FOK!forum / Ouder(s) / Op vakantie met (kleine) kinderen deel 4
Fogelzondag 2 augustus 2009 @ 23:20
Hier dan maar weer verder...
vossszondag 2 augustus 2009 @ 23:30
Ik gaan over 4 weken samen met 3 stelletjes.

2 ervan hebben kinderen tussen de 2 en 3.

Ik hoop maar dat die zich een beetje gedragen, zodat we flink door kunnen rijden en niet elk uur of elke 2 of 3 uur moeten stoppen
LXIVzondag 2 augustus 2009 @ 23:33
Ik ben juist met 2 kinderen (0 en 3) op vakantie in Duitsland geweest. Vooral vanwege de leeftijd van de jongste wilden we niet vliegen of al te ver rijden.

Het is heel goed bevallen. De Duitsers zijn erg vriendelijk en al helemaal tegenover kinderen. Het eten is goed en ook zeer goed betaalbaar. In een restaurant wordt door de ober al aangeboden om er een extra bord (voor de kleine) bij te zetten. Ook is er orde en rust en genoeg ruimte voor kinderen om te rennen en te spelen.

In Zuid-Europese landen is het toch vaak een smerige bende met weinig ruimte voor kinderen en kun je nergens fatsoenlijk lopen of iets dergelijks. Ook rijden ze er als gekken.

In ieder geval vond ik Duitsland een prima vakantieland voor een gezin
Fogelzondag 2 augustus 2009 @ 23:38
Noorwegen is ook prima te doen met kleine kinderen, veel hotels hebben zelfs speciale arrangementen voor gezinnen.
Tip: in Koppang een toegankelijke WC vinden is onmogelijk na 17u, alles, inclusief tankstation, is dan al gesloten...
LXIVzondag 2 augustus 2009 @ 23:40
Noorwegen heb ik ook wel aan gedacht. In Duitsland was trouwens veel voor kinderen tot 4 jaar ook nog gratis. Dat scheelt toch een hoop over de hele vakantie.
Troelmaandag 3 augustus 2009 @ 11:28
Wij hebben dit jaar genoten van een voorseizoensplek op een Nederlandse camping met alle voorzieningen voor (kleine) kinderen en hebben ook voor volgend jaar gereserveerd
p_igletdinsdag 22 september 2009 @ 19:45
schopje

Half november wil ik een (lang) weekend met zijn 3en weg. Maar ik zie door de bomen het bos niet meer. Wellicht heeft hier iemand ideeen.

2 volwassenen en een peuter van 2,5

Periode: tussen 13 en 18 november minimaal 2 nachten, liefst 3-5 nachten
waarheen: maakt niet uit als het maar bereikbaar is
vervoer: GEEN auto!!!, dus trein, fiets, vliegtuig, geen groepsbusreis
prijs: betaalbaar, dwz buitenland incl vliegreis kost natuurlijk meer dan een hutje op de hei in nederland, maar heel veel geld hebben we niet.

Het maakt me echt niet uit waar we heen gaan, maar we hebben geen eigen auto, dus een hoop bungalowparken of een huisje in de ardennen ofzo valt af. Het is half november dus enige mogelijkheid tot vermaak in het geval van zeikweer zou prettig zijn. Subtropische zwemparadijzen en overdekte winkelcentra zijn niet nodig, maar in niemandsland in een trekkershut zonder verwarming ofzo is ook niets

Iemand nog tips of leuke ideeen?
Fogeldinsdag 22 september 2009 @ 20:22
Ryanair heeft vandaag en morgen een aanbieding met 1 miljoen stoelen voor 0euro! Dus als je snel iets boekt, is dat deel van de reis al zo goed als gratis. Inderdaad, zo goed als, omdat je wel voor koffers moet betalen als je dat in wil checken, en ook voor het reserveren zelf moet je betalen.
Ik zou overigens zelf nooit met kinderen met Ryanair vliegen, maar dat is een andere zaak
Misschien kan je ook even in TRV vragen? Zet er dan wel een budget bij, want "betaalbaar" is voor iedereen anders natuurlijk
bixisterdinsdag 22 september 2009 @ 22:10
p_iglet, niet dat ik jullie per se de auto in wil praten, maar is een auto huren voor dat weekend geen optie? dan heb je ineens weer veel meer mogelijkheden qua niet-te-duur huisje in de ardennen (of waar dan ook).
p_igletdinsdag 22 september 2009 @ 22:21
bix dat is een optie (mijn schoonmoeder lief aankijken of we d'r auto mogen lenen ook, maar die hebben we in april ook al 3 weken geleend), maar een auto huren voor een weekend is incl benzine etc ook niet goedkoop.
owletdinsdag 22 september 2009 @ 22:31
En een stedentrip? Londen ofzo
p_igletdinsdag 22 september 2009 @ 22:39
zeker een optie
London

alleen dan de betaalbare kindvriendelijke versie vinden is de uitdaging, ik zie echt door de bomen het bos niet meer. Dan klik ik wat rond en lijkt het goedkoop, maar kost het uiteindelijk nog onwijs veel omdat er allerlei dingen bijkomen. Of je zit onwijs ver van het centrum zonder eigen badkamer of iets dergelijks.

Vandaar dat ik hoopte dat iemand tips heeft.
oekedinsdag 22 september 2009 @ 22:45
Berlijn is ook mooi! En best goedkoop. Wat eten enzo dan, verblijf is weer wat duurder.

Zoek je een tip voor een goedkoop hotel?
Fogeldinsdag 22 september 2009 @ 22:45
Hertz heeft meestal een weekend offer voor huurautos, mag je de auto op vrijdag ophalen en maandag voor 10u inleveren en dat kost maar 100-150¤.
p_igletdinsdag 22 september 2009 @ 22:48
quote:
Op dinsdag 22 september 2009 22:45 schreef oeke het volgende:
Berlijn is ook mooi! En best goedkoop. Wat eten enzo dan, verblijf is weer wat duurder.

Zoek je een tip voor een goedkoop hotel?
Als je tips voor een goedkoop hotel hebt zijn die zeker welkom
oekedinsdag 22 september 2009 @ 23:01
We waren er in 2007, in een hotel in de buurt Friedrichshain. Het was niet duur maar wel gedeelde badkamer. En dicht bij het centrum. Maar omdat het eten zo goedkoop was, bv 3 euro voor een bord spaghetti en echt lekker was het ook nog, was de hotelprijs helemaal okay. Maar hoe het heette weet ik echt niet meer.

Oja, in Barcelona zaten we in een hotel met badkamer voor 40 euro per nacht. Ook zo'n fijne stad. Met strand.
Fogeldinsdag 22 september 2009 @ 23:12
In Duitsland moet je goed zoeken als je een duur hotel wil.. normale prijzen voor normale kamers liggen rond de 60-80¤ per nacht.
Asyniurwoensdag 23 september 2009 @ 07:33
P_iglet, wij zaten in Londen in hotel Hilton Docklands. Was niet zo duur, ruime kamer met eigen badkamer.
Het ligt wel uit het centrum, maar er rijdt een busje van het hotel de hele dag door op en neer van en naar het dichtsbijzijnde metrostation (enkele minuutjes rijden) en met de metro sta je binnen enkele minuten in hartje Londen...
Fogelwoensdag 23 september 2009 @ 07:44
Wat dichterbij het centrum kan je ook The Royal National Hotel pakken, is lomp groot en behoorlijk goedkoop. Ook populair bij grote groepen scholieren en backpackers... maar iedere kamer heeft wel een eigen badkamer (zover ik weet).
Als je een wat beter hotel wil wat ook niet al te duur is kan je naar Holiday Inn Kings Cross.
Fogelmaandag 12 oktober 2009 @ 23:50
Een babe van 11.5? Zelfs in Thailand is dat jong

Maar serieus: koop skis (misschien te vroeg, die van mij waren geloof ik al anderhalf toen ze hun eerste skis kregen) en/of een slee. Gooi een schapenvacht in de slee, bind je kind vast en duw het kind van een (kleine) heuvel af, pret gegarandeerd
Goed sneeuwpak en gevoerde laarzen zijn ook een pré.
Pvoesssmaandag 12 oktober 2009 @ 23:56
Ik zou wel op wintersport gaan met mijn dame van 1 jaar.
Een leuk ski pak en zorgen voor lekker wollen ondergoed en lekker in de sneeuw spelen en rollen

Wat ik als tip heb is wollen ondergoed, of lekker wollen thermo romper
Fogeldinsdag 13 oktober 2009 @ 00:05
DUN wollen ondergoed, en vooral geen mix met katoen of andere meuk, puur wol (bij voorkeur merino wol). Meerdere dunne lagen zijn veel beter dan 1 dik pak.
Skipakken (met voering) van Helly Hansen en Reima komen overigens over het algemeen zeer goed uit de test.
Raissawoensdag 13 januari 2010 @ 21:09
Wij gaan 25 januari 5 daagjes weg met Mila naar een bungalow in Limburg. Ben nu een lijstje aan het maken wat er allemaal mee moet maar jeeeee, kan wel twee auto's vullen denk ik zo! Hoop dat het een beetje gaat bevallen, wie weet bedenken we ons dan toch en gaan we van de zomer écht op vakantie
Poepoogwoensdag 10 februari 2010 @ 21:27
Is het eigenlijk wel een beetje te doen om met een 1 1/2 jarige op bv. wintersport te gaan? Hoe vermaak je eigenlijk een kind van die leeftijd, zijn er al ouders die tegen de tijd bijkans een halve home entertainment set tegen de voorstoelen aanschroeven. Wat zijn de ervaringen met een langere vliegreis met een kind van een dergelijke leeftijd, is het niet handig om even te wachten tot bv. 3-4?
Fogelwoensdag 10 februari 2010 @ 21:31
Vermaken in de auto of op de plek van bestemming?
En wat is een langere vliegreis voor jou? 8 uur? Of misschien maar 3?
Als je gaat vliegen is het wel handig om te weten dat je kinderen onder de 2 op schoot mee mag nemen voor ongeveer 10% van de ticketprijs, zogauw ze de 2 gepasseerd zijn mag je opeens heel veel meer gaan betalen. Ik heb met kinderen nog nooit een vlucht gemaakt van langer dan ca 2,5uur, en dat is geen probleem.
Poepoogwoensdag 10 februari 2010 @ 21:51
Vermaken in de autorit er naar toe, en een vliegreis van pakweg 10 uur of zo. Tja en om dan 10 uur lag verliefd naar mijn dochter te staren in een verkrampte houding. Vandaar ook ervaringen van mensen die die lange vluchten hebben gemaakt.
Basboussazaterdag 13 februari 2010 @ 20:39
Als we het toch even over vakanties/reisjes hebben, over 2 weken vlieg ik met dochter naar Nederland, zonder man/vader. Dochter reist op Canadees paspoort, en ik op mijn Nederlandse paspoort. Dochter heeft wel Nederlands paspoort, maar ik neem er maar 1tje mee, uit angst dat ik er 1tje kwijtraak. Heb ik naast een brief, getekend door man, waarin hij toestemming geeft dat ik dochter meeneem, nog iets anders nodig? We hebben allebei ook nog andere namen, kan dat problemen opleveren? Wat moet er precies in zo'n brief staan? Iemand ervaring?

Veel vragen....
Fogelzaterdag 13 februari 2010 @ 21:10
Mijn kinderen hebben uitsluitend de Noorse nationaliteit en het is totaal geen probleem om ze mee te nemen naar Nederland zonder hun moeder. Ze hebben wel mijn achternaam, misschien dat het wat uitmaakt.
En bij de douane gewoon in de korte rij voor EU burgers aansluiten, zelfs al is dat officieel niet van toepassing op je dochter als ze alleen op de Canadese pas reist
Gaoxingzondag 14 februari 2010 @ 01:53
quote:
Op zaterdag 13 februari 2010 21:10 schreef Fogel het volgende:
Mijn kinderen hebben uitsluitend de Noorse nationaliteit en het is totaal geen probleem om ze mee te nemen naar Nederland zonder hun moeder. Ze hebben wel mijn achternaam, misschien dat het wat uitmaakt.
En bij de douane gewoon in de korte rij voor EU burgers aansluiten, zelfs al is dat officieel niet van toepassing op je dochter als ze alleen op de Canadese pas reist
Precies dat

Ik heb eerlijk gezegd nog nooit gedacht over zo'n brief en er is me nooit naar gevraagd (wat niet wil zeggen dat je er geen mee moet nemen, trouwens, als je je daar prettig bij voelt; schrijf er precies in wat je wilt zeggen "ik verklaar dat mijn vrouw onze kinderen mee mag nemen." En doe er een kopie van z'n paspoort bij).

Maar goed, ook ik heb dus nog nooit problemen gehad, ook niet toen zij op Amerikaans en ik op NLs paspoort reisden.
Basboussazondag 14 februari 2010 @ 03:26
Dank, ik hoorde hier nogal wat sensatie verhalen. Maak me verder nergens zorgen over, maar wilde het toch ff tsjekken
Gaoxingzondag 14 februari 2010 @ 08:07
quote:
Op woensdag 10 februari 2010 21:27 schreef Poepoog het volgende:Wat zijn de ervaringen met een langere vliegreis met een kind van een dergelijke leeftijd, is het niet handig om even te wachten tot bv. 3-4?
Geen probleem met anderhalf jaar. Iets ouder is wel wat lastiger, omdat ze dan supermobiel zijn, maar het nog moeilijk is met ze te redeneren waarom mama precies niet wil dat ze door het gangpad rennen, of zo leuk tegen de stoel van de meneer voor ze schoppen

Verder kan ik je aanraden om superconsequent te zijn (nee, er wordt niet opgestaan, behalve om naar de wc te gaan), in het vliegtuig te gaan zitten met het idee dat je geen seconde voor jezelf hebt (kan alleen maar meenemen) en een pakketje verrassingen mee te nemen om om te kopen

Waar zou je heen willen?
Fogelzondag 14 februari 2010 @ 10:01
quote:
Op woensdag 10 februari 2010 21:51 schreef Poepoog het volgende:
Vermaken in de autorit er naar toe, en een vliegreis van pakweg 10 uur of zo. Tja en om dan 10 uur lag verliefd naar mijn dochter te staren in een verkrampte houding. Vandaar ook ervaringen van mensen die die lange vluchten hebben gemaakt.
Ver vliegen geen ervaring mee, maar heb voor lange ritten heb ik sinds de zomer een DVD installatie in de auto met 2x7" scherm. Voordat die erin kwam kotste minimaal een van de 3 de boel onder bij ritten van meer dan een uur (het record is 4x op een rit van 4 uur ), en sinds ze film kunnen kijken is dat gereduceerd tot 0!
Maar, die installatie gaat uitsluitend aan op ritten van minimaal een uur.
Gaoxingzondag 14 februari 2010 @ 10:41
quote:
Op zondag 14 februari 2010 10:01 schreef Fogel het volgende:

[..]

Ver vliegen geen ervaring mee, maar heb voor lange ritten heb ik sinds de zomer een DVD installatie in de auto met 2x7" scherm. Voordat die erin kwam kotste minimaal een van de 3 de boel onder bij ritten van meer dan een uur (het record is 4x op een rit van 4 uur ), en sinds ze film kunnen kijken is dat gereduceerd tot 0!
Maar, die installatie gaat uitsluitend aan op ritten van minimaal een uur.
Wij hebben een draagbaar dvd-spelertje, voor lange vluchten, maar vooral.... vliegvelden! Schiphol is hartstikke aangenaam, maar we hebben ook wel eens (lang) op vliegvelden gezeten waar geen bal te doen was. Anderhalf is alleen misschien een beetje jong....
miss_slydinsdag 16 februari 2010 @ 13:55
quote:
Op zaterdag 13 februari 2010 20:39 schreef Basboussa het volgende:
Als we het toch even over vakanties/reisjes hebben, over 2 weken vlieg ik met dochter naar Nederland, zonder man/vader. Dochter reist op Canadees paspoort, en ik op mijn Nederlandse paspoort. Dochter heeft wel Nederlands paspoort, maar ik neem er maar 1tje mee, uit angst dat ik er 1tje kwijtraak. Heb ik naast een brief, getekend door man, waarin hij toestemming geeft dat ik dochter meeneem, nog iets anders nodig? We hebben allebei ook nog andere namen, kan dat problemen opleveren? Wat moet er precies in zo'n brief staan? Iemand ervaring?

Veel vragen....
Een kin dmet een eigen paspoort kan in principe zelf reizen, heb ik me laten vertellen. Precies de reden dat wij voor Senna ook ene paspoort hebben genomen, ipv bij laten schrijven bij (een van) ons. Mocht er met (een van) ons iets gebeuren in het buitenland, kan ze altijd met de andere ouder of zelfs met een ambassadeur, stewardess of opa en oma mee terug naar Nederland. Indien bijgeschreven en de betreffende ouder reist zelf niet, Kunnen ze wel degelijk een probleem maken.
Basboussadinsdag 16 februari 2010 @ 15:32
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 13:55 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Een kin dmet een eigen paspoort kan in principe zelf reizen, heb ik me laten vertellen. Precies de reden dat wij voor Senna ook ene paspoort hebben genomen, ipv bij laten schrijven bij (een van) ons. Mocht er met (een van) ons iets gebeuren in het buitenland, kan ze altijd met de andere ouder of zelfs met een ambassadeur, stewardess of opa en oma mee terug naar Nederland. Indien bijgeschreven en de betreffende ouder reist zelf niet, Kunnen ze wel degelijk een probleem maken.
Beisan heeft een eigen paspoort, maar omdat ik alleen reis, zonder de vader, kan het zijn dat ze er lastig over gaan doen, ivm het 'ontvoeren' van kinderen. Daarom wordt het aangeraden om een brief mee te nemen, al is het voor vaders met name lastiger om hun kinderen zonder de moeder mee te nemen. Met name vaders met bepaalde nationaliteiten/achtergrond etc. ...

En volgens mij mag je de EU toch niet meer in met een kind bijgeschreven op een paspoort? Hier geldt overigens de OPOP regel, one person, one passport!
mefke79dinsdag 16 februari 2010 @ 16:52
Basboussa, bijschrijven mag hier nog een jaar geloof ik en dan niet meer. Maar wij hebben om de reden die Miss al aangeeft ook een eigen idkaart voor Driekus. Kan ie altijd met wie dan ook mee.
Basboussadinsdag 16 februari 2010 @ 17:16
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 16:52 schreef mefke79 het volgende:
Basboussa, bijschrijven mag hier nog een jaar geloof ik en dan niet meer. Maar wij hebben om de reden die Miss al aangeeft ook een eigen idkaart voor Driekus. Kan ie altijd met wie dan ook mee.
Hier kon dat niet meer. Ik woon in Canada, en ik kom dan met dochter gewoon de EU niet in. Maar ik ga met haar en haar Canadese paspoort, want 3 paspoorten in totaal, dat is wel veel verantwoordelijkheid voor mijn chaotische persoonlijkheid
Basboussamaandag 15 maart 2010 @ 17:58
quote:
Op zondag 14 februari 2010 01:53 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Precies dat

Ik heb eerlijk gezegd nog nooit gedacht over zo'n brief en er is me nooit naar gevraagd (wat niet wil zeggen dat je er geen mee moet nemen, trouwens, als je je daar prettig bij voelt; schrijf er precies in wat je wilt zeggen "ik verklaar dat mijn vrouw onze kinderen mee mag nemen." En doe er een kopie van z'n paspoort bij).

Maar goed, ook ik heb dus nog nooit problemen gehad, ook niet toen zij op Amerikaans en ik op NLs paspoort reisden.
Even een update en waarschuwing voor alle ouders die hun kind meenemen zonder de andere ouder. Ik ben bij de Nederlandse grens door een jong broekie verteld dat ik in het vervolg toch echt een brief mee moest nemen (was ik toch vergeten), want zonder brief 'moeten' ze nu in principe elk 'geval' onderzoeken (dus partner bellen, verifieren dat dat de partner is, verhalen vergelijken ed). Dat kan uren duren. Onderdeel van de verscherpte internationale reisverdragen enzo, ontvoeringen, met name door de moeder, is een steeds groter probleem...

Ging overigens met name om het feit dat wij dus verschillende achternamen hebben.
Fogelmaandag 15 maart 2010 @ 18:08
quote:
Op maandag 15 maart 2010 17:58 schreef Basboussa het volgende:

[..]

Even een update en waarschuwing voor alle ouders die hun kind meenemen zonder de andere ouder. Ik ben bij de Nederlandse grens door een jong broekie verteld dat ik in het vervolg toch echt een brief mee moest nemen (was ik toch vergeten), want zonder brief 'moeten' ze nu in principe elk 'geval' onderzoeken (dus partner bellen, verifieren dat dat de partner is, verhalen vergelijken ed). Dat kan uren duren. Onderdeel van de verscherpte internationale reisverdragen enzo, ontvoeringen, met name door de moeder, is een steeds groter probleem...

Ging overigens met name om het feit dat wij dus verschillende achternamen hebben.
Wat een onzin dat dat moet als je geen brief bij je hebt. Zo'n brief vervalsen is niet echt een groot probleem als je dan toch al van plan zou zijn om je eigen kinderen te ontvoeren natuurlijk... Hoe willen ze gaan checken dat het echt de vader was die het ondertekende bijvoorbeeld?
Als dit zou moeten werken, zouden ze iedere ouder die alleen met kinderen reist aan een grondige check moeten onderwerpen, ongeacht of ze een brief bij zich hebben of niet.
Basboussamaandag 15 maart 2010 @ 18:29
quote:
Op maandag 15 maart 2010 18:08 schreef Fogel het volgende:

[..]

Wat een onzin dat dat moet als je geen brief bij je hebt. Zo'n brief vervalsen is niet echt een groot probleem als je dan toch al van plan zou zijn om je eigen kinderen te ontvoeren natuurlijk... Hoe willen ze gaan checken dat het echt de vader was die het ondertekende bijvoorbeeld?
Als dit zou moeten werken, zouden ze iedere ouder die alleen met kinderen reist aan een grondige check moeten onderwerpen, ongeacht of ze een brief bij zich hebben of niet.
Volgende stap wordt dus, vertelde hij, dat zo'n brief in bijzijn van een notaris moet ondertekend worden door de ouder...

Ik vond het ook onzin, en had niet veel oren naar zo'n verhaal na een vliegreis, en dan daarna mij gewoon door laten lopen... Maar goed, misschien heeft een ander minder geluk.
Fogelmaandag 15 maart 2010 @ 18:34
quote:
Op maandag 15 maart 2010 18:29 schreef Basboussa het volgende:

[..]

Volgende stap wordt dus, vertelde hij, dat zo'n brief in bijzijn van een notaris moet ondertekend worden door de ouder...

Ik vond het ook onzin, en had niet veel oren naar zo'n verhaal na een vliegreis, en dan daarna mij gewoon door laten lopen... Maar goed, misschien heeft een ander minder geluk.
En hoe willen ze dan nagaan dat de "notaris" (een echt uitziende stempel, briefpapier en een handtekening is natuurlijk ook zo geregeld) echt is? Goed, ze zullen vast wat opties hebben, maar dan nog...

Maar in ieder geval bedankt voor de waarschuwing
Gaoxingdinsdag 16 maart 2010 @ 00:35
quote:
Op maandag 15 maart 2010 17:58 schreef Basboussa het volgende:
Ging overigens met name om het feit dat wij dus verschillende achternamen hebben.
Jaha, want moeders met een verschillende achternaam ontvoeren natuurlijk een stuk sneller dan wanneer ze dezelfde naam hebben.

Jee zeg, wat belachelijk, zeker ook om de redenen die Fogel noemt. Bovendien: hoe denken ze dat Nederlandse moeders in het buitenland dat opeens gaan ruiken? We hebben hier een er aktieve ambassade, maar niets gehoord hoor. En over twee maanden gaan ik en 80% van m'n vriendinnen weer met de kinderen op stap.

Maar bedankt voor de waarschuwing. Heb je verder een goede reis gehad?
mikoxxdinsdag 16 maart 2010 @ 12:03
Wij hebben de knoop doorgehakt en we blijven in NL. Zag er toch teveel tegenop en dit voelt goed! We gaan naar Limburg, met de tent, fietsen mee: heerlijk! Ik hoop alleen dat ze wel willen slapen in de tent, qua licht en geluid enzo. Maar goed, het is nog niet zover, nog 4 maanden wachten

Basboussa jeetje zeg.....
Pyttpyttdinsdag 16 maart 2010 @ 12:10
Wat belachelijk dat je zo´n brief van de notaris nodig hebt. Fijn dat ze voorzichtig zijn qua ontvoeringen enzo, maar stel ik laat nu zo´n brief maken, lig over 3 jaar in een scheiding en ga met die (oude) brief met mijn kind er van tussen. Heb je mooi zo´n brief, maar dan heb ik nog steeds mijn kind ontvoerd. Of moet je dan per reis een brief? Dure grap... Maargoed, voor mij ook goed om in mijn achterhoofd te houden, voor later als ik groot ben.
Basboussadinsdag 16 maart 2010 @ 12:26
Dat gaat niet lukken, er moeten namelijk data in de brief staan Dus per reis een brief, maar dat van de notaris is in veel landen al wel de norm, maar in Nederland denken ze dat ook te gaan invoeren, zei mijn vriend van de douane...

Maar goed, je kan natuurlijk altijd iets frauderen, net zoals mensen nog echt wel bommetjes in een vliegtuig kunnen meenemen na de bodyscan.

En als je als geemancipeerde vrouw, ofzo, besluit niet de achternaam van je man aan te nemen, dan betekent dat opeens dat je geen normale relatie meer met hem hebt?

Mikoxx, lekker in eigen land kan ook heerlijk zijn toch! Als het weer een beetje meewerkt, tenminste, maar dat risico zou je in Italie (toch?) ook lopen. En een lange autorit met 2 kleintjes is ook niet ideaal!

Mijn reis ging verder goed, al merk ik wel dat het met 7 maanden veel makkelijker was dan nu met bijna een jaar. Ze kon niet stil zitten, sliep nauwelijks, en dan zijn 7 uur echt heel lang. Vliegtuig zat ook nog vol, dus ik had maar 1 stoel voor ons tweetjes, en de buurmannen vonden het kind maar irritant geloof ik. Tijd met oma (en opa natuurlijk) was wel geweldig. Kind heeft genoten van de aandacht!
Fogeldinsdag 16 maart 2010 @ 12:33
Wij blijven deze zomer waarschijnlijk ook gewoon weer in (de buurt van) eigen land. Even heen en weer Oslo rijden, misschien ook even een week naar Zweden. We zien het nog wel, zijn niet zo'n vroegboekers
Basboussazondag 13 juni 2010 @ 14:59
Iemand nog tips, ga van mijn verjaardagsgeld en dat van de man een tent aanschaffen om met den kleine toch nog een paar weekendjes weg te kunnen deze zomer... Vorige week 1 nachtje in een cottage geweest, en dat was veuls te kort en veuls te weinig!

Wat voor tent is makkelijk? En heb ik naast een campingbedje nog iets anders voor de freule nodig, behalve dan misschien een halsband en ketting?

Weet nu al dat ze het zo leuk gaat vinden !
mikoxxzondag 13 juni 2010 @ 20:45
Iets om zelf op te slapen basboussa? Slaapzak kan ook handig zijn... en ik weet niet of je ook zelf wilt koken? Flesje warm maken? En anti-muggenspul? Tandenborstel, shampoo, .... veel plezier alvast!!!
huuphuupmaandag 21 juni 2010 @ 14:36
En Basboussa?? al een tent gekocht?


Ik geef deze weer even een klein schopje, wij gaan strakjes met Amélie op vakantie naar Frankrijk, in een stacaravan dat wel dus op zich zijn we van alle gemakken voorzien (oa magnetron enzo), maar toch.
Campingbedje/kinderstoel nemen we zelf mee, en een mini-zwembadje voor haar gaat ook mee.
Uiteraard gaan er flessen zonnebrand, aftersun en zetpillen mee enzo, en de standaard ehbokist ook.

Heeft iemand nog de gouden tip, wat móet er echt mee als je op vakantie gaat met een grote baby? Hoe overleef je de reis van ongeveer 10 uur (afgezien van met regelmaat stoppen dan...); oh en welk anti-muggenspul koop ik voor haar? Merk? met deet, zonder deet? Hoe zit dat?
Fogelmaandag 21 juni 2010 @ 14:42
Veel papier, vochtige doekjes, plastic tassen/zakken, en een paar sets met kleding makkelijk toegankelijk... altijd handig als je auto ondergekotst word (dit weekend alweer twee keer gebeurd)
Troelmaandag 21 juni 2010 @ 15:03
Zonder deet huup, volgens mij mag deet nog niet bij die kleine kindjes. Maar vraag het voor de zekerheid na bij de apotheek, die weten er meestal meer van dan de drogist. Als je een campingbedje meeneemt, kan je ook kijken voor zo'n klamboe ding voor erover heen, dan scheelt het alweer een heel stuk.
Hoe overleef je de reis: geen idee, zulke afstanden hebben wij nog nooit met de kinderen afgelegd. Parasol zal ongetwijfeld bij de stacaravan aanwezig zijn (maar beter te veel dan te weinig!), maar denk ook aan een fijn speelkleed voor op de grond en eventueel een windscherm.
Ticootjemaandag 21 juni 2010 @ 15:05
quote:
Op maandag 21 juni 2010 14:36 schreef huuphuup het volgende:
En Basboussa?? al een tent gekocht?


Ik geef deze weer even een klein schopje, wij gaan strakjes met Amélie op vakantie naar Frankrijk, in een stacaravan dat wel dus op zich zijn we van alle gemakken voorzien (oa magnetron enzo), maar toch.
Campingbedje/kinderstoel nemen we zelf mee, en een mini-zwembadje voor haar gaat ook mee.
Uiteraard gaan er flessen zonnebrand, aftersun en zetpillen mee enzo, en de standaard ehbokist ook.

Heeft iemand nog de gouden tip, wat móet er echt mee als je op vakantie gaat met een grote baby? Hoe overleef je de reis van ongeveer 10 uur (afgezien van met regelmaat stoppen dan...); oh en welk anti-muggenspul koop ik voor haar? Merk? met deet, zonder deet? Hoe zit dat?
Wij reizen 's nachts... Jen slaapt dan zeg maar het allergrootste deel. Ideaal.
_Bar_maandag 21 juni 2010 @ 15:26
idd net als ticoo snachts vertrekken, zodat Amélie in de auto daar door kan blijven slapen. daarnaast had ik een tas gevuld met speeltjes die al even niet meergebruikt werden om te spelen (gewoon oud speelgoed)
Een apparte tas met hapjes-sapjes, koek ed voor Roy.
En we mogen zeker niet klagen, om de 2,5 uur hebben we gestopt en of Roy sliep, of hij was wakker en dan mocht hij de auto uit, en picknickten we op het gemak, zodat Roy even lekker kon spelen en vooral bewegen.

Hier heb ik armbandjes die muggen weg zouden moeten houden, gehaald bij de prenatal, heb ze zelf nog niet nodig gehad, maar daar kun je ze dus eventueel halen, en die zijn zonder deet.

En hier hebben we veel plezier gehad aan een rugdrager (maar jullie gebruiken vast de draagdoek
huuphuupmaandag 21 juni 2010 @ 15:32
's nachts vertrekken doen we sowieso. Ik vond dat zo logisch dat ik het er niet bij heb gezet deden we ook zonder kind al haha, dan kom je lekker vroeg aan

zonder deet dus, ok, *noteert*
zo'n klamboe die je over het campingbedje heen kunt spannen wilde ik ook nog gaan halen ja, ik moet nog even inslaan voor zulke dingen voor we weggaan.
Ticootjemaandag 21 juni 2010 @ 15:35
quote:
Op maandag 21 juni 2010 15:32 schreef huuphuup het volgende:
's nachts vertrekken doen we sowieso. Ik vond dat zo logisch dat ik het er niet bij heb gezet deden we ook zonder kind al haha, dan kom je lekker vroeg aan

zonder deet dus, ok, *noteert*
zo'n klamboe die je over het campingbedje heen kunt spannen wilde ik ook nog gaan halen ja, ik moet nog even inslaan voor zulke dingen voor we weggaan.
Ik zal ff de commode van Jen induiken, ik heb volgens mij zo'n net. Of ik heb het al weggedaan, maar ik kijk ff voor je.
_Bar_maandag 21 juni 2010 @ 15:47
quote:
Op maandag 21 juni 2010 15:32 schreef huuphuup het volgende:
's nachts vertrekken doen we sowieso. Ik vond dat zo logisch dat ik het er niet bij heb gezet deden we ook zonder kind al haha, dan kom je lekker vroeg aan

zonder deet dus, ok, *noteert*
zo'n klamboe die je over het campingbedje heen kunt spannen wilde ik ook nog gaan halen ja, ik moet nog even inslaan voor zulke dingen voor we weggaan.
En anders kun je ook ze de onze gebruiken mocht Tico die van haar niet meer hebben.

Wat ik trouwens ook meehad, was een cd met kinderliedjes, en dan samen hard meezingen.
Morretjemaandag 21 juni 2010 @ 15:56
Wat een handig topic dit!

Als onze dame straks 9 weken is, gaan we 5 dagen (4 nachten) kamperen.. Ik las al antimug zonder deet, en klamboe idd, wat is nog meer heul verstandig?
Oh, en ik had bij de drogist gekeken naar zetpillen, maar die kon ik nie vinden nie.. Het was me te druk om een verkoopster te vragen.
Troelmaandag 21 juni 2010 @ 16:39
Als je echt gaat kamperen: verschillende warmtes slaapzakken. Zodat je per dag in kan springen op de nachttemperatuur (maar in een stacaravan is dat natuurlijk beter geregeld dan in een tentje).
Fanniemaandag 21 juni 2010 @ 16:56
quote:
Op maandag 21 juni 2010 14:36 schreef huuphuup het volgende:
Uiteraard gaan er flessen zonnebrand, aftersun en zetpillen mee enzo, en de standaard ehbokist ook.

Heb je in die ehbokist ook ORS zitten?

Altijd handig om bij je te hebben, tis niet te hopen dat je het nodig hebt maar je zal dr maar om verlegen zitten
huuphuupmaandag 21 juni 2010 @ 17:09
quote:
Op maandag 21 juni 2010 16:56 schreef Fannie het volgende:

[..]

Heb je in die ehbokist ook ORS zitten?

Altijd handig om bij je te hebben, tis niet te hopen dat je het nodig hebt maar je zal dr maar om verlegen zitten
Heb ik een dichte verpakking met nog ruim op de houdbaarheidsdatum

@Morretje, de zetpillen staan bij mijn kruidvat en Etos gewoon bij de pijnstillers, waar ook je eigen paracetamol staat zeg maar. Je moet even op de verpakking kijken of je die van 120 mg al mag gebruiken van Isabel, het gaat naar lichaamsgewicht. Die van 60 mg zijn alleen bij de apotheek te koop dacht ik. (hier wel iig)

@Tico oh dat zou super zijn zeg als je nog zo'n netje hebt!
Grijsmaandag 21 juni 2010 @ 19:35
quote:
Op maandag 21 juni 2010 15:32 schreef huuphuup het volgende:
's nachts vertrekken doen we sowieso. Ik vond dat zo logisch dat ik het er niet bij heb gezet deden we ook zonder kind al haha, dan kom je lekker vroeg aan
..
Bedenk wel dat je de volgende dag niet kunt slapen. Ik vind het daarom waardeloos om 's nachts te rijden, dan ben ik de volgende veel te moe en de kinderen zijn helemaal wakker. Wel vertrekken we 's ochtends heel vroeg (een uurtje of 5), dat kan ik wel hebben.
Lishemaandag 21 juni 2010 @ 20:36
huup, toen wij met onze toen 9 maanden oude luuk naar denemarken reden aten we tijdens het rijden in de auto. Als we dan even stopten kon ze even uitrazen (kleed mee!), even liggen ipv in die stoel hangen en daarna weer vol frisse moed verder. Mij viel het 100% mee.
Groofskenmaandag 21 juni 2010 @ 20:39
Als ik een uur moet rijden dan stop ik al na 40 minuten om even uit te razen . Van mijn oudste vliegen dan echt lamlendig de beentjes heen en weer, die moet dan echt haar energie kwijt.
oekemaandag 21 juni 2010 @ 20:58
Geen ervaring met lange ritten dus daar heb ik geen tips voor.

En ik weet eigenlijk niet of je daar teken hebt maar ik was wel blij met de tekentang op Terschelling.
Ko had een teek.
En P. ook en ik dus ook.
huuphuupmaandag 21 juni 2010 @ 21:35
quote:
Op maandag 21 juni 2010 19:35 schreef Grijs het volgende:

[..]

Bedenk wel dat je de volgende dag niet kunt slapen. Ik vind het daarom waardeloos om 's nachts te rijden, dan ben ik de volgende veel te moe en de kinderen zijn helemaal wakker. Wel vertrekken we 's ochtends heel vroeg (een uurtje of 5), dat kan ik wel hebben.
We vertrekken tussen 3 en 4 ongeveer, gaan gewoon vroeg slapen, ik heb daar eerlijk gezegd eigenlijk nooit last van. B. en ik rijden om en om dus we slapen ook om beurten gewoon nog in de auto. Het heeft ook geen zin om veel eerder dan dat te vertrekken eigenlijk, het is een uur of 10 rijden (met stoppen erbij), en we mogen toch niet voor 4 uur 's middags in de accomodatie geloof ik, kan ook 3 uur zijn daar wil ik vanaf wezen, maar veel eerder aankomen dan dat heeft niet zoveel zin.

Lishe dat van dat eten is wel een goeie, dat ze dan idd echt even uit kan razen. Ik ga het kleed nog maar even wassen voordat we weggaan denk ik (vieeees van het buitenspelen )
mikoxxmaandag 21 juni 2010 @ 21:36
Oeke, da's een goeie ieieiek!!
Fogelzaterdag 26 juni 2010 @ 11:07
Zo, nog maar een dag extra bijgeboekt in een hotel zodat we een extra pretpark kunnen bezoeken. De vakantie begint nu dus een dag eerder dan geplanned

Lang vooruit boeken is niet mijn sterkste punt
Ssserpentezaterdag 26 juni 2010 @ 11:28
quote:
Op maandag 21 juni 2010 20:58 schreef oeke het volgende:
Geen ervaring met lange ritten dus daar heb ik geen tips voor.

En ik weet eigenlijk niet of je daar teken hebt maar ik was wel blij met de tekentang op Terschelling.
Ko had een teek.
En P. ook en ik dus ook.
Echt waar joh? Let je op lime?
Gaoxingzaterdag 26 juni 2010 @ 14:34
quote:
Op maandag 15 maart 2010 17:58 schreef Basboussa het volgende:

Even een update en waarschuwing voor alle ouders die hun kind meenemen zonder de andere ouder. Ik ben bij de Nederlandse grens door een jong broekie verteld dat ik in het vervolg toch echt een brief mee moest nemen (was ik toch vergeten), want zonder brief 'moeten' ze nu in principe elk 'geval' onderzoeken (dus partner bellen, verifieren dat dat de partner is, verhalen vergelijken ed). Dat kan uren duren. Onderdeel van de verscherpte internationale reisverdragen enzo, ontvoeringen, met name door de moeder, is een steeds groter probleem...

Ging overigens met name om het feit dat wij dus verschillende achternamen hebben.
Zonder die laatste factor hebben wij inderdaad geen enkel probleem, en zelfs geen enkele vraag, gehad.
appelfanzaterdag 26 juni 2010 @ 22:01
@huuphuup nieuwe flesjes mineraalwater die geschikt zijn voor babyvoeding. Het is ècht vervelend als je nergens schoon genoeg water kan vinden en kind heeft dorst.
O, en vuilniszakjes voor als je de luier nergens kwijt kunt!
huuphuupzaterdag 26 juni 2010 @ 22:04
quote:
Op zaterdag 26 juni 2010 22:01 schreef appelfan het volgende:
@huuphuup nieuwe flesjes mineraalwater die geschikt zijn voor babyvoeding. Het is ècht vervelend als je nergens schoon genoeg water kan vinden en kind heeft dorst.
O, en vuilniszakjes voor als je de luier nergens kwijt kunt!
ik geef borstvoeding
maar dank voor de tip, misschien goed voor een ander om in t achterhoofd te houden.

Ik denk dat ik maar gewoon zo'n doos met van die geurluierzakjes in de tas gooi want er komt een kiesje door geloof ik poepfest! fijn onderweg
Fogelzaterdag 26 juni 2010 @ 22:04
quote:
Op zaterdag 26 juni 2010 14:34 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Zonder die laatste factor hebben wij inderdaad geen enkel probleem, en zelfs geen enkele vraag, gehad.
Ik probeer het eind juli weer, alleen met mijn kinderen vliegen. Ik verwacht dat het wederom probleemvrij gaat zijn, zelfs al hebben mijn kinderen een andere nationaliteit.
amarantamaandag 28 juni 2010 @ 12:05
quote:
Op maandag 15 maart 2010 17:58 schreef Basboussa het volgende:

[..]

Even een update en waarschuwing voor alle ouders die hun kind meenemen zonder de andere ouder. Ik ben bij de Nederlandse grens door een jong broekie verteld dat ik in het vervolg toch echt een brief mee moest nemen (was ik toch vergeten), want zonder brief 'moeten' ze nu in principe elk 'geval' onderzoeken (dus partner bellen, verifieren dat dat de partner is, verhalen vergelijken ed). Dat kan uren duren. Onderdeel van de verscherpte internationale reisverdragen enzo, ontvoeringen, met name door de moeder, is een steeds groter probleem...

Ging overigens met name om het feit dat wij dus verschillende achternamen hebben.
Echt?
Zowel mijn partner, als de kinderen, als ik zelf hebben alle4 een andere achternaam
Wordt als ik ga vliegen.
yvette1982zondag 4 juli 2010 @ 20:49
Iemand nog tips voor een leuke vakantie met een kind van 2,5 maand in eind augustus? We willen niet te ver rijden, waarschijnlijk komen we dan in Duitsland uit. Tips?
leoniekezondag 4 juli 2010 @ 21:36
Moeten jullie in Nederland niet verplicht een e-ID hebben voor de kids als je naar het buitenland gaat?
DustinHendersonzondag 4 juli 2010 @ 22:31
quote:
Op zondag 4 juli 2010 21:36 schreef leonieke het volgende:
Moeten jullie in Nederland niet verplicht een e-ID hebben voor de kids als je naar het buitenland gaat?
in 2011 moet ieder kind ongeacht welke leeftijd in het bezit zijn van een eigen ID, momenteel is bijschrijving in het paspoort van de ouders ook voldoende.
Ik heb hem meteen maar een eigen ID gegeven, wel zo makkelijk
sangerdonderdag 8 juli 2010 @ 12:03
Afgelopen weekend een lang weekend op vakantie geweest in Valkenburg (Limburg)

In het restaurant waar we maandag gegeten hebben aten kinderen voor ¤ 3 en mochten ze zelf (onbeperkt) pannekoeken bakken. Erg leuk, al is mijn zoontje nog iets te klein om echt zelf een pannekoek te bakken
Ssserpentedonderdag 10 maart 2011 @ 13:16
Nou, hier maar eens een schopje dan, voordat BE boos wordt. ;)

Valkenburg. O+ Zulke leuke herinneringen aan. Mijn opa en oma woonden er en regelmatig ruilden we van huis in de vakanties. De geul, de grotten, heerlijk! Nu ligt m'n oma er begraven helaas.

Komende zomer gaan we naar camping Domaine de La Rive in Biscarrosse, Frankrijk. Is een camping direct aan een meer. Met Lente vind ik een meer stukken fijner dan de zee, nu ze nog zo klein is. 't Meer schijnt ook méters ver ondiep te blijven. Ideaal voor haar dus. 't Schijnt een erg mooie, bosrijke omgeving te zijn. Iemand wel eens geweest?

Het ligt net onder Bordeaux. :9
staticmap?center=44.414658,-1.158258&zoom=5&size=405x215&sensor=false&client=gme-expedia&signature=iyh8JV_PbIbtxusC6Dol7SYvaQs=

asset.180d1.jpg

asset.180c3.jpg

asset.180c2.jpg

asset.180c4.jpg

asset.180c5.jpg
yvette1982donderdag 10 maart 2011 @ 19:57
Wij gaan eind augustus op vakantie met onze dochter die dan 14 maanden oud zal zijn. Ik heb nog geen idee waar we heen moeten, ik wil wel ergens heen waar het warm is, geschikt voor kleine kinderen, verwamd kinderbadje e.d.
miss_slydonderdag 10 maart 2011 @ 20:06
Dat ziet er echt goed uit, Ssserpente!
huuphuupdonderdag 10 maart 2011 @ 20:08
geen ervaring mee ssserpente maar ik ga vast sparen zodat we volgend jaar misschien ook een weekje kunnen :D ziet er super uit zeg! O+
Ssserpentedonderdag 10 maart 2011 @ 20:09
Nou, he? Maar eind augustus duurt nog heel lang. :(
miss_slydonderdag 10 maart 2011 @ 20:10
Ja, is ook! Maar als het lekker weer is, wonen jullie al op vakantie, eigenlijk! Dat lijkt me echt zo fijn O+
Ssserpentedonderdag 10 maart 2011 @ 20:13
Dat is ook zo, 's zomers heb ik hier altijd een vakantiegevoel, 't Is echt een heel schattig Ot en Sien-dorpje waar we wonen. En direct hier achter de dijk is Green Village een camping aan het bouwen, kan ik van de zomer met Lente ijsjes gaan halen. O+
Asyniurdonderdag 10 maart 2011 @ 20:14
Sserpente, looks good!
Ik ken het niet, maar wij zijn 2 jaar geleden ook in Zuid-Frankrijk geweest. Wel mooi daar maar ik ga ook liever naar Italië O+

Zuid-Italië, is dat mooi? Want ik hoor daar wisselende verhalen over.
Ooit wil ik wel nog richting meer van Trasimeno. En we 'moeten' nog eens naar Rome...
miss_slydonderdag 10 maart 2011 @ 20:16
Ik wil met Senna ook eens een weekendje Zeeland doen, lijkt me leuk O+

Ik ga vast spieken voor Italie in augustus/september. Even kijken wanneer de vakanties voorbij zijn, dan ik de goede week uitzoeken :)
mrienvrijdag 11 maart 2011 @ 11:57
quote:
Op donderdag 10 maart 2011 20:14 schreef Asyniur het volgende:
Sserpente, looks good!
Ik ken het niet, maar wij zijn 2 jaar geleden ook in Zuid-Frankrijk geweest. Wel mooi daar maar ik ga ook liever naar Italië O+

Zuid-Italië, is dat mooi? Want ik hoor daar wisselende verhalen over.
Ooit wil ik wel nog richting meer van Trasimeno. En we 'moeten' nog eens naar Rome...
Trasimeno is heel erg mooi! Omgeving vind ik heerlijk daar. Zijn er nu 2x geweest en wil er nog wel weer een keer heen. Toen Lotte net 1 was zijn we daar ook geweest en de reis (ruim 1500 km) was voor haar ook goed vol te houden.
draculettetjevrijdag 11 maart 2011 @ 12:07
wij gaan een weekje naar oostenrijk naar het huis van de baas van manlief
samen met een bevriend stel dat een zoontje heeft 2 wk ouder dan onze mini
daarna gaan we nog een week naar italie in een sta caravan, ben zo benieuwd hoe het zal gaan
Meimeltjevrijdag 11 maart 2011 @ 12:07
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 11:57 schreef mrien het volgende:

[..]

Trasimeno is heel erg mooi! Omgeving vind ik heerlijk daar. Zijn er nu 2x geweest en wil er nog wel weer een keer heen. Toen Lotte net 1 was zijn we daar ook geweest en de reis (ruim 1500 km) was voor haar ook goed vol te houden.
Zijn jullie daar in 1 dag naartoe gereden of met overnachting?
Wij gaan dus ook naar Italië van de zomer.
draculettetjevrijdag 11 maart 2011 @ 12:07
handig even tips lurken hier trouwens
Meimeltjevrijdag 11 maart 2011 @ 12:08
Er zijn dus eigenlijk 2 vakantietopics, hier werd laatst ook weer gepost (staan dus misschien ook nog tips in):
(Zomer)vakantie 2011 met kind(eren) #3
draculettetjevrijdag 11 maart 2011 @ 12:10
ah dank meimeltje!
Asyniurvrijdag 11 maart 2011 @ 12:44
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 11:57 schreef mrien het volgende:

[..]

Trasimeno is heel erg mooi! Omgeving vind ik heerlijk daar. Zijn er nu 2x geweest en wil er nog wel weer een keer heen. Toen Lotte net 1 was zijn we daar ook geweest en de reis (ruim 1500 km) was voor haar ook goed vol te houden.
Jullie zijn toen met de auto gereden?
mrienvrijdag 11 maart 2011 @ 12:49
quote:
Op vrijdag 11 maart 2011 12:44 schreef Asyniur het volgende:

[..]

Jullie zijn toen met de auto gereden?
Ja, beide keren. 1e keer direct daarheen, 2e keer eerst naar Lago di Idro en toen door naar Lago di Trasimeno.
Prima te doen, alleen op autostrada bij Milaan is het wat druk
Ssserpentevrijdag 11 maart 2011 @ 12:51
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 12:08 schreef Meimeltje het volgende:
Er zijn dus eigenlijk 2 vakantietopics, hier werd laatst ook weer gepost (staan dus misschien ook nog tips in):
(Zomer)vakantie 2011 met kind(eren) #3
Zie je! Ik kon me al niet voorstellen dat er zolang niet in gepost was!

Meimel, wij zijn vorig jaar, toen Lente elf maanden was naar Noord Italië gegaan met een tussenovernachting in Frankrijk. Wat een drama! Ze lag bij ons op de kamer in een campingbedje, dus vond het belachelijk dat ze niet bij ons in bed mocht. En zodra we dat wel deden, was het een groot feest. We hadden beter door kunnen rijden om tussendoor wat powernapjes te doen, dan hadden we meer slaap kunnen pakken dan die nacht in het hotel. Het zal ook wel meegespeeld hebben dat ze in de auto al veel geslapen had.

De terugreis deden we ook in twee keer en dat ging wat beter gelukkig. Toen hebben we 'r in bed gelegd, welterusten gewenst, compleet genegeerd en zijn we zelf gaan slapen. Na een half uurtje had ze al in de gaten dat bij ons in bed echt geen optie was gelukkig. :)
Sorbootjevrijdag 11 maart 2011 @ 12:51
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2011 20:14 schreef Asyniur het volgende:
Zuid-Italië, is dat mooi? Want ik hoor daar wisselende verhalen over.
Zuid-Italië is prachtig. Het is een heel andere wereld dan in het noorden. Veel armoediger, maar ook veel échter. Ik heb er echt mijn hart verloren. Calabria (het uiterste zuiden) is het mooiste stuk Italië dat ik ken en ik ben bijna overal geweest.
Asyniurvrijdag 11 maart 2011 @ 13:03
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 12:51 schreef Sorbootje het volgende:

[..]

Zuid-Italië is prachtig. Het is een heel andere wereld dan in het noorden. Veel armoediger, maar ook veel échter. Ik heb er echt mijn hart verloren. Calabria (het uiterste zuiden) is het mooiste stuk Italië dat ik ken en ik ben bijna overal geweest.
En ben jij dan ook met de auto gegaan of anders?

mrien, de snelweg bij Milaan is altijd druk is onze ervaring :)
Ssserpentevrijdag 11 maart 2011 @ 13:04
Dit jaar doen we een tussenovernachting in dit hotel. Da's al ergens in de buurt van Parijs, dus mar zo'n vier a vijf uur rijden vanaf hier. We rijden lekker vroeg weg zodat we daar op het gemakje nog ff buiten rond kunnen struinen en lekker de tijd hebben om te eten.

0244a_big.jpg

122541_aussen.jpg

Petunia's. O+

Ooh, jongens toch, ik heb door dit geouwehoer zo'n zin gekregen in vakantie, dat ik gister met Nils overlegd heb om de helft van m'n vakantiedagen uit laten betalen (waar ik er nog plenty van heb) en daarvan in het voorjaar echt nog een weekje weg te gaan. Bovendien hebben we van Nils z'n moeder duizend euri's gekregen. *O*
miss_slyvrijdag 11 maart 2011 @ 13:10
Wat ziet dat hotel er mooi uit O+

Ik heb ook zo'n zin in vakantie gekregen dat ik net even de weken heb geteld tot we naar Egypte gaan: as dinsdag over 8 weken vertrekken we *O*
Ieneminivrijdag 11 maart 2011 @ 13:10
ervaringen met een baby van ongeveer 5,6 maanden vliegen naar bijv Griekenland, Tunesie??
maximaal 3 tot 4 uur vliegen.
Ssserpentevrijdag 11 maart 2011 @ 13:13
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 13:10 schreef miss_sly het volgende:
Wat ziet dat hotel er mooi uit O+

Ik heb ook zo'n zin in vakantie gekregen dat ik net even de weken heb geteld tot we naar Egypte gaan: as dinsdag over 8 weken vertrekken we *O*
Da's al hartstikke snel! *O*
miss_slyvrijdag 11 maart 2011 @ 13:21
Ja *O*

En we gaan dus hier hier:

[ Bericht 60% gewijzigd door Jippie op 20-06-2023 13:52:14 ]
Asyniurvrijdag 11 maart 2011 @ 13:27
miss dat ziet er ook goed uit!!

Ssserpente waar wil je van het voorjaar naar toe?
Ssserpentevrijdag 11 maart 2011 @ 13:41
Wauw, wat luxe, Miss! O+

Asy, het liefst naar die biologische boerderij waar ik het eerder over had, maar we hebben nog geen reactie terug gehad.

Weet je, ik ben al blij met wat zon en ontspanning, dan maakt het me eigenlijk niet zoveel uit waar we zitten, dus opperde al een week all inn in Turkije, maar Nils maakt zichzelf nog liever van kant dan dat ie dat doet, zei ie. :')
miss_slyvrijdag 11 maart 2011 @ 13:43
hahaha, wat vindt hij daar zo vreselijk aan? Afhankelijk van de periode en het resort kun je er best een fijne week hebben, vind ik. Ik vind onze combi tussen een weekje luxe in een resort en een week-10 dagen camperen juist zo fijn O+
Sorbootjevrijdag 11 maart 2011 @ 13:43
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 13:03 schreef Asyniur het volgende:

[..]

En ben jij dan ook met de auto gegaan of anders?

mrien, de snelweg bij Milaan is altijd druk is onze ervaring :)
Met de auto. Hebben we 3 dagen over gedaan. Dat was zonder kind. Je kunt ook vliegen natuurlijk.
Sorbootjevrijdag 11 maart 2011 @ 13:44
Ssserpente, wat een prachtig hotel!

En Miss, dat ziet er luxe uit zeg!
Fogelvrijdag 11 maart 2011 @ 13:48
All-inclusive is handig met (kleine) kinderen, de hele dag buffet om precies te kiezen waar je zelf zin in hebt ipv in restaurants "geluk" te moeten hebben. En vanaf daar genoeg mogelijkheden om toch uitstapjes te maken indien je een OK locatie uitkiest voor het hotel.

Punt is alleen dat velen blijkbaar denken dat je het terrein niet af moet gaan omdat je dat "gratis" eten misloopt, en dat kan natuurlijk niet ;)
Ssserpentevrijdag 11 maart 2011 @ 13:50
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 13:43 schreef miss_sly het volgende:
hahaha, wat vindt hij daar zo vreselijk aan? Afhankelijk van de periode en het resort kun je er best een fijne week hebben, vind ik. Ik vind onze combi tussen een weekje luxe in een resort en een week-10 dagen camperen juist zo fijn O+
Daar komen alleen maar aso's met bierbuiken, denkt ie, die hele dagen met bier aan het zwembad zitten, schreeuwen, ruzie maken om de ligstoelen en tijdens het buffet drie keer hun bord volscheppen om vervolgens de helft te laten liggen.
miss_slyvrijdag 11 maart 2011 @ 13:54
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 13:50 schreef Ssserpente het volgende:

[..]

Daar komen alleen maar aso's met bierbuiken, denkt ie, die hele dagen met bier aan het zwembad zitten, schreeuwen, ruzie maken om de ligstoelen en tijdens het buffet drie keer hun bord volscheppen om vervolgens de helft te laten liggen.
Hahaha, daarom zeg ik: je meot het resort wel goed kiezen ;)
Die Nils schetst zijn er natuurlijk plenty!

Wij gaan dus naar het Hilton in Nuweiba en zijn daar al eerder geweest. Alles heel gezellig en beschaafd, geen narigheid meegemaakt en vooral heel erg fijn personeel dat de vakantie ook echt geweldig wil maken voor je.

Fogel, ik denk dat wij ook het resort neit af zullen komen, puur omdat het voor ons met klein kind lekker relaxt is om een weekje aan het water te zitten en niets te moeten.

Uitstapjes doen we als we in september gaan kamperen. Maar natuurlijk is het heel goed mogelijk omleuke uitstapjes te maken als je een all inclusive reis doet :Y
Fogelvrijdag 11 maart 2011 @ 14:13
All-in tourisme heeft nogal veel vooroordelen. Het ligt maar net aan het doel van de vakantie of een all-in hotel een goede keuze is of niet, en naar mijn mening is het zeer zeker een goede keuze indien men met kleine kinderen op pad is. Warmte, zwembad, goed eten en geen zorgen, dat is waar het bij velen om gaat :)
Als je bij de goedkoopste opties wegblijft, heb je al snel geen last meer van de brallende bierbuiken die om strandstoelen vechten.
Arizonavrijdag 11 maart 2011 @ 14:26
Wij hebben afgelopen jaar in Oostenrijk een More Inclusive gehad. Bijna all inclusive, alleen alcoholische dranken waren niet inbegrepen. Maar omdat wij toch geen enorme alcoholdrinkers zijn, was dat geen probleem. Je betaalde voor een halve liter bier ook maar iets van 2 euro dus met 4 euro per avond was mijn vriend wel klaar :')

Het was een kleinschalig complex (20 kamers ofzo), dus geen uitgebreide buffetten, maar er zat altijd wat lekkers bij, zelfs voor mijn nogal kieskeurige dochter.

Ik vind het heel fijn, 's ochtends schuif je lekker aan de gedekte ontbijttafel, 's middags kun je lunchen, je pakt een drankje wanneer je er zin in hebt en 's avonds hoef je nooit na te denken wat je nú weer met het eten moet.
Meimeltjevrijdag 11 maart 2011 @ 20:30
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 12:51 schreef Ssserpente het volgende:

[..]

Zie je! Ik kon me al niet voorstellen dat er zolang niet in gepost was!

Meimel, wij zijn vorig jaar, toen Lente elf maanden was naar Noord Italië gegaan met een tussenovernachting in Frankrijk. Wat een drama! Ze lag bij ons op de kamer in een campingbedje, dus vond het belachelijk dat ze niet bij ons in bed mocht. En zodra we dat wel deden, was het een groot feest. We hadden beter door kunnen rijden om tussendoor wat powernapjes te doen, dan hadden we meer slaap kunnen pakken dan die nacht in het hotel. Het zal ook wel meegespeeld hebben dat ze in de auto al veel geslapen had.

De terugreis deden we ook in twee keer en dat ging wat beter gelukkig. Toen hebben we 'r in bed gelegd, welterusten gewenst, compleet genegeerd en zijn we zelf gaan slapen. Na een half uurtje had ze al in de gaten dat bij ons in bed echt geen optie was gelukkig. :)
Ow dus misschien is in 1x doorrijden hier ook toch een beter plan :D De jongens slapen beiden heel goed in de auto, maar ik vond het voor onszelf erg lang rijden. Hoelang hebben jullie er over gedaan. Het zal toch minimaal wel 14 uur rijden zijn? Als we nergens overnachten zullen we 's avonds gaan rijden (overdag kids maar even bij oma, zodat wij even van te voren kunnen slapen :P). Dan zijn we de volgende ochtend al een heel eind en hoeven de kids niet zoveel van de hele lange reis te merken denk ik.
Webcrowlervrijdag 11 maart 2011 @ 20:30
quote:
17s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 13:10 schreef Ienemini het volgende:
ervaringen met een baby van ongeveer 5,6 maanden vliegen naar bijv Griekenland, Tunesie??
maximaal 3 tot 4 uur vliegen.
Wij zijn toen onze oudste dochter 6 maanden was, 2 weken naar Tunesie geweest. We zaten in Monastir, erg mooie plaats alleen niets te doen buiten het resort..

De vlucht was iets meer dan 3 uur en ze heeft alleen bij het opstuigen en landen een beetje gepiept en verder alleen maar geslapen. Het enige nadeel aan Tunesie is, dat ze er Frans praten en wij dat niet deden. En bij het inchecken weer terug naar huis wilde ze die kleine niet inchecken. Daar stonden we dan, gelukkig was er in de rij achter is iemand die frans sprak en ons heeft geholpen.

Wij gaan trouwens over 8 weken naar Turkije met een meid van 4,5 jaar en een meid van 10 maanden. We gaan naar het plaatsje Lara en onze keus is daarop gevallen omdat onze jongste dochter Lara heet :)
Meimeltjevrijdag 11 maart 2011 @ 20:30
Miss, wat een heerlijk vooruitzicht!! *O*
Meimeltjevrijdag 11 maart 2011 @ 20:32
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 20:30 schreef Webcrowler het volgende:

[..]
Wij gaan trouwens over 8 weken naar Turkije met een meid van 4,5 jaar en een meid van 10 maanden. We gaan naar het plaatsje Lara en onze keus is daarop gevallen omdat onze jongste dochter Lara heet :)
Ook een lekker vooruitzicht!!~
Dan moeten wij maar naar Frankrijk, naar Dijon :P (de jongste heet Dyon). Kyllian zal wel niet bestaan :D
Webcrowlervrijdag 11 maart 2011 @ 20:40
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 20:32 schreef Meimeltje het volgende:

[..]

Ook een lekker vooruitzicht!!~
Dan moeten wij maar naar Frankrijk, naar Dijon :P (de jongste heet Dyon). Kyllian zal wel niet bestaan :D
Killian bestaat wel.

Killian is een plaats (village) in de Amerikaanse staat Louisiana, aldus wikipedia
Meimeltjevrijdag 11 maart 2011 @ 20:41
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 20:40 schreef Webcrowler het volgende:

[..]

Killian bestaat wel.

Killian is een plaats (village) in de Amerikaanse staat Louisiana, aldus wikipedia
Lol, naja dan wordt het dus Amerika en Frankrijk, ook goed :P
Fogelvrijdag 11 maart 2011 @ 20:49
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 20:40 schreef Webcrowler het volgende:

[..]

Killian bestaat wel.

Killian is een plaats (village) in de Amerikaanse staat Louisiana, aldus wikipedia
Leuke bron van inspiratie :)
Ik moet ook richting de VS om de plaatsnamen die gelijk zijn aan de namen van mijn kinderen te vinden. Vreemd genoeg liggen ze alle 3 nog geen 200km bij elkaar vandaan. Over een paar jaar maar eens een roadtrip doen.
miss_slymaandag 14 maart 2011 @ 13:18
Zo, en toen was onze vakantie naar dit hotel toch neit meer zo zeker -O-

Ik krijg net een berichtje dat vliegen op Taba zeker tot juli niet meer gaat gebeuren, dus dat er uitsluitend op Sharm el Sheikh wordt gevlogen. Maar dat wilden wij dus pertinent niet, want dan zit je nog 2,5 uuur met een klein kind dat net uit het vliegtuig komt in een klein busje door de woestijn. Dat gaat ze niet fijn vinden.

Ik heb ze maar gevraagd of we een alternatief uit mogen zoeken en omboeken (kosteloos natuurlijk) en ik hoop maar dat ze daarin mee gaan.
Iemand een idee tot welke instantie je je kunt wenden met de vraag in hoeverre je redelijk in je recht staat om een alternatief te vragen?
Meanderingmaandag 14 maart 2011 @ 13:32
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2011 13:18 schreef miss_sly het volgende:
Zo, en toen was onze vakantie naar dit hotel toch neit meer zo zeker -O-

Ik krijg net een berichtje dat vliegen op Taba zeker tot juli niet meer gaat gebeuren, dus dat er uitsluitend op Sharm el Sheikh wordt gevlogen. Maar dat wilden wij dus pertinent niet, want dan zit je nog 2,5 uuur met een klein kind dat net uit het vliegtuig komt in een klein busje door de woestijn. Dat gaat ze niet fijn vinden.

Ik heb ze maar gevraagd of we een alternatief uit mogen zoeken en omboeken (kosteloos natuurlijk) en ik hoop maar dat ze daarin mee gaan.
Iemand een idee tot welke instantie je je kunt wenden met de vraag in hoeverre je redelijk in je recht staat om een alternatief te vragen?
Zou dat niet gewoon bij de ANVR moeten kunnen? Mits de reisorganisatie daarbij is aangesloten natuurlijk.
miss_slymaandag 14 maart 2011 @ 13:36
Ik heb op de site van de ANVR gekeken en zij vermelden specifiek dat ze NIET zijn voor consumentenvragen, maar voor de branchevereniging.
Meanderingmaandag 14 maart 2011 @ 13:51
Hmm, je hebt gelijk. Wat nader speurwerk geeft 2 opties;

* Geschillencommissie Reizen; maar dan moet je er al niet uit zijn gekomen met de reisorganisatie.
* Consuwijzer; al lezende over hun achtergrond denk ik dat je bij hun aan 't juiste adres bent. Er staat 'n heel gedeelte over geboekte pakketreizen en negatieve reisadviezen. Daarnaast kun je ze altijd bellen.

Balen dat jullie reis op de helling staat....hoop dat er 'n leuk alternatief is.
miss_slymaandag 14 maart 2011 @ 13:54
Ow bedankt, ga ik daar eens kijken!

Een alternatief had ik al uitgezocht (2 zelfs) voor het geval er een negatief reisadvies zou zijn. Dat is er dus niet, maar of ze ermee in willen stemmen is de vraag. Ik wil dus graag weten in hoeverre ik in mijn recht sta om daar toch dringend op aan te sturen of zelfs te eisen.
Ssserpentemaandag 14 maart 2011 @ 14:02
Oh, gat, Miss, wat klote. Snap dat dat busje echt geen optie is. Ik hoop dat ze meegaan in het alternatief en je de brancheorganisaties ed niet nodig hebt. Sterkte!
Meanderingmaandag 14 maart 2011 @ 14:04
Ik snap dat je 't om zou willen zetten, ik zie mezelf ook niet met m'n man en drie kinderen naar Egypte afreizen momenteel. Zelfs als ze van BuZa 't kwalificeren als 'n 2 (Waakzaamheid betrachten). Hopelijk staan ze daar bij de reisorganisatie ook voor open. Succes

Op de site van de ANVR wordt dit aangegeven over wijzigen

Ik wil mijn reeds geboekte pakketreis wijzigen naar een andere bestemming. Mag dat?

Ja, dat mag. Dit wordt behandeld als het annuleren van de ene reis en het boeken van een nieuwe reis. Het is dus geen wijziging zoals wordt bedoeld in de ANVR Reisvoorwaarden.

Als uw reisorganisator het toestaat om een bestemming om te boeken zonder u annuleringskosten in rekening te brengen, kunt u dit zien als een 'coulance regeling'(cadeautje).


En zoals gezegd op de site van Consuwijzer, en dan specifiek hier;
http://www.consuwijzer.nl(...)s_van_een_reisadvies
miss_slymaandag 14 maart 2011 @ 14:17
Op zich wil ik nog steeds best naar dit hotel, maar niet via de vlucht en transfer die ze nu aanbieden. Wij hebben specifiek voor een andere luchthaven geboekt dan Sharm el Sheik en ik wil dat nu niet veranderen. Mijn redenen om naar Taba te vliegen zijn ongewijzigd.

Ik zat dus meer aan dit stukje te denken:
http://www.consuwijzer.nl(...)overeenkomst_Kan_dat

Vraag is of ons argument dat we met een klein kind geen 2,5 uur in een busje willen zitten na een vliegreis van een uur of 5-6 een maakt dat het een ingrijpende wijziging is. Is dat zo, dan maak ik hieruit op dat we zonder meer recht hebben op een kosteloze overboeking en zelfs op een kosteloze annulering.
Meanderingmaandag 14 maart 2011 @ 14:34
Hoe zit het met wijzigingen nadat u gereserveerd hebt?
De reisorganisator is verplicht de gemaakte afspraken na te komen. Brengt hij vóór uw vertrek ingrijpende veranderingen aan in uw pakketreis, dan moet u daarvan zo snel mogelijk op de hoogte worden gesteld. Gaat u niet akkoord met de wijziging(en)? Dan heeft u de keuze:

De reis annuleren. U moet dan alles terugkrijgen wat u al betaald heeft, zonder aftrek van annuleringskosten.
Een gelijkwaardige of betere pakketreis accepteren.
Een mindere pakketreis accepteren, in combinatie met een vergoeding voor het verschil.
Deze keuze heeft u niet als het gaat om een geringe wijziging, zoals bijvoorbeeld een andere luchthaven voor vertrek of aankomst, of een andere vertrektijd op dezelfde datum, nog voor u de tickets heeft ontvangen. Alleen als u kunt aantonen dat een kleine wijziging voor u een groot nadeel oplevert, hoeft u er niet mee akkoord te gaan.

In Nederland kunt u ook nog in aanmerking komen voor een schadevergoeding voor reëel geleden financiële schade plus een vergoeding voor 'gederfd reisgenot'. Meer hierover vindt u op www.consuwijzer.nl en op http://www.anvr.nl.


Zo te zien is het afhankelijk van de coulance van je reisorganisatie. Mits je aantoonbaar kunt maken dat de "kleine wijziging voor u een groot nadeel oplevert".
miss_slymaandag 14 maart 2011 @ 14:38
Dat zeg ik: de vraag is of het als ingrijpende wijziging telt aangezien wij ivm de leeftijd van onze dochter specifiek gezocht hebben naar en gevraagd hebben om de vlucht op die specifiek luchthaven.
Gaoxingmaandag 14 maart 2011 @ 14:49
Ik ben benieuwd wat ze gaan doen miss_sly, het zit inderdaad erg op het randje. Welke organisatie is het?

Heeft iemand ervaring met een camping aan een rivier (/de rivier :) ) in de Dordogne? We zoeken iets redelijk rustigs -er hoeft geen halve kermis bij te zitten- waar we een caravan kunnen huren.

En ik heb net tickets geboekt voor vijf dagen in Laos *O* Best spannend, ik ga alleen met de kinderen omdat manlief geen vrij kan krijgen. Nu nog een hotel vinden.....
miss_slymaandag 14 maart 2011 @ 14:55
tjingo/sky tours.
Ik moet het zien, want so far waren ze nog niet erg behulpzaam, Toen ik ten tijde van de rellen enzo informeerde of we wellicht vast om konden boeken (negatief reisadvies toen) omdat we toch wel kost wat kost op vakantie wilde de geboekte datum, kregen we bericht dat dat best kon, maar dat daar (hoge) omboekingskosten aan vast zaten en dat we onze aanbetaling uiteraard kwijt waren. Bovendien reisde Sky tours volgens Tjingo alleen op Tunesie en Kroatie ofzo, terwijl vogens de site van Sky Tours ze echt wel meer bestemmingen hebben.

Ik heb Consuwijzer even een mailtje gestuurd en mijn vraag voorgelegd. WE wachten even af :)

Ik ben niet zo bekend in Frankrijk, dus kan je geen advies geven.
Ga je alleen vliegen met de kinderen (2?3?) Dapper!
miss_slymaandag 14 maart 2011 @ 14:56
Ow ja, in het kader van ver vooruit plannen: wij willen nog een keer voor Senna leerplichtig is een langere reis maken met z'n drieeen. Vraag is even: is ze al echt leerplichtig als ze 4 is, of pas echt als ze 5 is?
livelinkmaandag 14 maart 2011 @ 15:27
Ze is pas leerplichtig als ze 5 is, miss_sly. Maar mijn ervaring is wel dat als ze eenmaal naar school zijn er toch een drempel is om echt langere tijd buiten de vakanties om weg te gaan. Je zit heel snel in dat schoolritme op een of andere manier. Maar het mag wel als je het met school bespreekt.
Gaoxingmaandag 14 maart 2011 @ 15:27
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2011 14:55 schreef miss_sly het volgende:
Ik ben niet zo bekend in Frankrijk, dus kan je geen advies geven.
Ga je alleen vliegen met de kinderen (2?3?) Dapper!
Naar Laos? Ja, maar vanuit Bangkok he, dat is maar twee uurtjes. Van Amsterdam terug naar Bangkok van 't zomer trouwens ook, maar ook daar zie ik niet tegenop: de kinderen zijn al 7 en 9, en gewend aan vliegen. Bovendien is het een ideale vlucht: vertrek rond een uur of 8, en de volgende ochtend ben je er....
miss_slymaandag 14 maart 2011 @ 15:28
Zoiets dacht ik al, inderdaad. Ook dat als ze eenmaal op school zit, we ook aan de schoolregels gehouden zijn.
Ze wordt echter in juli (zomervakantie) 4; zouden we er ook voor kunnen kiezen om haar dan pas bijv na de kerst naar schoolk te doen, dus als ze 4,5 is?
E;en en ander is natuurlijk ook erg afhankelijk van haar ontwikkeling en in hoeverre ze zo'n achterstand (is dat er al in de eerste groep) kan hebben of niet.
Webcrowlermaandag 14 maart 2011 @ 15:31
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2011 15:28 schreef miss_sly het volgende:
Zoiets dacht ik al, inderdaad. Ook dat als ze eenmaal op school zit, we ook aan de schoolregels gehouden zijn.
Ze wordt echter in juli (zomervakantie) 4; zouden we er ook voor kunnen kiezen om haar dan pas bijv na de kerst naar schoolk te doen, dus als ze 4,5 is?
E;en en ander is natuurlijk ook erg afhankelijk van haar ontwikkeling en in hoeverre ze zo'n achterstand (is dat er al in de eerste groep) kan hebben of niet.
Onze oudste is ook pas in januari naar groep 1 gegaan en heeft dus ook het eerste half jaar gemist. Ze heeft niet veel gemist, alleen 2 cito toetsen en verder de normale teken en reken opdrachten etc, niets om je zorgen om te maken.

Wij gaan zelf ook buiten de schoolvakantie om op vakantie en hebben dat netjes bij de directeur gemeld en het was geen enkel probleem, natuurlijk, ze mist daardoor wel 2 weken van de les maar ze kunnen je niet verplichten om te blijven omdat ze simpelweg nog niet leerplichtig is.
livelinkmaandag 14 maart 2011 @ 15:35
Ik zou het er bij de inschrijving op school meteen over hebben, Miss_Sly.
Job ging naar school in november en heeft tot de schoolvakantie in juli helemaal niks uitgevoerd. Hij was er wel, maar dat was dan ook het enige. Dus feitelijk komt het dan op het zelfde neer als een half jaar later naar groep 1 laten gaan. In het geval van Job betekende dat wel dat hij een jaartje extra gekleuterd heeft, maar dat hoeft helemaal niet zo te gaan, natuurlijk. Ik vermoed wel dat dat een argument is waarmee de school zal komen.
Als het je lukt zou ik wel proberen om die kans te grijpen, trouwens :Y
snoopymaandag 14 maart 2011 @ 15:44
Een jongetje uit Lis haar klas is net terug van 4 maanden rondreizen met zijn ouders. Hij is wel gewoon het schooljaar begonnen in groep 1. En sinds een paar weken dus gewoon weer verder in dezelfde klas. Ik heb niet de indruk dat het 'lastig' voor hem is. De kinderen weten ook nog precies wie hij is :)
miss_slymaandag 14 maart 2011 @ 15:44
We willen sowieso die reis gaan maken, maar het lijkt me voor Senna leuker als ze dan ruim 4 is dan ruim 3. Dat jaartje maakt toch wel behoorlijk wat verschil, lijkt me.

Inderdaad bespreken tegen die tijd met de inschrijving is het handigste. 'Gelukkig' is dat hier in de regio al vroeg noodzakelijk, dus weten we op tijd hoe de schoole r dan tegenover staat.

De school deed er dus niet moeilijk over, snoop?
Ik weet dat de school waar mijn neefjes op zitten wel moeilijk doet over afwezigheid. Het is kennelijk niet gebruikelijk dat het zonder problemen kan.
Gaoxingmaandag 14 maart 2011 @ 16:11
Heel eerlijk gezegd denk ik dat 3 of 4 niet zo heel veel uitmaakt. Het zich herinneren doen ze toch niet of nauwelijks (wij zijn verhuisd toen oudste 4 was, en die weet nog maar heel weinig van voor Bangkok), en eerlijk gezegd vond ik 4 niet echt een makkelijke leeftijd. Soort van 2, maar dan met wat meer kracht erachter. Vanaf 3 vond ik reizen prima te doen.

Waar zouden jullie heen willen?
miss_slymaandag 14 maart 2011 @ 16:31
Ow, daar heb ik nog niet eens aan gedacht, dat 4 wellicht geen gemakkelijke leeftijd zou zijn. Ik heb zelf wel wat herinneringen van rond mijn 4e, maar niet echt van daarvoor. Dus in dat kader leek 4 ons een fijnere leeftijd.

Afhankelijk van welke tijd van het jaar we gaan, zijn er een paar opties. We zouden graag naar Zuid-Afrika willen, daar zijn we samen al eens eerder geweest en willen we graag terug. Of naar de VS. Heel misschien Australie maar mijn vriend denkt dat die reis te lang is voor haar.

Ow ja, en eea is natuurlijk afhankelijk van de toestand in de verschillende landen op dat moment!

[ Bericht 9% gewijzigd door miss_sly op 14-03-2011 16:40:46 ]
owletmaandag 14 maart 2011 @ 16:41
Ik vind mijn dochter van ruim vier juist weer een heel stuk makkelijker mee te nemen dan toen ze eind drie, net vier was.
Ze is wel minder makkelijk onder de arm te pakken en ze heeft een veel grotere eigen wil maar ze is daarentegen weer veel gevoeliger voor normaal overleg en ze zal weer veel minder snel zo maar weg lopen. Ze kan flinke stukken lopen, vind veel meer dingen interessant en is overduidelijk een schoolkind en geen peuter meer.
Als ik achteraf zou moeten kiezen wanneer ik haar mee zou willen nemen op een lange reis dan zou het zonder twijfel nu zijn. Zo tussen 4,5 en 5.

Australie met een tussenstop van een paar dagen in een Aziatisch land is misschien wel een heel mooie ervaring voor een kleuter. :)
Ticootjemaandag 14 maart 2011 @ 16:53
Zet gewoon een eigen bedrijf op, of doe dat op papier en schrijf je in bij de kvk... Dan kun je 10 dagen buiten de schoolvakanties om op vakantie... Onder het mom dat je in de vakantie niet weg kan.
Kleurdoosmaandag 14 maart 2011 @ 17:22
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 13:13 schreef Ssserpente het volgende:[..]

Da's al hartstikke snel! *O*
Wij gaan ook naar Egypte!!! We vertrekken 29 april tm 6 mei
Dizzy-Miss-Lizzymaandag 14 maart 2011 @ 17:46
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2011 16:53 schreef Ticootje het volgende:
Zet gewoon een eigen bedrijf op, of doe dat op papier en schrijf je in bij de kvk... Dan kun je 10 dagen buiten de schoolvakanties om op vakantie... Onder het mom dat je in de vakantie niet weg kan.
Ja want scholen en de leerplichtambtenaren hanteren de regels alleen maar om de ouders te pesten natuurlijk :{
miss_slymaandag 14 maart 2011 @ 17:50
Het gaat ons er niet om dat we per se buiten de schoolvakanties op vakantie willen. Het gaat erom dat we éénmalig een grotere reis (week of 5-6 ofzo) willen maken vóórdat Senna echt leerplichtig is :)

KD, leuk! Waarheen?
miss_slymaandag 14 maart 2011 @ 17:51
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2011 16:41 schreef owlet het volgende:
Ik vind mijn dochter van ruim vier juist weer een heel stuk makkelijker mee te nemen dan toen ze eind drie, net vier was.
Ze is wel minder makkelijk onder de arm te pakken en ze heeft een veel grotere eigen wil maar ze is daarentegen weer veel gevoeliger voor normaal overleg en ze zal weer veel minder snel zo maar weg lopen. Ze kan flinke stukken lopen, vind veel meer dingen interessant en is overduidelijk een schoolkind en geen peuter meer.
Als ik achteraf zou moeten kiezen wanneer ik haar mee zou willen nemen op een lange reis dan zou het zonder twijfel nu zijn. Zo tussen 4,5 en 5.

Australie met een tussenstop van een paar dagen in een Aziatisch land is misschien wel een heel mooie ervaring voor een kleuter. :)
Dat is ook nog een optie, idd. maar de precieze invulling komt nog, we gaan eerst sparen en dus info zoeken over de mogelijkheden mbt school :)
snoopymaandag 14 maart 2011 @ 19:30
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2011 15:44 schreef miss_sly het volgende:
De school deed er dus niet moeilijk over, snoop?
Ik weet dat de school waar mijn neefjes op zitten wel moeilijk doet over afwezigheid. Het is kennelijk niet gebruikelijk dat het zonder problemen kan.
Volgens mij niet. Een vriendje van Morris is vorig jaar januari zelfs 3 weken naar Nieuw Zeeland geweest met toestemming van de school. Hij was toen al 5.
Ticootjemaandag 14 maart 2011 @ 19:47
quote:
Op maandag 14 maart 2011 17:46 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:

[..]

Ja want scholen en de leerplichtambtenaren hanteren de regels alleen maar om de ouders te pesten natuurlijk :{
Jij hebt schoolgaande kinderen? Je weet dat scholen voor een groot deel zelf de vakanties mogen bepalen? Dus een week meivakantie en de week erop hemelvaart enz, maar wel tussendoor 2 schooldagen. Dat is namelijk handig. Dus nee dat neem ik niet serieus.
Ticootjemaandag 14 maart 2011 @ 19:48
Oh en geweldig ook al 1 kind in leiden en de ander in Zoetermeer op school zit. Kun je alleen de zomer weg.
Dizzy-Miss-Lizzymaandag 14 maart 2011 @ 19:57
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2011 19:47 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Jij hebt schoolgaande kinderen? Je weet dat scholen voor een groot deel zelf de vakanties mogen bepalen? Dus een week meivakantie en de week erop hemelvaart enz, maar wel tussendoor 2 schooldagen. Dat is namelijk handig. Dus nee dat neem ik niet serieus.
Niet voor een groot deel. Dat is precies de enige vakantie die ze zelf mogen bepalen. Herfst-, kerst-, voorjaars- en zomervakantie staan allemaal vast per regio.
En het is maar net wat voor voorbeeld je wilt zijn voor je kinderen natuurlijk. Een bedrijf faken om buiten de schoolvakantie op vakantie te kunnen :{
Zeker als ze de kleuterleeftijd voorbij zijn is het gewoon niet handig om lesstof te missen.
Kleurdoosmaandag 14 maart 2011 @ 20:21
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2011 17:50 schreef miss_sly het volgende:
Het gaat ons er niet om dat we per se buiten de schoolvakanties op vakantie willen. Het gaat erom dat we éénmalig een grotere reis (week of 5-6 ofzo) willen maken vóórdat Senna echt leerplichtig is :)

KD, leuk! Waarheen?
sharm el sheikh ;)
oekemaandag 14 maart 2011 @ 20:46
Oh, wij hebben allebei een eigen bedrijf en werken inderdaad allebei vaak in de zomer. Goed om te weten! :D
Voor de rest onthoud ik me even van deze discussie. ;)

Miss, wij willen ook graag een lange reis maken, Ik wil heel graag naar Oost-Afrika, daar heb ik zelf een tijd gewoond als kind en dat wil ik mijn gezin laten zien.
En we willen graag nog eens naar een Boedhistisch land, Thailand of Laos staat op de verlanglijst. Maar wanneer?
Nog geen idee. Afrika misschien als Ko groter is, 10 jaar ofzo. En Azie kan wat mij betreft voor zijn 4de.
Nu al zin in! O+
Ticootjemaandag 14 maart 2011 @ 20:47
Ach, ik ben heel m'n basisschooltijd buiten de vakanties op vakantie geweest. Alsof ze een onoverkomelijke leerachterstand opdoen van een paar dagen weg. Als ze ziek zijn kunnen ze ook niet naar school. Wij namen altijd huiswerk mee, we liepen nooit achter als we terug kwamen.
miss_slymaandag 14 maart 2011 @ 20:50
Als iedereen maar een beetje op vakantie gaat wanneer ze daar zin in hebben, wordt het wel een zootje op school, natuurlijk. En in het juow voorbeeld ticootje van de hele slechte timing vind ik het dan nog weer wat anders, maar ik zou er absoluut geen gewoonte van willen maken. En zoals gezegd, daar gaat het ons ook niet om.

oeke, wij zijn ons nu een beetje aan het orienteren, ook met het oog op wanneer we dan voldoende geld en vrije dagen gespaard moeten hebben ;) Maar het lijkt me gewoon echt heel bijzonder en fijn om met z'n drieen echt op reis te gaan een tijdje.
oekemaandag 14 maart 2011 @ 20:55
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2011 20:50 schreef miss_sly het volgende:
oeke, wij zijn ons nu een beetje aan het orienteren, ook met het oog op wanneer we dan voldoende geld en vrije dagen gespaard moeten hebben ;) Maar het lijkt me gewoon echt heel bijzonder en fijn om met z'n drieen echt op reis te gaan een tijdje.
Oh ja, dat is wel handig. Ik heb wel laatst besloten dat ik wil gaan sparen voor een reis naar Afrika. Verder heb ik nog niet nagedacht. Vrije dagen hoef ik niet echt over na te denken, als eigen baas zijnde. Dan zijn er geen inkomsten, dat is het enige waar ik rekening mee moet houden. ;)
miss_slymaandag 14 maart 2011 @ 21:00
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2011 20:55 schreef oeke het volgende:

[..]

Oh ja, dat is wel handig. Ik heb wel laatst besloten dat ik wil gaan sparen voor een reis naar Afrika. Verder heb ik nog niet nagedacht. Vrije dagen hoef ik niet echt over na te denken, als eigen baas zijnde. Dan zijn er geen inkomsten, dat is het enige waar ik rekening mee moet houden. ;)
Ja, dat is het voordeel van eigen baas. Wij hebben natuurlijk allebei een werkgever. Mijn werkgever bestaat uit twee directeuren waarvan er eentje hetzelfde gedaan heeft twee jaar geleden. Nou ja, ongeveer, hij is 3 maanden weggeweest (Zuid-Afrika, Australie en nog een paar weken bijkomen op Bali), maar hij begrijpt het idee wel. En schaap heeft de mogelijkheid om wat dagen op te sparen en zelfs om onbetaald verlof te nemen. Dus we gaan eea eens op een rijtje zetten.

Wij zijn samen al eens in Zuid-Afrika geweest en ik zou daar heel graag met Senna nog een keer heengaan. Maar Australie trekt me ook al jaren, dus dat is ook een goede optie, zeker als we idd 6 weken weg kunnen. En de VS heeft ook veel dat ik nog (een keer) zou willen zien. Dus opties genoeg; meer opties dan tijd en geld waarschijniljk ;)
Ticootjemaandag 14 maart 2011 @ 21:00
Ik wil ooit als ik groot ben naar Aruba, Australië, zuid Afrika. Ooit. Eerst geld.
Sonnetje85maandag 14 maart 2011 @ 21:26
Wij hebben ook wat vastere vakantieplannen *O*
mn zus en ik hebben besloten dat we in september naar corsica willen, en anders gewoon zuid frankrijk
en volgend jaar februari/maart gaan we naar thailand. misschien ook nog een buurland, moeten t programma nog samenstellen ;)
we gaan dan met mn ouders en zus+gezin.
zin in, nu al ;)
Ticootjemaandag 14 maart 2011 @ 21:29
Oh onze vakantie wordt ook steeds vaster. September. Zuid Frankrijk.
Moonahmaandag 14 maart 2011 @ 21:32
Oeh, wat een fijn plan Slybeeb!
Wellicht kun je eens contact opnemen met renzell. Zij is met haar man en toen net vierjarige zoon een aantal maanden op reis geweest.

En wat onze plannen betreft:
Wij (zoon en ik) gaan (wederom) in de meivakantie all inclusive met schoonmoeder, schoonzus en kinders anderhalve week naar de zon. Ditmaal naar Rhodos. Tja, vroeger echt nooit gedacht, maar met kinderen heerlijk. Zon, zee, zwembad, lekker eten, rust, boekje lezen.... O+
Van de zomer met de hele familie naar een chateau in Zuid Frankrijk. We dubben nog of we met de auto gaan en dan onderweg lekker met ons drietjes kamperen (wel veel spullen mee...), of dat we met de TGV gaan.
Anyway, veel fijns in het vooruitzicht. :)
Sonnetje85maandag 14 maart 2011 @ 21:33
we zaten een beetje moeilijk te doen kws vakantie.
eerst was t misschien Bali in oktober ivm school van lieke (wordt 4in december), maar nu toch maar frankrijk in september en thailand in februari
Grijsmaandag 14 maart 2011 @ 21:44
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2011 14:49 schreef Gaoxing het volgende:
Ik ben benieuwd wat ze gaan doen miss_sly, het zit inderdaad erg op het randje. Welke organisatie is het?

Heeft iemand ervaring met een camping aan een rivier (/de rivier :) ) in de Dordogne? We zoeken iets redelijk rustigs -er hoeft geen halve kermis bij te zitten- waar we een caravan kunnen huren.

En ik heb net tickets geboekt voor vijf dagen in Laos *O* Best spannend, ik ga alleen met de kinderen omdat manlief geen vrij kan krijgen. Nu nog een hotel vinden.....
Wij hebben vlakbij deze camping gestaan:
http://www.ombrages.fr/articles.php?lng=fr&pg=25
(de camping waar wij zijn geweest, ligt niet aan de rivier)
Gaoxingdinsdag 15 maart 2011 @ 00:35
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2011 21:00 schreef miss_sly het volgende:
Maar Australie trekt me ook al jaren, dus dat is ook een goede optie, zeker als we idd 6 weken weg kunnen.
:Y Fijn land om met kinderen te reizen. We hebben het 1 keer gedaan met een camper, en 1 keer (omdat jongste toen wel erg mini was, we naar het zuiden wilden en het net begin voorjaar = koud was) van huisje naar huisje, en het is ontzettend goed bevallen. Als onze ouders niet al zo oud waren zouden we graag onze zomervakantie daar doorbrengen, in plaats van in Europa.
Gaoxingdinsdag 15 maart 2011 @ 00:42
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2011 21:44 schreef Grijs het volgende:

[..]

Wij hebben vlakbij deze camping gestaan:
http://www.ombrages.fr/articles.php?lng=fr&pg=25
(de camping waar wij zijn geweest, ligt niet aan de rivier)
Tnx Grijs. Dat is inderdaad een goede mogelijkheid (op welke camping zaten jullie?). Wel een gebied wat ik al heel erg goed ken (ik heb een half jaar pakweg halverwege Brive en Souillac gewoond, en dit keer gaan we ook eerst daar een week in een huisje).
Kleurdoosdinsdag 15 maart 2011 @ 07:51
wij gaan dus eerst naar Egypte en in de zomervakantie naar de caravan in grote keeten, lekker aan t strand

alleen ben ik bang dat we elin echt moeten vastpinnen, willen we een keer rustig op t gras willen zitten :o
draaijerdinsdag 15 maart 2011 @ 07:55
quote:
1s.gif Op zondag 2 augustus 2009 23:30 schreef vosss het volgende:
Ik gaan over 4 weken samen met 3 stelletjes.

2 ervan hebben kinderen tussen de 2 en 3.

Ik hoop maar dat die zich een beetje gedragen, zodat we flink door kunnen rijden en niet elk uur of elke 2 of 3 uur moeten stoppen :X
Goed voor je persoonlijke ontwikkeling kerel. Geniet ervan
draaijerdinsdag 15 maart 2011 @ 07:57
Wij hebben 3 kinderen en wij willen graag naar de zon in een huis met 4 slaapkamers.
Heeft iemand dat eerder gedaan en hebben jullie een goed adres?
Kleurdoosdinsdag 15 maart 2011 @ 08:25
niets specifieks, maar ik zou dan voor spanje kiezen, lekker veilig en goedkoop doch awesome :P
miss_slydinsdag 15 maart 2011 @ 08:26
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 07:51 schreef Kleurdoos het volgende:
wij gaan dus eerst naar Egypte en in de zomervakantie naar de caravan in grote keeten, lekker aan t strand

alleen ben ik bang dat we elin echt moeten vastpinnen, willen we een keer rustig op t gras willen zitten :o
Groote Keeten ken ik van vroeger O+ Gingen wij naar het strand als we in Zijdewind op vakantie waren!
BEdinsdag 15 maart 2011 @ 08:48
Wij gaan begin September en verder kan ik niet kiezen. :P
We vonden het vorig jaar vooral 's nachts toch wel erg koud in de caravan al.
Dus we denken nu aan Italie, en dan Toscane.
Gisteren al gekeken naar plekje waar mijn zus in de voorjaarsvakantie heen gaat, maar helaas zit dat vol op de datum dat wij erheen willen. Wie zou dat denken, de eerste 2 weken van September. 8)7

Iemand een tip? Voor een camping met huurstacaravans? Of anders een echt leuke camping waar we met eigen caravan heen kunnen? Zwembad heeft wel een pre met 2 kleintjes. :Y
(En onder echt leuk versta ik niet per se een camping met nederlands sprekend personeel en elke avond disco. ;) O-) )
Fogeldinsdag 15 maart 2011 @ 09:12
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 07:57 schreef draaijer het volgende:
Wij hebben 3 kinderen en wij willen graag naar de zon in een huis met 4 slaapkamers.
Heeft iemand dat eerder gedaan en hebben jullie een goed adres?
Rijden of vliegen?
draaijerdinsdag 15 maart 2011 @ 09:29
Ik
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 09:12 schreef Fogel het volgende:

[..]

Rijden of vliegen?
Ik vind rijden het leukst. Dat geeft echt een vakantie gevoel
Fogeldinsdag 15 maart 2011 @ 09:36
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 09:29 schreef draaijer het volgende:
Ik

[..]

Ik vind rijden het leukst. Dat geeft echt een vakantie gevoel
Een collega van me huurt vaak een groot huis in Toscane. Zal hem eens vragen of hij dat via een organisatie doet of prive. Schijnt een prima plek te zijn, vooral in de zomer, maar heb er zelf geen ervaring mee.
draaijerdinsdag 15 maart 2011 @ 09:37
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 09:36 schreef Fogel het volgende:

[..]

Een collega van me huurt vaak een groot huis in Toscane. Zal hem eens vragen of hij dat via een organisatie doet of prive. Schijnt een prima plek te zijn, vooral in de zomer, maar heb er zelf geen ervaring mee.
TOP
miss_slydinsdag 15 maart 2011 @ 16:48
Update: de reisorganisatie wil niet kosteloos omboeken. Als wij aangeven in welk hotel in Sharm el Sheik (!) we dan eventueel willen zitten, willen ze wel kijken wat ze voor ons kunnen doen.

Consuwijzer heb ik gesproken en zij geven aan dat deze wijziging voor ons een ingrijpende wijziging, een wezenlijk punt, is. Dit kunnen we ook hardmaken door eerdere mailtjes waarin we aangeven dat we deze reis alleen maar willen boeken als we kunnen vliegen op Taba. We staan dus in ons recht om een andere (door onszelf uit te zoeken) bestemming/reis te vragen en indien ze daarin niet mee wensen te gaan, zelfs ontbinding en geld terug.

Ik ga vanavond even een mooie brief maken!
Ticootjedinsdag 15 maart 2011 @ 16:50
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 08:48 schreef Brighteyes het volgende:
Wij gaan begin September en verder kan ik niet kiezen. :P
We vonden het vorig jaar vooral 's nachts toch wel erg koud in de caravan al.
Dus we denken nu aan Italie, en dan Toscane.
Gisteren al gekeken naar plekje waar mijn zus in de voorjaarsvakantie heen gaat, maar helaas zit dat vol op de datum dat wij erheen willen. Wie zou dat denken, de eerste 2 weken van September. 8)7

Iemand een tip? Voor een camping met huurstacaravans? Of anders een echt leuke camping waar we met eigen caravan heen kunnen? Zwembad heeft wel een pre met 2 kleintjes. :Y
(En onder echt leuk versta ik niet per se een camping met nederlands sprekend personeel en elke avond disco. ;) O-) )
http://www.labaume-lapalmeraie.com/

http://www.lespinsparasols.com/
Asyniurvrijdag 18 maart 2011 @ 14:29
Wij zijn klaar voor de vakantie!
GroteFoto-LZ8DWKKA.jpg
sangervrijdag 18 maart 2011 @ 14:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 08:48 schreef Brighteyes het volgende:
Gisteren al gekeken naar plekje waar mijn zus in de voorjaarsvakantie heen gaat, maar helaas zit dat vol op de datum dat wij erheen willen. Wie zou dat denken, de eerste 2 weken van September. 8)7
Volgens mij beginnen de vakanties in Italie dit jaar laat.
Fogelvrijdag 18 maart 2011 @ 14:41
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 09:37 schreef draaijer het volgende:

[..]

TOP
Tot dusverre nog geen reactie, ik bel hem maandag wel even.
Meimeltjezaterdag 19 maart 2011 @ 16:14
Asy: en waar gaat de reis naartoe met dat stoeren mannetje?? ;)

Miss: Bij Kyllian op school moet je (ook als ze 4 jaar zijn) een forumlier invullen waarop het schoolhoofd toestemming geeft. Ze zijn dan nog niet leerplichtig maar moeten wel verantwoording afleggen. Ze kunnen niet zeggen, tja we weten niet waar hij/ zij is. Ligt ook helemaal aan het kind of ze het wel of niet aanraden om veel weken te missen. Wij gaan 2 weken voor de zomervakantie, gewoon omdat het het laatste jaar is waarop dat kan, het rustiger is die periode en natuurlijk scheelt het een heleboel geld.
Asyniurzaterdag 19 maart 2011 @ 20:21
Meimel, in het voorjaar naar Graubünden (Zwitserland) en in de zomer naar het Lago Maggiore (Italië)
Ssserpentezondag 20 maart 2011 @ 20:39
Hoe staat er nu mee, Miss? Hebben ze al op je brief gereageerd?

Wij gaan niet meer naar Italie dit voorjaar, het is Oostenrijk geworden. En wel dit huisje om precies te zijn. O+
Oreazondag 20 maart 2011 @ 20:59
Ja Miss, ben ook wel benieuwd eigenlijk!

Ooooh nog ongeveer 2,5 maand O+ ik kan zó niet wachten.. Zon, zee, strand.. 12 dagen he-le-maal niets! _O_ mijn baby die lekker de hele dag kan rondscharrelen, elke dag zwemmen O+
miss_slyzondag 20 maart 2011 @ 21:12
De brief is pas gisteren weggegaan. Eerst problemen met printen thuis (en dat met een it-er in huis :') ) en daarna kwam het reisbureau er nog een keer tussen dat ze misschien konden helpen...ow nee, toch niet :')

We hebben ze drie weken gegeven om het te regelen, maar ik hoop toch wel dat we eind deze week duidelijkheid hebben!

Ssserpente, wat een schattig huisje O+

Orea, heerlijk vooruitzicht he!
Kleurdooszondag 20 maart 2011 @ 21:20
vorig jaar zomer was ik meer bezig de baby uit de zon houden dan da tik zelf lekker kon genieten, verschrikkelijk was dat. ik verheug me erg op dit jaar in ieder geval, behalve op de camping.. (ivm weglopertje, dus die ga ik echt aanlijnen hoor :P )
Kleurdooszondag 20 maart 2011 @ 21:22
och Orea, ik hoop het zo voor je he :D
wij waren iig de hele dag bezig met het kind 'ontzanden' uit de zon houden,, daar was t weer te koud, kleertjes aan, kleertjes uit, insmeren, verschrikkelijk :D
miss_slyzondag 20 maart 2011 @ 21:23
Ik vond het wel meevallen, wij hebben vorig jaar genoten :Y
Nou moet ik zeggen dat we ook wel handige oppas bij ons hadden, mijn ouders waren mee. En die gaan dit jaar weer mee :P
Kleurdooszondag 20 maart 2011 @ 21:25
wij dus niet :P

en op t strand was het echt een hel, wind waaide steeds zand op r kop, zelfs over t scherm heen enzo, als ze r handje in t zand stak dan stopte ze t in r mond enzo, ja echt.. fan-tas-tisch ;(
miss_slyzondag 20 maart 2011 @ 21:30
Wij hadden eht wat dat betreft getroffen: Senna vond het strand niets :D Ze wilde er nog niet eens overheen lopen, laat staan in zitten of haar handen in stoppen :{w Wij hebben dus aan een klein peuterbadje gezeten, en dat was geweldig!
Meimeltjezondag 20 maart 2011 @ 21:33
Whaahhh Kleurdoos :D
Maar bedankt, nu zal ik me ook maar wat minder gaan verheugen op Italië :P
Alhoewel ik wel ervaren heb dat je een beetje gelijk hebt hoor. Ik vond het vorig jaar ook minder doordat Dyon nog maar 9 maanden was. We waren zo afhankelijk van slaapjes, flesjes e.d. en het was gewoon heel erg warm! Konden zelf ook eigenlijk alleen in de schaduw zitten omdat Dyon in de schaduw moest. Hij kon ook eigenlijk gewoon nog te weinig om er zelf ook iets aan te hebben. Op een kleed op het strand rolde hij er steeds vanaf en idd die zandhandjes dan in zn mond. Op dit moment vind Dyon zand bahhhh (op zn handen) en doet hij het ook echt niet in zn mond :D Hij kan nu vast wel leuk spelen met emmertje en schepje enzo en ik zie hm ook wel plezier hebben in het water :)
Claudia_xzondag 20 maart 2011 @ 21:54
Wij hebben zojuist geboekt en het wordt Bretagne! *O* In een huis met 4 slaapkamers trouwens, draaijer.

Ivan was ongeveer 7 maanden oud toen we naar Zuid-Frankrijk gingen en ik vond het geweldig! Ivan sliep uit (en wij dus ook) en deed zijn slaapjes tussendoor in de auto als we op weg waren naar leuke plaatsjes.
Meimeltjezondag 20 maart 2011 @ 22:08
Lekker Claudia!! *O*

Dat heb ik denk ik ook echt gemist hoor....een auto...
Het was echt heet en met die hitte met een baby en peuter (toen nog 3 jaar :P) uitstapjes maken vond ik bijna niet te doen. Met zn viertjes in een volgepropt busje, pfff krijg het er nu weer warm van :P Het was een heerlijke vakantie hoor, maar we zaten dus echt voornamelijk bij het hotel aan het zwembad. Ben blij dat we nu met de auto gaan, kun je daar nog alle kanten op :)
Stiemiezondag 20 maart 2011 @ 22:26
Heerlijk hoor Claudia *O*

Wij hadden op Mallorca ook een auto (2 jaar geleden) en dat ging net zoals jij schreef. Met slaapjes in de auto enzo Ideaal. 's Morgens laat op, lekker broodjes halen en ontbijten. Dan even naar plaatsje slenteren en op strandje zitten. Dan deed Linde 's middags een slaapje en ik was 7 mnd zwanger dus ik sliep mee :D En dan gingen we 's middags zwemmen, plaatsje bezoeken ofzo en dan 's avonds lekker laat eten. Soms zaten we tot 23 uur met zijn allen aan de tapas. O+

Vorig jaar 2 weken naar Texel geweest (wel een eiland, maar iets minder tropisch :') ) ook erg leuk, maar wel meer gedoe met 2 kindjes waarvan 1 nog echt baby. Gelukkig een ruim huisje met eigentuin enzo dus dat was relaxed.

En dit jaar gaan we kamperen. Ben benieuwd hoe het gaat met de dames in een tent in Limburg :D We gaan eerst 1 week gelijk met mijn ouders (kunnen wij ook even bijkomen O-) ) en de 2e week zijn we met zijn viertjes. Lekker kamperen bij de boer O+
Claudia_xzondag 20 maart 2011 @ 22:35
Dat wordt vast een groot succes, Stiemie. Je dames zijn volgens mij allebei oud genoeg om het hartstikke leuk te vinden.

Zoals jij het omschrijft zagen onze dagen er ook uit, al deden we Ivan wel op tijd naar bed. Misschien gaan we daar deze keer wat minder 'krampachtig' mee om. Wat ik zo fijn vind aan landen als Frankrijk en Italië is dat de dag niet verloren is als je kind een flinke middagdut doet. Sterker nog, er is vaak niks te beleven tussen 12 en 4 ongeveer.

Ik ben benieuwd hoe het gaat met 2 kinderen. We hebben in ieder geval een gigantisch huis met een grote tuin geregeld zodat we altijd nog heerlijk aan huis kunnen lummelen. We gaan net buiten het hoogseizoen - nu kan het nog! - en dus is het heel betaalbaar.
Stiemiezondag 20 maart 2011 @ 22:44
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 22:35 schreef Claudia_x het volgende:
Dat wordt vast een groot succes, Stiemie. Je dames zijn volgens mij allebei oud genoeg om het hartstikke leuk te vinden.

Zoals jij het omschrijft zagen onze dagen er ook uit, al deden we Ivan wel op tijd naar bed. Misschien gaan we daar deze keer wat minder 'krampachtig' mee om. Wat ik zo fijn vind aan landen als Frankrijk en Italië is dat de dag niet verloren is als je kind een flinke middagdut doet. Sterker nog, er is vaak niks te beleven tussen 12 en 4 ongeveer.

Ik ben benieuwd hoe het gaat met 2 kinderen. We hebben in ieder geval een gigantisch huis met een grote tuin geregeld zodat we altijd nog heerlijk aan huis kunnen lummelen. We gaan net buiten het hoogseizoen - nu kan het nog! - en dus is het heel betaalbaar.
Dat klinkt heerlijk zo!

Het voordeel was dat als ze laat naar bed ging, ze ook lekker uitsliep ;) Dus voor 10 uur waren we vaak niet uit bed. Heerlijk zo en ze kon overdag ook lekker bijslapen op het strand, onder een parasol. O ja we hadden een opblaasbootje mee. Daar konden we dan water indoen zonder dat je de hele tijd mee moest hobbelen in de volle zon in zee. Zo kon ze mooi in de schadus spelen!
snoopymaandag 21 maart 2011 @ 09:47
Wij hebben voor Morris ooit zo'n miniopblaasbadje van Nijntje meegenomen. Daarin zat hij op het strand te spelen op een handdoek. Zo zat hij niet de hele tijd in het zand.

Foto-UOTJJDA4-D.jpg

Voordeel van met de auto gaan is dat je lekker veel mee kan nemen. Op het strand sliep hij in de Bugaboo en bij het huisje gebruikten we het campingbedje ook als box buiten. Kon hij lekker rustig spelen.
yvette1982maandag 21 maart 2011 @ 20:20
Iemand nog tips waar je leuke babyvakantie's kan boeken. Begin september gaan we met onze dan 14.5 maand oude dochter naar het buitenland. Ik zat te denken aan iets luxe all inclusive in Spanje, Griekenland of Turkije.
Ik zie wel zoiets als babyworld, maar dat lijkt toch meer voor iets oudere kinderen.
mefke79maandag 21 maart 2011 @ 20:24
yvette, eigenlijk heb je geen echte babyvakantieparken nodig. Tenminste, vond ik niet. Onze uk was zes maanden toen we naar een all inclusive resort vlogen op Tenerife en dik 9 maanden toen we naar zuid-frankrijk reden. Hij vond het vooral heerlijk dat ie een tijdlang onze volledige aandacht had en dat het lekker weer was, zodat ie veel naar buiten kon.
Oreamaandag 21 maart 2011 @ 20:27
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 21:22 schreef Kleurdoos het volgende:
och Orea, ik hoop het zo voor je he :D
wij waren iig de hele dag bezig met het kind 'ontzanden' uit de zon houden,, daar was t weer te koud, kleertjes aan, kleertjes uit, insmeren, verschrikkelijk :D
Hehe, als Leia op dit tempo doorgaat, dan kan ze misschien wel zitten in juni, maar rolt ze gewoon nog steeds niet :D lekker makkelijk!

Nou ja, we zien het wel! Denk toch dat we meer aan het zwembad zitten dan aan het strand. Wij zijn wel meer van het in de zee zwemmen, maar weet niet of dat een succes gaat zijn met een dan 10 maanden oude baby (zouttttt!)

Bij het Hotel zit een mega tuin, veel gras O+ dus ook daar kunnen we prima bivakkeren. We willen er wel nog een paar keer op uit en nog een boottochtje maken (even kijken hoe we dat doen met baby :)) maar ik verwacht eigenlijk niet zoveel moeilijkheden!

En zo wel, sja.. daar komen we dan daar pas achter :D
mefke79maandag 21 maart 2011 @ 20:39
Wij hadden vorig jaar speciaal voor aan het zwembad ons slaaptentje van Deryan mee. Gebruikten we als bed en als box, werkte prima. Ook later in Frankrijk ging dat nog prima.
Zo dus:
Foto-SBVLB8CC.jpg
miss_slydinsdag 22 maart 2011 @ 14:18
Ze reageren in ieder geval snel: ik kreeg net een telefoontje dat onze brief binnen was!

Eerst waren ze niet zo van zins om mee te werken, maar na een kort gesprekje veranderde dat. Wel moet het via Tjinog (waarbij we ook geboekt hadden) dus daar heb ik nu contact mee gelegd. Even afwachten hoe soepel het zal gaan, maar vooralsnog is de toezegging (telefonisch, helaas niet schriftelijk nog) dat we de ene reis kosteloos mogen annuleren en dat we de andere reis kunnen boeken.
Ssserpentedinsdag 22 maart 2011 @ 15:01
Wat goed, Miss! *O*

Driekus, lekker ding! O+
miss_slydinsdag 22 maart 2011 @ 15:06
ik zal het nog mooier vertellen: ik heb al bericht gekregen dat het goed is en dat ze het gaan omgooien *O*

Ik ben blij!

Nu gaan we dus naar Turkije, naar Alba Resort
http://www.skytours.nl/va(...)tel-Alba-Resort/7484

Dat dat goed is, weten we, want we zijn er vorig jaar ook geweest O+
Ssserpentedinsdag 22 maart 2011 @ 15:07
Whoei! Goed bezig!

Geen ruzie maken met Haagse bierbuiken om de strandstoelen he? ;)
miss_slydinsdag 22 maart 2011 @ 15:12
whaha, die zitten er niet :N Er zitetn wat Engelsen en een verdwaalde Rus, maar verder valt het behoorlijk mee! Bovendien zitten wij bij het peuterbadje, daar is het heeeerlijk rustig O+

Bij nader inzien vind ik het ook wel leuk om daarheen terug te gaan waar Senna als eens is geweest. De olifantenglijbaan O+
Sorbootjedinsdag 22 maart 2011 @ 15:14
Oh wat een opluchting Miss! Leuk!
Arizonadinsdag 22 maart 2011 @ 15:23
Fijn Miss Sly dat het zo naar tevredenheid is opgelost! Ziet er goed uit waar jullie nu naartoe gaan :)
Oreawoensdag 13 april 2011 @ 20:07
Oh had gemist dat jullie eruit waren Miss! Wat fijn!!

Ik heb een vraagje, kind-vakantie gerelateerd. Qua zonnebrand, is het handig om gewoon P20 aan te schaffen? Dan hoef ik niet de hele dag te smeren (ze vind het nu al niet leuk als ik zo nu en dan haar gezicht insmeer bij zon..) en als het goed is beschermd het heel erg goed..

Iemand ervaring mee? Of kan ik gewoon net zo goed wel meerdere keren per dag smeren met bijv. Nivea voor kids?
p_igletwoensdag 13 april 2011 @ 20:24
Wij hebben prima ervaringen met P20. Ik dacht alleen wel dat er een minimale leeftijd op zat, ik weet niet hoe oud je kindje is, maar P20 is op alcohol basis dus bij wondjes of kindjes met veel eczeem prikt het bij het aanbrengen.

Verder is 1x smeren idd genoeg voor de hele dag dus dat is ideaal. Wel moet het even inwerken, dus eerst smeren en dan pas aankleden ontbijten en op je gemakje naar buiten. Meteen in pyjama op je balkonnetje is dus niet zo handig met P20.
Oreawoensdag 13 april 2011 @ 20:28
Ze is straks op vakantie 10 maanden en een week, zoiets :) volgens mij moest ze dan ouder dan 6 maanden zijn? En gelukkig geen eczeem of iets!
Gaoxingdonderdag 14 april 2011 @ 09:41
Gewone zonnebrand moet ook een kwartiertje inwerken, eigenlijk :)

Ik ben nog altijd een groot fan van zwempakjes met beschermingsfactor om schoudertjes en rompje te beschermen :Y Niet in plaats van zonnebrand, natuurlijk, maar als extra.
Sorbootjedonderdag 14 april 2011 @ 09:44
P20, daar heb ik nou nog nooit van gehoord. Toch maar eens over lezen.

De plannen zijn bij ons trouwens gewijzigd. Het blijft Italië, maar niet Liguria, maar Molise. Flink stuk zuidelijker, dus langer rijden, maar we nemen er gewoon alle tijd voor.
Fogeldonderdag 14 april 2011 @ 09:49
Ik heb gister een vakantiehuis in Denemarken geboekt. Dus het is toch niet Polen geworden.
Het plan is nu om eerst 2 a 3 dagen in Noorwegen te zijn (onderweg richting het zuiden), dan 2 a 3 dagen in Zweden en daarna 2 weken in Denemarken en dan rustigaan weer richting huis rijden, waarschijnlijk via Zweden.
snoopydonderdag 14 april 2011 @ 09:51
Voor kindjes met een gevoelige huid vind ik Vichy de beste zonnebrandcreme voor kinderen. Volgens mij alleen te koop bij de apotheek.

15432149WM.jpg
Oreadonderdag 14 april 2011 @ 09:52
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 09:41 schreef Gaoxing het volgende:
Gewone zonnebrand moet ook een kwartiertje inwerken, eigenlijk :)

Ik ben nog altijd een groot fan van zwempakjes met beschermingsfactor om schoudertjes en rompje te beschermen :Y Niet in plaats van zonnebrand, natuurlijk, maar als extra.
Dat is goed dat je dat zegt, was laatst al aan het kijken naar zo'n zwempakje! Nog maar even doen, want dat vind ik wel een goede eigenlijk! :Y

Sorbo:

quote:
P20 Sunfilter
Riemann P20 zonnebrand

1x smeren beschermt direct en 10 uur lang
UVA + UVB zonnefilter
Verantwoord bruin zonder verbranden
Beschermingsfactor 20
Zeer waterresistent en transpiratieproof



Zodra de zon gaat schijnen genieten we ervan. Ze geeft ons een goed gevoel en een lekker kleurtje. Wie verantwoord van de zon wil genieten, kiest P20. Dit unieke, gepatenteerde product bevat namelijk een UVA en UVB filter waarmee 95% van de schadelijke stralen wordt geabsorbeerd. Hierdoor biedt P20 maximale bescherming en wordt je verantwoord bruin zonder te verbranden. 1x smeren beschermt direct en 10 uur lang tegen de schadelijke zonnestralen. P20 is zeer waterresistent en transpiratieproof. De heldere gel bevat geen parfum en conserveermiddelen, is niet vet en trekt snel in de huid.
P20 is geschikt voor jong en oud; het is zeer geschikt voor kleine kinderen, recreatieve en fanatieke sporters, mensen met zonne-allergie en iedereen die snel verbrandt.


De voordelen op een rij:



P20: 1x smeren biedt uw huid 10 uur lang bescherming
P20 bevat een UVA en UVB zonnefilter
P20 heeft een hoge beschermingsfactor 20 waarmee 95% van de schadelijke UVB stralen worden geabsorbeerd
Met P20 wordt u dus verantwoord bruin zonder te verbranden
P20 is zeer waterresistent en transpiratieproof
P20 bevat geen parfum en conserveermiddelen en is niet vet
P20 trekt snel in de huid en voelt niet plakkerig aan
P20 kan gebruikt worden als basis onder make up
P20 is een unieke, gepatenteerde formule die geschikt is voor jong en oud.

Dit product is met name geschikt voor:
-(kleine) kinderen die niet van insmeren houden
-voor mensen met de huidtypes 1 en 2 die snel verbranden
-voor iedereen met aanleg voor zonne-allergie
-voor recreatieve en fanatieke (water)sporters
Je hebt ook P10 die beschermd iets lichter.
BEdonderdag 14 april 2011 @ 09:57
Onze keus is ook op Italie gevallen! *O*
We gaan best laat en vorig jaar vonden we het in Zuid-Frankrijk eig. al te koud 's nachts, dus nu willen we wat zuidelijker.
Hebben even getwijfeld over Kroatie, ik vond het daar zo mooi! Maar F. wilde graag naar Italie, dus dat is het geworden. Nog nooit geweest voor vakantie, alleen voor werk, dus helemaal nieuw wat dat betreft. Waar precies weten we nog niet, maar wrsch Toscane en als het daar ook nog te koud is zakken we gewoon nog wat verder.
We hebben 3 weken ( *O* ), dus alle tijd. :Y

Het is echt jaaaaaaaaren geleden dat ik zo lang achter elkaar op vakantie ging, maar vorig jaar vonden we de 2 weken eig. net te kort, dus nu lekker een weekje eraan geplakt.

Zin in! Maar het duuuuuuuuuuuurt nog zo lang! :Y

Oh, en we hebben de huppeldepup campinggids, met kortingskaartje waardoor veel campings 15 euro per nacht zijn, dus dat scheelt flink! :Y
Gaoxingdonderdag 14 april 2011 @ 09:58
Maar begrijp ik het nou goed dat het nog altijd gewoon spf 20 is? Dus je bent in die zin 10 uur beschermd, dat het er in die tijd niet af slijt/wast. Maar dat betekent natuurlijk nog niet dat je (babietje) ook daadwerkelijk 10 uur lang niet verbrandt. Toch?

En ja, hier ook Vichy (maar dan de spray variant) voor jongste-met-gevoelige-huid. Erg fijn spul! En tussen 10 en 15:30 uur altijd beschermende shirtjes (altijd eerst zonnebrand op, zodat je geen onbeschermde plekken krijgt, bijvoorbeeld op armen en nek) en petjes op.
mriendonderdag 14 april 2011 @ 09:58
Die kende ik nog niet, klinkt goed en handig!

Orea, ik zag van de week bij h&m ook die zwempakjes, erg leuke ook
BEdonderdag 14 april 2011 @ 10:00
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 09:58 schreef Gaoxing het volgende:
Maar begrijp ik het nou goed dat het nog altijd gewoon spf 20 is? Dus je bent in die zin 10 uur beschermd, dat het er in die tijd niet af slijt/wast. Maar dat betekent natuurlijk nog niet dat je (babietje) ook daadwerkelijk 10 uur lang niet verbrandt. Toch?

En ja, hier ook Vichy (maar dan de spray variant) voor jongste-met-gevoelige-huid. Erg fijn spul! En tussen 10 en 15:30 uur altijd beschermende shirtjes (altijd eerst zonnebrand op, zodat je geen onbeschermde plekken krijgt, bijvoorbeeld op armen en nek) en petjes op.
Klopt, de factor is 'maar' 20. Als je dat te weinig vindt dan moet je een andere pakken. :Y
Oreadonderdag 14 april 2011 @ 10:00
Gaoxing, nou dat was dus ook een beetje mijn vraag, of het voldoende beschermd :D nou denk ik wel dat je een baby meer uit de zon houdt dan jezelf (ik wel in elk geval, zelf wil ik nog wel eens door de zon zonder bescherming baggeren :@ bij mijn dochter ben ik er erg alert op).

Goeie Mrien! Misschien straks toch maar even naar de stad, ipv naar het dorp en gelijk even kijken! :P
Gaoxingdonderdag 14 april 2011 @ 10:01
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 09:49 schreef Fogel het volgende:
Ik heb gister een vakantiehuis in Denemarken geboekt. Dus het is toch niet Polen geworden.
Het plan is nu om eerst 2 a 3 dagen in Noorwegen te zijn (onderweg richting het zuiden), dan 2 a 3 dagen in Zweden en daarna 2 weken in Denemarken en dan rustigaan weer richting huis rijden, waarschijnlijk via Zweden.
Waarom geen Polen, Fogel? Klinkt wel als een lekkere, ontspannen vakantie.

Onze Frankrijkplannen zijn wankel. Schoonzus bleek 'ons' huisje dubbel geboekt te hebben, mijn moeder is zodanig ziek dat ik op het moment in NL ben, en ik heb geen zin om verder te kijken en te boeken. Misschien over een paar weken wel weer....
truidonderdag 14 april 2011 @ 10:06
over P20 was enige tijd geleden wel het een en ander te doen. het zou kankerverwekkende stoffen bevatten. ik weet niet of dat een loos gerucht was, maar ik ben daar toen wel van geschrokken en wij gebruiken nu weer andere zonnebrandcremes. ze vonden 't ook erg stinken hier trouwens.

wat erg dat je moeder zo ziek is Gao. sterkte ermee!

[ Bericht 10% gewijzigd door trui op 14-04-2011 10:16:13 ]
Fogeldonderdag 14 april 2011 @ 10:08
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 10:01 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Waarom geen Polen, Fogel? Klinkt wel als een lekkere, ontspannen vakantie.
Toch maar voor het vertrouwde gegaan :@.
Het scheelt een flink stuk rijden en wat veerboten, qua kosten is het ongeveer hetzelfde, er is meer strand in Denemarken dan Polen, en ik versta Deens, maar geen Pools . Daarnaast heb ik season tickets voor Legoland gekocht en legoland hebben ze niet in Polen :P
Oreadonderdag 14 april 2011 @ 10:10
Hmmm, misschien toch maar gewoon bij Nivea voor kids 50+ houden dan..
Sorbootjedonderdag 14 april 2011 @ 10:12
BE goede keuze! 't Zal je niet tegenvallen. 't Is zo'n heerlijk vakantieland! Juist met kinderen.
BEdonderdag 14 april 2011 @ 10:15
Ja, dat hoor ik van veel mensen Sorbo, dat de Italianen erg gericht zijn op leven met kinderen enzo.
Ik ben eig. absoluut verknocht aan Frankrijk als vakantieland, maar da's ook een beetje omdat ik daar al mijn hele leven kom, de taal spreek, een beetje weet wat gebruikelijk is enzo. ;)

Maar ik heb echt heel erg zin in Italie, eens iets heel nieuws. :Y
Sorbootjedonderdag 14 april 2011 @ 10:17
Frankrijk is ook heerlijk en het spreken van de taal heeft ook voordelen. Gelukkig ben ik getrouwd met een man die 8 europese talen spreekt. Dat scheelt wel ;)
truidonderdag 14 april 2011 @ 10:19
wow, 8! zijn er wel zoveel?! :+
Sorbootjedonderdag 14 april 2011 @ 10:21
Haha ja toch wel! En als ik Nederlands en Frysk meetel spreekt hij er zelfs 10!
truidonderdag 14 april 2011 @ 10:27
maar natuurlijk tellen die mee. knap! ik soe 't 'm net nai dwan!
Fogeldonderdag 14 april 2011 @ 10:37
Welke talen spreekt hij dan, en hoeveel daarvan vloeiend?
Sorbootjedonderdag 14 april 2011 @ 10:42
Het is wel heel erg off topic dit hè?

Maar hij spreekt vloeiend Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans en Zweeds. Hij spreekt redelijk tot goed Noors en hij kan zich redden in 't Russisch.
Sorbootjedonderdag 14 april 2011 @ 10:42
En dat is dus handig op vakantie!
truidonderdag 14 april 2011 @ 10:44
maar niet naar griekenland gaan dus... ;) superknap! _O_
Gaoxingdonderdag 14 april 2011 @ 10:46
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 10:08 schreef Fogel het volgende:
Toch maar voor het vertrouwde gegaan :@.
Het scheelt een flink stuk rijden en wat veerboten, qua kosten is het ongeveer hetzelfde, er is meer strand in Denemarken dan Polen, en ik versta Deens, maar geen Pools . Daarnaast heb ik season tickets voor Legoland gekocht en legoland hebben ze niet in Polen :P
:D Ja, dat laatste is een bijzonder goede reden.

En kinderen houden volgens mij erg van vertrouwd. Die van jou zijn toch net iets jonger dan die van mij (= 7 en 9)? Die van mij beginnen nu pas een beetje warm te lopen voor onbekende bestemmingen, maar gaan nog steeds net zo lief voor de 11e keer naar hetzelfde hotel aan het strand.
Kleurdoosdonderdag 14 april 2011 @ 10:47
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 09:51 schreef snoopy het volgende:
Voor kindjes met een gevoelige huid vind ik Vichy de beste zonnebrandcreme voor kinderen. Volgens mij alleen te koop bij de apotheek.

[ afbeelding ]
die hebben wij ook, voor mij en de variant voor haar (moet wel met die blarenhuid van mij ;( )

en verder nog een paar flessen biodermal
Arizonadonderdag 14 april 2011 @ 10:51
F heeft een rare huid qua pigmentverdeling, ze heeft op borst / buik een grote witte driehoek die nooit bruin wordt. Daarom doen we haar uit voorzorg, naast dat we haar insmeren met factor 30, ook altijd een shirtje met SPF aan. Ik hoop dat dit van vorig jaar nog past :X

Leuk om alle vakantieplannen te lezen :). Wij gaan voor het derde jaar naar Oostenrijk maar als ik al jullie zonbestemmingen zie (sorry Fogel, Denemarken valt daar niet onder :P ) lijkt me dat ook wel weer een keer heerlijk!
Fogeldonderdag 14 april 2011 @ 11:01
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 10:46 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

:D Ja, dat laatste is een bijzonder goede reden.

En kinderen houden volgens mij erg van vertrouwd. Die van jou zijn toch net iets jonger dan die van mij (= 7 en 9)? Die van mij beginnen nu pas een beetje warm te lopen voor onbekende bestemmingen, maar gaan nog steeds net zo lief voor de 11e keer naar hetzelfde hotel aan het strand.
Dat dacht ik ook :)
Die van mij worden in de zomer 4 en 6. We gaan regelmatig weekenden weg naar dezelfde plekken in Noorwegen en Zweden, en dan inderdaad steeds hetzelfde hotel of dezelfde hut, want op dezelfde locatie een andere overnachtingsplek vinden ze maar niks. Naar nieuwe plekken toe vinden ze dan wel weer leuk, maar als we terug gaan willen ze perse in hetzelfde hotel slapen als voorheen.

quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 10:51 schreef MaLo het volgende:
F heeft een rare huid qua pigmentverdeling, ze heeft op borst / buik een grote witte driehoek die nooit bruin wordt. Daarom doen we haar uit voorzorg, naast dat we haar insmeren met factor 30, ook altijd een shirtje met SPF aan. Ik hoop dat dit van vorig jaar nog past :X

Leuk om alle vakantieplannen te lezen :). Wij gaan voor het derde jaar naar Oostenrijk maar als ik al jullie zonbestemmingen zie (sorry Fogel, Denemarken valt daar niet onder :P ) lijkt me dat ook wel weer een keer heerlijk!
Echt wel :P
Ik moet niks van die hitte hebben die je verder richting het zuiden hebt. 20-25 graden is meer dan genoeg.
BEdonderdag 14 april 2011 @ 11:46
Wauw, wat goed van die talen! :o _O_
Kleurdoosdonderdag 14 april 2011 @ 11:50
ik ga over 2 weekjes al..lekker all-inclusive \O/
Dizzy-Miss-Lizzydonderdag 14 april 2011 @ 12:50
BE, wanneer waren jullie vorig jaar in Zuid-Frankrijk en in wat voor accommodatie zaten jullie? Wij willen namelijk nu ook pas begin september op vakantie maar omdat we al drie jaar in Italië zijn geweest dachten we nu aan Zuid-Frankrijk.
Puck is dan zeven maanden en het moet niet te koud zijn 's nachts natuurlijk.
sangerdonderdag 14 april 2011 @ 13:29
Wij hebben ook eindelijk definitief geboekt :)

Geen Italie zoals we wilden, maar Frankrijk. En niet eens aan de middellandse zee :D
BEdonderdag 14 april 2011 @ 13:32
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 12:50 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
BE, wanneer waren jullie vorig jaar in Zuid-Frankrijk en in wat voor accommodatie zaten jullie? Wij willen namelijk nu ook pas begin september op vakantie maar omdat we al drie jaar in Italië zijn geweest dachten we nu aan Zuid-Frankrijk.
Puck is dan zeven maanden en het moet niet te koud zijn 's nachts natuurlijk.
Wij zaten in Sisteron (in de haute-provence) maar in onze eigen caravan. ;)

Fijn ook dat we 3 dagen voor we terug gingen pas bedachten dat we een straalkacheltje in de bank hadden liggen. :X :D

Het scheelt ook wel of je wat hoog zit (qua bergen) of wat lager natuurlijk. :Y
Dizzy-Miss-Lizzydonderdag 14 april 2011 @ 13:35
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 13:32 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Wij zaten in Sisteron (in de haute-provence) maar in onze eigen caravan. ;)

Fijn ook dat we 3 dagen voor we terug gingen pas bedachten dat we een straalkacheltje in de bank hadden liggen. :X :D

Het scheelt ook wel of je wat hoog zit (qua bergen) of wat lager natuurlijk. :Y
Wij willen een stacaravan huren in languedoc-roussillon. Helemaal tegen de Spaanse grens aan.

Beetje jammer van dat kacheltje inderdaad :P
sangerdonderdag 14 april 2011 @ 13:44
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 13:35 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:

[..]

Wij willen een stacaravan huren in languedoc-roussillon. Helemaal tegen de Spaanse grens aan.

Beetje jammer van dat kacheltje inderdaad :P
Daar heb je in september in een caravan niet echt een kachel nodig imo.
Vickyzondag 17 april 2011 @ 13:33
wij zijn aan het kijken om op vakantie te gaan met het vliegtuig.. Hebben behoorlijke heftige maanden 3 sterfgevallen in 4 maanden waaronder de vader en opa van mijn man achter de rug en zijn echt toe aan vakantie en we hebben het gewoon verdiend.

Nu de vraag.. waar gaan we heen? Canarische eilanden? Mallorca/Menorca? Cyprus? Malta? Sicilie?? Wat is goed te doen met 2 kinderen? dan ruim 5,5 en net 2
Dizzy-Miss-Lizzyzondag 17 april 2011 @ 15:21
Ik weet niet hoe lang je wilt gaan en of je van de omgeving verkennen bent maar ik heb begrepen van anderen dat je op Malta na een week wel uitgekeken bent.

Voor de rest geen tips. Ben er allemaal niet geweest en ik moet nog voor het eerst op vakantie met een kind ;)
Vickyzondag 17 april 2011 @ 15:26
We willen 2 weken gaan en dan 1 of 2 juli weg.

Malta en Cyprus zijn al afgevallen :D
bodpa09zondag 17 april 2011 @ 16:17
Hier ook geen tips Vicks, we hebben nog nooit met het kippie gevlogen. En hebben ook geen vlieggeld momenteel. Was jij nou een keer naar de sprookjescamping geweest? Was dat leuk?
Elmo76zondag 17 april 2011 @ 16:26
Wij zijn een aantal jaren geleden naar Mallorca geweest. Hadden zelf toen nog geen kids, maar m'n zus is meegeweest met haar zoontje van toen 2,5 jaar.
Er is daar veel aangepast aan kinderen.
Kleine, overzichtelijke strandjes. Veel restaurantjes met aangepaste kinderporties, allerlei speelgelegenheid in de buurt enz.
De vliegreis is niet zo lang, in vergelijking met bijv. de canarische eilanden.
Arizonazondag 17 april 2011 @ 17:18
Vicky, idd Mallorca is leuk met jonge kinderen, wij zijn er met F twee keer geweest, een keer toen ze net 1 was en toen ze net 3 was. Als je dan niet de jongerenplaatsen El Arenal / Playa de Palma kiest, zit je met jonge kinderen prima :).
p_igletdonderdag 21 april 2011 @ 17:09
15 juli ben ik klaar met mijn co-schappen en begint mijn zwangerschapsverlof.
VL is vanaf 15 juli een week vrijwilligers werk doen.

In deze week wil ik met Pepijn graag een paar daagjes weg. Gewoon even 1 op 1 tijd voor hem, voordat
hij straks naar school gaat en zijn broertje geboren word.
een paar daagjes stedentrip, natuur of wat dan ook. Pepijn is dan net 2 weken 4 jaar.

Maar ik ben dan dus 34 weken zwanger.

Datum
- Vertrek op zijn vroegst vrijdagavond 15 juli, terug uiterlijk vrijdag 22 juli in de ochtend. Liefst daartussenin ergens.
- Minimaal 2-3 nachten, langer mag als het leuk/betaalbaar is.

Vervoer:
- we hebben geen auto
- vliegen lijkt me met 34 weken zwanger niet zo prettig meer, en niet alle vliegtuigmaatschappijen staan dat nog toe geloof ik.
- OV is prima, lange stukken trein geen bezwaar
- boot mag ook, stena line naar harwich vond pepijn geweldig, maar is ook meteen een stuk prijziger.
- per fiets kom ik tzt niet verder dan een straal van 15km rondom den haag gok ik.

Kosten
- een beetje binnen de perken, afhankelijk van hoe lang en waarheen, max 500 euro incl alles met zijn 2en.

Plaats
- maakt eigenlijk helemaal niet uit. We wonen in den haag, dus Den haag, rotterdam, leiden hoeft niet zo nodig.
- Als er maar wat te doen is, en je er geen auto nodig hebt.

Accomodatie
- minimaal eigen badkamer
- geen kamperen (ik ga met 34 weken zwanger echt niet meer op een stretcher/luchtbed etc liggen)
- hotel, bed & breakfast, vakantiehuisje allemaal prima.

Activiteiten
- pepijn houd van musea, natuur, spelletjes en gewoon samen ergens een ijsje eten.
- pretparken, animatieteams etc zijn niet nodig.

wie heeft er tips?

Ik zat zelf te denken om een b&b te zoeken in een beetje redelijk te bereiken stad. Zwolle/Antwerpen/Haarlem of iets dergelijks, maar wie weet zie ik andere briljante mogelijkheden over het hoofd.
Lot_1donderdag 21 april 2011 @ 17:13
Brugge is een erg leuke stad en prima te bereiken per trein. Als je meer de rust & natuur wilt zou je voor een waddeneiland kunnen gaan, ook altijd fijn.
Kleurdoosdonderdag 21 april 2011 @ 17:55
quote:
0s.gif Op donderdag 21 april 2011 17:09 schreef p_iglet het volgende:
15 juli ben ik klaar met mijn co-schappen en begint mijn zwangerschapsverlof.
VL is vanaf 15 juli een week vrijwilligers werk doen.

In deze week wil ik met Pepijn graag een paar daagjes weg. Gewoon even 1 op 1 tijd voor hem, voordat
hij straks naar school gaat en zijn broertje geboren word.
een paar daagjes stedentrip, natuur of wat dan ook. Pepijn is dan net 2 weken 4 jaar.

Maar ik ben dan dus 34 weken zwanger.

Datum
- Vertrek op zijn vroegst vrijdagavond 15 juli, terug uiterlijk vrijdag 22 juli in de ochtend. Liefst daartussenin ergens.
- Minimaal 2-3 nachten, langer mag als het leuk/betaalbaar is.

Vervoer:
- we hebben geen auto
- vliegen lijkt me met 34 weken zwanger niet zo prettig meer, en niet alle vliegtuigmaatschappijen staan dat nog toe geloof ik.
- OV is prima, lange stukken trein geen bezwaar
- boot mag ook, stena line naar harwich vond pepijn geweldig, maar is ook meteen een stuk prijziger.
- per fiets kom ik tzt niet verder dan een straal van 15km rondom den haag gok ik.

Kosten
- een beetje binnen de perken, afhankelijk van hoe lang en waarheen, max 500 euro incl alles met zijn 2en.

Plaats
- maakt eigenlijk helemaal niet uit. We wonen in den haag, dus Den haag, rotterdam, leiden hoeft niet zo nodig.
- Als er maar wat te doen is, en je er geen auto nodig hebt.

Accomodatie
- minimaal eigen badkamer
- geen kamperen (ik ga met 34 weken zwanger echt niet meer op een stretcher/luchtbed etc liggen)
- hotel, bed & breakfast, vakantiehuisje allemaal prima.

Activiteiten
- pepijn houd van musea, natuur, spelletjes en gewoon samen ergens een ijsje eten.
- pretparken, animatieteams etc zijn niet nodig.

wie heeft er tips?

Ik zat zelf te denken om een b&b te zoeken in een beetje redelijk te bereiken stad. Zwolle/Antwerpen/Haarlem of iets dergelijks, maar wie weet zie ik andere briljante mogelijkheden over het hoofd.
Ik zou naar Texel gaan, kan je daar met de boot naartoe (kost maar een paar euro, rond de 5 geloof ik) huur je daar een huisje, kan je met hem naar t strand, naar Ecomare etc.
Kleurdoosdonderdag 21 april 2011 @ 17:56
http://www.texel.net/nl/wat-te-doen/voor-kinderen/

piratenschip O+
Kleurdoosdonderdag 21 april 2011 @ 17:59
aanraders: zelfpluktuin,piratenschip,garnalenboot(soms zie je dan ook zeehondjes) landgoed de bonte belevenis is ook erg leuk :) en er zijn ook meerdere zwembaden
Sonnetje85donderdag 21 april 2011 @ 18:06
En je hebt er de ijsboerderij!
p_igletdonderdag 21 april 2011 @ 18:10
oew texel klinkt idd erg leuk, maar is dat een beetje te doen daar zonder auto?
Heel dat eiland per fiets verkennen word hem met 34 weken zwanger ook niet denk ik.
Ik ben niet gewend aan kind achterop omdat we normaal een bakfiets hebben.
Kleurdoosdonderdag 21 april 2011 @ 18:56
je kan er overal komen met het OV of evt. een fiets huren voor korte stukjes
wij pakken ook gewoon de bus als we gaan. en met de boot vanaf den helder is al een belevenis opzich voor pepijn :) en ecomare moet je gewoon doen O+
p_igletvrijdag 22 april 2011 @ 23:10
We gaan naar Texel, 4 nachtjes in een heerlijk super de luxe bed & breakfast *O*
Met bad O+
Chanzaterdag 23 april 2011 @ 12:34
Klinkt heerlijk p_iglet!

Wij gaan eind mei een week met schoonfamlie in een huis in zuid-limburg. Ergens tussen Maastricht en Valkenburg.. Ik heb al gezien dat er in Valkenburg een sprookjesbos is waar we heen kunnen, maar verder heb ik géén idee wat daar te doen is voor kinderen. Timo is ook het enige kind dat mee gaat, dus qua activiteiten die door anderen gepland worden verwacht ik ook niks geschikts voor Timo.. Heeft iemand leuke tips?
Poepoogzaterdag 23 april 2011 @ 12:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 12:34 schreef Chan het volgende:
Klinkt heerlijk p_iglet!

Wij gaan eind mei een week met schoonfamlie in een huis in zuid-limburg. Ergens tussen Maastricht en Valkenburg.. Ik heb al gezien dat er in Valkenburg een sprookjesbos is waar we heen kunnen, maar verder heb ik géén idee wat daar te doen is voor kinderen. Timo is ook het enige kind dat mee gaat, dus qua activiteiten die door anderen gepland worden verwacht ik ook niks geschikts voor Timo.. Heeft iemand leuke tips?
De mergelgrotten?
Asyniurzaterdag 23 april 2011 @ 12:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 12:34 schreef Chan het volgende:
Klinkt heerlijk p_iglet!

Wij gaan eind mei een week met schoonfamlie in een huis in zuid-limburg. Ergens tussen Maastricht en Valkenburg.. Ik heb al gezien dat er in Valkenburg een sprookjesbos is waar we heen kunnen, maar verder heb ik géén idee wat daar te doen is voor kinderen. Timo is ook het enige kind dat mee gaat, dus qua activiteiten die door anderen gepland worden verwacht ik ook niks geschikts voor Timo.. Heeft iemand leuke tips?
Ik mag er dan wel wonen maar echt iets voor hele kleintjes weet ik ook niet zo 1 2 3
Misschien Kinderstad?
Of het Gaiapark? Steinerbos maar dat is misschien leuker als hij ouder is.
De Valkenier
Kinderboerderij/speeltuin Pietersheim bij Lanaken (België)
Stoomtreinen kijken en ritjes maken in Simpelveld
Ca.ra is pas nog in Bokrijk (België) geweest, in de speeltuin. Daar heeft Thomas zich prima vermaakt. :Y

Misschien vind je hier nog wat tips:
http://www.vvvzuidlimburg(...)idlimburg/index.aspx

[ Bericht 8% gewijzigd door Asyniur op 23-04-2011 12:49:31 ]
Chanzondag 24 april 2011 @ 10:15
Thanks Asy! Hele handige linkjes :D Ik wist niet eens dat het Gaiapark zo dichtbij is daar :o Kinderboerderij klinkt ook erg leuk :) En stoomtrein. Ja, we gaan ons wel vermaken zo :D
Kleurdooszondag 24 april 2011 @ 10:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2011 23:10 schreef p_iglet het volgende:
We gaan naar Texel, 4 nachtjes in een heerlijk super de luxe bed & breakfast *O*
Met bad O+
gheh, goed idee! :+
p_igletzondag 24 april 2011 @ 10:38
Dus kom maar op met nog meer tips op texel :D
Kleurdooszondag 24 april 2011 @ 10:40
zeehondjes knuppeleeeeeeeh!
Stiemiezondag 1 mei 2011 @ 13:05
Even een vraagje: wij gaan deze zomer in Nederland kamperen. Nu wil ik voor onze dan kleuter ( :o ) een slaapzak kopen. Zijn er hier nog mensen met tips wat betreft kinderslaapzakken?
Vickyzondag 1 mei 2011 @ 13:18
na heel lang zoeken zijn we eruit. Het is Gran Canaria geworden *O*
Morgen ff bellen voor een optie op de reis en dan de vrije dagen regelen.

asset.2f618.jpg
asset.879b.jpg

isset al juli???
Claudia_xzondag 1 mei 2011 @ 13:23
Houd eens op met die plaatjes Vicky. }:|
Vickyzondag 1 mei 2011 @ 13:25
quote:
6s.gif Op zondag 1 mei 2011 13:23 schreef Claudia_x het volgende:
Houd eens op met die plaatjes Vicky. }:|
solly ;)
Fannetjezondag 1 mei 2011 @ 13:48
Ohh, dat ziet er lekker uit zeg!

Wij gaan a.s. vrijdag voor het eerst naar het buitenland met Anne. We gaan naar Center Parcs Les Trois Forets in Lotharingen, Frankrijk. Ik heb er zin in! *O*

les-trois-forets-2.jpg
happyme28zondag 1 mei 2011 @ 14:04
Stiemie, helaas geen ervaring met kinderslaapzakken, maar merken als Nomad of bijv. bij de zwerfkei moeten ze toch wel kunnen adviseren toch? Ik neem aan dat 'gewone' babyslaapzakken inmiddels te klein zijn?

Vicky, dat ziet er super uit!! Is het nou all-inclusive geworden?

Fannetje, heerlijk vooruitzicht! Wij gaan volgende week ook naar Center Parcs. Maar dan een mid-weekje naar Limburg dus niet het buitenland, maar kijk er wel naar uit!

Overigens gaat Daan nu voor de 3e keer mee naar zo'n vakantiepark. Hopelijk wordt dit nu de eerste keer met redelijk weer ;( We hebben steeds slecht weer, dus hebben eigenlijk nog nooit lekker buiten kunnen zijn. Zeker nu Daan loopt, zou het wel leuk zijn als hij lekker buiten kan spelen. Maar zo niet, dan vermaken we ons evengoed wel hoor. We zitten in een VIP-huisje dus lekker luxe met elke ochtend verse broodjes bezorgd aan de deur O+
Jeetjejomzondag 1 mei 2011 @ 14:59
Chan, Valkenburg heeft ook een hele leuke speeltuin bij Kasteel Oost. Omdat Timo en Jorja ongeveer even oud zijn denk ik dat hij het ook wel leuk vindt daar! En daar is ook een kinderboerderij-isch iets bij.
En de speeltuin Fort Willem in Maastricht heeft een speciaal dreumes/peuter gedeelte. Is ook heel leuk hoor!

En Pietersheim zijn wij pas nog geweest, maar in mijn herinnering was het heel veel groter. Viel me een beetje tegen eigenlijk! Maar was wel in het begin van het seizoen, misschien is het nu wel wat levendiger.
Oreazondag 1 mei 2011 @ 16:37
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 13:18 schreef Vicky het volgende:
na heel lang zoeken zijn we eruit. Het is Gran Canaria geworden *O*
Morgen ff bellen voor een optie op de reis en dan de vrije dagen regelen.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

isset al juli???
Ooooh O+ lekker joh!!
De_Taartjesfeezondag 1 mei 2011 @ 17:18
Wie weet er een beetje een fris vakantiepark/camping vlakbij Disneyland? Kamperen is geen optie, er moeten gewone bedden en een appartement/huisje/stacaravan zijn.
Er zijn er best aardig wat in die omgeving maar ik vind het erg lastig beoordelen zo vanaf mijn bureaustoel :)
yvette1982zondag 1 mei 2011 @ 21:06
28 augustus vliegen wij naar Kos met onze dan 14.5 maand oude dochter. Alleen vraag ik me af hoe we haar rustig houden in het vliegtuig, ze kan namelijk niet rustig stil zitten.
happyme28zondag 1 mei 2011 @ 21:21
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 17:18 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Wie weet er een beetje een fris vakantiepark/camping vlakbij Disneyland? Kamperen is geen optie, er moeten gewone bedden en een appartement/huisje/stacaravan zijn.
Er zijn er best aardig wat in die omgeving maar ik vind het erg lastig beoordelen zo vanaf mijn bureaustoel :)
Ik ken de camping zelf niet, maar weet wel van anderen dat Canvas Holidays over het algemeen goede campings heeft en dito accomodaties.
Deze ligt op een half uur rijden van Disneyland:
http://www.canvasholidays.nl/Campsite-Overview.aspx?id=PP05T

Misschien kent iemand anders het?
octopussyzondag 1 mei 2011 @ 21:28
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 21:06 schreef yvette1982 het volgende:
28 augustus vliegen wij naar Kos met onze dan 14.5 maand oude dochter. Alleen vraag ik me af hoe we haar rustig houden in het vliegtuig, ze kan namelijk niet rustig stil zitten.
Over 3 weken gaan we met het vliegtuig naar Bonaire met onze 15 maanden oude dochter. Ik ben ook heeel benieuwd hoe het gaat. Ik denk dat er wel veel mee rondgelopen gaat worden (mijn ouders en schoonouders gaan mee) en dat ze vrij veel van schoot naar schoot gaat. Ik vrees alleen voor het slapen. We nemen de babydrager (Beco) mee, maar het lijkt me niet echt comfortabel om urenlang een slapende dreumes tegen je aan te hebben zitten in een stoel.

Ik ben wel alvast wat speeltjes voor onderweg aan het verzamelen. Potloden en een kladblok, zo'n schrijfding wat je uit kan wissen, boekjes, handpop. Iemand verder nog leuke ideeën?

Wat ik wel heel vervelend vind is dat we ws. geen autostoeltje hebben als we van het vliegveld naar het hotel gaan -O-

[ Bericht 9% gewijzigd door octopussy op 01-05-2011 21:33:27 ]
miss_slyzondag 1 mei 2011 @ 21:36
Vicky dat ziet er geweldig uit! Heerlijk joh.

Fannetje, wat een leuk huisje zo.

octo, als je zo lang gaat vliegen is misschien een draagbare dvd-speler nog een optie? Weet niet of Hannah wel eens tv kijkt en of ze dat leuk vindt, maar zo ja, dan kun je daarmee ook weer wat tijd vullen, misschien.
Stiemiezondag 1 mei 2011 @ 22:49
Zo'n zak met verschillende boerderijbeestjes van zeeman was hier een vliegtuigtopper! Net als stickers :Y
k_i_mzondag 1 mei 2011 @ 23:15
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 21:28 schreef octopussy het volgende:

[..]

Over 3 weken gaan we met het vliegtuig naar Bonaire met onze 15 maanden oude dochter. Ik ben ook heeel benieuwd hoe het gaat. Ik denk dat er wel veel mee rondgelopen gaat worden (mijn ouders en schoonouders gaan mee) en dat ze vrij veel van schoot naar schoot gaat. Ik vrees alleen voor het slapen. We nemen de babydrager (Beco) mee, maar het lijkt me niet echt comfortabel om urenlang een slapende dreumes tegen je aan te hebben zitten in een stoel.

Ik ben wel alvast wat speeltjes voor onderweg aan het verzamelen. Potloden en een kladblok, zo'n schrijfding wat je uit kan wissen, boekjes, handpop. Iemand verder nog leuke ideeën?

Wat ik wel heel vervelend vind is dat we ws. geen autostoeltje hebben als we van het vliegveld naar het hotel gaan -O-
Wij zijn naar Curacao gevlogen toen Beppie ongeveer zo oud was. Heen was overdag en heeft ze niet geslapen, terug was 's avonds (lokale tijd 20.00 uur) en heeft ze de hele vlucht geslapen. Ik vond de terugvlucht erger, omdat wij niet konden slapen en zij bij aankomst helemaal fris en fruitig was en wij gebroken (plus daarna alle extra controle nog voordat je eindelijk eens dat vliegveld af bent) :(.

Van alle kadootjes die ik had meegenomen wilde ze eigenlijk alleen met mijn Nintendo DS spelen, of door het gangpad rennen, verder dus helaas geen tips :).
Kersjeszondag 1 mei 2011 @ 23:37
Octopussy, als ik je een tip mag geven... Neem een draagdoek of mei tai mee voor in het vliegtuig i.p.v. de Beco.
Als je urenlang met (slapend) kind op schoot moet zitten dan is het fijn om zo min mogelijk schurende en harde plastic onderdelen tegen je aan te hebben drukken. Een doek of mt is wat dat betreft veel comfortabeler, vooral voor jou :Y
Als je wil kun je mijn mt wel lenen.
Keshetmaandag 2 mei 2011 @ 08:08
Bij de meeste maatschappijen mag je kostenloos of tegen een kleine vergoeding een autostoeltje inchecken. Ik zou de site even checken.

Oh men, ik krijg altijd helemaal de vakantiekriebels van dit topic! *O*
Vickymaandag 2 mei 2011 @ 21:32
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 14:04 schreef happyme28 het volgende:
Vicky, dat ziet er super uit!! Is het nou all-inclusive geworden?

:Y

vanmiddag de definitieve boeking gedaan.. begin juli voor 16 dagen All in op vakantie!!!
mikoxxmaandag 2 mei 2011 @ 21:33
Heerlijk Vicky!
Wij gaan (pas) in augustus op vakantie, laat zomervakantie in deze regio dit jaar.... maar dat mag de pret niet drukken!!
Vickymaandag 2 mei 2011 @ 21:35
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 21:33 schreef mikoxx het volgende:
Heerlijk Vicky!
Wij gaan (pas) in augustus op vakantie, laat zomervakantie in deze regio dit jaar.... maar dat mag de pret niet drukken!!
hier begint de vakantie al op 1 juli. Amber moet dan wel weer 15 augustus naar school.
van 29 juli tot 5 augustus gaan we ook nog een weekje weg maar dan met mijn ouders, zusje/zwager/inieminie-nichtje.
mikoxxmaandag 2 mei 2011 @ 21:36
Hier begint de vakantie pas eind juli. Best een groot verschil dan eigenlijk he? Ik vind het schooljaar ook behoorlijk lang hoor, het is gewoon uitschuiven qua lesprogramma in de laatste weken....

En ontopic: Iemand nog campingtips (wat moet je vooral niet vergeten ;)) voor italie?
octopussydinsdag 3 mei 2011 @ 20:51
Keshet, ik heb het even laten navragen bij de vliegmaatschappij (Arkefly) over dat autostoeltje. Het mag mee naar binnen mits er een stoel vrij is, anders gaat het alsnog het laadruim in. Ik moet nog even kijken of we Hannah uberhaupt nog wel in de maxi-cosi kunnen proppen, maar het is een optie.
Sjeenwoensdag 4 mei 2011 @ 09:20
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 13:05 schreef Stiemie het volgende:
Even een vraagje: wij gaan deze zomer in Nederland kamperen. Nu wil ik voor onze dan kleuter ( :o ) een slaapzak kopen. Zijn er hier nog mensen met tips wat betreft kinderslaapzakken?
Isa heeft een Coleman kinderslaapzak, bij de Vrijbuiter gehaald. Super ding :Y
Loiswoensdag 4 mei 2011 @ 14:25
Wij zijn dus voor het eerst met de kinderen gaan vliegen. Nou echt, petje af voor mensen die dit regelmatig doen, ik vond het vliegen helemaal geweldig, de kinderen waren ook echt heel lief en zoet (en zelfs slapend) . Maar die securitycheck, man o man wat een klucht was dat in ons geval :o
Stel je voor, de security staat op een stukje van 5 meter lang. Daarbij 2 detectiepoortjes, 2 xray's en een klein gedeelte waar je je spullen in een bak moet gooien die vervolgens door de xray schuift. Voor je een rij, achter nog meer ongeduldige mensen en jij met 2 tassen, 1 Eva en een heleboel knuffels die Eva vastheeft.
Ergens hoor ik "iPad moet uit je handtas, moet los erdoor". Oke! terwijl ik iPad uit mijn veel te volle tas probeer te krijgen zonder dat alles eruit ploft vind Eva het helemaal grappig dat mensen hun spullen in een bak doen dus die stopt zonder pardon haar knuffels bij de spullen van wildvreemde mensen. Die willen natuurlijk niet betrapt worden op iets illegaals, dus die gooien die knuffels er weer uit. Eva snapt daar niks van en als ik dan eindelijk hysterisch doordring "Eva stop! stop!" kijkt ze naar me. Met het zweet op mijn rug heb ik eindelijk mijn iPad t epakken, stop die in een bak maar eigenlijk wil ik daar het liefst beetje bij in de buurt blijven of niemand hem eruit vist. Maar ondertussen is Eva al richting het detectiepoortje gelopen en probeert met armen vol knuffels er door te gaan. Mag niet, wordt onverbiddelijk terug gestuurd want pasje (autipas) moet ze afdoen, Buck (knuffel Ice Age) moet in een bakje, KLM knuffel (pluche vliegtuig) mag echt niet door het poortje vliegen, moet ook in de bak, en ergens herinner ik me dat ik nog mijn telefoon, paspoorten, instapkaarten en aansteker in mijn broekzak heb zitten.
Rustig ademhalen.....
Oke, alles in een bak gedaan, maar Eva wil haar knuffels nakijken die door de xray gaan, en wil dan vervolgens met een rotvaart naar de andere kant rennen om Buck en KLM op te vangen maar dat vind de beveilingsbeambte niet goed. Ze moet terug, en dan opnieuw rustig door het poortje. Daar snapt ze natuurlijk niets van, maar ik trek haar naar mijn kant en duw haar dan zachtjes opnieuw door het poortje. Dan moet ik er zelf door, maar andere mensen zijn aan de beurt, en ik zie Eva haar knuffels pakken en verder lopen. Beelden duiken in mijn hoofd van Eva die dwaalt over Schiphol dus ik brul "Eva!! stop!!"
Eindelijk mag ik door het poortje, gris mijn spullen uit de bak, vergeet mijn tas van de band te halen, moet dus weer terug en kan Eva nog net in haar nekvelletje pakken.

Geweldig man dat vliegen :') en op Rhodos op de terugreis gebeurde weer hetzelfde, met hetzelfde brute stressniveau....... _O-
Fogelwoensdag 4 mei 2011 @ 14:59
Het vliegen op zich is het probleem niet ... maar voordat je bij het vliegtuig bent heb je het blijkbaar niet makkelijk ;)
Ga je het nog vaker doen? (mijn ervaring is dat hoe vaker je vliegt, hoe makkelijker alles gaat, zelfs als je alleen bent met 3 kleine kinderen.)
Gaoxingwoensdag 4 mei 2011 @ 15:02
Oh lieverd, daarom bereiden mensen die het regelmatig doen (zij het over het algemeen niet met een Eva), het al thuis voor: ipad in het voorvakje van de tas, bij eventuele vloeibare spullen in ziplockzakje en broek zonder zakken zodat daar in elk geval niets in kan zitten. En de tijd die je staat te wachten bij inchecken of voor de marechaussee kun je goed gebruiken voor "wat hebben jullie zoal in je zakken? Net twee euro in gedaan? Geef maar aan mama ja, die krijg je in 't vliegtuig wel weer terug...". 100 meter voor de check krijgen ze commando's: "jij, vest uit. Jij.... bodywarmer met 800 zakken uit. Die moeten zo in een bakje". En toen ze kleiner waren hielden we altijd dezelfde volgorde aan: manlief eerst door de poortjes, dan de kinderen ("zie je papa? Ga maar naar papa, en dan stil blijven staan"), en dan ik als bezemwagen (en om ze vast te houden totdat ze mochten).

Ik denk dat Fogel gelijk heeft; het wordt makkelijker als je het vaker doet. Ik denk met name doordat je zelf heel veel dingen voorziet en er ver vantevoren op kunt anticiperen. Er gebeuren elke keer wel onverwachte dingen, maar als heel - zoals die ipad - geen verrassing meer is, valt de rest wel mee....

Was het verder wel leuk? Hoe ging het met slapen, en het onbekende, enzo?
Fogelwoensdag 4 mei 2011 @ 15:09
Als je zelf vaak vliegt denk je er niet eens meer over na, bij mij is alles standaard zo ingepakt dat ik alles wat apart moet zo apart heb liggen. Kan me daardoor waarschijnlijk ook meer op mijn kinderen concentreren, maar gelukkig doen die hun jas gewoon zelf uit uit en leggen het in een bak zonder dat ik het moet vragen, dat scheelt erg veel :)
Een ander aspect naast het vaak vliegen is dat ze ook iedere keer weer wat ouder zijn en dus ook meer begrijpen. Binnenkort zijn ze zelfs oud genoeg om alleen te mogen vliegen, maar dat zie ik voorlopig nog niet zitten.
Loiswoensdag 4 mei 2011 @ 15:25
Dit was de eerste keer dat ik vloog met de kinderen, ik was niet eens alleen maar met familieleden.
En ik ben zelf nb nog beveiligsbeambte geweest op Schiphol, ik deed dat werk dus ik weet precies wat het inhoud zou je zeggen, maar nee hoor, ik deed dat in de tijd toen het nog aan de gate gebeurde, en je er dus veel meer tijd en ruimte voor had, niet op die 3 vierkante meter dat het nu moet gebeuren. :X
Ik heb gelachen in ieder geval, zag al voor me dat Eva gefouilleerd zou moeten worden, en hoe we dat moesten doen, maar het ging goed gelukkig.
Voor de rest was de vakantie echt geweldig. Zon, zee, zwembad, all inclusive, what more can you wish for O+

Gao, slapen was net zo naadje als thuis natuurlijk, maar goed. 2 nachten heb ik rond 3 uur met een wakkere Eva spelletjes gedaan, bij papa op de slaapkamer sliep ze wel tot 6 uur. Ik heb daardoor wel veel nieuwe vrienden gemaakt daar met het personeel, ik wist precies welke activiteiten waar plaatsvonden in het hotel gedurende dag
Wat mij verwonderde was de argeloosheid waarmee de kinderen het vliegtuig ingingen. Bij het opstijgen gewoon vol pret "dit kriebelt in je buik" gillen en bij de ietwat hardhandige hinkstapsprong landing vrolijk gillen "dit was gaaf!" terwijl ik mijn hart in mijn keel had zitten (en mjin eten bijna in het beruchte papieren zakje )
Prachtig vond ik dat, zo vol vertrouwen O+
Loiswoensdag 4 mei 2011 @ 15:42
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 17:18 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Wie weet er een beetje een fris vakantiepark/camping vlakbij Disneyland? Kamperen is geen optie, er moeten gewone bedden en een appartement/huisje/stacaravan zijn.
Er zijn er best aardig wat in die omgeving maar ik vind het erg lastig beoordelen zo vanaf mijn bureaustoel :)
http://www.campint.com/

Wij zijn vaker naar deze camping geweest, met een caravan via vacansoleil of eurocamp (weet niet meer precies welke organisatie).
Goede schone camping! en zeer makkelijk openbaar vervoer naar Parijs en/of Disney land.
Asyniurwoensdag 4 mei 2011 @ 15:52
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2011 21:21 schreef happyme28 het volgende:

[..]

Ik ken de camping zelf niet, maar weet wel van anderen dat Canvas Holidays over het algemeen goede campings heeft en dito accomodaties.
Deze ligt op een half uur rijden van Disneyland:
http://www.canvasholidays.nl/Campsite-Overview.aspx?id=PP05T

Misschien kent iemand anders het?
Ik heb misschien nog een kortingsbon voor canvas maar dat moet ik kijken als ik thuis ben. MOcht iemand interesse hebben, stuur dan even een PM.
snoopywoensdag 4 mei 2011 @ 16:31
Lois :D

Lis ging tijdens de laatste keer dat we vlogen tijdens de redelijk turbulente landing heel hard gillen en met haar armen omhoog alsof we in een achtbaan zaten. En daarna keihard lachen. Je had de gezichten van sommige mensen moeten zien :P
Loiswoensdag 4 mei 2011 @ 16:39
_O- whahahaha Lis! :D
Vickywoensdag 4 mei 2011 @ 19:32
whahhaa Lis!! Ik zie het helemaal voor me en ik zie het Amber ook nog wel doen _O-