volgende:
[..]
Dan heeft de overwegend rode Amsterdamse politiek goed liggen slapen. Maar daar staan ze ook bekend om.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Noord/Zuidlijn#cite_ref-33
[..]
Deze PvdA'er wist dus allang dat het hele financiële plaatje van het project niet pluis was, waarom toen niet zijn bek losgetrokken? Als college van B&W ben je altijd samen verantwoordelijk voor genomen beslissingen. En dat is nou de rode mentaliteit, een complete gebrek aan ruggengraat om beslissingen te nemen over zo'n groot project dus collega VVD'er mag de kar trekken. Gaat het goed, dan pronk je mee met de veren van je collega wethouder. Gaat het fout, dan ga je wijzen naar degene die de beslissing genomen heeft (die jij niet durfde).
quote:Ook stelde Herrema dat er bij de aanvang van het project te weinig onderzoek was gedaan naar het effect van boringen in slappe grond onder een monumentale stad.[35] Met deze uitspraken haalde Herrema zich de woede van Geert Dales op de hals die het optreden van Herrema 'buitengewoon dom, noemde.
O, dus anno 2008-2010 is het stopzetten van dit project wel bespreekbaar, maar in een eerder stadium niet? Gelul natuurlijk, maar voor zo'n beslissing is ruggengraat nodig, en daar ontbrak het aan. Er is gezwegen toen er gepraat moest worden, maar ja eigen hachje is belangrijker dan het maatschappelijk belang. En de overwegend rode gemeenteraad heeft ook liggen slapen. Als ze destijds de moeite hadden genomen om het dossier door te nemen dan hadden ze met een beetje gezond verstand toen al de conclusie kunnen trekken dat er grote financiële risico's kleefden. Of hebben ze toen ook gezwegen om niet uit de toon te vallen? Typische PvdA mentaliteit, met alle winden meewaaien, totdat de wind tegen zit, dan gaan we schuldigen wijzen.quote:Op zondag 24 januari 2010 18:13 schreef Deprater het volgende:
De beslissing is al veel eerder genomen en het kon en kan niet meer teruggedraaid worden, het is er door Dales van de VVD met grof geweld doorheen gedrukt, ( Hij geeft dat ook toe hoor)
iets in een college doordrukken, daar weten ze hier bij de PvdA ook alles van.... werd ook niet gewaardeerd dit soort gedrag door de PvdA, vandaar dat PvdA bij de laatste verkiezingen de VVD keihard negeerde. Een coalitiepartij met een mening kunnen ze niet gebruiken. GL merkt dat ondertussen ook wel denk ik.quote:Op zondag 24 januari 2010 00:17 schreef Deprater het volgende:
[..]
De verantwoordelijke wethouder die het doordrukte was een VVDer
http://nl.wikipedia.org/wiki/Geert_Dales
http://nl.wikipedia.org/wiki/Noord/Zuidlijn
Is niet bespreekbaar, alles is in het begin in contracten vastgelegd, ook al zouden ze stoppen dan kost het toch alles.quote:Op zondag 24 januari 2010 19:21 schreef ACT-F het volgende:
[..]
O, dus anno 2008-2010 is het stopzetten van dit project wel bespreekbaar,
dat stadhuis willen we nog terug hebben trouwens, maar dat is een ander verhaal.quote:Op zondag 24 januari 2010 20:39 schreef Deprater het volgende:
[..]
Alleen als het paleis op de dam in de put dreigt te vallen, dan wel denk ik
quote:do 11 feb 2010,
Bijenkorf verzet zich tegen aanleg NoordZuid-lijn AMSTERDAM -
De Bijenkorf heeft een bom gelegd onder de aanleg van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam.
In een deze week verstuurde brandbrief aan het stadsbestuur laat het warenhuis weten grote twijfels te hebben over het project als op 11 maart aanstaande wordt begonnen met het boren.
De tunnelboormachine gaat onder het warenhuis door.
Als het Amsterdamse stadsbestuur geen extra maatregelen neemt om de risico’s van de aanleg van de nieuwe metrolijn te beperken, zal het bedrijf zal zich met hand en tand verzetten
quote:Bewoners vrezen boren Noord-Zuidlijn
Verontruste bewoners die langs het tracé van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam wonen, hebben donderdagavond hun vragen kunnen afvuren op deskundigen over het aanstaande boorproces.
Zoals het er nu naar uitziet, begint het boren van de metrotunnel op 11 maart.
De angst voor verzakkingen is groot, zo bleek wederom. Paul Janssen, boormanager van de Noord-Zuidlijn, probeerde de omwonenden zoveel mogelijk gerust te stellen. Of dat ook is gelukt, is de vraag.
Vertrouwen
Funderingsdeskundige Victor de Waal heeft er geen vertrouwen in. Hij vreest dat de schade groter zal uitvallen dan voorspeld.
Volgens hem houden de bouwers zich te veel bezig met het boorproces en te weinig met de 1500 panden die langs de route staan. De hoofdstad heeft volgens hem veel wankele funderingen.
Meetervaring
Janssen zei niet te denken dat het allemaal zo'n vaart zal lopen. Hij beriep zich onder meer op jarenlange meetervaring. Noord-Zuidlijndirecteur Peter Dijk liet de bewoners weten dat eventuele schade snel zal worden afgehandeld.
Dijk noemde hierbij het voorbeeld van de vliegende brigades. Dit zijn onder anderen aannemers en stukadoors die 24 uur per dag inzetbaar zijn om reparaties uit te voeren.
quote:Cohen favoriet boven Balkenende en Wilders
HILVERSUM - Job Cohen is voor 52 procent van de Nederlanders favoriet voor het premierschap.
© ANP
Dat blijkt uit peilingen van vrijdag van EenVandaag en Maurice de Hond.
In de peiling van EenVandaag is Cohen bij 52 procent van de Nederlanders favoriet voor het premierschap.
Jan Peter Balkenende en Geert Wilders kunnen 'slechts' rekenen op respectievelijk 17 en 15 procent, wanneer de ondervraagden de namen van de drie politici voorgelegd krijgen.
55 procent
Volgens De Hond, die dezelfde vraag stelde, scoort Cohen zelfs 55 procent, Balkenende 25 procent en Wilders 17 procent.
Het onderzoek van EenVandaag is gehouden onder 16.000 leden van een panel, dat bestaat uit ruim 40.000 mensen die online vragen beantwoorden.
Representatief
De uitslagen van de peilingen zijn na weging representatief voor zes variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het land en politieke voorkeur gemeten naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2006, aldus het programma.
Panelleden krijgen ongeveer een keer per week een uitnodiging om aan een peiling mee te doen. De Hond liet weten dat hij ruim 1500 Nederlanders van zijn panel van 40.000 mensen ondervroeg.
© ANP
Allang bezig.quote:Op woensdag 17 maart 2010 15:48 schreef Mathijz het volgende:
Maar nu die inzegening is geweest etc. Wanneer beginnen ze écht met boren?
Toch blijft het mind boggling; ze zijn al jaren bezig (de stad ligt overhoop) en dat boren is tot nu toe waarschijnlijk nog niet eens tot aan de Beurs gekomen.quote:
8 meter per dag hoorde ik in Nova.quote:Op woensdag 17 maart 2010 17:36 schreef HiZ het volgende:
[..]
Toch blijft het mind boggling; ze zijn al jaren bezig (de stad ligt overhoop) en dat boren is tot nu toe waarschijnlijk nog niet eens tot aan de Beurs gekomen.
De boorkop staat nu tegen de Beurs aan.quote:Op woensdag 17 maart 2010 17:36 schreef HiZ het volgende:
Toch blijft het mind boggling; ze zijn al jaren bezig (de stad ligt overhoop) en dat boren is tot nu toe waarschijnlijk nog niet eens tot aan de Beurs gekomen.
Als het een beetje meezit stort de Beurs inquote:Op zaterdag 15 mei 2010 10:45 schreef Xenomaniac het volgende:
[..]
De boorkop staat nu tegen de Beurs aan.
19 meter diep, 150 meter van het startpunt.
Vanaf volgende week gaat het echte werk beginnen.
Er is wel degelijk belang, Amsterdam heeft maar 1 metro tunnel , als er daar iets gebeurt dan ligt het hele metro vervoer plat naar de zuid-as waar vrij veel grote bedrijven zitten en die in de toekomst nog meer moet uitbreiden. Kan je wel met lijn5 maar dat is nou niet bepaalt snel of confortabel , al helemaal niet in de zomer.quote:Op zondag 20 december 2009 14:01 schreef Homey het volgende:
De noodzaak voor de NZ lijn is er nauwelijks.
De zogenaamde tijdswinst is een lachertje.
Ze konden beter lijn 51 doortrekken naar noord en de oude metrotoestellen door nieuwe vervangen die sneller kunnen rijden. Ik vind dat oude wijken zoals in het centrum en de Pijp niet aangetast moeten worden door megalomane projecten zoals een NZ lijn. Deze oude volkswijken moet je in hun waarde laten, daarom zijn ze juist zo populair. De mensen die daar wonen zitten helemaal niet te wachten op een metrolijn dwars door hun grondgebied.
Jezus, ik dacht dat men de Bijenkorf inmiddels wel gepasseerd zou zijn.quote:Op zaterdag 15 mei 2010 11:09 schreef HiZ het volgende:
[..]
Als het een beetje meezit stort de Beurs in
Dan zou ie wel heel hard gaan... zo lang is het stuk dat ondergronds overbrugd moet worden ook weer niet, en bij het Rokin gaat ie er alweer uit zodat ze ondertussen de Vijzelgracht kunnen voorbereiden.quote:Op zaterdag 15 mei 2010 12:11 schreef Mylene het volgende:
[..]
Jezus, ik dacht dat men de Bijenkorf inmiddels wel gepasseerd zou zijn.
http://www.hierzijnwij.nu/quote:Op zaterdag 15 mei 2010 12:11 schreef Mylene het volgende:
[..]
Jezus, ik dacht dat men de Bijenkorf inmiddels wel gepasseerd zou zijn.
ja, ONZ is ff verderop peutertje...quote:Op donderdag 27 mei 2010 17:05 schreef gebruittt het volgende:
Hoezo die lijn naar Noord nuttig? Waarom denk je dat ze een kanaal tussen Amsterdam en Noord hebben gegraven? Juist om die debielen zo lastig mogelijk te maken om in de stad te komen
Schiet lekker op moet ik zeggen! Eindelijk iets dat lekker gaat.quote:Op donderdag 27 mei 2010 17:04 schreef Xenomaniac het volgende:
324 meter geboord, 22 meter diep, Beurs gepasseerd!
Filmpje!
[ afbeelding ]
quote:Tunnelboor bereikt de Dam
AMSTERDAM - De tunnelboor van de Noord-Zuidlijn is onder de Dam gearriveerd. De gigantische machine, de Gravin genaamd, is onder de Bijenkorf door. De boor had nauwelijks effect op het gebouw. Dat heeft het projectbureau Noord-Zuidlijn zondag bekendgemaakt.
De boor heeft sinds eind maart een tunnel gegraven van 533 meter. Met een snelheid van 15 meter per dag hadden de boorders acht dagen nodig om de Bijenkorf te passeren.
Het gebouw is daarbij nauwlettend in de gaten gehouden. Er was een ''hele lichte verzakking van enkele millimeters'', maar deze zetting bleef ruim binnen de strenge normen die zijn gesteld, aldus een woordvoerder. Er waren maatregelen genomen om eventueel extra grout te injecteren onder de fundering, maar dat bleek niet nodig.
''Voor het boren was het gebouw enkele millimeters opgetild, zodat je per saldo op bijna nul uitkomt'', aldus de woordvoerder.
De directie van de Bijenkorf eiste vlak voordat het boren zou beginnen extra onderzoek, omdat ze vreesde voor verzakkingen. De gemeente wist dat te voorkomen, maar zegde wel extra meetapparatuur toe om de effecten van het boren in de gaten te houden. De gemeente stelde zich ook garant voor eventuele schade.
''Er is veel te doen geweest om de Bijenkorf. Dus veel Amsterdammers zullen opgelucht zijn dat het boren geen schade heeft aangericht'', aldus verantwoordelijk wethouder Eric Wiebes. ''Dit resultaat is alvast mooi en geeft vertrouwen voor het vervolg van de werkzaamheden, maar we blijven alle panden langs het tracé natuurlijk bijzonder goed in de gaten houden.''
Na de Dam boort de tunnelboormachine langs het gebouw Industria, waarvoor ook voorzieningen zijn getroffen voor het uitvoeren van compenserende injecties met grout. Naar verwachting arriveert de boor begin juli bij het toekomstige station Rokin. De tunnel wordt gegraven voor de Noord-Zuidlijn, een nieuwe metroverbinding. De metro moet in 2017 gaan rijden.
Bron.
Wow, nog even en ze kunnen 'We zijn er bijna' gaan zingenquote:Op dinsdag 31 augustus 2010 15:06 schreef Grumpey het volgende:
Inmiddels is de tweede boor ook al aan het graven, en bijna volledig in de grond. Vooralsnog geen problemen. Begin 2011 wordt er dan vanaf europaplein richting ceintuurbaan geboord, en dan gaat het ineens sneller dan je denkt en zijn ze voor je het door hebt alweer ruim over de helft van project
voor updates: www.hierzijnwij.nu
Ik zou loze opmerkingen iets beter onderbouwen. De toegevoegde waarde is enorm. Het wordt straks mogelijk om binnen enkele minuten op het Leidseplein, Museumplein, de Albert Cuyp, de RAI, de Zuidas, Centraal Station, WTC, Westelijke grachtengordel, Dam, Paradiso, Heinekenplein en als bonus ook Noord te komen voor het grootste gedeelte van de bewoners in Amsterdam. Daarnaast kunnen evenementen in de stad hiermee beter geregeld worden, kunnen verkeersproblemen in de stad een alternatief krijgen en kunnen er tramlijnen verdwijnen die nu veel verkeer ophouden. Tijdswinst is enorm, neem maar eens een tram naar museumplein van buiten de A10, en bedenk dan dat het via het metrosysteem in de toekomst binnen 10 minuten gaat kunnen. Indirect zal dus ook het tramverkeer betrouwbaarder worden. Daarnaast, huizenprijzen zijn gigantisch gestegen naar aanleiding van de komst van de metro, juist in die wijken. Het lijkt me dus niet dat er geen vraag in die wijken zou zijn.quote:Op zondag 20 december 2009 14:01 schreef Homey het volgende:
De noodzaak voor de NZ lijn is er nauwelijks.
De zogenaamde tijdswinst is een lachertje.
Ze konden beter lijn 51 doortrekken naar noord en de oude metrotoestellen door nieuwe vervangen die sneller kunnen rijden. Ik vind dat oude wijken zoals in het centrum en de Pijp niet aangetast moeten worden door megalomane projecten zoals een NZ lijn. Deze oude volkswijken moet je in hun waarde laten, daarom zijn ze juist zo populair. De mensen die daar wonen zitten helemaal niet te wachten op een metrolijn dwars door hun grondgebied.
Onzin. Dat weegt echt allemaal niet op tegen het mega bedrag, de ongelooflijke rompslomp, fouten, enorrme ergernissen en overlast en een stad die straks 15 jr open heeft gelegen. Ze doen of Amsterdam een stad is van wereldformaat, zoals Londen, Parijs en New York. Maar wake up; Van CS naar de Pijp, wat is dat nou voor pieps stukje man? Amsterdam heeft wel een grote naam, maar qua oppervlak past ze nog geen eens in de grote teen van echte wereldsteden. Waarom zich dan de ellende van de aanleg van een metrostelsel op de hals halen, ook nog in fucking moerasgrond?quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 15:16 schreef Grumpey het volgende:
[..]
Ik zou loze opmerkingen iets beter onderbouwen. De toegevoegde waarde is enorm. Het wordt straks mogelijk om binnen enkele minuten op het Leidseplein, Museumplein, de Albert Cuyp, de RAI, de Zuidas, Centraal Station, WTC, Westelijke grachtengordel, Dam, Paradiso, Heinekenplein en als bonus ook Noord te komen voor het grootste gedeelte van de bewoners in Amsterdam. Daarnaast kunnen evenementen in de stad hiermee beter geregeld worden, kunnen verkeersproblemen in de stad een alternatief krijgen en kunnen er tramlijnen verdwijnen die nu veel verkeer ophouden. Tijdswinst is enorm, neem maar eens een tram naar museumplein van buiten de A10, en bedenk dan dat het via het metrosysteem in de toekomst binnen 10 minuten gaat kunnen. Indirect zal dus ook het tramverkeer betrouwbaarder worden. Daarnaast, huizenprijzen zijn gigantisch gestegen naar aanleiding van de komst van de metro, juist in die wijken. Het lijkt me dus niet dat er geen vraag in die wijken zou zijn.
Mee oneens. Deze lijn is niet voor de buitenwijken, op Noord na. Maar ja Noord konden ze makkelijk op het metronetwerk aansluiten door lijn 51 door te trekken. Zou maar een schijntje zijn van de totale kosten voor de hele NZ-lijn.quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 15:16 schreef Grumpey het volgende:
[..]
Ik zou loze opmerkingen iets beter onderbouwen. De toegevoegde waarde is enorm. Het wordt straks mogelijk om binnen enkele minuten op het Leidseplein, Museumplein, de Albert Cuyp, de RAI, de Zuidas, Centraal Station, WTC, Westelijke grachtengordel, Dam, Paradiso, Heinekenplein en als bonus ook Noord te komen voor het grootste gedeelte van de bewoners in Amsterdam. Daarnaast kunnen evenementen in de stad hiermee beter geregeld worden, kunnen verkeersproblemen in de stad een alternatief krijgen en kunnen er tramlijnen verdwijnen die nu veel verkeer ophouden. Tijdswinst is enorm, neem maar eens een tram naar museumplein van buiten de A10, en bedenk dan dat het via het metrosysteem in de toekomst binnen 10 minuten gaat kunnen. Indirect zal dus ook het tramverkeer betrouwbaarder worden. Daarnaast, huizenprijzen zijn gigantisch gestegen naar aanleiding van de komst van de metro, juist in die wijken. Het lijkt me dus niet dat er geen vraag in die wijken zou zijn.
Deze metro dient inderdaad niet de buitenwijken, daarvoor zijn de andere metro's. Deze metro maakt de binnenstad (leidseplein, rembrandtplein, museumplein, grachtengordel en alles wat daar op 10 minuutjes lopen vanaf ligt bereikbaar per metro (alle buitenwijken met 1x overstappen). Dit alles juist omdat alle belangrijke (en slecht bereikbare) plekken in de binnenstad aan het traject te vinden zijn. Loop en fietsafstand zorgen er vervolgens voor dat de gehele binnenstad uiteindelijk een goede ruggengraad heeft, met name bij grote aanstroom van buitenaf (evenementen, uitgaanspubliek uit de provincie, winkelpubliek uit buitenwijken, etc.). Er is geen 'charme' aan overvolle trams en vaststaande auto's op rokin en damrak. Echt niet. Overigens is 'charme' vanwege fietsen en lopen ook maar relatief, want waarom zouden mensen nu anders de tram nemen? De vraag is er dus wel, ongeacht de fiets en loop mogelijkheden.quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 16:31 schreef Homey het volgende:
[..]
Mee oneens. Deze lijn is niet voor de buitenwijken, op Noord na. Maar ja Noord konden ze makkelijk op het metronetwerk aansluiten door lijn 51 door te trekken. Zou maar een schijntje zijn van de totale kosten voor de hele NZ-lijn.
Wees eerlijk, kijk eens op google maps hoe klein Amsterdam is vergeleken met echt grote steden. Daarin ligt juist ook de charme. De charme dat het toch een wereldbekende stad is maar toch veel op loop- en fietsafstand te doen is. Megalomane projecten moet je juist buiten houden.
Absurd veel belastinggeld gaat er tegen aan, geld wat je veel betere dingen voor de stad had kunnen doen.
Maar goed, nu ze toch al een tijd bezig zijn kunnen ze het maar beter afmaken.
quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 16:40 schreef Grumpey het volgende:
[..]
Deze metro dient inderdaad niet de buitenwijken, daarvoor zijn de andere metro's. Deze metro maakt de binnenstad (leidseplein, rembrandtplein, museumplein, grachtengordel en alles wat daar op 10 minuutjes lopen vanaf ligt bereikbaar per metro (alle buitenwijken met 1x overstappen). Dit alles juist omdat alle belangrijke (en slecht bereikbare) plekken in de binnenstad aan het traject te vinden zijn. Loop en fietsafstand zorgen er vervolgens voor dat de gehele binnenstad uiteindelijk een goede ruggengraad heeft, met name bij grote aanstroom van buitenaf (evenementen, uitgaanspubliek uit de provincie, winkelpubliek uit buitenwijken, etc.). Er is geen 'charme' aan overvolle trams en vaststaande auto's op rokin en damrak. Echt niet. Overigens is 'charme' vanwege fietsen en lopen ook maar relatief, want waarom zouden mensen nu anders de tram nemen? De vraag is er dus wel, ongeacht de fiets en loop mogelijkheden. Charme is juist dat trams in de toekomst minder vaststaan op het damrak, dat de leidsestraat iets voetgangervriendelijker wordt omdat de 5 verdwijnt, dat leidseplein niet meer ontsiert wordt door een halte recht op het plein, dat er parkjes komen bij de vijzelstraat en het rokin waar eerst parkeerplaatsen waren, en dat veel snelle treinen voortaan niet meer langs CS hoeven, maar gewoon via Zuid de stad kunnen aandoen.
Megalomaan is het niet zozeer, okeej, de kosten zijn natuurlijk absurd en het project had tegen deze prijs nooit moeten beginnen, maar het doel (namelijk een metro van A naar B) is niet per definitie megalomaan. Het zijn geen torens van 150 meter rond de dam ofzo, het is keurig in de oude binnenstad ingepast.
Die lijn gaat 0,0 betekenis krijgen voor het Leidseplein.quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 16:40 schreef Grumpey het volgende:
[..]
Deze metro dient inderdaad niet de buitenwijken, daarvoor zijn de andere metro's. Deze metro maakt de binnenstad (leidseplein, rembrandtplein, museumplein, grachtengordel en alles wat daar op 10 minuutjes lopen vanaf ligt bereikbaar per metro (alle buitenwijken met 1x overstappen). Dit alles juist omdat alle belangrijke (en slecht bereikbare) plekken in de binnenstad aan het traject te vinden zijn. Loop en fietsafstand zorgen er vervolgens voor dat de gehele binnenstad uiteindelijk een goede ruggengraad heeft, met name bij grote aanstroom van buitenaf (evenementen, uitgaanspubliek uit de provincie, winkelpubliek uit buitenwijken, etc.). Er is geen 'charme' aan overvolle trams en vaststaande auto's op rokin en damrak. Echt niet. Overigens is 'charme' vanwege fietsen en lopen ook maar relatief, want waarom zouden mensen nu anders de tram nemen? De vraag is er dus wel, ongeacht de fiets en loop mogelijkheden.
Megalomaan is het niet zozeer, okeej, de kosten zijn natuurlijk absurd en het project had tegen deze prijs nooit moeten beginnen, maar het doel (namelijk een metro van A naar B) is niet per definitie megalomaan. Het zijn geen torens van 150 meter rond de dam ofzo, het is keurig in de oude binnenstad ingepast.
Er zit ergens in de pen nog een ondergronds pendeldienstje vanaf de Vijzelstraat.quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 18:36 schreef HiZ het volgende:
[..]
Die lijn gaat 0,0 betekenis krijgen voor het Leidseplein.
quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 18:38 schreef Q. het volgende:
[..]
Er zit ergens in de pen nog een ondergronds pendeldienstje vanaf de Vijzelstraat.
Is dat suf?quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 18:45 schreef HiZ het volgende:Is dat waarom ze vandaag zijn begonnen met het opgraven van de halte van lijn 1 2 en 5 op het leidseplein?
Mjah best kut, dat je huis niet buitengewoon in waarde toeneemt.quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 18:36 schreef HiZ het volgende:
Die lijn gaat 0,0 betekenis krijgen voor het Leidseplein.
Ik had het bij het instappen vanochtend, ik stond dus nog bij de oude halte waar niks stond over het feit dat dat de halte niet meer was. Op de terugweg vertelden ze het eventjes dat we voor het American eruit moesten voor Leidseplein.quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 18:59 schreef Xenomaniac het volgende:
[..]
Is dat suf?
Ik zat vanmiddag in de 1 kon ik dus pas op Prinsengracht uitstappen.
Nergens gecommuniceerd.
quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 19:15 schreef Xenomaniac het volgende:
[..]
Mjah best kut, dat je huis niet buitengewoon in waarde toeneemt.
Muhahahahahaha.
Ik woon op de Vijzelgracht. Ik hoef niet weg. Alles is afgereke:nd.
Als jij in 2017 op het Leidseplein staat en een trein wilt, kies je denk ik niet voor de 1 of de 2 (de 5 vervalt) die vanaf dat plein zich een weg banen door de menigte, maar voor lopen naar de vijzelstraat, waarna je in 3 minuten onder de perronnen van CS aankomt.quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 18:36 schreef HiZ het volgende:
[..]
Die lijn gaat 0,0 betekenis krijgen voor het Leidseplein.
Gaat dat nieuwe plein niet door dan? Dacht dat ze dat nog net onder de oude begroting hadden weten te schuiven...quote:Op woensdag 1 september 2010 00:46 schreef HiZ het volgende:
[..]wij krijgen niet eens een revamped plein meer nu op alles bezuinigd moet worden. Staat jouw huis nog wel recht overeind?
Ik kan je verzekeren dat ik vanaf het Leidseplein niet 10 minuten naar de Vijzelstraat ga lopen om in drie minuten naar het Centraal te komen als ik vanaf het Leidse plein met minder dan 3 minuten lopen en 10 minuten in de tram daar ook kan komen.quote:Op woensdag 1 september 2010 09:21 schreef Grumpey het volgende:
[..]
Als jij in 2017 op het Leidseplein staat en een trein wilt, kies je denk ik niet voor de 1 of de 2 (de 5 vervalt) die vanaf dat plein zich een weg banen door de menigte, maar voor lopen naar de vijzelstraat, waarna je in 3 minuten onder de perronnen van CS aankomt.
ik woonde zelf bij de 10, dus ik ken die frequentie. Dat geldt overigens dus ook voor de 1 en de 2. Nu woon ik vlak bij CS, en als ik in de toekomst naar leidse wil, ga ik op zeker wel de metro pakken. Als er dan een 10 of 7 aankomt spring ik daar op, en anders loop ik die 200 meter over de weteringschans welquote:Op woensdag 1 september 2010 09:24 schreef HiZ het volgende:
[..]
Ik kan je verzekeren dat ik vanaf het Leidseplein niet 10 minuten naar de Vijzelstraat ga lopen om in drie minuten naar het Centraal te komen als ik vanaf het Leidse plein met minder dan 3 minuten lopen en 10 minuten in de tram daar ook kan komen.
Trouwens, als ik een trein wil nemen ga ik meestal gewoon naar Lelylaan
P.S. als jij nou gaat zeggen dat ik dan tram 7 of 10 maar moet nemen naar de Vijzelstraat ga ik reageren of jij wel eens hebt gekeken naar de frequenties van de tram in Amsterdam buiten de spits.
Circa 1 km, ofwel twee tramhaltes. Weet je trouwens zeker dat 5 gaat verdwijnen? Die bedient een gebied dat helemaal niks aan de metro heeft. Ik kan me eerder voorstellen dat de 24 en 25 verdwijnen.quote:Op woensdag 1 september 2010 09:32 schreef Grumpey het volgende:
[..]
ik woonde zelf bij de 10, dus ik ken die frequentie. Dat geldt overigens dus ook voor de 1 en de 2. Nu woon ik vlak bij CS, en als ik in de toekomst naar leidse wil, ga ik op zeker wel de metro pakken. Als er dan een 10 of 7 aankomt spring ik daar op, en anders loop ik die 200 meter over de weteringschans wel
Nee, het is nog slechts een idee. Maar wel een goed idee moet ik zeggen. En zeker voor een Paradiso-bezoek zou ik de N-Z lijn zeker overwegen iig.quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 18:45 schreef HiZ het volgende:
[..]Is dat waarom ze vandaag zijn begonnen met het opgraven van de halte van lijn 1 2 en 5 op het leidseplein?
Als ik naar Paradiso wil loop ik wel :pquote:Op woensdag 1 september 2010 09:56 schreef Q. het volgende:
[..]
Nee, het is nog slechts een idee. Maar wel een goed idee moet ik zeggen. En zeker voor een Paradiso-bezoek zou ik de N-Z lijn zeker overwegen iig.
Die beslissing moet nog vallen, maar de 5 is zeker een van de kandidaten, juist omdat hij ook door de leidsestraat gaat (flessenhals in het tramnetwerk op dit moment), CS met Zuid verbindt, en weinig 'uniek' tram-gebied beslaat (behalve stuk van stadionweg naar Zuid).quote:Op woensdag 1 september 2010 09:36 schreef HiZ het volgende:
[..]
Circa 1 km, ofwel twee tramhaltes. Weet je trouwens zeker dat 5 gaat verdwijnen? Die bedient een gebied dat helemaal niks aan de metro heeft. Ik kan me eerder voorstellen dat de 24 en 25 verdwijnen.
Maak van de 51 ondergronds maar bovengronds (ze hebben plannen daar een monorail constructie van te maken, veel goedkoper namelijk). De 51 verdwijnt dan ook, en de N-Z lijn zou dan het traject kunnen doorrijden wat nu de 51 rijdt. De 5 zou verdwijnen of hooguit van binnenhof tot Zuid rijden.quote:Op woensdag 1 september 2010 12:26 schreef Leshy het volgende:
Hier in Amstelveen verschijnen ook steeds meer "Red tramlijn 5" posters achter de ramen.
Het idee is er om eventueel ooit de N/Z-lijn nog door te trekken door Amstelveen heen en zo het tracé wat nu de 51 en gedeeltelijk de 5 doen ondergronds te brengen, maar er zouden dan waarschijnlijk een stuk minder haltes komen, en daar is nogal wat weerstand tegen.
Overigens helemaal niets gehoord over een wijziging rond het Leidseplein, behalve dat ze daar al een tijdje bezig zijn met het vernieuwen van de rails, ook een heel stuk de Marnixstraat in. Zijn er nu haltes verplaatst, of is dat maar een tijdelijke maatregel?
Vanaf Centraal?quote:Op woensdag 1 september 2010 10:14 schreef HiZ het volgende:
[..]
Als ik naar Paradiso wil loop ik wel :p
Monorail? Gewoon viaduct heet zoiets. Heeft niets met een monorail te maken.quote:Op woensdag 1 september 2010 12:42 schreef Grumpey het volgende:
[..]
Maak van de 51 ondergronds maar bovengronds (ze hebben plannen daar een monorail constructie van te maken, veel goedkoper namelijk).
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |